abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 3 januari 2024 @ 16:31:17 #1
277627 Seven.
We are Borg.
pi_211905084
In november 2017 kregen Six. en ik de sleutel van onze drive-in woning. Op zich een prima woning en het plan was om langzamerhand wat cosmetisch op te knappen. Daarmee werd deze reeks geboren. Al snel bleek dat ik eigenlijk bij alles zoiets had van 'als we het doen, dan pakken we het gelijk helemaal goed aan'. Dus zodoende werd de layout van de begane grond op de kop gegooid, en uiteindelijk zijn we ook op de 2e verdieping heel rigoreus te werk gegaan. En Six. zat nogal op de verduurzaming van deze woning. Dus uiteindelijk hebben we de woning volledig gestript, alles geïsoleerd en alleen de schuifpui in de woonkamer en de kozijnen van de 3 slaapkamers zijn niet vervangen. Er is nog 1 origineel stopcontact. Er is een all-electric warmtepomp geïnstalleerd met 18 zonnepanelen, dus deze woning is energieneutraal.

Ergens in deel 12 kondigde ik het einde van deze serie aan. 5,5 jaar nadat we de sleutel kregen van onze drive-in woning, waren we 95% klaar met verbouwen. Er volgden er wel nog 2 delen met polls over kussentjes en keukengreepjes. En we hadden nog plannen voor de schuur. Maar ja, door omstandigheden moeten we toch rekening houden met aangepaste woning, en onze tuin is heerlijk maar voor Colin die ondertussen bijna 3 is, niet echt geschikt. Dus in deel 16 was het plan nog om eerst te verkopen, maar nog geen 3 weken later kwam er een geweldig huis op ons pad dat behoorlijk afwijkt van de wens om nu naar een instapklare woning te gaan. Voor we het wisten, werd ons bod geaccepteerd (eind juli 2023), en dus moesten we ons huis verkopen. Dus zo komen we aan in deel 23. Welkom!

Begin september 2023 ging ons huis in de verkoop en de belangstelling was echt overweldigend. Na bijna 40 bezichtigingen begin september kregen we 11 biedingen binnen op de door ons gestelde biedingstermijn.

Sprongetje terug in de tijd naar mei 2023 - samenvatting van de eerste 16 delen kun je verderop lezen:

In mei 2023 volgt, na jaren onverklaarbare en best ernstige klachten, een doorverwijzing voor Six. naar de neuroloog met bijschrift 'MS?'. Die komt hard binnen. We beseffen dat we bij een volgende terugval in klachten misschien niet meer in een huis met zoveel trappen kunnen wonen. MS wordt voorlopig uitgesloten (zijn wij het niet mee eens) maar het besef dat dit op elk moment eigenlijk een lastig verhaal kan worden qua wonen, maakt wel dat we onze lange-termijnplannen omgooien. Dus we gaan 'oriënteren' om te kijken hoe verder. Als eerste bezichtigen we een enorme bouwval waarin een hoarder woont. Leuke woning maar deze verbouwing gaat echt te ver en is ook te duur. We spreken na de bezichtiging af: instapklaar, hooguit cosmetisch verbouwen. De tweede bezichtiging is toch bepaald geen instapklare woning, maar nog voor we weer vertrekken weten we al dat we gaan bieden.

quote:
2s.gif Op maandag 24 juli 2023 19:23 schreef Seven. het volgende:
Vanmorgen gebeld om te kijken hoeveel biedingen er waren. Daar deed de makelaar behoorlijk vaag over en ik kreeg geen antwoord. Dus dat stemde mij niet erg hoopvol. Na 12:00 heb ik elke 5 minuten mijn telefoon gecheckt en om kwart over 2 belde de makelaar eindelijk terug.

Onderaan de streep was ons bod het beste bod dus eind van de week gaan we de voorlopige koopovereenkomst tekenen!
Eind september 2023 - sleutels gekregen van onze nieuwe woning:[

Het plan:

Woonhuis opknappen, focus op de benedenverdieping. Boven moet de indeling (ooit) aangepast worden maar we kunnen waarschijnlijk niet én boven én aanbouwen. Er is een goede kans dat er ook uitgebouwd gaat worden. De aanbouw komt dan tussen woonhuis en garage in. De aanbouw wordt dan bijkeuken en 2e badkamer, de garage wordt slaapkamer met inloopkast.

De tuin is de dag na de sleuteloverdracht geruimd:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oktober 2023 stond in het teken van slopen:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De bedrading is volledig vernieuwd. En de aannemer begint met isoleren en wat hak en breekwerk, en daarna verder met leidingwerk badkamer, vloerverwarming en installatie van de badkamer en toiletten. En er gaat weer gips tegen de plafonds. Six. sloopt de schoorsteen en legt het buizencircus voor de WTW unit aan. Verder zet hij een dakraam op zolder en in het toilet boven.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wij moeten er zelf nog nieuwe binnendeuren in zetten. De nieuwe kozijnen komen begin december, het plaatsen doen we langzamerhand zelf (kan een paar maanden duren).

Maar eerst het stucen afmaken, zelf schilderen, vloer boven laten leggen, (tijdelijke) vloer beneden zelf leggen. In deel 23 gaat het hard!

De doorgang tussen keuken en woonkamer is verplaatst (draagmuur):Het hele huis wordt gestuct:

Er wordt getegeld en het sanitair wordt geïnstalleerd:

De ramen worden geleverd (aluminium kozijnen met triple glas), Six. plaatst ze zelf, te beginnen met het badkamerraam:

De plak pvc vloer boven wordt gelegd:

En Six. begint met schilderen:

Six. plaatst het molenaarstrapje naar de zolder:Ik haal het tapijt van de trap:

Six. legt de klik PVC vloer met geïntegreerde ondervloer beneden:Op 31 december en 1 januari 2024 verhuizen we. We zijn echt helemaal naar de tering allebei, ook omdat we allemaal ziek zijn. Maar we hebben het gered. 2 januari 2024 dragen we de sleutel van het oude huis over:In deel 24 komt de keuken, maken we de vloer beneden af en richten we het huis verder in. Verder maken we in 2024 werk van de tuin: drainage, bestrating besteden we uit. Plantjes doe ik zelf. Lange to-do lijst nog!

Samenvatting van deel 1 t/m deel 16 - met idioot veel foto's dus als je geen zin hebt om te scrollen, NIET KLIKKEN!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Februari 2019: de verbouwing beneden is klaar!

Zomer 2019:

Six. bouwt een hangbank:


In april 2020 begint het weer een beetje te kriebelen. Het begint met een klusje van een paar daagjes:

Zolderverbouwing gaat in mei 2020 van start. Plan voor en plan na:
De slaapkamer van de oudste voor en na:
Aangezien zij 13 was toen we hier gingen wonen, hebben we die destijds geschilderd. We hebben de schoorsteen eruit gesloopt en de kamer kleiner gemaakt:

En de slaapkamer van de jongste moest er ook aan geloven. Ook dit was een echte kinderkamer (foto's hieronder). De kamer kreeg alleen een verfje toen we hier naartoe verhuisden.
De zolder krijgt nog een spectaculair verfje (idee van Claudia_x):


Six. komt nog heel ver in de badkamer. Voor:


Tijdens:


Derde slaapkamer moet alleen nog gestuct worden:
In juni 2021 bouwt Six. zelf nog even iets voor zijn vaderdag cadeau:


In juli 2021 laten we het dak vernieuwen. Voor:
Na:
In augustus 2021 laten we de vloer isoleren:
In januari 2022 laten we een balkon plaatsen voor het huis. In maart volgt de nieuwe raampartij met deur naar het balkon nog:
Six. legt er zelf een vloer in. En hij maakt de binnenkant klaar voor de afwerking:


Tijdens het slopen van de gevel, kwamen we dit geniale kunstwerk tegen. Dankzij arvensis is de oorspronkelijke artiest snel opgespoord via Facebook, hij vond het superleuk om deze foto te krijgen en hij en zijn ouders volgen nu de verbouwing op facebook :D .


Februari 2022 laten we 18 zonnepanelen en een 8kw warmtepomp plaatsen. We zijn dan net wel of net niet energie neutraal.


En in maart 2022 beginnen we dan met de laatste fase van de verbouwing. De keuken en woonkamer worden gestript. Na 7 weken buffelen en afzien, is het weer bewoonbaar!

Voor en tijdens:


Na:


Voor en tijdens:
En na O+
De badkamer is af!


De derde slaapkamer is klaar:
Six. schuurt het frame van de trap kaal en zet er een nieuwe laklaag op. In juli 2022 worden de glazen wanden geplaatst. Frame van de trap en de profielen van rondom de glazen wand hebben dezelfde RAL kleur:


En dan nog de wanden op mijn kantoor:
En aan deze mega OP, mogen de eindfoto's van de woonkamer en keuken natuurlijk niet ontbreken. Menig fokker heeft hierover mee kunnen beslissen (greepjes, kleur van de keukendeurtjes, indeling van de keuken en nog te beslechten: kussentjes op de bank):Budget voor de drive-in woning (budget verbouwing):

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Budget voor de nieuwe woning:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Resistance is futile.
  woensdag 3 januari 2024 @ 16:32:54 #2
228500 Puala
pi_211905101
quote:
9s.gif Op woensdag 3 januari 2024 12:35 schreef Seven. het volgende:
Wifi installatie is niet gelukt want er is nog geen glasvezelaansluiting in het huis (wel in de straat). Dus er moet een andere monteur langskomen.
Dat wordt graven :P
  woensdag 3 januari 2024 @ 16:35:14 #3
277627 Seven.
We are Borg.
pi_211905124
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2024 16:32 schreef Puala het volgende:

[..]
Dat wordt graven :P
Oh dear... Dat wordt nog gezellig met het huidige grondwaterpeil.
Resistance is futile.
  woensdag 3 januari 2024 @ 16:36:43 #4
228500 Puala
pi_211905137
quote:
10s.gif Op woensdag 3 januari 2024 16:35 schreef Seven. het volgende:

[..]
Oh dear... Dat wordt nog gezellig met het huidige grondwaterpeil.
Ik ben benieuwd of ze er dan aan gaan beginnen. Heb je nergens een kabeltje omhoog steken in huis?
  Spellchecker woensdag 3 januari 2024 @ 16:36:47 #5
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_211905139
Zo. Ontzettend. Veel. Respect. Voor. Jullie. ^O^ ^O^ _O_
  woensdag 3 januari 2024 @ 16:37:51 #6
277627 Seven.
We are Borg.
pi_211905151
Keuken (met tijdelijk blad, het blad van 75cm diep komt over 5-6 weken). En de kraan is niet geleverd blijkbaar. Maar hey ho, we kunnen koken O+ .

Resistance is futile.
  woensdag 3 januari 2024 @ 16:39:31 #7
277627 Seven.
We are Borg.
pi_211905170
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2024 16:36 schreef Puala het volgende:

[..]
Ik ben benieuwd of ze er dan aan gaan beginnen. Heb je nergens een kabeltje omhoog steken in huis?
Zou kunnen hoor, dat alleen het kastje zelf ontbreekt (het is te hopen..!). Zal straks ff checken.
Resistance is futile.
  woensdag 3 januari 2024 @ 16:42:59 #8
228500 Puala
pi_211905205
quote:
17s.gif Op woensdag 3 januari 2024 16:37 schreef Seven. het volgende:
Keuken (met tijdelijk blad, het blad van 75cm diep komt over 5-6 weken). En de kraan is niet geleverd blijkbaar. Maar hey ho, we kunnen koken O+ .

[ afbeelding ]
Lekker hoor _O_
  woensdag 3 januari 2024 @ 16:50:49 #9
146958 Smart_ass
pi_211905271
Wat gaan jullie hard!! En wat een leuke tegels bij het bad, ik vind zo’n vertical stack echt leuk! O+ Wij hebben vergelijkbare tegels in de douche in roze en blauw maar hebben uiteindelijk een patroon gedaan.
  woensdag 3 januari 2024 @ 17:47:57 #10
215135 Angelfrouk
pi_211905768
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2024 16:36 schreef Puala het volgende:

[..]
Ik ben benieuwd of ze er dan aan gaan beginnen. Heb je nergens een kabeltje omhoog steken in huis?
Hoeft niet. Er kan ook een rol voor der oprit liggen. Hoeven ze alleen een verticale horizontale hei in te zetten om die tot aan de deur te leggen. Twee gaten, eentje bij het begin van de oprit en eentje bij de deur, en klaar.

[ Bericht 2% gewijzigd door Angelfrouk op 04-01-2024 07:08:00 ]
Je klusgereedschap sneller en voordeliger bij Toolstation.nlJe klusgereedschap sneller en voordeliger bij Toolstation.nlDe beste klusdeals vind je bij Toolstation.nl
  woensdag 3 januari 2024 @ 20:37:05 #11
277627 Seven.
We are Borg.
pi_211907872
quote:
10s.gif Op woensdag 3 januari 2024 16:50 schreef Smart_ass het volgende:
Wat gaan jullie hard!! En wat een leuke tegels bij het bad, ik vind zo’n vertical stack echt leuk! O+ Wij hebben vergelijkbare tegels in de douche in roze en blauw maar hebben uiteindelijk een patroon gedaan.
De keuken tegels zijn 7,5 x 30 en die willen we ook rechtop laten zetten. Benieuwd hoe dat eruit ziet straks.
Resistance is futile.
  donderdag 4 januari 2024 @ 09:34:05 #12
80382 manny
30 is best veel
pi_211912988
quote:
17s.gif Op woensdag 3 januari 2024 16:31 schreef Seven. het volgende:

Op 31 december en 1 januari 2024 verhuizen we. We zijn echt helemaal naar de tering allebei, ook omdat we allemaal ziek zijn. Maar we hebben het gered. 2 januari 2024 dragen we de sleutel van het oude huis over:
Hoe is het nou, een paar daagjes later?
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
  donderdag 4 januari 2024 @ 10:58:44 #13
277627 Seven.
We are Borg.
pi_211913712
quote:
19s.gif Op donderdag 4 januari 2024 09:34 schreef manny het volgende:

[..]
Hoe is het nou, een paar daagjes later?
Totale chaos! :P

Het is leefbaar, vandaag proberen we een slag te slaan beneden met inruimen en ophangen van allerlei lampjes, plankjes en andere snuisterijen. Morgen boven.

Allebei nog steeds flink ziek, inclusief koorts en alles. Maar met paracetamol en beetje rustig aan doen, ook lukt het wel.
Resistance is futile.
  donderdag 4 januari 2024 @ 10:59:32 #14
277627 Seven.
We are Borg.
pi_211913717
quote:
1s.gif Op woensdag 3 januari 2024 17:47 schreef Angelfrouk het volgende:

[..]
Hoeft niet. Er kan ook een rol voor der oprit liggen. Hoeven ze alleen een verticale horizontale hei in te zetten om die tot aan de deur te leggen. Twee gaten, eentje bij het begin van de oprit en eentje bij de deur, en klaar.
We gaan het zien. Uiterlijk vrijdag word ik gebeld om de installatie in te plannen.
Resistance is futile.
  donderdag 4 januari 2024 @ 11:06:39 #15
277627 Seven.
We are Borg.
pi_211913791
@Vonkenboer ik ben vergeten de TT aan te passen. Kun jij dat doen? Iets met nieuw jaar, nieuw huis of zo.
Resistance is futile.
  donderdag 4 januari 2024 @ 12:19:49 #16
80382 manny
30 is best veel
pi_211914532
quote:
7s.gif Op donderdag 4 januari 2024 10:58 schreef Seven. het volgende:

[..]
Totale chaos! :P

Het is leefbaar, vandaag proberen we een slag te slaan beneden met inruimen en ophangen van allerlei lampjes, plankjes en andere snuisterijen. Morgen boven.

Allebei nog steeds flink ziek, inclusief koorts en alles. Maar met paracetamol en beetje rustig aan doen, ook lukt het wel.
Sterkte, beterschap, succes, hulde en veel plezier.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
  Moderator donderdag 4 januari 2024 @ 12:31:24 #17
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_211914718
quote:
7s.gif Op donderdag 4 januari 2024 11:06 schreef Seven. het volgende:
@:Vonkenboer ik ben vergeten de TT aan te passen. Kun jij dat doen? Iets met nieuw jaar, nieuw huis of zo.
Gewijzigd! :)
  donderdag 4 januari 2024 @ 13:30:22 #18
112156 Debsterr
Dino inventor
pi_211915364
quote:
7s.gif Op donderdag 4 januari 2024 10:58 schreef Seven. het volgende:

[..]
Totale chaos! :P

Het is leefbaar, vandaag proberen we een slag te slaan beneden met inruimen en ophangen van allerlei lampjes, plankjes en andere snuisterijen. Morgen boven.

Allebei nog steeds flink ziek, inclusief koorts en alles. Maar met paracetamol en beetje rustig aan doen, ook lukt het wel.
Error :P.
Once in a while, I just wanna dance and feel good
  donderdag 4 januari 2024 @ 22:06:09 #19
277627 Seven.
We are Borg.
pi_211920575
Hoppa!Resistance is futile.
  vrijdag 5 januari 2024 @ 10:40:42 #20
277627 Seven.
We are Borg.
pi_211923088
Wij hebben echt lieve buren O+ . Vanavond zouden we nieuwjaarsborrel doen maar ik lig in bed met griep (en ik moet eerlijk zeggen dat ik me al jaaaaaaaaaren niet zo verschrikkelijk beroerd heb gevoeld). Dus bericht gedaan in de straat app met melding dat we het 1 week verplaatsen omdat ik niemand aan wil steken.

Overload aan lieve berichtjes gehad. De overbuurvrouw kookt hutspot voor ons vanavond O+ en de andere buren vroegen ook direct of ze iets kunnen doen.
Resistance is futile.
De beste klusdeals vind je bij Toolstation.nlDe beste klusdeals vind je bij Toolstation.nlDe beste klusdeals vind je bij Toolstation.nl
  vrijdag 5 januari 2024 @ 17:40:30 #21
35189 Troel
scherp en bot
pi_211927625
Wat fijn! Die berichtjes enzo dan he? Hopelijk knappen jullie snel op :Y
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  vrijdag 5 januari 2024 @ 21:16:04 #22
277627 Seven.
We are Borg.
pi_211930671
Six. heeft ondertussen de boel omgetoverd tot een bewoonbaar geheel:Ik ben met name blij met het toffe hanglampje van de vorige eigenaar. Hij had 'm in de gang hangen, wij hebben 'm boven de salontafel in de woonkamer.

Inclusief vloerbedekking op zolder dus die gaat Six. morgen afmaken met onze middelste:

Resistance is futile.
  zaterdag 6 januari 2024 @ 09:39:14 #23
43653 sigme
Veraan
pi_211933843
Wordt heel mooi!
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  zaterdag 6 januari 2024 @ 10:04:34 #24
3499 Claudia_x
pi_211934095
Wat is het al gezellig! Met het oranje-groen heb ik nog wat moeite, maar met meubels erin ziet het eruit als het nooit anders is geweest.

En fijn om zulke lieven buren te hebben. O+
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  zaterdag 6 januari 2024 @ 10:07:04 #25
277627 Seven.
We are Borg.
pi_211934125
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 januari 2024 10:04 schreef Claudia_x het volgende:
Wat is het al gezellig! Met het oranje-groen heb ik nog wat moeite, maar met meubels erin ziet het eruit als het nooit anders is geweest.

En fijn om zulke lieven buren te hebben. O+
Het oranje is bijna neon :D en het is onmogelijk om dit kleurecht op de foto te krijgen (believe me, I tried :') ). Nu het ingericht is, zijn we er zelf helemaal happy mee, gelukkig :P .
Resistance is futile.
  maandag 8 januari 2024 @ 21:24:14 #26
503043 Kukelecucktsju10
00001010010001110011011
pi_211967224
Een badkuip om bij uit te glijden.

Wel cosy verbouwd allemaal. Ik krijg zowaar nesteldrang van dit topic.
KAAS OVER BEEF, KAPSALON
  maandag 8 januari 2024 @ 22:34:55 #27
277627 Seven.
We are Borg.
pi_211968324
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2024 16:36 schreef Puala het volgende:

[..]
Ik ben benieuwd of ze er dan aan gaan beginnen. Heb je nergens een kabeltje omhoog steken in huis?
Six. zegt dat het oranje kabeltje in de meterkast van de glasvezel is. Nu wachten op het belletje van KPN.
Resistance is futile.
  dinsdag 9 januari 2024 @ 11:04:30 #28
501817 Managarm
42
pi_211971110
Omdat je bang was dat kippen je tuin zouden omploegen, ik zat gisteren een stuk over kwartels te lezen, die hebben veel minder ruimte nodig in de tuin en geven ook eieren. Daar maak je een ren voor (met dak), je moet ongeveer een vierkante meter per kwartel rekenen.

Je kan kwartels niet laten scharrelen want ze komen niet terug!

https://kwartelshouden.nl/
  dinsdag 9 januari 2024 @ 11:18:54 #29
35189 Troel
scherp en bot
pi_211971239
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2024 11:04 schreef Managarm het volgende:
Omdat je bang was dat kippen je tuin zouden omploegen, ik zat gisteren een stuk over kwartels te lezen, die hebben veel minder ruimte nodig in de tuin en geven ook eieren. Daar maak je een ren voor (met dak), je moet ongeveer een vierkante meter per kwartel rekenen.

Je kan kwartels niet laten scharrelen want ze komen niet terug!

https://kwartelshouden.nl/
De eitjes zijn ook wat kleiner ;)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  dinsdag 9 januari 2024 @ 11:21:09 #30
501817 Managarm
42
pi_211971261
quote:
7s.gif Op dinsdag 9 januari 2024 11:18 schreef Troel het volgende:

[..]
De eitjes zijn ook wat kleiner ;)
Ja, maar wel gezonder, meer vitamines.
Bespaar op je energiekosten - gaslicht.nlDe beste klusdeals vind je bij Toolstation.nlJe klusgereedschap sneller en voordeliger bij Toolstation.nl
  dinsdag 9 januari 2024 @ 12:20:18 #31
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_211972064
quote:
14s.gif Op maandag 8 januari 2024 22:34 schreef Seven. het volgende:

[..]
Six. zegt dat het oranje kabeltje in de meterkast van de glasvezel is. Nu wachten op het belletje van KPN.
Oranje is idd KPN (glasvezel), de groene is Ziggo...

Want ja, als je een bedrijf hebt dat al 100 een groen logo heeft, en je hebt de tegenhanger die een oranje logo heeft, waarom zou je de kabels dan in die kleuren doen en niet precies andersom?! :')

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  dinsdag 9 januari 2024 @ 12:25:27 #32
350861 Cathmar
pi_211972136
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 januari 2024 12:20 schreef Leandra het volgende:

[..]
Oranje is idd KPN (glasvezel), de groene is Ziggo...

Want ja, als je een bedrijf hebt dat al 100 een groen logo heeft, en je hebt de tegenhanger die een oranje logo heeft, waarom zou je de kabels dan in die kleuren doen en niet precies andersom?! :')

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bij mij ligt er maar 1 binnen. De ander wilde me meer dan 2000,- facturen om van de straat mijn huis binnen te schieten. Dacht het niet.
Met een meidenkwartet
  dinsdag 9 januari 2024 @ 12:46:13 #33
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_211972337
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 januari 2024 12:20 schreef Leandra het volgende:

[..]
Oranje is idd KPN (glasvezel), de groene is Ziggo...

Want ja, als je een bedrijf hebt dat al 100 een groen logo heeft, en je hebt de tegenhanger die een oranje logo heeft, waarom zou je de kabels dan in die kleuren doen en niet precies andersom?! :')

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Want een dag zonder FOK! kan natuurlijk niet :D
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  dinsdag 9 januari 2024 @ 12:51:58 #34
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_211972385
quote:
14s.gif Op dinsdag 9 januari 2024 12:46 schreef flipsen het volgende:

[..]
Want een dag zonder FOK! kan natuurlijk niet :D
Ja, zo zou je het ook kunnen stellen.
Het heeft er geen bal mee te maken maar we kunnen doen alsof :D
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  dinsdag 9 januari 2024 @ 12:52:28 #35
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_211972389
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2024 12:25 schreef Cathmar het volgende:

[..]
Bij mij ligt er maar 1 binnen. De ander wilde me meer dan 2000,- facturen om van de straat mijn huis binnen te schieten. Dacht het niet.
Pfff bizar joh, en dat voor nieuwbouw :o
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  dinsdag 9 januari 2024 @ 13:01:02 #36
215135 Angelfrouk
pi_211972480
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 januari 2024 12:20 schreef Leandra het volgende:

[..]
Oranje is idd KPN (glasvezel), de groene is Ziggo...

Want ja, als je een bedrijf hebt dat al 100 een groen logo heeft, en je hebt de tegenhanger die een oranje logo heeft, waarom zou je de kabels dan in die kleuren doen en niet precies andersom?! :')

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bij ons is groen Delta.
  dinsdag 9 januari 2024 @ 13:05:59 #37
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_211972530
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2024 13:01 schreef Angelfrouk het volgende:

[..]
Bij ons is groen Delta.
Ja, groen is kabel, oranje is glasvezel.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  dinsdag 9 januari 2024 @ 13:33:40 #38
35189 Troel
scherp en bot
pi_211972776
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2024 13:05 schreef Leandra het volgende:

[..]
Ja, groen is kabel, oranje is glasvezel.
Nu wil ik thuis kijken welke kleur er in mijn huiskamer binnen komt :D
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  dinsdag 9 januari 2024 @ 13:41:24 #39
215135 Angelfrouk
pi_211972835
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2024 13:05 schreef Leandra het volgende:

[..]
Ja, groen is kabel, oranje is glasvezel.
Onze Delta glasvezel kabel is groen.
  dinsdag 9 januari 2024 @ 17:00:18 #40
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_211974771
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2024 13:41 schreef Angelfrouk het volgende:

[..]
Onze Delta glasvezel kabel is groen.
Lekker handig als er ook een Ziggo kabel ligt... :X
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
De beste klusdeals vind je bij Toolstation.nlDe beste klusdeals vind je bij Toolstation.nlDe beste klusdeals vind je bij Toolstation.nl
  dinsdag 9 januari 2024 @ 19:17:31 #41
394265 Hineni
pi_211975922
quote:
7s.gif Op dinsdag 9 januari 2024 13:33 schreef Troel het volgende:

[..]
Nu wil ik thuis kijken welke kleur er in mijn huiskamer binnen komt :D
Laat je niet misleiden door de kleur kabel. Ziggo heeft ons stiekum jarenlang analoog geleverd terwijl we voor glasvezel betaalden.

Kwam er achter toen we overstapten naar KPN en de glasvezel niet wilde lukken. Kpn heeft op hun kosten de straat opengebroken en een breuk gefixt. Pas daarna hadden we echt fatsoenlijk internet.
Your life is your life: go all the way
https://youtu.be/2lK4LrD8Ii4
  dinsdag 9 januari 2024 @ 19:58:20 #42
277627 Seven.
We are Borg.
pi_211976564
Plot thickens. Ik dacht, ik kan natuurlijk ook zelf even met KPN bellen. En die wisten mij te vertellen dat er (nog) geen ticket van Odido doorgekomen is.

Bovendien is mij verteld dat we allang een wit glasvezelkastje hebben in de woonkamer. Zo'n kastje hebben wij er in september al afgesloopt. Oplossing: nieuwe aanvragen via mijnaansluiting.nl. Dat kan gerealiseerd worden in mei :') .

Dus ik hoop nog steeds dat een ticket via Odido sneller gaat...!
Resistance is futile.
  dinsdag 9 januari 2024 @ 20:07:38 #43
277627 Seven.
We are Borg.
pi_211976774
Sinds vrijdag is er weinig meer gebeurd trouwens. We voelden ons al beroerd en dat werd nog een stuk erger. Ik heb 4 dagen in bed en op de bank gelegen, sinds gisteren weer wat beter. Six. is sinds zaterdag ook gevloerd, hij gaat sinds vandaag weer de goede kant op.

Met m'n leidinggevende afgesproken dat ik nog even uitziek en als ik me beter meld dan neem ik de rest van de week vrij. Ff orde op zaken stellen hier.

De kastenwand van de keuken is grotendeels binnen. De badkamer moet nog ingeruimd en schoongemaakt worden. De slaapkamer moeten we nog opruimen. En nog honderdduizend andere klusjes.
Resistance is futile.
  dinsdag 9 januari 2024 @ 20:26:01 #44
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_211977115
Beterschap dan maar :Y
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  dinsdag 9 januari 2024 @ 20:32:42 #45
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_211977224
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 januari 2024 19:17 schreef Hineni het volgende:

[..]
Laat je niet misleiden door de kleur kabel. Ziggo heeft ons stiekum jarenlang analoog geleverd terwijl we voor glasvezel betaalden.

Kwam er achter toen we overstapten naar KPN en de glasvezel niet wilde lukken. Kpn heeft op hun kosten de straat opengebroken en een breuk gefixt. Pas daarna hadden we echt fatsoenlijk internet.
Ziggo levert geen glasvezel....
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  dinsdag 9 januari 2024 @ 21:19:54 #46
501817 Managarm
42
pi_211977852
Mocht je nog geen internet kunnen krijgen dan kan je altijd nog een 4G router regelen en een sim kaartje. Anders je buren lief aankijken :) .
  dinsdag 9 januari 2024 @ 21:44:13 #47
394265 Hineni
pi_211978072
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2024 20:32 schreef Leandra het volgende:

[..]
Ziggo levert geen glasvezel....
Zo werd het wel verkocht.
Your life is your life: go all the way
https://youtu.be/2lK4LrD8Ii4
  dinsdag 9 januari 2024 @ 23:03:54 #48
293651 Makrolon
pi_211978939
quote:
11s.gif Op dinsdag 9 januari 2024 19:58 schreef Seven. het volgende:
Plot thickens. Ik dacht, ik kan natuurlijk ook zelf even met KPN bellen. En die wisten mij te vertellen dat er (nog) geen ticket van Odido doorgekomen is.

Bovendien is mij verteld dat we allang een wit glasvezelkastje hebben in de woonkamer. Zo'n kastje hebben wij er in september al afgesloopt. Oplossing: nieuwe aanvragen via mijnaansluiting.nl. Dat kan gerealiseerd worden in mei :') .

Dus ik hoop nog steeds dat een ticket via Odido sneller gaat...!
Dat kastje hebben de vorige eigenaren er afgesloopt ;)

Als je dat zegt is de kans groot dat ze t gratis weer voor je afmonteren, was hier ook zo. Als je t er zelf af gesloopt hebt niet...

Ziet er verder mooi uit allemaal! Voelt echt alsof het allemaal heel snel is gegaan. Al zal dat voor jullie wellicht anders voelen :p
  dinsdag 9 januari 2024 @ 23:26:21 #49
277627 Seven.
We are Borg.
pi_211979050
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2024 20:32 schreef Leandra het volgende:

[..]
Ziggo levert geen glasvezel....
Wat gek. Bij mij aansluiting.nl moet je zowel Ziggo als KPN selecteren voor het aansluiten van glasvezel, waarbij het lijkt alsof Ziggo ook een aanbieder is.

Anyway, ik zet in op KPN en een ticket gecreëerd door Odido :+
Resistance is futile.
  dinsdag 9 januari 2024 @ 23:35:31 #50
277627 Seven.
We are Borg.
pi_211979089
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2024 23:03 schreef Makrolon het volgende:

[..]
Dat kastje hebben de vorige eigenaren er afgesloopt ;)

Als je dat zegt is de kans groot dat ze t gratis weer voor je afmonteren, was hier ook zo. Als je t er zelf af gesloopt hebt niet...

Ziet er verder mooi uit allemaal! Voelt echt alsof het allemaal heel snel is gegaan. Al zal dat voor jullie wellicht anders voelen :p
Goeie tip, dank!

De laatste 2 maanden zijn een uitputtingsslag geweest. Kan niet zeggen dat we er van genoten hebben, dit heeft teveel druk gelegd. En dat ligt eigenlijk 100% aan het feit dat we de combinatie kind en verbouwen niet goed dicht kregen. Daardoor liepen we met verbouwen achter de feiten aan. Maar het is wel supersnel gegaan allemaal, dat voelt voor mij wel zo.

En ik heb ook het gevoel dat ik Colin tekort gedaan heb de laatste maanden. Maar als hij binnenkort op de nieuwe trampo in de tuin zijn ei kwijt kan, dan is dat gevoel als sneeuw voor de zon verdwenen :s) .
Resistance is futile.
Je klusgereedschap sneller en voordeliger bij Toolstation.nlJe klusgereedschap sneller en voordeliger bij Toolstation.nlJe klusgereedschap sneller en voordeliger bij Toolstation.nl
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')