Laziness, wanneer hebben jullie die huizen gekocht? Anderen ook recente ervaring dat je gewoon meerdere verstrekkers tegelijk kan aanschrijven?quote:Op dinsdag 7 januari 2025 11:38 schreef _Lily_ het volgende:
Mijn adviseur zegt dat je maar 1 hypotheekverstrekker tegelijk kan aanschrijven om een hypotheek aan te vragen omdat hij er anders op af gerekend wordt als er vervolgens niets met de aanvraag wordt gedaan (omdat je bijv ingaat op de offerte van een andere verstrekker)
Is dat iets bekends? Op die manier duurt het allemaal erg lang en kan je niet efficiënt werken tijdens de (korte) financieringstermijn.
2015 en 2023quote:Op dinsdag 7 januari 2025 12:38 schreef _Lily_ het volgende:
Ik haal even mijn laatste post terug.
[..]
Laziness, wanneer hebben jullie die huizen gekocht? Anderen ook recente ervaring dat je gewoon meerdere verstrekkers tegelijk kan aanschrijven?
In mijn geval heeft de adviseur dat gedaan en dan kwamen er meerdere offertes terug. In 2021, 2017 en 2008.quote:Op dinsdag 7 januari 2025 12:38 schreef _Lily_ het volgende:
Ik haal even mijn laatste post terug.
[..]
Laziness, wanneer hebben jullie die huizen gekocht? Anderen ook recente ervaring dat je gewoon meerdere verstrekkers tegelijk kan aanschrijven?
Ja, en 20 jaar geleden nóg goedkoper. Wat is het doel van je opmerking, anders dan even te komen trollen?quote:Op dinsdag 7 januari 2025 13:10 schreef hoechst het volgende:
Zielig voor al die mensen die 28 jaar dikke hypotheek moeten ophoesten voor een huisje wat 10 jaar geleden nog 2keer zo goedkoop was.
tuurlijk kan dat. wat een onzin.quote:Op dinsdag 7 januari 2025 12:38 schreef _Lily_ het volgende:
Ik haal even mijn laatste post terug.
[..]
Laziness, wanneer hebben jullie die huizen gekocht? Anderen ook recente ervaring dat je gewoon meerdere verstrekkers tegelijk kan aanschrijven?
waar de troll me wel aan doet denken is een filmpje wat ik deze week toevallig zag..quote:Op dinsdag 7 januari 2025 13:12 schreef CoolGuy het volgende:
[..]
Ja, en 20 jaar geleden nóg goedkoper. Wat is het doel van je opmerking, anders dan even te komen trollen?
Ik werkte in die hoek en het is inderdaad wel zo dat je in principe gewoon 1 aanvraag indient. Rentepercentage etc weet je al zonder een aanvraag in te dienen en als het goed is doe je de aanvraag op de voor die klant meest passende constructie waarvan je ook verwacht dat het rondkomt. Als je een edgecase hebt bespreek je die voor en dien je de aanvraag pas in als de bank verwacht dat het rondkomt.quote:Op dinsdag 7 januari 2025 12:38 schreef _Lily_ het volgende:
Ik haal even mijn laatste post terug.
[..]
Laziness, wanneer hebben jullie die huizen gekocht? Anderen ook recente ervaring dat je gewoon meerdere verstrekkers tegelijk kan aanschrijven?
28 jaar inflatie op inflatiequote:Op dinsdag 7 januari 2025 13:10 schreef hoechst het volgende:
Zielig voor al die mensen die 28 jaar dikke hypotheek moeten ophoesten voor een huisje wat 10 jaar geleden nog 2keer zo goedkoop was.
Done!quote:Op dinsdag 7 januari 2025 14:07 schreef laziness het volgende:
Oeps ik wist niet dat ie het al opgehoogd had, ik heb het nummer daarom opgehoogd. @:Coolguy kan jij er #88 van mij maken?
Volgens mij gaan de rentes weer omhoogquote:Op dinsdag 7 januari 2025 15:11 schreef Bosbeetle het volgende:
Ah ik wist niet dat de rentes weer omlaag aan het gaan zijn, zullen de huizenprijzen wel stijgen.
Ah ik keek naar het grafiekje in de OP, misschien moet die dan geupdate worden.quote:Op dinsdag 7 januari 2025 15:12 schreef TheStigsDutchCousin het volgende:
[..]
Volgens mij gaan de rentes weer omhoog
Ik heb er net nieuwe grafiekjes in geplaatst twee uur geleden want de oude OP had plaatjes van 2022.quote:Op dinsdag 7 januari 2025 15:13 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Ah ik keek naar het grafiekje in de OP, misschien moet die dan geupdate worden.
Ah helder. Nja in feite is exact dit gebeurd. We hebben geen standaard situatie. Dat hebben we uitvoerig voorgesproken met de verstrekker. Was allemaal prima. En uiteindelijk toch niet. Wat mijn vertrouwen een beetje heeft geminderd (soort gevoel van anything can happen ookal staan tm het ontvangen van het renteaanbod alle vinkjes op groen.)quote:Op dinsdag 7 januari 2025 13:50 schreef Bami het volgende:
Hey we hebben nummer 88 overgeslagen.
[..]
Ik werkte in die hoek en het is inderdaad wel zo dat je in principe gewoon 1 aanvraag indient. Rentepercentage etc weet je al zonder een aanvraag in te dienen en als het goed is doe je de aanvraag op de voor die klant meest passende constructie waarvan je ook verwacht dat het rondkomt. Als je een edgecase hebt bespreek je die voor en dien je de aanvraag pas in als de bank verwacht dat het rondkomt.
Ik zie ook niet echt winst van meerdere aanvragen indienen? In theorie heb je sneller je hypotheek rond na een afwijzing, maar als je een afwijzing krijgt mankeert er meestal iets aan je dossier wat bij een andere geldverstrekker ook voor problemen kan zorgen. Of je adviseur heeft zijn/haar werk niet heel grondig gedaan.
En geldverstrekkers vinden het inderdaad niet leuk om aanvragen te ontvangen die geen verder vervolg krijgen, dus als adviseur is het handig om daar voorzichtig mee te zijn als je een beetje good will wilt houden.
Ik geloof je meteen…. Ik dacht ook dat het zo ging. Maar nu frons ik m’n wenkbrauwen bij de praktijk.quote:Op dinsdag 7 januari 2025 13:58 schreef Bami het volgende:
Also, je hebt overal toch ongeveer dezelfde stukken nodig en dat verzamelen is wat meestal het langste duurt. Qua beoordelingstermijnen vanuit de geldverstrekker kan je dat gewoon meenemen in je zoek criteria, als je echt weinig tijd hebt. Ik zie niet hoe dat ervoor zou zorgen dat het langer duurt.
@Bami zegt idd veel duidelijker wat ik ook al bedoelde, je vraagt wel percentages e.d. overal op, maar je feitelijke aanvraag doe je niet bij meerdere tegelijk..quote:Op dinsdag 7 januari 2025 15:34 schreef _Lily_ het volgende:
[..]
Ah helder. Nja in feite is exact dit gebeurd. We hebben geen standaard situatie. Dat hebben we uitvoerig voorgesproken met de verstrekker. Was allemaal prima. En uiteindelijk toch niet. Wat mijn vertrouwen een beetje heeft geminderd (soort gevoel van anything can happen ookal staan tm het ontvangen van het renteaanbod alle vinkjes op groen.)
In ons geval was de opgegeven reden van afwijzing vooraf voorbesproken specifiek met een acceptant van de verstrekker
Ik heb hier geen antwoord op want dit denk ik dus ook exact. M’n adviseur blijft positief en er is op papier geen vuiltje aan de lucht.quote:Op dinsdag 7 januari 2025 15:52 schreef freak1 het volgende:
[..]
@:bami zegt idd veel duidelijker wat ik ook al bedoelde, je vraagt wel percentages e.d. overal op, maar je feitelijke aanvraag doe je niet bij meerdere tegelijk..
wat ik wel vreemd vind in deze is dat je vooraf alles bespreekt met de acceptant van de hypotheek verstrekker, en dat hij dan alsnog afgewezen wordt. ik had ook een redelijk speciale casus ivm loondienst, eigen bedrijven etc. etc. en daar was ook het nodige vooroverleg voor nodig met de acceptant. echter was nadat de acceptant alles had gecontroleerd, vragen had gesteld en tevreden was er geen enkel issue meer.. dat is ook zijn rol voor zover ik weet... vind het bijzonder.
maar, en dat zou ik zeker even nakijken bij je adviseur, als je adviseur met de acceptant contact had over je situatie. en die heeft de aanvraag goedgekeurd als in, hij geeft een positief advies (je geeft zelf aan alle vinkjes staan op groen). wat is er dan veranderd tussen alle vinkjes staan op groen en we doen je toch geen aanbod? dat zou ik wel van mijn adviseur willen weten...quote:Op dinsdag 7 januari 2025 15:59 schreef _Lily_ het volgende:
[..]
Ik heb hier geen antwoord op want dit denk ik dus ook exact. M’n adviseur blijft positief en er is op papier geen vuiltje aan de lucht.
Maar ik frons m’n wenkbrauwen want dit heeft kostbare financieringstijd gekost en die tijd is niet eeuwig. En daarnaast had de adviseur die afwijzing ook niet voorzien dus wie weet hoe betrouwbaar die positiviteit is
Ik vind t allemaal gewoon erg vervelend.
En zit verder niet in de huizenwereld dus ik kan niet putten uit eigen ervaringen. Dit is ons 2e koophuis maar de vorige keer (2013) ging t heel anders. De adviseur gooide meerdere aanvragen eruit. We hadden toen ook geen standaard situatie. En kregen dus van 4 verstrekkers 1 afwijzing en 3 offertes terug en toen was dat allemaal heel snel gepiept.
Ik was aanwezig toen hij met de acceptant overlegde (op de speaker). Het ging om een specifieke inkomstensituatie die bij de ene verstrekker wel een probleem is en bij de andere niet (doelgroepen beleid). Dit overleggen we dus vooraf. Was geen probleem. En toen werd dat toch als reden aangewezen. Er was verder niets veranderd aan de situatie.quote:Op dinsdag 7 januari 2025 16:19 schreef freak1 het volgende:
[..]
maar, en dat zou ik zeker even nakijken bij je adviseur, als je adviseur met de acceptant contact had over je situatie. en die heeft de aanvraag goedgekeurd als in, hij geeft een positief advies (je geeft zelf aan alle vinkjes staan op groen). wat is er dan veranderd tussen alle vinkjes staan op groen en we doen je toch geen aanbod? dat zou ik wel van mijn adviseur willen weten...
Misschien heb je er iets aan: niet recent, maar in de tijd dat HRA nog voor aflossingsvrije hypotheken gold. Zijn we parallel bij twee hypotheekadviseurs* langsgegaan. Bij de ene kregen we nul op rekest, bij de andere kregen we twee offertes: 1) Van de bestaande hypotheeknemer (we hadden al een huis in de verkoop met hypotheek), 2) Van de hypotheeknemer waar de adviseur de meeste provisie ving.quote:Op dinsdag 7 januari 2025 12:38 schreef _Lily_ het volgende:
Anderen ook recente ervaring dat je gewoon meerdere verstrekkers tegelijk kan aanschrijven?
Hou toch eens op met dat achterhaalde stokpaardje. Provisie bestaat al heel lang niet meer.quote:Op dinsdag 7 januari 2025 19:52 schreef blomke het volgende:
[..]
Misschien heb je er iets aan: niet recent, maar in de tijd dat HRA nog voor aflossingsvrije hypotheken gold. Zijn we parallel bij twee hypotheekadviseurs* langsgegaan. Bij de ene kregen we nul op rekest, bij de andere kregen we twee offertes: 1) Van de bestaande hypotheeknemer (we hadden al een huis in de verkoop met hypotheek), 2) Van de hypotheeknemer waar de adviseur de meeste provisie ving.
* "Execution Only" bestond toen nog niet.
Dit. 1000x maal dit.quote:Op dinsdag 7 januari 2025 19:57 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
Hou toch eens op met dat achterhaalde stokpaardje. Provisie bestaat al heel lang niet meer.
Oh maar dat is ook wel echt heel lelijk. Daar hadden wij nog wel eens accountmanagers voor om te kijken of we zoiets er alsnog doorheen konden krijgen. Maar dan kan ik me voorstellen dat je nu graag iets meer opties zou hebben lopen, dan is het echt ff maatwerk om dat goed op te lossen en dat kan ook meerdere aanvragen betekenen.quote:Op dinsdag 7 januari 2025 15:34 schreef _Lily_ het volgende:
[..]
Ah helder. Nja in feite is exact dit gebeurd. We hebben geen standaard situatie. Dat hebben we uitvoerig voorgesproken met de verstrekker. Was allemaal prima. En uiteindelijk toch niet. Wat mijn vertrouwen een beetje heeft geminderd (soort gevoel van anything can happen ookal staan tm het ontvangen van het renteaanbod alle vinkjes op groen.)
In ons geval was de opgegeven reden van afwijzing vooraf voorbesproken specifiek met een acceptant van de verstrekker
Ik ben een enorm voorstander van aflossingsvrije leningdelen, helemaal bij hele lage rentestanden. Beeld je in dat we weer op 1.7% ofzo komen, dan hebben we het over bedragen waar je tegenaan kan sparen, inflatie doet de rest.quote:Op dinsdag 7 januari 2025 13:37 schreef freak1 het volgende:
[..]
waar de troll me wel aan doet denken is een filmpje wat ik deze week toevallig zag..
volgens mij bij hoeveel ben je waard.
2 mensen met een woonboot, aflossingsvrije hypotheek zoals dat uiteraard destijds werd aangemoedigd, 30 jaar rente betaald en aan het einde van de rit was die hele boot niet echt veel meer waard geworden, ook omdat er wel onderhoud was gepleegd, maar er ook wel renovatie nodig was.. dat in combinatie met dat de huidige hypotheek verstrekker niet langer woonboten wilde doen.. die moesten toch nog even snel voor het einde van hun hypotheek ineens veel gaan regelen.. vond dat wel een bijzonder voorbeeld terwijl we in dit topic toch eigenlijk wel standaard een aantal orakels hebben die de aflossingsvrije maar blijven aanmoedigen....
Partner, omgeving zat, academicus naast zich waar hij klaar mee is. Er zijn zoveel redenen. Maar ja, de prijzen zijn in die tijd ernstig gestegen.quote:Op dinsdag 7 januari 2025 15:11 schreef Bosbeetle het volgende:
Ah ik wist niet dat de rentes weer omlaag aan het gaan zijn, zullen de huizenprijzen wel stijgen.
Overbuurman van ons die er na ons is komen wonen gaat het ook al weer verkopen, buiten funda om, en waarschijnlijk plukt hij er wel een flink percentage tussenuit. (en wij wonen er pas 2,5 jaar)
Hoeveel nullen mogen er in een reactie veld voordat jij zegt... Doe ff normaal? 😏quote:
quote:Op woensdag 8 januari 2025 01:26 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Ik ben een enorm voorstander van aflossingsvrije leningdelen, helemaal bij hele lage rentestanden. Beeld je in dat we weer op 1.7% ofzo komen, dan hebben we het over bedragen waar je tegenaan kan sparen, inflatie doet de rest.
Het probleem is alleen, de gemiddelde mens is een erg slechte spaarder. Ik heb ook een (meegenomen) aflossingsvrij leningdeel. Ik ben een dief van mijn portemonnee als ik die aflos. Maar daarentegen heb ik wel depositos die 10+ jaar houdbaar zijn specifiek voor deze hypotheek. Mega winst? Tuurlijk niet. Winst? Ja.
Dus tja. Voor een gemiddeld mens is het een slecht idee. Maar in sommige situaties is aflossingsvrij financieel gewoon echt de betere keuze, maar dan heb ik het niet over lening verhogend.
[..]
Partner, omgeving zat, academicus naast zich waar hij klaar mee is. Er zijn zoveel redenen. Maar ja, de prijzen zijn in die tijd ernstig gestegen.
[..]
Hoeveel nullen mogen er in een reactie veld voordat jij zegt... Doe ff normaal? 😏
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
eens, heb het ook al eerder gezegd dat in zeer specifieke situaties een aflossingsvrije hypotheek kan werken.. maar over het algemeen is dat idd niet weggelegd voor de gemiddelde NL-er die niet kan sparen en gaan de meeste situaties er wel vanuit dat je een basis vermogen hebt wat je al meteen gaat beleggen.. met de huidige rentestanden is het niet handig en wil je die bult zsm aflossen.. maargoed dat is naar mijn mening tegenover de gemiddelde NL-er.quote:Op woensdag 8 januari 2025 01:26 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Ik ben een enorm voorstander van aflossingsvrije leningdelen, helemaal bij hele lage rentestanden. Beeld je in dat we weer op 1.7% ofzo komen, dan hebben we het over bedragen waar je tegenaan kan sparen, inflatie doet de rest.
Het probleem is alleen, de gemiddelde mens is een erg slechte spaarder. Ik heb ook een (meegenomen) aflossingsvrij leningdeel. Ik ben een dief van mijn portemonnee als ik die aflos. Maar daarentegen heb ik wel depositos die 10+ jaar houdbaar zijn specifiek voor deze hypotheek. Mega winst? Tuurlijk niet. Winst? Ja.
Dus tja. Voor een gemiddeld mens is het een slecht idee. Maar in sommige situaties is aflossingsvrij financieel gewoon echt de betere keuze, maar dan heb ik het niet over lening verhogend.
Ja die mening is wat matig. Denk ik.quote:Op woensdag 8 januari 2025 07:34 schreef freak1 het volgende:
[..]
eens, heb het ook al eerder gezegd dat in zeer specifieke situaties een aflossingsvrije hypotheek kan werken.. maar over het algemeen is dat idd niet weggelegd voor de gemiddelde NL-er die niet kan sparen en gaan de meeste situaties er wel vanuit dat je een basis vermogen hebt wat je al meteen gaat beleggen.. met de huidige rentestanden is het niet handig en wil je die bult zsm aflossen.. maargoed dat is naar mijn mening tegenover de gemiddelde NL-er.
Hangt er vanaf wat je doel is. Voor maximale winst is aflossen van in de afgelopen jaren afgesloten of overgesloten hypotheken inderdaad niet handig. Die hebben zulke lage rentes, dat ook gezien de inflatie aflossen niet rendabel is.quote:Op woensdag 8 januari 2025 08:50 schreef hilliebillie het volgende:
Maar achteraf hadden we het geld waarmee we hebben afgelost beter kunnen sparen (of beleggen) blijkbaar.
Nee, dat vond men toen niet slim want hey, het is toch 0% dus waarom zou je? En toen was het ineens geen 0% meer en toen stonden diezelfde mensen die jou niet slim vonden op hun achterste poten.quote:Op woensdag 8 januari 2025 10:06 schreef laziness het volgende:
Tja toen ik mijn studieschuld snel afloste toen de rente op 0% stond vond men dat ook niet slim want ja elders behaalde je rendement maar het ging om een klein bedrag waar de te behalen winst max een paar tientjes was terwijl de schuld afbetaald hebben wel zeer veel voordelen heeft bij een huis kopen etc. Dus ik heb 'm gewoon afgelost gedurende die 0% periode en was blij dat het rond was.
dit gaan we ook zien als de rentevaste periode af gaat lopen van al die mensen die 1.8 procent (en lager) tegen 10 jaar vast hebben gezet. en dan 4% voor hun kiezen krijgen. nog altijd een prima rente.quote:Op woensdag 8 januari 2025 13:09 schreef CoolGuy het volgende:
[..]
Nee, dat vond men toen niet slim want hey, het is toch 0% dus waarom zou je? En toen was het ineens geen 0% meer en toen stonden diezelfde mensen die jou niet slim vonden op hun achterste poten.
Ik zeg; goed gedaan. De voordelen van dat niet aflossen wogen én wegen niet op tegen de voordelen van wél aflossen.
Dat is wel de grap met een stukje 10 jaar vast en een stuk 20 jaar.quote:Op woensdag 8 januari 2025 16:59 schreef hilliebillie het volgende:
Hier ‘gelukkig’ geen hele grote hap aflossingsvrij en destijds ook geen hele lage rente. Nu met het afsluiten van een nieuwe hypotheek ivm aanschaf van een grotere woning dit deel meegenomen. Rente stond eigenlijk nog 2 jaar vast, nu nagenoeg dezelfde rente als eerst, net iets lager.
Sparen kan ik er niet tegen doen. Maar goed tzt dat we weer geld hebben om af te lossen eens kijken op welk deel we dat het beste kunnen doen.
en dan te bedenken dat ik 40 jaar geleden superblij was met mijn rentepercentage van 8,75% 5 jaar vastquote:Op woensdag 8 januari 2025 13:04 schreef Leandra het volgende:
Toen onze hypotheekrente 4,3% was ging ik vooral voor extra aflossen, nu we een hypotheekrente van 1,57% hebben spaar ik voor extra aflossen als de RVP is afgelopen (2040).
Als ik er dan één hypotheekdeel mee kan aflossen vind ik het prima.
Ik spaar maandelijks en ieder jaar doe ik dat bedrag naar een deposito, en afhankelijk van de rente zet ik die een X aantal jaar vast.
Mocht de rente in 2030 nou heel hoog zijn zou ik het bedrag wat op dat moment beschikbaar is en dat jaar gespaard is ook voor 10 jaar vast kunnen zetten.
50 jaar geleden, de hypotheekrente van 12% met daaropvolgend een forse prijsdaling hoort bij 1980 tot 1985quote:Op woensdag 8 januari 2025 17:56 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
en dan te bedenken dat ik 40 jaar geleden superblij was met mijn rentepercentage van 8,75% 5 jaar vast
omdat ie daarna langzaam steeg tot 12% en de koophuizen wel 3 jaar lang een 30% onder de aankoop waarde stonden
Toen was er in de USA ook zo een zot ( RR) die perse de staatsschuld wilde aflossen en keihard op de bestedingsrem trapte
Het verschil is natuurlijk wel ineens, maar bij de meeste mensen is hun inkomen in 10 jaar natuurlijk wel gestegen en is die nieuwe 400 euro per maand minder dan het eerdere bedrag in percentage van het inkomen. Het zal wat aanpassen zijn, maar voor de meeste mensen moet het goed betaalbaar zijn.quote:Op woensdag 8 januari 2025 16:26 schreef freak1 het volgende:
[..]
dit gaan we ook zien als de rentevaste periode af gaat lopen van al die mensen die 1.8 procent (en lager) tegen 10 jaar vast hebben gezet. en dan 4% voor hun kiezen krijgen. nog altijd een prima rente.
maar dan ineens te dealen hebben met een 1.8 procent over een 4 ton hypotheek = effectief 366 euro per maand (in veel gevallen minder, maargoed
en na die 10 jaar, als er waarschijnlijk nog een 3 ton van openstaat en dan tegen 4 procent ineens effectief 610 euro per maand moeten gaan betalen. en dat is waarschijnlijk de groep die niet ineens netto 250 (en bruto 400) per maand extra kan gaan missen.. en het is niet alsof de afgelopen jaren de energie e.d. zoveel goedkoper is geworden.
wat vliegt de tijd hequote:Op woensdag 8 januari 2025 18:00 schreef Leandra het volgende:
[..]
50 jaar geleden, de hypotheekrente van 12% met daaropvolgend een forse prijsdaling hoort bij 1980 tot 1985
Het lijkt me dat je toch wel weet of je 22 was of 32 toen deze situatie actueel was.quote:Op woensdag 8 januari 2025 18:00 schreef Leandra het volgende:
[..]
50 jaar geleden, de hypotheekrente van 12% met daaropvolgend een forse prijsdaling hoort bij 1980 tot 1985
ik was 30 ja, das inderdaad 43 jaar geledenquote:Op woensdag 8 januari 2025 18:38 schreef CoolGuy het volgende:
[..]
Het lijkt me dat je toch wel weet of je 22 was of 32 toen deze situatie actueel was.
Mwah, hangt op wel meer dingen...quote:Op woensdag 8 januari 2025 18:40 schreef Leandra het volgende:
[..]
Alles hangt op cognitieve vaardigheden...
Daar kan ik me ook wel wat bij voorstellen, bij die emotie. Ik zou gezien de waardestijging ook onrustig worden als de hypotheekschuld 50% van de waarde zou zijn. De afgelopen jaren van prijsstijgingen helpen dan wel de LTV te verlagen, maar historische gebeurtenissen geven geen garantie....quote:Op woensdag 8 januari 2025 09:50 schreef Hanca het volgende:
Maar ik ben als accountant ook mensen tegengekomen die erg onrustig werden van hoge schulden, ook als je die pas over 25 jaar hoeft af te lossen. Zelfs voorstellen om een deposito er tegenover te zetten die daar vlak voor vrij zou vallen hielp niet.
Ja, dat heeft een voordeel. Maar hoe komt het er weer uit als de nood aan de man is??quote:Op woensdag 8 januari 2025 09:50 schreef Hanca het volgende:
Als je zo iemand bent en je hebt het geld, kan aflossen best een optie zijn. Het voordeel is dat het geld niet weg is: het zit in je huis.
Het komt er allereerst uit als lagere lasten, waardoor de nood minder snel aan de man is. En ja, bij echt grote problemen moet je dan verkopen en iets goedkopers terugkopen.quote:Op woensdag 8 januari 2025 19:38 schreef blomke het volgende:
[..]
Ja, dat heeft een voordeel. Maar hoe komt het er weer uit als de nood aan de man is??
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |