abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 3 juli 2005 @ 03:04:20 #101
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28436127
quote:
Op zondag 3 juli 2005 03:01 schreef Big_Boss_Man het volgende:
Verbrand je je bek dan niet?
Even af laten koelen doet wonderen
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zondag 3 juli 2005 @ 03:12:34 #102
34153 BrianMay
Het Genie
pi_28436320
Dat is de truuk ja
"Looooooooooooosch!!"
"Onze doelgroep is dan natuurlijk ook vooral jongeren die nog echt keihard Loosch kunnen gaan"
- Pim Derks, 1 juni 2005
  zondag 3 juli 2005 @ 13:18:29 #103
116562 boertie
Zonder hoofdletter dus.
pi_28441911
bak net even een stokbroodje in de oven af. Daarna doorsnijden in de lengterichting beleggen met ham, kaas, eitje in plakjes, komkommer blaadje sla, zilveruitjes en een mespuntje kaneel.
et voila en heerlijk ubervers broodje gezond
R.I.P. kat. Ik was er toch best gek mee. ;(
  zaterdag 30 juli 2005 @ 23:01:21 #104
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_29279391
er staan nu coctailworstjes [en knakworstjes] in de oven, die ik eerst heb laten uitlekken, end aarna heb omwikkeld met danerolles deeg
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 30 juli 2005 @ 23:09:00 #105
122567 Cheesecake
Is het Sjors?
pi_29279635
Plakje zalm (of parmaham, wat je in huis hebt) met mascarpone en bieslook Lekker.

Maar meestal heb ik geen zin om dat te maken dus wordt het een kroket met mosterd
  zaterdag 30 juli 2005 @ 23:14:07 #106
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29279793
quote:
Op zaterdag 30 juli 2005 23:01 schreef MissyMirjaM het volgende:
er staan nu coctailworstjes [en knakworstjes] in de oven, die ik eerst heb laten uitlekken, end aarna heb omwikkeld met danerolles deeg
Je zou ze ook nog eerst met een plakje kaas kunnen omwikkelen en dan in het danerolles deeg.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_29288047
quote:
Op zaterdag 30 juli 2005 23:01 schreef MissyMirjaM het volgende:
er staan nu coctailworstjes [en knakworstjes] in de oven, die ik eerst heb laten uitlekken, end aarna heb omwikkeld met danerolles deeg
Plakje spek en een lik mosterd erbij in doet ook wonderen.
Daarna even bestrijken met ei en bestrooien met geraspte kaas.
Doet het hier altijd goed bij bezoek
  zondag 31 juli 2005 @ 12:44:37 #108
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29289776
Nog even een recept:

Mini clubsandwich

Ingredienten:

Wit brood
Sla
Cherry tomaatjes
Rauwe ham / gerookte zalm
Mayonaise
peper en zout
Cocktailprikkers
Borrelglaasje

Bereidingswijze:

Rooster het witte brood in een broodrooster of in de oven.
Als het brood een beetje is afgekoeld steek je met het borrelglaasje rondjes uit.
Besmeer de rondjes met een beetje mayonaise, strooi hier een beetje zout en peper overheen.
Neem een cocktailprikker en prikker het broodrondje met de mayo kant naar je toe.
Vouw een sla-blaadje zo klein als het broodrondje op en prik hem vast op de prikker.
Halveer de cherrytomaatjes en prik een van de helftjes op de prikker met de de bolle kant naar beneden.
Vouw een plakje rauwe ham op (of plakje gerookte zalm) en doe deze ook op de prikker.
Daarna nog een blaadje sla op de prikker en eindig met een broodrondje met de mayo kant naar beneden.

Maak zo nog een boel van de mini sandwiches en je hebt weer een gezellig en gezond cocktail hapje.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 31 juli 2005 @ 15:52:57 #109
61362 gijsbert2002
consumeren is mijn leven
pi_29295449
Receptje uit Oekraine, lekker bij de thee of zomaar los ipv chips, wel wat zwaarder dan een normaal tussendoortje, als snack doet ie het ook goed, vandaar dat ik hem hier post.

ingerdienten:

courgette
dille
mayonaise
zout

Snij een courgette in dunne plakjes, doe de courgette in de (hetelucht)oven op een graadje of 180, maar dat maakt niet zo heel veel uit, want je haalt de plakjes eruit als ze bruin zijn geworden. Je kunt ze eventueel ook bakken, maar dan worden ze iets minder goed. daarna doe je er (best veel) zout op en een klein beetje (verse) dille.

Je verspreidt ze over een bord en dan pak je een tube mayonaise en je maakt een ruitjes patroon van mayonaise over de plakjes. Ziet er feestelijk uit en is enorm gemakkelijk en lekker. Smaakt best anders dan je verwacht.

Neem wel niet al te sterke mayonaise. Liefst iets van halvanaise, maar met dat ruitjespatroon dat je met een tube kunt maken ziet het er het mooist uit en het oog wil ook wat.
ete
pi_29295621
Ik zie dit topic, ik denk snel ff kijken want ook ik heb wel trek in wat lekkers....
Gaat de openingspost over gevulde eieren....
TERWIJL IK GEEN MAYONAISE IN HUIS HEB!!!!

Toch maar ff de rest doorlezen dan...
  zondag 31 juli 2005 @ 15:59:45 #111
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_29295634
quote:
Op zondag 31 juli 2005 15:59 schreef Cherise-Ice het volgende:
Ik zie dit topic, ik denk snel ff kijken want ook ik heb wel trek in wat lekkers....
Gaat de openingspost over gevulde eieren....
TERWIJL IK GEEN MAYONAISE IN HUIS HEB!!!!

Toch maar ff de rest doorlezen dan...
er staan genoeg andere recepten
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_29296212
quote:
Op zondag 31 juli 2005 15:59 schreef Cherise-Ice het volgende:
Ik zie dit topic, ik denk snel ff kijken want ook ik heb wel trek in wat lekkers....
Gaat de openingspost over gevulde eieren....
TERWIJL IK GEEN MAYONAISE IN HUIS HEB!!!!

Toch maar ff de rest doorlezen dan...
Je kan mayo wel zelf maken...
quote:
Benodigdheden:

2 eierdooiers
snufje zout
witte (versgemalen) peper
1 theelepel mosterd
1 eetlepel azijn
1/4 liter olie (variatie: helft olijfolie/helft andere olie)
Bereiding:

Het belangrijkste bij het maken een mayonaise is, dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

De eierdooiers met snuf zout, peper en mosterd en druppeltje azijn in een kom met de garde (hand of elektrisch) loskloppen. Al kloppend druppelsgewijs de olie toevoegen. Als in een later stadium het geheel iets dikker begint te worden, dan kan de olie in een dun straaltje worden toegevoegd. Let erop dat u steeds in één richting klopt. Als alle olie is opgenomen, de rest van de azijn erdoor roeren. Proef de mayonaise en voeg indien gewenst nog wat kruiderij of azijn naar smaak toe.

Mayonaise is een uitstekende basis voor allerhande (dip)sauzen. De variaties zijn eindeloos.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_29296543
Is misschien wel slim, maar ik kan ook ff naar de benzinepomp rijden voor een potje mayo...
Aangezien we vanavond ook een broodje snack eten omdat we geen **** in huis hebben....
  zondag 31 juli 2005 @ 16:39:25 #114
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_29296793
voor de luie snackers onder ons:
ga naar een grote aziatische supermarkt
doe daar een grote doos mini loempia's voor minder dan 2 euro op de kop tikken.
gooi er een aantal in de oven tot lekker warm en goed.
bakje chilisaus op tafel, loempia's ernaast.
goedkope doch lekkere snack.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')