abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 8 juni 2005 @ 22:34:55 #201
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_27758723
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 17:12 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Ik kan niet zonder! Ik maak er sudderlappen in (klaar in 1/2 uur i.p.v. een hele middag) en soep!
En smaakt het dan net zo goed als sudderlappen die de hele middag opgestaan hebben?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 9 juni 2005 @ 02:34:33 #202
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27764128
quote:
Op woensdag 8 juni 2005 22:34 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

En smaakt het dan net zo goed als sudderlappen die de hele middag opgestaan hebben?
Beter zelfs...!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  woensdag 15 juni 2005 @ 23:57:16 #203
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_27970095
quote:
Op donderdag 9 juni 2005 02:34 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Beter zelfs...!
Oke, kan het niet uit proberen heb geen snelkookpan.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_28015001
Even een simpel receptje:"

Lamsvlees met abrikozen

Je koopt een stuk lam (oren, hoofd, achterwerk, het boeit niet). Doe het lamsvlees in een kom en giet er ongeveer 3-4 eetlepels olie over (olijfolie of abrikozenolie werken het beste). Snijd vervolgens 4-7 abrikozen piepklein (of beter nog hak ze in de keukenmachine). Doe de abrikozen in de kom en zet het geheel in de koelkast.

Na een half uur: in een pan ongeveer 15 minuten bakken. Erg lekker met friet of vlaamse friet, en van die tropische vruchtjes.

Beetje leuk aankleden en je lief denkt dat je voor een vermogen hebt aangeschaft.
Danmark: more usefull every day!
pi_28113468
Mensen voor ¤15,00 ben je de held van je studenten huis .


ISBN 9021543249
  dinsdag 21 juni 2005 @ 12:20:21 #206
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28113936
ChicaneBT:
Wat staat er in dat boekje dan?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_28118364
quote:
Op dinsdag 21 juni 2005 12:20 schreef BBQ-kip het volgende:
ChicaneBT:
Wat staat er in dat boekje dan?
Dit verhaaltje staat erbij, (op dit moment kan ik zelf niet bij het boek komen).
quote:
Studeren én lekker koken: het lijkt nogal eens een onmogelijke opgave. Te weinig tijd... Te weinig geld... Geen animo... Onzin! Koken kan juist dé basis zijn voor een gezellige en gezonde studententijd. Of je nou in een groot, saamhorig studentenhuis woont met een gemeenschappelijke keuken of solo op een kamer met kitchenette: lekker koken kan simpel, betaalbaar maar vooral erg leuk zijn. Dit boek is zo ingedeeld dat je voor iedere (kook)situatie altijd een toepasselijk recept vindt. Zo wordt 'de mooiste tijd van je leven' tevens 'de lekkerste tijd van je leven'.
Eindelijk een studentenkookboek uit de praktijk voor de student van deze tijd!
  woensdag 22 juni 2005 @ 19:39:22 #208
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28142023
quote:
Op dinsdag 21 juni 2005 23:08 schreef ChicaneBT het volgende:
Dit verhaaltje staat erbij, (op dit moment kan ik zelf niet bij het boek komen).
Die hebben toch ook zo'n column in de Viva?

Dat is ten minste wat mijn vrouw wist te melden?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 23 juni 2005 @ 00:31:27 #209
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28150946
Midas Dekkers schijnt ook eens een kookboek te hebben geschreven voor studenten... Ik heb het nog nergens gezien (zal toch de bieb eens bezoeken), maar vanwege zijn heerlijke schrijfstijl zal ik het toch eens willen lezen!

Wat voor recepten staan erin eigenlijk? Geef eens wat namen?
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_28176498
quote:
Op donderdag 23 juni 2005 00:31 schreef dutch-mamma het volgende:
Midas Dekkers schijnt ook eens een kookboek te hebben geschreven voor studenten... Ik heb het nog nergens gezien (zal toch de bieb eens bezoeken), maar vanwege zijn heerlijke schrijfstijl zal ik het toch eens willen lezen!

Wat voor recepten staan erin eigenlijk? Geef eens wat namen?
Het zijn volgens mij wat ik mij kan herinneren niet echt recepten voor fijnproevers, maar vooral dingen die makkelijk te maken zijn en tegen vooral een leuke prijs .
  donderdag 30 juni 2005 @ 13:42:30 #211
65997 Oldbie
Proud to be South African!
pi_28355570
Ik kom net bij de C1000 vandaan. Wat bloemkool en aardappels gehaald voor vanavond. Geen probleem. Kan ik best klaarmaken.
Waar ik wel een beetje mee zit is mijn stukje vlees. Ze hadden entrecote in de aanbieding en ik heb wat meegenomen. Ik ben daarna naar de blokker gegaan en heb een heuse grillpan aangeschaft
Maar hoe moet ik verder? Ik wil mijn entrecote lekker medium hebben. Dark on the outside, nice and juicy on the inside!! Maar hoe doe ik dat? Ik zou best wat hulp kunnen gebruiken. Hoel lang moet hij in de pan? Hoe hoog moet het vuur (ja, gas)? Ik heb geen idee. Ik heb alleen ervaring met een stukkie kipfilet, een karbonade of een gehaktbal.
pi_28355881
Ok.. hier heb ik dus een tvp nodig... ik heb net een kamer gevonden dus dit topic ga ik heeeel hard kunnen gebruiken!
  donderdag 30 juni 2005 @ 14:23:08 #213
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28356847
quote:
Op donderdag 30 juni 2005 13:42 schreef Oldbie het volgende:
Ik kom net bij de C1000 vandaan. Wat bloemkool en aardappels gehaald voor vanavond. Geen probleem. Kan ik best klaarmaken.
Waar ik wel een beetje mee zit is mijn stukje vlees. Ze hadden entrecote in de aanbieding en ik heb wat meegenomen. Ik ben daarna naar de blokker gegaan en heb een heuse grillpan aangeschaft
Maar hoe moet ik verder? Ik wil mijn entrecote lekker medium hebben. Dark on the outside, nice and juicy on the inside!! Maar hoe doe ik dat? Ik zou best wat hulp kunnen gebruiken. Hoel lang moet hij in de pan? Hoe hoog moet het vuur (ja, gas)? Ik heb geen idee. Ik heb alleen ervaring met een stukkie kipfilet, een karbonade of een gehaktbal.
Grillpan eerst evenschoonmaken voor gebruik, gewoon even afwassen, dan is al het Blokker-stof eraf.
De entrecote uit de koelkast leggen en een beetje op kamer temperatuur laten komen. Als je hem koud in de pan smijt krijg je een taaie homp die met een beetje pech koud is van binnen en dat is natuurlijk eeuwig zonde.
Als je entrecote een beetje op temperatuur is, de pan op hoog vuur zetten, drupje olie in de pan (geen boter, dat verbrand) en wanneer de olie warm is, de entrecote in de pan leggen.
Laten liggen tot je het vlees aan de zijkant een beetje ziet verkleuren (gaar ziet worden), je ziet de hitte langzaam een beetje "omhoog kruipen" in het vlees. Dan omdraaien.
Zo nodig tussendoor het vuur wat lager draaien als het te hard gaat.
Dan een beetje zout en peper (liefst versgemalen) erover strooien, als je dit eerder doet kruipt het vocht in het zout en gaat je entrecote liggen sudderen met als gevolg een taaie lap.
Dan deze kant bakken dus en wanneer het klaar is op je bordje leggen, of hij klaar is kun je even checken door het vlees uit de pan te nemen en met een scherp mes er een stukje af te snijden om te kijken of hij medium genoeg is.
En dan je vleesje heel even laten rusten en dan aanvallen
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  donderdag 30 juni 2005 @ 14:36:12 #214
65997 Oldbie
Proud to be South African!
pi_28357266
quote:
Op donderdag 30 juni 2005 14:23 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Grillpan eerst evenschoonmaken voor gebruik, gewoon even afwassen, dan is al het Blokker-stof eraf.
De entrecote uit de koelkast leggen en een beetje op kamer temperatuur laten komen. Als je hem koud in de pan smijt krijg je een taaie homp die met een beetje pech koud is van binnen en dat is natuurlijk eeuwig zonde.
Als je entrecote een beetje op temperatuur is, de pan op hoog vuur zetten, drupje olie in de pan (geen boter, dat verbrand) en wanneer de olie warm is, de entrecote in de pan leggen.
Laten liggen tot je het vlees aan de zijkant een beetje ziet verkleuren (gaar ziet worden), je ziet de hitte langzaam een beetje "omhoog kruipen" in het vlees. Dan omdraaien.
Zo nodig tussendoor het vuur wat lager draaien als het te hard gaat.
Dan een beetje zout en peper (liefst versgemalen) erover strooien, als je dit eerder doet kruipt het vocht in het zout en gaat je entrecote liggen sudderen met als gevolg een taaie lap.
Dan deze kant bakken dus en wanneer het klaar is op je bordje leggen, of hij klaar is kun je even checken door het vlees uit de pan te nemen en met een scherp mes er een stukje af te snijden om te kijken of hij medium genoeg is.
En dan je vleesje heel even laten rusten en dan aanvallen
Thanks, ik ga mijn best doen vanavond
  donderdag 30 juni 2005 @ 14:56:22 #215
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28357889
Suczeven! 14.gif
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  donderdag 30 juni 2005 @ 18:08:42 #216
65997 Oldbie
Proud to be South African!
pi_28363285
Ik heb mijn voer net op....hier mijn verslag:
VERSCHRIKKELIJK!!!! Wat is dat lekker zeg

BBQ-kip, bedankt voor je advies!! Het was erg geslaagd. Ik heb misschien net iets teveel peper gebruikt maar ik ben liefhebber van spicy food, dus een ramp was het niet.
Morgen ga ik weer naar de C1000. Weer aanbieding-entrecote halen. Wie weet kan het nog lekkerder

Ohja, nog een vraagje. Zou het net zo lekker uit de koekepan komen als uit de grill pan? Nee toch zeker? Ik heb mijn grill pan toch niet voor niets gekocht he? Nee he?
  donderdag 30 juni 2005 @ 19:14:03 #217
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28365018
Leuk om te horen dat het zo goed is gegaan

Ik vind entrecote het lekkerst uit de grillpan (liever nog van de BBQ).
Gewone koekenpan is ook lekker hoor, maar grillpan vind ik het lekkerst

Oldbie eet dus de rest van de week entrecote
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  donderdag 30 juni 2005 @ 20:10:03 #218
65997 Oldbie
Proud to be South African!
pi_28366748
quote:
Op donderdag 30 juni 2005 19:14 schreef BBQ-kip het volgende:
Oldbie eet dus de rest van de week entrecote
  vrijdag 1 juli 2005 @ 13:10:45 #219
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_28385613
mijn ervaring met de grillpan is dat het al snel heel erg goed lukt, je wacht gewoon tot de streepjes een mooi kleurje hebben en het vlees is klaar (ligt natuurlijk ook een beetje aan de dikte van het vlees natuurlijk, maar over het algemeen gaat het prima)
  vrijdag 1 juli 2005 @ 14:44:55 #220
65997 Oldbie
Proud to be South African!
pi_28389081
Whehehe, ik ben weer naar de C1000 geweest en wat denk je? De entrecote in de aanbieding!! Wat wil je nog meer?
Ik heb maar weer wat meegenomen. Dat wordt weer smullen vanavond.

Morgen gaan we met wat vrienden BBQ'en trouwens. Hebben jullie nog leuke suggesties? Iets waarmee ik de hele kluit op het verkeerde been zet? Iedereen moet eigen vlees meenemen, dus ik kan met iets vreemds aankomen. Dat lijkt mij erg leuk
pi_28389114
Het grote barbecue topic 2005

Heb je hier wat aan?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_28415897
Ik heb postelein gekocht. Maar wat kan je er eigenlijk mee? Gewoon koken, niet al te lang denk ik. Kan je er nog wat anders mee?
Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
| Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
  zaterdag 2 juli 2005 @ 20:04:49 #223
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28422671
quote:
Op zaterdag 2 juli 2005 16:30 schreef SuperRembo het volgende:
Ik heb postelein gekocht. Maar wat kan je er eigenlijk mee? Gewoon koken, niet al te lang denk ik. Kan je er nog wat anders mee?
Een stamppot van maken met kaas en aardappelen. Je moet dan de postelijn er als laatste toevoegen zodat deze nog lekker knapperig blijft
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 4 juli 2005 @ 12:22:36 #224
99672 HV
Ik moest bellen,
pi_28471309
Handig topic! M'n ouders gaan binnenkort 2 weken op vakantie en koken is nou niet echt mijn specialiteit . Dus dit topic kan me nog goed van pas komen .
want de klop doet het niet.
  maandag 4 juli 2005 @ 19:48:25 #225
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28487012
quote:
Op maandag 4 juli 2005 12:22 schreef HV het volgende:
Handig topic! M'n ouders gaan binnenkort 2 weken op vakantie en koken is nou niet echt mijn specialiteit . Dus dit topic kan me nog goed van pas komen .
Nog een tip als je niet te vaak wil koken gewoon voor 2 dagen koken en de volgende dag gewoon uit de magnetron eten.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_28487477
quote:
Op maandag 4 juli 2005 19:48 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Nog een tip als je niet te vaak wil koken gewoon voor 2 dagen koken en de volgende dag gewoon uit de magnetron eten.
Koken is toch leuk?
  maandag 4 juli 2005 @ 20:18:55 #227
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28488178
quote:
Op maandag 4 juli 2005 20:01 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Koken is toch leuk?
Dat wel maar als je de volgende dag weinig tijd hebt is het een goede tip om toch lekker, gezond en snel te eten.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 4 juli 2005 @ 23:17:47 #228
99672 HV
Ik moest bellen,
pi_28495301
quote:
Op maandag 4 juli 2005 19:48 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Nog een tip als je niet te vaak wil koken gewoon voor 2 dagen koken en de volgende dag gewoon uit de magnetron eten.
Bedankt voor de tip !
Ben wel van plan om iedere dag te gaan koken (nou ja bijna elke dag ). Ik kook namelijk eigenlijk nooit dus dat wordt wel eens tijd. Maar misschien heb ik het na 1 dag ook wel gehad, wie weet .
want de klop doet het niet.
  dinsdag 5 juli 2005 @ 11:10:02 #229
61183 leonieke
Dan toch?
pi_28504899
Met mijn ma op vakantie is het de bedoeling dat ik kook.

Hmz.. dus toch maar even hier min vraag posten. Hoe maak je nu precies varkenshaasje klaar?
domme vraag waarschijnlijk, maar mijn pa kon dat vroeger altijd zo lekker maken en nu wil ik dat ook maar kan ik het hem niet meer vragen...
  dinsdag 5 juli 2005 @ 11:20:02 #230
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28505172
Hoe wil je het varkenshaasje klaarmaken?
"Gewoon" gebakken? Of nog iets speciaals?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  dinsdag 5 juli 2005 @ 11:27:32 #231
61183 leonieke
Dan toch?
pi_28505387
quote:
Op dinsdag 5 juli 2005 11:20 schreef BBQ-kip het volgende:
Hoe wil je het varkenshaasje klaarmaken?
"Gewoon" gebakken? Of nog iets speciaals?
Gewoon gebakken en dan uiteindelijk bruine saus overhouden.

Ik ben echt een n00b als het op vlees aankomt. Koken kan ik hoor, maar met het vlees loopt het echt keer op keer verkeerd.

eigenlijk wil ik dat recept van mijn pa, maar ik weet zelfs niet wat er in zijn saus was dus kan ik het hier moeilijk vragen
  dinsdag 5 juli 2005 @ 11:33:45 #232
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28505550
Bruine saus... geen idee wat je bedoelt helaas...

Maar een gewone gebakken varkenshaas doe ik altijd zo:
Varkenshaasje beetje met keukenpapier deppen waar nodig.
Pan op het vuur zetten, lekker heet laten worden, dan wat olie en wat boter in de pan, wanneer het warm wordt trekken de "belletjes" weg uit de boter en wordt het bruin, dan de varkenshaas erin leggen.
Beetje heen en weer schuiven en wanneer gekleurd omkeren en bestrooien met zout en peper.
Wanneer alles een kleurtje heeft het vuur laag zetten en er een deksel op doen.
15 a 20 minuutjes wachten, wel af en toe omkeren, en dan moet hij goed zijn
Niet te gaar laten worden, dan wordt het heel droog vlees.

Hoop dat het lukt zo
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  dinsdag 5 juli 2005 @ 11:36:20 #233
61183 leonieke
Dan toch?
pi_28505618
quote:
Op dinsdag 5 juli 2005 11:33 schreef BBQ-kip het volgende:
Bruine saus... geen idee wat je bedoelt helaas...

Maar een gewone gebakken varkenshaas doe ik altijd zo:
Varkenshaasje beetje met keukenpapier deppen waar nodig.
Pan op het vuur zetten, lekker heet laten worden, dan wat olie en wat boter in de pan, wanneer het warm wordt trekken de "belletjes" weg uit de boter en wordt het bruin, dan de varkenshaas erin leggen.
Beetje heen en weer schuiven en wanneer gekleurd omkeren en bestrooien met zout en peper.
Wanneer alles een kleurtje heeft het vuur laag zetten en er een deksel op doen.
15 a 20 minuutjes wachten, wel af en toe omkeren, en dan moet hij goed zijn
Niet te gaar laten worden, dan wordt het heel droog vlees.

Hoop dat het lukt zo
En moet je dan eerst geen uitje snijden ofzo? Of hoort dat niet bij een varkenshaasje?

Stel nu dat je een biefstuk bakt dan heb je toch ook meestal bruine saus over op het einde? Zo'n saus bedoel ik, gewoon van het bakken van het vlees eigenlijk. Alleen krijg ik dan nooit een saus maar iets waterachtigs..
  dinsdag 5 juli 2005 @ 11:40:42 #234
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28505717
Als jij een uitje er lekker bij vindt kun je dat prima doen, dan zou ik de ui heel fijn snijden en die er dan bij doen op het moment dat je het vuur lager zet, dan verbrand het niet te erg en "smelt" het een beetje weg in het bakvet.
Dan word je jus (die bedoelde je toch?) ook iets dikker.
Je zou ook nog een beetje jus-spul uit een pakte kunnen toevoegen als je dat lekker vind, ikzelf ben er niet zo'n fan van.

En als je jus met water erbij maakt, niet teveel water toevoegen! Anders is het echt heel vies.
Ikzelf vind jus het lekkerst zonder water erbij, geef mij maar gewoon het pure spul
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_28647510
ik vroeg me wat af, welke groenten zijn lekker bij vis....
Ik wilde vanavond een "roerbakschotel" vis eten (allerlei verschillende soorten vis in een caribisch sausje), en ik zoek er nog lekkere groente bij..
You don't have to know why you do something to stop doing it. All you have to do is to take a close look at what you are actually doing and decide to stop doing it for that moment!"
  zaterdag 9 juli 2005 @ 11:05:02 #236
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_28648045
broccoli of haricot vers?

Jammer dat m;n tapasboek bij m'n vriendin ligt, stond een erg lekker recept in voor haricot vers, met dun gesneden uienringen en gedeeltelijk ook in wite wijn gekookt dacht ik..

[ Bericht 79% gewijzigd door SiGNe op 09-07-2005 11:13:48 ]
pi_28732291
Ik vraag het hier ook maar ff
iemand ideetjes voor een lekkere salade voor by de shoarma?
Don't let your mind rule over your heart
  dinsdag 12 juli 2005 @ 16:37:57 #238
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_28741505
Ik weet nog wel een lekkere frisse knoflooksaus die erg makkelijk te maken is en veel lekkerder is dan uit een flesje:
Benodigdheden:
125ml creme fraiche
2 eetlepels mayo
2-3 teentjes knoflook
peterselie
peper
suiker

mayo en creme fraiche mengen, knoflook erin uitpersen, peterselie erbij, peper en suiker naar smaak toevoegen (niet teveel suiker, dat maakt de saus te zoet)

Smul ze..
pi_28880502
hey die Karper , vraagje
Is t handig/verstandig een aparte uitbeenmes aan te schaffen voor t uitbenen van kippenboutjes ?? File kant-en-klaar kopen is voor mij geen optie want gewoon te duur dus koop ik hele kippenbouten(+schouder dus) per aantal kg en probeer zo en kwaad als t kan al t vlees uit te snijden... ik kan je vertellen tis een nachtmerrie ik weet niet of dit ligt aan een mes die niet scherp genoeg is (heb wel 30 pleuro's voor betaald) of aan mijn techniek ... Maar door je berichtje kwam ik net op t lumineuze idee eens wat uberscherpe top-messen aan t schaffen Is een gewone koksmes niet voldoende voor uitbenen ? want wil niet een boel geld aan een uitbeenmesje uitgeven die ik niet voor andere snij en hakwerkzaamheden kan gebruiken.. .graag advies !
"Religion is simply a parasite on a much older moral sense"
  zondag 17 juli 2005 @ 13:49:12 #240
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28880662
quote:
Op dinsdag 12 juli 2005 11:58 schreef Chiggy het volgende:
Ik vraag het hier ook maar ff
iemand ideetjes voor een lekkere salade voor by de shoarma?
Basis: ijsbergsla.

Verder erhoorheen husselen (naar smaak, kies maar uit)
- dunne ringetjes rode ui
- zwarte olijven
- fetablokjes
- tomaat
- croûtons (snij oud brood in dobbeltjes/verhit een flinke slok olijfolie in de koekenpan en bak hierin een gehalveerde teen knoflook goudbruin/haal de knoflook eruit, doe broodblokjes erin/pas op, brandt snel aan! Laat afkoelen op keukenpapier).
- stukjes/plakjes/dobbeltjes komkommer
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_29036228
Ik heb bijna vakantie en ik ben van plan om allerlei nieuwe dingetjes uit te proberen. Ik ga denk ik beginnen met de Knorr wereldgerechten en zo een stapje verder. Ben benieuwd.

Of hebben de kookgoden hier nog tips. Ik ben niet helemaal een newbie op kookgebied.
  vrijdag 22 juli 2005 @ 12:32:24 #242
100933 Zjenitha
Vertel eens iets leuks
pi_29036407
(TVP)
Well, Dude, we just don't know.
pi_29098608
Ik woon sinds kort op kamers en het enige wat ik kook zijn groenten uit blik, krieltjes en een stukje vlees ( meestal slavink, cordon-bleu of kipfilet) en ben wel op zoek naar iets originelers, dus hou dit topic in de gaten
  maandag 25 juli 2005 @ 01:53:19 #244
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_29102423
quote:
Op vrijdag 22 juli 2005 12:25 schreef Sabrina1981 het volgende:
Ik heb bijna vakantie en ik ben van plan om allerlei nieuwe dingetjes uit te proberen. Ik ga denk ik beginnen met de Knorr wereldgerechten en zo een stapje verder. Ben benieuwd.

Of hebben de kookgoden hier nog tips. Ik ben niet helemaal een newbie op kookgebied.
koop een goed kookboek zou ik zeggen en probeer de gerechten daaruit te maken, kom je heel wat verder mee dan met de wereldgerechten van knorr.
Bij de witte boekenmarkt (of een soortgelijke budgetboekenwinkel) liggen er meestal redelijk wat en ze zijn ook niet duur.
Zelf ga ik binnenkort maar eens aan m'n chinese kookboek beginnen, had een lekker receptje voor kip in citroensaus gevonden.

Geldt ook voor Sylvana trouwens, er zijn ook genoeg boeken te vinden met goedkope maaltijden die toch lekkerder zijn dan groenten uit blik.
pi_29102492
tvp
  dinsdag 26 juli 2005 @ 13:19:46 #246
6915 Faithy
Kutwijf.
pi_29139170
Hey lieverds,

nu wil ik graag aardappels in de oven klaarmaken (bij gebrek aan bbq) en daar lekker iets van een yofresh kruidending bij doen. (zelf gefixed).

Nu lukt het kruidengeval wel, alleen heb ik nog nooit eerder aardappels in de oven/grill gedaan.

Welke aardappelen kan ik daar het best voor nemen en hoe kan ik ze het beste klaarmaken?
(temperatuur, tijd enzo)

bedankt
Doei.
pi_29139357
Heb je een magnetron, Faithy?

Dan kan je beter je aardappels poffen in de magnetron.
Lekker en snel.

Dan heb je een gare aardappel waar je alles mee kunt doen.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 26 juli 2005 @ 13:28:28 #248
6915 Faithy
Kutwijf.
pi_29139455
jah, ik heb wel een magnetron ja

(ik hou van mn keukentje met 2 ovens, en een magnetron )
Doei.
pi_29139824
Aardappel schoonmaken, inprikken met vork.
En goan met die banoan!

Ligt een beetje aan de grote van de aardappel hoe lang.
Ikzelf doe meestal 3 minuten de ene kant en dan 3 minuten de andere kant.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 26 juli 2005 @ 13:44:02 #250
6915 Faithy
Kutwijf.
pi_29139999
gewoon op volle sterkte?
Doei.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')