abonnement Unibet Coolblue
pi_213226538
0s.gif Op woensdag 3 april 2024 11:22 schreef Zoddie het volgende:
Samenvatting 7 oktober tot met 29 januari (wiki)

De oorlog tussen Hamas en IsraŽl is een escalatie van het IsraŽlisch-Palestijns conflict die begon op 7 oktober 2023 en zich ontwikkelde tot een IsraŽlische invasie in de Gazastrook.

De aanleiding van de inval in de Gazastrook was een gecoŲrdineerde verrassingsaanval door de militante beweging Hamas vanuit de Gazastrook op IsraŽl, onder de naam Operatie Al-Aqsa-storm. Duizenden raketten werden afgevuurd op IsraŽlische plaatsen in de grensstreek, terwijl ongeveer 3.000 militanten de grens met IsraŽl doorbraken en aanslagen pleegden op IsraŽlische militaire bases, woonwijken en een muziekfestival, waarbij circa 1.200 mensen werden gedood, waarvan 846 burgers. Naar schatting 200-250 personen werden gevangengenomen en als gijzelaars naar de Gazastrook overgebracht. Hamas verklaarde dat de aanval een reactie was op het geweld van IsraŽlische kolonisten, de blokkade van de Gazastrook, de ontheiliging van de Al-Aqsamoskee in Jeruzalem, evenals op de wreedheden die in de afgelopen decennia van IsraŽlische zijde waren begaan tegen de Palestijnen.

In reactie op de aanval voerden de IsraŽlische strijdkrachten (IDF) wekenlang dag en nacht bombardementen uit op de Gazastrook. Langs de grens werd een troepenmacht samengetrokken ter voorbereiding op een grondoffensief, met als doel de vernietiging van Hamas en het opsporen en bevrijden van de IsraŽlische gijzelaars. In heel Gaza werden huizen en civiele infrastructuur vernietigd. Na een aantal korte voorbereidende grondoperaties werd begin november een grootschalig IsraŽlisch grondoffensief gestart.

IDF voerde tevens invallen uit op de bezette Westelijke Jordaanoever. Ook in het grensgebied tussen IsraŽl en Libanon liepen de spanningen op en waren er meerdere confrontaties tussen Hezbollah en IDF. Nadat Hezbollah-militanten vanuit Libanon raketten hadden afgevuurd op IsraŽl, reageerde IsraŽl met luchtaanvallen op Libanon.

Op 26 oktober publiceerde het door Hamas aangestuurde Ministerie van Volksgezondheid in Gaza een lijst van ruim 7.000 personen die tussen 7 en 26 oktober in de Gazastrook werden gedood, waaronder bijna 3.000 kinderen en ruim 3.000 vrouwen, met nog zo'n 2.700 vermisten. Ook daarna viel er nog een onbekend aantal doden en gewonden. Nieuwsmedia en internationale organisaties zoals de WHO achtten de genoemde aantallen betrouwbaar. Volgens voorlopige tellingen waren er op 10 november meer dan 11.000 Palestijnen gedood, waaronder ruim 4.500 kinderen, met nog zo'n 2.700 vermisten. Op de Westelijke Jordaanoever werden sinds het begin van de oorlog tot half november meer dan 190 Palestijnen gedood, waarvan ruim 50 kinderen. Wijdverbreide burgerdoden hebben ertoe geleid dat zowel IsraŽl als Hamas zijn beschuldigd van oorlogsmisdaden.

IsraŽl spoorde de 1,1 miljoen inwoners van het noordelijke deel van de Gazastrook aan om te evacueren naar het zuiden, terwijl Hamas de bewoners opriep in hun huizen te blijven. De Verenigde Naties (VN) meldde dat er ongeveer 1,7 miljoen Palestijnen, meer dan 70% van de bevolking van Gaza, intern ontheemd waren geraakt. Ongeveer 500.000 IsraŽli's werden geŽvacueerd.Mensenrechtenorganisaties riepen op tot de opname van vluchtelingen uit de Gazastrook.De oorlog heeft geleid tot een ernstige humanitaire crisis in Gaza. Verschillende hulporganisaties hebben IsraŽl ervan beschuldigd honger te gebruiken als oorlogswapen. De VN heeft gewaarschuwd voor de dreiging van hongersnood en de verspreiding van ziekten in de regio, als gevolg van de afsluiting van water, brandstof, voedsel en elektriciteit door IsraŽl. De VN en veel landen riepen op tot een onmiddellijk staakt-het-vuren.

Op 27 januari 2023 heeft het Internationaal Gerechtshof een tussentijdse uitspraak gedaan in de zaak Zuid-Afrika vs IsraŽl [af]. Het Hof zag het potentiŽle risico van genocidale daden tegen de bevolking van Gaza en herinnerde IsraŽl aan zijn naleving van de Genocide Conventie en vroeg IsraŽl binnen een maand te rapporteren over de gevraagde taken.

SPOILER: Twitteraccounts van een aantal betrouwbare twitteraars
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER: Kaart van de Gazastrook en informatie over de Gazastrook
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER: Geschiedenis conflict
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele belangrijke links
Liveblog Nu.nl
Liveblog NOS
Liveblog AD

SPOILER: Livestreams
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Intolerant voor intolerantie
pi_213226620
quote:
14s.gif Op dinsdag 16 april 2024 09:00 schreef HowardRoark het volgende: Correct. Uitstekende analyse. [ twitter ] [ x ]
Instagram School of Law _O_
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
pi_213226746
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 april 2024 08:44 schreef Chadi het volgende:

[..]
Het hele punt is dat IsraŽl vanaf het begin dat niet bood. Het was en is exclusief voor joden. Wat er daarna overblijft is voor de rest. Dat joden van heide en ver daar iets kunnen claimen terwijl de oorspronkelijke bewoners verjaagd worden en hun sporen gewist worden om plaats te maken voor joden is hier illustratief voor.
Je haalt daarmee de enige wet aan die echt werkelijk een doorn is in het oog. Ik wil graag dat je mij meer voorbeelden geeft van wetten die specifiek voor Joden zijn en niet voor alle IsraŽli. Ik bedoel dan specifiek niet discriminerende voorbeelden, zoals die ook in Nederland ervaren worden - wetten.

Onteigening van land gebeurde bij alle Palestijnse mensen, ook de Joodse gemeenschap verloor huizen en land. IsraŽl is ťťn van de landen in de wereld met het minste particuliere grondbezit - Ik denk dat dit ook zorgt voor een kwestie die mensen dus niet goed begrijpen, namelijk die van de vooroorlogse situatie (vůůr 1920), van Nederland waarbij pachten een van de meest normaalste zaken was. Dat kun je vandaag de dag in Nederland niet echt bedenken, hŤ? Dat je een huis koopt maar niet de grond. Tegenwoordig is in Nederland pachten en 'canonrecht een relatief onbekend begrip.

Toen IsraŽl werd gesticht werd dus het liefste alle grond staat bezit, dat hoorde bij de ideologie van het zionisme. Overigens heeft dit dus niets per definitie te maken met de Joden in dit plan, maar met de commu-socialistische staatsvorm. Ook Groot-BritanniŽ en de Volkenbond was maar al te blij met het idee van een Zionistische Jodenstaat, omdat in die tijd van oprichting de wereldorde zo was dat hiervan gedacht werd dat dit de wederopbouw van een gebied zou versterken. Dat is natuurlijk staatkundig gezien ook: Nederland had Wilhelmina die overduidelijk op die socialistische grondslag wederopbouw trachtte te bewerkstelligen.

De Arabische wereld had nog een uitdaging, namelijk het grote verdrijven van Joden uit hun gebieden en er kwam dus mede een andere belangrijke vraag: wat nu met de Joden? De uitkomst van de Zionistische beweging voor een Joodse staat (voor het Mandaatgebied Palestina) was een voorgedragen plan en er werd in de B-gebieden van de Volkenbond besproken om een aangenomen lijn te volgen. Daarbij maakte Groot-BritanniŽ de keuze voor het plan van Balfour.

Natuurlijk is daar een stokje voor gestoken, oorlog na oorlog kwam; maar er zijn mensen die veel van dit gedachtengoed nog willen najagen en denken dat dit rust en stabiliteit zou bieden. Echter: tijden veranderen. Dus mijn overtuiging is dat dit natuurlijk (ook geopolitiek en staatkundig) nooit zo zal werken. We hebben ook geen USSR meer en China wordt met argusogen bekeken.


Nethanyahu mag dan het idee hebben dat hij alles inderdaad exclusief voor Joden wil hebben, maar gelukkig is dat niet het geval en is er genoeg tegendruk om rare ideeŽn uit het hoofd te laten. Niet alleen tegendruk van de IsraŽli (gelukkig maar), internationaal evengoed. Verder leef je overduidelijk niet in IsraŽl en ben je er volgensmij nooit geweest.

Van de "heides" en zo ver, komen de Joden evenmin - maar dat grapje was je vorige keer al gemaakt door mij.

Wat ik nu geschreven heb is volgensmij ook voor de lampenkap in dit geval.. ;)


RP - altijd k*t na grote bijdrage dan topic sluit.

[ Bericht 1% gewijzigd door HannahVrede op 16-04-2024 14:01:46 ]
pi_213226880
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 april 2024 13:07 schreef HannahVrede het volgende:

[..]
Je haalt daarmee de enige wet aan die echt werkelijk een doorn is in het oog. Ik wil graag dat je mij meer voorbeelden geeft van wetten die specifiek voor Joden zijn en niet voor alle IsraŽli. Ik bedoel dan specifiek niet discriminerende voorbeelden, zoals die ook in Nederland ervaren worden - wetten.

Onteigening van land gebeurde bij alle Palestijnse mensen, ook de Joodse gemeenschap verloor huizen en land. IsraŽl is ťťn van de landen in de wereld met het minste particuliere grondbezit - ik denk dat dit ook zorgt voor een kwestie die mensen dus niet goed begrijpen, namelijk die van de vooroorlogse situatie (vůůr 1920) van Nederland waarbij pachten een van de meest normaalste zaken was. Kun je toch vandaag de dag in Nederland neit echt bedenken hŤ? Dat je een huis koopt maar niet de grond. Tegenwoordig is in Nederland pachten en 'canonrecht een relatief onbekend begrip.

Toen IsraŽl werd gesticht werd dus het liefste alle grond staat bezit, dat hoorde bij de ideologie van het zionisme. Overigens heeft dit dus niets per definitie te maken met de Joden in dit plan, maar met de commu-socialistische staatsvorm. Ook Groot-BritanniŽ en de Volkenbond was maar al te blij met het idee van een Zionistische Jodenstaat, omdat in die tijd van oprichting de wereldorde zo was dat hiervan gedacht werd dat dit de wederopbouw van een gebied zou versterken. Dat is natuurlijk staatkundig gezien ook: Nederland had Wilhelmina die overduidelijk op die socialistische grondslag wederopbouw trachtte te bewerkstelligen.

De Arabische wereld had nog ene uitdaging namelijk het grote bedrijven van Joden uit de gebieden en er kwam dus mede een andere belangrijke vraag: wat nu met hen? De uitkomst van de Zionistische beweging voor een Joodse stata voor het Mandaatgebied Palestina was een voorgedragen plan en werd in de B-gebied bespreken aangenomen als de lijn te volgen.

Natuurlijk is daar een stokje voor gestoken, oorlog na oorlog kwam; maar er zijn mensen die veel van dit gedachtengoed nog willen najagen en denken dat dit rust en stabiliteit zou bieden. Echter: tijden veranderen. Dus mijn overtuiging is dat dit natuurlijk (ook geopolitiek en staatkundig) nooit zo zal zijn. (We hebben ook geen USSR meer en China wordt met argusogen bekeken)

Nethanyahu mag dan het idee hebben dat hij alles inderdaad exclusief voor Joden wil hebben, maar gelukkig is dat niet het geval en is er genoeg tegendruk om rare ideeŽn uit het hoofd te laten. Niet alleen tegendruk van de IsraŽli (gelukkig maar), internationaal evengoed. Verder leer je overduidelijk niet in IsraŽl en ben je er volgensmij nooit geweest.

Van de "heides" en zo ver komen de Joden evenmin - maar dat grapje was je vorige keer al gemaakt door mij.

Wat ik nu geschreven heb is volgensmij ook voor de lampenkap in dit geval.. ;)

RP - altijd k*t na grote bijdrage dan topic sluit.
Israel gaat steeds meer richting deze denkwijze. Dat is het hele eieren eten.
pi_213227010
https://twitter.com/afalkhatib

Dit account is overigens een groot voorbeeld voor allen. Een Gazaanse-Amerikaan, die ondanks dat hij vele familieleden is verloren in de oorlog tussen Israel en de Palestijnse gebieden, de beschaving in zich blijft houden om zowel tegen Hamas als bepaalde figuren binnen de IsraŽlische regering en hun beleidskeuzes.

Zowel aan de diehard Palestijnse (lees Hamas tuig) als aan de diehard-Israelische (Lees Netanyahu tuig) kant mogen ze hem niet. Als de haat van zulk rot komt, dan weet je dat je aan de goede kant van de geschiedenis staat.
pi_213227055
https://twitter.com/afalkhatib/status/1780118883678187810

Ebrahem Elmadhoun. Pro-Hamas propagandist, die voor de oorlog uitbrak een veilig onderkomen heeft gevonden in Turkije. En dan zitten er hier ook nog mensen die Hamas als een vrijheids-organisatie zien tegen het Israelische geweld + bezetting.

Jullie hebben in jullie fanatieke anti-Israel kijk niet door dat jullie sympathie hebben voor een organisatie die exact hetzelfde wil voor de Palestijnen als Ben Gvir. Dood.
pi_213227075
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2024 13:18 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Israel gaat steeds meer richting deze denkwijze. Dat is het hele eieren eten.
Zoals je in mijn bijdrage kan lezen, en ook nog specifiek aanhaalt, was dit dan ook ooit het idee voor het land IsraŽl.

Dat betekend niet dat dit daadwerkelijk ook zo gebeurd is. Er zijn leiders geweest met specifieks ideeŽn (en ik mijn ogen ook vreemde ideeŽn) zoals de wet voor aliyah: maar het is niet zo dat je als 'niet-Jood' niet kan leven in IsraŽl omdat de wetten je tegen zitten. Discriminatie is er wel - maar dat is inherent aan een samenleving.

Eigenlijk vroeg ik dus @Chadi alleen om meer staatkundige onderbouwing en erkenning voor de complexiteit van een samenleving waarin groeperingen van cultureel-religeus belang de aardbeien plukken. Ik zeg dus niet dat er zich geen problemen voor doen - sterker nog: ik heb duidelijk vermeld dat de enige manier zware demonstraties en in de Knesset de rem er op zetten de enige "democratische" (eerder sociocratische) manier is.

Niets van dit al zou eigenlijk mijn voorstelling zijn voor een land - maar de visie van sommigen over wat IsraŽl verworden is naar aanleiding van een verdelingsplan (VN/B-gebied/Balfour) en wat het nu is verworden - is wat anders dan wat jij aanhaalt - 'wat het aan het worden is'.

Die toekomst hebben we nog in eigen handen. 't kan alle kanten op.

[ Bericht 0% gewijzigd door HannahVrede op 16-04-2024 14:04:07 ]
pi_213227094
edit
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
pi_213227135
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2024 13:18 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Israel gaat steeds meer richting deze denkwijze. Dat is het hele eieren eten.
Valt me op dat velen IsraŽl nog zien als een soort goed functionerende liberale democratie met Westerse normen, waarden en idealen. En niet als een land met conservatieve, etnisch-nationalistische gekkies aan de macht met een officieel aangeklaagde premier die eigenlijk niet meer op die positie zou moeten zitten maar zijn macht tot in het uiterste gebruikt om afzetting en tralies te voorkomen. Een regering en premier die vůůr 7 oktober nog voorstander waren van Hamas als machthebber in Gaza en hen financieel steunden omdat dat goed uitkwam voor hun radicale gedachtegoed.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_213227146
https://www.timesofisrael(...)and-hostage-release/.

De meest rechtse politici van Israel en de leiding van Hamas zitten samen in de kroeg: zegt een rechtse politicus tegen een Hamas leider: 'alle Palestijnen zijn terroristen'. Zegt de Hamas leider: 'haha klopt, en anders zorgen wij er wel voor dat ze het worden'.
pi_213227178
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2024 13:46 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]
Valt me op dat velen IsraŽl nog zien als een soort goed functionerende liberale democratie met Westerse normen, waarden en idealen. En niet als een land met conservatieve, etnisch-nationalistische gekkies aan de macht met een officieel aangeklaagde premier die eigenlijk niet meer op die positie zou moeten zitten maar zijn macht tot in het uiterste gebruikt om afzetting en tralies te voorkomen.
Nog altijd veel beter dan al die islamitische landen om hen heen, waar echt 0,0 vrijheid is voor vrouwen, homo's en andersdenkenden.

Wanneer wordt bijvoorbeeld Khamenei achter de tralies gezet? Heeft er ooit iemand op die man kunnen stemmen?
pi_213227193
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 april 2024 13:38 schreef HannahVrede het volgende:

[..]
Zoals je in mijn bijdrage kan lezen, en ook nog specifiek aanhaalt, was dit dan ook ooit het idee voor het land IsraŽl.

Dat betekend niet dat dit daadwerkelijk ook zo gebeurd is. Er zijn leiders geweest met specifieks ideeŽn (en ik mijn ogen ook vreemde ideeŽn) zoals de wet voor aliyah: maar het is niet zo dat je als niet Jood niet kan leven in IsraŽl omdat de wetten je tegen zitten. Discriminatie is er wel - maar dat is inherent aan een samenleving.

Eigenlijk vroeg ik dus @:Chadi alleen om meer staatkundige onderbouwing en erkenning voor de complexiteit van een samenleving waarin groeperingen van cultureel-religeus belang de aardbeien plukken. Ik zeg dus niet dat er zich geen problemen voor doen - sterker nog: ik heb duidelijk vermeld dat de enige manier zware demonstraties en in de Knesset de rem er op zetten de enige "democratische" (eerder sociocratische) manier is.

Niets van dit al zou eigenlijk mijn voorstelling zijn voor een land - maar de visie van sommigen over wat IsraŽl verworden is naar aanleiding van een verdelingsplan (B-gebied/Balfour) en wat het nu is verworden - is wat anders dan wat jij aanhaalt 'wat het aan het worden is'.

Die toekomst hebben we nog in eigen handen. Alle kanten op.
Ik waardeer je bijdrage altijd. Je doet goed je best om op iedereen inhoudelijk te reageren. Maar het valt mij wel op dat je moeite hebt met patronen herkennen. Herkennen welke richting iets op gaat.

Dat er opinie verschillen bestaan in een land is evident. Maar we zien dat Israel steeds rechtser wordt. Dat radicale kolonisten aan invloed winnen. Iemand als Ben Gvir heeft nu gewoon een gedegen functie in de politiek, terwijl hij nog niet lang geleden op een terroristenlijst stond.

Hij was/is aanhanger van Baruch Goldstein en heeft mede een klimaat gecreŽerd waardoor Rabin werd vermoord.
pi_213227195
Ook opvallend: al die ceasefire now mensjes zijn opeens muisstil toen Iran IsraŽl aanviel.

Als de raketten de "juiste kant" opgaan, moet er even geen wapenstilstand plaatsvinden.
pi_213227228
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2024 13:50 schreef Homey het volgende:
Ook opvallend: al die ceasefire now mensjes zijn opeens muisstil toen Iran IsraŽl aanviel.

Als de raketten de "juiste kant" opgaan, moet er even geen wapenstilstand plaatsvinden.
Ik weet niet wat er mis is met die mensen maar fucking hooggeplaatste officieren bagatelliseren die stortvloed raketten nog, wat is er mis met die lui?!
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_213227232
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2024 13:46 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]
Valt me op dat velen IsraŽl nog zien als een soort goed functionerende liberale democratie met Westerse normen, waarden en idealen. En niet als een land met conservatieve, etnisch-nationalistische gekkies aan de macht met een officieel aangeklaagde premier die eigenlijk niet meer op die positie zou moeten zitten maar zijn macht tot in het uiterste gebruikt om afzetting en tralies te voorkomen. Een regering en premier die vůůr 7 oktober nog voorstander waren van Hamas als machthebber in Gaza en hen financieel steunden omdat dat goed uitkwam voor hun radicale gedachtegoed.
Dat komt omdat goedweer praatjes makkelijker is dan de cynische waarheid.

Israel is alles behalve een liberaal, westers land. Het is zelfs een vrij achterlijk land op bepaalde gebieden. Toch moet het westen het land blijven steunen (niet in alles, maar als algeheel beeld). Waarom? Israel is onze (van het westen) ogen en oren in het Midden-Oosten.

Duitsland heeft recent geleden de Arrow 3 van Israel gekocht. Mensen hebben het vaak over 'schuldbesef', daar gaat het allang niet meer om. Afd is relatief groot in Duitsland, die hebben 0 schuldbesef. Belangen. Daar gaat het om.
pi_213227238
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2024 13:31 schreef theunderdog het volgende:
Zowel aan de diehard Palestijnse (lees Hamas tuig)
Wat is dit dan, noem het gewoon barbaarse terroristen?
Bij tuig denk je aan kleine en grote criminelen, dit is een hele andere orde.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_213227240
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2024 13:50 schreef Homey het volgende:
Ook opvallend: al die ceasefire now mensjes zijn opeens muisstil toen Iran IsraŽl aanviel.

Als de raketten de "juiste kant" opgaan, moet er even geen wapenstilstand plaatsvinden.
Die "vergelding" van Iran was het beste wat kon gebeuren. Het was geen serieuze aanval maar een getelefoneerde actie om spierballen te laten zien en daarmee het boek te kunnen sluiten. Als IsraŽl niet meegaat met het afsluiten van deze situatie dan is IsraŽl volledig verantwoordelijk voor de gevolgen. Vergeet niet dat deze escalatie begon met een aanval van IsraŽl op een consulaat.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_213227243
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2024 13:53 schreef ludovico het volgende:

[..]
Ik weet niet wat er mis is met die mensen maar fucking hooggeplaatste officieren bagatelliseren die stortvloed raketten nog, wat is er mis met die lui?!
Is gewoon verschil in opinie. Niets bijzonders.
pi_213227244
Uhuh. En Iran heeft net zoals IsraŽl het recht zich te 'verdedigen'
pi_213227248
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2024 13:55 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Is gewoon verschil in opinie. Niets bijzonders.
:')
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_213227250
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2024 13:55 schreef ludovico het volgende:

[..]
Wat is dit dan, noem het gewoon barbaarse terroristen?
Bij tuig denk je aan kleine en grote criminelen, dit is een hele andere orde.
Ik noem het zoals ik wil. Of krijg je nu kosher-tranen?
  dinsdag 16 april 2024 @ 13:56:11 #22
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_213227254
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2024 13:50 schreef Homey het volgende:
Ook opvallend: al die ceasefire now mensjes zijn opeens muisstil toen Iran IsraŽl aanviel.

Als de raketten de "juiste kant" opgaan, moet er even geen wapenstilstand plaatsvinden.
Correct.

Deze mensen zijn ineens niet meer voor een staakt-het-vuren als IsraŽl wordt aangevallen, dat juichen ze alleen maar toe. Pas als IsraŽl plannen maakt om terug te slaan, dan komen de oproepen voor vrede en een staak-het-vuren. Wat natuurlijk precies benadrukt wat de achterliggende intenties zijn.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_213227256
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2024 13:55 schreef ludovico het volgende:

[..]
:')
Ja dus
pi_213227261
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2024 13:55 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Is gewoon verschil in opinie. Niets bijzonders.
Geen suffe kut die dat had geroepen op het moment dat die raketten de lucht in gingen, maar na afloop vooral dit prediken, terwijl ze alle steun hebben gehad van andere landen, kon IsraŽl dat zelf aan of was het penibel? Man hou toch op.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_213227267
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2024 13:55 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Ik noem het zoals ik wil. Of krijg je nu kosher-tranen?
Je mag vanalles, maar als je een terrorist niet kan onderscheiden van een crimineel heb je poep in je ogen.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_213227268
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2024 13:56 schreef ludovico het volgende:

[..]
Geen suffe kut die dat had geroepen op het moment dat die raketten de lucht in gingen, maar na afloop vooral dit prediken, terwijl ze alle steun hebben gehad van andere landen, kon IsraŽl dat zelf aan of was het penibel? Man hou toch op.
Nergens zeg ik dat het eens ben met die opinie. Houd je emoties eens in bedwang.
pi_213227277
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2024 13:57 schreef ludovico het volgende:

[..]
Je mag vanalles, maar als je een terrorist niet kan onderscheiden van een crimineel heb je poep in je ogen.
Dit gaat over Israel-Hamas. Over je fetisj met poep mag je een eigen topic openen.
pi_213227279
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2024 13:57 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Nergens zeg ik dat het eens ben met die opinie. Houd je emoties eens in bedwang.
Zie de werkelijkheid zoals die is i.p.v. fantasieverhaaltjes.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_213227280
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2024 13:58 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Dit gaat over Israel-Hamas. Over je fetisj met poep mag je een eigen topic openen.
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2024 13:57 schreef theunderdog het volgende:
Houd je emoties eens in bedwang.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_213227284
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2024 13:53 schreef ludovico het volgende:

[..]
Ik weet niet wat er mis is met die mensen maar fucking hooggeplaatste officieren bagatelliseren die stortvloed raketten nog, wat is er mis met die lui?!
Simpel: een virus in hun hoofd genaamd antisemitisme. Helaas moeilijker uit te bannen dan het coronavirus.

Je ziet ook een geregisseerde frame in de Nederlandse media van: het was maar een symbolische tegengeluid van Iran.

Extreem bagatelliserend. Ook worden relevante feiten verzwegen; buurlanden als JordaniŽ kwamen IsraŽl te hulp. Die willen ook geen Iraanse raketten in hun luchtruim en terecht. Lying by omission heet dat in het Engels en dat wordt bewust gedaan. Zo rolt Nederlandse (antisemitische) propaganda.

Ik kijk wel eens op Geenstijl, dat is in de verslaggeving van gebeurtenissen als de laatste paar dagen echt een baken van licht in het duisternis van de Nederlandse media. Wat een bagger en hoe sloom de NOS is, erg triest om te zien. En dan te bedenken dat de NPO bijna een miljard (!!!) steun krijgt van de staat. Wat een armoe.
pi_213227289
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2024 13:58 schreef ludovico het volgende:

[..]
Zie de werkelijkheid zoals die is i.p.v. fantasieverhaaltjes.
Spiegel spiegel aan de wand..
pi_213227292
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2024 13:55 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]
Die "vergelding" van Iran was het beste wat kon gebeuren. Het was geen serieuze aanval maar een getelefoneerde actie om spierballen te laten zien en daarmee het boek te kunnen sluiten. Als IsraŽl niet meegaat met het afsluiten van deze situatie dan is IsraŽl volledig verantwoordelijk voor de gevolgen. Vergeet niet dat deze escalatie begon met een aanval van IsraŽl op een consulaat.
Officieel weten we niet wie 't gedaan heeft en was de aanval van Iran een oorlogsverklaring. Zoals Iran ook al jaren werkt aan destabilisatie en het financieren van terroristische clubjes die IsraŽl willen aanvallen
pi_213227295
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2024 13:55 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]
Die "vergelding" van Iran was het beste wat kon gebeuren. Het was geen serieuze aanval maar een getelefoneerde actie om spierballen te laten zien en daarmee het boek te kunnen sluiten. Als IsraŽl niet meegaat met het afsluiten van deze situatie dan is IsraŽl volledig verantwoordelijk voor de gevolgen. Vergeet niet dat deze escalatie begon met een aanval van IsraŽl op een consulaat.
Fout. Iran is volledig verantwoordelijk voor haar daden. Vergaat dat niet. De rest is whataboutismery en goedpraterij van de misdaden van het Ayatollah regime.
pi_213227303
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2024 13:58 schreef Homey het volgende:

[..]
Simpel: een virus in hun hoofd genaamd antisemitisme. Helaas moeilijker uit te bannen dan het coronavirus.

Je ziet ook een geregisseerde frame in de Nederlandse media van: het was maar een symbolische tegengeluid van Iran.

Extreem bagatelliserend. Ook worden relevante feiten verzwegen; buurlanden als JordaniŽ kwamen IsraŽl te hulp. Die willen ook geen Iraanse raketten in hun luchtruim en terecht. Lying by omission heet dat in het Engels en dat wordt bewust gedaan. Zo rolt Nederlandse (antisemitische) propaganda.

Ik kijk wel eens op Geenstijl, dat is in de verslaggeving van gebeurtenissen als de laatste paar dagen echt een baken van licht in het duisternis van de Nederlandse media. Wat een bagger en hoe sloom de NOS is, erg triest om te zien. En dan te bedenken dat de NPO bijna een miljard (!!!) steun krijgt van de staat. Wat een armoe.
Het is niet alleen de NOS.

AD, Volkskrant... De Groene Amsterdammer...
Wat is er niet verknipt woke? Telegraaf? Dat staat niet echt voor kwaliteit, maar ach, tenminste minder biased.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
  dinsdag 16 april 2024 @ 14:00:01 #35
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_213227306
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2024 13:55 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]
Die "vergelding" van Iran was het beste wat kon gebeuren. Het was geen serieuze aanval maar een getelefoneerde actie om spierballen te laten zien en daarmee het boek te kunnen sluiten. Als IsraŽl niet meegaat met het afsluiten van deze situatie dan is IsraŽl volledig verantwoordelijk voor de gevolgen. Vergeet niet dat deze escalatie begon met een aanval van IsraŽl op een consulaat.
Een aanval met meer 120 Ballistische raketten, 30 kruisraketten en 170 drones betreft geen serieuze aanval?

Hmm.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_213227310
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2024 13:59 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Spiegel spiegel aan de wand..
Kerel je schaart terroristen onder hetzelfde kopje als criminelen. Hoe kan jij mij denken de maat te kunnen nemen hierin. _O-
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_213227314
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2024 13:55 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Is gewoon verschil in opinie. Niets bijzonders.
Die officier was van de landmacht, en dit ging toch echt om een luchtaanval. Wat een flapdrol die gast overigens, moest duidelijk het NPO frame van "ach het valt erg mee, puur symboliek" bevestigen. Nul kritische vragen ook van de journalist in de uitzending, uiteraard.
pi_213227324
quote:
10s.gif Op dinsdag 16 april 2024 14:00 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Een aanval met meer 120 Ballistische raketten, 30 kruisraketten en 170 drones betreft geen serieuze aanval?

Hmm.
Het is ťcht stuitend, dat zoveel mensen denken dat het allemaal wel meevalt.
Overigens ook alleen maar NADAT er nauwelijks slachtoffers waren gevallen.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_213227327
quote:
10s.gif Op dinsdag 16 april 2024 14:00 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Een aanval met meer 120 Ballistische raketten, 30 kruisraketten en 170 drones betreft geen serieuze aanval?

Hmm.
Omgekeerd kan IsraŽl precies hetzelfde doen. Exact dezelfde aantallen terugschieten. Is dat dan ook geen serieuze aanval en puur symbolisch?

Hoe zou de NPO dit dan duiden?
pi_213227329
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2024 14:00 schreef ludovico het volgende:

[..]
Kerel je schaart terroristen onder hetzelfde kopje als criminelen. Hoe kan jij mij denken de maat te kunnen nemen hierin. _O-
Al die emoties. Heb je directe familieleden die betrokken zijn binnen dit conflict?
pi_213227336
"Wij Israelis kunnen nergens anders heen"

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_213227350
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2024 14:02 schreef egayalS het volgende:
"Wij Israelis kunnen nergens anders heen"

[ x ]
Palestijnen - zijn Arabieren - er zijn 22 Arabische landen.

Pas op dat je in je anti-Israel retoriek niet aan teveel zelf-owns gaat doen, eqayalS.
  dinsdag 16 april 2024 @ 14:05:02 #43
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_213227360
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2024 13:59 schreef Homey het volgende:

[..]
Fout. Iran is volledig verantwoordelijk voor haar daden. Vergaat dat niet. De rest is whataboutismery en goedpraterij van de misdaden van het Ayatollah regime.
Voornamelijk dat laatste. Het is opvallend om te zien dat radicaal linksgeoriŽnteerden zoals Ronald-Koeman in deze kwestie de kant van Iran kiezen. En dan ook nog beweren dat IsraŽl dit is begonnen. Maar natuurlijk, het land dat zelf al decennialang wordt aangevallen door proxies van Iran.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_213227421
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2024 13:50 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Ik waardeer je bijdrage altijd. Je doet goed je best om op iedereen inhoudelijk te reageren. Maar het valt mij wel op dat je moeite hebt met patronen herkennen. Herkennen welke richting iets op gaat.

Dat er opinie verschillen bestaan in een land is evident. Maar we zien dat Israel steeds rechtser wordt. Dat radicale kolonisten aan invloed winnen. Iemand als Ben Gvir heeft nu gewoon een gedegen functie in de politiek, terwijl hij nog niet lang geleden op een terroristenlijst stond.

Hij was/is aanhanger van Baruch Goldstein en heeft mede een klimaat gecreŽerd waardoor Rabin werd vermoord.
Wat vind ik het vervelend dat je mij op een positie plaatst die ik niet wens, namelijk mijzelf moeten verdedigen tegen een persoonlijke aanname dat ik iets wel of niet zou herkennen of inzien. Verschillen van mening is geen optie bij je?

Ik zelf vind dat ik geen moeite heb met patronen herkennen - ik leg ze juist uit. Maar jij kan natuurlijk jouw eigen mening hierop maken: ik zie oorlog voor zoals wat het is. Oorlog.

Ik zal sluiten dus met de woorden die ik eerder aanhaalde: het kan nog alle kanten op.
pi_213227454
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 april 2024 14:09 schreef HannahVrede het volgende:

[..]
Wat vind ik het vervelend dat je mij op een positie plaatst die ik niet wens, namelijk mijzelf moeten verdedigen tegen een persoonlijke aanname dat ik iets wel of niet zou herkennen of inzien. Verschillen van mening is geen optie bij je?

Ik zelf vind dat ik geen moeite heb met patronen herkennen - ik leg ze juist uit. Maar jij kan natuurlijk jouw eigen mening hierop maken: ik zie oorlog voor zoals wat het is. Oorlog.

Ik zal sluiten dus met de woorden die ik eerder aanhaalde: het kan nog alle kanten op.
Soms is het zaak om je discussiepartner te wijzen op zijn/haar vermogen tot zelfreflectie.
  dinsdag 16 april 2024 @ 14:18:21 #46
3542 Gia
User under construction
pi_213227510
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2024 14:01 schreef Homey het volgende:

[..]
Omgekeerd kan IsraŽl precies hetzelfde doen. Exact dezelfde aantallen terugschieten. Is dat dan ook geen serieuze aanval en puur symbolisch?

Hoe zou de NPO dit dan duiden?
Dit ja. Zou m.i. een prima antwoord zijn.
  dinsdag 16 april 2024 @ 14:21:14 #47
330914 Sherlock_Holmes
2de plaats WIDM prono 2020
pi_213227545
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2024 13:55 schreef ludovico het volgende:

[..]
Wat is dit dan, noem het gewoon barbaarse terroristen?
Bij tuig denk je aan kleine en grote criminelen, dit is een hele andere orde.
Ach, soms zet Hamas ook maar wat David Hasselhoff op :7

Ik ben er wel blij mee dat mensen open kaart spelen. In de schaduw is het altijd iets lastiger te herkennen.

Wellicht een neveneffect waar Hamas juist niet blij mee is, maar je kunt niet alles hebben.
´ Just remember, there's a thin line between being a hero and being a memory´
pi_213227721
vreemd gedoe zo, israel en iran willen beiden eigenlijk niet dat het eskaleert, maar kunnen ook niet niets doen. wachten dagen met daarwerkelijke acties, en dan is alles al besrpoken met vriend en vijand, internationaal.

het lijkt erop dat israel toch wel gaat reageren. maar dat zal ook weer een eenmalige actie zijn. en dan iran weer?
pi_213227754
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2024 14:01 schreef Homey het volgende:

[..]
Omgekeerd kan IsraŽl precies hetzelfde doen. Exact dezelfde aantallen terugschieten. Is dat dan ook geen serieuze aanval en puur symbolisch?

Hoe zou de NPO dit dan duiden?
Een nieuwe reactie van IsraŽl zou nergens op slaan en niet uit te leggen zijn als symbolisch en niet-serieus gezien de consulaataanval van IsraŽl en de tegenreactie van Iran daarop. Het zou een teken zijn nieuwe escalatie. Tit for tat heeft al plaatsgevonden. Daarnaast is het luchtafweer van Iran waarschijnlijk niet zo goed als die van IsraŽl en hebben zij weinig omliggende bevriende landen die kunnen helpen om ze uit de lucht te schieten. Dus nee, exact hetzelfde terug doen is niet ťťn op ťťn vergelijkbaar. Ik mag hopen dat je begrijpt dat context en omstandigheden uitmaken en de volgorde waarin dingen gebeuren ook.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_213227849
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2024 14:42 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]
Een nieuwe reactie van IsraŽl zou nergens op slaan en niet uit te leggen zijn als symbolisch en niet-serieus gezien de consulaataanval van IsraŽl en de tegenreactie van Iran daarop. Het zou een teken zijn nieuwe escalatie. Tit for tat heeft al plaatsgevonden. Daarnaast is het luchtafweer van Iran waarschijnlijk niet zo goed als die van IsraŽl en hebben zij weinig omliggende bevriende landen die kunnen helpen om ze uit de lucht te schieten. Dus nee, exact hetzelfde terug doen is niet ťťn op ťťn vergelijkbaar. Ik mag hopen dat je begrijpt dat context en omstandigheden uitmaken en de volgorde waarin dingen gebeuren ook.
Nope. Het uitschakelen van Iraanse terroristen was de tat. Wat Iran nu heeft gedaan is weer een nieuwe tit.

En goh wat raar dat Iran weinig bevriende landen kent. Hoe zou dat toch komen?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')