Visgel in je panna cotta?quote:
quote:Op woensdag 11 oktober 2023 15:12 schreef golfer het volgende:
Vanavond: mezzelune gevuld met paddenstoel en mozzarella, kropsla-melange met een lekkere vinaigrette en gebakken carpacciosteaks.
Het eekhoorntjesbroodgerecht....of iets met aubergine?quote:
Jij eet op de stoep?quote:
Vind dat rundvlees er niet lekker uit zien maar gok dat je kaas ook keihard aanfikt als je het beter schroeitquote:
Ooit in een stedelijke omgeving wat gegeten bij een etablissement?quote:
Heerlijk man!quote:
aubergine en pasta in het midden, erg lekkerquote:Op woensdag 11 oktober 2023 18:22 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Het eekhoorntjesbroodgerecht....of iets met aubergine?
Moge het je welbekomen, prachtige dag om nog even een terrasje te pikken
Nee, maar als ik zo pontificaal op de stoep moet zitten zal ik daar ook zeker niet langs gaan.quote:Op woensdag 11 oktober 2023 18:28 schreef Molo het volgende:
[..]
Ooit in een stedelijke omgeving wat gegeten bij een etablissement?
dat is vrijwel overal zo in amsterdamquote:Op woensdag 11 oktober 2023 18:51 schreef PzKpfw het volgende:
[..]
Nee, maar als ik zo pontificaal op de stoep moet zitten zal ik daar ook zeker niet langs gaan.
Beterschap, neem er een kippensoepje bijquote:Op donderdag 12 oktober 2023 15:41 schreef FutureFairytale het volgende:
Wat verkouden al een paar dagen. Veel slappe Chinese thee en veel vitamines tot nu toe (lijnzaad, yoghurt, veel fruit).
Nu thee met zeezout fudge.
Vanavond zoete aardappel uit de oven, broccoli en Duitse biefstuk.
Goed ideequote:Op donderdag 12 oktober 2023 16:19 schreef Kanaroe het volgende:
Straks erwtensoep met roggebrood en spek, tis er weer weer voor.
Dank je. Goed idee voor morgen, ga ik doenquote:Op donderdag 12 oktober 2023 16:20 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Beterschap, neem er een kippensoepje bij
Godver wie is die chick daarquote:Op donderdag 12 oktober 2023 20:37 schreef Karzai het volgende:
Toch maar even naar de kroeg om eten te scoren
[ afbeelding ]
Hoop dat het beter smaakt dan dat het er uit ziet. Hoop dat je er niet teveel voor hebt betaaldquote:
Heb je/ben je op vakantie?quote:
De spek wordt niet vega?quote:Op donderdag 12 oktober 2023 21:55 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Gisteren: Baskische kip maar als experiment voor een catering aan huis die ik van het weekend doe vega met oesterzwam. Gekonfijte aardappels met spek en ui (sous vide gegaard en vervolgens in de oven).
Lunch vandaag: broodje met cecina de león, basilicum, buffelmozzarella, tomaat.
Avondeten vandaag: masaman curry.
Betalende gastenquote:Op donderdag 12 oktober 2023 21:58 schreef foodlover het volgende:
Vandaag een diepvries Margherita met wat extra rode ui en salami en verse basilicum. Stokbrood kruidenboter.
Morgen betalende gasten, eters. Normaal bieden we enkel een ontbijt aan maar nu Noorse gasten die per (wielren)fiets komen en vroegen of we iets konden maken 's avonds in huiselijke sfeer, stijl.
Wat ik bedacht heb:
Hapje: toastje garnaal, mayo knoflook
Vooraf: gemengde salade op tafel, penne carbonara kleine portie
Hoofd: gegrilde kipfilet, champignon roomsaus, frietjes, haricots verts
Na: zelfgemaakte caramelvla met slagroom
Ja ja normaal bieden we geen avondeten aan (of het moeten leuke mensen zijnquote:[..]
Betalende gasten![]()
Goed huiselijk menu met zelfgemaakte vla
Hoe maak je het?quote:Op zaterdag 14 oktober 2023 16:50 schreef ondeugend het volgende:
Mosterdsoep met spekkies.
Ik snap nooit zo goed waarom men mosterdsoep in een restaurant besteld voor ¤8.50 of meer. Het is zo simpel en goedkoop om zelf te maken.
Nee ui en knoflook aanfruiten, kippenbouillon en kook of slagroom er op. Of een aardappeltje meekoken om de soep dik te krijgen.quote:Op zaterdag 14 oktober 2023 16:53 schreef Ponsai het volgende:
[..]
Hoe maak je het?
Pot mosterd en water koken?
En kaasquote:Op zaterdag 14 oktober 2023 14:36 schreef golfer het volgende:
Ik maak voor een paar dagen van scratch af aan een ouderwetse erwtensoep met krabbetjes en rookworst en wij eten dat met roggebrood en katenspek.
Hamburgers kan ik thuis ook maken, maar eet ik ook wel eens in een restaurantquote:Op zaterdag 14 oktober 2023 16:50 schreef ondeugend het volgende:
Mosterdsoep met spekkies.
Ik snap nooit zo goed waarom men mosterdsoep in een restaurant besteld voor ¤8.50 of meer. Het is zo simpel en goedkoop om zelf te maken.
Kloon van Managarm?quote:Op zaterdag 14 oktober 2023 18:08 schreef Prego het volgende:
Ik ben voor een week in Nederland, straks mezelf volproppen met snacks van de snackbar![]()
#viesdik
quote:Op woensdag 11 oktober 2023 20:42 schreef Managarm het volgende:
Als ik weer eens in Nederland ben, wat is dan de beste snackbar die je kan aanraden? En wat zou ik moeten daar moeten bestellen volgens jou.
Er leiden altijd meer wegen naar Rome natuurlijk.quote:Op zaterdag 14 oktober 2023 18:12 schreef H_T het volgende:
[..]
Hamburgers kan ik thuis ook maken, maar eet ik ook wel eens in een restaurantHet kan gewoon de optie zijn waar je het meeste zin in hebt
Vorige keer dat ik mosterdsoep maakte moest ik beginnen met het maken van een roux. Ik heb dus een totaal ander recept gebruikt dan jij post
smakelijk welke zon?quote:Op zaterdag 14 oktober 2023 18:46 schreef Molo het volgende:
Straks acclimatiseren met een zooi tapas in de zon
Tenerife, tikje te heet voor de tijd van het jaar (gisteren 37°quote:
Ha! Je bent met m'n coll op stap daarquote:Op zaterdag 14 oktober 2023 18:48 schreef Molo het volgende:
[..]
Tenerife, tikje te heet voor de tijd van het jaar (gisteren 37°) maar het is verder wel genieten
Waanzinnig lekkere vulkaanwijn en prachtige natuur
Helaas, ik moet het doen met de bifana als snack (en zelfgemaakte frikandellen). Een bifana is een gekruid stuk varkenslap op een broodje.quote:
Ik zal de groeten doenquote:Op zaterdag 14 oktober 2023 18:52 schreef Blues het volgende:
[..]
Ha! Je bent met m'n coll op stap daar![]()
Hier is niets mis meequote:
Ja we hadden ietsjes koeler in gedachten toen we boekten, idioot heet is hetquote:Op zaterdag 14 oktober 2023 20:24 schreef Blues het volgende:
[..]
Ik zie alleen maar puf puf puf foto's, 40 graden en zuks. Maar ze eet en drinkt wel lekkah
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
Ik zit wel te liken, maar wat ligt er op de broodjes?quote:
Dat lijkt me niet echt iets voor jou, zo machtig en veelquote:Op zaterdag 14 oktober 2023 19:37 schreef Molo het volgende:
[..]
Hier is niets mis mee![]()
Me ooit laten overhalen om een overheerlijke francesinha te eten in Porto. Nou uhmmm, dat is niet mijn ding![]()
En het klonk zo lekker
Leuk! Lijkt wel een Kerstdinerquote:Op zaterdag 14 oktober 2023 22:35 schreef Kanaroe het volgende:
Mijn moeder vierde haar verjaardag met ons
Ze had lekker gekookt!
Geitenkaasjes in spek op een bedje van sla met balsamico en schijfjes peer.
Gebakken krieltjes, groene salade, haricots verts in spek gewikkeld, stukjes varkenshaas met champignonroomsaus.
Warme appelcrumble met roomijs en slagroom.
Was heerlijk en gezellig
https://likemeat.com/nl/producten/like-kebab/quote:Op zaterdag 14 oktober 2023 22:29 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Ik zit wel te liken, maar wat ligt er op de broodjes?
Lijken wel kikkerbilletjes...of toch niet?
Okee, dan, vleesch noch visch dusquote:Op zondag 15 oktober 2023 02:58 schreef Karzai het volgende:
[..]
https://likemeat.com/nl/producten/like-kebab/
Viel me alles mee, goed alternatief als je geen vlees wil eten.quote:Op zondag 15 oktober 2023 09:48 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Okee, dan, vleesch noch visch dus![]()
Was het wat?
Ik vond die ook lekker. Nog lekkerder was de Marokkaanse kip, want die was echt heel stevig gekruid en daar hou ik van (was niet pittig, meer komijnachtig)quote:Op zondag 15 oktober 2023 11:52 schreef Karzai het volgende:
[..]
Viel me alles mee, goed alternatief als je geen vlees wil eten.
Ik heb ook maar een stevig ontbijtje gemaakt
[ afbeelding ]
Fijn dat het geslaagd was. En behoorlijk inspannend ja als je dat moet doen. Lang nadenken wat je moet maken, boodschappenplan, koken... Maar top resultaat maakt veel goedquote:Op zondag 15 oktober 2023 16:06 schreef foodlover het volgende:
Het koken voor betalende gasten was zeer geslaagd, werd goed ontvangen.
Wel (maar dat is reeds bekend) moet dat meer een uitzondering zijn dan vaste prik. Je bent er een tijdje zoet mee, laat staan als je lastige gasten, eters of een combinatie van beiden hebt
Gisteren na ontbijt gingen ze per fiets er weer vandoor.
Gisterenavond eerst wat Indomie noodles met gebakken eitje, en diverse groenten, sambal. Later bbq chicken wings uit de oven.
Voor vandaag lontong gekookt. Straks varkenssate van de bbq. Grove pindasaus, gado gado, gebakken banaan en versgebakken kroepoek.
Die azijn doe je door stamppot boerenkool?quote:Op maandag 16 oktober 2023 18:06 schreef uniekhoorn het volgende:
Stamppot boerenkool met spekjes en verse rookworst. Lekker met mosterd en azijn
misschien bij dat je ze nog wel bij ekoplaza kunt vindenquote:Op dinsdag 17 oktober 2023 14:56 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik ben gek op de ouderwetse en "vergeten" groenten, Snijbonen (in het zout, maar ook vers), Spruitjes, Raapstelen, Rettich, Meiraapjes, Rammenas, Schorseneren, Postelein, Pastinaak, Waterkers, Aardpeer, Koolrabi, Koolraap en Knolraap Zeekraal en Lamsoor.
Helaas vaak lastig aan te komen.
Ik vergat nog wilde groenten, zuring, wilde asperges, paardebloembladeren,
Klopt. Onze dorpsgroentenjuwelierwinkel heeft het ook allemaal nog.quote:Op dinsdag 17 oktober 2023 15:08 schreef Karzai het volgende:
gespecialiseerde groenteman heeft ze soms ook nog
zit er hier heen in de buurt die wel veel heeft
https://www.bing.com/sear(...)&FORM=ANNTA1&PC=W046
Waarom is de inhoud van die pan wit ipv rood door de paprikapoeder?quote:Op dinsdag 17 oktober 2023 12:20 schreef Karzai het volgende:
koffie, broodje met gebakken eieren en kaas, kwark en een sinaasappel
vanavond goulash
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
de pan is wit vanbinnen,, zal er nog wat bij doenquote:Op dinsdag 17 oktober 2023 15:46 schreef Kreator het volgende:
[..]
Waarom is de inhoud van die pan wit ipv rood door de paprikapoeder?
Niet teveel van die scherpe. Ik had die ooit per ongeluk verwisseld met de zoete en 3 eetlepels door het eten gedaan. Toen was het wel verneukt.quote:Op dinsdag 17 oktober 2023 15:47 schreef Karzai het volgende:
[..]
de pan is wit vanbinnen,, zal er nog wat bij doen
'Geduld gehakt' klinkt zo grappig, alsof je de koe eerst nog moet voeren en slachtenquote:Op dinsdag 17 oktober 2023 16:16 schreef foodlover het volgende:
Las ergens "Porto" in dit topic. Gaan we 13-15 november heen, daarna door naar Lissabon voor start trans Atlantische cruise.
Geen Francesinha gepland lijkt me niet zo lekker, zag wel dat je in Porto leuk en gezellig kan eten voor zeer schappelijke prijzen (denk nog goedkoper dan hier in Spanje) we gaan het meemaken.
Straks bloemkool met een bechamelsaus, gekookte aardappelen en geduld gehakt met ui, wat Kerry enzo.
De damp komt er vanafquote:Op dinsdag 17 oktober 2023 14:39 schreef golfer het volgende:
Vanavond: stamppot spruiten met uitgebakken baconblokjes en katenspek.
Spruiten eerst gekruid en gaar gemaakt in de airfryer, daarna gestampt door de aardappelpuree en er de uitgebakken bacon en het spek erbij gedaan.
Karwijzaad schiet je nog wel snel mee uit had ik ook wel door. Maar waar is de paprikapoeder?quote:Op dinsdag 17 oktober 2023 18:14 schreef Karzai het volgende:
Goed gelukt, misschien iets teveel karwijzaad, had er ook nog wat venkelzaad ingedaan
[ afbeelding ]
zit er ook in hoorquote:Op dinsdag 17 oktober 2023 18:16 schreef PS. het volgende:
[..]
Karwijzaad schiet je nog wel snel mee uit had ik ook wel door. Maar waar is de paprikapoeder?
Ja heerlijk, ook door spinazie en andijvie. Deden wij vroeger thuis altijd, en blijven doen. Maar verder vindt bijna iedereen het vies.quote:Op dinsdag 17 oktober 2023 10:30 schreef lojanda het volgende:
[..]
Die azijn doe je door stamppot boerenkool?
Mij verklaren ze altijd voor gek als ik een bord boerenkool heb opgeschept en daar dan azijn doorheen doe. Dit deed mijn opa vroeger altijd en daar heb ik dat van geleerd. Zo lekker
Honing is ook een mooie combi. Wordt er heel bloemig (floral, niet flour) van.quote:Op dinsdag 17 oktober 2023 18:36 schreef Kanaroe het volgende:
Over karwijzaad gesproken...ik heb het toegevoegd aan mijn laatst gebakken brood.
Met dank aan @:LeeHarveyOswald![]()
Boterhammetje met Friese nagelkaas krijgt er een extra dimensie door
Porto is enorm leuk ja!quote:Op dinsdag 17 oktober 2023 16:16 schreef foodlover het volgende:
Las ergens "Porto" in dit topic. Gaan we 13-15 november heen, daarna door naar Lissabon voor start trans Atlantische cruise.
Geen Francesinha gepland lijkt me niet zo lekker, zag wel dat je in Porto leuk en gezellig kan eten voor zeer schappelijke prijzen (denk nog goedkoper dan hier in Spanje) we gaan het meemaken.
Straks bloemkool met een bechamelsaus, gekookte aardappelen en geduld gehakt met ui, wat Kerry enzo.
Door de spinazie of andijvie ken ik het niet maar zou ook lekker kunnen zijn. Ik doe tegenwoordig door de rauwe andijviestamppot gebakken uien.. ook zo heerlijkquote:Op dinsdag 17 oktober 2023 21:13 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Ja heerlijk, ook door spinazie en andijvie. Deden wij vroeger thuis altijd, en blijven doen. Maar verder vindt bijna iedereen het vies.
Eetlepel acaciahoning op 500 gram drooggewogen meel? Of meer?quote:Op dinsdag 17 oktober 2023 22:32 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Honing is ook een mooie combi. Wordt er heel bloemig (floral, niet flour) van.
En alles wat hartig is
quote:Op woensdag 18 oktober 2023 15:40 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[ afbeelding ]
Pestobolletje van de Jumbo, met daarop cecina de león, kaas (Booij), basilicum, tomaat, beetje mayo.
Als lunchdessert een stuk supermarktabrikozentaart dat ik van de prullenbak heb gered.
Ik bedoelde in het geval van het karwijbrood meer er op dan er inquote:Op woensdag 18 oktober 2023 16:21 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Eetlepel acaciahoning op 500 gram drooggewogen meel? Of meer?
Lijkt me ook lekker.
Op verzoek bak ik binnenkort een 500 grams witte boule met maanzaad on top voor een 'high tea', misschien is de honing daar wel een goede toevoeging voor...
Kijk een mooie tip, dankjewel!quote:Op dinsdag 17 oktober 2023 23:25 schreef Molo het volgende:
[..]
Porto is enorm leuk ja!
Hier heerlijk gegeten, o.a. bij dit Braziliaanse restaurant. Veel bediening komt zelf uit Brazilië en Kaapverdië, maar ook Angola. Lekker eten en vriendelijke mensen.
Churrascão Gaúcho
https://g.co/kgs/KhhR2u
Knus is het enorm
quote:Op woensdag 18 oktober 2023 14:11 schreef golfer het volgende:
Vanavond: restje pilavrijst, een Oosterse stijl salade en gebakken Duitse biefstukjes.
Ah, ik had het karwijzaad gewoon door het deeg gemengd, was prima!quote:Op woensdag 18 oktober 2023 17:23 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ik bedoelde in het geval van het karwijbrood meer er op dan er inmaar er door is ook super lekker. Wij hadden in de bakkerij honing & rozemarijn witbrood. Het deeg wordt wel sticky en je moet een oogje op de rijs houden, kan sneller gaan dan normaal door de suikers
In het geval van het karwijbrood, bedoelde ik de honing er opquote:Op woensdag 18 oktober 2023 19:48 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Ah, ik had het karwijzaad gewoon door het deeg gemengd, was prima!
Dat honingdeeg zal ik later wellicht nog eens proberen, rozemarijn erbij...lekker idee.
Snellere rijs door de honing, ja begrijp ik
Haha, honing erdoor lijkt mij ook wel wat eigenlijkquote:Op woensdag 18 oktober 2023 19:49 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
In het geval van het karwijbrood, bedoelde ik de honing er opkarwijzaad er wel in.
haha ja snap ik wel, op zon campinggasbrandertjequote:Op donderdag 19 oktober 2023 11:12 schreef Blues het volgende:
[..]
Wij noemen dit onze 'vakantiekoffie'
Nope, mee naar huisjes in Europa en gewoon in een keukentjequote:Op donderdag 19 oktober 2023 11:14 schreef Karzai het volgende:
[..]
haha ja snap ik wel, op zon campinggasbrandertje![]()
Mosselen in bierquote:Op donderdag 19 oktober 2023 13:12 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
voor Blues kaasfondue met allerlei dipdingen en voor mij weer eens 2 kilo mosselen in bier gestoomd met dipsauzen.
Is vaak erg mager dus hoop niet dat ze droog worden.quote:Op donderdag 19 oktober 2023 16:49 schreef Kanaroe het volgende:
Hier straks broodjes kipburger, gemengde sla, tomaten, jalapeño's, wortelsalade, plastic cheddar, gebakken ontbijtspek, rode ui.
Kipburger omdat we een extra disgenoot hebben die geen 4-voetervlees eet ofzoiets.
Dan maar kippengehakt, ben benieuwd want dat eet ik zelden.
Joods?quote:Op donderdag 19 oktober 2023 16:58 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Is vaak erg mager dus hoop niet dat ze droog worden.
Waarom wil iemand geen dier op 4 poten?
quote:Op donderdag 19 oktober 2023 13:12 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
voor Blues kaasfondue met allerlei dipdingen en voor mij weer eens 2 kilo mosselen in bier gestoomd met dipsauzen.
Ze is eet een 'soort van vega' maar omdat ze een hekel heeft aan kippen eet ze dat vlees soms nog welquote:Op donderdag 19 oktober 2023 16:58 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Is vaak erg mager dus hoop niet dat ze droog worden.
Waarom wil iemand geen dier op 4 poten?
Nee, dat was het niet, het was modern vegagedragquote:Op donderdag 19 oktober 2023 17:22 schreef Blues het volgende:
[..]
Joods?
Mag dan ook geen gespleten hoeven hebben geloof ik.
Hahaha hier moest ik hardop om lachen, of het nou waar is of nietquote:Op donderdag 19 oktober 2023 19:04 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Ze is eet een 'soort van vega' maar omdat ze een hekel heeft aan kippen eet ze dat vlees soms nog wel![]()
Ja, snap ikquote:Op donderdag 19 oktober 2023 19:06 schreef Morgane89 het volgende:
[..]
Hahaha hier moest ik hardop om lachen, of het nou waar is of niet
Wij hadden banh mi![]()
Ha ha ha, zo kun je het ook bekijken.quote:Op donderdag 19 oktober 2023 19:04 schreef Kanaroe het volgende:
omdat ze een hekel heeft aan kippen eet ze dat vlees soms nog wel
Ik vind het ook grappigquote:Op donderdag 19 oktober 2023 19:10 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Ja, snap ik![]()
Dat had ik ook, en heb ik regelmatig met sommige twentiesomething-mensen die hier over de vloer komen en mee-eten
Ontbijt hoeft helemaal niet. Regelmaat in eten is wel verstandigquote:Op vrijdag 20 oktober 2023 12:19 schreef Karzai het volgende:
Ontbijt is wel belangrijk, moest het mij ook aanleren
Lunch
[ afbeelding ]
ik heb toch wel iets in mijn maag nodig hoor voor ik ga werken, anders val ik flauwquote:Op vrijdag 20 oktober 2023 12:26 schreef Molo het volgende:
[..]
Ontbijt hoeft helemaal niet. Regelmaat in eten is wel verstandig
Die van mij eet meestal niks en drinkt alleen een kop thee voor school. Maar heeft ook wel wat reserves.quote:Op vrijdag 20 oktober 2023 12:35 schreef Karzai het volgende:
en kinderen op school krijgen toch ook concentratieproblemen met een lege maag?
Die cakejes vullen niet echtquote:Op vrijdag 20 oktober 2023 12:45 schreef Karzai het volgende:
Na 2 cakejes nog trek, neem nog een kommetje uiensoep en een broodje met roomboter
Ik trek ontbijt normaal heel slecht. Was vandaag alleen supervroeg op.quote:Op vrijdag 20 oktober 2023 12:26 schreef Molo het volgende:
[..]
Ontbijt hoeft helemaal niet. Regelmaat in eten is wel verstandig
Oehhh beiden erg lekkerquote:Op donderdag 19 oktober 2023 17:59 schreef Blues het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
We smullen![]()
Ziet er ook al zo lekke4 uitquote:Op donderdag 19 oktober 2023 22:02 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Gewokte groente met zwarte peper & knoflook, oesterzwam met hoysin en sesam, ei.
Ze willen eigenlijk wel vlees eten, maar ja.....dat ligt gevoelig voor een hoop jongeren denk ik.quote:Op donderdag 19 oktober 2023 22:12 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ik vind het ook grappig![]()
Vraag me soms alleen af 'waarom?' Lijkt of sommigen persé iets 'anders' willen zijn.
Uiteindelijk heb ik rijst, woksaus sesam-knoflook, mix van witte- en sojabonen en een paar groenterondo's uit de vriezer gegeten. Was ook makkelijk.
Zeker, eet ze al een tijd en vind ze ook lekker. Zo in de oven en klaar.quote:Op vrijdag 20 oktober 2023 17:28 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Ze willen eigenlijk wel vlees eten, maar ja.....dat ligt gevoelig voor een hoop jongeren denk ik.
Dan maar een pragmatisch idee opwerpen, zoals een 'hekel aan kippen'![]()
Die groenterondo's zijn echt een uitkomst trouwens, erg lekker, en makkelijk
Fijn dat ie gaat 'koken'quote:Op zaterdag 21 oktober 2023 16:33 schreef Kanaroe het volgende:
Ben een kilo ui aan het karameliseren voor een pissaladière, geduld, geduld.
Dat is voor morgen.
Straks gaat meneer Kanaroe koken, oftewel naar de Chinees voor Babi Pangang en Cha Siew met mihoen
Goeie pannenkoeken! Weer eens wat anders dan spek & stroopquote:Op zaterdag 21 oktober 2023 17:06 schreef FutureFairytale het volgende:
Weekend = verwennen
Flat white en nog warme blueberry muffin (voor mij) en latte macchiato met lemon cheesecake
[ link | afbeelding ]
Lekkerste pannenkoek ooit gegeten. Geroosterde kip met hoisin
[ link | afbeelding ]
Geroosterde kip met pesto en kaas, was ook erg lekker!!
[ link | afbeelding ]
Toetje kregen we. IJsje met vooral veel verse room en chocoladesaus in een eetbaar bakje (niet gegeten).
[ link | afbeelding ]
quote:Op zaterdag 21 oktober 2023 15:58 schreef golfer het volgende:
Vanavond: pulled pork uit de oven met daarbij een combinatie van waldorf- en rauwkostsalade.
Tiktok pizzaquote:Op zondag 22 oktober 2023 17:42 schreef borisz het volgende:
Straks Feta met cherrytomaatjes een 25 minuten tal in de oven. met Italiaanse kruiden en olie
Pasta erbij.
Ja, dat lijkt me wel aardig aan de prijs.quote:Op zondag 22 oktober 2023 20:11 schreef uniekhoorn het volgende:
Wij waren met zijn 4en bij de snackbar, 60 euro. Grote eters wel
quote:Op zondag 22 oktober 2023 20:11 schreef uniekhoorn het volgende:
Wij waren met zijn 4en bij de snackbar, 60 euro. Grote eters wel
Geweldige folder, kohlrabi´s dikke jongensquote:Op maandag 23 oktober 2023 15:59 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Tussen de middag een Entrecote met friet gegeten bij Schinken Arntz in Kalkar nadat we op de Boerenmarkt waren.
Vanavond dan een Broodmaaltijd.
quote:Op zondag 22 oktober 2023 21:44 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]![]()
Wat hebben jullie allemaal gegeten?
3 x grote patat met saus (we hebben daar gegeten dus grote borden vol)quote:Op zondag 22 oktober 2023 21:44 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]![]()
Wat hebben jullie allemaal gegeten?
En de Entrecote bij de slager was 15,50. perfect gebakken en heel smakelijk. In een restaurant betaal je 10-15 euro meer voor zo een steak.quote:Op maandag 23 oktober 2023 16:07 schreef Jeroboam het volgende:
[..]
Geweldige folder, kohlrabi´s dikke jongens![]()
![]()
![]()
Zo maken ze ze in Nederland niet (meer)
[ afbeelding ]
Persoonlijk vind ik het stukje rib-eye beter smaken dan de entrecote, maar de bereiding is ook iets anders. De rib-eye moet net wat heeter gebakken worden.quote:Op maandag 23 oktober 2023 16:27 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
En de Entrecote bij de slager was 15,50. perfect gebakken en heel smakelijk. In een restaurant betaal je 10-15 euro meer voor zo een steak.
Ligt ook erg aan het Runderras en hoe het gehouden wordt. Een Schotse hooglander die ergens in een natuurgebied heeft lopen grazen op arme grond, zoals de Slufter op Texel smaakt heel anders dan een Iers mestvee. Moest ie veel lopen, of lag ie de hele dag te dromen, is het een voormalige melkkoe die vetgemest is, of een Lakenvelder sierkoe.quote:Op maandag 23 oktober 2023 16:36 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
Persoonlijk vind ik het stukje rib-eye beter smaken dan de entrecote, maar de bereiding is ook iets anders.
Yum!quote:Op maandag 23 oktober 2023 16:21 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
[..]
3 x grote patat met saus (we hebben daar gegeten dus grote borden vol)
grote broodje grillburger
broodje hamburger
3 x frikandel speciaal
frikandel speciaal xxl
2 braadworsten
berenhap
garnalenkroket (voor mij)
shashlick (voor mij)
2 keer portie kipnuggets
Dat was het wel geloof ik![]()
Vandaag verspakket Ramen van de AH
quote:Op maandag 23 oktober 2023 15:39 schreef golfer het volgende:
Vanavond: fusilli met zelfgemaakte Bolognesesaus, die nu al 2 uur staat te pruttelen.
Oeh maar dat klinkt ook niet verkeerd !quote:Op maandag 23 oktober 2023 18:14 schreef Kanaroe het volgende:
Vandaag krokante kaaschnitzels met gemengde groene sla, pijnboompitjes, spekjes en tomaten.
Dit maar dan opgewarmdquote:Op zondag 22 oktober 2023 21:26 schreef Molo het volgende:
Pasta (mafaldine![]()
) met pompoensaus en gerijpte zachte geitenkaas erbij
Ik hou niet van cheesecake maar godverdomme dit is lekker manquote:Op maandag 23 oktober 2023 21:00 schreef Molo het volgende:
Toetje uit de Spaanse supermarkt
[ afbeelding ]
Hoe is dat verschillend? Lasagnette zijn die mini blaadjes lasagne toch of is het echt anders?quote:Op dinsdag 24 oktober 2023 13:35 schreef junkiesietze het volgende:
Gister wilde ik lasange maken maar per ongeluk een pak lasangette gekocht![]()
Daar de andere helft van opeten vanavond.
Zoiets, met allerlei kruidensmeersel erop van de slager en dan paneren zoals een schnitzel.quote:
Klopt, maar als de pasta blaadjes niet goed onder de saus zitten krijg je van die vieze keiharde stukjes aan de pasta.quote:Op dinsdag 24 oktober 2023 14:28 schreef Molo het volgende:
[..]
Hoe is dat verschillend? Lasagnette zijn die mini blaadjes lasagne toch of is het echt anders?
Hier net een Turkse pizza met heel veel salade op
Daar heb en gelijk in ja, lekker je gebit kapot bijten op die karde stukkenquote:Op dinsdag 24 oktober 2023 15:23 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
Klopt, maar als de pasta blaadjes niet goed onder de saus zitten krijg je van die vieze keiharde stukjes aan de pasta.
Dus vind ik lasange structuur beter
Die hebben nog een faxnummer!quote:Op maandag 23 oktober 2023 18:53 schreef NoCigar het volgende:
Flammkuchen, wortelsalade en broccoli met een flesje Federweisser
[ afbeelding ]
You need cheezin', baby I need cheezin'quote:Op dinsdag 24 oktober 2023 17:32 schreef Karzai het volgende:
Gotta a whole lot of cheese, kaas is leven
[ afbeelding ]
opetenquote:Op dinsdag 24 oktober 2023 18:12 schreef Molo het volgende:
[..]
You need cheezin', baby I need cheezin'![]()
I'm gonna give you my cheese
Ohhhhhhh
Got a whole lotta cheese![]()
Wat ga je ermee doen?
Zo, fikse bak met slagroom ja!quote:Op dinsdag 24 oktober 2023 17:12 schreef FutureFairytale het volgende:
(Na een zwaar 2 uur durend gesprek) even neergestreken bij La Place me een pumpkin spice latte.
Die enorme hoeveelheid slagroom had niet gehoeven maar kon ik voor de helft doneren aan degene die appeltaart had.
[ link | afbeelding ]
Vanavond noedels met zwarte bonensaus en groenten gewokt.
Die Pérail is zo onwijs lekker op knapperig broodjequote:Op dinsdag 24 oktober 2023 18:13 schreef Karzai het volgende:
[..]
opeten![]()
, maar niet alles in een keer hoor
quote:Op dinsdag 24 oktober 2023 14:41 schreef golfer het volgende:
Vanavond: gepofte aardappel met knoflooksaus, een Oosterse salade en gebakken 'Argentijnse' runderschnitzels.
Succes.quote:Op dinsdag 24 oktober 2023 18:47 schreef mascara-klodder het volgende:
Tijd voor een herfstige cake
[ link | afbeelding ]
Haha, het is maar cake hoorquote:Op dinsdag 24 oktober 2023 19:57 schreef Vincent_student het volgende:
[..]
Succes.![]()
Mogen wij het eindresultaat ook zien?
quote:Op dinsdag 24 oktober 2023 18:13 schreef Molo het volgende:
[..]
Zo, fikse bak met slagroom ja!
Was die pumpkin spice latte lekker?
Hier inmiddels vier courgettes en zooi ui en knoflook in de pan, toch maar gezond doen
Nou, eh, ik lust wel een hapje.quote:Op dinsdag 24 oktober 2023 23:31 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Haha, het is maar cake hoor![]()
Waarvan ik was vergeten dat het in de oven stond.
Want ik was druk met kerst![]()
![]()
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Jeroen die nooit in haar dagelijkse mand gaat zitten maar opeens wel in haar kerstmand
[ link | afbeelding ]
Oh lekker! Pasta erbij?quote:Op donderdag 26 oktober 2023 11:05 schreef Karzai het volgende:
ik heb kokkels gekocht , kijken wat ermee ga doen, denk gewoon met olijfolie en knoflook in de pan
Lekker man zo'n ontbijt, waarom nietquote:Op donderdag 26 oktober 2023 11:03 schreef uniekhoorn het volgende:
Frikandel mayo (ontbijt ja)
Gisteren een verspakket taco's van de AH, is voor 4 personen... Nou bij ons niet. Wel lekker
Vanavond: kruimige aardappelen (niet vers van de boer, die hier genoeg zijn, smaak is er niet anders maar is vaak duurder dan nu bij de COOP) met gehaktballen en rode kool
quote:Op donderdag 26 oktober 2023 13:17 schreef ondeugend het volgende:
[ afbeelding ]
Herfst!
Pompoensoep en tosti tonijn
Lekker man, gaarne pics daarvan!quote:Op donderdag 26 oktober 2023 16:24 schreef Kanaroe het volgende:
Hier nog eens een pissaladière (plaattaart met veel gekarameliseerde uien, zwarte olijven/knoflooktapenade en ansjovis)
Rucolasla met kerstomaatjes (en mozzarella..?) erbij
https://deliciousmagazine(...)e%CC%80re-scaled.jpgquote:Op donderdag 26 oktober 2023 17:23 schreef Molo het volgende:
[..]
Lekker man, gaarne pics daarvan!
Hier druk, gaar, ziek kind thuis én ik ben lui dus we halen gado gado en sateh af
Alles lekker maar ansjovisquote:Op donderdag 26 oktober 2023 16:24 schreef Kanaroe het volgende:
Hier nog eens een pissaladière (plaattaart met veel gekarameliseerde uien, zwarte olijven/knoflooktapenade en ansjovis)
Rucolasla met kerstomaatjes (en mozzarella..?) erbij
Het was goddelijk lekker.quote:Op donderdag 26 oktober 2023 17:25 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Runderlap, aangebraden en gestoofd in rode wijn met tomaat en knoflook. Bloemige aardappels en rode kool met veel appel. Na, Appeltaart met slagroom.
Ja ik ken het gerecht maar wilde jouw eigen gemaakte versie dus juist zienquote:Op donderdag 26 oktober 2023 18:35 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
https://deliciousmagazine(...)e%CC%80re-scaled.jpg
Edit: mijn uien zijn beter gekarameliseerd ergo zachter en bruiniger![]()
Geen eigen foto, maar zo ziet het er hier ook uit
Beterschap voor het kind en eet lekker
Daar gaat het omquote:Op donderdag 26 oktober 2023 19:17 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Je kunt niet alles lekker vinden, helaas
Het viel hier gelukkig enorm in de smaak
Lekkerquote:Op donderdag 26 oktober 2023 18:18 schreef Morgane89 het volgende:
Studentsentiment: Volkoren macaroni met broccoli, vegaballetjes en een saus van crème fraîche en rode pesto
Ja ja, misschien ga ik me er nog eens in verdiepen....foto's maken en plaatsenquote:Op donderdag 26 oktober 2023 20:22 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja ik ken het gerecht maar wilde jouw eigen gemaakte versie dus juist zien![]()
Heerlijk, ik zie me nog zitten langs het strand van Nice. Glas Perrier en een stuk pissaladière in de hand
Ziet er wel heerlijk uit ouwe kokertquote:Op donderdag 26 oktober 2023 20:48 schreef Karzai het volgende:
ik vind ze wel lekkerder dan mosselen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |