FOK!forum / Culinesse à gogo / Rare, Ranzige combinaties die toch lekker blijken te zijn
Inuzaterdag 11 december 2004 @ 16:11
Ik hoor zo vaak over die peanutbutter and jelly boterhammen, maar ik heb het nog nooit geprobeerd, omdat ik het idee zo vies vindt. Maar ik heb wel andere combo's geproeft die wel lekker zijn

- Boterham met stroop en salami/metworst
- Druiven in chocola gedipt

Kennen jullie nog meer van deze dingen? Misschien probeer ik ze dan wel uit
Pietverdrietzaterdag 11 december 2004 @ 16:15
UTFS

Meest ranzige eet-combi..
zoalshetiszaterdag 11 december 2004 @ 16:16
druiven in chocola vind ik heel normaal. zoet/zoet. wat ook lekker is zijn bonbons met spaansepepertjes.
Inuzaterdag 11 december 2004 @ 16:20
Jah, maar dat zijn eet-combi's die echt vies zijn, deze gaat over die stiekem wel lekker zijn
pierezaterdag 11 december 2004 @ 16:21
pindakaas, kaas en chocopasta
dvrzaterdag 11 december 2004 @ 16:47
Bammetje filet americain met een gekookt eitje.
BBQ-kipzaterdag 11 december 2004 @ 16:48
- Gehakt en kaneel.
- Rund- of hertenvlees met ontbijtkoek.
- Tomatensoep met wat suiker.
- Wortel en walnoten.

Genoeg combi's te verzinnen die vies lijken te zijn maar die superlekker zijn
Dat heet nou koken.
renz0rzaterdag 11 december 2004 @ 16:52
haring met slagroom of frikandel met slagroom
Liejannuhzaterdag 11 december 2004 @ 17:10
quote:
Op zaterdag 11 december 2004 16:20 schreef Inu het volgende:
Jah, maar dat zijn eet-combi's die echt vies zijn, deze gaat over die stiekem wel lekker zijn
Goed dat je het zegt, ik had deze al dichtgesmeten!
Inuzaterdag 11 december 2004 @ 17:27
quote:
Op zaterdag 11 december 2004 16:52 schreef renz0r het volgende:
haring met slagroom of frikandel met slagroom
Dat is lekker???
rekenwonderzaterdag 11 december 2004 @ 17:27
Pannenkoeken met mayonaise.
JaZekerZzaterdag 11 december 2004 @ 17:34
worstenbrood & mayo
pindakaas & chocoladehagelslag
CS-AlCoHoLiCzaterdag 11 december 2004 @ 17:37
Bij gebrek aan spekvet wel eens gepureerde vissticks door de capucijners gedaan. Was best lekker.
zoalshetiszaterdag 11 december 2004 @ 17:38
aardbeien met basilicum.
Rizzzzaterdag 11 december 2004 @ 17:38
quote:
Op zaterdag 11 december 2004 17:27 schreef rekenwonder het volgende:
Pannenkoeken met mayonaise.
En patat met stroop
JaZekerZzaterdag 11 december 2004 @ 17:38
ohja en vruchtenhagel x chocoladehagel
autocuezaterdag 11 december 2004 @ 17:53
Pindakaas met jam is in ieder geval wel lekker. Vroeger vond ik ketjap met melk lekker maar dat is in de loop van de tijd weer afgenomen. Yoghurt met slagroom klinkt denk ik alweer minder raar en is ook best lekker (maar niet erg gezond)
Martuhzaterdag 11 december 2004 @ 17:58
OMFG, wat een keukenheidenen hier allemaal
rekenwonderzaterdag 11 december 2004 @ 18:16
Koffie met een snufje(!) zout.
Pietverdrietzaterdag 11 december 2004 @ 18:18
quote:
Op zaterdag 11 december 2004 18:16 schreef rekenwonder het volgende:
Koffie met een snufje(!) zout.
MSG doet nog grotere wonderen.
Yfkezaterdag 11 december 2004 @ 18:19
heb ook ooit es een topic geopend over vreemde eetgewoontes, kreeg een slotje
Pietverdrietzaterdag 11 december 2004 @ 18:20
quote:
Op zaterdag 11 december 2004 17:27 schreef Inu het volgende:

[..]

Dat is lekker???
Mits je er geen suiker in doet wel.
Martijn_77zaterdag 11 december 2004 @ 18:22
Krentenbrood met knoflookkaas
CS-AlCoHoLiCzaterdag 11 december 2004 @ 18:27
Ik doe altijd een stuk of 10-15 druppen tobasco door mn roereitje (naast kaas en ham), is dat ook ranzig? T smaakt wel lekker pittig. Voor de onbekenden, tobasco is net sambal, maar dan tig keer sterker.
autocuezaterdag 11 december 2004 @ 18:42
quote:
Op zaterdag 11 december 2004 18:19 schreef Yfke het volgende:
heb ook ooit es een topic geopend over vreemde eetgewoontes, kreeg een slotje
Deze in eerste instantie ook
straaltjezondag 12 december 2004 @ 01:15
wit broodje met smeerworst en dan naturel chips erop

erg lekker en in engeland leren eten.

1e instantie d8 ik nog gadver maar proef het eens je weet niet wat je mist
Martijn_77zondag 12 december 2004 @ 14:34
Gisteren een wild pate met een sinaasappel / ui confiture op.

Klinkt erg vreemd maar de combinatie van de sinaasappel en de ui en dat samen met wild is erg lekker.
uhqmbymaandag 13 december 2004 @ 14:33
Uit Engeland: Lamb and Mint sauce. Geroosterd lamsvlees, met een zoete muntsaus (vulling van After Eights)...
Uit Marokko: B'stilla: pastei van gebraden duif, met erg veel poedersuiker!
Ook bekend: Hertenbiefstuk met een jus waarin chocolade zit!

Mijn eigen topper: mix yoghurt en cola half-half! Dat heb je nog nooit meegemaakt!
zoalshetismaandag 13 december 2004 @ 16:08
er is in belgie een kok die met tabak kookt.
annejamaandag 13 december 2004 @ 16:15
aardbeien met peper.
Khadgarmaandag 13 december 2004 @ 16:21
Mijn broertje at vroeger Paté met vlokken.
Frozenmaandag 13 december 2004 @ 17:59
Mayonaise gemengd met appelmoes. ( En dan dus patat erbij )

Jaja, dat vind ik lekker.
Twizlamaandag 13 december 2004 @ 18:08
Bonen ja bonen met suiker, at ik vroeger weleens...
hassanjassanmaandag 13 december 2004 @ 19:22
aardappelpuree met chocolade, en om het nou niet als stront eruit te laten zien, kan je beter witte chocolade gebruiken (of anders gezegd cacaoboter voor de culinaire puristen)

Dit is echt lekker, hartig en toch zoetig.
DarkAapiedinsdag 14 december 2004 @ 11:53
oooh peanutbutter boterhammen heerlijk!!! heb ze gegeten toen ik een maand in hongkong zat en het was elke ochtend weer me ontbijt
Frollodinsdag 14 december 2004 @ 12:02
Bij Bakker Bart haal ik wel eens een broodje brie, niet met rauwkost ertussen, maar paprikasalade
Ziguranawoensdag 15 december 2004 @ 11:35
Ik hoorde iets over een sausje van pure chocolade met met blauwschimmelkaas...
nog niet geprobeerd, en heb ook geen idee of het roquefort of meer een castello blue moet zijn.
Iemand ideeen?
HeLLuMwoensdag 15 december 2004 @ 11:38
Salami met stroop is lekker.

Ik dacht trouwens dat dat vrij normaal was.
Cicidonderdag 16 december 2004 @ 10:34
Tomaatschijfjes met suiker.
lone_wolfdonderdag 16 december 2004 @ 12:42
quote:
Op donderdag 16 december 2004 10:34 schreef Cici het volgende:
Tomaatschijfjes met suiker.
is normaal toch? In bijna alle gerechten waar tomatien in zijn verwerkt brengt een vleugje suiker de smaak wat beter naar voren.
Isabelle1981donderdag 16 december 2004 @ 19:08
- Ontbijtkoek met kaas.
- Krentebol met nagelkaas.
- (Veg.) leverworst met mayonaise.
- Patat met maggi.
- Gebakken ei, met gesmolten kaas.

winterapfeldonderdag 16 december 2004 @ 19:16
quote:
- Patat met maggi.
quote:
- Gebakken ei, met gesmolten kaas.
da's toch gewoon 'n uitsmijter kaas?
Dagblad_De_Limburgerdonderdag 16 december 2004 @ 20:01
pindakaas & hagelslag ---> snickersmaak
Cicidonderdag 16 december 2004 @ 23:49
quote:
Op donderdag 16 december 2004 12:42 schreef lone_wolf het volgende:

[..]

is normaal toch? In bijna alle gerechten waar tomatien in zijn verwerkt brengt een vleugje suiker de smaak wat beter naar voren.
Nee, gewoon tomaat in schijfjes snijden en dan suiker op en dan eten.
Niet in een gerecht.

Banaan op brood is ook lekker.
Banaan in schijfjes he.
ReadMevrijdag 17 december 2004 @ 01:39
Boterham met pindakaas, boter en hagelslag...heerlijk!
zoalshetisvrijdag 17 december 2004 @ 01:46
quote:
Op donderdag 16 december 2004 23:49 schreef Cici het volgende:

[..]

Nee, gewoon tomaat in schijfjes snijden en dan suiker op en dan eten.
Niet in een gerecht.

Banaan op brood is ook lekker.
Banaan in schijfjes he.
banaan met sambal. ook brood.
rekenwondervrijdag 17 december 2004 @ 01:51
Bacardi-Cola.
zoalshetisvrijdag 17 december 2004 @ 01:56
quote:
Op vrijdag 17 december 2004 01:51 schreef rekenwonder het volgende:
Bacardi-Cola.
'ranzige combinaties die toch lekker blijken te zijn'
Rizzzvrijdag 17 december 2004 @ 14:19
Misschien geen ranzige combinaties maar wel lekker:
- Brocolli met pindasaus;
- rijst met doperten en ananas en sojasaus
- brood met kaas, ananas, ketchup, en salami of ham en dat ff in oven mikken totdat de kaas is gesmolten.
Whiskersvrijdag 17 december 2004 @ 14:24
krentenbol met gekookt ei

[ Bericht 19% gewijzigd door Whiskers op 17-12-2004 15:43:39 ]
Eronymusvrijdag 17 december 2004 @ 14:49
chicken tonight sate.... met mais... (de ranzige combinatie zit in de looks.... het ziet er niet uit.... bruine brij met stukjes.... net kots)
erikkllvrijdag 17 december 2004 @ 14:54
gebakken aardappels met ei [14.gif]
Isabelle1981vrijdag 17 december 2004 @ 19:38
quote:
Op donderdag 16 december 2004 19:16 schreef winterapfel het volgende:

[..]


[..]

da's toch gewoon 'n uitsmijter kaas?
Nee, geklutst ei.
Inuvrijdag 17 december 2004 @ 21:42
Of een broodje friet met ei Eten ze in Frankrijk volgens mij
Kopstootzondag 19 december 2004 @ 18:33
quote:
Op vrijdag 17 december 2004 21:42 schreef Inu het volgende:
Of een broodje friet met ei Eten ze in Frankrijk volgens mij
Pain Americaine..
rekenwondermaandag 20 december 2004 @ 00:02
Pitabroodje vullen met nasi en mayonaise.
Aardappelen + uien + knoflook + ei (meebakken) + satesaus + sambal.
Cola + bier.
bliebliedonderdag 23 december 2004 @ 14:41
quote:
Op maandag 20 december 2004 00:02 schreef rekenwonder het volgende:
Pitabroodje vullen met nasi en mayonaise.
Aardappelen + uien + knoflook + ei (meebakken) + satesaus + sambal.
Cola + bier.
Dat heette bij ons "Boze Wolf"!!
En 7up met bier was een "Sneeuwwitje" .
jeorenwoensdag 19 januari 2005 @ 14:28
Een boterham met leverworst EN een beetje hagelslag..
Rhoonawoensdag 19 januari 2005 @ 15:09
Sommige dingen lijkt me echt ranzig!!!

Zelf eet ik mijn boterhammen met pindakaas altijd met suiker
Ruzbehwoensdag 19 januari 2005 @ 15:33
quote:
Op woensdag 19 januari 2005 15:09 schreef Rhoona het volgende:
Sommige dingen lijkt me echt ranzig!!!

Zelf eet ik mijn boterhammen met pindakaas altijd met suiker
Ik altijd met honing i.p.v. suiker. Echt lekker!
Martijn_77woensdag 19 januari 2005 @ 16:42
quote:
Op woensdag 19 januari 2005 15:33 schreef Ruzbeh het volgende:

[..]

Ik altijd met honing i.p.v. suiker. Echt lekker!
Dat is idd erg lekker!!!
sexymofodonderdag 20 januari 2005 @ 13:22
boterham met rookvlees + banaan
boterham met pindakaas en komkommer
heb ooit eens drankje gehad waarin cola en vanilleijs zat iig (weet niet meer precies )
goldstrike + dropshot
Charmiandonderdag 20 januari 2005 @ 13:55
stampot boerenkool met mayo ipv jus
spruiten met pindasaus (anders krijg ik die spruiten echt niet weg)
gebakken aardappeltjes met kaneel (uit Cyprus)
tosti's met stroop ipv ketchup of zo

een collegaatje van mij zweert bij een gebakken ei met suiker en een boterham met pindakas en banaan
buitenbeentjedonderdag 20 januari 2005 @ 14:06
Hollandse nieuwe met slagroom en chocoladevlokken.
Marjomutsvrijdag 21 januari 2005 @ 12:13
mijn vriend eet bruine bonen en stroop. en dan ook nog spek en ui erdoor
oh ja, en boeren kool met appelmoes en augurken
en macaroni met appelmoes. gatver!
DaeQvrijdag 21 januari 2005 @ 23:32
uhqmby: hilarisch, doet me denken aan een hetgene wat ik vroeger altijd at. Vanille yoghurt met 7-up, ik vond het toen fantastisch, heb het nu 12 jaar niet meer gegegeten ofzo
Inuvrijdag 21 januari 2005 @ 23:35
Ohw, ik at vroeger ook wel eens warme vanillevla met een beschuit eronderin
Rhoonavrijdag 21 januari 2005 @ 23:41
quote:
Op donderdag 20 januari 2005 13:22 schreef sexymofo het volgende:

goldstrike + dropshot
Of sambuca met blue curacau.... Stuiterbal noemen ze dat...
Together-Alonezaterdag 22 januari 2005 @ 10:25
Ananas met Basilicum.
Charmianzaterdag 22 januari 2005 @ 13:35
quote:
Op vrijdag 21 januari 2005 23:41 schreef Rhoona het volgende:

[..]

Of sambuca met blue curacau.... Stuiterbal noemen ze dat...
melk met blue curacou of quarenta I tres, ik noem dat milkshake met een bite
jpzegthallozaterdag 22 januari 2005 @ 13:42
Appelstroop met hagelslag
Pure-Poisonzaterdag 22 januari 2005 @ 18:13
Eierkoek met boterhamworst
dennisdotcomzaterdag 22 januari 2005 @ 23:04
Volgende week ga ik weer uitgebreid koken. Dit keer staat er gemarineerde zalm op het menu, klaargemaakt op de grill en in de oven. Kan ik daarbij dan Penne serveren met sperziebonen? In het Penne menu staat dat er zalmblokjes bij worden geserveerd (die vervang ik dus door mijn eigen zalm) dus ik neem aan dat het geen foute combinatie is??
Twinkeltwinzaterdag 22 januari 2005 @ 23:32
rijst met haring in tomatensaus.
Bauhauszaterdag 22 januari 2005 @ 23:42
quote:
Op zaterdag 22 januari 2005 23:32 schreef Twinkeltwin het volgende:
rijst met haring in tomatensaus.
Vind ik niet zo raar hoor
Twinkeltwinzaterdag 22 januari 2005 @ 23:45
quote:
Op zaterdag 22 januari 2005 23:42 schreef Bauhaus het volgende:

[..]

Vind ik niet zo raar hoor
T is maar wat je gewent bent he

Uiensoep met slagroom met aardappels
Bauhauszaterdag 22 januari 2005 @ 23:47
quote:
Op zaterdag 22 januari 2005 23:45 schreef Twinkeltwin het volgende:

[..]

T is maar wat je gewent bent he

Uiensoep met slagroom met aardappels


Post het recept eens, het klinkt raar
Twinkeltwinzaterdag 22 januari 2005 @ 23:53
Men neme een zakje uiensoep,die vermeng je met een beker ongeslagen slagroom.
Dit flikker je een half uur in de oven.
Ondertussen kook je aardapels en bak je een schnitzel ofso.
Na een half uur gooi je de uiensoep/slagroom over je geprakte aardappels en leg je je schnitzel erbij op een bord.

Smullen maar!

Eventueel met gebakken uitjes erbij, ook erg lekker
Bauhauszaterdag 22 januari 2005 @ 23:56
Ohw, kom het een keer eten
Twinkeltwinzaterdag 22 januari 2005 @ 23:58
Neem een flesje witte wijn mee en je bent welkom

Tomaat op brood met zout en mayo schijnen ook veel mensen vreemd te vinden
Bauhauszondag 23 januari 2005 @ 00:00
Overal mayo op wat mij betreft
Martijn_77zondag 10 april 2005 @ 12:29
quote:
Op vrijdag 21 januari 2005 12:13 schreef Marjomuts het volgende:
mijn vriend eet bruine bonen en stroop. en dan ook nog spek en ui erdoor
Ja een daar augurken en zilveruitjes bij
Headlongzondag 10 april 2005 @ 16:33
quote:
Op zaterdag 22 januari 2005 23:58 schreef Twinkeltwin het volgende:
Neem een flesje witte wijn mee en je bent welkom

Tomaat op brood met zout en mayo schijnen ook veel mensen vreemd te vinden
Plakje kaas eronder en een fijn gesneden uit erbij. Dan is het helemaal meesterlijk lekker!!
Gstyleszondag 10 april 2005 @ 16:45
Glas bier met daarin een opengedraaid Flugeltje --> duikboot Om je vingers bij af te likken
Verder vind ik een boterham met kaas en appelstroop of kaas en aardbijenjam erg lekker. Ook is een boterham met huttenkase en aardbeienjam om te smullen!!!!
michizondag 10 april 2005 @ 19:01
tong met stroop
_Flame_zondag 10 april 2005 @ 21:30
blikje zalm met appel en uitjes mengen met mayo. Suuuper lekker
GrotePierzondag 10 april 2005 @ 22:52
aarbeien, sabayon, zwarte gemalen peper uit de molen
Fratzzondag 10 april 2005 @ 23:11
stokbroodje met camembert en bosbessenjam, echt heerlijk!

[ Bericht 1% gewijzigd door Fratz op 10-04-2005 23:12:18 (typo) ]
pietje-teringdinsdag 12 april 2005 @ 10:06
Collega's van mij eten alles met hompen sambal....

Zoals broodje boter, pindakaas en sambal
Broodje boter, chocoladehagel en sambal....

Ik zou zeggen probeer het eens uit, hier vinden ze het allemaal héérlijk
gekkehoedenmakerdinsdag 12 april 2005 @ 11:55
quote:
Op dinsdag 12 april 2005 10:06 schreef pietje-tering het volgende:
Collega's van mij eten alles met hompen sambal....

Zoals broodje boter, pindakaas en sambal
Broodje boter, chocoladehagel en sambal....

Ik zou zeggen probeer het eens uit, hier vinden ze het allemaal héérlijk
*ook doet*

En pannenkoeken/cake/taart van alles zoets met Tabasco zo lekker. Pittig vs. zoet is vaak lekkerder dan je denkt.
Joenedinsdag 12 april 2005 @ 15:10
Broodje spaanse peper met komkommer
ki_kidinsdag 12 april 2005 @ 22:13
tosti met mayo, (ertussen, niet aan de buitenkant)

mwah is best redelijk-normaal volgens mij.. maar wel heel lekker!
Faithywoensdag 13 april 2005 @ 09:20
appelmoes met slagroom
kimtessadonderdag 14 april 2005 @ 00:51
JEUJ!!!!!!!! Heb het goede topic gevonden!

bleekselderij met pindakaas is echt heel erg lekker!!!

YUMMY!
ParanoidEvdonderdag 14 april 2005 @ 15:07
quote:
Op donderdag 20 januari 2005 13:22 schreef sexymofo het volgende:
heb ooit eens drankje gehad waarin cola en vanilleijs zat iig (weet niet meer precies )
Heb ik ook wel eens besteld, in Londen geloof ik. Het was best lekker, was toen net de vanilla coke opkwam.
Arizonadonderdag 14 april 2005 @ 19:42
Boterham met pindakaas en vruchtenhagel
Boterham met leverpastei en chocoladevlokken
Gebakken ei met brie erop (heeeerlijke variant op de ordinaire uitsmijter)

Mijn neef eet huzarensalade met pindasaus
dennisdotcomdonderdag 14 april 2005 @ 19:42
Vanavond honing-mosterd saus maken. Helaas had Edah niet de calvé dressing dus dan moet ik het zelf maar maken...
Obliviondonderdag 14 april 2005 @ 20:18
quote:
Op donderdag 14 april 2005 19:42 schreef dennisdotcom het volgende:
Vanavond honing-mosterd saus maken. Helaas had Edah niet de calvé dressing dus dan moet ik het zelf maar maken...
Je kan daar dille in doen, HEERLIJK!
ParanoidEvdonderdag 14 april 2005 @ 20:33
quote:
Op donderdag 14 april 2005 19:42 schreef dennisdotcom het volgende:
Vanavond honing-mosterd saus maken. Helaas had Edah niet de calvé dressing dus dan moet ik het zelf maar maken...
Dat is toch geen ranzige combinatie maar redelijk normaal?
dennisdotcomdonderdag 14 april 2005 @ 20:39
quote:
Op donderdag 14 april 2005 20:33 schreef ParanoidEv het volgende:
Dat is toch geen ranzige combinatie maar redelijk normaal?
Ja dat klopt maar ik had er nog nóóit van gehoord!.

Anyway, het is volgens mij redelijk gelukt, met een eierdooier, drie eetlepels honing, één eetlepel mosterd, wat suiker, zout en peper.

Ik eet dus vanavond sla met kaas, paprika en tomaat en die saus, rode kool met appel en een lekkere gehaktbal. Ga nu maar eens beginnen!
ParanoidEvdonderdag 14 april 2005 @ 20:45
Bij ons in de supermarkt staan er een kleine potjes met mosterdhoning bij de exclusieve sausjes.
Arizonadonderdag 14 april 2005 @ 20:54
Bij óns in de supermarkt ligt bij de zakken sla in de koeling kant en klare honing-mosterd-dressing!

*baas boven baas*

Erg lekker trouwens .
dennisdotcomdonderdag 14 april 2005 @ 21:03
We zullen zometeen zien of het lekker is, ik heb een "reguliere" slasaus achter de hand .
ParanoidEvdonderdag 14 april 2005 @ 21:10
quote:
Op donderdag 14 april 2005 20:54 schreef MaLo het volgende:
Bij óns in de supermarkt ligt bij de zakken sla in de koeling kant en klare honing-mosterd-dressing!

*baas boven baas*

Erg lekker trouwens .
Dus als je die lekkere hongingmosterd over je zalm wil doen moet je het van de sla afpeuteren?
dennisdotcomdonderdag 14 april 2005 @ 22:11
Nou het spijt me maar ik vind het niet lekker. Misschien is die dressing van Calvé veel beter want dit was niet te eten. Zoete sla .
Arizonadonderdag 14 april 2005 @ 22:24
quote:
Op donderdag 14 april 2005 21:10 schreef ParanoidEv het volgende:

[..]

Dus als je die lekkere hongingmosterd over je zalm wil doen moet je het van de sla afpeuteren?


Het ligt BIJ de sla, niet op de sla .

@Dennis: je vond het NIET lekker? Ik ben dol op zoete sla . Honingmosterddressing, thousand island dressing, jammie!

*gaat te ver off topic*
Inuvrijdag 15 april 2005 @ 12:49
oe oe, kheb er weer eentje

Boterham met kaas en jam of had ik die al gepost?
Brentmeistervrijdag 15 april 2005 @ 13:32
Boterham in de ene hand, banaan in de andere hand, eten maar
Vamoszaterdag 16 april 2005 @ 00:58
Boterham met pindakaas en banaan (of pindakaas met komkommer)

Ik ben dol op bloemkool met pindasaus en een balletje gehakt en ik wist niet beter of dat is een heel gangbare combi. Schijnt dat dit dus niet het geval is. Best raar eigenlijk. Het smaakt perfect met elkaar en ik raad iedereen aan om het eens te proberen
lone_wolfmaandag 18 april 2005 @ 12:03
broodje gekookt ei met ansjovis
Arizonamaandag 18 april 2005 @ 12:04
quote:
Op zaterdag 16 april 2005 00:58 schreef Vamos het volgende:
Ik ben dol op bloemkool met pindasaus en een balletje gehakt en ik wist niet beter of dat is een heel gangbare combi. Schijnt dat dit dus niet het geval is. Best raar eigenlijk. Het smaakt perfect met elkaar en ik raad iedereen aan om het eens te proberen
Ooooh dat eet ik ook graag ja! Is dat niet gangbaar?
Wegwerpdwergwerpermaandag 18 april 2005 @ 14:21
Salade van sinaasappel, ui en zwarte olijven... aanmaken met een beetje olijfolie...
Vamosmaandag 18 april 2005 @ 22:58
quote:
Op maandag 18 april 2005 12:04 schreef MaLo het volgende:

[..]

Ooooh dat eet ik ook graag ja! Is dat niet gangbaar?
Nee ik vertelde het een keer op mijn werk en kreeg allemaal vieze gezichten. "Dat is toch normaal?" vroeg ik. "nooit van die combo gehoord" was antwoord.
Blueswoensdag 20 april 2005 @ 12:28
Voor zondag (tapascollegamutsenmiddag) ga ik ham/kaasrolletjes besmeerd met pindakaas, gevuld met taugé maken
Arizonawoensdag 20 april 2005 @ 20:34
quote:
Op woensdag 20 april 2005 12:28 schreef Bluezz het volgende:
Voor zondag (tapascollegamutsenmiddag) ga ik ham/kaasrolletjes besmeerd met pindakaas, gevuld met taugé maken
Als je het overleeft, laat ons dan ff weten hoe het smaakte
Mirjamwoensdag 20 april 2005 @ 20:36
quote:
Op woensdag 20 april 2005 12:28 schreef Bluezz het volgende:
Voor zondag (tapascollegamutsenmiddag) ga ik ham/kaasrolletjes besmeerd met pindakaas, gevuld met taugé maken
echt waar
dat klinkt echt vies ja
Yildizzondag 24 juli 2005 @ 00:28
ijskoude TVP voor morgen
Wezlizondag 24 juli 2005 @ 00:34
Speculaas met ketchup
Toetzondag 24 juli 2005 @ 00:36
Stevig zout dropje op je tong leggen en daaroverheen zwarte koffie drinken
IlseVwoensdag 27 juli 2005 @ 22:29
ik weet niet of er al tussen staat....
Augurk met pindakaas (en liefst die met die stukjes)...
hmmmm
Badeentjedonderdag 28 juli 2005 @ 11:12
Gebakken aardappels met ei, spek en mayonaise. Heel normaal in Oostenrijk.
Badeentjedonderdag 28 juli 2005 @ 11:13
quote:
Op vrijdag 15 april 2005 12:49 schreef Inu het volgende:
oe oe, kheb er weer eentje

Boterham met kaas en jam of had ik die al gepost?
Eet mijn boterham met kaas altijd met jam
dutch-mammadonderdag 28 juli 2005 @ 12:41
Echt iets ranzigs proeven?

- eet een pepermuntje en daarna een stuk sinaasappel...
- toen ik nog rookte: een peuk na een dropje is bah (nu ik niet meer rook vind ik een peuk sowieso bah )
Martijn_77donderdag 28 juli 2005 @ 12:52
quote:
Op donderdag 28 juli 2005 12:41 schreef dutch-mamma het volgende:
Echt iets ranzigs proeven?

- eet een pepermuntje en daarna een stuk sinaasappel...
- toen ik nog rookte: een peuk na een dropje is bah (nu ik niet meer rook vind ik een peuk sowieso bah )
Na een boterham met zure haring een boterham met appelstroop eten is ook echt ranzig om te proeven.
the_blackvrijdag 29 juli 2005 @ 10:23
Nasi Goreng met een spiegelei :-)
Applemoozvrijdag 29 juli 2005 @ 10:36
Broodje Sandwichspread met sambal en kaas..
Cola met vanilleijs
Knakworsten in tortillawraps met een of ander
Monchou met uien en ham
Eigengemaakte spread met cacao suiker boter en goedkope biscuits
Faithyvrijdag 29 juli 2005 @ 10:57
quote:
Op vrijdag 29 juli 2005 10:23 schreef the_black het volgende:
Nasi Goreng met een spiegelei :-)
is dat niet de normaalste zaak van de wereld?
shiNinG_staRvrijdag 29 juli 2005 @ 11:03
Een marshmellow'tje dippen in smeerkaas..
Zoet + zout =
Sorellavrijdag 29 juli 2005 @ 11:08
melk met limonade siroop.
Paprika chips in je mond douwen en een zacht/zoet dropje er achteraan mikken.
Suiker in een glas doen, koffiemelk erbij en dan cola erop schenken (spoetnik noemde we dat )

[ Bericht 4% gewijzigd door Sorella op 30-07-2005 14:29:32 ]
Faithyvrijdag 29 juli 2005 @ 11:18
oh bah bah bah!!!

wat klinken die laatste twee vies!!!
Arizonavrijdag 29 juli 2005 @ 12:50
quote:
Op vrijdag 29 juli 2005 11:08 schreef Sorella het volgende:
Paprika chips in je mond douwen en een zacht/zoet dropje er achteraan mikken.
Jaaaaa lekker . Ik eet vaak drop en chips door elkaar
Mirjamvrijdag 29 juli 2005 @ 12:55
ik heb gisteren iemand een boterham met jonge kaas en pindakaas erop gegeven..
leek me vies

[ Bericht 4% gewijzigd door Mirjam op 29-07-2005 15:22:15 ]
Toetvrijdag 29 juli 2005 @ 15:16
Meer mensen die drop in alle contexten lekker vinden!
Fiorenzavrijdag 29 juli 2005 @ 15:52
quote:
Op vrijdag 29 juli 2005 10:57 schreef Faithy het volgende:

[..]

is dat niet de normaalste zaak van de wereld?
dat deden wij thuis ook altijd...

Spaghetti met een spiegelei vind ik wel raar, dat doen de ouders van mn vriend altijd
Brunettevrijdag 29 juli 2005 @ 22:04
chips met yoghurt als dipsaus
rijst met yoghurt
rijst in soep
Brunettevrijdag 29 juli 2005 @ 22:06
quote:
Op vrijdag 29 juli 2005 15:16 schreef Toet het volgende:
Meer mensen die drop in alle contexten lekker vinden!
drop en crackers
Falcowoensdag 10 augustus 2005 @ 22:37
Wat gebeurt er als je bier met koffie mengt in een verhouding van pakweg 2 op 1 en vervolgens opdrinkt. Bestaat er uberhaupt wel zo'n mix en zoja heeft iemand dit al eens uitgeprobeerd Het lijkt mij wel geinig om eens zo'n experiment te houden, alhoewel het wel smerig zal zijn. Maar misschien valt het allemaal wel mee en proeft zoiets net als slappe koffie met wat alcohol drdoorheen .
dutch-mammadonderdag 11 augustus 2005 @ 03:11
quote:
Op woensdag 10 augustus 2005 22:37 schreef Falco het volgende:
Wat gebeurt er als je bier met koffie mengt in een verhouding van pakweg 2 op 1 en vervolgens opdrinkt. Bestaat er uberhaupt wel zo'n mix en zoja heeft iemand dit al eens uitgeprobeerd Het lijkt mij wel geinig om eens zo'n experiment te houden, alhoewel het wel smerig zal zijn. Maar misschien valt het allemaal wel mee en proeft zoiets net als slappe koffie met wat alcohol drdoorheen .
De Friezen waren je voor... Fryske Boerekofje heet het resultaat. Maar het is iets meer dan gewoon bier en koffie door elkaar gooien...
dutch-mammadonderdag 11 augustus 2005 @ 03:14
quote:
Op vrijdag 29 juli 2005 22:04 schreef Brunette het volgende:
chips met yoghurt als dipsaus
rijst met yoghurt
rijst in soep
was dat ranzig dan?!?

yoghurt & komkommer & knoflookpoeder & peper & zout = perfect en ook nog eens slank dipsausje voor chips

rijst & yoghurt = moet ik nog eens uitproberen, lijkt me iets Indiaas...

rijst in soep = perfect alternatief voor vermicelli, net als macaroni, gebroken spaghetti etc...
Cicidonderdag 11 augustus 2005 @ 03:27
Een spoetnik is wel zoooooooooooooo lekker.
0donderdag 11 augustus 2005 @ 03:45
quote:
Op vrijdag 29 juli 2005 11:08 schreef Sorella het volgende:
melk met limonade siroop.
Paprika chips in je mond douwen en een zacht/zoet dropje er achteraan mikken.
Suiker in een glas doen, koffiemelk erbij en dan cola erop schenken (spoetnik noemde we dat )
koffiemelk en cola...
dat gaat toch schiften?
Stereotomydonderdag 11 augustus 2005 @ 03:46
Mijn aziatische tante heeft toen ik klein was vaak cola-kip gemaakt.
Cicidonderdag 11 augustus 2005 @ 03:47
Nee, je krijgt schuim, en dat is wel zo lekker
Koffiemelk, suiker en cola, of sinas, of cassis of sprite.
Stereotomydonderdag 11 augustus 2005 @ 03:48
Mijn aziatische tante heeft toen ik klein was vaak cola-kip gemaakt.

Het erge is, dat er gewoon zat recepten ervoor te vinden zijn.

http://www.boyscouttrail.(...)Recipe.asp?DocID=230
quote:
Coca-cola Chicken Recipe
Equipment: Dutch oven or large pot
2nd pot
Ingredients: 6 boneless chicken breasts
1 can of Coke
12-16oz ketchup
1 package spaghetti noodles or 2 packages rice
Notes: Serves 6

Instructions: Pour the ketchup into the 2nd pot or dutch oven.
Stir in the Coke.
While heating the ketchup mixture, cut the chicken breasts into strips.
Add chicken to the ketchup pot, stir, and heat.
Heat water in one pot as rice or noodle directions indicate.
Cook chicken for at least 45 minutes, stirring every 10 minutes.
After cooking the chicken for 20 minutes, start cooking the rice or spaghetti so it gets done at about the same time.
Muckdonderdag 11 augustus 2005 @ 10:22
quote:
Op donderdag 11 augustus 2005 03:11 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

De Friezen waren je voor... Fryske Boerekofje heet het resultaat. Maar het is iets meer dan gewoon bier en koffie door elkaar gooien...
een friese receptensite

mijn ex is een fries, en ik kreeg op verjaardagen altijd oranjekoek
ik vind het zoooooo lekker, maar om nou helemaal naar friesland te rijden voor zo'n ding vertik ik
en nu heb ik het recept
Mirjamdonderdag 11 augustus 2005 @ 10:23
ik heb ook wel eens een stoofschotel gemaakt van kip in kersencola met kersen..
alleen je proeft er bijna niks van, helemaal niet zo bijzonder als het klinkt.
sweetgirlydonderdag 11 augustus 2005 @ 17:33
Buggles met (rode) shaormasaus! Gewoon dippen.
Gister gegeten als hartigheidje, en smaakte wel, want de zak + de saus was bijna op
m021woensdag 17 augustus 2005 @ 14:11
quote:
Op donderdag 11 augustus 2005 10:22 schreef Muck het volgende:

mijn ex is een fries, en ik kreeg op verjaardagen altijd oranjekoek
ik vind het zoooooo lekker, maar om nou helemaal naar friesland te rijden voor zo'n ding vertik ik
en nu heb ik het recept
Is dat typisch Fries dan? Wist ik niet...

* m021 heeft oranjekoek altijd vies gevonden, ranzig plakkerig spul
Blueszaterdag 11 februari 2006 @ 22:14
Uit een net gesloten topic :
quote:
Op zaterdag 11 februari 2006 21:17 schreef Kurk het volgende:
Dit topic is bedoeld voor leuke culinaire uitspattingen. Dus geen paprika-met-stukjes-noot-en-geschilde-appelpitten die worden gewokt met oosterse vruchten ( ), maar rare combi's van doodnormale etenswaren die jij vaakt eet (en die bij voorbaat door anderen ranzig gevonden worden).

Zo kun je bijvoorbeeld boter onder pindakaas smeren ( ) of onder de appelstroop ( ).

Maar wat ik wel geregeld eet: leverkaas op een plakje peperkoek! !!!
Kurkzaterdag 11 februari 2006 @ 23:00
Sorry, niet gezien

Maar goed, peperkoek met leverkaas =
Esachdinsdag 14 februari 2006 @ 16:46
bammetje met pindakaas en scherpe chili saus, heerlijk!
satésaus achtige smaak
detoardindinsdag 14 februari 2006 @ 23:28
boerenkool met piccalilly
Radobewoensdag 15 februari 2006 @ 08:38
patat met een rauw ei er over. Zelf nooit gehad maar volgens een kennis is dat erg lekker.
dutch-mammawoensdag 15 februari 2006 @ 09:07
quote:
Op dinsdag 14 februari 2006 23:28 schreef detoardin het volgende:
boerenkool met piccalilly
Da's niet ranzig toch...? Ik ken hele volksstammen (inclusief ik) die dat doen... Net zo gangbaar als mosterd... (hoewel mijn ene kind het wél als ranzig beschouwt )
Sjoemwoensdag 15 februari 2006 @ 11:15
Ik heb gisteren aardappelenpuree (schrijf je dat zo?) gegeten met daarin héél veel knoflook en prei en nog wat dingen. Lekkkker!

En ik vind erwtjes met mayonaise ook lekker
Kingswoensdag 15 februari 2006 @ 17:13
Citroenijs met hele kleine snippertjes rode peper.
Gehad bij humphrey's ! MJAMMIE!
detoardinwoensdag 15 februari 2006 @ 17:22
quote:
Op woensdag 15 februari 2006 09:07 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Da's niet ranzig toch...? Ik ken hele volksstammen (inclusief ik) die dat doen... Net zo gangbaar als mosterd... (hoewel mijn ene kind het wél als ranzig beschouwt )
Ik moest er in eerste instantie niet aan denken toen het hier gegeten werd. Wist ik veel dat er nog meer gekken zijn die het doen
Isabeauwoensdag 15 februari 2006 @ 17:31
De spoetnik is al genoemd (cola met koffiemelk en suiker), maar wat ik ook heerlijk vind is banenensoep (soort kippensoep met 2 bananen erdoor gepureerd)

Ook zijn vaak combinaties van vis met vlees erg lekker. Kabeljauw met spekjes bijvoorbeeld.
Pietverdrietwoensdag 15 februari 2006 @ 18:43
quote:
Op woensdag 15 februari 2006 08:38 schreef Radobe het volgende:
patat met een rauw ei er over. Zelf nooit gehad maar volgens een kennis is dat erg lekker.
Ik vind een eidooier bij steak lekker,
DRIZZENwoensdag 15 februari 2006 @ 21:11
Augurk met pindasaus ??
Martijn_77woensdag 15 februari 2006 @ 22:51
quote:
Op woensdag 15 februari 2006 09:07 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Da's niet ranzig toch...? Ik ken hele volksstammen (inclusief ik) die dat doen... Net zo gangbaar als mosterd... (hoewel mijn ene kind het wél als ranzig beschouwt )
Of groentensoep maken de soep op eten en dan de groenten met piccalilly en augurken en uitjes
Pure-Poisondonderdag 16 februari 2006 @ 11:10
quote:
Op woensdag 15 februari 2006 22:51 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Of groentensoep maken de soep op eten en dan de groenten met piccalilly en augurken en uitjes
Dat doet de vriend van mijn moeder dus altijd,alleen doet hij er dan mosterd door.Ik vind het zo ranzig dat ik spontaan mijn eigen soep niet meer lust
Isabeaudonderdag 16 februari 2006 @ 11:20
Pure chocolade in je bouillon, ook heerlijk!
gekkehoedenmakerdonderdag 16 februari 2006 @ 11:32
Er werd net walgend opgekeken, toen ik vertelde dat ik appelmoes en kaas door mijn tomatensoep doe
Bouddalaindonderdag 16 februari 2006 @ 11:36
quote:
Op zaterdag 11 december 2004 17:27 schreef Inu het volgende:

[haring in room]

Dat is lekker???
Ja, maar die "slagroom" is ongezoet.

Ook lekker: een stampot van
-aardappel
-ui (gelijke delen)
-corned beef
-tomatenpuree
-augurk
-zilverui
AMERICAN MASH
Isabeaudonderdag 16 februari 2006 @ 11:37
quote:
Op donderdag 16 februari 2006 11:32 schreef gekkehoedenmaker het volgende:
Er werd net walgend opgekeken, toen ik vertelde dat ik appelmoes en kaas door mijn tomatensoep doe
Ik geloof dat Chinese tomatensoep ook met appelmoes is (althans, dat is mij ooit verteld)
Isabeaudonderdag 16 februari 2006 @ 11:38
quote:
Op donderdag 16 februari 2006 11:36 schreef Bouddalain het volgende:

Ja, maar die "slagroom" is ongezoet.

Ook lekker: een stampot van
-aardappel
-ui (gelijke delen)
-corned beef
-tomatenpuree
-augurk
-zilverui
AMERICAN MASH
Hey, ik was al helemaal vergeten dat ik als tiener verzot was op corned-beef stamppot met augurkjes!! Dank dank dank
gekkehoedenmakerdonderdag 16 februari 2006 @ 11:40
quote:
Op donderdag 16 februari 2006 11:37 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik geloof dat Chinese tomatensoep ook met appelmoes is (althans, dat is mij ooit verteld)
Klopt. Gewone tomatensoep met wat gember, appelmoes en bosuitjes smaakt ook net als bij de Chinees
Bouddalaindonderdag 16 februari 2006 @ 11:41
quote:
Op donderdag 16 februari 2006 11:38 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Hey, ik was al helemaal vergeten dat ik als tiener verzot was op corned-beef stamppot met augurkjes!! Dank dank dank
En zo eenvoudig klaar te maken....
En zo lekker goedkoop....
En het beste van alles: smaakt nog lekkerder als je het ruim van te voren klaarmaakt en opwarmt in de oven
Isabeaudonderdag 16 februari 2006 @ 11:43
quote:
Op donderdag 16 februari 2006 11:41 schreef Bouddalain het volgende:
En zo eenvoudig klaar te maken....
En zo lekker goedkoop....
En het beste van alles: smaakt nog lekkerder als je het ruim van te voren klaarmaakt en opwarmt in de oven
Ja! Hey, prima idee voor het avondeten! Het is echt een raar uitziend goedje, maar met een verrukkelijke smaak. Stom hoe je sommig eten kan 'vergeten'. Ik had hier nooit meer aan gedacht als je dit niet had opgeschreven
M3THoD_MANdonderdag 16 februari 2006 @ 11:47
Boerenkool met augurk en zilveruitjes.
Puree met curry.
Leverpastei met sambal.

Deze schieten me zo ff te binnen!
Cleetjedonderdag 16 februari 2006 @ 11:47
quote:
Op maandag 18 april 2005 22:58 schreef Vamos het volgende:

[..]

Nee ik vertelde het een keer op mijn werk en kreeg allemaal vieze gezichten. "Dat is toch normaal?" vroeg ik. "nooit van die combo gehoord" was antwoord.
Deze reactie krijg ik als ik vertel dat ik rijst met spinazie ala creme met tartaarballetjes heb gegeten.

Ik dacht ook dat het de normaalste zaak van de wereld was Maar het is altijd: "Spinazie met rijst??????"
Isabeaudonderdag 16 februari 2006 @ 11:53
quote:
Op donderdag 16 februari 2006 11:47 schreef Cleetje het volgende:

Ik dacht ook dat het de normaalste zaak van de wereld was Maar het is altijd: "Spinazie met rijst??????"
Oh, ik denk dat je collega's niks kennen

Ik ken iemand die vindt kaas in de sla een heel ranzige combinatie en heel gek, maar ik vind het een vrij normale combinatie. Het is maar wat je gewend bent.
Cleetjedonderdag 16 februari 2006 @ 12:25
tja iedereen in mijn kennissen en vriendenkring vid dit erg raar, vraag me niet waarom, smaakt prima hoor, vooral met de lekkere jus die je van tartaar krijgt
Cleetjedonderdag 16 februari 2006 @ 12:27
Offuh....paprika ribbelchips met boursin of huzarenslaatje(rundvlees of kerrie is ook lekker)
Cleetjedonderdag 16 februari 2006 @ 12:27
[

[ Bericht 100% gewijzigd door Cleetje op 16-02-2006 12:28:19 ]
Cicidonderdag 16 februari 2006 @ 16:05
Corned beef met rijst.
Gewoon de corned beef bakken, rullen meer, dus fijnprakken en dan met rijst en wat ketjap.

Of groentesoep met rijst.
Of frikandel met rijst.

(Indo eten vinden veel mensen raar).
Mobster273donderdag 16 februari 2006 @ 16:19
Mijn heeft de onhebbelijke gewoonte om krentenbrood met haring, hagelslag en ketchup te eten...

ik heb me er nog niet aan gewaagd, en ik waag ook te betwijfelen of ik dat ooit zal doen
gekkehoedenmakerdonderdag 16 februari 2006 @ 16:27
quote:
Op donderdag 16 februari 2006 16:05 schreef Cici het volgende:
Corned beef met rijst.
Gewoon de corned beef bakken, rullen meer, dus fijnprakken en dan met rijst en wat ketjap.

Of groentesoep met rijst.
Of frikandel met rijst.

(Indo eten vinden veel mensen raar).
Mijn mama is Indo, dus ik ben pretty much opgegroeid met rijst door mijn soep!
Krijg ik IDD ook rare blikken mee
Cicidonderdag 16 februari 2006 @ 17:19
bolletje_25donderdag 16 februari 2006 @ 17:23
Pannekoek pindakaas radijs
Isabeaudonderdag 16 februari 2006 @ 17:33
quote:
Op donderdag 16 februari 2006 17:23 schreef bolletje_25 het volgende:
Pannekoek pindakaas radijs
We have a winner
Mirjamdonderdag 16 februari 2006 @ 17:40
boterham met boter en pindakaas
veel mensen vinden dat echt te ranzig voor woorden
Christiaandonderdag 16 februari 2006 @ 17:56
Spoetnik, in welke verhoudingen gaat dat?
Isabeaudonderdag 16 februari 2006 @ 18:12
Geen idee. Ik had altijd een glas cola en dan net zoveel koffiemelk en suiker als je normaal in je koffie doet oid. Maar het idee vind ik nu heel erg ranzig Als kind vond ik het heerlijk (en het schuimt zo leuk )

Cola met vanilleijs is trouwens ook lekker.
Martijn_77donderdag 16 februari 2006 @ 19:42
quote:
Op donderdag 16 februari 2006 11:37 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik geloof dat Chinese tomatensoep ook met appelmoes is (althans, dat is mij ooit verteld)
Heb ooit van een chinees gehoord dat er gewoon suiker doorheen gaat om de boel zoeter te krijgen
Cicidonderdag 16 februari 2006 @ 20:17
quote:
Op donderdag 16 februari 2006 17:56 schreef --Christiaan-- het volgende:
Spoetnik, in welke verhoudingen gaat dat?
Een scheutje koffiemelk, wat suiker, ff roeren en dan maar cola, sinas, casis, of zoiets erdoor heen.

Beste is Gazeuze.

Ik zei pas nog tegen mijn oma, oeh, speotnik heb ik al lang niet meer gehad.
Met als gevolg dat oma, tante en ik lekker aan een groot glas spoetnik zaten.
En het smaakte nog net zo lekker als vroeger

Maar eerst dus koffiemelk en suiker en dan pas de prik erbij in.
Beetje voor beetje, anders stroomt het over
bolletje_25donderdag 16 februari 2006 @ 21:12
quote:
Op donderdag 16 februari 2006 17:33 schreef Isabeau het volgende:

[..]

We have a winner
Serieus, m'n oom at z'n pannenkoeken ALTIJD zo

Kheb het zelf nog nooit geprobeerd eigenlijk..
Isabeaudonderdag 16 februari 2006 @ 21:16
Het is werkelijk waar de meest idiote combinatie die ik ooit ben tegengekomen
Cleetjevrijdag 17 februari 2006 @ 10:20
quote:
Op donderdag 16 februari 2006 16:05 schreef Cici het volgende:
Corned beef met rijst.
Gewoon de corned beef bakken, rullen meer, dus fijnprakken en dan met rijst en wat ketjap.

Of groentesoep met rijst.
Of frikandel met rijst.

(Indo eten vinden veel mensen raar).
Met een fijngesneden uitje erdoor is het nog lekkerder en rijst door de soep is toch doodnormaal
Isabeauvrijdag 17 februari 2006 @ 10:27
Ik vind rijst door de soep ook normaal
Cicivrijdag 17 februari 2006 @ 15:00
Nee, dit is soep door de rijst.
Providentiavrijdag 17 februari 2006 @ 23:35
Broodje pindakaas met komkommer
Martijn_77vrijdag 17 februari 2006 @ 23:42
quote:
Op vrijdag 17 februari 2006 10:27 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind rijst door de soep ook normaal
Ja, rijst in de tomatensoep =
femmeChantalzaterdag 18 februari 2006 @ 07:31
quote:
Op donderdag 11 augustus 2005 03:48 schreef Stereotomy het volgende:
Mijn aziatische tante heeft toen ik klein was vaak cola-kip gemaakt.

Het erge is, dat er gewoon zat recepten ervoor te vinden zijn.
Ham in cola schijnt ook lekker te zijn. Binnenkort maar eens proberen
quote:
Trashy: Ham in Coca-Cola

4 1/4-4 1/2 pound bone-in fresh ham
1 onion, peeled and cut in half
2-liter bottle of Coca-Cola

For the glaze:
Handful of cloves
1 heaping tablespoon of molasses
2 teaspoons of English mustard powder
2 tablespoons of granulated brown sugar

One thing before you start: Don't even consider using Diet Coke--it's full of sugar. If you know that you're dealing with a salty ham, put it in a pan covered with cold water, bring to the boil and then tip into a colander in the sink and start from here; otherwise, put the ham in a pan (skin-side down, if it fits like that), add the onion and then pour over the Coke. Bring to the boil, reduce to a good simmer, put the lid on (though not tightly) and cook for just under two-and-a-half hours. If your joint is larger or smaller, work out timing by reckoning on an hour for every two pounds, remembering that it's going to get a quick blast in the oven later. But do take into account that if the ham's been in the refrigerator right up to the moment you cook it, you will have to give it a good 15 minutes or so extra, so that the interior is properly cooked.

Meanwhile, preheat the oven to 500° F. When the ham's had its time, take it out of the pan (but do not throw away the cooking liquid) and let cool a little for ease of handling. (Indeed, you can let it cool completely and then finish off the cooking at some later stage if you want.) Then remove the skin, leaving a thin layer of fat. Score the fat with a sharp knife to make fairly large diamond shapes and stud each diamond with a clove. Then carefully spread the molasses over the bark-budded skin, taking care not to dislodge the cloves. Gently pat the mustard and sugar onto the sticky fat. Cook in a foil-lined roasting pan for approximately 10 minutes or until the glaze is burnished and bubbly. Should you want to do the braising stage in advance and then let the ham cool, clove and glaze it and give it 30-40 minutes, from room temperature, at 350° F, turning up the heat towards the end if you think it needs it.

Serves eight people.

copyright: nigella lawson
lenehdonderdag 23 maart 2006 @ 12:59
Vind ik best wel interessant, wat mensen zoal van rare dingen eten.
Pesoonlijk eet ik geen al te vreemde dingen
alleen vroeger dan, bijv.rouwe aardappelen, gedopt in suiker
of suikerwater!!!Nu echt zum maar vroeger
Apekoekdonderdag 23 maart 2006 @ 13:04
rouwe aardappelen? weetje dat dat giftig is?
PsyChadonderdag 23 maart 2006 @ 13:05
Gokje? Deze wordt verplaatst naar CUL.
JAMsperdonderdag 23 maart 2006 @ 13:06
Het gaat vooral over eetgewoonten toch..
JAMsperdonderdag 23 maart 2006 @ 13:06
Pindakaas met jam
Developersrusdonderdag 23 maart 2006 @ 13:07
quote:
Op donderdag 23 maart 2006 13:06 schreef JAMsper het volgende:
Pindakaas met jam
PB & J!!
buzzerdonderdag 23 maart 2006 @ 13:27
quote:
Op donderdag 23 maart 2006 13:04 schreef Apekoek het volgende:
rouwe aardappelen? weetje dat dat giftig is?
rauwe aardappelen zijn niet giftig, alleen je moet de blauwe plekken er goed itsnjiden, die zijn wel giftig (hoerwl ik betwijfel of je er echt ziek van wordt)
c0nd0rdonderdag 23 maart 2006 @ 13:29
Stroop met hagelslag
HeatWavedonderdag 23 maart 2006 @ 13:30
---> CUL
numero_unodonderdag 23 maart 2006 @ 13:30
Broodje Bapao als ontbijt elke ochtend
erodomedonderdag 23 maart 2006 @ 13:34
De goorste eetgewoonte die ik heb is dat ik het te vaak niet kan laten even wat rouw gehakt te eten...
Mojadonderdag 23 maart 2006 @ 13:41
Uit zo'n pak noodles eten die je eigenlijk eerst moet koken (eet niet het hele pak leeg hoor )
Ludwigdonderdag 23 maart 2006 @ 13:55
Ik at vroeger complete pakken cup-a-soup alleen dan zonder water..

Ohja, yoghurt met hagelslag
Cicidonderdag 23 maart 2006 @ 14:25
quote:
Op donderdag 23 maart 2006 13:34 schreef erodome het volgende:
De goorste eetgewoonte die ik heb is dat ik het te vaak niet kan laten even wat rouw gehakt te eten...
Doe ik ook, als ik ze al gekruid heb
erodomedonderdag 23 maart 2006 @ 14:33
quote:
Op donderdag 23 maart 2006 14:25 schreef Cici het volgende:

[..]

Doe ik ook, als ik ze al gekruid heb
Ook zonder kruiden hier, kan er niets aan doen, vind het gewoon lekker...

Maar zo pulk ik ook graag het velletje van de eierschalen af na het koken om ze op te eten...
Mwanatabudonderdag 23 maart 2006 @ 14:56
quote:
Op donderdag 23 maart 2006 13:34 schreef erodome het volgende:
De goorste eetgewoonte die ik heb is dat ik het te vaak niet kan laten even wat rouw gehakt te eten...
Waar is het verdrietig om dan?

Ik doe het ook
beestjuhdonderdag 23 maart 2006 @ 14:58
Ik snoep soms graag verse groene pepertjes

Rauwe ui is ook lekker.

maar ja da's nog niks, sommige mensen eten zelfs dode dieren
Crack_daviddonderdag 23 maart 2006 @ 14:58
quote:
Op donderdag 23 maart 2006 13:55 schreef Ludwig het volgende:
Ik at vroeger complete pakken cup-a-soup alleen dan zonder water..
ik hoop dat je dat niet meent
zatoichidonderdag 23 maart 2006 @ 15:00
gehakt is toch gewoon rundvlees, althans rundergehakt. Vergelijkbaar met tartaar en biefstuk. Rosbief is ook rauw, net zoals filet americain en osseworst.

Vroeger at ik altijd pindakaas op alles; op een krentebol en croissant was het het lekkerst.
erodomedonderdag 23 maart 2006 @ 15:02
Je hebt ook varkensgehalt en half om half, kreeg vroeger thuis altijd op mijn lazer als ik half om half gehakt jatte, volgens mijn vader kon je daar wormen van krijgen enzo, het zal wel...
Mojadonderdag 23 maart 2006 @ 15:07
Mijn ouders hadden vroeger een manege en dus ook een heel groot vat met paardenbix waarvan ik af en toe wel eens zat te eten Als ik er nu over nadenk

Het enige excuus dat ik heb is dat het heeeel lang geleden is .
Isabeaudonderdag 23 maart 2006 @ 21:20
Och, ik at als kind ook wel eens biks. Ben er best groot mee geworden hoor
Allemaal gezonde ingrediënten.
sterre82donderdag 23 maart 2006 @ 21:32
Chocomel met pisang...
Of kabeljauwfilet met hamkaaschips! Hmmmmmmmmmmm
Isabeaudonderdag 23 maart 2006 @ 21:34
Chocomel met pina colada is ook heerlijk (vloeibare bounty )
Chips op een bolletje zijn ook lekker.
Bluesdonderdag 23 maart 2006 @ 21:38
Crackertje, plakje kaas besmeren met Heinz tomaten/bosui sandwichspread.
Ik ben fslaaft
sterre82donderdag 23 maart 2006 @ 21:40
quote:
Op donderdag 23 maart 2006 21:34 schreef Isabeau het volgende:
Chocomel met pina colada is ook heerlijk (vloeibare bounty )
Chips op een bolletje zijn ook lekker.

Thanx voor de tip...weet ik gelijk wat er morgen op het menu staat!
Paikeadonderdag 23 maart 2006 @ 21:47
Frietjes met mayonaise en appelmoes
Providentiadonderdag 23 maart 2006 @ 22:05
quote:
Op donderdag 23 maart 2006 13:27 schreef buzzer het volgende:

[..]

rauwe aardappelen zijn niet giftig, alleen je moet de blauwe plekken er goed itsnjiden, die zijn wel giftig (hoerwl ik betwijfel of je er echt ziek van wordt)
Solanine is een giftige stof dat door aardappels word geproduceerd.

Solanine zorgt voor de typische aardappelsmaak. . Het zijn giftige stoffen, maar in een aardappelknol zit doorgaans te weinig om de gezondheid te schaden. Je moet al vier kg aardappelen eten voor je er vergiftingsverschijnselen zoals hoofdpijn, braken, koorts of buikpijn aan overhoudt.

Tis dus WEL giftig, maar pas als je er veel van eet.
Bluurghdonderdag 23 maart 2006 @ 23:53
eerste dag van een baantje stond ik raar te kijken naar een Ier, die pakte in de eerste pauze een zak paprikachips, daarna z'n boterhammetje met kaas, haalde de bovenste boterham eraf, legde wat chips op de kaas, duwde de boterham er weer op en ging eten... daarna hetzelfde, maar dan met een broodje ham. Het lijkt mij niet lekker, maar hij vond het heerlijk.
Cicivrijdag 24 maart 2006 @ 00:56
Ipv kroepoek bij de rijst naturel chips bij de rijst.
Isabeauvrijdag 24 maart 2006 @ 08:48
quote:
Op donderdag 23 maart 2006 23:53 schreef Bluurgh het volgende:
eerste dag van een baantje stond ik raar te kijken naar een Ier, die pakte in de eerste pauze een zak paprikachips, daarna z'n boterhammetje met kaas, haalde de bovenste boterham eraf, legde wat chips op de kaas, duwde de boterham er weer op en ging eten... daarna hetzelfde, maar dan met een broodje ham. Het lijkt mij niet lekker, maar hij vond het heerlijk.
Ja, leek mij ook niet lekker, maar het is eigenlijk verrassend lekker (ik ben dan zo maf dat ik het toch ga proberen ook al lijkt het me niet eens lekker)
Meneer_de_Hondvrijdag 24 maart 2006 @ 08:50
Pindakaas + Honing
SwithleRzaterdag 25 maart 2006 @ 14:11
Oude kaas met Sandwichspread, en oude kaas met pindakaas
G-SaSzaterdag 25 maart 2006 @ 14:15
Pindakaas met grof zout
Kaas met poedersuiker
Gesmolten brie met salami en chili saus
Klonkzondag 9 april 2006 @ 21:06
chips en chocolade afwisselend, lekkerrrr
Manonozondag 9 april 2006 @ 21:20
quote:
Op zaterdag 11 december 2004 17:38 schreef zoalshetis het volgende:
aardbeien met basilicum.


stephanie_xxzondag 9 april 2006 @ 21:28
Ik denk niet dat dit een rare combinatie is.. zover ik weet is hij wel bekend bij de meeste mensen en verdomd lekker:

Naturel Chips gedipt in Knoflooksaus

offe.. chips op een cracker doen
Isabeauzondag 9 april 2006 @ 21:35
Ik heb gisteren een fruitsalade gehad (aardbei, peer, druiven) met daaroverheen verse geitenkaas verkruimeld. Heerlijk!
teh_m0nkeyzondag 9 april 2006 @ 21:35
Pindakaas/Banaan
Pindakaas/Jam
Pindakaas/Hagelslag
Pindakaas/Satesaus
Satesaus met van die worst die om een augurk heen kan ^^
SHEzondag 9 april 2006 @ 21:36
quote:
Op zaterdag 11 december 2004 17:38 schreef zoalshetis het volgende:
aardbeien met basilicum.
Zeker weten! heerlijk combi

al gooit she-tje er in de zomer wat gecrushed ijs, een een scheut witte rum bij
123hopsaflopszondag 9 april 2006 @ 21:37
broodje kaassouflé met pindasaus, echt verbazend lekker!
Mirelzondag 9 april 2006 @ 21:38
Wortel en appel raspen, in een bord doen, suiker eroverheen, en dan in je mond stoppen
Isabeauzondag 9 april 2006 @ 21:38
quote:
Op zondag 9 april 2006 21:35 schreef teh_m0nkey het volgende:
Pindakaas/Banaan
Goddelijke combi! (niks raars aan je combinaties hoor )
SHEzondag 9 april 2006 @ 21:38
Ik heb zelf 1 vieze gewoonte...

kloosterbrood
oude kaas
cheese & onion chips

2 helften op elkaar duwen..klaarrr

Is echt superlekker!
Gershomzondag 9 april 2006 @ 21:49
Chocopasta en fruithagelslag
Martijn_77zondag 9 april 2006 @ 22:03
quote:
Op zondag 9 april 2006 20:49 schreef tonks het volgende:
Hebben jullie dat ook wel eens dat je per ongeluk 2 dingen in je mond hebt, en dat die dan opeens lekker zijn samen.

Voorbeelden
Smeerworst + Hagelslag
Witte chocolade + Komkommer

maupiezondag 9 april 2006 @ 23:09
HamKa's op een wit bolletje
single_queenmaandag 10 april 2006 @ 17:51
okej, nooit op CAG forum komen als je aan het lijnen bent, maar nu ik er toch ben ...
- witte boterham + laagje roomboter + de lekkerste pindakaas (in mijn geval de Amerikaanse JIF of Calve met stukjes) en en en een lekkere laag (basterd)suiker....

- rauwe groenten: sperzieboontjes, champignons, broccoli, bloemkool, ui, noem het maar op ik eet het rauw

- kaas met mayo op brood (schijnen mensen vies te vinden, ik niet! schijfje komkommer of tomaat erbij en tis n klassieker)

en een rare, maar niet onverwachte alcoholische drank:
Tequila, Boswandeling, Rode Wodka (longdrinkglas is nu op zijn minst halfvol) en afmaken met Redbull..
hihi.. heerlijk. We waren bevriend met de kroegeigenaar en 1 van zijn favoriete gasten (onze vriend) was jarig, dus mochten wij een mix verzinnen die hij een maand lang voor 4.50 zou schenken...

Wij, bedenkers vonden hem heeeeerlijk. De jarige echter wat minder..
Isabeaumaandag 10 april 2006 @ 18:39
Sperziebonen moet je niet rauw eten, single_queen, die zijn giftig

Rauwe sperziebonen bevatten het lectine phytohaemogglutinine (PHA) wat giftig kan zijn bij het eten van diverse rauwe bonen. De symptomen zijn braken, misselijkheid en diarree. Herstel treedt op 4-5 uur later. Tien minuten koken verwijdert de PHA.
wimbodinsdag 11 april 2006 @ 11:54
Filet American & Sambal & Komkommer & Zwarte Peper =

(collega's kijken me nog steeds raar aan hier in de kantine!)

Stiekem een TVP met nuttige info
gekkehoedenmakerdinsdag 11 april 2006 @ 12:41
Wimbo, ik heb dat net geprobeerd !
Zo lekker! Mijn nieuwe lunch favo! Samen met het broodje kaas met paprika/bolognesechips.
wimbodinsdag 11 april 2006 @ 12:56
Mooi, gelukkig dak niet de enige ben die dat lekker vind

Ga ik vanavond jou recept ff proeven.
boskovdinsdag 11 april 2006 @ 13:04
broodje paté met smeerkaas en augurk
Serendipsdinsdag 11 april 2006 @ 21:22
snert met een eetlepel azijn erin...
Stereotomydinsdag 11 april 2006 @ 22:18
quote:
Op dinsdag 11 april 2006 21:22 schreef Serendips het volgende:
snert met een eetlepel azijn erin...
Dat produceer ik ook zelf op sommige vrijdagnachten rond 4:00 na teveel bier gedronken te hebben

Groene golf enzo
Serendipsdinsdag 11 april 2006 @ 22:20
quote:
Op dinsdag 11 april 2006 22:18 schreef Stereotomy het volgende:

[..]

Dat produceer ik ook zelf op sommige vrijdagnachten rond 4:00 na teveel bier gedronken te hebben

Groene golf enzo
gatverdamme...Je hebt me zojuist genezen...
Revenge2005woensdag 12 april 2006 @ 21:28
quote:
Op zondag 9 april 2006 21:37 schreef JoPiDo het volgende:
broodje kaassouflé met pindasaus, echt verbazend lekker!
Druusdonderdag 13 april 2006 @ 01:21
Broodje kroket met suikerwafel. Hmmmmm
Stereotomydonderdag 13 april 2006 @ 01:46
Ik snij altijd mijn croissant open en doe er een kroket mayo tussen
Isabeaudonderdag 13 april 2006 @ 07:53
quote:
Op donderdag 13 april 2006 01:21 schreef Druus het volgende:
Broodje kroket met suikerwafel. Hmmmmm
Ik zie hier heel veel combinaties langskomen die ik al kende, maar deze...
Ik neem aan dat dat lekker is, maar het is wel héél raar.
bonkedonderdag 13 april 2006 @ 07:57
chocolade met paprikaships
Milou__zaterdag 15 april 2006 @ 22:47
[quote]Bacardi-Cola.
[`/quote]

Gwoon een baco tohg
Isabeauzondag 16 april 2006 @ 07:10
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 22:47 schreef Milou__ het volgende:
[quote]Bacardi-Cola.
[`/quote]

Gwoon een baco tohg
Oftewel een "Cuba Libre"
Alexxxxxzondag 16 april 2006 @ 07:27
pannekoek met frikandel en poedersuiker
pannekoek met kroket en poedersuiker
pannekoek met saté en pindasaus
komkommer met appelmoes

heerlijk
Isabeauzondag 16 april 2006 @ 07:28
Och, Alexxxxx, sinds ik in een pannenkoekenrestaurant pannenkoek met babi pangang of shoarma of gyros of andere vage combi's heb zien staan kijk ik nergens meer van op

Pannenkoek met appelmoes is trouwens een standaard combinatie als ik pannenkoeken eet
Alexxxxxzondag 16 april 2006 @ 07:31
Oh ja nu je het zegt, bami heb ik ook al geprobeerd, zowel als echte bami, als ook als bamiblokken op de pannekoek

Pannekoek is gewoon een uitstekend middle om een extra dimensie aan je eten te geven. de meeste mensen kijken er meer van op dat ik ook nog poedersuiker er bij gooi
Isabeauzondag 16 april 2006 @ 08:03
Tijdje terug pannenkoek met een soort van ratatouille gegeten. Ook heerlijk (en ik heb er ook poedersuiker over gedaan ) Met pannenkoeken kan je idd de meest absurde kanten op.
Martijn_77zondag 16 april 2006 @ 11:09
Als Ik pannenkoeken ga eten hier in de buurt eet ik er meestal eentje met een soort zoet zure varkensvlees reepjes er op en die is echt erg lekker
_Hestia_maandag 17 april 2006 @ 15:40
crackers met stroop en kaas, zag er vreemd uit, maar was wel lekker
123hopsaflopsmaandag 17 april 2006 @ 16:02
gebakken ei met pindakaas
J.A.N.A.maandag 17 april 2006 @ 16:12
Frietje guacamole
Krlnmaandag 17 april 2006 @ 20:34
quote:
Op donderdag 13 april 2006 07:57 schreef bonke het volgende:
chocolade met paprikaships
dat doe ik ook , heerlijk!
Serendipsmaandag 17 april 2006 @ 20:38
quote:
Op maandag 17 april 2006 15:40 schreef Sylvana het volgende:
crackers met stroop en kaas, zag er vreemd uit, maar was wel lekker
of op de boterham....heel lekker!
Krlnmaandag 17 april 2006 @ 20:48
quote:
Op maandag 17 april 2006 20:38 schreef Serendips het volgende:

[..]

of op de boterham....heel lekker!
ik doe zelf (ik denk dat dat erg belgisch is) toast smeren met stroop en daar gebakken ei met kaas over , lekkerrr
ki_kidinsdag 18 april 2006 @ 08:15
wie in dit topic is (n.a.v. reacties) nog meer benaderd voor het meedoen aan het rtl4 programma 'Food en fit"?

alleen omdat ik toevallig wel van joghurt en zo hou was ik niet geschikt genoeg...