abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 5 januari 2007 @ 12:54:13 #102
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45036065
Overginds, er wordt in NL bijna altijd cassia als kaneel verkocht, het lijkt wat op elkaar, maar het zijn twee verschillende kruiden en komen van verschillende bomen/struiken

Kaneel


Cassia (nepkaneel)


Zoals je kan zien is Cassia veel dikker, en kaneel dunner.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 8 januari 2007 @ 08:57:58 #103
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_45134912
Gisteren peren gestoofd in zoete witte wijn met een vanillestokje erbij en wat suiker naar smaak.
Was erg lekker, weer eens wat anders.
Als je ze heel langzaam stooft worden ze ook rood, ik had ze wat sneller gestoofd zodat ze wit bleven.
Na het stoven wil ik ze een nachtje in een cm bessenjenever zetten zodat ze half wit en half rood worden.
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  maandag 8 januari 2007 @ 09:00:17 #104
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_45134938
-

[ Bericht 100% gewijzigd door Pikkebaas op 08-01-2007 21:47:35 ]
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  dinsdag 9 januari 2007 @ 10:35:23 #105
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_45171169
Gisteren peren gestoofd in bessenjenever met kaneel en een beetje suiker.
Erg lekker, de peren worden iets meer roze dan rood. En met name het ingekookte sap is lekkerder dan met wijn.
Wel zit er na het stoven meer alcohol in dan met wijn, dus niet voor iedereen geschikt.
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  dinsdag 9 januari 2007 @ 11:04:52 #106
61279 Coolfool
Belanda goreng
pi_45171730
Oh stoofpeertjes! Heerlijk! M'n moeder kookt ze altijd zonder wijn, totdat ze helemaal rood zijn. Die hebben we dan bij het eten.

Een vriend van ons maakt ze heerlijk met port, als toetje na het toetje, met daarbij een beetje blue stilton en walnoten.

pi_45171914
Waren de stoofperen in de aanbieding pikkebaas?

Over je tweede recept: de alcohol verdampt vanaf een graad of 75 dus er zal niet veel alcohol in de peertjes zitten.
Dulce de leche!
pi_45177332
Wat een lekkere variaties hier
Piet : ik ben meteen even naar het keukenkastje gelopen, wist niet eens dat je echt en nep kaneelstokjes had
Waarom is dat?
En is de smaak anders/beter van 1 van de 2 ?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kaneel

Ik heb deze (uit een zakje van silvo of verstegen) :



[ Bericht 8% gewijzigd door Blues op 09-01-2007 14:47:34 ]
  dinsdag 9 januari 2007 @ 17:03:02 #109
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_45182193
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 11:12 schreef guntherschneider het volgende:
Waren de stoofperen in de aanbieding pikkebaas?

Over je tweede recept: de alcohol verdampt vanaf een graad of 75 dus er zal niet veel alcohol in de peertjes zitten.
Nee, een familielid van ons heeft een boom met stoofperen, het ras weet ik niet. Gemiddeld krijgen we per man twee kratten van een kilo of 15. Peren genoeg, ik eet ze dus ook de hele winter, die dingen zijn zo hard dat ze buiten gewoon goed blijven.

Dat van de alcohol is natuurlijk inderdaad zo, maar gevoelsmatig blijft er zo meer achter. Ook probeer ik de peren te stoven en niet te koken, dus echt urenlang op het fornuis en onder het kookpunt houden.
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 13 januari 2007 @ 00:47:26 #110
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_45304145
quote:
Op woensdag 10 november 2004 17:53 schreef Pietverdriet het volgende:
In rooie wijn stoven, met een kaneel stokje. Suiker naar smaak
morgen weer een pan opzetten
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zaterdag 13 januari 2007 @ 10:31:39 #111
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_45308196
vandaag weer peertjes eten
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_45315291
dr moet een citroenschil en een kaneelstokje bij hmmm
en evt. wat bessensap voor de rode kleur
of ene scheutje port
pi_45702560
Ik ben ook op zoek naar een recept voor stoofperen. Niet dat de bovengenoemde recepten niet goed zijn, maar ik wil iets totaal afwijkends. Het bovengenoemde komt toch eigenlijk wel allemaal een beetje op het zelfde neer. En zo doe ik het al jaren. Dus nu is de tijd voor wat anders. Er is vast wel een recept wat in een totaal andere smaakrichting zit. Iemand?
Hieronder kun je enkele extra velden voor in je profiel invullen. De hieronder getoonde velden verschijnen bij elke post die je op het FOK!-forum doet. Op andere FOK! onderdelen zie je alleen de ondertitel of de signature, dit kan verschillen. Overig
  vrijdag 26 januari 2007 @ 21:41:50 #114
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_45709180
Ik heb wat linkjes voor je gevonden:

Stoofperen in karamel/rodewijnsaus

Pittige stoofperen

Kruidige stoofperen

Misschien ben je zo geholpen?
Verder kun je natuurlijk altijd gaan experimenteren met een recept en het ons laten weten of het lekker was
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_45713358
quote:
Op vrijdag 26 januari 2007 21:41 schreef MissHobje het volgende:
Ik heb wat linkjes voor je gevonden:

Stoofperen in karamel/rodewijnsaus

Pittige stoofperen

Kruidige stoofperen

Misschien ben je zo geholpen?
Verder kun je natuurlijk altijd gaan experimenteren met een recept en het ons laten weten of het lekker was
nee ik ga laten weten of deze recepten lekker waren, deal ?
Hieronder kun je enkele extra velden voor in je profiel invullen. De hieronder getoonde velden verschijnen bij elke post die je op het FOK!-forum doet. Op andere FOK! onderdelen zie je alleen de ondertitel of de signature, dit kan verschillen. Overig
pi_45713773
Morgen word het de kruidige stoofperen. de bereiding spreekt mij erg aan:+

serehstengel kun je het beste kneuzen door er met een deegroller of een pan een paar keer flink op te meppen, zo komt de smaak beter vrij.

Hieronder kun je enkele extra velden voor in je profiel invullen. De hieronder getoonde velden verschijnen bij elke post die je op het FOK!-forum doet. Op andere FOK! onderdelen zie je alleen de ondertitel of de signature, dit kan verschillen. Overig
  zaterdag 27 januari 2007 @ 14:06:07 #117
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45724595
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 14:40 schreef Bluezz het volgende:
Wat een lekkere variaties hier
Piet : ik ben meteen even naar het keukenkastje gelopen, wist niet eens dat je echt en nep kaneelstokjes had
Waarom is dat?
En is de smaak anders/beter van 1 van de 2 ?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kaneel

Ik heb deze (uit een zakje van silvo of verstegen) :

[afbeelding]
Het belangrijkste is onscherp
Het verschil kan je zien aan de dikte van de bast, als het dik is -> cassia, dun -> ceylon kaneel
Dun bedoel ik als stevig papier meerdere lagen in een stokje, dik is als bordpapier.
De smaak van echte kaneel is veel mooier, voller, milder, cassia is scherper.
Vergelijk het maar met vanille, echte vanille (van een stokje) of synthetischevanilline ( goedkope scherpe vanilline suiker in zakjes)
de eerste smaakt veel voller, zachter, complexer en de tweede is scherp, niet complex
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_45808158
Ik heb mij bedacht en ben toch voor de pittige stofperen gegaan. Ik heb mij niet helemaal aan het recept gehouden, maar ongeveer zeg maar


ingredienten
2 kilo stoofperen.
1 flnke theelepel gemalen gember
10 zwarte peperkorrels
10 kruidnagelen
2 liter druivensap
2 eetlepels honing
1 half theekopje maizena



Eerst ff blaren op de vinger creëren



Dan de druivensap in de pan, dan de theelepel gemalen gember er in, en de twee eetlepels honing er in.
Voor de kruidnagelen en de peper heb ik een thee ei gebruikt, dan hoef je die er later niet uit te vissen.



In de tijd dat de peren staan te koken heb ik twee stukjes kipfilet in de bacon gerold. en gebraden in de jus.
En na een uurtje of twee de aardappelen opgezet en hewt zap ingedikt met maizena.







Ik kan u verzkeren dat dit een heerlijke combinatie is.

[ Bericht 3% gewijzigd door E.G.J. op 29-01-2007 22:46:00 ]
Hieronder kun je enkele extra velden voor in je profiel invullen. De hieronder getoonde velden verschijnen bij elke post die je op het FOK!-forum doet. Op andere FOK! onderdelen zie je alleen de ondertitel of de signature, dit kan verschillen. Overig
  maandag 29 januari 2007 @ 22:42:15 #119
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_45808419
Leuk je verslag EGJ

Zit er lekker uit.. dus het recept is goed bevonden begrijp ik

Leuke foto's!
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_45808793
Ja, het is inderdaad echt lekker. Morgen eet ik er ook nog van, het restant aardappelen van vandaag bak ik op. En het tweede stukje gerolde kipfile maak ik dan soldaat. Dus morgen heb ik een makkie

En dan heb ik nog peren over, maar die gaan in de vriezer.
Hieronder kun je enkele extra velden voor in je profiel invullen. De hieronder getoonde velden verschijnen bij elke post die je op het FOK!-forum doet. Op andere FOK! onderdelen zie je alleen de ondertitel of de signature, dit kan verschillen. Overig
  dinsdag 20 februari 2007 @ 08:32:29 #121
2004 sunshine
Still shining!
pi_46481531
Kun je het kaneelstokje ook vervangen door gewone poederkaneel?
Pleun, B'Elana, Isama bin Poesie, Floppie, Speedy, Miep, Linux en Flip!
  dinsdag 20 februari 2007 @ 08:47:46 #122
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_46481645
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 08:32 schreef sunshine het volgende:
Kun je het kaneelstokje ook vervangen door gewone poederkaneel?
Ja, maar gebruik dan een half theelepeltje. Hou er rekening mee dat poederkaneel voor een rauw mondgevoel zorgt, en de meeste poederkaneel cassia is, en minder aangenaam smaakt als echte kaneel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 februari 2007 @ 08:53:39 #123
2004 sunshine
Still shining!
pi_46481692
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 08:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, maar gebruik dan een half theelepeltje. Hou er rekening mee dat poederkaneel voor een rauw mondgevoel zorgt, en de meeste poederkaneel cassia is, en minder aangenaam smaakt als echte kaneel.
Hmmm..... gisteren in een opwelling stoofperen (ja het goede merk ) gekocht en ik heb alles in huis, behalve de kaneelstokjes. Denk dat ik het toch maar probeer met een klein beetje poeder dan.
Tnx Piet.
Pleun, B'Elana, Isama bin Poesie, Floppie, Speedy, Miep, Linux en Flip!
pi_46481791
Gieser Wildeman is geen merk

Kleiperen (ook bekend als winterjan) zijn ook lekkere stoofperen.

Lekkere port kan je beter opdrinken: peertjes worden ook lekker in goedkope bagger (zoete spaanse "wijn"), en zelfs in die Ikea-rommel (alcoholloze gluh"wijn"). Gluhwijn van Aldi ed werkt ook prima.

Enige experiment wat ik echt *niet* geslaagd vond was een steranijsje in de pan.

Wel altijd een goede toevoeging: 3 kruidnagels.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  dinsdag 20 februari 2007 @ 09:09:07 #125
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_46481877
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 09:02 schreef sigme het volgende:


Lekkere port kan je beter opdrinken: peertjes worden ook lekker in goedkope bagger (zoete spaanse "wijn"), en zelfs in die Ikea-rommel (alcoholloze gluh"wijn"). Gluhwijn van Aldi ed werkt ook prima.
Ik gebruik altijd gewoon goedkope wijn, beter je peren in pure goedkope wijn stoven dan in verdunde dure port. Ik gebruik in de keuken altijd gewoon een goedkope rode of witte wijn. Mensen die beweren dat je dezelfde wijn moet gebruiken die je drinkt zijn niet goed snik of krijgen kickbacks van de wijnhandel.
Goede wijn moet je drinken, een mooie wijn gebruiken om in te koken voor een saus, in een stoofschotel gooien geld weg
quote:
Enige experiment wat ik echt *niet* geslaagd vond was een steranijsje in de pan.
Wel altijd een goede toevoeging: 3 kruidnagels.
Kruidnagels, huiver, daar heb ik een persoonlijk trauma. Kreeg eens een buikgriep nadat ik kruidnagelworstjes had gegeten. Bij het overgeven smaakte en ruikte het sterk naar kruidnagels, sindsdien kan ik die dingen niet meer zien.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_46481917
Ik denk dat ik de volgende portie stoofperen maar eens voorzie van een beetje foelie.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  dinsdag 20 februari 2007 @ 09:16:51 #127
2004 sunshine
Still shining!
pi_46481974
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 09:02 schreef sigme het volgende:
Gieser Wildeman is geen merk
Er stond toch ook een knipoog?

Maar goed, ik ga schillen.
Pleun, B'Elana, Isama bin Poesie, Floppie, Speedy, Miep, Linux en Flip!
  dinsdag 20 februari 2007 @ 13:32:34 #128
2004 sunshine
Still shining!
pi_46487955
Ze zijn klaar en smaken
Van mijn vader kreeg ik het idee om van het sap perenstroop te maken. Dat heb ik nog nooit gedaan, dus ik ben benieuwd!
Pleun, B'Elana, Isama bin Poesie, Floppie, Speedy, Miep, Linux en Flip!
  dinsdag 20 februari 2007 @ 14:31:38 #129
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_46489759
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 13:32 schreef sunshine het volgende:
Ze zijn klaar en smaken
Van mijn vader kreeg ik het idee om van het sap perenstroop te maken. Dat heb ik nog nooit gedaan, dus ik ben benieuwd!
Hmm...geen gek idee
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_46587057
Gaat echt alle alco eruit? Ik wil het maken voor iemand die nog borstvoeding geeft...
pi_46587332
quote:
Op vrijdag 23 februari 2007 10:26 schreef cinnamongirl het volgende:
Gaat echt alle alco eruit? Ik wil het maken voor iemand die nog borstvoeding geeft...
Ja. Maar je kan ook alcoholvrij beginnen.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  vrijdag 23 februari 2007 @ 10:44:49 #132
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_46587443
quote:
Op vrijdag 23 februari 2007 10:26 schreef cinnamongirl het volgende:
Gaat echt alle alco eruit? Ik wil het maken voor iemand die nog borstvoeding geeft...
ja, bij het koken gaat de alcohol er volledig uit, overginds bevat vers brood ook alcohol, net als zeer rijp fruit, dus de paniek over echt helemaal alcoholvrij is overdreven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_46587494
quote:
Op vrijdag 23 februari 2007 10:39 schreef sigme het volgende:

[..]

Ja. Maar je kan ook alcoholvrij beginnen.
Ik geloof echt niet dat dat dan lekker wordt!
quote:
Op vrijdag 23 februari 2007 10:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

ja, bij het koken gaat de alcohol er volledig uit, overginds bevat vers brood ook alcohol, net als zeer rijp fruit, dus de paniek over echt helemaal alcoholvrij is overdreven.
Dat dacht ik al. In mijn Boeuf Bourguignon die ik gister al heb gemaakt zit ook een halve fles wijn, maar dat heeft al 3 uur gestoofd en vanmiddag gaat het nog een uur (ivm. champignons toevoegen). Dan is het er echt wel uit.

[ Bericht 13% gewijzigd door cinnamongirl op 24-02-2007 12:30:21 ]
  vrijdag 23 februari 2007 @ 19:46:40 #134
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_46603381
Acohol heeft een kookpunt van rond de 50 graden celcius. Als je Boeuf Bourguignon begint te pruttelen is de temp al veel hoger dan 50 graden. Zeker na drie uur is alle alcohol er gegarandeerd uit.
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  vrijdag 2 oktober 2009 @ 14:16:29 #135
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_73305209
*KICK*

Ik heb vandaag het plan opgevat om stoofperen te gaan maken. In mijn recept uit de Wannee (nieuwe aanwinst nav CUL topics) hebben ze het over rode bessensap. Onze dorpssuper had zoiets echter niet. Als dichtste benadering hadden ze cranberrysap. Nu ben ik leek, dit is de eerste keer dat ik al zo vroeg begin met koken zeg maar, maar verruineer ik daarmee de stoofpeertjes, of niet?
Life is what you make it.
  vrijdag 2 oktober 2009 @ 16:51:43 #136
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73310449
quote:
Op vrijdag 2 oktober 2009 14:16 schreef Schanulleke het volgende:
*KICK*

Ik heb vandaag het plan opgevat om stoofperen te gaan maken. In mijn recept uit de Wannee (nieuwe aanwinst nav CUL topics) hebben ze het over rode bessensap. Onze dorpssuper had zoiets echter niet. Als dichtste benadering hadden ze cranberrysap. Nu ben ik leek, dit is de eerste keer dat ik al zo vroeg begin met koken zeg maar, maar verruineer ik daarmee de stoofpeertjes, of niet?
Neem een goedkope fles rode wijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 2 oktober 2009 @ 16:53:39 #137
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_73310514
quote:
Op vrijdag 2 oktober 2009 16:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Neem een goedkope fles rode wijn
Ik heb ze nu bijna anderhalf uur laten koken in water. Water weg doen en koken in de wijn? Of water indikken met maizena en wijn?
Life is what you make it.
  vrijdag 2 oktober 2009 @ 16:57:52 #138
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73310634
quote:
Op vrijdag 2 oktober 2009 16:53 schreef Schanulleke het volgende:

[..]

Ik heb ze nu bijna anderhalf uur laten koken in water. Water weg doen en koken in de wijn? Of water indikken met maizena en wijn?
Kookvocht zeker niet weggooien, maar je kan er wel wijn bij doen en het gewoon inkoken. Geen Maizena gebruiken, gewoon in koken, als de peren gaar zijn kan je die er ook uit halen en het sap/wijn verder inkoken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 2 oktober 2009 @ 17:28:05 #139
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_73311497
quote:
Op vrijdag 2 oktober 2009 16:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kookvocht zeker niet weggooien, maar je kan er wel wijn bij doen en het gewoon inkoken. Geen Maizena gebruiken, gewoon in koken, als de peren gaar zijn kan je die er ook uit halen en het sap/wijn verder inkoken.
Dank. Inmiddels heeft mijn lieftallige echtgenote d'r al een draai aan gegeven.
Ik had verwacht dat de Wannee hier meer variaties zou bieden.
Niet getreurd, wordt vast heerlijk.
Life is what you make it.
  vrijdag 2 oktober 2009 @ 17:39:32 #140
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73311870
quote:
Op vrijdag 2 oktober 2009 17:28 schreef Schanulleke het volgende:

[..]

Dank. Inmiddels heeft mijn lieftallige echtgenote d'r al een draai aan gegeven.
Ik had verwacht dat de Wannee hier meer variaties zou bieden.
Niet getreurd, wordt vast heerlijk.
Okay,
Culinair weetje, het kookvocht wat je inkookt is sowieso gebonden door de pectine die vrijkomt uit de peren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_73311935
Ooooh, daar heb ik zin in!! Stoofpeertjes!!! Hoop dat ik ze al kan krijgen.
  vrijdag 2 oktober 2009 @ 18:50:10 #142
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73314153
quote:
Op vrijdag 2 oktober 2009 17:41 schreef conleche het volgende:
Ooooh, daar heb ik zin in!! Stoofpeertjes!!! Hoop dat ik ze al kan krijgen.
Heb woensdag nog een paar kilo gekocht.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_73324522
Oh die gaan we morgen ook ff halen dan
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 07:53:59 #144
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_73327135
quote:
Op vrijdag 2 oktober 2009 17:41 schreef conleche het volgende:
Ooooh, daar heb ik zin in!! Stoofpeertjes!!! Hoop dat ik ze al kan krijgen.
De Appie had ze al liggen. Ze waren heerlijk, al moet ik ze de volgende keer wel op tijd van het vuur halen, ze werden nu iets te zacht.
Life is what you make it.
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 13:23:06 #145
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_73331587
O, dit had ik eerder moeten lezen, zodat ik ze had kunnen kopen bij de supermarkt! Volgende week misschien!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_73331725
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 07:53 schreef Schanulleke het volgende:

[..]

De Appie had ze al liggen. Ze waren heerlijk, al moet ik ze de volgende keer wel op tijd van het vuur halen, ze werden nu iets te zacht.
Wat bedoel je met té zacht? Vielen ze uit elkaar? Bij mij staan ze altijd heeeeel lang te pruttelen, maar wel op heel laag vuur, met zo'n dingetje ertussen. (hoe heet dat eigenlijk??, zo'n ijzeren, rond ding wat je tussen gas en pan doet, zodat het niet kookt, maar trekt??) En ik laat ze ook altijd heel, dus niet in stukken.
pi_73331959
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 13:28 schreef conleche het volgende:

[..]

Wat bedoel je met té zacht? Vielen ze uit elkaar? Bij mij staan ze altijd heeeeel lang te pruttelen, maar wel op heel laag vuur, met zo'n dingetje ertussen. (hoe heet dat eigenlijk??, zo'n ijzeren, rond ding wat je tussen gas en pan doet, zodat het niet kookt, maar trekt??) En ik laat ze ook altijd heel, dus niet in stukken.
Stoofplaatje
pi_73332096
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 13:38 schreef SilkSpectre het volgende:

[..]

Stoofplaatje
Ja, waarom ook niet!!
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 14:46:12 #149
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_73333465
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 13:28 schreef conleche het volgende:

[..]

Wat bedoel je met té zacht? Vielen ze uit elkaar? Bij mij staan ze altijd heeeeel lang te pruttelen, maar wel op heel laag vuur, met zo'n dingetje ertussen. (hoe heet dat eigenlijk??, zo'n ijzeren, rond ding wat je tussen gas en pan doet, zodat het niet kookt, maar trekt??) En ik laat ze ook altijd heel, dus niet in stukken.
Ze vielen uit elkaar inderdaad maar voor een eerste keer was ik erg tevreden. Ook over de runderlappen die ik gestoofd had trouwens. Heerlijk Misschien dat ik dat koken dan toch nog eens leuk ga vinden.
Life is what you make it.
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 16:53:10 #150
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73336624
Heb ze net opgezet, 1,5 kilo gieser wildemannetjes, halve fles rode wijn, 4 eetlepels suiker, 3 citroenschilletjes
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 17:04:58 #151
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_73336992
Ik heb hier in een onbemand stalletje langs de weg (Westland) 2 kilo stoofperen gekocht. Het zijn flinke jongens en zeker geen Gieser Wildeman.
Zoektocht op internet levert me geen namen op, dus kan er geen specifieke recepttips voor vinden.
Kan ik die ook gewoon in wijn/sap e.d. stoven net als "gewone" stoofperen?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 17:07:47 #152
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73337076
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 17:04 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik heb hier in een onbemand stalletje langs de weg (Westland) 2 kilo stoofperen gekocht. Het zijn flinke jongens en zeker geen Gieser Wildeman.
Zoektocht op internet levert me geen namen op, dus kan er geen specifieke recepttips voor vinden.
Kan ik die ook gewoon in wijn/sap e.d. stoven net als "gewone" stoofperen?
Ja hoor, er zijn meer perensoorten die te stoven zijn, je hebt dan waarschijnlijk Saint Remy
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 17:11:27 #153
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_73337180
Even googlen om te kijken of die er op lijken

Ja, dat zijn ze inderdaad! Lekker, heb er nu al zin in.
In kwarten snijden en lekker een uur of 2 (of langer?) zachtjes laten stoven?

[ Bericht 34% gewijzigd door BBQ-kip op 03-10-2009 17:17:28 ]
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 17:20:54 #154
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73337434
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 17:11 schreef BBQ-kip het volgende:
Even googlen om te kijken of die er op lijken

Ja, dat zijn ze inderdaad! Lekker, heb er nu al zin in.
In kwarten snijden en lekker een uur of 2 (of langer?) zachtjes laten stoven?
2 uur moet genoeg zijn.
Smakelijk!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 17:47:33 #155
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_73338278
Lekkere dikke vla gekocht voor erbij, om nom nom
Zo nog even avondeten kopen en fixen, nu voor de lekkere trek 2 handperen die perfect rijp waren naar binnen geslobberd Life is good
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zondag 4 oktober 2009 @ 01:28:22 #156
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_73349726
Paar uurtjes later en ze zijn heeeeerlijk!
Stoofperen FTW
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  maandag 5 oktober 2009 @ 20:31:20 #157
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_73403671
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 17:04 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik heb hier in een onbemand stalletje langs de weg (Westland) 2 kilo stoofperen gekocht. Het zijn flinke jongens en zeker geen Gieser Wildeman.
Zoektocht op internet levert me geen namen op, dus kan er geen specifieke recepttips voor vinden.
Kan ik die ook gewoon in wijn/sap e.d. stoven net als "gewone" stoofperen?
Locatietips zijn altijd welkom
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  maandag 5 oktober 2009 @ 22:12:37 #158
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_73408461
Oe, ik heb Westland neergezet maar het was Midden Delfland, laat ze het maar niet horen
Was in een stalletje in Schipluiden, langs de Oostgaag. Maar stalletje stond er vandaag niet meer, sorry
Als ik wellicht binnenkort weer een stalletje zie (zie veel perenbomen met flinke peren eraan als ik naar werk rijd) zal ik het even melden
Ze waren vandaag weer erg lekker
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_73482303
Ik heb vanmorgen 2 kilo Giese Wildemann geschild en in een pan opgezet in een pak ( ) rode wijn opgezet met wat suiker en een nepkaneelstokje. De peren staan niet helemaal onder allemaal, en inmiddels staan ze denk ik 2 uur te pruttelen. Niet alle peren zijn overal rood geworden.

Moet ik aanvullen met water tot alle peren helemaal tot aan het steeltje onder de vloeistof staan?
pi_73483582
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 12:04 schreef Leintjeuh het volgende:
Ik heb vanmorgen 2 kilo Giese Wildemann geschild en in een pan opgezet in een pak ( ) rode wijn opgezet met wat suiker en een nepkaneelstokje. De peren staan niet helemaal onder allemaal, en inmiddels staan ze denk ik 2 uur te pruttelen. Niet alle peren zijn overal rood geworden.

Moet ik aanvullen met water tot alle peren helemaal tot aan het steeltje onder de vloeistof staan?
Ik draai ze dan om en laat ze nog even staan!

Mijn AH heeft alleen maar handperen. Ben te druk om naar de markt te gaan, maar goed, hoe langer ik moet wachten, hoe lekkerder ze uiteindelijk natuurlijk zijn!
  zondag 9 oktober 2011 @ 10:22:33 #161
221912 minilot
Nancy boy
pi_102867518
Schopje!

Het is guur en nat buiten, dus weer tijd voor stoofperen. Digros had Gieser Wildemannen in de aanbieding, dus daar staat nu anderhalve kilo van op. Nooit eerder stoofperen gemaakt, dus ik ben benieuwd! Na een half uur in water, port, kaneel en wat vanillesuiker (klein snufje zout) zijn ze al lichtoranje.

De helft ervan gaat straks overigens in stukjes in een crumble-taartje, met advocaatroom erbij. *)
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 10 oktober 2011 @ 13:35:20 #162
85643 GotC
Guard of the Citadel
pi_102912691
Ik heb een paar dagen geleden voor het eerst stoofperen gemaakt :9.
8 stoofpeertjes, geschild maar wel heel+stokje in 250 ml rode wijn, 250 ml sinaasappelsap en een kaneelstokje :9. Waren heerlijk!
pi_102913482
Dank voor het schopje.

*stoofpeertjes op boodschappenlijstje zet*
pi_102915989
Mijn schoonvader kwam net reeds geschilde stoofpeertjes uit de tuin brengen O+ Fles goedkope port er bij, kaneelstokje, wat suiker, ter experiment een steranijsje en wat water om ze goed onder te hebben staan. En het ruikt hier nu een partij lekker! :9 :9
  zondag 16 oktober 2011 @ 21:35:14 #165
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103164826
Zit nu in de snelkookpan:

  zondag 16 oktober 2011 @ 22:27:00 #166
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103168057
Luilak.
pi_103168160
Peren schillen
2 Kaneelstokjes
1 fles wijn voor 80% schenken. Overige 20% aanvullen met rode port
Een scheutje citroensap
Suiker (schat 4el tot 6 el.)

Geheel even aan kook brengen en suiker op lossen.
Vervolgens peren erin en 4 uur stoven. :) Lekkerrrrrr
  zondag 16 oktober 2011 @ 22:29:35 #168
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103168232
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 22:27 schreef RobinOok het volgende:
Luilak.
Ik heb ze wel eerst geschild hoor :D
  zondag 16 oktober 2011 @ 22:32:14 #169
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103168398
Wat een werk he? :)
  zondag 16 oktober 2011 @ 22:35:48 #170
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103168615
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 22:32 schreef RobinOok het volgende:
Wat een werk he? :)
Je zet het kijkkassie aan het is klaar voor je het weet ;)

Spul zit nu in jampotjes te wecken.
  maandag 17 oktober 2011 @ 22:25:46 #171
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103213787
Batch 2 is minder gegaan, 2 kilo heeft iets te lang in de pan gezeten waardoor iedere structurele integriteit verloren is gegaan ;(
  maandag 17 oktober 2011 @ 23:19:52 #172
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103217085
Net goed. Zal je leren! :P
Voortaan gewoon weer mooi lang en langzaam, zoals het hoort.
  maandag 17 oktober 2011 @ 23:28:57 #173
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103217643
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 23:19 schreef RobinOok het volgende:
Net goed. Zal je leren! :P
Voortaan gewoon weer mooi lang en langzaam, zoals het hoort.
Ja maar hij is zo mooi -O- Nu maar wat verzinnen om met de stoofperen/kaneel/wijndrab te doen. Misschien moet ik er maar gewoon een fles sterke drank doorheen gooien en zeggen dat het Glühwein is ~:)
  maandag 17 oktober 2011 @ 23:33:52 #174
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103217961
Gewoon zo door de yoghurt.
Pureren, gelatine erdoor en puddinkjes van maken?
In laten koken en jam van maken?
  maandag 17 oktober 2011 @ 23:36:11 #175
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103218099
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 23:33 schreef RobinOok het volgende:
Gewoon zo door de yoghurt.
Pureren, gelatine erdoor en puddinkjes van maken?
In laten koken en jam van maken?
Het staat nu inderdaad in te koken, een tekort aan pectine zal gelukkig niet optreden :P
pi_103235967
Ons ma vervangt de rode wijn door bessenjenever :9
Get it and Bet it
pi_103266979
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 23:36 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Het staat nu inderdaad in te koken, een tekort aan pectine zal gelukkig niet optreden :P
^O^ Ik heb nog vijf dagen na mijn stoofperenavontuur geniale donkerrode stoofperen-portgelei op mijn beschuiten met kaas kunnen smeren!
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 24 oktober 2011 @ 09:33:35 #178
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_103487670
Lekker, 7 kratten stoofperen van m'n schoonvader gehad, uit eigen tuin.
Dus als iemand me zoekt ben ik een paar dagen aan het schillen.

Hoe gaat dat wecken trouwens in z'n werk ? Want soms moet ik aan het eind van de winter wel eens een kratje weggooien wegens bederf en/of vorstschade.
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
pi_103487754
Gisteren even een kilo Gieser Wilderman bij schoonmoeder afgegeven, en later op de middag weer naar toe gegaan om ze op te eten. _O- Ze waren heerlijk, binnenkort gaan we zelf ook maar eens maken.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  maandag 24 oktober 2011 @ 09:45:47 #180
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103487924
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 09:33 schreef Pikkebaas het volgende:
Lekker, 7 kratten stoofperen van m'n schoonvader gehad, uit eigen tuin.
Dus als iemand me zoekt ben ik een paar dagen aan het schillen.

Hoe gaat dat wecken trouwens in z'n werk ? Want soms moet ik aan het eind van de winter wel eens een kratje weggooien wegens bederf en/of vorstschade.
Je stooft de peren normaal, daarna doe je ze met de siroop in potten met metalen deksel, bv jam, augurken of mayonaise potten.
Je zet die potten in een grote pan, een luierwasketel of soeppan, opvullen met water en aan de kook brrengen. Je laat dit een uurtje koken.
Dit moet op deze manier zeker een half jaar goed blijven, en waarschijnlijk langer.
Je kan natuurijk ook klassieke weckpotten gebruiken, let dan goed op dat de rubber ringen nog goed zijn en geen scheurtjes hebben.
De potten voor het wecken goed wassen in de afwasmachine of in sodawater met de hand, daarna goed uitspoelen en uit laten druipen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103488128
Topic even doorgelezen. Veel recepten waarin wijn/ port zit. Helaas krijg ik daar knallende koppijn van (nee dat heeft niets te maken met goedkope wijn). Ik ga de recepten met bessenjenever eens proberen.

Normaal maak ik ze altijd met water, suiker, pijpje kaneel en wat sinaasappelschil.
  maandag 24 oktober 2011 @ 09:59:55 #182
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_103488248
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 09:54 schreef Oceanonix het volgende:
Topic even doorgelezen. Veel recepten waarin wijn/ port zit. Helaas krijg ik daar knallende koppijn van (nee dat heeft niets te maken met goedkope wijn).
Voor de kinderen gebruik ik meestal een pak druivensap. Smaakt prima. Wel goed druivensap nemen en niet van die zoete rommel.
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
pi_103492060
Ik heb laatst bij een tante heerlijke stoofpeertjes gegeten, krijg alweer helemaal trek door dit topic :9
  Eurovisie Songfestival Queen vrijdag 23 december 2011 @ 12:48:12 #184
163650 Greys
pi_105958898
Hoe lang kan je stoofpeertjes bewaren?
En dan niet in potten ofzo, maar kan ik ze bv morgenochtend maken voor zondagavond? Ja toch?
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  vrijdag 23 december 2011 @ 12:50:17 #185
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_105958975
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 12:48 schreef Greys het volgende:
Hoe lang kan je stoofpeertjes bewaren?
En dan niet in potten ofzo, maar kan ik ze bv morgenochtend maken voor zondagavond? Ja toch?
Zeker. Bakje in de koelkast, geen probleem. :)
The love you take is equal to the love you make.
  Eurovisie Songfestival Queen vrijdag 23 december 2011 @ 12:55:26 #186
163650 Greys
pi_105959149
^O^ Ik dacht/hoopte het al, thanks!
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  vrijdag 23 december 2011 @ 13:00:25 #187
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_105959309
Je brengt me op een goed idee, want ik heb ze nog in de vriezer! Wordt toetje voor zondag! :)
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 23 december 2011 @ 19:58:00 #188
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_105974833
De stoofpeertjes staan op :)
And what rough beast, its hour come round at last,
Slouches towards Bethlehem to be born?
pi_105974919
De mijne gaan morgenochtend op het vuur :)
  Eurovisie Songfestival Queen vrijdag 23 december 2011 @ 20:01:13 #190
163650 Greys
pi_105974985
Hier gaan ze ook morgenochtend lekker stoven met wijn, suiker, kaneel, paar kruidnageltjes en citroensap :9
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  vrijdag 23 december 2011 @ 20:02:07 #191
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_105975040
Voor 't eerst dat ik ze zelf maak *crosses fingers* Ze drijven wel een beetje in de wijn, echt lekker klem kreeg ik ze niet in de pan. Nu 2-3 uur wachten...

Heb er een kaneelstokje, wat kruidnagel, peper, cardemompeulen, anijssterren bijgedaan, en citroenschil van mijn eigen citroenboompjes *;
And what rough beast, its hour come round at last,
Slouches towards Bethlehem to be born?
  Eurovisie Songfestival Queen vrijdag 23 december 2011 @ 20:02:46 #192
163650 Greys
pi_105975076
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 20:02 schreef Perrin het volgende:
Voor 't eerst dat ik ze zelf maak *crosses fingers* Ze drijven wel een beetje in de wijn, echt lekker klem kreeg ik ze niet in de pan. Nu 2-3 uur wachten...
Wat zit er allemaal bij?
En bij dat drijven kan je ze altijd even omkiepen na een tijdje :Y
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  Eurovisie Songfestival Queen vrijdag 23 december 2011 @ 20:03:29 #193
163650 Greys
pi_105975111
Oh, ninja-edit-toevoeging :D
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  vrijdag 23 december 2011 @ 20:04:37 #194
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_105975173
quote:
14s.gif Op vrijdag 23 december 2011 20:03 schreef Greys het volgende:
Oh, ninja-edit-toevoeging :D
Hehheh ja.. hele kruidenwinkel geworden zo. Cardemompeultjes zijn niet zo makkelijk te vinden, en gek genoeg anijssterren ook niet.
And what rough beast, its hour come round at last,
Slouches towards Bethlehem to be born?
  vrijdag 23 december 2011 @ 20:13:50 #195
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105975572
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 20:04 schreef Perrin het volgende:

[..]

Hehheh ja.. hele kruidenwinkel geworden zo. Cardemompeultjes zijn niet zo makkelijk te vinden, en gek genoeg anijssterren ook niet.
Let op dat je de goede steranijs koopt, de chineese die voor consumptie geschikt is en niet de japanse die soms in droogboeketten gebruikt wordt

10 jaar terug is een vriend van me met zijn dochter en vrouw daar zwaar beroerd van geweest. Hallucinaties, projectielkotse, hartritme storingen
quote:
Een van de meest spraakmakende voedselschandalen van de afgelopen 10 jaar was de vergiftigde sterrenmixthee. Eind september 2001 werdt bij de Keuringsdienst van Waren een drietal meldingen gedaan van misselijkheid, hallucinaties en epileptische aanvallen. Na de eerste melding werden de routine procedures in werking gezet, maar toen er na het weekend twee meldingen bijkwamen, sloeg men alarm. Dit resulteerde in de snelle vaststelling van de sterrenmix als waarschijnlijke oorzaak van de symptomen en het traceren van de voor de sterrenmixthee verantwoordelijke handelaar. De handelaar werd onder druk gezet nog die zelfde maandagavond een persbericht uit te laten gaan met de waarschuwing voor ernstig risico bij consumptie van het product. De handelaar riep daarop de sterrenmix terug van zijn afnemers. Het duurde tot vrijdag voordat de Keuringsdienst voldoende zekerheid had dat de gebruikte steranijs niet de Chinese Steranijs (Illicium verum), maar de Japanse variant (Illicium anisatum) was. Deze variant bevat anisatine, een neurotoxische verbinding die epileptische aanvallen kan veroorzaken. Na de persberichten hebben zich ongeveer vijftig personen met klachten bij de keuringsdienst gemeld. Sommigen van hen moesten een aantal dagen in het ziekenhuis doorbrengen en anderen kregen een rijverbod vanwege het risico op herhaling van de epileptische aanval.
http://www.basis-online.n(...)terrenmix-en-varkens
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 23 december 2011 @ 20:16:32 #196
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_105975701
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 december 2011 20:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Let op dat je de goede steranijs koopt, de chineese die voor consumptie geschikt is en niet de japanse die soms in droogboeketten gebruikt wordt

10 jaar terug is een vriend van me met zijn dochter en vrouw daar zwaar beroerd van geweest. Hallucinaties, projectielkotse, hartritme storingen

[..]

http://www.basis-online.n(...)terrenmix-en-varkens
Heh dat wist ik niet :{

De steranijs heb ik van de natuurwinkel, niet van de bloemist gelukkig :D
And what rough beast, its hour come round at last,
Slouches towards Bethlehem to be born?
  vrijdag 23 december 2011 @ 20:22:54 #197
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105976018
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 20:16 schreef Perrin het volgende:

[..]

Heh dat wist ik niet :{

De steranijs heb ik van de natuurwinkel, niet van de bloemist gelukkig :D
Reden genoeg om ze van een vertrouwd adres te kopen en niet ergens goedkoop op een rommelmarkt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 24 december 2011 @ 11:39:15 #198
163650 Greys
pi_105995882
2 Kilo peertjes pruttelend as we speak *O*
Rode wijn, kaneel, suiker, citroensap, 3 kruidnagels
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_106004554
Iemand enig idee of stoofperen ook met Gluhwein kan :D
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 24 december 2011 @ 16:31:09 #200
163650 Greys
pi_106004648
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 16:29 schreef staticdata het volgende:
Iemand enig idee of stoofperen ook met Gluhwein kan :D
Volgens mij wel, ik zag eerder in dit topic deze post :P

quote:
1s.gif Op dinsdag 20 februari 2007 09:02 schreef sigme het volgende:
Gieser Wildeman is geen merk }:|

Kleiperen (ook bekend als winterjan) zijn ook lekkere stoofperen.

Lekkere port kan je beter opdrinken: peertjes worden ook lekker in goedkope bagger (zoete spaanse "wijn"), en zelfs in die Ikea-rommel (alcoholloze gluh"wijn"). Gluhwijn van Aldi ed werkt ook prima.

Enige experiment wat ik echt *niet* geslaagd vond was een steranijsje in de pan.

Wel altijd een goede toevoeging: 3 kruidnagels.

IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_106005805
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 11:39 schreef Greys het volgende:
2 Kilo peertjes pruttelend as we speak *O*
Rode wijn, kaneel, suiker, citroensap, 3 kruidnagels
:9
pi_106005864
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 16:31 schreef Greys het volgende:

[..]

Volgens mij wel, ik zag eerder in dit topic deze post :P

[..]

Dank! :)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')