abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_29819970
Ik had deze week veel succes met de volgende (zomerse) salade:

Salade met geitenkaas, olijven en meloen

Wat heb je nodig?
- 1 rijpe Galia meloen
- 1 komkommer
- 1 sjalotje
- 1 zakje of kropje eikenbladsla
- 150 gr zachte geitenkaas
- groene of zwarte (pitloze) olijven
- olijfolie
- sap van 1 citroen
- 1 teentje knoflook (of meer... ), uitgeperst
- 1 el honing
- 1 tl mosterd
- zout

Halveer de meloen en verwijder de zaadlijsten. Schep van de meloen kleine bolletje of snij de meloen in kleine stukjes. Schil de komkommer grof en snijd met een dunschiller (of kaassschaaf) dunne linten. Hak het sjalotje fijn. Verdeel de slablaadjes, gesnipperde sjalot, slieten komkommer, olijven en meloenstukje in een schaal. Snijd de geitenkaas in niet al te kleine plakken en leg ze op de salade. Roer een scheutje olijfolie los met citroensap, knoflook, honing en mosterd. Beetje zout erbij. Schenk de dressing over de salade en strooi er nog wat versgemalen peper over.

.
god i want to get you out of here
you can ride in a pink mustang
pi_29855435
quote:
Op zondag 3 juli 2005 14:07 schreef DarkElf het volgende:
gisteren gemaakt en gegeten, was erg lekker

Spaanse rijstsalade
DarkElf, wat voor alternatief kun je het beste gebruiken voor de tonijn? De salade lijkt me erg lekker, alleen lusten wij allebei geen tonijn (helemaal geen vis..).
Zou iets van fijngesneden kip kunnen?
If gymnastics were easy, it would be called football!
pi_35397090
Uit een gesloten topic :
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 09:23 schreef Ferdi81 het volgende:
de zomer komt er weer aan, dus iemand nog goeie tips om lekkere sla te maken ?

zelf gebruik ik eigenlijk altijd de standaard ingredienten :

- komkommer
- tomaat
- dressing...
  donderdag 23 februari 2006 @ 10:22:07 #104
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_35397731
Omdat mijn "Zelfgemaakte Saladedressings" topic gesloten is, ga ik hier maar verder lezen.
You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
  donderdag 23 februari 2006 @ 10:39:47 #105
92655 Ferdi81
omdat............
pi_35398143
tvp
pi_35401112
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 10:22 schreef MaLo het volgende:
Omdat mijn "Zelfgemaakte Saladedressings" topic gesloten is, ga ik hier maar verder lezen.
Hij is weer open, dressingtopic kan naast het salade topic
  donderdag 23 februari 2006 @ 14:02:34 #107
119783 JacMar
Marije dus ;-)
pi_35405204
Deze salade is ook erg lekker. Ik weet de naam niet precies, maar het is wel Turks. Je kunt er ook nog bruine bonen, tuinbonen of capucijners door doen.

1 klein potje doperwten
1 klein blikje mais
1 grote of 2 kleine tomaten in stukjes
Een halve winterwortel in kleine stukjes
Een stuk of 10 zoetzure augurkjes in plakjes
Een gesnipperd uitje

Laat de doperwtjes en de mais uitlekken en gooi ze samen met de wortel, ui, tomaat en augurk in een kom. Scheutje olie en een scheutje citroensap erdoor en een flinke schep pul biber (gedroogde rode peper-stukjes bij de Turkse winkel te koop).
Alles even mengen en klaar is je salade
  donderdag 23 februari 2006 @ 18:40:34 #108
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_35415036
Ham- Prei salade

100 gram ham; 2 hardgekookte eieren; 2 preien (normale dikte); een paar flinke scheppen lekkere mayonaise (bv Calve); een halve geraspte appel; op smaak brengen met paprikapoeder, klein beetje kerrie.

Snij de prei in ringen, evt halveren, rasp de halve appel. Snijd de eieren en ham klein. Meng alles doorelkaar. Voeg de kruiden toe. Een paar uur van te voren maken zodat alle smaken zich goed kunnen mengen.

Lekker op een Tuc, of een toastje/ stokbrood
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  donderdag 23 februari 2006 @ 18:42:49 #109
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_35415090
Griekse salade ( zoals ik het altijd bereid)

1 komkommer, 1 gele paprika, 1 rode paprika, 1 plak feta, 4 tomaten, peper, zout, olijfolie, zwarte olijven. 1 kleine rode ui.

Schil de komkommer en haal de zaadjes eruit. Snijd vervolgens in stukjes van 2 cm. Snijd de tomaten in vieren en haal de pitjes eruit. Snijd vervolgens in stukjes van 2 cm. Maak de rode en gele paprika schoon en snijd deze ook in stukjes van 2 cm. Snijd de feta in blokjes, mix vervolgens alles door elkaar. Maak af met peper en zout, naar smaak en olijven in ringetjes gesneden. Ui in halve ringen snijden. Schenk er een goede kwaliteit olijfolie overheen, een flinke scheut. Alles even goed husselen en smullen maar.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  donderdag 23 februari 2006 @ 18:44:58 #110
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_35415140

Aardappelsalade

500 gr krieltjes (zak bv, Celavita, AH) 1 eetlepel suiker 1 eetlepel witte azijn 2 eetlepels mayonaise 3 eetlepels zure room (creme fraiche) 1 eetlepel fijngesnipperde (bos)uitjes 1 eetlepel fijngesnipperde bieslook 1 theelepel franse mosterd 1 eetlepel fijngesnipperde peterselie zout, versgemalen peper .

Bereid de aardappelen volgens de verpakking (magnetron) laat ze iets afkoelen Vermeng de suiker met de azijn en begiet de aardappelen hiermee. Maak een marinade van de mayonaise, zure room, (bos)ui, bieslook en mosterd en meng dit voorzichtig met 2 lepels door de aardappelen. Bestrooi met de peterselie en breng op smaak met zout en peper. Laat de salade afkoelen. Op kamer temperatuur serveren.

Altijd een groot succes, dit is echt heel lekker.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  donderdag 23 februari 2006 @ 18:47:42 #111
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_35415214
Voorlopig de laatste.

Tonijnsalade (1 pers)

hard gekookte eieren, cherry tomaten ( +/- 8 stuks), blikje tonijn (uitgelekt), halve rode ui in halve ringen. zout/peper, olijfolie, evt. zwarte olijven.


Snijd de eieren in partjes en verdeel deze over een bord. Voeg hierbij de gehalveerde cherry tomaten. Maak de tonijn iets los met je handen en voeg toe ( NB: 1 blikje is veel voor 1 persoon, toevoegen wat je voldoende vind) Sprenkel iets olijfolie over de salade. Maak af met snufje peper en zout. Garneer evt. met bieslook en olijven.

Heerlijk met (zelfgebakken) Italiaans brood
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  maandag 27 maart 2006 @ 21:03:59 #112
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_36416565
zo eens even dit topic een schop onder z'n reet geven.

Met de temperatuur boven de 10 graden wordt het natuurlijk weer tijd voor zomerse salades.

Vandaag weer eens een nieuw recept geprobeerd en goed bevonden:

Geitenkaas-Pasta Salade met Gebakken Peren.

Nodig,

al dente gekookte pasta
veldsla
Gebraden schouderham (dikke plak)
rijpe peren
lekkere zachte geitenkaas
zelfgemaakte vinegraite
wat witte wijn

snij de peren in kleine plakjes,
bak deze even en blus ze af met de witte wijn
Snij de ham in blokjes

Mik de sla, pasta en ham door elkaar
mik er de vinegraitte doorheen
brokkel de kaas erover en de er de peren overheen.

smikkeler maar.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  dinsdag 4 april 2006 @ 13:28:41 #113
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36638351
En centraal topic af.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_36644448
Ik vond een supermakkelijke voor het voorjaar/zomer :

1 blikje asperges
1 klein blikje mais
1 klein blikje doperwten
1 blikje ananas
kleine of halve krop ijsbergsla
1 enkele kipfilet (gerookt)
3 stengels bleekselderij
1 rode ui
1 plak kaas van 1/2 cm. dik om blokjes te maken.

Sla wassen en in reepjes snijden.
Ananas, mais en de doperwten goed uit laten lekken.
Bleekselderij wassen en stukjes snijden. Rode ui schoonmaken en snipperen.
Kip in stukjes snijden.
Snijd de asperges in stukjes van 2 cm.
Meng dit met de mais en doperwten.
Snijd de kaas en ananas in blokjes en roer dit samen met de bleekselderij en de ui bij de asperges. Voeg daarna de sla en de kip toe en maak het op smaak met een slasaus.

pi_36657240
Ik eet tijdens de lunch graag een salade/rauwkost, maar waar ik nu werk hebben ze in de kantine bijna geen keuze.
Elke dag het zelfde assortiment, kleine bakjes broccoli en bleekselderij salade bah. Er is ook geen koelkast waar je eigen spullen koel kan houden.
Ik neem meestal zelf toch maar rauwkost ik een klein bakje mee, met een dressing van een beetje olijfolie en azijn. Ik heb het idee dat je dat wel een ochtend buiten de koeling kan bewaren zonder dat het gelijk bederft.
Heeft iemand nog meer ideetjes?
  vrijdag 7 april 2006 @ 06:41:02 #116
10110 NIels25
"You only live once, so l
pi_36729039
quote:
Op dinsdag 4 april 2006 16:38 schreef Bluezz het volgende:
Ik vond een supermakkelijke voor het voorjaar/zomer :

1 blikje asperges
1 klein blikje mais
1 klein blikje doperwten
1 blikje ananas
kleine of halve krop ijsbergsla
1 enkele kipfilet (gerookt)
3 stengels bleekselderij
1 rode ui
1 plak kaas van 1/2 cm. dik om blokjes te maken.

Sla wassen en in reepjes snijden.
Ananas, mais en de doperwten goed uit laten lekken.
Bleekselderij wassen en stukjes snijden. Rode ui schoonmaken en snipperen.
Kip in stukjes snijden.
Snijd de asperges in stukjes van 2 cm.
Meng dit met de mais en doperwten.
Snijd de kaas en ananas in blokjes en roer dit samen met de bleekselderij en de ui bij de asperges. Voeg daarna de sla en de kip toe en maak het op smaak met een slasaus.

[afbeelding]
wel beetje veel handel uit blik...... blikvoer is naar mijn mening
pi_36741125
quote:
Op vrijdag 7 april 2006 06:41 schreef NIels25 het volgende:

[..]

wel beetje veel handel uit blik...... blikvoer is naar mijn mening
inderdaad je kan het beter gewoon bliksalade noemen Een salade moet eerst en vooral supervers zijn vind ik persoonlijk, anders is ie toch niet lekker fris ?
  zaterdag 8 april 2006 @ 00:56:20 #118
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36756584
quote:
Op vrijdag 7 april 2006 06:41 schreef NIels25 het volgende:
wel beetje veel handel uit blik...... blikvoer is naar mijn mening
quote:
Op vrijdag 7 april 2006 15:50 schreef _BassFace_ het volgende:
inderdaad je kan het beter gewoon bliksalade noemen Een salade moet eerst en vooral supervers zijn vind ik persoonlijk, anders is ie toch niet lekker fris ?
Kom op jongens smaken verschillen en daarom zijn kotssmilies niet echt op hun plaats
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_36771887
Olive cunzati (Siciliaanse olijvensalade)

500gr. groene ongemarineerde olijven, ontpit
2 wortels in plakjes
2 stengels bleekselderij in stukjes van circa 1cm
1/2 groene paprika, in stukjes
2 teentjes knoflook in plakjes
1 gedroogd rood pepertjes, verkruimeld
1 eetlepel gedroogde oregano
125ml extra vergine olijfolie (meer mag, doopt lekker met brood)
1 eetlepel witte wijnazijn

Alles door elkaar mengen en een paar uur laten staan. Op te dienen als bijgerecht of als voorgerecht met geroosterd donker brood om in te dopen.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_36777640
Ik vind het heerlijk om een salade te maken met ijsbergsla, tomaten, zongedroogde tomaten, feta, pesto en wat kip.
Lust ik iedere dag wel!
  zaterdag 8 april 2006 @ 22:14:29 #121
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36777946
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 18:40 schreef W1ZZ het volgende:
Olive cunzati (Siciliaanse olijvensalade)

groene ongemarineerde olijven
Euh, ik vermoed dat je bedoelt zo uit de zoutoplossing? Groene olijven zo van de boom zijn echt niet te eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36778145
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 22:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Euh, ik vermoed dat je bedoelt zo uit de zoutoplossing? Groene olijven zo van de boom zijn echt niet te eten.
Ja dat bedoel ik idd, maar als je ze op de markt koopt zijn ze vaak gemarineerd in olie, kruiden en knoflook. Die moet je dus niet hebben maar de pot die er naast staat
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_36782731
een overheerlijke mangosalade die ik regelmatig eet bij grote garnalen (gebakken met wilde en witte rijst of tempura garnalen)

mango
sap van een halve limoen
eetlepel bruine suiker
eetlepel vissaus
sjalotje
half rood pepertje of lepeltje sambal
klein knoflookteentje
theelepel oregano


net niet rijpe mango in niet al te kleine stukken snijden
overige ingredienten in een kommetje, de mango erbij. Liefst nog een kwartiertje laten staan zodat de smaken goed kunnen vermengen.
Alle papillen worden geprikkeld: zout, zoet, zuur, pittig een heerlijke combinatie.
Please don't sit on my imaginary friend
  dinsdag 18 april 2006 @ 20:07:21 #124
6789 Strolie75
De reisGijs
pi_37072909
Mogen we ook dressings posten of is daar een ander topic voor?
"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
pi_37079567
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 20:07 schreef Strolie75 het volgende:
Mogen we ook dressings posten of is daar een ander topic voor?
Dat kan hier :
Zelfgemaakte saladedressings
  maandag 1 mei 2006 @ 18:12:46 #126
119783 JacMar
Marije dus ;-)
pi_37460847
Is er iemand die een lekker recept heeft voor een Thaise salase met noodles ?
pi_37462203
Okee, een heerlijke salade als bijgerecht, één van onze grote toppers:
2 avocado's
1 grote mango (of 2 kleine)
1/2 ijsbergsla (of een hele als er onverwachts meer eters zijn)
pijnboompitjes
olie
azijn
dijon mosterd
honing

Alles behalve de pijnboompitjes snijden en in een slaschaal doen.
Pijnboompitjes even roosteren in een koekenpan
Een pittig-zoete dressing maken van alle semi-vloeibare ingredienten
Alles bij elkaar in een schaal en smullen maar!

Yummie!
Geluk duurt je leven lang.
  maandag 1 mei 2006 @ 20:07:17 #128
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_37464397
Vandaag weer een heerlijke maaltijd salade op:

Lauwe aardappelsalade met catalaanse worstjes.

- 1 kilo krieltjes in de schil, kort koken en halveren, laten afkoelen.
- 3 eetlepels in blokjes gesneden augurk
- Romana sla.
- Rucola sla
- Dressing van Yogert, Mayonaise en basilicum.
- 12 catalaanse worstjes
- Bakje cherrytomaten, gehalveerd en met wat rozemarijn onder de gril gezet.

- Meng de Romana sla, augurk, krieltjes en dressing met elkaar. Doe deze op t midden van het bord. Leg daaromheen de gebakken worstjes, gehalveerd. en de tomaatjes. Leg bovenop de rucola en garneer af met wat croutons.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_37915877
Wie hebben er heerlijk, makkelijke, maaltijdvervangende zomersaladerecepten?

Mijn lekkerste is als volgt:

kook witte rijst en laat afkoelen (400gr)
bak 3 kipfilets met lekker veel kruiden (naar keuze) goed gaar en snij in kleine stukjes
pers twee sinasappels
snij een bosje lente/bosui
pakje geraspte kaas nodig (welke je zelf lekker vindt, gebruik zelf altijd jonge)

doe het sap in een bakje en meng met 5 eetlepels mayonaise
beetje tabasco erbij

pak een grote bak en doe daar de helft van de koude rijst in.
meng de bosui erdoor en de kipfilet en de kaas en de saus
dan steeds wat rijst bijroeren (anders krijg ik het niet goed gemengd)

nog even laten "trekken" in de koelkast en smullen maar
uit een aspergernest
pi_37916447
Een andere die wij vaak eten:

Wokkelpasta, koken en laten afkoelen/koud afspoelen
cherry tomaatjes,
komkommer
ijsbergsla
feta
tonijn uit blik
doorgebakken spekjes
En een dressing naar smaak. Wij gebruiken meestal dille.

Alles in stukjes snijden (behalve de pasta) en mengen in een schaal. Dressing erover en klaar!

En natuurlijk kun ook andere dingen toevoegen als paprika of fruit. Maar zo vind ik hem het lekkerst.
pi_37916926
Blik tonijn mengen met 2 eieren. een pak geraspte (jonge) kaas erdoor mengen. Een ovenschaal bedekken met bladerdeeg. Alles erin mikken, en eventueel een laag bladerdeeg erover. En in de oven....

heeeeeeeeeeerlijk...
* In een snel rijdend voertuig gaat de tijd langzamer
* SMILE...... it confuses people
pi_37917383
quote:
Op woensdag 17 mei 2006 14:56 schreef nicket84 het volgende:
Blik tonijn mengen met 2 eieren. een pak geraspte (jonge) kaas erdoor mengen. Een ovenschaal bedekken met bladerdeeg. Alles erin mikken, en eventueel een laag bladerdeeg erover. En in de oven....

heeeeeeeeeeerlijk...
En dan een bak sla erbij?

ot: pasta met cherrytomaatjes, komkommer, olijven, feta, kappertjes, blokjes slami, blokjes chorizo, lekkere sla (veldsla iod). Verse kruiden erdoor (basilicum etc), peper en een beetje limoensap.
pi_37917688
Oh, er moet ook nog paprika en lente-ui bij.

[ Bericht 2% gewijzigd door piepster op 18-05-2006 19:51:41 ]
  woensdag 17 mei 2006 @ 15:42:31 #134
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_37918532
Deze gaat gemerged worden met Het grote salade topic!

In dit topic is niet zo lang geleden nog gepost
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_37961723
tvp (zie foodback)
pi_37962975
quote:
Op donderdag 18 mei 2006 19:54 schreef piepster het volgende:
tvp (zie foodback)
Dit mag alleen maar onder voorwaarde van een lekker recept
pi_37963213
quote:
Dit mag alleen maar onder voorwaarde van een lekker recept
Vond je deze niet lekker dan?
quote:
Op woensdag 17 mei 2006 15:08 schreef piepster het volgende:

ot: pasta met cherrytomaatjes, komkommer, olijven, feta, kappertjes, blokjes slami, blokjes chorizo, lekkere sla (veldsla iod). Verse kruiden erdoor (basilicum etc), peper en een beetje limoensap.
pi_37963321
Och, nog 1 dan:

Makkelijke salade voor bij italiaanse dingen. Ja, of ergens anders bij natuurlijk.

tomaat
komkommer
feta
olijven
limoensap
koriander

Spul dat in blokjes kan, in blokjes snijden. Husselen. Koriander erdoor, limoensap erover.

Verhoudingen verzin je zelf wel toch?
pi_37963447
Turkse pasta.
Mais.
Gehakte augurken.
Geraspte wortel.
Turkse yoghurt.
Fritessaus...
Dille.
Knoflook, in poedervorm of vers.
2 kipfileetjes gebakken, of nog beter gerookte kipfilet...

Alles lekker mengen, op smaak brengen zout en peper!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_37963504
Lekkere salade:

200 gram ijsbergsalade
1 bolletje mozarella
1 blikje ananas
125 gr. hamblokjes

remia honing-mosterd dressing

binnen vijf minuutjes klaar en errug lekker
pi_37963634
Oh die van oma:

Komkommer slicen.
Azijn en nutrena door elkaar heen, erover heen doen...

Piepklein zoet/zuur saladetje...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_37963664
quote:
Op donderdag 18 mei 2006 20:43 schreef Oblivion het volgende:
Oh die van oma:

nutrena
Als in: zoetstof?

Volgens mij deed mijn moeder dat met schijfjes komkommer, azijn en olijfolie.
pi_37963688
quote:
Op donderdag 18 mei 2006 20:45 schreef piepster het volgende:

[..]

Als in: zoetstof?

Volgens mij deed mijn moeder dat met schijfjes komkommer, azijn en olijfolie.
Ja, zoetstof, is echt heerlijk!
En zo op tafel!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 19 mei 2006 @ 02:52:57 #144
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_37977189
quote:
Op donderdag 18 mei 2006 20:32 schreef piepster het volgende:

[..]

Vond je deze niet lekker dan?

[..]
Waarom dan nog een TVP als je toch al gepost hebt??
Lama, foodback gelezen.

[ Bericht 5% gewijzigd door Chielus op 19-05-2006 03:33:33 ]
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  dinsdag 23 mei 2006 @ 15:00:11 #145
99156 _Boo_
Boo_ming
pi_38123744
Deze van Jamie Oliver is echt heerlijk

Quarter of a watermelon
115g feta cheese
2 handfuls of fresh coriander, leaves picked
2 handfuls of rocket
2 handfuls of fresh mint, leaves picked
1 small bunch of radishes, finely sliced
a handful of peanuts or sunflower seeds

For the dressing
a thumb-sized piece of fresh ginger, peeled and grated
1 red, 1 yellow and 1 green chilli, deseeded and finely sliced
2 tablespoons soy sauce
6 tablespoons olive oil
1 teaspoon sesame oil
juice of 3-4 limes
sea salt and freshly ground black pepper

Method
Remove the skin from the watermelon and cut the flesh into small cubes, removing as many seeds as you can be bothered to (but don't worry too much, as you can eat them and you'll hardly notice them in the salad). When you pick the coriander leaves remove the stringier part of the stalks but keep the finer ones as they are nice to eat. Place in a bowl with the rocket, mint, watermelon and radishes.

Put the ginger, chilli, soy sauce, olive oil and sesame oil into a smaller bowl and add just enough lime juice to cut through the oil - the number of limes you use will depend on how juicy they are. Season to taste and make sure the dressing is well-balanced.

Place your peanuts or sunflower seeds in the oven or in a pan and warm through, then roughly pound them up in a pestle and mortar or in a metal bowl using the end of a rolling-pin.

Dress the salad really quickly. (You can use more dressing if you wish, but any left over is great to keep in the fridge to use the next day.) Divide between the plates, sprinkle over the hot peanuts or sunflower seeds and crumble the feta cheese over the top.


  dinsdag 30 mei 2006 @ 14:15:39 #146
144558 Horsemen77
lol @ okkith
pi_38369396
Gister lekker een pastasalade gemaakt
Farfalle, verse tomaten, gedroogde tomaten, mozzarella, olijven, gedroogde paprika, pesto, verse basilicum en wat geroosterd brood met kruidenboter klein beetje dressing van mosterd,balsamico azijn,olijfolie





Den Sieg vor den Augen, den Blick weit nach vorn
Ziehn'n wir gemeinsam durch die Nation
Osten und Westen - Unser Berlin
Gemeinsam für Eisern Union
pi_38383598
Lizzie is gek op salade met paksoi blad, wortel en prei. Voor haar geen oude kaas maar vitaminenpoeder dr overheen.




pi_38385868
O oh wat een schatje........
Zelfs Lizzie krijgt haar eten mooi voorgeschoteld.
pi_38385936
Ja ze kijkt een beetje boos onder het eten houd er niet van om gestoord te worden op salade dag.
pi_38386216
Horsemen, dat ziet er lekker uit

En Piloo mooie foto's voor in F&F ook
  woensdag 31 mei 2006 @ 15:01:05 #151
100164 MoChe
Uncle Joe
pi_38410708
quote:
Op dinsdag 30 mei 2006 14:15 schreef Horsemen77 het volgende:
Gister lekker een pastasalade gemaakt
Farfalle, verse tomaten, gedroogde tomaten, mozzarella, olijven, gedroogde paprika, pesto, verse basilicum en wat geroosterd brood met kruidenboter klein beetje dressing van mosterd,balsamico azijn,olijfolie

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]
damn! ik krijg honger
ik wou dat ik zulke dingen kon maken...
meestal koop ik gewoon zoon pakje salade bij de supermarkt en daar doe ik dan wat saldedressing/mosterd, olijven, tomaten en maiskorrels bij... das ook wel lekker maar dat van jouw ziet er echt uit
пусть всегда будет солнце
  † In Memoriam † woensdag 31 mei 2006 @ 16:11:29 #152
43556 miss_dynastie
pi_38413405
quote:
Op dinsdag 30 mei 2006 21:00 schreef Pilootje het volgende:
Ja ze kijkt een beetje boos onder het eten houd er niet van om gestoord te worden op salade dag.
Boos Ik zou toch zweren dat ze lacht op die laatste foto
  woensdag 31 mei 2006 @ 16:26:31 #153
99156 _Boo_
Boo_ming
pi_38414022
quote:
Op woensdag 31 mei 2006 15:01 schreef MoChe het volgende:

[..]

damn! ik krijg honger
ik wou dat ik zulke dingen kon maken...
meestal koop ik gewoon zoon pakje salade bij de supermarkt en daar doe ik dan wat saldedressing/mosterd, olijven, tomaten en maiskorrels bij... das ook wel lekker maar dat van jouw ziet er echt uit
Als je dat kan, kan je die salade van Horsemen toch ook wel maken
Alleen de ingredienten verschillen, in plaats van sla neem je pasta.
  woensdag 31 mei 2006 @ 19:04:24 #154
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_38419425
Idd, Pasta salade is echt iets waar niks aan mis kan gaan. Pasta niet te lang laten koken en koud afspoelen.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  donderdag 1 juni 2006 @ 09:44:28 #155
100164 MoChe
Uncle Joe
pi_38427073
quote:
Op woensdag 31 mei 2006 16:26 schreef _Boo_ het volgende:

[..]

Als je dat kan, kan je die salade van Horsemen toch ook wel maken
Alleen de ingredienten verschillen, in plaats van sla neem je pasta.
hmm... je zult verbaasd zijn hoe belachelijk slecht sommige mensen in de keuken zijn
пусть всегда будет солнце
pi_38427172
quote:
Op woensdag 30 juni 2004 11:59 schreef The_Gladiator het volgende:
Sla met zooi: (:))

Gemengde sla met wat veldsla
feta
pijnboompitten, geroosterd,
gebakken spekjes,
cherry tomaten
olijven

en voor de dressing:
4 delen olijfolie (eventueel met smaakje)
1 deel azijn (geen scherpe/sterke)
beetje mayonaise,
eventueel wat kruiden (italiaanse bvb)
en wat zout en peper
als het te flauw is een beetje mosterd erbij.

De dressing er pas vlak voor het serveren op doen!
En de spekjes nog een beetje warm als je het gaat opeten!

MJAMMIE!!
pi_38427229
honing bij de feta...ik weet dat het vrij standaard is geworden, maar het is wel lekker!

welke honing kan je het beste gebruiken? bij de AH heb je verschillende smaken, maar welke komt met feta het best tot zijn recht?
pi_38427452
Ligt eraan welke jij het lekkerst vindt Het mooiste van eten koken vind ik gewoon dat je alles bij mekaar gooit wat je lekker vindt, en klaar is kees!
  donderdag 1 juni 2006 @ 10:57:49 #159
99156 _Boo_
Boo_ming
pi_38429481
quote:
Op donderdag 1 juni 2006 09:44 schreef MoChe het volgende:

[..]

hmm... je zult verbaasd zijn hoe belachelijk slecht sommige mensen in de keuken zijn
Nou ik heb er wel enig begrip voor hoor, want ik was zelf ook zo maar alles LEEK vooral heel moeilijk en als ik het dat eenmaal probeerde, bleek het meestal wel mee te vallen.
pi_38430058
quote:
Op donderdag 1 juni 2006 09:56 schreef Saik0 het volgende:
Ligt eraan welke jij het lekkerst vindt Het mooiste van eten koken vind ik gewoon dat je alles bij mekaar gooit wat je lekker vindt, en klaar is kees!
ja maar je hebt ook onderdelen die elkaar afstoten. ik heb nu een honing maar die maakt de feta meer bitter dan zoet.

maar ze hbben van die stomme namen, mandarijnhoning ofzo
  donderdag 1 juni 2006 @ 11:17:27 #161
99156 _Boo_
Boo_ming
pi_38430172
quote:
Op donderdag 1 juni 2006 11:14 schreef staticdata het volgende:

[..]

ja maar je hebt ook onderdelen die elkaar afstoten. ik heb nu een honing maar die maakt de feta meer bitter dan zoet.

maar ze hbben van die stomme namen, mandarijnhoning ofzo
Ik heb sinaasappelhoning (niet van AH), die is een beetje zoetig en kan prima.
  maandag 12 juni 2006 @ 19:28:03 #162
18772 pos
@@sweet@@
pi_38787287
quote:
Op dinsdag 30 mei 2006 14:15 schreef Horsemen77 het volgende:
Gister lekker een pastasalade gemaakt
Farfalle, verse tomaten, gedroogde tomaten, mozzarella, olijven, gedroogde paprika, pesto, verse basilicum en wat geroosterd brood met kruidenboter klein beetje dressing van mosterd,balsamico azijn,olijfolie

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]
Ziet er heerlijk uit
But maybe I'm crazy?
Maybe you're crazy?
Maybe we're crazy?
Probably!
  zondag 25 juni 2006 @ 15:58:45 #163
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_39209032

Eiersalade


6 eieren:, 3 eetlepels mayonaise;, theelepel mosterd;, peper en zout;, scheutje ketchup;, scheutje azijn;, 1 eetlepel bieslook;

Kook de eieren in 10 minuten hard, en laat deze afkoelen.

Pel de eieren en snijd deze in de eiersnijder, eerst in de breedte en dan in de lengte, dan krijg je een soort reepjes. Voeg hier de mayonaise, mosterd, bieslook, azijn en ketchup bij. Meng dit goed door elkaar, en voeg naar smaak peper en zout toe.

Lekker op de boterham en op een toastje
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_39210164
Deze salade is binnenkort aan de beurt hier bij de BBQ bijv.

(van AH.)



1 komkommer

3 eetlepels citroensap

6 eetlepels olijfolie extra vierge

8 tomaten, in blokjes

1/2 ciabattabrood (oud), in kleine blokjes

1 zakje verse basilicum (15 g), in reepjes


Bereiden
Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en schep met behulp van een theelepeltje de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer vervolgens in blokjes. Klop een dressing van het citroensap met de olie, breng met zout en peper op smaak. Schep de komkommer om met de tomatenblokjes, het brood, de basilicum en de dressing. De salade wordt het lekkerst als alle smaken even de tijd krijgen om in het brood te trekken.
Tip
Oud brood is droger en daardoor neemt het beter de lekkere smaken op van de groenten en de dressing. Geen oud brood? Droog het brood dan even in een lauwwarme oven of in de broodrooster.
  vrijdag 7 juli 2006 @ 11:15:52 #165
99606 kruimel_20
Doe wat je wilt!
pi_39599486
*kick*

vandaag heb ik deze gemaakt,

- gemengde sla
- tomaat
- komkommer
- tofu (gekruid met een beetje soja saus en paprika poeder
- mosterdhoning dressing

smaakt best goed
the journey is more important than the end or the start
and what it meant to me will eventually be
a memory of the time when i tried so hard
pi_39606273
quote:
Op dinsdag 30 mei 2006 14:15 schreef Horsemen77 het volgende:

gedroogde paprika
???gedroogde tomaat ken ik, maar gedroogde paprika niet. Waar koop je dat?
pi_39608521
Ik denk geroosterde paprika uit een pot op zuur/water. Verkrijgbaar bij de turk en bijvoorbeeld plus, dirk of ha.
pi_39608699
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 15:41 schreef piepster het volgende:
Ik denk geroosterde paprika uit een pot op zuur/water. Verkrijgbaar bij de turk en bijvoorbeeld plus, dirk of ha.
Geroosterde paprika in pot hebben ze ook bij de AH. Gedroogde paprika ken ik alleen als parikapoeder, maar dat werd vast ook niet bedoelt. Klinkt wel interssant
  zaterdag 8 juli 2006 @ 01:03:44 #169
30252 Soempie
Procreating
pi_39624354
Pastasalade:
3 kleuren pasta
Tomaten
Paprika
Kappertjes
Olijven groen en zwart
ui gesnipperd
Feta
Knoflook
Spercibonen (gewoon met de pasta meegekookt)
Olijfolie
Italiaanse kruiden
Basilicum

(ik weet geen hoeveelheden, doe het altijd op gevoel)

Nog een salade:
50 gram geroosterde pijnboompitten
1 zakje gemengde sla
1 zakje veldsla
10 kerstomaatjes
2 lenteuitjes
2 sjalotjes
2 sinaasappels

Dressing:
2 eetlepels hazelnootolie
1 bakje tuinkers
sinaasappelsap
1/2 eetlepel witte wijnazijn
versgemalen zwarte peper
1 flinke theelepel honing
zout
sap van 1/2 limoen

Bereiding:
sinaasappels schillen en in partjes.
Kerstomaatjes in vieren. Sjalotjes snipperen en lenteui in ringen.
Alles mengen
In some cases, resentment can result simply from being on the receiving end of good arguments. Collini
How much more precious is a little humanity than all the rules in the world.Piaget
pi_39745754
Zaterdag BBQ, ik ga hier eens even rond zoeken...
  dinsdag 18 juli 2006 @ 22:59:24 #171
153540 Fawn
Keep Watching!
pi_39955705
(1) Rucolla op bord leggen als bedje.
(2) Champignon melange bakken met op het laatst wat
(3) feta kaas (die moet zacht worden maar niet smelten) en dat over de rucolla heen gooien. en dan als finishing touch een beetje
(4) schenkstroop met
(5) balsamico azijn in een pannetje door elkaar gooien, zodat het lekker zoet en stroperig is en dat over 1234 heen mikken. HMMMMMM
KISSSSSSSSSSS
pi_39955984
Morgen dit eens even doorlezen.
pi_39956475
quote:
Op woensdag 12 juli 2006 10:11 schreef Koningin het volgende:
Zaterdag BBQ, ik ga hier eens even rond zoeken...
quote:
Op zondag 25 juni 2006 16:31 schreef Bluezz het volgende:
Deze salade is binnenkort aan de beurt hier bij de BBQ bijv.

(van AH.)


1 komkommer

3 eetlepels citroensap

6 eetlepels olijfolie extra vierge

8 tomaten, in blokjes

1/2 ciabattabrood (oud), in kleine blokjes

1 zakje verse basilicum (15 g), in reepjes


Bereiden
Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en schep met behulp van een theelepeltje de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer vervolgens in blokjes. Klop een dressing van het citroensap met de olie, breng met zout en peper op smaak. Schep de komkommer om met de tomatenblokjes, het brood, de basilicum en de dressing. De salade wordt het lekkerst als alle smaken even de tijd krijgen om in het brood te trekken.
Tip
Oud brood is droger en daardoor neemt het beter de lekkere smaken op van de groenten en de dressing. Geen oud brood? Droog het brood dan even in een lauwwarme oven of in de broodrooster.
Niet té lang van te voren maken, ivm het zacht worden van het brood, maar het is een echte aanrader. Een goeie vervanger van én salade én brood neerzetten.
Ziet er prachtig uit, en smaakt erg lekker fris!
pi_39972083
Ik post even mijn recept voor Tzatziki. Lekker frisse salade voor zomerse dagen, niet moeilijk te maken en niet duur

Je hebt nodig:
1 grote komkommer
1 bosje verse munt (verkrijgbaar bij de turkse supermarkt en ook bij AH, maar bij AH is hij wel héél duur. Je kunt het waarschijnlijk ook op de markt krijgen)
2 tenen knoflook
1 beker turkse yoghurt (yoghurt met room)
Naar smaak zout en peper

Schil de komkommer en snijd hem doormidden. (Niet in de lengte, maar in de breedte, dus hij houd zijn oorspronkelijke vorm) Pak vervolgens een grote kom en een rasp. Rasp de komkommer in zijn geheel. Als de komkommer geraspt is, met de hand het vocht eruit drukken en het vocht weg laten lopen. Als je vind dat de komkommer droog genoeg is, ophouden met drukken. Pers de knoflook nu boven de komkommer uit en roer het met een lepel door de komkommer. Hak de muntblaadjes in fijne reepjes en meng deze naar eigen inzicht door het knoflook-komkommer mengsel. Voeg de yoghurt toe en roer tot het een goed mengsel is. Voeg hier eventueel zout en peper aan toe.
Laat het mengsel nu minstens een uur in de koelkast staan, zodat de smaken goed intrekken.

Is het lekkerst met bijvoorbeeld een broodje shoarma erbij, of kruidig gehakt en een gepofte aardappel
There is nothing left to prove
No use deny this simple truth
Can’t find the reason to keep holding on
Now that the love is gone
pi_39977281
Salade met geitenkaas/honingdressing

2 personen:

-300 gr friseesla/rucola,
-80 gram uitgebakken spekjes,
-verkruimeld stukje geitenkaas,
-in stukjes gesneden Granny Smith
-en een dressing van 1 el witte wijnazijn, 2 el honing en 2 el olijfolie.

Bereiding: alles bij mekaar tiefen.

Pastasalade met zelfgemaakte zongedroogde tomaatjes en mozzarella

2 personen:

- rucola
-200 gram Penne gekookt en afgekoeld.
-Cherrytomaatjes gehalveerd in ovenschaal leggen met de open kant naar boven, sprayen met olijfolie, Italiaanse kruiden en knoflook erop.
-Bol mozzarella
-pijnboompitten (even roosteren in droge pan)
-dressing maken van olijfolie en gecrushte knoflook

De tomaatjes 10 mins op 180 graden (heteluchtoven) en daarna 50 mins op 80 graden.
Voila je heb zongedroogde tomaatjes! Je kunt ze af laten koelen maar lauwwarm eten kan ook.

Dat bij de penne gedaan incl. rucola, mozzarella in stukjes en geroosterde pijnboompitten.
Afmaken met de dressing van olijfolie en uitgeperste knoflook.
  woensdag 19 juli 2006 @ 15:49:35 #176
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_39977719
Met dit weer trouwen oppassen met pasta salades, geen pasta van de vorige dag gebruiken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_39977839
quote:
Op woensdag 19 juli 2006 15:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Met dit weer trouwen oppassen met pasta salades, geen pasta van de vorige dag gebruiken.
Klopt ik had er een meegenomen in de auto eergister, na 3 uur ongekoeld begon het al naar ouwe sokken te ruiken! Weggegooid natuurlijk.
pi_39981223
Ook niet als je het na bereiding in de koelkast zet? Ik was het wel van plan te gaan eten namelijk.
  woensdag 19 juli 2006 @ 17:58:12 #179
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_39982244
quote:
Op woensdag 19 juli 2006 17:25 schreef assepoes het volgende:
Ook niet als je het na bereiding in de koelkast zet? Ik was het wel van plan te gaan eten namelijk.
Je kan wel pasta salade maken, maar dan pasta koken, met koud water koud maken, salade in elkaar zetten en opeten.
Je kan het direct na de bereiding in de koelkast zetten, maar de meeste huishoudkoelkasten hebben het moeilijk met dit weer, en veel mensen hebben hun koelkast niet koud staan, maar lauw.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 23 juli 2006 @ 19:55:35 #180
39328 RijstNatie
Cool Hwhip
pi_40110871
Salade Zonder Rijst !

ijsbergsla
komkommer
cherry tomaatjes
annanas stukjes
croutons
ouwe kaas, vers van het blok en dun gesneden
Sla dressing tuinkruiden
gekookt ei in stukjes
gegrilde kip met cajun kruiden in reepjes
Nothing to see here, carry on
  zondag 23 juli 2006 @ 20:29:33 #181
9440 Khadgar
Knutselaar
pi_40111895
Voor de liefhebbers en de beginners, een simpele (Tonijn)Salade

Olie+Azijn, scheutje van allebei
Zout, Peper en een klein beetje Suiker, allemaal naar smaak uiteraard
Een lekkere scheut Tomaten Ketchup en Slasaus (of een lik Mayonaise)

Dat is zegmaar de basis. Even goed roeren.

Hierna kunnen er allemaal lekkere dingen in. IJsbergsla, komkommer, tomaat, mais, tonijn!!!(erg smakelijk). Eigenlijk kan er van alles wel in. Maar dat moet je zelf bedenken. Lekker simpel, altijd wel in huis, en ontzettend lekker.
  maandag 24 juli 2006 @ 22:27:34 #182
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_40147248
Ananas-Sinasappel-Salade met Gember

1 middelgrote ananas,
2 sinaasappels, (eventueel) 3 el appeldiksap,
Sap van 1/2 citroen
1/2 tl verse gemberwortel,
geraspt (of 1/4 tl gemberpoeder)

Schil de sinaasappels, haal ook de witte velletjes zoveel mogelijk weg. Snij de sinaasappelpartjes doormidden en ontpit ze zonodig. Schil ook de ananas en snij er schijven van en verwijder het hart. Haal de harde 'putjes' in de randen eruit en snij de ring in partjes. Vermeng het fruit met de overige ingrediënten en serveer meteen.

Heerlijk als voorafje, lekker fris tussendoortje op een warme zomerdag, of als dessert
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_40177861
Ik knal er even een tvp in...
(Pasta)salade is echt het enige wat ik naar binnen krijg met dit weer!
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
  woensdag 26 juli 2006 @ 04:16:38 #184
30252 Soempie
Procreating
pi_40190476
quote:
Op vrijdag 22 juli 2005 10:31 schreef kruimel_20 het volgende:
heb deze gister gemaakt naar aanleiding van een ander recept hier met eigen inbreng:

ingredienten:
Komkommer
Tomaat
Feta kaas
heel klein beetje gesnipperde ui
Fusilli (wokkel pasta)
olijfolie
mayonaise
zout

=====================
Kook de pasta
Laat deze afkoelen.
Snijd alles in kleine stukjes (net hoe je het zelf graag hebt)
Doe alles bij elkaar
schep er wat mayonaise doorheen en wat olijfolie
op smaak brengen met zout

en wat je zelf nog lekker vind
Ik vind het goed smaken al zeg ik het zelf
Vandaag geprobeerd. Ook met tonijn er in en een paprika. Erg lekker! En supersimpel.
Bedankt
In some cases, resentment can result simply from being on the receiving end of good arguments. Collini
How much more precious is a little humanity than all the rules in the world.Piaget
pi_40192162
Couscoussalade met rozijnen en gerookte kip:
Couscous
IJsbergsla
Witte kool of evt. spitskool
Gerookte kipfilet
Rozijnen
Paprika

Couscous bereiden en verder alles fijnsnijden en door elkaar mengen. Dressing erbij van mayonaise + yoghurt + mosterd
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
  maandag 21 augustus 2006 @ 19:57:38 #186
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_41039698
quote:
Op zondag 20 augustus 2006 14:09 schreef Loesje19900 het volgende:
Hoi allemaal,

Hebben jullie een paar tips voor mij om lekkere maaltijdsalades te maken (4 pers.)?? Bijvoorbeeld iets met geitenkaas ofzo (of andere kaas), of noten, of vis.. Alle tips zijn welkom
quote:
Op zondag 20 augustus 2006 16:20 schreef kabouter.muts het volgende:
salade nicoise

Lekkere salade leg je op een schaal
partjes gekookte aardappel (in de schil en gezouten) erover
2-3 eieren in partjes erover
rode ui in dunne ringen
Haricoverts beetgaar (handvol) erover
Blikje tonijn in olie uit laten lekken en erover
En wat zwarte olijven.

Een dressing maken van balsamicoazijn en lekkere olijfolie. peper en zout

Deze maak ik wel eens

LEKKER!!!!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  woensdag 30 augustus 2006 @ 17:16:46 #187
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_41332661
Ik heb de gave om maaltijden die ik in restaurants nuttig, bijna exact te kunnen kopieren Zo ook een lunch van afgelopen week, die ik enkele dagen geleden mijn teerbeminde voorschotelde.
Zijn reactie was dermate hartverwarmend, dat ik jullie het recept niet wil onthouden;


Zakje gemengde babysla AH ( er zit volgens mij botersla, krulsla, rucola e.d. in )
potje olijven zwart ( ontpit )
anjovis
aardappelpartjes met rozemarijn ( ook keihard bij AH gekocht en doe je er koud!! in )
2 gekookte eitjes
ciabatta
olijfolie
witte balsamico
zout ( ik gebruik zeezout in mijn maler )
peper
potje italiaanse salade mix ( bij AH, salade afdeling, de croutons en pitjes , italiaanse mix )
Tonijnsteaks ( rauw en naar aantal eters )


Sla verdelen over bord
olijfjes in dunne ringetjes erover verdelen
zelfde met ei ( in partjes )
anjovis in je handen verkruimelen en er overheen
wat partjes aardappel eroverheen
het potje salade mix erover
dan olijfolie sprenkelen...piepklein scheutje balsamico en afmaken met peper en zout

DAN
Ciabatta in de lengte in dunne plakken snijden, insmeren met olijfolie, kruidenboter en knoflook pellen en er overheen wrijven.
In de oven ermee en lekker krokant bakken

Als de broodjes klaar zijn, maak je de salade af met de tonijnsteaks.
Leg de tonijnsteaks in een hete pan, en je ziet geleidelijk van onderen de boel garen. STOP als je een cm gaar ziet aan de onderkant.

Dan leg je de tonijnsteaks met de rauwe kant boven op de salade, en strooit er wat peper over
Ernaast leg je de repen brood et voila


Misschien maak ik er binnenkort nog wel een pic van als ik het weer maak..het ziet er uit als een plaatje
  woensdag 30 augustus 2006 @ 17:18:51 #188
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_41332739
NB, zorg voor superverse tonijnsteaks..je eet het rauw dus wees voorzichtig!
  donderdag 31 augustus 2006 @ 01:29:54 #189
156332 Dahli
Roald y Salvador
pi_41350023
Ik ga hier ook zeker een paar receptjes van gebruiken. Klinkt allemaal erg goed en zorgt voor eens wat afwisseling
A little nonsense now and then, is cherished by the wisest men.
pi_68812489
quote:
» Er is al 981 dagen niet in dit topic gepost. Bedenk goed of het nuttig is dit topic omhoog te schoppen!

Ik wil toch echt een TVP'tje hier
  vrijdag 8 mei 2009 @ 15:55:31 #191
126462 Flappekz
Met pöntjes
pi_68812608
quote:
Op vrijdag 8 mei 2009 15:52 schreef Hoi_Piepeloi het volgende:

[..]


Ik wil toch echt een TVP'tje hier
Ik ben van pindavlees
  vrijdag 8 mei 2009 @ 16:54:13 #192
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_68814776
oh leuk het maaltijdsaladetopic is er weer

niet helemaal een salade ( als ik , met sla ) maar ik vind couscous salade met noten ook altijd erg goed te doen helemaal als het warm is!
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_68913649
quote:
Op zondag 25 juni 2006 15:58 schreef Curiosity het volgende:

Eiersalade


6 eieren:, 3 eetlepels mayonaise;, theelepel mosterd;, peper en zout;, scheutje ketchup;, scheutje azijn;, 1 eetlepel bieslook;

Kook de eieren in 10 minuten hard, en laat deze afkoelen.

Pel de eieren en snijd deze in de eiersnijder, eerst in de breedte en dan in de lengte, dan krijg je een soort reepjes. Voeg hier de mayonaise, mosterd, bieslook, azijn en ketchup bij. Meng dit goed door elkaar, en voeg naar smaak peper en zout toe.

Lekker op de boterham en op een toastje


Klinkt goed, ga ik binnenkort maken!
pi_68933553
Salade met Kip/Tonijn met Ei
pi_68982075
Teeveepeetje!
pi_69177152
Tvp. Had wat dat betreft (ook) een konijntje kunnen zijn.. Zet mij met een fles vinaigrette in een slaveld en je ziet me niet meer terug. Kom zelf ook gauw met lekkere recepten!
  donderdag 28 mei 2009 @ 18:02:52 #197
103930 Ewelina
Ik ben ik
pi_69498509
Zalmsalade
- 150 gram gerookte zalm (eventueel snippers) p.p.
- zak rucolasla
- 2 tomaten p.p.
- komkommer p.p.
- zakje dillesaus (Calvé) p.p. of 1 per 2 personen, ligt eraan hoeveel dressing je wil

Je kunt er ook pasta bij doen (wel eerst laten afkoelen!).

Witlofsalade met appel en mandarijn (voor 1 grote schaal)
- 3 'kooltjes' rauwe witlof
- 1 of 2 appels
- 3 of 4 mandarijnen
- yoghurtdressing naar smaak
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_69498639
salade die ik vaak eet: bonte sla met gerookte kipfilet, tomaat, komkommer, Amsterdamse uitjes, zilveruitjes, (ei) en naturel dressing
  donderdag 28 mei 2009 @ 18:18:13 #199
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_69498984
Pastasalade met gerookte kipfilet

300gr fusilli (pasta)
3 bosuitjes
200gr kipfilet fumé (ca. 200 g)
1 bakje wortel-selleriesalade (250 g)
3 rijpe perziken
100gr gezouten cashewnoten
zout en peper

Fusilli beetgaar koken en laten afkoelen onder koud stromend water. Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden. Kipfilet in stukjes snijden. Perziken schillen en vruchtvlees in stukjes snijden. Cashewnoten grof hakken. Fusilli, ui, kip, perzik, noten en wortel-selleriesalade mengen. Salade op smaak brengen met zout en peper.

-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  donderdag 28 mei 2009 @ 18:30:01 #200
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_69499298
mijn vaste salade in de zomer (heel basic):

blikje tonijn
sla
augurk + komkommer+ tomaat in kleine blokjes
potje rauwkostmix naar eigen smaak (of atjar ofzo)

kan je 2 dagen van eten bij bijvoorbeeld gebakken aardappelen en een biefstukje

Zal het deze zomer waarschijnlijk ook met andere vissoorten maken.

-edit-

Ik had afgelopen zomer ook een paar potjes rauwkostmix met olijven ed. Was ook erg smakelijk.
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')