abonnement Unibet Coolblue
pi_213228070
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2024 15:07 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]
Dat is niet wat ik links en rechts lees. Boeren die uitgekocht worden en 500m verderop weer beginnen.
En zo'n stelsel heeft alleen zin als je er ook een (dalende) limiet op zet.
Je hebt gewoon productierechten nodig voor het beroepsmatig houden van dieren en die vervallen bij elke opkoopregeling: https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/lbv-plus
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_213232273
Er was er eens een dierliefhebber, genaamd Dion Graus. Dit is een PVV 2e kamerlid en trouwe slippendrager van Zijne Heiligheid. Hij staat tevens bekend als iemand die het niet erg goed kan vinden met vrouwelijke partners, maar dat terzijde. Hij heeft zich de afgelopen tijd binnen de PVV-fractie bijzonder ingespannen om het leven van de dieren op boerenerven en dergelijke, op initiatief van de Dierenpartij, te verbeteren. Daar was de fractie van de PVV op voorspraak van Graus een groot voorstander van. Maar helaas toen puntje bij paaltje kwam en er in de Tweede Kamer over gestemd zou worden was de PV on-V fractie ineens omgedraaid om Caroline van der Plas van de BBB niet voor het hoofd te stoten in verband met de coalitie-onderhandelingen Want die is voor boervriendelijkheid en niet voor diervriendelijkheid. Daarmee stond Graus plotseling moederziel alleen. Het was met name de bedoeling om het natuurlijk gedrag van dieren te bevorderen, want daar ontbreekt het nodige aan bij het op commerciële basis houden van dieren.

Nu moet mij het volgende van het hart. Ik ben een groot voorstander van het houden van dieren waarbij rekening wordt gehouden met de natuurlijke behoeften van dieren. Het is begrijpelijk dat dat dat kan schuren met commerciële belangen en dus moet één en ander op een verstandige manier vorm krijgen.

Wat me echter hogelijk verbaast is het feit dat een dergelijk belangwekkend initiatief niet bestaat voor mensen. Daar hoeft totaal geen rekening gehouden te worden met de natuurlijke gedragsbehoeften van jonge en volwassen mensen. Die kunnen wel 23 of zelfs 24 uur per dag in isolatie gekooid worden, zonder dat iemand daar iets tegenin brengt.

Waar zit ons moreel gezag en verstand vraag ik me dan af. Zal er niet als de wiederweerga een wet ingesteld moeten worden die dat met onmiddellijke ingang totaal verbiedt?

Mensen zijn sociale wezens en hebben iedere dag weer ruim voldoende gelegenheid nodig om met anderen sociale omgang te hebben, verder is het dringend noodzakelijk dat mensen iedere dag weer iets nuttigs en of creatiefs te doen hebben. En last but not least zullen opgesloten mensen zich ook iedere dag weer voldoende in de buitenlucht moeten kunnen begeven en voldoende beweging moeten krijgen, etc. Als dat allemaal niet of onvoldoende gebeurt worden de mensen gek en is dit tevens zeer ongezond. Dan zijn zij onderhevig aan geestelijke en lichamelijke marteling.
pi_213293726
quote:
'Onderzoek naar zoet maken van het water in het Grevelingenmeer is onnodig'

Pim van den Berge
Vandaag, 13:29

4 minuten leestijd

Weer een onderzoek naar het zoet maken van het water in het Grevelingenmeer, is weggegooid geld. Dat vindt Inez Flameling, marien bioloog en Statenlid voor PvdA/GroenLinks. Gedeputeerde Arno Vael (BBB) wil het onderzoek omdat er iets aan de waterkwaliteit van het meer moet gebeuren. Een verbinding maken met de Noordzee om getijde terug te brengen is bijzonder kostbaar en het zoet maken van het meer is daarom wellicht toch een optie.
https://www.omroepzeeland(...)ingenmeer-is-onnodig
  dinsdag 23 april 2024 @ 06:40:18 #154
275286 Bondsrepubliek
Weltmeister 2014
pi_213298707
quote:
Groningse aardappelboeren hebben hoge concentraties landbouwgif in lichaam, Statenfractie Partij voor de Dieren maakt zich zorgen

18 april 2024 19:57 door Lars Faber

Uit een eerder onderzoek van de Universiteit van Wageningen uit 2023 blijkt dat in de urine van Groningse en Frieze boeren de hoogste concentraties van landbouwgifstoffen zit. De Statenfractie van de Partij voor de Dieren Groningen is verbijsterd dat Gedeputeerde Staten er weinig aan doet.

Het onderzoek is in opdracht van de Europese Commissie in 11 landen uitvoerd. In Nederland deden 24 Groningse en Friese boeren (voornamelijk aardappelteelt), hun omgeving, en 24 inwoners van de stad Groningen mee aan het onderzoek. In totaal zijn in bodem- en huisstofmonsters 170 verschillende soorten landbouwgif aangetroffen, waaronder het onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat.

De onderzoekers ontdekten dat glyfosaat effect heeft op de samenstelling van de bacteriën in de darmen, oftewel het darmmicrobioom. Het gif werd in 83% van de poepmonsters aangetroffen. Een verstoord microbioom kan leiden tot psychiatrische problemen en neurodegeneratieve aandoeningen, zoals de ziekte van Parkinson.

Naast het onderzoek maakt de partij zich zorgen over het vele gebruik van pesticiden met Pfas-chemicaliën. Die staan erom bekend nauwelijks af te breken in de natuur. Deze chemicaliën kunnen het immuunsysteem aantasten, vruchtbaarheid verminderen en nier- en teelbalkanker veroorzaken.

Voor de PvdD moet er daarom snel worden toegewerkt naar een volledig verbod op het gebruik van landbouwgif. Volgens de partij wil het college, onder aanvoering van de BBB, geen kritische geluiden horen over hoe de landbouw nu is georganiseerd. Fractievoorzitter Stijn ten Hoeve (PvdD): “Wij willen dat de volksgezondheid en bescherming van het milieu absolute prioriteit krijgt. We verwachten van de provincie een plan van aanpak voor de volledige afbouw van het gebruik van landbouwgiffen.”

Volgens de partij moet biologische landbouw de norm worden. “Biologische boeren laten al jarenlang zien, dat een schone landbouw zonder gebruik van giftige chemicaliën prima mogelijk is.”
https://www.oogtv.nl/2024(...)n-maakt-zich-zorgen/
pi_213298760
Het is echt om te huilen, al die gele dooie akkers. Gemiste kans. Hoe hypocriet kun je als overheid zijn. Janken over gebrek aan insecten en biodiversiteit, maar gewoon de kop in het zand blijven steken en die glyfosaat troep rond laten spuiten. ;(
Mijn vraag is wel, als glyfosaat verboden zal worden, wat gaan die boeren dan voor rotzooi gebruiken? Want ze gaan hoe dan ook hun land met het een of andere meuk bevuilen.
pi_213309096
Dankzij de kale weilanden zonder bloemen, de landbouwgiffen die insecten doden en de hoeveelheid stikstof, is het inmiddels zo ver: in Nederland zijn er inmiddels te weinig insecten over.

https://scientias.nl/zorg(...)lanten-te-bestuiven/

Daarmee is de natuur dan vrij definitief om zeep geholpen.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  woensdag 24 april 2024 @ 08:51:19 #157
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_213309546
Ik ben maar aan het wachten op die bloemenstroken die moeten compenseren voor de ellende die boeren de natuur aandoen. Ik zie in de wijde omgeving helemaal niets.
Spoilers!
pi_213309740
quote:
1s.gif Op woensdag 24 april 2024 08:51 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik ben maar aan het wachten op die bloemenstroken die moeten compenseren voor de ellende die boeren de natuur aandoen. Ik zie in de wijde omgeving helemaal niets.
De vader van een vriend van mij heeft ze aan de rand van zijn akkers (hij stelt de grond beschikbaar anderen de bloemen), zoals ze dit ook een tijdje in Zeeland hadden. Ik dacht dat ze er in Zeeland niet meer waren omdat de subsidie opdroogde.
pi_213309795
quote:

Boerenorganisaties komen met eigen 'crisisplan' voor mestproblematiek


Vier boerenorganisaties hebben een eigen voorstel gepresenteerd om de mestproblematiek het hoofd te bieden. In hun plan stellen de organisaties onder meer voor dat het voor melkveehouders mogelijk moet worden om hun veestapel vrijwillig in te krimpen, in ruil voor een jaarlijkse vergoeding.

Ook wordt er gepleit voor een verlaging van het eiwitgehalte in koeienvoer en stellen de boeren een extra afroming voor van buiten familieverband verhandelde fosfaatrechten.

Onder het voorstel staan de namen van LTO Nederland, het NAJK (Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt), de NZO (Nederlandse Zuivelorganisatie) en Biohuis/Natuurweide. De organisaties komen met hun plan aan de vooravond van een Kamerdebat over de mestproblemen.
Lees verder.
pi_213309811
quote:
1s.gif Op woensdag 24 april 2024 08:51 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik ben maar aan het wachten op die bloemenstroken die moeten compenseren voor de ellende die boeren de natuur aandoen. Ik zie in de wijde omgeving helemaal niets.
Ik zie het hier in Groningen wel, vooral langs de waddenzeekust. Maar goed, de vraag is of dit genoeg gaat zijn. En ik vraag me soms ook wel af wat ze daar neer zetten, ik zag laatst een strook met allemaal bloemen die volgens mij niet inheems zijn, dan moet je maar hopen dat de insecten er wat aan hebben (dit is trouwens ook een taak voor iedereen met een tuin: alle niet inheemse planten waar insecten niks aan hebben er uit, inheemse bij/zweefvlieg vriendelijke planten er in).
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  woensdag 24 april 2024 @ 09:30:12 #161
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_213309885
quote:
1s.gif Op woensdag 24 april 2024 09:21 schreef KaheemSaid het volgende:
Ook wordt er gepleit voor een verlaging van het eiwitgehalte in koeienvoer en stellen de boeren een extra afroming voor van buiten familieverband verhandelde fosfaatrechten.
Krijgen we dit weer.

Er moet een stop komen op suggereren dat het volkomen normaal is dat je als familie gigantische voordelen krijgt die nieuwelingen in de sector niet krijgen. Dit is echt een van de grote problemen van de hele boerenstand, dat vrijwel alle wetgeving alleen maar gericht is op het beschermen van de boerenfamilies. Alsof het een soort adelstand is die tegen vervuild bloed beschermd moet worden.
Geïnstitutionaliseerd nepotisme.
  woensdag 24 april 2024 @ 09:46:31 #162
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_213310131
Fijn dat jullie in elk geval wel ergens bloemen zien. Altijd iets beter dan een platgespoten akker :{

quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2024 09:30 schreef VoMy het volgende:

[..]
Krijgen we dit weer.

Er moet een stop komen op suggereren dat het volkomen normaal is dat je als familie gigantische voordelen krijgt die nieuwelingen in de sector niet krijgen. Dit is echt een van de grote problemen van de hele boerenstand, dat vrijwel alle wetgeving alleen maar gericht is op het beschermen van de boerenfamilies. Alsof het een soort adelstand is die tegen vervuild bloed beschermd moet worden.
Geïnstitutionaliseerd nepotisme.
Hoe werkt dat eigenlijk? Hier heb ik geloof ik nog niet eerder iets over gelezen.
Spoilers!
pi_213310141
quote:
1s.gif Op woensdag 24 april 2024 09:21 schreef KaheemSaid het volgende:

[..]

Ja, ik wil ook graag geld van de overheid krijgen om minder te werken.
"Pools are perfect for holding water"
pi_213310304
quote:
14s.gif Op woensdag 24 april 2024 09:47 schreef probeer het volgende:

[..]
Ja, ik wil ook graag geld van de overheid krijgen om minder te werken.
Ze leveren dan neem ik aan hun dierrechten, die geld waard zijn, in. Maar of je daar een langjarige vergoeding tegenover kunt zetten betwijfel ik, eenmalig kan natuurlijk. Maar wil je een permanente subsidie geven, dan zou je het toch moeten koppelen met bijvoorbeeld inderdaad verplicht bloemen in de wei en het stoppen met gifstoffen, oid.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_213310448
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2024 10:00 schreef Hanca het volgende:

[..]
Ze leveren dan neem ik aan hun dierrechten, die geld waard zijn, in. Maar of je daar een langjarige vergoeding tegenover kunt zetten betwijfel ik, eenmalig kan natuurlijk. Maar wil je een permanente subsidie geven, dan zou je het toch moeten koppelen met bijvoorbeeld inderdaad verplicht bloemen in de wei en het stoppen met gifstoffen, oid.
Ik zou mijn arbeid inleveren, wat ook geld waard is, en waar ik dus een vergoeding voor wil zien.

En ik wil ook graag geld om te stoppen met het rondstrooien van gif.
"Pools are perfect for holding water"
  woensdag 24 april 2024 @ 10:19:03 #166
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_213310487
quote:
14s.gif Op woensdag 24 april 2024 10:16 schreef probeer het volgende:

[..]
Ik zou mijn arbeid inleveren, wat ook geld waard is, en waar ik dus een vergoeding voor wil zien.

En ik wil ook graag geld om te stoppen met het rondstrooien van gif.
Ik heb geen tweede huis gekocht waardoor de woningmarkt minder oververhit is. Daar zou ik graag jaarlijks een vergoeding voor willen. Schuiven met dat geld, Hugo.
pi_213310750
quote:
14s.gif Op woensdag 24 april 2024 10:16 schreef probeer het volgende:

[..]
Ik zou mijn arbeid inleveren, wat ook geld waard is, en waar ik dus een vergoeding voor wil zien.

En ik wil ook graag geld om te stoppen met het rondstrooien van gif.
Dierenrechten zijn gewoon een verhandelbaar product wat elke boer, maar inmiddels ook de overheid, graag wil hebben. Dat is gewoon geld waard, daar moet de overheid gewoon voor kunnen betalen. Dit gewoon zonder vergoeding afpakken is meer alsof de overheid de aandelen van een bedrijf af pakt die jij hebt gekocht. Dergelijke diefstal verwacht ik niet van de overheid.

En we willen graag dat het land op een natuurvriendelijke manier beheerd wordt. Dat verlaagt de opbrengst van dat land, dus daar kun je best subsidie tegenover zetten. Sterker: dat gebeurt heel terecht nu al. Zie het hier boven genoemde.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_213315298
Weer een rechter die de boeren op hun vingers tikt: https://www.ad.nl/binnenl(...)shandeling~a382a025/
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_213318832
quote:
1s.gif Op woensdag 24 april 2024 07:26 schreef Hanca het volgende:
Dankzij de kale weilanden zonder bloemen, de landbouwgiffen die insecten doden en de hoeveelheid stikstof, is het inmiddels zo ver: in Nederland zijn er inmiddels te weinig insecten over.

https://scientias.nl/zorg(...)lanten-te-bestuiven/

Daarmee is de natuur dan vrij definitief om zeep geholpen.
Er wordt alleen niet ingegaan op de reden waarom insectenpopulaties teruglopen. Is het vanwege habitatverlies of het gebruik van landbouwgiffen, of andere oorzaken?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')