Visgel in je panna cotta?quote:
quote:Op woensdag 11 oktober 2023 15:12 schreef golfer het volgende:
Vanavond: mezzelune gevuld met paddenstoel en mozzarella, kropsla-melange met een lekkere vinaigrette en gebakken carpacciosteaks.
Het eekhoorntjesbroodgerecht....of iets met aubergine?quote:
Jij eet op de stoep?quote:
Vind dat rundvlees er niet lekker uit zien maar gok dat je kaas ook keihard aanfikt als je het beter schroeitquote:
Ooit in een stedelijke omgeving wat gegeten bij een etablissement?quote:
Heerlijk man!quote:
aubergine en pasta in het midden, erg lekkerquote:Op woensdag 11 oktober 2023 18:22 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Het eekhoorntjesbroodgerecht....of iets met aubergine?
Moge het je welbekomen, prachtige dag om nog even een terrasje te pikken
Nee, maar als ik zo pontificaal op de stoep moet zitten zal ik daar ook zeker niet langs gaan.quote:Op woensdag 11 oktober 2023 18:28 schreef Molo het volgende:
[..]
Ooit in een stedelijke omgeving wat gegeten bij een etablissement?
dat is vrijwel overal zo in amsterdamquote:Op woensdag 11 oktober 2023 18:51 schreef PzKpfw het volgende:
[..]
Nee, maar als ik zo pontificaal op de stoep moet zitten zal ik daar ook zeker niet langs gaan.
Beterschap, neem er een kippensoepje bijquote:Op donderdag 12 oktober 2023 15:41 schreef FutureFairytale het volgende:
Wat verkouden al een paar dagen. Veel slappe Chinese thee en veel vitamines tot nu toe (lijnzaad, yoghurt, veel fruit).
Nu thee met zeezout fudge.
Vanavond zoete aardappel uit de oven, broccoli en Duitse biefstuk.
Goed ideequote:Op donderdag 12 oktober 2023 16:19 schreef Kanaroe het volgende:
Straks erwtensoep met roggebrood en spek, tis er weer weer voor.
Dank je. Goed idee voor morgen, ga ik doenquote:Op donderdag 12 oktober 2023 16:20 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Beterschap, neem er een kippensoepje bij
Godver wie is die chick daarquote:Op donderdag 12 oktober 2023 20:37 schreef Karzai het volgende:
Toch maar even naar de kroeg om eten te scoren
[ afbeelding ]
Hoop dat het beter smaakt dan dat het er uit ziet. Hoop dat je er niet teveel voor hebt betaaldquote:
Heb je/ben je op vakantie?quote:
De spek wordt niet vega?quote:Op donderdag 12 oktober 2023 21:55 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Gisteren: Baskische kip maar als experiment voor een catering aan huis die ik van het weekend doe vega met oesterzwam. Gekonfijte aardappels met spek en ui (sous vide gegaard en vervolgens in de oven).
Lunch vandaag: broodje met cecina de leķn, basilicum, buffelmozzarella, tomaat.
Avondeten vandaag: masaman curry.
Betalende gastenquote:Op donderdag 12 oktober 2023 21:58 schreef foodlover het volgende:
Vandaag een diepvries Margherita met wat extra rode ui en salami en verse basilicum. Stokbrood kruidenboter.
Morgen betalende gasten, eters. Normaal bieden we enkel een ontbijt aan maar nu Noorse gasten die per (wielren)fiets komen en vroegen of we iets konden maken 's avonds in huiselijke sfeer, stijl.
Wat ik bedacht heb:
Hapje: toastje garnaal, mayo knoflook
Vooraf: gemengde salade op tafel, penne carbonara kleine portie
Hoofd: gegrilde kipfilet, champignon roomsaus, frietjes, haricots verts
Na: zelfgemaakte caramelvla met slagroom
Ja ja normaal bieden we geen avondeten aan (of het moeten leuke mensen zijnquote:[..]
Betalende gasten![]()
Goed huiselijk menu met zelfgemaakte vla
Hoe maak je het?quote:Op zaterdag 14 oktober 2023 16:50 schreef ondeugend het volgende:
Mosterdsoep met spekkies.
Ik snap nooit zo goed waarom men mosterdsoep in een restaurant besteld voor ¤8.50 of meer. Het is zo simpel en goedkoop om zelf te maken.
Nee ui en knoflook aanfruiten, kippenbouillon en kook of slagroom er op. Of een aardappeltje meekoken om de soep dik te krijgen.quote:Op zaterdag 14 oktober 2023 16:53 schreef Ponsai het volgende:
[..]
Hoe maak je het?
Pot mosterd en water koken?
En kaasquote:Op zaterdag 14 oktober 2023 14:36 schreef golfer het volgende:
Ik maak voor een paar dagen van scratch af aan een ouderwetse erwtensoep met krabbetjes en rookworst en wij eten dat met roggebrood en katenspek.
Hamburgers kan ik thuis ook maken, maar eet ik ook wel eens in een restaurantquote:Op zaterdag 14 oktober 2023 16:50 schreef ondeugend het volgende:
Mosterdsoep met spekkies.
Ik snap nooit zo goed waarom men mosterdsoep in een restaurant besteld voor ¤8.50 of meer. Het is zo simpel en goedkoop om zelf te maken.
Kloon van Managarm?quote:Op zaterdag 14 oktober 2023 18:08 schreef Prego het volgende:
Ik ben voor een week in Nederland, straks mezelf volproppen met snacks van de snackbar![]()
#viesdik
quote:Op woensdag 11 oktober 2023 20:42 schreef Managarm het volgende:
Als ik weer eens in Nederland ben, wat is dan de beste snackbar die je kan aanraden? En wat zou ik moeten daar moeten bestellen volgens jou.
Er leiden altijd meer wegen naar Rome natuurlijk.quote:Op zaterdag 14 oktober 2023 18:12 schreef H_T het volgende:
[..]
Hamburgers kan ik thuis ook maken, maar eet ik ook wel eens in een restaurantHet kan gewoon de optie zijn waar je het meeste zin in hebt
Vorige keer dat ik mosterdsoep maakte moest ik beginnen met het maken van een roux. Ik heb dus een totaal ander recept gebruikt dan jij post
smakelijk welke zon?quote:Op zaterdag 14 oktober 2023 18:46 schreef Molo het volgende:
Straks acclimatiseren met een zooi tapas in de zon
Tenerife, tikje te heet voor de tijd van het jaar (gisteren 37°quote:
Ha! Je bent met m'n coll op stap daarquote:Op zaterdag 14 oktober 2023 18:48 schreef Molo het volgende:
[..]
Tenerife, tikje te heet voor de tijd van het jaar (gisteren 37°) maar het is verder wel genieten
Waanzinnig lekkere vulkaanwijn en prachtige natuur
Helaas, ik moet het doen met de bifana als snack (en zelfgemaakte frikandellen). Een bifana is een gekruid stuk varkenslap op een broodje.quote:
Ik zal de groeten doenquote:Op zaterdag 14 oktober 2023 18:52 schreef Blues het volgende:
[..]
Ha! Je bent met m'n coll op stap daar![]()
Hier is niets mis meequote:
Ja we hadden ietsjes koeler in gedachten toen we boekten, idioot heet is hetquote:Op zaterdag 14 oktober 2023 20:24 schreef Blues het volgende:
[..]
Ik zie alleen maar puf puf puf foto's, 40 graden en zuks. Maar ze eet en drinkt wel lekkah
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
Ik zit wel te liken, maar wat ligt er op de broodjes?quote:
Dat lijkt me niet echt iets voor jou, zo machtig en veelquote:Op zaterdag 14 oktober 2023 19:37 schreef Molo het volgende:
[..]
Hier is niets mis mee![]()
Me ooit laten overhalen om een overheerlijke francesinha te eten in Porto. Nou uhmmm, dat is niet mijn ding![]()
En het klonk zo lekker
Leuk! Lijkt wel een Kerstdinerquote:Op zaterdag 14 oktober 2023 22:35 schreef Kanaroe het volgende:
Mijn moeder vierde haar verjaardag met ons
Ze had lekker gekookt!
Geitenkaasjes in spek op een bedje van sla met balsamico en schijfjes peer.
Gebakken krieltjes, groene salade, haricots verts in spek gewikkeld, stukjes varkenshaas met champignonroomsaus.
Warme appelcrumble met roomijs en slagroom.
Was heerlijk en gezellig
https://likemeat.com/nl/producten/like-kebab/quote:Op zaterdag 14 oktober 2023 22:29 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Ik zit wel te liken, maar wat ligt er op de broodjes?
Lijken wel kikkerbilletjes...of toch niet?
Okee, dan, vleesch noch visch dusquote:Op zondag 15 oktober 2023 02:58 schreef Karzai het volgende:
[..]
https://likemeat.com/nl/producten/like-kebab/
Viel me alles mee, goed alternatief als je geen vlees wil eten.quote:Op zondag 15 oktober 2023 09:48 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Okee, dan, vleesch noch visch dus![]()
Was het wat?
Ik vond die ook lekker. Nog lekkerder was de Marokkaanse kip, want die was echt heel stevig gekruid en daar hou ik van (was niet pittig, meer komijnachtig)quote:Op zondag 15 oktober 2023 11:52 schreef Karzai het volgende:
[..]
Viel me alles mee, goed alternatief als je geen vlees wil eten.
Ik heb ook maar een stevig ontbijtje gemaakt
[ afbeelding ]
Fijn dat het geslaagd was. En behoorlijk inspannend ja als je dat moet doen. Lang nadenken wat je moet maken, boodschappenplan, koken... Maar top resultaat maakt veel goedquote:Op zondag 15 oktober 2023 16:06 schreef foodlover het volgende:
Het koken voor betalende gasten was zeer geslaagd, werd goed ontvangen.
Wel (maar dat is reeds bekend) moet dat meer een uitzondering zijn dan vaste prik. Je bent er een tijdje zoet mee, laat staan als je lastige gasten, eters of een combinatie van beiden hebt
Gisteren na ontbijt gingen ze per fiets er weer vandoor.
Gisterenavond eerst wat Indomie noodles met gebakken eitje, en diverse groenten, sambal. Later bbq chicken wings uit de oven.
Voor vandaag lontong gekookt. Straks varkenssate van de bbq. Grove pindasaus, gado gado, gebakken banaan en versgebakken kroepoek.
Die azijn doe je door stamppot boerenkool?quote:Op maandag 16 oktober 2023 18:06 schreef uniekhoorn het volgende:
Stamppot boerenkool met spekjes en verse rookworst. Lekker met mosterd en azijn
misschien bij dat je ze nog wel bij ekoplaza kunt vindenquote:Op dinsdag 17 oktober 2023 14:56 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik ben gek op de ouderwetse en "vergeten" groenten, Snijbonen (in het zout, maar ook vers), Spruitjes, Raapstelen, Rettich, Meiraapjes, Rammenas, Schorseneren, Postelein, Pastinaak, Waterkers, Aardpeer, Koolrabi, Koolraap en Knolraap Zeekraal en Lamsoor.
Helaas vaak lastig aan te komen.
Ik vergat nog wilde groenten, zuring, wilde asperges, paardebloembladeren,
Klopt. Onze dorpsgroentenjuwelierwinkel heeft het ook allemaal nog.quote:Op dinsdag 17 oktober 2023 15:08 schreef Karzai het volgende:
gespecialiseerde groenteman heeft ze soms ook nog
zit er hier heen in de buurt die wel veel heeft
https://www.bing.com/sear(...)&FORM=ANNTA1&PC=W046
Waarom is de inhoud van die pan wit ipv rood door de paprikapoeder?quote:Op dinsdag 17 oktober 2023 12:20 schreef Karzai het volgende:
koffie, broodje met gebakken eieren en kaas, kwark en een sinaasappel
vanavond goulash
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
de pan is wit vanbinnen,, zal er nog wat bij doenquote:Op dinsdag 17 oktober 2023 15:46 schreef Kreator het volgende:
[..]
Waarom is de inhoud van die pan wit ipv rood door de paprikapoeder?
Niet teveel van die scherpe. Ik had die ooit per ongeluk verwisseld met de zoete en 3 eetlepels door het eten gedaan. Toen was het wel verneukt.quote:Op dinsdag 17 oktober 2023 15:47 schreef Karzai het volgende:
[..]
de pan is wit vanbinnen,, zal er nog wat bij doen
'Geduld gehakt' klinkt zo grappig, alsof je de koe eerst nog moet voeren en slachtenquote:Op dinsdag 17 oktober 2023 16:16 schreef foodlover het volgende:
Las ergens "Porto" in dit topic. Gaan we 13-15 november heen, daarna door naar Lissabon voor start trans Atlantische cruise.
Geen Francesinha gepland lijkt me niet zo lekker, zag wel dat je in Porto leuk en gezellig kan eten voor zeer schappelijke prijzen (denk nog goedkoper dan hier in Spanje) we gaan het meemaken.
Straks bloemkool met een bechamelsaus, gekookte aardappelen en geduld gehakt met ui, wat Kerry enzo.
De damp komt er vanafquote:Op dinsdag 17 oktober 2023 14:39 schreef golfer het volgende:
Vanavond: stamppot spruiten met uitgebakken baconblokjes en katenspek.
Spruiten eerst gekruid en gaar gemaakt in de airfryer, daarna gestampt door de aardappelpuree en er de uitgebakken bacon en het spek erbij gedaan.
Karwijzaad schiet je nog wel snel mee uit had ik ook wel door. Maar waar is de paprikapoeder?quote:Op dinsdag 17 oktober 2023 18:14 schreef Karzai het volgende:
Goed gelukt, misschien iets teveel karwijzaad, had er ook nog wat venkelzaad ingedaan
[ afbeelding ]
zit er ook in hoorquote:Op dinsdag 17 oktober 2023 18:16 schreef PS. het volgende:
[..]
Karwijzaad schiet je nog wel snel mee uit had ik ook wel door. Maar waar is de paprikapoeder?
Ja heerlijk, ook door spinazie en andijvie. Deden wij vroeger thuis altijd, en blijven doen. Maar verder vindt bijna iedereen het vies.quote:Op dinsdag 17 oktober 2023 10:30 schreef lojanda het volgende:
[..]
Die azijn doe je door stamppot boerenkool?
Mij verklaren ze altijd voor gek als ik een bord boerenkool heb opgeschept en daar dan azijn doorheen doe. Dit deed mijn opa vroeger altijd en daar heb ik dat van geleerd. Zo lekker
Honing is ook een mooie combi. Wordt er heel bloemig (floral, niet flour) van.quote:Op dinsdag 17 oktober 2023 18:36 schreef Kanaroe het volgende:
Over karwijzaad gesproken...ik heb het toegevoegd aan mijn laatst gebakken brood.
Met dank aan @:LeeHarveyOswald![]()
Boterhammetje met Friese nagelkaas krijgt er een extra dimensie door
Porto is enorm leuk ja!quote:Op dinsdag 17 oktober 2023 16:16 schreef foodlover het volgende:
Las ergens "Porto" in dit topic. Gaan we 13-15 november heen, daarna door naar Lissabon voor start trans Atlantische cruise.
Geen Francesinha gepland lijkt me niet zo lekker, zag wel dat je in Porto leuk en gezellig kan eten voor zeer schappelijke prijzen (denk nog goedkoper dan hier in Spanje) we gaan het meemaken.
Straks bloemkool met een bechamelsaus, gekookte aardappelen en geduld gehakt met ui, wat Kerry enzo.
Door de spinazie of andijvie ken ik het niet maar zou ook lekker kunnen zijn. Ik doe tegenwoordig door de rauwe andijviestamppot gebakken uien.. ook zo heerlijkquote:Op dinsdag 17 oktober 2023 21:13 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Ja heerlijk, ook door spinazie en andijvie. Deden wij vroeger thuis altijd, en blijven doen. Maar verder vindt bijna iedereen het vies.
Eetlepel acaciahoning op 500 gram drooggewogen meel? Of meer?quote:Op dinsdag 17 oktober 2023 22:32 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Honing is ook een mooie combi. Wordt er heel bloemig (floral, niet flour) van.
En alles wat hartig is
quote:Op woensdag 18 oktober 2023 15:40 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[ afbeelding ]
Pestobolletje van de Jumbo, met daarop cecina de leķn, kaas (Booij), basilicum, tomaat, beetje mayo.
Als lunchdessert een stuk supermarktabrikozentaart dat ik van de prullenbak heb gered.
Ik bedoelde in het geval van het karwijbrood meer er op dan er inquote:Op woensdag 18 oktober 2023 16:21 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Eetlepel acaciahoning op 500 gram drooggewogen meel? Of meer?
Lijkt me ook lekker.
Op verzoek bak ik binnenkort een 500 grams witte boule met maanzaad on top voor een 'high tea', misschien is de honing daar wel een goede toevoeging voor...
Kijk een mooie tip, dankjewel!quote:Op dinsdag 17 oktober 2023 23:25 schreef Molo het volgende:
[..]
Porto is enorm leuk ja!
Hier heerlijk gegeten, o.a. bij dit Braziliaanse restaurant. Veel bediening komt zelf uit Brazilië en Kaapverdië, maar ook Angola. Lekker eten en vriendelijke mensen.
Churrascão Gaúcho
https://g.co/kgs/KhhR2u
Knus is het enorm
quote:Op woensdag 18 oktober 2023 14:11 schreef golfer het volgende:
Vanavond: restje pilavrijst, een Oosterse stijl salade en gebakken Duitse biefstukjes.
Ah, ik had het karwijzaad gewoon door het deeg gemengd, was prima!quote:Op woensdag 18 oktober 2023 17:23 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ik bedoelde in het geval van het karwijbrood meer er op dan er inmaar er door is ook super lekker. Wij hadden in de bakkerij honing & rozemarijn witbrood. Het deeg wordt wel sticky en je moet een oogje op de rijs houden, kan sneller gaan dan normaal door de suikers
In het geval van het karwijbrood, bedoelde ik de honing er opquote:Op woensdag 18 oktober 2023 19:48 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Ah, ik had het karwijzaad gewoon door het deeg gemengd, was prima!
Dat honingdeeg zal ik later wellicht nog eens proberen, rozemarijn erbij...lekker idee.
Snellere rijs door de honing, ja begrijp ik
Haha, honing erdoor lijkt mij ook wel wat eigenlijkquote:Op woensdag 18 oktober 2023 19:49 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
In het geval van het karwijbrood, bedoelde ik de honing er opkarwijzaad er wel in.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |