Ik zie een stage ook meer om alles uit je zelfontwikkeling te halen, de "speeltuin" voor je latere werk zeg maar. Je kan redelijk veel flikken met je stage, en sommige bazen vinden dat echt top, en houden daarom een voetje voor je tussen de deur, das toch vrij coolquote:Op dinsdag 22 maart 2005 19:22 schreef Drive-r het volgende:
@mechatronics:
Daar heb je gelijk in. Ik geef alleen mijn ervaring, ik heb niet zoveel van de wereld gezien dat ik het een gefundeerde mening durf te noemen, haha. Zo heb ik het alleen gehad en zo zal het waarschijnlijk voor iedereen anders zijn. Ik heb gelukkig van alles wat op mijn cv staan, dus meestal kan ik er wel een draai aan geven.
Wat bedoel je precies?quote:Op dinsdag 22 maart 2005 19:34 schreef mechatronics het volgende:
Anders kan NY altijd nog wel, dáár heb ik dat voetje voor
een baas van een multinational waar ik stage liep in NieuwZeeland was eerst ergens een grote in de USA, maar dat was ie even zat, dus was ie 5 jaar geleden naar NZ gegaan, daar was ie dus baas over mij, maar nu zit hij weer terug in Boston, daar heeft hij dus nog steeds goede contacten, en als ik in NY (Long Island, dus net buiten NYC IMO) wil werken, heeft hij daar wel een voetje voor tussen de deur, een goede referentie.quote:
als je het goed kan spelen, en jezelf tot de top 5% werkt van de klas, en High Potential wordt, dan kan je het redelijk ver schoppen. (zie artikels in Nobiles, hoewel ik die bestuurservaring in een studentenvereniging toch wel over het paard getild vind. )quote:Op donderdag 31 maart 2005 22:08 schreef Jeroenus het volgende:
*kick
Als je op stage wil naar de VS (of ergens anders), hoe behulpzaam is het bedrijf meestal bij het regelen van een verblijfplaats?
@komrad. Toen je kon kiezen om in het buitenland af te studeren, was de mogelijkheid snel geregeld maar hield enkel het geld je tegen? Ik bedoel of zo'n afstudeerplaats makkelijk te regelen is (mits je het geld hebt) of dat je dat ook helemaal zelf moet uitvissen en contact leggen? Is een afstudeeruniversiteit eenvoudiger te regelen dan een stageplek bij een bedrijf?
Tja, hoge cijfers moeten wel ook in je zittenquote:Op donderdag 31 maart 2005 22:13 schreef mechatronics het volgende:
[..]
als je het goed kan spelen, en jezelf tot de top 5% werkt van de klas, en High Potential wordt, dan kan je het redelijk ver schoppen. (zie artikels in Nobiles, hoewel ik die bestuurservaring in een studentenvereniging toch wel over het paard getild vind. )
een drive is veel belangrijker.
dus zorgen dat je een HiPo wordt, vooral in de sales zijn ze er wel redelijk happig op, ga al die beurzen af, en wellicht wordt je uitgekozen om eens een jaar in NYC te studeren op kosten van een bedrijf, staat ook in Nobiles
Ik tel de dagen af....quote:Op zaterdag 23 april 2005 21:13 schreef Dizzee het volgende:
kick.![]()
Zie het topic nu pas.![]()
Hoe staan de zaken ervoor jongens?
Wat ga jij precies ondernemen dan?quote:
Ja dat I-20 ding heb ik en ook alle drie de DS formulieren. Sevis Fee ($100) heb ik betaald en die andere $100 voor de application betaal ik ter plekke.quote:Op maandag 6 juni 2005 13:22 schreef onne het volgende:
Oeh dan is het wel druk bij t consulaat! Maar net op tijd nog... Formulier dat ik bedoel is het "certificate of eligibility for nonimmigrant student" (is geloof ik t I20 formulier). Staat op wanneer tot wanneer je in berkeley bent etc. Moet je zeker meenemen naar t consulaat! Zorg ook voor een pasfoto met Amerikaanse maten, dus niet zo'n standaard nederlands ding.
Dan nog een heel aantal formulieren die je (het beste vooraf) moet invullen. 1 van die formulieren moest je geloof ik nog $100 voor betalen :S Weet het niet exact meer zou t evt. kunnen nazoeken. (kan je me ook ff over mailen onneschouten(at)hetemail) )
Waar ik Global Media volg weet k eigenlijk nog niet, moet ik nog eens nakijken![]()
Kan met deze vakken waarschijnlijk niet echt veel in combinatie met m'n huidige studie wat betreft studiepunten maar dat is ook niet echt mn bedoeling. T zou leuk zijn natuurlijkJij wel?
Ik vlieg op 26 juni met Virgin naar NYC. Eerst weekje daarheen en dan vanaf Washington op 3 juli (zondag) naar San Fransisco. 4th of July daar "vieren" of hoe dat ook werkt?! :S
En dan 5 juli aan de bak
Ga je eigenlijk alleen of met een medestudent? Ik neem nog een studiegenoot meeOok voor de rest van de vakantie uiteraard...
Maar word wel erg offtopic zo denk ik. Mail me anders ff op bovenstaand mail adres
Presentquote:Op maandag 6 juni 2005 14:29 schreef Jeroenus het volgende:
BrauN, alweer unbanned? Al foto's van je locatie of van Cleveland/New York? Heb je Columbia Uni foto's?
[..]
Ja dat I-20 ding heb ik en ook alle drie de DS formulieren. Sevis Fee ($100) heb ik betaald en die andere $100 voor de application betaal ik ter plekke.
Ga je al slagen en heb je die punten ook niet nodig? Ik kan 12 ECTS inbrengen in mijn studie waardoor ik één gemist vak van 7,5 ECTS kan compenseren en met meer dan 60 punten het jaar afsluit.
Ik ben ook benieuwd naar the 4th of July. Ik ga denk ik dan sowieso naar een Giants wedstrijd, er schijnt wat te doen te zijn. Ik ga meerdere wedstrijden bezoeken want ik ben wel een baseball fan.
Oh, dat is wel leuk dat er iemand meegaat. Jullie hebben ook dezelfde kamer enzo? Ik neem verder geen studiegenoten mee.
Och, had die man een ban.quote:Op maandag 6 juni 2005 14:29 schreef Jeroenus het volgende:
BrauN, alweer unbanned? Al foto's van je locatie of van Cleveland/New York? Heb je Columbia Uni foto's?
hehe, die zien we dus pas eind juni terug.quote:Op maandag 6 juni 2005 17:39 schreef Jeroenus het volgende:
[..]
Zie hier: Banmeldtopic deel 21, *We're the dream team!*
Heb voor het I-house gekozen omdat k daar veel positieve berichten over hoorde van studenten die daar geweest waren. En vind het wel handig om 3 maaltijden per dag in principe geregeld te hebben. Uit ervaring (op kamers) weet ik dat ik in de praktijk ook wel erg vaak een restaurantje pak maargoed dat moet kunnen af en toe. En ook wel relaxed dat ik dat hele I-house tegen een gunstige dollar koest (1.32) heb kunnen betalenquote:Op maandag 6 juni 2005 16:14 schreef Jeroenus het volgende:
Ik heb bij het postkantoor zo'n kaartje gekocht van 5,75 waarop aangetekend staat. (Groen klein velletje papier)
Ik ben vorig jaar bij de New York Mets geweest en sinds dat moment ben ik een gigantische baseball fan geworden. Fantastisch hoe men dat daar beleefd. (7th inning stretch, hilarisch man) Overal voor klappen en telkens zingen. Ook weet men daar het fatsoen te houden in tegenstelling tot hier in Nederland geregeld gebeurd bij het voetbal.
Waarom heb je trouwens voor het International House gekozen en niet bijvoorbeeld voor Residence Hall oid? Ik las namelijk op de LUC site dat je al snel met mensen naar SF gaat om daar iets te eten.
Info over de dollar: ¤1 = $1.50 vandaag? part II Hij zit vandaag iig weer in de plus.
Same here.quote:Op maandag 6 juni 2005 22:33 schreef onne het volgende:
Dacht dat ik de enige was die iedere dag met spanning de euro koers zit te volgen, maar is dus niet zo;)
Wil binnen 3 weken nog wat cash halen (paar honderd dollar) maar twijfel beetje wanneer het beste moment zal zijn... even wachten nog maar.
Er gaat geloof ik een bus o.i.d direct van het vliegveld naar de campus. Heb ik ergens gelezen, weet niet waar, zoek ik t.z.t nog wel opquote:Op maandag 6 juni 2005 22:59 schreef Jeroenus het volgende:
onne, weet jij al iets over het vervoer van SFO naar Berkeley? En weet je ook al of het vervoer op de campus gratis is?
Jij zit te wachten op een koers die wellicht een paar procenten (hooguit) fluctueert??? Zodat je misschien wel 10 euro bespaart?quote:Op maandag 6 juni 2005 22:33 schreef onne het volgende:
[..]
Heb voor het I-house gekozen omdat k daar veel positieve berichten over hoorde van studenten die daar geweest waren. En vind het wel handig om 3 maaltijden per dag in principe geregeld te hebben. Uit ervaring (op kamers) weet ik dat ik in de praktijk ook wel erg vaak een restaurantje pak maargoed dat moet kunnen af en toe. En ook wel relaxed dat ik dat hele I-house tegen een gunstige dollar koest (1.32) heb kunnen betalen
Dacht dat ik de enige was die iedere dag met spanning de euro koers zit te volgen, maar is dus niet zo;)
Wil binnen 3 weken nog wat cash halen (paar honderd dollar) maar twijfel beetje wanneer het beste moment zal zijn... even wachten nog maar.
Hahaha ja dat is ook wel zo... de zunige Nederlander komt ff in me boven danquote:Op dinsdag 7 juni 2005 00:16 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Jij zit te wachten op een koers die wellicht een paar procenten (hooguit) fluctueert??? Zodat je misschien wel 10 euro bespaart?![]()
Maar goed, uit ervaring kan ik je vertellen dat die 3 maaltijden per dag niet echt een feest zijn. Stel jezelf even voor dat je nu drie dagen per week in dezelfde kantine moet eten, ik had het heel snel gehad. Uiteindelijk misschien gemiddeld 1 keer per dag gegeten, maar ik denk nog veel minder. Wel fijn dat je het verblijf tegen een gunstige koers hebt kunnen betalen, dan heb je het tenminste over echte besparingen!
Topquote:Op dinsdag 7 juni 2005 07:55 schreef Jeroenus het volgende:
Een goede campus map: http://pt.berkeley.edu/beartransit/BearTransit_MapSchedule.pdf
Regio vervoer: http://www.transitinfo.org
Maar ik moet het allemaal nog uitzoeken.
*Kuch kuch, pardon? Wanneer kreeg je die? Gvd, ik wil die ook wel hebben. Ik ga sowieso zo'n supervette sweather koperquote:Op dinsdag 7 juni 2005 21:26 schreef onne het volgende:
[..]
Top![]()
Maar heb je niet het welkomstpakket gehad van Berkeley? Zat ook een papieren Campus Map in. BIj mij althansEn een berkeley T-shirt
![]()
Bij deze zet ik het uit mijn hoofdquote:Students registering for the Harvard Summer School eight-week session must have $9,750–$11,000 available
to cover Summer School expenses; students registering for short sessions must have $7,900–$8,700 per session.
Hard studeren en zorgen dat je er later een stage kunt krijgen of iets in onderzoek doen. Dat is een stuk goedkoper én makkelijker...quote:Op dinsdag 7 juni 2005 23:04 schreef Jeroenus het volgende:
Quote uit het registratieformulier voor de Harvard Summer Session. Ter vergelijking, bij Berkeley moet je bewijzen dat je $2500 hebt:
[..]
Bij deze zet ik het uit mijn hoofd
Tja, maar ik denk niet dat de onderzoekerswereld mij ligt omdat ik eigenlijk niet verder wil gaan in de academische wereld maar meer het bedrijfsleven in wil. Een degelijke baan bij Citigroup of Bank of America zou leuk zijn.quote:Op dinsdag 7 juni 2005 23:11 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Hard studeren en zorgen dat je er later een stage kunt krijgen of iets in onderzoek doen. Dat is een stuk goedkoper én makkelijker...
Betekent dat dat je voor die summer session van Harvard ongeveer 10.000 dollar kwijt bent?quote:Op dinsdag 7 juni 2005 23:04 schreef Jeroenus het volgende:
Quote uit het registratieformulier voor de Harvard Summer Session. Ter vergelijking, bij Berkeley moet je bewijzen dat je $2500 hebt:
[..]
Bij deze zet ik het uit mijn hoofd
Niet direct, maar je moet net als bij Berkeley bewijs geven van voldoende financiele middelen oid. Maar het verschil zegt wel wat denk ik. Bovendien, Harvard is private en Berkeley public.quote:Op dinsdag 7 juni 2005 23:18 schreef Dizzee het volgende:
[..]
Betekent dat dat je voor die summer session van Harvard ongeveer 10.000 dollar kwijt bent?
Jij bent volgens mij nog niet erg ver met je studie toch? De meeste banken hebben hun programma's toegspits op bachelors of hoger. Maar als je dat eenmaal bent moet het te doen zijn. Ik ga zelf stage lopen in Londen bij een grote Amerikaans investment bank, dus ik ken de procedure een beetje. Voor de Vs is het bij de grote namen echter een stuk lastiger, die verwijzen bijna allemaal naar Londen. Waar trouwens die twee banken? Lijken me niet bepaald de leukste...quote:Op dinsdag 7 juni 2005 23:17 schreef Jeroenus het volgende:
[..]
Tja, maar ik denk niet dat de onderzoekerswereld mij ligt omdat ik eigenlijk niet verder wil gaan in de academische wereld maar meer het bedrijfsleven in wil. Een degelijke baan bij Citigroup of Bank of America zou leuk zijn.![]()
Ik ga komende zomer ook rondvragen naar stagemogelijkheden en vooral tips. Beetje vragen aan professoren wat het handigst is voor iemand van buiten de VS om hier een stageplek te kunnen krijgen. Ik heb al een hoop gehoord van een kennis die in het academische wereldje in de VS werkt.
Klopt, eerste jaar bijna klaar.quote:Op dinsdag 7 juni 2005 23:24 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Jij bent volgens mij nog niet erg ver met je studie toch?
Ik heb juist het idee dat ze zich op MBA'rs richten, wat niet echt een onderzoekers opleiding is. Ik associeer (fout dan denk ik) onderzoeker zijn met het promoveren naar de titel dr. en vooral aan publicaties werken. Eveneens associeer ik er het doceren mee aan studenten en het toewerken naar een leerstoel.quote:De meeste banken hebben hun programma's toegspits op bachelors of hoger. Maar als je dat eenmaal bent moet het te doen zijn. Ik ga zelf stage lopen in Londen bij een grote Amerikaans investment bank, dus ik ken de procedure een beetje. Voor de Vs is het bij de grote namen echter een stuk lastiger, die verwijzen bijna allemaal naar Londen. Waar trouwens die twee banken? Lijken me niet bepaald de leukste...
Ik heb geen flauw idee wat je nu allemaal door de war heen haalt. Ze richten zich voor hun associate posities veel op MBA en voor analysten (die na een paar jaar werken ook gewoon associate worden) op bachelor. Het heeft niks met onderzoek of wat dan ook te maken, alleen met het niveau van je opleiding. Ze nemen in ieder geval voor stages nauwelijk mensen aan die hun bachelor nog niet af hebben, ze willen gewoon mensen die een jaar na de stage afstuderen.quote:Op dinsdag 7 juni 2005 23:30 schreef Jeroenus het volgende:
Ik heb juist het idee dat ze zich op MBA'rs richten, wat niet echt een onderzoekers opleiding is. Ik associeer (fout dan denk ik) onderzoeker zijn met het promoveren naar de titel dr. en vooral aan publicaties werken. Eveneens associeer ik er het doceren mee aan studenten en het toewerken naar een leerstoel.
Naar een master toewerken wil ik sowieso wel. Bedoel je dat een PhD oid handig is voordat je het bedrijfsleven binnenstapt?
Niet enorm negatief over die bedrijven, maar het was duidelijk een keuze uit een lijstje (wat je zelf meteen al toegaf, haha). Waarom wil jij bij een bank werken? Ik gok vanwege wall street, investment banking, etc... Dat kan ik begrijpen, maar dit zijn van oorsprong retail bankers (dus consument gericht). Wil je echt wall street, etc... het hele verhaal; kies dan een echte investment bank, eentje met een specialiteit op jouw gebied. Goldman Sachs is nummer 1 op een aantal gebieden (IPO's, M&A o.a.), maar er zijn weer andere banken die nummer 1 zijn op trading, underwriting, etc... Dit verschilt ook nog eens per lang/regio...quote:Ga je bij Goldman Sachs werken? Ik noem die twee bedrijven omdat ze tot de allergrootste ter wereld horen op basis van waarde (Forbes: 1,5 biljoen). Waarom zo negatief over die bedrijven?
Hmmm, London, niet echt een stad die mij trekt persoonlijk. Bedoel je met verwijzen dat ze zeggen: ga daar maar lekker onder onze naam ervaring op doen óf ga daar uberhaupt gewoon ervaring op doen?
MBA wordt toch meestal door een bedrijf betaald en niet door een student zelf?quote:Op woensdag 8 juni 2005 00:17 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Ik heb geen flauw idee wat je nu allemaal door de war heen haalt. Ze richten zich voor hun associate posities veel op MBA en voor analysten (die na een paar jaar werken ook gewoon associate worden) op bachelor. Het heeft niks met onderzoek of wat dan ook te maken, alleen met het niveau van je opleiding. Ze nemen in ieder geval voor stages nauwelijk mensen aan die hun bachelor nog niet af hebben, ze willen gewoon mensen die een jaar na de stage afstuderen.
[..]
Niet enorm negatief over die bedrijven, maar het was duidelijk een keuze uit een lijstje (wat je zelf meteen al toegaf, haha). Waarom wil jij bij een bank werken? Ik gok vanwege wall street, investment banking, etc... Dat kan ik begrijpen, maar dit zijn van oorsprong retail bankers (dus consument gericht). Wil je echt wall street, etc... het hele verhaal; kies dan een echte investment bank, eentje met een specialiteit op jouw gebied. Goldman Sachs is nummer 1 op een aantal gebieden (IPO's, M&A o.a.), maar er zijn weer andere banken die nummer 1 zijn op trading, underwriting, etc... Dit verschilt ook nog eens per lang/regio...
Kijk dus naar de juiste lijstje, niet alleen naar grootste bedrijven, etc... Zeker als je niet weet waar je naar kijkt![]()
En ja, ik hoef niet te vertellen waar ik stage loop, spam dat liever niet rond op internet. Wil je het dolgraag weten, dan kun je me mailen.
Ik ben nu mijn master offshore engineering aan het afronden. Inderdaad, een technische opleiding, maar ben ik een beetje richting finance aan het denken. Vandaar de stage, kan ik tenminste met eigen ogen zien of het wat is.quote:Op woensdag 8 juni 2005 09:10 schreef Jeroenus het volgende:
[..]
MBA wordt toch meestal door een bedrijf betaald en niet door een student zelf?
Ik noemde maar een dwarsstraat hoor. Het is echt niet zo dat ik mij puur op dergelijke bedrijven ga richten.
Dat Goldman Sachs de nummer 1 is hoorde ik ook van een kennis ja. Ik zat er namelijk even te kijken voor een internship of zomer programma in mijn geliefde stad NY en zag dat o.a. GS een hoofdkantoor daar had. Echter heb ik inmiddels begrepen dat dat veel te hoog gegrepen is. GS pakt alleen de nr 1 van je hele opleiding en neemt ook alleen genoegen met de allerbeste mensen.
Wall Street hoef ik niet per definitie te werken, absoluut niet. Ik wil gewoon graag een baan in de VS die aansluit bij mijn opleiding (Economie) en dan kom je al snel uit bij de banken wereld (wat overige sectoren niet uitsluit).
Wat heb jij trouwens voor opleiding gedaan of is dat ook confidential?
Engineering heeft geen goede arbeidsmarkt? Of is je interesse voor dat vak weg? Heb je tijdens je BA al stage gelopen?quote:Op woensdag 8 juni 2005 10:30 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Ik ben nu mijn master offshore engineering aan het afronden. Inderdaad, een technische opleiding, maar ben ik een beetje richting finance aan het denken. Vandaar de stage, kan ik tenminste met eigen ogen zien of het wat is.
Mijn studie heeft juist een geweldige arbeidsmarkt, dat is het probleem niet. Ik heb ook nog steeds interesse in het vak, maar ja, een mens heeft meerdere interesses (ik in ieder geval). Lijkt me gewoon leuk om te zien hoe het werkt en of ik het zou kunnen. Tijdens mijn bsc alleen een korte meeloop stage in het 1e jaar, beetje projecten begeleiden. Dan hoef je ook echt niet aan te komen bij een bank voor een stage....quote:Op woensdag 8 juni 2005 10:33 schreef Jeroenus het volgende:
[..]
Engineering heeft geen goede arbeidsmarkt? Of is je interesse voor dat vak weg? Heb je tijdens je BA al stage gelopen?
Je hebt in 3 jaar je BSc gehaald? Nog verder aan je CV gewerkt tijdens je studie, naast je korte meeloop-stage?quote:Op woensdag 8 juni 2005 10:42 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Mijn studie heeft juist een geweldige arbeidsmarkt, dat is het probleem niet. Ik heb ook nog steeds interesse in het vak, maar ja, een mens heeft meerdere interesses (ik in ieder geval). Lijkt me gewoon leuk om te zien hoe het werkt en of ik het zou kunnen. Tijdens mijn bsc alleen een korte meeloop stage in het 1e jaar, beetje projecten begeleiden. Dan hoef je ook echt niet aan te komen bij een bank voor een stage....
Mijn cv staat vrij vol met studie en studenten vereniging onzin (bij elkaar 1,5 jaar aan universiteits beursen). Ik weet dat jij daar niet veel mee op hebt. Verder mijn bsc in 4 jaar gehaald. Oh, en ervaring vragen ze voornamelijk in advertenties enzo. Banken nemen ook hele ladingen starters aan, dat gaat alleen vaak via recruitment enzo, niet via advertenties. Maak je daarover maar geen zorgen.quote:Op woensdag 8 juni 2005 10:47 schreef Jeroenus het volgende:
[..]
Je hebt in 3 jaar je BSc gehaald? Nog verder aan je CV gewerkt tijdens je studie, naast je korte meeloop-stage?
Goed, morgenvroeg naar het consulaat. Voor de rest heb ik alles zo'n beetje klaar. Hoe gaat het bij jullie?quote:Op zondag 19 juni 2005 12:02 schreef onne het volgende:
En Jeroenus, hoe staat het met de voorbereidingen?
Wij vertrekken over precies 7 dagen!
Via deze website: http://www.webaspect.nl/usa/ zullen we zo nu en dan de voortgang van onze reis bijhouden
bedankt!quote:Op zondag 19 juni 2005 14:44 schreef komrad het volgende:
veel plezier jeroenus en onne
Bedankt, zal wel lukkenquote:Op zondag 19 juni 2005 14:44 schreef komrad het volgende:
veel plezier jeroenus en onne
Misschienquote:Op maandag 20 juni 2005 21:54 schreef Jeroenus het volgende:
[..]
Bedankt, zal wel lukken![]()
Vandaag bij het consulaat geweest. Wat een beveiliging maar wel hele vriendelijke mensen. Bij loket 4 was ik vele malen sneller klaar dan al mijn voorgangers. Ik leg 2x een vinger op dat apparaatje en ik loop weg. Komt dat doordat ik al eerder mijn vingerafdrukken heb afgegeven?
Had hem de volgende dag alweer binnen. Razendsnel gaat het. Het ziet er wel vet uit zeg, dat visum. Houdt dit nu in dat je t/m 2010 zonder een nieuw visum, in de VS kan studeren?quote:Op woensdag 22 juni 2005 11:41 schreef onne het volgende:
[..]
MisschienBij mij alleen ff een praatje gemaakt over studie e.d. Inderdaad aardige mensen!
Heb je je visum binnen inmiddels?
Wat voor expiration date staat er op bij jou dan?? Op mijn visum staat dat ie geldig is t/m 12 aug. dit jaar. (einde van de summer course) daarna mag je nog 1 of 2 maanden in de US blijven voor vakantie heb ik me laten vertellen...quote:Op vrijdag 24 juni 2005 00:27 schreef Jeroenus het volgende:
[..]
Had hem de volgende dag alweer binnen. Razendsnel gaat het. Het ziet er wel vet uit zeg, dat visum. Houdt dit nu in dat je t/m 2010 zonder een nieuw visum, in de VS kan studeren?
Ik denk dat het lastig wordt.quote:Op zaterdag 25 juni 2005 13:49 schreef komrad het volgende:
veel plezier onne
jeroenus, ik heb in augustus ene paar weken vakantie, kan ik dan niet iets op de campus daar doen haha
Bedankt!!quote:Op zaterdag 25 juni 2005 13:49 schreef komrad het volgende:
veel plezier onne
jeroenus, ik heb in augustus ene paar weken vakantie, kan ik dan niet iets op de campus daar doen haha
Oow echt joh! 2010 pff das een tijd;).. Kan ook 1 of ander foutje zijn, bij zowel mij als m'n reisgenoot klopte eerst iets niet op dat visum, en staat er een spelfout in: Calofornia.quote:Op zaterdag 25 juni 2005 13:05 schreef Jeroenus het volgende:
Oh, bij mij staat er op van 22 jun 2005 tot 22 jun 2010.
Als je aankomt, ga je dan gelijk zo'n Photo ID Card of iets dergelijks aanmaken? Readers als uitgeprint?
Zit jij trouwens in de (Foothill) Residence Halls aan de linkerkant op de campus (zie die kaart die je gekregen hebt) op Heart Ave?
Goeie vlucht he
Oh, dan zit ik nog niet zover van je vandaan ook want ik zit vlakbij Foothill Residents Hall op La Loma Ave. Wellicht komen we elkaar tegen op Haas. Jij doet International Business en ik doe International Trade & Policy.quote:Op zaterdag 25 juni 2005 14:59 schreef onne het volgende:
[..]
Bedankt!!
[..]
Oow echt joh! 2010 pff das een tijd;).. Kan ook 1 of ander foutje zijn, bij zowel mij als m'n reisgenoot klopte eerst iets niet op dat visum, en staat er een spelfout in: Calofornia.
Maar ze zeiden dat dat geen probleem zou zijn
International House zit naast het California Memorial Stadium, waar we de courses volgen moet k nog even kijken. Heb verder ook nix geprint of boeken gehaald, m'n koffer zit nu al helemaal vol![]()
Dat zie ik daar allemaal wel, we beginnen toch pas 2 of 3 dagen na aankomst zag ik... Alle tijd dus.
De courses die ik volg zijn overigens:
http://sis.berkeley.edu/OSOC/osoc?p_term=SU&x=44&y=7&p_session=d&p_dept=ugba&p_course=178
http://sis.berkeley.edu/OSOC/osoc?p_term=SU&x=44&y=7&p_session=d&p_dept=amerstd&p_course=c125
Photo ID card is ook iets dat zich daar wel zal wijzen... Maar lijkt me wel handig om zo snel mogelijk te hebben!
Jij ook goeie vlucht gewenst, en wellicht tot ziens in California!![]()
ik had toen geregeld dat ik geen collegegeld hoefde te betalen maar dat was omdat ik nog studeerde, 10k was voor verblijf en eten. (6 maanden)quote:Op zaterdag 25 juni 2005 14:25 schreef Jeroenus het volgende:
[..]
Ik denk dat het lastig wordt.![]()
Om daar een jaar te studeren, had je dan 10.000 euro aan enkel tuition moeten betalen of was dat incl. verblijf, tuition, courses geweest?
Dat schijnt met veel vuurwerk gepaard te gaan. Het is nieuw voor mij en ik ben erg benieuwd wat het gaat worden.quote:Op zondag 26 juni 2005 10:20 schreef komrad het volgende:
oei ja dat is lekker the fourth of july in de states vieren
quote:Op maandag 27 juni 2005 22:14 schreef komrad het volgende:, fourth of july
naar de david bowie song, gecovered door Nirvana
Oooh, je was aan het dagdromen.quote:Op maandag 27 juni 2005 22:20 schreef komrad het volgende:
waarom die ICON, ik weet wel 4th of july nationale feestdag, maar mag ik ook even mijmeren over mijn jeugdsentiment -> nirvana
Ik ken beide wel. Ik dacht dat je bedoelde dat zo'n bezoek hoort bij the 4th of July.quote:
Deze paar dagen nog wat kleine dingetjes regelen en dan is het op naar SFO.quote:Op dinsdag 28 juni 2005 02:00 schreef onne het volgende:
Heee dudes,
ff berichtje vanuit NYC. Cheap ass hotel @ east 24th street via openstaand Wifi AP (schijnt verboden te zijn in de US om daar gebruik van te maken :|... maar is wel verdomde handig...)
Hier alles top, alleen het weer is wat minder, tis nu zelfs gaan regenen :S... Verder heerlijk om weer in NY te zijn, wat een top stad! Wat een sfeer! Praaachtig.
Check m'n weblog: http://www.webaspect.nl/usa/ voor meer info
Jeroenus, aftellen is ook voor jou begonnen?!... 4th of july kijk k ook naar uit, ben erg benieuwd hoe die gekke Amerikanen dat gaan vieren
Nee, denk het niet.quote:Op dinsdag 28 juni 2005 23:08 schreef komrad het volgende:
ik ga je weblog ook ff checken.
JeroenUs ga jij ook een log bijhouden?
Ik ben er nuquote:Op zondag 3 juli 2005 10:57 schreef komrad het volgende:
jammer,wanneer ga je ook al weer?
Deze campus is zo ongelofelijk mooi, dat is echt niet normaal meer. Al drie dagen geen wolk te bekennen, 26 graden ofzo, niet benauwd. Hele mooie gebouwen en veel groen. Erg vriendelijke mensen, je hoeft maar even zoekend te kijken of iemand komt vragen of ze kunnen helpen. Er lopen ook nog wat verdwaalde hippies van 30 jaar geleden.quote:
Ja, net 2e keer gehad. Echt topvent man, Karlinsky heet ie, goede heldere uitleg en in zijn voor een grapje.quote:Op woensdag 6 juli 2005 17:49 schreef onne het volgende:
Jeroenus, deed jij nou ook de marketing course??
Waar ik zit, zaten we er aan te denken om naar SF of naar Downtown Oakland te gaan, maar we dachten laat maar. De vrouw van wie de verblijfplaats is zei dat ze met oud en nieuw bijna werd platgedrukt zo druk was het bij Pier 39 voor het vuurwerk.quote:Op woensdag 6 juli 2005 03:30 schreef onne het volgende:
hahaha
ik kan helemaal beamen wat jeroenus zegt. Tis een enorm mooie campus, eigenlijk minder groot dan ik vantevoren dacht kijkend naar die kaart.
Dinsdag 4th of july gevierd op pier 39 in san francisco. Helemaal top!
Vandaag eerste courses gevolgt. International Business is geweldig! Jeroenus, als je nog een course wilt switchen moet je daarvoor gaan!
Mass communications / Global Media was ook erg interessant maar toch twijfel ik over een switch naar organisational behaviour. Komt vanavond iemand hier langs om z';n ervaringen te vertellen
En wat je zegt, de mensen zijn zo vriendelijk, zo makkelijk om contacten te maken![]()
Het weer is inderdaad top, niet te warm niet te koud (hoewel gisteravond aan zee had wel wat warmer gemogen) maar schitterend die strak blauwe lucht!
Gister trouwens nog amerikanen gesproken die naar nederland wilden emigreren :| WTF :S als je in San Francisco woont, wat bezielt die mensen :S
CHeck verder onze weblog voor info: http://www.webaspect.nl/usa/
Het was idd idioot druk @ pier 39.quote:Op woensdag 6 juli 2005 20:40 schreef Jeroenus het volgende:
[..]
Ja, net 2e keer gehad. Echt topvent man, Karlinsky heet ie, goede heldere uitleg en in zijn voor een grapje.![]()
International Trade begint straks. Ik kan niet switchen naar IB want dat overlapt te veel en dan krijg ik de ECTS niet.
Ik heb gemaild. Ik ben niet vaak online omdat ik geen laptop bij me heb.quote:Op woensdag 6 juli 2005 21:26 schreef onne het volgende:
[..]
Het was idd idioot druk @ pier 39.
Maar kan k jou straks misschien even spreken over Marketing?? Zit er zo over te twijfelen daarheen te switchen.... Heb vooralsnog niemand gevonden die dat ook doet, dus verder gewoon te weinig info om die keuze te maken. Wil vandaag zeker beslissen omdat ik niet meer wil missen dan 2 lessen. Heb aantal docenten gemaild maar nog geen reacties :|
Of heb je misschien tijdens de introductie een uitgebreidere beschrijving gehad met inhoud en schedule etc.?
Contact me ff aub! Via mail (onneschouten(at)hetemail), of dit forum!
Berichtje vanuit berkeley! Hier ist super relaxed alleen mega mega druk... Courses kosten erg veel tijd in deze week 2 midterm exams.. Verder hier echt top, zeker qua weer, sfeer en eten. Uitgaan wat minder, berkeley is behalve de campus beetje dode stad. 1 hele foute hiphop discotheek like snoop dogs video clips. Verder wel paar gezellige barretjes.quote:Op woensdag 20 juli 2005 21:40 schreef komrad het volgende:
ff dit topic kicken, heren NYérs nog leuke verhalen te melden?
Ik kan niet uitgaan, geen 21quote:Op donderdag 21 juli 2005 06:35 schreef onne het volgende:
[..]
Berichtje vanuit berkeley! Hier ist super relaxed alleen mega mega druk... Courses kosten erg veel tijd in deze week 2 midterm exams.. Verder hier echt top, zeker qua weer, sfeer en eten. Uitgaan wat minder, berkeley is behalve de campus beetje dode stad. 1 hele foute hiphop discotheek like snoop dogs video clips. Verder wel paar gezellige barretjes.
Binnenkort een keer uit in San Francisco das t echte werk!
Nu weer ff verder, morgen international business exam... je mag er 2 pagina's handwritten notes bij houdendat bied perspectieven!
Ik heb wat foto's online staan: http://home.kabelfoon.nl/~verleun/Fotosquote:Op donderdag 21 juli 2005 20:07 schreef komrad het volgende:
hoi Jeroenus, gaat lekker dus, keep it going
en foto's mogen natuurlijk altijd
bij was dit niet zo heel makkelijk, ik ben destijds op het consulaat geweest, maar daar zou het zoveel gezeik kosten, en vrij veel geld ook, dat het zich volgens mij amper loont...quote:Op vrijdag 18 november 2005 18:07 schreef Dizzee het volgende:
Dat werkvergunning (visum) krijg je alleen als je een joboffer van een bedrijf daar hebt gekregen. Zodra je die hebt kan je de procedure inzetten bij het Amerikaanse consulaat in Amsterdam. Voor een zomerbaantje zal dat dan de J1 zijn denk ik.
je moet als zomerbaantje natuurlijk niet verwachten even ambassadeur te worden natuurlijkquote:Ik denk niet dat je zomaar even op een nederlandse ambassade kan werken. Die mensen hebben vaak hoge opleidingen en jaren lange ervaringen in het (bedrijfs)leven en grote netwerken.
wat zou veel gezeik zijn? het visum krijgen? zodra je een joboffer hebt gekregen, is het visum krijgen niet zo heel moeilijk, mits je geen rare dingen gedaan hebt. veel papierwerk invullen, 100 euro (of dollar, weet niet meer precies) betalen en klaar.quote:Op zaterdag 19 november 2005 01:30 schreef steve2003 het volgende:
[..]
bij was dit niet zo heel makkelijk, ik ben destijds op het consulaat geweest, maar daar zou het zoveel gezeik kosten, en vrij veel geld ook, dat het zich volgens mij amper loont...
maar geschoten is zeker mis, je kan het zeker weten proberen
[..]
dat klinkt goed. ik heb 2 jaar geleden geprobeerd een stage te regelen op een ned. ambassade in het buitenland maar helaas niet gelukt door de strenge eisen die ze toen stelden.quote:je moet als zomerbaantje natuurlijk niet verwachten even ambassadeur te worden natuurlijk
maar daar hebben ze ook schoonmakers, receptionisten etc. nodig, en dan geven ze vaak wel een voorkeur aan Nederlandse werknemers, mits die zelf een beetje meewerken...
een vriend van mij doet dit regelmatig, hij heeft 2 jaar geleden een mailtje gestuurd naar de ambassade in frankrijk (hij was een amerikaan en werkte dus op de amerikaanse ambassade), ne heeft een simpel baantje gekregen als loopjongen of weet ik wat, hij heeft er wel erg veel meegemaakt en ook redelijk veel van frankrijk meegekregen, het is dus zeker aan te raden![]()
of het makkelijk is, wie weet, deze jongen zal natuurlijk wel aardig wat geluk hebben gehad, maar het kan dus wel, en deze jongen had absoluut geen enkele relaties of wat dan ook die hem dit op hebben geleverd, gewoon een heel enthousiast mailtje was goed genoeg...
Inderdaad, toen ik daarnaar toe vertrok om een jaar te studeren kreeg ik ook geen werkvergunning. Toen vond ik het geen probleem omdat ik toch ging studeren en al enige tijd had gespaard voor mijn buitenland studie.quote:Op vrijdag 18 november 2005 17:47 schreef steve2003 het volgende:
je krijgt volgens mij niet zomaar en werkvergunning. Ik zat er ook een jaar tijdens een uitwisseling, en wou toen ook werken. Dat kon niet, want daar heb je een greencard voor nodig, en ik dnek niet dat ze die geven als je alleen een zomertje komt werken..
Wat voor studentenpakket had/heb jij dan? Ik ben nu bij de Zilveren Kruis verzekerd via het ziekenfonds. Maar dat was omdat ik nu stage loop en verplicht ben om via het ziekenfonds verzekerd te zijn. Hiervoor was ik via mijn vader particulier mee verzekerd. Toen ik in de VS studeerde was ik via www.acepolis.com/ips verzekerd, omdat ik voor langere tijd verbleef in de VS.quote:Op vrijdag 18 november 2005 18:07 schreef Dizzee het volgende:
Kwa verzekering hoefde ik niets te veranderen omdat ik een studentenpaket had en maximaal 90 dagen in het buitenland zat.
Hoezo was het heel ingewikkeld om een werkvergunning te krijgen? En kost het geld om er een te krijgen? Ik weet wel dat het me 100 euro koste om een visum te krijgen. Als een werkvergunning dan al geld kost, dan zal het toch wel ongeveer rond de 100 euro zijn? Of zie ik dat verkeerd?quote:Op zaterdag 19 november 2005 01:30 schreef steve2003 het volgende:
[..]
bij was dit niet zo heel makkelijk, ik ben destijds op het consulaat geweest, maar daar zou het zoveel gezeik kosten, en vrij veel geld ook, dat het zich volgens mij amper loont...
maar geschoten is zeker mis, je kan het zeker weten proberen
[..]
je moet als zomerbaantje natuurlijk niet verwachten even ambassadeur te worden natuurlijk
maar daar hebben ze ook schoonmakers, receptionisten etc. nodig, en dan geven ze vaak wel een voorkeur aan Nederlandse werknemers, mits die zelf een beetje meewerken...
Ik heb op http://netherlands.usembassy.gov/work_permits.html gekeken en ik heb bij “work permits” geen optie gezien voor een J1. Toen ik studeerde in de VS kreeg ik wel een J1. Is in deze situatie weer een J1 formulier van toepassing?quote:Op vrijdag 18 november 2005 18:07 schreef Dizzee het volgende:
Dat werkvergunning (visum) krijg je alleen als je een joboffer van een bedrijf daar hebt gekregen. Zodra je die hebt kan je de procedure inzetten bij het Amerikaanse consulaat in Amsterdam. Voor een zomerbaantje zal dat dan de J1 zijn denk ik.
Ik had echt helemaal geen problemen met het verkrijgen van een visum. Het enige waar je goed op moet letten is zorgen dat je de formulieren goed invult. Verder ben ik nooit in aanraking met de politie geweest (buiten een boete voor fietsen op de stoep!), dus daar kreeg ik ook geen problemen mee. Zodra dit wel het geval is, is het volgens mij zoveel moeilijker om een visum/werkvergunning te krijgen. Je gaat naar het consulaat, staat lang in de rij, levert je formulieren in, beantwoord een aantal vragen, geeft je vingerafdruk af, laat je passpoort en een aangetekende envelop naar jezelf achter en de volgende dag heb je hem binnen. Is de procedure voor een werkvergunning vergelijkbaar? Ik neem aan dat er uiteraard ook verschillen zijn daarin. Maar weet iemand of er ook nog ‘vreemde”/andere belangrijke eisen worden gesteld?quote:Op zaterdag 19 november 2005 12:44 schreef Dizzee het volgende:
[..]
wat zou veel gezeik zijn? het visum krijgen? zodra je een joboffer hebt gekregen, is het visum krijgen niet zo heel moeilijk, mits je geen rare dingen gedaan hebt. veel papierwerk invullen, 100 euro (of dollar, weet niet meer precies) betalen en klaar.het krijgen van een joboffer is het moeilijkst lijkt mij.
Ze hebben in de VS wel een minimumloon wat volgens mij de meeste werknemers betaald krijgen. Als ik het me goed herinner is dat $5,25 en even snel omgerekend is dat zo een 4,50 euro per uur (voor belasting). Nu is dat wel minder dan de 7,50 euro netto die ik hier verdien. Maar mijn doel is niet om er bakken met geld mee te verdienen. Zoals je zegt, het gaat mij echt om de ervaring. Als ik break-even speel ben ik blij en een beetje verlies kan ik ook wel hebben. Mijn jaar in de VS heeft mij wel (bakken) met geld gekost, dus ik wil eigenlijk wel break-even spelen.quote:Op zaterdag 19 november 2005 12:44 schreef Dizzee het volgende:
vaak krijg je in de VS wel aardig goed betaalt maar ben je het snel weer kwijt aan huisvesting wat vaak je grootste kostenpost daar is. maar los van het financiele gedeelte, je krijgt er zoveel meer voor terug.
Dat weet ik niet meer precies. Ík had gebeld met de verzekering dat ik een tijdje in Amerika ging werken. Omdat dit niet meer dan 3 maand was, hoefde ik niets te veranderen. Volgens mij moest ik wel iets van 2euro extra p.m betalen, maar dan was ik wel verzekerd voor de tijd in het buitenland.quote:Op maandag 21 november 2005 10:43 schreef 455H07E het volgende:
Wat voor studentenpakket had/heb jij dan? Ik ben nu bij de Zilveren Kruis verzekerd via het ziekenfonds. Maar dat was omdat ik nu stage loop en verplicht ben om via het ziekenfonds verzekerd te zijn. Hiervoor was ik via mijn vader particulier mee verzekerd. Toen ik in de VS studeerde was ik via www.acepolis.com/ips verzekerd, omdat ik voor langere tijd verbleef in de VS.
Waarschijnlijk wel. Je wil voor een bepaalde tijd (iig minder dan 3maand) betaalt werk verrrichten. Zodra je een werkgever gevonden hebt moet dit bedrijf een aanvraag indienen bij de U.S Citizenship and Immigration Services. (USCIS) Daarna kan je naar het consulaat in Amsterdam gaan voor het papierwerk., waana je het J1 krijgt. Hier staat wel wat meer info: http://uscis.gov/graphics/index.htmquote:Ik heb op http://netherlands.usembassy.gov/work_permits.html gekeken en ik heb bij “work permits” geen optie gezien voor een J1. Toen ik studeerde in de VS kreeg ik wel een J1. Is in deze situatie weer een J1 formulier van toepassing?
[..]
Ik verdiende toen ook iets meer als het minimumloon en betaalde veel minder belasting dan mijn Amerikaanse collega's. (wat ik nog steeds niet snap eigenlijk)quote:Ze hebben in de VS wel een minimumloon wat volgens mij de meeste werknemers betaald krijgen. Als ik het me goed herinner is dat $5,25 en even snel omgerekend is dat zo een 4,50 euro per uur (voor belasting). Nu is dat wel minder dan de 7,50 euro netto die ik hier verdien. Maar mijn doel is niet om er bakken met geld mee te verdienen. Zoals je zegt, het gaat mij echt om de ervaring. Als ik break-even speel ben ik blij en een beetje verlies kan ik ook wel hebben. Mijn jaar in de VS heeft mij wel (bakken) met geld gekost, dus ik wil eigenlijk wel break-even spelen.
Dit heb je dan iig al goed geregeld.quote:Huisvesting heb ik in ieder geval nu al geregeld. Ik kan voor de gehele zomer (of zoal ik wil/kan) bij de vriendin waar ik het eerder overhad verblijven. Zij hebben een volledig ingerichte kelder die niet gebruikt wordt en daar kan ik gebruik van maken. Op dat punt bespaar ik dus wel geld.
Ik heb dus wel enige contacten in de VS die mij mogelijk kunnen helpen.
Ik zit nu op mijn stage, dus ik heb nu niet zoveel tijd om een stuk te typen. Ik zal vanavond even een post plaatsen.quote:
Mijn situatie in Nederland. Toen ik mijzelf inschreef voor een semester studeren in het buitenland was ik bijna klaar met mijn tweede jaar HBO. Ik heb dus het eerste half jaar van mijn derde jaar dmv een uitwisselingsproject in de VS gedaan. Mijn cijfers telden dus mee voor mijn eerste half jaar in Nederland. Het is niet verplicht voor de opleiding. Ik heb het gedaan voor de ervaring en toevoeging aan mijn CV and mijn toekomstplannen met betrekking tot werken in het buitenland in verschillende landen. Het voegt een extra dimensie toe aan je studie en het geeft je een voorsprong op alle andere HBO afgestudeerden.quote:Op vrijdag 25 november 2005 15:17 schreef BrauN het volgende:
Gozer, wat vet.
Maar leg je situatie in Nederland dan eens effe uit. Zit je op het HBO, of aan een Universiteit? Was je studie in Amerika een klein deel van je Nederlandse opleiding? Heb je uiteindelijk je diploma in de VS gehaald i.p.v. in Nederland? Je zegt namelijk dat je er nog een semester aan vast had geplakt...
Hoe zat het eigenlijk met je visum voor dat tweede semester? Moest je terug naar Nederland om die zaken even te regelen, voordat je kon beginnen aan je tweede?
Ah, dat maakt een hoop duidelijk.quote:
Mooi verhaal.quote:Op vrijdag 25 november 2005 11:46 schreef 455H07E het volgende:
knip
Ik lees ze iniedergeval graag!quote:Op vrijdag 25 november 2005 15:58 schreef 455H07E het volgende:
[..]
EDIT: Ik zie weer dat het een lang verhaal is geworden! Ik hoop dat ik mensen met mijn verhalen help anders zit ik me hier voor niets zowat een RSI te typen!
Ben nog steeds benieuwd naar jou ervaringen daar.quote:Op vrijdag 25 november 2005 16:04 schreef BrauN het volgende:
[..]
Ik heb namelijk afgelopen zomer in de VS gewerkt,
Even snel een versimpeld antwoord: De school was net bezig met het invoeren van een ander studiemodel, namelijk het "ROM-model". Het was volgens hun dus niet zeker of ik zomaar weer kon instromen in de studie omdat volgens hun een aantal aanzienlijke wijzigenen plaats zouden vinden. Verder was er geen "ruimte" in mijn studie om nog een semester in het buitenland te doen. Vandaar dat ik zei dat ik bereid was om een half jaar studievertraging op te lopen. Toen vertelde ze me dat dat neit zomaar kon. Ik vond het raar dat je niet een semester er tussenuit kon. Het komt vaak genoeg voor. En ze hebben een uitwisselingsproject en dat betekent dat zji ook Amerikaanse studenten hier moeten onderbrengen en tot nu toe was daar minder interesse voor van Amerikaanse studenten. Ze hadden dus al een "positief saldo" als je begrijpt wat ik bedoel (meer Ned studenten naar Amerika dan andersom).quote:Op vrijdag 25 november 2005 17:25 schreef Dizzee het volgende:
Maar waarom zat de school je nou zo tegen te werken, en raadde men het je zelfs af. Ik begrijp dat ze wat meer centjes kunnen vangen als je in precies 4 jaar je diploma haalt, maar in dit geval mag je wel wat medewerking verwachting. Zeker omdat je van jezelf komt en voor de volle 100% gemotiveerd bent.
Ik ook!quote:Op vrijdag 25 november 2005 17:25 schreef Dizzee het volgende:
[..]
Ben nog steeds benieuwd naar jou ervaringen daar.![]()
Ik krijg deze zomer 6 weken training in NY, weet niet of dat ook telt? Daarna ga ik werken in Engeland, wel erg veel zin in de States....quote:Op zondag 30 april 2006 17:58 schreef onne het volgende:
Ben benieuwd of er deze zomer weer mensen gaan werken / studeren in de states? Ervaringen, voorbereidingen etc?!
Bij mij begint het weer een beetje te kriebelen(na een zeer geslaagde summercourse in berkeley 2005) maar ben te laat voor dit jaar (vrees ik).
Misschien een vakantie plannen, of iets voor 2007 zoeken dan maar
"Telt" wat mij betreft zekerquote:Op zondag 30 april 2006 22:46 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Ik krijg deze zomer 6 weken training in NY, weet niet of dat ook telt? Daarna ga ik werken in Engeland, wel erg veel zin in de States....
Ik ga voor een bank werken en krijg die zes weken een soort basis training in NY, het gebeurt natuurlijk allemaal op Wall Street.quote:Op maandag 1 mei 2006 08:46 schreef onne het volgende:
[..]
"Telt" wat mij betreft zeker
Wat ga je precies doen?
Daarvoor is het werken in het buitenland toch voor?quote:Op vrijdag 5 mei 2006 20:21 schreef Repeat het volgende:
Maar wat ik dus een beetje in het topic gelezen heb is dat je er uiteindelijk niks aan verdient of zelfs meer aan moet uitgeven dan dat je ermeer verdient en dat je het dus alleen maar voor de ervaring doet?
Ik heb mij deze week wéér voor Berkeley ingeschreven omdat vorig jaar fantastisch was.quote:Op zondag 30 april 2006 17:58 schreef onne het volgende:
Ben benieuwd of er deze zomer weer mensen gaan werken / studeren in de states? Ervaringen, voorbereidingen etc?!
Bij mij begint het weer een beetje te kriebelen(na een zeer geslaagde summercourse in berkeley 2005) maar ben te laat voor dit jaar (vrees ik).
Misschien een vakantie plannen, of iets voor 2007 zoeken dan maar
ga je zo'n zomercursus doen? En zo ja, waarin?quote:Op zondag 7 mei 2006 13:11 schreef Jeroenus het volgende:
[..]
Ik heb mij deze week wéér voor Berkeley ingeschreven omdat vorig jaar fantastisch was.![]()
Ja. Ik ga Investments en Special Topics in Marketing volgen.quote:Op zondag 7 mei 2006 13:25 schreef Repeat het volgende:
[..]
ga je zo'n zomercursus doen? En zo ja, waarin?
Aiii jaloersquote:Op maandag 8 mei 2006 09:10 schreef Jeroenus het volgende:
[..]
Ja. Ik ga Investments en Special Topics in Marketing volgen.
Weer session D 6 weken.quote:Op maandag 8 mei 2006 11:31 schreef onne het volgende:
[..]
Aiii jaloers![]()
Vorig jaar in Berkeley was schitterend, maar zit er dit jaar financieel even niet in... Zomer 2007 wellicht.. Hoe lang blijf je dit jaar? Weer de 6 weekse?
Maar wat als je in NL een huis achterlaat? Je kunt het onderverhuren begrijp ik, maar je blijft altijd kosten houden. En dat CCUSA, is dat voornamelijk gericht op studenten? Ik ben al wel wat ouder namelijk, maar zit nu wel in een fase van mijn leven waarin ik het kan en heel graag wil doen!quote:Op vrijdag 5 mei 2006 20:37 schreef Renesite het volgende:
[..]
Daarvoor is het werken in het buitenland toch voor?
Ik bedoel als je je er vestigd oké, maar als IK ga werken in het buitenland doe ik het meer om de taal te leren of om vakantie medewerker te worden op een camping om de hoeveelheid lol die je er kan hebben.
Hi!quote:Op donderdag 13 juli 2006 20:58 schreef VandaagNiet het volgende:
Wat ik mij nou afvraag na het lezen van jullie positieve ervaringen wat nou ongeveer de kosten zijn van zo'n summercourse bij Berkeley, ik zie hier en daar wel wat bedragen, maar ik vind het lastig om een totaal plaatje te vormen.
Agreed. Als alles meezit, ga ik in augustus een semester in de US studeren. Mijn school (hszuyd heerlen) heeft via het magellan-netwerk contacten met onder andere de Universiteit van Missouri, Rolla (http://www.umr.edu/). Daar gaat dan ook mijn eerste voorkeur naar uit. Ik heb een hele hoop mensen er al over gehoord, allemaal even enthousiast, ik kan dus niet wachten..quote:Op maandag 22 januari 2007 16:59 schreef Repeat het volgende:
schop!
2007 lijkt me een erg geschikt jaar om dit (eindelijk) eens te gaan doen
Heel leuk voor je, ik ga zelf ookquote:Op dinsdag 20 februari 2007 12:35 schreef Steincity87 het volgende:
[..]
Agreed. Als alles meezit, ga ik in augustus een semester in de US studeren. Mijn school (hszuyd heerlen) heeft via het magellan-netwerk contacten met onder andere de Universiteit van Missouri, Rolla (http://www.umr.edu/). Daar gaat dan ook mijn eerste voorkeur naar uit. Ik heb een hele hoop mensen er al over gehoord, allemaal even enthousiast, ik kan dus niet wachten..![]()
Ik heb nog niksquote:Op maandag 22 januari 2007 16:59 schreef Repeat het volgende:
schop!
2007 lijkt me een erg geschikt jaar om dit (eindelijk) eens te gaan doen
Lees de topics eens door? Staat genoeg informatie. Wat lijkt je leuk om te gaan doen? Soms heeft de universiteit ook nog wel uitwisselingen voor stages/werken.quote:Op dinsdag 20 februari 2007 16:24 schreef Repeat het volgende:
[..]
Ik heb nog niks
Zou ook niet weten waar ik moet beginnen
tja er is geen randstad/olympia/start.com voor baantjes in de vsquote:Op dinsdag 20 februari 2007 16:37 schreef Avani het volgende:
[..]
Lees de topics eens door? Staat genoeg informatie. Wat lijkt je leuk om te gaan doen? Soms heeft de universiteit ook nog wel uitwisselingen voor stages/werken.
Als je iets graag wilt, moet je soms ook beter je best doen met zoeken...quote:Op dinsdag 20 februari 2007 16:50 schreef Repeat het volgende:
[..]
tja er is geen randstad/olympia/start.com voor baantjes in de vs
Dat heb ik ook gedaan.quote:Op dinsdag 20 februari 2007 17:09 schreef Repeat het volgende:
die ccusa ziet op opzich wel goed uit, maar wat ik op die sites zie is dat je 700e moet dokken aan hun ofzo, maar dan heb je niet eens een kamer ofzo, dus je betaalt al dat geld voor een visum en het regelen van dat baantje, lijkt me wel erg aan de prijs dan
Maar verdwijnt die 700e dan gewoon in hun zak beste BrauN?quote:Op dinsdag 20 februari 2007 17:54 schreef BrauN het volgende:
[..]
Dat heb ik ook gedaan.
Uiteindelijk meer verdiend dan dat ik aan die hele zomer uit heb gegeven, maar geen grote winst ofzo.
't Gaat om de ervaring he... rijk wordt je er sowieso niet van.
Arm ook niet hoor.
Die gaat hun zak in ja.quote:Op dinsdag 20 februari 2007 21:41 schreef Repeat het volgende:
[..]
Maar verdwijnt die 700e dan gewoon in hun zak beste BrauN?
Want zover ik kan zien regelen zij dan alleen dat baantje en je visum, dat kan toch nooit zoveel kosten
Daar hebben meer mensen in SF last van hoor.quote:Op dinsdag 20 februari 2007 23:18 schreef Kroekroek het volgende:
Mijn beste vriend gaat deze vakantie naar San Francisco om daar te werken voor een aantal maanden.
Zijn Engels is niet al te goed, dus ik hoop dat het hem goed af gaat.
Haha, idd. Wij waren afgelopen zomer ook in west amerika, en toen ging ik spullen kopen bij een Abercrombie & Fitch winkel(eerste dag), bij de kassa ook zo'n meisje "Hi nice to meet you, how are you today", ik stond echt zoquote:Op vrijdag 23 februari 2007 23:27 schreef sanni het volgende:
Werken in de VS in de zomer is altijd een ervaring om mee te nemen al was het
alleen maar vanwege de mentaliteit die daar heerst. Ik weet niet waar je heengaat
maar Amerikanen zijn veel meer outgoing dan wij in Nederland. Verder moet
je niet denken dan alle " Hiiii how are you....good to see youuuu " reacties
gemeend is.Vaak is het puur en alleen oppervlakkige begroeting om het ijs te
breken want de basis is en blijft dat Amerikanen over het algemeen niet
geintresseerd zijn in wat buiten de VS gebeurd.
Ja klopt, ik bedoelde dat ze verbaasd waren als je naar hun vroeg zeg maar. Wij hebben ook hele leuke gesprekken gehad..quote:Op zaterdag 24 februari 2007 14:49 schreef Repeat het volgende:
Die ervaring heb ik helemaal niet. Als ik ergens in een restaurant zit en ze vragen me dat hebben we binnen no time een gesprek over nederland en amerika ofzo hoor.
quote:Op dinsdag 20 februari 2007 16:24 schreef Repeat het volgende:
[..]
Ik heb nog niks
Zou ook niet weten waar ik moet beginnen
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |