abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_210752550


Joe BidenKamala Harris

House of Representatives:
Democratic (221)
Republican (212)
Vacant (2)

United States Senate:
Republican (50)
Democratic (48)
Independents (2)
Tiebreaker VP Harris (D)

Speaker of the House:
Kevin McCarthy (R)

Majority Leader of the House:
Steve Scalise (R)
Minority Leader of the House:
Hakeem Jeffries (D)

President of the Senate:
Kamala Harris (D)

Senate Majority Leader
Chuck Schumer (D)
Senate Minority Leader:
Mitch McConnell (R)

Extra aanwijzingen voor dit topic:

Helaas blijkt dit topic nogal eens te ontsporen. Het is een emotioneel onderwerp voor sommigen.

Daarom de volgende afspraken:

Dit is geen linkdumptopic. Als je een tweet plaatst graag het volgende in ogenschouw nemen: Waarom deze tweet? Wat zegt het, wat vind je er zelf van?
• Posts die tot doel hebben het topic te laten ontsporen, die respectloos zijn, of als linkdump aangemerkt kunnen worden, kunnen zonder overleg verwijderd worden door de moderatie. Want je post moet iets bijdragen aan de discussie en niet aan het op de kast jagen van users.
• Het gaat hier over de Amerikaanse politiek. Niet over Amerika in zijn algemeen. Probeer on topic te blijven.
• We gaan hier respectvol met elkaar om. Ook onderwerpen zoals kwetsbare migrantenkinderen worden met respect besproken. Ik zie er het nut niet van om bijv Michelle Obama als een kerel neer te zetten. Het enige doel om dat te doen is om users op de kast te jagen en het topic te laten ontsporen. Stop daar gewoon mee. Het voegt inhoudelijk niets toe.

We gebruiken in dit topic de volgende bronnen. Zie bijvoorbeeld hier als richtlijn: https://mediabiasfactcheck.com/
Voor visueel ingestelde mensen kan dit een richtlijn zijn:


Voor de liefhebber hier de officiŽle livestreams van de grote Amerikaanse tv-netwerken:

ABC
CBS
CNN
FOX
NBC
PBS

Met een eervolle vermelding voor Agenda-Free TV.

Voor wie graag een video timeline wil zien van de gebeurtenissen op 6 januari in Washington:

https://projects.propublica.org/parler-capitol-videos/

SPOILER: Op verzoek de hearings
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
  maandag 25 september 2023 @ 20:58:13 #2
323401 Kijkertje
met filter
pi_210752555
twitter

twitter


[ Bericht 22% gewijzigd door Kijkertje op 25-09-2023 21:17:16 ]
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
  maandag 25 september 2023 @ 21:16:00 #3
492539 MoreDakka
pi_210752727
https://nos.nl/artikel/24(...)ie-bij-de-democraten

quote:
Recordaantallen migranten steken deze week de grens over naar de VS. De grenswacht meldt 8000 nieuwkomers per dag en dat veroorzaakt een noodsituatie in zowel grensgebieden als grote steden in het noorden van het land.

Om de situatie enigszins te verlichten, heeft het Witte Huis deze week de weg vrijgemaakt voor een tijdelijke werkvergunning voor de migranten uit Venezuela. Bijna 500.000 Venezolanen mogen straks tijdelijk legaal werken in Amerika, een reactie op de felle kritiek van Democraten uit New York op hun eigen president Biden.

Volgens burgemeester Adams van de stad New York, een Democraat, is dit een goede eerste stap van de federale overheid, maar is het nog niet genoeg om de migratiecrisis in de stad op te lossen.
12 miljard dollar

Sinds het voorjaar van 2022 zijn meer dan 110.000 migranten naar New York gekomen, waardoor er grote problemen zijn ontstaan in de opvang van asielzoekers. De kosten voor de stad dreigen op te lopen tot 12 miljard dollar voor de komende drie jaar. Daarom vraagt New York behalve versoepeling van de werkvergunningen ook financiŽle steun aan de regering.

In het zuiden van de VS hebben staten al langer met migrantenstromen te maken, want dat is voor veel nieuwkomers de plek waar ze aankomen. Om aandacht te vragen voor hun problemen stuurden gouverneurs Ron DeSantis van Florida en Greg Abbott van Texas vanaf het voorjaar van 2022 bussen met migranten naar steden als New York, Philadelphia en Washington D.C., die door Democraten worden bestuurd.
Aantrekkingskracht van de stad

Maar de bussen zijn niet de belangrijkste oorzaak dat er zoveel migranten op New York afkomen, zegt migratie-expert Muzaffar Chishti. Hij verwijst naar het 'Right to Shelter' beleid, dat al decennialang huisvesting voor daklozen garandeert in de stad.

"In het verleden maakten migranten nooit aanspraak op deze regeling. Maar het lijkt alsof migratie-activisten hebben ontdekt dat de regel ook toepasbaar is op migranten." Er worden hotels en tentenkampen ingezet om extra plekken te creŽren, want de normale opvangplekken zijn al maanden overvol.
Een groep Venezolanen bij een hotel waarin migranten worden opgevangen

Dat ziet ook Peter Endriss, hulpverlener bij een voedselbank in Brooklyn. Hij heeft het aantal mensen dat aanklopt bij zijn organisatie explosief zien toenemen. "Vorig jaar zomer hebben we vijftig kinderen eten gegeven. Deze zomer waren dat er meer dan 5000, omdat migranten vaak met hun hele gezin aankomen."
Protesten nemen toe

In de hele stad worden anti-migrantenprotesten georganiseerd die steeds grimmiger worden. Zo ook in de wijk Staten Island, waar een groep New Yorkers een bus met migranten probeerde tegen te houden. Die was onderweg naar een opvang in een voormalig ouderentehuis.

Volgens organisator Curtis Sliwa laat de stad zijn eigen inwoners in de steek, terwijl nieuwkomers een voorkeursbehandeling krijgen. "Zelfs de daklozen in de buurt hier slapen niet in een hotel op kosten van de belastingbetaler. De illegale migranten wel."

Burgemeester Eric Adams lijkt gevoelig te zijn voor dit soort argumenten. Hij probeert het 'Right to Shelter'-beleid via de rechtbank af te zwakken, omdat het volgens hem nooit bedoeld was om garantie op huisvesting te bieden aan zo'n grote groep migranten.

Zijn uitspraken worden steeds feller: volgens hem gaat de stad ten onder als de federale overheid niet verder te hulp schiet. Adams is kritisch op zijn partijgenoot Biden, die in zijn ogen niet genoeg doet om een adequate financiŽle bijdrage te leveren.
Op eigen kracht vooruit

De spanningen zijn zo hoog opgelopen dat de twee politici niet meer met elkaar praten. Een ander verzoek aan Washington was een versoepeling voor het verlenen van werkvergunningen aan migranten, zodat ze hun eigen brood kunnen verdienen. Hier heeft Biden nu naar geluisterd, hoewel critici vrezen dat deze maatregel nog meer migranten zal aantrekken.

Buiten een hotel in Brooklyn dat dient als tijdelijke opvang voor asielzoekers, hangen nu nog groepen Venezolanen rond. Een van hen, Willinger, juicht het nieuwe beleid toe. "De hulp die de overheid ons biedt is uitstekend, maar we willen hier werken zodat we op eigen kracht vooruit kunnen komen."
Ik snap niet zo goed waarom Biden vrijwel gestopt is met regeren. Campagne voeren doet hij ook niet. Wat is er in vredesnaam aan de hand in het Witte Huis? Dit soort problemen negeren kan niet langer.
  maandag 25 september 2023 @ 21:35:12 #4
323401 Kijkertje
met filter
pi_210752900
quote:
0s.gif Op maandag 25 september 2023 21:16 schreef MoreDakka het volgende:
https://nos.nl/artikel/24(...)ie-bij-de-democraten
[..]
Ik snap niet zo goed waarom Biden vrijwel gestopt is met regeren. Campagne voeren doet hij ook niet. Wat is er in vredesnaam aan de hand in het Witte Huis? Dit soort problemen negeren kan niet langer.
Fact Sheet: The Biden-Harris Administration Takes New Actions to Increase Border Enforcement and Accelerate Processing for Work Authorizations, While Continuing to Call on Congress to Act

quote:
Today, the Department of Homeland Security (DHS) is announcing another series of actions to increase enforcement across the Southwest Border, accelerate processing of work authorizations, and the decision to redesignate and extend Temporary Protected Status (TPS) for Venezuela. In consultation with interagency partners and with careful consideration for the conditions, and due to extraordinary and temporary conditions in Venezuela that prevent individuals from safely returning, the Secretary of Homeland Security decided to extend and redesignate TPS for Venezuela.

President Biden has called on Congress to pass comprehensive immigration reform since his first day in office. As a result of Congress’ failure to enact the reform, the Administration has been using the limited tools it has available to secure the border and build a safe, orderly, and humane immigration system while leading the largest expansion of lawful pathways for immigration in decades. We also urge passage of fully funded emergency appropriations, including the supplemental funding request for border security, as requested by the President this summer. The $4 billion supplemental funding requested for DHS addresses immediate needs of the Department to safely and humanely manage the Southwest Border and to continue implementing our immigration laws through the expansion of lawful pathways and enforcing consequences for those who do not use them. DHS has also allocated more than $770 million to 69 partner organizations in Fiscal Year 2023 to support communities receiving migrants, in both the Southwest Border region and the interior, through the Shelter and Services Program (SSP) and the Emergency Food and Shelter Program – Humanitarian Awards (EFSP-H).

Combating smugglers. DHS continues to escalate the fight against those smuggling in persons and narcotics and the Administration is prosecuting an increasing number of smugglers, as well as noncitizens who are violating our laws.

- From April 2022 through September 12, 2023, CBP and HSI arrested nearly 17,000 suspected human smugglers and seized more than $51 million in property and nearly $13 million in currency. This has resulted in more than 2,000 indictments and more than 1,500 convictions in partnership with the U.S. attorneys.

- U.S. Border Patrol has referred 9,904 individuals for prosecution between May 12 and Sept. 14.

- The Department of Justice (DOJ) is vigorously prosecuting those who unlawfully bring in, harbor, or transport migrants, as well as many thousands of felony reentry cases. DOJ and DHS are working closely together to target additional prosecutorial resources towards these serious immigration offenses.

Deploying a military personnel surge to support border efforts. The Department of Defense is providing additional military personnel – on top of the 2,500 steady state National Guard personnel – to support the Department of Homeland Security (DHS). This surge support includes up to 800 new active-duty personnel to assist with logistics and other functions at the border to allow more Customs and Border Protection (CBP) agents and officers to return to their core mission and responsibilities. These individuals complement the 24,000 CBP agents and officers along the Southwest Border we have sustained and over 2,600 additional non-uniformed personnel we have hired to assist in processing and facility operations. Since May 12, we have also extended the support of 500 law enforcement and general support volunteers from other DHS components to supplement CBP border security operations.

Expediting family removals nationwide. DHS has expanded the Family Expedited Removal Management (FERM) program nationwide so that families without a lawful basis to remain are quickly removed. Under this process, families are placed into expedited removal proceedings to occur within 30 days. This program was launched in May and has processed over 1,600 families and will continue to scale up significantly.

Adding DHS holding and processing capacity. DHS has expanded its capacity to hold an additional 3,250 people in its facilities, for a CBP holding capacity of nearly 23,000. This builds on expansions of several thousand across CBP and ICE facilities put in place before May to process, detain, and remove more noncitizens who do not have a lawful basis to remain in the United States. Since May 12, we have processed 110,000 individuals for expedited removal and completed an average of 4,000 credible fear cases each week, double the previous high.

Working with international partners to speed removals and returns. Since May 12, we have removed or returned over 253,000 individuals to 152 countries. This compares to 180,000 removals and returns during the same period in 2019, which was the comparable pre-pandemic and pre-Title 42 period. This was enabled by a more than doubling of ICE international removal flights from the first to the second half of FY 2023 and new agreements with multiple countries to streamline returns. This includes: 36,000 family members encountered at the Southwest Border and over 17,000 non-Mexicans to Mexico – a critical deterrent, especially for hard-to-remove-to countries, and the first time Mexico has ever accepted substantial numbers of third-country repatriations. DHS has removed or returned more family members in the last 4 months than in any previous full fiscal year.

Improving Processing of Work Authorizations and Directly Communicating with Work Eligible Individuals. Only Congress can change the law to allow asylum seekers to get work authorization sooner than six months after filing their claim. Right now, six months is the law.

Beginning October 1, USCIS will accelerate processing for Employment Authorization Document (EAD) applications filed by parolees who scheduled an appointment through CBP One, who are, in contrast with asylum seekers, able to apply for work authorization immediately. USCIS will dedicate additional personnel and implement improvements to decrease the median processing time for these applications from 90 days to 30 days. USCIS will also work to decrease median processing times for EAD applications associated with the Cuban, Haitian, Nicaraguan, and Venezuelan parole processes to 30 days.

Further, USCIS will increase the maximum validity period of initial and renewal EADs to 5 years for certain noncitizens, including those admitted as refugees or granted asylum; recipients of withholding of removal; and applicants for asylum, adjustment of status, or cancellation of removal. The increased validity period will reduce the frequency with which noncitizens must file for to renew their work authorization. This is anticipated to also reduce the associated workload and processing times, which will allow USCIS to concentrate efforts on initial work authorization caseload.

For those already eligible to work, we are taking steps to expedite employment authorization processing. Individuals who are paroled into the United States after making an appointment through the CBP One mobile app, the parole processes for Cubans, Haitians, Nicaraguans and Venezuelans for up to two years, and those who have applied for Temporary Protected Status (TPS) are eligible to apply for work authorization immediately. However, nationwide, only a small percentage of working-age individuals paroled after making an appointment through CBP One have applied for employment work authorizations. To raise awareness, the Biden Administration has been sending email and SMS notifications to certain parolees, including those who have been paroled into the United States after the use of the CBP One app, nationwide informing them of their eligibility to apply for employment authorization and is reinforcing that effort with personnel on the ground. To date, more than 1.4 million email and text notifications have been sent by U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS) in English, Spanish, Haitian Creole, Ukrainian, and Russian. DHS is deploying 50 personnel to New York this month to educate recently arrived migrants on the immigration system and how to apply for employment authorization documents.

These newest actions complement many other steps taken by USCIS to improve processing times across form types and to ensure timely access to employment authorization, including: temporary final rule in May 2022 that automatically extends EADs for certain renewal applicants and immediately restored the ability to work for tens of thousands of noncitizens whose EADs had expired through no fault of their own; and a previous extension of EAD validity periods for asylees and refugees, noncitizens with withholding of deportation or removal, parolees, and Violence Against Women Act (VAWA) self-petitioners.

Temporary Protection for those Already in the US. Given the extraordinary and temporary conditions that prevent certain Venezuelan nationals currently in the U.S. from returning safely to Venezuela, the Secretary of Homeland Security is extending and redesignating Venezuela for Temporary Protected Status (TPS) for 18 months for individuals that were residing in the United States on or before July 31, 2023. As a result, an additional approximately hundreds of thousands Venezuelan nationals across the country will be immediately eligible to apply for work authorization. TPS provides temporary protection from removal, as well as employment authorization for eligible Venezuelan nationals.
En campagne voeren doet hij ook gewoon?

twitter
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
  maandag 25 september 2023 @ 21:42:42 #5
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_210752985
https://www.trouw.nl/buit(...)tijgenoten~be221381/

Binnenkort gaat, met een beetje pech, de schatkist weer op slot. En nu niet omdat de president en de meerderheid in het Huis van verschillende partijen zijn, maar omdat een handvol rechtse hardliners McCarthy in de houdgreep hebben. Absurde situatie.

Er is schijnbaar al een opzet voor een motie om McC af te zetten gevonden op het toilet. Iemand 'per ongeluk' laten slingeren denk ik. Ik hoop* dat er, als die wordt ingediend, een paar democraten tegen stemmen. Dan blijft McCarthy aan en is de chaos helemaal compleet.

*Als geamuseerd toeschouwer. Voor een zinnig bestuur van het land is het natuurlijk bagger.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  maandag 25 september 2023 @ 21:56:33 #6
64488 Bluesdude
pi_210753151
quote:
0s.gif Op maandag 25 september 2023 21:42 schreef Janneke141 het volgende:
En nu niet omdat de president en de meerderheid in het Huis van verschillende partijen zijn, maar omdat een handvol rechtse hardliners McCarthy in de houdgreep hebben
Ik begrijp het niet goed. Er zijn kant-en-klare begrotingsvoorstellen? The House moet die aannemen, maar die stemming op de agenda zetten is aan de speaker McCarthy ? Zoiets ?
  maandag 25 september 2023 @ 22:03:25 #7
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_210753231
quote:
0s.gif Op maandag 25 september 2023 21:56 schreef Bluesdude het volgende:

[..]
Ik begrijp het niet goed. Er zijn kant-en-klare begrotingsvoorstellen? The House moet die aannemen, maar die stemming op de agenda zetten is aan de speaker McCarthy ? Zoiets ?
Van de hardliners moet McCarthy een begrotingsvoorstel indienen dat bezuinigt op zo ongeveer alles behalve de grensbewaking bij Mexico, en als hij dat niet doet stemmen ze tegen (waarmee er geen meerderheid meer is). Dus kan McCarthy op zoek naar een akkoordje met de democraten (maar dan krijgt hij een motie van zijn eigen partij om op te tyfen aan zijn broek), of de eisen inwilligen en vervolgens het draagvlak van het grootste deel van de republikeinse afgevaardigden en vermoedelijk ook een zooi kiezers verliezen. Een positie waar hij eigenlijk al in is gemanoeuvreerd vanaf het moment dat hij gekozen werd.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  maandag 25 september 2023 @ 22:07:15 #8
323401 Kijkertje
met filter
pi_210753279
quote:
0s.gif Op maandag 25 september 2023 22:03 schreef Janneke141 het volgende:

[..]
Van de hardliners moet McCarthy een begrotingsvoorstel indienen dat bezuinigt op zo ongeveer alles behalve de grensbewaking bij Mexico, en als hij dat niet doet stemmen ze tegen (waarmee er geen meerderheid meer is). Dus kan McCarthy op zoek naar een akkoordje met de democraten (maar dan krijgt hij een motie van zijn eigen partij om op te tyfen aan zijn broek), of de eisen inwilligen en vervolgens het draagvlak van het grootste deel van de republikeinse afgevaardigden en vermoedelijk ook een zooi kiezers verliezen. Een positie waar hij eigenlijk al in is gemanoeuvreerd vanaf het moment dat hij gekozen werd.
Komt nog bij dat de voorstellen van MAGA-rechts geen kans maken om door de Senaat te komen.
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
  maandag 25 september 2023 @ 22:08:20 #9
490112 SnertMetChoco
pi_210753292
Een uitweg zou theoretisch kunnen zijn als wat Republikeinen een overeenkomst maken met de Democraten inclusief een discharge petition. Dan moet het in stemming komen buiten McCarthy om ... en heeft hij dus politieke dekking in die zin.
  maandag 25 september 2023 @ 22:09:16 #10
492539 MoreDakka
pi_210753305
quote:
Ja leuk, maar dit helpt dus niet. Die 8000 per dag wordt alleen maar meer. Het is een verliezend issue voor Biden en dat wordt maar niet ingezien. Er moeten grote steppen gezet worden. Roepen dat Congress wat moet doen vindt niemand overtuigend.

En campagne voeren voor donors is leuk, maar hij moet op televisie. Zelfs Trump gaat bij de linkse media zitten. Waar blijft Biden?
  maandag 25 september 2023 @ 22:14:52 #11
323401 Kijkertje
met filter
pi_210753387
quote:
0s.gif Op maandag 25 september 2023 22:09 schreef MoreDakka het volgende:

[..]
Ja leuk, maar dit helpt dus niet. Die 8000 per dag wordt alleen maar meer. Het is een verliezend issue voor Biden en dat wordt maar niet ingezien. Er moeten grote steppen gezet worden. Roepen dat Congress wat moet doen vindt niemand overtuigend.

En campagne voeren voor donors is leuk, maar hij moet op televisie. Zelfs Trump gaat bij de linkse media zitten. Waar blijft Biden?
Het is juist de taak van het Congres om dat te regelen (de laatste herziening dateert uit de jaren tachtig) maar daar zijn de Republikeinen niet in geinteresseerd. Die maken liever gebruik van de problemen om met hun vingertje naar Biden te wijzen. Electoraal spinnen zij daar garen bij.

En hij is regelmatig te zien op televisie bij campagne-evenementen. Nou ja niet bij de rechtse zenders natuurlijk, die zenden alleen maar zijn blunders uit.

[ Bericht 1% gewijzigd door Kijkertje op 25-09-2023 22:26:08 ]
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
  maandag 25 september 2023 @ 22:21:18 #12
490112 SnertMetChoco
pi_210753471
Ah, ik was niet de enige met dat idee van een discharge petition: Could a discharge petition keep the government open? (WaPo)
  maandag 25 september 2023 @ 22:22:56 #13
323401 Kijkertje
met filter
pi_210753496
quote:
0s.gif Op maandag 25 september 2023 22:21 schreef SnertMetChoco het volgende:
Ah, ik was niet de enige met dat idee van een discharge petition: Could a discharge petition keep the government open? (WaPo)
Heb die mogelijkheid ook voorbij horen komen :Y
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
  maandag 25 september 2023 @ 22:23:43 #14
64488 Bluesdude
pi_210753506
quote:
0s.gif Op maandag 25 september 2023 22:03 schreef Janneke141 het volgende:

[..]
Van de hardliners moet McCarthy een begrotingsvoorstel indienen dat bezuinigt op zo ongeveer alles behalve de grensbewaking bij Mexico, en als hij dat niet doet stemmen ze tegen (waarmee er geen meerderheid meer is).
Ik dacht dat de Senaat die voorstellen al had aangenomen met toch wel steun van een aantal republikeinen.
Dan kan dat ook in de House, toch ?

quote:
Dus kan McCarthy op zoek naar een akkoordje met de democraten (maar dan krijgt hij een motie van zijn eigen partij om op te tyfen aan zijn broek), of de eisen inwilligen en vervolgens het draagvlak van het grootste deel van de republikeinse afgevaardigden en vermoedelijk ook een zooi kiezers verliezen
Ik dacht dat een belangrijk aantal house reps toch wel die voorstellen zouden aannemen. Dus niet ?

Democrats zouden voor stemmen bij een afzetting van McCarthey en daarmee een GOP-probleem versterken ? : nieuwe speaker kiezen, spanningen tussen de flanken.
Dat kan een strategie zijn .... dooretterend tot november 2024.
Als honderdduizenden ambtenaren geen salaris meer krijgen met die shutdown, dan kan men McCarthy en GOP de schuld geven....

Daarbij Als de Senaat al die voorstellen heeft aangenomen, wat dan... als House andere voorstellen aanneemt ?
  maandag 25 september 2023 @ 22:24:38 #15
492539 MoreDakka
pi_210753520
quote:
81s.gif Op maandag 25 september 2023 22:14 schreef Kijkertje het volgende:

[..]
Het is juist de taak van het Congres om dat te regelen (de laatste herziening dateert uit de jaren tachtig) maar daar zijn de Republikeinen niet in geinteresseerd. Die maken liever gebruik van de problemen om met hun vingertje naar Biden te wijzen. Electoraal spinnen zij daar garen bij.

Correct. Dus daar moet Biden iets tegenin brengen dat voor hem electoraal winst oplevert. Dat is hoe politiek werkt.

Het feit dat zijn administratie dit probleem jarenlang genegeerd heeft maakt dat een stuk moeilijker.

[ Bericht 6% gewijzigd door MoreDakka op 25-09-2023 22:43:42 ]
  dinsdag 26 september 2023 @ 00:10:26 #16
323401 Kijkertje
met filter
pi_210754281
quote:
0s.gif Op maandag 25 september 2023 22:24 schreef MoreDakka het volgende:

[..]
Correct. Dus daar moet Biden iets tegenin brengen dat voor hem electoraal winst oplevert. Dat is hoe politiek werkt.

Het feit dat zijn administratie dit probleem jarenlang genegeerd heeft maakt dat een stuk moeilijker.
Hoe bedoel je er tegenin brengen? Een wetsvoorstel? Dat is er al lang? Dat was er al onder Trump maar Trump heeft dat afgewezen. Nogmaals: de Republikeinen zijn niet geinteresseerd in een herziening van de wet tenzij ze op alle punten hun zin krijgen.
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
  dinsdag 26 september 2023 @ 00:15:04 #17
492539 MoreDakka
pi_210754293
quote:
81s.gif Op dinsdag 26 september 2023 00:10 schreef Kijkertje het volgende:

[..]
Hoe bedoel je er tegenin brengen?
Precies wat ik zeg. Een politiek tegengewicht dat mensen aanspreekt.

Als hij dat niet kan vinden, tja. Dan hebben de Republikeinen gelijk.
  dinsdag 26 september 2023 @ 00:17:41 #18
323401 Kijkertje
met filter
pi_210754301
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 september 2023 00:15 schreef MoreDakka het volgende:

[..]
Precies wat ik zeg. Een politiek tegengewicht dat mensen aanspreekt.

Als hij dat niet kan vinden, tja. Dan hebben de Republikeinen gelijk.
Nog maar eens: dat is er al lang. Dat was er al bij zijn aantreden.
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
  dinsdag 26 september 2023 @ 00:18:29 #19
492539 MoreDakka
pi_210754304
quote:
81s.gif Op dinsdag 26 september 2023 00:17 schreef Kijkertje het volgende:

[..]
Nog maar eens: dat is er al lang. Dat was er al bij zijn aantreden.
Ok laat maar, je weet niet wat politiek betekent.
  dinsdag 26 september 2023 @ 00:26:00 #20
323401 Kijkertje
met filter
pi_210754321
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 september 2023 00:18 schreef MoreDakka het volgende:

[..]
Ok laat maar, je weet niet wat politiek betekent.
Ik heb meer het idee dat jij de politiek niet volgt. Er worden continu pogingen gedaan verbeteringen aan te brengen in het migrantenprobleem maar zonder een herziening van die verouderde migratiewetten blijft het roeien met de riemen die je hebt als president.

Een greep:twitter

twitter

En nog geen week geleden:


(Op ~ 11.15)

quote:
President Biden touted his immigration reform efforts Wednesday at the Congressional Hispanic Caucus dinner. At the event, Biden noted his request of $4 billion in additional funding for border security this year -- a figure Republicans have balked at.

"I requested more funding, but instead of stepping up with solutions, Republicans are threatening to shut down the government," Biden said. "Just think about this, man. Think how many people it's going to hurt. Think to the people that are going to get hurt. It's time to act."

Bron
Etc.

etc.

Maar nee hoor volgens @MoreDakka op FOK doet Biden helemaal niets/is hij gestopt met regeren! 8)7

[ Bericht 26% gewijzigd door Kijkertje op 26-09-2023 03:30:30 ]
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
  dinsdag 26 september 2023 @ 03:39:12 #21
323401 Kijkertje
met filter
pi_210754524
twitter
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
  dinsdag 26 september 2023 @ 03:52:48 #22
323401 Kijkertje
met filter
pi_210754538
Er wordt te weinig aandacht besteed aan Trump's plannen voor zijn tweede termijn:

twitter
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
  dinsdag 26 september 2023 @ 04:42:18 #23
323401 Kijkertje
met filter
pi_210754598
Leuke photo-op voor zijn volgelingen voorafgaand aan zijn rally in South Carolina: Trump wil een pistool kopen (uiteraard met zijn eigen beeltenis erop) :')

Oh wacht ... mss toch niet zo'n goed plan :D

twitter

twitter

twitter


[ Bericht 3% gewijzigd door Kijkertje op 26-09-2023 05:35:38 ]
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
  dinsdag 26 september 2023 @ 04:58:46 #24
323401 Kijkertje
met filter
pi_210754609
De rechter heeft gelukkig besloten dat de juryleden in de Georgia-zaak anoniem moeten blijven ivm hun veiligheid:

twitter


[ Bericht 0% gewijzigd door Kijkertje op 26-09-2023 05:26:40 ]
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
  dinsdag 26 september 2023 @ 06:11:34 #25
147666 AnneX
pi_210754733
De Glock is hoogstwaarschijnijk niet door hemzelf betaald! If ever.
Eerder’geschonken’ .
  dinsdag 26 september 2023 @ 13:56:13 #26
147666 AnneX
pi_210757921
Ohohohohohoooooh. Het boek is blijkbaar smullen van Cassidy Hutchinson
twitter
  Overall beste user 2022 dinsdag 26 september 2023 @ 14:48:30 #27
3928 Ulx
you aint no punk you punk
pi_210758356
quote:
10s.gif Op dinsdag 26 september 2023 04:42 schreef Kijkertje het volgende:
Leuke photo-op voor zijn volgelingen voorafgaand aan zijn rally in South Carolina: Trump wil een pistool kopen (uiteraard met zijn eigen beeltenis erop) :')

Oh wacht ... mss toch niet zo'n goed plan :D

[ twitter ]
[ twitter ]
[ twitter ]
Een poging doen mag al niet naar ik begreep.
I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me.
  woensdag 27 september 2023 @ 00:10:00 #28
64488 Bluesdude
pi_210763394
Cassidy Hutchinson tells CNN’s Jake Tapper that Trump is the ‘most grave threat’ to American democracy
  woensdag 27 september 2023 @ 00:18:37 #29
8369 speknek
Another day another slay
pi_210763419
twitter


Whoops daar gaat de hele Trump Organization en alle 500 shell companies. De rechter heeft bepaald dat hij uitgebreid fraude heeft gepleegd in zijn geschiedenis. Mogen geen zaken meer doen in NY, en ook geen zaken met bedrijven die HQ in NY hebben, lees ongeveer alle Amerikaanse banken.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  woensdag 27 september 2023 @ 00:40:00 #30
323401 Kijkertje
met filter
pi_210763463
Nog meer goed nieuws:

twitter

quote:
The case has been closely watched because of an unprecedented number of challenges to congressional maps that are advancing in courts throughout the country, enough to give one political party or the other an advantage heading into the 2024 elections. The map courts envision for Alabama, for instance, could mean a second Democrat in the state’s congressional delegation. Meanwhile, federal judges in Georgia and Louisiana have found similar Voting Rights Act violations in maps from those states.

Alabama essentially had asked the Supreme Court to revisit the issue of voting rights in the state only months after the justices unexpectedly rejected the earlier version of Alabama’s congressional districting map, citing the landmark civil rights law.

That June ruling came as something of a surprise because the Supreme Court’s conservative majority had signaled that it was suspicious of some sections of the Voting Rights Act, and was thought to be sympathetic to Alabama’s argument that the court’s precedents improperly required legislatures to prioritize race over traditional redistricting techniques.

But Chief Justice John G. Roberts Jr. and fellow conservative Justice Brett M. Kavanaugh joined the court’s three liberals in upholding the decision of the lower court, which said the state’s 2021 redistricting packed many of the state’s Black voters into one district, with the rest spread among others so that their voting power is diluted.
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
  woensdag 27 september 2023 @ 00:57:09 #31
323401 Kijkertje
met filter
pi_210763497
Geen verrassing maar toch. Walgelijke immorele lafaards in het Congres.

twitter
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
  woensdag 27 september 2023 @ 01:15:05 #32
323401 Kijkertje
met filter
pi_210763513
Update senatoren die Menendez oproepen af te treden:

twitter
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
  woensdag 27 september 2023 @ 01:19:01 #33
323401 Kijkertje
met filter
pi_210763515
De bezuinigingsvoorstellen van de Republikeinen in het Huis:

twitter
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
  woensdag 27 september 2023 @ 04:35:24 #34
323401 Kijkertje
met filter
pi_210763659
quote:
1s.gif Op woensdag 27 september 2023 00:18 schreef speknek het volgende:
[ twitter ]

Whoops daar gaat de hele Trump Organization en alle 500 shell companies. De rechter heeft bepaald dat hij uitgebreid fraude heeft gepleegd in zijn geschiedenis. Mogen geen zaken meer doen in NY, en ook geen zaken met bedrijven die HQ in NY hebben, lees ongeveer alle Amerikaanse banken.
twitter
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
  woensdag 27 september 2023 @ 05:57:46 #35
275286 Bondsrepubliek
Weltmeister 2014
pi_210763706
Een geode zaak!
quote:
"Rewilding California": vier waterdammen gaan tegen de grond om de Amerikaanse Klamath-rivier te herstellen

De Amerikaanse staat CaliforniŽ is begonnen aan een grootschalig project om vier waterdammen langs de Klamath-rivier te slopen, om de natuurlijke stroom van de rivier en het omliggende ecosysteem te herstellen. Het project is wereldwijd het grootste in zijn soort en past binnen het concept "rewilding", waarbij de mens de natuur die hij heeft aangetast opnieuw de vrije loop laat.

Maarten Bockstaele
di 26 sep 05:42

Deze zomer ging de Copco-2-dam al tegen de grond. Daardoor is een eerste deel van de Klamath-rivier in het noorden van de staat CaliforniŽ niet meer geblokkeerd. De werken om alle resten van de dam weg te halen, zullen nog tot eind september doorgaan.

De sloop van de Copco-2-dam betekent het officiŽle begin van het grootste "dam removal project" ter wereld. Door de vier dammen weg te halen, wil de staat CaliforniŽ het ecosysteem rond de Klamath-rivier in ere herstellen. Daarnaast kan de rivier daardoor opnieuw vrij en wild doorstromen, wat de natuur volgens de staat ten goede zal komen.

Te gevaarlijk water, voor mens en dier
En dat is geen overbodige maatregel, blijkt uit verschillende Amerikaanse onderzoeken en rapporten. Met een lengte van 414 kilometer is de Klamath de op twee na grootste Amerikaanse rivier die in de Stille Oceaan uitloopt. Langs de oever van de rivier vindt niet alleen land- en mijnbouw plaats, maar er is ook houtkap en visvangst.

Door de opbouw van de dammen tussen de jaren 20 en 60, werd de rivier "getemd" en ontstonden waterreservoirs, zoals het Iron Gate Reservoir. Dat had een grote impact op het ecosysteem. Zo hadden de vispopulaties in de rivier niet langer vrije doorgang tot de bovenloop en de bron van de rivier, wat traditioneel een toevluchtsoord voor kouder water was. Vooral de zalmachtigen in de rivier leden onder de dammen.

Het temmen van de rivier betekende ook meer stilstaand water, waardoor de hoeveelheid zuurstof in het water afnam. Tegelijk zorgden droogteperiodes en hittegolven ervoor dat de temperatuur van het water steeg en kwamen schadelijke stoffen van de plaatselijke land- en mijnbouw in het water terecht.

Daardoor kregen giftige bacteriŽn en algen vrij spel. Jaarlijks moet de staat een waarschuwing uitsturen dat het water te gevaarlijk is voor de gezondheid van mens en dier. Mensen mochten niet langer in het water zwemmen, terwijl de zalmachtigen in de rivier massaal ziek werden en stierven. In 2002 stierven in totaal zo'n 34.000 zalmen in de rivier als gevolg van die slechte waterkwaliteit. Dat was een slag in het gezicht van de lokale inheemse Amerikanen, die afhankelijk zijn van de visvangst uit de rivier.

"De rivier herstellen? Verwijder de dam"
De rivier is dus op zijn zachtst gezegd in een niet zo gezonde staat. Daarom startte de staat CaliforniŽ het project op om de waterdammen langs de rivier weg te halen. Ann Willis, die als regionaal directeur voor American Rivers werkt, reageerde al dat je een rivier het snelst herstelt door de dam weg te halen. "Van het moment dat het water wegstroomt, begint de rivier te genezen."

De staat CaliforniŽ wil tegen eind 2024 klaar zijn met het project. De Iron Gate Dam, die in 1964 opende, is de grootste van de vier en zal daarom als laatste verdwijnen. Daarmee zal de "Un-dam the Klamath"-beweging na bijna 20 jaar actievoeren haar slag thuis halen.

"To rewild"
Het Amerikaanse project past binnen het concept "rewilding". Dat betekent dat de mens een gebied wil terugbrengen naar zijn oorspronkelijke staat. Vooral in het kader van de klimaatverandering krijgt de beweging steeds meer aanhang. Door de dammen weg te halen, hoopt CaliforniŽ dat de rivier opnieuw haar oorspronkelijke tracť zal volgen en dat de natuur langs de oever opnieuw zal floreren. Om een duwtje in de rug te geven, zullen langs de oever van de rivier alvast inheemse planten worden aangeplant.

In het verleden is al gebleken dat de natuur zichtbaar herstelt wanneer een dam verdwijnt. In 2012 en 2014 haalde de staat Washington twee waterdammen weg langs de Elwha-rivier. Uit onderzoek blijkt dat de zalmpopulaties in tien jaar tijd aanzienlijk zijn gegroeid en dat andere diersoorten sindsdien opnieuw in de rivier terug te vinden zijn.
https://www.vrt.be/vrtnws(...)ing-dam-californie0/
  woensdag 27 september 2023 @ 07:06:20 #36
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_210763869
quote:
N.Y. judge finds Trump committed fraud and sanctions his attorneys
WaPo gifted link:
www.washingtonpost.com/na(...)jMdYGUJ21IUWMrxXOA6w
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
  woensdag 27 september 2023 @ 07:17:16 #37
147666 AnneX
pi_210763930
Het ontmantelen gaat nog heel lang duren!

Wie gaat er nog naar New York eind december?
twitter
  woensdag 27 september 2023 @ 09:03:45 #38
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_210764554
Spoilers!
  woensdag 27 september 2023 @ 09:43:23 #39
8369 speknek
Another day another slay
pi_210764818
Trump is zo comfortabel met een buitenlandse asset in het Witte Huis te zijn dat hij er ook gewoon open over pocht in zijn deposition. Gelukkig was het de rechter deze keer ook opgevallen.

twitter


Die 2 miljard voor Jared vers in zijn geheugen.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  woensdag 27 september 2023 @ 09:53:44 #40
192657 xpompompomx
^(;,;)^
pi_210764890
Dus de man die Casino's failliet kan laten gaan, vreemdgaat met pornosterren terwijl zijn golddigster ligt te baren, valsspeelt met golf, Fraudeert met zijn "universiteit", fraudeerde om niet naar Vietnam te hoeven, enz, ook heeft gelogen over de waarde van zijn bedrijf? Dat meeeeeeen je niet! :( :(
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
  woensdag 27 september 2023 @ 10:12:02 #41
263706 Barbusse
Geneuzel
pi_210765003
quote:
8s.gif Op woensdag 27 september 2023 09:53 schreef xpompompomx het volgende:
Dus de man die Casino's failliet kan laten gaan, vreemdgaat met pornosterren terwijl zijn golddigster ligt te baren, valsspeelt met golf, Fraudeert met zijn "universiteit", fraudeerde om niet naar Vietnam te hoeven, enz, ook heeft gelogen over de waarde van zijn bedrijf? Dat meeeeeeen je niet! :( :(
Het leven zit vol verrassingen :)
Aut viam inveniam, aut faciam
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
  woensdag 27 september 2023 @ 10:47:58 #42
64488 Bluesdude
pi_210765264
Fraudeur en co-conspirator Eric Trump fraudeert verder
twitter
  woensdag 27 september 2023 @ 10:56:30 #43
35511 Basp1
pi_210765331
Betaal je in de VS in staten vastgoed belasting zo ja dan is de oplossing dus een flinke naheffing sturen. :P
  woensdag 27 september 2023 @ 11:50:38 #44
64488 Bluesdude
pi_210765861
Maar de bende van Trump krijgt geen gevangenisstraf ?
  woensdag 27 september 2023 @ 12:08:10 #45
147661 Aikara
Shut the fuck up Donny
pi_210766002
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2023 11:50 schreef Bluesdude het volgende:
Maar de bende van Trump krijgt geen gevangenisstraf ?
Niet op basis van deze zaak, aangezien dit een civielrechtelijke procedure is. Keeping my fingers crossed voor de 4 lopende strafzaken...
  woensdag 27 september 2023 @ 13:12:34 #46
64488 Bluesdude
pi_210766513
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2023 12:08 schreef Aikara het volgende:

[..]
Niet op basis van deze zaak, aangezien dit een civielrechtelijke procedure is. Keeping my fingers crossed voor de 4 lopende strafzaken...
Civielrechterlijk ? Alleen particuliere bedrijven oplichten ?
Dus niet vanwege belastingopgaves vals doen ?
  woensdag 27 september 2023 @ 13:41:42 #47
147661 Aikara
Shut the fuck up Donny
pi_210766928
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2023 13:12 schreef Bluesdude het volgende:

[..]
Civielrechterlijk ? Alleen particuliere bedrijven oplichten ?
Dus niet vanwege belastingopgaves vals doen ?
Geen idee, zo goed heb ik me er niet in verdiept. Wellicht dat bewijslast voor strafrechtelijke procedure hoger is en dat de aanklager risico op vrijspraak niet wilde lopen en daarom een civiele procedure is begonnen?
  Moderator woensdag 27 september 2023 @ 14:51:18 #48
54278 crew  Tijger_m
42
pi_210768118
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2023 10:47 schreef Bluesdude het volgende:
Fraudeur en co-conspirator Eric Trump fraudeert verder
[ twitter ]
Blijkbaar snapt Trump Jr zelf niet wat hij schrijft, hij stelt letterlijk dat er gespeculeerd wordt dat Mar-A-Lago meer waard is. Gespeculeerd...dus niet op basis van feiten of taxaties.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  Overall beste user 2022 woensdag 27 september 2023 @ 15:56:38 #49
3928 Ulx
you aint no punk you punk
pi_210768913
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2023 10:47 schreef Bluesdude het volgende:
Fraudeur en co-conspirator Eric Trump fraudeert verder
[ twitter ]
Is dat inclusief geheime documenten?
I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me.
  woensdag 27 september 2023 @ 18:20:25 #50
34114 vipergts
pi_210769989
quote:
Heeft Trump dat bench trial aangevraagd of weet je dat niet?
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')