Gewoon even knippen en de plakken he...quote:Op dinsdag 13 april 2004 13:30 schreef Oblivion het volgende:
Heb nog een lekkere tip, neem wat aardappelen. 5 minuten elke kant van de aardappel (stuk of 5 grote en vastkokende) Dus 10 minuten, totdat ze sissen...In de magnetron dus..
![]()
Dan in plakjes snijden, 1 zo'n plakje in je bakje, beetje (echte) boter erop, uienringetjes, en dan EPIX (slakkenkruiden) persilade heet dat ook wel. En dan een plakje kaas....![]()
Eet smakelijk!! Gourmetten is zoooooooooooooooo lekker...
Spaggetti Guus a la Gourmette :quote:Op donderdag 15 april 2004 23:19 schreef Ventje83 het volgende:
Klinkt lekker allemaal maar 't mag wel iets moeilijker.. Echt iets lekkers koken op klein formaat!![]()
Dus dan moet je ook nog eens apart je spaghetti gaan koken? Das niet bepaald het gourmetidee...quote:Op donderdag 15 april 2004 23:27 schreef Guus Muisarm het volgende:
[..]
Spaggetti Guus a la Gourmette :
3 spaggetti stokjes.
1 ring ui
20 gram gehakt
2 ringen prei
wattenstaafje gedoopt sambal
de geur van knoflook
Kook ruim water ( een bierglas ongeveer) en voeg de spaggetti toe. 10 minuten koken.
Bak het gehakt aan, voeg de ui en prei toe. Even door bakken. Haal nu het wattenstaafje met de sambal erdoorheen (goed roeren) en voeg de geur van de knoflook toe.
Opdienen :
Flikker de spaggetti op je bord en drapeer de saus voorzichtig (voordat de knoflookgeur verdwijnt) erover.
Klinkt goed wat voor kaas doe je er dan in?quote:Op vrijdag 16 april 2004 23:56 schreef butterfly84 het volgende:
Blokjes kaas, met katenspek eromheen....
Ik garandeer je, die zijn in no-time op!!!!!!!
Ik moet er tegenwoordig een stuk of 45 maken om te voldoen aan ieders wensen (met 8 personen)
ZEKER PROBEREN!![]()
Is aanstaande dinsdag pas, maar die kaas met katenspek ga ik in ieder geval zeker proberenquote:Op maandag 19 april 2004 19:59 schreef butterfly84 het volgende:
Vertel je nog ff wat je hebt gedaan en hoe het is bevallen???
Kan ik meteen weten of ik de ideetjes hier volgende keer ook zal gebruiken
Dude, je hebt een topic meiden met een karperquote:Op woensdag 26 januari 2005 21:15 schreef karper het volgende:
aardappel gratin maken.
aardappel schijfjes even bakken en dan beetje room en geraspte kaas en dan onder de plaat zetten
Wat een wonderlijke combi !quote:Op woensdag 26 januari 2005 23:30 schreef cerror het volgende:
Saus tip:
Bruine suiker
Gember
Halvolle kwark
Mayonaise
Zelf alles naar smaak mixen
Dat is het, maar ook overheerlijk!quote:
Werkt ook heel goed met dadelsquote:Op donderdag 27 januari 2005 22:55 schreef inkie1010 het volgende:
Bij ons was het volgende altijd een groot succes:
Banaan in stukjes snijden en elk stukje omwikkelen met een plakje ontbijtspek, prikkertje erin
en in het gourmetpannetje!!
Is ook lekker op de bbqquote:Op vrijdag 16 april 2004 23:56 schreef butterfly84 het volgende:
Blokjes kaas, met katenspek eromheen....
Ik garandeer je, die zijn in no-time op!!!!!!!
Ik moet er tegenwoordig een stuk of 45 maken om te voldoen aan ieders wensen (met 8 personen)
ZEKER PROBEREN!![]()
Loopt die kaas er dan niet tussenuit?quote:Op vrijdag 16 april 2004 23:56 schreef butterfly84 het volgende:
Blokjes kaas, met katenspek eromheen....
Ik garandeer je, die zijn in no-time op!!!!!!!
Ik moet er tegenwoordig een stuk of 45 maken om te voldoen aan ieders wensen (met 8 personen)
ZEKER PROBEREN!![]()
Dat zeg je nuquote:Op maandag 7 februari 2005 00:34 schreef Culi32 het volgende:
Doe ook eens zure room met parmezaanse kaas mengen. Je hebt dan een heerlijke kaassaus voor over kipfilet met champignons die ook nog eens een mooi bruin kleurtje krijgt als je het in het pannetje onder de plaat zet.
Stukjes frikandel met kaas en champignons er overquote:Op woensdag 23 november 2005 14:59 schreef gebruikersnaam het volgende:
ik leg er altijd frikandelletjes op
Dat gaat ook perfectquote:Op donderdag 24 november 2005 09:57 schreef ijsmeis het volgende:
Tevens TVP, tevens wat tips!
Wij gaan met kerst gourmetten, dus ik kan wel wat ideetjes opdoen.
Mijn idee was om zo'n fles met pannenkoekenmix erin te kopen zodat je ook kleine pannekoekjes kan maken.
Twee platen? Ons gourmetstel heeft alleen 1 plaat (bovenop) en ruimte voor pannetjes onderin.quote:Op donderdag 24 november 2005 11:33 schreef MissyMirjaM het volgende:
weet je wat leuk is
minipannenkoekje bakken, als je hem ehbt omgedraaid, er wat suiker opstrooien en onderin leggen [2e verdieping dus, zodat hij tussen de 2 platen ligt]
en als hij klaar is weer terug bovenop, een klets[je] grand marnier eroverheen, en dan aansteken
ja, okay, ik heb er ook zo 1 geloof ik, maar de bedoeling is wel duidelijk toch?quote:Op donderdag 24 november 2005 12:10 schreef Mini_rulez het volgende:
[..]
Twee platen? Ons gourmetstel heeft alleen 1 plaat (bovenop) en ruimte voor pannetjes onderin.
Oh okee, ik dacht even dat er nog heel andere gourmetstellen bestonden die ik nog nooit gezien had.quote:Op donderdag 24 november 2005 12:11 schreef MissyMirjaM het volgende:
[..]
ja, okay, ik heb er ook zo 1 geloof ik, maar de bedoeling is wel duidelijk toch?
Doet me denken aan m'n eigenwijze pa die altijd het omelet mengsel tot de rand van het pannetje volschept, en dan vergeet dat het ook nog gaat rijzen... **Leermoment** Het pannetje moet niet meer dan halfvol...quote:Op donderdag 24 november 2005 12:17 schreef Mini_rulez het volgende:
[..]
Ontopic: een mini-omelet uit het pannetje is ook altijd lekker, met champignons, gesmolten kaas e.d.
kan je misschien iets informatiever zijn?quote:Op vrijdag 25 november 2005 12:12 schreef Toasty het volgende:
raclette
Dan doe ik het maar:quote:Op vrijdag 25 november 2005 14:05 schreef MissyMirjaM het volgende:
[..]
kan je misschien iets informatiever zijn?
Bronquote:Bij raclette wordt meestal de ronde kaas doormidden gesneden. De kaas wordt eenzijdig verwarmd door een vuur of door een speciale oven. Na enige tijd kan de zachtgeworden kaas van het grote stuk kaas geschraapt worden. De raclette wordt gegeten met aardappels, augurkjes en zilveruitjes en soms ook andere groenten. Over het algemeen wordt er thee en witte wijn bij gedronken.
Dit vind ik echt gewoon een gaaf idee!quote:Op donderdag 24 november 2005 10:21 schreef Marsepein het volgende:
Wat mij in ene te binnen schiet:
Mini satehstokjes (Cocktailprikkers met 3 kleine stukjes gemarineerde kipfilet eraan)![]()
Op een gourmetstel komt het er dus gewoon op neer dat je plakjes kaas in je pannetje laat smelten.quote:
Dat is nou niet echt goedkoopquote:Op vrijdag 25 november 2005 17:04 schreef Sylvana het volgende:
gewoon gourmetschotel uit de supermarkt, wat salades en een stokbrood met kruidenboter erbij
Hoewel ik al minstens 50 keer heb gegourmet in mijn leven, onstond het idee, terwijl ik mijn post aan het typen was. Ik ga dat serieus een keer uit proberenquote:Op vrijdag 25 november 2005 17:05 schreef Troel het volgende:
[..]
Dit vind ik echt gewoon een gaaf idee!
He, ik vroeg me altijd af waarom mensen in hemelsnaam zo'n fles zouden kopen, maar voor dit soort dingetjes is het heel handig! Schrijf het gelijk op mijn boodschappenlijstje voor sinterklaasquote:Op donderdag 24 november 2005 09:57 schreef ijsmeis het volgende:
Mijn idee was om zo'n fles met pannenkoekenmix erin te kopen zodat je ook kleine pannekoekjes kan maken.
Mwah voor gewoon bakken vind ik ze niks nee, maar voor gourmet ideaal. Van die meergranen dinges ga je wel goed poepenquote:Op maandag 28 november 2005 11:41 schreef MissyMirjaM het volgende:
die flessen pannenkoekmix schijnen echt 3 keer niks te zijn
wij maken altijd gewoon een pak aan, gieten het over in een spuitfles, en bakken maar
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |