abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 7 januari 2008 @ 12:08:09 #203
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_55844037
Ik mag hier wel posten namens mijn vriendin neem ik aan

Vorige week was ze hachee aan het maken. Volgens het recept moest ze 1.5 DL water toevoegen. Heel even twijfelde ze nog, maar vervolgens pakte ze 1.5 liter water en kiept dat ering
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
pi_55844404
quote:
Op maandag 7 januari 2008 12:08 schreef sanger het volgende:
Ik mag hier wel posten namens mijn vriendin neem ik aan

Vorige week was ze hachee aan het maken. Volgens het recept moest ze 1.5 DL water toevoegen. Heel even twijfelde ze nog, maar vervolgens pakte ze 1.5 liter water en kiept dat ering
Heel herkenbaar.
Ik word altijd zo chagerijnig van dat soort dingen dat we op zulke avonden dan maar pizza bestellen.
pi_55844702
quote:
Op dinsdag 8 maart 2005 01:12 schreef Farao het volgende:

ohja, en plastic smelt in de magnetron
Radiofrontjes ook
  maandag 7 januari 2008 @ 12:40:41 #206
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_55844798
quote:
Op maandag 7 januari 2008 12:24 schreef Razztwizzle het volgende:

[..]

Heel herkenbaar.
Ik word altijd zo chagerijnig van dat soort dingen dat we op zulke avonden dan maar pizza bestellen.
Dat werd het uiteindelijk ook
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
  maandag 7 januari 2008 @ 12:53:50 #207
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_55845123
quote:
Op maandag 7 januari 2008 12:36 schreef MM-Luna het volgende:

[..]

Radiofrontjes ook
Katten ook

Canadese tieners kookten kat in magnetron
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 7 januari 2008 @ 13:05:47 #208
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_55845426
Bij een oud-collega van me was het traditie om na de nachtmis worstenbroodjes te eten. Hij was niet mee naar de kerk en zou dus wel even de broodjes in de oven doen tegen dat de anderen thuiskwamen.

Maar ja, hij was culinair niet erg ervaren understatement en wist niet dat hij de plastic verpakking eraf moest halen
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  maandag 7 januari 2008 @ 13:21:40 #209
182895 FleshWound
Closing Time
pi_55845822
Een kwarktaart maken en vervolgens om hem te beschermen tegen de katten op de kast zetten, maar vergeten dat zo'n kwarktaart nogal kan uitlekken. De hele bovenkant van de kast lag vol met kwarkwater

De taart zelf was niet eens zo lekker
all the women tear their blouses off
and the men they dance on the polka-dots
and it's partner found, it's partner lost
and it's hell to pay when the fiddler stops
pi_55845946
Mijn schoonmoeder heeft eens een kwarktaart gebakken, in de oven dus, en niemand durfde er een opmerking over te maken. Het ding is dus gewoon opgegeten.
pi_55846052
Toen we hier begonnen om op inductie te koken hebben we de eerste week alleen maar aangebrand voedsel gegeten...

Standje 12 is dus echt alleen maar geschikt om water aan de kook te brengen...
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_55846089
quote:
Op maandag 7 januari 2008 13:21 schreef FleshWound het volgende:
Een kwarktaart maken en vervolgens om hem te beschermen tegen de katten op de kast zetten, maar vergeten dat zo'n kwarktaart nogal kan uitlekken. De hele bovenkant van de kast lag vol met kwarkwater

De taart zelf was niet eens zo lekker
bevroren vis een nachtje in de koelkast laten ontdooien en de volgende dag ontdekken dat er toch nog best veel smeltwater vanaf komt...

Lekker, die vislucht als je de koelkast opent...
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_55851577
Ik ben er onlangs ook achter gekomen dat je geen pindakaas op een warm broodje moet doen dat net uit de oven komt...........
  maandag 7 januari 2008 @ 17:02:41 #214
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_55851815
quote:
Op maandag 7 januari 2008 13:32 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

bevroren vis een nachtje in de koelkast laten ontdooien en de volgende dag ontdekken dat er toch nog best veel smeltwater vanaf komt...

Lekker, die vislucht als je de koelkast opent...
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  maandag 7 januari 2008 @ 20:18:47 #215
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_55856700
quote:
Op maandag 7 januari 2008 13:30 schreef Jordy-B het volgende:
Toen we hier begonnen om op inductie te koken hebben we de eerste week alleen maar aangebrand voedsel gegeten...

Standje 12 is dus echt alleen maar geschikt om water aan de kook te brengen...

Whehehe... mijn ouders hadden een ouderwetse, geemailleerde braadpan, zo'n gietijzeren ding. Als je die op vol vermogen op de inductieplaat zette dan sprong het emaille er in scherven van af... levensgevaarlijk!

Overigens ben ik zo aan mijn RVS pannen gekomen: die werken niet op een inductieplaat! (En ik kook gewoon ouderwetsch op gas)
pi_55864375
quote:
Op maandag 7 januari 2008 13:32 schreef Jordy-B het volgende:


bevroren vis een nachtje in de koelkast laten ontdooien en de volgende dag ontdekken dat er toch nog best veel smeltwater vanaf komt...

Lekker, die vislucht als je de koelkast opent...
Hier ook gebeurt met oud en nieuw
Maar goed, ergste weghalen met theedoek, die in de was smijten en de koelkast helemaal frips en fruitig maken... denk je in de badkamer, wat ruikt het hier toch naar vis
pi_55865381
Hmm een paar:

Door je ogen wrijven als je net pepers gegeten hebt....
De deksel van het zoutpotje inclusief en hele stapel zout in je bolognese saus terugvinden na het strooien...
Een hete pan vastpakken zonder ovenhandschoenen...
'Even' iets willen gratineren en dan doodleuk in de kamer achter de computer gaan zitten en de ovenschotel totaal vergeten.....
Expirimenteren met nieuwe hapjes op een verjaardagsfeestje die achter niet te vreten blijken te zijn en geen alternatief in huis hebben......

Eigenlijk valt het wel mee maar ik vind dit topic te leuk. Dus eigenlijk een stiekeme tvp
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_55873733
Hete pepers en in je ogen wrijven... herkenbaar! En bij mij was het zelfs zo dat ik mijn glazen oog inzette, die is er uiteindelijk met rubber handschoentjes maar weer door me uitgehaald en eerst grondig gekookt voor ik hem - met andere handschoenen aan- weer inzette nadat ik uitgejankt was.

Nieuw huis, nieuwe keuken, nieuwe combimagnetron.... en je hand verbranden aan het grillrooster als je hem de eerste keer gebruikt.

Ongekookte schijfjes aardappel proberen te bakken wil ook niet zo. Je eindigt met vette, half harde plakken.

Verdere blunders: mijn vader moest alvast het vlees opzetten omdat mijn moeder en ik later thuis kwamen. Hij had ooit gehoord dat er kruiden op moesten.... braadworst met kerrie, cayennepeper, paprika, nootmuskaat, kaneel en wat er verder nog aan kruiden in het kastje stond smaakt verassend goed.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_55875855
Zo heb ik ook es speculaaskruiden op een biefstuk gedaan....
  dinsdag 8 januari 2008 @ 17:52:54 #220
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_55878353
quote:
Op dinsdag 8 januari 2008 16:12 schreef Palomar het volgende:
Zo heb ik ook es speculaaskruiden op een biefstuk gedaan....
Da's voor een hazenpeper of goulash dan wel weer erg lekker..

Ik had gister een hele zak (100gram) Garam Masala door de yoghurt gedaan.
Wilde een indiase kip ovenschotel maken.
In het recept stond 1 mespuntje, maar dat leek me wel héél erg weinig op 1 liter yoghurt.
Uiteindelijk heb ik dus patat gegeten.
  dinsdag 8 januari 2008 @ 23:09:41 #221
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_55886745
quote:
Op donderdag 3 januari 2008 19:36 schreef Razztwizzle het volgende:
Okee, bij deze is mijn eerste blunder van 2008 een feit .

Koriander in plaats van peterselie door een lekkere linzensalade gooien .
En ik veracht, haat, gruwel van verse koriander .

Erg slim, ooit ontdekt dat ik het niet lekker vind, toch het plantje bewaard, en dan krijg je dit. Stomkop .
Nu ben ik misselijk, kon ik m'n salade weggooien en heb ik meteen alle koriander uit huis gebannen.

Iemand tips tegen misselijkheid ?
Peterselie (nog echt waar ook, remt het maagzuur een beetje)

Ik had hier vroeger een huisgenote die het met vrij grote regelmaat voor elkaar kreeg om een gekookt ei aan te laten branden.
Die lucht!
Sowieso liet ze veel aanbranden trouwens.

Laatst was ik zelf een ossehaasje aan het bakken, dacht ik doe er een beetje knoflookpoeder op.
Dus ik keer het potje om...komt er niets uit, helemaal hard geworden.
Ik klop een paar keer met het potje op het aanrecht en draai het potje weer boven de pan om, gevolg: een half potje knoflookpoeder over m'n biefstuk

Ook een keer een taart gebakken en had daarvoor een springvorm gebruikt.
Alles ging prima, beslag perfect (denk ik), ik vul de springvorm en zet de taart in de oven.
Ik weet verder nog steeds niet hoe het kwam, maar toen ik na een klein uurtje (volgens instructies) terugkwam zag ik geen taart in de springvorm.
Een "klein" probleempje was namelijk dat waarschijnlijk in het begin de veer van de springvorm op de een of andere manier was losgeschoten en al het beslag in de oven zelf was gelekt en dus op de hele onderkant van de oven was gekomen.

[ Bericht 0% gewijzigd door SiGNe op 08-01-2008 23:33:01 ]
pi_55887057
Hehe

Ik heb wel eens koekjes gebakken met oppaskinderen, de eerste lading vergeten, compleet verbrand maar de 2e zou het vast beter gaan. Ook vergeten, weer verbrand
pi_55887079
Pfffffff dat ruik je toch
(ik had het tegen sign trouwens )
pi_55887126
Ja toen was het dus al te laat
pi_55887346
Jakkes
Maar die kindertjes is niks overkomen

Ik heb ook wel eens dingen vergeten hoor, laatst nog, peertjes opgezet, golfer aan het stofzuigen, ik dacht ik ga ff de poes in de tuin zetten.... zie ik weer wat anders, ga ik dat ff doen.
Kom ik weer in de kamer, zegt ie, was het de bedoeling dat ik tijdens het stofzuigen de peertjes laag zou zetten? Het begon een beetje te ruiken
pi_55887419
Kindjes waren hevig teleurgesteld

Je moet niet weglopen bij dingen op hoog vuur! Al talloze malen de soep laten overkoken 'Ik loop heel even naar de gang om iets te pakken' en daar lag alweer alle soep op het fornuis

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 08-01-2008 23:32:22 ]
  dinsdag 8 januari 2008 @ 23:32:20 #227
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_55887425
quote:
Op dinsdag 8 januari 2008 23:19 schreef Bluezz het volgende:
Pfffffff dat ruik je toch
(ik had het tegen signe trouwens )
Ik woon in een studentenhuis dus ik zat in mijn kamer met de deuren verder dicht.
pi_55887476
Geweldig topic dit.

Een van de eerste keren dat ik een stoofschotel ging maken, had ik te weinig water in de pan gegoten, stond de pan op een veel te groot gaspit op een te hoog vuur en dacht ik dat ik wel een kwartier uit de keuken kon blijven. Anders moet je maar uren in de keuken blijven staan, dat is zo saai. Even later klopte een huisgenoot op mijn deur en vroeg zichtbaar geschrokken of ik iets op het vuur had staan. Vlam in de pan, hij had kunnen voorkomen dat de keuken mee ging. En mijn pan was naar de klote natuurlijk.

In de flat waar ik woon heeft iemand een flink aantal verdiepingen hoger een soortgelijke culinaire blunder gemaakt waar de rest van de flat van kon meegenieten. De hele trappengang stond blauw van de rook en het stonk vreselijk. En dan denk je dat iemand daar van leert, maar nee hoor, slechts een paar weken later bleek dat exact dezelfde keuken volledig is afgebrand.

In de Indische keuken heb je iets grappigs genaamd sereh, ofwel citroengrasstengel. Die dingen worden vaak gebruikt bij stoofschotels. Alleen moet je het uiteinde van de stengel wel eerst even breken voordat je het in de pan bij het vlees gooit, anders sta je dus net als ik voor jan lul een grasstengel met je voer mee te koken.

Ik ging koken voor 10 man en ik was vergeten dat er vegetariërs bij waren. Maar geen nood, rijst, groente en tofu is ook een prima gerecht. Ik had het probleem opgelost en iedereen vond het lekker, dus ik was trots... totdat ik besefte dat ik een kippenbouillonblokje bij de rijst had gegooid. Ik heb het maar aan niemand verteld..
pi_55887730
Haha die laatste is heel leuk
  woensdag 9 januari 2008 @ 00:21:33 #230
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_55888547
quote:
Op dinsdag 8 januari 2008 23:42 schreef heaven7 het volgende:
Haha die laatste is heel leuk
Vooral als je je bedenkt dat die dingen meestal van legbatterijkippen worden gemaakt
quote:
Op dinsdag 8 januari 2008 23:34 schreef Black_Tulip het volgende:

In de Indische keuken heb je iets grappigs genaamd sereh, ofwel citroengrasstengel. Die dingen worden vaak gebruikt bij stoofschotels. Alleen moet je het uiteinde van de stengel wel eerst even breken voordat je het in de pan bij het vlees gooit, anders sta je dus net als ik voor jan lul een grasstengel met je voer mee te koken.
en zo leer je ok nog eens wat
pi_55890186
Oh ik had laatst ook nog een blunder. Ik was de hele middag bezig geweest met het maken van een heerlijke, maar bewerkelijke pastasschotel. Zelf tagiatelle gemaakt, gehaktballetjes er bij, een saus met nogal wat ingredienten, kortom: veul werk. Sta ik alles op bordjes te scheppen en als top doe ik er een lepel zure room overheen.........Bij de laatste lepel dacht ik, heej, wat ruikt het raar! Is die room dus niet meer goed!!!!!!! Bleek er een klein scheurtje in de verpakking te hebben gezeten......................grrrr........................gerecht kon de kliko in!

En wat hebben we nu geleerd????: altijd eerst even proeven voordat het op het bord gaat.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_55915180
quote:
Op donderdag 10 maart 2005 20:06 schreef Mini_rulez het volgende:

[..]

Die past in de categorie van je afvragen waarom je water maar niet warm wordt en er dan na 5 minuten achterkomen dat de stekker van de waterkoker naast het stopcontact ligt.

Iemand die ik ken heeft wel eens een omelet geprebeerd te bakken zonder boter of olie, dat was dus ook niet zo'n succes. Zwart ei en weg anti-aanbaklaag van de koekenpan.
als je een goede anti-aanbaklaag hebt dan kan dat prima

Blunders:
-Ipv een koekenpan een kookpan op de electrische kookplaat laten opwarmen om er vervolgens olie in te gooien Was wel een mooie steekvlam.

-Caramel te donker laten worden en het vervolgens nog heet de plastic vuilnisbak in te kieperen. Vuilnisbak kon ook bij het vuilnis...

-Deksel niet goed vasthouden bij het afgieten (heb nu pannen waar je de deksel op vast kan zetten)

-Met vriendinnetjes barbecueen: een fohn (!) gebruiken om de kooltjes te beluchten. Inktvisjes open en bloot op de bbq laten 'garen' (rubber) en de pofaardappels na 3 uur eens onder het rooster vandaan halen. Inmiddels waren we zo dronken van de Schlambowle dat we de zwarte kanonskogels bij de buren in de tuin gingen keilen

-Schlambowle drinken
pi_55917537
Zakje poeder om saus mee te maken openscheuren

Inhoud van het zakje in de prullenbak kieperen,

Zakje in de pan gooien.

pi_57331490
Bij het maken van Panna Cotta gebruik je gelatineblaadjes. Nog nooit geprobeerd, dus altijd even lezen hoe het moet.

'Even laten weken in water, en dan uitknijpen'. Ok tof, dat lukt wel. Na drie velletjes uitknijpen en er werkelijk niets uitkrijgen, de velletjes weg te doen, toch maar afvragen wat de bedoeling er nu van is .

Daarnet erachter gekomen dat je gewoon het velletje er in op moet laten lossen en het water er 'uitknijpen'; niet de gelatine. Beetje jammer .
pi_57331655
quote:
Op donderdag 10 januari 2008 10:28 schreef _Arual_ het volgende:
Zakje poeder om saus mee te maken openscheuren

Inhoud van het zakje in de prullenbak kieperen,

Zakje in de pan gooien.

suiker in je koffiekopje doen en vervolgens de koffie in de suikerpot schenken...

Zelf kruidnootjes maken en niet weten dat ze met een theelepeltje de afgestreken variant bedoelden... De kruidnoten gierden je door de keel, man.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_57358415
Die van de gelatine

Dronken kookblunders zijn het leukst; zo betrapte ik ooit een huisgenoot bij een uitermate gezellig kerstdiner op een fraaie blunder. Hij wilde appelflappen bakken als dessert. Bladerdeeg uit de vriezer, plakjes uitgespreid op het aanrecht, appelprutje erop, dichtvouwen en aandrukken. Yeah right. Hij duwen, duwen. Beetje water ertussen zelfs, maar nee, plakte niet.

Plasticje, jeweettoch
pi_57358592
Daar hoef je niet dronken voor te zijn hoor
pi_57364936
quote:
Op woensdag 12 maart 2008 18:02 schreef BliksemSchigt het volgende:
Bij het maken van Panna Cotta gebruik je gelatineblaadjes. Nog nooit geprobeerd, dus altijd even lezen hoe het moet.

'Even laten weken in water, en dan uitknijpen'. Ok tof, dat lukt wel. Na drie velletjes uitknijpen en er werkelijk niets uitkrijgen, de velletjes weg te doen, toch maar afvragen wat de bedoeling er nu van is .

Daarnet erachter gekomen dat je gewoon het velletje er in op moet laten lossen en het water er 'uitknijpen'; niet de gelatine. Beetje jammer .
We have a winner!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_57368455
Ooit es stroganoff gemaakt waar als kooktip "een scheutje wodka" bij stond. Ik schoot wat uit, en was vervolgens echt teut toen ik aan het toetje toe was.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_57368613
quote:
Op vrijdag 14 maart 2008 09:24 schreef fruityloop het volgende:
Ooit es stroganoff gemaakt waar als kooktip "een scheutje wodka" bij stond. Ik schoot wat uit, en was vervolgens echt teut toen ik aan het toetje toe was.
Dan heb je twee blunders in een klap gemaakt, want normaal gesproken moet je het gerecht na het toevoegen van alcohol flink doorwarmen, zodat de alchohol verdampt en je alleen de smaak over houdt. Als je teut wordt van je gerecht dan heb je het niet goed gedaan! Hihi........
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_57370566
quote:
Op vrijdag 14 maart 2008 09:34 schreef Tezz het volgende:

[..]

Dan heb je twee blunders in een klap gemaakt, want normaal gesproken moet je het gerecht na het toevoegen van alcohol flink doorwarmen, zodat de alchohol verdampt en je alleen de smaak over houdt. Als je teut wordt van je gerecht dan heb je het niet goed gedaan! Hihi........
Dat van het (door)koken weet ik wel, maar het was zoveel dat het nog een dag had geduurd voordat al die alcohol verdampt zou zijn.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  vrijdag 14 maart 2008 @ 12:21:20 #242
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_57372100
quote:
Op woensdag 12 maart 2008 18:02 schreef BliksemSchigt het volgende:
Bij het maken van Panna Cotta gebruik je gelatineblaadjes. Nog nooit geprobeerd, dus altijd even lezen hoe het moet.

'Even laten weken in water, en dan uitknijpen'. Ok tof, dat lukt wel. Na drie velletjes uitknijpen en er werkelijk niets uitkrijgen, de velletjes weg te doen, toch maar afvragen wat de bedoeling er nu van is .

Daarnet erachter gekomen dat je gewoon het velletje er in op moet laten lossen en het water er 'uitknijpen'; niet de gelatine. Beetje jammer .
Dat dacht ik ook! Ik heb zelfs het water daadwerkelijk gebruikt om een bavarois te maken vóórdat ik me begon af te vragen of dit wel de bedoeling was.
  vrijdag 14 maart 2008 @ 14:28:57 #243
67615 Shadowcat
Macho does not prove mucho
pi_57375121
quote:
Kassa ging op zoek naar echte mannen en die vonden we bij een groot bouwproject. Een heel legioen bouwvakkers werkt daar aan het nieuwe onderkomen voor de archieven en de Media Experience voor beeld en geluid, dat volgend jaar zomer klaar moet zijn.

Maar tot die tijd wordt er nog keihard gewerkt, wat rond één uur een kantine vol hongerige mannen oplevert. Zij kregen van ons een bord met vier stukken ‘vlees’; twee stukken gepaneerde Valess, en twee stukken kipschnitzel, gekocht in verschillende supermarkten.

Alles zit in een krokant jasje, maar in de kipschnitzel zit kip, terwijl de Valess gemaakt is van zuivel en zeewierextract. Dat verklaart ook meteen het verschil met andere vleesvervangers; die zijn plantaardig, en niet gemaakt van zuivel.

Het resultaat van de steekproef was opmerkelijk. Alhoewel de bouwvakkers de smaak niet altijd helemaal thuis konden brengen, gaven de meeste bouwvakkers toch de voorkeur aan Valess boven de echte kipschnitzel. Het meest gehoorde argument was dat de kipschnitzel te vet was, daarom vonden ze Valess lekkerder.

Toen ze te horen kregen wat ze eigenlijk gegeten hadden waren ze oprecht verrast dat er een vegetarisch product tussen zat.
Bron: Kassa
I never travel without my diary, so that I always have something sensational to read.
pi_57376797
paar jaar geleden. "Pizza ligt in de oven, je hoeft hem straks alleen nog maar aan te zetten".
Ik wil 's avonds eten, zet de oven aan. Kijk 15 a 20 minuten later in de oven, en daar lag mijn mooie pizza.
In punten snijden, hap nemen.. en dan erachter komen dat er blijkbaar nog plastic om de pizza heen zat, toen deze in de oven lag.
Eigenlijk vind ik het niet mijn blunder..
..
pi_57377658
quote:
Op woensdag 9 januari 2008 07:45 schreef Tezz het volgende:
Oh ik had laatst ook nog een blunder. Ik was de hele middag bezig geweest met het maken van een heerlijke, maar bewerkelijke pastasschotel. Zelf tagiatelle gemaakt, gehaktballetjes er bij, een saus met nogal wat ingredienten, kortom: veul werk. Sta ik alles op bordjes te scheppen en als top doe ik er een lepel zure room overheen.........Bij de laatste lepel dacht ik, heej, wat ruikt het raar! Is die room dus niet meer goed!!!!!!! Bleek er een klein scheurtje in de verpakking te hebben gezeten......................grrrr........................gerecht kon de kliko in!

En wat hebben we nu geleerd????: altijd eerst even proeven voordat het op het bord gaat.
Vreselijk, ik heb het ook een keer meegemaakt!

Er stond nog zo'n achterlijk flesje 'Room Culinesse' of zo in de koelkast... normaal gebruik ik dat soort rotzooi niet, maar goed, het stond er.

Had ik een heerlijke pan zelfgemaakte soep opstaan (gelukkig wel van een blokje, anders was het helemaal zonde) met heel veel broccoli, aardappels, prei en knoflook enzo, rook zalig. Vlak voor het opdienen heb ik in een vlaag van verstandsverbijstering een scheut van die Culinesse-shit erdoorheen gegooid omdat ik geen creme fraiche had. HET STONK!!! Was dus totaal niet meer goed, enorme pan soep naar de klote.

Ik was zo kwaad dat mijn vriend nog snel naar de winkel is gerend voor meer prei en broccoli, en ik alles helemaal opnieuw heb gedaan
  vrijdag 14 maart 2008 @ 16:32:35 #246
67615 Shadowcat
Macho does not prove mucho
pi_57377721
quote:
Op vrijdag 14 maart 2008 16:30 schreef Melusine het volgende:
Had ik een heerlijke pan zelfgemaakte soep opstaan (gelukkig wel van een blokje, anders was het helemaal zonde) met heel veel broccoli, aardappels, prei en knoflook enzo, rook zalig.
Klinkt erg lekker, heb je een recept?
I never travel without my diary, so that I always have something sensational to read.
pi_57387270
quote:
Op woensdag 12 maart 2008 18:02 schreef BliksemSchigt het volgende:
Bij het maken van Panna Cotta gebruik je gelatineblaadjes. Nog nooit geprobeerd, dus altijd even lezen hoe het moet.

'Even laten weken in water, en dan uitknijpen'. Ok tof, dat lukt wel. Na drie velletjes uitknijpen en er werkelijk niets uitkrijgen, de velletjes weg te doen, toch maar afvragen wat de bedoeling er nu van is .

Daarnet erachter gekomen dat je gewoon het velletje er in op moet laten lossen en het water er 'uitknijpen'; niet de gelatine. Beetje jammer .


hahahahahahhaha (sorry, is natuurlijk niet echt leuk maar wel heel grappig)
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_57387290
quote:
Op woensdag 12 maart 2008 18:11 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

suiker in je koffiekopje doen en vervolgens de koffie in de suikerpot schenken...

Zelf kruidnootjes maken en niet weten dat ze met een theelepeltje de afgestreken variant bedoelden... De kruidnoten gierden je door de keel, man.
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_57387346
wat een topic...... Tranen rollen er spontaan uit!!!

wel heel herkenbare dingen trouwens
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_57415896
tvp
pi_57419488
quote:
Op zondag 16 maart 2008 17:17 schreef Haijo het volgende:
tvp
Geen eigen blunders om toe te voegen?
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_57545727
ja, maar die stonden hier eerder ook al zoals eieren breken, inhoud weggooien en dan met de lege schaal bij de kom met het beslag staan (ook wel voorgekomen met zakjes mix, mix wegooien en met lege zakjes staan)
Aardappelen op het vuur zetten, veel water in de pan, tot de aardappelen net onder staan, effe gaan computeren en naar de keuken rennen omdat het opeens zo raar ruikt (de hele keuken pikzwart, hoesten van de rook, pan maar weggegooid want een week later was die nog niet schoon)
Echte blunders kom ik zo effe niet op.
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_57785020
1 uur voordat er 30 gasten zouden komen voor mijn housewarming feest, 'nog even snel' bananen bakken voor het eten. Om vervolgens in de haast de pan met een halve liter loeiend hete olie onder de koude kraan te houden. Waarom? Waarom? Waarom? Ik weet het tot op de dag van vandaag niet. Vlaag van verstandsverbijstering denk ik.

Ontploffingen, spuitende, kolkende fonteinen van zonnebloemolie, geruïneerde feestoutfit, brandwonden, hysterie, mijn pas gesausde plafond onder de olie, spekgladde vloeren....Kortom: een en al drama, ik zal jullie de details besparen.
[X] Gechikt
[ ] Ongeschikt
pi_57785404
quote:
Op woensdag 2 april 2008 18:35 schreef Lushy het volgende:
1 uur voordat er 30 gasten zouden komen voor mijn housewarming feest, 'nog even snel' bananen bakken voor het eten. Om vervolgens in de haast de pan met een halve liter loeiend hete olie onder de koude kraan te houden. Waarom? Waarom? Waarom? Ik weet het tot op de dag van vandaag niet. Vlaag van verstandsverbijstering denk ik.

Ontploffingen, spuitende, kolkende fonteinen van zonnebloemolie, geruïneerde feestoutfit, brandwonden, hysterie, mijn pas gesausde plafond onder de olie, spekgladde vloeren....Kortom: een en al drama, ik zal jullie de details besparen.
!

We have a winner!
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_57845114
Mij is dat ook een keer gebeurt, nou niet zo erg dan, toen ik de frietpan net gevuld had met nieuw vet en mijn vriend gooide de zak aardappelkroketjes erin. Aangezien die al eerder open was geweest en weer ingevroren zat er ± een halve liter ijsgruis in die zak en hij kieperde m zo erin!! Vet over het gasfornuis, over de vloer. Veel erger was het niet, maar een grote ellende om alles weer schoon te krijgen.
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_57864259
Ik heb een keer een vriendin laten kiezen uit een kookboek wat ze wilde eten, ik verziek een deel van het gerecht en heb d'r vriend moeten bellen of hij onderweg even bij de snackbar wilde stoppen.
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
pi_57864298
Mijne is dan even heel droog maar tja enkel een TVP-tje is ook zo saai.

Ik wilde een keer gaan koken en hier thuis vinden ze de macaroni carbonara heerlijk. En we hadden nog zo een pakje van "knorr" (of zo een ander merk) liggen in de kast dus ik denk leuk. Ik echt alles zo exact mogelijk volgen en het blijft gewoon in de pan melk+poeder. Het bindt gewoon niet, was dus macaroni met melk en losse poeder zo een beetje die er los indreef.
Ik hoorde echter al van iemand anders dat die dat ook wel eens had gehad en dat er misschien een foutje in de productie zat.
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
pi_57864572
quote:
Op zaterdag 5 april 2008 09:26 schreef sieske het volgende:
Mij is dat ook een keer gebeurt, nou niet zo erg dan, toen ik de frietpan net gevuld had met nieuw vet en mijn vriend gooide de zak aardappelkroketjes erin. Aangezien die al eerder open was geweest en weer ingevroren zat er ± een halve liter ijsgruis in die zak en hij kieperde m zo erin!! Vet over het gasfornuis, over de vloer. Veel erger was het niet, maar een grote ellende om alles weer schoon te krijgen.
Yep, hier ben ik ook schuldig aan. Alleen was het met verse friet en ging het al mis bij het voorbakken (ik had de friet niet goed drooggemaakt en er hing dus nogal wat water aan). Wat een teringbende was dat zeg......Ik ben gaan schoonmaken en mijn man is ondertussen naar de friettent gelopen. Daaaaag verse frietjes, hallo snackbar friet!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  zondag 6 april 2008 @ 13:46:49 #259
165237 Leef
Sunny side up!
pi_57867858
grote schalen vol met gloeiend hete dingen in de koelkast zetten "zodat ze kunnen afkoelen"
(dat was x11 niet trouwens, ik was degene die ze er als de bliksem uithaalde zodat onze ijskast niet kaduuk ging)

[ Bericht 12% gewijzigd door Leef op 06-04-2008 23:03:22 ]
  zondag 6 april 2008 @ 13:54:26 #260
165237 Leef
Sunny side up!
pi_57868006
een vriend van me maakte een keer eten voor 14 mensen waar 2 volle potten mosterd doorgingen.
Mensen probeerden nog tegen mekaar te praten onder het eten maar dat ging met moeite.
  zondag 6 april 2008 @ 16:58:50 #261
165237 Leef
Sunny side up!
pi_57871916
quote:
Op donderdag 10 maart 2005 08:42 schreef Psychotic het volgende:
Ben er ooit op pijnlijke wijze achter gekomen dat peppers geen pepers zijn maar paprika's...
bell peppers zeg je dan meestal
  zondag 6 april 2008 @ 17:07:00 #262
165237 Leef
Sunny side up!
pi_57872075
quote:
Op dinsdag 15 maart 2005 08:30 schreef Kajalevi het volgende:
Ik woone nog op kamers met een vriendin. Was ik lekkere Minestrone soep aan het maken maar het zout moest er nog bij in. Giet ik rechtstreeks vanuit het pak het zout in de soep, je raad het al.........boink.....halve pak zout erin.
Ik heb het vuur uit gezet en ben maar uit eten gegaan en lekker gaan stappen.
Vriendin komt midden in de nacht met vriendje straalbezopen thuis...........ahaaaaaaa lekker soepie.......lekker aan t eten.........hebben er met hun zatte koppen niets van gemerkt........totdat ze de volgende dag wakker werden en vergingen van de dorst en niet een klein beetje ook............
voordeel is dat je kan zeggen dat het van de zoute soep komt.
"Kater? Moi???? Welnee"
  zondag 6 april 2008 @ 17:14:55 #263
165237 Leef
Sunny side up!
pi_57872221
zo... tumtietum.... even een nieuwe dunschiller gehaald bij de supermarkt. Even uitpakken, zonder te kijken, hee verrek, wat ligt daar nou? dat lijkt wel een stuk mensenvlees! O, kolere m'n vinger bloedt helemaal leeg!!! Heb ik dat!

(alles onder het bloed, ik had heel niks door want dat mes was gloednieuw dus vlijmscherp dus ik had niks gevoeld, maar m'n halve vinger -zijkant- had ik afgesneden)

Nou ja halsoverdekop naar het ziekenhuis met een theedoek stijf om m'n vinger en een stuk vlees in m'n mond want dat moet dan.

Ik heb een groot litteken maar voor de rest is het allemaal weer goedgekomen..

[ Bericht 0% gewijzigd door Leef op 07-04-2008 10:04:34 ]
  zondag 6 april 2008 @ 17:32:43 #264
165237 Leef
Sunny side up!
pi_57872536
aan het frunniken zijn met voor het eerst een mooi bladgoud garnituur proberen te maken en dan denken, hee, het is wel warm binnen, kom, ik zet even de ramen tegen elkaar open.
  zondag 6 april 2008 @ 18:08:36 #265
165237 Leef
Sunny side up!
pi_57873207
quote:
Op donderdag 3 januari 2008 19:36 schreef Razztwizzle het volgende:
Okee, bij deze is mijn eerste blunder van 2008 een feit .

Koriander in plaats van peterselie door een lekkere linzensalade gooien .
En ik veracht, haat, gruwel van verse koriander .

Erg slim, ooit ontdekt dat ik het niet lekker vind, toch het plantje bewaard, en dan krijg je dit. Stomkop .
Nu ben ik misselijk, kon ik m'n salade weggooien en heb ik meteen alle koriander uit huis gebannen.

Iemand tips tegen misselijkheid ?
KORIANDER LEREN ETEN MET JE ZIEL
je hebt toch ook ooit bier moeten leren drinken?
It's an acquired taste..

Ik vond het vroeger ook vies en nu heerlijk.
  zondag 6 april 2008 @ 18:16:47 #266
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_57873393
quote:
Op zondag 6 april 2008 18:08 schreef Leef het volgende:

[..]

KORIANDER LEREN ETEN MET JE ZIEL
je hebt toch ook ooit bier moeten leren drinken?
It's an acquired taste..

Ik vond het vroeger ook vies en nu heerlijk.
Ik gruwel van koriander, elk spoortje koriander en het hele gerecht hoef ik niet meer. Is helaas geen kwestie van doorzetten en leren eten bij mij.
Heb het eens opgezocht waarom het nou zo extreem ranzig is voor de één en zo heerlijk voor een ander en kwam erachter dat een bepaald percentage van de (met name) Noord Europeanen door genetische oorzaak een bepaald enzym niet aanmaakt waardoor koriander als gruwelijk wordt ervaren.

Korander, voor mij "the herb from hell"
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zondag 6 april 2008 @ 18:25:45 #267
165237 Leef
Sunny side up!
pi_57873561
quote:
[b]Op woensdag 2 april 2008 18:35
Ontploffingen, spuitende, kolkende fonteinen van zonnebloemolie, geruïneerde feestoutfit, brandwonden, hysterie, mijn pas gesausde plafond onder de olie, spekgladde vloeren....Kortom: een en al drama, ik zal jullie de details besparen.
don't.. please
  zondag 6 april 2008 @ 18:35:23 #268
165237 Leef
Sunny side up!
pi_57873739
quote:
Op zondag 6 april 2008 18:16 schreef BBQ-kip het volgende:
Korander, voor mij "the herb from hell"
ja.. m'n neus..
je kan het ook willen leren eten. Bier heeft me een jaar gekost, koriander een paar jaar. Enzymen en proteinen het zal wel, je kunt het ook gewoon proberen, of proberen te proberen.

Ja het is een rare en sterke en uitgesproken smaak maar geloof me, het kan ook heel lekker zijn.

Genetische oorzaak, jaja mammaloe
pi_57873754
Vorige week zondag. Toen dacht ik eens lekker te gaan kokkerellen. Pasta met zeevruchten/asperge saus.

Ik had anchovis filet gehaald, die in de vijzel fijngemalen, samen met wat knoflook. Vers citroensap erdoorheen, wat gemalen peper.... en dat door een beker creme fraiche. Superlekker. Groene asperges in stukjes gesneden, uitje fruiten, asperges erdoorheen, lekker de zeevruchten hierin aanbakken. Daarna de creme fraiche saus erdoorheen, en ondertussen de verse pasta koken.

Alles was bijna klaar, het water liep me uit de bek. Alleen de pasta nog even afgieten.

Ik pak de pan net aan het verkeerde punt vast, en brand mijn klauwen. Ik laat de pan pleuren, finaal over mijn heerlijk geurende saus. Al het kookwater over het fornuis. De saus naar de tering. De pasta naar de tering. Heel mijn lekkere maaltijd naar de tering. Zeevruchten overal verspreid. Teringzooi alom. Ik kon *alles* weggooien.

En het was zondagavond, niks meer te krijgen. Ik had alleen nog wat afbak kaas/uienbroodjes om mjn honger mee te stillen. En ik voelde me te kut om de bezorgchinees te bellen.

Gelukkig had ik nog genoeg whiskey. Wat een pleurisavond.
  zondag 6 april 2008 @ 18:40:23 #270
125126 Mr-Coffee
pissing people off since 1980
pi_57873829
Ik en een maat van me een keer pizza gehaald, maar we wisten niet hoe de oven werkte.
Maar die maat zei zo van: ja sommige pizza,s kan je ook in de tron gooien.
Dus ik die pizza in de magnetron gestouwd, knop omgebonkt en nuken die handel.
Pizza was dus helemaal krom gaan trekken, zo hard als een baksteen en een beetje zwart geblakerd.
We zijn toen maar naar de plaatselijke snackbarharses gegaan om een paar hamburgers te scoren.
Set Sail, For Fail.
JA NOU EN,IS GOED VOOR JE!!
  zondag 6 april 2008 @ 18:42:45 #271
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_57873877
quote:
Op zondag 6 april 2008 18:35 schreef Leef het volgende:

[..]

ja.. m'n neus..
je kan het ook willen leren eten. Bier heeft me een jaar gekost, koriander een paar jaar. Enzymen en proteinen het zal wel, je kunt het ook gewoon proberen, of proberen te proberen.

Ja het is een rare en sterke en uitgesproken smaak maar geloof me, het kan ook heel lekker zijn.

Genetische oorzaak, jaja mammaloe
Het smaakt voor mij alsof er veel groene zeep overheen gemikt is, ook als er maar 3 blaadjes koriander doorheen zit.
Tonijn vind ik niet te kanen, maar kan ik uit beleefdheid wel eten.
Bier hetzelfde.
Maar koriander krijg ik echt niet weg, proberen of niet.
Ik had het overigens niet over proteïnen, die zitten voor zover ik weet ook helemaal niet in koriander...

Ik ontwijk het dus en als het toch in mijn eten zit laat ik dat eten lekker staan, ongeacht wat jij er van vindt, want dat kan me eigenlijk geen reet schelen
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zondag 6 april 2008 @ 18:45:36 #272
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_57873944
quote:
Op zondag 6 april 2008 18:40 schreef Mr-Coffee het volgende:
de plaatselijke snackbarharses
Ome Henk
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_57874075
Goed topic

De enige blunder die nu zo in me opkomt is dat ik tijdens het wokken wel eens de vissaus gegrepen heb in plaats van de woksaus. Dat was geen succes

Verder kan ik zo eigenlijk niks bedenken.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_57874102
quote:
Op zondag 6 april 2008 18:42 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Het smaakt voor mij alsof er veel groene zeep overheen gemikt is, ook als er maar 3 blaadjes koriander doorheen zit.
Tonijn vind ik niet te kanen, maar kan ik uit beleefdheid wel eten.
Bier hetzelfde.
Maar koriander krijg ik echt niet weg, proberen of niet.
Ik had het overigens niet over proteïnen, die zitten voor zover ik weet ook helemaal niet in koriander...

Ik ontwijk het dus en als het toch in mijn eten zit laat ik dat eten lekker staan, ongeacht wat jij er van vindt, want dat kan me eigenlijk geen reet schelen
I second that.

Na mijn hele avontuur in m'n post ergens hierboven heb ik het nog een paar keer geprobeerd, maar ik moet gewoon meteen kokhalzen bij het minste spoortje koriander.

Bier, wijn, koffie, aspergers, witlof, blauwe kaas - allemaal dingen die ik heb leren eten en drinken.
Maar koriander, neh, het is me de kots niet waard .

Ik houd het wel bij de vermalenkorianderzaadjesvariant .
pi_57874207
Ik ken inderdaad mensen die normaal echt niet moeilijk zijn met eten maar bij het aantreffen van een beetje koriander in het eten echt in een stuip schieten omdat ze dat echt met geen mogelijkheid wegkrijgen. Dat zit niet tussen de oren - zelfs als je een miniem flintertje volkomen onzichtbaar in het eten verwerkt merken ze het en gaan ze bijna over hun nek. Onbegrijpelijk voor mij, ik vind het heerlijk, maar blijkbaar geen aanstellerij.
  zondag 6 april 2008 @ 19:03:14 #276
165237 Leef
Sunny side up!
pi_57874308
quote:
Op zondag 6 april 2008 18:42 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik ontwijk het dus en als het toch in mijn eten zit laat ik dat eten lekker staan, ongeacht wat jij er van vindt, want dat kan me eigenlijk geen reet schelen
ja joh.. probeer het nog is
  zondag 6 april 2008 @ 20:14:19 #277
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_57875742
quote:
Op zondag 6 april 2008 18:58 schreef Farenji het volgende:
Ik ken inderdaad mensen die normaal echt niet moeilijk zijn met eten maar bij het aantreffen van een beetje koriander in het eten echt in een stuip schieten omdat ze dat echt met geen mogelijkheid wegkrijgen. Dat zit niet tussen de oren - zelfs als je een miniem flintertje volkomen onzichtbaar in het eten verwerkt merken ze het en gaan ze bijna over hun nek. Onbegrijpelijk voor mij, ik vind het heerlijk, maar blijkbaar geen aanstellerij.
Mijn vriend (korianderverslaafd) heeft het weleens geprobeerd bij me met hele kleine hoeveelheden door het eten en dan niets zeggen.
Dat werd voor hem dus een pak slaag en voor mij een boterham met gebakken ei
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zondag 6 april 2008 @ 20:21:56 #278
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_57875894
quote:
Op zondag 6 april 2008 18:58 schreef Farenji het volgende:
Ik ken inderdaad mensen die normaal echt niet moeilijk zijn met eten maar bij het aantreffen van een beetje koriander in het eten echt in een stuip schieten omdat ze dat echt met geen mogelijkheid wegkrijgen. Dat zit niet tussen de oren - zelfs als je een miniem flintertje volkomen onzichtbaar in het eten verwerkt merken ze het en gaan ze bijna over hun nek. Onbegrijpelijk voor mij, ik vind het heerlijk, maar blijkbaar geen aanstellerij.
Ik heb dat met sla en een maat van me heeft dat met komkommer.

Mensen beweren dat sla en komkommer geen smaak heeft ofzo. Maar dat is natuurlijk dikke onzin.
Als je iets heeel erg vies vindt, dan is de smaak heel sterk. Dat heeft niets met aanstellerij te maken.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zondag 6 april 2008 @ 22:58:04 #279
165237 Leef
Sunny side up!
pi_57879542
quote:
Op zondag 6 april 2008 18:53 schreef Razztwizzle het volgende:
, aspergers,
gast, dat is een ziekte
pi_57881111
quote:
Op zondag 6 april 2008 20:21 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Ik heb dat met sla en een maat van me heeft dat met komkommer.

Mensen beweren dat sla en komkommer geen smaak heeft ofzo. Maar dat is natuurlijk dikke onzin.
Als je iets heeel erg vies vindt, dan is de smaak heel sterk. Dat heeft niets met aanstellerij te maken.
Eindelijk iemand die ook niet tegen sla kan! Ik kan het écht niet hebben, en ik baal er ontzettend van. Al heeft er een klein blaadje op een broodje gezeten en het is er al af gehaald, ik ga zowat over mijn nek als ik het proef... En ik proef het echt bij ieder klein stukje. Veel mensen vinden het aanstellerij "want het heeft geen smaak"

Zeer irritant, ik wou dat ik eens lekker een maaltijdsalade kon pakken als avondeten!
The rock candy's melted, only diamonds now remain
pi_57881563
quote:
Op maandag 7 april 2008 00:20 schreef LastRequest het volgende:

[..]

Eindelijk iemand die ook niet tegen sla kan! Ik kan het écht niet hebben, en ik baal er ontzettend van. Al heeft er een klein blaadje op een broodje gezeten en het is er al af gehaald, ik ga zowat over mijn nek als ik het proef... En ik proef het echt bij ieder klein stukje. Veel mensen vinden het aanstellerij "want het heeft geen smaak"

Zeer irritant, ik wou dat ik eens lekker een maaltijdsalade kon pakken als avondeten!
ik las ergens op internet dat de verpakte gesneden sla gewassen wordt met bleek......... om het langer houdbaaar te houden
De Puta Madre
pi_57881672
Hè nee, er staat toch altijd in ijswater gewassen ?
  maandag 7 april 2008 @ 01:13:27 #283
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_57881756
quote:
Op maandag 7 april 2008 00:20 schreef LastRequest het volgende:

[..]

Eindelijk iemand die ook niet tegen sla kan! Ik kan het écht niet hebben, en ik baal er ontzettend van. Al heeft er een klein blaadje op een broodje gezeten en het is er al af gehaald, ik ga zowat over mijn nek als ik het proef... En ik proef het echt bij ieder klein stukje. Veel mensen vinden het aanstellerij "want het heeft geen smaak"

Zeer irritant, ik wou dat ik eens lekker een maaltijdsalade kon pakken als avondeten!
Een partner in crime

Ik zeg tegenwoordig altijd dat ik er allergisch voor ben. Dat werkt beter.
Ik zou ook wel eens graag een salade willen kunnen eten want dat is gewoon zoveel makkelijker, maarja, een hoofdbestanddeel is nu eenmaal sla

Het erger vind ik nog wel dat ik een shoarma bestel en ik dan letterlijk zeg: "Zonder sla. Zonder sla hè? Ik ben allergisch voor sla", en vervolgens krijg ik een shoarma met een kleffe bende warme sla erop

En het allerergste vind ik dan dan ze het mee terugnemen en ik het in de gaten hou en zie dat die knakker gewoon die sla eraf plukt en dat ze het vrolijk terugbrengen met "Zo, kijk eens, zonder sla "
De warme slasappen drijven over mijn shoarma en de inmiddels bruine slierten sla zitten er gewoon nog tussendoor
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_57881802
quote:
Op maandag 7 april 2008 01:06 schreef Bluezz het volgende:
Hè nee, er staat toch altijd in ijswater gewassen ?
om het houdbaar te maken. 14 dagen na de oogst. deze sla kocht ik toch al nooit, maar dit is een reden om die zooi nooit te kopen.
De Puta Madre
pi_57881863
Maar hebben jullie dat dan met alle soorten sla of alleen huis-tuin-en-keukensla?
Frisee, veldsla, rucola, eikenbladsla, er zit echt heel veel verschil in.

Voor een maaltijdsalade kan je overigens ook andijvie, spinazie en/of kool gebruiken , net zo makkelijk maar wel een andere smaak. Men neme een gegrild kipfiletje, spinazie, kerstomaatjes, feta, lekkere dressing en wat pijnboompitjes erover en klaar is je salade.
There is no love sincerer than the love of food.
  maandag 7 april 2008 @ 01:35:01 #286
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_57881937
quote:
Op maandag 7 april 2008 01:26 schreef MinderMutsig het volgende:
Maar hebben jullie dat dan met alle soorten sla of alleen huis-tuin-en-keukensla?
Frisee, veldsla, rucola, eikenbladsla, er zit echt heel veel verschil in.
Alle sla. Voor de liefhebber zit er veel verschil in, voor de hater niet.
Lust je bier?

Sommige mensen lusten geen bier en proeven het verschil niet tussen A en B.
Als ik dan zeg: probeer deze eens, die is heel anders, dan zal die andere persoon nog steeds niet denken: oh, die is wel lekker.

De algemene smaak van bier staat die persoon niet aan.

Hetzelfde geld voor mij met whisk(e)y. Die smaken voor mij allemaal hetzelfde: vies. Maar een whisk(ey)drinker zal zeker het verschil proeven.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_57881996
Haha dat zijn voor mij inderdaad de twee dingen die ik niet lust: sla en bier.
Ik moet zeggen dat ik een klein stukje rucola nog wel kan hebben, met veel tomaat/mozzarella/balsamico enzo, maar er is geen andere slasoort die ik wegkrijg.

En Nembrionic hoe herkenbaar
Bij een broodje kebab haha.. ik zeg het inderdaad altijd 3x en blijf er bij staan, dan lukt het meestal wel :p
Vrienden zeggen ook vaak "ooh haal je de sla er toch gewoon af?" maar inderdaad, die vieze gore warme slasappen
The rock candy's melted, only diamonds now remain
pi_57882023
quote:
Op maandag 7 april 2008 01:35 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Alle sla. Voor de liefhebber zit er veel verschil in, voor de hater niet.
Ik probeer me voor te stellen welk smaakje van de sla het dan precies is dat je niet lekker vind. Volgens mij ben ik erachter maar omschrijven kan ik het niet echt. Een beetje... metalig?
quote:
Hetzelfde geld voor mij met whisk(e)y. Die smaken voor mij allemaal hetzelfde: vies. Maar een whisk(ey)drinker zal zeker het verschil proeven.
There is no love sincerer than the love of food.
  maandag 7 april 2008 @ 01:48:03 #289
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_57882025
Hier ook herkenbaar, ik lust geen sla, tomaat (wel in een saus, maar niet rauw), komkommer, augurk en champignons..
Bij de Mac en de Burger King vraag ik ook altijd of ze m'n burger zonder augurk kunnen maken, maar dan wordt ook gewoon vaak de augurk eraf gepakt ipv. dat je een verse krijgt.
En bij de bezorgturk komt het ook regelmatig voor dat ze er wel gewoon champignons en sla bij doen, ondanks dat het op het bonnetje staat.
pi_57882050
quote:
Op maandag 7 april 2008 01:48 schreef SiGNe het volgende:
Bij de Mac en de Burger King vraag ik ook altijd of ze m'n burger zonder augurk kunnen maken, maar dan wordt ook gewoon vaak de augurk eraf gepakt ipv. dat je een verse krijgt.
Ik ben ook geen fan van (warme) augurk maar dat heb ik dus nog nooit meegemaakt. Ik krijg altijd een verse, speciaal voor mij gemaakte burger. Bijkomend voordeel is dat hij dan ook goed warm is i.t.t. die broodjes die al een tijdje onder de warme lamp liggen.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_57882087
Maar euh, blunders dus...

Ik heb wel eens een hartige taart gemaakt, die nam ik mee naar de tafel om hem te serveren en toen donderde de bodem uit de springvorm. Taart op de vloer, honden die lekker gegeten hebben en hongerige gasten die uiteindelijk het menu van de lokale shoarmaboer voor hun neus kregen.
Maar eigenlijk is dat een ongelukje en niet echt een culinaire blunder.
There is no love sincerer than the love of food.
  maandag 7 april 2008 @ 09:41:34 #292
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_57883815
quote:
Op maandag 7 april 2008 00:55 schreef Killer_Mom het volgende:

[..]

ik las ergens op internet dat de verpakte gesneden sla gewassen wordt met bleek......... om het langer houdbaaar te houden
Tuurlijk
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  maandag 7 april 2008 @ 11:18:46 #293
19226 Lotjeb
Hop hop!
pi_57885439
Boerenkool op het vuur zetten zonder water

De stank
Falling feels like flying
Until you hit the ground...
Last.fm Twitter
pi_57885560
quote:
Op maandag 7 april 2008 09:41 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Tuurlijk
Me zus klaagt altijd aan tafel dat ze de sla niet wilt omdat ze het naar bleek vindt proeven
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
pi_57887529
Mooi topic

Zelf ging ik laatst iets met rijst eten. rijst is makkelijk toch? nou bij mij deze keer niet
Ik had het half droog laten koken, en toen ik het wou afgieten, toen kwam er dus geen water meer uit. maar de rest was zelf wel super nat, wat ik ook probeerde, het water bleef erin. uiteindelijk had ik dus verneukte waterige smerige paprijst, terwijl de redcurrysaus eroverheen wel super lekker was.
pi_57887997
Ahum, wilde laatst lekker wokken.
Gooi ik van die (wat ik dacht) wokolie in de wok.
Beetje warmen en vlees erin.

Bleek het Woksaus te zijn, had ik vieze gekarameliseerde kipfilet

Stinken!
pi_57890001
Toenmalige vriendje komt langs. Nietzz gaat lekker koken. Alles staat te pruttelen, bijna klaar, alleen nog even de oven aan en t brood erin. Even paar seconden gas laten lopen, anders gaat ie niet aan. Ik dacht, ik gooi in die paar seconden dat t gas loopt ff wat in de prullenbak. Ik doe de oven open, en steek de aansteker aan. En zie een steekvlam die de hele oven vult rechtstreeks richting mijn gezicht gaan.

Resultaat: half weggebrande wenkbrauwen, mijn zojuist geknipte pony nog iets korter, gemilimeterde wimpers, twee zere plekken op mijn gezicht en ik die de deur met een natte lap in mijn gezicht en druipende haartjes voor vriendlief opendoe. En een halve hartverlamming.

Het eten was overigens wel erg lekker, dat dan weer wel

Enne, de ovenschotel heel voorzichtig dragen omdat je denkt help ik laat hem misschien wel vallen, en opgelucht op de onderzetter zetten. Half. Waardoor hij ervanaf dondert. Ovenschotel over de grond!

Hmmmm ik heb volgens mij best veel blunders als ik over na ga denken
pi_57890393
Oh, nog 1, toen ik heel klein was: wij hadden thuis een eierkoker. Voor pasen moesten we allemaal hapjes maken en meenemen naar school. Ik ging haantjes maken van gekookte eitjes. Ik realiseerde me op zich wel dat ik die eitjes best in de eierkoker kon koken, maar om te zorgen dat ze precies goed waren, besloot ik toch maar de pan te nemen en ze exact de aangegeven tijd te koken.

Wist ik veel dat die aangegeven tijd is vanaf het moment dat het water kookt, en niet ingaat op het moment dat je koud water met 3 eieren op het vuur pleurt...
pi_57891052
Jij bent echt het topputn
pi_57891097
quote:
Op maandag 7 januari 2008 16:53 schreef Palomar het volgende:
Ik ben er onlangs ook achter gekomen dat je geen pindakaas op een warm broodje moet doen dat net uit de oven komt...........
Ik ben er nog niet zo lang geleden achter gekomen dat ik dat dus juist best wel lekker vind
pi_57891163
Haha!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')