abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 17:04:58 #151
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_73336992
Ik heb hier in een onbemand stalletje langs de weg (Westland) 2 kilo stoofperen gekocht. Het zijn flinke jongens en zeker geen Gieser Wildeman.
Zoektocht op internet levert me geen namen op, dus kan er geen specifieke recepttips voor vinden.
Kan ik die ook gewoon in wijn/sap e.d. stoven net als "gewone" stoofperen?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 17:07:47 #152
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73337076
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 17:04 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik heb hier in een onbemand stalletje langs de weg (Westland) 2 kilo stoofperen gekocht. Het zijn flinke jongens en zeker geen Gieser Wildeman.
Zoektocht op internet levert me geen namen op, dus kan er geen specifieke recepttips voor vinden.
Kan ik die ook gewoon in wijn/sap e.d. stoven net als "gewone" stoofperen?
Ja hoor, er zijn meer perensoorten die te stoven zijn, je hebt dan waarschijnlijk Saint Remy
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 17:11:27 #153
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_73337180
Even googlen om te kijken of die er op lijken

Ja, dat zijn ze inderdaad! Lekker, heb er nu al zin in.
In kwarten snijden en lekker een uur of 2 (of langer?) zachtjes laten stoven?

[ Bericht 34% gewijzigd door BBQ-kip op 03-10-2009 17:17:28 ]
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 17:20:54 #154
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73337434
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 17:11 schreef BBQ-kip het volgende:
Even googlen om te kijken of die er op lijken

Ja, dat zijn ze inderdaad! Lekker, heb er nu al zin in.
In kwarten snijden en lekker een uur of 2 (of langer?) zachtjes laten stoven?
2 uur moet genoeg zijn.
Smakelijk!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 17:47:33 #155
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_73338278
Lekkere dikke vla gekocht voor erbij, om nom nom
Zo nog even avondeten kopen en fixen, nu voor de lekkere trek 2 handperen die perfect rijp waren naar binnen geslobberd Life is good
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zondag 4 oktober 2009 @ 01:28:22 #156
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_73349726
Paar uurtjes later en ze zijn heeeeerlijk!
Stoofperen FTW
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  maandag 5 oktober 2009 @ 20:31:20 #157
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_73403671
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 17:04 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik heb hier in een onbemand stalletje langs de weg (Westland) 2 kilo stoofperen gekocht. Het zijn flinke jongens en zeker geen Gieser Wildeman.
Zoektocht op internet levert me geen namen op, dus kan er geen specifieke recepttips voor vinden.
Kan ik die ook gewoon in wijn/sap e.d. stoven net als "gewone" stoofperen?
Locatietips zijn altijd welkom
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  maandag 5 oktober 2009 @ 22:12:37 #158
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_73408461
Oe, ik heb Westland neergezet maar het was Midden Delfland, laat ze het maar niet horen
Was in een stalletje in Schipluiden, langs de Oostgaag. Maar stalletje stond er vandaag niet meer, sorry
Als ik wellicht binnenkort weer een stalletje zie (zie veel perenbomen met flinke peren eraan als ik naar werk rijd) zal ik het even melden
Ze waren vandaag weer erg lekker
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_73482303
Ik heb vanmorgen 2 kilo Giese Wildemann geschild en in een pan opgezet in een pak ( ) rode wijn opgezet met wat suiker en een nepkaneelstokje. De peren staan niet helemaal onder allemaal, en inmiddels staan ze denk ik 2 uur te pruttelen. Niet alle peren zijn overal rood geworden.

Moet ik aanvullen met water tot alle peren helemaal tot aan het steeltje onder de vloeistof staan?
pi_73483582
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 12:04 schreef Leintjeuh het volgende:
Ik heb vanmorgen 2 kilo Giese Wildemann geschild en in een pan opgezet in een pak ( ) rode wijn opgezet met wat suiker en een nepkaneelstokje. De peren staan niet helemaal onder allemaal, en inmiddels staan ze denk ik 2 uur te pruttelen. Niet alle peren zijn overal rood geworden.

Moet ik aanvullen met water tot alle peren helemaal tot aan het steeltje onder de vloeistof staan?
Ik draai ze dan om en laat ze nog even staan!

Mijn AH heeft alleen maar handperen. Ben te druk om naar de markt te gaan, maar goed, hoe langer ik moet wachten, hoe lekkerder ze uiteindelijk natuurlijk zijn!
  zondag 9 oktober 2011 @ 10:22:33 #161
221912 minilot
Nancy boy
pi_102867518
Schopje!

Het is guur en nat buiten, dus weer tijd voor stoofperen. Digros had Gieser Wildemannen in de aanbieding, dus daar staat nu anderhalve kilo van op. Nooit eerder stoofperen gemaakt, dus ik ben benieuwd! Na een half uur in water, port, kaneel en wat vanillesuiker (klein snufje zout) zijn ze al lichtoranje.

De helft ervan gaat straks overigens in stukjes in een crumble-taartje, met advocaatroom erbij. *)
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 10 oktober 2011 @ 13:35:20 #162
85643 GotC
Guard of the Citadel
pi_102912691
Ik heb een paar dagen geleden voor het eerst stoofperen gemaakt :9.
8 stoofpeertjes, geschild maar wel heel+stokje in 250 ml rode wijn, 250 ml sinaasappelsap en een kaneelstokje :9. Waren heerlijk!
pi_102913482
Dank voor het schopje.

*stoofpeertjes op boodschappenlijstje zet*
pi_102915989
Mijn schoonvader kwam net reeds geschilde stoofpeertjes uit de tuin brengen O+ Fles goedkope port er bij, kaneelstokje, wat suiker, ter experiment een steranijsje en wat water om ze goed onder te hebben staan. En het ruikt hier nu een partij lekker! :9 :9
  zondag 16 oktober 2011 @ 21:35:14 #165
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103164826
Zit nu in de snelkookpan:

  zondag 16 oktober 2011 @ 22:27:00 #166
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103168057
Luilak.
pi_103168160
Peren schillen
2 Kaneelstokjes
1 fles wijn voor 80% schenken. Overige 20% aanvullen met rode port
Een scheutje citroensap
Suiker (schat 4el tot 6 el.)

Geheel even aan kook brengen en suiker op lossen.
Vervolgens peren erin en 4 uur stoven. :) Lekkerrrrrr
  zondag 16 oktober 2011 @ 22:29:35 #168
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103168232
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 22:27 schreef RobinOok het volgende:
Luilak.
Ik heb ze wel eerst geschild hoor :D
  zondag 16 oktober 2011 @ 22:32:14 #169
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103168398
Wat een werk he? :)
  zondag 16 oktober 2011 @ 22:35:48 #170
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103168615
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 22:32 schreef RobinOok het volgende:
Wat een werk he? :)
Je zet het kijkkassie aan het is klaar voor je het weet ;)

Spul zit nu in jampotjes te wecken.
  maandag 17 oktober 2011 @ 22:25:46 #171
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103213787
Batch 2 is minder gegaan, 2 kilo heeft iets te lang in de pan gezeten waardoor iedere structurele integriteit verloren is gegaan ;(
  maandag 17 oktober 2011 @ 23:19:52 #172
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103217085
Net goed. Zal je leren! :P
Voortaan gewoon weer mooi lang en langzaam, zoals het hoort.
  maandag 17 oktober 2011 @ 23:28:57 #173
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103217643
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 23:19 schreef RobinOok het volgende:
Net goed. Zal je leren! :P
Voortaan gewoon weer mooi lang en langzaam, zoals het hoort.
Ja maar hij is zo mooi -O- Nu maar wat verzinnen om met de stoofperen/kaneel/wijndrab te doen. Misschien moet ik er maar gewoon een fles sterke drank doorheen gooien en zeggen dat het Glühwein is ~:)
  maandag 17 oktober 2011 @ 23:33:52 #174
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103217961
Gewoon zo door de yoghurt.
Pureren, gelatine erdoor en puddinkjes van maken?
In laten koken en jam van maken?
  maandag 17 oktober 2011 @ 23:36:11 #175
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103218099
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 23:33 schreef RobinOok het volgende:
Gewoon zo door de yoghurt.
Pureren, gelatine erdoor en puddinkjes van maken?
In laten koken en jam van maken?
Het staat nu inderdaad in te koken, een tekort aan pectine zal gelukkig niet optreden :P
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')