abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 4 januari 2025 @ 13:13:31 #1
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_216171545
Ik heb een tijdje terug een stoofvlees recept gemaakt waar herfstbok in gaat maar het werd onwijs bitter.
Wie heeft ervaring ermee en weet hoe ik het recept het beste kan aanpassen om dit te voorkomen?

Moet ik een ander soort bier gebruiken? of liever maar een klein scheutje gebruiken? Ik kan ook wanneer het bijna klaar is wat bier toevoegen maar ook weer niet veel want de saus is dik stroperig door ontbijtkoek en dat doe ik dan teniet. er zit verder genoeg suikers in dus daarmee los ik het ook niet op.

Het recept:
https://www.jumbo.com/rec(...)en-bokbier-1447283-7
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef <a href="http://forum.fok.nl/user/profile/440248" target="_blank" >Working_Class_Hero</a> het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
pi_216171809
Pa gebruikt altijd donker bier omdat dat vaak een zoetere smaak heeft (wel even de smaak testen hic), die vond die smaak ook niet lekker. Was uitstekend als meerdaagse kerstmaaltijd
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_216171865
Een bokje mag ietsje bitter zijn, maar dat verschilt van merk tot merk.

Iets om de schotel goed te verpesten, is om de een aanbaksels los te schrapen als je al even aan het stoven bent. De aanbaksels als je het vlees en groente aanzet, zijn smaakvol. Als je eenmaal stooft en je hebt koek enzo toegevoegd, waardoor het bindt, is de kans groot dat het weer iets aanbakt. Die aanbaksels wil je niet door de stoof roeren, want die zijn puur bitter.

Verder niet te gek doen met paprikapoeder. Paprikapoeder verbrandt snel en is veel smaakvoller als je dat toevoegt nadat je temperatuur hebt teruggebracht.

[ Bericht 8% gewijzigd door Jordy-B op 04-01-2025 17:27:03 ]
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_216171934
Heb in Belgie ergens eens gezien dat ze een klein glaasje port of madeira gebruikten ipv van een flesje bier.
  zaterdag 4 januari 2025 @ 14:50:00 #5
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_216172209
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2025 13:50 schreef Sabata het volgende:
Pa gebruikt altijd donker bier omdat dat vaak een zoetere smaak heeft (wel even de smaak testen hic), die vond die smaak ook niet lekker. Was uitstekend als meerdaagse kerstmaaltijd
Welke smaak vond ie ook niet lekker, van herfstbok?
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef <a href="http://forum.fok.nl/user/profile/440248" target="_blank" >Working_Class_Hero</a> het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
  zaterdag 4 januari 2025 @ 14:51:02 #6
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_216172215
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 januari 2025 14:01 schreef Jordy-B het volgende:
Een bokje mag ietsje bitter zijn, maar dat verschilt van merk tot merk.

Iets om de schotel goed te verpesten, is om de een aanbaksels los te schrapen als je als even aan het stoven bent. De aanbaksels als je het vlees en groente aanzet, zijn smaakvol. Als je eenmaal stooft en je hebt koek enzo toegevoegd, waardoor het bindt, is de kans groot dat het weer iets aanbakt. Die aanbaksels wil je niet door de stoof roeren, want die zijn puur bitter.

Verder niet te gek doen met paprikapoeder. Paprikapoeder verbrandt snel en is veel smaakvoller als je dat toevoegt nadat je temperatuur hebt teruggebracht.
Ja maar het was echt te bitter geworden
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef <a href="http://forum.fok.nl/user/profile/440248" target="_blank" >Working_Class_Hero</a> het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
  zaterdag 4 januari 2025 @ 14:56:33 #7
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_216172256
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 januari 2025 14:51 schreef madeliefff het volgende:

[..]
Ja maar het was echt te bitter geworden
Beetje bruine suiker.
The love you take is equal to the love you make.
pi_216172266
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 januari 2025 14:50 schreef madeliefff het volgende:

[..]
Welke smaak vond ie ook niet lekker, van herfstbok?
Herfstbok idd, hij vond dat juist donker bier met een zoetere smaak beter complimenteerde
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  zaterdag 4 januari 2025 @ 15:14:41 #9
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_216172381
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2025 14:57 schreef Sabata het volgende:

[..]
Herfstbok idd, hij vond dat juist donker bier met een zoetere smaak beter complimenteerde
Ah. Weet je welke dat dan is? Ik heb namelijk geen verstand van bier
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef <a href="http://forum.fok.nl/user/profile/440248" target="_blank" >Working_Class_Hero</a> het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
pi_216172712
Ik lust geen bier maar in mijn stoofvlees doe ik altijd warsteiner winter bier.
  zaterdag 4 januari 2025 @ 15:53:45 #11
503714 SebbeSwensje
No one here is exactly what he
pi_216172734
Volgens mij moet er juist bruin bier in, maar ik ben geen chefkok.
Appears.
pi_216173707
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 januari 2025 15:14 schreef madeliefff het volgende:

[..]
Ah. Weet je welke dat dan is? Ik heb namelijk geen verstand van bier
Meestal pakte hij Heineken Oud Bruin, tot dat eruit ging in het assortiment. Nu Brand Oud Bruin (eerste de beste die we in de dorpswinkel tegen kwamen)
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  zaterdag 4 januari 2025 @ 18:38:44 #13
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_216174313
Abdijbier
Peperkoek of stroop of bruine suiker.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_216174321
Geen herfstbok gebruiken, gebruik westmalle dubbel.
  maandag 6 januari 2025 @ 09:53:48 #15
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216189174
Stoofvlees maak ik met wijn, niet met bier
pi_216189290
Een zoet bier en de helft gewoon opdrinken, ipv in de stoof.
.
pi_216189402
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2025 09:53 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Stoofvlees maak ik met wijn, niet met bier
Maar dat geeft een totaal andere smaak. Dus als je stoofvlees met bier wil maken, kan je niet het bier vervangen door wijn.

Ik gebruik voor bierstoof goedkope Gerardus Dubbel. Goedkoop, prima voor in de stoof. Ik vind het niet lekker om te drinken.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  woensdag 8 januari 2025 @ 13:26:12 #18
35189 Troel
scherp en bot
pi_216214299
Hier gaat er of Guinness of een bock van de plaatselijke brouwer door het stoofvlees. En ik prefereer stoofvlees zonder ontbijtkoek of peperkoek.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  donderdag 9 januari 2025 @ 19:17:41 #19
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_216231177
quote:
7s.gif Op maandag 6 januari 2025 10:40 schreef sigme het volgende:

[..]
Maar dat geeft een totaal andere smaak. Dus als je stoofvlees met bier wil maken, kan je niet het bier vervangen door wijn.

Jammer wel , en wat als ik het alleen met water of vleesfond maak? Is het dan saai? Ik heb wel t ontbijtkoek wat de grootste smaakmaker is in t recept
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef <a href="http://forum.fok.nl/user/profile/440248" target="_blank" >Working_Class_Hero</a> het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
  donderdag 9 januari 2025 @ 19:34:50 #20
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_216231672
quote:
1s.gif Op donderdag 9 januari 2025 19:17 schreef madeliefff het volgende:

[..]
Jammer wel , en wat als ik het alleen met water of vleesfond maak? Is het dan saai? Ik heb wel t ontbijtkoek wat de grootste smaakmaker is in t recept
Vleesfond, laurier, kruidnagel, mosterd.
The love you take is equal to the love you make.
pi_216231767
Ik zou zelf geen bokbier gebruiken, maar gewoon een dubbel.
-nee-
  vrijdag 10 januari 2025 @ 20:48:13 #22
399258 n0sferat2
houdt van vijgen
pi_216245248
Leffe Bruin of St Bernardus Abt 12 gebruiken. ^O^
Waar geen menselijkheid heerst, is het aan u om te streven naar humaniteit.
pi_216281194
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 januari 2025 13:13 schreef madeliefff het volgende:
Ik heb een tijdje terug een stoofvlees recept gemaakt waar herfstbok in gaat maar het werd onwijs bitter.
Wie heeft ervaring ermee en weet hoe ik het recept het beste kan aanpassen om dit te voorkomen?

Moet ik een ander soort bier gebruiken? of liever maar een klein scheutje gebruiken? Ik kan ook wanneer het bijna klaar is wat bier toevoegen maar ook weer niet veel want de saus is dik stroperig door ontbijtkoek en dat doe ik dan teniet. er zit verder genoeg suikers in dus daarmee los ik het ook niet op.

Het recept:
https://www.jumbo.com/rec(...)en-bokbier-1447283-7
Vergeet dat recept. Gebruik deze van Jeroen Meus.

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/stoofvlees-friet

Die kan ik inmiddels dromen en is echt werkelijk koningsvoer.

Het bier is wel sleutel tot een goeie pan. Wat zwaarder, zoetig bier is noodzakelijk. Mijn oma gebruikte en vader gebruikt Oud Bruin, ik doe er Westmalle dubbel of St Bernardus Abt12 in. Denk ook wel dat een LaTrappe dubbel of quadrupel lekker zal zijn.
Het bier is je stoofvocht, dus niet maar een klein beetje gebruiken of op het laatste toevoegen.

Pro tips:
- Laat het bier warm zijn zodra je het samenvoegt met het vlees.
- Gebruik 2 pannen, 1 bakpan voor het vlees aanbakken en 1 stoofpan. Bak alleen je uien in de stoofpan op maximaal middel vuur. Blus je bakpan af met het bier wat opwarmt. Veel alcohol verdampt ook waardoor het minder wrang en bitter wordt.
- Als je je uien bakt, vlak voordat ze gaar zijn, doe er 1 of 2 eetlepels meel bij. Wordt je saus iets dikker van.
- eerste half uur als alles in de pan zit, laat de deksel er nog een kwart af. Zo kan de rest van de alcohol verdampen. Dat wrange moet er uit, daaaar wordt het ook bitter van.

Let niet op de prijs overigens, gebruik die biertjes.

Hoop dat je hier wat aan hebt. Ik maak dit iedere herfst, winter iedere 2 maanden wel een keer. Of soortgelijk iets zoals varkenswangetjes in rodenbach.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_216281235
quote:
14s.gif Op donderdag 9 januari 2025 19:36 schreef Marsenal het volgende:
Ik zou zelf geen bokbier gebruiken, maar gewoon een dubbel.
Dubbel of quadrupel inderdaad. Geen pils, blond, weisen of trippel. Dat is goed voor andere zaken.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_216281289
quote:
2s.gif Op woensdag 8 januari 2025 13:26 schreef Troel het volgende:
Hier gaat er of Guinness of een bock van de plaatselijke brouwer door het stoofvlees. En ik prefereer stoofvlees zonder ontbijtkoek of peperkoek.
Steak n ale pie :Y 8-)
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_216281363
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2025 09:53 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Stoofvlees maak ik met wijn, niet met bier
Hoezo? Persoonlijke preferentie misschien?

Hoe zeer ik een boeeeuuuef bourguignon ook heel heeeel heeel lekker vind, ik kom toch altijd weer terug bij het stoofvlees met bier.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  Moderator maandag 13 januari 2025 @ 15:48:57 #27
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_216281919
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2025 14:58 schreef Red_85 het volgende:
Hoop dat je hier wat aan hebt. Ik maak dit iedere herfst, winter iedere 2 maanden wel een keer. Of soortgelijk iets zoals varkenswangetjes in rodenbach.
Krijg gelijk weer trek in varkenswangen. Mooi vlees!

Ik gebruik zelf om te stoven altijd Oud Bruin of Westmalle Dubbel. Net wat voorradig is in de lokale supermarkt.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  maandag 13 januari 2025 @ 16:43:54 #28
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216282582
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2025 15:06 schreef Red_85 het volgende:

[..]
Hoezo? Persoonlijke preferentie misschien?

Correct, bovendien heb ik wijn altijd in huis, maar "stoofbier" niet
pi_216283449
Voeg 2 boterhammen met aan een kant mosterd en aan de andere kant appelstroop toe. Dik besmeren (Eén met de stroop kant naar beneden, en de andere met de mosterd kant) zo bovenop het vlees leggen totdat ze uitelkaar vallen

En gebruik svp een goede trappist en geen goedkoop supermarktbier
Fuk spelvauten
pi_216288354
quote:
14s.gif Op maandag 13 januari 2025 15:48 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]
Krijg gelijk weer trek in varkenswangen. Mooi vlees!

Ik gebruik zelf om te stoven altijd Oud Bruin of Westmalle Dubbel. Net wat voorradig is in de lokale supermarkt.
Oud bruin deed mn oma en doet mn vader ook.
Niks mis mee :)

Varkenswangen zijn overigens topvleesstukken. Echt zo raar dat dat niet meer wordt gegeten hier. Kalfswang is ook zoiets. Geweldig zoiets.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_216288372
quote:
1s.gif Op maandag 13 januari 2025 17:46 schreef Beau_ter_Ham het volgende:
Voeg 2 boterhammen met aan een kant mosterd en aan de andere kant appelstroop toe. Dik besmeren (Eén met de stroop kant naar beneden, en de andere met de mosterd kant) zo bovenop het vlees leggen totdat ze uitelkaar vallen

En gebruik svp een goede trappist en geen goedkoop supermarktbier
Als je alleen trappist mag gebruiken ben je wel beperkt. Die abt 12 is ook geen trappist maar wel een van de beste om je vlees in te stoven.

Geen pils. Never nooit niet.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 13 januari 2025 @ 23:27:14 #32
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_216288396
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2025 14:58 schreef Red_85 het volgende:

[..]
Vergeet dat recept. Gebruik deze van Jeroen Meus.

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/stoofvlees-friet

Die kan ik inmiddels dromen en is echt werkelijk koningsvoer.

Het bier is wel sleutel tot een goeie pan. Wat zwaarder, zoetig bier is noodzakelijk. Mijn oma gebruikte en vader gebruikt Oud Bruin, ik doe er Westmalle dubbel of St Bernardus Abt12 in. Denk ook wel dat een LaTrappe dubbel of quadrupel lekker zal zijn.
Het bier is je stoofvocht, dus niet maar een klein beetje gebruiken of op het laatste toevoegen.

Pro tips:
- Laat het bier warm zijn zodra je het samenvoegt met het vlees.
- Gebruik 2 pannen, 1 bakpan voor het vlees aanbakken en 1 stoofpan. Bak alleen je uien in de stoofpan op maximaal middel vuur. Blus je bakpan af met het bier wat opwarmt. Veel alcohol verdampt ook waardoor het minder wrang en bitter wordt.
- Als je je uien bakt, vlak voordat ze gaar zijn, doe er 1 of 2 eetlepels meel bij. Wordt je saus iets dikker van.
- eerste half uur als alles in de pan zit, laat de deksel er nog een kwart af. Zo kan de rest van de alcohol verdampen. Dat wrange moet er uit, daaaar wordt het ook bitter van.

Let niet op de prijs overigens, gebruik die biertjes.

Hoop dat je hier wat aan hebt. Ik maak dit iedere herfst, winter iedere 2 maanden wel een keer. Of soortgelijk iets zoals varkenswangetjes in rodenbach.
Geef je ook wel eens etentjes? :@ :9
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_216288405
quote:
11s.gif Op maandag 13 januari 2025 23:27 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]
Geef je ook wel eens etentjes? :@ :9
:D

Ja. Voor irl bekenden ;)
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 13 januari 2025 @ 23:29:35 #34
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_216288413
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2025 23:28 schreef Red_85 het volgende:

[..]
:D

Ja. Voor irl bekenden ;)
-O-
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_216288438
quote:
1s.gif Op maandag 13 januari 2025 23:29 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]
-O-
:D
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  Moderator dinsdag 14 januari 2025 @ 11:04:55 #36
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_216291189
quote:
1s.gif Op maandag 13 januari 2025 23:22 schreef Red_85 het volgende:
Varkenswangen zijn overigens topvleesstukken. Echt zo raar dat dat niet meer wordt gegeten hier. Kalfswang is ook zoiets. Geweldig zoiets.
Kwam ooit bij een slager hier en vroeg aan de bediende of ze ook varkenswangen hadden. Reageerde ze meteen: 'Dat is toch vies?!?'.

|:(

De slager zelf kwam van achter en zei alleen maar dat ze de varkenswangen door het gehakt draaien. :').
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_216291935
quote:
85s.gif Op dinsdag 14 januari 2025 11:04 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]
Kwam ooit bij een slager hier en vroeg aan de bediende of ze ook varkenswangen hadden. Reageerde ze meteen: 'Dat is toch vies?!?'.

|:(

De slager zelf kwam van achter en zei alleen maar dat ze de varkenswangen door het gehakt draaien. :').
Die slager zou ik niet vertrouwen. Echte slagers vinden dit namelijk een van de beste stukken vlees die er zijn.

Ik had in mijn oude woonplaats precies het tegenovergestelde. 2 broers hadden die slagerij en de bedienden achter de toonbank waren hun vrouwen en dochters. Die 2 broers waren letterlijk de halve varkens aan het uitbenen en toen ik vroeg of ze ook wangen hadden. Verschrokken keken ze beide om en vertelde mij 'dat zijn de slagersstukken, dit is ons vlees!? :D '
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  dinsdag 14 januari 2025 @ 12:59:42 #38
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216292567
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 januari 2025 12:15 schreef Red_85 het volgende:

[..]
Die slager zou ik niet vertrouwen. Echte slagers vinden dit namelijk een van de beste stukken vlees die er zijn.

Ik had in mijn oude woonplaats precies het tegenovergestelde. 2 broers hadden die slagerij en de bedienden achter de toonbank waren hun vrouwen en dochters. Die 2 broers waren letterlijk de halve varkens aan het uitbenen en toen ik vroeg of ze ook wangen hadden. Verschrokken keken ze beide om en vertelde mij 'dat zijn de slagersstukken, dit is ons vlees!? :D '
Kennissen van ons was een vietnamees dwergvarken aangedraaid maar dat werd een enorm monster van een beest (was dus geen dwergvarken) en zaten daarmee met handen in hun haar, was hun lieve Knorretje maar konden hem niet houden.
Een wederzijdse vriend zei, dat ie hem graag overnam, hij had er een goede plek voor. Beest in de aanhangwagen en reed ermee naar een loonslachterij.
De loonslager vond het maar niets, het vlees was veel te vet....
Sommige slagers hebben gewoon geen idee van goed vlees.
pi_216325603
Westmalle tripel gebruiken
pi_216325935
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2025 22:23 schreef quirina het volgende:
Westmalle tripel gebruiken
Ik raad aan Westmalle Dubbel.

Maar allee ik zeg geen nee tegen stoofvlees gemaakt mee ne tripelke ze
  donderdag 16 januari 2025 @ 23:06:49 #41
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_216326038
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2025 14:58 schreef Red_85 het volgende:

[..]
Vergeet dat recept. Gebruik deze van Jeroen Meus.

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/stoofvlees-friet

Die kan ik inmiddels dromen en is echt werkelijk koningsvoer.

Het bier is wel sleutel tot een goeie pan. Wat zwaarder, zoetig bier is noodzakelijk. Mijn oma gebruikte en vader gebruikt Oud Bruin, ik doe er Westmalle dubbel of St Bernardus Abt12 in. Denk ook wel dat een LaTrappe dubbel of quadrupel lekker zal zijn.
Het bier is je stoofvocht, dus niet maar een klein beetje gebruiken of op het laatste toevoegen.

Pro tips:
- Laat het bier warm zijn zodra je het samenvoegt met het vlees.
- Gebruik 2 pannen, 1 bakpan voor het vlees aanbakken en 1 stoofpan. Bak alleen je uien in de stoofpan op maximaal middel vuur. Blus je bakpan af met het bier wat opwarmt. Veel alcohol verdampt ook waardoor het minder wrang en bitter wordt.
- Als je je uien bakt, vlak voordat ze gaar zijn, doe er 1 of 2 eetlepels meel bij. Wordt je saus iets dikker van.
- eerste half uur als alles in de pan zit, laat de deksel er nog een kwart af. Zo kan de rest van de alcohol verdampen. Dat wrange moet er uit, daaaar wordt het ook bitter van.

Let niet op de prijs overigens, gebruik die biertjes.

Hoop dat je hier wat aan hebt. Ik maak dit iedere herfst, winter iedere 2 maanden wel een keer. Of soortgelijk iets zoals varkenswangetjes in rodenbach.
Bedankt voor de tips!
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef <a href="http://forum.fok.nl/user/profile/440248" target="_blank" >Working_Class_Hero</a> het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
  donderdag 16 januari 2025 @ 23:08:14 #42
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_216326053
quote:
1s.gif Op maandag 13 januari 2025 23:29 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]
-O-
Snel een bekende worden dus
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef <a href="http://forum.fok.nl/user/profile/440248" target="_blank" >Working_Class_Hero</a> het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
pi_216326132
quote:
1s.gif Op donderdag 16 januari 2025 23:08 schreef madeliefff het volgende:

[..]
Snel een bekende worden dus
Ik smeek je

doe westmalle dubbel echt waar

En doe een KLEIN beetje thijm. Maar NIET te veel dan smaakt het als Frans voer :r echt een klein beetje thijm. Dat maakt het verschil.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')