quote:Op dinsdag 8 februari 2005 10:57 schreef karper het volgende:
ik ga straks naar school zal morgen even een fototjes schieten en bewerken![]()
quote:
Daar was nog behoefte aan.quote:Op woensdag 20 oktober 2004 19:14 schreef karper het volgende:
is er nog behoefte aan uitleg kwa messen dus waar je ze voor gebruikt? kan namelijk wel even fotot maken met tekst en uitleg
dat kan alleen een hakbijl is niet echt te slijpen.quote:Op zaterdag 12 februari 2005 00:15 schreef Martijn_77 het volgende:
@ Karper kun je eigenlijk ieder mes slijpen met behulp van aan aanzetstaal?
Hét studentengerecht - Pasta met spinazie en spekkies!quote:Op maandag 28 februari 2005 22:59 schreef bunniej het volgende:
ik ben ook beginneraankomend student dus. en ik weet wel een aantal basis dingetjes van koken..maar ik ben eigenlijk op zoek naar gewoon lekkere makkelijke recepten, zonder al teveel aparte ingredienten (student = niet rijk
)
Toch iets aparts..dat je niet elke dag een gehaktbal of worst of een standaard rijstgerecht eet. maar gewoon echte lekkere recepten.
er zijn vast wel mensen met tips
Dat zou zo 3 maanden moeten zijn bij -18 graden.quote:Op vrijdag 15 april 2005 23:58 schreef _Boo_ het volgende:
Hoe lang kan je kip in de diepvries bewaren? vier sterren vriezer?
En het was een succes!quote:Op vrijdag 22 april 2005 16:48 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik maak beenham altijd in de pan klaar, ik heb een combi-magnetron met hete lucht maar daarin lukt het niet zo goed. (bij mij dan he).
Even aanbraden en dan 35 minuutjes (afhankelijk van het gewicht) zachtjes doorgaren.
Ah, hartstikke mooi!quote:
quote:Op maandag 29 maart 2004 19:07 schreef Karboenkeltje het volgende:
[..]
Saté: Koop voor 32 eurocent een pakje bij de Lidl en verwarm dat tien minuten in heet doch niet kokend water.
Hmm. Okay.quote:Op zaterdag 14 mei 2005 18:02 schreef Oblivion het volgende:
Hmm, zou 'm eerst in de oven garen, en dan pas met de grill an de slag.
Ik heb geen idee wat een braadslee is. We hebben wel een ovenschotel.quote:Heeft je moeder een braadslee? Zo niet dan een ovenschotel?
Sodeju, dat klinkt lekkerquote:Op donderdag 19 mei 2005 12:26 schreef daniel_hoenderdos het volgende:
Een van mijn favoriete gerechten is met parmaham gelardeerde kipfilet met een plak brie erin.
Beetje paneermeel over de kaas voor een lekker korstjes-effect. Zo krijg je baksteen nog lekker!quote:Op vrijdag 20 mei 2005 02:17 schreef krakkemieke het volgende:
Mijn versie: bak kipfilet, varkenshaas of schnitzel aan. Fruit ui, voeg champignons toe. Doe het vlees + ui en champignons in een ovenschaal. Bedek met brie en laat smelten.
Ik kan niet zonder! Ik maak er sudderlappen in (klaar in 1/2 uur i.p.v. een hele middag) en soep!quote:Op vrijdag 25 februari 2005 12:11 schreef Astridj0h het volgende:
Wat ik dan persoonlijk weer heel makkelijk vind (als bijna beginnende koker) is een snelkookpan...
sperciebonen, wortel/ui, spruitjes, boerenkool, heel veel anderen soorten kool... allemaal in ongeveer 8 minuutjes klaar.
Ik woon in Zwolle, kom maar langs. Ik ga het denk ik donderdag weer maken.quote:Op vrijdag 20 mei 2005 02:06 schreef ElisaB het volgende:
[..]
Sodeju, dat klinkt lekker
Kunnen we het ook een keer komen proeven
(owkee, het recept is genoeg; probeer ik het zelf wel)
En smaakt het dan net zo goed als sudderlappen die de hele middag opgestaan hebben?quote:Op donderdag 26 mei 2005 17:12 schreef dutch-mamma het volgende:
[..]
Ik kan niet zonder! Ik maak er sudderlappen in (klaar in 1/2 uur i.p.v. een hele middag) en soep!
Beter zelfs...!quote:Op woensdag 8 juni 2005 22:34 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
En smaakt het dan net zo goed als sudderlappen die de hele middag opgestaan hebben?
Oke, kan het niet uit proberen heb geen snelkookpan.quote:
Dit verhaaltje staat erbij, (op dit moment kan ik zelf niet bij het boek komen).quote:Op dinsdag 21 juni 2005 12:20 schreef BBQ-kip het volgende:
ChicaneBT:
Wat staat er in dat boekje dan?
quote:Studeren én lekker koken: het lijkt nogal eens een onmogelijke opgave. Te weinig tijd... Te weinig geld... Geen animo... Onzin! Koken kan juist dé basis zijn voor een gezellige en gezonde studententijd. Of je nou in een groot, saamhorig studentenhuis woont met een gemeenschappelijke keuken of solo op een kamer met kitchenette: lekker koken kan simpel, betaalbaar maar vooral erg leuk zijn. Dit boek is zo ingedeeld dat je voor iedere (kook)situatie altijd een toepasselijk recept vindt. Zo wordt 'de mooiste tijd van je leven' tevens 'de lekkerste tijd van je leven'.
Eindelijk een studentenkookboek uit de praktijk voor de student van deze tijd!
Die hebben toch ook zo'n column in de Viva?quote:Op dinsdag 21 juni 2005 23:08 schreef ChicaneBT het volgende:
Dit verhaaltje staat erbij, (op dit moment kan ik zelf niet bij het boek komen).
Het zijn volgens mij wat ik mij kan herinneren niet echt recepten voor fijnproevers, maar vooral dingen die makkelijk te maken zijn en tegen vooral een leuke prijsquote:Op donderdag 23 juni 2005 00:31 schreef dutch-mamma het volgende:
Midas Dekkers schijnt ook eens een kookboek te hebben geschreven voor studenten... Ik heb het nog nergens gezien (zal toch de bieb eens bezoeken), maar vanwege zijn heerlijke schrijfstijl zal ik het toch eens willen lezen!
Wat voor recepten staan erin eigenlijk? Geef eens wat namen?
Grillpan eerst evenschoonmaken voor gebruik, gewoon even afwassen, dan is al het Blokker-stof eraf.quote:Op donderdag 30 juni 2005 13:42 schreef Oldbie het volgende:
Ik kom net bij de C1000 vandaan. Wat bloemkool en aardappels gehaald voor vanavond. Geen probleem. Kan ik best klaarmaken.
Waar ik wel een beetje mee zit is mijn stukje vlees. Ze hadden entrecote in de aanbieding en ik heb wat meegenomen. Ik ben daarna naar de blokker gegaan en heb een heuse grillpan aangeschaft![]()
Maar hoe moet ik verder? Ik wil mijn entrecote lekker medium hebben. Dark on the outside, nice and juicy on the inside!! Maar hoe doe ik dat? Ik zou best wat hulp kunnen gebruiken. Hoel lang moet hij in de pan? Hoe hoog moet het vuur (ja, gas)? Ik heb geen idee. Ik heb alleen ervaring met een stukkie kipfilet, een karbonade of een gehaktbal.
Thanks, ik ga mijn best doen vanavondquote:Op donderdag 30 juni 2005 14:23 schreef BBQ-kip het volgende:
[..]
Grillpan eerst evenschoonmaken voor gebruik, gewoon even afwassen, dan is al het Blokker-stof eraf.
De entrecote uit de koelkast leggen en een beetje op kamer temperatuur laten komen. Als je hem koud in de pan smijt krijg je een taaie homp die met een beetje pech koud is van binnenen dat is natuurlijk eeuwig zonde.
Als je entrecote een beetje op temperatuur is, de pan op hoog vuur zetten, drupje olie in de pan (geen boter, dat verbrand) en wanneer de olie warm is, de entrecote in de pan leggen.
Laten liggen tot je het vlees aan de zijkant een beetje ziet verkleuren (gaar ziet worden), je ziet de hitte langzaam een beetje "omhoog kruipen" in het vlees. Dan omdraaien.
Zo nodig tussendoor het vuur wat lager draaien als het te hard gaat.
Dan een beetje zout en peper (liefst versgemalen) erover strooien, als je dit eerder doet kruipt het vocht in het zout en gaat je entrecote liggen sudderen met als gevolg een taaie lap.
Dan deze kant bakken dus en wanneer het klaar is op je bordje leggen, of hij klaar is kun je even checken door het vlees uit de pan te nemen en met een scherp mes er een stukje af te snijden om te kijken of hij medium genoeg is.
En dan je vleesje heel even laten rusten en dan aanvallen![]()
quote:Op donderdag 30 juni 2005 19:14 schreef BBQ-kip het volgende:
Oldbie eet dus de rest van de week entrecote
Een stamppot van maken met kaas en aardappelen. Je moet dan de postelijn er als laatste toevoegen zodat deze nog lekker knapperig blijftquote:Op zaterdag 2 juli 2005 16:30 schreef SuperRembo het volgende:
Ik heb postelein gekocht. Maar wat kan je er eigenlijk mee? Gewoon koken, niet al te lang denk ik. Kan je er nog wat anders mee?
Nog een tip als je niet te vaak wil koken gewoon voor 2 dagen koken en de volgende dag gewoon uit de magnetron eten.quote:Op maandag 4 juli 2005 12:22 schreef HV het volgende:
Handig topic! M'n ouders gaan binnenkort 2 weken op vakantie en koken is nou niet echt mijn specialiteit. Dus dit topic kan me nog goed van pas komen
.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |