jodzemanze | woensdag 11 februari 2004 @ 15:47 |
De titel zegt het al! Post hier je recepten van overheerlijke salades! ![]() Laten we het ontopic houden en zoveel mogelijk recepten verzamelen | |
Kimske | woensdag 11 februari 2004 @ 15:52 |
Ik heb hier 2 overheerlijke saladedressings, als salade kan je kool, wortel, diverse soorten sla etc. toevoegen. Pesto mayonaise: Hier een tweede dressing, die je eigenlijk moet serveren bij een salade met nootjes: 3 eetl. olijfolie, 1 eetl. balsamico azijn, paprikapoeder ( snufje) peper en zout, evt. wat honing. Mengen en klaar! | |
twuks | woensdag 11 februari 2004 @ 16:04 |
Tsja, met bovenstaande pestodressing zou ik in elke geval een supersalade maken met tomaat, ijsbergsla, verse kruiden, feta en olijven... ![]() | |
Deepfreeze | woensdag 11 februari 2004 @ 16:07 |
Een heerlijke maaltijd salade (voor 2 personen ruim genoeg): +- 300 gram Pasta fusilli (die spiraal vormige) blikje tonijn 3/4 doosje cherrytomaatjes 1/4 tot 1/2 ijsbergsla 1/2 paprika komkommer 150-200 gram feta kant en klare italiaanse dressing (van die groene zakjes), of poeder dressing +olie +water Pasta al dente koken, met koud water naspoelen. Tomaatjes door de helft, ijsbergsla in stukje, tonijn ontgraten indien nodig, komkommer in 4-en en in plakjes, paprika in kleine stukje, feta in blokjes max 1 bij 1 bij 1 cm. Eventueel de dressing afmaken. En er kan nog meer groente in. Maar zo maken wij het meestal. De hoeveelheid pasta twijfel ik over, maar meestal is het ruim een halve zak. Dressing kun je ook zelf maken. Maar meestal maken we dit op een luie zaterdag/zondag en dan gaan we niet moeilijk doen... | |
Enchanter | donderdag 12 februari 2004 @ 03:27 |
hier mijn eigen creatie 1 x krop ijsbergsla Kipfilet peper en zouten en ff een half uurtje in laten trekken Neem de helft van de sla en meng het met een bakje pesto en gooi de helft van de dressing er door. Ik doe het altijd in 2 helften omdat ik niet zo een grootje schaal heb om het in 1 keer te doen anderws flikkert alles er over heen Beetje geraspte kaas er over en klaar is Clara | |
shmoopy | donderdag 12 februari 2004 @ 10:17 |
Ehm TS begint lijk mij? Anyway, mijn tegenwoordige verslaving: Salade met warme geitenkaas. Gemengde sla in een kom, partjes tomaat erbij, geroosterde pijnboompitjes, wat frambozen-azijn en olijfolie erover, Zo simpel en zoooo lekker. | |
Powder | donderdag 12 februari 2004 @ 14:37 |
Broccolisalade. 1 stronk broccoli Snijd de broccoli in kleine stukjes. Kook de broccoli kort (hoooguit paar minuutjes) al dente. Spoel na koken met koud water. Meng de broccoli en de sinaasappelpartjes.
| |
Christiaan | donderdag 12 februari 2004 @ 17:15 |
Zure Salade met Rode Druiven Ik weet niet precies hoe het moet, aangezien ik meestal niet kook Ingredienten: Ijsbergsla/Kropsla Doe in een kom wat azijn en gooi hier wat gepelde en gesneden uien in, laat dit een half uur staan
| |
BdR | maandag 16 februari 2004 @ 12:13 |
ff een vraagje, weet iemand toevallig het recept voor die sla dressing die ze bij de eerste kamer (eetcafe in Groningen) serveren? | |
Sorella | maandag 28 juni 2004 @ 12:03 |
Ook even een vraagje ![]() Is het waar dat als je een macaroniesalade maakt je veel meer zout als normaal moet gebruiken zodat de rest van de spullen beter pakt qua smaak ?? | |
The_Gladiator | woensdag 30 juni 2004 @ 11:59 |
Sla met zooi: (:)) Gemengde sla met wat veldsla feta pijnboompitten, geroosterd, gebakken spekjes, cherry tomaten en voor de dressing: 4 delen olijfolie (eventueel met smaakje) 1 deel azijn (geen scherpe/sterke) beetje mayonaise, eventueel wat kruiden (italiaanse bvb) en wat zout en peper als het te flauw is een beetje mosterd erbij. De dressing er pas vlak voor het serveren op doen! En de spekjes nog een beetje warm als je het gaat opeten! MJAMMIE!! | |
The_Gladiator | woensdag 30 juni 2004 @ 18:13 |
quote:Bij het maken van wat voor pasta dan ook gebruik ik nooit zout. Zorg altijd dat de belegging genoeg smaak heeft! | |
Pietverdriet | woensdag 30 juni 2004 @ 19:01 |
Mijn favo in de zomer is Fruitsalade. Neem veel soorten fruit, rijp!! en snij het aan stukjes, meng het door elkaar. Heerlijk! Gooi er alles door wat niet echt onbetaalbaar is. | |
SadKingBilly | donderdag 1 juli 2004 @ 01:09 |
quote:Oeh, die gewéldige knoflook/tuinkruiden dressing.. Perfect over de sla, met gebakken aardappeltjes en een flinke biefstuk voor weinig geld.. * SadKingBilly binnenkort maar weer eens naar de eerste kamer gaat.. Als je het recept krijgt, mail je me dan even? ![]() Mijn zelfbedachte (lekker frisse) favoriete zomersalade: Ingrediënten: - Een flinke krop ijsbergsla - Blikje tonijn (in water, niet in olie!) - ½ rode, ½ gele paprika - Klein blikje doperwten - Blikje maiskorrels naar smaak - Een spaanse (paarse) ui - Een gewone ui - Knoflook, vers of poeder - Bieslook - Peterselie - Naar smaak en om te binden mayo- of halvanaise - 6-8 schijven ananas in kleine stukjes Hulpmiddelen: - Slakom of wok om salade in te mengen - Messen om te snijden, blikopener - Broodrooster of grill Voorbereiding: De blikken klaarzetten, broodrooster of grill aanzetten, alle ingrediënten snijden voor zover nodig (snij de paprika en uien eens "julienne", - in dunne reepjes dus - voor het uiterlijk!) Tonijn goed laten uitlekken. Bereidingswijze: Snijd de ijsbergsla (deze keer mag dat, hij moet namelijk vrij klein worden voor het eten tussen brood) Voeg alle ingrediënten toe, naar smaak knoflook, bieslook en peterselie. Denk er bij gebruik van gedroogde kruiden aan dat het een uurtje duurt voor hun smaak vrij komt! Voeg zoveel mayo- of halvanaise toe als nodig is om de salade te "binden" zodat het beter op brood blijft zitten. Rooster bruine boterhammen twee aan twee in een broodrooster of grill, zodat één kant bruin en knapperig is en de andere kant wel warm maar nog zacht; dit vergemakkelijkt het eten van de salade. Serveertips: In een flinke schaal om zelf het (warme) geroosterde brood mee te beleggen. | |
roxxe | donderdag 1 juli 2004 @ 19:39 |
omschrijving: Gekruide Tofu met groenten en dressing Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 0-10 minuten Ingrediënten: 100 gram tofu (gekruide soort die je in de winkel kunt verkrijgen) 1 paprika (mag ieder kleur zijn) 100 gram ijsbergsla of krulsla 100 gram broccoli dressing (zelfgemaakt of gekocht, best - vind ik - is met yoghurtdressing) Hulpmiddelen: Voorbereiding: snij de broccoli in stukjes snij de paprika in reepjes of ook in stukjes Bereidingswijze: schep alles in een bokaal en meng alles de dressing op het moment van consumatie erop doen. Serveertips: nog wat citroensap erover, maakt het nog wat frisser | |
Shark.Bait | dinsdag 16 november 2004 @ 23:25 |
Pikante Bonensalade Naar een libanees gerecht 300 gram sperciebonen 1/4e kop fijn gesneden koriander 2 of 3 rode pepers, zaadjes en zaadlijsten eruit gesneden/gelepeld 1 tl. karwijzaad 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel rode wijnzazijn 1 teentje knoflook, geperst. Kook de boontjes voor 8 minuten, gooi deze dan in een vergiet en spoel af met koud water tot ze koud zijn. GEEN ZOUT toevoegen, want dan worden de boontjes slap. Voeg daarna de fijngehakte koriander toe. Verwijder de zaadlijsten van de rode pepers (met een mes op theelepel) zodat deze niet meer heet zijn. Snij de rode pepers in dunne reepjes en voeg toe. Meng de olijfolie, rode wijnazijn, karwijzaad en knoflook in een potje of schaaltje, giet over de salade net voor het opdienen. [ Bericht 0% gewijzigd door Shark.Bait op 16-11-2004 23:46:56 ] | |
Diverse_Reality | zaterdag 20 november 2004 @ 15:47 |
quote:Hoe krijg je die druiven nou rood? ![]() Vanavond ook maar eens een salade maken. Met sjalotjes kan je het geheel een pittige, frisse smaak meegeven. Met pesto ben ik over het algemeen voorzichtig, bij overmatig gebruik kan het de smaak danig verpesten. | |
DarkElf | zaterdag 20 november 2004 @ 15:49 |
quote:oeh klinkt zaaaaalig! ![]() Ik ben dan ook dol op geitenkaas.. | |
Martijn_77 | zaterdag 20 november 2004 @ 17:51 |
En hele makelijke maar wel erg lekker in de zomer Salade met tonijn: Neem een zak gemengde sla Neem 2 blikjes tonijn Neem 1 of 2 uien (Afhandelijk van de grote) Laat de blikjes tonijn uitlekken en maak de tonijn fijn. Snij de ui fijn Gooi de ui en tonijn bij de sla en maak het geheel af met een beetje dressing naar keuze en croutons Erg lekker met gebaken aardappeltjes en een nieuwe haring!!! | |
shmoopy | zaterdag 20 november 2004 @ 17:58 |
quote:Als variatie op het thema is deze salade ook heerlijk met gerookte kip ipv geitenkaas. Dat moet ik snel maar weer eens maken. ![]() | |
koenvn | zaterdag 20 november 2004 @ 17:59 |
Griekse boerensalade, oftewel Horiatiki! 4 romatomaten 1 komkommer 1 rode-ui 1 potje olijven 1 plak Griekse feta (van het merk Dodoni (AH)) Dressing: Extra vierge olijfolie klein beetje azijn zeezout Oregano Lekker bij soutzoukakia | |
Moragh_DaughterofSune | zondag 28 november 2004 @ 18:57 |
Mijn aardappel-appelsalade. (voor 2 tot 3 personen, ligt eraan of jullie grote eters zijn) 1 kilo aardappels (vastkokend) 400 gram zoetzure appel (bijvoorbeeld elstar) 3 Duimdikke augurken 1/2 bosje peterselie 1 halve ui 4 tot 6 grote eetlepels (of meer, wat jij wil) Yoghurtmayonaise of een andere slasaus met een frisse smaak 4 eetlepels Witte wijnazijn 1 theelepel mosterd Evt. Peper en zout. Schil de aardappels en snijd deze in blokjes. Kook de aardappels daarna gaar(Hou er rekening mee dat het korter duurt omdat kleine stukjes eerder gaar zijn). Snijd ondertussen de augurk en ui in kleine blokjes en doe deze in een kom. Meng de Yoghurtmayonaise met de azijn en mosterd en de peterselie en doe het mengsel bij de augurk en ui in de kom. Roeren tot alles door elkaar zit. Als de aardappels gaar zijn de aardappels erdoor mengen. Laat vervolgens de bak met aardappels en saus ongeveer 3 uur in de koelkast staan tot deze goed koud is en de saus er goed is ingetrokken. Snijd de appels in blokjes vlak voor het serveren en meng ze door het aardappelmengsel. Lekker met turks brood en bockwurst. | |
Miss-S | zaterdag 19 februari 2005 @ 13:16 |
Kan iemand mij een lekkere salade aanbevelen die niet te moeilijk is en die ik vandaag kan serveren bij Lasagna? | |
Pietverdriet | zaterdag 19 februari 2005 @ 13:21 |
Neem een slasoort die een mooie eigen smaak heeft, zoals Rucola ofzo, wat rijpe tomaten, gesnipperd uitje, citroensap, olijfolie. Eventueel wat geroosterde pijnboompitten erover, spekkies, stukjes zure appel (Goudrenaitte) | |
BBQ-kip | woensdag 9 maart 2005 @ 01:29 |
Ik heb afgelopen weekend kipsalade gemaakt en iedereen was er hier laaiend enthousiast over, vandaar dat ik maar heb besloten het hier neer te gooien. Kipsalade Men neme: 1 fikse kipfilet. 150 gram fetakaas van koeienmelk gemaakt, ik heb zelf Turkse kaas uit een blik van de Turkse winkel gebruikt, die smaakt wat minder "pittig" dan feta. 1 lenteuitje of bosuitje. 1 bekertje zure room. zout. peper. Kipfilet met zout en peper bestrooien en langzaam gaar bakken, wel natuurlijk met een mooi kleurtje. Kipfilet laten afkoelen. De kaas fijnprakken. Het uitje in fijne halve ringetjes snijden. De kipfilet kort (voor grove salade) of wat langer (voor fijnere salade) door de keukenmachine gooien. Beetje bij beetje de kaas erbij voegen, het uitje en zoveel zure room tot de consistentie naar wens is. Flink af laten koelen en serveren op brood of een toastje ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door BBQ-kip op 09-03-2005 01:38:21 ] | |
krakkemieke | woensdag 9 maart 2005 @ 01:31 |
Koeiefeta is vies! Dat smaakt naar zoute spons! | |
BBQ-kip | woensdag 9 maart 2005 @ 01:33 |
quote:Nou ik weet niet waar jij het gehaald hebt, maar ik kan het vaak wel waarderen hoor ![]() | |
krakkemieke | woensdag 9 maart 2005 @ 01:36 |
Ik vind schape feta wel lekker. Maar aan koeie feta zit geen smaak. | |
BBQ-kip | woensdag 9 maart 2005 @ 01:38 |
Ok, jij vindt koeienfeta niet lekker, prima en nu klaar... Wat voor leuke saladerecepten heb jij in huis? | |
krakkemieke | woensdag 9 maart 2005 @ 01:41 |
Kropsla met blokjes belegen kaas en cashewnoten, dressing en brood. Gesneden andijvie met uitgebakken spekjes en blokjes blauwe kaas en brood. Ik ben dol op maaltijdsalades. | |
rubbereend | woensdag 9 maart 2005 @ 01:47 |
dit ziet er wel lekker uit ![]() | |
BBQ-kip | woensdag 9 maart 2005 @ 01:49 |
quote:Wat ![]() | |
rubbereend | woensdag 9 maart 2005 @ 01:52 |
quote:nou dit topic ansich maar die salade van jou ga ik van de week toch eens maken | |
BBQ-kip | woensdag 9 maart 2005 @ 02:00 |
quote:Ah, mooi zo ![]() Het si zo klaar eigenlijk, want de keukenmachine doet het meeste werk ![]() | |
Neva | woensdag 9 maart 2005 @ 02:08 |
witlof in reepjes snijden bittere dele eruit ![]() blokjes appel b;okjes augurk mini zilveruitjes blokjes kaas surimiflakes cashewnoten en dan cocktail whiskey saus erover mix van allerlei smaakjes door elkaar lekker ![]() | |
BBQ-kip | woensdag 9 maart 2005 @ 02:23 |
Koude pastasalade Men neme: 150 gram fusilli (van die "wokkel"pasta). Scheut olijfolie. 1 a 2 rode paprika's of een pot geroosterde paprika's. Handvol kleine sappige, zoete tomaatjes (bijv. romaatjes of cherrytomaatjes). 1/3 komkommer. 100 gram feta. 1 a 2 eetlepels kappertjes. Klein handje peterselie. Lekker bosje bieslook. Zout. Peper. Fusilli al dente koken en afspoelen met koud water, scheut olijfolie erdoor roeren. De paprika('s) met een mesje inkerven, onder een hete gril zwart blakeren en in een dichte plastic zak doen. Het velletje gaat nu loslaten en dit kun je er nu heel makkelijk afpielen. Tevens hebben de paprika's nu een hele lekkere, aparte smaak gekregen. Je kunt natuurlijk ook een pot paprika's kopen, makkelijk, maar wel duur. Snij de paprika('s) in blokjes en voeg ze bij de koude pasta. De tomaatjes wat kleiner snijden en toevoegen. Komkommer schillen, in blokjes snijden en toevoegen. Feta in blokjes snijden en toevoegen. De kappertjes toevoegen. De peterselie fijnhakken en toevoegen. De bieslooksprietjes in stukjes van ongeveer 1cm knippen of snijden.en toevoegen. Dan wat zout en peper en als het nog niet smeuïg genoeg is nog wat olijfolie erbij mikken. Superlekker, vooral in de zomer bij de BBQ ofzo ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door BBQ-kip op 09-03-2005 04:45:44 ] | |
krakkemieke | woensdag 9 maart 2005 @ 02:24 |
Idd! | |
BBQ-kip | woensdag 9 maart 2005 @ 02:33 |
Tip: begin hier niet aan als je geen biefstuk kunt bakken... Paprika-biefstuksalade Men neme: Een flinke biefstuk (runder of paarden). 2 rode paprika's. Zout. Peper. Rooster en ontvel de paprika's zoals in het recept hierboven staat aangegeven, zorg dat je het net doet voor je verder gaat, want warm zijn ze het lekkerst. Snij de paprika in reepjes en rangschik de reepjes mooi op 2 of 3 (eventueel verwarmde) borden, afhankelijk van met hoeveel mensen je dit voorgerecht eet. Doe zout en peper op de biefstuk en bak deze mooi rosé. Even laten rusten en dan met een scherp mes dunne plakken snijden en op de paprikareepjes rangschikken. Eventueel een drupje sesamolie erover, maar zonder ook een heerlijk voorgerecht. | |
BBQ-kip | woensdag 9 maart 2005 @ 04:48 |
Fruitsalade met pit Men neme: Ananas, liefst vers. Gembersiroop. Paar bolletjes stemgember. De ananas in blokjes snijden, de stemgember in dunne plakjes en alles mengen. Een paar uur lekker laten marineren en klaar. Lekker voor bij taart of gewoon zo. | |
zoalshetis | woensdag 9 maart 2005 @ 05:10 |
lekker salade! ik maak als pastaliefhebber meestal pastasalade. voor verse pasta zie zelf pasta maken topic. af laten koelen. dingen die je lekker vindt toevoegen. | |
mistermaniac | woensdag 9 maart 2005 @ 07:01 |
Hmm een saladetopic. Ik zoek al heel lang het recept voor salade oriental die ik ooit een keer in spanje heb gegeten. Heerlijk ![]() | |
Fatality | woensdag 9 maart 2005 @ 08:53 |
He, BBQ-kip.. dat ziet er allemaal wel erg lekker uit.. zin om voor me te koken ? ![]() | |
BBQ-kip | woensdag 9 maart 2005 @ 10:00 |
quote:Ben nu wel benieuwd wat salade oriental is natuurlijk ![]() | |
BBQ-kip | woensdag 9 maart 2005 @ 10:02 |
quote:Met de receptjes die ik geef moet dat toch makkelijk zelf lukken ![]() | |
Martijn_77 | woensdag 9 maart 2005 @ 21:23 |
quote:Erg simpel maar klinkt wel erg lekker!! ![]() ![]() | |
La_Guiri | woensdag 9 maart 2005 @ 23:36 |
Linzensalade Snij en bak champignons in olijfolie met een teentje knoflook. Doe de linzen ( uit blik) in een kom doe de champignons er door, wat tomaten en blokjes kaas, peper zout, azijn en olijfolie erbij en klaar! ![]() | |
BBQ-kip | donderdag 10 maart 2005 @ 10:49 |
quote:En als ik geen zin heb om een dure verse ananas te kopen, neem ik gewoon een blik ananasstukjes van euroshopper ![]() Zo klaar! (en goedkoop) | |
BBQ-kip | donderdag 10 maart 2005 @ 10:51 |
quote:Ga ik ook eens proberen, ooit in mijn vroege jeugd eens linzen gegeten, maar kan het me niet meer zo herinneren. | |
Charmian | donderdag 10 maart 2005 @ 21:25 |
simpele ruccolasalade je maakt een bedje van ruccolasla legt daarop een paar plakken vleestomaat giet er naar smaak balsamicodressing over wat pijnboompitjes en zwarte peper en klaar is lekker als voorgerecht | |
Charmian | donderdag 10 maart 2005 @ 21:32 |
aardappelsalade 5 grote gekookte aardappels (nog warm) een appel een komkommer 150 gram corned beef peper naar smaak slasaus naar smaak schraap de kern uit de komkommer en snij 'm in plakjes snij de appel in blokjes snij de aardappels in blokjes meng dit met de overige ingredienten door elkaar en even laten afkoelen | |
BBQ-kip | vrijdag 11 maart 2005 @ 02:16 |
Zilveruitjes erdoor is ook heerlijk, Charmian ![]() | |
Charmian | zaterdag 12 maart 2005 @ 10:56 |
Dat kan, maar ik weet nog wel een lekker variantje voor aardappelsalade gekookte aardappels in blokjes zilveruitjes augurkjes slasaus beetje mosterd kopje boullion je giet het kopje boullion over de aardappeltjes en laat het even intrekken je hakt de augurkjes en zilveruitjes fijn en mengt dat door de slasaus dit meng je weer door de aardappeltjes en klaar | |
Tha_Butcha | zaterdag 12 maart 2005 @ 14:59 |
Salade met noten en kaas Men neme voor de salade: - Gemengde salade met rucola - Pijnboom pitten - Walnoten - Blauw kaas (Danish Blue, Stilton) Voor de dressing: - Honing - Olijfolie - Mosterd (beetje pittig, zoals groningse is lekker) Neem een flinke scheut olijfolie, doe hier honing en mosterd bij, eventueel nog peper, meng het geheel. Maak de sla schoon, arangeer dit op een bord. Rooster de pijnboompitten, en strooi ze over de sla. Breek de walnoten en de kaas in kleine stukjes en doe deze ook over de sla. Giet de dressing over de salade. Smakelijk eten! | |
Oblivion | donderdag 14 april 2005 @ 00:38 |
quote: | |
Martijn_77 | zondag 22 mei 2005 @ 22:54 |
Even een paar salade recepten die hier niet mogen ontbrekenquote: quote: quote: | |
assepoes | woensdag 1 juni 2005 @ 09:46 |
Maaltijdsalades Sperzieboontjes/ei/aardappel/tomaat Een heerlijke salade voor een warme dag. Sperzieboontjes(gekookt en afgekoeld) Aardappels gekookt en afgekoeld in blokjes Tomaat in blokjes Gekookt ei in stukjes Zout en Peper naar smaak Beetje mayonaise en yoghurt Alles bij elkaar doen in een schaal goed roeren en klaar. Ipv ei kun je ook tonijn uit blik nemen en ipv mayonaise kun je ook olie en een lekkere azijn (bv dragonazijn of appelazijn) gebruiken. Bietensalade 4 gekookte bietjes in blokjes 750g aardappels gekookt en in blokjes 4 gekookte eieren in stukjes x aantal augurken in stukjes of zilveruitjes peper en zout naar smaak bieslook beetje mayonaise en een beetje yoghurt Roeren en klaar! | |
marcio | dinsdag 14 juni 2005 @ 13:10 |
lekkere salades zie ik hier, inclusief wat dingetjes die ik al een tijdje mis, wat wij hier vaak als salada vaak eten: - een hele avocado (wel een lekkere zachte nemen, neem aan dat iedereen weet wat een rijpe is?) - 2 tomaten in partjes snijden - 1/3 a 1/4 krop sla in eetbare reepjes/stukjes snijden - wat lekkere andere sla zoals een bladsla ofzo erbij, geen gemizte dingen met rauwkost enzo erdoorheen - klein stukje komkommer in plakjes schaven (1/3 of 1/4) - pijnboompitjes roosteren en erbij (uhm, gokje, 3 eetlepels ofzo, giet altijd maar wat totdat het me genoeg lijkt ![]() - naar smaak italiaanse olijvemix van de locale kaasboer erbij (lees een soort mix van zachte olijven, paprika, kappertjes, italiaanse kruiden, knoflook, beetje gedroogde tomaat en olijfolie --> ook goed zelf te maken als die rotvent het weer eens een tijdje niet heeft ![]() - als dressing balsamico-azijn, olijfolie en een klein beetje mosterd (mosterd kan eventueel weggelaten worden) alles bij elkaar gooien, dressing eroverheen, beetje door elkaar husselen en de pijnboompitjes er op het laatst overheen strooien zodat ze lekker knapperig blijven | |
Geitje82 | donderdag 23 juni 2005 @ 15:30 |
Ik ben sinds vorige week het huis uit, maar ik ben nog niet zo'n ster in het maken van gezond eten ![]() hebben jullie ideeen voor een beetje makkelijke, lekkere maar toch ook gezonde salades? | |
BlueEyed | donderdag 23 juni 2005 @ 15:32 |
Men neme een zak gemengde ijsberg salade, gooit daar stukjes komkommer, augurk en zilveruitjes doorheen, en mengt het geheel met een naturel danwel yogurt dressing, voila, een salade du chef ![]() | |
tiez | donderdag 23 juni 2005 @ 15:37 |
beetjes mais erbij vind ik altijd lekker. cherry tomaatjes pijboom pitjes veldsla of ijsbergsla, beetje parmasaanse kaas, komkommer, gerookte kip (liefs opgewarmd in de machnetron), wat basamico azijn en zout en peper eroverheen en je hebt een lekkere salade die je eet met wat stokbrood. maagje gevult. dit zuig ik uit me duim en ik woon nog thuis. je moet gewoon kijken wat je lekker vind en wat proberen. geen slagroom haring en sla nemen maar wel combinaties die echt lekker KUNNEN zijn!] succes | |
TimberWolf | donderdag 23 juni 2005 @ 15:38 |
Nodig: Zakje gemengde sla, je favoriete harde fruitsoort (meloen is heerlijk), cherry tomaatjes, citroen, hollandse garnaaltjes (gepeld), komkommer, slasaus (Gouda's Glorie ofzo) Zout en suiker naar smaak Was de sla, en snij waar nodig op maat. Snij fruit in kleine blokjes. (5mm) Snij de cherry tomaatjes in 4en. Snij de citroen door 2en, rasp het geel er vanaf. Gooi vervolgens de garnalen, sla, tomaatjes en de citroenrasp in een kom. Strooi eventueel wat zout over de tomaatjes (weinig) en garnalen (heel weinig) Pers de helft van de citroen uit boven de kom. Snij of schaaf de komkommer in hele dunne plakjes. Zeg maar doorzichtig. Gooi ongeveer 3 eetlepels slasaus bij het mengsel, en schep het door. Proef het mengsel, en als het zurig is, doe er wat suiker bij. Een halve eetlepel om te beginnen. Voila, 1 snelle, frisse zomersalade. En voila, fris | |
IndemnitY | donderdag 23 juni 2005 @ 15:38 |
Kook wat pasta (van dat spiraal spul, weet de naam even niet), even laten koelen door er koud water over te laten stromen in een vergiet. Doe het in een bak, roer er wat mayonaise doorheen en evt. een klein scheutje olijfolie. Verder aanvullen met wat zout, peper, tomaat, mozzarella, pijnboompitten en olijven. En smullen maar ![]() | |
TimberWolf | donderdag 23 juni 2005 @ 15:39 |
quote:Slagroom is prima te gebruiken als sladressing. Beetje suiker erbij, drupje Tabasco, en dan dik-vloeibaar kloppen. Heeeerlijk. | |
Fuente | donderdag 23 juni 2005 @ 15:40 |
Pastasalade (vooral fijn bij heet weer ![]() Gewoon een lading pasta koken, en er van alles doormieteren, zoals: mais, tomaat, pijboompitjes, lunchworst, augurken/zilveruitjes enz. En dan een dressing erover. niet super super gezond, maar wel met vitamientjes ![]() | |
Fisher | donderdag 23 juni 2005 @ 15:46 |
oke, oke.. jij je zin dan zal ik ook maar reageuren ![]() ik heb 't alleen niet op salades dat krijg je ervan als je die krengen hebt gemaakt bij de mac ![]() maar ik wens je alvast smakelijk eten ![]() | |
IBAZ | donderdag 23 juni 2005 @ 15:52 |
quote:En als je een haringsalade wilt maken? | |
Geitje82 | donderdag 23 juni 2005 @ 15:57 |
quote:dan open je maar een apart topic ervoor ![]() | |
ijsjongetje | donderdag 23 juni 2005 @ 16:03 |
Ik maak altijd de volgende salade: * een zakje ijsbergsla * mozzarella * gesneden hamblokjes * ananas dan mosterd-honing dressing van remia eroverheen en klaar is anne ![]() | |
Megter | donderdag 23 juni 2005 @ 16:38 |
Edit: Voor de slowchat hebben we [Cul-SC]Deel 20 Niet zomaar koken, TOP koken! [ Bericht 51% gewijzigd door Martijn_77 op 23-06-2005 20:37:43 ] | |
ijsjongetje | donderdag 23 juni 2005 @ 16:41 |
Edit: Voor de slowchat hebben we [Cul-SC]Deel 20 Niet zomaar koken, TOP koken! [ Bericht 82% gewijzigd door Martijn_77 op 23-06-2005 20:37:57 ] | |
Martijn_77 | donderdag 23 juni 2005 @ 20:39 |
quote:Daar hoeft geen apart topic over geopend te worden. ![]() Dit is een salade topic en daar hoort haringsalade ook in thuis. ![]() Ben trouwens ook erg benieuwd naar het recept. ![]() ![]() | |
Black-Hole | donderdag 23 juni 2005 @ 21:50 |
Salade Nicoise a la Black-Hole: Paar kleine aardappeltjes in blokjes, paar tomaten in partjes, halve komkommer in plakjes, haricot verts, rode paprika in reepjes, blikje tonijn, gekookte eitjes in partjes, ansjovis, zwarte olijven, veel olijfolie. Vers afgebakken brood erbij en een heerlijk wijntje en je hebt een supersimpel, erg gezond en vooral heel erg lekkere salade voor de zomer ![]() | |
HeatWave | donderdag 23 juni 2005 @ 21:52 |
Salade met Spinazie is ook erg lekker ![]() | |
Aventura | donderdag 23 juni 2005 @ 22:09 |
Net gegeten: ijsbergsla, aangemaakt met een dressing op basis van whiskysaus, met stukjes gerookte kip (kant-en-klaar te koop bij AH), croutons en gesneden tomaat. Heel makkelijk voor als je haast hebt. Van de week nog gemaakt: ijsbergsla, met geitenkaas beetje gesmolten, met gesneden tomaat, komkommer en een honing-mosterddressing ![]() | |
Lllaura | donderdag 23 juni 2005 @ 22:18 |
Pasta met tonijn! Halve zak fusilli twee blikken tonijn in olie (1 grote en 1 keine) 1 rode paprika beetje kappertjes eetlepel Italiaanse kruiden half zakje gesneden sla, 2 vleestomaten teentje knoflook beetje citroensap lenteuitjes Halve komkommer Twee eetlepels pesto Pasta koken en de ingredienten er doorheen husselen (snijden is aan te raden ![]() Heerlijk! ![]() | |
Black-Hole | donderdag 23 juni 2005 @ 22:22 |
Salade met kip en pesto: Gegrilde kip in stukjes snijden, samen met kersttomaatjes door de helft, zwarte olijven in ringetjes, walnoten in stukjes en gegrilde bacon in reepjes door koude fusili doen. Flinke klodder groene pesto toevoegen en serveren met verse parmazaanse kaas. | |
Black-Hole | donderdag 23 juni 2005 @ 22:25 |
Fuseli salade a la Black-Hole Koude fusili mengen met: salimi, gerookte kip, advocado, blikje mais, groene paprika, trostomaten en een banaantje. Dressing van olijfolie, azijn, knoflook, peper en zout en Italiaanse kruiden. Lekker voor de zomer ![]() | |
Mini_rulez | vrijdag 24 juni 2005 @ 00:05 |
Gerookte kipfilet is ook erg lekker voor erin, en die kun je gewoon kant en klaar kopen. Verder gewoon een zak gemengde sla en saus uit een flesje enzo, je hoeft het niet moeilijker te maken dan het is. ![]() | |
Geluk | zondag 3 juli 2005 @ 11:51 |
Griekse salade: Komkommer, tomaat, paprika, eventueel sla, feta, olijven. Alles in grote blokken snijden, eventueel een simpele dressing van 1 eetlepel azijn, 1 eetlepel olie 1 eetlepel mayo kruiden (bijvoorbeeld, om het makkelijk te maken, italiaanse kruiden uit een potje, peper en zout eventueel wat water om het vloeibaarder te maken. Yummy! | |
Martijn_77 | zondag 3 juli 2005 @ 13:41 |
quote:Heeft er nog iemand een lekker recept voor haringsalade? | |
DarkElf | zondag 3 juli 2005 @ 14:07 |
gisteren gemaakt en gegeten, was erg lekker ![]() Spaanse rijstsalade (2 personen) 175 gr rijst 1 rode en groene paprika 1 blikje tonijn in olie 1 ui 2 eetlepels gehakte peterselie een handje olijven 2 eieren 4 eetlepels mayonaise citroensap 1 teentje knoflook een snufje tijm zout, peper Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Spoel de rijst dan onder de koude kraan af, laat uitlekken en afkoelen. Snijd de paprika's in stukjes. Laat de tonijn uitlekken en maak hem wat fijner. Pel en snipper de ui. Meng de ui, tonijn, paprika en peterselie door de rijst. Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in parten. Meng wat citroensap, de uitgeknepen knoflook, tijm en zout en peper door de mayonaise en schep dit sausje door de salade. Leg de partjes ei erop. | |
Pietverdriet | zondag 3 juli 2005 @ 14:19 |
quote:Haring Rode bietjes zure room Haring aan stukjes, rode bietjes ook, met zure room mengen, smullen. Gerookte haring Zure appels zure room Verder zelfde als boven. | |
Chiggy | dinsdag 12 juli 2005 @ 11:36 |
Weet iemand een lekkere salade voor bij de shoarma? ![]() Heb mn huisgenoot beloofd een salade te maken,hij zorgt voor de rest ![]() | |
Oblivion | dinsdag 12 juli 2005 @ 15:55 |
quote:Zo, die is in de maak, alleen vervang ik paprika door tomaten! ![]() | |
kruimel_20 | woensdag 20 juli 2005 @ 16:31 |
Ik vind het van de zomer altijd lekker om in plaats van brood bij de lunch, een lekkere salade te eten. Alleen raak ik een beetje uitgekeken op de "standaard" salades van de supermarkt. Dus mijn vraag : post hier je lekkere salades die ook niet duur zijn en makkelijk te bereiden! Een voorbeeld : komkommer Tomaten salade met feta Ingrediënten: 6 tomaten 1 komkommer 1 ui 200 ons feta voor de dressing 3 eetlepels olijfolie 2 eetlepels azijn sap van 1 citroen 1 bosje bieslook zout en vers gemalen peper bereiding: Snijd de komkommer en de tomaten in plakjes. leg de plakjes in een schaal. Snipper de ui en strooi dit over de komkommer en de tomaat .Voeg een beetje zout en peper toe, en verdeel de verbrokkelde feta erover. Klop in een schaaltje de olijfolie,de azijn en de citroensap goed door elkaar. Besprenkel dit over het geheel.Zet de salade ongeveer 15 minuten in de koelkast .(Zo dat het lekker ingetrokken is) Als laatste bestrooien met versgemalen peper en zout en de klein gesneden bieslook. Ben benieuwd ! ![]() ![]() edit:mocht er al een soortgelijk topic lopen... modjes leef je uit ![]() [ Bericht 6% gewijzigd door kruimel_20 op 20-07-2005 16:32:11 (toevoeging) ] | |
Mr-Z | woensdag 20 juli 2005 @ 16:55 |
Ik heb gister nog een pasta salade staan maken! 3 kleuren pasta 1 krop ijsbergsla 3 paprika's (3 kleuren dus ![]() halve komkommer 3 tomaatjes. Slasaus Simpel. Pasta koken, paprika's in stukjes lichtjes bakken, af laten koelen, ijsbergsla in reepjes snijden, komkommer en tomaat in plakjes, alles mengen met een flinke scheut slasaus en olijf olie en klaar ben je! 2 dagen hebben we er van kunnen eten ![]() | |
DancingPhoebe | woensdag 20 juli 2005 @ 17:08 |
veldsla rucola gerookte kip kerstomaatjes mozarella evt nootjes evt croutons honing mosterd dressing hussel hussel lekker | |
Allan24 | woensdag 20 juli 2005 @ 17:19 |
Twee van mijn favoriete salades met pasta ![]() quote:........ en de tweede: quote:Niet duur, slechts een kwartiertje werk, maar lekker! (En genoeg voor 4 personen!) ![]() | |
Developersrus | woensdag 20 juli 2005 @ 17:20 |
Het waterrrrr loopt me uit de mond.. | |
Abbadon | woensdag 20 juli 2005 @ 17:24 |
schaamteloze tvp ![]() | |
Martijn_77 | woensdag 20 juli 2005 @ 21:59 |
Topics gemerged! [ Bericht 84% gewijzigd door Martijn_77 op 21-07-2005 22:01:21 ] | |
kruimel_20 | donderdag 21 juli 2005 @ 08:31 |
uit mijn gesloten topic : Ik vind het van de zomer altijd lekker om in plaats van brood bij de lunch, een lekkere salade te eten. Alleen raak ik een beetje uitgekeken op de "standaard" salades van de supermarkt. Hier staan lekkere salades tussen , ga ik zeker proberen! | |
MaRySe | donderdag 21 juli 2005 @ 08:32 |
tomaten salade ![]() tomaten, azijn, olijfolie, peper en zout. van alles veel. | |
Hik | vrijdag 22 juli 2005 @ 10:12 |
Zelf geknutselde maaltijdsalade (lang leve terugkeren van de markt met een enorme berg groenten! ![]() Hiks Pastasalade met gegrilde groenten 1 aubergine 1 courgette 1 gele paprika 1 bakje cherry tomaatjes 1 gerookt kippetje verse basilicum groene eiertagiatelli (of andere lekkere pasta) olijfolie basamico-azijn rode wijnazijn knoflook zout en versgemalen peper Snijd courgette en aubergine in hele dunne plakjes en gril deze aan beide kanten op een grilplaat. Paprika in zijn geheel grillen (oven vind ik het makkelijkst) en van velletje ontdoen, daarna in grove stukken hakken. Pasta koken (niet te slap) en met koud water afspoelen. Dressing maken van olijfolie, basamico, knoflook (twee teentjes of naar smaak) en een klein scheutje rode wijnazijn. Cherry tomaatjes halveren, kip in kleine stukjes snijden, basilicum fijnhakken. Alle ingrediënten goed mengen met de dressing. Geef het even de tijd in te trekken en serveer liefst niet helemaal koud. ![]() | |
kruimel_20 | vrijdag 22 juli 2005 @ 10:31 |
heb deze gister gemaakt naar aanleiding van een ander recept hier met eigen inbreng: ingredienten: Komkommer Tomaat Feta kaas heel klein beetje gesnipperde ui Fusilli (wokkel pasta) olijfolie mayonaise zout ===================== Kook de pasta Laat deze afkoelen. Snijd alles in kleine stukjes (net hoe je het zelf graag hebt) Doe alles bij elkaar schep er wat mayonaise doorheen en wat olijfolie op smaak brengen met zout en wat je zelf nog lekker vind ![]() Ik vind het goed smaken al zeg ik het zelf ![]() | |
Rio | vrijdag 22 juli 2005 @ 11:32 |
Zelf verzonnen witlofsalade: Benodigdheden - 3 stronken witlof - yoghurt - 2 of 3 (zurige) groene appels - 3 rode pepers - mosterd - honing (bij voorkeur geen meuk uit de supermarkt) - citroen - zout/peper/kruiden Hoe maken? Maak de witlof schoon en snij deze fijn (ringen). Schil de appels en maak er stukjes van. Doe dit in een schaal. Was de pepers en haal 75% van de pitten eruit. Snij de pepers fijn. Doe deze ook in de schaal. Meng het geheel. De dressing (dit mikt niet zo nauw, beetje proeven tussendoor) Neem een kom en doe er ongeveer een kwart liter van de yoghurt in. Doe daar een halve eetlepel milde mosterd + een eetlepel honing + het sap van een halve citroen + beetje versgemalen zwarte peper + snufje zout bij. Kruiden naar smaak toevoegen (dragon, bieslook) en mengen. Gooi dit over je salade, opeten geblazen. Ik vind het heerlijk, bijna alle smaken zitten er in. Erg verfrissend! Misschien blijkt na de eerste keer dat je het geheel liever wat (minder) scherp gad gewild. Variëer dan de volgende keer met de hoeveelheid pitjes in de pepers. Je kunt de dressing uiteraard ook over andere salades deponeren. | |
Martijn_77 | vrijdag 22 juli 2005 @ 23:13 |
quote:Waar haal je hem dan vandaan? * Martijn_77 hoort graag goede adressen!! | |
Rio | zaterdag 23 juli 2005 @ 18:34 |
Mijn 'schoonvader' (we zijn niet getrouwd, vandaar) is imker. Goed spul dus! Als je geen 'schoonvader' hebt die imker is zou ik persoonlijk mijn honing van de biologische markt in de Jordaan halen of uit een biologische winkel. Die Langnese rommel uit de supermarkt is allemaal bij elkaar gegooide honing uit verschillende gebieden. Is zonde. En anders wil ik je wel een potje opsturen of een Fok! Honingwinkeltje beginnen. Of ik geef je zijn adres als je in de buurt van Twente woont. | |
Martijn_77 | zondag 24 juli 2005 @ 12:19 |
Ingrediënten: 1 blik krab (250 gr) 1 schoongemaakte, in repen gesneden venkelknol 1 kop tauge‚ (met kokend water overgoten) 1 groene paprika (van zaad ontdaan, in dunne repen) 1 rode peper (van zaad ontdaan, in repen) 1/4 theelepel zout 1/2 theelepel mosterdpoeder Vers gemalen zwarte peper 1 eetlepel citroensap 1 eetlepel wijnazijn 6 eetlepels olijfolie 1 eetlepel sojasaus (geen ketjap!!) Bereiding: Snijd de krab in kleine stukjes en meng die met de venkel, tauge‚ en paprika Schep alles losjes om Meng zout, citroensap, mosterd, peper en azijn goed door elkaar, voeg de olie toe en klop het tot een glad mengsel Voeg de sojasaus toe en meng het goed Schep dit mengsel, vlak voor het opdienen, losjes door de salade | |
hassanjassan | zaterdag 6 augustus 2005 @ 22:14 |
Ik heb me toch een lekkere salade gemaakt vorige week: 1 pot van ditte: ![]() combineren met geroosterde pijnboompitjes, 150gr kleine stukjes maken van 1 zoete mango een zak frisse salade naar keus (ik doe er altijd rugola bij omdat het zo lekker smaakt), ong. 350 gram eerst die mosterd-dille saus in een slakom doen (een hele grote kom) dan de pitjes erbij de mangostukjes en dan voorzichtig de sla erin mengen. Supersimpel en superlekker...en gezond, want die mosterd=dille saus is gemaakt van alleen maar natuurlijke ingredienten...tegenwoordig let ik daar op. Overigens kan je die mosterd dille saus ook gewoon zelf maken...grove mosterd, (balsamico)azijn, honing, suiker en dille toevoegen en je het hetzelfde, mar ons bin lui soms he..... | |
RaisinGirl | zaterdag 20 augustus 2005 @ 19:47 |
Ik had deze week veel succes met de volgende (zomerse) salade: Salade met geitenkaas, olijven en meloen Wat heb je nodig? - 1 rijpe Galia meloen - 1 komkommer - 1 sjalotje - 1 zakje of kropje eikenbladsla - 150 gr zachte geitenkaas - groene of zwarte (pitloze) olijven - olijfolie - sap van 1 citroen - 1 teentje knoflook (of meer... ![]() - 1 el honing - 1 tl mosterd - zout Halveer de meloen en verwijder de zaadlijsten. Schep van de meloen kleine bolletje of snij de meloen in kleine stukjes. Schil de komkommer grof en snijd met een dunschiller (of kaassschaaf) dunne linten. Hak het sjalotje fijn. Verdeel de slablaadjes, gesnipperde sjalot, slieten komkommer, olijven en meloenstukje in een schaal. Snijd de geitenkaas in niet al te kleine plakken en leg ze op de salade. Roer een scheutje olijfolie los met citroensap, knoflook, honing en mosterd. Beetje zout erbij. Schenk de dressing over de salade en strooi er nog wat versgemalen peper over. ![]() | |
Nilasha | zondag 21 augustus 2005 @ 23:31 |
quote:DarkElf, wat voor alternatief kun je het beste gebruiken voor de tonijn? De salade lijkt me erg lekker, alleen lusten wij allebei geen tonijn (helemaal geen vis..). Zou iets van fijngesneden kip kunnen? | |
Blues | donderdag 23 februari 2006 @ 09:47 |
Uit een gesloten topic :quote: | |
Arizona | donderdag 23 februari 2006 @ 10:22 |
Omdat mijn "Zelfgemaakte Saladedressings" topic gesloten is, ga ik hier maar verder lezen. | |
Ferdi81 | donderdag 23 februari 2006 @ 10:39 |
tvp | |
Blues | donderdag 23 februari 2006 @ 12:05 |
quote:Hij is weer open, dressingtopic kan naast het salade topic ![]() | |
JacMar | donderdag 23 februari 2006 @ 14:02 |
Deze salade is ook erg lekker. Ik weet de naam niet precies, maar het is wel Turks. Je kunt er ook nog bruine bonen, tuinbonen of capucijners door doen. 1 klein potje doperwten 1 klein blikje mais 1 grote of 2 kleine tomaten in stukjes Een halve winterwortel in kleine stukjes Een stuk of 10 zoetzure augurkjes in plakjes Een gesnipperd uitje Laat de doperwtjes en de mais uitlekken en gooi ze samen met de wortel, ui, tomaat en augurk in een kom. Scheutje olie en een scheutje citroensap erdoor en een flinke schep pul biber (gedroogde rode peper-stukjes bij de Turkse winkel te koop). Alles even mengen en klaar is je salade ![]() | |
Curiosity | donderdag 23 februari 2006 @ 18:40 |
Ham- Prei salade 100 gram ham; 2 hardgekookte eieren; 2 preien (normale dikte); een paar flinke scheppen lekkere mayonaise (bv Calve); een halve geraspte appel; op smaak brengen met paprikapoeder, klein beetje kerrie. Snij de prei in ringen, evt halveren, rasp de halve appel. Snijd de eieren en ham klein. Meng alles doorelkaar. Voeg de kruiden toe. Een paar uur van te voren maken zodat alle smaken zich goed kunnen mengen. Lekker op een Tuc, of een toastje/ stokbrood | |
Curiosity | donderdag 23 februari 2006 @ 18:42 |
Griekse salade ( zoals ik het altijd bereid) 1 komkommer, 1 gele paprika, 1 rode paprika, 1 plak feta, 4 tomaten, peper, zout, olijfolie, zwarte olijven. 1 kleine rode ui. Schil de komkommer en haal de zaadjes eruit. Snijd vervolgens in stukjes van 2 cm. Snijd de tomaten in vieren en haal de pitjes eruit. Snijd vervolgens in stukjes van 2 cm. Maak de rode en gele paprika schoon en snijd deze ook in stukjes van 2 cm. Snijd de feta in blokjes, mix vervolgens alles door elkaar. Maak af met peper en zout, naar smaak en olijven in ringetjes gesneden. Ui in halve ringen snijden. Schenk er een goede kwaliteit olijfolie overheen, een flinke scheut. Alles even goed husselen en smullen maar. | |
Curiosity | donderdag 23 februari 2006 @ 18:44 |
Aardappelsalade 500 gr krieltjes (zak bv, Celavita, AH) 1 eetlepel suiker 1 eetlepel witte azijn 2 eetlepels mayonaise 3 eetlepels zure room (creme fraiche) 1 eetlepel fijngesnipperde (bos)uitjes 1 eetlepel fijngesnipperde bieslook 1 theelepel franse mosterd 1 eetlepel fijngesnipperde peterselie zout, versgemalen peper . Bereid de aardappelen volgens de verpakking (magnetron) laat ze iets afkoelen Vermeng de suiker met de azijn en begiet de aardappelen hiermee. Maak een marinade van de mayonaise, zure room, (bos)ui, bieslook en mosterd en meng dit voorzichtig met 2 lepels door de aardappelen. Bestrooi met de peterselie en breng op smaak met zout en peper. Laat de salade afkoelen. Op kamer temperatuur serveren. Altijd een groot succes, dit is echt heel lekker. | |
Curiosity | donderdag 23 februari 2006 @ 18:47 |
Voorlopig de laatste. Tonijnsalade (1 pers) hard gekookte eieren, cherry tomaten ( +/- 8 stuks), blikje tonijn (uitgelekt), halve rode ui in halve ringen. zout/peper, olijfolie, evt. zwarte olijven. Snijd de eieren in partjes en verdeel deze over een bord. Voeg hierbij de gehalveerde cherry tomaten. Maak de tonijn iets los met je handen en voeg toe ( NB: 1 blikje is veel voor 1 persoon, toevoegen wat je voldoende vind) Sprenkel iets olijfolie over de salade. Maak af met snufje peper en zout. Garneer evt. met bieslook en olijven. Heerlijk met (zelfgebakken) Italiaans brood | |
Chielus | maandag 27 maart 2006 @ 21:03 |
zo eens even dit topic een schop onder z'n reet geven. Met de temperatuur boven de 10 graden wordt het natuurlijk weer tijd voor zomerse salades. Vandaag weer eens een nieuw recept geprobeerd en goed bevonden: Geitenkaas-Pasta Salade met Gebakken Peren. Nodig, al dente gekookte pasta veldsla Gebraden schouderham (dikke plak) rijpe peren lekkere zachte geitenkaas zelfgemaakte vinegraite wat witte wijn snij de peren in kleine plakjes, bak deze even en blus ze af met de witte wijn Snij de ham in blokjes Mik de sla, pasta en ham door elkaar mik er de vinegraitte doorheen brokkel de kaas erover en de er de peren overheen. smikkeler maar. | |
Martijn_77 | dinsdag 4 april 2006 @ 13:28 |
En centraal topic af. | |
Blues | dinsdag 4 april 2006 @ 16:38 |
Ik vond een supermakkelijke voor het voorjaar/zomer : 1 blikje asperges 1 klein blikje mais 1 klein blikje doperwten 1 blikje ananas kleine of halve krop ijsbergsla 1 enkele kipfilet (gerookt) 3 stengels bleekselderij 1 rode ui 1 plak kaas van 1/2 cm. dik om blokjes te maken. Sla wassen en in reepjes snijden. Ananas, mais en de doperwten goed uit laten lekken. Bleekselderij wassen en stukjes snijden. Rode ui schoonmaken en snipperen. Kip in stukjes snijden. Snijd de asperges in stukjes van 2 cm. Meng dit met de mais en doperwten. Snijd de kaas en ananas in blokjes en roer dit samen met de bleekselderij en de ui bij de asperges. Voeg daarna de sla en de kip toe en maak het op smaak met een slasaus. ![]() | |
HaverMoutKoekje | dinsdag 4 april 2006 @ 22:38 |
Ik eet tijdens de lunch graag een salade/rauwkost, maar waar ik nu werk hebben ze in de kantine bijna geen keuze. Elke dag het zelfde assortiment, kleine bakjes broccoli en bleekselderij salade bah. Er is ook geen koelkast waar je eigen spullen koel kan houden. Ik neem meestal zelf toch maar rauwkost ik een klein bakje mee, met een dressing van een beetje olijfolie en azijn. Ik heb het idee dat je dat wel een ochtend buiten de koeling kan bewaren zonder dat het gelijk bederft. Heeft iemand nog meer ideetjes? | |
NIels25 | vrijdag 7 april 2006 @ 06:41 |
quote:wel beetje veel handel uit blik...... blikvoer is naar mijn mening ![]() | |
_BassFace_ | vrijdag 7 april 2006 @ 15:50 |
quote:inderdaad je kan het beter gewoon bliksalade noemen ![]() | |
Martijn_77 | zaterdag 8 april 2006 @ 00:56 |
quote: quote:Kom op jongens smaken verschillen en daarom zijn kotssmilies niet echt op hun plaats | |
W1ZZ | zaterdag 8 april 2006 @ 18:40 |
Olive cunzati (Siciliaanse olijvensalade) 500gr. groene ongemarineerde olijven, ontpit 2 wortels in plakjes 2 stengels bleekselderij in stukjes van circa 1cm 1/2 groene paprika, in stukjes 2 teentjes knoflook in plakjes 1 gedroogd rood pepertjes, verkruimeld 1 eetlepel gedroogde oregano 125ml extra vergine olijfolie (meer mag, doopt lekker met brood) 1 eetlepel witte wijnazijn Alles door elkaar mengen en een paar uur laten staan. Op te dienen als bijgerecht of als voorgerecht met geroosterd donker brood om in te dopen. | |
Liejannuh | zaterdag 8 april 2006 @ 22:02 |
Ik vind het heerlijk om een salade te maken met ijsbergsla, tomaten, zongedroogde tomaten, feta, pesto en wat kip. ![]() Lust ik iedere dag wel! ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 8 april 2006 @ 22:14 |
quote:Euh, ik vermoed dat je bedoelt zo uit de zoutoplossing? Groene olijven zo van de boom zijn echt niet te eten. | |
W1ZZ | zaterdag 8 april 2006 @ 22:21 |
quote:Ja dat bedoel ik idd, maar als je ze op de markt koopt zijn ze vaak gemarineerd in olie, kruiden en knoflook. Die moet je dus niet hebben maar de pot die er naast staat ![]() | |
Quembel | zondag 9 april 2006 @ 01:03 |
een overheerlijke mangosalade die ik regelmatig eet bij grote garnalen (gebakken met wilde en witte rijst of tempura garnalen) mango sap van een halve limoen eetlepel bruine suiker eetlepel vissaus sjalotje half rood pepertje of lepeltje sambal klein knoflookteentje theelepel oregano net niet rijpe mango in niet al te kleine stukken snijden overige ingredienten in een kommetje, de mango erbij. Liefst nog een kwartiertje laten staan zodat de smaken goed kunnen vermengen. Alle papillen worden geprikkeld: zout, zoet, zuur, pittig een heerlijke combinatie. | |
Strolie75 | dinsdag 18 april 2006 @ 20:07 |
Mogen we ook dressings posten of is daar een ander topic voor? | |
Blues | dinsdag 18 april 2006 @ 22:40 |
quote:Dat kan hier : Zelfgemaakte saladedressings | |
JacMar | maandag 1 mei 2006 @ 18:12 |
Is er iemand die een lekker recept heeft voor een Thaise salase met noodles ? | |
Geluk | maandag 1 mei 2006 @ 19:02 |
Okee, een heerlijke salade als bijgerecht, één van onze grote toppers: 2 avocado's 1 grote mango (of 2 kleine) 1/2 ijsbergsla (of een hele als er onverwachts meer eters zijn) pijnboompitjes olie azijn dijon mosterd honing Alles behalve de pijnboompitjes snijden en in een slaschaal doen. Pijnboompitjes even roosteren in een koekenpan Een pittig-zoete dressing maken van alle semi-vloeibare ingredienten Alles bij elkaar in een schaal en smullen maar! Yummie! | |
Chielus | maandag 1 mei 2006 @ 20:07 |
Vandaag weer een heerlijke maaltijd salade op: Lauwe aardappelsalade met catalaanse worstjes. - 1 kilo krieltjes in de schil, kort koken en halveren, laten afkoelen. - 3 eetlepels in blokjes gesneden augurk - Romana sla. - Rucola sla - Dressing van Yogert, Mayonaise en basilicum. - 12 catalaanse worstjes - Bakje cherrytomaten, gehalveerd en met wat rozemarijn onder de gril gezet. - Meng de Romana sla, augurk, krieltjes en dressing met elkaar. Doe deze op t midden van het bord. Leg daaromheen de gebakken worstjes, gehalveerd. en de tomaatjes. Leg bovenop de rucola en garneer af met wat croutons. | |
wendytje | woensdag 17 mei 2006 @ 14:26 |
Wie hebben er heerlijk, makkelijke, maaltijdvervangende zomersaladerecepten? Mijn lekkerste is als volgt: kook witte rijst en laat afkoelen (400gr) bak 3 kipfilets met lekker veel kruiden (naar keuze) goed gaar en snij in kleine stukjes pers twee sinasappels snij een bosje lente/bosui pakje geraspte kaas nodig (welke je zelf lekker vindt, gebruik zelf altijd jonge) doe het sap in een bakje en meng met 5 eetlepels mayonaise beetje tabasco erbij pak een grote bak en doe daar de helft van de koude rijst in. meng de bosui erdoor en de kipfilet en de kaas en de saus dan steeds wat rijst bijroeren (anders krijg ik het niet goed gemengd) nog even laten "trekken" in de koelkast en smullen maar | |
Deepfreeze | woensdag 17 mei 2006 @ 14:43 |
Een andere die wij vaak eten: Wokkelpasta, koken en laten afkoelen/koud afspoelen cherry tomaatjes, komkommer ijsbergsla feta tonijn uit blik doorgebakken spekjes En een dressing naar smaak. Wij gebruiken meestal dille. Alles in stukjes snijden (behalve de pasta) en mengen in een schaal. Dressing erover en klaar! En natuurlijk kun ook andere dingen toevoegen als paprika of fruit. Maar zo vind ik hem het lekkerst. | |
nicket84 | woensdag 17 mei 2006 @ 14:56 |
Blik tonijn mengen met 2 eieren. een pak geraspte (jonge) kaas erdoor mengen. Een ovenschaal bedekken met bladerdeeg. Alles erin mikken, en eventueel een laag bladerdeeg erover. En in de oven.... heeeeeeeeeeerlijk... | |
piepster | woensdag 17 mei 2006 @ 15:08 |
quote:En dan een bak sla erbij? ![]() ot: pasta met cherrytomaatjes, komkommer, olijven, feta, kappertjes, blokjes slami, blokjes chorizo, lekkere sla (veldsla iod). Verse kruiden erdoor (basilicum etc), peper en een beetje limoensap. | |
piepster | woensdag 17 mei 2006 @ 15:16 |
Oh, er moet ook nog paprika en lente-ui bij. [ Bericht 2% gewijzigd door piepster op 18-05-2006 19:51:41 ] | |
Martijn_77 | woensdag 17 mei 2006 @ 15:42 |
Deze gaat gemerged worden met Het grote salade topic! In dit topic is niet zo lang geleden nog gepost | |
piepster | donderdag 18 mei 2006 @ 19:54 |
tvp (zie foodback) | |
Blues | donderdag 18 mei 2006 @ 20:26 |
quote:Dit mag alleen maar onder voorwaarde van een lekker recept ![]() | |
piepster | donderdag 18 mei 2006 @ 20:32 |
quote:Vond je deze niet lekker dan? ![]() quote: | |
piepster | donderdag 18 mei 2006 @ 20:34 |
Och, nog 1 dan: Makkelijke salade voor bij italiaanse dingen. Ja, of ergens anders bij natuurlijk. tomaat komkommer feta olijven limoensap koriander Spul dat in blokjes kan, in blokjes snijden. Husselen. Koriander erdoor, limoensap erover. Verhoudingen verzin je zelf wel toch? | |
Oblivion | donderdag 18 mei 2006 @ 20:37 |
Turkse pasta. Mais. Gehakte augurken. Geraspte wortel. Turkse yoghurt. Fritessaus... ![]() Dille. Knoflook, in poedervorm of vers. 2 kipfileetjes gebakken, of nog beter gerookte kipfilet... ![]() Alles lekker mengen, op smaak brengen zout en peper! ![]() | |
snellejelle | donderdag 18 mei 2006 @ 20:39 |
Lekkere salade: 200 gram ijsbergsalade 1 bolletje mozarella 1 blikje ananas 125 gr. hamblokjes remia honing-mosterd dressing binnen vijf minuutjes klaar en errug lekker ![]() | |
Oblivion | donderdag 18 mei 2006 @ 20:43 |
Oh die van oma: Komkommer slicen. Azijn en nutrena door elkaar heen, erover heen doen... Piepklein zoet/zuur saladetje... ![]() | |
piepster | donderdag 18 mei 2006 @ 20:45 |
quote:Als in: zoetstof? Volgens mij deed mijn moeder dat met schijfjes komkommer, azijn en olijfolie. | |
Oblivion | donderdag 18 mei 2006 @ 20:46 |
quote:Ja, zoetstof, is echt heerlijk! En zo op tafel! ![]() | |
Chielus | vrijdag 19 mei 2006 @ 02:52 |
quote: Lama, foodback gelezen. [ Bericht 5% gewijzigd door Chielus op 19-05-2006 03:33:33 ] | |
_Boo_ | dinsdag 23 mei 2006 @ 15:00 |
Deze van Jamie Oliver is echt heerlijk ![]() Quarter of a watermelon 115g feta cheese 2 handfuls of fresh coriander, leaves picked 2 handfuls of rocket 2 handfuls of fresh mint, leaves picked 1 small bunch of radishes, finely sliced a handful of peanuts or sunflower seeds For the dressing a thumb-sized piece of fresh ginger, peeled and grated 1 red, 1 yellow and 1 green chilli, deseeded and finely sliced 2 tablespoons soy sauce 6 tablespoons olive oil 1 teaspoon sesame oil juice of 3-4 limes sea salt and freshly ground black pepper Method Remove the skin from the watermelon and cut the flesh into small cubes, removing as many seeds as you can be bothered to (but don't worry too much, as you can eat them and you'll hardly notice them in the salad). When you pick the coriander leaves remove the stringier part of the stalks but keep the finer ones as they are nice to eat. Place in a bowl with the rocket, mint, watermelon and radishes. Put the ginger, chilli, soy sauce, olive oil and sesame oil into a smaller bowl and add just enough lime juice to cut through the oil - the number of limes you use will depend on how juicy they are. Season to taste and make sure the dressing is well-balanced. Place your peanuts or sunflower seeds in the oven or in a pan and warm through, then roughly pound them up in a pestle and mortar or in a metal bowl using the end of a rolling-pin. Dress the salad really quickly. (You can use more dressing if you wish, but any left over is great to keep in the fridge to use the next day.) Divide between the plates, sprinkle over the hot peanuts or sunflower seeds and crumble the feta cheese over the top. ![]() | |
Horsemen77 | dinsdag 30 mei 2006 @ 14:15 |
Gister lekker een pastasalade gemaakt ![]() Farfalle, verse tomaten, gedroogde tomaten, mozzarella, olijven, gedroogde paprika, pesto, verse basilicum en wat geroosterd brood met kruidenboter ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Pilootje | dinsdag 30 mei 2006 @ 20:10 |
Lizzie is gek op salade met paksoi blad, wortel en prei. Voor haar geen oude kaas maar vitaminenpoeder dr overheen.![]() ![]() ![]() ![]() | |
kabouter.muts | dinsdag 30 mei 2006 @ 20:58 |
O ![]() Zelfs Lizzie krijgt haar eten mooi voorgeschoteld. | |
Pilootje | dinsdag 30 mei 2006 @ 21:00 |
Ja ze kijkt een beetje boos onder het eten houd er niet van om gestoord te worden op salade dag. | |
Blues | dinsdag 30 mei 2006 @ 21:06 |
Horsemen, dat ziet er lekker uit ![]() En Piloo ![]() ![]() | |
MoChe | woensdag 31 mei 2006 @ 15:01 |
quote:damn! ik krijg honger ![]() ik wou dat ik zulke dingen kon maken... meestal koop ik gewoon zoon pakje salade bij de supermarkt en daar doe ik dan wat saldedressing/mosterd, olijven, tomaten en maiskorrels bij... das ook wel lekker maar dat van jouw ziet er echt ![]() ![]() ![]() ![]() | |
miss_dynastie | woensdag 31 mei 2006 @ 16:11 |
quote:Boos ![]() ![]() | |
_Boo_ | woensdag 31 mei 2006 @ 16:26 |
quote:Als je dat kan, kan je die salade van Horsemen toch ook wel maken ![]() Alleen de ingredienten verschillen, in plaats van sla neem je pasta. | |
Chielus | woensdag 31 mei 2006 @ 19:04 |
Idd, Pasta salade is echt iets waar niks aan mis kan gaan. Pasta niet te lang laten koken en koud afspoelen. | |
MoChe | donderdag 1 juni 2006 @ 09:44 |
quote:hmm... je zult verbaasd zijn hoe belachelijk slecht sommige mensen in de keuken zijn ![]() | |
Saik0 | donderdag 1 juni 2006 @ 09:47 |
quote: ![]() | |
staticdata | donderdag 1 juni 2006 @ 09:49 |
honing bij de feta...ik weet dat het vrij standaard is geworden, maar het is wel lekker! welke honing kan je het beste gebruiken? bij de AH heb je verschillende smaken, maar welke komt met feta het best tot zijn recht? | |
Saik0 | donderdag 1 juni 2006 @ 09:56 |
Ligt eraan welke jij het lekkerst vindt ![]() | |
_Boo_ | donderdag 1 juni 2006 @ 10:57 |
quote:Nou ik heb er wel enig begrip voor hoor, want ik was zelf ook zo ![]() | |
staticdata | donderdag 1 juni 2006 @ 11:14 |
quote:ja maar je hebt ook onderdelen die elkaar afstoten. ik heb nu een honing maar die maakt de feta meer bitter dan zoet. maar ze hbben van die stomme namen, mandarijnhoning ofzo ![]() | |
_Boo_ | donderdag 1 juni 2006 @ 11:17 |
quote:Ik heb sinaasappelhoning (niet van AH), die is een beetje zoetig en kan prima. | |
pos | maandag 12 juni 2006 @ 19:28 |
quote:Ziet er heerlijk uit ![]() | |
Curiosity | zondag 25 juni 2006 @ 15:58 |
Eiersalade 6 eieren:, 3 eetlepels mayonaise;, theelepel mosterd;, peper en zout;, scheutje ketchup;, scheutje azijn;, 1 eetlepel bieslook; Kook de eieren in 10 minuten hard, en laat deze afkoelen. Pel de eieren en snijd deze in de eiersnijder, eerst in de breedte en dan in de lengte, dan krijg je een soort reepjes. Voeg hier de mayonaise, mosterd, bieslook, azijn en ketchup bij. Meng dit goed door elkaar, en voeg naar smaak peper en zout toe. Lekker op de boterham en op een toastje | |
Blues | zondag 25 juni 2006 @ 16:31 |
Deze salade is binnenkort aan de beurt hier bij de BBQ bijv. (van AH.) ![]() 1 komkommer 3 eetlepels citroensap 6 eetlepels olijfolie extra vierge 8 tomaten, in blokjes 1/2 ciabattabrood (oud), in kleine blokjes 1 zakje verse basilicum (15 g), in reepjes Bereiden Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en schep met behulp van een theelepeltje de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer vervolgens in blokjes. Klop een dressing van het citroensap met de olie, breng met zout en peper op smaak. Schep de komkommer om met de tomatenblokjes, het brood, de basilicum en de dressing. De salade wordt het lekkerst als alle smaken even de tijd krijgen om in het brood te trekken. Tip Oud brood is droger en daardoor neemt het beter de lekkere smaken op van de groenten en de dressing. Geen oud brood? Droog het brood dan even in een lauwwarme oven of in de broodrooster. | |
kruimel_20 | vrijdag 7 juli 2006 @ 11:15 |
*kick* vandaag heb ik deze gemaakt, - gemengde sla - tomaat - komkommer - tofu (gekruid met een beetje soja saus en paprika poeder - mosterdhoning dressing smaakt best goed ![]() | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 7 juli 2006 @ 14:39 |
quote:???gedroogde tomaat ken ik, maar gedroogde paprika niet. Waar koop je dat? | |
piepster | vrijdag 7 juli 2006 @ 15:41 |
Ik denk geroosterde paprika uit een pot op zuur/water. Verkrijgbaar bij de turk en bijvoorbeeld plus, dirk of ha. | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 7 juli 2006 @ 15:45 |
quote:Geroosterde paprika in pot hebben ze ook bij de AH. Gedroogde paprika ken ik alleen als parikapoeder, maar dat werd vast ook niet bedoelt. Klinkt wel interssant | |
Soempie | zaterdag 8 juli 2006 @ 01:03 |
Pastasalade: ![]() 3 kleuren pasta Tomaten Paprika Kappertjes Olijven groen en zwart ui gesnipperd Feta Knoflook Spercibonen (gewoon met de pasta meegekookt) Olijfolie Italiaanse kruiden Basilicum (ik weet geen hoeveelheden, doe het altijd op gevoel) Nog een salade: ![]() 50 gram geroosterde pijnboompitten 1 zakje gemengde sla 1 zakje veldsla 10 kerstomaatjes 2 lenteuitjes 2 sjalotjes 2 sinaasappels Dressing: 2 eetlepels hazelnootolie 1 bakje tuinkers sinaasappelsap 1/2 eetlepel witte wijnazijn versgemalen zwarte peper 1 flinke theelepel honing zout sap van 1/2 limoen Bereiding: sinaasappels schillen en in partjes. Kerstomaatjes in vieren. Sjalotjes snipperen en lenteui in ringen. Alles mengen ![]() | |
Koningin | woensdag 12 juli 2006 @ 10:11 |
Zaterdag BBQ, ik ga hier eens even rond zoeken... ![]() | |
Fawn | dinsdag 18 juli 2006 @ 22:59 |
(1) Rucolla op bord leggen als bedje. (2) Champignon melange bakken met op het laatst wat (3) feta kaas (die moet zacht worden maar niet smelten) en dat over de rucolla heen gooien. en dan als finishing touch een beetje (4) schenkstroop met (5) balsamico azijn in een pannetje door elkaar gooien, zodat het lekker zoet en stroperig is en dat over 1234 heen mikken. HMMMMMM ![]() | |
Stansfield | dinsdag 18 juli 2006 @ 23:06 |
Morgen dit eens even doorlezen. | |
Blues | dinsdag 18 juli 2006 @ 23:18 |
quote: quote:Niet té lang van te voren maken, ivm het zacht worden van het brood, maar het is een echte aanrader. Een goeie vervanger van én salade én brood neerzetten. Ziet er prachtig uit, en smaakt erg lekker fris! | |
Moragh_DaughterofSune | woensdag 19 juli 2006 @ 13:10 |
Ik post even mijn recept voor Tzatziki. Lekker frisse salade voor zomerse dagen, niet moeilijk te maken en niet duur ![]() Je hebt nodig: 1 grote komkommer 1 bosje verse munt (verkrijgbaar bij de turkse supermarkt en ook bij AH, maar bij AH is hij wel héél duur. Je kunt het waarschijnlijk ook op de markt krijgen) 2 tenen knoflook 1 beker turkse yoghurt (yoghurt met room) Naar smaak zout en peper Schil de komkommer en snijd hem doormidden. (Niet in de lengte, maar in de breedte, dus hij houd zijn oorspronkelijke vorm) Pak vervolgens een grote kom en een rasp. Rasp de komkommer in zijn geheel. Als de komkommer geraspt is, met de hand het vocht eruit drukken en het vocht weg laten lopen. Als je vind dat de komkommer droog genoeg is, ophouden met drukken. Pers de knoflook nu boven de komkommer uit en roer het met een lepel door de komkommer. Hak de muntblaadjes in fijne reepjes en meng deze naar eigen inzicht door het knoflook-komkommer mengsel. Voeg de yoghurt toe en roer tot het een goed mengsel is. Voeg hier eventueel zout en peper aan toe. Laat het mengsel nu minstens een uur in de koelkast staan, zodat de smaken goed intrekken. Is het lekkerst met bijvoorbeeld een broodje shoarma erbij, of kruidig gehakt en een gepofte aardappel | |
cinnamongirl | woensdag 19 juli 2006 @ 15:37 |
Salade met geitenkaas/honingdressing 2 personen: -300 gr friseesla/rucola, -80 gram uitgebakken spekjes, -verkruimeld stukje geitenkaas, -in stukjes gesneden Granny Smith -en een dressing van 1 el witte wijnazijn, 2 el honing en 2 el olijfolie. Bereiding: alles bij mekaar tiefen. Pastasalade met zelfgemaakte zongedroogde tomaatjes en mozzarella 2 personen: - rucola -200 gram Penne gekookt en afgekoeld. -Cherrytomaatjes gehalveerd in ovenschaal leggen met de open kant naar boven, sprayen met olijfolie, Italiaanse kruiden en knoflook erop. -Bol mozzarella -pijnboompitten (even roosteren in droge pan) -dressing maken van olijfolie en gecrushte knoflook De tomaatjes 10 mins op 180 graden (heteluchtoven) en daarna 50 mins op 80 graden. Voila je heb zongedroogde tomaatjes! Je kunt ze af laten koelen maar lauwwarm eten kan ook. Dat bij de penne gedaan incl. rucola, mozzarella in stukjes en geroosterde pijnboompitten. Afmaken met de dressing van olijfolie en uitgeperste knoflook. | |
Pietverdriet | woensdag 19 juli 2006 @ 15:49 |
Met dit weer trouwen oppassen met pasta salades, geen pasta van de vorige dag gebruiken. | |
cinnamongirl | woensdag 19 juli 2006 @ 15:53 |
quote:Klopt ik had er een meegenomen in de auto eergister, na 3 uur ongekoeld begon het al naar ouwe sokken te ruiken! Weggegooid natuurlijk. | |
assepoes | woensdag 19 juli 2006 @ 17:25 |
Ook niet als je het na bereiding in de koelkast zet? Ik was het wel van plan te gaan eten namelijk. | |
Pietverdriet | woensdag 19 juli 2006 @ 17:58 |
quote:Je kan wel pasta salade maken, maar dan pasta koken, met koud water koud maken, salade in elkaar zetten en opeten. Je kan het direct na de bereiding in de koelkast zetten, maar de meeste huishoudkoelkasten hebben het moeilijk met dit weer, en veel mensen hebben hun koelkast niet koud staan, maar lauw. | |
RijstNatie | zondag 23 juli 2006 @ 19:55 |
Salade Zonder Rijst ! ijsbergsla komkommer cherry tomaatjes annanas stukjes croutons ouwe kaas, vers van het blok en dun gesneden Sla dressing tuinkruiden gekookt ei in stukjes gegrilde kip met cajun kruiden in reepjes | |
Khadgar | zondag 23 juli 2006 @ 20:29 |
Voor de liefhebbers en de beginners, een simpele (Tonijn)Salade Olie+Azijn, scheutje van allebei Zout, Peper en een klein beetje Suiker, allemaal naar smaak uiteraard Een lekkere scheut Tomaten Ketchup en Slasaus (of een lik Mayonaise) Dat is zegmaar de basis. Even goed roeren. Hierna kunnen er allemaal lekkere dingen in. IJsbergsla, komkommer, tomaat, mais, tonijn!!!(erg smakelijk). Eigenlijk kan er van alles wel in. Maar dat moet je zelf bedenken. Lekker simpel, altijd wel in huis, en ontzettend lekker. | |
Martijn_77 | maandag 24 juli 2006 @ 22:27 |
Ananas-Sinasappel-Salade met Gember 1 middelgrote ananas, 2 sinaasappels, (eventueel) 3 el appeldiksap, Sap van 1/2 citroen 1/2 tl verse gemberwortel, geraspt (of 1/4 tl gemberpoeder) Schil de sinaasappels, haal ook de witte velletjes zoveel mogelijk weg. Snij de sinaasappelpartjes doormidden en ontpit ze zonodig. Schil ook de ananas en snij er schijven van en verwijder het hart. Haal de harde 'putjes' in de randen eruit en snij de ring in partjes. Vermeng het fruit met de overige ingrediënten en serveer meteen. Heerlijk als voorafje, lekker fris tussendoortje op een warme zomerdag, of als dessert | |
Serendips | dinsdag 25 juli 2006 @ 20:26 |
Ik knal er even een tvp in... (Pasta)salade is echt het enige wat ik naar binnen krijg met dit weer! ![]() | |
Soempie | woensdag 26 juli 2006 @ 04:16 |
quote:Vandaag geprobeerd. Ook met tonijn er in en een paprika. Erg lekker! En supersimpel. Bedankt ![]() | |
Naamah | woensdag 26 juli 2006 @ 09:01 |
Couscoussalade met rozijnen en gerookte kip: Couscous IJsbergsla Witte kool of evt. spitskool Gerookte kipfilet Rozijnen Paprika Couscous bereiden en verder alles fijnsnijden en door elkaar mengen. Dressing erbij van mayonaise + yoghurt + mosterd | |
Martijn_77 | maandag 21 augustus 2006 @ 19:57 |
quote: quote: | |
SHE | woensdag 30 augustus 2006 @ 17:16 |
Ik heb de gave om maaltijden die ik in restaurants nuttig, bijna exact te kunnen kopieren ![]() Zijn reactie was dermate hartverwarmend, dat ik jullie het recept niet wil onthouden; Zakje gemengde babysla AH ( er zit volgens mij botersla, krulsla, rucola e.d. in ) potje olijven zwart ( ontpit ) anjovis aardappelpartjes met rozemarijn ( ook keihard bij AH gekocht en doe je er koud!! in ) 2 gekookte eitjes ciabatta olijfolie witte balsamico zout ( ik gebruik zeezout in mijn maler ) peper potje italiaanse salade mix ( bij AH, salade afdeling, de croutons en pitjes , italiaanse mix ) Tonijnsteaks ( rauw en naar aantal eters ) Sla verdelen over bord olijfjes in dunne ringetjes erover verdelen zelfde met ei ( in partjes ) anjovis in je handen verkruimelen en er overheen wat partjes aardappel eroverheen het potje salade mix erover dan olijfolie sprenkelen...piepklein scheutje balsamico en afmaken met peper en zout DAN Ciabatta in de lengte in dunne plakken snijden, insmeren met olijfolie, kruidenboter en knoflook pellen en er overheen wrijven. In de oven ermee en lekker krokant bakken Als de broodjes klaar zijn, maak je de salade af met de tonijnsteaks. Leg de tonijnsteaks in een hete pan, en je ziet geleidelijk van onderen de boel garen. STOP als je een cm gaar ziet aan de onderkant. Dan leg je de tonijnsteaks met de rauwe kant boven op de salade, en strooit er wat peper over Ernaast leg je de repen brood et voila ![]() Misschien maak ik er binnenkort nog wel een pic van als ik het weer maak..het ziet er uit als een plaatje ![]() | |
SHE | woensdag 30 augustus 2006 @ 17:18 |
NB, zorg voor superverse tonijnsteaks..je eet het rauw dus wees voorzichtig! | |
Dahli | donderdag 31 augustus 2006 @ 01:29 |
Ik ga hier ook zeker een paar receptjes van gebruiken. Klinkt allemaal erg goed en zorgt voor eens wat afwisseling ![]() | |
Hoi_Piepeloi | vrijdag 8 mei 2009 @ 15:52 |
quote: Ik wil toch echt een TVP'tje hier ![]() | |
Flappekz | vrijdag 8 mei 2009 @ 15:55 |
quote: | |
littledrummergirl | vrijdag 8 mei 2009 @ 16:54 |
oh leuk ![]() ![]() niet helemaal een salade ( als ik , met sla ![]() ![]() | |
Raissa | maandag 11 mei 2009 @ 18:41 |
quote:Klinkt goed, ga ik binnenkort maken! | |
Rejected | dinsdag 12 mei 2009 @ 11:34 |
Salade met Kip/Tonijn met Ei ![]() | |
Daph_ | woensdag 13 mei 2009 @ 16:02 |
Teeveepeetje! | |
Mexxa | dinsdag 19 mei 2009 @ 04:40 |
Tvp. Had wat dat betreft (ook) een konijntje kunnen zijn.. Zet mij met een fles vinaigrette in een slaveld en je ziet me niet meer terug. Kom zelf ook gauw met lekkere recepten! | |
Ewelina | donderdag 28 mei 2009 @ 18:02 |
Zalmsalade - 150 gram gerookte zalm (eventueel snippers) p.p. - zak rucolasla - 2 tomaten p.p. - komkommer p.p. - zakje dillesaus (Calvé) p.p. of 1 per 2 personen, ligt eraan hoeveel dressing je wil Je kunt er ook pasta bij doen (wel eerst laten afkoelen!). Witlofsalade met appel en mandarijn (voor 1 grote schaal) - 3 'kooltjes' rauwe witlof - 1 of 2 appels - 3 of 4 mandarijnen - yoghurtdressing naar smaak | |
_Hestia_ | donderdag 28 mei 2009 @ 18:07 |
salade die ik vaak eet: bonte sla met gerookte kipfilet, tomaat, komkommer, Amsterdamse uitjes, zilveruitjes, (ei) en naturel dressing | |
Nonneke | donderdag 28 mei 2009 @ 18:18 |
Pastasalade met gerookte kipfilet 300gr fusilli (pasta) 3 bosuitjes 200gr kipfilet fumé (ca. 200 g) 1 bakje wortel-selleriesalade (250 g) 3 rijpe perziken 100gr gezouten cashewnoten zout en peper Fusilli beetgaar koken en laten afkoelen onder koud stromend water. Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden. Kipfilet in stukjes snijden. Perziken schillen en vruchtvlees in stukjes snijden. Cashewnoten grof hakken. Fusilli, ui, kip, perzik, noten en wortel-selleriesalade mengen. Salade op smaak brengen met zout en peper. ![]() | |
The_Hives | donderdag 28 mei 2009 @ 18:30 |
mijn vaste salade in de zomer (heel basic): blikje tonijn sla augurk + komkommer+ tomaat in kleine blokjes potje rauwkostmix naar eigen smaak (of atjar ofzo) kan je 2 dagen van eten bij bijvoorbeeld gebakken aardappelen en een biefstukje ![]() Zal het deze zomer waarschijnlijk ook met andere vissoorten maken. -edit- Ik had afgelopen zomer ook een paar potjes rauwkostmix met olijven ed. Was ook erg smakelijk. | |
DarkElf | donderdag 20 mei 2010 @ 17:59 |
Ondanks dat er al 365 dagen niet gepost is moet ie toch ff omhoog hoor. tis zulk mooi weer ![]() | |
Perruche | vrijdag 21 mei 2010 @ 00:05 |
Nou, dan zet ik min supermakkeijke basic lunch salade die ik elke week maak er wil even in. Nodig: Ijsbergsla, in dunne reepjes gesneden 1 tomaat, als je wil ontveld en zonder pitles, in dunne reepjes 1/3 komkommer, in plakjes 1 of 2 hardgekookte eitjes boontjes (uit een potje als je wil, ik kook ze altjd even vers) Dit op een bord. Olijfjes (zwart of kalamata is lekker!) in kleine stukjes en erover. Eventueel nog wat kaas als je wil, voor mij hoeft dat niet. Dan de dressing: ik heb graag een yoghut dressing (klein lepeltje mayonnaise, eetlepel yoghurt en klein beetje olijfolie, herbes de provence (oid), zout & peper, mixen, gieten) of een vinaigrette. Klaar. | |
Blues | vrijdag 21 mei 2010 @ 00:31 |
Gooi er ipv die olijfolie gewoon een blikje tonijn bij in & mét die olie en het is nog lekkerderderder ![]() | |
Perruche | vrijdag 21 mei 2010 @ 08:24 |
quote:dat vind ik écht vies ![]() ![]() | |
DarkElf | vrijdag 21 mei 2010 @ 08:27 |
ga vanavond een pastasalade met zalm en rucolapesto maken:quote: | |
Alison | vrijdag 21 mei 2010 @ 10:26 |
Favoriet salade-recept hier is Zwarte bonensalade met mango en avocado Ingredienten: Blik zwarte bonen Mango Avocado Lente ui Tomaat x2 Verse koriander Limoen Sriracha hot sauce (of chili vlokken, als je dit niet bij de hand hebt) Olijfolie Maak een dressing van het sap van de limoen, scheut olijfolie en de hot sauce onderin een grote kom. Gooi de bonen in een vergiet, spoel goed af en voeg toe aan de dressing. Snij mango, avocado, tomaten en lente ui en mix met de bonen+dressing. Voeg als laatste een flinke hand gesneden verse koriander ![]() Proef, op smaak brengen met zout, bon appetit! |