abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_24985214
quote:
Op dinsdag 8 februari 2005 10:57 schreef karper het volgende:
ik ga straks naar school zal morgen even een fototjes schieten en bewerken
pi_24986064
quote:
Op dinsdag 8 februari 2005 11:12 schreef skiczukie het volgende:
quote:
Op woensdag 20 oktober 2004 19:14 schreef karper het volgende:
is er nog behoefte aan uitleg kwa messen dus waar je ze voor gebruikt? kan namelijk wel even fotot maken met tekst en uitleg
Daar was nog behoefte aan.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 8 februari 2005 @ 13:54:33 #153
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_24987753
Cool Ik ben inmiddels ook weer op zoek naar goede messen, dus dan is zo'n uitleg wel handig.
  woensdag 9 februari 2005 @ 18:22:04 #154
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_25009183
heb plaatjes van internet gehaald me messen liggen nog op school:



Koksmes
Info:Lengtes van 14-30 cm voor thuis gebruik is 16 cm handig de meeste koks hebben er een van 14 en van 25
Prijs klasse:40-100 euro


trancheermes
Info: voor het snijden van bereid vlees en hammen
Prijs40-80 euro


Office mesje
Info: verkrijgbaar van 8 t/m 12 cm,zeer handig voor groentes(bv ui insnijden)en andere klusjes
Prijs20-40 euro


Tourneermes
info:wordt gebruikt voor het tourneren van groente hier mee worden dus je worteltjes mee gesneden en je aardappeltjes die er uit zien als een halve maan
prijs:20-45 euro


worstmes
Info:voor worst te snijden meeste koks gebruiken hem echter voor tomaat
Prijs:30-45 euro


garneesmes
Info:voor het snijde van boter,augurk alles waar een leuke ribbel in moet
Prijs:20-50 euro


steakmes
info:gewoon bestek niet op tafel leggen als ik kom.
prijs:20-80 euro ps


uitbeenmes
Info:wordt gebruikt voor het vliezen van stukke vlees en het uitbenen van stukken vlees en gevogelte.
prijs:40-80


fileersmes
Info:zelfde type mes als uitbeenmes alleen langer en flexibeler
prijs:40-90


broodmes
Info:voor brood niet aanzetbaar met aanzetstaal
prijs:30-60 euro


pannermes
Info: geen mes hoeft niet geslepen te worden, wordt gebruikt om koekjes of crepes mee los te steken of om te draaien
Prijs:40-70 euro


hakbijl
Info:wordt gebruikt om bot door te slaan en om kreeften te hakken voor bisque
Prijs:60-120 euro


aanzet staal
Info:wordt gebruikt om een mes weer scherp mee te krijgen eigelijk moet je er 2 hebben een gewoone en een van diamant de diamant gebruik je als je mes te bot wordt het beste is daarna te slijpen met een wetstoon aanzetstaal.
Prijs:30-120 euro

de manier van aanzetten:

voor de geoefende gebruiker

handgiste manier om niet in je hande te snijden

je ziet het messen zijn big-busniss.
nog enkele tips bij aanschaf van een mes:
-ga voor top kwaliteit(zwilling,diamon lijn van sabetier, glabol en wusthof en goldhamster en kai)
-een koksmes mag iets buigen maar dit moet minimaal zijn
-hoop messen die ijsgehard zijn en laser gecontroleerd
-mocht je mes breken ga dan terug met all 2 de helften ge krijgt bij een goede winkel zo je geld terug mits, het een fabrieksfout is.
-ga de eerste keer naar een goede winkel waar er messen pakbaar zijn en vraag of je enkele snij bewegingen mag maken op een plank

de basis set voor thuis:
-koksmes
-office mes
-tourneermesje
-worstenmesje of een tomatenmesje

de set die ik heb bestaat uit:
-koksmes
-office mesje
-uitbeenmes
-tourneermes
-broodmes
-fileermes
-10 verschilllende boortjes(citroen trekker, pariessen boortjes)
-aanzetstaal
-trancheermes(klein)
--trancheermes(groot)

graag gedaan nu eerst koffie

[ Bericht 1% gewijzigd door Oblivion op 09-02-2005 18:26:43 ]
pi_25009270
Heb bij het eerste plaatje een h tussen moeten zetten, karper....

Maar helemaal goed dit! Klasse!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 9 februari 2005 @ 18:47:59 #156
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_25009592
bedankt suc6 er mee
  zaterdag 12 februari 2005 @ 00:15:10 #157
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25049553
@ Karper kun je eigenlijk ieder mes slijpen met behulp van aan aanzetstaal?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_25052453
Ik wil eens gaan proberen vis klaar te maken, maar op welke temperatuur moet ik de oven zetten?
  zaterdag 12 februari 2005 @ 10:48:09 #159
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_25053392
compleet afhankelijk wil je hem compleet in de oven bereiden?
180 graden

bak je hem eerst aan dan op graadje of 120
  zaterdag 12 februari 2005 @ 10:50:23 #160
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_25053420
quote:
Op zaterdag 12 februari 2005 00:15 schreef Martijn_77 het volgende:
@ Karper kun je eigenlijk ieder mes slijpen met behulp van aan aanzetstaal?
dat kan alleen een hakbijl is niet echt te slijpen.
wel is er een verschil in de hoek waar je inslijpt.
sommige messen zijn enkel geslepen voor dan wel links/rechts gebruik deze vragen ook een bepaalde behandeling.
vraag het in de winkel de dames(meestal dames) leggen je graag alles uit
  vrijdag 25 februari 2005 @ 12:11:45 #161
78150 Astridj0h
He shot me down, BANG BANG
pi_25248167
Wat ik dan persoonlijk weer heel makkelijk vind (als bijna beginnende koker) is een snelkookpan...

sperciebonen, wortel/ui, spruitjes, boerenkool, heel veel anderen soorten kool... allemaal in ongeveer 8 minuutjes klaar.

Vaak heb je ook nog van die rekjes zodat je meerdere dingen in één snelkookpan kunt bereiden (bijv. aardappels onder en daarboven de bloemkool) weet niet precies hoe het met behoud van vitamientjes zit, maar volgens mij wel aardig...

voor alle studenten/beginnende kokers die niet verder dan een gebakken ei komen: Zoek een lieve moeder/oma en ga gezellig met haar een maaltijd op tafel zetten! (zo leerde ik ook alles (lees gangbare hollandse maaltdijen) al op mijn 11e ofzo)
[Hoe trager je drinkt, des te langer dat het duurt. En zo is het goed...]
Foto's
pi_25248846
lijkt me niet echt een tip voor beginners, een snelkookpan...> snellere bereidingstijd > minder tijd > minder controle. Juist rust is belangrijk...
pi_25303290
ik ben ook beginner aankomend student dus. en ik weet wel een aantal basis dingetjes van koken..maar ik ben eigenlijk op zoek naar gewoon lekkere makkelijke recepten, zonder al teveel aparte ingredienten (student = niet rijk )
Toch iets aparts..dat je niet elke dag een gehaktbal of worst of een standaard rijstgerecht eet. maar gewoon echte lekkere recepten.
er zijn vast wel mensen met tips
pi_25303436
Hier heb je vast een topic, en voor de rest, het staat vol van lekkere recepten.
Zoek en gij zult vinden...

Goedkoop, Makkelijk/Snel en Lekker!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 15 april 2005 @ 23:58:02 #165
99156 _Boo_
Boo_ming
pi_26261799
Hoe lang kan je kip in de diepvries bewaren? vier sterren vriezer?
  vrijdag 15 april 2005 @ 23:59:53 #166
99156 _Boo_
Boo_ming
pi_26261833
quote:
Op maandag 28 februari 2005 22:59 schreef bunniej het volgende:
ik ben ook beginner aankomend student dus. en ik weet wel een aantal basis dingetjes van koken..maar ik ben eigenlijk op zoek naar gewoon lekkere makkelijke recepten, zonder al teveel aparte ingredienten (student = niet rijk )
Toch iets aparts..dat je niet elke dag een gehaktbal of worst of een standaard rijstgerecht eet. maar gewoon echte lekkere recepten.
er zijn vast wel mensen met tips
Hét studentengerecht - Pasta met spinazie en spekkies!
  zondag 17 april 2005 @ 03:34:51 #167
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26289111
quote:
Op vrijdag 15 april 2005 23:58 schreef _Boo_ het volgende:
Hoe lang kan je kip in de diepvries bewaren? vier sterren vriezer?
Dat zou zo 3 maanden moeten zijn bij -18 graden.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 22 april 2005 @ 13:43:01 #168
60847 Rampestamper
Fabricati diem, punc!
pi_26430763
Is beenham in een heteluchtoventje te bereiden? Onze elektrische oven is stuk namelijk en ik wilde zondag eigenlijk beenham eten.
De zin van het leven, is het leven zin geven.
  vrijdag 22 april 2005 @ 16:48:36 #169
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26435219
Ik maak beenham altijd in de pan klaar, ik heb een combi-magnetron met hete lucht maar daarin lukt het niet zo goed. (bij mij dan he).
Even aanbraden en dan 35 minuutjes (afhankelijk van het gewicht) zachtjes doorgaren.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 22 april 2005 @ 22:32:19 #170
60847 Rampestamper
Fabricati diem, punc!
pi_26443352
Da's ook een optie natuurlijk! Dan ga ik dat wel proberen thanks!
De zin van het leven, is het leven zin geven.
pi_26444217
*miereneuk mode aan* Een aanzetstaal gebruik je om bramen van je mes te halen, niet om het te slijpen. Door bramen wordt je mes een soort zaag of broodmes. Als je mes bot is, is het snijvlak te wijd.Dan moet je echt slijpen.
Natuurlijk snijdt je mes beter als je het over een staal haalt, maar het is geen slijpen.....
*miereneuk mode uit*
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 23 april 2005 @ 00:11:24 #172
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26445894
Krakje, waar reageer je nou op?
Volgens mij niet helemaal het goede topic, of wel?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26461521
Ik reageer op het topic hier van Martijn_77, van 12 februari......
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 24 april 2005 @ 10:19:00 #174
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26468708
Aha, volgende keer misschien handig om hem even te quoten, want dingen van 12 februari herinner ik me niet meer eind april hoor
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zondag 24 april 2005 @ 18:18:48 #175
60847 Rampestamper
Fabricati diem, punc!
pi_26479359
quote:
Op vrijdag 22 april 2005 16:48 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik maak beenham altijd in de pan klaar, ik heb een combi-magnetron met hete lucht maar daarin lukt het niet zo goed. (bij mij dan he).
Even aanbraden en dan 35 minuutjes (afhankelijk van het gewicht) zachtjes doorgaren.
En het was een succes!
De zin van het leven, is het leven zin geven.
pi_26479809
* nostra "1/300/" typt en op print drukt

supertopic!
When government - in pursuit of good intentions - tries to rearrange the economy, legislate morality, or help special interests, the cost come in inefficiency, lack of motivation, and loss of freedom. Government should be a referee, not an active player.
Friedman on Donahue
  zondag 24 april 2005 @ 20:17:56 #177
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26482075
quote:
Op zondag 24 april 2005 18:18 schreef Rampestamper het volgende:

[..]

En het was een succes!
Ah, hartstikke mooi!

@nostra: leuk dat je er wat aan hebt Daar worden we blij van
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26576315
Een vraagje dan: hoe lang kan je basisdingen in de vriezer bewaren? Zoals brood en vlees bijvoorbeeld?
When government - in pursuit of good intentions - tries to rearrange the economy, legislate morality, or help special interests, the cost come in inefficiency, lack of motivation, and loss of freedom. Government should be a referee, not an active player.
Friedman on Donahue
  donderdag 28 april 2005 @ 19:33:09 #179
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26577809
Vlees 3 maanden in een vriezer met 3 sterren, dat is dus een "echte" vriezer en niet zo'n klein vrieshokje in de hoek van de koelkast
Brood zou ik hooguit ene maand bewaren, anders droogt het zo uit.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  maandag 2 mei 2005 @ 18:42:55 #180
119890 KopieerMachine
Alles is te koop!
pi_26672322
quote:
Op maandag 29 maart 2004 19:07 schreef Karboenkeltje het volgende:

[..]
Saté: Koop voor 32 eurocent een pakje bij de Lidl en verwarm dat tien minuten in heet doch niet kokend water.


ontopic :

Pizza AlA ham kaas een mooie bodem maken of kant en klaar kopen (volg instructies verpakking)
Medium Pizza : 100 gram tomaten Puree Goed uitsmeren over de pizza ( niet te dicht bij de rand dan valt/druipt het eraf )
Kruiden (pizza kruiden zijn te vinden in bijna elke winkel)
Minimaal 200 gram Ham reepjes en heel veel kaas
voor de rest 20 minuten in de oven op 220 Graden celcius
Ja... echt!
pi_27007517
Help!

Weekendje alleen thuis en in plaats van de usual Spare Rib Express dacht ik maar eens iets te gaan koken enzo. Keuze: zeewolffilet want dat zag er leuk uit en klinkt stoer.

Enniewee, het leek me wel lekker om dat ding in te smeren met kruidenboter met wat knoflook erdoorheen en misschien wat extra kruiden - volgens het pakje is kruidenboter, ketchup, kerrie en sambal ook erg lekker, maar ik heb geen ketchup.

En dan moet het onder de ovengrill staat er achterop! Ik heb de knop van het oventje dat we hebben met alle geweld op grill proberen te draaien, maar na een halfuur kwam ik erachter dat je eerst de ovendeur open moet zetten voordat dat kan. Maar goed, nu kan ik hem in ieder geval aanzetten, dat scheelt een stuk.

Vragen: ik heb drie standen van het ovenrooster, hoog, middel en laag. Moet ie zo hoog mogelijk gezet worden in geval van ovengrillen, of bakt alles dan aan? En! Hoe leg je in godsnaam zo'n vis in de oven, nadat je hem hebt ingesmeerd met mijn mengsel? In folie? Gewoon zo?

Nou ja, over een uurtje ga ik er wel aan beginnen, misschien dat iemand dan antwoord heeft. Ondertussen ga ik kloten met mijn marinade.
When government - in pursuit of good intentions - tries to rearrange the economy, legislate morality, or help special interests, the cost come in inefficiency, lack of motivation, and loss of freedom. Government should be a referee, not an active player.
Friedman on Donahue
pi_27007575
Hmm, zou 'm eerst in de oven garen, en dan pas met de grill an de slag.
Anders issie black on the outside, en vies rauw aan de binnenkant...
Of eerst bakken in een koekenpan. Maar dan moet je er geen knoflook op smeren, want dat verbrandt en verbrande knoflook is bitter...
Heeft je moeder een braadslee? Zo niet dan een ovenschotel?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_27007609
quote:
Op zaterdag 14 mei 2005 18:02 schreef Oblivion het volgende:
Hmm, zou 'm eerst in de oven garen, en dan pas met de grill an de slag.
Hmm. Okay.
quote:
Heeft je moeder een braadslee? Zo niet dan een ovenschotel?
Ik heb geen idee wat een braadslee is. We hebben wel een ovenschotel.
When government - in pursuit of good intentions - tries to rearrange the economy, legislate morality, or help special interests, the cost come in inefficiency, lack of motivation, and loss of freedom. Government should be a referee, not an active player.
Friedman on Donahue
pi_27007712
Een braadslee is dit :

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_27007759
En wees voorzichtig met de grill....Blijf er maar bij, want voor je het weet brandt het aan, heb je niks...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_27007775
O nee, dat hebben we niet.
Wat is het verschil in functie met een ovenschaal? Dat ding is ook open en dan wel van glas, maar ja.
When government - in pursuit of good intentions - tries to rearrange the economy, legislate morality, or help special interests, the cost come in inefficiency, lack of motivation, and loss of freedom. Government should be a referee, not an active player.
Friedman on Donahue
pi_27007804
Niks, is prima een ovenschaal!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_27007889
Okay dus eerst gewoon in de oven - dat staat vrij duidelijk op het pakje beschreven - in de schaal, en dan eventjes onder de grill? Marinade al er op als ie in de "gewone oven" gaat?

This is gonna be great!
When government - in pursuit of good intentions - tries to rearrange the economy, legislate morality, or help special interests, the cost come in inefficiency, lack of motivation, and loss of freedom. Government should be a referee, not an active player.
Friedman on Donahue
pi_27007925
Ja tuurlijk! Lekker juist!

Komt helemaal goed!
Succes!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_27008035
Okay thanks
Laat het later wel weten of het heeft gesmaakt.
When government - in pursuit of good intentions - tries to rearrange the economy, legislate morality, or help special interests, the cost come in inefficiency, lack of motivation, and loss of freedom. Government should be a referee, not an active player.
Friedman on Donahue
pi_27010799
*burp*
Dat smaakte goed!

Ik heb alleen iets teveel marinade over de vis heen gegooid, waardoor-ie wat weekjes werd. Les voor de volgende keer.

Verder smaakten de aardappeltjes met rozemarijn en ijsbergslag met pijnbompitten en honing-mosterdsaus er uitstekend bij.
When government - in pursuit of good intentions - tries to rearrange the economy, legislate morality, or help special interests, the cost come in inefficiency, lack of motivation, and loss of freedom. Government should be a referee, not an active player.
Friedman on Donahue
pi_27011918
Harstikke goed! Leuk om te lezen, en wat goed van je dat het probeert!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_27146139
Even over die beenham in een hete lucht oven: ik heb het probleem dat in de hete lucht oven de boel nog wel eens wil uitdrogen. Ik omzeil de boel meestal door het voedsel (de ham in dit geval) te bar- of te larderen. Dat is resp. een beetje spek erin stoppen of erom heen doen. Een van mijn favoriete gerechten is met parmaham gelardeerde kipfilet met een plak brie erin. En het leuke is dat je kip op die manier niet uitdroogt!
Een eenzame lijder aan katatonie, had als hij verstarde een rattentronie
  donderdag 19 mei 2005 @ 18:10:02 #194
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27158138
Dat is een erg lekkere oplossing zeg!
Geeft erg veel extra smaak aan de kipfilet ook nog
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_27172186
Die beenham met zout erin ge-injecteerd? Gewoon braden met een klein beetje vet en een deksel.....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 20 mei 2005 @ 02:06:39 #196
33954 ElisaB
ook in zwart verkrijgbaar!
pi_27173431
quote:
Op donderdag 19 mei 2005 12:26 schreef daniel_hoenderdos het volgende:
Een van mijn favoriete gerechten is met parmaham gelardeerde kipfilet met een plak brie erin.
Sodeju, dat klinkt lekker

Kunnen we het ook een keer komen proeven

(owkee, het recept is genoeg; probeer ik het zelf wel)
Muil houwe of ik sjoel d'r eentje in!
pi_27173479
Mijn versie: bak kipfilet, varkenshaas of schnitzel aan. Fruit ui, voeg champignons toe. Doe het vlees + ui en champignons in een ovenschaal. Bedek met brie en laat smelten.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  donderdag 26 mei 2005 @ 17:11:14 #198
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27380222
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 02:17 schreef krakkemieke het volgende:
Mijn versie: bak kipfilet, varkenshaas of schnitzel aan. Fruit ui, voeg champignons toe. Doe het vlees + ui en champignons in een ovenschaal. Bedek met brie en laat smelten.
Beetje paneermeel over de kaas voor een lekker korstjes-effect. Zo krijg je baksteen nog lekker!

Krakkemieke, als je bent wie ik denk, moet je de groeten hebben van mijn zusje La Mamma
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  donderdag 26 mei 2005 @ 17:12:48 #199
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27380263
quote:
Op vrijdag 25 februari 2005 12:11 schreef Astridj0h het volgende:
Wat ik dan persoonlijk weer heel makkelijk vind (als bijna beginnende koker) is een snelkookpan...

sperciebonen, wortel/ui, spruitjes, boerenkool, heel veel anderen soorten kool... allemaal in ongeveer 8 minuutjes klaar.
Ik kan niet zonder! Ik maak er sudderlappen in (klaar in 1/2 uur i.p.v. een hele middag) en soep!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_27482376
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 02:06 schreef ElisaB het volgende:

[..]

Sodeju, dat klinkt lekker

Kunnen we het ook een keer komen proeven

(owkee, het recept is genoeg; probeer ik het zelf wel)
Ik woon in Zwolle, kom maar langs. Ik ga het denk ik donderdag weer maken.
Een eenzame lijder aan katatonie, had als hij verstarde een rattentronie
  woensdag 8 juni 2005 @ 22:34:55 #201
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_27758723
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 17:12 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Ik kan niet zonder! Ik maak er sudderlappen in (klaar in 1/2 uur i.p.v. een hele middag) en soep!
En smaakt het dan net zo goed als sudderlappen die de hele middag opgestaan hebben?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 9 juni 2005 @ 02:34:33 #202
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27764128
quote:
Op woensdag 8 juni 2005 22:34 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

En smaakt het dan net zo goed als sudderlappen die de hele middag opgestaan hebben?
Beter zelfs...!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  woensdag 15 juni 2005 @ 23:57:16 #203
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_27970095
quote:
Op donderdag 9 juni 2005 02:34 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Beter zelfs...!
Oke, kan het niet uit proberen heb geen snelkookpan.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_28015001
Even een simpel receptje:"

Lamsvlees met abrikozen

Je koopt een stuk lam (oren, hoofd, achterwerk, het boeit niet). Doe het lamsvlees in een kom en giet er ongeveer 3-4 eetlepels olie over (olijfolie of abrikozenolie werken het beste). Snijd vervolgens 4-7 abrikozen piepklein (of beter nog hak ze in de keukenmachine). Doe de abrikozen in de kom en zet het geheel in de koelkast.

Na een half uur: in een pan ongeveer 15 minuten bakken. Erg lekker met friet of vlaamse friet, en van die tropische vruchtjes.

Beetje leuk aankleden en je lief denkt dat je voor een vermogen hebt aangeschaft.
Danmark: more usefull every day!
pi_28113468
Mensen voor ¤15,00 ben je de held van je studenten huis .


ISBN 9021543249
  dinsdag 21 juni 2005 @ 12:20:21 #206
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28113936
ChicaneBT:
Wat staat er in dat boekje dan?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_28118364
quote:
Op dinsdag 21 juni 2005 12:20 schreef BBQ-kip het volgende:
ChicaneBT:
Wat staat er in dat boekje dan?
Dit verhaaltje staat erbij, (op dit moment kan ik zelf niet bij het boek komen).
quote:
Studeren én lekker koken: het lijkt nogal eens een onmogelijke opgave. Te weinig tijd... Te weinig geld... Geen animo... Onzin! Koken kan juist dé basis zijn voor een gezellige en gezonde studententijd. Of je nou in een groot, saamhorig studentenhuis woont met een gemeenschappelijke keuken of solo op een kamer met kitchenette: lekker koken kan simpel, betaalbaar maar vooral erg leuk zijn. Dit boek is zo ingedeeld dat je voor iedere (kook)situatie altijd een toepasselijk recept vindt. Zo wordt 'de mooiste tijd van je leven' tevens 'de lekkerste tijd van je leven'.
Eindelijk een studentenkookboek uit de praktijk voor de student van deze tijd!
  woensdag 22 juni 2005 @ 19:39:22 #208
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28142023
quote:
Op dinsdag 21 juni 2005 23:08 schreef ChicaneBT het volgende:
Dit verhaaltje staat erbij, (op dit moment kan ik zelf niet bij het boek komen).
Die hebben toch ook zo'n column in de Viva?

Dat is ten minste wat mijn vrouw wist te melden?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 23 juni 2005 @ 00:31:27 #209
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28150946
Midas Dekkers schijnt ook eens een kookboek te hebben geschreven voor studenten... Ik heb het nog nergens gezien (zal toch de bieb eens bezoeken), maar vanwege zijn heerlijke schrijfstijl zal ik het toch eens willen lezen!

Wat voor recepten staan erin eigenlijk? Geef eens wat namen?
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_28176498
quote:
Op donderdag 23 juni 2005 00:31 schreef dutch-mamma het volgende:
Midas Dekkers schijnt ook eens een kookboek te hebben geschreven voor studenten... Ik heb het nog nergens gezien (zal toch de bieb eens bezoeken), maar vanwege zijn heerlijke schrijfstijl zal ik het toch eens willen lezen!

Wat voor recepten staan erin eigenlijk? Geef eens wat namen?
Het zijn volgens mij wat ik mij kan herinneren niet echt recepten voor fijnproevers, maar vooral dingen die makkelijk te maken zijn en tegen vooral een leuke prijs .
  donderdag 30 juni 2005 @ 13:42:30 #211
65997 Oldbie
Proud to be South African!
pi_28355570
Ik kom net bij de C1000 vandaan. Wat bloemkool en aardappels gehaald voor vanavond. Geen probleem. Kan ik best klaarmaken.
Waar ik wel een beetje mee zit is mijn stukje vlees. Ze hadden entrecote in de aanbieding en ik heb wat meegenomen. Ik ben daarna naar de blokker gegaan en heb een heuse grillpan aangeschaft
Maar hoe moet ik verder? Ik wil mijn entrecote lekker medium hebben. Dark on the outside, nice and juicy on the inside!! Maar hoe doe ik dat? Ik zou best wat hulp kunnen gebruiken. Hoel lang moet hij in de pan? Hoe hoog moet het vuur (ja, gas)? Ik heb geen idee. Ik heb alleen ervaring met een stukkie kipfilet, een karbonade of een gehaktbal.
pi_28355881
Ok.. hier heb ik dus een tvp nodig... ik heb net een kamer gevonden dus dit topic ga ik heeeel hard kunnen gebruiken!
  donderdag 30 juni 2005 @ 14:23:08 #213
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28356847
quote:
Op donderdag 30 juni 2005 13:42 schreef Oldbie het volgende:
Ik kom net bij de C1000 vandaan. Wat bloemkool en aardappels gehaald voor vanavond. Geen probleem. Kan ik best klaarmaken.
Waar ik wel een beetje mee zit is mijn stukje vlees. Ze hadden entrecote in de aanbieding en ik heb wat meegenomen. Ik ben daarna naar de blokker gegaan en heb een heuse grillpan aangeschaft
Maar hoe moet ik verder? Ik wil mijn entrecote lekker medium hebben. Dark on the outside, nice and juicy on the inside!! Maar hoe doe ik dat? Ik zou best wat hulp kunnen gebruiken. Hoel lang moet hij in de pan? Hoe hoog moet het vuur (ja, gas)? Ik heb geen idee. Ik heb alleen ervaring met een stukkie kipfilet, een karbonade of een gehaktbal.
Grillpan eerst evenschoonmaken voor gebruik, gewoon even afwassen, dan is al het Blokker-stof eraf.
De entrecote uit de koelkast leggen en een beetje op kamer temperatuur laten komen. Als je hem koud in de pan smijt krijg je een taaie homp die met een beetje pech koud is van binnen en dat is natuurlijk eeuwig zonde.
Als je entrecote een beetje op temperatuur is, de pan op hoog vuur zetten, drupje olie in de pan (geen boter, dat verbrand) en wanneer de olie warm is, de entrecote in de pan leggen.
Laten liggen tot je het vlees aan de zijkant een beetje ziet verkleuren (gaar ziet worden), je ziet de hitte langzaam een beetje "omhoog kruipen" in het vlees. Dan omdraaien.
Zo nodig tussendoor het vuur wat lager draaien als het te hard gaat.
Dan een beetje zout en peper (liefst versgemalen) erover strooien, als je dit eerder doet kruipt het vocht in het zout en gaat je entrecote liggen sudderen met als gevolg een taaie lap.
Dan deze kant bakken dus en wanneer het klaar is op je bordje leggen, of hij klaar is kun je even checken door het vlees uit de pan te nemen en met een scherp mes er een stukje af te snijden om te kijken of hij medium genoeg is.
En dan je vleesje heel even laten rusten en dan aanvallen
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  donderdag 30 juni 2005 @ 14:36:12 #214
65997 Oldbie
Proud to be South African!
pi_28357266
quote:
Op donderdag 30 juni 2005 14:23 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Grillpan eerst evenschoonmaken voor gebruik, gewoon even afwassen, dan is al het Blokker-stof eraf.
De entrecote uit de koelkast leggen en een beetje op kamer temperatuur laten komen. Als je hem koud in de pan smijt krijg je een taaie homp die met een beetje pech koud is van binnen en dat is natuurlijk eeuwig zonde.
Als je entrecote een beetje op temperatuur is, de pan op hoog vuur zetten, drupje olie in de pan (geen boter, dat verbrand) en wanneer de olie warm is, de entrecote in de pan leggen.
Laten liggen tot je het vlees aan de zijkant een beetje ziet verkleuren (gaar ziet worden), je ziet de hitte langzaam een beetje "omhoog kruipen" in het vlees. Dan omdraaien.
Zo nodig tussendoor het vuur wat lager draaien als het te hard gaat.
Dan een beetje zout en peper (liefst versgemalen) erover strooien, als je dit eerder doet kruipt het vocht in het zout en gaat je entrecote liggen sudderen met als gevolg een taaie lap.
Dan deze kant bakken dus en wanneer het klaar is op je bordje leggen, of hij klaar is kun je even checken door het vlees uit de pan te nemen en met een scherp mes er een stukje af te snijden om te kijken of hij medium genoeg is.
En dan je vleesje heel even laten rusten en dan aanvallen
Thanks, ik ga mijn best doen vanavond
  donderdag 30 juni 2005 @ 14:56:22 #215
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28357889
Suczeven! 14.gif
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  donderdag 30 juni 2005 @ 18:08:42 #216
65997 Oldbie
Proud to be South African!
pi_28363285
Ik heb mijn voer net op....hier mijn verslag:
VERSCHRIKKELIJK!!!! Wat is dat lekker zeg

BBQ-kip, bedankt voor je advies!! Het was erg geslaagd. Ik heb misschien net iets teveel peper gebruikt maar ik ben liefhebber van spicy food, dus een ramp was het niet.
Morgen ga ik weer naar de C1000. Weer aanbieding-entrecote halen. Wie weet kan het nog lekkerder

Ohja, nog een vraagje. Zou het net zo lekker uit de koekepan komen als uit de grill pan? Nee toch zeker? Ik heb mijn grill pan toch niet voor niets gekocht he? Nee he?
  donderdag 30 juni 2005 @ 19:14:03 #217
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28365018
Leuk om te horen dat het zo goed is gegaan

Ik vind entrecote het lekkerst uit de grillpan (liever nog van de BBQ).
Gewone koekenpan is ook lekker hoor, maar grillpan vind ik het lekkerst

Oldbie eet dus de rest van de week entrecote
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  donderdag 30 juni 2005 @ 20:10:03 #218
65997 Oldbie
Proud to be South African!
pi_28366748
quote:
Op donderdag 30 juni 2005 19:14 schreef BBQ-kip het volgende:
Oldbie eet dus de rest van de week entrecote
  vrijdag 1 juli 2005 @ 13:10:45 #219
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_28385613
mijn ervaring met de grillpan is dat het al snel heel erg goed lukt, je wacht gewoon tot de streepjes een mooi kleurje hebben en het vlees is klaar (ligt natuurlijk ook een beetje aan de dikte van het vlees natuurlijk, maar over het algemeen gaat het prima)
  vrijdag 1 juli 2005 @ 14:44:55 #220
65997 Oldbie
Proud to be South African!
pi_28389081
Whehehe, ik ben weer naar de C1000 geweest en wat denk je? De entrecote in de aanbieding!! Wat wil je nog meer?
Ik heb maar weer wat meegenomen. Dat wordt weer smullen vanavond.

Morgen gaan we met wat vrienden BBQ'en trouwens. Hebben jullie nog leuke suggesties? Iets waarmee ik de hele kluit op het verkeerde been zet? Iedereen moet eigen vlees meenemen, dus ik kan met iets vreemds aankomen. Dat lijkt mij erg leuk
pi_28389114
Het grote barbecue topic 2005

Heb je hier wat aan?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_28415897
Ik heb postelein gekocht. Maar wat kan je er eigenlijk mee? Gewoon koken, niet al te lang denk ik. Kan je er nog wat anders mee?
Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
| Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
  zaterdag 2 juli 2005 @ 20:04:49 #223
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28422671
quote:
Op zaterdag 2 juli 2005 16:30 schreef SuperRembo het volgende:
Ik heb postelein gekocht. Maar wat kan je er eigenlijk mee? Gewoon koken, niet al te lang denk ik. Kan je er nog wat anders mee?
Een stamppot van maken met kaas en aardappelen. Je moet dan de postelijn er als laatste toevoegen zodat deze nog lekker knapperig blijft
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 4 juli 2005 @ 12:22:36 #224
99672 HV
Ik moest bellen,
pi_28471309
Handig topic! M'n ouders gaan binnenkort 2 weken op vakantie en koken is nou niet echt mijn specialiteit . Dus dit topic kan me nog goed van pas komen .
want de klop doet het niet.
  maandag 4 juli 2005 @ 19:48:25 #225
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28487012
quote:
Op maandag 4 juli 2005 12:22 schreef HV het volgende:
Handig topic! M'n ouders gaan binnenkort 2 weken op vakantie en koken is nou niet echt mijn specialiteit . Dus dit topic kan me nog goed van pas komen .
Nog een tip als je niet te vaak wil koken gewoon voor 2 dagen koken en de volgende dag gewoon uit de magnetron eten.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')