abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 17:04:58 #151
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_73336992
Ik heb hier in een onbemand stalletje langs de weg (Westland) 2 kilo stoofperen gekocht. Het zijn flinke jongens en zeker geen Gieser Wildeman.
Zoektocht op internet levert me geen namen op, dus kan er geen specifieke recepttips voor vinden.
Kan ik die ook gewoon in wijn/sap e.d. stoven net als "gewone" stoofperen?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 17:07:47 #152
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73337076
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 17:04 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik heb hier in een onbemand stalletje langs de weg (Westland) 2 kilo stoofperen gekocht. Het zijn flinke jongens en zeker geen Gieser Wildeman.
Zoektocht op internet levert me geen namen op, dus kan er geen specifieke recepttips voor vinden.
Kan ik die ook gewoon in wijn/sap e.d. stoven net als "gewone" stoofperen?
Ja hoor, er zijn meer perensoorten die te stoven zijn, je hebt dan waarschijnlijk Saint Remy
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 17:11:27 #153
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_73337180
Even googlen om te kijken of die er op lijken

Ja, dat zijn ze inderdaad! Lekker, heb er nu al zin in.
In kwarten snijden en lekker een uur of 2 (of langer?) zachtjes laten stoven?

[ Bericht 34% gewijzigd door BBQ-kip op 03-10-2009 17:17:28 ]
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 17:20:54 #154
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73337434
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 17:11 schreef BBQ-kip het volgende:
Even googlen om te kijken of die er op lijken

Ja, dat zijn ze inderdaad! Lekker, heb er nu al zin in.
In kwarten snijden en lekker een uur of 2 (of langer?) zachtjes laten stoven?
2 uur moet genoeg zijn.
Smakelijk!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 17:47:33 #155
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_73338278
Lekkere dikke vla gekocht voor erbij, om nom nom
Zo nog even avondeten kopen en fixen, nu voor de lekkere trek 2 handperen die perfect rijp waren naar binnen geslobberd Life is good
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zondag 4 oktober 2009 @ 01:28:22 #156
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_73349726
Paar uurtjes later en ze zijn heeeeerlijk!
Stoofperen FTW
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  maandag 5 oktober 2009 @ 20:31:20 #157
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_73403671
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 17:04 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik heb hier in een onbemand stalletje langs de weg (Westland) 2 kilo stoofperen gekocht. Het zijn flinke jongens en zeker geen Gieser Wildeman.
Zoektocht op internet levert me geen namen op, dus kan er geen specifieke recepttips voor vinden.
Kan ik die ook gewoon in wijn/sap e.d. stoven net als "gewone" stoofperen?
Locatietips zijn altijd welkom
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  maandag 5 oktober 2009 @ 22:12:37 #158
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_73408461
Oe, ik heb Westland neergezet maar het was Midden Delfland, laat ze het maar niet horen
Was in een stalletje in Schipluiden, langs de Oostgaag. Maar stalletje stond er vandaag niet meer, sorry
Als ik wellicht binnenkort weer een stalletje zie (zie veel perenbomen met flinke peren eraan als ik naar werk rijd) zal ik het even melden
Ze waren vandaag weer erg lekker
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_73482303
Ik heb vanmorgen 2 kilo Giese Wildemann geschild en in een pan opgezet in een pak ( ) rode wijn opgezet met wat suiker en een nepkaneelstokje. De peren staan niet helemaal onder allemaal, en inmiddels staan ze denk ik 2 uur te pruttelen. Niet alle peren zijn overal rood geworden.

Moet ik aanvullen met water tot alle peren helemaal tot aan het steeltje onder de vloeistof staan?
pi_73483582
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 12:04 schreef Leintjeuh het volgende:
Ik heb vanmorgen 2 kilo Giese Wildemann geschild en in een pan opgezet in een pak ( ) rode wijn opgezet met wat suiker en een nepkaneelstokje. De peren staan niet helemaal onder allemaal, en inmiddels staan ze denk ik 2 uur te pruttelen. Niet alle peren zijn overal rood geworden.

Moet ik aanvullen met water tot alle peren helemaal tot aan het steeltje onder de vloeistof staan?
Ik draai ze dan om en laat ze nog even staan!

Mijn AH heeft alleen maar handperen. Ben te druk om naar de markt te gaan, maar goed, hoe langer ik moet wachten, hoe lekkerder ze uiteindelijk natuurlijk zijn!
  zondag 9 oktober 2011 @ 10:22:33 #161
221912 minilot
Nancy boy
pi_102867518
Schopje!

Het is guur en nat buiten, dus weer tijd voor stoofperen. Digros had Gieser Wildemannen in de aanbieding, dus daar staat nu anderhalve kilo van op. Nooit eerder stoofperen gemaakt, dus ik ben benieuwd! Na een half uur in water, port, kaneel en wat vanillesuiker (klein snufje zout) zijn ze al lichtoranje.

De helft ervan gaat straks overigens in stukjes in een crumble-taartje, met advocaatroom erbij. *)
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 10 oktober 2011 @ 13:35:20 #162
85643 GotC
Guard of the Citadel
pi_102912691
Ik heb een paar dagen geleden voor het eerst stoofperen gemaakt :9.
8 stoofpeertjes, geschild maar wel heel+stokje in 250 ml rode wijn, 250 ml sinaasappelsap en een kaneelstokje :9. Waren heerlijk!
pi_102913482
Dank voor het schopje.

*stoofpeertjes op boodschappenlijstje zet*
pi_102915989
Mijn schoonvader kwam net reeds geschilde stoofpeertjes uit de tuin brengen O+ Fles goedkope port er bij, kaneelstokje, wat suiker, ter experiment een steranijsje en wat water om ze goed onder te hebben staan. En het ruikt hier nu een partij lekker! :9 :9
  zondag 16 oktober 2011 @ 21:35:14 #165
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103164826
Zit nu in de snelkookpan:

  zondag 16 oktober 2011 @ 22:27:00 #166
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103168057
Luilak.
pi_103168160
Peren schillen
2 Kaneelstokjes
1 fles wijn voor 80% schenken. Overige 20% aanvullen met rode port
Een scheutje citroensap
Suiker (schat 4el tot 6 el.)

Geheel even aan kook brengen en suiker op lossen.
Vervolgens peren erin en 4 uur stoven. :) Lekkerrrrrr
  zondag 16 oktober 2011 @ 22:29:35 #168
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103168232
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 22:27 schreef RobinOok het volgende:
Luilak.
Ik heb ze wel eerst geschild hoor :D
  zondag 16 oktober 2011 @ 22:32:14 #169
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103168398
Wat een werk he? :)
  zondag 16 oktober 2011 @ 22:35:48 #170
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103168615
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 22:32 schreef RobinOok het volgende:
Wat een werk he? :)
Je zet het kijkkassie aan het is klaar voor je het weet ;)

Spul zit nu in jampotjes te wecken.
  maandag 17 oktober 2011 @ 22:25:46 #171
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103213787
Batch 2 is minder gegaan, 2 kilo heeft iets te lang in de pan gezeten waardoor iedere structurele integriteit verloren is gegaan ;(
  maandag 17 oktober 2011 @ 23:19:52 #172
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103217085
Net goed. Zal je leren! :P
Voortaan gewoon weer mooi lang en langzaam, zoals het hoort.
  maandag 17 oktober 2011 @ 23:28:57 #173
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103217643
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 23:19 schreef RobinOok het volgende:
Net goed. Zal je leren! :P
Voortaan gewoon weer mooi lang en langzaam, zoals het hoort.
Ja maar hij is zo mooi -O- Nu maar wat verzinnen om met de stoofperen/kaneel/wijndrab te doen. Misschien moet ik er maar gewoon een fles sterke drank doorheen gooien en zeggen dat het Glühwein is ~:)
  maandag 17 oktober 2011 @ 23:33:52 #174
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103217961
Gewoon zo door de yoghurt.
Pureren, gelatine erdoor en puddinkjes van maken?
In laten koken en jam van maken?
  maandag 17 oktober 2011 @ 23:36:11 #175
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103218099
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 23:33 schreef RobinOok het volgende:
Gewoon zo door de yoghurt.
Pureren, gelatine erdoor en puddinkjes van maken?
In laten koken en jam van maken?
Het staat nu inderdaad in te koken, een tekort aan pectine zal gelukkig niet optreden :P
pi_103235967
Ons ma vervangt de rode wijn door bessenjenever :9
Get it and Bet it
pi_103266979
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 23:36 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Het staat nu inderdaad in te koken, een tekort aan pectine zal gelukkig niet optreden :P
^O^ Ik heb nog vijf dagen na mijn stoofperenavontuur geniale donkerrode stoofperen-portgelei op mijn beschuiten met kaas kunnen smeren!
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 24 oktober 2011 @ 09:33:35 #178
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_103487670
Lekker, 7 kratten stoofperen van m'n schoonvader gehad, uit eigen tuin.
Dus als iemand me zoekt ben ik een paar dagen aan het schillen.

Hoe gaat dat wecken trouwens in z'n werk ? Want soms moet ik aan het eind van de winter wel eens een kratje weggooien wegens bederf en/of vorstschade.
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
pi_103487754
Gisteren even een kilo Gieser Wilderman bij schoonmoeder afgegeven, en later op de middag weer naar toe gegaan om ze op te eten. _O- Ze waren heerlijk, binnenkort gaan we zelf ook maar eens maken.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  maandag 24 oktober 2011 @ 09:45:47 #180
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103487924
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 09:33 schreef Pikkebaas het volgende:
Lekker, 7 kratten stoofperen van m'n schoonvader gehad, uit eigen tuin.
Dus als iemand me zoekt ben ik een paar dagen aan het schillen.

Hoe gaat dat wecken trouwens in z'n werk ? Want soms moet ik aan het eind van de winter wel eens een kratje weggooien wegens bederf en/of vorstschade.
Je stooft de peren normaal, daarna doe je ze met de siroop in potten met metalen deksel, bv jam, augurken of mayonaise potten.
Je zet die potten in een grote pan, een luierwasketel of soeppan, opvullen met water en aan de kook brrengen. Je laat dit een uurtje koken.
Dit moet op deze manier zeker een half jaar goed blijven, en waarschijnlijk langer.
Je kan natuurijk ook klassieke weckpotten gebruiken, let dan goed op dat de rubber ringen nog goed zijn en geen scheurtjes hebben.
De potten voor het wecken goed wassen in de afwasmachine of in sodawater met de hand, daarna goed uitspoelen en uit laten druipen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103488128
Topic even doorgelezen. Veel recepten waarin wijn/ port zit. Helaas krijg ik daar knallende koppijn van (nee dat heeft niets te maken met goedkope wijn). Ik ga de recepten met bessenjenever eens proberen.

Normaal maak ik ze altijd met water, suiker, pijpje kaneel en wat sinaasappelschil.
  maandag 24 oktober 2011 @ 09:59:55 #182
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_103488248
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 09:54 schreef Oceanonix het volgende:
Topic even doorgelezen. Veel recepten waarin wijn/ port zit. Helaas krijg ik daar knallende koppijn van (nee dat heeft niets te maken met goedkope wijn).
Voor de kinderen gebruik ik meestal een pak druivensap. Smaakt prima. Wel goed druivensap nemen en niet van die zoete rommel.
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
pi_103492060
Ik heb laatst bij een tante heerlijke stoofpeertjes gegeten, krijg alweer helemaal trek door dit topic :9
  Eurovisie Songfestival Queen vrijdag 23 december 2011 @ 12:48:12 #184
163650 Greys
pi_105958898
Hoe lang kan je stoofpeertjes bewaren?
En dan niet in potten ofzo, maar kan ik ze bv morgenochtend maken voor zondagavond? Ja toch?
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  vrijdag 23 december 2011 @ 12:50:17 #185
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_105958975
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 12:48 schreef Greys het volgende:
Hoe lang kan je stoofpeertjes bewaren?
En dan niet in potten ofzo, maar kan ik ze bv morgenochtend maken voor zondagavond? Ja toch?
Zeker. Bakje in de koelkast, geen probleem. :)
The love you take is equal to the love you make.
  Eurovisie Songfestival Queen vrijdag 23 december 2011 @ 12:55:26 #186
163650 Greys
pi_105959149
^O^ Ik dacht/hoopte het al, thanks!
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  vrijdag 23 december 2011 @ 13:00:25 #187
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_105959309
Je brengt me op een goed idee, want ik heb ze nog in de vriezer! Wordt toetje voor zondag! :)
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 23 december 2011 @ 19:58:00 #188
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_105974833
De stoofpeertjes staan op :)
And what rough beast, its hour come round at last,
Slouches towards Bethlehem to be born?
pi_105974919
De mijne gaan morgenochtend op het vuur :)
  Eurovisie Songfestival Queen vrijdag 23 december 2011 @ 20:01:13 #190
163650 Greys
pi_105974985
Hier gaan ze ook morgenochtend lekker stoven met wijn, suiker, kaneel, paar kruidnageltjes en citroensap :9
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  vrijdag 23 december 2011 @ 20:02:07 #191
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_105975040
Voor 't eerst dat ik ze zelf maak *crosses fingers* Ze drijven wel een beetje in de wijn, echt lekker klem kreeg ik ze niet in de pan. Nu 2-3 uur wachten...

Heb er een kaneelstokje, wat kruidnagel, peper, cardemompeulen, anijssterren bijgedaan, en citroenschil van mijn eigen citroenboompjes *;
And what rough beast, its hour come round at last,
Slouches towards Bethlehem to be born?
  Eurovisie Songfestival Queen vrijdag 23 december 2011 @ 20:02:46 #192
163650 Greys
pi_105975076
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 20:02 schreef Perrin het volgende:
Voor 't eerst dat ik ze zelf maak *crosses fingers* Ze drijven wel een beetje in de wijn, echt lekker klem kreeg ik ze niet in de pan. Nu 2-3 uur wachten...
Wat zit er allemaal bij?
En bij dat drijven kan je ze altijd even omkiepen na een tijdje :Y
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  Eurovisie Songfestival Queen vrijdag 23 december 2011 @ 20:03:29 #193
163650 Greys
pi_105975111
Oh, ninja-edit-toevoeging :D
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  vrijdag 23 december 2011 @ 20:04:37 #194
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_105975173
quote:
14s.gif Op vrijdag 23 december 2011 20:03 schreef Greys het volgende:
Oh, ninja-edit-toevoeging :D
Hehheh ja.. hele kruidenwinkel geworden zo. Cardemompeultjes zijn niet zo makkelijk te vinden, en gek genoeg anijssterren ook niet.
And what rough beast, its hour come round at last,
Slouches towards Bethlehem to be born?
  vrijdag 23 december 2011 @ 20:13:50 #195
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105975572
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 20:04 schreef Perrin het volgende:

[..]

Hehheh ja.. hele kruidenwinkel geworden zo. Cardemompeultjes zijn niet zo makkelijk te vinden, en gek genoeg anijssterren ook niet.
Let op dat je de goede steranijs koopt, de chineese die voor consumptie geschikt is en niet de japanse die soms in droogboeketten gebruikt wordt

10 jaar terug is een vriend van me met zijn dochter en vrouw daar zwaar beroerd van geweest. Hallucinaties, projectielkotse, hartritme storingen
quote:
Een van de meest spraakmakende voedselschandalen van de afgelopen 10 jaar was de vergiftigde sterrenmixthee. Eind september 2001 werdt bij de Keuringsdienst van Waren een drietal meldingen gedaan van misselijkheid, hallucinaties en epileptische aanvallen. Na de eerste melding werden de routine procedures in werking gezet, maar toen er na het weekend twee meldingen bijkwamen, sloeg men alarm. Dit resulteerde in de snelle vaststelling van de sterrenmix als waarschijnlijke oorzaak van de symptomen en het traceren van de voor de sterrenmixthee verantwoordelijke handelaar. De handelaar werd onder druk gezet nog die zelfde maandagavond een persbericht uit te laten gaan met de waarschuwing voor ernstig risico bij consumptie van het product. De handelaar riep daarop de sterrenmix terug van zijn afnemers. Het duurde tot vrijdag voordat de Keuringsdienst voldoende zekerheid had dat de gebruikte steranijs niet de Chinese Steranijs (Illicium verum), maar de Japanse variant (Illicium anisatum) was. Deze variant bevat anisatine, een neurotoxische verbinding die epileptische aanvallen kan veroorzaken. Na de persberichten hebben zich ongeveer vijftig personen met klachten bij de keuringsdienst gemeld. Sommigen van hen moesten een aantal dagen in het ziekenhuis doorbrengen en anderen kregen een rijverbod vanwege het risico op herhaling van de epileptische aanval.
http://www.basis-online.n(...)terrenmix-en-varkens
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 23 december 2011 @ 20:16:32 #196
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_105975701
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 december 2011 20:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Let op dat je de goede steranijs koopt, de chineese die voor consumptie geschikt is en niet de japanse die soms in droogboeketten gebruikt wordt

10 jaar terug is een vriend van me met zijn dochter en vrouw daar zwaar beroerd van geweest. Hallucinaties, projectielkotse, hartritme storingen

[..]

http://www.basis-online.n(...)terrenmix-en-varkens
Heh dat wist ik niet :{

De steranijs heb ik van de natuurwinkel, niet van de bloemist gelukkig :D
And what rough beast, its hour come round at last,
Slouches towards Bethlehem to be born?
  vrijdag 23 december 2011 @ 20:22:54 #197
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105976018
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 20:16 schreef Perrin het volgende:

[..]

Heh dat wist ik niet :{

De steranijs heb ik van de natuurwinkel, niet van de bloemist gelukkig :D
Reden genoeg om ze van een vertrouwd adres te kopen en niet ergens goedkoop op een rommelmarkt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 24 december 2011 @ 11:39:15 #198
163650 Greys
pi_105995882
2 Kilo peertjes pruttelend as we speak *O*
Rode wijn, kaneel, suiker, citroensap, 3 kruidnagels
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_106004554
Iemand enig idee of stoofperen ook met Gluhwein kan :D
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 24 december 2011 @ 16:31:09 #200
163650 Greys
pi_106004648
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 16:29 schreef staticdata het volgende:
Iemand enig idee of stoofperen ook met Gluhwein kan :D
Volgens mij wel, ik zag eerder in dit topic deze post :P

quote:
1s.gif Op dinsdag 20 februari 2007 09:02 schreef sigme het volgende:
Gieser Wildeman is geen merk }:|

Kleiperen (ook bekend als winterjan) zijn ook lekkere stoofperen.

Lekkere port kan je beter opdrinken: peertjes worden ook lekker in goedkope bagger (zoete spaanse "wijn"), en zelfs in die Ikea-rommel (alcoholloze gluh"wijn"). Gluhwijn van Aldi ed werkt ook prima.

Enige experiment wat ik echt *niet* geslaagd vond was een steranijsje in de pan.

Wel altijd een goede toevoeging: 3 kruidnagels.

IT'S GREYSIE IT'S PARTY
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')