abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Trouwste user 2022 vrijdag 1 december 2023 @ 16:36:33 #1
7889 tong80
Spleenheup
pi_211487472
Het salaris van het horecapersoneel gaat tussen de 8 tot 12 procent omhoog.
Dat is afgesproken in de nieuwe cao. Ook is voor het eerst een stagevergoeding
vastgelegd. Als de achterban van de vakbonden akkoord is, gaat de nieuwe cao begin volgend jaar in. Het akkoord geldt alleen voor 2024,daarna volgen nieuwe onderhandelingen.



https://nos.nl/teletekst#121

Da's een mooie verhoging. Straks weer in het Nederlands bestellen. :)

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_211487480
Daar wordt het bier niet goedkoper van, maar goed, ze werden ook altijd wel belabberd betaald.
-nee-
pi_211487542
Kunnen al die studenten met flopstudies toch wat sneller hen studieschuld aflossen.
Iemand die haat heeft tegen Elon Musk gunt succesvolle Afrikanen het licht niet in de ogen en is een racist bigot.
pi_211487547
Wel terecht gezien ze weinig verdienen tot wat ze doen

En ja ze kiezen het zelf voore etc. Maarr we kunnen niet zonder die mensen(net als fabriekswerk, afval enz)
Alles gaat wel weer duurder worden..
pi_211487605
Leuk voor de korte termijn, maar de loon-prijsspiraal die gaande is maakt de kloof tussen arm en rijk niet kleiner op lange termijn. Ook is het natuurlijk van de zotte dat laaggeschoold werk ook ineens minimaal modaal moet betalen.
pi_211487691
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2023 16:53 schreef byah het volgende:
Leuk voor de korte termijn, maar de loon-prijsspiraal die gaande is maakt de kloof tussen arm en rijk niet kleiner op lange termijn. Ook is het natuurlijk van de zotte dat laaggeschoold werk ook ineens minimaal modaal moet betalen.
Eens, een hoop sectoren zullen gaan verdwijnen.
Je hoort bij de betere, maar nog lang niet bij de beste
pi_211487706
Gevolg is dat salaris van meer ervaren horeca personeel niet stijgt. Was laatst nog een artikel over. Dit wordt in software engineering side-effects genoemd.
pi_211487716
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2023 17:07 schreef Alpha0 het volgende:
Gevolg is dat salaris van meer ervaren horeca personeel niet stijgt. Was laatst nog een artikel over. Dit wordt in software engineering side-effects genoemd.
Waarom niet ?
Het is niet dat het miniumloon stijgt, maar van alle personeel.
pi_211487764
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2023 17:10 schreef Enawh het volgende:

[..]
Waarom niet ?
Het is niet dat het miniumloon stijgt, maar van alle personeel.
Kan je gelijk in hebben. Kan ook een gemist detail zijn. Was laatst iig mooi artikel over. Minimumloon omhoog betekende dat ervaren personeel juist geen (gebruikelijke) loonstijging kreeg.
  vrijdag 1 december 2023 @ 17:22:00 #10
476022 PzKpfw
Devon 'No Limits'
pi_211487797
Binnenkort gemiddeld 4 euro voor een biertje dus?
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
pi_211487805
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2023 16:53 schreef byah het volgende:
Leuk voor de korte termijn, maar de loon-prijsspiraal die gaande is maakt de kloof tussen arm en rijk niet kleiner op lange termijn. Ook is het natuurlijk van de zotte dat laaggeschoold werk ook ineens minimaal modaal moet betalen.
Laaggeschoold werk meer betalen lijkt mij juist precies wat een kloof tussen arm en rijk kleiner maakt. Ben benieuwd naar de mentale gymnastiek die je nodig hebt om anders te denken.

Ook is het typisch dat het gehuil over loon-prijsspiralen nu pas begint. Na decennia van loonstijgingen aan de top in de dubbele cijfers. Waar waren de angsten toen?

Lang leve de vrije markt. Als niet genoeg mensen dat laaggeschoolde werk willen doen zul je meer moeten betalen om genoeg mensen aan te trekken.
  vrijdag 1 december 2023 @ 17:25:11 #12
335133 MichaelScott
fulltime CEO//parttime fluffer
pi_211487810
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2023 17:07 schreef Alpha0 het volgende:
Gevolg is dat salaris van meer ervaren horeca personeel niet stijgt. Was laatst nog een artikel over. Dit wordt in software engineering side-effects genoemd.
Dat is een keuze van de werkgevers. Het staat ze vrij de salarissen van ervaren personeel ook te verhogen.
Op zaterdag 8 februari 2014 23:39 schreef Slaapscheet het volgende:
Oke, MichaelScott, je bent geweldig. :D
pi_211487856
quote:
14s.gif Op vrijdag 1 december 2023 17:25 schreef MichaelScott het volgende:

[..]
Dat is een keuze van de werkgevers. Het staat ze vrij de salarissen van ervaren personeel ook te verhogen.
Ja maar dat doen ze dus niet. Het hele probleem. Lijkt zo mooi, min loon verhogen. Maar dit is een onbedoeld side-effect.
pi_211487869
quote:
14s.gif Op vrijdag 1 december 2023 17:25 schreef MichaelScott het volgende:

[..]
Dat is een keuze van de werkgevers. Het staat ze vrij de salarissen van ervaren personeel ook te verhogen.
En sowieso een belachelijk argument om de lonen niet te verhogen. De ervaren mensen zijn niks verloren en die hogere lonen zijn vanaf nu de onderhandelingspositie om meer te gaan verdienen.
pi_211521517
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2023 17:22 schreef PzKpfw het volgende:
Binnenkort gemiddeld 4 euro voor een biertje dus?
Je moet wel heel goed verdienen wil je nog 10% fooi kunnen geven. Na toeslagen zitten de lonen nu best dicht bij elkaar. Een trainee bij de overheid bijvoorbeeld start met 3092 euro bruto.
Dubbel gevaccineerd tegen vliegschaamte
  dinsdag 5 december 2023 @ 08:52:27 #16
3542 Gia
User under construction
pi_211521636
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2023 17:30 schreef Alpha0 het volgende:

[..]
Ja maar dat doen ze dus niet. Het hele probleem. Lijkt zo mooi, min loon verhogen. Maar dit is een onbedoeld side-effect.
Het gaat hier dus niet over het minimumloon, maar over het loon in de horeca an sich. Het stijgt dus voor iedere medewerker. Gevolg: De ietwat langzame oudere dame, die er al jaren werkte, is al ontslagen. Want ze wordt te duur.
pi_211521798
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 december 2023 08:32 schreef core2duo het volgende:

[..]
Je moet wel heel goed verdienen wil je nog 10% fooi kunnen geven. Na toeslagen zitten de lonen nu best dicht bij elkaar. Een trainee bij de overheid bijvoorbeeld start met 3092 euro bruto.
Ik geef al jaren geen fooi meer in NL. Een horeca-medewerker verdient net zoveel als een schoenenverkoper en die geef ik ook geen fooi terwijl die persoon me ook helpt met veters rijgen/juiste maat uit het magazijn halen e.d.
Het is gewoon een stomme gewoonte uit het buitenland waar echt een hongerloontje wordt betaald.
Uurlonen zijn aardig hoog tegenwoordig. Net als de prijs van bier en wijn. Ik snap het wel, je betaalt min of meer voor de tafelhuur op het terras.
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_211522642
Voor veel horecabedrijven is het echt niet meer te doen. De stijgende personeelskosten, energielasten, inkoopprijzen. De prijzen zullen weer omhoog moeten dan. En dan gaat iedereen weer daarover klagen. De overheid moet niet steeds wat aan de inkomstenkant doen, maar aan de kostenkant, daar gaat het mis.
pi_211524212
quote:
14s.gif Op vrijdag 1 december 2023 16:37 schreef Marsenal het volgende:
Daar wordt het bier niet goedkoper van, maar goed, ze werden ook altijd wel belabberd betaald.
Hoeveel wil je iemand betalen wiens baan niets meer inhoudt dan een glas of bord van A naar B brengen?
pi_211524239
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2023 09:09 schreef Knipoogje het volgende:
Ik geef al jaren geen fooi meer in NL.
Ben ik recent ook mee gestopt. Idioterie dat concept van fooi geven als je erover nadenkt.
pi_211524512
quote:
7s.gif Op dinsdag 5 december 2023 13:00 schreef Duiveltja het volgende:

[..]
Hoeveel wil je iemand betalen wiens baan niets meer inhoudt dan een glas of bord van A naar B brengen?
Goed bedienen is ook een vak. Ik heb vroeger ook achter de bar gestaan en bediend, dat is ook gewoon werk. Achter de bar staan kan ook best onveilig zijn, daar mag je best voor betaald worden. En iemand goed bedienen, service verlenen en goed socialisen, dat kan heus niet iedereen.
-nee-
pi_211524838
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2023 16:46 schreef Enawh het volgende:
Wel terecht gezien ze weinig verdienen tot wat ze doen

En ja ze kiezen het zelf voore etc. Maarr we kunnen niet zonder die mensen(net als fabriekswerk, afval enz)
Alles gaat wel weer duurder worden..
Ik denk dat Nederland prima zonder horeca kan. In de zin van dat het geen eerste levensbehoefte is.
pi_211524946
quote:
14s.gif Op dinsdag 5 december 2023 13:21 schreef Marsenal het volgende:

[..]
Goed bedienen is ook een vak. Ik heb vroeger ook achter de bar gestaan en bediend, dat is ook gewoon werk. Achter de bar staan kan ook best onveilig zijn, daar mag je best voor betaald worden. En iemand goed bedienen, service verlenen en goed socialisen, dat kan heus niet iedereen.
En je hebt natuurlijk horeca en horeca. Een biertje geven vanachter de bar of serveren in een lunchbrasserie is natuurlijk wat anders dan in een goed restaurant waar ook wijnadvies wordt gegeven en dergelijke.
pi_211524951
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2023 13:50 schreef Morri2 het volgende:

[..]
Ik denk dat Nederland prima zonder horeca kan. In de zin van dat het geen eerste levensbehoefte is.
Echt wel. Primaire levensbehoefte. Maar niet voor iedereen natuurlijk.
pi_211525041
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2023 13:50 schreef Morri2 het volgende:

[..]
Ik denk dat Nederland prima zonder horeca kan. In de zin van dat het geen eerste levensbehoefte is.
Wat is jouw beeld van de horeca dan vraag ik me af.
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')