abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_216823807


Ambachtelijk consumentenprogramma. Simpele vragen, hilarische antwoorden, wonderlijke televisie. De verslaggevers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden.

https://kro-ncrv.nl/programmas/keuringsdienst-van-waarde
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Album top 100 2024
pi_216823810
quote:
1s.gif Op maandag 24 februari 2025 21:53 schreef golfer het volgende:

[..]
Waarde oordeel en geen wedstrijd.
Ik moet zeggen dat het Naanbrood niet verkeerd is.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Album top 100 2024
pi_216823816
Grote bosbessen zijn echt tantoe smerig
U MAD?
pi_216823833
Blauwe bessen die winnen van tomaten en passievrucht.
Appels en peren... _O-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 24 februari 2025 @ 21:58:42 #5
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_216823849
Ben je sommelier van een sterrenrestaurant en dan mag je de beste chocomel gaan uitkiezen.
Wat een droeftoeter ben je dan… _O-
pi_216823856
quote:
7s.gif Op maandag 24 februari 2025 21:58 schreef MadMaster het volgende:
Ben je sommelier van een sterrenrestaurant en dan mag je de beste chocomel gaan uitkiezen.
Wat een droeftoeter ben je dan… _O-
Hij kiest er zelf voor om zich hier voor te lenen. _O-
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Album top 100 2024
pi_216823860
quote:
7s.gif Op maandag 24 februari 2025 21:58 schreef MadMaster het volgende:
Ben je sommelier van een sterrenrestaurant en dan mag je de beste chocomel gaan uitkiezen.
Wat een droeftoeter ben je dan… _O-
Ze zullen er wel goed voor betaald worden.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_216823869
quote:
1s.gif Op maandag 24 februari 2025 21:57 schreef golfer het volgende:
Blauwe bessen die winnen van tomaten en passievrucht.
Appels en peren... _O-
De passievrucht heeft gewonnen. -O-
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Album top 100 2024
pi_216823877
Hahahaha de smerigste heeft de award.
U MAD?
  maandag 24 februari 2025 @ 22:01:18 #10
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_216823882
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2025 21:59 schreef Felagund het volgende:

[..]
Hij kiest er zelf voor om zich hier voor te lenen. _O-
Daarom, alles is goed.
Wat een sukkel ben je dan om zo je geloofwaardigheid te grabbel te gooien, met je bouquet en palet voor chocomel…
pi_216823907
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2025 22:00 schreef de_boswachter het volgende:
Hahahaha de smerigste heeft de award.
Mwa, dat was zijn mening. Het testpanel bestaat uit veel meer testers.
pi_216823921
90 % kans om te winnen!
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Album top 100 2024
pi_216823938
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2025 22:04 schreef JanGroen het volgende:

[..]
Mwa, dat was zijn mening. Het testpanel bestaat uit veel meer testers.
Denken dat er een testpanel is :') Geloof je ook nog in kabouters?
U MAD?
pi_216824093
Dubbel post.
pi_216824096
[quote]0s.gif Op maandag 24 februari 2025 22:18 schreef JanGroen het volgende:
Er zijn meerdere sommeliers die de producten proeven. Dat heb je zelf kunnen horen. Als er 10 merken chocomelk als “lekker” worden beoordeeld zijn er dus ook 10 die het label mogen gebruiken.

Ga je de sommelier individueel producten laten testen zoals hier dan hoeft de uitslag inderdaad niet overeen te komen met die van de groep. Vond dit niet de beste / sterkste conclusie van de Keuringsdienst.
pi_216824175
quote:
[ afbeelding ] Op maandag 24 februari 2025 22:18 schreef JanGroen het volgende:
Er zijn meerdere sommeliers die de producten proeven. Dat heb je zelf kunnen horen. Als er 10 merken chocomelk als “lekker” worden beoordeeld zijn er dus ook 10 die het label mogen gebruiken.

Ga je de sommelier individueel producten laten testen zoals hier dan hoeft de uitslag inderdaad niet overeen te komen met die van de groep. Vond dit niet de beste / sterkste conclusie van de Keuringsdienst.
Ja, maar 90% krijgt een prijs. Dan slaat die hele award toch nergens op?
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Album top 100 2024
  maandag 24 februari 2025 @ 22:42:43 #17
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216824322
Ik bepaal zelf wel wat ik lekker vind. Of dat nu kaas, bier, wijn of chocomel is, of boeken, films of TV series. Een serie als Friends kan nog zoveel geroemd worden, vind er geen zak an. Old Amsterdam kan nog zoveel gouden medailles winnen, vind het een matige kaas.
  maandag 24 februari 2025 @ 22:50:57 #18
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216824390
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2025 22:42 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik bepaal zelf wel wat ik lekker vind. Of dat nu kaas, bier, wijn of chocomel is, of boeken, films of TV series. Een serie als Friends kan nog zoveel geroemd worden, vind er geen zak an. Old Amsterdam kan nog zoveel gouden medailles winnen, vind het een matige kaas.
Ik vind dat deze post wel een prijs verdient.
Jij krijgt de Fok!excellent award. Kost wel 50 euro om die te mogen ontvangen. Als je dat bedrag even naar mij overmaakt, knutsel ik die award voor jou in elkaar. :+
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_216824403
Ik koop alleen maar wijn als er ergens een medaille op het etiket staat.
anonieme razernist
  maandag 24 februari 2025 @ 22:53:48 #20
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216824410
quote:
12s.gif Op maandag 24 februari 2025 22:50 schreef golfer het volgende:

[..]
Ik vind dat deze post wel een prijs verdient.
Jij krijgt de Fok!excellent award. Kost wel 50 euro om die te mogen ontvangen. Als je dat bedrag even naar mij overmaakt, knutsel ik die award voor jou in elkaar. :+
Ongelofelijk Jack, dat ik deze kan bestellen.
pi_216826236
quote:
7s.gif Op maandag 24 februari 2025 22:01 schreef MadMaster het volgende:

[..]
Daarom, alles is goed.
Wat een sukkel ben je dan om zo je geloofwaardigheid te grabbel te gooien, met je bouquet en palet voor chocomel…
Het is ook geen test waarbij er een winnaar wordt gekozen, het is een test of de producten “lekker” zijn of “niet lekker”. Aangezien iedereen een andere smaak heeft, zullen veel producten als “lekker” of “goed” getest worden en dus het label krijgen.
  dinsdag 25 februari 2025 @ 12:46:26 #22
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_216828201
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 februari 2025 09:37 schreef JanGroen het volgende:

[..]
Het is ook geen test waarbij er een winnaar wordt gekozen, het is een test of de producten “lekker” zijn of “niet lekker”. Aangezien iedereen een andere smaak heeft, zullen veel producten als “lekker” of “goed” getest worden en dus het label krijgen.
Ik ken dit fenomeen van awards en predikaten al heel lang van dichtbij, aangezien ik me ook in een business begeef waar dit soort 'prijzen' gangbaar zijn.
Er zijn soms zelfs van dit soort awards waarbij je je product niet eens hoeft te laten proeven, een schriftelijke aanvraag is dan voldoende om (uiteraard tegen betaling) een award logootje o.i.d. op je product verpakking te mogen vermelden.
Met die award, die verstrekt wordt aan 90% van de inzendingen, probeer je de consument te verleiden om dat product te kopen, omdat die geen idee heeft welke criteria er voor het verkrijgen van een award of het predikaat gehanteerd worden.
Het is dus niets meer dan een marketingtruc, zoals gisteren ook duidelijk kenbaar gemaakt werd.

Ik vraag me vooral af waarom je als sommelier van een sterrenrestaurant aan dit soort idioterie meedoet en dan ook nog voor TV kijkend Nederland een serie chocomels gaat zitten proeven, waarbij je hebt over een bouquet en het palet en alles 'goed' beoordeeld wordt.
Als je je laat lenen voor dat soort kwakzalverij, dan ben je voor mij compleet ongeloofwaardig als (vertegenwoordiger van een) sterrenrestaurant...

[ Bericht 1% gewijzigd door MadMaster op 25-02-2025 12:51:47 ]
  dinsdag 25 februari 2025 @ 14:15:09 #23
65846 Bocaj
47th President.
pi_216829185
'1 de Beste' is geen prijs maar gewoon het huismerk van DIRK! :D :')

https://www.dirk.nl/zoeken/producten/1e%20de%20beste
  Trouwste user 2022 dinsdag 25 februari 2025 @ 15:42:42 #24
7889 tong80
Spleenheup
pi_216830178
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 februari 2025 14:15 schreef Bocaj het volgende:
'1 de Beste' is geen prijs maar gewoon het huismerk van DIRK! :D :')

https://www.dirk.nl/zoeken/producten/1e%20de%20beste
Ik gebruikte al Aldi shampoo van 2 gulden voordat het als beste uit de test kwam.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_216856498
Sowieso laat ik mij niet verlijden door keurmerken. Ik koop wat ik lekker vind en bekijk de verpakking niet eens: Nutricia chocomelk, Calvé pindakaas, Pijnenburg ontbijtkoek, enz.. Ik ga echt niet staan zoeken waar wel een keurmerk op zit en waar niet.
  Trouwste user 2022 donderdag 27 februari 2025 @ 21:02:03 #26
7889 tong80
Spleenheup
pi_216856554
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2025 20:56 schreef JanGroen het volgende:
Sowieso laat ik mij niet verlijden door keurmerken. Ik koop wat ik lekker vind en bekijk de verpakking niet eens: Nutricia chocomelk, Calvé pindakaas, Pijnenburg ontbijtkoek, enz.. Ik ga echt niet staan zoeken waar wel een keurmerk op zit en waar niet.
Ik kijk altijd eerst op de onderste schappen.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  donderdag 27 februari 2025 @ 22:12:32 #27
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_216857470
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2025 20:56 schreef JanGroen het volgende:
Sowieso laat ik mij niet verlijden door keurmerken. Ik koop wat ik lekker vind en bekijk de verpakking niet eens: Nutricia chocomelk, Calvé pindakaas, Pijnenburg ontbijtkoek, enz.. Ik ga echt niet staan zoeken waar wel een keurmerk op zit en waar niet.
Ik over het algemeen ook niet. Al ben ik qua wijnen wel geneigd om te kijken hoe Hamersma deze beoordeeld heeft.
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
  maandag 3 maart 2025 @ 16:40:13 #28
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216909634
Vanavond:

Kweekzalm is lichtroze, wilde zalm bijna rood. Het lijkt een ijzeren regel, maar waarom is dat eigenlijk zo? Als de redactie van Keuringsdienst van Waarde op onderzoek gaat, blijkt dat de kleur van zalm niet zoveel zegt over waar de vis vandaan komt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 3 maart 2025 @ 16:43:30 #29
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216909672
quote:
3s.gif Op maandag 3 maart 2025 16:40 schreef golfer het volgende:
Vanavond:

Kweekzalm is lichtroze, wilde zalm bijna rood. Het lijkt een ijzeren regel, maar waarom is dat eigenlijk zo? Als de redactie van Keuringsdienst van Waarde op onderzoek gaat, blijkt dat de kleur van zalm niet zoveel zegt over waar de vis vandaan komt.
Het is kleurstof, Astaxanthine, die aan het voer wordt toegevoegd. E-nummer E161j.
  maandag 3 maart 2025 @ 16:55:24 #30
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216909820
quote:
0s.gif Op maandag 3 maart 2025 16:43 schreef Jan_Onderwater het volgende:


Het is kleurstof, Astaxanthine, die aan het voer wordt toegevoegd. E-nummer E161j.
Klopt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_216909949
quote:
1s.gif Op donderdag 27 februari 2025 22:12 schreef AgnesGru het volgende:

[..]
Ik over het algemeen ook niet. Al ben ik qua wijnen wel geneigd om te kijken hoe Hamersma deze beoordeeld heeft.
Dat vind ik toch wat anders, tuurlijk kijk ik ook wel eens naar de beoordeling van journalisten en kenners.
anonieme razernist
  maandag 3 maart 2025 @ 17:23:42 #32
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216910169
quote:
1s.gif Op maandag 3 maart 2025 16:55 schreef golfer het volgende:

[..]
Klopt.
Net als bij "zalmforel"
  maandag 3 maart 2025 @ 21:51:01 #33
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_216913944
quote:
0s.gif Op maandag 3 maart 2025 16:43 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Het is kleurstof, Astaxanthine, die aan het voer wordt toegevoegd. E-nummer E161j.
En dus caroteen en krill.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Album top 100 2024
pi_216913972


Welke kleur gaan jullie voor?
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Album top 100 2024
  maandag 3 maart 2025 @ 22:22:03 #36
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216914335
Nico Waasdorp uit IJmuiden aan de telefoon.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 10 maart 2025 @ 09:43:09 #37
429333 GlennQuagmire
giggity giggity
pi_216994990
quote:
Vissers, dames en influencers worden er opgewonden van: parels. Prachtige praal zeer sporadisch geschonken door gulle oesters. Maar gek is het, dat je over zo'n zeldzaam wonder der natuur haast struikelt in winkelstraat en webshop. Van een paar cent per oorbel tot duizenden euro’s voor een ketting. Hoe kan dat? Keuringsdienst van waarde gaat op een schitterende zoektocht en eindigt in een Chinees moeras.
  maandag 10 maart 2025 @ 11:23:39 #38
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216996155
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 10 maart 2025 @ 21:46:15 #39
2651 svann
night-hawk
pi_217003212
Voor de boomers: Mooie parels, fijne parels!
Snuf en Snuitje.

O, spuit 11.
seek electricity                     Fok!Team Kiva micro-kredieten == Doe mee met $25! == topic
  maandag 10 maart 2025 @ 22:21:32 #40
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_217003509
Marijn op naar China naar de kwekerijen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 10 maart 2025 @ 22:23:35 #41
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_217003532
Mossels in de kwekerijen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 10 maart 2025 @ 22:24:56 #42
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_217003543
quote:
14s.gif Op maandag 10 maart 2025 22:23 schreef golfer het volgende:
Mossels in de kwekerijen.
Parels (schelpscherven) in de mossels geïmplanteerd, uiteindelijke parel kost 20 eurocent, parels zijn massa product…
  maandag 10 maart 2025 @ 22:25:21 #43
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_217003551
Vermeer op de achtergrond bij de telefoongesprekken.Het meisje met de parels... _O-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 10 maart 2025 @ 22:35:32 #44
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_217003625
Die drommen vrouwen die massaal die mosselen openen. _O_
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 10 maart 2025 @ 22:36:54 #45
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_217003635
Heel informatieve uitzending.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_217007372
Je zult een heel goed verkooppraatje moeten hebben wil je die 10k ketting verkopen...
pi_217013188
Marijn heeft wel dertig keer 'oooooh' geloeid bij die parelkweker.
anonieme razernist
pi_217013399
Wat zouden ze met dat mosselvlees doen? Visvoer voor de kweekzalm uit de vorige aflevering?
anonieme razernist
  maandag 17 maart 2025 @ 12:39:30 #49
429333 GlennQuagmire
giggity giggity
pi_217083724
quote:
Kaastaart doet geen enkele kassa rinkelen, maar zet het er in het Engels op en het is een vetpot: cheesecake. Van winkelstraat tot supermarktschap: overal waar je kijkt, is cheesecake. Er is cheesecakethee en cheesecakebier. Cheesecakekoek en cheesecakepap. En dan heeft elk etablissement ook nog eens gewoon een soort cheesecaketaart te koop. Maar wat is cheesecake eigenlijk? De Keuringsdienst verdiept zich in taart van kaas, waar de kaas soms ver te zoeken blijkt te zijn.
pi_217083844
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 maart 2025 13:20 schreef DWMLion het volgende:
Je zult een heel goed verkooppraatje moeten hebben wil je die 10k ketting verkopen...
Ja er is echt geen enkele reden om daar 10k voor neer te tellen, sterker nog elk bedrag boven de 25 lijkt me al teveel.
pi_217085844
quote:
0s.gif Op maandag 17 maart 2025 12:39 schreef GlennQuagmire het volgende:

[..]

Heerlijk :9 :Y)

Maar de aflevering gaat helaas niet door! ;(
  maandag 17 maart 2025 @ 16:55:58 #52
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_217085943
quote:
0s.gif Op maandag 17 maart 2025 16:43 schreef Dutch_view het volgende:

Maar de aflevering gaat helaas niet door! ;(
Inderdaad.
Heel de programmering is aangepast i.v.m. het overlijden van Rob de Nijs.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 17 maart 2025 @ 17:19:10 #53
460259 kladderadatsch
MAKEaMEricAGREATaGAIN
pi_217086138
quote:
0s.gif Op maandag 3 maart 2025 21:53 schreef Felagund het volgende:
[ afbeelding ]

Welke kleur gaan jullie voor?
Zo rood mogelijk, maar alleen als het wild gevangen Sockeye zalm is.
  maandag 17 maart 2025 @ 17:19:26 #54
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_217086139
quote:
0s.gif Op maandag 17 maart 2025 16:55 schreef golfer het volgende:

[..]
Inderdaad.
Heel de programmering is aangepast i.v.m. het overlijden van Rob de Nijs.
Een groot artiest die dikke 60 jaar op de Buhne stond publiek wist te vermaken.

Bekijk deze YouTube-video
  maandag 24 maart 2025 @ 16:22:52 #55
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_217166443
Ook in 2025 is het nog vaag wat de fabrikanten van supermarktpizza's onder kaas verstaan.
Keuringsdienst van Waarde kijkt ditmaal specifiek naar quattro formaggi: pizza's met vier verschillende soorten kaas, traditioneel mozzarella, gorgonzola, parmezaan en fontina.

Dat er ook Nederlandse klassiekers als edammer en gouda op de pizza's zit is niet verwonderlijk, maar fromarella, regato en andere fantasienamen maken de redactie achterdochtig.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_217170097
'Emmentaler, dat moet goed zijn.'
'-Dat moet goed zijn?'
'Nee'.
anonieme razernist
pi_217170102
Folie kaas klinkt niet lekker.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Album top 100 2024
  maandag 24 maart 2025 @ 21:42:25 #58
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_217170134
Er is zoveel troep op de markt wat als 'kaas' verkocht wordt.
Zeker in relatie tot de Italiaanse keuken… :')
pi_217170160
quote:
0s.gif Op maandag 17 maart 2025 12:39 schreef GlennQuagmire het volgende:

[..]

Deze aflevering komt op 7 april lees ik.
  Moderator / Redactie Sport maandag 24 maart 2025 @ 21:47:21 #60
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_217170169
Gelukkig bellen ze met Betty.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  maandag 24 maart 2025 @ 21:51:36 #61
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_217170199
Ik zou graag eens kazen proberen die van buiten Europa komen, Mexicaanse bijvoorbeeld, Queso fresco, Panela, Asadero, Oaxaca, Cotija, Chihuahua en Manchego.
pi_217170214
Als de Italiaan al suggereert om het in ketchup te dippen. :D
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Album top 100 2024
  maandag 24 maart 2025 @ 22:32:40 #63
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_217170694
quote:
0s.gif Op maandag 24 maart 2025 21:51 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik zou graag eens kazen proberen die van buiten Europa komen, Mexicaanse bijvoorbeeld, Queso fresco, Panela, Asadero, Oaxaca, Cotija, Chihuahua en Manchego.
Nou je kent je talen.
pi_217171405
Die “pizzabakker” met zn hee broer ga je nog bestellen…

Geeft eigenlijk meteen de treurnis in een notendop weer wat betreft 95% van de pizzerias in Nederland.

Hier gelukkig eentje in de buurt die gewoon fior di latte of buffel mozzarella gebruikt als je dat wil.
  dinsdag 25 maart 2025 @ 11:57:59 #65
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_217174084
quote:
0s.gif Op maandag 24 maart 2025 21:51 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik zou graag eens kazen proberen die van buiten Europa komen, Mexicaanse bijvoorbeeld, Queso fresco, Panela, Asadero, Oaxaca, Cotija, Chihuahua en Manchego.
Manchego-kaas komt gewoon uit Europa. Met name uit Spanje en is hier ook volop verkrijgbaar.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 25 maart 2025 @ 12:51:04 #66
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_217174818
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 maart 2025 11:57 schreef golfer het volgende:

[..]
Manchego-kaas komt gewoon uit Europa. Met name uit Spanje en is hier ook volop verkrijgbaar.
Er is wel een onderscheid tussen de Spaanse en de Mexicaanse versie:
quote:
Mexicaanse manchegokaas wordt gemaakt van koemelk en heeft geen minimale rijpingstijd . Spaanse manchego is een harde schapenkaas, ivoorwit van kleur met een kenmerkende visgraatkorst, en rijpt enkele maanden tot twee jaar.
  dinsdag 25 maart 2025 @ 12:53:23 #67
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_217174851
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 maart 2025 11:57 schreef golfer het volgende:

[..]
Manchego-kaas komt gewoon uit Europa. Met name uit Spanje en is hier ook volop verkrijgbaar.
En in Spanje maken ze ook Tortillas
:D :P :D
  zondag 30 maart 2025 @ 20:24:18 #68
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_217236509
Morgenavond:
Het is allang niet meer enkel op de woensdag dat de Nederlander het op tafel zet. Elke dag van de week gaan er honderdduizenden kilo's doorheen: gehakt. Van varken, maar van rund in het bijzonder. En terwijl slagers doorgaans een soort gehakt draaien van de koe, valt er in de supermarkten heel wat te kiezen. Die hebben gewoon, mager en extra mager. Het is alleen de vraag hoe ze dat doen: gehakt magerder maken. Is de koe op dieet, zeven ze vet uit het vlees, of kiezen ze compleet andere stukken? De 'Keuringsdienst van waarde' onderzoekt waar supermarktgehakt van gemaakt wordt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 31 maart 2025 @ 21:50:55 #69
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_217246427
"Vlees van magere koeien." _O-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 31 maart 2025 @ 21:53:02 #70
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_217246467
Is dat geen herhaling? Meen dat er al eens zo een aflevering was en de koeien kwamen uit Afrika.
  maandag 31 maart 2025 @ 22:02:55 #71
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_217246602
Ik geloof niks van die röntgenscanner (die wij ook niet mochten zien) bij die industriële vleesverwerker.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 31 maart 2025 @ 22:13:51 #72
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_217246747
quote:
0s.gif Op maandag 31 maart 2025 21:53 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Is dat geen herhaling? Meen dat er al eens zo een aflevering was en de koeien kwamen uit Afrika.
Nee. Geen herhaling. Ging ook niet over het soort koeien, maar over de verschillen in vetpercentages en benamingen die door verschillende supermarkten gehanteerd worden.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_217246766
En nu heb ik zin in Ragù :9
pi_217259709
"We doen het op een leuke manier", "ow zoals in de Efteling?"🫠
pi_217260479
quote:
0s.gif Op maandag 31 maart 2025 21:53 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Is dat geen herhaling? Meen dat er al eens zo een aflevering was en de koeien kwamen uit Afrika.
Oh ja, weet ik weer. Destijds kwam al het gehakt van half loslopende koeien ergens in Afrika en werd het hier ontdooid. Hier waren het gewoon koeien uit Nederland. Ik vraag me af in hoeverre de die eerste situatie nog geldt. Daar was overigens ook weinig mis mee als ik het me goed herinner: er was geen misstand oid.
anonieme razernist
pi_217299021
quote:
0s.gif Op maandag 31 maart 2025 21:53 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Is dat geen herhaling? Meen dat er al eens zo een aflevering was en de koeien kwamen uit Afrika.
2004 :T
https://npo.nl/start/seri(...)rde/seizoen-2/gehakt
You know what they call a Quarter Pounder with Cheese in Paris?
pi_217299296
anonieme razernist
  maandag 7 april 2025 @ 12:44:44 #78
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_217311426
Vanavond:

Cheesecake.
De geschiedenis van de zoete kaastaart begint in het oude Griekenland, maar wat we tegenwoordig cheesecake noemen - een taart bereid met roomkaas - is een Amerikaanse uitvinding. Anno 2025 is cheesecake populairder dan ooit, merkt Keuringsdienst van Waarde in de supermarkt.

Natuurlijk ligt er cheesecake bij de bakkerij, maar ook cheesecakevlaai en cheesecakekoekjes. En daar blijft het niet bij. Bij het snoep liggen chocoladerepen en paaseitjes met cheesecakesmaak, er is cheesecake-ijs en zelfs een cheesecakepasta voor op brood.

Als het zo makkelijk is om al die producten naar cheesecake te laten smaken, hoe krijgt de taart zelf dan eigenlijk zijn smaak? Het blijkt dat cheesecake een heel rekbaar begrip is, waar niet altijd roomkaas aan te pas komt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_217315333
Hier in het Aroma-magazijn zijn ze toch al eerder geweest? Wel met een andere expert volgens mij.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Album top 100 2024
pi_217315345
'Letterlijk het afvullen van je lichaam'. _O-
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Album top 100 2024
  maandag 7 april 2025 @ 21:59:05 #81
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_217315383
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2025 21:54 schreef Felagund het volgende:
Hier in het Aroma-magazijn zijn ze toch al eerder geweest? Wel met een andere expert volgens mij.
Was dat niet met de mosterd aflevering?
pi_217315396
quote:
7s.gif Op maandag 7 april 2025 21:59 schreef MadMaster het volgende:

[..]
Was dat niet met de mosterd uitzending?
Ja, dat was hem inderdaad, maar misschien is dat de standaard in de Aroma-wereld.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Album top 100 2024
  maandag 7 april 2025 @ 22:03:10 #83
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_217315425
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2025 21:59 schreef Felagund het volgende:

[..]
Ja, dat was hem inderdaad, maar misschien is dat de standaard in de Aroma-wereld.
Er zijn in Nederland ook geur- en smaakstoffenbedrijven. Denk alleen niet dat die in de keuken willen laten kijken.
Mijn schoonmoeder heeft nog een blauwe maandag bij Quest International in Naarden gewerkt en kwam dan soms thuis met de duurste parfums, maar dan voor een drol voor de fun nagemaakt in de fabriek…
pi_217315713
Leuke aflevering weer. Heb zelf ook wel eens een cheesecake gemaakt met zo'n "koude mix". Smaakt meer als een monchou taart, ook qua structuur. Alleen AH heeft een mix voor de variant die je moet bakken in de oven (zoals het eigenlijk hoort).
pi_217315749
Wat een informatieve uitzending weer 👍🏼
  maandag 7 april 2025 @ 23:33:28 #86
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_217315841
Cheescake, of Käsekuchen is razend populair in Duitsland, ben geen fan. Als iemand een recept wil, geef maar een gil
pi_217316031
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2025 21:54 schreef Felagund het volgende:
Hier in het Aroma-magazijn zijn ze toch al eerder geweest? Wel met een andere expert volgens mij.
Was dezelfde man als in de mosterd-aflevering. :D

Maar toen was Ersin bij hem op bezoek.
  dinsdag 8 april 2025 @ 20:35:31 #89
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_217321754
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2025 23:33 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Cheescake, of Käsekuchen is razend populair in Duitsland, ben geen fan. Als iemand een recept wil, geef maar een gil
Ik wil er wel 1 maken.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_217323065
quote:
Jeroen Pauw is cameraman bij KvW. _O_
  woensdag 9 april 2025 @ 23:10:41 #91
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_217330379
Zalm krijgt er een kleurtje van
  donderdag 10 april 2025 @ 13:49:36 #92
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_217333301
quote:
0s.gif Op woensdag 9 april 2025 23:10 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Zalm krijgt er een kleurtje van
Heb je recept voor mij,van de kasekuche.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  vrijdag 11 april 2025 @ 19:07:55 #93
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_217343899
Voor de Bodem:

250 g Bastongekoeken aan kruim gestoten
125 g boter, vloeibaar

Voor de Vulling:

200 g suiker
3 el maïzena
750 gr volle kwark
2 grote Eieren
150 g room
½ citroen citroensap
Rasp van 1 citroen

Voor het Topping

250 g zure room
2 el suiker
1 theelepel citroensap

Verkruimel de koekjes, meng ze goed met de gesmolten boter en druk het mengsel op de bodem van een Springvorm van 28 cm. Bak 5 - 10 minuten voor in een voorverwarmde oven op 180 °C boven-/onderwarmte en haal dan uit de oven. Af laten koelen

Meng de suiker met de maïzena, volle kwark tot een romige massa. Voeg het ei, de room en het citroensap toe en roer tot een gladde massa. Klop niet met een mixer, maar mix langzaam tot een romig mengsel, dit is erg belangrijk. Verdeel de vulling over de voorgebakken bodem. Bak de taart nog eens 45 minuten. Haal eruit als de randen lichtbruin zijn.

Meng de ingrediënten voor het topping, verdeel het over de taart en bak de taart nog 5 minuten.

Laat het best een nacht afkoelen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Jan_Onderwater op 11-04-2025 19:18:30 ]
pi_217343940
Hoeveel roomkaas want die zie ik niet in de ingredientenlijst staan.
  vrijdag 11 april 2025 @ 19:18:14 #95
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_217343953
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 april 2025 19:14 schreef Sorella het volgende:
Hoeveel roomkaas want die zie ik niet in de ingredientenlijst staan.
Zit er niet in, vervang roomkaas en magere kwark door volle kwark, is lekkerder. Sorry, was niet helemaal duidelijk
pi_217343958
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 april 2025 19:18 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Zit er niet in
:D ;)
  zaterdag 12 april 2025 @ 18:54:25 #97
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_217351048
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 april 2025 19:07 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Voor de Bodem:

250 g Bastongekoeken aan kruim gestoten
125 g boter, vloeibaar

Voor de Vulling:

200 g suiker
3 el maïzena
750 gr volle kwark
2 grote Eieren
150 g room
½ citroen citroensap
Rasp van 1 citroen

Voor het Topping

250 g zure room
2 el suiker
1 theelepel citroensap

Verkruimel de koekjes, meng ze goed met de gesmolten boter en druk het mengsel op de bodem van een enz enz
Dank u.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  maandag 14 april 2025 @ 14:55:20 #98
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_217368388
Vanavond:

Een exclusieve ham van Spaanse varkens die een bijzonder leven leiden, zo wordt ibericoham aangeprezen. Op sommige Nederlandse verpakkingen staat echter dat de ham maar voor de helft van deze Iberische varkens komt. Wat is hier van waar?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_217368542
quote:
3s.gif Op maandag 14 april 2025 14:55 schreef golfer het volgende:
Vanavond:

Een exclusieve ham van Spaanse varkens die een bijzonder leven leiden, zo wordt ibericoham aangeprezen. Op sommige Nederlandse verpakkingen staat echter dat de ham maar voor de helft van deze Iberische varkens komt. Wat is hier van waar?
Is al eens een aflevering over geweest:
https://npo.nl/start/seri(...)_format=share_button
  maandag 14 april 2025 @ 15:26:00 #100
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_217368602
quote:
4s.gif Op maandag 14 april 2025 15:15 schreef DWMLion het volgende:

Is al eens een aflevering over geweest:
https://npo.nl/start/seri(...)_format=share_button
Klopt. Dit is dus een herhaling van die uitzending. :{
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 14 april 2025 @ 17:08:49 #101
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_217369553
Was de verfzalm ook een herhaling? Ziet er wel naar uit.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')