abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Miss 200.000.000! zondag 19 januari 2025 @ 09:59:40 #1
367000 roos94
pi_216352032
Als je bijv ergens in een onbekende omgeving bent en je weet niks van het restaurant. Gaan jullie dan vaak voor een veilige keuze dat altijd wel oke te nassen is, en welke keuze is dat dan?

Als ik een restaurant niet ken of shady vindt neig ik vaak naar de klassieke fish&chips (indien beschikbaar) of anders friet met salade en een hamburger oid. Gaat meestal wel oké. En anders de meest simpele pasta op de kaart.

Of bestel jij altijd gewoon iets mega interessants? :)
pi_216352050
Ik kom niet in restaurants waar men hamburgers en fish en chips heeft. Alleen de stinkende kazen vermijdt ik.
pi_216352114
Wanneer komt het in NL nog voor dat je onvoorbereid naar een restaurant gaat zoeken?
Als ik naar een restaurant wil, reserveer ik vooraf een tafeltje.

In het buitenland op vakantie wil ik nog wel eens op de bonnefooi wat zoeken, dan zoek ik op sfeer en beoordeel ik de menukaart.
Maar op tripadvisor staan vaak betrouwbare restaurants
  zondag 19 januari 2025 @ 10:35:39 #4
319979 Fok-it
All is well
pi_216352385
Gek genoeg eens met Viesdik

Komt weinig voor dat ik uit eten ga en niet al weet wat er op de menukaart staat en/of wat ik ga bestellen.
“And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair.”
pi_216352470
Ik probeer in een restaurant altijd iets te nemen wat ik niet ken of in ieder geval nooit geprobeerd heb.

Dus nee, ik doe niet aan veilige keuzes. Ik ben geen kind.
pi_216352549
Hamburgers,Friet :')

Ik ga voor een steak van minimaal 800gr
Je hoort bij de betere, maar nog lang niet bij de beste
  zondag 19 januari 2025 @ 11:10:50 #7
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_216352856
Fish and chips neem ik juist alleen als ik weet dat het goed is, dat is anders te vaak een taaie diepvries captain Iglo van supermarkthuismerk

Veilige keuze in zulk soort toko's is sate met friet, dat is meestal wel ok
Maar bereid idd ook liefste vooraf voor
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_216352901
ik doe eerst onderzoek voor ik willekeurig naar een restaurant loop, geen veilige keuzes nodig
pi_216352909
quote:
1s.gif Op zondag 19 januari 2025 09:59 schreef roos94 het volgende:
Of bestel jij altijd gewoon iets mega interessants? :)
Ligt eraan wat voor restaurant.
Bij pizza meestal wel dezelfde.
Bij anderen wel vaak omelet.
Google is your friend, abuse your friends
  Moderator zondag 19 januari 2025 @ 11:19:49 #10
5428 crew  miss_sly
pi_216353007
Tegenwoordig kom ik inderdaad zelden in een restaurant waarvan ik niet bij The Fork, Tripadvisor of Google heb gecheckt hoe het is, wat de kaart is en wat de recensies zijn. Dus veilig is het altijd en dat er iets op de kaart staat dat ik lekker vind staat dan al vast.

Maar bij het zoeken naar restaurants, zeker op vakantie, proberen we wel ook verschillende keukens en restaurants te kiezen en daar niet per se veilige keuzes. Als het restaurant over all goed is, kun je ook best eens wat nieuws proberen.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_216353022
Big Mac
  zondag 19 januari 2025 @ 11:31:02 #12
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216353213
quote:
1s.gif Op zondag 19 januari 2025 09:59 schreef roos94 het volgende:
Als je bijv ergens in een onbekende omgeving bent en je weet niks van het restaurant. Gaan jullie dan vaak voor een veilige keuze dat altijd wel oke te nassen is, en welke keuze is dat dan?

Als ik een restaurant niet ken of shady vindt neig ik vaak naar de klassieke fish&chips (indien beschikbaar) of anders friet met salade en een hamburger oid. Gaat meestal wel oké. En anders de meest simpele pasta op de kaart.

Of bestel jij altijd gewoon iets mega interessants? :)
Kijk gewoon bij google of tripadvisor wat de reviews zeggen van restaurants in de buurt van waar je bent en bekijk hun menu online. Lees dan vooral de negatieve reviews want die zeggen het meest.
Als iemand klaagt dat ie een tafel had gereserveerd voor de verjaardag van schoonmama en de bediening, dan weet je dat deze nooit een positieve review had geschreven want die persoon had van te voren al helemaal geen zin daarheen te gaan.
Lees je over schimmel op de kopjes en schoteltjes met fotos erbij dan weet je dat je het moet mijden,
En ben je een Bassie Appelmoes (iemand die niets lust behalve kip patat en appelmoes) dan kan je maar beter helmaal niet uit eten gaan.
Vind ik een restaurant wat uitgebreid geloofd wordt over de authentieke Turkse, Cantoneese of Beierse whatever keuken is dat interessant. Een restaurant met de standaard varkenshaas mat champignon roomsaus en Schnitzel is het niet.
pi_216353234
Ik laat me graag verrassen.
Ik ben een kl ⭕⭕n van deze user
  zondag 19 januari 2025 @ 11:43:43 #14
53708 ondeugend
Lost in Sound
pi_216353398
Juist geen veilige keuze maar graag proberen wat ik nog niet eerder heb gegeten of nog niet ken.
En eigenlijk is dat nog nooit tegengevallen.
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
  zondag 19 januari 2025 @ 12:30:42 #15
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_216354042
quote:
0s.gif Op zondag 19 januari 2025 10:40 schreef Mutsaers__78 het volgende:
Ik probeer in een restaurant altijd iets te nemen wat ik niet ken of in ieder geval nooit geprobeerd heb.

Dus nee, ik doe niet aan veilige keuzes. Ik ben geen kind.
Ik wel! Ik kies een groot bord friet met saus en een hamburger. Dat kan niet mislukken.
pi_216354093
ik chap alles
  Moderator zondag 19 januari 2025 @ 13:19:25 #17
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_216354550
Steak met patat
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  zondag 19 januari 2025 @ 13:19:33 #18
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216354551
Ik lees altijd, voordat ik een restaurant reserveer, zoveel mogelijk reviews en bekijk online alvast het menu.
Dat doe ik ook tijdens vakanties in het buitenland via TripAdvisor.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 19 januari 2025 @ 14:27:46 #19
503714 SebbeSwensje
No one here is exactly what he
pi_216355435
Calamaris doet het altijd wel erg goed.
Appears.
  zondag 19 januari 2025 @ 14:41:56 #20
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_216355646
quote:
1s.gif Op zondag 19 januari 2025 14:27 schreef SebbeSwensje het volgende:
Calamaris doet het altijd wel erg goed.
Mwah, dat kan makkelijk in rubber veranderen als dat te lang gebakken wordt...
pi_216356163
Spareribs
  zondag 19 januari 2025 @ 16:45:50 #22
503714 SebbeSwensje
No one here is exactly what he
pi_216357308
quote:
0s.gif Op zondag 19 januari 2025 14:41 schreef Fietsertje70 het volgende:

[..]
Mwah, dat kan makkelijk in rubber veranderen als dat te lang gebakken wordt...
Blijft toch lekker.
Appears.
  Moderator zondag 19 januari 2025 @ 18:48:33 #23
403652 crew  ChevyCaprice
Multidisciplinair simcoureur
pi_216358479
Kipsaté
Gerieflijke groeten,
ChevyCaprice
Moderator DIG
Russell-supporter (LET'S GO GEORGE!) F1 Watcher
pi_216368530
quote:
0s.gif Op zondag 19 januari 2025 15:20 schreef DutchBlend het volgende:
Spareribs
Daar kan toch ook veel aan fout gaan.
Meerdere keren laten liggen in een restaurant.
  maandag 20 januari 2025 @ 17:41:17 #25
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_216368646
quote:
0s.gif Op zondag 19 januari 2025 13:19 schreef sp3c het volgende:
Steak met patat
Dat is zo zalig. Met knoflookboter en rood van binnen. :Y)
pi_216368960
quote:
0s.gif Op maandag 20 januari 2025 17:34 schreef Sarabi het volgende:

[..]
Daar kan toch ook veel aan fout gaan.
Meerdere keren laten liggen in een restaurant.
Of amper vlees aan het bot :(
pi_216370658
Als je veilig moet kiezen ga je niet naar een restaurant.
  Moderator dinsdag 21 januari 2025 @ 08:36:14 #28
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_216375451
quote:
1s.gif Op maandag 20 januari 2025 17:41 schreef Boca_Raton het volgende:

[..]
Dat is zo zalig. Met knoflookboter en rood van binnen. :Y)
En zelfs met een matige chef moet het nog wel redelijk lukken dus als ik het echt niet vertrouw ga ik daarvoor

Anders meestal ook
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_216375679
Wagyu steak.
  dinsdag 21 januari 2025 @ 11:14:07 #30
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_216376845
quote:
0s.gif Op zondag 19 januari 2025 13:19 schreef sp3c het volgende:
Steak met patat
quote:
0s.gif Op zondag 19 januari 2025 15:20 schreef DutchBlend het volgende:
Spareribs
quote:
1s.gif Op zondag 19 januari 2025 18:48 schreef ChevyCaprice het volgende:
Kipsaté
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
  dinsdag 21 januari 2025 @ 18:11:41 #31
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216381533
quote:
1s.gif Op maandag 20 januari 2025 17:41 schreef Boca_Raton het volgende:

[..]
Dat is zo zalig. Met knoflookboter en rood van binnen. :Y)
Veel te veel restaurants verpesten steak, je besteld hem superrood en je krijgt hem medium
  dinsdag 21 januari 2025 @ 18:32:57 #32
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_216381777
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2025 18:11 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Veel te veel restaurants verpesten steak, je besteld hem superrood en je krijgt hem medium
Klopt. Of je krijgt ‘m toch superrood maar dan is ie lauw.
pi_216381900
Doorgaans probeer ik iets the kiezen wat er interessant omschreven klinkt op de kaart en anders een biefstuk.

Veilige keuzen, zoals kipsate, pasta of zalmfilet neem ik echt alleen als de rest van de kaart mij totaal niet aan staat, als het moet dus.
.
  woensdag 22 januari 2025 @ 01:01:32 #34
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216386158
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 januari 2025 18:46 schreef Fer het volgende:
Doorgaans probeer ik iets the kiezen wat er interessant omschreven klinkt op de kaart en anders een biefstuk.

Veilige keuzen, zoals kipsate, pasta of zalmfilet neem ik echt alleen als de rest van de kaart mij totaal niet aan staat, als het moet dus.
Ik ga liever helemaal niet naar zulke restaurants
pi_216386165
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 januari 2025 18:46 schreef Fer het volgende:
Doorgaans probeer ik iets the kiezen wat er interessant omschreven klinkt op de kaart en anders een biefstuk.

Veilige keuzen, zoals kipsate, pasta of zalmfilet neem ik echt alleen als de rest van de kaart mij totaal niet aan staat, als het moet dus.
Ik adviseer je om eerst de menu's te bekijken op internet voordat je naar een restaurant gaat. Waarom ga je naar een restaurant als het menu je niet aanstaat? Dat is toch zonde van je geld?
  Moderator woensdag 22 januari 2025 @ 03:09:46 #36
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_216386343
Soms kiest iemand anders het restaurant
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_216386389
Chinees rijsttafel "naam van het restaurant " . Zit je altijd goed
Honey ! Take me drunk, i am home !
  woensdag 22 januari 2025 @ 07:36:19 #38
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216386657
quote:
0s.gif Op woensdag 22 januari 2025 03:09 schreef sp3c het volgende:
Soms kiest iemand anders het restaurant
Horror
pi_216386869
quote:
0s.gif Op woensdag 22 januari 2025 01:05 schreef Vincent_student het volgende:

[..]
Ik adviseer je om eerst de menu's te bekijken op internet voordat je naar een restaurant gaat. Waarom ga je naar een restaurant als het menu je niet aanstaat? Dat is toch zonde van je geld?
Soms kiest een ander de plek, soms besluit je op het laatste moment ergens te gaan eten, en soms selecteer je al wandelend door de stad een restaurant puur omdat het interieur mooi is ofzo. Ik lees echt nooit recensies van restaurants, hooguit in het buitenland, als ik zeker moet zijn dat ik er met de kinderen ook welkom ben. Soms wordt je leuk verrast, soms valt het tegen. Such is life.

Veilige keuzes zijn voor mij een pasta of simpel vleesgerecht.

Als er ergens ossobucco of kalfszwezerik op de kaart staat zal ik die altijd proberen. :9
-nee-
  woensdag 22 januari 2025 @ 08:25:12 #40
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_216386877
quote:
0s.gif Op woensdag 22 januari 2025 01:05 schreef Vincent_student het volgende:

[..]
Ik adviseer je om eerst de menu's te bekijken op internet voordat je naar een restaurant gaat. Waarom ga je naar een restaurant als het menu je niet aanstaat? Dat is toch zonde van je geld?
:')

Dat is niet de vraag van TS. Alsof je nooit naar een restaurant gaat zonder dat je exact weet waar je heen gaat. Dan heb je een weinig impulsief leven.
pi_216393215
quote:
0s.gif Op woensdag 22 januari 2025 01:05 schreef Vincent_student het volgende:

[..]
Ik adviseer je om eerst de menu's te bekijken op internet voordat je naar een restaurant gaat. Waarom ga je naar een restaurant als het menu je niet aanstaat? Dat is toch zonde van je geld?
Ik wordt ook weleens uitgenodigd naar een restaurant en soms moet ergens zijn voor werk en zijn de keuzes kwa restaurant beperkt.

In beide gevallen betaal ik het niet.
.
pi_216402591
quote:
7s.gif Op woensdag 22 januari 2025 08:25 schreef Zwansen het volgende:

[..]
:')

Dat is niet de vraag van TS. Alsof je nooit naar een restaurant gaat zonder dat je exact weet waar je heen gaat. Dan heb je een weinig impulsief leven.
Of weinig geld.
pi_216409283
Ik eet vrijwel nooit op restaurant, veel te duur.

Morgen wel en dan wordt het gewoon spareribs.
  Miss 200.000.000! vrijdag 24 januari 2025 @ 07:55:21 #44
367000 roos94
pi_216409984
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2025 23:47 schreef pedaalemmerzak het volgende:
Ik eet vrijwel nooit op restaurant, veel te duur.

Morgen wel en dan wordt het gewoon spareribs.
Ben je vlaams ofzo
pi_216412788
quote:
1s.gif Op zondag 19 januari 2025 09:59 schreef roos94 het volgende:
Als je bijv ergens in een onbekende omgeving bent en je weet niks van het restaurant. Gaan jullie dan vaak voor een veilige keuze dat altijd wel oke te nassen is, en welke keuze is dat dan?
We eten vaak in Duitsland en daar is doorgaans alles wel lekker. Daar staan sowieso altijd wel herkenbare gerechten op de kaart. En wat is veilig, het kan wel eens tegenvallen, maar ja dat zijn risico's die bij het leven horen, waarom zou je je daarvoor willen indekken.

Vaak neem ik trouwens, ook in NL, een mixed grill. Ik hou van afwisseling op het bord, en een beetje risicospreiding misschien wel :)
Pecunia non olet
  vrijdag 24 januari 2025 @ 14:53:19 #46
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216414084
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2025 23:47 schreef pedaalemmerzak het volgende:
Ik eet vrijwel nooit op restaurant, veel te duur.

Wat vind jij te duur?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator vrijdag 24 januari 2025 @ 14:54:45 #47
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_216414095
Het restaurant
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  vrijdag 24 januari 2025 @ 14:57:15 #48
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216414120
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 januari 2025 14:54 schreef sp3c het volgende:
Het restaurant
Welk restaurant, waar? En wat is dan te duur?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_216414135
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 januari 2025 14:53 schreef golfer het volgende:

[..]
Wat vind jij te duur?
De prijs-kwaliteit-kwantiteit verhouding van het eten in Nederlandse restaurants ligt compleet scheef.

toen ik in Thailand was had je al vanaf 60 baht (da's bijna niks) een volledige, huisgemaakte Thaise traditionele maaltijd met groenten, vlees, rijst, alles. Ben daar een tijdje geweest. Dat is zelfs voor de lokale Thai daar te betalen en hele horden Thai koken thuis niet maar eten gewoon elke dag zo'n maaltijd.

In Nederland heb je ook voor 20 euro vaak een te kleine portie (ik ben zelf een grote eter), de kwaliteit is vaak matig tot slecht, het is vaak niet gezond. Dat is gewoon veel te duur.
  Moderator vrijdag 24 januari 2025 @ 15:00:16 #50
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_216414155
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 januari 2025 14:57 schreef golfer het volgende:

[..]
Welk restaurant, waar? En wat is dan te duur?
Het eten
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')