abonnement bol.com Unibet Coolblue
  woensdag 18 februari 2004 @ 12:32:09 #1
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_17281565
De nieuwe vakantiebestemming is bekend: we gaan naar Mexico!!!!

Alleen, dat is dan gelijk bijna weer het enige wat bekend is...
Wat in ieder geval niet: groepsreis, gebonden zijn aan een strak reisschema, strandvakantie, lange busreizen.
Wat dan wel: zelf rondreizen, veel bezienswaardigheden, ook langs kleine dorpjes, eigen vrijheid (in reisschema)

Het plan is om ongeveer 3 weken te gaan, in de periode tussen half april en eind mei in ieder geval. Auto huren lijkt me wel handig, zeker gezien de 'eisen'

Wie is er naar Mexico geweest, kan lekker veel vertellen hierover, weet welke plaatsen je echt gezien moet hebben, weet ook kleine niet-toeristische dorpjes te vinden, info over een auto huren in Mexico, de veiligheid in Mexico-City, etc etc etc...

Geluk is een richting, geen punt
pi_17281645
Ik ben er geweest.

*zie mijn fotoboek*

Destijds was ik in Cancun en begin Augustus dit jaar ga ik naar Playa del Carmen.

(ik kan je dus alleen wat vertellen over het caribische gedeelte)

  woensdag 18 februari 2004 @ 12:40:33 #3
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_17281758
Ligt eraan wat je precies hebt gedaan enzo... Alleen aan het strand gelegen of ook dingen bezocht? In strandinfo ben ik niet geinteresseerd (daarvoor kan je ook naar spanje), alle andere info: roept u maar!
Geluk is een richting, geen punt
pi_17281760
ik ben er 1 keer geweest en dat was op Cozumel, tis een eiland bij Playa del Carmen

Ik kan je aanraden hier niet naar toe te gaan, ik vond er persoonlijk niet veel aan.
Wat het meeste irriteerde waren dat de mensen zo opdringerig waren.
Die stonden voor al die toeristenshops en proberen je dan naar binnen te praten.
Nu begrijp ik wel dat die mensen niet veel geld hebben , maar wanneer ik 1 hangmatwinkel heb gezien heb ik ze allemaal wel gezien.
Voor de rest vond ik er ook niet zo veel te doen

Dat is de enige plek in Mexixo waar ik ben geweest dus ik weet niet hoe de rest is...prettige vakantie in elk geval

pi_17281872
quote:
Op woensdag 18 februari 2004 12:40 schreef Yvonnetje het volgende:
Ligt eraan wat je precies hebt gedaan enzo... Alleen aan het strand gelegen of ook dingen bezocht? In strandinfo ben ik niet geinteresseerd (daarvoor kan je ook naar spanje), alle andere info: roept u maar!
Heb in ieder geval de tijd van mn leven gehad daar.

Indd. was het meer zon zee en strand, maar echt NIET met Spanje te vergelijken.

Zo zijn de discotheken daar MEGA groot en er word op zijn amerikaans geentertaint.
Verders zijn de mexicanen erg aardig volk, met service hoog in het vaandel.

Op cancun is het een aanrader om met dolfijnen te zwemmen iig.

Verders wil ik je adviseren er met mexicaanse dollars te betalen.

  woensdag 18 februari 2004 @ 12:48:41 #6
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_17281928
quote:
Op woensdag 18 februari 2004 12:46 schreef Rolex het volgende:
Verders wil ik je adviseren er met mexicaanse dollars te betalen.
En waarom dan?
Geluk is een richting, geen punt
pi_17282142
Ik ben Yucatan rond geweest. In neem aan dat je een reisgids gaat kopen, daar kan de de grote bezienswaardigheden wel in vinden. Waar je iig heen moet naar mijn mening is San Christobal De Las Cassas (spelfouten waarschijnlijk inbegrepen). Das een mooie stad in de bergen en de Laguna van Baccalar (oid) was ook erg mooi. En blijf uit de buurt van Cancun/Playa Del Carmen als je niet van amerikanen/strandvakanties houd! Alhoewel het wel een mooie kust is!
Aldus.
  woensdag 18 februari 2004 @ 14:24:57 #8
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_17284583
Drie weken is niet erg lang, maar op zich wel genoeg om iets te kunnen zien. Vlieg je op Mexico DF, of ergens anders op?

Zelf heb ik een paar jaar geleden een maand rondgetrokken daar. Het is een prachtig land, met veel variatie. Aangezien ik niet weet wat jouw voorkeuren zijn kan ik alleen maar vertellen wat ik zelf zoal heb gedaan.

Eerste tip: géén auto huren! In de eerste plaats is met de bus reizen véél leuker: je ontmoet Mexicanen en omdat je gezamelijk ergens naartoe gaat kom je makkelijk in contact. Daarbij is het bussysteem in Mexico méér dan prima. Bussen aangevuld met kleine collectivo's maakt dat je vrijwel overal kunt komen. Ikzelf zou sowieso niet graag willen rijden daar: de wegen hebben vaak grote gaten en Mexicanen rijden als gekken. Niet relaxed! Tenslotte beperkt een auto je meer dan je zou denken: de afstanden zijn zó immens dat je dat zelf maar niet zo afrijdt. Een stuk van 8 uur kun je met een bus makkelijk in een nachtje afleggen, met de auto kom je totaal afgeleefd aan, na zelf al die tijd achter het stuur. Zeker als je maar kort hebt zou ik er nóóit aan beginnen!

Tweede tip: Leer de taal een klein beetje. Ikzelf sprak bijna geen woord Spaans toen ik daar was en het verbaasde mij ontzettend hoe weinig Engels er wordt gesproken, zelfs in de grote steden. Nu ik heel wat meer heb gereisd in de regio en goed Spaans spreek weet ik hoeveel je mist: het is echt superleuk om met de mensen te kunnen praten!

Derde tip: Verdiep je een klein beetje in de lokale situatie. Veel mensen (jij waarschijnlijk ook) trekken naar het zuiden van Mexico (Oaxaca en Chiapas) waar de laatste jaren heel wat is gebeurt. De LP biedt al wat historie en politiek, boekjes van het KIT (Landenreeks) zijn ook altijd goed. Een leuk reisverhalenboek is ook "Hier komen alleen slechte vrouwen" (Nederlandse schrijfster, ben de naam even kwijt). Ben je geïntereseerd in hedendaags Mexico dan is "Casino Mexico" ook heel aardig. Artikelen vind je op (daar kom ik weer) www.noticias.nl (lees met name over de Zapatistas).

Mijn reis destijds begon in DF, de hoofdstad. Belangrijk om hier wat tijd voor uit te trekken, want hij is enorm en er zijn geweldige dingen te zien. Leuk is dat iedere wijk een eigen karakter heeft, zodat je je nooit totaal overweldigd voelt. Ik was weg van de muurschilderingen in Bellas Artes en langs de Plaza Mayor (in de Municipalidad??). Voor je alle opgravingen door het hele land gaat bekijken is het ook leuk om hier naar het Archeologiemuseum te gaan, ter "voorbeiding". Vanuit Mexico is het ook makkelijk Teotichuacan bezoeken, met de prachtige tempels van de zon en de maan.

Vanuit DF naar Taxco geweest. Lief stadje, maar erg toeristisch en niet heel bijzonder. Puebla schijnt ook mooi te zijn, daar ben ik zelf niet geweest.

Oaxaca vond ik wel geweldig. Prachtige koloniale stad met mooie gebouwen. Je kunt er vlakbij Monte Alban bezoeken en er zijn leuke kroegjes (mezcal! ) en restaurantjes.

Vanuit Oaxaca naar Puerto Angel. Was toen wij er waren (net na de laatste hurricane) nogal verlaten. Prachtig strand, leuke kleine hostels, héérlijk eten op het strand, visserbootjes... Een stuk leuker (in mijn ogen) dan het sneue voormalige hippieparadijs Zippolite. Vlak daarbij (Mazunte) kun je trouwens wel een heel leuk schildpaddenproject bezoeken.

Hierna naar San Christobal. Zeer toeristisch, maar wel een "must" (voor zover je daarvan kan spreken). Hier vandaan kun je inheemse dorpen in de omgeving bezoeken, wat heel erg de moeite waard is. Je kunt er met een toer naartoe of te paard (zere kont! ).

Volgende stop was Palenque, fantasche Maya-stad in de jungle. Vooral gaaf als je de moeite neemt om diep de jungle in te lopen (niet alleen op het centrale veld blijven!) waar je apen en prachtige vlinders ziet.

Laatste op de route was Veracruz. De stad is overdag niet bijzonder, maar de centrale Plaza komt 's avonds tot leven: complete kermis met Mariachi-bands en clowns die goocheltrucks doen. Heel leuk.
Van Veracruz ben ik weer terug naar DF gegaan. Oorspronkelijk wilden wij ook graag wat van Yucatán zien, maar we hebben ervoor gekozen het rustig aan te doen en overal onze tijd voor te nemen. Zoals gezegd: de afstanden zijn enorm!

Laat maar even weten als je ergens wat meer over wilt weten....

Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_17284590
I love Mexico
Ik ben daar als best vaak geweest en blijf er heen gaan (familie)
Erg mooi !

Je moet naar Veracruz gaan, dat is een plaatsje aan de kust (Golf van Mexico) en dat is echt super mooi. Mexico stad is ook heel mooi, even buiten mexico stad heb je steden met piramides enzo, is ook leuk om te zien Wel zou ik als je Mexico nog niet zo goed kent niet alleen op straat lopen 's avonds. Beter met groepje/meedere mensen ofzo. En idd beter auto huren want kan zijn dat taxi je naaid en meer geld vraagd omdat je buitenlander bent (maar jij weet dat niet dus je betaald gewoon en die taxidude zo van -> lekker extra centjes ) (niet dat dit bij elke taxi gebeurd maar kan zijn) Verder zijn de uitgaans moeglijkheden daarzo erg ruim. Je kan naar veel disco's / bars enzo, ben al in best wel veel disco's geweest daaro. Muziek verschilt per disco maar maakt mij niet zo uit want ik houd wel van alles een beetje
Ook leuk is om naar Acapulco te gaan . Dat is aan de west-kust . Ook heel mooi plaatsje Zee en strand zijn daar echt mooi en zeewater is lekker warm.

Veel plezier met de reis

[Dit bericht is gewijzigd door Magic75 op 18-02-2004 14:34]

Midnight Accord | GReddy EVO 2 Exhaust System
  woensdag 18 februari 2004 @ 14:26:17 #10
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_17284621
quote:
Op woensdag 18 februari 2004 12:46 schreef Rolex het volgende:
Verders wil ik je adviseren er met mexicaanse dollars te betalen.
Mexicaanse dollars?
Hoe ver ben je ook weer buiten Cancun geweest?
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  woensdag 18 februari 2004 @ 14:31:34 #11
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_17284759
Bedankt alvast voor alle info Hik! Heb ik vast wat aan

De LP is al aangeschaft, even lekker inlezen!
Weet nog niet op welke plaats we vliegen, dat moet namelijk nog geboekt worden. Kan nog alle kanten op dus.
Vreemd wat jij vertelt over het rondreizen met een auto. Bij het reisbureau zeiden ze dat dat prima te doen is (ja, je moet wel lang rijden maar buiten dat...) en op Yorin Travel heeft Chris 5 weken rondgereden in Mexico en die zei ook dat het verkeer vrij veilig was... Gaten in de weg zitten er wel, maar de Mexicanen schijnen toch wel rustig te rijden.
Ga zeker een beetje Spaans leren, da's zoiezo wel leuk als je op vakantie gaat. Al is het maar een klein woordje of zinnetje; altijd leuk!

Geluk is een richting, geen punt
  woensdag 18 februari 2004 @ 14:37:45 #12
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_17284892
Qua auto: Tuurlijk kan het alles kan... Ik zou het persoonlijk alleen doen als ik echt een paar maanden had, en de tijd had om ook echt op veel plekken te stoppen (en om op andere manieren mensen te ontmoeten en langzaamaan aan het verkeer te wennen). Punt is dat je toch bepáálde zaken gaat zien als je er maar zo "kort" (want 3-4 weken is gewoon kort voor zo'n groot land) bent en die zijn allemaal prima te doen met de bus.

Ik vond het verkeer redelijk idioot hoor (en ik had daarvoor toch ook al het één en ander gezien!) en ik kan me niet voorstellen dat dat in 4-5 jaar zo veranderd is....

Maar het belangrijkste is gewoon de lol van het reizen met de bus, tussen die andere mensen...

Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_17284913
Heb mijn bovenstaande berrichtje langer gemaakt (meer info)

En trouwens, je betaalt in Mexico met pesos!

Midnight Accord | GReddy EVO 2 Exhaust System
pi_17287730
Mexico... een topic naar mijn hart

Een auto huren is prima te doen, en mijn ervaring is dat de wegen in Mexico erg goed zijn, zo af en toe een gat of kuil en erg veel topes (soort irritante vluchtheuvels), maar vergeleken de wegen in Belize en Guatemala zijn de wegen in Mexico een walhalla. Ga echter niet rondrijden in de buurt van Mexico DF. Bovendien zijn zoals al eerder gezegd de afstanden erg groot, dus is reizen met de bus een aanrader. Het busvervoer is in Mexico perfect geregeld, prima bussen en goed schema, daar kunnen wij nog wat van leren. Bovendien is het goedkoop.

Een plaats die ik erg mooi vind is inderdaad San Cristobal de las Casas (ga als je er bent ook naar de dorpen San Juan Chamula en Zinacatan, de eerste is erg toeristisch maar absoluut de moeite waard, de 2e daar kan je prachtig borduurwerk kopen).

Je zou van San Cristobal naar de golf van Mexico kunnen reizen, bijvoorbeeld via Palenque (leuk stadje en mooie ruïnes in de jungle, het is er heel erg vochtig en warm), Campeche (niet erg toeristisch en mooie oude binnenstad met gekleurde huisjes, aan zee, verse vis eten!) naar Mérida.

Ik ben verliefd geworden op de stad Mérida. Toen ik er voor het eerst kwam, vond ik het niets. De 2e keer vond ik het al wat mooier en vanaf de 3e keer dat ik er was ben ik verkocht. Er zijn vrij weinig toeristen, de bevolking is erg cultureel (veel theaters, ouderwetse bioscopen en parken, musea, prachtige muurschilderingen in het gemeentehuis over de vernedering van de Maya's en de verovering door de conquestadores) en op haalbare afstand liggen de plaatsen Celestun (een lagune met héél veel roze flamingo's, vlakbij de zee) en Uxmal en Kabah, schitterende maya-vindplaatsen, persoonlijk voor mij de mooiste in Mexico.

Izamal moet je ook zéker bezoeken als je in Yucatan bent. Een prachtig rustig stadje met enorm vriendelijke mensen die alles van je willen weten. Het hele stadje is zowat geel geverfd en dit is ook de kleur van het mooie grote klooster wat er staat. Ook ligt Chichen Itza dichtbij Mérida, maar daar kan je het beste net na openingstijd heengaan, anders wordt het overspoeld door Amerikaanse dagjesmensen.

Mexico City is een gigantische stad die ik persoonlijk niet zo boeiend vond. Ik moet ook eerlijk toegeven dat ik niet veel heb gezien, ik was een beetje "reismoe" toen ik er aankwam dus heb de paar dagen dat ik er was voornamelijk rondgestruind op de insurgentes en de zocalo. De kerk op het centrale plein, de zocalo, is een aanrader, die is zo groot en plomp dat je er niet omheen kunt.

Het noorden van Mexico ken ik niet, maar dat staat hoog bovenaan mijn verlanglijstje.

[Dit bericht is gewijzigd door Vogue op 18-02-2004 16:31]

  woensdag 18 februari 2004 @ 16:44:56 #15
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_17288624
quote:
Op woensdag 18 februari 2004 16:16 schreef Vogue het volgende:
Mexico... een topic naar mijn hart
Ik dacht al... waar blijf je!
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_17304442
Ten noorden van Mexico City heb je een aantal koloniale steden die zeker de moeite waard zijn. Leukste stadje voor mij ten noorden van Mexico City is Guanajuato, een universiteitsstad met mooie gebouwen, leuke nauwe straatjes en veel sfeer. Vlak daarbij heb je ook San Miguel de Allende ook een leuke koloniale stad. Nadeel van deze plek voor mij was het zeer grote aantal gepensioneerde Amerikanen dat daar rondhing. Hier verder in de buurt heb je ook nog plaatsen als Queretaro en Zacatecas die ook interessant zijn. In de buurt is trouwens wel nog een paar honderd kilometer als ik mij goed herinner. Als je van koloniale steden houdt dan zou ik zeker aanraden om een stuk naar het noorden te gaan. Mocht je van canyons houden dan is verder naar het noorden in de buurt van Chiahuahau de Baranca del Cobre, een aantal zeer indrukwekkende canyons. Dit is echter wel een eind weg van Mexico City.
Het zuiden van Mexico spreekt mij trouwens meer aan. De al genoemde plaatsen Oaxaca, Mazunte, Palenque, San Cristobal de las Casas zijn allemaal de moeite waard. Ook Merida is een leuke plaats, de enige plaats van Yucatan die ik de moeite waard vond. Verder zijn er in Yucaton nog wel een aantal indrukwekkende ruines zoals Uxmal en Chitzen Itza, waar je inderdaad erg vroeg moet zijn om hordes Amerikaanse toeristen te vermijden.
  donderdag 26 februari 2004 @ 18:06:54 #17
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_17378291
Wat een leuke info allemaal
Op deze manier krijg je toch ook de wat kleinere plaatjes die iets minder toeristisch zijn, en dat vind ik nou juist het leukste! Natuurlijk wil ik wel de grote dingen bekijken, maar kleine stadjes zijn zeker de moeite waard!!!
Eerst eens even bekijken wat ik nu allemaal aan info heb (natuurlijk ook de nodige reisboeken geraadpleegd), dan de route bepalen en kijken of er nog meer plaatsen naar boven komen!
Binnenkort alvast de vlucht boeken, ook niet onbelangrijk
Geluk is een richting, geen punt
pi_17392419
Wij gaan ook naar mexico en willen eerst maar is het zuiden gaan "ontdekken".
Heb hier al het e.e.a. gelezen (thnx!) dus dat wordt met de bus rondrijden...

Maar waar hebben jullie geboekt? hotel of resort ? via interne? is dat goedkoper?
Tips zijn welkom!
Muay-Thai...
Mixed Martial Arts!
pi_17393276
Je kan beter ter plekke boeken als je gaat rondreizen. Dit is makkelijker dan vooraf want er zijn overal wel hotelkamers vrij en je ziet gelijk of het hotel/hostel wel/niet leuk is. Tenzij je in januari gaat, maar dat is net geweest
pi_17393653
november ook goed ik ga 4 weken......
Nog meer met Tips ?
Muay-Thai...
Mixed Martial Arts!
  vrijdag 27 februari 2004 @ 15:30:29 #21
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_17394462
Gewoon een goede reisgids kopen, Controle, daar staan al een hele berg hostels en pensiones in. Als je 's avonds laat ergens aankomt en je wilt niet eerst de hele stad door sjouwen kun je dan eventueel ook vooraf bellen, hoewel er bij de meeste hostels geen engels wordt gesproken. Ook even een talengidsje erbij dus...
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  vrijdag 27 februari 2004 @ 17:38:07 #22
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_17396869
"Tiene alguna habitacion libre?"

En dan maar hopen dat ze gewoon alleen 'si' zeggen
Geluk is een richting, geen punt
pi_17397033
quote:
Op vrijdag 27 februari 2004 17:38 schreef Yvonnetje het volgende:
"Tiene alguna habitacion libre?"

En dan maar hopen dat ze gewoon alleen 'si' zeggen
Die kans is redelijk aanwezig, in Mexico heb ik geen enkele keer gehad dat een hostel vol zat. Sowieso heb ik nu in elf maanden tijd in Midden en Zuid Amerika volgens mij 2 keer gehad dat ik naar een ander hostel ging omdat een hostel vol zat.
pi_17404865
quote:
Op donderdag 19 februari 2004 02:30 schreef nirvana het volgende:
Ten noorden van Mexico City heb je een aantal koloniale steden die zeker de moeite waard zijn. Leukste stadje voor mij ten noorden van Mexico City is Guanajuato, een universiteitsstad met mooie gebouwen, leuke nauwe straatjes en veel sfeer.
Indeed!
Mexico City zelf is eigenlijk een vieze, ranzige, vervuilde stad, waar je de hele tijd met de hand op de beurs loopt uit te kijken voor gaten in de stoep. De gebouwen in de stad zijn nauwelijks de moeite waard, en die leuke gebouwen die er zijn zijn slecht onderhouden en vallen imho in het niet bij vergelijkbare gebouwen die je overal in Europa tegenkomt. Maar ja, de stad heeft wel 22 miljoen inwoners, dus je moet het eigenlijk toch gezien hebben. En als je er dan toch heen gaat zou ik een hoog punt opzoeken ergens in het centrum van de stad, zodat je de hele stad rondom in de vallei kan bekijken. Dan krijg je pas echt een idee, hoe groot Mexico City (of Districto Federal, zoasl de inboorlingen het zelf noemen) is.
Ik kan je wel de stad Puebla aanraden. Ook geen kleine stad, met 3 miljoen inwoners, maar de stad is qua gebouwen en geschiedenis vergelijkbaar met MC, maar heeft geen van de nadelen. Een heerlijke relaxe, rustige stad. Het ligt op zo'n 75 a 100 kilometer van MC en is best in een dagtoer te doen.
Clowns to the left of me, jokers to the right, here I am, stuck in the middle with you.
What a day for a daydream.
pi_17404878
quote:
Op woensdag 18 februari 2004 12:48 schreef Yvonnetje het volgende:
<blockquote><font size="1" face="verdana, arial, helvetica">quote:</font><hr>Op woensdag 18 februari 2004 12:46 schreef Rolex het volgende:<br>Verders wil ik je adviseren er met mexicaanse dollars te betalen.<hr></blockquote>En waarom dan?
Daar kan ik wel op antwoorden. In alle LP's en zo staat vermeld dat betalen met dollars geen probleem is. Mooi wel dus, op straat of in winkels accepteren ze ze niet. Bovendien hebben Mexicanen een pleureshekel aan Amerikanen (gringo's), dus ik zou elke schijn vermijden, en zo vlug mogelijk laten blijken dat je uit Europa komt.
Clowns to the left of me, jokers to the right, here I am, stuck in the middle with you.
What a day for a daydream.
  zaterdag 28 februari 2004 @ 14:55:31 #26
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_17409410
Ben net terug van 2 maanden reizen door Mexico en Guatemala. Ik ben op het moment in Madrid waar ik op zoek ben naar een baan, dus heb niet zo heel veel tijd om te schrijven.

Persoonlijk vond ik Oaxaca heel erg de moeite waard, ik vond de sfeer daar geweldig en zoasl Hik ook al schreef kun je de nabijgelegen zapotekenstad Monte Albán bekijken. Maar ga wel met de toeristenbus als je niet een heel eind die berg op wil lopen. Wij gingen met een gewone bus en de chauffeur vertelde lachend onderaan de berg dat hij niet verder ging, dus dat werd lopen. Ik weet nu dus ook dat mijn conditie veel te wensen overlaat, want ik kwam met moetie die berg op waar geen eind aan leek te komen, daarnaast brandde de zon heel fel, maar goed hetprachtige uitzicht maakte alles goed.

San Cristóbal de las Casas is ook de moeite waard, het heeft nog een levendige indígena cultuur, maar het is niet te vergelijken met Guatemala verder, maar dat hoeft ook niet.

Ik vond Mexico Stad dus wel erg leuk, wel vies en druk enzo, maar vond de sfeer erg leuk vooral rond het zócalo, het centrale plein. Ga in Mexico Stad ook naar Xochimilco, in het weekend is het erg druk maar je kunt daar in felgekleurde bootjes varen en overal drijven er bootjes langs met mensen die eten en drinken verkopen en mariachi muzikanten die muziek voor je willen maken. Teotihuacan is een prachtige azteken stad die zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Puebla vond ik zelf wat minder boeiend, het staat bekend om zijn aardewerk enzo, maar ik vond het gewoon heel erg Spaans. Wel mooi hoor, maar het was niet mijn favoriete stad.

Veracruz vond ik leuk, maar het klimaat vond ik vreselijk, het was heel erg warm, zo´n vochtige, kleverige warmte waar ik persoonlijk helemaal gek van werd.

Ook is Palenque natuurlijk een aanrader en de watervallen Agua Azul en Misol- Ha in de staat Chiapas.

Tulum vond ik zelf erg mooi om aan het strand te liggen en in een cabaña te slapen. Lekker relaxt daar.

Mérida vond ik ook erg leuk, leuk centraal plein en heel veel hangmattenverkopers. En een sprinkhanenplaag toen wij er waren.

Samengevat is Mexico heel divers en zeer de moeite waard, heb echt hele gave herinneringen en prachtige foto´s.

Qué tengas un buen viaje!
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
pi_17411414
Tulum.... Hoe kan ik Tulum nou vergeten!!! Heerlijk daar!! En de zee is er zo ontzettend blauw! *terug wil*

pi_17411471
Mot niet te lang naar die foto kijken anders vertrek ik zo meteen .
Al mot ik zwemmend ......
Zucht*

Maar ach Over een paar maandjes naar Singapore ook niet verkeerd
Muay-Thai...
Mixed Martial Arts!
  zaterdag 28 februari 2004 @ 17:09:39 #29
37431 Lemmeb
accountabilabuddiable
pi_17411568
Ik ben er weleens geweest en heb toen op eigen gelegenheid Yucatan rondgereisd, van ruïne naar stad naar ruïne enz., en op het einde nog een kleine week Playa del Carmen.

En ik vond het ont-zet-tend gaaf .

Tip: Spaans kunnen spreken is toch wel erg makkelijk daar. Ik sprak geen woord in die taal en dat was toch regelmatig behoorlijk lastig.
Money is short, times are hard, here's my fucking business card!
"I never let my schooling interfere with my education." — Mark Twain
  maandag 1 maart 2004 @ 11:59:32 #30
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_17441801
quote:
Op zaterdag 28 februari 2004 02:36 schreef julekes het volgende:
Indeed!
Mexico City zelf is eigenlijk een vieze, ranzige, vervuilde stad, waar je de hele tijd met de hand op de beurs loopt uit te kijken voor gaten in de stoep. De gebouwen in de stad zijn nauwelijks de moeite waard, en die leuke gebouwen die er zijn zijn slecht onderhouden en vallen imho in het niet bij vergelijkbare gebouwen die je overal in Europa tegenkomt. Maar ja, de stad heeft wel 22 miljoen inwoners, dus je moet het eigenlijk toch gezien hebben.
Ben het wel, en niet met je eens. Wel in de zin dat het vervuild is, en druk en dat de stoep gaten heeft. Ik ken wel een aantal mooie gebouwen daar, maar er is vast wel iets mooiers in Europa te vinden (hoewel ik dat soort redeneringen eigenlijk behoorlijk onzinnig vind ). Maar naar zulke steden moet je ook niet gaan voor de schoonheid.... Dit soort steden heeft een heel ander soort schoonheid, maar die zie je inderdaad wat minder snel: de mensen, de energie, de lokale markten, de gesprekken, de snelheid... "La onda" (De "vibe", in goed Nederlands ) Júist die aftakeling kan het mooi en interessant maken en je heel veel vertellen over een land. Maar het is niet aan iedereen besteed en het helpt als je de taal spreekt.
Overigens is er ook voor de reguliere cultuurminnende toerist genoeg te zien en te doen!
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  dinsdag 2 maart 2004 @ 01:42:15 #31
43920 Yakko
De tal palo, tal astilla
pi_17455708
Zoals velen hier al schrijven is het het beste om in het zuiden rond te trekken, als het je vooral gaat om veel oude dingen te zien en de cultuur te leren kennen. Hier in het noorden (ik woon in Santa Catarina, naast Monterrey in Nuevo Leon) is het allemaal wat moderner en er wonen hier zo goed als geen indigenas (afstammelingen van de oorspronkelijke bevolking), dus is hier ook niet veel van hun cultuur om te zien... Lijkt hier allemaal meer op de VS!

Guanajuato, Puebla en andere steden/staten zijn zeker de moeite waard! Veel koloniale invloeden en erg mooie gebouwen, maar ook overal erg vriendelijke mensen! In Chiapas (tegen Guatemala aan) kan je af en toe last hebben van wat opgefokte mensen, omdat daar nogal eens problemen zijn tussen de bevolking en de regering (een groep inwoners daar ziet liever dat hun staat bij Guatemala gevoegd wordt...)

Wat betreft dat betalen met dollars, ik weet niet welke droplul dat heeft bedacht, maar als je hier in een normale winkel aan komt zetten met dollars dan zetten ze je volgens mij gewoon buiten ofzo... het is alleen in sommige winkelcentra dichtbij de amerikaanse grens mogelijk voor zover ik weet! Maar het heeft dus absoluut geen zin om dollars mee te nemen, met pesos kom je verder...

De wisselkoers is nu lekker gunstig (euro staat hoog) dus het is allemaal nog goedkoper dan het al was! Uitgaan kost me hier bijvoorbeeld maar iets van 30 euro per avond, naar de kapper ga je voor 2 euro en de taxi`s kosten omgerekend 50 eurocent als starttarief en iets van 35 cent per gereden kilometer... maar je kan natuurlijk ook een auto huren, dan kan je altijd heen waar je naar toe wil... wel altijd je paspoort en visa bij de hand houden dan, want de federale politie hier heeft er een handje van om regelmatig midden op de snelweg te gaan staan om iedereen te controleren (vooral hier in het noorden controleren ze veel, omdat er heel veel drugs en mensen worden gesmokkeld naar de VS...)

Verder zou ik zeggen: veel plezier en maak er wat van! Als je je een beetje open stelt voor de mensen hier en probeert om een beetje spaans te spreken, dan zal je zien dat je binnen een week al niet meer naar huis wil....
La mejor universidad es la de la vida...
  dinsdag 2 maart 2004 @ 13:09:05 #32
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_17460522
Bedankt voor alle nieuwtjes weer!!! Zijn allemaal zeker handige dingen om te weten.... Vooral over het betalen met dollars, toch wel vervelend als je daar zit en je komt er dan pas achter...

Morgen gaan we naar het reisbureau; vlucht boeken, auto en 1e 2 dagen hotel Jullie horen het weer!
Geluk is een richting, geen punt
pi_17460580
Gaaf! Weet je al ongeveer welke route jullie gaan doen?

NB. dollars worden in principe wel geaccepteerd maar je kan wel een slechte wisselkoers verwachten als je ermee in winkels betaald. Je kan ze daar echter overal bij wisselkantoortjes omwisselen in pesos.
  dinsdag 2 maart 2004 @ 16:16:28 #34
72701 AtomicDog
dogs of the world unite!
pi_17463860
heb er een hekel aan als je zegt, wat je gezien "moet" hebben. Echt onzin, je moet lekker op vakantie gaan en een paar plaatsen opzoeken die je wilt gaan zien. Een auto huren is echt minder (tezij je dus echt met alle highliights op de foto terug wilt komen, 'been there, done that', 'die foto's kennen we al van Jan & Ans'), bussen zijn prima, frequent, luxe en goedkoop, of slechter en nog goedkoper, maar ook weer gezelliger. Trouwens je kunt daar overal gewoon pinnen.
  dinsdag 2 maart 2004 @ 17:28:59 #35
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_17465284
quote:
Op dinsdag 2 maart 2004 16:16 schreef AtomicDog het volgende:
Een auto huren is echt minder (tezij je dus echt met alle highliights op de foto terug wilt komen, 'been there, done that', 'die foto's kennen we al van Jan & Ans'), bussen zijn prima, frequent, luxe en goedkoop, of slechter en nog goedkoper, maar ook weer gezelliger.
Je weet je zoals altijd weer lekker subtiel uit te drukken, maar ik ben het wel met je eens..
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  woensdag 3 maart 2004 @ 02:38:18 #36
21578 Elvislives
Fietstas, Pumista
pi_17474512
Ik zit nu in México, sinds 2 weken. al die tijd in Zacatecas bij een paar vrienden van me en maandag ga ik rondreizen, richting het zuiden.

Wat ik tot nu toe weet, tis hier onwijs relaxed, de mensen zijn zo gastvrij dat je je soms bijna gaat afvragen óf ze wel nee kunnen zeggen!

Busreizen? Doen! Ik heb al een aantal steden bezocht die ver weg liggen, ook 4 uur in de bus is echt goed te doen, af en toe komt er een mannetje met een gitaar binnenlopen en een beetje te pielen en zingen.
Dan komt er weer een oud kereltje die nauwelijks meer kan lopen om dingen te verkopen (niet kopen, de bus stopt op genoeg halteplaatsen met winkels)
en de bus is spotgoedkoop, voor lange reizen zeg maar.....euro per uur. Ligt ook aan hoeveel "sterren" de bus heeft.
Neem cd´s mee in de bus, evt iets te lezen, hoewel naar buiten kijken ook leuk is!

Enige zin die je hoeft te leren is "más cerveza por favor!"

Ik weet dus nog niet uit eigen ervaring welke steden echt leuk zijn, maar ik zal zo af en toe wel ns wat intypen in dit topicje!

Alvast fijne tijd daar en misschien kom ik je daar wel tegen
Adiós!
No chingues con mi barrio!
Vamos el TRI!
  donderdag 4 maart 2004 @ 11:43:19 #37
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_17492189
En jawel, er is geboekt!!!

We gaan van 13 april t/m 6 mei, ruim 3 weken dus. Vliegen naar Cancun, en hebben ook al een autohuur geboekt. De eerste paar dagen nog niet, lijkt me wel zo lekker om eerst een beetje te acclimatiseren, jetlag weg te slapen, en natuurlijk aan te zien hoe veilig de Mexicanen rijden

Bedoeling is om in ieder geval naar Palenque te rijden, verder nog geen idee!!!

Ohja; we moeten de auto ophalen vanaf het vliegveld. We moeten dus de 2e dag met de taxi of bus naar het vliegveld van Cancun. Ik heb gelezen dat het best duur is, en dat je er moeilijk komt... Is dit ook echt zo?
Als we aankomen hebben we namelijk een transfer naar het hotel (we hebben voor de eerste 2 nachten een hotel geboekt, de rest regelen we ter plaatse wel) en op de terugweg hebben we de auto dus nog (die we daar dan weer moeten inleveren). Moeten we er echt een paar uur voor uittrekken, of is het niet zo lastig als ik denk?
Geluk is een richting, geen punt
pi_17492587
Hebben jullie een hotel in Cancun of in Playa? Vanuit het busstation in Cancun èn Playa kan je direct naar het vliegveld. Die bussen rijden vanuit Playa ieder uur en vanuit Cancun ieder half uur. De kosten zijn behoorlijk, ik dacht 120 pesos (12 euro) pp. Als je in Cancun zit dan kan je met de stadsbus naar het vliegveld, dat kost je 60 pesos. Die bussen gaan iedere 20 minuten. In welk hotel zitten jullie de eerste dagen? Als jullie in Hacienda Raddison zitten (Cancun, gaan bijna alle Fly & Drive mensen heen), dan zitten jullie vlakbij de hoofdstraat waar die vliegveldbussen langs rijden.

Je kan natuurlijk ook een taxi nemen maar je word afgezet waar je bijstaat. Absolute afrader dus, ook als ze met "special prices" of whatever komen.
pi_17492952
Tip: Als je vanuit Cancun naar Palenque gaat, neem dan de weg tot Tulum langs de kust. Dan kan je Tulum en Playa del Carmen nog aandoen. Isla Mujeres is ook een aanrader, leuk om een dagje te doen. Een stukje onder Tulum kan je de nationale weg nemen die richting Mérida gaat. Je komt dan langs allerlei maya-dorpjes met wilde zwijnen en spelende kinderen op straat. Via Merida kan je dan heel mooi via de golf van Mexico naar het zuiden, langs Campeche, Champoton, etc. totdat je in Chiapas aankomt, dus Palenque. Als je in Palenque bent dan ben je ook niet ver van San Cristobal de las Casas en dat is een absolute aanrader!

Ik heb al weer helemaal zin om terug te gaan
  donderdag 4 maart 2004 @ 14:03:45 #40
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_17494620
Dat is leuk; route-tips! Bedankt!

We zitten in hotel Margaritas in Cancun.
Toen we boekten, konden we ervoor kiezen om er dus ook een transfer bij te boeken; onze 2e dag, als we de huurauto op gaan halen vanaf het vliegveld. Dit konden we doen voor 20 euro per persoon, maar dit leek me nogal veel dus maar niet gedaan. Bovendien is het natuurlijk altijd leuk om een keer met de bus te gaan Als ik het zo lees, moet dat wel goed komen dus!
Geluk is een richting, geen punt
pi_17494838
Margaritas, leuk! Daar heb ik de eerste 10 dagen van mijn verblijf in Mexico ook doorgebracht. Prima hotel en prima kamers. En als je de Avenida Yaxchilan uitloopt dan kom je bij het busstation, dus de bussen naar het vliegveld vinden moet geen probleem zijn. Kijk anders eens op mijn homepage, misschien dat je wat aan de info hebt. Je moet overigens onderin beginnen met het lezen van het dagboek http://www.mayinmexico.tk.
  donderdag 4 maart 2004 @ 14:21:25 #42
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_17494977
Danku, danku

Voorlopig weer genoeg leeswerk!
Geluk is een richting, geen punt
  donderdag 4 maart 2004 @ 14:30:11 #43
72701 AtomicDog
dogs of the world unite!
pi_17495140
quote:
Op donderdag 4 maart 2004 11:43 schreef Yvonnetje het volgende:
Ohja; we moeten de auto ophalen vanaf het vliegveld. We moeten dus de 2e dag met de taxi of bus naar het vliegveld an Cancun. Ik heb gelezen dat het best duur is.

[blah, blah, blah]

Moeten we er echt een paar uur voor uittrekken, of is het niet zo lastig als ik denk?
je bent anderhalve maand van-te-voren al aan 't voorbereiden op de taxi-rit van een hotel naar het vliegveld? my god. kun je iets aan 't toeval overlaten misschien? of bel het hotel alvast of ze voor 15 april om 5 over 12 's middags een taxi kunnen regelen naar 't vliegveld. is dat ten minste al geregeld voor 't geval alle taxi's 15 april een vrije dag hebben.
laat nog even weten of 't gelukt is. fijne vakantie.
tsss...
  donderdag 4 maart 2004 @ 14:33:02 #44
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_17495197
quote:
Op donderdag 4 maart 2004 14:30 schreef AtomicDog het volgende:

[..]

je bent anderhalve maand van-te-voren al aan 't voorbereiden op de taxi-rit van een hotel naar het vliegveld? my god. kun je iets aan 't toeval overlaten misschien? of bel het hotel alvast of ze voor 15 april om 5 over 12 's middags een taxi kunnen regelen naar 't vliegveld. is dat ten minste al geregeld voor 't geval alle taxi's 15 april een vrije dag hebben.
laat nog even weten of 't gelukt is. fijne vakantie.
tsss...
My God...
Het is gewoon een vraag. En zoals je ziet is er gelijk al een antwoord op. Zijn toch wel handige dingen om te weten. Heb niet zoveel zin om gelijk de 1e dag al uit te moeten zoeken hoe we er naartoe komen. Ik kan je dus nu al vertellen dat het wel gaat lukken.
Als ik totaal onvoorbereid op vakantie zou willen gaan, had ik dit topic uberhaupt niet geopend, dus tja je weet wat je te wachten staat als je dit topic opent.

Ik vind het dus gewoon leuk om nu al te bekijken wat er te doen is, en praktische dingen te wten. Beetje lezen in de LP en op internet zoeken naar reisverslagen e.d. Dat betekent dus niet dat ik niks aan het toeval wil overlaten, anders had ik wel een georganiseerde reis geboekt.

[ Bericht 11% gewijzigd door Yvonnetje op 04-03-2004 14:40:35 (tsss) ]
Geluk is een richting, geen punt
  donderdag 4 maart 2004 @ 14:50:17 #45
72701 AtomicDog
dogs of the world unite!
pi_17495488
quote:
Op donderdag 4 maart 2004 14:33 schreef Yvonnetje het volgende:

[..]

My God...
Het is gewoon een vraag. En zoals je ziet is er gelijk al een antwoord op. Zijn toch wel handige dingen om te weten. Heb niet zoveel zin om gelijk de 1e dag al uit te moeten zoeken hoe we er naartoe komen. Ik kan je dus nu al vertellen dat het wel gaat lukken.
Als ik totaal onvoorbereid op vakantie zou willen gaan, had ik dit topic uberhaupt niet geopend, dus tja je weet wat je te wachten staat als je dit topic opent.

Ik vind het dus gewoon leuk om nu al te bekijken wat er te doen is, en praktische dingen te wten. Beetje lezen in de LP en op internet zoeken naar reisverslagen e.d. Dat betekent dus niet dat ik niks aan het toeval wil overlaten, anders had ik wel een georganiseerde reis geboekt.
ja
pi_17497977
quote:
Op donderdag 4 maart 2004 14:50 schreef AtomicDog het volgende:

[..]

ja
Ik vind je mateloos irritant. Kappen nou, ok? Ik heb hier al eerder met je over gediscussieerd en iedereen heeft zijn eigen manier van op vakantie gaan, dus kraak geen manieren van anderen af, hou dan je mening aub voor je. Of ga verder in je eigen topic
  vrijdag 5 maart 2004 @ 09:26:36 #47
72701 AtomicDog
dogs of the world unite!
pi_17509467
quote:
Op donderdag 4 maart 2004 16:50 schreef Vogue het volgende:

[..]

Ik vind je mateloos irritant. Kappen nou, ok? Ik heb hier al eerder met je over gediscussieerd en iedereen heeft zijn eigen manier van op vakantie gaan, dus kraak geen manieren van anderen af, hou dan je mening aub voor je. Of ga verder in je eigen topic
ik gaf op onsubtiele wijze een alternatief
laten we het over mexico hebben
  vrijdag 5 maart 2004 @ 09:38:43 #49
72701 AtomicDog
dogs of the world unite!
pi_17509602
een tip dan maar. als je naar Cancun vliegt, blijf daar dan niet (doe je al, weet ik), ga ik ook niet naar Isla Mujeres (dikke Amerikanen die in golfkarretjes rondrijden en dezelfde Amerikanen achter een boom die je topless vrienden zitten te filmen - waar gebeurd), maar ff naar het zuiden naar Tulum; relaxte cabanas aan/op 't strand en als je dan per se wat moet doen, dan kun je naar die ruines daar lopen. veel Europeanen en lekkere beach-sfeer
  dinsdag 23 maart 2004 @ 11:02:52 #50
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_17908093
*subtiel schopje*

En over het Inentingen-vraagje; daar kan ik donderdag antwoord op geven, ga dan naar de GGD...

Ben inmiddels een beetje Spaans aan het leren van een CD-rom. Al is het waarschijnlijk niet veel wat je daarvan leert, waarschijnlijk na een aantal dagen daar kan ik beter Spaans dan over een week cd-rommen
Geluk is een richting, geen punt
  dinsdag 23 maart 2004 @ 13:51:09 #51
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_17912036
Yvonnetje,

De BBC heeft een goede site om wat aan Spaans te doen ook: http://www.bbc.co.uk/languages/spanish/

Je kunt eerst je Spaans testen en daarna aan de slag.
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  vrijdag 26 maart 2004 @ 14:12:24 #52
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_17982892
En over het Inentingen-vraagje; daar kan ik donderdag antwoord op geven, ga dan naar de GGD...


Ok... op het moment worden alleen DTP en Hepatitis A aangeraden (tenzij je er een paar maanden naartoe gaat of heel primitief). Malaria heerst in Mexico, maar je moet in overleg met de GGD beslissen of je pillen daarvoor neemt (afhankelijk van je bestemmingen).
Geluk is een richting, geen punt
  vrijdag 26 maart 2004 @ 23:03:07 #53
43920 Yakko
De tal palo, tal astilla
pi_17994474
Inenten voor Mexico hoeft niet! Ze raden het wel aan, maar vooral omdat ze er geld aan verdienen... in het zuiden heb je wel iets meer kans op ziektes, ook al is die kans heel klein, het is niet verplicht en ze laten je gewoon binnen, met of zonder prikken...
La mejor universidad es la de la vida...
  maandag 29 maart 2004 @ 10:12:59 #54
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_18035367
quote:
Op vrijdag 26 maart 2004 23:03 schreef Yakko het volgende:
Inenten voor Mexico hoeft niet! Ze raden het wel aan, maar vooral omdat ze er geld aan verdienen... in het zuiden heb je wel iets meer kans op ziektes, ook al is die kans heel klein, het is niet verplicht en ze laten je gewoon binnen, met of zonder prikken...
Vind ik altijd een beetje kul hoor... "Ze doen het alleen om geld aan te verdienen .

Als je alleen in resorts blijft is inenten inderdaad een beetje kul. Ga je rondreizen dan is het welzeker het aanraden waard. Over malaria profilaxe kun je twisten. DTP, Havrix (of Immuglobine) en Mantoux-test zijn wel zo slim. Goedkoop is het niet en de kans is klein, maar de zaken die je op kunt lopen (en door kunt geven!) zijn redelijk drastisch en middels zo'n prik eenvoudig te voorkomen (of op te sporen). Gewoon even praten met je GGD-arts dus (wat de TS al van plan was).

[ Bericht 0% gewijzigd door Hik op 29-03-2004 10:19:15 ]
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  maandag 29 maart 2004 @ 14:09:58 #55
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_18039399
quote:
Op maandag 29 maart 2004 10:12 schreef Hik het volgende:

[..]

Vind ik altijd een beetje kul hoor... "Ze doen het alleen om geld aan te verdienen .

Als je alleen in resorts blijft is inenten inderdaad een beetje kul. Ga je rondreizen dan is het welzeker het aanraden waard. Over malaria profilaxe kun je twisten. DTP, Havrix (of Immuglobine) en Mantoux-test zijn wel zo slim. Goedkoop is het niet en de kans is klein, maar de zaken die je op kunt lopen (en door kunt geven!) zijn redelijk drastisch en middels zo'n prik eenvoudig te voorkomen (of op te sporen). Gewoon even praten met je GGD-arts dus (wat de TS al van plan was).
Inderdaad.
Verplicht zijn de inentingen niet, maar er zijn (volgens mij) maar weinig landen waar je verplicht je inentingspaspoort moet laten zien.
In verhouding zijn de inentingen echt niet duur hoor, als je bekijkt wat voor ellende je jezelf ermee kan besparen. DTP gaat 10 jaar mee, en Havrix 15. Je zou jezelf wel voor je kop kunnen slaan als je ervoor kiest je niet te laten inenten, en achteraf blijkt dat je een of andere ziekte hebt opgelopen...

Maar goed, het is natuurlijk ieder voor zich... Ben je van mening dat je het niet laat doen, is dat je eigen keus. Ik vind het iig niet zo verstandig.
Geluk is een richting, geen punt
  maandag 29 maart 2004 @ 14:55:32 #56
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_18040497
Volgens mij is gele koorts de enige vaccinatie die voor een aantal landen verplicht is (Brazilië bijvoorbeeld).
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_18040793
Yvonne, zou jij - als je in de gelegenheid komt - voor mij iets kunnen meenemen uit Mexico?
Indien ja: mail me dan eens op seriewoordenaar@simplesteps.nl
www.seriewoordenaar.nl. Et voila...
  maandag 29 maart 2004 @ 15:33:35 #58
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_18041354
quote:
Op maandag 29 maart 2004 15:08 schreef seriewoordenaar het volgende:
Yvonne, zou jij - als je in de gelegenheid komt - voor mij iets kunnen meenemen uit Mexico?
Indien ja: mail me dan eens op seriewoordenaar@simplesteps.nl
Mag ik ook een boodschappenlijstje meegeven?
Dan graag:
1 fles mezcal uit Oaxaca
1 fles Tequila
een grote zak gedroogde ancho-pepers
een grote zak gedroogde pastilla-pepers
een grote zak verse jalapeños



Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_18055671
En voor mij graag wat verse (!!) habanero's en een flesje mezcal En een reep 'maya' chocolade (zonder melk bereid) uit Chiapas aub. Mijn dank is groot
  dinsdag 30 maart 2004 @ 16:25:07 #60
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_18064955
Ja hallo, hoeveel koffers extra moet ik meenemen? Ben geen boodschappendienst

Daar moet natuurlijk wel wat tegenover staan
Geluk is een richting, geen punt
pi_18066157
quote:
Op dinsdag 30 maart 2004 16:25 schreef Yvonnetje het volgende:
Ja hallo, hoeveel koffers extra moet ik meenemen? Ben geen boodschappendienst

Daar moet natuurlijk wel wat tegenover staan
Ik heb slechts een (kleine) kalender nodig. Wat wil je hebben dan?
www.seriewoordenaar.nl. Et voila...
  dinsdag 30 maart 2004 @ 17:50:42 #62
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_18066660
quote:
Op dinsdag 30 maart 2004 17:22 schreef seriewoordenaar het volgende:

[..]

Ik heb slechts een (kleine) kalender nodig. Wat wil je hebben dan?
Geld natuurlijk

Wat voor kalender dan? Waar kan ik 'm krijgen?
Geluk is een richting, geen punt
pi_18067022
quote:
Op dinsdag 30 maart 2004 17:50 schreef Yvonnetje het volgende:

[..]

Geld natuurlijk

Wat voor kalender dan? Waar kan ik 'm krijgen?
Ik weet geen precieze locatie. Daarom schreef ik ook 'als je in de gelegenheid komt'. Wat ik zoek is een kalender zoals onderstaande:



Niet hetzelfde exemplaar natuurlijk. Wat je hierboven ziet zijn de 20 kins van de Tzolkin. Het figuur in het midden heet de drager van de tijd. Mijn aandacht gaat momenteel het meest naar de 13-tonenkalender die samen met deze de Tzolkin volledig maakt. Een andere cyclus is evenzeer welkom.
Waar je vooral op moet letten tijdens de aanschaf is dat de glyphen mooi zijn afgewerkt. Er doen namelijk ook veel exemplaren de ronde die niet netjes zijn. De prijs is rond de 25 euro.

Natuurlijk zou ik je ervoor betalen. Wat mij betreft krijg je er nog een flesje wijn bovenop. Tenzij je alleen maar keiharde dollars wil.
www.seriewoordenaar.nl. Et voila...
pi_18069089
De 13-tonenkalender lijkt me toch wat moeilijk te krijgen, dat bestaat toch uit de strepen en stippen van de dagen? Of bedoel je de Haab-kalender die de 18 maanden van 20 dagen voorstelt, samen met de 5-daagse ongeluksmaand?
pi_18069189
quote:
Op dinsdag 30 maart 2004 19:39 schreef Vogue het volgende:
De 13-tonenkalender lijkt me toch wat moeilijk te krijgen, dat bestaat toch uit de strepen en stippen van de dagen? Of bedoel je de Haab-kalender die de 18 maanden van 20 dagen voorstelt, samen met de 5-daagse ongeluksmaand?
Ja, de tonenkalender/cyclus is eigenlijk gewoon een schijf met de nummers op. Ik heb hem al gezien met een mooi centraal figuur, maar een representatieve afbeelding vind ik niet.
De Haab is ook welkom.
www.seriewoordenaar.nl. Et voila...
pi_18069258
Cool, iemand die van de Mayatelling houdt! Ik vond het ook geweldig, heb er zelfs nog een tijdje gestudeerd, maar toen we de Maya-hierogliefen moesten ontcijferen ben ik afgehaakt Het was mij iets te zwaar. Vanwaar die interesse als ik vragen mag?
pi_18075508
quote:
Op dinsdag 30 maart 2004 19:47 schreef Vogue het volgende:
Cool, iemand die van de Mayatelling houdt! Ik vond het ook geweldig, heb er zelfs nog een tijdje gestudeerd, maar toen we de Maya-hierogliefen moesten ontcijferen ben ik afgehaakt Het was mij iets te zwaar. Vanwaar die interesse als ik vragen mag?
Geen idee eigenlijk, ik waan me al tussen de piramides voor zover ik me kan herinneren. Als ik de ogen sluit dan zie ik glyphen, cijfers, kalenders, beelden... 't Zit er gewoon ingebakken.
eigenlijk een fanatieke interesse die is blijven groeien door zowel het antieke erfgoed als de tegenstrijdige ongebalanceerde moderne tijd. Daarnaast heb ik een zwak voor het meten van het begrip tijd en de interpretatie van het belang van de meetinstrumenten. Ik heb ook een zwak voor cycli in allerlei vormen, dus dat schept misschien een band met (onder andere) de Maya-methodes.
Moeilijk te zeggen waar het vandaan komt, je zoekt eigenlijk een harmonie van een bepaald gevoel en de uitkomst in mijn geval is de oudheid en de kennis die daar bij komt kijken.

Sinds vorig jaar ben ik begonnen met het leren van het Egyptische schrift (hieroglyphen). Eenmaal dat over een jaar of 2 geautomatiseerd is, dan wil ik overstappen op de Maya-glyphen en dan het spijkerschrift. Ik ben al enkele jaren bezig met het leren van de Maya-glyphen, maar dat is in mijn agenda ietsje ondergeschikt aan de Egyptische hierogliefen en verloopt minder gestructureerd. Het is misschien een volgorde die niet zo logisch is, want aangezien het spijkerschrift als eerste was zou je eerder andersom verwachten, maar ook daarin dient ieder zijn eigen weg te vinden, denk ik.

Best een moeilijke vraag, dus ik hoop dat je het antwoord voldoende vindt.
www.seriewoordenaar.nl. Et voila...
  zondag 4 april 2004 @ 14:41:14 #68
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_18171059
Ik zal voor je kijken seriewoordenaar

Op overige verzoeken ga ik niet in. De hoeveelheid drank die meegenomen mag worden gaat allemaal naar mezelf
Geluk is een richting, geen punt
pi_18472857
Hoe zou Yvonnetje het hebben??
Krijgen we trouwens ook nog een reisverslag??
pi_18648905
ik heb m'n ticket naar mexico donderdag geboekt. ik ga relatief primitief leven ginder, dus misschien toch eerst eens naar de huisarts ? voor info over inentingen.
wel redelijk duur vind ik, 750 euro... ticketje heen en terug
pi_18651070
quote:
Op zaterdag 24 april 2004 10:29 schreef koenvd het volgende:
ik heb m'n ticket naar mexico donderdag geboekt. ik ga relatief primitief leven ginder, dus misschien toch eerst eens naar de huisarts ? voor info over inentingen.
wel redelijk duur vind ik, 750 euro... ticketje heen en terug
Enneuh, als je mooie stenen kalenders tegenkomt...
www.seriewoordenaar.nl. Et voila...
  maandag 26 april 2004 @ 13:22:22 #72
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_18692014
quote:
Op zaterdag 24 april 2004 10:29 schreef koenvd het volgende:
ik heb m'n ticket naar mexico donderdag geboekt. ik ga relatief primitief leven ginder, dus misschien toch eerst eens naar de huisarts ? voor info over inentingen.
Soewieso ja. Even zoeken op vaccinaties/inentingen/malaria etc. en je komst veel hints tegen. Maar huisarts, GGD of Havenziekenhuis geven ook uitsluitsel.
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  vrijdag 7 mei 2004 @ 16:04:04 #73
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_18956356
En alweer terug.....

Was echt hartstikke leuk! Mooie rondreis gemaakt, heel veel dingen gezien en gedaan. Ben nu nog druk bezig met het reisverslag, maar dat komt eraan hoor Het rondje wat we gemaakt hebben is Cancun - Valladolid - Merida - Campeche - Villahermosa - San Cristobal de las Casas - Palenque - Chetumal - Playa del Carmen. Even geduld nog.......

Seriewoordenaar; heb voor je gekeken voor die kalenders, en er misschien ook wel een gezien zoals jij bedoelde. Er waren echter zoveel verschillende dat ik dus niet wist welke je wilde hebben.... Niks gekocht dus, sorry. De meesten waren ook gemaakt van hars en jij wilde een stenen, toch?
Geluk is een richting, geen punt
pi_18956573
Grappig, precies hetzelfde rondje als ik een paar jaar geleden gemaakt heb

Ik denk er nog altijd met plezier aan terug.
Aldus.
  vrijdag 7 mei 2004 @ 16:12:23 #75
36945 Robertje
Slam Dunk The Funk
pi_18956617
Ik ga dit jaar naar Mexico Paya del Carmen
No one goes to Hooters for wings.
Well polish my nuts and serve me a milkshake.
A-one and a-two and a-chicka booma chick!
pi_18956692
quote:
Op vrijdag 7 mei 2004 16:12 schreef Robertje het volgende:
Ik ga dit jaar naar Mexico Paya del Carmen
Dan zie ik je daar

Ik ga begin augustus jij?
  vrijdag 7 mei 2004 @ 16:41:20 #77
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_18957428
quote:
Op zaterdag 24 april 2004 10:29 schreef koenvd het volgende:
ik heb m'n ticket naar mexico donderdag geboekt. ik ga relatief primitief leven ginder, dus misschien toch eerst eens naar de huisarts ? voor info over inentingen.
wel redelijk duur vind ik, 750 euro... ticketje heen en terug
Met welke maatschappij ga je, en vlieg je rechtstreeks of met tussenstop?
Ik had een ticket voor 480 euro, met US Airways, tussenstop in Philadelphia. Het scheelt natuurlijk wel als je in het hoogseizoen gaat, dan is het al gauw rond de 150 euro duurder...
Geluk is een richting, geen punt
pi_18969879
quote:
Op vrijdag 7 mei 2004 16:04 schreef Yvonnetje het volgende:
En alweer terug.....

Was echt hartstikke leuk! Mooie rondreis gemaakt, heel veel dingen gezien en gedaan. Ben nu nog druk bezig met het reisverslag, maar dat komt eraan hoor Het rondje wat we gemaakt hebben is Cancun - Valladolid - Merida - Campeche - Villahermosa - San Cristobal de las Casas - Palenque - Chetumal - Playa del Carmen. Even geduld nog.......

Seriewoordenaar; heb voor je gekeken voor die kalenders, en er misschien ook wel een gezien zoals jij bedoelde. Er waren echter zoveel verschillende dat ik dus niet wist welke je wilde hebben.... Niks gekocht dus, sorry. De meesten waren ook gemaakt van hars en jij wilde een stenen, toch?
Ja, de stenen zijn de mooiste. Alleszins bedankt voor het uitkijken!
www.seriewoordenaar.nl. Et voila...
  zaterdag 8 mei 2004 @ 22:34:36 #79
36945 Robertje
Slam Dunk The Funk
pi_18984727
quote:
Op vrijdag 7 mei 2004 16:15 schreef Rolex het volgende:

[..]

Dan zie ik je daar

Ik ga begin augustus jij?
Dat wordt moeilijk. Ik zit daar al de 12de juni t/m 24 juni. In ieder geval fijne vakantie. Ik zit trouwens in het Iberostar hotel. En jij?
No one goes to Hooters for wings.
Well polish my nuts and serve me a milkshake.
A-one and a-two and a-chicka booma chick!
  donderdag 20 mei 2004 @ 15:41:53 #80
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_19270688
Alvast een voorproefje:


Leguanen hebben we in bijna elk parkje of bij mayacomplexen wel gezien. Ze zitten lekker in het zonnetje, maar de meesten zijn niet zo dol op mensen... Deze wilde wel heel graag op de foto


Ruines bij Palenque













Geluk is een richting, geen punt
  woensdag 26 mei 2004 @ 03:53:14 #81
21578 Elvislives
Fietstas, Pumista
pi_19411907
quote:
Op donderdag 20 mei 2004 15:41 schreef Yvonnetje het volgende:


[afbeelding]
hee, dat beest zie ik hier (in mexico dus) ook iedere dag, toch toevallig, ze schijnen heel zeldzaam te zijn
No chingues con mi barrio!
Vamos el TRI!
  donderdag 27 mei 2004 @ 18:02:46 #82
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_19452137
quote:
Op woensdag 26 mei 2004 03:53 schreef Elvislives het volgende:

[..]

hee, dat beest zie ik hier (in mexico dus) ook iedere dag, toch toevallig, ze schijnen heel zeldzaam te zijn
Het duurde even voordat we hadden kennisgemaakt met de eerste, maar daarna verschenen ze ineens overal
Geluk is een richting, geen punt
  vrijdag 28 mei 2004 @ 20:54:57 #83
21578 Elvislives
Fietstas, Pumista
pi_19481703
Yvonnetje, wat vond je van Chetumal, en waar sliep je?

Ik vond de stad dood, was geen winkel, cafe etc te vinden en mn hostel (30 pesos, wat wil je ook) was vreselijk, we hadden alleen een matras, geen lakens, kussens, de douche was heel groot en volgens mij een vuilstortplek! Kortom, wel lache voor een nachtje haha
No chingues con mi barrio!
Vamos el TRI!
  zaterdag 29 mei 2004 @ 11:59:45 #84
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_19490834
Chetumal is idd een saaie stad. Chagarijnige mensen, echt maar 1 aardig iemand 'gespot'. Dure winkels, geen leuke restaurantjes, niks te doen... Behalve dan het mayamuseum, maar dat zat dicht toen wij er zaten (5 mei). Inmiddels hadden we de stad wel gezien, dus toen hadden we ook geen zin meer om nog een dag extra te blijven voor het museum.

Geen aanrader dus...


Trouwens... wat wil je verwachten van een hostel van 30 pesos??
Geluk is een richting, geen punt
  zaterdag 29 mei 2004 @ 21:48:19 #85
21578 Elvislives
Fietstas, Pumista
pi_19502229
quote:
Op zaterdag 29 mei 2004 11:59 schreef Yvonnetje het volgende:


Trouwens... wat wil je verwachten van een hostel van 30 pesos??
hehe ja das waar, maar in ik geloof dat t san cristóbal was, had ik een perfect hostel voor 40! inclusief keuken enzo ook, muy chido por allá!
No chingues con mi barrio!
Vamos el TRI!
  donderdag 3 juni 2004 @ 11:51:53 #86
36945 Robertje
Slam Dunk The Funk
pi_19611769
Nog 6 dagen werken en dan ga ik op vakantie!!!!!
No one goes to Hooters for wings.
Well polish my nuts and serve me a milkshake.
A-one and a-two and a-chicka booma chick!
  vrijdag 4 juni 2004 @ 21:46:43 #87
21578 Elvislives
Fietstas, Pumista
pi_19650138
no 5 dagen taco`s en dan vlieg ik terug
No chingues con mi barrio!
Vamos el TRI!
  vrijdag 4 juni 2004 @ 22:20:49 #88
36945 Robertje
Slam Dunk The Funk
pi_19650879
nog 5 dagen en ik ga die kant op
No one goes to Hooters for wings.
Well polish my nuts and serve me a milkshake.
A-one and a-two and a-chicka booma chick!
  zaterdag 5 juni 2004 @ 20:21:38 #89
21578 Elvislives
Fietstas, Pumista
pi_19668403
quote:
Op vrijdag 4 juni 2004 22:20 schreef Robertje het volgende:
nog 5 dagen en ik ga die kant op


veel plezier! waar ben je allemaal van plan heen te gaan?
No chingues con mi barrio!
Vamos el TRI!
pi_19930845
ik ben 24 en ga in juli alleen naar mexico
vanaf dag 3 heb ik wel afgesproken met een amerikaanse vriend en z'n vrouw en trekken we samen op
ik zit er alleen mee in: hoe groot is de kans dat ik de eerste dag al m'n geld kwijtgeraak
is het gevaarlijk ? ik zit er enorm mee in eigenlijk. misschien dat ik ze qua uiterlijk nog een beetje kan afschrikken maar ik denk dat ze ook wel direct zien: aha een toerist, aha alleen, aha pesos pesos pesos
ik land 's avonds in mexico city, spreek geen woord spaans, en ik wil naar een hotel
ik heb de lonely planet gekocht en ik ga daaruit wel een hotelletje zoeken dat in het toeristisch centrum ligt
en ik zou een officiele taxi zoeken, en 't liefst een engelssprekende chauffer en de prijs op voorhand afspreken
kan iemand me een beetje geruststellen ?
pi_19931612
Koenvd, op het vliegveld in Mexico City staan honderden taxis klaar. Je wordt bijna een taxi in gesleurd, spreek van tevoren een prijs af en probeer een beetje af te dingen. De taxis die bij het vliegveld staan zijn allemaal ok en ze spreken Engels.

Ik zat in hostel Moneda in de calle Moneda, een zijstraat van de Zocalo, het grootste plein midden in het centrum. Ik geloof dat ze ook een website hebben en je kan ze zelfs bellen, dan komen ze je halen op het vliegveld. Het is er niet superfris (oude badkamers), maar de prijs is erg schappelijk, zitten middenin het centrum, ze hebben een hele leuke bar en een goed ontbijt. Ook organiseren ze dagtochten voor hun gasten. Ze hebben kluisjes, je moet je eigen hangslotje meenemen, je hele rugzak of koffer past er in. Ik zat in een 6 persoons kamer, maar je hebt ook 4 en 1 persoonskamers en iedereen spreekt er engels.

Suerte
pi_19931823
quote:
Op maandag 29 maart 2004 10:12 schreef Hik het volgende:

[..]

Vind ik altijd een beetje kul hoor... "Ze doen het alleen om geld aan te verdienen .

Als je alleen in resorts blijft is inenten inderdaad een beetje kul. Ga je rondreizen dan is het welzeker het aanraden waard. Over malaria profilaxe kun je twisten. DTP, Havrix (of Immuglobine) en Mantoux-test zijn wel zo slim. Goedkoop is het niet en de kans is klein, maar de zaken die je op kunt lopen (en door kunt geven!) zijn redelijk drastisch en middels zo'n prik eenvoudig te voorkomen (of op te sporen). Gewoon even praten met je GGD-arts dus (wat de TS al van plan was).
Thing is (ik was zelf in Cancun) dat je voordat je naar Mexico gaat niet kan bepalen of je in het resort blijft.
Geloof mij maar dat je dikke spijt krijgt als je die prikken niet neemt en door middle of nowhere gebieden gaat rondtrekken.
Verder vind ik het een kleine "verzekering" voor een berg geld wat je neerlegt voor die reis.
pi_19932699
@koenvd
Taxi nemen naar de Zocalo, dat is zeg maar het centrale plein, en als je dan achter de kathedraal loopt vindt je Hotel Catedral, prima hostel.
Clowns to the left of me, jokers to the right, here I am, stuck in the middle with you.
What a day for a daydream.
  woensdag 16 juni 2004 @ 13:51:34 #94
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_19935874
Ik heb toen via internet ook bij Hostal Moneda vlakbij het Zocalo geboekt.

Alles prima in orde, wat Vogue zegt over oude badkamers heb ik niet zo ervaren, ik vond de badkamers prima en ook schoon. Wij hadden een eigen badkamer bij onze kamer weet niet of Vogue de badkamers bedoelt als je met meerdere mensen op een kamer slaapt.

Komt allemaal goed, er zijn genoeg toeristen en ik heb me persoonlijk nooit onveilig gevoeld in Mexico Stad.
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
  woensdag 16 juni 2004 @ 15:27:43 #95
21578 Elvislives
Fietstas, Pumista
pi_19939068
quote:
Op woensdag 16 juni 2004 10:56 schreef koenvd het volgende:
Ik ben 4 maanden in mexico (en een paar andere landjes) geweest en ik kan je zeggen......ik heb niks, maar dan ook niks van aggressie, ruzie, etc meegemaakt!
Ik was gister uit en meteen zag ik weer vechtpartijen enzo (in Nederland dus he), is weer ff wennen...

Verder, op t vliegveld, of busstation, hebben ze ook hokjes waar je taxi bonnentjes kan halen, voor de officiele prijs! Zeker handig als je geen spaans spreekt, want dan naaien ook de officiele taxichauffeurs je misschien!

Maak je gewoon niet te druk, gedraag je normaal, laat je horloge thuis of ergens onzichtbaar......gewoon, iedereen ziet dat je toerist bent, dus zorg dat je er niet als de rijkste van de toeristen uitziet. En gewoon plezier hebben, Mexico is echt heel gaaf!
No chingues con mi barrio!
Vamos el TRI!
pi_19939245
quote:
Op woensdag 16 juni 2004 15:27 schreef Elvislives het volgende:

[..]

Ik ben 4 maanden in mexico (en een paar andere landjes) geweest en ik kan je zeggen......ik heb niks, maar dan ook niks van aggressie, ruzie, etc meegemaakt!
Ikke wel overigens. Maar dat was een aantal jaren geleden en toen waren de indianen rondom San Christobal de las Cassas in opstand gekomen. In dat gebied hing toen ook een heel grimmig sfeertje. We reden met de auto van San Christobal naar Palenque en werden onderweg aangehouden door indianen, ze hadden touwen over de weg gespannen en planken met spijkers op de weg gelegd enz. Gelukkig was eriemand mee die erg goed spaans sprak dus na het uitdelen van wat geld en sigaretten konden we weer verder.

Ik denk niet dat je je meer zorgen over agressie hoeft te maken dan bijvoorbeeld in A'dam. Je moet gewoon geen dommem dingen doen...!
Aldus.
  woensdag 16 juni 2004 @ 17:58:07 #97
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_19943193
quote:
Op woensdag 16 juni 2004 15:32 schreef Z het volgende:

[..]

Ikke wel overigens. Maar dat was een aantal jaren geleden en toen waren de indianen rondom San Christobal de las Cassas in opstand gekomen. In dat gebied hing toen ook een heel grimmig sfeertje. We reden met de auto van San Christobal naar Palenque en werden onderweg aangehouden door indianen, ze hadden touwen over de weg gespannen en planken met spijkers op de weg gelegd enz. Gelukkig was eriemand mee die erg goed spaans sprak dus na het uitdelen van wat geld en sigaretten konden we weer verder.

Ik denk niet dat je je meer zorgen over agressie hoeft te maken dan bijvoorbeeld in A'dam. Je moet gewoon geen dommem dingen doen...!
Die spijkerbedden liggen er nu nog steeds, maar worden ze alleen door -volgens mij- militairen gebruikt. Onderweg ook veel controles gehad, maar zogauw ze wisten dat we geen Amerikanen waren, mochten we al snel weer doorrijden...
Geluk is een richting, geen punt
pi_19946472
bedankt voor de reacties ! ik kijk er enorm naar uit. pff , maar eerst nog 12 dagen examens
  donderdag 17 juni 2004 @ 00:18:21 #99
36945 Robertje
Slam Dunk The Funk
pi_19953250
quote:
Op zaterdag 5 juni 2004 20:21 schreef Elvislives het volgende:

[..]



veel plezier! waar ben je allemaal van plan heen te gaan?
Ik was van plan om naar Mexico te vliegen maar Martinair (bagger) heeft een probleem met het vliegtuig. Dus weer naar huis en morgen (donderdag 10.18) weer proberen. Ik probeer natuurlijk wel een paar dagen rond te trekken en leuke dingen te zien...maar weet nog niet wat.
No one goes to Hooters for wings.
Well polish my nuts and serve me a milkshake.
A-one and a-two and a-chicka booma chick!
  zaterdag 26 juni 2004 @ 17:38:52 #100
36945 Robertje
Slam Dunk The Funk
pi_20207293
Ben weer terug...en geen vertraging deze keer
No one goes to Hooters for wings.
Well polish my nuts and serve me a milkshake.
A-one and a-two and a-chicka booma chick!
  dinsdag 29 juni 2004 @ 07:35:15 #101
18114 pebbje
kleine rooie opdonder
pi_20270451
In september gaan wij met vrienden naar Mexico. We willen een ticket kopen en daar ter plekke verder alles zelf regelen. De bus tip van een paar reacties eerder zal ik zeker onthouden!
Nou hebben wij gehoord dat Cancun erg mooi moet zijn. Iemand daar ervaringen mee?
moeje ook nog een pepernoot?
  woensdag 30 juni 2004 @ 17:23:38 #102
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_20312517
Cancun is mooi, als je in de zona hotellera zit en van luxe resorts en strandvakantie houdt...

Persoonlijk vond ik er niet veel aan, veeeelste toeristisch en verder niet veel te doen daar. Maar goed; net wat je leuk vindt.
Geluk is een richting, geen punt
  woensdag 30 juni 2004 @ 18:00:14 #103
21578 Elvislives
Fietstas, Pumista
pi_20313417
denk dat tulum/playa del carmen leuker is........minder cancunachtig (hoewel playa in de buurt komt). in tulum heb je dr nog erg geile (mind the word) ruines boven de zee uitsteken ook
No chingues con mi barrio!
Vamos el TRI!
  donderdag 1 juli 2004 @ 11:34:04 #104
36945 Robertje
Slam Dunk The Funk
pi_20331679


Ik vond Cancun erg Amerikaans....Playa del Carmen is ook best toeristisch maar zeker een aanrader. Ik zat 11 dagen in een Iberostar resort...erg aangenaam en niet zoveel Amerikanen. Maar kijk uit voor deze beessies.
No one goes to Hooters for wings.
Well polish my nuts and serve me a milkshake.
A-one and a-two and a-chicka booma chick!
  donderdag 1 juli 2004 @ 12:36:57 #105
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_20333384
quote:
Op woensdag 30 juni 2004 17:23 schreef Yvonnetje het volgende:
Cancun is mooi, als je in de zona hotellera zit en van luxe resorts en strandvakantie houdt...
De ellende met die zone is dat het puur bestaat uit Westerse (veelal Amerikaanse) tenten. Vaak ook nog eens all-inclusive, zodat de toeristen helemaal niets van doen hebben met de lokale bevolking. Al het geld de de toeristen besteden blijft binnen die resorts en verdwijnt dus met dezelfde vaart het land uit. En dat terwijl de Mexicaanse overheid veel van deze bedrijven subsidie heeft gegeven om zich er te vestigen in de hoop dat het de economie goed zou doen. Treurig...
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_20378624
Hola!!!

Even een fris nieuw onderwerp voor degenen die in Mexico City bivakeren! Ik zelf zit met een onderzoeksproject van de Erasmus Universiteit in Mexico City tot en met 15 juli, daarna t/m de 19e in Acapulco. De 20ste tm 27ste in Merida en de rest van Yucatan en dan de terugvlucht naar Amsterdam via Washington. Wie is er in de buurt?!
  vrijdag 9 juli 2004 @ 13:27:14 #107
32488 koenvd
*geeuw*
pi_20509853
ikke ik vertrek nu maandag
vlieg via NY
spreek nog steeds geen woord spaans
pi_20558814
Aaaight, ook ik ga dit jaar naar Mexicooo!
Aankomende vrijdag vliegen we naar Mexico city via Amerika.
Ik heb nu een beetje alle topics over mexico gelezen maar heb toch nog een aantal vraagjes.

In 2002 ben ik in Thailand geweest, alles was daar goedkoop. Dit had ik ook van mexico verwacht maar dit schijnt volgens mijn vader zeer hard tegen te vallen. Zijn de prijzen in mexico zelf echt zo hoog of wat?
En hoe zit het met het uitgaan in Mexico, is dat er wel (disco's etc.) of juist helemaal niet?
JZZ
  zondag 11 juli 2004 @ 22:21:42 #109
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_20560506
quote:
Op zondag 11 juli 2004 21:20 schreef Timmahz het volgende:
Aaaight, ook ik ga dit jaar naar Mexicooo!
Aankomende vrijdag vliegen we naar Mexico city via Amerika.
Ik heb nu een beetje alle topics over mexico gelezen maar heb toch nog een aantal vraagjes.

In 2002 ben ik in Thailand geweest, alles was daar goedkoop. Dit had ik ook van mexico verwacht maar dit schijnt volgens mijn vader zeer hard tegen te vallen. Zijn de prijzen in mexico zelf echt zo hoog of wat?
En hoe zit het met het uitgaan in Mexico, is dat er wel (disco's etc.) of juist helemaal niet?
Vergeleken met Thailand (zelf ook in 2002 geweest...) is Mexico wel ietsjes duurder, maar nog altijd een STUK goedkoper dan NL!!!
Weet niet of er veel disco's zijn, wel veel kroegjes etc waar het heel gezellig is. Ga trouwens niet naar binnen in een 'cantina' , da's alleen voor de Mexicaanse man. Herkenbaar aan de ranzige geur van pis en bier... En echte cowboy-klapdeuren (als in Lucky Luke)
Geluk is een richting, geen punt
pi_20560769
Lekker hoor.. Verder nog suggesties waar we na Mexico City heen kunnen gaan?
JZZ
  zondag 11 juli 2004 @ 23:05:09 #111
32488 koenvd
*geeuw*
pi_20561717
koop de lonely planet.

verder: het is in mexico stad nu 25 graden met regen volgens het internet
dus....gewone kleren meedoen net zoals we nu in nederland/belgie dragen ?
  maandag 12 juli 2004 @ 11:49:46 #112
21578 Elvislives
Fietstas, Pumista
pi_20569409
quote:
Op zondag 11 juli 2004 22:31 schreef Timmahz het volgende:
Lekker hoor.. Verder nog suggesties waar we na Mexico City heen kunnen gaan?
en als je te lui bent voor de LP:

guanajuato, zacatecas, oaxaca, san cristóbal de las casas, palenque, tulum. Die heb ik ,buiten City, allemaal bezocht, waarvan ik t ook echt super vond.
Ik was ook in Morelia, maar die stad vond ik een beetje dood. Anderen waren er 2 weken eerder en toen scheen t super te zijn.
Verder, andere landjes zijn ook heel tof! Belize is heel apart, en het is een gigántisch contrast met Mexico! Heel tof.
Verder heb ik Honduras en Guatemala bezocht, ook heel mooi, moet je doen (als je tijd en geld hebt )
No chingues con mi barrio!
Vamos el TRI!
pi_20573991
Ben zelf niet in Mexico city geweest, alleen naar Yucatan en daar is het uitgaan helemaal top! Natuurlijk heb je in Cancun de grote discotheken, maar als je een beetje met de locale bevolking praat hoor je vanzelf over de meest geweldige feesten op het strand en zo (buiten Cancun en dus zonder Amerikanen!), echt geweldig!
  maandag 12 juli 2004 @ 16:15:35 #114
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_20575694
quote:
Op zondag 11 juli 2004 23:05 schreef koenvd het volgende:
gewone kleren meedoen net zoals we nu in nederland/belgie dragen ?
In ieder geval niet in je korte broek daar rond gaan hossen...
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_20601413
Maar het uitgaan hè. Wat is de minimale leeftijd voor de disco's kroegen etc?
JZZ
pi_20604278
quote:
Op dinsdag 23 maart 2004 13:51 schreef Hik het volgende:
Yvonnetje,

De BBC heeft een goede site om wat aan Spaans te doen ook: http://www.bbc.co.uk/languages/spanish/

Je kunt eerst je Spaans testen en daarna aan de slag.
Handige link dit, thanks!
2007: Kuala Lumpur, Perhentian Islands, Kreta, Luxemburg, Rome
2008: Gerlos, Bern, Valencia, Ibiza, Madrid, Boekarest, Dublin, Londen
2009: Hamburg, Riga, Praag, Ibiza, Krakau, Budapest, Bratislava
  dinsdag 13 juli 2004 @ 20:46:10 #117
21578 Elvislives
Fietstas, Pumista
pi_20605770
quote:
Op dinsdag 13 juli 2004 17:31 schreef Timmahz het volgende:
Maar het uitgaan hè. Wat is de minimale leeftijd voor de disco's kroegen etc?
hehe minimale leeftijd is 20 jaar......dan heb ik t over de tequila he!
want als je bedoelt hoe oud je moet zijn om er binnen te komen, boeit niks, zeker toeristen vinden ze geweldig om binnen te hebben!

alleen in yucatán zijn ze iets minder blij met je, maarniks om je zorgen over te maken
No chingues con mi barrio!
Vamos el TRI!
  dinsdag 13 juli 2004 @ 23:10:36 #118
82130 Appetjoek
Loesoe Power
pi_20609029
Voor de mensen die wel eens op Mexico DF hebben gevlogen:

Vonden jullie het uitzicht tijdens de approach niet machtig? Mijn mond viel in ieder geval van verbazing.
Tot in de oneindige verte zie je alleen maar huizen/krotten........ging naar andere kant van het vliegtuig met een idem beeld. Kippevel zeg, om dat te mogen zien.

Wat wil je, met 24 miljoen citizens?

Tip: Mocht je onverhoopt aangehouden worden door de politie, dan willen ze je wel eens "matsen" door rechtstreeks de diender te betalen. Doe je dat niet, kan je de volgende dag op het bureau een hogere boete betalen.
Wanneer de agent je dit zal bieden, zeg dan dat je morgen maar de hoge rekening betaalt, want je hebt niet genoeg geld bij je. Grote kans dat de agent met je zal "schikken".
BOWNY BOWNY BOWNY BOWNY BOWNY
  woensdag 14 juli 2004 @ 09:25:56 #119
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_20613312
Ik ben 's nachts aangevlogen op DF... Behoorlijk indrukwekkend ook!
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_20622426
Ik vlieg vrijdagochtend om half 10 vanaf schiphol via washington (dacht ik) naar Mexico City, om half 10 komen we daar aan dacht ik..

In al die aziatische landen zie ja dat er overal handelaartjes op straat staan om dingen te verkopen, nep rolexen, voetbalshirtjes, en al dat soort dingen. Is dat in Mexico ook zo?
JZZ
  woensdag 14 juli 2004 @ 17:19:46 #121
1607 Ali Salami
Altijd actueel
pi_20622769
quote:
Op woensdag 14 juli 2004 09:25 schreef Hik het volgende:
Ik ben 's nachts aangevlogen op DF... Behoorlijk indrukwekkend ook!
Idem, nog voor zonsopgang, heel erg mooi
Hatsjoe!
  woensdag 14 juli 2004 @ 17:22:11 #122
1607 Ali Salami
Altijd actueel
pi_20622820
quote:
Op woensdag 14 juli 2004 17:04 schreef Timmahz het volgende:
Ik vlieg vrijdagochtend om half 10 vanaf schiphol via washington (dacht ik) naar Mexico City, om half 10 komen we daar aan dacht ik..

In al die aziatische landen zie ja dat er overal handelaartjes op straat staan om dingen te verkopen, nep rolexen, voetbalshirtjes, en al dat soort dingen. Is dat in Mexico ook zo?
Veel ballonneboel, schoenpoetsers en kinderen die schooien (o.a. Oaxaca, San Christobal)
Hatsjoe!
pi_20622837
Bij aankomst had ik een kutplaats, en heb ik dus nauwelijks iets gezien van de stad, maar bij de vertrekvlucht zat ik 's nachts naast het raam. Fatastisch, bizar gezicht al die lampjes. Onvoorstelbaar al die krotten, hoe ver die doorgaan.

@timmahz: de straatverkopers in Mexico DF verkopen eigenlijk weinig van dat soort rommel. Maar het is ook niet echt een toeristische bestemming, en mexicanen hebben er zelf geen geld voor vrees ik. Je moet je de straten van Mexico City voorstellen als een soort warenhuis, waarbij de verkopers in straten per productgroep verzameld staan. De ene straat kleren, de volgende electronica. Toen ik daar was kon ik dat niet helemaal rijmen (ik zag wel kansen voor een strijkboutenverkoper in de kledingstraat) maar het schijnt dat de Mexicanen dus weten blijkbaar precies in welke straat ze moeten zijn als ze iets moeten hebben.

[ Bericht 1% gewijzigd door julekes op 14-07-2004 17:43:19 ]
Clowns to the left of me, jokers to the right, here I am, stuck in the middle with you.
What a day for a daydream.
pi_20623805
OK, weten we dat ook weer.. Verder nog dingen die ik echt moet zien, moet doen of moet laten, ik hoor het graag..!
Hoe zit het eigenlijk met de internet voorzieningen daar? Veel internetcafés, duur etc.
JZZ
  woensdag 14 juli 2004 @ 18:56:02 #125
82130 Appetjoek
Loesoe Power
pi_20624431
Internet café's zat.... duur? Dat kennen ze niet in Mexico (naar onze maatstaven gemeten dan hè )
BOWNY BOWNY BOWNY BOWNY BOWNY
  woensdag 14 juli 2004 @ 21:51:46 #126
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_20628030
quote:
Op woensdag 14 juli 2004 18:56 schreef Appetjoek het volgende:
Internet café's zat.... duur? Dat kennen ze niet in Mexico (naar onze maatstaven gemeten dan hè )
Als je meer wil surfen dan alleen je mail bekijken, zijn de internetcafe's daar echt AF te raden! Ze staan helemaal vol met allerlei zooi, en zoeken met google is er niet bij. Krijgt gelijk allerlei vreemde pop-ups en zooi. Dus als je denkt; ik zoek dat nog wel even op als ik in Mexico ben (nr om je vlucht te reconfirmen bijvoorbeeld); doe het hier in NL!
Geluk is een richting, geen punt
pi_20653241
Over een paar uurtjes, om half 6 (sochtends) welteverstaan stap ik de taxi in naar schiphol.. om half 10 vliegen naar mexico via frankfurt en washington!
Heb er gewoon nog niet echt zin in! haha
JZZ
pi_20680942
Pfff...
vanochtend vliegtuig gepakt van Schiphol naar Frankfurt, verliep goed. Toen stapten we het vliegtuig in vanuit Frankfurt naar Washington, daar liepen we 2,5 uur vertraging op. Hierdoor miste we onze vlucht van Washington naar Mexico City. Zit nu dus nog in Amerika en nog niet in Mexico!
Morgenmiddag gaan we even de stad bekijken en vliegen we 'savonds alsnog naar Mexico zitten.
Kan NU dus nog niet met jullie mee praten over Mexico, maar als het goed is overmorgen wel!!
JZZ
  zaterdag 17 juli 2004 @ 19:08:15 #129
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_20690543
quote:
Op zaterdag 17 juli 2004 02:13 schreef Timmahz het volgende:
Pfff...
vanochtend vliegtuig gepakt van Schiphol naar Frankfurt, verliep goed. Toen stapten we het vliegtuig in vanuit Frankfurt naar Washington, daar liepen we 2,5 uur vertraging op. Hierdoor miste we onze vlucht van Washington naar Mexico City. Zit nu dus nog in Amerika en nog niet in Mexico!
Morgenmiddag gaan we even de stad bekijken en vliegen we 'savonds alsnog naar Mexico zitten.
Kan NU dus nog niet met jullie mee praten over Mexico, maar als het goed is overmorgen wel!!
Mooi is Amerika he
Wij zaten -door vertraging vanuilt nl- vast in Philadelphia...
Veel plezier nog in de US, maar natuurlijk nog veel meer in Mexico!!!!
Geluk is een richting, geen punt
  zaterdag 17 juli 2004 @ 20:06:04 #130
21578 Elvislives
Fietstas, Pumista
pi_20691927
daarom vloog ik via madrid. Daar gaat t wat slomer, maar ze doen wel lekker makkelijk, ook met invoeren, controles etc
No chingues con mi barrio!
Vamos el TRI!
  zondag 18 juli 2004 @ 21:59:22 #131
18114 pebbje
kleine rooie opdonder
pi_20709551
Op welke manier hebben jullie je vlucht geboekt naar Mexico? Via internet? Ik krijg alleen maar rechtstreekse vluchten van Nederland naar Mexico en die zijn behoorlijk aan de prijs. Iemand tips hoe ik het beste kan zoeken? 1 of 2 keer overstappen is geen bezwaar.
moeje ook nog een pepernoot?
  maandag 19 juli 2004 @ 12:41:40 #132
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_20719317
Ik ben via Madrid gegaan met Iberia en dat is prima bevallen allemaal.

Ga gewoon naar een reisbureau en laat het goed voor je uitzoeken, ik ga altijd naar hetzelfde reisbureau en daar zoeken ze precies de goedkoopste mogelijkheden uit.
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
  maandag 19 juli 2004 @ 12:53:05 #133
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_20719562
Viegtarieven.nl
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  maandag 19 juli 2004 @ 13:14:06 #134
21578 Elvislives
Fietstas, Pumista
pi_20720032
iberia.nl

via madrid gevlogen, kostte me iets van ¤700 voor een retourtje
No chingues con mi barrio!
Vamos el TRI!
pi_20751188
Vandaag nog 4 weekjes en daan gaan wij (mn vriendin en ik) ook die kant op. Gewoon 'lekker' in een all-in resort in Playa del Carmen
"If you didn't win today, you can always win tomorrow"
pi_20759109
oh.. ik vind Playa del Carmen zo geweldig! Ik heb er twee jaar geleden 3 maanden stage gelopen in een klein hotelletje. Wil er ook weer heen!!
pi_20759461
quote:
Op zondag 18 juli 2004 21:59 schreef pebbje het volgende:
Op welke manier hebben jullie je vlucht geboekt naar Mexico? Via internet? Ik krijg alleen maar rechtstreekse vluchten van Nederland naar Mexico en die zijn behoorlijk aan de prijs. Iemand tips hoe ik het beste kan zoeken? 1 of 2 keer overstappen is geen bezwaar.
Ik had gewoon KLM, was nog goedkoper dan Iberia en Lufthansa. Ik denk doordat het een direkte vlucht was, itt Lufthansa (overstappen in de VS) en Iberia (overstappen in Madrid).
Clowns to the left of me, jokers to the right, here I am, stuck in the middle with you.
What a day for a daydream.
  woensdag 21 juli 2004 @ 17:10:34 #138
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_20769524
quote:
Op zondag 18 juli 2004 21:59 schreef pebbje het volgende:
Op welke manier hebben jullie je vlucht geboekt naar Mexico? Via internet? Ik krijg alleen maar rechtstreekse vluchten van Nederland naar Mexico en die zijn behoorlijk aan de prijs. Iemand tips hoe ik het beste kan zoeken? 1 of 2 keer overstappen is geen bezwaar.
Gewoon bij het reisbureau. We zijn met Us Airways gevlogen (budgetmaatschappij)

Tip: zorg dat je niet in de VS hoeft over te stappen, die veiligheidsmaatregelen daar zijn echt niet normaal! Je bent er alleen maar hartstikke lang mee bezig en daardoor zijn wij (in combinatie met vertraging al vanaf Amsterdam) in Philadelphia gestrand... Hoop gezeik, dus als het niet hoeft niet doen!
Geluk is een richting, geen punt
pi_20776035
hehe, eindelijk in Mexico!! Een paar dagen geleden eigenlijk al... Zaterdagavond kwamen we eindelijk in Mexico city aan, maar doordat we vertraging hadden was ons hotel vol. Ander hotel gezocht, en alles is weer goed gekomen.
Gisteren hebben we de bus van mexico city naar Oaxaca genomen (8 uur).. Daar ben ik nu dus, erg lekker. Mooi weer, gezellig en vanalles te doen. Alleen het nachtleven heb ik hier nog niet ontdekt..
Morgen de bus naar Puerto Escondido, waar ik op zoek zal gaan naar een plek waar ik kan leren surfen. iemand hier ervaring mee? ik hoor het graag!
JZZ
  zaterdag 24 juli 2004 @ 01:00:52 #140
3123 Sanne
dat zure BB modje...
pi_20821576
Ik ga in oktober naar Cancun. Iemand ervaringen met het Club Med resort daar?
Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen. Dan dooft het licht.
I.M. mijn streamzusje Quenda© of Loedertje zoals jullie haar kennen. RIP lief. :*
  zaterdag 24 juli 2004 @ 10:51:11 #141
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_20824394
quote:
Op zaterdag 24 juli 2004 01:00 schreef Sanne het volgende:
Ik ga in oktober naar Cancun. Iemand ervaringen met het Club Med resort daar?
Zie eerdere posts hier over resorts...
Geluk is een richting, geen punt
pi_20875863
Aaaight, ben nu in San Cristobal, vind hier vrij weinig aan. Morgen indianen dorpje ofzo bezoeken en de dag erna naar Palenque.
We zitten erover te denken om naar Belize te gaan, is dit de moeite waard en wat valt hier te doen?
JZZ
  maandag 26 juli 2004 @ 21:24:26 #143
3123 Sanne
dat zure BB modje...
pi_20876505
quote:
Op zaterdag 24 juli 2004 10:51 schreef Yvonnetje het volgende:

[..]

Zie eerdere posts hier over resorts...
Sommige mensen zijn niet geschikt om met een rugzak rond te trekken.
Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen. Dan dooft het licht.
I.M. mijn streamzusje Quenda© of Loedertje zoals jullie haar kennen. RIP lief. :*
  maandag 26 juli 2004 @ 22:17:11 #144
21578 Elvislives
Fietstas, Pumista
pi_20877906
Belize is geweldig!
Het is wat duurder dan Mexico, maar wat een prachtig land! Je moet naar Belize City en vandaar naar Caye Caulker, paradijsje op aarde!
Ook Dangriga is leuk voor een paar daagjes, vandaar kan je mooi naar Cockscomb Jaguar Park (reken er niet op om jaguars te zien, of je moet zachtjes lopen, als een indiaan!)
No chingues con mi barrio!
Vamos el TRI!
  vrijdag 30 juli 2004 @ 11:35:17 #145
35415 nightfall
sickminded
pi_20950518
ff reactie op: goed hotel in Mexico city
ik ben er eens voor me'n werk geweest, ben toen gestalt in een hotel vlak bij een shopping mall waar eigenlijk alleen maar toeristen en zakenlui verbleven omdat mexico city verder best wel een vertyfte stad is, naam ben ik vergeten, maar ik zou idd maar ff goed informeren voordat je daar zomaar wat aangrijpt,. ik heb me tijdens mijn verblijf daar werkelijk geen moment veilig gevoelt,. zeker s'avonds niet.
pi_20950682
quote:
Op vrijdag 30 juli 2004 11:35 schreef nightfall het volgende:
ff reactie op: goed hotel in Mexico city
ik ben er eens voor me'n werk geweest, ben toen gestalt in een hotel vlak bij een shopping mall waar eigenlijk alleen maar toeristen en zakenlui verbleven omdat mexico city verder best wel een vertyfte stad is, naam ben ik vergeten, maar ik zou idd maar ff goed informeren voordat je daar zomaar wat aangrijpt,. ik heb me tijdens mijn verblijf daar werkelijk geen moment veilig gevoelt,. zeker s'avonds niet.
Bedankt, daarom ook deze vraag. -->

Ik vertrek 20 aug. voor drie weken naar mexico. Weet iemand misschien een leuk en goedkoop hotel of hostel in Mexico city waar ik de eerste nachten kan doorbrengen.
Alvast bedankt voor jullie hulp.
I'm theLizerdking i can do anything
pi_20950737
quote:
Op woensdag 21 juli 2004 22:31 schreef Timmahz het volgende:
hehe, eindelijk in Mexico!! Een paar dagen geleden eigenlijk al... Zaterdagavond kwamen we eindelijk in Mexico city aan, maar doordat we vertraging hadden was ons hotel vol. Ander hotel gezocht, en alles is weer goed gekomen.
Gisteren hebben we de bus van mexico city naar Oaxaca genomen (8 uur).. Daar ben ik nu dus, erg lekker. Mooi weer, gezellig en vanalles te doen. Alleen het nachtleven heb ik hier nog niet ontdekt..
Morgen de bus naar Puerto Escondido, waar ik op zoek zal gaan naar een plek waar ik kan leren surfen. iemand hier ervaring mee? ik hoor het graag!
Weet je nog welk hotel je had in Mexico city, en vast dit een beetje betaalbaar en goed?
I'm theLizerdking i can do anything
  vrijdag 30 juli 2004 @ 19:17:23 #148
3123 Sanne
dat zure BB modje...
pi_20960470
Weet iemand wat de beste plek is om met dolfijnen te zwemmen? Er zijn er (in de buurt van) Cancun meerdere. Maar ik wil natuurlijk de beste. Het liefst in de natuur en niet in een bassin, lijktme voor die beestjes een stuk prettiger.
Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen. Dan dooft het licht.
I.M. mijn streamzusje Quenda© of Loedertje zoals jullie haar kennen. RIP lief. :*
  vrijdag 30 juli 2004 @ 21:10:32 #149
21578 Elvislives
Fietstas, Pumista
pi_20962560
quote:
Op vrijdag 30 juli 2004 11:43 schreef LiZaRdKiNg het volgende:

[..]

Bedankt, daarom ook deze vraag. -->

Ik vertrek 20 aug. voor drie weken naar mexico. Weet iemand misschien een leuk en goedkoop hotel of hostel in Mexico city waar ik de eerste nachten kan doorbrengen.
Alvast bedankt voor jullie hulp.
ik geloof dat t hostel cathedral heette. 1 of 2 blokken van De Zócalo vandaan.
No chingues con mi barrio!
Vamos el TRI!
  zaterdag 31 juli 2004 @ 04:23:00 #150
100644 darkfairy
Viva Mexico...
pi_20969757
In DF verbleef ik in Hotel Casa Inn (Rio Lerma 237 tel: 52 55 52 7750) Was goed hotel, vriendelijke mensen, leuk restaurant enzo er ook aan. Kamers konden IETSJE beter, maar kan echt niet klagen.
Ik weet nu wel niet hoeveel het kostte, want ik was op een pre-planned trip, waar dus totaal alles vanvoor uitgepland was.

Ik ben ook naar Taxco, Acapulco, Puebla, Guanajuato en Guadalajara geweest, wat ik serieus de moeite waard vond, en heb alle hotel informatie nog, dus als iemand nog goede hotels wil, i'm right here.

Heb trouwens ook site-je gemaakt met wat algemene informatie over alle attracties die'k heb bezocht, was voor school datk het heb gemaakt, en de Guadalajara-pagina is pretty non-excistend, sorry daarvoor, ik beloof het nog wel te updaten.
http://mexico.darkfairy.net

[off-topic]
Ik ben degene in The National Palace in het filmpje
(ksta er maar milisec op )
[/off-topic]
Soy la chica mas linda del mundo!! :p
pi_20975074
quote:
Op vrijdag 30 juli 2004 21:10 schreef Elvislives het volgende:

[..]

ik geloof dat t hostel cathedral heette. 1 of 2 blokken van De Zócalo vandaan.
http://www.hostelcatedral.com/
Heb ik ook geslapen, prima hostel.
Clowns to the left of me, jokers to the right, here I am, stuck in the middle with you.
What a day for a daydream.
pi_21011994
quote:
Op zaterdag 31 juli 2004 04:23 schreef darkfairy het volgende:
In DF verbleef ik in Hotel Casa Inn (Rio Lerma 237 tel: 52 55 52 7750) Was goed hotel, vriendelijke mensen, leuk restaurant enzo er ook aan. Kamers konden IETSJE beter, maar kan echt niet klagen.
Ik weet nu wel niet hoeveel het kostte, want ik was op een pre-planned trip, waar dus totaal alles vanvoor uitgepland was.

Ik ben ook naar Taxco, Acapulco, Puebla, Guanajuato en Guadalajara geweest, wat ik serieus de moeite waard vond, en heb alle hotel informatie nog, dus als iemand nog goede hotels wil, i'm right here.

Heb trouwens ook site-je gemaakt met wat algemene informatie over alle attracties die'k heb bezocht, was voor school datk het heb gemaakt, en de Guadalajara-pagina is pretty non-excistend, sorry daarvoor, ik beloof het nog wel te updaten.
http://mexico.darkfairy.net

[off-topic]
Ik ben degene in The National Palace in het filmpje
(ksta er maar milisec op )
[/off-topic]
Als je die info over de hotels in mexico met mij wil delen, graag... als het niet te veel moeite is
alle informatie is welkom.
I'm theLizerdking i can do anything
pi_21019303
Jaja, ook ik heb in hotel catedral geslapen. Door onze vertraging was ons eerste hotel, Moneda, in de zocalo vol.. toen 1 nachtje in Catedral en daarna weer naar Moneda. Mijn voorkeur gaat hier naar uit, het is allemaal wel wat simpel enzo maar het dakterras is mooi en het ontbijt is er goed..
Ik raad dan ook dit hotel aan.
Ik verblijf momenteel in Merida, hiervoor ben ik in Campeche, San Cristobal, Oaxaca, Puerto Escondido, en Mexico City geweest. Morgen de ADO Gl, luxe bus, naar Cancun en vanuit daar naar Isla Mujeres. Daar klein weekje verblijven, uitrusten, chillen, snorkelen en duiken...
Daarna een weekend op stap in Cancun en dan vliegen naar Mexico city, daar even souvenirtjes kopen en terug naar huis!

Iemand ervaring met Isla Mujeres? Of Cancun, niet zon touristisch hotel maar ik wil wel op stap kunnen in de vette discotheken etc.
Ik hoor het graag! bvd
JZZ
  dinsdag 3 augustus 2004 @ 19:32:43 #154
21578 Elvislives
Fietstas, Pumista
pi_21037800
in Cancun is het overal hetzelfde, zogauw je in de uitgaanszone komt, staan er overal discoteken met "freebar" , waarvoor je dan een ziekelijk bedrag moet betalen. Ik heb er ook wat barretjes gevonden waar je gewoon gratis mocht (natuurlijk dan wél je drank dokken) maar ja, of dat nou zo voordelig was.......een vriendin van me nam een flesje water (0.4 liter ofzo). Dat kostte haar: 55 pesos!
erg ziekelijk duur dus.

Ik sliep in Cancun in "Mexico Hostels" kostte 100 pesos per nacht, warm water enzo, best okee. Maar dus niet op de discoteken plek. Dat zal wel 3 keer duurder zijn
No chingues con mi barrio!
Vamos el TRI!
  woensdag 4 augustus 2004 @ 02:29:50 #155
1607 Ali Salami
Altijd actueel
pi_21046185
quote:
Op maandag 2 augustus 2004 15:27 schreef LiZaRdKiNg het volgende:

[..]

Als je die info over de hotels in mexico met mij wil delen, graag... als het niet te veel moeite is
alle informatie is welkom.
Het is een lullige, maar wel heel waardevolle tip: gebruik de Lonely Planet. Zorg dat je die koopt of huurt en neem hem mee, want het is zo verschrikkelijk handig hiervoor. In drie reizen naar Tunesië, Thailand en Mexico zijn we hoogstens één keer naar een ander hotel gegaan omdat een hotel ons niet beviel. En we sliepen alle keren in de meest goedkope hotels
Hatsjoe!
pi_21058450
Ik ben nu op Isla Mujeres, het ziet er allemaal iets hipper uit dan dat het is. Savonds valt er hier niet uit te gaan, maar overdag is het wel echt genieten. Beetje op het strand liggen, touren met een golf autotje en vrijdag een duiktrip ofzo.. daarna weekendje cancun. Ik heb ook het een en ander gehoord van dat je 25 dollar moest betalen en gratis kon zuipen, klinkt goed haha..
JZZ
  donderdag 5 augustus 2004 @ 04:32:55 #157
100644 darkfairy
Viva Mexico...
pi_21068386
Hier men Hotelinfo voor iedereen die het interessant zou vinden, ik weet wel de prijzen van de hotels niet, sinds het een schooltrip was en alles inbegrepen.

Overal was heel vriendelijk personeel, die Engels konden, of al de moeite van de wereld deden om je te verstaan en dat lukt ook!

Casa Inn Mexico City
Rio Lerma 237
Mexico City, DF 06500
52 55 52 42 7750
Comment: Propere kamers, niet te luxerieus maar zeker genoeg. Veilige lokatie ook.

Loma Linda
Avenida Plateros
Colonia Centro
Taxco Guerrero, Gro 40230
52 76 26 22 0206
Comment: Ook propere kamers, allemaal met terras (denk ik)! en er is ook een zwembad(je) De badkamer was wel IETSJE minder, maar weer zeker te doen.

Casa Inn Acapulco
Costera Miguel Aleman 2310
Acapulco, Gro 39840
52 74 44 35 2000
Comment: Een hotel zoals je gewend zal zijn, alle luxe, groot zwembad, op wandelafstand van het strand, goed gelegen, ook op wandelafstand van de clubs, cafes,...en aan overkant van Walmart Supercenter!

Hotel Royalty Centro
Portal Hidalgo 8
Col Centro
Puebla, Pue 72000
52 22 22 42 4740
Comment: Mooie locatie, in het midden van het historische centrum van Puebla, recht over een park, ook speciale kamers, mooie gezamelijke zithoek, maar kamers zijn wel klein, en onze tv werkte niet.

Paseo de la Presa
Carretera Panoramica Tramo
Pipila Issste
Guanajuato, Gjto 36000
52 47 37 31 0775
52 47 37 31 0776
Comment: Heel mooie locatie, op een heuvel! Met mini-balkonnetje met zicht op heel de stad, ook een zwembad en tennisterrein. Wel ietsje verder van de stad, je moet langs soort van kabelbaan naar beneden, waardoor je bijna recht in het centrum beland. Zeker te doen. Het hotel is ook klein genoeg om een gezellige sfeer te hebben, met personeel dat je ook herkent.

Hotel Posada Guadalajara
Avenida Lopez Mateos Sur 1280
Guadalajara, Jal 44100
52 33 31 21 2022
Comment: Ook heel mooi hotel, wel wat rare kamers maar met ruime badkamer en balkon. Ook mooie architectuur vindk. Heel vriendelijk personeel. En erg goed gelegen, 15 - 20 minuutjes wandelen voor een winkelcentrum, 10 minuutjes met de taxi naar het centrum.

Ik post nog wel eens fotos als ik ze vind.
Soy la chica mas linda del mundo!! :p
pi_21119853
quote:
Op zaterdag 8 mei 2004 22:34 schreef Robertje het volgende:

[..]

Dat wordt moeilijk. Ik zit daar al de 12de juni t/m 24 juni. In ieder geval fijne vakantie. Ik zit trouwens in het Iberostar hotel. En jij?
Rui tequila ik ga 14 augustus dus volgende week precies

Kan niet meer wachten!!
  zondag 8 augustus 2004 @ 19:38:59 #159
18114 pebbje
kleine rooie opdonder
pi_21137375
De vlucht is geboekt! Op 4 september vertrekken we naar Mexico. We landen in Cancun. Niet vanwege het toeristische Cancun, maar omdat we graag in Yukatan rond willen reizen. Voor de eerste nacht hebben we een zo goedkoop mogelijk hotelletje opgezocht: Imperial Laguna Cancun. Vanuit daar gaan we op doorreis door Yukatan. We gaan 2,5 week en hebben een hoop op ons verlanglijstje staan om te bezichtigen in die tijd
moeje ook nog een pepernoot?
pi_21146429
Aaaight! eindelijk in Cancun. 2e dag alweer, gisteren naar Dady o geweest, 36 dollar betalen en gratis drinken. Super heftig! Vandaag nog even andere minder commerciele discos kijken in Cancun Downtown en morgen vliegen naar Mexico City. Dan zit het er alweer bijna op...
Mexico is zooo tof
JZZ
pi_21227915
En ik ben weer thuis!
Mexico is geweldig!
JZZ
  dinsdag 17 augustus 2004 @ 02:29:25 #162
100644 darkfairy
Viva Mexico...
pi_21339305
*wilt fotos zien!!!!
Soy la chica mas linda del mundo!! :p
pi_21345189
Aaaight, zeg maar waarvan..
Mexico-City, Oaxaca, Puerto Escondido, San Cristobal, Palenque, Campeche, Merida, Isla Mujeres of Cancun..
JZZ
pi_21357396
San Christobal, Palenque, Mexico City, Campeche en alles waar ik ook heen ga!
  woensdag 18 augustus 2004 @ 01:55:58 #165
100644 darkfairy
Viva Mexico...
pi_21363527
Hehe euhm, gewoon paar van de beste fotos van overal en beetje uitleg ofzo...als dat kan?!
Soy la chica mas linda del mundo!! :p
  woensdag 18 augustus 2004 @ 02:50:59 #166
100644 darkfairy
Viva Mexico...
pi_21364008
De fotos van mijn hotels die ik had beloofd, ik moet zeggen, ik dacht datk er betere fotos van had, maarjah, je hebt toch ietswat een ideetje nu...

Casa Inn Mexico City

uitzicht van kamer



vrienden in de lobby zetels


Loma Linda


terras van onze kamer


Hotel Royalty Centro

zithoek


Paseo de la Presa

wasruimte met mijn creatieve manier om kleren te drogen


Hotel Posada Guadalajara

Op de gang....met kleeeiin beetje zicht van een kamer.
Soy la chica mas linda del mundo!! :p
pi_21449434
Ik zal morgen ofzo even wat foto's online zetten..
JZZ
pi_21466856
lame vraagje. de kaartjes die jullie van mexico opgestuurd hebben, zijn die ook nooit aangekomen ?
pi_21468774
quote:
Op zondag 22 augustus 2004 16:36 schreef koenvd het volgende:
lame vraagje. de kaartjes die jullie van mexico opgestuurd hebben, zijn die ook nooit aangekomen ?
Nee, de mijne nooit. De postzegels worden eraf gehaald.
Wat wel helpt is om de kaart in een enveloppe te stoppen en netjes het adres erop te schrijven. De 2 keer dat ik dat gedaan heb vanuit daar, zijn ze wel aangekomen.

Of je moet ze direct laten stempelen bij het postkantoor.
pi_21469148
ik heb ze in 't postkantoor in mexico city gedaan (en dat was lang zoeken hoor, nergens in mexico zijn er postzegels te vinden precies?)
volgende keer stuur ik ze wel vanuit belgie
  maandag 23 augustus 2004 @ 13:17:24 #171
21578 Elvislives
Fietstas, Pumista
pi_21483814
ik heb ze in honduras gepost, kwamen heel braaf 2 weekjes later in NL aan
No chingues con mi barrio!
Vamos el TRI!
  maandag 23 augustus 2004 @ 17:34:47 #172
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_21489794
Onze kaartjes zijn ook allemaal aangekomen, eentje zelfs al na 7 dagen!
Geluk is een richting, geen punt
  maandag 23 augustus 2004 @ 18:10:12 #173
21578 Elvislives
Fietstas, Pumista
pi_21490518
die nam de concorde ofzo?
No chingues con mi barrio!
Vamos el TRI!
pi_22488515
Nog 1 weekje!
En dan zit ik in Mexico!

Heb ik trouwens een internationaal rijbewijs nodig als ik daar een auto huur?
  vrijdag 8 oktober 2004 @ 13:29:07 #175
36945 Robertje
Slam Dunk The Funk
pi_22488550
quote:
Op vrijdag 8 oktober 2004 13:27 schreef Liejannuh het volgende:
Nog 1 weekje!
En dan zit ik in Mexico!

Heb ik trouwens een internationaal rijbewijs nodig als ik daar een auto huur?
Ik had een chauffeur en een auto voor 60 dollar ...de hele dag. Ik vond het best wel gevaarlijk eigenlijk.
No one goes to Hooters for wings.
Well polish my nuts and serve me a milkshake.
A-one and a-two and a-chicka booma chick!
pi_22494152
quote:
Op vrijdag 8 oktober 2004 13:27 schreef Liejannuh het volgende:
Nog 1 weekje!
En dan zit ik in Mexico!

Heb ik trouwens een internationaal rijbewijs nodig als ik daar een auto huur?
Waar ga je heen dan Liejannuh?
Clowns to the left of me, jokers to the right, here I am, stuck in the middle with you.
What a day for a daydream.
pi_22494335
De Maya Route. Rondje Cancun (vliegveld alleen), Merida, Palenque, San Christobal de las Casas, Panachajel, Chichi, Antigua, Copan, Tikal, Caye Caulker, Cancun (weer alleen het vliegveld).

Volgens mij kun je geen auto huren en die dan meenemen de grens over, maar we willen een paar dagen een auto huren, waarschijnlijk vanuit Merida.
pi_22496752
Op een internationaal rijbewijs staat volgens mij Mexico niet genoemd, het kan wel altijd handig zijn om als rijbewijs te tonen aan evt politie. (je raakt dan zeker niet je nederlandse kwijt)
Een Mexicaan koopt normaal voor een paar euro zijn rijbewijs zonder te lessen
pi_22496941
Dus toch maar even langs de ANWB dan.
Voor 12,70 raak ik liever mn rijbewijs niet kwijt.
  vrijdag 8 oktober 2004 @ 23:11:14 #180
36945 Robertje
Slam Dunk The Funk
pi_22501369




Tulum, Mexico. Als je vroeg inde ochtend gaat lopen die gekke Japanners ook niet voor je voeten
No one goes to Hooters for wings.
Well polish my nuts and serve me a milkshake.
A-one and a-two and a-chicka booma chick!
pi_22502987
Je hebt hier geen internationaal rijbewijs nodig, je Nederlandse rijbewijs is genoeg
Ik ga morgen de grens over naar Guatemala, dus we lopen elkaar net mis Liejannuh... Maar ik zit rondde 23e tot de 27e oktober weer in de buurt van Atitlan-Antigua, dus als je er dan bent kunnen we misschien een keertje samen eten
pi_22508739
quote:
Op vrijdag 8 oktober 2004 17:56 schreef Liejannuh het volgende:
De Maya Route. Rondje Cancun (vliegveld alleen), Merida, Palenque, San Christobal de las Casas, Panachajel, Chichi, Antigua, Copan, Tikal, Caye Caulker, Cancun (weer alleen het vliegveld).

Volgens mij kun je geen auto huren en die dan meenemen de grens over, maar we willen een paar dagen een auto huren, waarschijnlijk vanuit Merida.
vet
Clowns to the left of me, jokers to the right, here I am, stuck in the middle with you.
What a day for a daydream.
  zondag 10 oktober 2004 @ 14:00:51 #183
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_22531595
Gaaf Liejannuh! Veel plezier

Internationaal rijbewijs is idd niet verplicht, maar wel aan te raden ivm corruptie en het 'kwijtraken' van je rijbewijs. We zijn in Mexico wel vaak aangehouden voor controle, maar ze hoefden nooit het rijbewijs te zien (alleen de auto-inhoud, en wat vragen over waar we naartoe gingen etc etc). Als ik jou was zou ik het zekere voor het onzekere nemen en even langs de anwb gaan
Geluk is een richting, geen punt
  zondag 10 oktober 2004 @ 14:02:05 #184
37431 Lemmeb
accountabilabuddiable
pi_22531609
quote:
Op vrijdag 8 oktober 2004 23:11 schreef Robertje het volgende:
[afbeelding]

[afbeelding]

Tulum, Mexico. Als je vroeg inde ochtend gaat lopen die gekke Japanners ook niet voor je voeten
verrek, me vakantiefoto's!
Money is short, times are hard, here's my fucking business card!
"I never let my schooling interfere with my education." — Mark Twain
  zondag 10 oktober 2004 @ 14:12:43 #185
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_22531813
Toen we Tulum wilden gaan bezoeken, regende het 's ochtends vroeg zo hard dat we niet de weg op wilden. Vandaar dus dat we daar later waren. Op zich wel leuk om al die toeristen daar te bekijken, die in hun bikini met het 'treintje' van de parkeerplaats naar de ruines gaan...
Geluk is een richting, geen punt
  zondag 10 oktober 2004 @ 14:33:17 #186
36945 Robertje
Slam Dunk The Funk
pi_22532188
quote:
Op zondag 10 oktober 2004 14:02 schreef Lemmeb het volgende:

[..]

verrek, me vakantiefoto's!
Het schijnt nogal beroemd te zijn daaro...
No one goes to Hooters for wings.
Well polish my nuts and serve me a milkshake.
A-one and a-two and a-chicka booma chick!
  zondag 10 oktober 2004 @ 14:34:23 #187
3123 Sanne
dat zure BB modje...
pi_22532214
Ik ben ook weer terug; het was in één woord geweldig!
Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen. Dan dooft het licht.
I.M. mijn streamzusje Quenda© of Loedertje zoals jullie haar kennen. RIP lief. :*
  zondag 10 oktober 2004 @ 14:36:43 #188
21578 Elvislives
Fietstas, Pumista
pi_22532265
ik mis t zo..........ik haat die klote nederlandse gehaastheid! die mensen die al ongeduldig worden als de trein 1 minuut te laat vertrekt!

yo quiero regresarrrrrrrrr cabrónes!

zo lucht op
No chingues con mi barrio!
Vamos el TRI!
pi_22535467
Zoals het er nu naar uit ziet huren we vanuit Merida voor 3 dagen een auto om naar Uxmal, Chichen Itza en de Puuc route te gaan. De rest doen we met OV.
En ik kijk nog wel even of ik nog tijd heb om langs de anwb te gaan.
  donderdag 21 oktober 2004 @ 20:28:48 #190
79886 MrMadMan
The Ozzie Animal
pi_22779363
heeft iemand hier ervaringen met bussen in mexico. het plan is om in december vanaf mexico city met de bus naar cancun te gaan. auto huren is beetje duur. maar kosten van bussen vallen me mee. heb iets gevonden van rond de 70-80 euri, maar zijn de bussen van een beetje redelijke kwaliteit/comfort? en kunnen die gasten een beetje rijden?????
No Worries Mate!!!
pi_22783583
No problemo, uitstekende bussen (1ste class) en stoelen. Neem alleen wel een deken of jas mee de bus in. Die gasten laten de airco flink blazen. ADO GL is een van de aanbieders vanaf DF TAPO. moet wel ergens een site van op internet te vinden zijn. Je bent lekker 24 uur aan het bussen met spaans talige films en komt 's ochtends vroeg in Cancun aan.
  vrijdag 22 oktober 2004 @ 14:02:04 #192
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_22794976
Bussen in Mexico zijn prima. Chauffeurs zijn vergelijkbaar met de kwaliteit van de bus meestal: heb je een kippenbus (die zijn er ook, meestal op de korte afstand) dan is het niks, heb je een dure bus, dan is de chauffeur meestal ook prima. Ben je van plan in één keer van DF naar Cancun te gaan? Als je toch met de bus gaat kun je net zo goed een paar keer stoppen!

De jas/deken-tip is een goede!
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  donderdag 28 oktober 2004 @ 16:50:02 #193
72701 AtomicDog
dogs of the world unite!
pi_22917319
quote:
Op donderdag 21 oktober 2004 23:07 schreef azteca het volgende:
No problemo, uitstekende bussen (1ste class) en stoelen. Neem alleen wel een deken of jas mee de bus in. Die gasten laten de airco flink blazen. ADO GL is een van de aanbieders vanaf DF TAPO. moet wel ergens een site van op internet te vinden zijn. Je bent lekker 24 uur aan het bussen met spaans talige films en komt 's ochtends vroeg in Cancun aan.
ik heb die bus ook genomen.... 24 uur in een goeie bus, maar ik ontdekte later wel dat vliegen goedkoper was... dow
  donderdag 28 oktober 2004 @ 20:24:20 #194
79886 MrMadMan
The Ozzie Animal
pi_22919627
quote:
Op donderdag 28 oktober 2004 16:50 schreef AtomicDog het volgende:

[..]

ik heb die bus ook genomen.... 24 uur in een goeie bus, maar ik ontdekte later wel dat vliegen goedkoper was... dow
met wie ben je dan gevlogen??? ik heb wel gekeken, maar binnenlandse vluchten zijn niet echt goedkoop.... weet iemand of er ook low cost airlines zoals ryanair enzo zijn in mexico????
No Worries Mate!!!
  Moderator vrijdag 12 november 2004 @ 11:30:00 #195
5428 crew  miss_sly
pi_23262381
over die bussen: is dat een beetje gemakkelijk te regelen ook?

Wij dachten ook over mexico, maar mijn vriend heeft niet zo'n zin in "allerlei geregel", maar ik hoef niet per se met een georganiseerde reis (vind een beetje avontuur wel leuk). Dus hoeveel moeite kost het om daadwerkelijk een bus te nemen en rond te reizen? Kun je gewoon ter plekke naar een busstation lopen, kaartje kopen en vertrekken? en wat zijn ongeveer de kosten van die busreizen?
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  vrijdag 12 november 2004 @ 12:26:37 #196
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_23263802
quote:
Op vrijdag 12 november 2004 11:30 schreef miss_sly het volgende:
over die bussen: is dat een beetje gemakkelijk te regelen ook?

Wij dachten ook over mexico, maar mijn vriend heeft niet zo'n zin in "allerlei geregel", maar ik hoef niet per se met een georganiseerde reis (vind een beetje avontuur wel leuk). Dus hoeveel moeite kost het om daadwerkelijk een bus te nemen en rond te reizen?
Géén moeite. Het is inderdaad gewoon naar het busstation, kaartje kopen, klaar. Hooguit vooraf boeken als je met kerst of een andere enorme feestdag reist. Mexico is een ontzettend makkelijk land om zelfstandig rond te reizen, zelfs als je geen spaans spreekt.
Kosten waren laag, maar misschien kan iemand die er meer recent is geweest beter uitspraak doen over hoeveel precies.
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  Moderator vrijdag 12 november 2004 @ 12:31:37 #197
5428 crew  miss_sly
pi_23263930
Hik, ik hoopte al dat je me zou antwoorden

Ik zie het reizen door Mexico een paar weken als volgt: we bedenken hier waar we ongeveer heen willen (een soort van routeplan is wel handig, toch?). We vliegen bijv. op Mexico city, daar blijven we een aantal dagen. Als we denken dat we verder willen, kopen we een buskaartje naar de volgende plek die we op ons lijstje hadden staan, en blijven daar tot we er genoeg van hebben, enz.
Ter plekke hotels/hostels zoeken, is dat veel gedoe? Niet nodig van tevoren te reserveren als je in september gaat? uiteraard met de lp in je hand
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  maandag 15 november 2004 @ 14:50:11 #198
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_23328987
quote:
Op vrijdag 12 november 2004 12:31 schreef miss_sly het volgende:
Hik, ik hoopte al dat je me zou antwoorden

Ik zie het reizen door Mexico een paar weken als volgt: we bedenken hier waar we ongeveer heen willen (een soort van routeplan is wel handig, toch?). We vliegen bijv. op Mexico city, daar blijven we een aantal dagen. Als we denken dat we verder willen, kopen we een buskaartje naar de volgende plek die we op ons lijstje hadden staan, en blijven daar tot we er genoeg van hebben, enz.
Ter plekke hotels/hostels zoeken, is dat veel gedoe? Niet nodig van tevoren te reserveren als je in september gaat? uiteraard met de lp in je hand
Hoe het ov te regelen kan ik je niet vertellen, aangezien we met een huurauto rondreden daar.
Ter plekke een slaapplaats zoeken heeft mij nog nooit problemen opgeleverd. De LP meenemen natuurlijk Ik weet niet of je heel kieskeurig bent, maar ik vind het niet erg om af en toe een paar dagen genoegen te nemen met een iets minder hotel/guesthouse. Toen ik in april in Mexico was hebben we 1x te horen gekregen dat er nog maar plaats was voor 1 nacht, maar overal zitten zoveel hotels dat een nieuwe vinden geen enkel probleem is.
Geluk is een richting, geen punt
  maandag 15 november 2004 @ 16:27:44 #199
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_23330934
Wat Yvonne zegt...
Er zijn zóveel hotels, dat het echt geen moeite is. Ik ben één keer (hoogzomer, Veracruz) drie hotels afgeweest, maar die lagen allemaal in hetzelfde blok!

Precies wat je zegt miss_sly, het voordeel aan het zelf doen is dat je je reis exact zo kunt maken als je zelf wilt! Vind je het ergens ongezellig, te warm, te druk, te regenachtig, te stil... rugzak pakken en wegwezen. Geeft echt een enorm gevoel van vrijheid.
Natuurlijk is het leuk vooraf vast te kijken wat je wilt gaan zien, dat is je voorpret! Pin je er echter niet teveel aan vast en wees flexibel als je onderweg een goed idee hoort, leuke mensen tegen komt, in een staking zit of iets anders onverwachts!
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_23375338
Ik hoop dat iemand hier mij kan helpen met het volgende:

Ik ga binnenkort voor 5 maanden naar Monterrey, en ik vraag me af of ik in Monterrey geld kan opnemen met m`n pinpas?

Alvast bedankt!!

Robbert
  woensdag 17 november 2004 @ 13:09:01 #201
21578 Elvislives
Fietstas, Pumista
pi_23375405
ligt eraan, met cirrus en maestro op je pas kan je een heleboel, zeker in mexico. lukt wel dus!
No chingues con mi barrio!
Vamos el TRI!
  woensdag 17 november 2004 @ 14:38:42 #202
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_23377369
quote:
Op woensdag 17 november 2004 13:05 schreef Buffel het volgende:
Ik hoop dat iemand hier mij kan helpen met het volgende:

Ik ga binnenkort voor 5 maanden naar Monterrey, en ik vraag me af of ik in Monterrey geld kan opnemen met m`n pinpas?

Alvast bedankt!!

Robbert
Zelfs dorpen in Mexico hebben tegenwoordig "cajeros automaticos" (pinautomaten), dus Monterrey zeker! Als je zo lang gaat loont het echter wel de moeite om te zorgen voor back-up in de vorm van credit card en/of travellerchecks!
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  woensdag 17 november 2004 @ 14:45:12 #203
21578 Elvislives
Fietstas, Pumista
pi_23377555
credit card is beter dan, mits je goed op je spullen past!

traveller cheques kan je in veel plaatsen helemaal niet inwisselen, en áls het al kan, meestal tot 1 uur smiddags, tegen een afzetterige koers!
No chingues con mi barrio!
Vamos el TRI!
  woensdag 17 november 2004 @ 15:09:58 #204
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_23378158
Traveller cheques zijn handig voor noodgevallen, omdat ze vervangen worden. Maar inwisselen kan nog wel eens lastig zijn. Toch, als je écht lang weggaat vind ik het altijd wel prettig om in elk geval wat noodgeld op die manier te hebben...
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_23388046
Dank jullie wel voor deze snelle reacties!

Ik ga ook gebruik maken van traveller cheques, dus pinnen en traveller cheques en misschien vraag ik een creditcard aan, alhoewel dat vorig jaar nog niet kon bij m`n bank (Fortis) omdat je vrijhoog minimaal inkomen moest hebben :s
  donderdag 18 november 2004 @ 09:56:28 #206
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_23396684
quote:
Op woensdag 17 november 2004 21:41 schreef Buffel het volgende:
Dank jullie wel voor deze snelle reacties!

Ik ga ook gebruik maken van traveller cheques, dus pinnen en traveller cheques en misschien vraag ik een creditcard aan, alhoewel dat vorig jaar nog niet kon bij m`n bank (Fortis) omdat je vrijhoog minimaal inkomen moest hebben :s
BIj de meeste studentenrekeningen is een creditcard gratis en worden zulke eisen niet gesteld (ik weet natuurlijk niet of je studeert).
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_23412153
quote:
Op donderdag 18 november 2004 09:56 schreef Hik het volgende:

[..]

BIj de meeste studentenrekeningen is een creditcard gratis en worden zulke eisen niet gesteld (ik weet natuurlijk niet of je studeert).
Ik studeer inderdaad, dus ik zal voor m`n vertrek even de naar de opties van de creditcard informeren
  donderdag 18 november 2004 @ 22:36:14 #208
21578 Elvislives
Fietstas, Pumista
pi_23412974
ga je stage doen dan? lekkere studie

maareh, dan kan je inderdaad ook prima uit de verf met traveller cheques, aangezien je die in Monterrey echt wel kan inwisselen. en als je stage doet, zul je niet al teveel naar andere plaatsjes reizen lijkt me.

ik ben jaloers op je, wil ook weer terug!
No chingues con mi barrio!
Vamos el TRI!
  donderdag 18 november 2004 @ 23:21:11 #209
43920 Yakko
De tal palo, tal astilla
pi_23414083
Robbert: Ik woon in Monterrey en net als ik voordat ik ging, heb je het idee dat je naar een redelijk arm gebied gaat, niet modern... Monterrey is echter net zo modern als veel steden in de USA, we hebben hier alles; grote winkelcentra, bioscopen, discotheken, pinautomaten in overvloed, etc.

Ik raad je wel aan een creditcard mee te nemen.... een paar maanden terug brak mijn pinpas in tweeen en dan zit je mooi zonder geld natuurlijk, toen kwam mijn creditcard goed van pas (via de Postbank een studentencreditcard aangevraagd). Wat je ook kan doen is als je visum rond is een bankrekening openen hier, zodat je niet zoveel transactiekosten betaalt elke keer als je pint, maar dat moet je uiteraard zelf weten!

Mocht je nog meer willen weten, dan meld je het maar
La mejor universidad es la de la vida...
pi_23424452
quote:
Op donderdag 18 november 2004 22:36 schreef Elvislives het volgende:
ga je stage doen dan? lekkere studie

maareh, dan kan je inderdaad ook prima uit de verf met traveller cheques, aangezien je die in Monterrey echt wel kan inwisselen. en als je stage doet, zul je niet al teveel naar andere plaatsjes reizen lijkt me.

ik ben jaloers op je, wil ook weer terug!
Geen stage hoor maar een exchange project met m'n vrije universiteit in Amsterdam. Ga daar een aantal vakken volgen. Ik ga binnenkort even zo'n creditcard aanvragen...
pi_24247913
Ik ga 15 januari naar Mexico.
Heb een all in vakantie in een resort op Cancun geboekt, maar de bedoeling is om daar niet de hele 2 weken te slapen. Wil lekker een week het land in...de Riviera Maya, Mexico City, Palenque..we zien het allemaal wel! Maarrrr ik ben benieuwd waar ik op moet rekenen qua prijs verhouding, wat betaal ik voor een hotelletje? Wat kost een hapje eten in een restaurant?

En kan ik met een Rabobank Europas (maestro logo) daar wel gewoon pinnen of moet ik traveller cheques aanschaffen?

Greetz
pi_24247992
Je kunt gewoon pinnen met je europas, dus dat is geen progleem.

Eten en overnachten kun je net zo duur maken als je zelf wilt. En dat is lekker vaag.
Hotels waar ik heb gezeten pas, kostten tussen de 10 en 20 euro voor een tweepersoonskamer.
Voor zo'n 5 euro kun je een aardig hoofdgerecht uitkiezen. Maar ook dat hangt een beetje af van het soort restaurant waar je gaat eten.

Palenque is trouwens wel heel erg uit de buurt van Cancun. Je kunt misschien beter Chichen Itza en Tulum doen. Dat is allemaal redelijk dichtbij Cancun. Bij Merida in de buurt kun je naar Uxmal en de Puuc Route. Ook erg mooi.

Hoe lang heb je in Mexico?
pi_24248053
Ik heb twee weken de tijd...ik wil eigenlijk 7 dagen het binnenland in trekken...zou ik dat met 500 Euro redden? Zoals jij het al zegt..je kan het zo duur maken als je wilt..?
pi_24248176
500 euro red je makkelijk!

De bussen zijn echt heel goed geregeld in Yucatan. In 7 dagen tijd kun je makkelijk een stuk Yucatan zien. Ik denk wel dat het verstandig is om Merida ofzo als uitvalsbasis te gebruiken. Kun je daar vandaan naar Uxmal en de Puuc route toe (er schijnt een speciale bus te rijden die dit rondje doet en overal eigenlijk precies lang genoeg stopt, weten ze bij het Nomads hostel wel), Izamal vond ik zelf erg leuk om te zien en je zou nog richting Celestun kunnen gaan.

Chichen Itza kun je vanuit Cancun goed bereiken met een dagtocht (maar doe jezelf een lol, ga niet met zo'n touringcar mee! ), of je gaat naar Valladolid en daar vandaan naar Chichen Itza.
Het leukste aan Tulum is de lokatie, maar de tempel valt in het niets als je hem vergelijkt met Uxmal of Chichen Itza.

Palenque is wel heel mooi, maar dat is 8 uur bussen vanaf Merida en dat is best uit de richting. Terug naar Cancun is Palenque wel iets van 12 uur geloof ik.
Het is mooi, maar het is ook een hele reis!

Koop in ieder geval een Lonely Planet! Staat bergen informatie in.
pi_24248312
quote:
Op dinsdag 28 december 2004 01:25 schreef Liejannuh het volgende:
500 euro red je makkelijk!

De bussen zijn echt heel goed geregeld in Yucatan. In 7 dagen tijd kun je makkelijk een stuk Yucatan zien. Ik denk wel dat het verstandig is om Merida ofzo als uitvalsbasis te gebruiken. Kun je daar vandaan naar Uxmal en de Puuc route toe (er schijnt een speciale bus te rijden die dit rondje doet en overal eigenlijk precies lang genoeg stopt, weten ze bij het Nomads hostel wel), Izamal vond ik zelf erg leuk om te zien en je zou nog richting Celestun kunnen gaan.

Chichen Itza kun je vanuit Cancun goed bereiken met een dagtocht (maar doe jezelf een lol, ga niet met zo'n touringcar mee! ), of je gaat naar Valladolid en daar vandaan naar Chichen Itza.
Het leukste aan Tulum is de lokatie, maar de tempel valt in het niets als je hem vergelijkt met Uxmal of Chichen Itza.

Palenque is wel heel mooi, maar dat is 8 uur bussen vanaf Merida en dat is best uit de richting. Terug naar Cancun is Palenque wel iets van 12 uur geloof ik.
Het is mooi, maar het is ook een hele reis!

Koop in ieder geval een Lonely Planet! Staat bergen informatie in.
Top! Thanx voor je reply, heb ik echt wat aan.. Lonely Planet staat zowiezo op het verlanglijstje ja!
pi_24248366
Graag gedaan!
Overigens, als je een auto huurt: doe jezelf een lol en huur geen kever! Het lijkt leuk, maar je wordt best wel blij van een auto met airco. En hoe schattig die kevers ook zijn, comfortabel zijn ze voglens mij niet echt.
  woensdag 29 december 2004 @ 09:09:25 #217
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_24271301
Een Beetle reed hartstikke leuk, je hebt echt het gevoel een 'echte Mexicaan' te zijn.
Echter na een weekje, vlak voordat we de bergen in reden, stopte ons kevertje ermee... Hij was dan ook al 8 jaar oud geloof ik, en viel van ellende bijna uit elkaar. Na heel wat gezeur met de verhuurmaatschappij uiteindelijk een luxere auto gekregen, en wegens miscommunicatie bij hun deze auto nog 2 weken mogen houden Een patserbak met airco, goeie radio, etc etc. Dat was toch wel lekker in de bergen, de Beetle had dat echt nooooit gered!
Geluk is een richting, geen punt
  zaterdag 1 januari 2005 @ 13:26:55 #218
79886 MrMadMan
The Ozzie Animal
pi_24335737
ik ben net uit mexico terug gekomen. heb er 3 weken gezeten waarvan 2 rondgereisd door chiapas en oaxaca. heeft me incl. overnachting bussen enz enz zo'n eur 500,- gekost. dus da's best redelijk te betalen en de bussen zijn er echt goed geregeld. zeker als je de 1e klas bussen hebt!!! veel plezier daar!!!!
No Worries Mate!!!
pi_24588547
Ik ga met mijn partner naar Mexico van 16 t/m 30 mei, het is een autorondreis, ik begin in Mexico stad, vanwaar ik met de huurauto (ik heb die lekker ge-upgrade naar een dikke amerikaan met V6 met airco en automaat ), alle hotels zijn al geboekt, maar het geval wil nu dat ik bijna geen foto's kan vinden van de hotels, mijn verzoek aan jullie is indien iemand foto's heeft van de hotels die ik hieronder noem om ze even te mailen op deze site:

-Hotel Fontan in Mexico stad

-Hotel Calli in Tehuantepec

-Hotel Catedral in San Christobal

-Hotel Maya Tulipanes in Casas-Palenque

-Hotel Plaza Independencia in villahermosa

-Hotel los Acros in Catemoca

-Hotel Costa Sol in Veracruz.

Indien je er geen foto's van hebt maar me een beschrijving ervan zou willen geven van je eigen ervaring, daar ben ik ook blij mee.

Tevens wil ik graag weten als richtlijn wat je kwijt ben voor een maaltijd in een goed restaurant, en drank in de kroeg.

Weet iemand misschien wat de autobrandstof daar per liter kost?!

Het leuke van deze reis bij het reisbereau WRC reizen is dat we voor de in de genoemde "vanaf prijs" er ook inderdaad voor naartoe gaan , nadeel is dat er 50 euro p.p. aan brandstoftoeslag bijkomt, en nog eens 96 euro luchthaven belasting p.p. voor de tussenlanding in Atlanta USA , de ervaring leert weer eens dat bij een genoemde reis je die prijs met zo'n 25% moet verhogen als je wil weten wat de reis werkelijk kost.

Maar goed Mexico lijkt ons fantastich

Groet Genesis
pi_24589063
Brandstof was in oktober iets van 14 pesos geloof ik voor een liter (ongeveer 1 euro dus). Als ik het goed onthouden heb.

Drankjes kosten meestal tussen de 15 en 20 pesos (dacht ik) en eten kun je net zo duur maken als je zelf wilt. Ik heb niet echt duur gegeten in Mexico, maar dat doe ik eigenlijk nooit op reis.
pi_24589411
quote:
Op zaterdag 15 januari 2005 23:05 schreef Liejannuh het volgende:
Brandstof was in oktober iets van 14 pesos geloof ik voor een liter (ongeveer 1 euro dus). Als ik het goed onthouden heb.

Ik denk dat je mbt de brandstofprijs abuis bent 14 Pesos p.ltr zou ie Euro's 1.32 zijn dat is meer als hier, dat kan gezien de levensstandaard in Mexico niet, ik denk dat indien die 14 Pesos klopt dat dat Gallons zijn, en dat is ongeveer 3,75 ltr.

Genesis
pi_24589990
Ow. Toen ik in oktober in Mexico was en 2000 pesos pinde, betaalde ik gewoon 280 euro ofzo. Dus dan klopt die 14 pesos voor 1 euro wel.
Prijs was zeker in liters, in Guatemala was het in Gallons, en daar hebben we ons nog over verbaasd.

Ik zie trouwens net hier dat het omgerekend een gulden per liter was!
Ik ben niet zo goed in prijzen onthouden dus. Ik wist alleen nog dat het iets met 1 was.

Maar afijn, alle hotels die je noemt ken ik niet.
Pak er eens een Lonely Planet bij, daar kun je vast meer in vinden.
  dinsdag 18 januari 2005 @ 05:47:15 #223
1305 Casey
...psychisch zeer simpel
pi_24619953
Exup:

Benzine:
- Normaal: $6.50 / liter (.50 euro of zo). Super iets duurder.

- Tolwegen: voor het stuk dat jij gaat doen (zo aan de plaatsen te zien) zal je een USD 60 oid aan tol kwijt zijn, valt dus wel mee.

Hotels:
- Fontan: geweldige ligging, aan de Reforma, aan de rand van Centro Historico. Verder redelijk eenvoudig, prima ontbijt buffet (dat wel prijzig is, helaas). Zorg ervoor aan de Reforma kant te komen, op een hoge verdieping, heb je wel het leuke uitzicht, niet de herrie van die brede straat. Als je echt stilte wil vraag dan een binnen kamer, muisstil maar geen uitzicht natuurlijk.
- Calli: Beste hotel van Tehuantepec, lekker zwembad. Prima keuken ook.
- Catedral: sorry ken ik niet, wel een van de weinige hotels in San Cris met zwembad(je).
- Maya Tulipanes: heel leuk hotelletje, sfeervol, kwaliteit van de kamers verschilt soms, maar is zeer prima. Lekker zwembad.
- Plaza Independencia: perfecte ligging midden in het centrum van Villahermosa. Redelijk groot zwembad. Kamers redelijk, niet super of zo. Villahermosa heeft La Venta, dat je wilt zien, en evt. Comalcalco (uurtje rijden geloof ik). Verder zo min mogelijk tijd doorbrengen.
- Los Arcos: Leuk hotelletje midden in het centrum van Catemaco. Mexicaanse stijl met - inderdaad- bogen :-)
- Costa Sol: Ligt in Boca del Rio, aan het strand (nu stelt dat strand niet zoveel voor, maar je had er nog niets van gezien, dus prima om even af te sluiten). De kamers zijn heel ruim, met een zitje, en ik meen allemaal met zeezicht. Verder heeft het hotel een lekker groot zwembad en vriendelijke obers die je de drankjes komen brengen :-) Niets mis mee dus.

In welk hotel slaap je in Oaxaca, trouwens?

Groetjes,

C.
pi_24641540
Vergeet nou s die Lonely Planet. It`s full of shit. Vorig jaar een maand in Yukatan, Belize en Guata geweest. Alleen de kaart klopt. De informatie niet en bovendien gaat iedereen daar wel naar toe.
Zorg voor 20 tips van diverse mensen en kruis die aan op je kaartje. Als je daar bent laat je je gewoon leiden door het toeval. Gaat de bus naar het noorden pas over 6 uur neem dan gewoon de bus naar het oosten.
Alles is te regelen als je daar bent, je kan zo goedkoop en zo duur als je zelf wilt leven. Wij spraken geen woord spaans maar dat was geen probleem. Probeer zo goed en kwaad als kan toch in gesprek te komen en leer het echte mexico kennen.
  donderdag 20 januari 2005 @ 00:27:39 #225
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_24644416
Nou ik ben het niet met je eens, ik vind de Lonely Planet heel erg handig en er staat genoeg info in die wel klopt en je leert echt wel het echte Mexico kennen. Zolang je maar niet in een resort in Cancún gaat hangen.
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
pi_24646508
Ik ben het er wel met Ass eens, ondanks de spelfouten o+ Je ziet op die routes vaak mensen met hun lonely planet lopen die zogenaamd "op de alternatieve route" zijn. Maar ze slapen in dezelfde hotels als groepsreizigers en houden exact dezelfde route aan. Vaak kwam ik backpackers iedere keer weer tegen, ze hadden net zo goed een groepsreis kunnen doen. Het is juist leuk om een beetje van het gebaande pad af te wijken. En een LP zal daarbij vast handig zijn
  donderdag 20 januari 2005 @ 09:07:20 #227
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_24646523
Zoals met alles is het weer wat je er zelf van maakt. Als jij een reisgids (LP of enig andere) ziet als een "bijbel" die je woord voor woord moet volgen schiet het inderdaad niet op. Als je de dingen eruit haalt die je nuttig lijken en deze ziet als startpunt voor je eigen verkenning, kom je een heel eind volgens mij...
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  donderdag 20 januari 2005 @ 18:31:45 #228
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_24654211
Ja, dat bedoel ik eigenlijk ook, ik vind de LP gewoon heel handig omdat er veel info instaat, wat niet betekend dat je alles letterlijk moet volgen, maar er staan goede richtlijnen in en zou toch niet zonder een LP gaan backpacken.

In Mexico heb ik genoeg met de 'locals' gesproken en ben zo genoeg te weten gekomen dus ben het er zeker mee eens dat je vooral met de mensen daar moet praten enzo, maar LP is altijd handig.

Met andere woorden, wat jij zegt bedoelde ik eigenlijk ook
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
pi_24701962
quote:
Op dinsdag 18 januari 2005 05:47 schreef Casey het volgende:
In welk hotel slaap je in Oaxaca, trouwens?

Groetjes,

C.
Wij verblijven in Hotel Casantica in Oaxaca.

Al vast vriendelijk bedankt voor je respons, het is leuk om te weten wat we van onze accomodatie mogen verwachten

mvgr Rob.
pi_24707829
Kunnen jullie mij vertellen in hoe verre je vrij kan rond toeren in mexico? Ik hoor namelijk vaak dat het daar erg onveilig is...

en waar boeken jullie? Ik zit te kijken bij thomas cook enzo maar die sites zijn een beetje onduidelijk vind ik, ook weinig omogelijkheden op de datum dat ik wil (september)
  maandag 24 januari 2005 @ 11:30:52 #231
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_24720829
quote:
Op zondag 23 januari 2005 15:57 schreef FireFoz het volgende:
Kunnen jullie mij vertellen in hoe verre je vrij kan rond toeren in mexico? Ik hoor namelijk vaak dat het daar erg onveilig is...

en waar boeken jullie? Ik zit te kijken bij thomas cook enzo maar die sites zijn een beetje onduidelijk vind ik, ook weinig omogelijkheden op de datum dat ik wil (september)
Ik heb nooit enig probleem gehad in Mexico. Voelde me er bijzonder veilig.
Natuurlijk gewoon goed op je spullen passen en niet rondrennen met al te dure spullen, maar verder absoluut geen probleem.

Waar je boekt hangt nogal af van wat je van plan bent. Ik boek altijd alleen een ticket en dat kan prima op www.vliegtarieven.nl. Wil je alvast een hostel voor je eerste nacht (de rest kan je makkelijk onderweg regelen) kun je eens kijken op www.hostelworld.nl
Rondreizen met de bus is zeer makkelijk en kun je allemaal ter plaatse regelen.
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  dinsdag 25 januari 2005 @ 00:20:29 #232
1305 Casey
...psychisch zeer simpel
pi_24734184
quote:
Op zondag 23 januari 2005 07:36 schreef exup het volgende:

[..]

Wij verblijven in Hotel Casantica in Oaxaca.

Al vast vriendelijk bedankt voor je respons, het is leuk om te weten wat we van onze accomodatie mogen verwachten

mvgr Rob.
Om het dan meteen maar af te maken:

Casantica is een héél leuk hotelletje!
Midden in het centrum van Oaxaca, op 1,5 blok van het zocalo ongeveer, zwembad(je)!!! leuk coloniaal aangekleed. Het is overigens in (delen van) een oud klooster gevestigd.
De kamers verschillen wat, probeer een kamer met twee bedden te krijgen deze zijn wat groter. kabel tv is aanwezig. Het restuarant is prima, voor de vaste lunchmenus (die dagelijks wisselen) zijn prima prijs/kwaliteit verhouding.

Veel plezier!!!!

Groetjes,

Casey
pi_24737711
Ik wil weer terug...
pi_24737841
quote:
Op dinsdag 25 januari 2005 00:20 schreef Casey het volgende:

[..]

Om het dan meteen maar af te maken:

Casantica is een héél leuk hotelletje!
Midden in het centrum van Oaxaca, op 1,5 blok van het zocalo ongeveer, zwembad(je)!!! leuk coloniaal aangekleed. Het is overigens in (delen van) een oud klooster gevestigd.
De kamers verschillen wat, probeer een kamer met twee bedden te krijgen deze zijn wat groter. kabel tv is aanwezig. Het restuarant is prima, voor de vaste lunchmenus (die dagelijks wisselen) zijn prima prijs/kwaliteit verhouding.

Veel plezier!!!!

Groetjes,

Casey
Bedankt voor de genomen moeite.

Maar 1 vraag schiet me wel door het hoofd, heb je toevallig een reisbureau?!

Want het wel allemaal heel mooi wat je opnoemt?

Of heb je toevallig dezelfde reisroute afgelegd, of ben je tevens heel Mexico "doorgecrost"?!

mvgr Rob
  dinsdag 25 januari 2005 @ 18:10:09 #235
1305 Casey
...psychisch zeer simpel
pi_24744934
quote:
Op dinsdag 25 januari 2005 10:27 schreef exup het volgende:

[..]

Bedankt voor de genomen moeite.

Maar 1 vraag schiet me wel door het hoofd, heb je toevallig een reisbureau?!

Want het wel allemaal heel mooi wat je opnoemt?

Of heb je toevallig dezelfde reisroute afgelegd, of ben je tevens heel Mexico "doorgecrost"?!

mvgr Rob
Bijna goed Ik werk regelmatig als inkoper, daardoor ken ik verschrikkelijk veel hotels in heel Mexico (vooral zuidoost Mexico, het deel waar jij heen gaat). En ik heb zijdelings ook wel iets te maken met het bedrijf waar jij je tour gekocht hebt, zo ben ik vroeger (deels) verantwoordelijk geweest voor de routebeschrijving die je gaat krijgen. Hoewel: tegenwoordig zijn er andere mensen mee bezig, en herken ik mijn eigen teksten amper meer.

Even voor de duidelijkheid: het zijn iha gewoon leuke hotelletjes waar je heen gaat, geen super luxe he! (ik weet niet of ik je het verkeerde idee gegeven heb). De leukste is Casantica, daarna Maya Tulipanes. Ieder hotel heeft wel iets:

Fontan: ligging, verder niet zo boeiend
Casantica, heeft alles. Gewoon echt heel leuk, alleen zijn sommige kamerrs dus vrij klein.
Calli: beste wat er te krijgen is in Tehuantepec, zwembad.
catedral (ken ik zelf niet) maar ligging en stijl schijnen OK te zijn
Maya Tulipanes: Prima hotel, leuk aangekleed, zwembad
Plaza in. : ligging, en zwembad, verder niet zo boeiend
Los Arcos: ligging, en leuk aangekleed, en het dorpje is best heel grappig. Ga maar naar een heks toe voor een grote schoonmaak opm spiritueel gebied
Costa Sol: ligging (strand) lekker ruim en prima zwembad

Voor de rest zijn het (naar Mex klassificatie) 3 en 4* hotelletjes, verwacht dus geen haardrogers, minibars, meestal wel TV maar niet overal met kabel, airco alleen waar echt nodig (Calli, Maya Tulipanes, Playa In., Costa Sol). En dingen zullen wel eens niet precies werken zoals ze zouden moeten werken maar dat is vrij normaal in Mexico, komt ook in 5* of GT hotels voor

Groetjes,

C.
  zondag 10 april 2005 @ 12:59:13 #236
61885 jojomen4
hungersite.com
pi_26119964
Misschien een stomme vraag, maar ik weet het echt nie!

Wat voor een stopcontacten hebben ze in Mexico? Van die rare Amerikaanse of gewone Europese? Dank!
"En esta fabrica, en este Estadio, hicimos realidad todos nuestros sueños" Alfredo Di Stefano
  zondag 10 april 2005 @ 13:04:36 #237
79886 MrMadMan
The Ozzie Animal
pi_26120112
quote:
Op zondag 10 april 2005 12:59 schreef jojomen4 het volgende:
Misschien een stomme vraag, maar ik weet het echt nie!

Wat voor een stopcontacten hebben ze in Mexico? Van die rare Amerikaanse of gewone Europese? Dank!
Ze hebben er rare..... Gewoon een wereldstekker kopen bij de ANWB ofzo. kan je altijd overal terecht!!!
No Worries Mate!!!
  zondag 10 april 2005 @ 13:39:04 #238
61885 jojomen4
hungersite.com
pi_26120875
quote:
Op zondag 10 april 2005 13:04 schreef MrMadMan het volgende:

[..]

Ze hebben er rare..... Gewoon een wereldstekker kopen bij de ANWB ofzo. kan je altijd overal terecht!!!
Dank je! Had ik nog nooit van gehoord Moeje eens zien hoe vet ie eruit ziet en dat voor maar 13,95


https://webwinkel.anwb.nl(...)ereldstekker.nl.html
"En esta fabrica, en este Estadio, hicimos realidad todos nuestros sueños" Alfredo Di Stefano
  zondag 10 april 2005 @ 19:50:45 #239
79886 MrMadMan
The Ozzie Animal
pi_26129908
quote:
Op zondag 10 april 2005 13:39 schreef jojomen4 het volgende:

[..]

Dank je! Had ik nog nooit van gehoord Moeje eens zien hoe vet ie eruit ziet en dat voor maar 13,95


https://webwinkel.anwb.nl(...)ereldstekker.nl.html
hihi is wel een erg flitsende!!!!!!!!
No Worries Mate!!!
  dinsdag 31 mei 2005 @ 11:54:21 #240
61885 jojomen4
hungersite.com
pi_27508280
Heeft iemand een keer een visum aangevraagd.. en hoelang heeft het dan ongeveer geduurt?

THnx
"En esta fabrica, en este Estadio, hicimos realidad todos nuestros sueños" Alfredo Di Stefano
pi_27510364
Wat voor visum? Toeristenvisum hoef je niet aan te vragen. Die krijg je uitgedeeld in het vliegtuig. Werkvisa (FM3) zijn moeilijker te krijgen. Trek daar ongeveer een maand voor uit.
  donderdag 2 juni 2005 @ 10:45:03 #242
61885 jojomen4
hungersite.com
pi_27569706
Studentenvisa... ?

"En esta fabrica, en este Estadio, hicimos realidad todos nuestros sueños" Alfredo Di Stefano
pi_28157619
quote:
Op donderdag 2 juni 2005 10:45 schreef jojomen4 het volgende:
Studentenvisa... ?

Als je minder dan 3 maanden blijft kan dat dacht ik gewoon op een toeristenvisa...

Langer dan 3 maanden dan moet je ff faxen met de mexicaanse ambassade in den haag of met de nederlandse ambassade in mexico...
pi_28446436
Ik ga over 10 dagen naar Mexico!

16-daagse rondreis met Fox.

Ik ben erg benieuwd en heb er erg veel zin in
  zondag 3 juli 2005 @ 15:58:37 #246
79886 MrMadMan
The Ozzie Animal
pi_28446889
quote:
Op zondag 3 juli 2005 15:44 schreef Fannetje het volgende:
Ik ga over 10 dagen naar Mexico!

16-daagse rondreis met Fox.

Ik ben erg benieuwd en heb er erg veel zin in
cool
welke kant van mexico ga je op?
No Worries Mate!!!
pi_28448351
Mexico City - Veracruz - Villahermosa - Palenque - San Christobal - Tehuantepec - Oaxaca - Taxco - Acapulco - Mexico City
  zondag 3 juli 2005 @ 17:00:45 #248
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_28448553
Oaxaca
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
  zondag 3 juli 2005 @ 17:04:41 #249
1348 Liejannuh
MCCCXLVIII
pi_28448667
Wat een leuke reis Fannetje!
Mexico City vond ik erg tof en San Christobal is ook geweldig! En Palenque heeft wel ongeveer de mooiste ruines!
En de rest is ook erg tof trouwens!
Alhoewel ik Oaxaca en Taxco heb gemist. Nouja, goede reden om nog een keer terug te gaan!
  zondag 3 juli 2005 @ 17:06:55 #250
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_28448725
Veracruz is heeel vochtig warm, vandaar dat ik er weinig van gezien heb, met elke stap droop het zweet langs je rug, heerlijk!
Mexico City vond ik ook erg leuk en druk, San Cristóbal was ook mooi, maar wel koud en ben daar best ziek geweest, dus dat herinner je je dan ook nog altijd. Palenque is ook mooi, maar ik vond zelf de ruines van Chichen Itza mooier.
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
  zondag 3 juli 2005 @ 20:30:16 #251
79886 MrMadMan
The Ozzie Animal
pi_28454003
mexico city, palenque, sn christobal, oaxaca en taxco ben ik ook geweest. Vooral Oaxaca vond ik een erg leuke stad!!!! heel gezellig en leuke kroegjes. Casa de Mezcal :):)

en San Christobal ook trouwens. Daar vandaan kan je een hele leuke tour doen naar een paar oude dorpjes er omheen met een gids: Mercedes. Die loopt op een bepaalde tijd op het Zocolo met een felle paraplu. Ik neem aan dat je een Lonely Planet hebt, moet je daar even in kijken hoe laat en waar precies. Maar verder wordt dat echt een supergave tour!!!!!!!!

Veel plezier!!!!
No Worries Mate!!!
  zondag 3 juli 2005 @ 20:35:47 #252
79886 MrMadMan
The Ozzie Animal
pi_28454195


[ Bericht 100% gewijzigd door MrMadMan op 03-07-2005 20:36:14 ]
No Worries Mate!!!
  zondag 3 juli 2005 @ 20:53:21 #253
1348 Liejannuh
MCCCXLVIII
pi_28454812
Mercedes deed geen tour op de dag dat wij de tour wilden doen.
Dus toen zijn we met Raul en nog iemand meegeweest en dat was ook heel leuk.
Maar San Juan Chamula is idd een aanrader!
pi_28457716
Hee ben je met Raul geweest? Cool, daar boekte ik de tours ook altijd bij!
  zondag 3 juli 2005 @ 22:17:10 #255
1348 Liejannuh
MCCCXLVIII
pi_28457770
quote:
Op zondag 3 juli 2005 22:15 schreef Vogue het volgende:
Hee ben je met Raul geweest? Cool, daar boekte ik de tours ook altijd bij!
Wat leuk!
Hij was wel heel erg begaan en de tour werd ook aangeraden door Mercedes!
  maandag 4 juli 2005 @ 09:47:34 #256
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_28467069
Ik ben wel met Mercedes meegeweest. Heel tof, maar er gaan vaak wel héél veel mensen met haar mee. Vond het toen niet zo erg, maar misschien wel leuk om naar iemand anders uit te kijken.

Veracruz is trouwens een hele leuke stad, met name 's avonds. De Zocalo is dan echt één groot feest!
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  maandag 4 juli 2005 @ 09:48:39 #257
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_28467096
Overigens kun je naar Chamula ook te paard gaan. Dan kom je niet met zo'n heel busje vol buitenlanders binnen. Heb dat de dag erena gedaan en vond dat ook erg leuk!
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  maandag 4 juli 2005 @ 20:26:07 #258
79886 MrMadMan
The Ozzie Animal
pi_28488474
quote:
Op maandag 4 juli 2005 09:47 schreef Hik het volgende:
Ik ben wel met Mercedes meegeweest. Heel tof, maar er gaan vaak wel héél veel mensen met haar mee. Vond het toen niet zo erg, maar misschien wel leuk om naar iemand anders uit te kijken.

Veracruz is trouwens een hele leuke stad, met name 's avonds. De Zocalo is dan echt één groot feest!
Bedoel je qua grootte van groep? Dat vond ik nog wel meevallen. met zn 6-en. Maar wel goede uitleg enzo.

Enne zo'n beetje ieder Zocalo is een feestje 's-avonds. Lekker biertje erbij!!

Wat vinden jullie hier trouwens van het eten in Mexico?????
No Worries Mate!!!
  maandag 4 juli 2005 @ 23:07:42 #259
1305 Casey
...psychisch zeer simpel
pi_28494923
Ik vind het erg lekker.. maar ben dan ook bevooroordeeld.

Fannetje: jij gaat echt een prima reisje maken. Taxco en Oaxaca zijn heel erg leuk, en Acapulco ook. Veel mexicanen (zeker nu!) die daar op vakantie gaan, dus niet zo'n amerikaans gedoe als Cancun.

Weet je al wie je reisleider wordt? (kijken of ik hem/haar ken)....

Groetjes,

C.
pi_28521365
Nee, geen idee wie mijn reisleider wordt...

Maar een prima reisje zal het idd wel worden
  woensdag 6 juli 2005 @ 10:18:59 #261
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_28540937
quote:
Op maandag 4 juli 2005 20:26 schreef MrMadMan het volgende:
Bedoel je qua grootte van groep? Dat vond ik nog wel meevallen. met zn 6-en. Maar wel goede uitleg enzo.
Mercedes is ook een fantistische vrouw, maar ze in inmiddels natuurlijk wel vrij bekend. Daarom zijn haar groepen wel vaak wat groter. Maar blijkbaar niet altijd dus...
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_28732342
Morgen naar Mexico
  dinsdag 12 juli 2005 @ 12:41:58 #263
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_28733560
Veel plezier!! *** jaloers is ***
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
  maandag 18 juli 2005 @ 14:37:58 #264
20928 Magicfrankie
Bad to the bone
pi_28910081
Iemand enig idee of er een negatief reisadvies wordt gegeven voor Mexico nu Hurricane Emily daar aan het huishouden is?
Ben je ook een basketballjunkie? Join us: http://www.nbaforum.nl/
  maandag 18 juli 2005 @ 14:52:48 #265
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_28910443
quote:
Op maandag 18 juli 2005 14:37 schreef Magicfrankie het volgende:
Iemand enig idee of er een negatief reisadvies wordt gegeven voor Mexico nu Hurricane Emily daar aan het huishouden is?
Nee. Reisadviezen worden bij mijn weten alleen afgegeven voor iets dat langdurig een probleem gaat zijn. Vandaag is het misschien niet zo best toeven daar, het strand zal nog even een puinzooi zijn, maar de hotels blijven echt wel staan. Als toerist hoef je er dus verder relatief weinig last van te hebben (dat dit voor de locale bevolking een heel ander verhaal is moge duidelijk zijn! ).

http://www.minbuza.nl/def(...)2AB884ABBX1X37652X64
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  maandag 18 juli 2005 @ 15:00:33 #266
21210 Paladin82
In Black and White
pi_28910646
Ik ben van plan samen met mijn vriendin in November een rondreis te maken door mexico met een van de rondreis aanbieders (Djoser, Summum, Shoestring). Iemand enig ervaring hiermee om te vertellen hoe het was.

Ben namelijk erg benieuwd hiernaar en wat was je nog extra per week kwijt.
yesterday is History , Today is a Gift , Tomorrow a mystery
pi_28910702
¿¿Is Mexico een beetje het Spanje van Noord-Amerika?? Lijkt me op zich wel een mooi land, alleen het komt zo armoedig op mij over. Misschien was het beter geweest als the US 200 jaar geleden heel Mexico ook in beslag hadden genomen ipv alleen de noordelijke staten zoals Texas en Californie
  maandag 18 juli 2005 @ 15:12:31 #268
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_28910955
quote:
Op maandag 18 juli 2005 15:02 schreef The_Viper het volgende:
¿¿Is Mexico een beetje het Spanje van Noord-Amerika?? Lijkt me op zich wel een mooi land, alleen het komt zo armoedig op mij over. Misschien was het beter geweest als the US 200 jaar geleden heel Mexico ook in beslag hadden genomen ipv alleen de noordelijke staten zoals Texas en Californie
Misschien is het ook beter als jij gewoon thuis blijft.
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  Moderator maandag 18 juli 2005 @ 16:07:32 #269
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_28912413
quote:
Op maandag 18 juli 2005 15:00 schreef Paladin82 het volgende:
Ik ben van plan samen met mijn vriendin in November een rondreis te maken door mexico met een van de rondreis aanbieders (Djoser, Summum, Shoestring). Iemand enig ervaring hiermee om te vertellen hoe het was.

Ben namelijk erg benieuwd hiernaar en wat was je nog extra per week kwijt.
Ik heb samen met mijn vader de rondreis met Baobab gedaan. Het eten betaal je dan zelf. Ik denk dat we bovenop de reissom zo'n ¤ 300 per persoon per week extra kwijt waren. Maar dat weet ik niet meer heel zeker. Het zal er wel in de buurt van liggen. De reis zelf was fantastisch.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  maandag 18 juli 2005 @ 18:31:17 #270
20928 Magicfrankie
Bad to the bone
pi_28916865
quote:
Op maandag 18 juli 2005 14:52 schreef Hik het volgende:

Nee. Reisadviezen worden bij mijn weten alleen afgegeven voor iets dat langdurig een probleem gaat zijn. Vandaag is het misschien niet zo best toeven daar, het strand zal nog even een puinzooi zijn, maar de hotels blijven echt wel staan. Als toerist hoef je er dus verder relatief weinig last van te hebben (dat dit voor de locale bevolking een heel ander verhaal is moge duidelijk zijn! ).

http://www.minbuza.nl/def(...)2AB884ABBX1X37652X64
Ok, thanks. Ik probeer het nieuws op de voet te volgen, maar tot nu toe is niet echt duidelijk hoe groot de schade is. CNN zegt 'Emily smacks Yucatan', maar veel verder dan wat commentaar over wat omgewaaide bomen komen ze niet. De Mexicanen schijnen zich goed voorbereid te hebben, dus dat zal ongetwijfeld wel geholpen hebben om de schade te beperken.
Cozumel lag in het oog van de orkaan, dus veel mensen waren daar weggegaan, en ook Playa del Carmen was behoorlijk geevacueerd.
Ben je ook een basketballjunkie? Join us: http://www.nbaforum.nl/
  maandag 18 juli 2005 @ 19:43:40 #271
1305 Casey
...psychisch zeer simpel
pi_28919142
quote:
Op maandag 18 juli 2005 15:00 schreef Paladin82 het volgende:
Ik ben van plan samen met mijn vriendin in November een rondreis te maken door mexico met een van de rondreis aanbieders (Djoser, Summum, Shoestring). Iemand enig ervaring hiermee om te vertellen hoe het was.

Ben namelijk erg benieuwd hiernaar en wat was je nog extra per week kwijt.
Je kunt hier Reisorganisaties: ervaringen gezocht ook nog even kijken, voor meer ideen.
  woensdag 20 juli 2005 @ 08:10:25 #272
43920 Yakko
De tal palo, tal astilla
pi_28966459
Voor diegenen die het interesseert, even een updatje over de orkaan Emily, vanuit Monterrey, Mexico:

Inmiddels is de orkaan aangekomen in het noordoosten, al voorbij Cancun en de bekende stranden. Het schiereiland Yucatan is wel redelijk zwaar getroffen in materiele zin, maar er zijn verder geen doden meer gevallen (eerder al 3, maar tijdens de stormen zelf niemand). Het strand en vele onderkomens zijn beschadigd door de storm, maar ze zijn al volop bezig met herstelwerkzaamheden en vele toeristen zijn al weer terug naar hun eigen hotel, na even te zijn ondergebracht in andere onderkomens, bijvoorbeeld de grotere hotels en sporthallen.

Voor diegenen die binnenkort gaan, gewoon voor de zekerheid even het reisbureau bellen, maar de kans is groot dat je gewoon terecht kan, omdat de touroperators al vervangende onderkomens geregeld hebben! Heb al gehoord dat vanaf morgen de zon weer schijnt, dus dat zal best een leuke vakantie worden...

Alleen hopen dat wij het hier droog houden (in het noorden), de orkaan is nu op weg naar ons, komt waarschijnlijk morgen tegen de middag aan...
La mejor universidad es la de la vida...
  woensdag 20 juli 2005 @ 10:09:55 #273
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_28967875
Sterkte!
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  woensdag 20 juli 2005 @ 10:12:50 #274
779 WaStEd
Hellaluha
pi_28967921
quote:
Op maandag 18 juli 2005 15:02 schreef The_Viper het volgende:
¿¿Is Mexico een beetje het Spanje van Noord-Amerika?? Lijkt me op zich wel een mooi land, alleen het komt zo armoedig op mij over. Misschien was het beter geweest als the US 200 jaar geleden heel Mexico ook in beslag hadden genomen ipv alleen de noordelijke staten zoals Texas en Californie
Tuurlijk... en Cuba erbij...
too much is not enough....
  woensdag 20 juli 2005 @ 10:14:54 #275
779 WaStEd
Hellaluha
pi_28967948
quote:
Op woensdag 20 juli 2005 08:10 schreef Yakko het volgende:
Voor diegenen die het interesseert, even een updatje over de orkaan Emily, vanuit Monterrey, Mexico:

Inmiddels is de orkaan aangekomen in het noordoosten, al voorbij Cancun en de bekende stranden. Het schiereiland Yucatan is wel redelijk zwaar getroffen in materiele zin, maar er zijn verder geen doden meer gevallen (eerder al 3, maar tijdens de stormen zelf niemand). Het strand en vele onderkomens zijn beschadigd door de storm, maar ze zijn al volop bezig met herstelwerkzaamheden en vele toeristen zijn al weer terug naar hun eigen hotel, na even te zijn ondergebracht in andere onderkomens, bijvoorbeeld de grotere hotels en sporthallen.

Voor diegenen die binnenkort gaan, gewoon voor de zekerheid even het reisbureau bellen, maar de kans is groot dat je gewoon terecht kan, omdat de touroperators al vervangende onderkomens geregeld hebben! Heb al gehoord dat vanaf morgen de zon weer schijnt, dus dat zal best een leuke vakantie worden...

Alleen hopen dat wij het hier droog houden (in het noorden), de orkaan is nu op weg naar ons, komt waarschijnlijk morgen tegen de middag aan...
Ik ben net een week terug, ik had het eigenlijk wel mee willen maken, mits er niks gebeurd natuurlijk, het weer lekker weer wordt en je gewoon weer in je hotel kan. Maar we hebben ook elke dag het nieuws zitten kijken om te zien wat er met Dennis zou gebeuren, die ging rechtsom over Cuba. Sterkte in ieder geval daar..
too much is not enough....
  maandag 25 juli 2005 @ 21:26:05 #276
1305 Casey
...psychisch zeer simpel
pi_29123276
quote:
Op woensdag 6 juli 2005 10:18 schreef Hik het volgende:

[..]

Mercedes is ook een fantistische vrouw, maar ze in inmiddels natuurlijk wel vrij bekend. Daarom zijn haar groepen wel vaak wat groter. Maar blijkbaar niet altijd dus...
Ok.... zojuist gehoord. Mercedes is tegenwoordig 'in den Heere' en houdt zich nu full time bezig met het winnen van nieuwe zieltjes. Zo doet dus GEEN tourtjes meer naar Chamula en Zinacantan.

Nu zijn er daar uiteraard andere mensen in gesprongen, die een 'namaak-mercedes' inclusief roze paraplu op het zocalo van San Cristobal gezet hebben om groepen te trekken. Deze nep-mercedes (een opel of zo??) is erg gemakkelijk te ontmaskeren, ze spreekt nl. praktisch geen woord Engels, wat de 'echte' Mercedes wél spreekt.

Je kunt nu dus de tourtjes boeken bij wie je maar wilt, Mercedes zoals vroeger bestaat (helaas!!!) niet meer.

Groetjes,

Casey.
pi_29235402
Gisteren teruggekomen uit Mexico en een geweldige reis gehad!
Prachtig weer en zeer mooie en indrukwekkende dingen gezien.
  vrijdag 29 juli 2005 @ 15:47:16 #278
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_29237326
quote:
Op maandag 25 juli 2005 21:26 schreef Casey het volgende:
Ok.... zojuist gehoord. Mercedes is tegenwoordig 'in den Heere' en houdt zich nu full time bezig met het winnen van nieuwe zieltjes. Zo doet dus GEEN tourtjes meer naar Chamula en Zinacantan.
Gosh, die Mercedes!
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  zaterdag 30 juli 2005 @ 13:30:37 #279
79886 MrMadMan
The Ozzie Animal
pi_29264223
quote:
Op vrijdag 29 juli 2005 14:48 schreef Fannetje het volgende:
Gisteren teruggekomen uit Mexico en een geweldige reis gehad!
Prachtig weer en zeer mooie en indrukwekkende dingen gezien.
waar ben je zoal geweest???
No Worries Mate!!!
  zaterdag 30 juli 2005 @ 20:34:57 #280
1305 Casey
...psychisch zeer simpel
pi_29274856
quote:
Op vrijdag 29 juli 2005 14:48 schreef Fannetje het volgende:
Gisteren teruggekomen uit Mexico en een geweldige reis gehad!
Prachtig weer en zeer mooie en indrukwekkende dingen gezien.
En wat vond je van Ellen als gids? En..... hoe is het afgelopen met die leuke Mexicanen, in Acapulco???

:-)

Groetjes,

Casey
  zondag 31 juli 2005 @ 10:30:28 #281
1348 Liejannuh
MCCCXLVIII
pi_29287488
Details willen we horen Fannetje! En verhalen! En foto's willen we zien!
pi_29296749
Hoe weet jij dat allemaal? Overigens was ik niet degene van die leuke Mexicanen in Acapulco, daar heb ik eigenlijk ook maar erg weinig van meegekregen, dat was onze vlaamse afdeling

En Ellen was/is een geweldige reisleidster!
pi_29297531
Mexico City- Puebla - Veracruz - Villahermosa - Palenque - San Christobal - Tehuantepec - Oaxaca - Taxco - Acapulco.

Even geen zin in een reisverslagje, maar hier vast een paar fotootjes

De tempel van de Maan, Teotihuacan.


Palenque


De waterval van Misol-Ha


Twee Indiaanse meisjes in een dorp bij San Christobal


De "kerstboom" in de Sumidero Canyon


Monte Alban


Een vrouw in de optocht ivm het Guelaguetza feest in Oaxaca


Cactussen


Acapulco
  maandag 1 augustus 2005 @ 14:57:41 #284
1305 Casey
...psychisch zeer simpel
pi_29324552
quote:
Op zondag 31 juli 2005 16:37 schreef Fannetje het volgende:
Hoe weet jij dat allemaal? Overigens was ik niet degene van die leuke Mexicanen in Acapulco, daar heb ik eigenlijk ook maar erg weinig van meegekregen, dat was onze vlaamse afdeling

En Ellen was/is een geweldige reisleidster!
Ellen is een goede vriendin van mij... Dus toen ik hoorde dat jij naar Mexico zou komen terwijl zij een reisje ging gidsen was de connectie snel gemaakt. :-)

Mooie fotos trouwens!

Groetjes,

Casey
pi_29334141
quote:
Op maandag 1 augustus 2005 14:57 schreef Casey het volgende:

[..]

Ellen is een goede vriendin van mij... Dus toen ik hoorde dat jij naar Mexico zou komen terwijl zij een reisje ging gidsen was de connectie snel gemaakt. :-)

Mooie fotos trouwens!

Groetjes,

Casey
Wat leuk En dan te bedenken dat Ellen Fok! niet eens kende.. We hebben het namelijk over Fok! gehad toen we in de bus een rondje "Lovestories" deden..

Heeft ze ook al verteld over onze mysteryguest?
  zaterdag 6 augustus 2005 @ 18:31:51 #286
1305 Casey
...psychisch zeer simpel
pi_29470125
ja, jullie hadden de eerste dag een vaag figuur aan je groep hangen, begreep ik? Lachen...!

Ellen is trouwens erg benieuwd naar je recept voor 'Chicken-shit' wat dat ook moge zijn....

Groetjes!!!
pi_29474317
quote:
Op zaterdag 6 augustus 2005 18:31 schreef Casey het volgende:
ja, jullie hadden de eerste dag een vaag figuur aan je groep hangen, begreep ik? Lachen...!

Ellen is trouwens erg benieuwd naar je recept voor 'Chicken-shit' wat dat ook moge zijn....

Groetjes!!!
Ik ben ook al niet degene van de chicken-shit. Ik heb er wel iemand over horen vertellen, maar weet niet meer wie dat was.
  zaterdag 6 augustus 2005 @ 23:01:33 #288
1305 Casey
...psychisch zeer simpel
pi_29475202
Ok... dan is Ellen nu ook in de war. Zal die Stephanie wel geweest zijn, ik dacht eerst dat jij dat was (ivm. je nick hier). Sorry!!!

Nu weer over Mexico verder :-)

Wat vond je het leukst van de hele reis?
pi_29485283
Ik vond Palenque het mooist, en Oaxaca de gezelligste stad!
  zondag 7 augustus 2005 @ 20:44:22 #290
79886 MrMadMan
The Ozzie Animal
pi_29491325
Oaxaca rules!!!!! Da's echt een supergezellige stad!!! Al moet ik zeggen dat ik San Christobal ook wel erug leuk vond...
No Worries Mate!!!
pi_29556409
Ik vind Mérida een geweldige stad. Zal er goed kunnen wonen San Christobal is een goede tweede, maar vind ik een beetje geïsoleerd.
pi_29556862
Nog iets meer dan 2 weken en dan ga ik naar Mexico. Ik ben er ook wel aan toe.

We beginnen in Cancun, daar staat een huurauto klaar en gaan we een rondreis maken door Yucatan, ik heb er ontzettend veel zin in, maar moet ook nog goed lezen wat er op de route allemaal te zien is.

Hier stonden in ieder geval een aantal bekende plaatsnamen waar we langs komen, Oaxacca, Merida en San Christobal.
  donderdag 11 augustus 2005 @ 22:01:35 #293
1305 Casey
...psychisch zeer simpel
pi_29567998
quote:
Op donderdag 11 augustus 2005 11:47 schreef liempie het volgende:
Nog iets meer dan 2 weken en dan ga ik naar Mexico. Ik ben er ook wel aan toe.

We beginnen in Cancun, daar staat een huurauto klaar en gaan we een rondreis maken door Yucatan, ik heb er ontzettend veel zin in, maar moet ook nog goed lezen wat er op de route allemaal te zien is.

Hier stonden in ieder geval een aantal bekende plaatsnamen waar we langs komen, Oaxacca, Merida en San Christobal.
Als je vanuit Cancun naar Oaxaca gaat ga je wel een flinke rondreis maken! Leuk! wat ga je nog meer allemaal bezoeken? Hoelang ga je rondreizen?
pi_29580826
quote:
Op donderdag 11 augustus 2005 22:01 schreef Casey het volgende:

[..]

Als je vanuit Cancun naar Oaxaca gaat ga je wel een flinke rondreis maken! Leuk! wat ga je nog meer allemaal bezoeken? Hoelang ga je rondreizen?
De reis die we, ik en mijn vriendin, gaan maken is 18 dagen en komt uit de Oad Gids. Hij heet 'Het Indiaanse Zuidoosten'. De langste afstand die ik (ik ben de enige met een rijbewijs) zal rijden op een enkele dag is bijna 600km, maar er zijn ook plaatsen waar we meerdere dagen zullen blijven (o.a. Oaxaca).
De exacte route weet ik niet zo uit het hoofd, maar beginnen in Cancun daarna richting Merida -> Palenque -> San Christobal -> Oaxaca -> Veracruz en daarna via Chetumal weer terug naar Cancun.
  vrijdag 12 augustus 2005 @ 17:48:29 #295
1305 Casey
...psychisch zeer simpel
pi_29584412
Ah ok, ik ken die reis, er zit inderdaad een behoorlijk lange dag in (van Tuxtla naar Oaxaca, idd ongeveer 600 km, maar reken op ongeveer 11 of 12 uur rijtijd!! Het is nl. een slingerende weg door de bergen (wel errug mooi)). Oaxaca is erg leuk.

Alvast in ieder geval veel plezier toegewenst!!!

Groetjes,

Casey
pi_29623165
Nog even een kaartje van de exacte route ingescand.

pi_29656684
Leuke route Liempie Nog een weekje en dan ga je! Ben nu al benieuwd naar de foto's en het reisverslag!
  maandag 15 augustus 2005 @ 21:16:38 #298
20928 Magicfrankie
Bad to the bone
pi_29669566
Ik ben vandaag teruggekomen uit Mexico, erg gave vakantie gehad!
We (ik en m'n vriendin) zijn vanuit Cancun met het openbaar vervoer door Quintana Roo, Yucatan en Chiapas gereisd, en we zijn ook nog 3 dagen in Belize (Caye Caulker) geweest.
Onze route was: Cancun - Valladolid - Chichen Itza - Merida - Uxmal - Campeche - San Christobal de las Casas - Palenque - Chetumal - Belize City - Caye Caulker - San Pedro - Corozal - Chetumal - Tulum - Playa Del Carmen.
Bij de ruines van Chichen Itza en Uxmal waren we vroeg in de ochtend (8.00 uur), dit beviel ons erg goed, want het was er nog erg rustig. Verder was Merida erg leuk en levendig, en San Christobal erg mooi. We hebben per paard een bezoekje gebracht aan San Juan Chamula, vooral de kerk was erg bijzonder en vreemd om mee te maken.
Na Caye Caulker (wat erg relaxed was) was Tulum wel aardig, maar Playa Del Carmen vond ik echt 3x niks... veel te Amerikaans, in de winkels is alles in US dollars geprijsd, beetje jammer wel...

Al met al een behoorlijk drukke 1e week gehad, en een relaxte 2e week, prima dus!
Ben je ook een basketballjunkie? Join us: http://www.nbaforum.nl/
pi_29672020
Leuke route Magicfrankie! Uxmal is mooi he? Vergeleken Cancun vind ik Playa del Carmen nog een redelijk relaxed stadje. Heb je in Tulum in cabañas gezeten? Caye Caulker is een paradijsje, maar wat heb je in Corozal en Chetumal gedaan? Daar valt toch niet zo gek veel te doen behalve dat Mayamuseum? Of ben je erdoorheen gereisd?
Ik vond de bus van Belize City naar Chetumal geweldig. Een echte reggae-bus, althans toen ik er in zat: de chauffeur reed op z'n dooie gemakje richting het noorden, met keiharde reggaemuziek aan, het hulpje van de chauffeur stond mee te swingen en zingen en de chauffeur toeterde naar iedereen die er ook maar enigszins vrouwelijk uitzag onderweg
  maandag 15 augustus 2005 @ 22:43:16 #300
20928 Magicfrankie
Bad to the bone
pi_29673427
Uxmal was inderdaad fantastisch! Zoals ik schreef waren we er erg vroeg, waardoor we met in totaal 8 mensen naar binnen gingen om 8 uur 's ochtends, heerlijk rustig dus! Het gras was nog vochtig, er zaten flink wat iguana's en je kon de vogels horen fluiten, dat zorgde wel voor een apart sfeertje.
In Cancun zijn we maar 1 nacht gebleven, op de dag dat we aankwamen met het vliegtuig. Daarna snel door naar Valladolid, een prima uitvalsbasis voor Chichen Itza trouwens, is maar 45 minuten met de bus.
Playa del Carmen vond ik tegenvallen, het was mij gewoon te toeristisch, te on-Mexicaans... maar goed, het strand was wel even lekker
In Tulum hebben we inderdaad 1 nacht in een cabana geslapen, was wel zeer apart zo met de ruisende zee op achtergrond.
In Corozal en Chetumal hebben we niet zoveel gedaan inderdaad, alleen maar doorheen gereisd. Wij zijn met een collectivo van Chetumal naar Belize City gegaan, maar dan wel zondagochtend vroeg, we kwamen toen net uit de nachtbus vanuit Palenque, de sfeer was er bij ons toen niet echt
Op de terugweg zijn we vanaf Caye Caulker met de speedboot naar San Pedro gegaan, en vanaf daar zijn we met een klein vliegtuigje naar Corozal gevlogen (Tropic Air), was ook wel een leuke ervaring, en het water is van bovenaf misschien nog wel mooier
Ben je ook een basketballjunkie? Join us: http://www.nbaforum.nl/
pi_29674416
Wat gaaf, met een vliegtuig naar Corozal vliegen Hoelang vlieg je daarover, 20 min? Heb je nu geen jet-lag trouwens?
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')