abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_46481917
Ik denk dat ik de volgende portie stoofperen maar eens voorzie van een beetje foelie.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  dinsdag 20 februari 2007 @ 09:16:51 #127
2004 sunshine
Still shining!
pi_46481974
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 09:02 schreef sigme het volgende:
Gieser Wildeman is geen merk
Er stond toch ook een knipoog?

Maar goed, ik ga schillen.
Pleun, B'Elana, Isama bin Poesie, Floppie, Speedy, Miep, Linux en Flip!
  dinsdag 20 februari 2007 @ 13:32:34 #128
2004 sunshine
Still shining!
pi_46487955
Ze zijn klaar en smaken
Van mijn vader kreeg ik het idee om van het sap perenstroop te maken. Dat heb ik nog nooit gedaan, dus ik ben benieuwd!
Pleun, B'Elana, Isama bin Poesie, Floppie, Speedy, Miep, Linux en Flip!
  dinsdag 20 februari 2007 @ 14:31:38 #129
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_46489759
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 13:32 schreef sunshine het volgende:
Ze zijn klaar en smaken
Van mijn vader kreeg ik het idee om van het sap perenstroop te maken. Dat heb ik nog nooit gedaan, dus ik ben benieuwd!
Hmm...geen gek idee
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_46587057
Gaat echt alle alco eruit? Ik wil het maken voor iemand die nog borstvoeding geeft...
pi_46587332
quote:
Op vrijdag 23 februari 2007 10:26 schreef cinnamongirl het volgende:
Gaat echt alle alco eruit? Ik wil het maken voor iemand die nog borstvoeding geeft...
Ja. Maar je kan ook alcoholvrij beginnen.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  vrijdag 23 februari 2007 @ 10:44:49 #132
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_46587443
quote:
Op vrijdag 23 februari 2007 10:26 schreef cinnamongirl het volgende:
Gaat echt alle alco eruit? Ik wil het maken voor iemand die nog borstvoeding geeft...
ja, bij het koken gaat de alcohol er volledig uit, overginds bevat vers brood ook alcohol, net als zeer rijp fruit, dus de paniek over echt helemaal alcoholvrij is overdreven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_46587494
quote:
Op vrijdag 23 februari 2007 10:39 schreef sigme het volgende:

[..]

Ja. Maar je kan ook alcoholvrij beginnen.
Ik geloof echt niet dat dat dan lekker wordt!
quote:
Op vrijdag 23 februari 2007 10:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

ja, bij het koken gaat de alcohol er volledig uit, overginds bevat vers brood ook alcohol, net als zeer rijp fruit, dus de paniek over echt helemaal alcoholvrij is overdreven.
Dat dacht ik al. In mijn Boeuf Bourguignon die ik gister al heb gemaakt zit ook een halve fles wijn, maar dat heeft al 3 uur gestoofd en vanmiddag gaat het nog een uur (ivm. champignons toevoegen). Dan is het er echt wel uit.

[ Bericht 13% gewijzigd door cinnamongirl op 24-02-2007 12:30:21 ]
  vrijdag 23 februari 2007 @ 19:46:40 #134
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_46603381
Acohol heeft een kookpunt van rond de 50 graden celcius. Als je Boeuf Bourguignon begint te pruttelen is de temp al veel hoger dan 50 graden. Zeker na drie uur is alle alcohol er gegarandeerd uit.
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  vrijdag 2 oktober 2009 @ 14:16:29 #135
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_73305209
*KICK*

Ik heb vandaag het plan opgevat om stoofperen te gaan maken. In mijn recept uit de Wannee (nieuwe aanwinst nav CUL topics) hebben ze het over rode bessensap. Onze dorpssuper had zoiets echter niet. Als dichtste benadering hadden ze cranberrysap. Nu ben ik leek, dit is de eerste keer dat ik al zo vroeg begin met koken zeg maar, maar verruineer ik daarmee de stoofpeertjes, of niet?
Life is what you make it.
  vrijdag 2 oktober 2009 @ 16:51:43 #136
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73310449
quote:
Op vrijdag 2 oktober 2009 14:16 schreef Schanulleke het volgende:
*KICK*

Ik heb vandaag het plan opgevat om stoofperen te gaan maken. In mijn recept uit de Wannee (nieuwe aanwinst nav CUL topics) hebben ze het over rode bessensap. Onze dorpssuper had zoiets echter niet. Als dichtste benadering hadden ze cranberrysap. Nu ben ik leek, dit is de eerste keer dat ik al zo vroeg begin met koken zeg maar, maar verruineer ik daarmee de stoofpeertjes, of niet?
Neem een goedkope fles rode wijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 2 oktober 2009 @ 16:53:39 #137
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_73310514
quote:
Op vrijdag 2 oktober 2009 16:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Neem een goedkope fles rode wijn
Ik heb ze nu bijna anderhalf uur laten koken in water. Water weg doen en koken in de wijn? Of water indikken met maizena en wijn?
Life is what you make it.
  vrijdag 2 oktober 2009 @ 16:57:52 #138
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73310634
quote:
Op vrijdag 2 oktober 2009 16:53 schreef Schanulleke het volgende:

[..]

Ik heb ze nu bijna anderhalf uur laten koken in water. Water weg doen en koken in de wijn? Of water indikken met maizena en wijn?
Kookvocht zeker niet weggooien, maar je kan er wel wijn bij doen en het gewoon inkoken. Geen Maizena gebruiken, gewoon in koken, als de peren gaar zijn kan je die er ook uit halen en het sap/wijn verder inkoken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 2 oktober 2009 @ 17:28:05 #139
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_73311497
quote:
Op vrijdag 2 oktober 2009 16:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kookvocht zeker niet weggooien, maar je kan er wel wijn bij doen en het gewoon inkoken. Geen Maizena gebruiken, gewoon in koken, als de peren gaar zijn kan je die er ook uit halen en het sap/wijn verder inkoken.
Dank. Inmiddels heeft mijn lieftallige echtgenote d'r al een draai aan gegeven.
Ik had verwacht dat de Wannee hier meer variaties zou bieden.
Niet getreurd, wordt vast heerlijk.
Life is what you make it.
  vrijdag 2 oktober 2009 @ 17:39:32 #140
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73311870
quote:
Op vrijdag 2 oktober 2009 17:28 schreef Schanulleke het volgende:

[..]

Dank. Inmiddels heeft mijn lieftallige echtgenote d'r al een draai aan gegeven.
Ik had verwacht dat de Wannee hier meer variaties zou bieden.
Niet getreurd, wordt vast heerlijk.
Okay,
Culinair weetje, het kookvocht wat je inkookt is sowieso gebonden door de pectine die vrijkomt uit de peren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_73311935
Ooooh, daar heb ik zin in!! Stoofpeertjes!!! Hoop dat ik ze al kan krijgen.
  vrijdag 2 oktober 2009 @ 18:50:10 #142
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73314153
quote:
Op vrijdag 2 oktober 2009 17:41 schreef conleche het volgende:
Ooooh, daar heb ik zin in!! Stoofpeertjes!!! Hoop dat ik ze al kan krijgen.
Heb woensdag nog een paar kilo gekocht.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_73324522
Oh die gaan we morgen ook ff halen dan
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 07:53:59 #144
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_73327135
quote:
Op vrijdag 2 oktober 2009 17:41 schreef conleche het volgende:
Ooooh, daar heb ik zin in!! Stoofpeertjes!!! Hoop dat ik ze al kan krijgen.
De Appie had ze al liggen. Ze waren heerlijk, al moet ik ze de volgende keer wel op tijd van het vuur halen, ze werden nu iets te zacht.
Life is what you make it.
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 13:23:06 #145
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_73331587
O, dit had ik eerder moeten lezen, zodat ik ze had kunnen kopen bij de supermarkt! Volgende week misschien!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_73331725
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 07:53 schreef Schanulleke het volgende:

[..]

De Appie had ze al liggen. Ze waren heerlijk, al moet ik ze de volgende keer wel op tijd van het vuur halen, ze werden nu iets te zacht.
Wat bedoel je met té zacht? Vielen ze uit elkaar? Bij mij staan ze altijd heeeeel lang te pruttelen, maar wel op heel laag vuur, met zo'n dingetje ertussen. (hoe heet dat eigenlijk??, zo'n ijzeren, rond ding wat je tussen gas en pan doet, zodat het niet kookt, maar trekt??) En ik laat ze ook altijd heel, dus niet in stukken.
pi_73331959
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 13:28 schreef conleche het volgende:

[..]

Wat bedoel je met té zacht? Vielen ze uit elkaar? Bij mij staan ze altijd heeeeel lang te pruttelen, maar wel op heel laag vuur, met zo'n dingetje ertussen. (hoe heet dat eigenlijk??, zo'n ijzeren, rond ding wat je tussen gas en pan doet, zodat het niet kookt, maar trekt??) En ik laat ze ook altijd heel, dus niet in stukken.
Stoofplaatje
pi_73332096
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 13:38 schreef SilkSpectre het volgende:

[..]

Stoofplaatje
Ja, waarom ook niet!!
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 14:46:12 #149
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_73333465
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 13:28 schreef conleche het volgende:

[..]

Wat bedoel je met té zacht? Vielen ze uit elkaar? Bij mij staan ze altijd heeeeel lang te pruttelen, maar wel op heel laag vuur, met zo'n dingetje ertussen. (hoe heet dat eigenlijk??, zo'n ijzeren, rond ding wat je tussen gas en pan doet, zodat het niet kookt, maar trekt??) En ik laat ze ook altijd heel, dus niet in stukken.
Ze vielen uit elkaar inderdaad maar voor een eerste keer was ik erg tevreden. Ook over de runderlappen die ik gestoofd had trouwens. Heerlijk Misschien dat ik dat koken dan toch nog eens leuk ga vinden.
Life is what you make it.
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 16:53:10 #150
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73336624
Heb ze net opgezet, 1,5 kilo gieser wildemannetjes, halve fles rode wijn, 4 eetlepels suiker, 3 citroenschilletjes
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')