abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_18420225
Aangezien dat andere topic alleen maar gaat over de hoeveelheid vlees, en een eerder topic over rook, en ik verder niks gevonden heb;

Ik ga binnenkort gourmetten en was benieuwd of er nog andere dingetjes zijn die je kunt bakken in die kleine pannetjes behalve kleine hamburgertjes en kippetjes, champignons enzo?

Tips!

pi_18420345
pannekoekjes
pi_18420351
Snij kleine stukjes biefstuk
maak zelf kleine hamburgertjes
goedkoper en veel lekkerder...
maak kleine kebabjes
= gehakt inclu geraspte ui

maak zelf de saus
mayo met geraspte ui erin
en dan kruiden...en dan wel
een kruid per schaaltje
bv een met dille
een met bieslook
een met kerrie
en wat ook lekker is een heel klein snufje maggi erbij..
Wees creatief dit zijn trouwens ook lekkere sausjes bij chips oid

je kunt ook een klein stukje aardappel meebakken..
een pannekoekje..maken zelfs
of bak mee
een stukje ui
een stukje paprika
stukjes champignon bij het vlees, dat je bakt maakt, het vlees zachter..
//Jij bent een user waar er meer van zouden moeten zijn, zhe devilll // Ik dacht dat je schreef Hitler ofzo//Huillie is mine!
  woensdag 14 april 2004 @ 17:20:20 #4
44195 Janne33
live and let live.
pi_18420377
aardappeltjes, paprika, uienringen, eventueel pannenkoekbeslag (wel geduld hebben), omelet.... laat je fantasie de vrije loop zou ik zeggen....
Angels can fly because they take themselves lightly; devils fall because of their gravity
  woensdag 14 april 2004 @ 17:21:42 #5
44195 Janne33
live and let live.
pi_18420417
zhe-devillll was me net voor met de leuke ideetjes....
Angels can fly because they take themselves lightly; devils fall because of their gravity
pi_18420453
Paprika, vis room (beetje slagroom in een koffiekannetje) daarmee maak je lekkere room schoteltjes

Kwarteleitjes, prei, mini krieltjes in stukjes (enigzins voorgegaard in magnetron)

Garnalen, ui, geklutste eieren voor ee (hartige?) mini omelet. Pannekoekdeeg (harttige flensjes)

Kruidenboter gebruiken i.pv gewone boter. Plakjes kaas en ham voor de omelet/flensjes

Kruiden op tafel zetten om alles een smaakje te geven. Mini asperges en andere soorten groente..

Succes en eet smakelijk!
  woensdag 14 april 2004 @ 17:23:03 #7
22386 the_RAVEN
Radioactieve Raaf
pi_18420457
spekreepjes mmmmmmhh
spattert alleen

stokbrood
kruidenboter
gehaktballetjes
plakjes kaas
  woensdag 14 april 2004 @ 17:26:14 #8
30560 2Mini
Official Logo
pi_18420561
wij hebben altijd

rundvlees
gehakt
kipfilet
champignon
ei
pannekoek
brocolli
ui
tomaat
brood
aardapppel (gekookt)
Camera 1... 1!
pi_18420621
eogenlijk kun je alles in zo'n pannetje gooien (zolang het er maar in past een heeel schaap zal niet gaan)
think about it and you will find it out
pi_18432277
quote:
Op dinsdag 13 april 2004 13:30 schreef Oblivion het volgende:


Heb nog een lekkere tip, neem wat aardappelen. 5 minuten elke kant van de aardappel (stuk of 5 grote en vastkokende) Dus 10 minuten, totdat ze sissen... In de magnetron dus..
Dan in plakjes snijden, 1 zo'n plakje in je bakje, beetje (echte) boter erop, uienringetjes, en dan EPIX (slakkenkruiden) persilade heet dat ook wel. En dan een plakje kaas....

Eet smakelijk!! Gourmetten is zoooooooooooooooo lekker...
Gewoon even knippen en de plakken he...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 15 april 2004 @ 14:29:33 #11
3542 Gia
User under construction
pi_18443166
Garnalen, eventueel met een gesnipperd heet pepertje. Lekker.
  donderdag 15 april 2004 @ 14:30:36 #12
70256 Baklap
it's true,I ate your flag
pi_18443185
Shoarma
Look who's here everyone! It's Zoidberg, the lovable tramp!
pi_18456040
Klinkt lekker allemaal maar 't mag wel iets moeilijker.. Echt iets lekkers koken op klein formaat!
pi_18456270
quote:
Op donderdag 15 april 2004 23:19 schreef Ventje83 het volgende:
Klinkt lekker allemaal maar 't mag wel iets moeilijker.. Echt iets lekkers koken op klein formaat!
Spaggetti Guus a la Gourmette :

3 spaggetti stokjes.
1 ring ui
20 gram gehakt
2 ringen prei
wattenstaafje gedoopt sambal
de geur van knoflook

Kook ruim water ( een bierglas ongeveer) en voeg de spaggetti toe. 10 minuten koken.

Bak het gehakt aan, voeg de ui en prei toe. Even door bakken. Haal nu het wattenstaafje met de sambal erdoorheen (goed roeren) en voeg de geur van de knoflook toe.

Opdienen :

Flikker de spaggetti op je bord en drapeer de saus voorzichtig (voordat de knoflookgeur verdwijnt) erover.
pi_18465569
Brood in vierkanten snijden, ketchup erop, plakje kaas erop en zo je eigen pizza maken.

Verder: kip, biefstuk, schnitzel, gehakt, garnalen, vis, aardappelschijfjes, champignons, paprika, roerei, pannenkoekbeslag.
pi_18465611
quote:
Op donderdag 15 april 2004 23:27 schreef Guus Muisarm het volgende:

[..]

Spaggetti Guus a la Gourmette :

3 spaggetti stokjes.
1 ring ui
20 gram gehakt
2 ringen prei
wattenstaafje gedoopt sambal
de geur van knoflook

Kook ruim water ( een bierglas ongeveer) en voeg de spaggetti toe. 10 minuten koken.

Bak het gehakt aan, voeg de ui en prei toe. Even door bakken. Haal nu het wattenstaafje met de sambal erdoorheen (goed roeren) en voeg de geur van de knoflook toe.

Opdienen :

Flikker de spaggetti op je bord en drapeer de saus voorzichtig (voordat de knoflookgeur verdwijnt) erover.
Dus dan moet je ook nog eens apart je spaghetti gaan koken? Das niet bepaald het gourmetidee...
pi_18481208
Blokjes kaas, met katenspek eromheen....
Ik garandeer je, die zijn in no-time op!!!!!!!
Ik moet er tegenwoordig een stuk of 45 maken om te voldoen aan ieders wensen (met 8 personen)
ZEKER PROBEREN!
I see your lipz moving..... but all I hear is blablabla.....
  zaterdag 17 april 2004 @ 11:09:17 #18
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_18486084
quote:
Op vrijdag 16 april 2004 23:56 schreef butterfly84 het volgende:
Blokjes kaas, met katenspek eromheen....
Ik garandeer je, die zijn in no-time op!!!!!!!
Ik moet er tegenwoordig een stuk of 45 maken om te voldoen aan ieders wensen (met 8 personen)
ZEKER PROBEREN!
Klinkt goed wat voor kaas doe je er dan in?

Oude / jonge / Brie?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_18498233
gewoon jonge kaas, oude kan ook maar die smelt minder goed...
I see your lipz moving..... but all I hear is blablabla.....
pi_18498254
gebakken ei kan ook nog
hooooi postbode siemen wij vervelen ons dus jij moet iets verzinnen. maar ik heb geen tijd want ik moet werken daarom!
  zaterdag 17 april 2004 @ 22:45:27 #21
40066 linsjuh
linsjuh is lief !!!!
pi_18500693
stukjes gehakt zou runder nemen en dan plakjes spek eromheen, dan heb je mini slavinkjes, erg lekker
uNf!~
pi_18508943
Gedroogde pruimen of ananas met gerookt spek eromheen.

Raclettekaas
- op een stukje stokbrood laten smelten
- over de champignons, ...

En de kruidenboter voor op het stokbrood ook niet vergeten
I don't suffer from insanity, I enjoy every minute of it...
pi_18543857
Vertel je nog ff wat je hebt gedaan en hoe het is bevallen???
Kan ik meteen weten of ik de ideetjes hier volgende keer ook zal gebruiken
I see your lipz moving..... but all I hear is blablabla.....
pi_18550755
quote:
Op maandag 19 april 2004 19:59 schreef butterfly84 het volgende:
Vertel je nog ff wat je hebt gedaan en hoe het is bevallen???
Kan ik meteen weten of ik de ideetjes hier volgende keer ook zal gebruiken
Is aanstaande dinsdag pas, maar die kaas met katenspek ga ik in ieder geval zeker proberen en de verdere dingetjes ook, zal dan wel even vertellen
pi_24766696
*schopje*
Wij gaan zaterdag gourmetten, en die katenspek om kaas heen lijkt me erg lekker, net als dat pizza-idee

Nog nieuwe dingetjes die bij jullie opkomen?
  woensdag 26 januari 2005 @ 21:15:43 #26
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_24767017
aardappel gratin maken.

aardappel schijfjes even bakken en dan beetje room en geraspte kaas en dan onder de plaat zetten
pi_24767670
quote:
Op woensdag 26 januari 2005 21:15 schreef karper het volgende:
aardappel gratin maken.

aardappel schijfjes even bakken en dan beetje room en geraspte kaas en dan onder de plaat zetten
Dude, je hebt een topic meiden met een karper
Trouwens on topic: Struisvogelmedaillons zijn lekker. En niet vergeten om kruidenboter voor erbij te hebben.
pi_24768458
Oh ja, kruidenboter

*op lijstje erbij zet*
pi_24769057
Pannekoekjes, eitjes, stokbrood (met kruidenboter) stukje paprika, ui, champignon, een salade (al dan niet koud) en aardappelbolletjes eerst in de frituur
pi_24769100
En dan bedoel ik rauwe eieren ff klutsen, kun je zelf een ommeletje maken.
pi_24770024
kwarteleitjes zijn ook een reuze idee trouwens.
  woensdag 26 januari 2005 @ 23:30:34 #32
65837 cerror
ik kom af en toe
pi_24770083
Saus tip:

Bruine suiker
Gember
Halvolle kwark
Mayonaise

Zelf alles naar smaak mixen
Hoi, ik ben een lamzak met een passie voor flessen wasverzachter.
Neuk mijn oor en noem me Harry Mulisch
pi_24770365
quote:
Op woensdag 26 januari 2005 23:30 schreef cerror het volgende:
Saus tip:

Bruine suiker
Gember
Halvolle kwark
Mayonaise

Zelf alles naar smaak mixen
Wat een wonderlijke combi !
  † In Memoriam † donderdag 27 januari 2005 @ 00:03:48 #34
34726 Fratz
Max
pi_24770683
een bakje geraspte kaas erbij is ook erg lekker trouwens!
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
  donderdag 27 januari 2005 @ 00:04:47 #35
65837 cerror
ik kom af en toe
pi_24770701
quote:
Op woensdag 26 januari 2005 23:44 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Wat een wonderlijke combi !
Dat is het, maar ook overheerlijk!
Hoi, ik ben een lamzak met een passie voor flessen wasverzachter.
Neuk mijn oor en noem me Harry Mulisch
  donderdag 27 januari 2005 @ 07:48:37 #36
35189 Troel
scherp en bot
pi_24772839
Wij hebben ook altijd gekookte rijst. Samen met de preitjes en de uitjes en de paprikaatjes en de champignonnetjes kun je daar een heerlijke nasi van maken.

vergeet ook geen rostirondjes, die zijn erg lekker
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  donderdag 27 januari 2005 @ 08:52:39 #37
3542 Gia
User under construction
pi_24773219
Even over de hoeveelheden. Ik ben schijnbaar de enige in de familie die nooit gigantische hoeveelheden over heeft. Niet bij gourmet en ook niet bij BBQ.
Ik reken gewoon 3 ons vlees per volwassene of per 2 kinderen tot 9 jaar. Altijd genoeg en nooit veel over.

Bij BBQ houdt dat in dat je niet voor ieder een worst, een karbonaadje, een spies, een hamburger en een kipfilet hebt, maar dat hoeft dus ook niet. (Zo doet mijn moeder en mijn zus het dus wel )

Bij gourmetten maakt dat niet uit, want je hebt dan toch kleine stukjes. Ik koop dus gewoon lapjes vlees (kip, spek, chipolataworstjes en bief) en maak daar zelf stukjes van. Veel goedkoper dan zo'n schotel

Verder vul ik het aan met garnalen, champignons, uien, paprika en schijfjes komkommer.
Stokbrood met kruidenboter, wat sausjes voor de liefhebbers en smullen maar.
pi_24776184
Een mossel en geraspte kaas in een plakje met bacon draaien...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 27 januari 2005 @ 13:14:08 #39
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_24777807
stukjes varkenslende heerlijk, met cajun kruiden
pi_24778569
Ik krijg honger van Gourmet-topics!
pi_24787898
Bij ons was het volgende altijd een groot succes:

Banaan in stukjes snijden en elk stukje omwikkelen met een plakje ontbijtspek, prikkertje erin
en in het gourmetpannetje!!
  zaterdag 29 januari 2005 @ 17:21:15 #42
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24817582
quote:
Op donderdag 27 januari 2005 22:55 schreef inkie1010 het volgende:
Bij ons was het volgende altijd een groot succes:

Banaan in stukjes snijden en elk stukje omwikkelen met een plakje ontbijtspek, prikkertje erin
en in het gourmetpannetje!!
Werkt ook heel goed met dadels
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_24817663
quote:
Op vrijdag 16 april 2004 23:56 schreef butterfly84 het volgende:
Blokjes kaas, met katenspek eromheen....
Ik garandeer je, die zijn in no-time op!!!!!!!
Ik moet er tegenwoordig een stuk of 45 maken om te voldoen aan ieders wensen (met 8 personen)
ZEKER PROBEREN!
Is ook lekker op de bbq
Inspiratieloos!
pi_24826393
pannenkoekenmix, aanbakken, tot half gaar ongeveer, dan omdraaien, suiker erop, onder het gourmetstel, dus dat de bovenkant ook gaar wordt.
en dan als laatste flamberen met wat grand marnier
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_24829859
blokjes kaas met katenspek
*onthoudt voor vanavond*
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 30 januari 2005 @ 11:38:36 #46
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_24830109
maak dan ook de minivinkjes, door een lapje spek om wat gehakt te wikkelen.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_24831385
heb k al n paar van
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_24831428
garnalen met knoflook sauss
en struisvogel
en banaan met vanille suiker
Op 09-11-2006 23:08 schreef Chriz2k
Jij bent te sexii voor Fok :{w.
pi_24864843
Wat ook erg lekker is, moet je wel van te voren klaarmaken.

Wok een bami pakket samen met een gesneden uitje en gesneden champignons.
(Kan evt ook shoarma doorheen)
Vouw dat later in aluminium-folie en voeg een toefje kruidenboter toe.
(In kleine pakketjes natuurlijk)
Hoef je dan alleen nog maar op te warmen, succes verzekerd.

En dat kaas-idee met katenspek ga ik zeker proberen.

[ Bericht 1% gewijzigd door funkyskunkie op 01-02-2005 16:06:32 ]
pi_24887730
wij hebben ook altijd ananas-stukjes,
geraspte kaas, lekker om ergens overheen te doen ofzo,
stukjes kipfilet, gemarineerd (jammie!)
pi_24888618
de kaas met katenspek hapjes vielen best wel goed in de smaak geloof ik
die houden we erin
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  donderdag 3 februari 2005 @ 10:14:30 #52
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_24897704
ook wel lekker zijn mini-spiesjes onder het grill gedeelte. satestokje met (indien liefhebber) kleine stukjes schapen-/lamsvlees, paprika stukjes, chalotje, garnaaltje, whatever. en de stokjes iets minder vol maken dan het pannetje breed is, zodat je ze over de rand van het pannetje kan 'hangen'.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 3 februari 2005 @ 14:22:12 #53
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_24902327
quote:
Op vrijdag 16 april 2004 23:56 schreef butterfly84 het volgende:
Blokjes kaas, met katenspek eromheen....
Ik garandeer je, die zijn in no-time op!!!!!!!
Ik moet er tegenwoordig een stuk of 45 maken om te voldoen aan ieders wensen (met 8 personen)
ZEKER PROBEREN!
Loopt die kaas er dan niet tussenuit?
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_24963265
Doe ook eens zure room met parmezaanse kaas mengen. Je hebt dan een heerlijke kaassaus voor over kipfilet met champignons die ook nog eens een mooi bruin kleurtje krijgt als je het in het pannetje onder de plaat zet.
Geniet van Vers, Geniet van de producten van het seizoen.
pi_24963348
quote:
Op maandag 7 februari 2005 00:34 schreef Culi32 het volgende:
Doe ook eens zure room met parmezaanse kaas mengen. Je hebt dan een heerlijke kaassaus voor over kipfilet met champignons die ook nog eens een mooi bruin kleurtje krijgt als je het in het pannetje onder de plaat zet.
Dat zeg je nu
Gisteravond zitten gourmetten
pi_24966309
gisteren lg er bij de albert heijn een gourmet/fondue boek in de uitverkoop, best een leuk boek
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_25038032
Funky gaat vanavond gourmetten.

Maar hoe zit het nu met die kaas-hapjes?
Gewoon net zo in mekaar draaien als slavinkjes?
pi_32506249
Wie heeft er leuke ideetjes voor gourmetten? Liefst niet te duur. Ik zit zelf te denken aan kipfilet, en gehakt op de een of andere manier (misschien kleine hamburgertjes maken), maar ik wil ook wat doen met groenten, om het gezond te houden . Alle ideeën zijn welkom.
pi_32507313
Paprika, champignonnetjes, uitjes (rode ui heeft mijn voorkeur) En idd kipfile dat is niet duur. en gehakt doe er een klein plakje kaas en ham in en maak er een hamburgertje van. Alleen dat met vulling. Wees creatief zou ik zo zeggen.
pi_32507396
quote:
Op woensdag 23 november 2005 14:23 schreef Riann het volgende:
kipfile
  woensdag 23 november 2005 @ 14:36:33 #61
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_32507693
Shoarma is ook niet duur natuurlijk.

En natuurlijk champignonnetjes, stukjes paprika en (zoete witte) uitjes.
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_32507741
quote:
Op woensdag 23 november 2005 14:26 schreef ParanoidEv het volgende:

[..]

[afbeelding]
.
pi_32507913
gewoon een lekkere sla erbij? (Mix je gewoon allemaal goedkope shit door elkaar.. of salade met cocktailgarnalen kost ook bijna niks..)

en eventueel wat salades als komkommersalade/ aardappelsalade, in die geest? Stukjes komkommer zijn sowieso ook lekker erbij!
"Let's get decadent!"
Bubba Ho-Tep
  woensdag 23 november 2005 @ 14:58:55 #64
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_32508289
Vergeet het stokbrood met kruidenboter niet!
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_32508317
ik leg er altijd frikandelletjes op
Vergeef mij de spelfouten, maar ik fok op een mobieltje
  woensdag 23 november 2005 @ 15:04:05 #66
88233 Steve
Still the best.
pi_32508451
Je kunt er een hoop vlees opgooien natuurlijk. Wij hebben zelfs vaak biefstuk erop. Gehakt vind ik toch wel het lekkerst, gewoon bolletjes maken en die platdrukken. Shoarma is ook een goed idee. Apart pannetje met champigons erbij en eet smakelijk.
En stokbrood hoort er zeker bij natuurlijk, beetje kruidenboter ofzo erop, heerlijk.
Groenten kun je er ook bij doen wat je wilt. Salades maken, schijfjes komkommer, ananas, rauwe bloemkool.

Genoeg keus!
"Atb is lief, groetjes Peri."
  Donald Duck held woensdag 23 november 2005 @ 15:09:11 #67
46149 __Saviour__
Superstapelsmoor op Kristel
pi_32508610
kom met losgeklopt ei met wat omeletmix erin.
wat in zo'n pannetje scheppen en je maakt zo een toffe mini-omelet
❤ Rozen zijn rood ❤
❤ Viooltjes zijn blauw ❤
❤ Kristel, ik hou van jou! ❤
pi_32508717
Ontbijt spek en gehaktballetjes (kun je ook zelf kleine slavinkjes maken)

Pannekoek beslag

Eitjes (met spek)
pi_32512384
Van bonduelle, een klein blikje aardappeltjes... Zo lijkt het echt ranzig, maar echt ideaal voor gourmet!!

En natuurlijk een lekkere salade en stokbrood.. Als je echt veel groente erbij wilt, moet je gewoon denken wat je normaal gesproken roerbakt.. boontjes, uitje, knoflook of zo..? En natuurlijk wat er al genoemd is, de paprika enz
pi_32512388
Ik heb ook wel eens stukjes frikandel bij het gourmetten gehad, ook best lekker. Even doormidden snijden zodat je een platte kant hebt voor op de bakplaat. Of schijfjes aardappel erop, ook goed te doen.
Anders natuurlijk gewoon pannetjes met kaas, dat kost ook helemaal niks en met een uitje of een champignonnetje erbij gebakken en dan op een stokbroodje is het erg goed te eten.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_32512990
ui, champignons, prei, paprika, pannenkoekmix [mini pannenkoekjes ]
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 23 november 2005 @ 22:18:35 #72
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_32521725
Kleine knakworstjes omwikkelen met kaas en ontbijtspek .

Erg lekker!!

[ Bericht 3% gewijzigd door Martijn_77 op 23-11-2005 22:38:20 ]
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_32522318
Het is gewoon omwikkelen en ontbijtspek hoor, Martijn. Maar toch bedankt voor de tip
pi_32525985
Stokbrood met kruidenboter idd!
En gewoon een literbak met huzaren/rundvleessalade kopen (of allebei? Weet niet met hoeveel personen je gourmet? ) Daarna mooi op een schaal leggen.. leuk aankleden met plakjes komkommer ed.

Ohw en bananen en ananasstukjes om mee te bakken in de pannetjes vind ik persoonlijk een aanrader! Maar moet je van houden.
  donderdag 24 november 2005 @ 09:28:21 #75
54403 Mr-Z
Makkers staakt uw wild geraas
pi_32529784
quote:
Op woensdag 23 november 2005 14:59 schreef gebruikersnaam het volgende:
ik leg er altijd frikandelletjes op
Stukjes frikandel met kaas en champignons er over
pi_32530282
Tevens TVP, tevens wat tips !

Wij gaan met kerst gourmetten, dus ik kan wel wat ideetjes opdoen.
Mijn idee was om zo'n fles met pannenkoekenmix erin te kopen zodat je ook kleine pannekoekjes kan maken.
  donderdag 24 november 2005 @ 10:08:19 #77
54403 Mr-Z
Makkers staakt uw wild geraas
pi_32530491
quote:
Op donderdag 24 november 2005 09:57 schreef ijsmeis het volgende:
Tevens TVP, tevens wat tips !

Wij gaan met kerst gourmetten, dus ik kan wel wat ideetjes opdoen.
Mijn idee was om zo'n fles met pannenkoekenmix erin te kopen zodat je ook kleine pannekoekjes kan maken.
Dat gaat ook perfect

Het leuke van gourmetten is dat je je fantasie helemaal kwijt kunt! Zo maak ik welleens hartige pannenkoekjes! Gewoon wat champignons, ui, paprika en prei er op strooien. Eventueel wat kaas en smullen maar
pi_32530534
Er is alvast een sausje wat je lekker zelf kunt maken: knoflook!

2 gelijke delen frietsaus en yoghurt mengen (meer yoghurt is friszurig, meer mayo is romiger)
en een stuk of 4, 5 teentjes knoflook fijngesneden erin. Aantal teentjes afhankelijk van hoeveel saus je maakt, als ik een liter saus maak gaan er wat meer teentjes in : 6 of 7. Je moet dan de volgende dag geen sollicitatie hebben...

Beetje peper en zout, wat italiaanse kruiden voor de kleur en de spikkeltjes, en laat het maar lekker een nachtje intrekken in de koelkast. Wel afdekken, want alles gaat ernaar ruiken, en dat is bij bijvoorbeeld eieren niet fijn.

Alle andere tips die ik in gedachten had staan er al. Als je een beetje van show houdt: licht uit, en flamberen met cointreau ofzoiets.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_32530718
Wat mij in ene te binnen schiet:
Mini satehstokjes (Cocktailprikkers met 3 kleine stukjes gemarineerde kipfilet eraan)
Bakje met satehsaus erbij!
Stokbrood + kruidenboter
Misschien wat kleine stukjes vis

Gourmetten is trouwens wel koken op de vierkante centimeter
pi_32532291
weet je wat leuk is
minipannenkoekje bakken, als je hem ehbt omgedraaid, er wat suiker opstrooien en onderin leggen [2e verdieping dus, zodat hij tussen de 2 platen ligt]
en als hij klaar is weer terug bovenop, een klets[je] grand marnier eroverheen, en dan aansteken
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_32533248
quote:
Op donderdag 24 november 2005 11:33 schreef MissyMirjaM het volgende:
weet je wat leuk is
minipannenkoekje bakken, als je hem ehbt omgedraaid, er wat suiker opstrooien en onderin leggen [2e verdieping dus, zodat hij tussen de 2 platen ligt]
en als hij klaar is weer terug bovenop, een klets[je] grand marnier eroverheen, en dan aansteken
Twee platen? Ons gourmetstel heeft alleen 1 plaat (bovenop) en ruimte voor pannetjes onderin.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_32533293
quote:
Op donderdag 24 november 2005 12:10 schreef Mini_rulez het volgende:

[..]

Twee platen? Ons gourmetstel heeft alleen 1 plaat (bovenop) en ruimte voor pannetjes onderin.
ja, okay, ik heb er ook zo 1 geloof ik, maar de bedoeling is wel duidelijk toch?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_32533441
quote:
Op donderdag 24 november 2005 12:11 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

ja, okay, ik heb er ook zo 1 geloof ik, maar de bedoeling is wel duidelijk toch?
Oh okee, ik dacht even dat er nog heel andere gourmetstellen bestonden die ik nog nooit gezien had.

Ontopic: een mini-omelet uit het pannetje is ook altijd lekker, met champignons, gesmolten kaas e.d.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_32533796
quote:
Op donderdag 24 november 2005 12:17 schreef Mini_rulez het volgende:

[..]
Ontopic: een mini-omelet uit het pannetje is ook altijd lekker, met champignons, gesmolten kaas e.d.
Doet me denken aan m'n eigenwijze pa die altijd het omelet mengsel tot de rand van het pannetje volschept, en dan vergeet dat het ook nog gaat rijzen... **Leermoment** Het pannetje moet niet meer dan halfvol...
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 25 november 2005 @ 10:34:54 #85
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_32560178
Vis is natuurlijk ook erg lekker. Stukjes zalm, of gamba's.
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  vrijdag 25 november 2005 @ 12:12:40 #86
135626 Toasty
Jummie broodje
pi_32562752
raclette
pi_32565864
quote:
Op vrijdag 25 november 2005 12:12 schreef Toasty het volgende:
raclette
kan je misschien iets informatiever zijn?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 25 november 2005 @ 16:55:00 #88
54403 Mr-Z
Makkers staakt uw wild geraas
pi_32571146
quote:
Op vrijdag 25 november 2005 14:05 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

kan je misschien iets informatiever zijn?
Dan doe ik het maar:
quote:
Bij raclette wordt meestal de ronde kaas doormidden gesneden. De kaas wordt eenzijdig verwarmd door een vuur of door een speciale oven. Na enige tijd kan de zachtgeworden kaas van het grote stuk kaas geschraapt worden. De raclette wordt gegeten met aardappels, augurkjes en zilveruitjes en soms ook andere groenten. Over het algemeen wordt er thee en witte wijn bij gedronken.
Bron
pi_32571425
gewoon gourmetschotel uit de supermarkt, wat salades en een stokbrood met kruidenboter erbij
  vrijdag 25 november 2005 @ 17:05:10 #90
35189 Troel
scherp en bot
pi_32571447
quote:
Op donderdag 24 november 2005 10:21 schreef Marsepein het volgende:
Wat mij in ene te binnen schiet:
Mini satehstokjes (Cocktailprikkers met 3 kleine stukjes gemarineerde kipfilet eraan)
Dit vind ik echt gewoon een gaaf idee!
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_32575583
quote:
Op vrijdag 25 november 2005 16:55 schreef Mr-Z het volgende:

[..]

Dan doe ik het maar:
[..]

Bron
Op een gourmetstel komt het er dus gewoon op neer dat je plakjes kaas in je pannetje laat smelten.
Bij voorkeur Parrano, als die nog ergens te krijgen is. De meeste supermarkten hebben hem niet meer, maar hij is wel lekker.
Are you pondering what I'm pondering?
  vrijdag 25 november 2005 @ 20:52:45 #92
135626 Toasty
Jummie broodje
pi_32578697
quote:
Op vrijdag 25 november 2005 17:04 schreef Sylvana het volgende:
gewoon gourmetschotel uit de supermarkt, wat salades en een stokbrood met kruidenboter erbij
Dat is nou niet echt goedkoop
pi_32579025
quote:
Op vrijdag 25 november 2005 17:05 schreef Troel het volgende:

[..]

Dit vind ik echt gewoon een gaaf idee!
Hoewel ik al minstens 50 keer heb gegourmet in mijn leven, onstond het idee, terwijl ik mijn post aan het typen was. Ik ga dat serieus een keer uit proberen
pi_32640801
Varkensvlees, biefstuk, shoarma, hamlappen, kleine gehaktballetjes, (gepelde) gamba's, zalm, kabeljauw, ananas, appel, champignons, uitjes, paprika
We want happy paintings. Happy paintings. If you want sad things, watch the news
  maandag 28 november 2005 @ 11:39:19 #95
47614 BlackOrchid
I'm replaceable
pi_32640924
tvp!
Mini sate, gewoon stukjes kip marineren aan een prikker rijgen en omwikkelen met bacon..
BlaBla mettul
BlaBla heersch
Blablablabla
Gay!
  † In Memoriam † maandag 28 november 2005 @ 11:40:49 #96
43556 miss_dynastie
pi_32640965
quote:
Op donderdag 24 november 2005 09:57 schreef ijsmeis het volgende:
Mijn idee was om zo'n fles met pannenkoekenmix erin te kopen zodat je ook kleine pannekoekjes kan maken.
He, ik vroeg me altijd af waarom mensen in hemelsnaam zo'n fles zouden kopen, maar voor dit soort dingetjes is het heel handig! Schrijf het gelijk op mijn boodschappenlijstje voor sinterklaas
pi_32640987
die flessen pannenkoekmix schijnen echt 3 keer niks te zijn
wij maken altijd gewoon een pak aan, gieten het over in een spuitfles, en bakken maar
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 28 november 2005 @ 11:48:46 #98
28590 I_are_Rudeboy
Elmo kan vliegen!!!
pi_32641173
Wat ook zeker niet mag ontbreken is een grote bak satésaus! Dat kan over alles

En een klein bordje met gezouten/gekruide plakjes courgette enzo Champions deden het ook heel goed! Shoarma is ook jummie!

Wij hadden ook scampies, maar dat vond ik zelf geen succes
Fingerbang... BANG! BANG!
  maandag 28 november 2005 @ 11:50:01 #99
47614 BlackOrchid
I'm replaceable
pi_32641196
quote:
Op maandag 28 november 2005 11:41 schreef MissyMirjaM het volgende:
die flessen pannenkoekmix schijnen echt 3 keer niks te zijn
wij maken altijd gewoon een pak aan, gieten het over in een spuitfles, en bakken maar
Mwah voor gewoon bakken vind ik ze niks nee, maar voor gourmet ideaal. Van die meergranen dinges ga je wel goed poepen
BlaBla mettul
BlaBla heersch
Blablablabla
Gay!
  maandag 28 november 2005 @ 11:52:48 #100
28590 I_are_Rudeboy
Elmo kan vliegen!!!
pi_32641243
En een beetje frisse salade erbij is ook lekker, gezond en hoeft niet duur te zijn

Wij maken het dan wel met veldsla Beetje tomaat er bij en en boel fetta blokjes en olijfolie! Voor de liefhebbers kun je er ook wat olijven bijgooien, maar zonder vind ik het al een geweldige salade. Wel wat basamico erbij flikkeren natuurlijk

Fingerbang... BANG! BANG!
pi_32825090
quote:
Op vrijdag 11 februari 2005 12:16 schreef funkyskunkie het volgende:
Funky gaat vanavond gourmetten.

Maar hoe zit het nu met die kaas-hapjes?
Gewoon net zo in mekaar draaien als slavinkjes?
quote:
Op donderdag 3 februari 2005 14:22 schreef Doekes het volgende:

[..]

Loopt die kaas er dan niet tussenuit?
Kaas aan een spies steken en daar de spek omheen draaien. ( net als slavinkjes)Als je ervoor zorgt dat de spek over de hele kaas zit loopt deze er niet tussenuit.

Ik was iets aan het terugzoeken in dit topic en dacht ik reageer (antwoord) maar even
Inspiratieloos!
  maandag 5 december 2005 @ 11:35:43 #102
99606 kruimel_20
Doe wat je wilt!
pi_32830453
Wij gaan met kerst gourmetten....
Lekker huzaren salade erbij, kleine omeletjes maken, lekker vlees,
Paprika, ui , komkommer,tomaat,stokbrood met kruidenboter en tapenade...

Ga zeker wat dingen nog proberen

*nog een topic over gourmetten*
the journey is more important than the end or the start
and what it meant to me will eventually be
a memory of the time when i tried so hard
  maandag 5 december 2005 @ 12:23:44 #103
3542 Gia
User under construction
pi_32831535
Ga vanavond ook de kaas met katespek proberen.
  maandag 5 december 2005 @ 23:07:19 #104
3542 Gia
User under construction
pi_32849550
Was een succes. Zeker voor herhaling vatbaar.
  dinsdag 6 december 2005 @ 09:21:48 #105
35189 Troel
scherp en bot
pi_32855396
Ik heb zondag banaan gehad op het gourmetstel, heerlijk!
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_32876152
Pannekoekjes als dessert?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_32877120
quote:
Op dinsdag 6 december 2005 22:47 schreef krakkemieke het volgende:
Pannekoekjes als dessert?
Ja met ijs en cointreau en sinassnippers!
Inspiratieloos!
pi_32877169
Mijn vader maakt altijd omelet met een shot ketjap erdoor. De omelet wordt er helemaal lichtbruinig door
pi_32877194
Ohja en hij gooit vervolgens kipfilet, omelet, geraspte kaas en champignons in één zo'n klein pannetje
pi_32877218
Gourmetten
pi_32877264
quote:
Op dinsdag 6 december 2005 23:15 schreef Laura 2000 het volgende:
Mijn vader maakt altijd omelet met een shot ketjap erdoor. De omelet wordt er helemaal lichtbruinig door
Maar dat hoeft niet perse in de(het) gourmetpan(netje). Dat is zo ook lekker!
Inspiratieloos!
pi_32878347
quote:
Op maandag 5 december 2005 11:35 schreef kruimel_20 het volgende:
Wij gaan met kerst gourmetten....
Lekker huzaren salade erbij, kleine omeletjes maken, lekker vlees,
Paprika, ui , komkommer,tomaat,stokbrood met kruidenboter en tapenade...

Ga zeker wat dingen nog proberen

*nog een topic over gourmetten*
We laten de 2 gourmet topics even samensmelten
pi_32907829
Wij hebben ook altijd wat rode wijn op tafel staan.. wat rundvlees, knoflook, ui, whatever.. scheut wijn erbij, lekker laten pruttelen... lekker hoor!!

Brie is ook erg lekker bij gourmet... op je biefstukkie, hamburger.. zelf op je kip is gesmolten brie lekker.. of geitenkaas!! die kan je dan ook nog eens door je salade heen doen

Of mini tortilla. uitje bakken met aardappel.. eitje eroverheen...

Als je hamburgertjes hebt, kan je altijd van die minibroodjes erbij halen => mini hamburger

uitje bakken, tomaat en champignon erbij, wat ketjap en kethup, garen.. op een stokbroodje... Erg lekker!!
  dinsdag 13 december 2005 @ 10:57:18 #114
99606 kruimel_20
Doe wat je wilt!
pi_33038122

Geitenkaas met honing en spek
Ingrediënten (12 stuks):

* 150 gram zachte gekruide geitenkaas
* 12 lange plakken gerookt ontbijtspek (of 24 korte plakjes)
* honing

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Snijd indien nodig de lange plakken ontbijtspek door zodat 24 plakjes ontstaan.
3. Leg 12 plakjes op een bord of snijplank en leg op elk plakje een bolletje geitenkaas.
4. Schep op elk bolletje kaas een theelepel honing en vouw de ontbijtspek dicht.
5. Rol de overige 12 plakjes spek kruislings om de pakketjes heen.
6. Leg de pekketjes in een ovenvaste schaal en zet ze 8 minuten in de voorverwarmde oven.

Bereidingstijd: ca. 10 minuten (excl. oventijd)
=========================


Kerstomaatjes met bieslookroomkaas
Ingrediënten (24 stuks):

* 1 bakje kerstomaatjes
* ca. 250 gram bieslookroomkaas

Bereiding:

1. Snijd de kapjes van de tomaatjes en hol ze uit met een klein theelepetje.
2. Vul de tomaatjes met behulp van een spuitzak met de roomkaas en leg ze op een schaal.

Tips:

* In plaats van bieslookroomkaas kan ook een ander mild gekruide roomkaas worden gebruikt.
* Combineer dit gerecht met Groene pepers met bieslookroomkaas en Zoete pepers met bieslookroomkaas.
* Garneer de tomaatjes met een sprietje bieslook of een toefje peterselie.

Bereidingstijd: ca. 15 minuten
=========================

Dit ga ik met de kerst maken voor bij het gourmetten.
De rolletjes geitenkaas doen we dan onder de grill van het gourmet stel
the journey is more important than the end or the start
and what it meant to me will eventually be
a memory of the time when i tried so hard
pi_33056840
Heb niet heel het topic doorgelezen, dus 't zou kunnen dat ik iets dubbel's post nu!

Ananas en banaan in een pannetje zijn lekker om mee te bakken , naast je stukje vlees.

Verder een kom pannenkoekenbeslag op tafel zetten, afhankelijk van je gezelschap natuurlijk, maar doet 't vaak ook goed!
  zondag 18 december 2005 @ 11:09:40 #116
106102 Mabelle
Hi.... haaaa
pi_33184889
Ik wil tweede kerstdag gaan Gourmetten met de familie (yep lekker burgelijk)

En met gourmetten bedoel ik dat ding met die pannetjes eronder en het vlees erop.

Nu snap ik wel dat je allerlei kleine stukjes vlees nodig hebt en een stokbroodje erbij ook lekker is. maarrrr wat nog meer??
Geloof het of niet maar ik heb dit in geen jaren gedaan.

Wat is helemaal lekker om in die pannetjes te breien... en wat zijn de don't forget dingetjes?
Dan ben ik gelijk geholpen met mijn boodschappenlijstje
Hij: "Je zult er morgenvroeg spijt van hebben......."
Ik: "Dan slapen we toch tot morgenmiddag??..."
pi_33184934
Ga naar een groothandel en haal daar zo'n pakket met allemaal voorgesneden soorten vlees. Neem 10 eieren o.i.d. sla ze kapot in een kannetje en roer ze totdat het een egaal gele massa is, gooi er desnoods wat kruiden in, werkt erg goed in die pannetjes. Voorgekookte aardappelschijfjes kun je ook eropgooien (mits gekruid wel zo lekker). Verder doe er een aantal salades bij als aardappelsalade en gewone sla.

Succes gegarandeerd.
Ik post om het posten.
pi_33184947
Brood, sausjes, ei, paprika, ui, prei, aardappeltjes, pannekoekenmix, champignonnetjes
Everything which is not impossible, will eventually happen
  zondag 18 december 2005 @ 11:14:24 #119
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_33184970
Denk ook aan: een spuitflesje met pannenkoekbeslag (of twee: zoet en hartig), champignonnetjes, preiringen, cherrytomaatjes, plakjes kaas (lekker gratineren!).
The love you take is equal to the love you make.
pi_33185065
Een gourmetstel.
I never saw a purple cow
I hope I never see one,
But I can tell you this right now:
I'd rather see than be one.
pi_33185067
Everything which is not impossible, will eventually happen
  zondag 18 december 2005 @ 11:37:44 #122
106102 Mabelle
Hi.... haaaa
pi_33185386
quote:
Op zondag 18 december 2005 11:19 schreef Quinazoline het volgende:
Overigens:
Gourmetten, wat voor hapjes?
Ow .... sorry, ik heb in mijn enthousiasme niet goed genoeg gekeken en een topic geopend. Maar super ga ik daar ook nog even neuzen
Hij: "Je zult er morgenvroeg spijt van hebben......."
Ik: "Dan slapen we toch tot morgenmiddag??..."
  zondag 18 december 2005 @ 12:21:07 #123
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_33186413
quote:
Op zondag 18 december 2005 11:37 schreef Mabelle het volgende:

[..]

Ow .... sorry, ik heb in mijn enthousiasme niet goed genoeg gekeken en een topic geopend. Maar super ga ik daar ook nog even neuzen
Dan zal ik deze er mee laten mergen
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  vrijdag 23 december 2005 @ 09:08:01 #124
117776 OFfSprngr
Meest boze Punker van Fok!
pi_33336459
Dit verdiend een kick, want ik ga ook 2de kerstdag met mensen gourmetten met een hoop vrienden.
You must learn to live with your own conscience, your own morality, your own decision, your own self. You alone can do it. There is no authority but yourself!
http://www.last.fm/user/OFfSprngr
.
.
  vrijdag 23 december 2005 @ 09:35:56 #125
35189 Troel
scherp en bot
pi_33336860
Mijn ouders hadden pas zo'n vleesschaal gekocht.

Mensenlief wat een gigantische hoop zout zat er in dat vlees. Volgende keer snijden we het zelf gewoon weer, is ook nog stukken goedkoper.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  vrijdag 23 december 2005 @ 09:49:06 #126
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33337043
laat maar
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 23 december 2005 @ 09:58:03 #127
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_33337166
quote:
Op vrijdag 23 december 2005 09:35 schreef Troel het volgende:
Mijn ouders hadden pas zo'n vleesschaal gekocht.

Mensenlief wat een gigantische hoop zout zat er in dat vlees. Volgende keer snijden we het zelf gewoon weer, is ook nog stukken goedkoper.
Wij snijden het altijd zelf. Mijn vrouw heeft in een slagerij gewerkt en die heeft in een paar minuten een gourmetschottel klaar waar een standaard gourmetschotel niet tegen op kan.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_33337168
quote:
Op vrijdag 23 december 2005 09:49 schreef Pietverdriet het volgende:
laat maar
Een kerstknuffeltje voor Piet....
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 23 december 2005 @ 10:06:12 #129
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33337287
quote:
Op vrijdag 23 december 2005 09:58 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Een kerstknuffeltje voor Piet....
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 23 december 2005 @ 12:57:52 #130
35189 Troel
scherp en bot
pi_33341048
quote:
Op vrijdag 23 december 2005 09:58 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Wij snijden het altijd zelf. Mijn vrouw heeft in een slagerij gewerkt en die heeft in een paar minuten een gourmetschottel klaar waar een standaard gourmetschotel niet tegen op kan.
Wij normaal gesproken ook, maar mijn ouders besloten vrij laat te willen gourmetten en namen met 35% korting zo'n schaal mee.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  vrijdag 23 december 2005 @ 13:26:51 #131
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_33341764
quote:
Op vrijdag 23 december 2005 12:57 schreef Troel het volgende:

[..]

Wij normaal gesproken ook, maar mijn ouders besloten vrij laat te willen gourmetten en namen met 35% korting zo'n schaal mee.
Dan zou ik persoonlijk nog voor los vlees gegaan zijn. Vooral omdat ik eigenlijk geen goede ervaringen heb met die kant en klare schalen
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_33343335
Tvp (wij gourmetten meestal standaard, van die voorverpakte gourmetpakketten. Geen tips van mij dus)
  vrijdag 23 december 2005 @ 15:02:32 #133
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_33344565
quote:
Op vrijdag 23 december 2005 14:20 schreef Wolter het volgende:
Tvp (wij gourmetten meestal standaard, van die voorverpakte gourmetpakketten. Geen tips van mij dus)
Maar heb je wel iets aan de tips die hier genoemd worden?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_33345364
quote:
Op vrijdag 23 december 2005 15:02 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Maar heb je wel iets aan de tips die hier genoemd worden?
Ik zit al de hele tijd te zeuren dat ik wat speciaals wil met gourmetten. Vandaar. Ben nu op zoek naar dingen die wij alle 4 wel lusten maar die wel anders zijn dan normaal. En wij 4en zijn best wel grote vis en vlees-eters dus ja, ik heb er zeker wel wat aan..
  vrijdag 23 december 2005 @ 16:17:57 #135
35189 Troel
scherp en bot
pi_33347034
quote:
Op vrijdag 23 december 2005 13:26 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Dan zou ik persoonlijk nog voor los vlees gegaan zijn. Vooral omdat ik eigenlijk geen goede ervaringen heb met die kant en klare schalen
Tja, die ervaring hadden wij nog niet, maar nu wel
Ik zou het zelf waarschijnlijk ook niet gedaan hebben, maar met voldoende saus was het nog wel te eten
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  vrijdag 23 december 2005 @ 16:42:25 #136
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_33347808
ghehehehe ik heb vandaag de goerumet gekocht van het kruidvat. 27 euro schoon aan de haak en met een steen- en gewonegrill, 8 pannetjes. lijkt me een uitstekende aankoop.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  vrijdag 23 december 2005 @ 18:15:44 #137
106102 Mabelle
Hi.... haaaa
pi_33350071
quote:
Op vrijdag 23 december 2005 16:42 schreef zoalshetis het volgende:
ghehehehe ik heb vandaag de goerumet gekocht van het kruidvat. 27 euro schoon aan de haak en met een steen- en gewonegrill, 8 pannetjes. lijkt me een uitstekende aankoop.
Dat is zeker niet duur ... laat nog even weten of ie ook lekker bakte
Hij: "Je zult er morgenvroeg spijt van hebben......."
Ik: "Dan slapen we toch tot morgenmiddag??..."
pi_33392374
Ik wou dit jaar bij de gourmet eens wat aardappels raspen zodat je rosti kan maken, maar ik weet niet meer wat er precies bij moet.
pi_33396109
quote:
Op zondag 25 december 2005 12:52 schreef gurlie het volgende:
Ik wou dit jaar bij de gourmet eens wat aardappels raspen zodat je rosti kan maken, maar ik weet niet meer wat er precies bij moet.
quote:
Rösti
U kent het vast wel: zo'n koek van geraspte aardappel. (Hoewel, koek... hij heeft de neiging uit elkaar te vallen. Never mind.) U kunt dit in zakken in de diepvries vinden, maar echt goedkoop is het niet. Zelf maken gaat ook prima. Mocht u toevallig een keukenmachine hebben: die komt hier goed van pas. Maar met een doodgewone rasp gaat het ook.

normale portie aardappels, misschien iets meer
redelijke klont margarine
eetlepel crème fraîche, scheut slagroom, of als het eind van de maand nadert, gewoon melk
handje geraspte kaas
peper, zout
beetje nootmuskaat
koekenpan plus deksel

Schil de aardappels en was ze. Duw ze door de keukemachine, met de grove rasp, of rasp ze handmatig. Smelt de margarine in de koekenpan en voeg de aardappelflinters toe. Beetje zout en peper plus nootmuskaat erbij. Dan op een redelijk hoog vuur een paar minuten bakken.

Dan crème fraîche, of diens vervanger, erbij, plus kaas. Goed omscheppen, vuur wat lager draaien en deksel erop. Dan een minuut of 10 zachtjes laten bakken. Daarna proberen om te keren, maar als het niet lukt, tja, dan niet. Zo smaakt het ook prima.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 27 december 2005 @ 13:04:13 #140
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_33436783
Mijn moeder had gisteren grote garnalen met satémarinade voor op de bakplaat. Dat was echt smullen!
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  dinsdag 27 december 2005 @ 18:40:15 #141
99606 kruimel_20
Doe wat je wilt!
pi_33446941
mijn creaties voor bij en op de gourmet :


Gevulde cherry tomaatjes (het ziet er misschien niet erg mooi uit maar alles was op!)


En de rolletjes spek met geitenkaas en honing.... ze waren wel machtig maar errug lekker
the journey is more important than the end or the start
and what it meant to me will eventually be
a memory of the time when i tried so hard
pi_33463470
Ik zet er ook altijd room / creme fraiche bij. En voor ernaast een beetje rode wijn en whiskey. Van Aviko heb je rosti uit de vriezer. Ook: geperste knoflook in een bakje .

Lekker vind ik dan:
uitje + champignon in de pan aanbraden, biefstuk erbij, dan zure room en beetje whiskey.
uitje + champignon en rosti in de pan aanbraden, spekblokjes + bieflapje erbij, rode wijn erbij.
  woensdag 28 december 2005 @ 11:23:18 #143
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_33464652
quote:
Op vrijdag 23 december 2005 18:15 schreef Mabelle het volgende:

[..]

Dat is zeker niet duur ... laat nog even weten of ie ook lekker bakte
hij bakt als een dolle
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_33465699
Ziet er goed uit Kruimel!!
Leuk om foto's te zien van de probeersels
pi_46078696
Zo, even een stevig schopje omhoog....

Ik heb namelijk gisteren bij het Kruidvat een leuk elektrisch gourmetstel gekocht (nu van 15 voor maar 11,25 eurootjes!) en heb vanmorgen een paar simpele dingetjes uitgeprobeerd. Ging goed!

Eerst de plaat en de acht pannetjes ingevet met wat zonnebloemolie en 5 minuten 'kaal' laten opwarmen om de fabrieks-laag eraf te stomen, zoals in het boekje stond, dan even de boel afnemen met een sopje en daarna kon het avontuur beginnen.

Ziehier mijn eerste voorzichtige probeersels:
(cornedbeef uit een blikje, een gebakken eitje en in twee pannetjes onder de plaat wat plakjes kaas en een cracker. Tja, je moet wàt, he..... )



Rook kwam er nauwelijks van af gelukkig, alleen in de voorfase een beetje. De cornedbeef en het ei waren lekker knapperig en de kaas was goed gesmolten. Op de crackers smaakte het heerlijk allemaal, en het gaat nog best lekker snel ook!

Vanmiddag ben ik maar eens wat oude CUL-topics door gaan spitten naar gourmet-ideeën en ervaringen, en van dit topic ben ik meteen al een heel stuk wijzer geworden. Bedankt iedereen!

Binnenkort ook maar eens wat stukjes kipfilet met ananas gaan proberen of zo, of mini-pannenkoekjes, en natuurlijk ook uitjes, tomaat, champignons en allerlei groentes...
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
  donderdag 8 februari 2007 @ 08:42:42 #146
99606 kruimel_20
Doe wat je wilt!
pi_46095665
Bij mij wilden de pannekoekjes niet echt opschieten... (zowel bovenop als onderin)
the journey is more important than the end or the start
and what it meant to me will eventually be
a memory of the time when i tried so hard
pi_46096505
Corned beef bakken, nog nooit van gehoord
pi_46209346
Is wel lekker hoor, Bluezz!
Wij deden het tot zover meestal in een koekenpan. Extra vet (of olie) heb je niet nodig, er zit vanzelf al voldoende in. Handig als je even geen zin hebt om een uitgebreide maaltijd te maken en toch wat vlees erbij wilt (bv. samen met een pot boontjes of zo, en wat krielaardappeltjes uit blik)...

Vandaag heb ik eens wat ge-experimenteerd met ananas- en banaanstukjes in een laagje pannenkoekenbeslag. Heerlijk!

Hier liggen de ananasstukjes (uit blik) mooi goudbruin te worden:





En met die pannenkoekjes duurt het wel vrij lang inderdaad. Ik had het beslag eerst in een van die pannetjes gedaan, maar het gedeelte vlak onder de verwarmingsspiraal werd al gauw te donker, terwijl de rest wit bleef. Op de plaat ging dat stukken beter, maar het duurde wel een poosje. Misschien de volgende keer een iets dunnere laag beslag nemen, haha...
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
pi_46536679
gebakken rijst met een beetje sambal, sojasaus, mais, paprika erwtjes enz.
Life is more universal than death: everyone dies but not everyone truly lives.
  donderdag 1 maart 2007 @ 16:45:27 #150
117860 B.A.Trix
Met dank aan MaGNeT
pi_46812158
Voor de kleine kids doen wij er meestal ook vissticks bij. Bij de lidl kan je chevapcici (zoiets) halen, dat zijn gekruide gehaktrolletjes.
Topic van het jaar!! Sara Raats' eigen huisjes-topic :P
pi_47298936
Wat ik eens ga proberen...je hebt bij de AH van die kleine pakjes met verse, nog zelf af te bakken, tapas...zijn lekker klein van stuk en veel soorten...lijkt me lekker, en makkelijk..
"Ok, hier ben ik.....wat zijn je andere 2 wensen............"
  maandag 22 december 2008 @ 06:36:21 #152
226867 Superfast
Keep on smiling
pi_64234897
Kick omdat het relevant is in deze periode.

Gemarineerde ossenhaas , roodbaars filet , scampi , gemarineerde lamsfilet etc
-je avatar gaf een malware melding bij verschillende users, vandaar verwijderd-
pi_64280501
Goeie kick, dat komt weer mooi van pas nu.
Gemarineerde ossenhaas, het water loopt me al in de mond!
Hoe dik moet je dat ongeveer snijden? 1 cm of zo, dat je zeker weet dat het door en door gaar wordt op zo'n plaat?
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
pi_64281215
quote:
Op zondag 18 december 2005 11:12 schreef Furious het volgende:
Ga naar een groothandel en haal daar zo'n pakket met allemaal voorgesneden soorten vlees.
Ik zou persoonlijk niet voor zo'n pakket gaan, vaak is dat vlees taai of ze hebben het zo klein voorgesneden dat er niets van over blijft. Zelf snijden is nog goedkoper ook.
pi_64281454
iuk vind het nooit erg om zelf het vlees te snijden/bereiden, lekkerder ook nog imo
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')