Mikeytt | donderdag 7 november 2024 @ 20:58 |
Ik zie weleens dit soort afbeeldingen van kaasplankjes...![]() Echte no-go's. Kaasplankjes hoeven geen kermis te zijn. Zulke overvolle plankjes met ingrediënten die ook niet eens bij een kaasplankje horen... Witte druiven en kaas is geen goede combinatie! Bij een kaasplank hoort de kaas centraal te staan. Een goede vuistregel is: NOOIT meer garnituurtjes dan kazen. Kies alleen een garnituurtje bij de kazen die niet iedereen meteen zal gaan eten zoals de blauwschimmelkazen of een schapenkaas. Zorg er ook voor dat er voldoende ruimte is tussen de kazen. Maak er geen overvol kermis van. Het moet wel praktisch blijven... ![]() Maak een kaasplankje altijd van een oneven aantal, het liefst 5 of 7. Gebruik dan verschillende kazenfamilies. Bij 5 kazen: - Een witschimmelkaas - Een roodkorstkaas - Een geiten- of schapenkaas - Een oude kaas - Een blauwschimmelkaas Bij 7 kazen kan je hier nog een halfharde kaas en extra roodkorstkaas toevoegen. Dit zijn echte kaasplankjes! ![]() ![]() | |
miss_sly | donderdag 7 november 2024 @ 21:44 |
Ik heb dol op kaasplankjes. Beetje garnituur in de vorm van vijgenjam, brood of toast vind ik altijd wel fijn, maar zo vol als die eerste hoeft voor mij ook niet. | |
Molo | donderdag 7 november 2024 @ 23:20 |
Ligt ook echt amper kaas op ![]() | |
Lienekien | donderdag 7 november 2024 @ 23:31 |
Zijn reclamefoto’s voor de planken. | |
Wantie | donderdag 7 november 2024 @ 23:39 |
| |
SoS87 | vrijdag 8 november 2024 @ 00:29 |
"Ik zie weleens dit soort afbeeldingen van kaasplankjes... " Waar en wanneer zie je ze? | |
111210 | vrijdag 8 november 2024 @ 01:03 |
Dit soort meuk zie je alleen op instagram voorbij komen, heb het in ieder geval nog nooit in het echt gezien | |
Invisibli | vrijdag 8 november 2024 @ 03:23 |
Zolang er maar mosterd is. Het liefst een zoete honingmosterd. | |
Smart_ass | vrijdag 8 november 2024 @ 04:46 |
Zo’n plank is de Amerikaanse interpretatie van een charcuterie board. Weinig kaas inderdaad. | |
Mikeytt | vrijdag 8 november 2024 @ 06:59 |
Garnituur is altijd wel leuk voor erop, maar niet 8 garnituurtjes als je 5 kazen hebt ![]() Vijgenbrood is lekker met schapenkaas. Anders gebruik ik dadelbrood | |
Mikeytt | vrijdag 8 november 2024 @ 07:00 |
Lijkt ook wel zo'n ding te zijn... bij feestjes van vrienden ook. Hebben ze het echt enorm mooi opgemaakt, maar is t 20% kaas en de rest is versiering ![]() | |
Mikeytt | vrijdag 8 november 2024 @ 07:01 |
Je ziet ze hier in het echt ook zo ![]() Als je op kaasplank of cheese board googled, dan kom je alleen maar websites met dit tegen ![]() | |
Mikeytt | vrijdag 8 november 2024 @ 07:02 |
Ligt aan de kaasjes toch? Liever geen honingmosterd bij een triple cream, geitenkaas of zachte roodkorsten | |
Mikeytt | vrijdag 8 november 2024 @ 07:03 |
Je moest eens weten... woon de verjaardig van een 20'er in Rotterdam bij ![]() | |
Jahr00n | vrijdag 8 november 2024 @ 07:27 |
Echt vies die kaasplankjes. Wie kiest dit nou ipv een ijsje in een restaurant | |
111210 | vrijdag 8 november 2024 @ 08:23 |
Rotterdam is sinds enkele jaren dan ook echt een hipsterstad geworden | |
Molo | vrijdag 8 november 2024 @ 09:11 |
Tijdje geleden had je de trend 'boterbord', dat was helemaal idioot ![]() | |
Molo | vrijdag 8 november 2024 @ 09:13 |
Google op 'plateau de fromages' en het lijkt meer op wat je bedoelt denk ik ![]() Vertaling in culturele context kan nogal uitmaken | |
Marsenal | vrijdag 8 november 2024 @ 09:13 |
Waarom noemen mensen dit toch altijd witte druiven? Ze zijn groen. En rode druiven, zijn vaker paars dan rood. Ik stel voor dat we eerst dit oplossen voordat we aan het kaasplank-vraagstuk beginnen. | |
Molo | vrijdag 8 november 2024 @ 09:15 |
Rode kool, witte kool, botervis, honingtomaat, het is wat | |
stavromulabeta | vrijdag 8 november 2024 @ 09:33 |
En dan heb je ook nog eens groene kool. Terwijl witte kool ook al groen is. En paardenworst heeft weer een andere betekenis qua ingredienten dan kattensnoepjes. Ik snap wel waarom de GGZ het zo druk heeft. | |
Mikeytt | vrijdag 8 november 2024 @ 10:24 |
Godverz, ik krijg flashbacks ![]() | |
Mikeytt | vrijdag 8 november 2024 @ 10:27 |
Jezus, wereld van verschil indd ![]() | |
Wantie | vrijdag 8 november 2024 @ 10:29 |
Ja, en dan 20 euro neerleggen voor een paar stukjes kaas die je zelf ook in de winkel had kunnen halen... | |
Hyaenidae | vrijdag 8 november 2024 @ 12:03 |
Ik zeg ook altijd groene druiven. Zelfde als mensen die paarse druiven blauw noemen. | |
ChildoftheStars | zaterdag 9 november 2024 @ 19:04 |
Mijn kaasplankjes, als vrienden langskomen, bestaat uit zoveel dingetjes... kaas en vragen wat de favoriete snackjes zijn van de gast. Wat persoonlijke favorieten ![]() Maar goed... hooguit twee drie keer per jaar | |
Wantie | zaterdag 9 november 2024 @ 19:08 |
Mijn kaasplankje bestaat altijd voor 90% uit vlees, en uiteindelijk blijft de kaas over. | |
Seven. | zaterdag 9 november 2024 @ 19:18 |
Borrelplank ![]() | |
Geerd | zaterdag 9 november 2024 @ 19:19 |
Ok braddie | |
No239SquadronRAF | zaterdag 9 november 2024 @ 20:03 |
Witte druiven gaan super samen met een brie, camembert of feta. | |
Nielojram75 | zaterdag 9 november 2024 @ 20:10 |
Als je St. Agur op je plankje hebt, van de kaasboer, kan je de rest omkleden met Goudse-, brie-wat-eigenlijk-ERUsmeerkaas is,-lullig schapenkaas-en allerhande smaakversterkers die de smaak van je goedkope kaas kunnen verbloemen. Appelstroop, vijgen, druiven.. Goeie kaas+goede port. Kloar. | |
hilliebillie | zaterdag 9 november 2024 @ 20:28 |
De eerste plank die je er op zette is dan ook niet zo zeer een kaasplank, maar meer een borrelplank met van alles en nog wat er op. Niet iedereen is fan van kaas en mensen willen op een verjaardag op een praktische manier verschillende lekkernijen op tafel zetten. En de een doet dat op een plank, de ander in losse bakjes en weer een ander in van die schaaltjes met verschillende vakjes. Ik hou er van! Ik hou ook van kaas, maar wel maar van een paar soorten. Maar een stukje vlees, een plakje komkommer of iets anders vind ik ook zeker lekker (en er evt bij horen op een feestje) | |
Weltschmerz | zaterdag 23 november 2024 @ 16:50 |
Ik zorg altijd voor wat opbouw in een kaasplank, dus best neem je een langwerpige plank zodat het mooi op volgorde ligt en de aansteller van het gezelschap ver weg van de laatste kaas kan zitten. | |
TheFreshPrince | zaterdag 23 november 2024 @ 17:13 |
![]() | |
Marsenal | zaterdag 23 november 2024 @ 17:16 |
Mijn kaasplankje bestaat het liefst uit: beginnen met een paar stukjes manchego. Dan een stukje brood met aioli. Dan pata negra, spianata romana, serranoham, parmaham, bitterballen, kaastengels, minifrikaddelen, garnalenkroketjes en een klap voor de harses van degene die alsnog om blauwschimmel durft te vragen | |
Mikeytt | woensdag 2 juli 2025 @ 20:46 |
a.s. vrijdag moet ik een kaasplank maken voor een verjaardag. Zet jullie schrap voor de beste kaasplank aller tijden ![]() | |
Marsenal | woensdag 2 juli 2025 @ 20:49 |
Maak je wel een foto? | |
Mikeytt | woensdag 2 juli 2025 @ 20:50 |
Uiteraard. Een kaasplankje is geen kaasplankje zonder foto met slecht licht. | |
MadMaster | woensdag 2 juli 2025 @ 20:51 |
Figuurzaagjes, schuurpapier en een leuk stukje hout daarvoor aangeschaft? | |
Marsenal | woensdag 2 juli 2025 @ 20:57 |
Ik zou het leuk vinden als je zo'n plank gebruikte die dan voor de helft in bonte epoxy is gedipt. | |
Mikeytt | woensdag 2 juli 2025 @ 21:00 |
Ben al een beetje aan het plannen. Er wordt een Vidal-Fleury Châteauneuf-du-Pape + Eagles Nest Shiraz wijn bij geschonken, dus een beetje aan het kijken wat er goed bij past. Ben aan t denken aan: - Pierre Robert.... vind iedereen toch wat lekkerder dan een brie (witschimmel) - Charolais dárgolay (geitenkaas) of een Florence maritime, maar die is wat zoutig, dus twijfelgeval - pont Leveque (roodbacterie) - overjarige wilde weide kaas - Roquefort caves baragnaudes (mijn favo), maar misschien dat ik er een normale cambozola bij doe... die vindt iedereen wel lekker, ook mensen die normal geen blauwschimmel eten. Nog niet uit welke garnituurtjes, maar ik doe er denk ik 2. 1 bij de geitenkaas en 1 bij de blauwschimmel. | |
Mikeytt | woensdag 2 juli 2025 @ 21:02 |
haha, neejoh. Ik houd van een simpele traditionele Franse stijl kaasplank.. ![]() zoiets: ![]() Misschien dat ik t op leisteen doe, maar wss gewoon op een normale houten plank | |
Lienekien | woensdag 2 juli 2025 @ 21:03 |
Wat is wijde kaas? | |
Mikeytt | woensdag 2 juli 2025 @ 21:04 |
is een kaasboerderij ![]() | |
Lienekien | woensdag 2 juli 2025 @ 21:08 |
Daar staat ‘wilde weide’. ![]() | |
TheFreshPrince | woensdag 2 juli 2025 @ 21:11 |
![]() | |
Molo | woensdag 2 juli 2025 @ 21:12 |
Wel vegan kaas? | |
Mikeytt | woensdag 2 juli 2025 @ 21:12 |
Nope | |
Molo | woensdag 2 juli 2025 @ 21:13 |
Zonde Had mooi gestaan op een kunststof plank | |
TheFreshPrince | woensdag 2 juli 2025 @ 21:13 |
Leuk, maak een er een foto van en show hem hier. Hoe staat het met de foto van je weckpotten verzameling? | |
Mikeytt | woensdag 2 juli 2025 @ 21:14 |
lees eens terug in dit topic | |
TheFreshPrince | woensdag 2 juli 2025 @ 21:14 |
Ik zie geen foto van je kaasplankje. | |
Managarm | woensdag 2 juli 2025 @ 21:14 |
Dit lijkt op mijn kaasplankje. | |
Mikeytt | woensdag 2 juli 2025 @ 21:15 |
ik zou er eventueel nog een vegan versie van pierre robert op kunnen doen. Die is hier best lekker, maar ik ken niet iedereen die langs komt... weet dat ze allemaal wel kaas eten, maar vegan kaas kan altijd gedoe leveren met allergieën. | |
Mikeytt | woensdag 2 juli 2025 @ 21:15 |
als je terugleest, dan weet je wanneer die komt ![]() | |
capricia | woensdag 2 juli 2025 @ 21:15 |
Maar is dat als dessert, of voor welke gang wil je een kaasplank opdienen? | |
mschol | woensdag 2 juli 2025 @ 21:16 |
kaasplankjes ![]() druiven ![]() af en toe eens een plakje brie, sure... | |
Mikeytt | woensdag 2 juli 2025 @ 21:17 |
Beetje tussen een proeverij en dessert door. Hij wordt gewoon op tafel gelegd rond middernacht, dus puur om op te snacken, want iedereen zal rondlopen door de kamer. | |
Burdie | woensdag 2 juli 2025 @ 21:17 |
Dit is dan ook gewoon een borrelplank, geen kaasplankje. | |
Lienekien | woensdag 2 juli 2025 @ 21:17 |
Stoelendans, of wat? | |
TheFreshPrince | woensdag 2 juli 2025 @ 21:18 |
Hou ik je aan. | |
Mikeytt | woensdag 2 juli 2025 @ 21:20 |
je ziet bijna niet anders als je op 'kaasplank' zoekt ![]() | |
Burdie | woensdag 2 juli 2025 @ 21:23 |
Ik denk dat de woorden in de volksmond wellicht door elkaar worden gebruikt? Zoiets als op jouw foto maak ik voor de borrel en is echt wat anders dan een kaasplank die je als gang bij een diner kunt eten. (Ook heerlijk btw, maar ik kies persoonlijk toch altijd liever zoet ![]() | |
Mikeytt | woensdag 2 juli 2025 @ 21:27 |
Wellicht wel inderdaad. iemand gaf eerder in dit topic de tip om het in het frans te googlen. Dan krijg je hele andere resultaten. Borrelplank vind ik maar niks. ![]() ![]() | |
Bart2002 | woensdag 2 juli 2025 @ 21:28 |
Ok hoor. Waarde Mikey (tt), volgens welke wetten der gastronomie zijn witte druiven en kaas niet compatibel? Ik was gewoon benieuwd want bij ons thuis genieten we van deze (volgens mijn vrouw) perfecte combi. ![]() Voor de duidelijkheid: gaat dus om deze stelling: Het uitroepteken erachter suggereert dat ieder weldenkend mens dit zou moeten weten wegens common sense.... Dus ik was zeer benieuwd naar de waaroms van dit. [ Bericht 16% gewijzigd door Bart2002 op 02-07-2025 21:40:43 ] | |
Mikeytt | woensdag 2 juli 2025 @ 21:37 |
Geen idee wat het met gastronomie te maken heeft, maar zo heb ik het geleerd van een kaasspecialist in Frankrijk. Die stelde dat je eventueel alleen gedroogde druiven moet gebruiken. Druiven zijn te waterig en trekken de smaak van kaas weg. Een blauwschimmel smaakt minder heftig ic.m met een druifje. En er zijn heel weinig kazen die de smaak goed combineren met druif. Ik zou aanraden om het een keer met een kaasspecialist te checken ![]() In Frankrijk zie je vaak wel deze gedroogde druiven op een plankje. Die paren wel goed vanwege de geconcentreerde smaak. ![]() Maar uiteindelijk is smaak persoonlijk. Ik post enkel mijn mening. | |
TheFreshPrince | woensdag 2 juli 2025 @ 21:38 |
Krent. | |
Mikeytt | woensdag 2 juli 2025 @ 21:39 |
is dat hetzelfde? Ze worden altijd verkocht onder gedroogde druiven. Nog nooit gezien als krent/ ![]() | |
Bart2002 | woensdag 2 juli 2025 @ 21:43 |
Ja leuk die verhalen vanuit de dikke duim. Bedank deze "kaasspecialist" ook namens mij en mijn vrouw. Maar jij gelooft blijkbaar alles zonder dat je een idee hebt of het wel klopt wat men jou wijsmaakt. Dit is natuurlijk pure flauwekul omdat de rozijn of krent veel meer smaak heeft maar dat dat de smaak van de kaas blijkbaar niet "weg trekt". Puur gelul m.i. Echt hoor... Je moet niet zomaar alles geloven en gedachteloos napraten. Het is niet echt logisch dat als je 2 dingen met smaak combineert dat degene met weinig smaak de smaak "weg trekt" en dat andere met veel smaak juist niet. De logica zegt dat dat andersom is. Maar zo redeneert de "kaasspecialist" blijkbaar niet. [ Bericht 6% gewijzigd door Bart2002 op 02-07-2025 21:49:54 ] | |
Evangelion | woensdag 2 juli 2025 @ 21:49 |
Godver zit ik posts van bijna een jaar oud te liken | |
Bart2002 | woensdag 2 juli 2025 @ 21:51 |
Dat de witte druif niet kan in combi met kaas? Goed om te weten wel wat we fout deden. | |
MadMaster | woensdag 2 juli 2025 @ 22:04 |
Ik ken een landelijk gerenommeerde kaasspecialist(e) zeer goed en bezoek haar zaak vaak. Zij serveert bij haar kaasproeverijen, naast diverse gekrente versies, ook regelmatig niet gedroogde groene/witte en blauwe druiven. Prima combinaties meestal. En dan hebben we het nog niet eens over de van druiven gemaakte dranken die erbij geserveerd worden… Wie is jouw kaasspecialist, Mikey? | |
fluitbekzeenaald2.0 | donderdag 3 juli 2025 @ 00:16 |
Als je die vraag stelt zou je natuurlijk ook de naam van jouw kaasspecialist moeten vrijgeven. | |
MadMaster | donderdag 3 juli 2025 @ 07:05 |
Dat zal ik doen, nadat ik een reactie op mijn vraag heb ontvangen. En als je een beetje thuis bent in de Nederlandse kaaswereld, dan kan je op basis van mijn omschrijving misschien al invullen op wie ik doel… | |
Mikeytt | vrijdag 4 juli 2025 @ 21:13 |
In Nederland iig Betty Koster uiteraard ![]() | |
MadMaster | zaterdag 5 juli 2025 @ 01:19 |
Daar doelde ik ook op. Ik bezoek/spreek haar morgen weer. Vraag haar, als je je kaasplateau weer eens via haar samenstelt, even naar de combi verse druiven en kaas. En nu ben ik in afwachting van de foto's van je kaasplateau van gisteren… | |
golfer | zaterdag 5 juli 2025 @ 12:22 |
Je zult nog even geduld moeten hebben. Mickeytt | |
Mikeytt | zondag 6 juli 2025 @ 11:43 |
Vraag het haar eens ![]() Even gegoogled en zie een artikel van d'r waar ze 't ook afraadt: https://www.maxvandaag.nl(...)je-van-betty-koster/
| |
Mikeytt | zondag 6 juli 2025 @ 11:45 |
Wanneer die reacties van Lienekien verwijderd worden, komen de foto's ![]() Je mag ook DM'en als je de foto's wil zien. [ Bericht 1% gewijzigd door Mikeytt op 06-07-2025 11:51:25 ] | |
MadMaster | zondag 6 juli 2025 @ 11:51 |
Gisteren was ze helaas zelf niet in de winkel aanwezig, maar ik hoef het haar niet te vragen. Ik heb diverse proeverijen bij haar meegemaakt, waarbij ook druiven in combinatie met kaas gepresenteerd werden. Je opmerkingen over trollen in het FB topic zijn door de moderator beoordeeld en door nu geen foto te plaatsen weet ik genoeg. Ook dus over wie er trollt… ![]() | |
Molo | zondag 6 juli 2025 @ 11:54 |
Die dame mag daar weleens een beredenering voor neerleggen want dat gistverhaal slaat werkelijk nergens op Als je gezond bent heb je een maaglediging die dusdanig is dat daar geen gisting in gaat optreden, zeker niet in de tijd dat die kaas en druiven daar in zitten. Qua tijd èn omstandigheden bedoel ik, hoogst hoogst onwaarschijnlijk En als je dusdanig ongezond bent dat dit een issue is, moet je vooral denk ik geen spannende kaasjes en ook geen suikers gaan eten ![]() Plus dat dit niet echt hetzelfde argument is wat je eerst aandroeg om geen druiven te eten erbij. Maar dat terzijde | |
Blues | zondag 6 juli 2025 @ 12:04 |
Ik ben het niet met je eens met deze OP ![]() Als je veel verschillende mensen op je feessie hebt leg je er juist lekker veel op, voor elk wat wils. Ik heb een hekel aan de zg. 'kaaspolitie'. Er IS geen regel, het heeft allemaal met smaak te maken. En er gaat echt niks gisten in je buik ![]() | |
Mikeytt | zondag 6 juli 2025 @ 19:45 |
Ben ik het helaas niet mee eens. Je mag me natuurlijk altijd DM'en voor de foto ![]() |