Ongeveer hetzelfde, alleen is het spek uit de magnetron een stuk slapper.quote:Op maandag 6 juni 2005 10:39 schreef DancingPhoebe het volgende:
Oblivion: spek in de magnetron? Hoe doe je dat en hoe lekker is het vergeleken bij uitbakken?
Je neemt een groot bord, daar doe je keukenpapier op.quote:Op maandag 6 juni 2005 10:39 schreef DancingPhoebe het volgende:
Oblivion: spek in de magnetron? Hoe doe je dat en hoe lekker is het vergeleken bij uitbakken?
Probeer dit ook eens met naanbroodquote:Op vrijdag 20 mei 2005 20:03 schreef MaLo het volgende:
Pitabroodjes met knoflooksaus!
Recept: Zet de broodrooster aan.
Maak het pak pitabroodjes open.
Flikker twee pitabroodjes in je broodrooster
Maak je pot knoflooksaus open
Doe een grote klodder knoflooksaus op je bord
Haal de pitabroodjes er na 4 minuten uit
Dip ze royaal in de knoflooksaus
Ik gebruik 3 delen ketan en een 1 deel pandanrijst, ik hou niet zo van dat superplakkerige en van de pandan gaat het zo lekker ruiken, maar ketan is essentieel.quote:Op zondag 19 juni 2005 13:24 schreef mordradead het volgende:
Lemperik ben het nu ook weer aan het maken, heerlijk is dat
edit: ik zie dat charmian ook al een recept heeft gegeven hiervan, dat moet dus iemand met een goede smaak zijn
Ik ben nu dus ook bezig om het te maken en heb foto's gemaakt.... kijk maar
lemper maken
charmian gebruikte pandan rijst, ik gebruik ketan.. deze rijst plakt beter en dat is dus handiger voor het rollen..... eerst even koken met van die blaadjes en zo'n stengeltje + een stukje santenblok (moet wel goed oplossen) als m'n moeder terug is vraag ik de namen wel weer even als het water laagje weg is doe je het in de stoompan
Dat ene is idd sereh, dat andere zou best kunnenquote:Op zondag 19 juni 2005 14:41 schreef Charmian het volgende:
[..]
Ik gebruik 3 delen ketan en een 1 deel pandanrijst, ik hou niet zo van dat superplakkerige en van de pandan gaat het zo lekker ruiken, maar ketan is essentieel.
Ik denk dat het steeltje wat je gebruikt sereh is en de blaadjes daun djeroek . Maar jah ik ben een luie kokkie en gebruik gewoon de boemboes uit de toko. Hoop dat je nog goede tips hebt voor het rollen van die dingen, ik kan het echt niet.
ja, maar je moet ook meteen een voorraadje maken en dan invriezen dan is het een kwestie van even opwarmen in de magnetron of rijststomer.quote:
quote:Op vrijdag 20 mei 2005 18:12 schreef MissyMirjaM het volgende:
Ik maak hem ietsje anders
een gevuld eitje.
kook eieren. veel weinig, weet tik veel, hangt van de trek/ aantal personen af.
kook ze hard
laat de eieren goed schriken,en wat afkoelen alvorens ze te pellen.
Prak ze fijn
doe er geraspte kaas bij ,
doe er nu mayo bij, genoeg om het eigeel aan elkaar te laten plakken zeg maar.
zout, peper, kerrie + Maggi erdoor naar smaak.
de hele handel terug in de eitjes stoppen en voila, heerlijke gevulde eitjes
Ik maak het ook wel eens, verschillende variaties (liefst met kipgehakt!)quote:Op zondag 19 juni 2005 13:24 schreef mordradead het volgende:
Lemperik ben het nu ook weer aan het maken, heerlijk is dat
edit: ik zie dat charmian ook al een recept heeft gegeven hiervan, dat moet dus iemand met een goede smaak zijn
invriezen kan primaquote:Op zondag 19 juni 2005 22:32 schreef dutch-mamma het volgende:
[..]
Ik maak het ook wel eens, verschillende variaties (liefst met kipgehakt!) [afbeelding], maar ik vind het ff teveel werk als ik een luie snackbui heb
Desalniettemin een ontieglijk lekkere hap! Desnoods maak je ze vantevoren in voorraad, kan je ze ook invriezen?
quote:Op vrijdag 20 mei 2005 19:10 schreef DJKoster het volgende:
[..]
's nachts wel(1 minuutje fietsen naar de snackbar, stoeptegel lospeuteren en door raam keilen, boze snackbarallochtoon dwingen om zijn frituur aan te zwengelen.)
Variant: In plaats van de zalm een paar plakken achterham in stukjes snijden..quote:Op vrijdag 20 mei 2005 19:34 schreef DarkElf het volgende:
blikje zalm openmaken, in stukjes prakken (graatjes eruit halen als dat moet), augurkjes fijnsnijden, beetje mosterd erbij, peper en zout, en mayo erbij
lekker husselen en zo klaar: lekker op toastjes op een boterhammetje
En kruidje dat dan net zoals het gehakt?quote:Op vrijdag 1 juli 2005 14:47 schreef BBQ-kip het volgende:
Als je tartaar neemt wordt het niet zo'n vette bende in het gehaktbroodje, vind ik persoonlijk lekkerder
Yepquote:Op vrijdag 1 juli 2005 19:54 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
En kruidje dat dan net zoals het gehakt?
In hoeveel plakjes snij je je bladerdeegrolletje ongeveer? Het klinkt lekker, ik denk dat ik dit over 3 weken als ik jarig ben ga maken.quote:Op woensdag 29 juni 2005 18:19 schreef RedRoses het volgende:
Pestokoekjes:
Bladerdeeg laten ontdooien, (groene) pesto erop smeren en beleggen met Parma- of Ardennerham..
Dan oprollen, in de koelkast (of heel even in de vriezer) leggen en als ze echt koud zijn in plakjes snijden, op een bakplaat leggen en 20 minuutjes (offuh.. gewoon tot ze klaar zijn, dat zie je vanzelf) in de oven.
Je kunt er zoveel maken als je wilt!
Erg geslaagd op verjaardagen hier!
dat heet een tostie (en een tostie apparaat of ijzer) bij onsquote:Op zaterdag 2 juli 2005 05:37 schreef Sandstorm_81 het volgende:
-croque uit het vuistje:
Je neemt 2 boterhammen, hesp en kaas erop en in het croque monsieur apparaat (heeft dat ding een 'nederlandse' benaming?)
Je kan er ook ananas of spaghettisaus overheen doen.
-Tomaat in 2 snijden, van die bertolli pesto erop. Vervolgens mozarella eroverheen en de oven in.
Net zo dik als je zelf wilt, ik snijd ze ongeveer 1 cm dik. Als je hele dunne koekjes wilt kan dat natuurlijk ook..quote:Op vrijdag 1 juli 2005 21:45 schreef MaLo het volgende:
[..]
In hoeveel plakjes snij je je bladerdeegrolletje ongeveer? Het klinkt lekker, ik denk dat ik dit over 3 weken als ik jarig ben ga maken.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |