Eens, een hoop sectoren zullen gaan verdwijnen.quote:Op vrijdag 1 december 2023 16:53 schreef byah het volgende:
Leuk voor de korte termijn, maar de loon-prijsspiraal die gaande is maakt de kloof tussen arm en rijk niet kleiner op lange termijn. Ook is het natuurlijk van de zotte dat laaggeschoold werk ook ineens minimaal modaal moet betalen.
Waarom niet ?quote:Op vrijdag 1 december 2023 17:07 schreef Alpha0 het volgende:
Gevolg is dat salaris van meer ervaren horeca personeel niet stijgt. Was laatst nog een artikel over. Dit wordt in software engineering side-effects genoemd.
Kan je gelijk in hebben. Kan ook een gemist detail zijn. Was laatst iig mooi artikel over. Minimumloon omhoog betekende dat ervaren personeel juist geen (gebruikelijke) loonstijging kreeg.quote:Op vrijdag 1 december 2023 17:10 schreef Enawh het volgende:
[..]
Waarom niet ?
Het is niet dat het miniumloon stijgt, maar van alle personeel.
Laaggeschoold werk meer betalen lijkt mij juist precies wat een kloof tussen arm en rijk kleiner maakt. Ben benieuwd naar de mentale gymnastiek die je nodig hebt om anders te denken.quote:Op vrijdag 1 december 2023 16:53 schreef byah het volgende:
Leuk voor de korte termijn, maar de loon-prijsspiraal die gaande is maakt de kloof tussen arm en rijk niet kleiner op lange termijn. Ook is het natuurlijk van de zotte dat laaggeschoold werk ook ineens minimaal modaal moet betalen.
Dat is een keuze van de werkgevers. Het staat ze vrij de salarissen van ervaren personeel ook te verhogen.quote:Op vrijdag 1 december 2023 17:07 schreef Alpha0 het volgende:
Gevolg is dat salaris van meer ervaren horeca personeel niet stijgt. Was laatst nog een artikel over. Dit wordt in software engineering side-effects genoemd.
Ja maar dat doen ze dus niet. Het hele probleem. Lijkt zo mooi, min loon verhogen. Maar dit is een onbedoeld side-effect.quote:Op vrijdag 1 december 2023 17:25 schreef MichaelScott het volgende:
[..]
Dat is een keuze van de werkgevers. Het staat ze vrij de salarissen van ervaren personeel ook te verhogen.
En sowieso een belachelijk argument om de lonen niet te verhogen. De ervaren mensen zijn niks verloren en die hogere lonen zijn vanaf nu de onderhandelingspositie om meer te gaan verdienen.quote:Op vrijdag 1 december 2023 17:25 schreef MichaelScott het volgende:
[..]
Dat is een keuze van de werkgevers. Het staat ze vrij de salarissen van ervaren personeel ook te verhogen.
Je moet wel heel goed verdienen wil je nog 10% fooi kunnen geven. Na toeslagen zitten de lonen nu best dicht bij elkaar. Een trainee bij de overheid bijvoorbeeld start met 3092 euro bruto.quote:Op vrijdag 1 december 2023 17:22 schreef PzKpfw het volgende:
Binnenkort gemiddeld 4 euro voor een biertje dus?
Het gaat hier dus niet over het minimumloon, maar over het loon in de horeca an sich. Het stijgt dus voor iedere medewerker. Gevolg: De ietwat langzame oudere dame, die er al jaren werkte, is al ontslagen. Want ze wordt te duur.quote:Op vrijdag 1 december 2023 17:30 schreef Alpha0 het volgende:
[..]
Ja maar dat doen ze dus niet. Het hele probleem. Lijkt zo mooi, min loon verhogen. Maar dit is een onbedoeld side-effect.
Ik geef al jaren geen fooi meer in NL. Een horeca-medewerker verdient net zoveel als een schoenenverkoper en die geef ik ook geen fooi terwijl die persoon me ook helpt met veters rijgen/juiste maat uit het magazijn halen e.d.quote:Op dinsdag 5 december 2023 08:32 schreef core2duo het volgende:
[..]
Je moet wel heel goed verdienen wil je nog 10% fooi kunnen geven. Na toeslagen zitten de lonen nu best dicht bij elkaar. Een trainee bij de overheid bijvoorbeeld start met 3092 euro bruto.
Hoeveel wil je iemand betalen wiens baan niets meer inhoudt dan een glas of bord van A naar B brengen?quote:Op vrijdag 1 december 2023 16:37 schreef Marsenal het volgende:
Daar wordt het bier niet goedkoper van, maar goed, ze werden ook altijd wel belabberd betaald.
Ben ik recent ook mee gestopt. Idioterie dat concept van fooi geven als je erover nadenkt.quote:Op dinsdag 5 december 2023 09:09 schreef Knipoogje het volgende:
Ik geef al jaren geen fooi meer in NL.
Goed bedienen is ook een vak. Ik heb vroeger ook achter de bar gestaan en bediend, dat is ook gewoon werk. Achter de bar staan kan ook best onveilig zijn, daar mag je best voor betaald worden. En iemand goed bedienen, service verlenen en goed socialisen, dat kan heus niet iedereen.quote:Op dinsdag 5 december 2023 13:00 schreef Duiveltja het volgende:
[..]
Hoeveel wil je iemand betalen wiens baan niets meer inhoudt dan een glas of bord van A naar B brengen?
Ik denk dat Nederland prima zonder horeca kan. In de zin van dat het geen eerste levensbehoefte is.quote:Op vrijdag 1 december 2023 16:46 schreef Enawh het volgende:
Wel terecht gezien ze weinig verdienen tot wat ze doen
En ja ze kiezen het zelf voore etc. Maarr we kunnen niet zonder die mensen(net als fabriekswerk, afval enz)
Alles gaat wel weer duurder worden..
En je hebt natuurlijk horeca en horeca. Een biertje geven vanachter de bar of serveren in een lunchbrasserie is natuurlijk wat anders dan in een goed restaurant waar ook wijnadvies wordt gegeven en dergelijke.quote:Op dinsdag 5 december 2023 13:21 schreef Marsenal het volgende:
[..]
Goed bedienen is ook een vak. Ik heb vroeger ook achter de bar gestaan en bediend, dat is ook gewoon werk. Achter de bar staan kan ook best onveilig zijn, daar mag je best voor betaald worden. En iemand goed bedienen, service verlenen en goed socialisen, dat kan heus niet iedereen.
Echt wel. Primaire levensbehoefte. Maar niet voor iedereen natuurlijk.quote:Op dinsdag 5 december 2023 13:50 schreef Morri2 het volgende:
[..]
Ik denk dat Nederland prima zonder horeca kan. In de zin van dat het geen eerste levensbehoefte is.
Wat is jouw beeld van de horeca dan vraag ik me af.quote:Op dinsdag 5 december 2023 13:50 schreef Morri2 het volgende:
[..]
Ik denk dat Nederland prima zonder horeca kan. In de zin van dat het geen eerste levensbehoefte is.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |