abonnement Unibet Coolblue
pi_212534060
quote:
Overal in Europa, of het nu Italië, het Verenigd Koninkrijk of Nederland is, zit een duidelijke tegenstelling tussen woorden en daden als het om immigratie gaat. Zelfs de meest strenge voorstanders van gesloten grenzen geven stilletjes voorrang aan economische belangen. Het is hoog tijd dat kiezers deze schijnvertoning aan de kaak stellen.

In de politiek van de afgelopen jaren is de kloof tussen woorden en daden nergens zo schrijnend als bij het immigratiedebat.

Veertien jaar lang was de VVD de grootste coalitiepartij. Al in het verkiezingsprogramma van 2010 noemde de partij ‘het beperken van immigratie’ als een van de prioriteiten. Voor de verkiezingen van 2012 zou zij ‘kansarme immigratie verder terugdringen’. In het programma van 2017 wilde de partij eveneens ‘controle krijgen over de migratiestromen’. En in 2021? We gaan ‘migratiestromen bedwingen’, en nu voor het echie!

Maar niet heus. Telde Nederland in 2010 nog 154.000 immigranten, in 2021 waren dat er alweer 252.000. Dat is een groei van 64 procent! In 2022 kwamen er zelfs 403.000 immigranten, maar dat kwam vooral door de oorlog in Oekraïne.

Hebben we het over migratie, dan zijn politici zo betrouwbaar als een theepot van chocolade. In het bijzonder de hardliners. Keer op keer horen we ze harde taal uitslaan over minder immigranten, en nooit komt er iets van terecht.

Wat we hier zien, is De Grote Migratieleugen. Wat verklaart het gat tussen retoriek en realiteit?

Zelfs als je het zou willen, kun je immigratie heel moeilijk verminderen
Allereerst is daadwerkelijke ‘grip op migratie’ een mythe zolang we in de Europese Unie zitten. Meer dan de helft van de immigranten is afkomstig uit de EU. En daar kunnen we weinig aan doen: binnen de EU mogen alle inwoners overal wonen, werken en vakantievieren zonder gedoe, dus heb je geen controle over je grenzen. Tenzij je de EU wilt verlaten, maar minder dan een op de zeven burgers wil een Nexit.

‘Grip op migratie’ wordt door rechtse politici ook steevast in verband gebracht met asiel. Maar als je naar de cijfers kijkt, was minder dan 13 procent de afgelopen tien jaar asielzoeker of nareiziger. Het gaat hier om een kleine groep. Je kunt dan voor de bühne allerlei draconische maatregelen invoeren, maar dat zal hooguit een paar procent schelen.

Uiteindelijk is onze economie de krachtigste magneet voor nieuwkomers. Een land als Hongarije is veel minder populair bij migranten, maar het mediane inkomen is daar dan ook vier keer zo laag. Zoals socioloog Hein de Haas zegt: ‘De beste manier om migratie tegen te gaan, is je economie te gronde richten.’ Maar ja, dat is niet zo’n populaire boodschap als je zieltjes wilt winnen met een anti-immigratiegeluid.

Onmacht is dus de eerste verklaring voor De Grote Migratieleugen. Het is een ontnuchterende boodschap aan kiezers die niet van migranten houden: misschien is de hoge immigratie niets iets wat we zomaar kunnen indammen.

Zelfs als je het zou kunnen, moet je immigratie niet willen verminderen
Maar naast onmacht gaat het ook om onwil. In het Verenigd Koninkrijk, waar ik woon, ging het bij het Brexit-referendum van 2016 voor een belangrijk deel om migratie. Een maand voor het referendum loeide Boris Johnson – toen net gestopt als burgemeester van Londen en overtuigd Brexiteer – dat er ‘geen draagvlak was voor de omvang van de immigratie die we zien’ en dat de situatie ‘volledig uit de hand was gelopen’.

Brexiteer Nigel Farage zei dat massa-immigratie zijn land ‘onherkenbaar’ maakte, en schetste een toekomst waarin het Verenigd Koninkrijk na de Brexit het migratiesaldo (het aantal nieuwkomers minus het aantal vertrekkers) zou kunnen beperken tot tussen de 30.000 en 40.000.

Maar wat gebeurde er nadat de Britten, eenmaal verlost van de Europese Unie, zelf mochten bepalen wie er wel en niet de grens overstak? Het migratiesaldo nam alleen maar toe, tot bijna 700.000. In 2022 was het saldo meer dan 100 procent hoger dan in 2016, het jaar van het Brexit-referendum.

Dat heeft weinig te maken met illegale bootjes die het Kanaal oversteken – in 2022 kwam slechts 6 procent van alle immigranten op die manier het land binnen. Is de post-Brexit-regering dan misschien ineens anders gaan denken over migratie? Welnee, de Conservatieve Partij is nog steeds aan de macht, en over migratie is ze feller dan ooit tevoren.

De waarheid is dat de Conservatieve Partij migratie helemaal niet wil indammen, omdat het land buitenlandse arbeidskrachten keihard nodig heeft. Buitenlanders zijn meer dan welkom, want ze moeten vacatures vullen! Zo steeg het aantal buitenlandse verpleegkundigen in het Verenigd Koninkrijk van 16 procent in 2016 naar 27 procent in 2023. Tegelijkertijd komt 30 procent van de tandartsen uit het buitenland. En maar liefst 35 procent van de dokters.

Iets vergelijkbaars geldt voor de Italiaanse premier Giorgia Meloni. Jarenlang riep zij dat massa-immigratie de Europese identiteit vernietigt. Maar vorige zomer keurde haar regering stilletjes goed dat er tussen 2023 en 2025 nog eens 452.000 werknemers van buiten de EU het land mogen binnenkomen. De Italiaanse economie heeft deze mensen hard nodig.

Het zijn de twee dirty little secrets van de anti-immigratiebrigade: ze belooft veel meer dan ze waar kan maken. En erger nog: ze belooft van alles dat ze helemaal niet waar wil maken.

De internationale strijd om vakmensen
We zien hetzelfde gebeuren in Nederland. Kijk om je heen, naar de krantenbezorgers en schoonmakers,
de vrachtwagenchauffeurs en glastuinbouwers, de bouwvakkers en de distributiewerkers, de Uber-chauffeurs en de Flink-koeriers: het zijn voor een groot deel mensen uit het buitenland. Of naar de slachterijen, waar een duizelingwekkende 51 procent van de medewerkers elders geboren is.

In 2021 kwamen er voor elke twee asielzoekers meer dan vijf arbeidsmigranten naar Nederland. En die club neemt alleen maar toe – tussen 2006 en 2021 is het aantal arbeidsmigranten in Nederland verviervoudigd.

Je moet wel een bord ter grootte van een grensmuur voor je hoofd hebben om het niet te zien: een beduidend deel van onze luxe (of: ons consumptiepatroon) is gebouwd op de schouders van arbeidsmigranten.

En kiezers weten dit. Ook in andere landen. Als je Britten vraagt of ze de totale immigratiecijfers te hoog vinden, dan zegt een meerderheid (64 procent) ‘ja’. Maar vraag je ze vervolgens in welke beroepsgroep er dan minder immigranten moeten komen – dokters, verpleegkundigen, fruitplukkers, academici, bouwvakkers, IT’ers, horecamedewerkers of zelfs studenten – dan zijn Britten voor elke groep juist positief over het rekruteren van nieuwkomers. Elke groep, behalve bankiers (dat zal nog de nasleep van de financiële crisis zijn).

Arbeidsmigranten doen het werk waar veel mensen hun neus voor ophalen. Wist je dat 63 procent van de arbeidsmigranten in Nederland bruto minder verdient dan 20 euro per uur? En dat meer dan driekwart van de arbeidsmigranten onder het gemiddelde uurloon verdient?

Ondertussen zijn er vanwege de vergrijzing steeds meer mensen nodig die vitale beroepen uitvoeren in Nederland: verpleegkundigen en tandartsen, bouwvakkers en warmtepompinstallateurs. Er wacht ons niets minder dan een internationale strijd om vakmensen. De Amerikanen, de Britten, de Polen, de Duitsers en de Japanners hebben onlangs allerlei bijzondere maatregelen getroffen om deze migranten aan te trekken, zoals een speciaal visum voor buitenlandse zorgmedewerkers.

De balans zal hoe dan ook opgemaakt moeten worden
Leg je de werkelijkheid naast de verkiezingspraat, dan zie je: rechtse Europese politici doen alsof ze immigratie enorm gaan indammen, maar als ze eenmaal aan de macht zijn, doen ze wat arbeidsmigratie betreft het omgekeerde. Want ze weten ook dat de economische gevolgen anders veel te groot zijn.

Maar om toch de schijn hoog te houden dat ze ‘streng op migratie’ zijn, blijven ze verbolgen wijzen naar de (relatief kleine groep) asielzoekers – die ze sowieso niet buiten de deur kunnen houden.

Ik heb geen enkel probleem met kiezers die anti-immigratie zijn. Het is een legitiem standpunt – iedereen kan zijn of haar eigen afweging maken. Maar geef dan wel een duidelijk beeld van wat er in de weegschaal ligt. Laten we er geen doekjes om winden: als je in Nederland écht een veel lager migratiesaldo wil, dan kan dat niet zonder gigantische economische schade.

Niet alleen komen er dan veel minder arbeidsmigranten binnen die de economie aan de gang houden, je zult ook uit de EU moeten stappen wil je de grenzen dicht kunnen houden. En we hoeven alleen maar naar de overkant van het Kanaal te kijken om te zien wat de dramatische economische gevolgen zijn van een vertrek uit de EU.

Be honest, zoals David Beckham tegen zijn vrouw Victoria zei, toen zij in hun documentaire beweerde uit een arbeidersgezin te komen (haar vader bracht haar in een Rolls-Royce naar school).

Het ware dedain voor de kiezer komt niet van links
Het nieuwe modewoord onder rechtse opiniemakers is dedain voor de gewone man.
Zie bijvoorbeeld deze column in EW.Dedain van rijke linkse mensen, Brusselse bureaucraten of van voormalig NOS-weerman Gerrit Hiemstra. Maar niemand heeft het over het dedain aan de andere kant van het politieke spectrum.

Is er iets neerbuigender dan beloven dat je migratie terug gaat dringen, terwijl je helemaal niet het gereedschap hebt om dat te doen? Neerbuigender dan ‘grip op migratie’ prediken, zonder ronduit te erkennen dat je daarvoor uit de Europese Unie moet stappen?

Neerbuigender dan kiezers aanpraten dat al hun sores worden veroorzaakt door nieuwkomers, zonder eerlijk te zijn over de sleutelrol die arbeidsmigranten spelen in ons economische model? En vervolgens consequent niet leveren, omdat je diep van binnen helemaal niet wil wat je zegt? Het ware dedain voor de kiezer vind je bij Giorgia Meloni, Rishi Sunak en Geert Wilders.

Ooit komt er een dag dat kiezers het bedrog van De Grote Migratieleugen doorgronden. Eindelijk zullen ze zien dat politici wat betreft irreguliere migratie te veel beloven, en te weinig waarmaken. En dat ze wat betreft arbeidsmigratie helemaal niet minder willen, omdat onze arbeidsmarkt schreeuwt om mensen.

Ooit, maar nu nog niet. Met een PVV-coalitie zullen we de zwendel eerst aan den lijve moeten ondervinden.
https://decorrespondent.n(...)3a-1af7-5c10772f5b1c
Op dinsdag 10 mei 2022 20:00 schreef Souryhet volgende: Dan was ik fout, maar zover mijn radar gaat is die troela niet echt overtuigend en ze was een fan. Please dit riekt naar aandacht
pi_212534065
twitter

twitter

twitter

twitter

twitter

twitter

twitter

twitter

twitter
Op dinsdag 10 mei 2022 20:00 schreef Souryhet volgende: Dan was ik fout, maar zover mijn radar gaat is die troela niet echt overtuigend en ze was een fan. Please dit riekt naar aandacht
pi_212534262
Ook leuk is de complete clownshow die zich in de VS afspeelt over de grens tussen de VS en Mexico. Daar houdt de Republikeinse partij in het HvA een 'Bipartisan bill' uit de Senaat tegen omdat Trump niet wil dat de problemen aan de grens worden opgelost omdat dat het oplossen van die problemen onder een Democratische president Trump's verkiezingskansen zou schaden. :')
Maar de Republikeinen vinden de problemen aan de grens echt heel errug hoor :') (En natuurlijk is sowieso alles de schuld van links de Democratische partij)
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_212534307
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2024 10:50 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]
Ook als je het wel gelezen hebt blijft het een hoop onzin.
Details of het hele betoog, kun je preciezer zijn?
pi_212534331
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2024 10:54 schreef cabe0002 het volgende:

[..]
:')
TS spuwt wat diarree zonder persoonlijke duiding of wat dan ook. Wie de fuck is Simon van Teutem :') Zijn persoonlijk berichten/meningen van random mensen op twitter nu opeens nieuwswaardig?
Het is de schrijver van het artikel.
  Knapste mannelijke user 2022 donderdag 22 februari 2024 @ 10:55:22 #6
206731 Mortaxx
Doomer
pi_212534336
Je kunt niet EU gewoon stoppen. Had al een miljoen mensen minder geweest afgelopen tien jaar

Op dinsdag 31 oktober 2023 22:09 schreef Ama het volgende:
Poepie
pi_212534370
Er is een reden waarom Duitse plattelands jongeren tijdens carnaval "Ausländer raus" zingen.

Politici moeten niet raar opkijken dan het electoraat steeds meer richting anti-immigratie en deportatie retoriek en politieke partijen verschuift.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
  donderdag 22 februari 2024 @ 11:00:09 #8
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_212534411
Werkgevers hebben baat bij immigratie. Dat wordt op FOK al langer gezegd.

Maar hier hebben we er niet zo veel tekst voor nodig.

Maar waarom asiel en arbeid op één hoop wordt gegooid?

Arbeidsmigranten krijgen - buiten die belastingvoordelen- niks gratis, krijgen geen voorrang en gaan ook vaak weer verder.

En indien je iets wilt doen aan arbeidsmigratie, pak dan de EU aan.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_212534456
quote:
1s.gif Op donderdag 22 februari 2024 10:55 schreef Mortaxx het volgende:
Je kunt niet EU gewoon stoppen. Had al een miljoen mensen minder geweest afgelopen tien jaar

[ afbeelding ]
Niet-EU. Je bedoelt de tienduizenden Indiers, Chinezen en Britten die hier komen werken omdat werknemers zitten te springen om arbeidskrachten. Wie moet dan die banen vullen :?
beter een knipoog dan een blauw oog
  donderdag 22 februari 2024 @ 11:05:06 #10
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_212534467
quote:
Arbeidsmigranten doen het werk waar veel mensen hun neus voor ophalen.
Het marktmechanisme bestaat niet op de arbeidsmarkt. Wanneer je geen mensen kunt vinden, moet je - in de traditie van het marktmechanisme- de lonen verhogen.

Producten worden dan ook duurder ja, maar de vraag neemt dan ook weer af. En dat maakt prijzen - idealiter- ook weer lager. Etc. Etc.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
  donderdag 22 februari 2024 @ 11:08:08 #11
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_212534521
quote:
Laten we er geen doekjes om winden: als je in Nederland écht een veel lager migratiesaldo wil, dan kan dat niet zonder gigantische economische schade.
Beperkt artikel. Er wordt totaal niet ingegaan op alle kosten van de immigratie-industrie. En al die mensen die daarin hun geld verdienen, zijn dan beschikbaar voor ander werk. Dus heb je minder mensen nodig.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_212534536
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2024 11:04 schreef Knipoogje het volgende:

[..]
Niet-EU. Je bedoelt de tienduizenden Indiers, Chinezen en Britten die hier komen werken omdat werknemers zitten te springen om arbeidskrachten. Wie moet dan die banen vullen :?
De logische conclusie is dan dat de Nederlandse economie kunstmatig opgeblazen wordt. Het systeem staat eigenlijk al op springen als je kijkt naar de (sociale) voorzieningen waar een groot tekort aan is.

Nederland moet krimpen; bevolking, economie, banen, immigranten. Alles moet minder minder minder. Terug naar tien miljoen mensen, dan blijft het Misschien leefbaar in de toekomst voor de volgende generaties.
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 donderdag 22 februari 2024 @ 11:09:00 #13
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_212534540
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2024 11:05 schreef thedeedster het volgende:

[..]
Het marktmechanisme bestaat niet op de arbeidsmarkt. Wanneer je geen mensen kunt vinden, moet je - in de traditie van het marktmechanisme- de lonen verhogen.

Producten worden dan ook duurder ja, maar de vraag neemt dan ook weer af. En dat maakt prijzen - idealiter- ook weer lager. Etc. Etc.
Ja de bekende "xx voelt zich hier te goed/lui voor" frame


Nee conjo, mensen willen normale arbeidsvoorwaarden en verloning. Daarom krijg je die vacatures niet ingevuld en schuif je het maar af op een mentaliteitskwestie. De enige die dat nog wilden doen waren MOE landers die je met z'n 10en in een rijtjeswoning kon proppen.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  Knapste mannelijke user 2022 donderdag 22 februari 2024 @ 11:09:10 #14
206731 Mortaxx
Doomer
pi_212534542
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2024 11:04 schreef Knipoogje het volgende:

[..]
Niet-EU. Je bedoelt de tienduizenden Indiers, Chinezen en Britten die hier komen werken omdat werknemers zitten te springen om arbeidskrachten. Wie moet dan die banen vullen :?
Gewoon niet. Dan maar een distributiecentrum minder
Op dinsdag 31 oktober 2023 22:09 schreef Ama het volgende:
Poepie
pi_212534568
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2024 10:54 schreef Hatseflats22 het volgende:

[..]
Details of het hele betoog, kun je preciezer zijn?
Bijvoorbeeld: de auteur doet alsof Europese migratie een groot probleem is, maar er zijn niet veel mensen die het daar mee eens zijn. Er is al heel lang een probleem met immigranten uit Azië en Afrika. Hetzelfde geld voor arbeidsmigratie.

De VVD heeft altijd geregeerd met andere partijen die heel anders denken over migratie. Het laatste kabinet is bijvoorbeeld daardoor gevallen.

Er zijn genoeg redenen waarom de immigratie niet afneemt, maar die worden niet genoemd door de auteur. In plaats daarvan doet hij alsof het allemaal een evil complot is van rechts.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_212534620
quote:
1s.gif Op donderdag 22 februari 2024 11:09 schreef Mortaxx het volgende:

[..]
Gewoon niet. Dan maar een distributiecentrum minder
Daar werkt al geen hond.
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_212534650
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2024 11:10 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]
Bijvoorbeeld: de auteur doet alsof Europese migratie een groot probleem is, maar er zijn niet veel mensen die het daar mee eens zijn. Er is al heel lang een probleem met immigranten uit Azië en Afrika. Hetzelfde geld voor arbeidsmigratie.

De VVD heeft altijd geregeerd met andere partijen die heel anders denken over migratie. Het laatste kabinet is bijvoorbeeld daardoor gevallen.

Er zijn genoeg redenen waarom de immigratie niet afneemt, maar die worden niet genoemd door de auteur. In plaats daarvan doet hij alsof het allemaal een evil complot is van rechts.
Het laatste kabinet is gevallen omdat de VVD het als opportuun zag om het te laten vallen. Het onderwerp waarop was natuurlijk een non-issue (vallen over 10k migranten op een totaal van honderdduizenden). Dat komt omdat de VVD een typische machtspartij is en niet zozeer van de oplossingen is, maar vooral aan de macht probeert te blijven. Dat zie je ook terug de afgelopen decennia dat VVD aan de macht was: Problemen bleven liggen, maar de stemmen bleven binnengeharkt worden door slimme marketing en framing.
beter een knipoog dan een blauw oog
  donderdag 22 februari 2024 @ 11:17:10 #18
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_212534692
Ik begrijp iets niet? Aan de ene kant wordt gesproken over economische schade. Maar wat is nu de relevantie? Als ik XR begrijp, dan moet sowieso al veel en veel minder geconsumeerd worden.

You can’t have your cake and eat it.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
  donderdag 22 februari 2024 @ 11:19:30 #19
3542 Gia
User under construction
pi_212534715
Migranten te werk stellen op plekken waar ze nodig zijn. Is dat de glastuinbouw, dan is dat maar zo.
Verder zoeken naar geschikte arbeidskrachten voor de zorg. We weten al dat die niet uit Afrika gaan komen, dus van elders aantrekken, we hebben ze nodig.

Toewijzen van woning afhankelijk maken van al dan niet werk hebben.
  donderdag 22 februari 2024 @ 11:29:53 #20
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_212534866
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2024 10:57 schreef Dauthi het volgende:
Er is een reden waarom Duitse plattelands jongeren tijdens carnaval "Ausländer raus" zingen.

Politici moeten niet raar opkijken dan het electoraat steeds meer richting anti-immigratie en deportatie retoriek en politieke partijen verschuift.
Dat is leuk dat ze dat roepen maar wie gaat werken in de kas of op het land.

Dit is ook wat je in Naaldwijk ziet; ze willen ze niet tenzij ze werken in de kas want de jeugd kan daar niet werken omdat het gewoon te weinig oplevert.
pi_212534895
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2024 11:19 schreef Gia het volgende:
Migranten te werk stellen op plekken waar ze nodig zijn. Is dat de glastuinbouw, dan is dat maar zo.
Verder zoeken naar geschikte arbeidskrachten voor de zorg. We weten al dat die niet uit Afrika gaan komen, dus van elders aantrekken, we hebben ze nodig.

Toewijzen van woning afhankelijk maken van al dan niet werk hebben.
Allemaal kul maatregelen om het patroon van te weinig kinderen krijgen onder (autochtone) bewoners maar niet op te hoeven lossen.

Dat je dit probleem op termijn hiermee alleen maar groter maakt is een zorg voor de volgende generaties.

Je krijgt wat je verdient zegt men wel eens.
Heel veel sambal
pi_212534904
quote:
1s.gif Op donderdag 22 februari 2024 11:09 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]
Ja de bekende "xx voelt zich hier te goed/lui voor" frame

Nee conjo, mensen willen normale arbeidsvoorwaarden en verloning. Daarom krijg je die vacatures niet ingevuld en schuif je het maar af op een mentaliteitskwestie. De enige die dat nog wilden doen waren MOE landers die je met z'n 10en in een rijtjeswoning kon proppen.
En dat betekent dat er iig qua arbeidsmigratie volop mogelijkheden zijn om migratie af te remmen: namelijk afdwingen dat elke arbeider fatsoenlijk wordt betaald en fatsoenlijk wordt gehuisvest. Momenteel is er 0,0 effectief toezicht en handhaving. Ja er wordt weleens een bestuurlijke boete opgelegd, maar dat calculeren de uitbuiters gewoon in en ook met die boete is hun business over de rug van anderen nog altijd super rendabel.

Maar daar hoor je de partijen wiens achterban profiteert van het uitbuiten van anderen (incl. hun huisvesting) niet over terwijl ze zogenaamd wel migratie willen terug dringen.
Op dinsdag 10 mei 2022 20:00 schreef Souryhet volgende: Dan was ik fout, maar zover mijn radar gaat is die troela niet echt overtuigend en ze was een fan. Please dit riekt naar aandacht
pi_212534934
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2024 11:29 schreef xzaz het volgende:

[..]
Dat is leuk dat ze dat roepen maar wie gaat werken in de kas of op het land.

Dit is ook wat je in Naaldwijk ziet; ze willen ze niet tenzij ze werken in de kas want de jeugd kan daar niet werken omdat het gewoon te weinig oplevert.
Kassen voor productie kunnen in Polen en de Baltische staten. Het werk naar de migrant brengen.
Dat was het idee achter de EU, maar de EU weet dat niet voldoende te bewerkstelligen.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 donderdag 22 februari 2024 @ 11:35:36 #24
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_212534953
quote:
14s.gif Op donderdag 22 februari 2024 11:32 schreef Stepperoller het volgende:

[..]
En dat betekent dat er iig qua arbeidsmigratie volop mogelijkheden zijn om migratie af te remmen: namelijk afdwingen dat elke arbeider fatsoenlijk wordt betaald en fatsoenlijk wordt gehuisvest. Momenteel is er 0,0 effectief toezicht en handhaving. Ja er wordt weleens een bestuurlijke boete opgelegd, maar dat calculeren de uitbuiters gewoon in en ook met die boete is hun business over de rug van anderen nog altijd super rendabel.

Maar daar hoor je de partijen wiens achterban profiteert van het uitbuiten van anderen (incl. hun huisvesting) niet over terwijl ze zogenaamd wel migratie willen terug dringen.
Kijk, als dit besef zich eens in de hersenen van de gemiddelde stemwijzer-stemmer nestelt komen we nog eens ergens.

Grote smoel over asielzoekers en de deur wagenwijd open laten staan voor "arbeidsmigratie" gaat natuurlijk nergens over.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  donderdag 22 februari 2024 @ 11:41:22 #25
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_212535061
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2024 11:34 schreef Dauthi het volgende:

[..]
Kassen voor productie kunnen in Polen en de Baltische staten. Het werk naar de migrant brengen.
Dat was het idee achter de EU, maar de EU weet dat niet voldoende te bewerkstelligen.
Goed punt.

Maar ja, dat is vervelend voor de werkgever en zo.

Ik zie die EU toch vooral als een organisatie voor het (groot) kapitaal, doch nauwelijks voor de individuele burger. Je wordt gewoon tegen elkaar uitgespeeld.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
  donderdag 22 februari 2024 @ 11:46:20 #26
273461 AlwaysHappy
You've Been Gilmored!
pi_212535144
Het een sluit het ander natuurlijk niet uit. Ja, het aantal arbeidsmigranten is ook hoog en ja, daar zijn ook genoeg maatregelen voor te bedenken, maar dat is tegelijkertijd geen excuus om de poorten open te laten staan voor asielzoekers. Persoonlijk vind ik dat beide groepen aangepakt moeten worden, maar bij arbeidsmigranten kan je tenminste nog zeggen dat ze zich nuttig maken hier en bijdragen aan de samenleving. Krijgen ook geen speciaal voorrang volgens mij, dus ik snap dat partijen de focus vooral op de asielzoekers leggen.

Verder komt de OP niet echt over als nieuws; meer als wat bij elkaar gevonden meningen van een random om TS z’n eigen mening te versterken. Alle schuld bij rechts leggen terwijl dat natuurlijk niet het hele plaatje is. En dan zeggen ze dat rechts links altijd van alles de schuld geeft :+
Nintendo Switch: SW-1156-9327-1516 | Xbox Series X: Alwayshappyz | Photographer: D750, 24mm, 50mm, 85mm | TV Shows: Gilmore Girls, Grey's Anatomy, His Dark Materials, Veronica Mars, Fringe, The Good Wife, The Crown & More.
pi_212535639
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2024 11:41 schreef thedeedster het volgende:

[..]
Goed punt.

Maar ja, dat is vervelend voor de werkgever en zo.

Ik zie die EU toch vooral als een organisatie voor het (groot) kapitaal, doch nauwelijks voor de individuele burger. Je wordt gewoon tegen elkaar uitgespeeld.
Uiteraard is de EU voor het kapitaal en de bureaucraat. Er lopen meer lobbyisten dan ambtenaren rond in Brussel.

En tot op zekere hoogte gebeurt de verplaatsing ook. Bloemenkassen en transporteurs die in Oost-Europa staan geregistreerd, want veel goedkoper.

Punt blijft de burger heeft de mogelijkheid om zich uit te spreken, maar het is veel makkelijker om als rijke enkelingen bureaucraten te beïnvloeden dan dat het als grote groepen burgers is zich te verenigen.

Al is het maar omdat er dan teveel verschillende meningen zijn, en als standaard het principal-agency dilemma, degene die de massa vertegenwoordigd is relatief makkelijk te corrumperen.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_212535652
quote:
1s.gif Op donderdag 22 februari 2024 11:46 schreef AlwaysHappy het volgende:
Het een sluit het ander natuurlijk niet uit. Ja, het aantal arbeidsmigranten is ook hoog en ja, daar zijn ook genoeg maatregelen voor te bedenken, maar dat is tegelijkertijd geen excuus om de poorten open te laten staan voor asielzoekers. Persoonlijk vind ik dat beide groepen aangepakt moeten worden, maar bij arbeidsmigranten kan je tenminste nog zeggen dat ze zich nuttig maken hier en bijdragen aan de samenleving. Krijgen ook geen speciaal voorrang volgens mij, dus ik snap dat partijen de focus vooral op de asielzoekers leggen.

Verder komt de OP niet echt over als nieuws; meer als wat bij elkaar gevonden meningen van een random om TS z’n eigen mening te versterken. Alle schuld bij rechts leggen terwijl dat natuurlijk niet het hele plaatje is. En dan zeggen ze dat rechts links altijd van alles de schuld geeft :+
Het is een column van het linkse media vehikel De Correspondent.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
  donderdag 22 februari 2024 @ 12:34:07 #29
273461 AlwaysHappy
You've Been Gilmored!
pi_212535685
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2024 12:30 schreef Dauthi het volgende:

[..]
Het is een column van het linkse media vehikel De Correspondent.
Had ik niet verwacht, linkse media. Las allemaal heel objectief en neutraal :P
Nintendo Switch: SW-1156-9327-1516 | Xbox Series X: Alwayshappyz | Photographer: D750, 24mm, 50mm, 85mm | TV Shows: Gilmore Girls, Grey's Anatomy, His Dark Materials, Veronica Mars, Fringe, The Good Wife, The Crown & More.
pi_212535805
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2024 12:34 schreef AlwaysHappy het volgende:

[..]
Had ik niet verwacht, linkse media. Las allemaal heel objectief en neutraal :P
Ze hebben op zekere hoogte weldegelijk een punt. Politici die enkel aan hun eigen carrière denken en daarom snel de knieval doen maar het kapitaal voor een leuk baantje dat lekker verdient. Nog wat commissariaatjes erbij voor snoepreisjes en bonus.

Zelfs oer-socialist Wim Kok viel voor het kapitaal.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_212535965
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2024 11:00 schreef thedeedster het volgende:
Werkgevers hebben baat bij immigratie. Dat wordt op FOK al langer gezegd.

Maar hier hebben we er niet zo veel tekst voor nodig.

Maar waarom asiel en arbeid op één hoop wordt gegooid?
Ook zo'n klaploper van een asieloplichter genereert in Nederland van een uitkering meer omzet voor het internationale grootkapitaal dan met werken in zijn eigen land. Daarnaast stuwt die de vastgoedprijzen op en daar leunt de financiele sector weer op.

quote:
Arbeidsmigranten krijgen - buiten die belastingvoordelen- niks gratis, krijgen geen voorrang en gaan ook vaak weer verder.

En indien je iets wilt doen aan arbeidsmigratie, pak dan de EU aan.
Het is weer zo'n asielpromotiestukje van de Correpsondent, laat mensen maar lekker naar hier reizen om misbruik te maken van het asielsysteem want de arbeidsmigranten zijn met meer. Totaal niet relelvant natuurlijk.

Het is de weigering om te kijken naar wat wel kan, het klopt dat de VVD en de Tories massa-immigratie willen. De Correspondent probeert dat nou lafjes in de schoenen van rechts te schuiven met medeneming van de serieuze anti-immigratiepartijen. Het onderscheid is hier echter de neoliberale globlisten vs de ouderwetse natiestaatkapitalisten.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_212536009
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2024 10:57 schreef Dauthi het volgende:
Politici moeten niet raar opkijken dan het electoraat steeds meer richting anti-immigratie en deportatie retoriek en politieke partijen verschuift.
En de politici die dit verkondigen lachen zich kapot. Zij, hun vriendjes en donors worden rijker terwijl de armen elkaar de tent uit vechten.

Stem vooral op de VVD, PVV of CDA. En de Zuidas zag dat het goed was.
pi_212536057
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2024 11:08 schreef thedeedster het volgende:

[..]
Beperkt artikel. Er wordt totaal niet ingegaan op alle kosten van de immigratie-industrie. En al die mensen die daarin hun geld verdienen, zijn dan beschikbaar voor ander werk. Dus heb je minder mensen nodig.
Een COA werknemer zonder m.s gaat effe bij ASML of Booking werken.

Niet dat die bedrijven belasting betalen. Ze slurpen juist miljarden aan subsidie.

Eerlijk is eerlijk het artikel is wel ontzettend neoliberaal. En niet te vergeten tijdens corona kon het land op slot.
  donderdag 22 februari 2024 @ 13:06:45 #34
273461 AlwaysHappy
You've Been Gilmored!
pi_212536084
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2024 12:59 schreef Origami94 het volgende:

[..]
En de politici die dit verkondigen lachen zich kapot. Zij, hun vriendjes en donors worden rijker terwijl de armen elkaar de tent uit vechten.

Stem vooral op de VVD, PVV of CDA. En de Zuidas zag dat het goed was.
Als je enkel nog politici in de regering wil hebben die niet stiekem bijverdienen on the side (of hun vriendjes) houd je geen regering meer over.
Nintendo Switch: SW-1156-9327-1516 | Xbox Series X: Alwayshappyz | Photographer: D750, 24mm, 50mm, 85mm | TV Shows: Gilmore Girls, Grey's Anatomy, His Dark Materials, Veronica Mars, Fringe, The Good Wife, The Crown & More.
pi_212536225
quote:
10s.gif Op donderdag 22 februari 2024 13:06 schreef AlwaysHappy het volgende:

[..]
Als je enkel nog politici in de regering wil hebben die niet stiekem bijverdienen on the side (of hun vriendjes) houd je geen regering meer over.
Geen idee of je cynisch bent maar inderdaad corruptie is het antwoord voor vooruitgang
pi_212536293
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2024 12:59 schreef Origami94 het volgende:

[..]
En de politici die dit verkondigen lachen zich kapot. Zij, hun vriendjes en donors worden rijker terwijl de armen elkaar de tent uit vechten.

Stem vooral op de VVD, PVV of CDA. En de Zuidas zag dat het goed was.
En PvdA, D66, CU, Groenlinks, het is allemaal dezelfde natte pot.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_212538278
Mijn mening is simpel.

Asielzoekers die echt hulp nodig hebben .
Help ze maar zet ze ook aan het werk.
Genoeg vrijwilligers werk waar deze mensen kunnen starten zonder dat er druk ism

Immigranten uit de eu zijn vaak werkende mensen of niet .
Helaas dat is een afspraak geweest waar de hele eu gezamelijk voor gekozen hebben .

Gelukszoekers die op uit zijn om alleen profijt en gratis te verblijven.
Er uit schoppen namelijk.

Wet aanpassen dat mensen in de eu minimaal 5 jaar moeten werken voor dat de bijstand kan aanvragen .
En anders zal alle eu landen ook een bijstand het zelfde moeten hebben als nederland.

Wel een eu basisinkomen zal inderdaad veel problemen kunnen voorkomen.
pi_212540661
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2024 12:30 schreef Dauthi het volgende:

[..]
Het is een column van het linkse media vehikel De Correspondent.
Maar wat klopt er feitelijk niet aan dan?
pi_212540722
Het is de val van meer meer meer.

Ik zou zo 30% welvaart inleveren om massa-deportaties van ongewensten te zien. Leefbaarheid is niet alleen luxe.
pi_212540798
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2024 19:04 schreef Blastbeat het volgende:

[..]
Maar wat klopt er feitelijk niet aan dan?
Weinig vermoedelijk maar dat is niet zo interessant, gewoon tegen de boodschapper schoppen is veel aantrekkelijker.
pi_212540819
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2024 19:08 schreef Confetti het volgende:
Het is de val van meer meer meer.

Ik zou zo 30% welvaart inleveren om massa-deportaties van ongewensten te zien. Leefbaarheid is niet alleen luxe.
In elk geval wel eerlijk dit.
pi_212541022
Het gaat rechts dan ook niet zozeer om arbeidsmigranten hè, althans voor een groot deel niet.
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
pi_212541074
quote:
7s.gif Op donderdag 22 februari 2024 19:22 schreef nostra het volgende:
Het gaat rechts dan ook niet zozeer om arbeidsmigranten hè, althans voor een groot deel niet.
Denk je dat je me uit kan leggen waarom niet?

Een tegen asielmigranten veelgehoord argument; woonruimte, gaat toch ook voor die groep op?
"Pools are perfect for holding water"
pi_212541132
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2024 11:08 schreef Cruzinats het volgende:

[..]
De logische conclusie is dan dat de Nederlandse economie kunstmatig opgeblazen wordt. Het systeem staat eigenlijk al op springen als je kijkt naar de (sociale) voorzieningen waar een groot tekort aan is.

Nederland moet krimpen; bevolking, economie, banen, immigranten. Alles moet minder minder minder. Terug naar tien miljoen mensen, dan blijft het Misschien leefbaar in de toekomst voor de volgende generaties.
Wil je dan pensionado deporteren of hoe zie je dat precies voor je? Er zijn momenteel 3,6 miljoen 65 plussers, dat heeft nogal een impact op de (sociale) voorzieningen.

Sorry maar dat degrowth hoe zie je dat precies voor je wanr ik snap dat nog niet.
pi_212541176
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2024 19:04 schreef Blastbeat het volgende:

[..]
Maar wat klopt er feitelijk niet aan dan?
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2024 12:44 schreef Dauthi het volgende:

[..]
Ze hebben op zekere hoogte weldegelijk een punt. Politici die enkel aan hun eigen carrière denken en daarom snel de knieval doen maar het kapitaal voor een leuk baantje dat lekker verdient. Nog wat commissariaatjes erbij voor snoepreisjes en bonus.

Zelfs oer-socialist Wim Kok viel voor het kapitaal.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_212541187
quote:
7s.gif Op donderdag 22 februari 2024 19:22 schreef nostra het volgende:
Het gaat rechts dan ook niet zozeer om arbeidsmigranten hè, althans voor een groot deel niet.
Werkelijk? Zeker bij de grootste rechtse partij is er al lange tijd een flinke afkeer tegen de recente arbeidsmigranten (Polenmeldpunt) maar ook tegen de arbeidsmigranten van decennia geleden (minder, minder, minder).
pi_212541218
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2024 19:24 schreef probeer het volgende:
Denk je dat je me uit kan leggen waarom niet?

Een tegen asielmigranten veelgehoord argument; woonruimte, gaat toch ook voor die groep op?
Uiteraard, voornamelijk zelfs. Dus dat argument slaat slechts voor een erg klein deel hout. In de PVV-hoek zit de pijn bij overlastgevende asielzoekers (die vaak ook nog eens alllang niet meer asielzoeker zijn), de VVD wil juist kennismigratie en kan niets doen aan EU-migratie. Het is daarmee weliswaar een bestaand probleem, maar veel is er niet aan te doen anders dan wat voor de bühne en het pakket dat er al lag. Dus het artikel klopt gewoon.
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
pi_212541222
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2024 19:29 schreef Dauthi het volgende:

[..]
[..]

Zouden van de extreemrechtse partijen in bijvoorbeeld Italië of Nederland daar echt mee bezig zijn?
pi_212541311
Progressief links blijft maar wegkijken voor de problemen die zijn ontstaan door het importeren van middeleeuwse relifanaten uit de derdewereld. Hoe wereldvreemd ben je dan?
pi_212541341
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2024 19:29 schreef Dauthi het volgende:

[..]
[..]

Dus... Rechtse politici doen dit expres vanwege persoonlijk gewin? Is dat je punt?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')