quote:Op donderdag 14 april 2005 00:34 schreef kimtessa het volgende:
Tonijn (blikje, op water) (kun je trouwens ook vervangen door kipfilet = ook lekker!)
Zak sla (welke je ook maar lekker vindt)
Pijnboompitten
Rode en gele paprika
Mais (gewoon uit een blikkie)
Cherrytomaatjes (of gewone)
Komkommer
Kappertjes
Augurk (kleine stukjes)
evt. voor de smaak een eetlepel mayonaise/mayolijn, wat peper en zout toevoegen
en klaar is ... 'kees'![]()
![]()
quote:Op dinsdag 26 april 2005 03:04 schreef MissHobje het volgende:
Lauw warme aardappel salalde![]()
Aardappelen net gaar koken, dan iets af laten koelen, ondertussen.. een uitje, augurk snipperen, beetje knoflook, bieslook.
Kleingesneden blokjes spek uitbakken en dan die even uit laten lekken.
Dan de aardappelen in stukken snijden ( moet jezelf kijken of je grof of fijntjes wilt) dan alle ingredienten erbij.. met wat augurken nat, cremefraiche en klein beetje mayo, zou en peper naar smaak! lekker doorprakken, maar niet te .. dan wordt het te kleffe puree en bedoeling is dat het wel iets samenhangt maar niet te zoals puree.
Evt. kun je er kappertjes bij doen..en gekookt ei..
Dit kun je eten met bv. gerookte zalm plakjes.. of gewoon wat rauwkost..ideen genoeg hoop ik ?
Of juist met een broodje.. gewoon erg mjammie.. en het kan lauwwarm of koud
quote:Op zondag 19 september 2004 21:27 schreef Apoc2003 het volgende:
Aardappelsalade:
Ingredienten:
-Kleine gekookte aardappeltjes
-Mosterd
-Mayonaise
-Bieslook
Aardappeltjes zo nodig klein snijden, en mayonaise er over heen doen zodat alle aardappeltjes onder de mayo zitten. Naar smaak mosterd en bieslook toevoegen en je hebt een heerlijke aardappel salade.
quote:Op maandag 4 april 2005 15:51 schreef BBQ-kip het volgende:
Jamie Oliver aardappelsalade erbij is echt een aanrader:
De beste aardappel salade
• 1 kg nieuwe aardappels
• sap van 1 citroen
• 1 rode ui, fijn gesnipperd
• 1 eetlepel kappertjes
• olijfolie
• zout en versgemalen peper
• extra neutrale olie, voor de extra
Zo te maken:
Kook de aardappels gaar, maar niet te gaar. Het moeten straks mooie plakjes blijven. Snijd de aardappels in plakjes en voeg de kappertjes toe terwijl de aardappels nog warm zijn, dan een flinke knijp in de citroen geven, dat erdoor doen.
De rode ui er door scheppen en, met wat zout en peper, lekker door mengen.
Dan olijfolie toevoegen tot het smeuig wordt, maar niet teveel als je extra vergine gebruikt, anders overheest de smaak nogal. Als het nog niet smeuig genoeg is wat zonnebloemolie, maisolie of iets dergelijks toevoegen.
Je aardappelsalade meteen op tafel mikken als side dish van de vleesjes
Heerlijk!![]()
Slagroom is prima te gebruiken als sladressing. Beetje suiker erbij, drupje Tabasco, en dan dik-vloeibaar kloppen. Heeeerlijk.quote:Op donderdag 23 juni 2005 15:37 schreef tiez het volgende:
geen slagroom haring en sla nemen maar wel combinaties die echt lekker KUNNEN zijn!]
En als je een haringsalade wilt maken?quote:Op donderdag 23 juni 2005 15:37 schreef tiez het volgende:
geen slagroom haring en sla nemen maar wel combinaties die echt lekker KUNNEN zijn!]
succes
dan open je maar een apart topic ervoorquote:Op donderdag 23 juni 2005 15:52 schreef IBAZ het volgende:
[..]
En als je een haringsalade wilt maken?
Daar hoeft geen apart topic over geopend te worden.quote:Op donderdag 23 juni 2005 15:57 schreef Geitje82 het volgende:
dan open je maar een apart topic ervoor![]()
Heeft er nog iemand een lekker recept voor haringsalade?quote:Op donderdag 23 juni 2005 15:52 schreef IBAZ het volgende:
[..]
En als je een haringsalade wilt maken?
Haringquote:Op zondag 3 juli 2005 13:41 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Heeft er nog iemand een lekker recept voor haringsalade?
Zo, die is in de maak, alleen vervang ik paprika door tomaten!quote:Op zondag 3 juli 2005 14:07 schreef DarkElf het volgende:
gisteren gemaakt en gegeten, was erg lekker
Spaanse rijstsalade
........ en de tweede:quote:Ingrediënten
1 pak spaghettini
zout
300 gram boerenmetworst
1 pond tomaten
300 gram kaas
3 uien
1 komkommer
voor de saus:
½ dl olie
2 dl azijn
3 theelepels mosterd
mespunt witte peper
selderie of kruidenzout
1 teentje knoflook of 2 druppels tabasco
Bereiden
Spaghettini koken met zout of olijdolie en afspoelen onder koud water. De worst in reepjes, de tomaten in stukjes, de kaas in blokjes en de komkommer in stukjes snijden en de uien snipperen. Alle ingredienten voor de saus door elkaar mengen en erdoor scheppen. Ongeveer 30 minuten in de koelkast laten intrekken.
Niet duur, slechts een kwartiertje werk, maar lekker! (En genoeg voor 4 personen!)quote:Ingrediënten
1 zak pasta schelpen
zout
1 goudsalami
1 komkommer
1 rode paprika
geraspte belegen kaas
Italiaanse kruiden
extra vierge olijfolie
Bereiden
Pastaschelpen koken volgens de aanwijzingen, met zout of olijfolie en afspoelen onder koud water. De salami en komkommer in plakjes en vervolgens in halve maantjes snijden (desgewenst nog een keer doorsnijden zodat je ze in vieren snijdt ipv in tweeën), de paprika in stukjes snijden. Alles door elkaar mengen, naar smaak olijfolie en Italiaanse kruiden er overheen en nogmaals goed doorscheppen. Geraspte kaas erover strooien en ongeveer 30 minuten in de koelkast laten staan. Voor het serveren nogmaals doorscheppen.
Waar haal je hem dan vandaan?quote:Op vrijdag 22 juli 2005 11:32 schreef Rio het volgende:
- honing (bij voorkeur geen meuk uit de supermarkt)
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |