abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 3 maart 2025 @ 13:39:56 #151
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_216907260
quote:
0s.gif Op maandag 3 maart 2025 13:31 schreef Lucky_Strike het volgende:
Een aantal jaar geleden verkocht Sergio nog een stuk of 8 soorten loaded fries. Die kostten toen meen ik 9 euro en dat was een halve maaltijd. Uitgebreide keuze aan toppings, dat was echt lekker...
Er zijn nu nog zo'n 4 of 5 toppings over en die kosten in combi met een bakje patat rond de 10 à 13 euro.
De grootte van de porties zie je op de foto, die zijn niet echt geschikt voor een diner, als je er niks bij besteld...
  maandag 10 maart 2025 @ 12:24:00 #152
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216996752
Wanneer: 9-03-2025
Waar: Specktakel Wereldse keuken in Haarlem.
Cijfer: 8
Impressie:

Voor de 5e of 6e keer dat wij naar restaurant Specktakel in Haarlem gingen. Sinds 2022 heeft de vorige eigenaar Marc Cashoek het restaurant verkocht aan Hans Muis. Die runt het met dezelfde opzet: 3-gangen keuzemenu's van allerlei 'wereldse' gerechten. Kwalitatief is het een heel klein beetje achteruit gegaan, maar nog steeds de moeite waard. Zeker omdat we dit keer via een Social Deal met 20% korting van het 3-gangen menu konden kiezen.
We hadden vroeg gereserveerd (17:30) en bleken om dat tijdstip de enige gasten te zijn, terwijl het personeel nog volop bezig was om de tafels te poetsen en in te dekken.
We begonnen met een drankje. Voor mij een glas witte Pinot Grigio Maso die Mezzo en voor Blues een door Specktakel zelf bedacht wit biertje:

met de volgende ingrediënten:


Als amuse kregen we een Grieks pitabroodje met daarbij een mousse van gerookte rode biet en en wat notencrumble:


Voorgerechten:

Voor Blues een Koreaanse lauwwarme salade met geglaceerd buikspek, zoetzure groentes, Ssamjang-mayonaise (een mix van koolzaadolie, miso en tamari sojasaus), rode ui en little gem.
Heel erg lekker!

Voor mij:

Australische kangoeroe-tataki, pindacrème, zoetzure bundelzwam, ponzu-gel en bosui.
Ik had dit gerecht verwarmd verwacht, maar het bleek een koud voorgerecht te zijn. Jammer, maar de smaken waren wel oké.

Hoofdgerechten:

Blues had gekozen voor een vegetarisch hoofdgerecht: Italiaanse artisjok-ravioli met salieboter, auberginecompote, krokante salie en zoetzure cherrytomaatjes.
Ze vond het allemaal heel erg lekker, maar de vulling van de ravioli had van haar nog wat meer zout mogen hebben.

Voor mij:

( voor ¤ 2,50 extra)Italiaanse kalfpicanha, langzaam gegaarde kalf, met zeebaarsravioli, dragon beurre blanc en gegrilde aubergine en courgette, cherrytomaatjes en een krokantje van een soort kroepoeksliertjes.
Allemaal prima van smaak, alleen had ik er graag bij het vlees een beetje jus of saus gehad.

Desserts:
Voor Blues:

(ook voor ¤ 2,50 extra) Italiaanse taleggiofondue met focaccia, truffeltapenade en vijgencompote.
Blues vond het bijzonder lekker.

Voor mij:

Sinaasappel crème brûlée, met crumble, een tuile en kaneelijs.
Heel erg smakelijk.

Totaal waren we (met de korting) en met de extraatjes, inclusief 2 glazen wijn, water en een biertje ¤ 104, 90 kwijt.
Attente, vlotte bediening.

Prijs/kwaliteit: 8/10

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 10-03-2025 13:11:44 (typo) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 15 maart 2025 @ 21:07:36 #153
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_217063980
Wanneer: 15-03-2025
Waar: Beachclub Far Out, Zandvoort
Cijfer: 8/10
Impressie:
Alweer een social deal: met 41% korting een 3 gangen a la carte menu eten bij de Strandtent/Beachclub Far Out in Zandvoort op 15 minuten rijden van ons huis.
Grote strandtent met voldoende, aardig, personeel en vooral constante loungemuziek.

Voorgerechten:

Blues had de Vitello Tonato met schuim van tonijn, gefrituurde kappertjes en rucola.
Helemaal prima!


Ik had gekozen voor de Iberico Rib Vingers. Botvrije ribben met een pittige yoghurtsaus, sesam en rode peper.
Heerlijk malse stukken gemarineerd Ibericovlees. Voor mij het hoogtepunt van de avond.

Hoofdgerechten:

Voor Blues de saté van kippendij met gado gadosaus, seroendeng, zoetzure komkommer, cassave chips en daarbij patat van Friethoes.
Gewoon helemaal prima.


Voor mij de Linguine ai Gamberi. Linguine met gebakken gamba's en kreeftensaus en gebakken cherrytomaten.
Dat laatste had voor mij niet gehoeven. Verder gewoon prima linguine met lekkere garnalen en een goede saus.

Desserts:

Blues had gekozen voor Espresso Martini.
Espresso suikerwater met Bols koffielikeur en vodka.
Leek een beetje Affogato. Alweer erg lekker.


Voor mij de Tropical Mousse.
Sinaasappelmousse met rood fruit compote en crumble.

Blues dronk bij het eten 2 glazen Texels Skuumkoppe (bier) en ik hield het bij 2 glazen Nieuw Zeelandse Sauvignon Blanc.
We waren blij verrast dat bij zo'n beachclub op dit niveau gekookt werd. Niks fancies of bijzonder, maar gewoon heel goed eten en erg vriendelijke en aandachtige bediening.
Totaal waren we met deze deal inclusief drank 87,10 kwijt.

Prijs/kwaliteit: 8/10

[ Bericht 2% gewijzigd door golfer op 15-03-2025 21:24:37 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_217064825
-geen off topic geneuzel, daar is dit topic niet voor-

[ Bericht 97% gewijzigd door miss_sly op 15-03-2025 22:32:06 ]
  zondag 16 maart 2025 @ 19:08:03 #155
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_217076756
Wanneer: 14-03-2025
Waar: 't Strand, Katwijk aan Zee
Cijfer: 9,5
Kosten: ¤110,00 p.p., inclusief alle wijnen, water, koffie en eventuele frisdranken
Impressie:
Voor de tweede keer binnen ongeveer een half jaar tijd namen we met een groep vrienden deel aan de visdinershow die door dit restaurant aan het Noordzee strand word georganiseerd. De eerste keer was dusdanig goed bevallen, dat we na afloop daarvan voor deze 2e versie gereserveerd hebben.

Het concept is eenvoudig, maar zeer effectief en indrukwekkend, aangezien de vissen die op het menu staan ter plekke gefileerd en toegelicht worden door vislegende Arie Kuijt. Tijdens de demo van Arie aan de Chef's Table staan alle gasten daar omheen, dus geen formeel gedoe.
Voordat het gerecht van de betreffende vissoort aan tafel geserveerd wordt, kan je die eerst rauw, als sashimi, proeven.

De begeleidende wijnen worden verzorgd door Wijnhuis Hollander in Wijnenzijn inclusief bij de dinershows en als je een wijn erg lekker vindt, dan is het mogelijk om een 2e (en soms 3e) glas te krijgen.

Het menu, op papier:


Amuse, macaron met zalmmouse:


Oesters tussendoor:


De hoofdrolspeler van de avond, een yellowfin tonijn:


De bijrollen werden ingevuld door zeebaars en Noorse skrei:


En door een zeeduivel:


De carpaccio van zeeduivel:



De rouleaux van skrei:


Zeebaarsfilet op de huid


Chef Arie fileert de tonijn:


Tussendoor even de tonijn rauw verorberen:


Tonijn gegrild met noodles:


Proeverij van chocolade & pistache:


Bij een volgende vis dinershow zijn we weer van de partij…

[ Bericht 0% gewijzigd door MadMaster op 16-03-2025 19:29:24 ]
  zondag 16 maart 2025 @ 20:13:33 #156
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_217077876
quote:
7s.gif Op zondag 16 maart 2025 19:08 schreef MadMaster het volgende:
Wanneer: 14-03-2025
Waar: 't Strand, Katwijk aan Zee
Cijfer: 9,5
Kosten: ¤110,00 p.p., inclusief alle wijnen, water, koffie en eventuele frisdranken
Geweldig _O_ Zou ik ook graag een keer doen, maar vrouwlief houdt niet zo van vis (behalve zalm/sushi) helaas. Dan maar een keer met @golfer :P
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  Moderator zondag 16 maart 2025 @ 20:22:04 #157
5428 crew  miss_sly
pi_217077977
quote:
7s.gif Op zondag 16 maart 2025 19:08 schreef MadMaster het volgende:
Wanneer: 14-03-2025
Waar: 't Strand, Katwijk aan Zee
Cijfer: 9,5
Kosten: ¤110,00 p.p., inclusief alle wijnen, water, koffie en eventuele frisdranken
Impressie:
Voor de tweede keer binnen ongeveer een half jaar tijd namen we met een groep vrienden deel aan de visdinershow die door dit restaurant aan het Noordzee strand word georganiseerd. De eerste keer was dusdanig goed bevallen, dat we na afloop daarvan voor deze 2e versie gereserveerd hebben.

Het concept is eenvoudig, maar zeer effectief en indrukwekkend, aangezien de vissen die op het menu staan ter plekke gefileerd en toegelicht worden door vislegende Arie Kuijt. Tijdens de demo van Arie aan de Chef's Table staan alle gasten daar omheen, dus geen formeel gedoe.
Voordat het gerecht van de betreffende vissoort aan tafel geserveerd wordt, kan je die eerst rauw, als sashimi, proeven.

De begeleidende wijnen worden verzorgd door Wijnhuis Hollander in Wijnenzijn inclusief bij de dinershows en als je een wijn erg lekker vindt, dan is het mogelijk om een 2e (en soms 3e) glas te krijgen.

Het menu, op papier:
[ afbeelding ]

Amuse, macaron met zalmmouse:
[ afbeelding ]

Oesters tussendoor:
[ afbeelding ]

De hoofdrolspeler van de avond, een yellowfin tonijn:
[ afbeelding ]

De bijrollen werden ingevuld door zeebaars en Noorse skrei:
[ afbeelding ]

En door een zeeduivel:
[ afbeelding ]

De carpaccio van zeeduivel:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

De rouleaux van skrei:
[ afbeelding ]

Zeebaarsfilet op de huid
[ afbeelding ]

Chef Arie fileert de tonijn:
[ afbeelding ]

Tussendoor even de tonijn rauw verorberen:
[ afbeelding ]

Tonijn gegrild met noodles:
[ afbeelding ]

Proeverij van chocolade & pistache:
[ afbeelding ]

Bij een volgende vis dinershow zijn we weer van de partij…
O wauw, ik kende het niet, wat een tof concept. Dat zou ik ook wel een keer willen doen.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  zondag 16 maart 2025 @ 20:25:31 #158
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_217078031
quote:
7s.gif Op zondag 16 maart 2025 19:08 schreef MadMaster het volgende:
Wanneer: 14-03-2025
Waar: 't Strand, Katwijk aan Zee
Cijfer: 9,5
Kosten: ¤110,00 p.p., inclusief alle wijnen, water, koffie en eventuele frisdranken
Impressie:
Voor de tweede keer binnen ongeveer een half jaar tijd namen we met een groep vrienden deel aan de visdinershow die door dit restaurant aan het Noordzee strand word georganiseerd. De eerste keer was dusdanig goed bevallen, dat we na afloop daarvan voor deze 2e versie gereserveerd hebben.

Het concept is eenvoudig, maar zeer effectief en indrukwekkend, aangezien de vissen die op het menu staan ter plekke gefileerd en toegelicht worden door vislegende Arie Kuijt. Tijdens de demo van Arie aan de Chef's Table staan alle gasten daar omheen, dus geen formeel gedoe.
Voordat het gerecht van de betreffende vissoort aan tafel geserveerd wordt, kan je die eerst rauw, als sashimi, proeven.

De begeleidende wijnen worden verzorgd door Wijnhuis Hollander in Wijnenzijn inclusief bij de dinershows en als je een wijn erg lekker vindt, dan is het mogelijk om een 2e (en soms 3e) glas te krijgen.

Het menu, op papier:
[ afbeelding ]

Amuse, macaron met zalmmouse:
[ afbeelding ]

Oesters tussendoor:
[ afbeelding ]

De hoofdrolspeler van de avond, een yellowfin tonijn:
[ afbeelding ]

De bijrollen werden ingevuld door zeebaars en Noorse skrei:
[ afbeelding ]

En door een zeeduivel:
[ afbeelding ]

De carpaccio van zeeduivel:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

De rouleaux van skrei:
[ afbeelding ]

Zeebaarsfilet op de huid
[ afbeelding ]

Chef Arie fileert de tonijn:
[ afbeelding ]

Tussendoor even de tonijn rauw verorberen:
[ afbeelding ]

Tonijn gegrild met noodles:
[ afbeelding ]

Proeverij van chocolade & pistache:
[ afbeelding ]

Bij een volgende vis dinershow zijn we weer van de partij…
Wow. Lijkt mij helemaal leuk en lekker.
Wanneer is de volgende keer?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 16 maart 2025 @ 20:28:41 #159
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_217078085
quote:
14s.gif Op zondag 16 maart 2025 20:25 schreef golfer het volgende:

[..]
Wow. Lijkt mij helemaal leuk en lekker.
Wanneer is de volgende keer?
Dat is nog niet bekend, maar ergens na de drukte van het zomerseizoen.
Vorig jaar was de 1e versie in oktober…
  Moderator zondag 16 maart 2025 @ 21:01:08 #160
5428 crew  miss_sly
pi_217078495
quote:
7s.gif Op zondag 16 maart 2025 20:28 schreef MadMaster het volgende:

[..]
Dat is nog niet bekend, maar ergens na de drukte van het zomerseizoen.
Vorig jaar was de 1e versie in oktober…
Kun je een seintje geven als de datum bekend is?
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  zondag 16 maart 2025 @ 21:03:27 #161
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_217078533
quote:
7s.gif Op zondag 16 maart 2025 21:01 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Kun je een seintje geven als de datum bekend is?
Zodra ik de datum heb vernomen via onze vrienden, zal ik jou en golfer informeren… :Y
  zondag 16 maart 2025 @ 21:53:46 #162
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_217079353
quote:
7s.gif Op zondag 16 maart 2025 21:03 schreef MadMaster het volgende:

[..]
Zodra ik de datum heb vernomen via onze vrienden, zal ik jou en golfer informeren… :Y
Ik zou het ook heel graag willen weten 😍
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  Moderator / Redactie Sport zondag 30 maart 2025 @ 14:44:27 #163
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_217230398
Tripje Groningen!. Kort Verslag.

Ik sliep in het Mercure bij Martiniplaza.
Bij aankomst woensdagavond at ik er ook.

De biefstuk. Was lekker rood. Niks mis mee.

Op donderdagavond ging ik eten bij Pronk.
Ik ging voor twee gerechtjes (Pronkjuweeltjes) en een portie patat als maaltijd.
Tartaar van Tonijn


Varkenswang


Tartaar vond ik erg lekker. Varkenswang was ook prima, vlees liet goed los, maar heb ik wel eens beter gegeten. Wel dikke prima.

Dag later werd het een kippetje bij Huis de Beurs.

Dit Kippetje was heerlijk sappig.

Tenslotte Groningen afgesloten bij Lambik. Iedere dag een vlees en vegagerecht op het bord a 16,50. Een soep en een toetje. Echt een buurtzaak gelet op de mensen die er zaten. Het was ook vol. Het werd dus een plaatsje aan de bar.

Op het menu Lamscurry

Was erg lekker :). Zou een vaste plek kunnen zijn als ik Groninger was.

Alle zaken voor herhaling vatbaar. :)
Tenslotte ook een drankje gedaan bij NOK in het Forum op 10 hoog, bovenin. En een echte bierkroeg De Koffer bezocht.

En tenslotte een Gronings twaalfuurtje

Wel gegeten in Zuidlaren, Drenthe...

[ Bericht 1% gewijzigd door borisz op 30-03-2025 14:53:54 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_217230558
Heerlijke gerechten, leuke trip ook! :9
  zondag 30 maart 2025 @ 15:56:37 #165
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_217231675
Wanneer: 30-03-2025
Waar: Ron Gastrobar bij de C in Bloemendaal.
Cijfer: 8,5
Impressie:
Net na de opening in november 2023 waren wij hier al eens wezen dineren, maar nu konden wij, via alweer een Social Deal, met 27% korting een 3-gangen a la carte lunch nuttigen. De kaart was wel enigszins aangepast voor de deal, maar er bleef genoeg over om uit te kiezen.

Amuse:

Nog steeds dezelfde amuse. Amsterdamse uien van Kesbeke.

Voorgerechten:


Voor Blues krokante (gefrituurde) ui met peterselie en groene peper. Lekker knapperig en goed van smaak.


Ik had gekozen voor oeuf mimosa met ansjovis.( door midden gesneden hardgekookte eieren, gevuld met een mengsel van de hardgekookte dooier, boter, room, kerrie, zout, peper en mayonaise.) Er zat jammer genoeg voor mij een niet heel erg lekker bepaald smaakje aan de vulling.

Hoofdgerechten:


Voor Blues de zeebaars-tartaar met chorizo, chorizo-olie, granaatappel, yuzu en wat knapperige gepofte rijst erop.
Heel erg lekker alweer.


Voor mij gerookte kabeljauw met cantharellen en Hollandse garnalen in een heerlijke saus van vanille en beurre blanc met bovenop de kabeljauw een knapperige sponszwam.
Wat mij betreft het absolute hoogtepunt van de lunch.

Nagerechten:

Blues koos voor een wentelteefje. Gemaakt van desembrood met noten en rozijnen met daarop donkere karamel, crumble en ijs van boerenjongens.
Alweer een succesnummer!


Voor mij een Coupe Colonel, een dessert van komkommer met limoensorbet en in, plaats van wat gebruikelijk is, namelijk wodka, een sausje van mezcal en dille.
Heel lekker fris!

Bij het vragen van de rekening werden we nog getrakteerd op een softijsje met abrikoos en knettersuiker.
We dronken er een fles plat water bij en voor Blues nog een versgeperste Jus d' Orange en voor mij een appelsapje.
Totaal waren wij met drank erbij samen ¤ 75,70 kwijt.
Al-met-al een geslaagde lunch voor een schappelijke prijs.

Prijs/kwaliteit: 8,5/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport zondag 4 mei 2025 @ 18:40:49 #166
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_217537450
Waar? Kop vd Haven, IJmuiden https://kopvandehaven.nl/
Wanneer? 4 mei 2025
Wat at je? Trio van Visch. Pa de maaltijdsalade met Tonijn
Impressie?


Kosten? Pa betaalt
Cijfer? 7,5

Pa was in het land. Nou ja woont bijna in Duitsland :P.
Een late lunch of vroeg diner bij Kop vd Haven. Toch wel één vd begrippen van IJmuiden. Het zat op zondagmiddag ook vol, maar we konden nog van een tafeltje gebruik maken die twee uur later weer gereserveerd was.

Vroegah had je het 'dure' De Meerplaats en het goedkopere Kop vd Haven, maar tegenwoordig zijn de prijzen gelijk. De Meerplaats voelt nog altijd wel meer restaurant dan Kop vd Haven, waar het gevoel toch meer 'Eten twee drankjes en weer weg' is.

En dat is nog steeds. Heerlijke vis. Goed gebakken, al zou ik de zalm nog iets korter doen. Maar dat is mijn smaak. Goeie salade als bijgerecht. Maar het gevoel van een eetfabriek blijft toch hangen. IJmuidenaren blijven toch (haven)arbeiders. Hap slik weg en de volgende. Personeel geeft niet het gevoel dat je weg moet oid, maar het is wel een eetfabriek. Wel een goede eetfabriek.

[ Bericht 0% gewijzigd door borisz op 09-05-2025 23:21:50 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_217547884
Omhoog of omlaag?

Wel eens in dat restaurant gegeten, maar vol mijn gevoel kreeg je hetzelfde als bij de visboer, maar dan op een bord. Gasten met wie we waren gingen er jaren heen, en waren er altijd enorm enthousiast over dus het kan ook aan mij liggen.
pi_217589343
Ik ben een Santpoorter, en lust alleen sliptong en Hollandse garnalen, maar ik heb Brasserie Bosch ontdekt, imo vervaagd het bovenstaande etablissementen, een van jullie daar al gedineerd?
  zondag 11 mei 2025 @ 13:29:56 #169
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_217599904
Waar? Nando, the Italian Bistro
Wanneer? 10 mei 2025
Wat at je?

Voorgerecht:
Fritto misto
Mix van gefrituurde vis - citroenmayonaise


Het vleeswarenplankje, besteld door mijn eega:


Hoofdgerecht:
Polipo alla Griglia
Octopus - Citroenkruiden

<vergeten foto te maken>

Impressie?

Een restaurant waarover je in Amsterdam steeds meer hoort, dus de proef op de som maar eens genomen. Niet te ver weg, dus lekker makkelijk op de fiets richting de locatie aan de Haarlemmerweg, schuin tegenover het Westergasfabriek terrein en pal naast een begraafplaats…

Het restaurant is gevestigd in de Westervilla, een hotel in een voormalige, nu geheel gerenoveerde stadsvilla. Je zit prachtig in de glazen serre die om het gebouw is aangebracht en hebt een mooi uitzicht op de tuin.
De bediening is losjes en amicaal en de signature dish, spaghetti met diverse kazen en truffel, wordt aan tafel bereidt in een uitgeholde Parmezaanse kaas.

Mijn tafelgenoten kozen voor die spaghetti als hoofdgerecht, maar aangezien ik een hekel heb aan het worstelen met die spaghetti slierten, nam ik 2 visgerechten.

De Frito Misto is niet heel spectaculair, waarbij ik de inktvisringen ervan verdenk dat die niet ter plekke vers door een beslag zijn gehaald, alvorens ze in de frituur belandde. De gamba's, kibbeling (??) en octopus zijn goed en knapperig.

De Octopus alla Griglia smaakt prima, maar naast 2 octopus tentakels ligt er, naast een zeer dunne saus, alleen wat stevige risotto rijst en groente voor de show op het bord.

Beide gerechten waren, samen met het broodje vooraf, op zich wel genoeg om het dessert over te kunnen slaan.

Kosten? ¤240,00 met 4 personen (4 x voor-/hoofdgerecht en 1 dessert, glazen wijn, bier, koffie, water)
Cijfer? 6,5 - Been there, done that…

[ Bericht 1% gewijzigd door MadMaster op 11-05-2025 13:36:54 ]
  maandag 26 mei 2025 @ 12:26:20 #170
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_217757703
Wanneer: 25 mei 2025
Waar: Restaurant Dijkers in Haarlem.
Cijfer: 8

Impressie:
Om het begin van onze vakantie te vieren hadden we via een Social Deal met 43% korting gereserveerd bij Restaurant Dijkers. Een betrekkelijk klein restaurant in de Warmoesstraat in Haarlem met 2 jonge koks in een half open keuken en 3 jonge mannen in de bediening.
We konden 3 gangen a la carte uitkiezen, waarbij we er op gewezen werden dat er voor bepaalde hoofdgerechten een kleine toeslag betaald moest worden.

Voorgerechten:

Blues had gekozen voor langzaam gegaarde kalfspicanha met geroosterde paprika, zoetzure rode ui, kerriemayonaise en amandelcrumble. Erg lekker.

Voor mij:

Aziatische carpaccio met crispy knoflook, Nam Jim mayonaise, sesam, bosui en tempura.
Prima vlees, goed op kamertemperatuur, met lekker knapperige stukjes knoflook.

Hoofdgerechten:

voor Blues:

De Chefs Special, bestaande uit gegrilde kipfilet caprese met gesmolten mozzarella en pesto en met een Griekse salade en patat met mayonaise.
Alweer gewoon lekker.

Voor mij:
(sorry voor de wat mislukte foto, waarop de grote steak niet echt goed zichtbaar is).

De Steak Dijkers met chimichurri, gebakken little gem sla, cherrytomaatjes, Hasselback aardappels en truffelmayonaise. (hiervoor moest een toeslag van 5 euro betaald worden).
Een grote, prima medium rare gebakken, supermalse en goed op smaak gemaakte steak met lekkere bijgerechten.. Van de 2 Hasselbackaardappels heb ik er eentje laten staan, want teveel voor mij.

Nagerechten:

Voor Blues viel de keus op de amandel pinda karamel taart met vanille-bourbon-ijs. Heerlijk, maar wel erg zoet.

Ik:

Appel-spijs tarte tatin met kaneelmousse en speculaas-ijs. Alweer een prima (wel wat machtig) gerecht.

Bij het eten dronk Blues een Gerardus Wittems Dubbel Kloosterbier en ik een Gulpener pilsje van de tap.

Totaal waren we inclusief extra toeslag en drankjes 74,90 euro kwijt.
Conclusie: gewoon goed en lekker eten met vriendelijke bediening voor een (met de korting) schappelijke prijs.

Prijs/kwaliteit: 8/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 26 mei 2025 @ 17:31:50 #171
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_217760322
quote:
0s.gif Op maandag 26 mei 2025 12:26 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 25 mei 2025
Waar: Restaurant Dijkers in Haarlem.
Cijfer: 8

Impressie:
Om het begin van onze vakantie te vieren hadden we via een Social Deal met 43% korting gereserveerd bij Restaurant Dijkers. Een betrekkelijk klein restaurant in de Warmoesstraat in Haarlem met 2 jonge koks in een half open keuken en 3 jonge mannen in de bediening.
We konden 3 gangen a la carte uitkiezen, waarbij we er op gewezen werden dat er voor bepaalde hoofdgerechten een kleine toeslag betaald moest worden.

Voorgerechten:
[ afbeelding ]
Blues had gekozen voor langzaam gegaarde kalfspicanha met geroosterde paprika, zoetzure rode ui, kerriemayonaise en amandelcrumble. Erg lekker.

Voor mij:
[ afbeelding ]
Aziatische carpaccio met crispy knoflook, Nam Jim mayonaise, sesam, bosui en tempura.
Prima vlees, goed op kamertemperatuur, met lekker knapperige stukjes knoflook.

Hoofdgerechten:

voor Blues:
[ afbeelding ]
De Chefs Special, bestaande uit gegrilde kipfilet caprese met gesmolten mozzarella en pesto en met een Griekse salade en patat met mayonaise.
Alweer gewoon lekker.

Voor mij:
(sorry voor de wat mislukte foto, waarop de grote steak niet echt goed zichtbaar is).
[ afbeelding ]
De Steak Dijkers met chimichurri, gebakken little gem sla, cherrytomaatjes, Hasselback aardappels en truffelmayonaise. (hiervoor moest een toeslag van 5 euro betaald worden).
Een grote, prima medium rare gebakken, supermalse en goed op smaak gemaakte steak met lekkere bijgerechten.. Van de 2 Hasselbackaardappels heb ik er eentje laten staan, want teveel voor mij.

Nagerechten:
[ afbeelding ]
Voor Blues viel de keus op de amandel pinda karamel taart met vanille-bourbon-ijs. Heerlijk, maar wel erg zoet.

Ik:
[ afbeelding ]
Appel-spijs tarte tatin met kaneelmousse en speculaas-ijs. Alweer een prima (wel wat machtig) gerecht.

Bij het eten dronk Blues een Gerardus Wittems Dubbel Kloosterbier en ik een Gulpener pilsje van de tap.

Totaal waren we inclusief extra toeslag en drankjes 74,90 euro kwijt.
Conclusie: gewoon goed en lekker eten met vriendelijke bediening voor een (met de korting) schappelijke prijs.

Prijs/kwaliteit: 8/10
Ziet er uit als assemblage eten met een hoog prefab aandeel.
pi_217765840
Gisteravond was ik bij een all you can eat.
In het Kraznapolski hotel.

3 zalen
8 landen
18 chefs
36 Michelin sterren

Ontvangst met champagne en een blini met kaviaar. Vervolgens loop je de andere zalen in waar iedere chef aan zijn kraampje zijn gerecht presenteert en… je eet wat je wil. Toppers waren de oester met appel en het (helaas voor zoetekauw Cat enige) toetje met popcorn en bacon ijs. Daar ben ik twee keer terug gegaan. Want dat kon! En er waren bonbons (3 keer terug gegaan…)
Daarnaast diverse drankkraampjes met amaretto, tonics, wijnen, whiskey.

Halverwege de avond werd een tonijn van bijna 200 kg gefileerd (en o die sashimi O+ :9~ ).

Om het aan te kleden diverse bandjes, strijkjes, dames op stelten en een smaakvolle paaldanseres. Plus het vermaak wat ‘mensen kijken’ heet. Interessant, de diversiteit aan types wat er rondloopt. Ook nog een paar chefs gespot die zelf geen kraampje hadden.
En, omdat er alleen statafeltjes zijn heb je wel leuk kort contact met tijdelijke tafelgenoten.

We hebben ons best gedaan, maar toch niet alle kraampjes kunnen tackelen. Al in al denk ik wel dat ik mijn sterren-telling in één avond verdubbeld heb. Voor de prijs van één etentje.
Het was een soort van braderie. Maar dan wel zo decadent dat je tegen elkaar moet zeggen: ‘Wel ook je kaviaar opeten he!’

Plaatjes bij het praatje. Dit keer zonder toelichting per gerecht.































[ Bericht 0% gewijzigd door Cat-astrophe op 27-05-2025 11:58:12 ]
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  dinsdag 27 mei 2025 @ 11:53:05 #173
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_217766206
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 mei 2025 11:19 schreef Cat-astrophe het volgende:
Gisteravond was ik bij een all you can eat.
In het Kraznapolski hotel.

3 zalen
8 landen
18 chefs
36 Michelin sterren

De Nederlandse en Fok!-vraag: quanta costa?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_217766947
quote:
0s.gif Op maandag 26 mei 2025 12:26 schreef golfer het volgende:

Nagerechten:
[ afbeelding ]
Voor Blues viel de keus op de amandel pinda karamel taart met vanille-bourbon-ijs. Heerlijk, maar wel erg zoet.

Ik:
[ afbeelding ]
Appel-spijs tarte tatin met kaneelmousse en speculaas-ijs. Alweer een prima (wel wat machtig) gerecht.

Bij het eten dronk Blues een Gerardus Wittems Dubbel Kloosterbier en ik een Gulpener pilsje van de tap.

Totaal waren we inclusief extra toeslag en drankjes 74,90 euro kwijt.
Conclusie: gewoon goed en lekker eten met vriendelijke bediening voor een (met de korting) schappelijke prijs.

Prijs/kwaliteit: 8/10
?
  dinsdag 27 mei 2025 @ 14:53:09 #175
81329 MadMaster
Schots en scheef...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')