De eerste Federweisser ligt weer in de Duitse supermarkten en bij boerenmarkten. De ideale begeleider voor bij de Flammkuchen.
![f99968d8-b8be-4fe4-8621-fb051270ccf7.jpeg?w=1024&auto=format]()
Wat is Federweisser?
Kort antwoord: Most
De wijndruiven worden geperst en dan heb je druivensap, die gaat gisten, de most. Als het uitgegist is, heb je wijn, die nog moet rijpen. Federweisser is dus een druivensap die aan het gisten is, het is blind, door het gist, bevat een alcoholpercentage, en is fris-zoet, prikkelend van de koolzuur en je slaat het achterover als limonade. Een seizoensspecialiteit.
In Duitsland: Federweisser of ook Bitzler het is er ook in Rood, dan is het Roter Sauser
Oostenrijk noemt het Sturm
Zwitserland kent het als Sauser
In Frankrijk wordt het regionaal ook gedronken en staat het bekend als Vin bourru
Ook in oost-europa wordt het gedronken. Heb net een halve liter op, jummie
Ook een fan van deze laat-zomer en herfstige drank?