Eens, een hoop sectoren zullen gaan verdwijnen.quote:Op vrijdag 1 december 2023 16:53 schreef byah het volgende:
Leuk voor de korte termijn, maar de loon-prijsspiraal die gaande is maakt de kloof tussen arm en rijk niet kleiner op lange termijn. Ook is het natuurlijk van de zotte dat laaggeschoold werk ook ineens minimaal modaal moet betalen.
Waarom niet ?quote:Op vrijdag 1 december 2023 17:07 schreef Alpha0 het volgende:
Gevolg is dat salaris van meer ervaren horeca personeel niet stijgt. Was laatst nog een artikel over. Dit wordt in software engineering side-effects genoemd.
Kan je gelijk in hebben. Kan ook een gemist detail zijn. Was laatst iig mooi artikel over. Minimumloon omhoog betekende dat ervaren personeel juist geen (gebruikelijke) loonstijging kreeg.quote:Op vrijdag 1 december 2023 17:10 schreef Enawh het volgende:
[..]
Waarom niet ?
Het is niet dat het miniumloon stijgt, maar van alle personeel.
Laaggeschoold werk meer betalen lijkt mij juist precies wat een kloof tussen arm en rijk kleiner maakt. Ben benieuwd naar de mentale gymnastiek die je nodig hebt om anders te denken.quote:Op vrijdag 1 december 2023 16:53 schreef byah het volgende:
Leuk voor de korte termijn, maar de loon-prijsspiraal die gaande is maakt de kloof tussen arm en rijk niet kleiner op lange termijn. Ook is het natuurlijk van de zotte dat laaggeschoold werk ook ineens minimaal modaal moet betalen.
Dat is een keuze van de werkgevers. Het staat ze vrij de salarissen van ervaren personeel ook te verhogen.quote:Op vrijdag 1 december 2023 17:07 schreef Alpha0 het volgende:
Gevolg is dat salaris van meer ervaren horeca personeel niet stijgt. Was laatst nog een artikel over. Dit wordt in software engineering side-effects genoemd.
Ja maar dat doen ze dus niet. Het hele probleem. Lijkt zo mooi, min loon verhogen. Maar dit is een onbedoeld side-effect.quote:Op vrijdag 1 december 2023 17:25 schreef MichaelScott het volgende:
[..]
Dat is een keuze van de werkgevers. Het staat ze vrij de salarissen van ervaren personeel ook te verhogen.
En sowieso een belachelijk argument om de lonen niet te verhogen. De ervaren mensen zijn niks verloren en die hogere lonen zijn vanaf nu de onderhandelingspositie om meer te gaan verdienen.quote:Op vrijdag 1 december 2023 17:25 schreef MichaelScott het volgende:
[..]
Dat is een keuze van de werkgevers. Het staat ze vrij de salarissen van ervaren personeel ook te verhogen.
Je moet wel heel goed verdienen wil je nog 10% fooi kunnen geven. Na toeslagen zitten de lonen nu best dicht bij elkaar. Een trainee bij de overheid bijvoorbeeld start met 3092 euro bruto.quote:Op vrijdag 1 december 2023 17:22 schreef PzKpfw het volgende:
Binnenkort gemiddeld 4 euro voor een biertje dus?
Het gaat hier dus niet over het minimumloon, maar over het loon in de horeca an sich. Het stijgt dus voor iedere medewerker. Gevolg: De ietwat langzame oudere dame, die er al jaren werkte, is al ontslagen. Want ze wordt te duur.quote:Op vrijdag 1 december 2023 17:30 schreef Alpha0 het volgende:
[..]
Ja maar dat doen ze dus niet. Het hele probleem. Lijkt zo mooi, min loon verhogen. Maar dit is een onbedoeld side-effect.
Ik geef al jaren geen fooi meer in NL. Een horeca-medewerker verdient net zoveel als een schoenenverkoper en die geef ik ook geen fooi terwijl die persoon me ook helpt met veters rijgen/juiste maat uit het magazijn halen e.d.quote:Op dinsdag 5 december 2023 08:32 schreef core2duo het volgende:
[..]
Je moet wel heel goed verdienen wil je nog 10% fooi kunnen geven. Na toeslagen zitten de lonen nu best dicht bij elkaar. Een trainee bij de overheid bijvoorbeeld start met 3092 euro bruto.
Hoeveel wil je iemand betalen wiens baan niets meer inhoudt dan een glas of bord van A naar B brengen?quote:Op vrijdag 1 december 2023 16:37 schreef Marsenal het volgende:
Daar wordt het bier niet goedkoper van, maar goed, ze werden ook altijd wel belabberd betaald.
Ben ik recent ook mee gestopt. Idioterie dat concept van fooi geven als je erover nadenkt.quote:Op dinsdag 5 december 2023 09:09 schreef Knipoogje het volgende:
Ik geef al jaren geen fooi meer in NL.
Goed bedienen is ook een vak. Ik heb vroeger ook achter de bar gestaan en bediend, dat is ook gewoon werk. Achter de bar staan kan ook best onveilig zijn, daar mag je best voor betaald worden. En iemand goed bedienen, service verlenen en goed socialisen, dat kan heus niet iedereen.quote:Op dinsdag 5 december 2023 13:00 schreef Duiveltja het volgende:
[..]
Hoeveel wil je iemand betalen wiens baan niets meer inhoudt dan een glas of bord van A naar B brengen?
Ik denk dat Nederland prima zonder horeca kan. In de zin van dat het geen eerste levensbehoefte is.quote:Op vrijdag 1 december 2023 16:46 schreef Enawh het volgende:
Wel terecht gezien ze weinig verdienen tot wat ze doen
En ja ze kiezen het zelf voore etc. Maarr we kunnen niet zonder die mensen(net als fabriekswerk, afval enz)
Alles gaat wel weer duurder worden..
En je hebt natuurlijk horeca en horeca. Een biertje geven vanachter de bar of serveren in een lunchbrasserie is natuurlijk wat anders dan in een goed restaurant waar ook wijnadvies wordt gegeven en dergelijke.quote:Op dinsdag 5 december 2023 13:21 schreef Marsenal het volgende:
[..]
Goed bedienen is ook een vak. Ik heb vroeger ook achter de bar gestaan en bediend, dat is ook gewoon werk. Achter de bar staan kan ook best onveilig zijn, daar mag je best voor betaald worden. En iemand goed bedienen, service verlenen en goed socialisen, dat kan heus niet iedereen.
Echt wel. Primaire levensbehoefte. Maar niet voor iedereen natuurlijk.quote:Op dinsdag 5 december 2023 13:50 schreef Morri2 het volgende:
[..]
Ik denk dat Nederland prima zonder horeca kan. In de zin van dat het geen eerste levensbehoefte is.
Wat is jouw beeld van de horeca dan vraag ik me af.quote:Op dinsdag 5 december 2023 13:50 schreef Morri2 het volgende:
[..]
Ik denk dat Nederland prima zonder horeca kan. In de zin van dat het geen eerste levensbehoefte is.
Net zoveel dat hij die baan accepteertquote:Op dinsdag 5 december 2023 13:00 schreef Duiveltja het volgende:
[..]
Hoeveel wil je iemand betalen wiens baan niets meer inhoudt dan een glas of bord van A naar B brengen?
Dat het geen eerste levensbehoefte is? Het is niet echt nodig om te overleven. Je gaat niet dood of je wordt niet ziek als er geen horeca is.quote:Op dinsdag 5 december 2023 14:01 schreef Jor_Dii het volgende:
[..]
Wat is jouw beeld van de horeca dan vraag ik me af.
Nee, wat is jouw beeld bij het woord horeca? Denk je dan aan een bruine kroeg waar mensen zitten te zuipen?quote:Op dinsdag 5 december 2023 14:06 schreef Morri2 het volgende:
[..]
Dat het geen eerste levensbehoefte is? Het is niet echt nodig om te overleven. Je gaat niet dood of je wordt niet ziek als er geen horeca is.
Ik zie niet in waarom mijn beeld belangrijk is. Je gaat niet dood of je wordt niet ziek als er geen horeca is.quote:Op dinsdag 5 december 2023 14:07 schreef Jor_Dii het volgende:
[..]
Nee, wat is jouw beeld bij het woord horeca? Denk je dan aan een bruine kroeg waar mensen zitten te zuipen?
Dat geldt evengoed voor zoveel branches natuurlijk.quote:Op dinsdag 5 december 2023 13:50 schreef Morri2 het volgende:
[..]
Ik denk dat Nederland prima zonder horeca kan. In de zin van dat het geen eerste levensbehoefte is.
Vast. Maar ga niet doen alsof het een unieke skill is die een hoge betaling verdient. Het is laagopgeleid werk. Iedere idioot kan koffie serveren.quote:Op dinsdag 5 december 2023 13:21 schreef Marsenal het volgende:
Goed bedienen is ook een vak. Ik heb vroeger ook achter de bar gestaan en bediend, dat is ook gewoon werk. Achter de bar staan kan ook best onveilig zijn, daar mag je best voor betaald worden. En iemand goed bedienen, service verlenen en goed socialisen, dat kan heus niet iedereen.
Helemaal mee eens. Een hele hoop is gewoon luxe. Maar vuilnisophaal is wel degelijk belangrijk, bijvoorbeeld.quote:Op dinsdag 5 december 2023 14:10 schreef Gajes_Octavianus het volgende:
[..]
Dat geldt evengoed voor zoveel branches natuurlijk.
Een stadscentrum heeft ook geen tientallen kledingwinkels nodig.
Minder horeca dat sowieso.quote:Op dinsdag 5 december 2023 13:50 schreef Morri2 het volgende:
[..]
Ik denk dat Nederland prima zonder horeca kan. In de zin van dat het geen eerste levensbehoefte is.
Dus elke vorm van vermaak/vertier is dan overbodig? Musea, pretparken, sportclubs, noem maar op? Als je zo gaat redeneren..quote:Op dinsdag 5 december 2023 14:09 schreef Morri2 het volgende:
[..]
Ik zie niet in waarom mijn beeld belangrijk is. Je gaat niet dood of je wordt niet ziek als er geen horeca is.
Zou jij in 10 à 12 zinnen kunnen uitleggen wat er mis is de laatste jaren met de kwaliteit van eten, drinken en bedienend personeel in de Nederlandse horeca?quote:Op dinsdag 5 december 2023 14:16 schreef Jor_Dii het volgende:
[..]
Dus elke vorm van vermaak/vertier is dan overbodig? Musea, pretparken, sportclubs, noem maar op? Als je zo gaat redeneren..
Ik vind persoonlijk wel dat er in de laatste 5-10 jaar té veel horeca is ontstaan, waardoor stadscentra tegenwoordig uitpuilen van de koffiebarretjes, restaurantjes en kroegjes. De horeca an sich heeft een brede functie in ons leven die je niet zomaar uit onze samenleving kan schrappen. Er werken ook gewoon heel veel mensen in die branche (+/- 400.000).
Terug naar de salarisverhoging: dit gaan we als consument natuurlijk dubbel en dwars betalen en de horeca is al schreeuwend duur geworden de laatste jaren. En de kwaliteit (van eten, drinken of bedienend personeel) is niet altijd veel beter geworden helaas
Je bent het daar namelijk niet mee eens of..?quote:Op dinsdag 5 december 2023 14:25 schreef Kukelecucktsju10 het volgende:
[..]
Zou jij in 10 à 12 zinnen kunnen uitleggen wat er mis is de laatste jaren met de kwaliteit van eten, drinken en bedienend personeel in de Nederlandse horeca?
Slechts de hogere kringen hebben plezier van de horeca, krijgen vriendelijke bediening terwijl zij dat niet verdiend hebben.quote:Op dinsdag 5 december 2023 13:50 schreef Morri2 het volgende:
[..]
Ik denk dat Nederland prima zonder horeca kan. In de zin van dat het geen eerste levensbehoefte is.
Ik heb hier geen mening over.quote:Op dinsdag 5 december 2023 14:31 schreef Jor_Dii het volgende:
[..]
Je bent het daar namelijk niet mee eens of..?
Niet alle horeca is laagopgeleid werk, er zit ook HBO geschoold werk tussen. Koffie serveren kan iedereen inderdaad, maar de horeca behelst natuurlijk 10 keer meer dan dat.quote:Op dinsdag 5 december 2023 14:13 schreef Duiveltja het volgende:
[..]
Vast. Maar ga niet doen alsof het een unieke skill is die een hoge betaling verdient. Het is laagopgeleid werk. Iedere idioot kan koffie serveren.
quote:Op dinsdag 5 december 2023 14:32 schreef torentje het volgende:
[..]
Slechts de hogere kringen hebben plezier van de horeca, krijgen vriendelijke bediening terwijl zij dat niet verdiend hebben.
De middenklasse maakt volgens mij ook flink gebruik ervanquote:Op dinsdag 5 december 2023 14:32 schreef torentje het volgende:
[..]
Slechts de hogere kringen hebben plezier van de horeca, krijgen vriendelijke bediening terwijl zij dat niet verdiend hebben.
- Prijs / kwaliteit niet meer in verhouding: lunchen kost tegenwoordig 20¤ pp, dineren al snel 50-60¤ pp. En dat is dan gewoon ergens doorsnee eten/drinken. Ga je exclusiever/luxer dan ben je voor een diner snel 80-100¤ pp kwijt.quote:Op dinsdag 5 december 2023 14:34 schreef Kukelecucktsju10 het volgende:
[..]
Ik heb hier geen mening over.
Yup, dit herken ik wel. De prijzen in het luxe segment zijn nog niet eens zo heel gek, vind ik. Maar even lowkey een daghap in een eetcafe met twee, drie drankjes en misschien een gebakje delen, en hopsa, je bent zo 80 euro armer. Dat is alleen voor dequote:Op dinsdag 5 december 2023 14:37 schreef Jor_Dii het volgende:
[..]
- Prijs / kwaliteit niet meer in verhouding: lunchen kost tegenwoordig 20¤ pp, dineren al snel 50-60¤ pp. En dat is dan gewoon ergens doorsnee eten/drinken. Ga je exclusiever/luxer dan ben je voor een diner snel 80-100¤ pp kwijt.
- Te jong en/of ongeïnteresseerd personeel op de werkvloer die geen feeling hebben met gastheer/gastvrouw zijn.
- Te veel concepten waarbij menselijk contact wordt geminimaliseerd (bestellen via tablets of QR codes etc.), zeer onpersoonlijk en afstandelijk. Je voelt je daardoor een nummer ipv een gast.
Mwa, dat betwijfel ik.quote:Op dinsdag 5 december 2023 15:00 schreef Marsenal het volgende:
Wat dat betreft is het net als vroeger. Toen gingen alleen de welgestelden buiten de deur eten.
Toen ik 20 was en alleen woonde en 1700 netto verdiende, ging ik nog steeds aan de lopende band buiten de deur lunchen enzo. Ik kan me voorstellen dat dat nu iets minder makkelijk is.quote:
Het heeft trouwens tot mijn 40e geduurd voor ik eindelijk doorhad dat horeca staat voor hotel-restaurant-cafequote:Op dinsdag 5 december 2023 14:01 schreef Jor_Dii het volgende:
[..]
Wat is jouw beeld van de horeca dan vraag ik me af.
De meuk die men in de Horeca espresso en cappuccino noemt bedoel je.. LOLquote:Op dinsdag 5 december 2023 14:35 schreef Marsenal het volgende:
[..] Koffie serveren kan iedereen inderdaad
De tendens om melk warm romig te schuimen in plaats van lucht er in vind ik ook echt fakking nasty. Maar dat leren ze zelfs bij cursussen tegenwoordig. In plaats van dat het schuim op de koffie ligt, wordt het nu gemengd, mooie vormpjes er in, alles. Een hele generatie die oprecht denkt dat dat zo hoort.quote:Op dinsdag 5 december 2023 16:22 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
De meuk die men in de Horeca espresso en cappuccino noemt bedoel je.. LOL
Man, alsof je een klap op je smoel krijgt.
Veel te veel pre en half fabrikatenquote:Op dinsdag 5 december 2023 14:25 schreef Kukelecucktsju10 het volgende:
[..]
Zou jij in 10 à 12 zinnen kunnen uitleggen wat er mis is de laatste jaren met de kwaliteit van eten, drinken en bedienend personeel in de Nederlandse horeca?
Dat heeft ook wel als voordeel dat er wat minder tokkie volk te bekennen is. Of je moet naar de all you can eats gaanquote:Op dinsdag 5 december 2023 15:00 schreef Marsenal het volgende:
[..]
Yup, dit herken ik wel. De prijzen in het luxe segment zijn nog niet eens zo heel gek, vind ik. Maar even lowkey een daghap in een eetcafe met twee, drie drankjes en misschien een gebakje delen, en hopsa, je bent zo 80 euro armer. Dat is alleen voor de
comfortabele middenklasse weggelegd.
Wat dat betreft is het net als vroeger. Toen gingen alleen de welgestelden buiten de deur eten.
Eens eens, de sligro / hanos / makro vrachtwagens staan te lossen bij de restaurants in de ochtendquote:Op dinsdag 5 december 2023 16:24 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Veel te veel pre en half fabrikaten
Personeel kan niet veel meer dan brengen wat je bestelt
Steaks kunnen de meesten niet fatsoenlijk bereiden
Koffie is meestal gewoon kut
kan welquote:Op dinsdag 5 december 2023 13:50 schreef Morri2 het volgende:
[..]
Ik denk dat Nederland prima zonder horeca kan. In de zin van dat het geen eerste levensbehoefte is.
Natuurlijkquote:Op dinsdag 5 december 2023 14:25 schreef Kukelecucktsju10 het volgende:
[..]
Zou jij in 10 à 12 zinnen kunnen uitleggen wat er mis is de laatste jaren met de kwaliteit van eten, drinken en bedienend personeel in de Nederlandse horeca?
trek je je kratje gewoon leeg nadatje naar een resteaurant bent geweestquote:Op dinsdag 5 december 2023 17:48 schreef C.L.Werner het volgende:
[..]
Terug naar de tijd dat we een krat pils halen en thuus opzuipen!
Misschien is McDonalds iets voor jou.quote:Op dinsdag 5 december 2023 17:48 schreef C.L.Werner het volgende:
[..]
Natuurlijk
- kwaliteit is vaak achteruitgegaan vanwege het tekort aan personeel. Als je al geen personeel kan vinden voor je keuken, dan serveer je de wat simpelere producten die vrijwel kant en klaar worden geleverd. Scheelt tijd, kosten maar je levert wel in op kwaliteit
- personeelstekort leidt vaak tot slechtere service. Mensen met amper ervaring die aan je tafel staan te helpen, verkeerde of halve bestellingen worden afgeleverd.
- Langere wachttijden op je drankje & hapje wederom vanwege personeelstekort in de bediening / keuken
- In de binnensteden spreekt het meeste personeel alleen engels, en geen nederlands. Geen probleem voor mij, maar het is wederom tekenend voor het personeelstekort
- Ondanks bovenstaande, zijn de prijzen aanzienlijk gestegen waar de consument geen betere service ontvangt.
- De meeste personeelsleden kunnen geen degelijke wijnadvies geven. Verder dan zoet of droog komen ze niet.
- Personeel wat je niet ziet, druk bezig met andere zaken. Wederom desinteresse want ze kunnen zo ergens anders werken als ze het niet leuk vinden, en de uitbater kan geen vervangend personeel vinden.
Onlangs een stuk plastic in mijn tomatensoep gevonden, waarschijnlijk van de plastic container waaruit het wordt opgewarmd. Teruggestuurd naar de keuken, geen excuses, niets. Ongeintereseerd, jong personeel wie het ook allemaal geen moer intereseert. Weet niet eens zeker of ze het wel heeft doorgegeven aan de keuken. En dan wel volle mep rekenen.
Tenslotte de prijs. 20 euro voor 4 speciaalbiertjes is geen uitzondering meer, een lunch met gezin gaat rustig richting de 60 - 100 euro.
TL;DR
Hogere prijzen, slechtere service, waardoor de algehele beleving slechter wordt.
De lagere kringen zijn volgens jou dus tokkies?quote:Op dinsdag 5 december 2023 16:41 schreef Duiveltja het volgende:
[..]
Dat heeft ook wel als voordeel dat er wat minder tokkie volk te bekennen is. Of je moet naar de all you can eats gaan
Dus: het personeel mag niets kosten, daardoor is de kwaliteit achteruitgegaan, waardoor er minder klanten komen, waardoor de prijzen omhoog moeten?quote:Op dinsdag 5 december 2023 17:48 schreef C.L.Werner het volgende:
[..]
Natuurlijk
- kwaliteit is vaak achteruitgegaan vanwege het tekort aan personeel. Als je al geen personeel kan vinden voor je keuken, dan serveer je de wat simpelere producten die vrijwel kant en klaar worden geleverd. Scheelt tijd, kosten maar je levert wel in op kwaliteit
- personeelstekort leidt vaak tot slechtere service. Mensen met amper ervaring die aan je tafel staan te helpen, verkeerde of halve bestellingen worden afgeleverd.
- Langere wachttijden op je drankje & hapje wederom vanwege personeelstekort in de bediening / keuken
- In de binnensteden spreekt het meeste personeel alleen engels, en geen nederlands. Geen probleem voor mij, maar het is wederom tekenend voor het personeelstekort
- Ondanks bovenstaande, zijn de prijzen aanzienlijk gestegen waar de consument geen betere service ontvangt.
- De meeste personeelsleden kunnen geen degelijke wijnadvies geven. Verder dan zoet of droog komen ze niet.
- Personeel wat je niet ziet, druk bezig met andere zaken. Wederom desinteresse want ze kunnen zo ergens anders werken als ze het niet leuk vinden, en de uitbater kan geen vervangend personeel vinden.
Onlangs een stuk plastic in mijn tomatensoep gevonden, waarschijnlijk van de plastic container waaruit het wordt opgewarmd. Teruggestuurd naar de keuken, geen excuses, niets. Ongeintereseerd, jong personeel wie het ook allemaal geen moer intereseert. Weet niet eens zeker of ze het wel heeft doorgegeven aan de keuken. En dan wel volle mep rekenen.
Tenslotte de prijs. 20 euro voor 4 speciaalbiertjes is geen uitzondering meer, een lunch met gezin gaat rustig richting de 60 - 100 euro.
TL;DR
Hogere prijzen, slechtere service, waardoor de algehele beleving slechter wordt.
Jezus dat is wel echt om te janken zeg. Dat ze je geen korting geven of die tomatensoep niet van je rekening afhalen verbaast me niets maar een simpel excuses.. ik blijf het bizar vinden hoeveel je in Nederland betaalt aan een simpel etentje vergeleken met ongeveer de rest van heel Europa.quote:Op dinsdag 5 december 2023 17:48 schreef C.L.Werner het volgende:
[..]
Natuurlijk
- kwaliteit is vaak achteruitgegaan vanwege het tekort aan personeel. Als je al geen personeel kan vinden voor je keuken, dan serveer je de wat simpelere producten die vrijwel kant en klaar worden geleverd. Scheelt tijd, kosten maar je levert wel in op kwaliteit
- personeelstekort leidt vaak tot slechtere service. Mensen met amper ervaring die aan je tafel staan te helpen, verkeerde of halve bestellingen worden afgeleverd.
- Langere wachttijden op je drankje & hapje wederom vanwege personeelstekort in de bediening / keuken
- In de binnensteden spreekt het meeste personeel alleen engels, en geen nederlands. Geen probleem voor mij, maar het is wederom tekenend voor het personeelstekort
- Ondanks bovenstaande, zijn de prijzen aanzienlijk gestegen waar de consument geen betere service ontvangt.
- De meeste personeelsleden kunnen geen degelijke wijnadvies geven. Verder dan zoet of droog komen ze niet.
- Personeel wat je niet ziet, druk bezig met andere zaken. Wederom desinteresse want ze kunnen zo ergens anders werken als ze het niet leuk vinden, en de uitbater kan geen vervangend personeel vinden.
Onlangs een stuk plastic in mijn tomatensoep gevonden, waarschijnlijk van de plastic container waaruit het wordt opgewarmd. Teruggestuurd naar de keuken, geen excuses, niets. Ongeintereseerd, jong personeel wie het ook allemaal geen moer intereseert. Weet niet eens zeker of ze het wel heeft doorgegeven aan de keuken. En dan wel volle mep rekenen.
Tenslotte de prijs. 20 euro voor 4 speciaalbiertjes is geen uitzondering meer, een lunch met gezin gaat rustig richting de 60 - 100 euro.
TL;DR
Hogere prijzen, slechtere service, waardoor de algehele beleving slechter wordt.
Genoeg terrassen die zulke prijzen al durven te vragenquote:Op vrijdag 1 december 2023 17:22 schreef PzKpfw het volgende:
Binnenkort gemiddeld 4 euro voor een biertje dus?
Nee hoor het mag best iets kosten, wat het nu al doet.quote:Op dinsdag 5 december 2023 20:45 schreef SymbolicFrank het volgende:
[..]
Dus: het personeel mag niets kosten, daardoor is de kwaliteit achteruitgegaan, waardoor er minder klanten komen, waardoor de prijzen omhoog moeten?
Je zou natuurlijk ook kunnen proberen goed personeel aan te nemen, die goed te betalen en hoogwaardige producten bereiden en serveren. Zodat het heel druk word en je uit moet breiden.
Helemaal waar.quote:Op dinsdag 5 december 2023 20:46 schreef Smart_ass het volgende:
[..]
Jezus dat is wel echt om te janken zeg. Dat ze je geen korting geven of die tomatensoep niet van je rekening afhalen verbaast me niets maar een simpel excuses.. ik blijf het bizar vinden hoeveel je in Nederland betaalt aan een simpel etentje vergeleken met ongeveer de rest van heel Europa.
Wat er wel voor zorgt dar ervaren lagergeschoold personeel minder snel ontslagen zal worden.quote:Op vrijdag 1 december 2023 17:16 schreef Alpha0 het volgende:
[..]
Kan je gelijk in hebben. Kan ook een gemist detail zijn. Was laatst iig mooi artikel over. Minimumloon omhoog betekende dat ervaren personeel juist geen (gebruikelijke) loonstijging kreeg.
Niet altijd, maar 90% van de tokkies zijn wel de lagere kring.quote:Op dinsdag 5 december 2023 19:43 schreef torentje het volgende:
[..]
De lagere kringen zijn volgens jou dus tokkies?
Deze snap ik ff nietquote:Op woensdag 6 december 2023 08:40 schreef -XOR- het volgende:
[..]
Wat er wel voor zorgt dar ervaren lagergeschoold personeel minder snel ontslagen zal worden.
Ja dat is wel praktisch dat je ze herkent voor ze hun mond opendoen.quote:Op woensdag 6 december 2023 08:40 schreef Zwansen het volgende:
[..]
Niet altijd, maar 90% van de tokkies zijn wel de lagere kring.
Je herkent ze vaak aan de tattoos.
Ze zullen minder snel een ervaren kracht vervangen voor een beginneling wanneer het verschil in loon tussen die twee kleiner is.quote:
Als je kijkt naar wat echt een (over)levensbehoefte is, dan ja, dan kan dat allemaal weg. Waar ik het dan weer niet mee eens ben is dat vermaak/vertier alleen maar buitenshuis te vinden is. Of dat het buitenshuis per sé iets moet kosten of georganisserd is door derden.quote:Op dinsdag 5 december 2023 14:16 schreef Jor_Dii het volgende:
[..]
Dus elke vorm van vermaak/vertier is dan overbodig? Musea, pretparken, sportclubs, noem maar op? Als je zo gaat redeneren..
Ik vind persoonlijk wel dat er in de laatste 5-10 jaar té veel horeca is ontstaan, waardoor stadscentra tegenwoordig uitpuilen van de koffiebarretjes, restaurantjes en kroegjes. De horeca an sich heeft een brede functie in ons leven die je niet zomaar uit onze samenleving kan schrappen. Er werken ook gewoon heel veel mensen in die branche (+/- 400.000).
Terug naar de salarisverhoging: dit gaan we als consument natuurlijk dubbel en dwars betalen en de horeca is al schreeuwend duur geworden de laatste jaren. En de kwaliteit (van eten, drinken of bedienend personeel) is niet altijd veel beter geworden helaas
Geheel met je eens hoor.quote:Op woensdag 6 december 2023 09:24 schreef Morri2 het volgende:
Waar ik het dan weer niet mee eens ben is dat vermaak/vertier alleen maar buitenshuis te vinden is. Of dat het buitenshuis per sé iets moet kosten of georganisserd is door derden.
eerst ditquote:Op vrijdag 1 december 2023 16:53 schreef byah het volgende:
Leuk voor de korte termijn, maar de loon-prijsspiraal die gaande is maakt de kloof tussen arm en rijk niet kleiner op lange termijn.
dan datquote:Ook is het natuurlijk van de zotte dat laaggeschoold werk ook ineens minimaal modaal moet betalen.
Eens!quote:Op woensdag 6 december 2023 09:24 schreef Morri2 het volgende:
En ja, de horeca holt al jaren achteruit. De kwaliteit wordt slechter en ook nog eens duurder. We komen er eigenlijk zelden meer.
Niet mee eens, de Horeca in NL splijt, de vreetschuren met prefab aan de ene kant en zaken die innovatief zijn met frisse ideeën en concepten, bereidingswijzen en gerechten.quote:Op woensdag 6 december 2023 09:24 schreef Morri2 het volgende:
En ja, de horeca holt al jaren achteruit. De kwaliteit wordt slechter en ook nog eens duurder. We komen er eigenlijk zelden meer.
Die met tattoos vinden hun lichaam een kunstwerk,zijn dus dwazen uit de lagere kringenquote:Op woensdag 6 december 2023 08:40 schreef Zwansen het volgende:
[..]
Niet altijd, maar 90% van de tokkies zijn wel de lagere kring.
Je herkent ze vaak aan de tattoos.
Kijk, het ware gezicht van de bekommerde socialistquote:Op woensdag 6 december 2023 18:35 schreef torentje het volgende:
[..]
Die met tattoos vinden hun lichaam een kunstwerk,zijn dus dwazen uit de lagere kringen
Zolang ze met hun tattoo's lekker in de vreetschuren blijven is iedereen blij toch?quote:Op woensdag 6 december 2023 18:47 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Kijk, het ware gezicht van de bekommerde socialist
Ik probeer me aan te passen aan het niveau van de hogere kringen, door ook te scheldenquote:Op woensdag 6 december 2023 18:47 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Kijk, het ware gezicht van de bekommerde socialist
Die luxe hebben veel bedrijven allang niet meer, overal is schaarste aan personeel.quote:Op dinsdag 5 december 2023 08:52 schreef Gia het volgende:
[..]
Het gaat hier dus niet over het minimumloon, maar over het loon in de horeca an sich. Het stijgt dus voor iedere medewerker. Gevolg: De ietwat langzame oudere dame, die er al jaren werkte, is al ontslagen. Want ze wordt te duur.
Waar mijn jongste zoon, sinds kort, werkt, schijnbaar wel. Daar is afgelopen week een vrouw van 50+ ontslagen, terwijl mijn zoon er pas 4 maanden of zo werkt. Die vrouw werkte er al jaren.quote:Op woensdag 6 december 2023 21:14 schreef Elan het volgende:
[..]
Die luxe hebben veel bedrijven allang niet meer, overal is schaarste aan personeel.
Tja als zij simpelweg te langzaam werkt dan lijkt me dat de voornaamste reden voor ontslag, niet haar leeftijd. Dat is lullig maar dat is hoe het vaak werkt in die sectoren.quote:Op donderdag 7 december 2023 09:42 schreef Gia het volgende:
[..]
Waar mijn jongste zoon, sinds kort, werkt, schijnbaar wel. Daar is afgelopen week een vrouw van 50+ ontslagen, terwijl mijn zoon er pas 4 maanden of zo werkt. Die vrouw werkte er al jaren.
Nu kan zij, uiteraard, makkelijk ergens anders een baan vinden, omdat veel horecazaken personeel tekort komen, maar waar genoeg personeel is, gaan er nu de duurste en wellicht langzaamste uit.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |