abonnement Unibet Coolblue
pi_212507281
Samenvatting 7 oktober tot met 29 januari (wiki)

De oorlog tussen Hamas en IsraŽl is een escalatie van het IsraŽlisch-Palestijns conflict die begon op 7 oktober 2023 en zich ontwikkelde tot een IsraŽlische invasie in de Gazastrook.

De aanleiding van de inval in de Gazastrook was een gecoŲrdineerde verrassingsaanval door de militante beweging Hamas vanuit de Gazastrook op IsraŽl, onder de naam Operatie Al-Aqsa-storm. Duizenden raketten werden afgevuurd op IsraŽlische plaatsen in de grensstreek, terwijl ongeveer 3.000 militanten de grens met IsraŽl doorbraken en aanslagen pleegden op IsraŽlische militaire bases, woonwijken en een muziekfestival, waarbij circa 1.200 mensen werden gedood, waarvan 846 burgers. Naar schatting 200-250 personen werden gevangengenomen en als gijzelaars naar de Gazastrook overgebracht. Hamas verklaarde dat de aanval een reactie was op het geweld van IsraŽlische kolonisten, de blokkade van de Gazastrook, de ontheiliging van de Al-Aqsamoskee in Jeruzalem, evenals op de wreedheden die in de afgelopen decennia van IsraŽlische zijde waren begaan tegen de Palestijnen.

In reactie op de aanval voerden de IsraŽlische strijdkrachten (IDF) wekenlang dag en nacht bombardementen uit op de Gazastrook. Langs de grens werd een troepenmacht samengetrokken ter voorbereiding op een grondoffensief, met als doel de vernietiging van Hamas en het opsporen en bevrijden van de IsraŽlische gijzelaars. In heel Gaza werden huizen en civiele infrastructuur vernietigd. Na een aantal korte voorbereidende grondoperaties werd begin november een grootschalig IsraŽlisch grondoffensief gestart.

IDF voerde tevens invallen uit op de bezette Westelijke Jordaanoever. Ook in het grensgebied tussen IsraŽl en Libanon liepen de spanningen op en waren er meerdere confrontaties tussen Hezbollah en IDF. Nadat Hezbollah-militanten vanuit Libanon raketten hadden afgevuurd op IsraŽl, reageerde IsraŽl met luchtaanvallen op Libanon.

Op 26 oktober publiceerde het door Hamas aangestuurde Ministerie van Volksgezondheid in Gaza een lijst van ruim 7.000 personen die tussen 7 en 26 oktober in de Gazastrook werden gedood, waaronder bijna 3.000 kinderen en ruim 3.000 vrouwen, met nog zo'n 2.700 vermisten. Ook daarna viel er nog een onbekend aantal doden en gewonden. Nieuwsmedia en internationale organisaties zoals de WHO achtten de genoemde aantallen betrouwbaar. Volgens voorlopige tellingen waren er op 10 november meer dan 11.000 Palestijnen gedood, waaronder ruim 4.500 kinderen, met nog zo'n 2.700 vermisten. Op de Westelijke Jordaanoever werden sinds het begin van de oorlog tot half november meer dan 190 Palestijnen gedood, waarvan ruim 50 kinderen. Wijdverbreide burgerdoden hebben ertoe geleid dat zowel IsraŽl als Hamas zijn beschuldigd van oorlogsmisdaden.

IsraŽl spoorde de 1,1 miljoen inwoners van het noordelijke deel van de Gazastrook aan om te evacueren naar het zuiden, terwijl Hamas de bewoners opriep in hun huizen te blijven. De Verenigde Naties (VN) meldde dat er ongeveer 1,7 miljoen Palestijnen, meer dan 70% van de bevolking van Gaza, intern ontheemd waren geraakt. Ongeveer 500.000 IsraŽli's werden geŽvacueerd.Mensenrechtenorganisaties riepen op tot de opname van vluchtelingen uit de Gazastrook.De oorlog heeft geleid tot een ernstige humanitaire crisis in Gaza. Verschillende hulporganisaties hebben IsraŽl ervan beschuldigd honger te gebruiken als oorlogswapen. De VN heeft gewaarschuwd voor de dreiging van hongersnood en de verspreiding van ziekten in de regio, als gevolg van de afsluiting van water, brandstof, voedsel en elektriciteit door IsraŽl. De VN en veel landen riepen op tot een onmiddellijk staakt-het-vuren.

Op 27 januari 2023 heeft het Internationaal Gerechtshof een tussentijdse uitspraak gedaan in de zaak Zuid-Afrika vs IsraŽl [af]. Het Hof zag het potentiŽle risico van genocidale daden tegen de bevolking van Gaza en herinnerde IsraŽl aan zijn naleving van de Genocide Conventie en vroeg IsraŽl binnen een maand te rapporteren over de gevraagde taken.

SPOILER: Twitteraccounts van een aantal betrouwbare twitteraars
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER: Kaart van de Gazastrook en informatie over de Gazastrook
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER: Geschiedenis conflict
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele belangrijke links
Liveblog Nu.nl
Liveblog NOS
Liveblog AD

SPOILER: Livestreams
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_212507406
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 09:40 schreef ludovico het volgende:

[..]
Daar lijkt ieder redelijk mens voor te zijn behalve dan de Palestijnen / Hamas zelf met hun extreme haat.
Nee hoor, de IsraŽlische regering wil dat niet of beter gezegd: ze willen geen eerlijke en gelijkwaardige tweestatenoplossing. De Palestijnen bedanken inderdaad voor een oneerlijke en ongelijkwaardige oplossing.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
  dinsdag 20 februari 2024 @ 10:00:55 #3
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_212507482
quote:
1s.gif Op maandag 19 februari 2024 23:49 schreef opgebaarde het volgende:

[..]
Was afgelopen twee dagen veel gedoe over zijn uitspraken,
Ik kan geen gedoe vinden eigenlijk. Ja op Twitter, maar Twitter zonder gedoe is als patat zonder mayo.
quote:
ik mag toch hopen dat het meeste van wat hij zegt niet klopt.
Ik zou niet weten waarom het niet zou kloppen. Het enige wat niet te verifiŽren valt is de indirecte aanname dat die kinderen door IsraŽli's zouden zijn neergeschoten.
quote:
Wel mooi hoe hij nog even benoemd hoe artsen in het noorden vastzitten. Hier wordt zelfs door verstandige fokkers denigrerend gedaan over de mensen die in t noorden zitten.
Dat is toch ook al maanden bekend? Ik heb in elk geval de nodige verslagen gezien van mensen ter plaatse in het noorden die beschreven hoe veel van de bemensing van de ziekenhuizen weigert te vertrekken omdat de mensen in de ziekenhuizen hen daar nodig hebben.
  dinsdag 20 februari 2024 @ 10:03:20 #4
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_212507501
twitter


In voorbereiding op de waarschijnlijke verovering van Rafah maakt Egypte een buffer op, zichtbaar.
  dinsdag 20 februari 2024 @ 10:09:28 #5
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_212507561
twitter


Deel van de noodhulp heeft Noord-Gaza in elk geval bereikt ^O^
Meer van dit graag.
pi_212507590
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 09:43 schreef ludovico het volgende:

[..]
Tis gewoon zo hopeloos naaief allemaal dit, het hele land moet gedemilitariseerd worden, de hele Gazastrook doorzocht, en overal zijn militairen in burgerlijk gebied.
Het hele land in korte tijd demilitariseren is een zelfverzonnen noodzaak door IsraŽl. Door zo'n extreme noodzaak aan te stellen dwing je jezelf inderdaad tot extreme keuzes en handelingen. IsraŽl kan de dreiging van Hamas prima aan zoals we zagen vůůr 7 oktober. 7 oktober was mogelijk door zelfgemaakte fouten in de defensie (negeren van intel, negeren van meldingen vrouwelijke soldaten, troepen verplaatsen van Gaza richting West Bank). Dat betekent niet dat 7 oktober hun schuld was maar dat betekent wel dat je door die fouten te fixen je de dreiging weer naar het oude niveau brengt. Daar is geen volledige demilitarisatie in korte tijd voor nodig.

quote:
Stuur je daar je eigen soldaten in of hecht je meer waarde aan hun leven - en minder aan de bebouwing in Gaza - IsraŽl kiest voor de mensenlevens van hun eigen mensen. Dat gaat dus met grote vernietiging.
Zie hier de extreme keuzes en handelingen die je jezelf oplegt als je volledige demilitarisatie op korte termijn als noodzaak stelt.

quote:
Hamas kan zichzelf natuurlijk ook overgeven maar dat wordt hem natuurlijk niet.
Hamas is een terreurgroep die zichzelf als verzetsgroep ziet. Waarom zouden die zichzelf overgeven als men weet dat een eerlijke en gelijkwaardige tweestatenoplossing daarmee niet bereikt wordt? Wie is hier nou hopeloos naÔef? :D
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_212507642
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 09:38 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]
Waar zeg ik dat de staat IsraŽl opgedoekt moet worden? Ik ben voor een tweestatenoplossing.
Het is op opmerkelijk dat je een volk een staat wilt toekennen, die hun hele cultuur hebben ingericht op terreur, antisemitisme en martelaarschap, met als doel het vernietigingen van een ander land en volk. Het lijkt duidelijk dat men zo'n groep mensen eerst eens even grondig moet de-radicaliseren. Pas nadien kan er worden gepraat over een eigen staat.
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 09:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]
Mij beschuldigen van jodenhaat :')

Jodenhaat is een serieus probleem maar in het geval van de onderdrukking door IsraŽl wordt het als excuus gebruikt om een hoop goed te praten. Je kan en mag het handelen van de staat IsraŽl niet allemaal maar vergoeilijken vanwege het bestaan van jodenhaat.
Je hebt hier in eerder posts nog aangegeven dat je vond dat IsraŽl maar 'concessies' moest doen na 7 oktober en dat je het antisemitisme van de Palestijnen wel kon 'begrijpen'. Dat zijn op zijn minst hele rare uitspraken.
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 09:55 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]
Nee hoor, de IsraŽlische regering wil dat niet of beter gezegd: ze willen geen eerlijke en gelijkwaardige tweestatenoplossing. De Palestijnen bedanken inderdaad voor een oneerlijke en ongelijkwaardige oplossing.
En ook hier draai je het weer om. Het zijn de Palestijnen die meermaals een tweestatenoplossing hebben afgewezen, niet IsraŽl. Als je telkens van dit soort rare (en tevens onware) dingen post, moet je gek opkijken als anderen daar iets van zeggen.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_212507685
Het lijkt me sowieso het beste als het hele gebied voortaan verboden wordt voor gelovigen. Die hebben nu al een paar duizend jaar bewezen dat ze er altijd een potje van maken.
Conscience do cost.
  dinsdag 20 februari 2024 @ 10:21:02 #9
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_212507695
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 10:12 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]
Het hele land in korte tijd demilitariseren is een zelfverzonnen noodzaak door IsraŽl. Door zo'n extreme noodzaak aan te stellen dwing je jezelf inderdaad tot extreme keuzes en handelingen. IsraŽl kan de dreiging van Hamas prima aan zoals we zagen vůůr 7 oktober. 7 oktober was mogelijk door zelfgemaakte fouten in de defensie (negeren van intel, negeren van meldingen vrouwelijke soldaten, troepen verplaatsen van Gaza richting West Bank). Dat betekent niet dat 7 oktober hun schuld was maar dat betekent wel dat je door die fouten te fixen je de dreiging weer naar het oude niveau brengt. Daar is geen volledige demilitarisatie in korte tijd voor nodig.
[..]
IsraŽl moet zich beter verdedigen tegen de agressie vanuit Gaza, maar moet de agressoren maar laten?
quote:
Zie hier de extreme keuzes en handelingen die je jezelf oplegt als je volledige demilitarisatie op korte termijn als noodzaak stelt.
[..]
Hamas is een terreurgroep die zichzelf als verzetsgroep ziet. Waarom zouden die zichzelf overgeven als men weet dat een eerlijke en gelijkwaardige tweestatenoplossing daarmee niet bereikt wordt? Wie is hier nou hopeloos naÔef? :D
Tja... Hamas wil een tweestatenoplossing? Echt? Wat zeggen ze zelf daarover?
pi_212507734
quote:
8s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 10:19 schreef ems. het volgende:
Het lijkt me sowieso het beste als het hele gebied voortaan verboden wordt voor gelovigen. Die hebben nu al een paar duizend jaar bewezen dat ze er altijd een potje van maken.
Wat we voornamelijk zien is dat overal waar de (radicale) Islam is, kommer en kwel de norm zijn. Ook hier is deze weer de aanstichter van dit conflict. Territoriale gierigheid en overtuigingen van religieuze superioriteit, spelen in Islamtische kringen een grote rol. Het is dan ook niet voor niets dat moslims overal in de Islamtische en Arabische wereld in conflict komen met etnische of religieuze minderheden.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_212507755
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 10:12 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]
Het hele land in korte tijd demilitariseren is een zelfverzonnen noodzaak door IsraŽl. Door zo'n extreme noodzaak aan te stellen dwing je jezelf inderdaad tot extreme keuzes en handelingen. IsraŽl kan de dreiging van Hamas prima aan zoals we zagen vůůr 7 oktober. 7 oktober was mogelijk door zelfgemaakte fouten in de defensie (negeren van intel, negeren van meldingen vrouwelijke soldaten, troepen verplaatsen van Gaza richting West Bank). Dat betekent niet dat 7 oktober hun schuld was maar dat betekent wel dat je door die fouten te fixen je de dreiging weer naar het oude niveau brengt. Daar is geen volledige demilitarisatie in korte tijd voor nodig.
Symptoombestrijding is wat je dus voorstelt.

Goed verhaal, lekker kort, maar ik denk dat IsraŽl er niets mee gaat doen. :)
Die gaan namelijk de bron van het probleem aanpakken; symptoombestrijding heeft namelijk geleid tot 7 oktober en helpt dus niet.

quote:
[..]
Zie hier de extreme keuzes en handelingen die je jezelf oplegt als je volledige demilitarisatie op korte termijn als noodzaak stelt.
[..]
Hamas is een terreurgroep die zichzelf als verzetsgroep ziet. Waarom zouden die zichzelf overgeven als men weet dat een eerlijke en gelijkwaardige tweestatenoplossing daarmee niet bereikt wordt? Wie is hier nou hopeloos naÔef? :D
Denken dat Hamas maalt om een tweestatenoplossing is hopeloos naÔef.

Zij willen een ťťnstaatoplossing.
Intolerant voor intolerantie
pi_212507888
In de vrijgekomen video van de familie Bibas, daar zijn toch ook weer een aantal hele normale burgers zichtbaar. Dit zijn dus de "onschuldige" Palestijnen om wie we ons nu druk zouden moeten maken volgens sommigen?
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_212508002
VN-experts veroordelen ‘geloofwaardige’ berichten over executies Palestijnse vrouwen
https://www.ad.nl/buitenl(...)se-vrouwen~a5891f2d/

War is hell. Het is niet aannemelijk dat IsraŽlische soldaten in beginsel verschillen van soldaten van andere landen. Dit zal gebeuren. :{
Intolerant voor intolerantie
  dinsdag 20 februari 2024 @ 11:21:06 #14
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_212508410
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 10:48 schreef Cuendillar het volgende:
VN-experts veroordelen ‘geloofwaardige’ berichten over executies Palestijnse vrouwen
https://www.ad.nl/buitenl(...)se-vrouwen~a5891f2d/

War is hell. Het is niet aannemelijk dat IsraŽlische soldaten in beginsel verschillen van soldaten van andere landen. Dit zal gebeuren. :{
Laten we ten eerste even afwachten hoe geloofwaardig deze claims nu echt zijn. Ten tweede is het inderdaad niet realistisch om te verwachten dat IsraŽli's in oorlog niet zullen doorslaan.

Ten derde is als er iets van waar blijkt de enige troost dat IsraŽl ze zal vervolgen, straffen en het zal afkeuren, in tegenstelling tot Hamas, die dit soort daden juist inzet bij hun agressie.
  dinsdag 20 februari 2024 @ 11:31:51 #15
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_212508574
twitter

Dit zijn delen van Gaza Stad die IDF oproept om te evacueren.
Het curieuze hieraan is dat dit gebied eerder onder controle leek.
Blijkbaar zijn er wat militanten uit hun holen gekropen.
pi_212509747
quote:
14s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 10:38 schreef HowardRoark het volgende:
In de vrijgekomen video van de familie Bibas, daar zijn toch ook weer een aantal hele normale burgers zichtbaar. Dit zijn dus de "onschuldige" Palestijnen om wie we ons nu druk zouden moeten maken volgens sommigen?
Waarom denk jij dat die palestijnen normale burgers zijn en geen terroristen?
pi_212510468
quote:
14s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 12:56 schreef HowardRoark het volgende:

[..]

Kijk bijvoorbeeld naar hoe de mensen in de vrijgekomen video's gekleed zijn. Daarnaast lijkt de plek een simpel woonhuis en tuin te betreffen en zijn ook niet alle mensen in beeld bewapend. Hiermee sluiten deze beelden ook aan op de andere verhalen van sommige gijzelaars, die stelden te zijn vastgehouden door en bij gewone burgers.
Als terroristen zich kleden en verstoppen onder burgers. Dat maakt niet dat burgers dus terroristen zijn.

quote:
Ik snap dat dit misschien lastig te accepteren is, als je jezelf maandenlang hebt zitten voorhouden dat er een duidelijk verschil is tussen Hamas en de burgers, die zogenaamd allemaal welwillend en vredelievend zouden zijn. Maar dit is helaas niet de realiteit. Terrorisme zit diep verweven in de Palestijnse samenleving en het verschil tussen 'terrorist' en 'burger' is flinterdun.
Selectief geheugen
pi_212511306
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 13:41 schreef opgebaarde het volgende:

Als terroristen zich kleden en verstoppen onder burgers. Dat maakt niet dat burgers dus terroristen zijn.

IsraŽlische president Herzog: "ik accepteer niet dat er burgers zijn in Gaza".

Met andere woorden dat militanten verstoppen onder burgers, doet helemaal niet ter zake voor de IsraŽlis. Alles en iedereen is een potentiŽle "terrorist". We hebben zo veel beelden gezien van random burgers, kinderen als oudjes, die gesniped zijn. Zelfs mensen die schuilden in een kerk en ff naar de wc gingen werden door de Israelis afgeknald.
Om maar niet te spreken over de vele getuigenissen over standrechtelijke executies van random mensen inclusief kinderen.

We zullen steeds meer en meer erachter komen hoe wijdverspreid de wandaden van de Israelis waren. Maar wat ze sinds dag 1 hebben gedaan heeft de hele wereld gezien, maar sommigen weigeren tot op de dag vandaag hun ogen te openen.

quote:
VN-experts: IsraŽlische militairen executeren en begaan seksueel geweld tegen Palestijnse vrouwen
Onafhankelijke deskundigen verbonden aan de Verenigde Naties maken zich grote zorgen over 'geloofwaardige beschuldigingen' van executies en verkrachtingen van meisjes en vrouwen in de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever door IsraŽlische strijdkrachten. Dat maakte een groep experts van de VN-Mensenrechtenraad maandag bekend.

De experts, onder wie de speciale VN-rapporteur over geweld tegen vrouwen Reem Alsalem, ontvingen naar eigen zeggen informatie over 'doelgerichte' executies van Palestijnse vrouwen in de Gazastrook, vaak samen met familieleden en kinderen. Sinds de aanval door Hamas op 7 oktober zouden ook honderden Palestijnse vrouwen, onder wie mensenrechtenverdedigers, journalisten en hulpverleners, willekeurig zijn aangehouden in Gaza en de Westoever.

'Vele vrouwen zijn naar verluidt onderworpen aan onmenselijke en vernederende behandelingen', staat te lezen op de website van de VN. 'Ze kregen geen maandverband, voedsel en medicijnen en zijn zwaar mishandeld. Bij minstens ťťn incident zouden Palestijnse vrouwen in Gaza in de regen en kou in een kooi zijn vastgehouden, zonder voedsel.'

Een onbekend aantal vrouwen zou vermist zijn na contact met het IsraŽlische leger.

De deskundigen, die als vrijwilligers werken voor de VN, zijn naar eigen zeggen bijzonder bezorgd om 'meerdere vormen van aanranding' van vrouwelijke Palestijnse gevangenen door IsraŽlische strijdkrachten. Gevangenen zouden bijvoorbeeld naakt gefouilleerd worden. Ten minste twee vrouwelijke Palestijnse gevangenen zouden zijn verkracht, en anderen bedreigd met verkrachting en seksueel geweld.

Van welke partijen de groep experts hun informatie ontvingen, en of ze deze onafhankelijk geverifieerd hebben, is niet duidelijk. Ze roepen op tot een onafhankelijk onderzoek naar de beschuldigingen en vragen IsraŽl om daaraan mee te werken. (ANP)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_212511507
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 13:41 schreef opgebaarde het volgende:

[..]
Als terroristen zich kleden en verstoppen onder burgers. Dat maakt niet dat burgers dus terroristen zijn.
[..]
Selectief geheugen
Als terroristen zich als burgers verkleden en zich onder hen mengen. Hoe weet jij dan zeker dat er een groot verschil is tussen deze twee? Het betreft voornamelijk wensdenken. Ik baseer mijn standpunt in elk geval nog op de vele beelden die we hebben kunnen zien van 7 oktober en ook de getuigenissen van sommige gijzelaars.

[ Bericht 0% gewijzigd door HowardRoark op 20-02-2024 15:25:53 ]
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  Moderator dinsdag 20 februari 2024 @ 15:11:36 #20
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_212511508
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 14:55 schreef egayalS het volgende:
VN-experts: IsraŽlische militairen executeren en begaan seksueel geweld tegen Palestijnse vrouwen
Onafhankelijke deskundigen verbonden aan de Verenigde Naties maken zich grote zorgen over 'geloofwaardige beschuldigingen' van executies en verkrachtingen van meisjes en vrouwen in de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever door IsraŽlische strijdkrachten. Dat maakte een groep experts van de VN-Mensenrechtenraad maandag bekend.
moet een linkje naar de bron bij
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  dinsdag 20 februari 2024 @ 15:20:48 #21
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_212511629
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 14:55 schreef egayalS het volgende:
...
Om maar niet te spreken over de vele getuigenissen over standrechtelijke executies van random mensen inclusief kinderen.
...
[..]

Om er maar niet over te spreken nee, want als je daar over zou kunnen spreken, dan zou je het doen, toch? Oftewel: waar zijn die vele getuigenissen? Ik zie je namelijk een hoop posten, maar niet dat.
pi_212511656
quote:
88s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 15:11 schreef sp3c het volgende:

[..]
moet een linkje naar de bron bij
Komt hier vandaan denk ik:

quote:
Onafhankelijke deskundigen verbonden aan de Verenigde Naties maken zich grote zorgen over "geloofwaardige beschuldigingen" van executies en verkrachtingen van meisjes en vrouwen in de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever door IsraŽlische strijdkrachten. Dat maakte een groep experts van de VN-Mensenrechtenraad maandag bekend.

De experts, waaronder de speciale VN-rapporteur over geweld tegen vrouwen Reem Alsalem, ontvingen naar eigen zeggen informatie over "doelgerichte" executies van Palestijnse vrouwen in de Gazastrook, vaak samen met familieleden en kinderen. Sinds de aanval door Hamas op 7 oktober zouden ook honderden Palestijnse vrouwen, onder wie mensenrechtenverdedigers, journalisten en hulpverleners, willekeurig zijn aangehouden in Gaza en de Westoever.

"Vele vrouwen zijn naar verluidt onderworpen aan onmenselijke en vernederende behandeling, kregen geen maandverband, voedsel en medicijnen en zijn zwaar mishandeld. Bij minstens ťťn incident zouden Palestijnse vrouwen in Gaza in de regen en kou in een kooi zijn vastgehouden, zonder voedsel", aldus een persbericht. Een onbekend aantal vrouwen zou vermist zijn na contact met het IsraŽlische leger.

De deskundigen, die als vrijwilligers werken voor de VN, zijn naar eigen zeggen bijzonder bezorgd om "meerdere vormen van aanranding" van vrouwelijke Palestijnse gevangenen door IsraŽlische strijdkrachten. Concreet zouden gevangen naakt gefouilleerd worden. Ten minste twee vrouwelijke Palestijnse gevangenen zouden zijn verkracht, en anderen bedreigd met verkrachting en seksueel geweld.

Van welke partijen de groep experts hun informatie ontvingen, en of ze deze onafhankelijk geverifieerd hebben, is niet duidelijk. Ze roepen op tot een onafhankelijk onderzoek naar de beschuldigingen en vragen IsraŽl om daaraan mee te werken.
https://www.parool.nl/wer(...)%2Fwww.google.com%2F
pi_212511755
quote:
14s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 15:11 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Als terroristen zich als burgers verkleden en zich onder hen mengen. Hoe weet jij dan zeker dat er een groot verschil is tussen deze twee? Het betreft voornamelijk wensdenken. Ik baseer mijn standpunt in elk geval nog op de vele beelden die we hebben kunnen zijn van 7 oktober en ook de getuigenissen van de gijzelaars.
Dus jij baseert je standpunt op een honderd mensen die jij hebt gezien en projecteert die honderd over twee miljoen. Werkt dat andersom ook?

Dus. Als ik jou garandeer dat er meer dan die honderd van jou gewoon onschuldig en lief zijn dan zijn al die 2 miljoen mensen onschuldig en lief?

Dat laatste lijkt me wensdenken
pi_212512156
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 15:31 schreef opgebaarde het volgende:

[..]
Dus jij baseert je standpunt op een honderd mensen die jij hebt gezien en projecteert die honderd over twee miljoen. Werkt dat andersom ook?

Dus. Als ik jou garandeer dat er meer dan die honderd van jou gewoon onschuldig en lief zijn dan zijn al die 2 miljoen mensen onschuldig en lief?

Dat laatste lijkt me wensdenken
Ik heb het aantal van honderd nergens genoemd. Als we een opsomming zouden maken van de beelden van 7 oktober, de getuigenissen van sommige gegijzelden, de juichende mensen in de straten en op de sociale media na 7 oktober en de opinieonderzoeken die er zijn gehouden onder de Palestijnse burgers, dan kom je toch echt op andere aantallen uit.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  dinsdag 20 februari 2024 @ 16:15:01 #25
438527 MissButterflyy
Fladderend vlindertje
pi_212512318
https://www.nu.nl/buitenl(...)chaos-en-geweld.html

Triest, maar het is niet anders. :{
Wie dit leest is een lezer van dit
  dinsdag 20 februari 2024 @ 16:43:13 #26
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_212512621
quote:
9s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 00:50 schreef Origami94 het volgende:

[..]
Ahhh het leven van onschuldige mensen staat onder het vermoorden van mensen
hamas moet dood , helemaal totaal dood ,zodat ze dat niet nog eens gaan doen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_212512718
Veel zeggend dat IsraŽlische troepen zogenaamde verteld moet worden dat ze niet op een genocidale campagne zijn en dat ze vooral geen videos moeten make van hun wandaden :')

No worries Halevi, we zijn allemaal getuigen van de opdrachten van IsraŽli Genocidal Forces ;)

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_212512724
quote:
Everything before the but is bullshit
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_212512793
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 16:53 schreef egayalS het volgende:
Veel zeggend dat IsraŽlische troepen zogenaamde verteld moet worden dat ze niet op een genocidale campagne zijn en dat ze vooral geen videos moeten make van hun wandaden :')

No worries Halevi, we zijn allemaal getuigen van de opdrachten van IsraŽli Genocidal Forces ;)

[x]https://twitter.com/bentreyf/status/1759907410859200964[/x]
Ware woorden van hussein in t koffiehuis bedacht je dus meteen posten?
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_212512937
Het is inderdaad heel veelzeggend dat het leiderschap de regels en waarden van het leger benadrukt en handhaaft. Wonderbaarlijk hoe de usual suspects dit weer proberen te draaien alsof het iets slechts is.
pi_212512978
Het is niet alleen Biden of democraten die graag de hele wereld de les lezen, omdat ze henzelf superieur achten. Bob Deen in een artikel over de oorlog in OekraÔne waar het westen zogenaamd vecht voor de rules based world order.

"Europese landen hebben er een handje van om de wereld de les te lezen in hoe belangrijk deze oorlog is, hoezeer de internationale rechtsorde is geschonden, en hoe onacceptabel het is dat landen zich daar niet tegen uitspreken. En dan stelt het zuiden iedere keer de tegenvraag: en IsraŽls oorlog in Gaza dan?”https://www.trouw.nl/buit(...)ine-alsnog~b0cd5760/

twitter


Oh en wat zegt onze "bondgenoot", "de enige democratie in de regio" over die rules based order?

twitter

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_212513203
Heeft Hamas trouwens al gereageerd op het IsraŽlische voorstel om zich over te geven en gijzelaars vrij te laten zodat de Palestijnen verder kunnen met hun leven?
pi_212513484
quote:
14s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 16:00 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Ik heb het aantal van honderd nergens genoemd. Als we een opsomming zouden maken van de beelden van 7 oktober, de getuigenissen van sommige gegijzelden, de juichende mensen in de straten en op de sociale media na 7 oktober en de opinieonderzoeken die er zijn gehouden onder de Palestijnse burgers, dan kom je toch echt op andere aantallen uit.
Ingewikkeld hŤ.
Je had het over beelden die je zelf had gezien. Laat het 50.000 man zijn, ok we maken er 100.000 van waar we het van weten (incl hebben gezien). Stel er is een lijst te maken van 200.000 100% onschuldige lieve mensen. Als we jouw logica aanhouden dan zijn ineens alle 2,2 miljoen mensen onschuldig en lief. Dat is inhoudelijk logica van lik mijn vestje en het werkt altijd maar ťťn kant op, dus ook nog eens te simpel
pi_212513566
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 17:18 schreef egayalS het volgende:
Het is niet alleen Biden of democraten die graag de hele wereld de les lezen, omdat ze henzelf superieur achten. Bob Deen in een artikel over de oorlog in OekraÔne waar het westen zogenaamd vecht voor de rules based world order.

"Europese landen hebben er een handje van om de wereld de les te lezen in hoe belangrijk deze oorlog is, hoezeer de internationale rechtsorde is geschonden, en hoe onacceptabel het is dat landen zich daar niet tegen uitspreken. En dan stelt het zuiden iedere keer de tegenvraag: en IsraŽls oorlog in Gaza dan?”https://www.trouw.nl/buit(...)ine-alsnog~b0cd5760/

[x]https://twitter.com/ragipsoylu/status/1759970763778535835[/x]

Oh en wat zegt onze "bondgenoot", "de enige democratie in de regio" over die rules based order?

[x]https://twitter.com/TheRightsForum/status/1759665768390644061[/x]
[x]https://twitter.com/TheRightsForum/status/1759665772912111688[/x]
Janken :'(
Intolerant voor intolerantie
pi_212513844
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 17:50 schreef opgebaarde het volgende:

[..]
Ingewikkeld hŤ.
Je had het over beelden die je zelf had gezien. Laat het 50.000 man zijn, ok we maken er 100.000 van waar we het van weten (incl hebben gezien). Stel er is een lijst te maken van 200.000 100% onschuldige lieve mensen. Als we jouw logica aanhouden dan zijn ineens alle 2,2 miljoen mensen onschuldig en lief. Dat is inhoudelijk logica van lik mijn vestje en het werkt altijd maar ťťn kant op, dus ook nog eens te simpel
Mijn logica betreft het niet hoor. Ik heb namelijk altijd gezegd dat het verschil tussen 'burger' en 'terrorist' flinterdun is en ik alle tranentrekkers in de Westerse media, over de vermeend 'onschuldige' Palestijnse burgers, niet meteen geloof. Jij daarentegen wel, je doet niet anders dan jammeren over hoe zielig de deze mensen wel niet zouden zijn.

Daarom wilde je in reactie op mijn eerste post van vandaag ook meteen weer benadrukken dat de mensen die we in de video rondom de Bibas familie hebben gezien, terroristen zijn en geen burgers. Ook al lijken de beelden (en eerdere getuigenissen van gegijzelden) het tegenovergestelde te tonen.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_212513885
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 17:18 schreef egayalS het volgende:
Het is niet alleen Biden of democraten die graag de hele wereld de les lezen, omdat ze henzelf superieur achten. Bob Deen in een artikel over de oorlog in OekraÔne waar het westen zogenaamd vecht voor de rules based world order.

"Europese landen hebben er een handje van om de wereld de les te lezen in hoe belangrijk deze oorlog is, hoezeer de internationale rechtsorde is geschonden, en hoe onacceptabel het is dat landen zich daar niet tegen uitspreken. En dan stelt het zuiden iedere keer de tegenvraag: en IsraŽls oorlog in Gaza dan?”https://www.trouw.nl/buit(...)ine-alsnog~b0cd5760/

[x]https://twitter.com/ragipsoylu/status/1759970763778535835[/x]

Oh en wat zegt onze "bondgenoot", "de enige democratie in de regio" over die rules based order?

[x]https://twitter.com/TheRightsForum/status/1759665768390644061[/x]
[x]https://twitter.com/TheRightsForum/status/1759665772912111688[/x]
De wereld de les lezen is de islam niet vreemd toch? Daarom hun wensen in de westerse wereld willen implementeren.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
  dinsdag 20 februari 2024 @ 18:12:58 #37
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_212513889
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 09:29 schreef opgebaarde het volgende:

[..]
Bezet is niet het juiste woord is, maar er was wel een blokkade. Het gaat er mesjogge aan toe hoor en zoals we hebben gezien was t niet eens voldoende om 7 okt te voorkomen. Stel een ziekenhuis in Gaza had voor 2023 nieuwe couveuses nodig. Dan zou je denken dat ze deze gewoon in het buitenland kunnen bestellen, toch?

Dat kon niet. Couveuses stonden op de dual use lijst. Net zoals houten balken dikker dan 5 cm. 80% van de import ging via IsraŽl en IsraŽl bepaalde of het Gaza binnen mocht. Export, sinds 2007 nagenoeg alleen nog maar landbouw, via IsraŽlische bedrijven
Klopt, en dan vergeet je nog dat na IsraŽl Hamas nog een keer langskwam voor nog een ronde belastingen en om te bepalen wat er in mocht. Speaking of which, voor Hamas kon alles wel ingevoerd worden (en konden mensen wel op vakantie vrijelijk de grens over). Omzeilde Hamas de blokkade om couveuse, houten balken dikker dan 5 cm en visa voor noodruftige mensen te regelen?

Die Gazanen zijn van twee kanten genaaid.
  dinsdag 20 februari 2024 @ 18:16:46 #38
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_212513941
Tevens had Hamas geen troepenmacht van 35k nodig om couveuses te veroveren of om zich te verweren tegen een agressor en waren die blokkades gericht op het voorkomen dat Hamas nog meer mogelijkheden kreeg om IsraŽl aan te vallen.

Nu zijn houten balken dikker dan 5 cm natuurlijk een belachelijke uitwas hiervan maar in eerste instantie zijn die restricties niet om zweetvoeten in het leven geroepen.

Op het kanaal van Imshin op X kun je trouwens een hoop beelden zien wat er allemaal wel Gaza in kon qua luxe (voor Hamas-leden).
pi_212513953
twitter


Prijzen candybars zijn gestegen.

Nog meer, een dorstlesser.

twitter


[ Bericht 35% gewijzigd door Mylene op 20-02-2024 18:25:10 ]
pi_212514140
quote:
14s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 18:09 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Mijn logica betreft het niet hoor. Ik heb namelijk altijd gezegd dat het verschil tussen 'burger' en 'terrorist' flinterdun is en ik alle tranentrekkers in de Westerse media, over de vermeend 'onschuldige' Palestijnse burgers, niet meteen geloof. Jij daarentegen wel, je doet niet anders dan jammeren over hoe zielig de deze mensen wel niet zouden zijn.
Ik jammer over wat die mensen aangedaan wordt.

Edit. Wel meer partijen verwonderen zich over wat de Palestijn aangedaan wordt, ook al hebben veel Palestijnen sympathie voor het gewapend verzet hebben betekent dat nog niet dat ze daarom van alles aangedaan mag worden. Alleen voor bepaalde soort mensen zoals jij staat dat verwonderen of afschuw uitspreken gelijk aan steun voor Hamas. Alleen jij kan bij jezelf het antwoord vinden waarom jij dat soort ridicule aannames doet.

[ Bericht 10% gewijzigd door opgebaarde op 20-02-2024 19:01:33 ]
pi_212514194
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 17:18 schreef egayalS het volgende:
Het is niet alleen Biden of democraten die graag de hele wereld de les lezen, omdat ze henzelf superieur achten. Bob Deen in een artikel over de oorlog in OekraÔne waar het westen zogenaamd vecht voor de rules based world order.

"Europese landen hebben er een handje van om de wereld de les te lezen in hoe belangrijk deze oorlog is, hoezeer de internationale rechtsorde is geschonden, en hoe onacceptabel het is dat landen zich daar niet tegen uitspreken. En dan stelt het zuiden iedere keer de tegenvraag: en IsraŽls oorlog in Gaza dan?”https://www.trouw.nl/buit(...)ine-alsnog~b0cd5760/

[x]https://twitter.com/ragipsoylu/status/1759970763778535835[/x]

Oh en wat zegt onze "bondgenoot", "de enige democratie in de regio" over die rules based order?

[x]https://twitter.com/TheRightsForum/status/1759665768390644061[/x]
[x]https://twitter.com/TheRightsForum/status/1759665772912111688[/x]
Aaah, Bon Deen is van de: 'alleen het zuiden mag selectief zijn qua mensenrechten'.

Wat een clownesk geneuzel. Geopolitiek is per definitie hypocriet. Het draait immers om eigen belangen. Het Zuiden doet dat evengoed als 'het westen'. Bovendien: 'het zuiden' als blok tegen het westen is ook nogal simplistisch. Een land als India kiest steeds vaker de kant van 'het westen'. Net zoals de Filepijnen.
pi_212514806
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 18:36 schreef opgebaarde het volgende:

[..]
Ik jammer over wat die mensen aangedaan wordt.

Edit. Wel meer partijen verwonderen zich over wat de Palestijn aangedaan wordt, ook al hebben veel Palestijnen sympathie voor het gewapend verzet hebben betekent dat nog niet dat ze daarom van alles aangedaan mag worden. Alleen voor bepaalde soort mensen zoals jij staat dat verwonderen of afschuw uitspreken gelijk aan steun voor Hamas. Alleen jij kan bij jezelf het antwoord vinden waarom jij dat soort ridicule aannames doet.
'Verzet'. Ik neem aan dat je terrorisme bedoelt? Er wordt deze mensen ook niet van alles aangedaan, er wordt nota bene zelfs constant medegedeeld in welke regio van de Gazastrook men veilig is, zoiets zie je in geen enkele oorlog. En ik heb nergens gezegd dat je Hamas zou steunen, enkel aangeven dat jij enorm lijkt mee te leven met de Palestijnen.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_212515014
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 18:17 schreef Mylene het volgende:
[x]https://twitter.com/imshin/status/1759642102323917210[/x]

Prijzen candybars zijn gestegen.

Nog meer, een dorstlesser.

[x]https://twitter.com/imshin/status/1759536395993964778[/x]
Ha, was dit niet net wat ik laatst probeerde duidelijk te maken aan de meesten hier? Het opladen van je telefoon? Omgerekend 5 euro aan een kraampje met een verlengkabel van 30 meter door de plassen water heengetrokken. Verder een markt waar nog vanalles wordt verkocht. Dan moet ik zeggen dat ik destijds de gevluchte situatie voor mensen uit West-Afrika erger vind/vond.

Het verschil alleen tussen bevoorrechte (Hamas-sympatisant/jaja, "strijder" zo je wilt hier - vul lekker in..) en niet bevoorrechte is enorm groot. :N
  dinsdag 20 februari 2024 @ 19:55:45 #44
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_212515357
https://www.liberation.fr(...)4QFD2XITXSTXPXP2QLY/

Kern: Hezbollah heeft nog betere en diepere tunnels dan Hamas, in de mate dat het opblazen ervan complete aardverschuivingen kan veroorzaken. Zucht.
pi_212515492
Allah dit, Mohammed dat, Joden zus, complotje zo. Goed verhaal weer.https://www.gooieneemlander.nl/cnt/dmf20240220_62035108
pi_212515586
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 10:12 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]
Het hele land in korte tijd demilitariseren is een zelfverzonnen noodzaak door IsraŽl. Door zo'n extreme noodzaak aan te stellen dwing je jezelf inderdaad tot extreme keuzes en handelingen. IsraŽl kan de dreiging van Hamas prima aan zoals we zagen vůůr 7 oktober. 7 oktober was mogelijk door zelfgemaakte fouten in de defensie (negeren van intel, negeren van meldingen vrouwelijke soldaten, troepen verplaatsen van Gaza richting West Bank). Dat betekent niet dat 7 oktober hun schuld was maar dat betekent wel dat je door die fouten te fixen je de dreiging weer naar het oude niveau brengt. Daar is geen volledige demilitarisatie in korte tijd voor nodig.
[..]
Zie hier de extreme keuzes en handelingen die je jezelf oplegt als je volledige demilitarisatie op korte termijn als noodzaak stelt.
[..]
Hamas is een terreurgroep die zichzelf als verzetsgroep ziet. Waarom zouden die zichzelf overgeven als men weet dat een eerlijke en gelijkwaardige tweestatenoplossing daarmee niet bereikt wordt? Wie is hier nou hopeloos naÔef? :D
Het enige wat ik me afvraag is in welke omgeving jij bent opgegroeid dat je zo bent gaan denken.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
  dinsdag 20 februari 2024 @ 20:45:09 #47
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_212516497
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 10:12 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]
Het hele land in korte tijd demilitariseren is een zelfverzonnen noodzaak door IsraŽl. Door zo'n extreme noodzaak aan te stellen dwing je jezelf inderdaad tot extreme keuzes en handelingen. IsraŽl kan de dreiging van Hamas prima aan zoals we zagen vůůr 7 oktober. 7 oktober was mogelijk door zelfgemaakte fouten in de defensie (negeren van intel, negeren van meldingen vrouwelijke soldaten, troepen verplaatsen van Gaza richting West Bank). Dat betekent niet dat 7 oktober hun schuld was maar dat betekent wel dat je door die fouten te fixen je de dreiging weer naar het oude niveau brengt. Daar is geen volledige demilitarisatie in korte tijd voor nodig.
[..]
Zie hier de extreme keuzes en handelingen die je jezelf oplegt als je volledige demilitarisatie op korte termijn als noodzaak stelt.
[..]
Hamas is een terreurgroep die zichzelf als verzetsgroep ziet. Waarom zouden die zichzelf overgeven als men weet dat een eerlijke en gelijkwaardige tweestatenoplossing daarmee niet bereikt wordt? Wie is hier nou hopeloos naÔef? :D
JIJ :Y

|:( |:( |:(

* deedeetee zit al een hele poos op haar handen maar dit moet ze nu toch echt ff kwijt. -O-
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_212516854
quote:
14s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 19:27 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
'Verzet'. Ik neem aan dat je terrorisme bedoelt? Er wordt deze mensen ook niet van alles aangedaan, er wordt nota bene zelfs constant medegedeeld in welke regio van de Gazastrook men veilig is, zoiets zie je in geen enkele oorlog. En ik heb nergens gezegd dat je Hamas zou steunen, enkel aangeven dat jij enorm lijkt mee te leven met de Palestijnen.
Kwalificeer je alle oorlogen en incidenten van de Arabieren van voor 7 okt ook als terrorisme?
pi_212516891
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 16:43 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
hamas moet dood , helemaal totaal dood ,zodat ze dat niet nog eens gaan doen
helemaal totaal dood, iedereen want dan gaat niemand meer ooit meer moorden of gijzelen.
  dinsdag 20 februari 2024 @ 21:35:37 #50
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_212517233
twitter

twitter


Als dit inderdaad Rafah is deze dagen, dan is dat voor de Ramadan al behoorlijk murw...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')