abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_18420225
Aangezien dat andere topic alleen maar gaat over de hoeveelheid vlees, en een eerder topic over rook, en ik verder niks gevonden heb;

Ik ga binnenkort gourmetten en was benieuwd of er nog andere dingetjes zijn die je kunt bakken in die kleine pannetjes behalve kleine hamburgertjes en kippetjes, champignons enzo?

Tips!

pi_18420345
pannekoekjes
pi_18420351
Snij kleine stukjes biefstuk
maak zelf kleine hamburgertjes
goedkoper en veel lekkerder...
maak kleine kebabjes
= gehakt inclu geraspte ui

maak zelf de saus
mayo met geraspte ui erin
en dan kruiden...en dan wel
een kruid per schaaltje
bv een met dille
een met bieslook
een met kerrie
en wat ook lekker is een heel klein snufje maggi erbij..
Wees creatief dit zijn trouwens ook lekkere sausjes bij chips oid

je kunt ook een klein stukje aardappel meebakken..
een pannekoekje..maken zelfs
of bak mee
een stukje ui
een stukje paprika
stukjes champignon bij het vlees, dat je bakt maakt, het vlees zachter..
//Jij bent een user waar er meer van zouden moeten zijn, zhe devilll // Ik dacht dat je schreef Hitler ofzo//Huillie is mine!
  woensdag 14 april 2004 @ 17:20:20 #4
44195 Janne33
live and let live.
pi_18420377
aardappeltjes, paprika, uienringen, eventueel pannenkoekbeslag (wel geduld hebben), omelet.... laat je fantasie de vrije loop zou ik zeggen....
Angels can fly because they take themselves lightly; devils fall because of their gravity
  woensdag 14 april 2004 @ 17:21:42 #5
44195 Janne33
live and let live.
pi_18420417
zhe-devillll was me net voor met de leuke ideetjes....
Angels can fly because they take themselves lightly; devils fall because of their gravity
pi_18420453
Paprika, vis room (beetje slagroom in een koffiekannetje) daarmee maak je lekkere room schoteltjes

Kwarteleitjes, prei, mini krieltjes in stukjes (enigzins voorgegaard in magnetron)

Garnalen, ui, geklutste eieren voor ee (hartige?) mini omelet. Pannekoekdeeg (harttige flensjes)

Kruidenboter gebruiken i.pv gewone boter. Plakjes kaas en ham voor de omelet/flensjes

Kruiden op tafel zetten om alles een smaakje te geven. Mini asperges en andere soorten groente..

Succes en eet smakelijk!
  woensdag 14 april 2004 @ 17:23:03 #7
22386 the_RAVEN
Radioactieve Raaf
pi_18420457
spekreepjes mmmmmmhh
spattert alleen

stokbrood
kruidenboter
gehaktballetjes
plakjes kaas
  woensdag 14 april 2004 @ 17:26:14 #8
30560 2Mini
Official Logo
pi_18420561
wij hebben altijd

rundvlees
gehakt
kipfilet
champignon
ei
pannekoek
brocolli
ui
tomaat
brood
aardapppel (gekookt)
Camera 1... 1!
pi_18420621
eogenlijk kun je alles in zo'n pannetje gooien (zolang het er maar in past een heeel schaap zal niet gaan)
think about it and you will find it out
pi_18432277
quote:
Op dinsdag 13 april 2004 13:30 schreef Oblivion het volgende:


Heb nog een lekkere tip, neem wat aardappelen. 5 minuten elke kant van de aardappel (stuk of 5 grote en vastkokende) Dus 10 minuten, totdat ze sissen... In de magnetron dus..
Dan in plakjes snijden, 1 zo'n plakje in je bakje, beetje (echte) boter erop, uienringetjes, en dan EPIX (slakkenkruiden) persilade heet dat ook wel. En dan een plakje kaas....

Eet smakelijk!! Gourmetten is zoooooooooooooooo lekker...
Gewoon even knippen en de plakken he...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 15 april 2004 @ 14:29:33 #11
3542 Gia
User under construction
pi_18443166
Garnalen, eventueel met een gesnipperd heet pepertje. Lekker.
  donderdag 15 april 2004 @ 14:30:36 #12
70256 Baklap
it's true,I ate your flag
pi_18443185
Shoarma
Look who's here everyone! It's Zoidberg, the lovable tramp!
pi_18456040
Klinkt lekker allemaal maar 't mag wel iets moeilijker.. Echt iets lekkers koken op klein formaat!
pi_18456270
quote:
Op donderdag 15 april 2004 23:19 schreef Ventje83 het volgende:
Klinkt lekker allemaal maar 't mag wel iets moeilijker.. Echt iets lekkers koken op klein formaat!
Spaggetti Guus a la Gourmette :

3 spaggetti stokjes.
1 ring ui
20 gram gehakt
2 ringen prei
wattenstaafje gedoopt sambal
de geur van knoflook

Kook ruim water ( een bierglas ongeveer) en voeg de spaggetti toe. 10 minuten koken.

Bak het gehakt aan, voeg de ui en prei toe. Even door bakken. Haal nu het wattenstaafje met de sambal erdoorheen (goed roeren) en voeg de geur van de knoflook toe.

Opdienen :

Flikker de spaggetti op je bord en drapeer de saus voorzichtig (voordat de knoflookgeur verdwijnt) erover.
pi_18465569
Brood in vierkanten snijden, ketchup erop, plakje kaas erop en zo je eigen pizza maken.

Verder: kip, biefstuk, schnitzel, gehakt, garnalen, vis, aardappelschijfjes, champignons, paprika, roerei, pannenkoekbeslag.
pi_18465611
quote:
Op donderdag 15 april 2004 23:27 schreef Guus Muisarm het volgende:

[..]

Spaggetti Guus a la Gourmette :

3 spaggetti stokjes.
1 ring ui
20 gram gehakt
2 ringen prei
wattenstaafje gedoopt sambal
de geur van knoflook

Kook ruim water ( een bierglas ongeveer) en voeg de spaggetti toe. 10 minuten koken.

Bak het gehakt aan, voeg de ui en prei toe. Even door bakken. Haal nu het wattenstaafje met de sambal erdoorheen (goed roeren) en voeg de geur van de knoflook toe.

Opdienen :

Flikker de spaggetti op je bord en drapeer de saus voorzichtig (voordat de knoflookgeur verdwijnt) erover.
Dus dan moet je ook nog eens apart je spaghetti gaan koken? Das niet bepaald het gourmetidee...
pi_18481208
Blokjes kaas, met katenspek eromheen....
Ik garandeer je, die zijn in no-time op!!!!!!!
Ik moet er tegenwoordig een stuk of 45 maken om te voldoen aan ieders wensen (met 8 personen)
ZEKER PROBEREN!
I see your lipz moving..... but all I hear is blablabla.....
  zaterdag 17 april 2004 @ 11:09:17 #18
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_18486084
quote:
Op vrijdag 16 april 2004 23:56 schreef butterfly84 het volgende:
Blokjes kaas, met katenspek eromheen....
Ik garandeer je, die zijn in no-time op!!!!!!!
Ik moet er tegenwoordig een stuk of 45 maken om te voldoen aan ieders wensen (met 8 personen)
ZEKER PROBEREN!
Klinkt goed wat voor kaas doe je er dan in?

Oude / jonge / Brie?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_18498233
gewoon jonge kaas, oude kan ook maar die smelt minder goed...
I see your lipz moving..... but all I hear is blablabla.....
pi_18498254
gebakken ei kan ook nog
hooooi postbode siemen wij vervelen ons dus jij moet iets verzinnen. maar ik heb geen tijd want ik moet werken daarom!
  zaterdag 17 april 2004 @ 22:45:27 #21
40066 linsjuh
linsjuh is lief !!!!
pi_18500693
stukjes gehakt zou runder nemen en dan plakjes spek eromheen, dan heb je mini slavinkjes, erg lekker
uNf!~
pi_18508943
Gedroogde pruimen of ananas met gerookt spek eromheen.

Raclettekaas
- op een stukje stokbrood laten smelten
- over de champignons, ...

En de kruidenboter voor op het stokbrood ook niet vergeten
I don't suffer from insanity, I enjoy every minute of it...
pi_18543857
Vertel je nog ff wat je hebt gedaan en hoe het is bevallen???
Kan ik meteen weten of ik de ideetjes hier volgende keer ook zal gebruiken
I see your lipz moving..... but all I hear is blablabla.....
pi_18550755
quote:
Op maandag 19 april 2004 19:59 schreef butterfly84 het volgende:
Vertel je nog ff wat je hebt gedaan en hoe het is bevallen???
Kan ik meteen weten of ik de ideetjes hier volgende keer ook zal gebruiken
Is aanstaande dinsdag pas, maar die kaas met katenspek ga ik in ieder geval zeker proberen en de verdere dingetjes ook, zal dan wel even vertellen
pi_24766696
*schopje*
Wij gaan zaterdag gourmetten, en die katenspek om kaas heen lijkt me erg lekker, net als dat pizza-idee

Nog nieuwe dingetjes die bij jullie opkomen?
  woensdag 26 januari 2005 @ 21:15:43 #26
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_24767017
aardappel gratin maken.

aardappel schijfjes even bakken en dan beetje room en geraspte kaas en dan onder de plaat zetten
pi_24767670
quote:
Op woensdag 26 januari 2005 21:15 schreef karper het volgende:
aardappel gratin maken.

aardappel schijfjes even bakken en dan beetje room en geraspte kaas en dan onder de plaat zetten
Dude, je hebt een topic meiden met een karper
Trouwens on topic: Struisvogelmedaillons zijn lekker. En niet vergeten om kruidenboter voor erbij te hebben.
pi_24768458
Oh ja, kruidenboter

*op lijstje erbij zet*
pi_24769057
Pannekoekjes, eitjes, stokbrood (met kruidenboter) stukje paprika, ui, champignon, een salade (al dan niet koud) en aardappelbolletjes eerst in de frituur
pi_24769100
En dan bedoel ik rauwe eieren ff klutsen, kun je zelf een ommeletje maken.
pi_24770024
kwarteleitjes zijn ook een reuze idee trouwens.
  woensdag 26 januari 2005 @ 23:30:34 #32
65837 cerror
ik kom af en toe
pi_24770083
Saus tip:

Bruine suiker
Gember
Halvolle kwark
Mayonaise

Zelf alles naar smaak mixen
Hoi, ik ben een lamzak met een passie voor flessen wasverzachter.
Neuk mijn oor en noem me Harry Mulisch
pi_24770365
quote:
Op woensdag 26 januari 2005 23:30 schreef cerror het volgende:
Saus tip:

Bruine suiker
Gember
Halvolle kwark
Mayonaise

Zelf alles naar smaak mixen
Wat een wonderlijke combi !
  † In Memoriam † donderdag 27 januari 2005 @ 00:03:48 #34
34726 Fratz
Max
pi_24770683
een bakje geraspte kaas erbij is ook erg lekker trouwens!
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
  donderdag 27 januari 2005 @ 00:04:47 #35
65837 cerror
ik kom af en toe
pi_24770701
quote:
Op woensdag 26 januari 2005 23:44 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Wat een wonderlijke combi !
Dat is het, maar ook overheerlijk!
Hoi, ik ben een lamzak met een passie voor flessen wasverzachter.
Neuk mijn oor en noem me Harry Mulisch
  donderdag 27 januari 2005 @ 07:48:37 #36
35189 Troel
scherp en bot
pi_24772839
Wij hebben ook altijd gekookte rijst. Samen met de preitjes en de uitjes en de paprikaatjes en de champignonnetjes kun je daar een heerlijke nasi van maken.

vergeet ook geen rostirondjes, die zijn erg lekker
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  donderdag 27 januari 2005 @ 08:52:39 #37
3542 Gia
User under construction
pi_24773219
Even over de hoeveelheden. Ik ben schijnbaar de enige in de familie die nooit gigantische hoeveelheden over heeft. Niet bij gourmet en ook niet bij BBQ.
Ik reken gewoon 3 ons vlees per volwassene of per 2 kinderen tot 9 jaar. Altijd genoeg en nooit veel over.

Bij BBQ houdt dat in dat je niet voor ieder een worst, een karbonaadje, een spies, een hamburger en een kipfilet hebt, maar dat hoeft dus ook niet. (Zo doet mijn moeder en mijn zus het dus wel )

Bij gourmetten maakt dat niet uit, want je hebt dan toch kleine stukjes. Ik koop dus gewoon lapjes vlees (kip, spek, chipolataworstjes en bief) en maak daar zelf stukjes van. Veel goedkoper dan zo'n schotel

Verder vul ik het aan met garnalen, champignons, uien, paprika en schijfjes komkommer.
Stokbrood met kruidenboter, wat sausjes voor de liefhebbers en smullen maar.
pi_24776184
Een mossel en geraspte kaas in een plakje met bacon draaien...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 27 januari 2005 @ 13:14:08 #39
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_24777807
stukjes varkenslende heerlijk, met cajun kruiden
pi_24778569
Ik krijg honger van Gourmet-topics!
pi_24787898
Bij ons was het volgende altijd een groot succes:

Banaan in stukjes snijden en elk stukje omwikkelen met een plakje ontbijtspek, prikkertje erin
en in het gourmetpannetje!!
  zaterdag 29 januari 2005 @ 17:21:15 #42
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24817582
quote:
Op donderdag 27 januari 2005 22:55 schreef inkie1010 het volgende:
Bij ons was het volgende altijd een groot succes:

Banaan in stukjes snijden en elk stukje omwikkelen met een plakje ontbijtspek, prikkertje erin
en in het gourmetpannetje!!
Werkt ook heel goed met dadels
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_24817663
quote:
Op vrijdag 16 april 2004 23:56 schreef butterfly84 het volgende:
Blokjes kaas, met katenspek eromheen....
Ik garandeer je, die zijn in no-time op!!!!!!!
Ik moet er tegenwoordig een stuk of 45 maken om te voldoen aan ieders wensen (met 8 personen)
ZEKER PROBEREN!
Is ook lekker op de bbq
Inspiratieloos!
pi_24826393
pannenkoekenmix, aanbakken, tot half gaar ongeveer, dan omdraaien, suiker erop, onder het gourmetstel, dus dat de bovenkant ook gaar wordt.
en dan als laatste flamberen met wat grand marnier
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_24829859
blokjes kaas met katenspek
*onthoudt voor vanavond*
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 30 januari 2005 @ 11:38:36 #46
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_24830109
maak dan ook de minivinkjes, door een lapje spek om wat gehakt te wikkelen.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_24831385
heb k al n paar van
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_24831428
garnalen met knoflook sauss
en struisvogel
en banaan met vanille suiker
Op 09-11-2006 23:08 schreef Chriz2k
Jij bent te sexii voor Fok :{w.
pi_24864843
Wat ook erg lekker is, moet je wel van te voren klaarmaken.

Wok een bami pakket samen met een gesneden uitje en gesneden champignons.
(Kan evt ook shoarma doorheen)
Vouw dat later in aluminium-folie en voeg een toefje kruidenboter toe.
(In kleine pakketjes natuurlijk)
Hoef je dan alleen nog maar op te warmen, succes verzekerd.

En dat kaas-idee met katenspek ga ik zeker proberen.

[ Bericht 1% gewijzigd door funkyskunkie op 01-02-2005 16:06:32 ]
pi_24887730
wij hebben ook altijd ananas-stukjes,
geraspte kaas, lekker om ergens overheen te doen ofzo,
stukjes kipfilet, gemarineerd (jammie!)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')