Er stond toch ook een knipoog?quote:
Hmm...geen gek ideequote:Op dinsdag 20 februari 2007 13:32 schreef sunshine het volgende:
Ze zijn klaar en smaken![]()
Van mijn vader kreeg ik het idee om van het sap perenstroop te maken. Dat heb ik nog nooit gedaan, dus ik ben benieuwd!
Ja. Maar je kan ook alcoholvrij beginnen.quote:Op vrijdag 23 februari 2007 10:26 schreef cinnamongirl het volgende:
Gaat echt alle alco eruit? Ik wil het maken voor iemand die nog borstvoeding geeft...
ja, bij het koken gaat de alcohol er volledig uit, overginds bevat vers brood ook alcohol, net als zeer rijp fruit, dus de paniek over echt helemaal alcoholvrij is overdreven.quote:Op vrijdag 23 februari 2007 10:26 schreef cinnamongirl het volgende:
Gaat echt alle alco eruit? Ik wil het maken voor iemand die nog borstvoeding geeft...
Ik geloof echt niet dat dat dan lekker wordt!quote:Op vrijdag 23 februari 2007 10:39 schreef sigme het volgende:
[..]
Ja. Maar je kan ook alcoholvrij beginnen.
Dat dacht ik al. In mijn Boeuf Bourguignon die ik gister al heb gemaakt zit ook een halve fles wijn, maar dat heeft al 3 uur gestoofd en vanmiddag gaat het nog een uur (ivm. champignons toevoegen). Dan is het er echt wel uit.quote:Op vrijdag 23 februari 2007 10:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
ja, bij het koken gaat de alcohol er volledig uit, overginds bevat vers brood ook alcohol, net als zeer rijp fruit, dus de paniek over echt helemaal alcoholvrij is overdreven.
Neem een goedkope fles rode wijnquote:Op vrijdag 2 oktober 2009 14:16 schreef Schanulleke het volgende:
*KICK*
Ik heb vandaag het plan opgevat om stoofperen te gaan maken. In mijn recept uit de Wannee (nieuwe aanwinst nav CUL topics) hebben ze het over rode bessensap. Onze dorpssuper had zoiets echter niet. Als dichtste benadering hadden ze cranberrysap. Nu ben ik leek, dit is de eerste keer dat ik al zo vroeg begin met koken zeg maar, maar verruineer ik daarmee de stoofpeertjes, of niet?
Ik heb ze nu bijna anderhalf uur laten koken in water. Water weg doen en koken in de wijn? Of water indikken met maizena en wijn?quote:Op vrijdag 2 oktober 2009 16:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Neem een goedkope fles rode wijn
Kookvocht zeker niet weggooien, maar je kan er wel wijn bij doen en het gewoon inkoken. Geen Maizena gebruiken, gewoon in koken, als de peren gaar zijn kan je die er ook uit halen en het sap/wijn verder inkoken.quote:Op vrijdag 2 oktober 2009 16:53 schreef Schanulleke het volgende:
[..]
Ik heb ze nu bijna anderhalf uur laten koken in water. Water weg doen en koken in de wijn? Of water indikken met maizena en wijn?
Dank. Inmiddels heeft mijn lieftallige echtgenote d'r al een draai aan gegeven.quote:Op vrijdag 2 oktober 2009 16:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kookvocht zeker niet weggooien, maar je kan er wel wijn bij doen en het gewoon inkoken. Geen Maizena gebruiken, gewoon in koken, als de peren gaar zijn kan je die er ook uit halen en het sap/wijn verder inkoken.
Okay,quote:Op vrijdag 2 oktober 2009 17:28 schreef Schanulleke het volgende:
[..]
Dank. Inmiddels heeft mijn lieftallige echtgenote d'r al een draai aan gegeven.
Ik had verwacht dat de Wannee hier meer variaties zou bieden.
Niet getreurd, wordt vast heerlijk.
Heb woensdag nog een paar kilo gekocht.quote:Op vrijdag 2 oktober 2009 17:41 schreef conleche het volgende:
Ooooh, daar heb ik zin in!! Stoofpeertjes!!! Hoop dat ik ze al kan krijgen.
De Appie had ze al liggen. Ze waren heerlijk, al moet ik ze de volgende keer wel op tijd van het vuur halen, ze werden nu iets te zacht.quote:Op vrijdag 2 oktober 2009 17:41 schreef conleche het volgende:
Ooooh, daar heb ik zin in!! Stoofpeertjes!!! Hoop dat ik ze al kan krijgen.
Wat bedoel je met té zacht? Vielen ze uit elkaar? Bij mij staan ze altijd heeeeel lang te pruttelen, maar wel op heel laag vuur, met zo'n dingetje ertussen. (hoe heet dat eigenlijk??, zo'n ijzeren, rond ding wat je tussen gas en pan doet, zodat het niet kookt, maar trekt??) En ik laat ze ook altijd heel, dus niet in stukken.quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 07:53 schreef Schanulleke het volgende:
[..]
De Appie had ze al liggen. Ze waren heerlijk, al moet ik ze de volgende keer wel op tijd van het vuur halen, ze werden nu iets te zacht.
Stoofplaatjequote:Op zaterdag 3 oktober 2009 13:28 schreef conleche het volgende:
[..]
Wat bedoel je met té zacht? Vielen ze uit elkaar? Bij mij staan ze altijd heeeeel lang te pruttelen, maar wel op heel laag vuur, met zo'n dingetje ertussen. (hoe heet dat eigenlijk??, zo'n ijzeren, rond ding wat je tussen gas en pan doet, zodat het niet kookt, maar trekt??) En ik laat ze ook altijd heel, dus niet in stukken.
Ze vielen uit elkaar inderdaad maar voor een eerste keer was ik erg tevreden. Ook over de runderlappen die ik gestoofd had trouwens. Heerlijkquote:Op zaterdag 3 oktober 2009 13:28 schreef conleche het volgende:
[..]
Wat bedoel je met té zacht? Vielen ze uit elkaar? Bij mij staan ze altijd heeeeel lang te pruttelen, maar wel op heel laag vuur, met zo'n dingetje ertussen. (hoe heet dat eigenlijk??, zo'n ijzeren, rond ding wat je tussen gas en pan doet, zodat het niet kookt, maar trekt??) En ik laat ze ook altijd heel, dus niet in stukken.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |