Ik bedoelde ook niet dat letterlijk alle koeien weg kunnen, maar de meeste koeien staan er toch voor de melk...quote:Op zaterdag 27 mei 2023 08:24 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Zolang kweekvlees nog niet goed genoeg is voor biefstukken en ossenhaas.
Soya, erwten, haver, amandel, rijst... wordt allemaal al melk van gemaakt. Dus volgens mij valt het wel mee, dat kun je allemaal op grote schaal zo produceren. En het voordeel is: je hebt bijvoorbeeld veel minder soja nodig voor 1 liter sojamelk dan voor 1 liter koemelk. We hoeven dus nog minder bossen te kappen ook. Als we koeien niet zo zouden subsideren, was plantaardige melk ook goedkoper dan koemelk.quote:Op zaterdag 27 mei 2023 08:44 schreef Gimmick het volgende:
[..]
Kunstmatig melk produceren op commerciële schaal is ook nog toekomstmuziek, net als methaanafvang.
Het CDA heeft al die verschillende landbouw subsidies verzonnen, die komen uit de EU pot voornamelijkquote:Op zaterdag 27 mei 2023 08:57 schreef Hanca het volgende:
[..]
Soya, erwten, haver, amandel, rijst... wordt allemaal al melk van gemaakt. Dus volgens mij valt het wel mee, dat kun je allemaal op grote schaal zo produceren. En het voordeel is: je hebt bijvoorbeeld veel minder soja nodig voor 1 liter sojamelk dan voor 1 liter koemelk. We hoeven dus nog minder bossen te kappen ook. Als we koeien niet zo zouden subsideren, was plantaardige melk ook goedkoper dan koemelk.
Waar jij waarschijnlijk op doelt is melk van micro-organismen of zelfs met een kuntmatige koeienmaag. Dat is inderdaad nog lastiger op grote schaal. Maar als de margarine gewoon plantaardig kan, waarom dan melk niet?
https://www.europa-nu.nl/id/vg9pir5eze8o/landbouwbeleid_glbquote:Welke landbouwsubsidies zijn er?
Landbouwsubsidies
bedrijfsovernamefonds voor startende boeren en tuinders;
basisbetaling;
vergroeningsbetaling;
extra betaling aan jonge landbouwers;
graasdierpremie;
Borgstellingskrediet voor de landbouw (BL);
Regeling Agrarisch natuurbeheer (SNL);
Regeling Kwaliteitsimpuls natuur en landschap (SKNL);
quote:Landbouwbeleid (GLB)- Hoofdinhoud
Het Europese Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) moet ervoor zorgen dat er genoeg voedsel wordt verbouwd op een duurzame manier.
Daarnaast moeten consumenten voor redelijke prijzen landbouwproducten kunnen kopen en moeten boeren een behoorlijk inkomen hebben.
Landbouw is een belangrijk onderwerp voor de EU:
bijna 40 procent van de begroting van de Europese Unie wordt eraan besteed.
Dit geld gaat vooral naar subsidies.
Hierdoor heeft de EU veel invloed op het Europese landbouwbeleid.
Het huidige Gemeenschappelijk Landbouwbeleid bestaat uit twee onderdelen: landbouwsubsidies en subsidies gericht op plattelandsontwikkeling.
Deze onderdelen zijn voornamelijk gericht op drie zaken; inkomenssteun voor de boeren, marktregulering en plattelandsontwikkeling.
quote:Vorig jaar bedroeg de totale begroting van de Europese Unie 166 miljard.
Ruim een derde daarvan, 59 miljard, was bestemd voor landbouwbeleid.
In 2018 kregen Nederlandse boeren 835 miljoen euro aan landbouw-subsidies.
Daarvan is 720 miljoen euro directe inkomenssteun, die is gekoppeld aan hoeveel land een boer heeft.
Hoe meer land, hoe meer subsidie. 115 miljoen euro gaat naar plattelandsontwikkeling.
Uit dat potje kunnen boeren subsidie krijgen als ze klimaat- en milieuvriendelijk willen werken.
Dat commerciële alternatieven melkproductie nog in de kinderschoenen staat is een keuze. Een politieke en eventueel diëtistische (wanne woord joh) keuze.quote:Op zaterdag 27 mei 2023 08:44 schreef Gimmick het volgende:
[..]
Kunstmatig melk produceren op commerciële schaal is ook nog toekomstmuziek, net als methaanafvang.
Ja, dat ben ik met je eens, ik zal niet zeggen dat ik nooit producten koop die niet in het seizoen zijn maar ik probeer daar al heel lang op te letten.quote:Op zaterdag 27 mei 2023 08:43 schreef BlackLining het volgende:
[..]
Seizoensgebonden lijkt me evident.
Als je trouwens het klimaatprobleem een beetje serieus wil aanpakken moet je wel af van het idee dat er half januari prachtige verse tomaten in het schap liggen.
paprika moet je de tweede keus nemen , die zijn net zo gezondquote:Op zaterdag 27 mei 2023 10:10 schreef Tijger_m het volgende:
[..]
Ja, dat ben ik met je eens, ik zal niet zeggen dat ik nooit producten koop die niet in het seizoen zijn maar ik probeer daar al heel lang op te letten.
quote:Paprika's staan erom bekend veel vitamine C te bevatten, een vitamine die erg goed is voor je immuunsysteem.
Met een halve rode paprika krijg je zelfs al ruimschoots de dagelijks aanbevolen hoeveelheid binnen.
Dit is overigens twee keer zoveel als de groene variant bevat.4 Aug 2022
Dit inderdaad.quote:Op zaterdag 27 mei 2023 09:23 schreef BlackLining het volgende:
[..]
Dat commerciële alternatieven melkproductie nog in de kinderschoenen staat is een keuze. Een politieke en eventueel diëtistische (wanne woord joh) keuze.
Als je alle soyabonen die je in de melkkoeien gooit zelf tot melk maakt, heb je uiteindelijk méér melk met een hogere totale voedingswaarde.
je moet we vervangen door ikquote:Op zaterdag 27 mei 2023 11:30 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dit inderdaad.
Maar misschien moeten we ook gewoon af van zo veel zuivel consumeren. We zouden het meer als luxeproduct moeten zien dan als iets voor dagelijks gebruik.
Ik bedoel inderdaad het laatste (daar ging het artikel ook over). Plantaardige zuivel alternatieven bestaan al eeuwen inderdaad en dat zal meer gestimuleerd moeten worden waar het melk kan vervangen. Dat is sneller haalbaar dan kunstmatige echte melk (en zal waarschijnlijk ook altijd minder milieubelastend blijven).quote:Op zaterdag 27 mei 2023 08:57 schreef Hanca het volgende:
[..]
Soya, erwten, haver, amandel, rijst... wordt allemaal al melk van gemaakt. Dus volgens mij valt het wel mee, dat kun je allemaal op grote schaal zo produceren. En het voordeel is: je hebt bijvoorbeeld veel minder soja nodig voor 1 liter sojamelk dan voor 1 liter koemelk. We hoeven dus nog minder bossen te kappen ook. Als we koeien niet zo zouden subsideren, was plantaardige melk ook goedkoper dan koemelk.
Waar jij waarschijnlijk op doelt is melk van micro-organismen of zelfs met een kuntmatige koeienmaag. Dat is inderdaad nog lastiger op grote schaal. Maar als de margarine gewoon plantaardig kan, waarom dan melk niet?
alle margarine is plantaardig , palmolie plantaardig zelfs , uit Indonesiequote:Op zaterdag 27 mei 2023 12:12 schreef Gimmick het volgende:
[..]
Ik bedoel inderdaad het laatste (daar ging het artikel ook over). Plantaardige zuivel alternatieven bestaan al eeuwen inderdaad en dat zal meer gestimuleerd moeten worden waar het melk kan vervangen. Dat is sneller haalbaar dan kunstmatige echte melk (en zal waarschijnlijk ook altijd minder milieubelastend blijven).
Zelf consumeer ik vrijwel uitsluitend plantaardige zuivel en daar voel ik mij goed bij. Voor luxe kaas maak ik af en toe een uitzondering.
Palmolie is dan weer een slecht idee, dat probeer ik zo veel mogelijk te vermijden. Want dat gaat ten koste van enorm veel oerbossen.quote:Op zaterdag 27 mei 2023 12:25 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
alle margarine is plantaardig , palmolie plantaardig zelfs , uit Indonesie
echte boter dat eet niemand meer , is ook niet gezond en te zout
Palmolie is ook zo’n beetje je minst gezonde plantaardige vet. Niet beter dan melkvet. Persoonlijk vermijd ik margarine. Beter gewone olie.quote:Op zaterdag 27 mei 2023 12:27 schreef Hanca het volgende:
[..]
Palmolie is dan weer een slecht idee, dat probeer ik zo veel mogelijk te vermijden. Want dat gaat ten koste van enorm veel oerbossen.
Het gaat mij om op mijn boterham, bakken idd met olie (of nog liever met een goede pan, dan heb je niks nodig). Boter op de boterham gewoon plantaardig en palmolievrij. Het enige waar ik echt afwijk is echt kaas, ik kan niet zonder kaas. Verder leef ik vrijwel veganistisch (heel soms gaat ergens een ei in).quote:Op zaterdag 27 mei 2023 12:38 schreef Gimmick het volgende:
[..]
Palmolie is ook zo’n beetje je minst gezonde plantaardige vet. Niet beter dan melkvet. Persoonlijk vermijd ik margarine. Beter gewone olie.
Het schap boter in de supermarkt is net zo groot als het margarineschap. En er zit geen zout in boter.quote:Op zaterdag 27 mei 2023 12:25 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
alle margarine is plantaardig , palmolie plantaardig zelfs , uit Indonesie
echte boter dat eet niemand meer , is ook niet gezond en te zout
in roomboter zit wel degelijk zout, er is ook ongezouten , maar die is niet lekkerquote:Op zaterdag 27 mei 2023 13:33 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Het schap boter in de supermarkt is net zo groot als het margarineschap. En er zit geen zout in boter.
Er komt hier absoluut geen margarine in huis. De boter wordt wel steeds vaker vervangen door olie.
ben speciaal voor jou even wezen kijken bij de Jumbo hier vlakbijquote:Op zaterdag 27 mei 2023 13:33 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Het schap boter in de supermarkt is net zo groot als het margarineschap.
Er komt hier absoluut geen margarine in huis. De boter wordt wel steeds vaker vervangen door olie.
Dit is de goedkoopstequote:People also ask
Wat is een goede margarine?
De winnaar van de test is de Bona Halfvol.
Dit is een halvarine zonder extra toevoegingen. Bona kreeg van de testers gemiddeld het hoogste cijfer.22 Feb 2023
Wellicht kunnen we eens verder praten als je het verschil tussen boter en margarine kent.quote:Op zaterdag 27 mei 2023 13:37 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
in roomboter zit wel degelijk zout, er is ook ongezouten , maar die is niet lekker
[..]
ben speciaal voor jou even wezen kijken bij de Jumbo hier vlakbij
ongezouten had men alleen de Becel ongezouten boter en eigen merk, maar gruwelijk duur he
https://www.jumbo.com/pro(...)JRoiv_BoC3WoQAvD_BwE
Het schap boter in de jumbo is 2 van 1,20 , het schap margarine in de jumbo hier is 10 x 1,2 meter
[..]
Dit is de goedkoopste
GWOON 1,39 ,
[ afbeelding ]
Dit is de duurste 5,93
[ afbeelding ]
Dat is goedquote:Op zaterdag 27 mei 2023 14:35 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Wellicht kunnen we eens verder praten als je ik het verschil tussen boter en margarine ken.
Margarine is niet van de koe maar met palmolie en soms zonnebloem of lijnzaadoliequote:Echte Boter he
Nee hoor.quote:Op zaterdag 27 mei 2023 12:29 schreef michaelmoore het volgende:
is wel duurder
[ afbeelding ]
Mais voeren we hier aan de varkens , die slachten we en darvan verkopen de achterham aan Italie, die er Parmaham van maakt en die we dan weer importeren en opeten , de margarine die maken we van palmolie uit Indonesie of Brazilie , terwijl die heel goed van de Nederlandse voermais gemaakt kan worden gemixt met lijnzaadolie
De palmolie importeren we vaak gelijk met de soja voor de koeien uit brazilie voor de duidelijkheid
En Rob Jetten gaat de vruchtbare Nederlandse landbouwgronden waar die mais voor de margarine kan groeien omkatten naar Hobby natuur
Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Parmahamquote:Parmaham is een beschermde naam, de ham moet aan de volgende voorwaarden voldoen:
Geen conserveringsmiddelen of additieven; parmaham bestaat uit vlees en zeezout;
De ham moet gemaakt worden van in Italië geboren en getogen varkens;
De varkens moeten minstens 9 maanden oud zijn en minimaal 160 kilo wegen;
Een deel van de voeding van de dieren dient te bestaan uit de wei die bij de productie van Parmezaanse kaas overblijft;
De ham moet minimaal 12 maanden in de bergwinden gedroogd zijn en mag alleen in de provincie Parma gemaakt worden.
ja gouda kaas moet ook uit Gouda komenquote:Op zaterdag 27 mei 2023 14:48 schreef Niels0Kurovski het volgende:
[..]
Nee hoor.
[..]
Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Parmaham
Weer mis lol.quote:Op zaterdag 27 mei 2023 14:52 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
ja gouda kaas moet ook uit Gouda komen
en parijse worst
https://www.meattheworld.be/nl/product/parijse-worst
Juist ja
en manchester broeken
http://www.vakkledinghuis(...)manchesterbroek.html
Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Goudse_kaasquote:De soort dankt de naam Goudse kaas aan het feit dat hij al eeuwenlang in Gouda wordt verhandeld. De kaasmarkt in Gouda wordt enkel nog als toeristenattractie eenmaal per week gehouden in de zomermaanden.
Goudse kazen worden massaal in kaasfabrieken vervaardigd. Goudse kaas wordt in het buitenland onder deze naam gemaakt omdat soortnaam en vorm niet zijn beschermd. De aanduiding "Gouda Holland" is sinds oktober 2010 door een besluit van de Europese Commissie een beschermde geografische aanduiding[1]. Kaas met deze vermelding in het kaasmerk mag alleen Nederland als oorsprong hebben en dient gemaakt te zijn van Nederlandse koemelk
Hou op hoor, nou zit je mijn quote nog aan te passen ookquote:Op zaterdag 27 mei 2023 14:36 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Dat is goed
------------------------------------------
Boter is een benaming voor roomboter , dus van de koe ,
[..]
Margarine is niet van de koe maar met palmolie en soms zonnebloem of lijnzaadolie
Dus dat is geen rocket science
Boter is van de koe ,quote:Op zaterdag 27 mei 2023 16:06 schreef Lucky_Strike het volgende:
Boter is een benaming voor roomboter , dus van de koe ,
[..]
Margarine is niet van de koe
quote:Roomboter
Roomboter, kortweg boter, is een smeerbaar vet gemaakt van melk.
Roomboter staat niet de Schijf van Vijf omdat er veel verzadigd vet inzit.
Roomboter bevat vitamine A, D en E en heeft een vetgehalte van tussen de 80 en 90%.
Het bevat vooral verzadigd vet.
Dit vet staat erom bekend niet goed te zijn voor de gezondheid.
Er is veel melk nodig voor het maken van roomboter. Daarom is de milieubelasting hoog.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |