abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 5 januari 2007 @ 12:43:12 #101
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_45035707
weheheheehehe ik heb ze gisteren gemaakt!

En ze waren lekker! MM vondt ze zelfs lekker

15 scheppen suiker,citroensap,kaneel,wijn en water. 3 uur prutten en smullen maar
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  vrijdag 5 januari 2007 @ 12:54:13 #102
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45036065
Overginds, er wordt in NL bijna altijd cassia als kaneel verkocht, het lijkt wat op elkaar, maar het zijn twee verschillende kruiden en komen van verschillende bomen/struiken

Kaneel


Cassia (nepkaneel)


Zoals je kan zien is Cassia veel dikker, en kaneel dunner.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 8 januari 2007 @ 08:57:58 #103
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_45134912
Gisteren peren gestoofd in zoete witte wijn met een vanillestokje erbij en wat suiker naar smaak.
Was erg lekker, weer eens wat anders.
Als je ze heel langzaam stooft worden ze ook rood, ik had ze wat sneller gestoofd zodat ze wit bleven.
Na het stoven wil ik ze een nachtje in een cm bessenjenever zetten zodat ze half wit en half rood worden.
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  maandag 8 januari 2007 @ 09:00:17 #104
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_45134938
-

[ Bericht 100% gewijzigd door Pikkebaas op 08-01-2007 21:47:35 ]
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  dinsdag 9 januari 2007 @ 10:35:23 #105
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_45171169
Gisteren peren gestoofd in bessenjenever met kaneel en een beetje suiker.
Erg lekker, de peren worden iets meer roze dan rood. En met name het ingekookte sap is lekkerder dan met wijn.
Wel zit er na het stoven meer alcohol in dan met wijn, dus niet voor iedereen geschikt.
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  dinsdag 9 januari 2007 @ 11:04:52 #106
61279 Coolfool
Belanda goreng
pi_45171730
Oh stoofpeertjes! Heerlijk! M'n moeder kookt ze altijd zonder wijn, totdat ze helemaal rood zijn. Die hebben we dan bij het eten.

Een vriend van ons maakt ze heerlijk met port, als toetje na het toetje, met daarbij een beetje blue stilton en walnoten.

pi_45171914
Waren de stoofperen in de aanbieding pikkebaas?

Over je tweede recept: de alcohol verdampt vanaf een graad of 75 dus er zal niet veel alcohol in de peertjes zitten.
Dulce de leche!
pi_45177332
Wat een lekkere variaties hier
Piet : ik ben meteen even naar het keukenkastje gelopen, wist niet eens dat je echt en nep kaneelstokjes had
Waarom is dat?
En is de smaak anders/beter van 1 van de 2 ?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kaneel

Ik heb deze (uit een zakje van silvo of verstegen) :



[ Bericht 8% gewijzigd door Blues op 09-01-2007 14:47:34 ]
  dinsdag 9 januari 2007 @ 17:03:02 #109
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_45182193
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 11:12 schreef guntherschneider het volgende:
Waren de stoofperen in de aanbieding pikkebaas?

Over je tweede recept: de alcohol verdampt vanaf een graad of 75 dus er zal niet veel alcohol in de peertjes zitten.
Nee, een familielid van ons heeft een boom met stoofperen, het ras weet ik niet. Gemiddeld krijgen we per man twee kratten van een kilo of 15. Peren genoeg, ik eet ze dus ook de hele winter, die dingen zijn zo hard dat ze buiten gewoon goed blijven.

Dat van de alcohol is natuurlijk inderdaad zo, maar gevoelsmatig blijft er zo meer achter. Ook probeer ik de peren te stoven en niet te koken, dus echt urenlang op het fornuis en onder het kookpunt houden.
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 13 januari 2007 @ 00:47:26 #110
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_45304145
quote:
Op woensdag 10 november 2004 17:53 schreef Pietverdriet het volgende:
In rooie wijn stoven, met een kaneel stokje. Suiker naar smaak
morgen weer een pan opzetten
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zaterdag 13 januari 2007 @ 10:31:39 #111
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_45308196
vandaag weer peertjes eten
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_45315291
dr moet een citroenschil en een kaneelstokje bij hmmm
en evt. wat bessensap voor de rode kleur
of ene scheutje port
pi_45702560
Ik ben ook op zoek naar een recept voor stoofperen. Niet dat de bovengenoemde recepten niet goed zijn, maar ik wil iets totaal afwijkends. Het bovengenoemde komt toch eigenlijk wel allemaal een beetje op het zelfde neer. En zo doe ik het al jaren. Dus nu is de tijd voor wat anders. Er is vast wel een recept wat in een totaal andere smaakrichting zit. Iemand?
Hieronder kun je enkele extra velden voor in je profiel invullen. De hieronder getoonde velden verschijnen bij elke post die je op het FOK!-forum doet. Op andere FOK! onderdelen zie je alleen de ondertitel of de signature, dit kan verschillen. Overig
  vrijdag 26 januari 2007 @ 21:41:50 #114
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_45709180
Ik heb wat linkjes voor je gevonden:

Stoofperen in karamel/rodewijnsaus

Pittige stoofperen

Kruidige stoofperen

Misschien ben je zo geholpen?
Verder kun je natuurlijk altijd gaan experimenteren met een recept en het ons laten weten of het lekker was
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_45713358
quote:
Op vrijdag 26 januari 2007 21:41 schreef MissHobje het volgende:
Ik heb wat linkjes voor je gevonden:

Stoofperen in karamel/rodewijnsaus

Pittige stoofperen

Kruidige stoofperen

Misschien ben je zo geholpen?
Verder kun je natuurlijk altijd gaan experimenteren met een recept en het ons laten weten of het lekker was
nee ik ga laten weten of deze recepten lekker waren, deal ?
Hieronder kun je enkele extra velden voor in je profiel invullen. De hieronder getoonde velden verschijnen bij elke post die je op het FOK!-forum doet. Op andere FOK! onderdelen zie je alleen de ondertitel of de signature, dit kan verschillen. Overig
pi_45713773
Morgen word het de kruidige stoofperen. de bereiding spreekt mij erg aan:+

serehstengel kun je het beste kneuzen door er met een deegroller of een pan een paar keer flink op te meppen, zo komt de smaak beter vrij.

Hieronder kun je enkele extra velden voor in je profiel invullen. De hieronder getoonde velden verschijnen bij elke post die je op het FOK!-forum doet. Op andere FOK! onderdelen zie je alleen de ondertitel of de signature, dit kan verschillen. Overig
  zaterdag 27 januari 2007 @ 14:06:07 #117
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45724595
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 14:40 schreef Bluezz het volgende:
Wat een lekkere variaties hier
Piet : ik ben meteen even naar het keukenkastje gelopen, wist niet eens dat je echt en nep kaneelstokjes had
Waarom is dat?
En is de smaak anders/beter van 1 van de 2 ?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kaneel

Ik heb deze (uit een zakje van silvo of verstegen) :

[afbeelding]
Het belangrijkste is onscherp
Het verschil kan je zien aan de dikte van de bast, als het dik is -> cassia, dun -> ceylon kaneel
Dun bedoel ik als stevig papier meerdere lagen in een stokje, dik is als bordpapier.
De smaak van echte kaneel is veel mooier, voller, milder, cassia is scherper.
Vergelijk het maar met vanille, echte vanille (van een stokje) of synthetischevanilline ( goedkope scherpe vanilline suiker in zakjes)
de eerste smaakt veel voller, zachter, complexer en de tweede is scherp, niet complex
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_45808158
Ik heb mij bedacht en ben toch voor de pittige stofperen gegaan. Ik heb mij niet helemaal aan het recept gehouden, maar ongeveer zeg maar


ingredienten
2 kilo stoofperen.
1 flnke theelepel gemalen gember
10 zwarte peperkorrels
10 kruidnagelen
2 liter druivensap
2 eetlepels honing
1 half theekopje maizena



Eerst ff blaren op de vinger creëren



Dan de druivensap in de pan, dan de theelepel gemalen gember er in, en de twee eetlepels honing er in.
Voor de kruidnagelen en de peper heb ik een thee ei gebruikt, dan hoef je die er later niet uit te vissen.



In de tijd dat de peren staan te koken heb ik twee stukjes kipfilet in de bacon gerold. en gebraden in de jus.
En na een uurtje of twee de aardappelen opgezet en hewt zap ingedikt met maizena.







Ik kan u verzkeren dat dit een heerlijke combinatie is.

[ Bericht 3% gewijzigd door E.G.J. op 29-01-2007 22:46:00 ]
Hieronder kun je enkele extra velden voor in je profiel invullen. De hieronder getoonde velden verschijnen bij elke post die je op het FOK!-forum doet. Op andere FOK! onderdelen zie je alleen de ondertitel of de signature, dit kan verschillen. Overig
  maandag 29 januari 2007 @ 22:42:15 #119
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_45808419
Leuk je verslag EGJ

Zit er lekker uit.. dus het recept is goed bevonden begrijp ik

Leuke foto's!
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_45808793
Ja, het is inderdaad echt lekker. Morgen eet ik er ook nog van, het restant aardappelen van vandaag bak ik op. En het tweede stukje gerolde kipfile maak ik dan soldaat. Dus morgen heb ik een makkie

En dan heb ik nog peren over, maar die gaan in de vriezer.
Hieronder kun je enkele extra velden voor in je profiel invullen. De hieronder getoonde velden verschijnen bij elke post die je op het FOK!-forum doet. Op andere FOK! onderdelen zie je alleen de ondertitel of de signature, dit kan verschillen. Overig
  dinsdag 20 februari 2007 @ 08:32:29 #121
2004 sunshine
Still shining!
pi_46481531
Kun je het kaneelstokje ook vervangen door gewone poederkaneel?
Pleun, B'Elana, Isama bin Poesie, Floppie, Speedy, Miep, Linux en Flip!
  dinsdag 20 februari 2007 @ 08:47:46 #122
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_46481645
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 08:32 schreef sunshine het volgende:
Kun je het kaneelstokje ook vervangen door gewone poederkaneel?
Ja, maar gebruik dan een half theelepeltje. Hou er rekening mee dat poederkaneel voor een rauw mondgevoel zorgt, en de meeste poederkaneel cassia is, en minder aangenaam smaakt als echte kaneel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 februari 2007 @ 08:53:39 #123
2004 sunshine
Still shining!
pi_46481692
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 08:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, maar gebruik dan een half theelepeltje. Hou er rekening mee dat poederkaneel voor een rauw mondgevoel zorgt, en de meeste poederkaneel cassia is, en minder aangenaam smaakt als echte kaneel.
Hmmm..... gisteren in een opwelling stoofperen (ja het goede merk ) gekocht en ik heb alles in huis, behalve de kaneelstokjes. Denk dat ik het toch maar probeer met een klein beetje poeder dan.
Tnx Piet.
Pleun, B'Elana, Isama bin Poesie, Floppie, Speedy, Miep, Linux en Flip!
pi_46481791
Gieser Wildeman is geen merk

Kleiperen (ook bekend als winterjan) zijn ook lekkere stoofperen.

Lekkere port kan je beter opdrinken: peertjes worden ook lekker in goedkope bagger (zoete spaanse "wijn"), en zelfs in die Ikea-rommel (alcoholloze gluh"wijn"). Gluhwijn van Aldi ed werkt ook prima.

Enige experiment wat ik echt *niet* geslaagd vond was een steranijsje in de pan.

Wel altijd een goede toevoeging: 3 kruidnagels.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  dinsdag 20 februari 2007 @ 09:09:07 #125
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_46481877
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 09:02 schreef sigme het volgende:


Lekkere port kan je beter opdrinken: peertjes worden ook lekker in goedkope bagger (zoete spaanse "wijn"), en zelfs in die Ikea-rommel (alcoholloze gluh"wijn"). Gluhwijn van Aldi ed werkt ook prima.
Ik gebruik altijd gewoon goedkope wijn, beter je peren in pure goedkope wijn stoven dan in verdunde dure port. Ik gebruik in de keuken altijd gewoon een goedkope rode of witte wijn. Mensen die beweren dat je dezelfde wijn moet gebruiken die je drinkt zijn niet goed snik of krijgen kickbacks van de wijnhandel.
Goede wijn moet je drinken, een mooie wijn gebruiken om in te koken voor een saus, in een stoofschotel gooien geld weg
quote:
Enige experiment wat ik echt *niet* geslaagd vond was een steranijsje in de pan.
Wel altijd een goede toevoeging: 3 kruidnagels.
Kruidnagels, huiver, daar heb ik een persoonlijk trauma. Kreeg eens een buikgriep nadat ik kruidnagelworstjes had gegeten. Bij het overgeven smaakte en ruikte het sterk naar kruidnagels, sindsdien kan ik die dingen niet meer zien.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_46481917
Ik denk dat ik de volgende portie stoofperen maar eens voorzie van een beetje foelie.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  dinsdag 20 februari 2007 @ 09:16:51 #127
2004 sunshine
Still shining!
pi_46481974
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 09:02 schreef sigme het volgende:
Gieser Wildeman is geen merk
Er stond toch ook een knipoog?

Maar goed, ik ga schillen.
Pleun, B'Elana, Isama bin Poesie, Floppie, Speedy, Miep, Linux en Flip!
  dinsdag 20 februari 2007 @ 13:32:34 #128
2004 sunshine
Still shining!
pi_46487955
Ze zijn klaar en smaken
Van mijn vader kreeg ik het idee om van het sap perenstroop te maken. Dat heb ik nog nooit gedaan, dus ik ben benieuwd!
Pleun, B'Elana, Isama bin Poesie, Floppie, Speedy, Miep, Linux en Flip!
  dinsdag 20 februari 2007 @ 14:31:38 #129
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_46489759
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 13:32 schreef sunshine het volgende:
Ze zijn klaar en smaken
Van mijn vader kreeg ik het idee om van het sap perenstroop te maken. Dat heb ik nog nooit gedaan, dus ik ben benieuwd!
Hmm...geen gek idee
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_46587057
Gaat echt alle alco eruit? Ik wil het maken voor iemand die nog borstvoeding geeft...
pi_46587332
quote:
Op vrijdag 23 februari 2007 10:26 schreef cinnamongirl het volgende:
Gaat echt alle alco eruit? Ik wil het maken voor iemand die nog borstvoeding geeft...
Ja. Maar je kan ook alcoholvrij beginnen.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  vrijdag 23 februari 2007 @ 10:44:49 #132
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_46587443
quote:
Op vrijdag 23 februari 2007 10:26 schreef cinnamongirl het volgende:
Gaat echt alle alco eruit? Ik wil het maken voor iemand die nog borstvoeding geeft...
ja, bij het koken gaat de alcohol er volledig uit, overginds bevat vers brood ook alcohol, net als zeer rijp fruit, dus de paniek over echt helemaal alcoholvrij is overdreven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_46587494
quote:
Op vrijdag 23 februari 2007 10:39 schreef sigme het volgende:

[..]

Ja. Maar je kan ook alcoholvrij beginnen.
Ik geloof echt niet dat dat dan lekker wordt!
quote:
Op vrijdag 23 februari 2007 10:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

ja, bij het koken gaat de alcohol er volledig uit, overginds bevat vers brood ook alcohol, net als zeer rijp fruit, dus de paniek over echt helemaal alcoholvrij is overdreven.
Dat dacht ik al. In mijn Boeuf Bourguignon die ik gister al heb gemaakt zit ook een halve fles wijn, maar dat heeft al 3 uur gestoofd en vanmiddag gaat het nog een uur (ivm. champignons toevoegen). Dan is het er echt wel uit.

[ Bericht 13% gewijzigd door cinnamongirl op 24-02-2007 12:30:21 ]
  vrijdag 23 februari 2007 @ 19:46:40 #134
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_46603381
Acohol heeft een kookpunt van rond de 50 graden celcius. Als je Boeuf Bourguignon begint te pruttelen is de temp al veel hoger dan 50 graden. Zeker na drie uur is alle alcohol er gegarandeerd uit.
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  vrijdag 2 oktober 2009 @ 14:16:29 #135
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_73305209
*KICK*

Ik heb vandaag het plan opgevat om stoofperen te gaan maken. In mijn recept uit de Wannee (nieuwe aanwinst nav CUL topics) hebben ze het over rode bessensap. Onze dorpssuper had zoiets echter niet. Als dichtste benadering hadden ze cranberrysap. Nu ben ik leek, dit is de eerste keer dat ik al zo vroeg begin met koken zeg maar, maar verruineer ik daarmee de stoofpeertjes, of niet?
Life is what you make it.
  vrijdag 2 oktober 2009 @ 16:51:43 #136
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73310449
quote:
Op vrijdag 2 oktober 2009 14:16 schreef Schanulleke het volgende:
*KICK*

Ik heb vandaag het plan opgevat om stoofperen te gaan maken. In mijn recept uit de Wannee (nieuwe aanwinst nav CUL topics) hebben ze het over rode bessensap. Onze dorpssuper had zoiets echter niet. Als dichtste benadering hadden ze cranberrysap. Nu ben ik leek, dit is de eerste keer dat ik al zo vroeg begin met koken zeg maar, maar verruineer ik daarmee de stoofpeertjes, of niet?
Neem een goedkope fles rode wijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 2 oktober 2009 @ 16:53:39 #137
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_73310514
quote:
Op vrijdag 2 oktober 2009 16:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Neem een goedkope fles rode wijn
Ik heb ze nu bijna anderhalf uur laten koken in water. Water weg doen en koken in de wijn? Of water indikken met maizena en wijn?
Life is what you make it.
  vrijdag 2 oktober 2009 @ 16:57:52 #138
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73310634
quote:
Op vrijdag 2 oktober 2009 16:53 schreef Schanulleke het volgende:

[..]

Ik heb ze nu bijna anderhalf uur laten koken in water. Water weg doen en koken in de wijn? Of water indikken met maizena en wijn?
Kookvocht zeker niet weggooien, maar je kan er wel wijn bij doen en het gewoon inkoken. Geen Maizena gebruiken, gewoon in koken, als de peren gaar zijn kan je die er ook uit halen en het sap/wijn verder inkoken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 2 oktober 2009 @ 17:28:05 #139
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_73311497
quote:
Op vrijdag 2 oktober 2009 16:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kookvocht zeker niet weggooien, maar je kan er wel wijn bij doen en het gewoon inkoken. Geen Maizena gebruiken, gewoon in koken, als de peren gaar zijn kan je die er ook uit halen en het sap/wijn verder inkoken.
Dank. Inmiddels heeft mijn lieftallige echtgenote d'r al een draai aan gegeven.
Ik had verwacht dat de Wannee hier meer variaties zou bieden.
Niet getreurd, wordt vast heerlijk.
Life is what you make it.
  vrijdag 2 oktober 2009 @ 17:39:32 #140
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73311870
quote:
Op vrijdag 2 oktober 2009 17:28 schreef Schanulleke het volgende:

[..]

Dank. Inmiddels heeft mijn lieftallige echtgenote d'r al een draai aan gegeven.
Ik had verwacht dat de Wannee hier meer variaties zou bieden.
Niet getreurd, wordt vast heerlijk.
Okay,
Culinair weetje, het kookvocht wat je inkookt is sowieso gebonden door de pectine die vrijkomt uit de peren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_73311935
Ooooh, daar heb ik zin in!! Stoofpeertjes!!! Hoop dat ik ze al kan krijgen.
  vrijdag 2 oktober 2009 @ 18:50:10 #142
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73314153
quote:
Op vrijdag 2 oktober 2009 17:41 schreef conleche het volgende:
Ooooh, daar heb ik zin in!! Stoofpeertjes!!! Hoop dat ik ze al kan krijgen.
Heb woensdag nog een paar kilo gekocht.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_73324522
Oh die gaan we morgen ook ff halen dan
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 07:53:59 #144
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_73327135
quote:
Op vrijdag 2 oktober 2009 17:41 schreef conleche het volgende:
Ooooh, daar heb ik zin in!! Stoofpeertjes!!! Hoop dat ik ze al kan krijgen.
De Appie had ze al liggen. Ze waren heerlijk, al moet ik ze de volgende keer wel op tijd van het vuur halen, ze werden nu iets te zacht.
Life is what you make it.
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 13:23:06 #145
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_73331587
O, dit had ik eerder moeten lezen, zodat ik ze had kunnen kopen bij de supermarkt! Volgende week misschien!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_73331725
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 07:53 schreef Schanulleke het volgende:

[..]

De Appie had ze al liggen. Ze waren heerlijk, al moet ik ze de volgende keer wel op tijd van het vuur halen, ze werden nu iets te zacht.
Wat bedoel je met té zacht? Vielen ze uit elkaar? Bij mij staan ze altijd heeeeel lang te pruttelen, maar wel op heel laag vuur, met zo'n dingetje ertussen. (hoe heet dat eigenlijk??, zo'n ijzeren, rond ding wat je tussen gas en pan doet, zodat het niet kookt, maar trekt??) En ik laat ze ook altijd heel, dus niet in stukken.
pi_73331959
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 13:28 schreef conleche het volgende:

[..]

Wat bedoel je met té zacht? Vielen ze uit elkaar? Bij mij staan ze altijd heeeeel lang te pruttelen, maar wel op heel laag vuur, met zo'n dingetje ertussen. (hoe heet dat eigenlijk??, zo'n ijzeren, rond ding wat je tussen gas en pan doet, zodat het niet kookt, maar trekt??) En ik laat ze ook altijd heel, dus niet in stukken.
Stoofplaatje
pi_73332096
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 13:38 schreef SilkSpectre het volgende:

[..]

Stoofplaatje
Ja, waarom ook niet!!
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 14:46:12 #149
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_73333465
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 13:28 schreef conleche het volgende:

[..]

Wat bedoel je met té zacht? Vielen ze uit elkaar? Bij mij staan ze altijd heeeeel lang te pruttelen, maar wel op heel laag vuur, met zo'n dingetje ertussen. (hoe heet dat eigenlijk??, zo'n ijzeren, rond ding wat je tussen gas en pan doet, zodat het niet kookt, maar trekt??) En ik laat ze ook altijd heel, dus niet in stukken.
Ze vielen uit elkaar inderdaad maar voor een eerste keer was ik erg tevreden. Ook over de runderlappen die ik gestoofd had trouwens. Heerlijk Misschien dat ik dat koken dan toch nog eens leuk ga vinden.
Life is what you make it.
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 16:53:10 #150
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73336624
Heb ze net opgezet, 1,5 kilo gieser wildemannetjes, halve fles rode wijn, 4 eetlepels suiker, 3 citroenschilletjes
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')