abonnement Unibet Coolblue
pi_208568582
Niet mijn OP


Allen,

Behalve over veelal zakelijke manoeuvres en heuglijke onderwerpen die geheel passen in onze *) kringen, werd afgelopen zondag bij de koffie c_/ na de mis in Haarlem :Y) :9 gezamenlijk nog gesproken over doodnormale maatschappelijke 'perikelen' bij jeugdigen. *)
Zowel leden van de plaatselijke parochie en enkele collega's uit de zakenwereld, m'n partner en ikzelf uiteraard *), hadden het hierbij dan ook over de zogeheten 'Week van de Lentekriebels'. ;) Dat was naar aanleiding van aan ons op de Zuid-as gelieerde onderwijstakken ter educatie en het onderwijzen van jeugdigen en subsidieoverwegingen voor Rutgers in het kader van dit speciale 'leervak'. :7~

Omdat er in samenspraak met het ministerie, evenals met veel grote andere organisaties en bedrijven 8} *), ook al geruime tijd een goede samenwerking bestaat met het basisonderwijs, voortgezet onderwijs :s) :s) :s) en diverse andere hogere scholen als de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam op steenworp afstand, kwam dit onderwerp vorige week al ter sprake tijdens een borrel B:)B :Y) op goede locatie. *) Er is op diverse scholen in NL meer aandacht voor lessen 'seksuele vorming' omdat lang niet alle ouders van jeugdige kinderen daar altijd even 'handig' in lijken te zijn. :|W
Wij hebben in samenspraak met het ministerie FvD-leider Baudet in het bijzonder hierover verder niets gevraagd *), al toonden anderen toch veel belangstelling in het onderwerp 'lentekriebelweek'. ;)

Wat u? Het onderwerp gooide bij diverse voorstanders namelijk best hoge ogen en is deze week reeds van start gegaan. *) Dus een reden temeer om dit speciale 'pakket' op deze scholen grootscheeps en succesvoller uit te gaan rollen om jeugdigen weerbaar te maken voor in een later stadium. :s) :s) :s)
Maar uiteraard dus ook om hen tijdig te leren wat er allemaal gebeurt met het opgroeiende lichaam richting pubertijd *O* en daar straks misschien beter mee om te kunnen gaan :9, want jong geleerd is oud O~) gedaan. *)

Dat er behalve voor ouders hierbij voor het basisonderwijs ook een duidelijk rol ligt moge duidelijk zijn. Verder is het inderdaad raadzaam dat ouders die hier zo hun bedenkingen bij hebben :|W, of zich zorgen maken :o, tijdig in overleg gaan met de basisschool in kwestie. ^)
Let wel dat er selectief te werk wordt gegaan en er in dit kader verschillende lespakketten in hun soort zullen komen voor verschillende groepen. Dat ook bepaalde partijen waaronder de PVV het nu allemaal wat vroeg vinden was mij ook reeds bekend, maar mag deze prima ontwikkeling voor jeugdigen niet echt drukken. *)

Maar goed, al met al lijkt de zogeheten 'Week van de Lentekriebels' best toekomst te hebben oO<, toch zal men enige mate van voorzichtigheid moeten betrachten in hoe men het brengt. De ene school of leraar is tenslotte de andere niet, en hetzelfde geldt ook voor de grote diversiteit aan kinderen omdat iedereen in wezen uniek is. ;)
Het nieuwe lesrooster geniet na enige aarzeling uiteraard de goedkeuring van veel politieke partijen, waaronder de VVD en van ons op goede locatie te Haarlem :Y) en Amsterdam Zuid. :7~

Fijne avond!

Scjvb

====

quote:
NOS Nieuws • Vandaag, 18:03

ANP

Ouders die zich zorgen maken over de lessen seksuele vorming in de Week van de Lentekriebels kunnen het best contact opnemen met de school, adviseert minister Wiersma voor Primair en Voortgezet Onderwijs. Basisscholen hebben uitdrukkelijk een rol in de seksuele vorming en de seksuele weerbaarheid van kinderen, zegt hij.

"We hebben met zijn allen bepaald dat seksuele vorming tot de leerdoelen behoort, dus dan is het logisch dat daar les over wordt gegeven", zei hij in de Tweede Kamer. Hoe zij dat invullen bepalen schoolbesturen, leerkrachten en ouders.

De onderwijsminister was uitgenodigd bij het Vragenuurtje omdat FvD-leider Baudet tegen de lespakketten van de Week van de Lentekriebels is. Die werden ook dit jaar weer ontwikkeld door kenniscentrum Rutgers. Volgens Baudet worden kinderen vanaf vier jaar daarin "aangespoord" om over volwassen seksueel gedrag en geslachtsverandering te praten. Over het extra lesmateriaal over het vrouwelijk geslachtsdeel is hij ook niet te spreken. Ook andere partijen hadden vragen.

Wensen en grenzen

Wiersma wijst erop dat de lentekriebel-lessen per leeftijd verschillen en vooral tot doel hebben kinderen wijzer en weerbaarder te maken. "Bij groep 2 gaat het bijvoorbeeld over verschillen tussen jongens en meisjes, wensen en grenzen. Ik vind het, ook als ouder, belangrijk dat kinderen dit leren."

Ook lessen over menstruatie en zaadlozing voor kinderen die daar gezien hun leeftijd mee te maken krijgen, of over verliefdheid en begrijpen wat liefde is, horen bij de leerdoelen van het onderwijs, zegt Wiersma. "Als er kinderen zijn die dit thuis niet leren, en het mag ook niet op school, waar dan wel?"

Week van de Lentekriebels leidt vaker tot vragen
Bij Rutgers komen elk jaar vragen van bezorgde ouders binnen over de themaweek en de lessen. "Dit jaar zijn het er meer omdat er nepnieuws over wordt verspreid, bijvoorbeeld over kleuters en seksuele handelingen", zegt ontwikkelaar Luc Lauwers. In het pakket voor groep 7 en 8 zit wel informatie over seks, veilige seks en seksuele weerbaarheid.

"Kinderen worden nergens toe aangezet, het speelt gewoon. Ze hebben mobieltjes en zien van alles. Leerkrachten kunnen het lespakket naar eigen inzicht gebruiken voor de vragen die er bij hun leerlingen leven."

Ook Lobke Vlaming van Stichting Ouders en Onderwijs zegt dat er dit jaar iets meer vragen binnenkomen, al is de week nog maar net begonnen. "Het enige wat wij kunnen adviseren is: ga met de school praten. Dat hebben ouders vaak nog niet gedaan", zegt zij. In veel gevallen van bezorgde ouders hebben de scholen ze niet vooraf verteld over de lessen seksuele vorming.


Verkeerd gebruik van de lespakketten zou Wiersma niet goed vinden, maar of dat gebeurt weet hij niet. De Week van de Lentekriebels is geen lesmateriaal van de overheid. Ongeveer een derde tot de helft van de scholen kiest voor dit pakket. Er zijn ook andere lespakketten, bijvoorbeeld Wonderlijk gemaakt, voor "seksuele vorming vanuit een christelijke levensvisie".

De minister kon de zorgen bij een aantal politieke partijen niet wegnemen. Denk zegt "talloze mails" van bezorgde ouders te hebben binnengekregen omdat ze bang zijn dat hun kind van vier of vijf jaar geslachtsdelen en seks voorgeschoteld krijgt. En de PVV vindt lessen over seksualiteit in groep 7 en 8 wel wat vroeg.

In een bubbel opvoeden

De SGP vindt dat seksuele opvoeding in de eerste plaats binnen het gezin hoort. De partij wilde weten of de minister de subsidie voor Rutgers in gaat trekken.

Dat is Wiersma niet van plan, en seksuele opvoeding alleen door ouders vindt hij ook geen goed idee. "De samenleving wordt er niet beter van als we kinderen te veel in een bubbel opvoeden en ze pas loslaten als ze twaalf zijn." Hij gaat het lesmateriaal bij Rutgers opvragen en nader bestuderen.

Inmiddels is de Week van de Lentekriebels op veel scholen van start gegaan en praten leerlingen bijvoorbeeld over wat zij fijn of niet fijn vinden in contact met andere mensen en hoe zij dit kunnen bespreken. Het Jeugdjournaal maakte deze reportage:


https://nos.nl/artikel/24(...)eerdoel-van-kinderen


[ Bericht 1% gewijzigd door sp3c op 28-03-2023 19:40:20 ]
  dinsdag 28 maart 2023 @ 18:44:26 #2
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208570005
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 21:44 schreef Elan het volgende:

[..]
Ik geloof liever bezorgde ouders op wat voor platform dan ook dan de onzin die jij hier allemaal uit je dikke duim aan het verkondigen bent.

Dat meisjes jong ongesteld worden heeft ook niks te maken met deze campagne met lentekriebels. Dat is gewoon seksueel getint materiaal delen met kleine kinderen.
Man, man. Eerst kom je zogenaamd vragen stellen, dan kom je tot de conclusie dat er eigenlijk niets veranderd is op het gebied van seksuele voorlichting. Dan maakt iemand een nietszeggend filmpje, je weet niet eens of ze kinderen heeft en dan is dat weer de wind waar je mee meewaait.

Daarna trek je de conclusie dat de campagne gaat om 'seksueel getint materiaal te delen met kleine kinderen';

Zie hier de meest idiote manier van denken en je lijkt er nog trots op te zijn ook. Wat een droeftoeterij.Waarom zou dat in hemelsnaam het doel zijn achter de campagne? Dan moet je toch echt intelligentiearm zijn.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
pi_208570109
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 18:44 schreef Vis1980 het volgende:

[..]
dan kom je tot de conclusie dat er eigenlijk niets veranderd is op het gebied van seksuele voorlichting. Dan maakt iemand een nietszeggend filmpje, je weet niet eens of ze kinderen heeft en dan is dat weer de wind waar je mee meewaait.

Daarna trek je de conclusie dat de campagne gaat om 'seksueel getint materiaal te delen met kleine kinderen';

Zie hier de meest idiote manier van denken en je lijkt er nog trots op te zijn ook. Wat een droeftoeterij.Waarom zou dat in hemelsnaam het doel zijn achter de campagne? Dan moet je toch echt intelligentiearm zijn.
Er is best veel verontwaardiging bij ouders hoor, wellicht was die vrouw vanwege haar reputatie of zo of omdat het op TikTok stond geen goed voorbeeld maar ze staat niet bepaald alleen in haar aantijgingen jegens de voorlichting:Wtf is dit bijvoorbeeld voor idioterie om met 4-jarigen te bespreken?? En ja dat filmpje is inmiddels weg, maar het heeft er dus wel gestaan :')

Dit gaat veel verder dan de praktische verhaaltjes die voorbij kwamen met voorbeelden van lichamelijk ontwikkeling, en bovendien waren die voor groep 7/8 . Daar zou ik als ouder niet op zitten te wachten eerlijk gezegd.

quote:
Man, man. Eerst kom je zogenaamd vragen stellen,
Omdat ik de hele ontstane commotie niet begreep, begreep dat het om bestaande leermodules ging en om oudere kinderen. Wat ik nu lees en zie vind ik wel shocking.
blablablabla
pi_208570419
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 18:53 schreef Elan het volgende:

[..]
Er is best veel verontwaardiging bij ouders hoor, wellicht was die vrouw vanwege haar reputatie of zo of omdat het op TikTok stond geen goed voorbeeld maar ze staat niet bepaald alleen in haar aantijgingen jegens de voorlichting:

[ afbeelding ]

Wtf is dit bijvoorbeeld voor idioterie om met 4-jarigen te bespreken?? En ja dat filmpje is inmiddels weg, maar het heeft er dus wel gestaan :')

Dit gaat veel verder dan de praktische verhaaltjes die voorbij kwamen met voorbeelden van lichamelijk ontwikkeling, en bovendien waren die voor groep 7/8 . Daar zou ik als ouder niet op zitten te wachten eerlijk gezegd.
[..]
Omdat ik de hele ontstane commotie niet begreep, begreep dat het om bestaande leermodules ging en om oudere kinderen. Wat ik nu lees en zie vind ik wel shocking.
Ffs hoevaak moeten de experts en ouders in dit topic nog uitleggen dat het vrij logisch om te bespreken is met een vier jarige.
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
pi_208571153
Nu snap ik waarom onze maatschappij vastloopt: alle experts zitten op Fok! :7
-
  dinsdag 28 maart 2023 @ 19:59:25 #6
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_208571261
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 19:12 schreef MatthijsDJ het volgende:

[..]
Ffs hoevaak moeten de experts en ouders in dit topic nog uitleggen dat het vrij logisch om te bespreken is met een vier jarige.
Als ouders ja.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  dinsdag 28 maart 2023 @ 20:04:15 #7
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208571357
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 18:53 schreef Elan het volgende:

[..]
Er is best veel verontwaardiging bij ouders hoor, wellicht was die vrouw vanwege haar reputatie of zo of omdat het op TikTok stond geen goed voorbeeld maar ze staat niet bepaald alleen in haar aantijgingen jegens de voorlichting:

[ afbeelding ]

Wtf is dit bijvoorbeeld voor idioterie om met 4-jarigen te bespreken?? En ja dat filmpje is inmiddels weg, maar het heeft er dus wel gestaan :')

Dit gaat veel verder dan de praktische verhaaltjes die voorbij kwamen met voorbeelden van lichamelijk ontwikkeling, en bovendien waren die voor groep 7/8 . Daar zou ik als ouder niet op zitten te wachten eerlijk gezegd.
[..]
Omdat ik de hele ontstane commotie niet begreep, begreep dat het om bestaande leermodules ging en om oudere kinderen. Wat ik nu lees en zie vind ik wel shocking.
Tja, mijn dochter was ongeveer 4 toen ze zelf vaak aan het friemelen was en dan ook aangaf dat het een fijn gevoel was, zonder daar ook ooit iets van sex aan te verbinden. Dan leg je toch uit dat je zoiets niet moet doen in openbaar gezelschap. Dat jij daar meteen de link met sex legt, zegt toch echt vooral wat over jou.

Jij hebt duidelijk geen kinderen.

Nogmaals, wij keken Flodder in groep 7/8, dat zal jij dan wel ronduit porno vinden. Smerig waren we hoor eind jaren 80.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  dinsdag 28 maart 2023 @ 20:04:15 #8
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_208571358
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 19:59 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]
Als ouders ja.
Het ziet er niet uit als een juf die het klassikaal met het kind bespreekt, het oogt als een keukentafelgesprek, als dit 1 op 1 op school is dan is er idd van alles mis mee, maar dat is als het goed is niet zo.
Wullie bin KOEL Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_208571361
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 19:52 schreef Haushofer het volgende:
Nu snap ik waarom onze maatschappij vastloopt: alle experts zitten op Fok! :7
Het probleem lijkt vooral te zijn dat gedacht wordt dat alle oplossingen liggen in het loslaten van experts op alles wat los en vast zit. Kinderen incluis.
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
  dinsdag 28 maart 2023 @ 20:05:27 #10
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208571382
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:04 schreef Akathisia het volgende:

[..]
Het probleem lijkt vooral te zijn dat gedacht wordt dat alle oplossingen liggen in het loslaten van experts op alles wat los en vast zit. Kinderen incluis.
Loslaten van experts? Nee, wil je dan vooral onwetenden daarover laten beslissen?
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  dinsdag 28 maart 2023 @ 20:08:08 #11
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_208571434
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:05 schreef Vis1980 het volgende:

[..]
Loslaten van experts? Nee, wil je dan vooral onwetenden daarover laten beslissen?
:Y Boze mensen op tiktok, heb je veel meer aan.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  dinsdag 28 maart 2023 @ 20:08:25 #12
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_208571442
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:05 schreef Vis1980 het volgende:

[..]
Loslaten van experts? Nee, wil je dan vooral onwetenden daarover laten beslissen?
Zullen we baby's direct afleveren bij experts?
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_208571446
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:05 schreef Vis1980 het volgende:
Loslaten van experts? Nee, wil je dan vooral onwetenden daarover laten beslissen?
Experts zijn experts op het gebied van een beperkt en klein domein, terwijl er zoveel is dat raakvlakken heeft met zoveel meer. In dit geval bijvoorbeeld iets (kleins) als ethiek, en de wens van ouders de eigen te leidend te laten zijn in de vorming van hun kinderen.
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
pi_208571480
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 19:59 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]
Als ouders ja.
In die video was het ook een gesprek tussen moeder en kind :7

En die video is weggehaald omdat idioten o.a. de ouders uit dat filmpje gingen bedreigen.

quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:08 schreef Akathisia het volgende:

[..]
Experts zijn experts op het gebied van een beperkt en klein domein, terwijl er zoveel is dat raakvlakken heeft met zoveel meer. In dit geval bijvoorbeeld iets (kleins) als ethiek, en de wens van ouders de eigen te leidend te laten zijn in de vorming van hun kinderen.
Ja verdomme echt debiel dat zo'n leraar wil leren dan 1 + 1 = 2.. Man ik vind het 3...
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
  dinsdag 28 maart 2023 @ 20:12:51 #15
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_208571526
quote:
6s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:10 schreef MatthijsDJ het volgende:

[..]
In die video was het ook een gesprek tussen moeder en kind :7

En die video is weggehaald omdat idioten o.a. de ouders uit dat filmpje gingen bedreigen.
Man, man, man en dan later doen alsof dit een situatie op school was..... dan ben je helemaal de weg kwijt, maar wat een totaaldebielen ook die de mensen uit zo'n filmpje gaan bedreigen.
Wullie bin KOEL Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_208571643
quote:
6s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:10 schreef MatthijsDJ het volgende:
Ja verdomme echt debiel dat zo'n leraar wil leren dan 1 + 1 = 2.. Man ik vind het 3...
Uitstekende vergelijking. Eigenlijk ook gewoon precies hetzelfde. Piemel (1) + kut (1) = baby (2).
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
  dinsdag 28 maart 2023 @ 20:24:50 #17
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208571715
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:08 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]
Zullen we baby's direct afleveren bij experts?
Wat is dit nu weer voor onzin? Dit is dan ook geen echte vraag, want het slaat nergens op. Als je in het onderwijs meer zou luisteren naar mensen die boos zijn, schreeuwen, onwaarheden verkondigen en zich op laten naaien door het wokespook dan naar mensen die er jaren voor gestudeerd hebben, dan is dat toch in alle gevallen onwenselijk?

Zou mooi zijn, tijdens een operatie, in plaats van een expert zijn gaan te laten gaan, laat je die schreeuwkut van TokTok de operatie doen...nee, goed idee! Dat weet jij ook wel, maar op de een of andere manier lijkt het een strijd voor je, maar wees gerust, seksuele voorlichting is niet woke.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
pi_208571719
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:12 schreef Leandra het volgende:

[..]
Man, man, man en dan later doen alsof dit een situatie op school was..... dan ben je helemaal de weg kwijt, maar wat een totaaldebielen ook die de mensen uit zo'n filmpje gaan bedreigen.
Het is wel de Rutgers stichting die dit kind zijn privacy niet gunt, zowel door die opdringere seksuele helicopter mom aan te moedigen, als door het gewoon op internet te pleuren. Dat kind kan daar later nog mee lastiggevallen worden, maar daar denkt Rutgers niet aan want het moet altijd alleen maar zo open mogelijk en zo jong mogelijk.

Ik ben niet preuts, maar Rutgers zit gewoon aan de uiterste kant van hoe mensen over kinderen en seksualiteit denken. Ik wil ze niet extremetisch noemen omdat het de verkeerde lading heeft, maar ze zijn wel zo'n beetje de SGP of de Jehova's getuigen van de vrije seks. Volgens die kun je ook niet jong genoeg beginnen met de vrees voor god erin rammen. Ik vind dat dat meningsverschil er mag zijn, maar Rutgers maakt wel de lespakketten voor een heleboel scholen, en haalt niet alleen filmpjes weg, maar wijzigt ook snel dingen na ophef.

En dat is ook gewoon een naar trekje van de progressiefsten in deze, ze willen dat een zaak van leerkracht en kind maken omdat ze het beter menen te weten dan de ouders en die er een beetje buiten houden.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 28 maart 2023 @ 20:26:44 #19
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_208571744
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:24 schreef Vis1980 het volgende:

[..]
Wat is dit nu weer voor onzin? Dit is dan ook geen echte vraag, want het slaat nergens op. Als je in het onderwijs meer zou luisteren naar mensen die boos zijn, schreeuwen, onwaarheden verkondigen en zich op laten naaien door het wokespook dan naar mensen die er jaren voor gestudeerd hebben, dan is dat toch in alle gevallen onwenselijk?

Zou mooi zijn, tijdens een operatie, in plaats van een expert zijn gaan te laten gaan, laat je die schreeuwkut van TokTok de operatie doen...nee, goed idee! Dat weet jij ook wel, maar op de een of andere manier lijkt het een strijd voor je, maar wees gerust, seksuele voorlichting is niet woke.
wokespook... :')

En uh ja, dat is dus precies wat ik elders in deze draad heb gezegd: seksuele voorlichting is niet woke.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  dinsdag 28 maart 2023 @ 20:28:55 #20
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_208571773
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:25 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]
Het is wel de Rutgers stichting die dit kind zijn privacy niet gunt, zowel door die opdringere seksuele helicopter mom aan te moedigen, als door het gewoon op internet te pleuren. Dat kind kan daar later nog mee lastiggevallen worden, maar daar denkt Rutgers niet aan want het moet altijd alleen maar zo open mogelijk en zo jong mogelijk.

Ik ben niet preuts, maar Rutgers zit gewoon aan de uiterste kant van hoe mensen over kinderen en seksualiteit denken. Ik wil ze niet extremetisch noemen omdat het de verkeerde lading heeft, maar ze zijn wel zo'n beetje de SGP of de Jehova's getuigen van de vrije seks. Volgens die kun je ook niet jong genoeg beginnen met de vrees voor god erin rammen. Ik vind dat dat meningsverschil er mag zijn, maar Rutgers maakt wel de lespakketten voor een heleboel scholen, en haalt niet alleen filmpjes weg, maar wijzigt ook snel dingen na ophef.

En dat is ook gewoon een naar trekje van de progressiefsten in deze, ze willen dat een zaak van leerkracht en kind maken omdat ze het beter menen te weten dan de ouders en die er een beetje buiten houden.
Och toch, nou gaat het je ineens over het kind?
Het kan prima zijn dat de ouders dit gesprek allang gehad hebben met het kind en het kind een stuk minder van slag is dan jij, maar kennelijk is het grootste gevaar voor dit kind dat andere mensen het kind met dit stukje acteerwerk gaan lastigvallen.... wat een tuig, fijn dat je dat soort mensen veroordeelt.
Wullie bin KOEL Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  dinsdag 28 maart 2023 @ 20:30:56 #21
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208571802
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:08 schreef Akathisia het volgende:

[..]
Experts zijn experts op het gebied van een beperkt en klein domein, terwijl er zoveel is dat raakvlakken heeft met zoveel meer. In dit geval bijvoorbeeld iets (kleins) als ethiek, en de wens van ouders de eigen te leidend te laten zijn in de vorming van hun kinderen.
Nee, ik zie vooral mensen zonder kinderen schuimen. Stel als ouder wil je niet dat je kind rekenen leert, is dat dan ook goed? Het heeft allemaal met ontwikkeling te maken. Wat zich nu afspeelt is echt niets anders dan ineens boos worden over iets dat we al decennia doen, maar omdat Baudet en social media mongolen ineens roepen dat kinderen pornoles krijgen. Dat ging dan van origine uit van de USA, maar net als met het wokespook, fraude tijdens verkiezingen en andere hippe termen in boze losers land. wordt dit dan 1 op 1 overgenomen en dan zou het ineens hier ook aan de hand zijn.

En dan krijgen we enorme losers die eerst niet eens weten dat kinderen voor hun 14e al ongesteld kunnen worden en op meerdere vlakken laten zien niet eens te begrijpen wat seksuele voorlichting is, witheet worden omdat een of ander schreeuwen wijf iets staat te blren op tiktok.

Uiteindelijk is het allemaal 'oorlog tegen de wetenschap', door sukkels die jaren van studie en onderzoek afdoen als een mening.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  dinsdag 28 maart 2023 @ 20:32:01 #22
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208571817
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:26 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]
wokespook... :')

En uh ja, dat is dus precies wat ik elders in deze draad heb gezegd: seksuele voorlichting is niet woke.
Wat zit je dan raar te doen over experts?
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
pi_208571825
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:24 schreef Vis1980 het volgende:
Dit is dan ook geen echte vraag,
Het is wel een echte vraag, maar je bent er bang voor omdat het impliciet de vraag is waar jij de grens trekt, en waar ouders nog wl leidend in mogen zijn. Experts denken wellicht ook beter te weten of moedermelk wel of niet vers uit de tiet moet komen, welke correctiemethoden op welke leeftijd op welke exacte wijze toegepast moeten worden, welke kleren het beste passen, op welke wijze de eerste woordjes geleerd moeten worden, welke gezichtsindrukken in de wieg het beste effect sorteren op de ontwikkeling van het sociaal vermogen, welk soort ervaringen/vriendjes goed/slecht zijn, etc etc.. Waarom zou je dat allemaal overlaten aan ouders die naar schreeuwende tokkies op TikTok kijken? Nee, ik zou op het moment van conceptie de moeder in een maakbaarheidsexpertmangel flikkeren opdat het kind in de ''ideale'' omstandigeden tot vermeende perfectie gevormd kan worden.

[ Bericht 2% gewijzigd door Akathisia op 28-03-2023 20:48:13 ]
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
  dinsdag 28 maart 2023 @ 20:33:29 #24
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_208571831
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:32 schreef Vis1980 het volgende:

[..]
Wat zit je dan raar te doen over experts?
Niets.

Je reactie leest vooral als pleidooi om 'experts' vooral in te zetten waar eventueel ook nog gewoon ouders misschien iets met de opvoeding van hun kind willen. Mogen ze dat?
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  dinsdag 28 maart 2023 @ 20:33:59 #25
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_208571841
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:30 schreef Vis1980 het volgende:

[..]
Nee, ik zie vooral mensen zonder kinderen schuimen. Stel als ouder wil je niet dat je kind rekenen leert, is dat dan ook goed? Het heeft allemaal met ontwikkeling te maken. Wat zich nu afspeelt is echt niets anders dan ineens boos worden over iets dat we al decennia doen, maar omdat Baudet en social media mongolen ineens roepen dat kinderen pornoles krijgen. Dat ging dan van origine uit van de USA, maar net als met het wokespook, fraude tijdens verkiezingen en andere hippe termen in boze losers land. wordt dit dan 1 op 1 overgenomen en dan zou het ineens hier ook aan de hand zijn.

En dan krijgen we enorme losers die eerst niet eens weten dat kinderen voor hun 14e al ongesteld kunnen worden en op meerdere vlakken laten zien niet eens te begrijpen wat seksuele voorlichting is, witheet worden omdat een of ander schreeuwen wijf iets staat te blren op tiktok.

Uiteindelijk is het allemaal 'oorlog tegen de wetenschap', door sukkels die jaren van studie en onderzoek afdoen als een mening.
Dit.

Het is ronduit stuitend en er wordt idd het hardst geschreeuwd door mensen die helemaal geen kinderen hebben of een kind hebben dat nog niet naar school gaat. Geen flauw idee van de belevingswereld van kinderen.
Wullie bin KOEL Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  dinsdag 28 maart 2023 @ 20:34:15 #26
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208571844
quote:
14s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:19 schreef Akathisia het volgende:

[..]
Uitstekende vergelijking. Eigenlijk ook gewoon precies hetzelfde. Piemel (1) + kut (1) = baby (2).
Zie je, jij denkt meteen aan de daad. Daarmee ben je in de pubertijd blijven hangen. Piemel en kut, hihi.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  dinsdag 28 maart 2023 @ 20:37:00 #27
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208571897
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:32 schreef Akathisia het volgende:

[..]
Het is wel een echte vraag, maar je bent er bang voor omdat het impliciet de vraag is waar jij de grens trekt, en waar ouders nog wl leidend in mogen zijn. Experts denken wellicht ook beter te weten of moedermelk wel of niet vers uit de tiet moet komen, welke correctiemethoden op welke leeftijd op welke exacte wijze toegepast moeten worden, welke kleren het beste passen, op welke wijze de eerste woordjes geleerd moeten worden, welke gezichtindrukken in de wieg het beste effect sorteren op de ontwikkeling van het sociaal vermogen, welk soort ervaringen/vriendjes goed/slecht zijn, etc etc..
Zullen we baby's direct afleveren bij experts? vind jij een echte vraag. Het is een kinderachtige, suggestieve vraag, waar niemand ja op denkt. Toch maak je gebruik van vele experts in die tijd.

Ik ben bang voor een vraag die nergens op slaat?

Haha, wetenschap is ook maar een mening en vooral evil. Wat een domheid.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
pi_208571968
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:37 schreef Vis1980 het volgende:

Haha, wetenschap is ook maar een mening en vooral evil. Wat een domheid.
Ik vrees dat het vooral je eigen onkunde is waardoor je de talloze subjectieve lagen en onzekerheden in de wetenschappelijke interpretaties van experts niet ziet. Dat is waarschijnlijk ook waarom je niet begrijpt dat 'de wetenschap' geen waarden schept, en tot normvorming enkel een (immer altijd onder voorbehoud staand) middel is. De keuze om het e.e.a. aan kinderen op te dringen is m.a.w. geen wetenschappelijk maar een normatief besluit, dat veel meer omhelst (of dient te omhelzen) dan het beperkte (en door belangen gestuwde) perspectief van de expert.
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
  dinsdag 28 maart 2023 @ 20:47:14 #29
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208572012
Bij strenge religies mag je ook niet over seksualiteit praten en op bepaalde functies mag je zelfs nooit seksuele handelingen verrichten. Nee, dat hebben ze goed gezien, alleen jammer dat in de hele geschiedenis van religie blijkt dat dit nou niet echt fijne toestanden heeft opgeleverd. Want ja, het wegstoppen en er niet over praten, dat werkt altijd!

Ik zou juist trots zijn op het lage aantal tienerzwangerschappen en de bakken vol ellende die daarmee voorkomen zijn. Nogmaals, ik zag Flodder in groep 7/8, daar werd in geneukt, er zat naakt in en geen ouder die daar klachten over had. Maar nu ineens zegt een of andere lamlul iets op social media en doet men net alsof we kinderen mishandelen.

Ik lees vaak terug van veel mensen op het forum dat we het zo goed hadden in de jaren '80 en '90, waar openheid over seksualiteit juist als iets werd gezien waar we dingen beter deden dan andere landen. Die preutse Amerikanen en sommige stranden waar je niet topless mocht liggen, wij vonden het maar primitief. Nu zien heel veel mensen ons graag weer terug gaan naar taboes en preutsheid.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  dinsdag 28 maart 2023 @ 20:48:00 #30
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208572021
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:43 schreef Akathisia het volgende:

[..]
Ik vrees dat het vooral je eigen onkunde is waardoor je de talloze subjectieve lagen en onzekerheden in de wetenschappelijke interpretaties van experts niet ziet. Dat is waarschijnlijk ook waarom je niet begrijpt dat 'de wetenschap' geen waarden schept, en tot normvorming enkel een (immer altijd onder voorbehoud staand) middel is. De keuze om het e.e.a. aan kinderen op te dringen is m.a.w. geen wetenschappelijk maar een normatief besluit, dat veel meer omhelst (of dient te omhelzen) dan het beperkte (en door belangen gestuwde) perspectief van de expert.
Vind jij dat we bijvoorbeeld rekenen opdringen aan de kinderen op school? En op wie vertrouw je meer tijdens een operatie? Iemand met kennis van zaken en expertise of Truus op de hoek van de straat?
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
pi_208572039
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:48 schreef Vis1980 het volgende:
Vind jij dat we bijvoorbeeld rekenen opdringen aan de kinderen op school?
Ik vind dat we rekenen aan kinderen opdringen aan kinderen op school, en ik vind dat een goed iets, maar niet omdat er misschien iemand ooit een paper heeft geschreven waarom dat goed zou zijn.
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
  dinsdag 28 maart 2023 @ 20:50:17 #32
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208572049
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:49 schreef Akathisia het volgende:

[..]
Ik vind dat we rekenen aan kinderen opdringen aan kinderen op school, en ik vind dat een goed iets, maar niet omdat er misschien iemand ooit een paper heeft geschreven waarom dat goed zou zijn.
Waarom dan wel?
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
pi_208572071
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:50 schreef Vis1980 het volgende:

[..]
Waarom dan wel?
Daar ligt een heel scala aan morele en ideologische overtuigingen aan ten grondslag. Enkele daarvan botsen met anderen, maar onder de streep verkies ik dwangmatige element boven bijvoorbeeld de optie om het kinderen niet te leren, of om het over te laten aan ouders. Ik steun het in ieder geval niet omdat wiskunde-experts het aanraden, of omdat ik somehow zou denken dat het advies om dit te doen van wiskunde-experts zlf wetenschappelijk zou zijn.
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
pi_208572157
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 19:12 schreef MatthijsDJ het volgende:

[..]
Ffs hoevaak moeten de experts en ouders in dit topic nog uitleggen dat het vrij logisch om te bespreken is met een vier jarige.
Nou heel veel ouders zien dat toch net ff anders hoor, toen ik 4 was kleurde ik Bobo kleurplaten in en leerde ik binnen de lijntjes tekenen. Weet niet wat voor openminded school jij hebt gezeten waar dat soort dingen werden besproken :X
blablablabla
  dinsdag 28 maart 2023 @ 20:59:39 #35
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_208572159
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:47 schreef Vis1980 het volgende:
Bij strenge religies mag je ook niet over seksualiteit praten en op bepaalde functies mag je zelfs nooit seksuele handelingen verrichten. Nee, dat hebben ze goed gezien, alleen jammer dat in de hele geschiedenis van religie blijkt dat dit nou niet echt fijne toestanden heeft opgeleverd. Want ja, het wegstoppen en er niet over praten, dat werkt altijd!

Ik zou juist trots zijn op het lage aantal tienerzwangerschappen en de bakken vol ellende die daarmee voorkomen zijn. Nogmaals, ik zag Flodder in groep 7/8, daar werd in geneukt, er zat naakt in en geen ouder die daar klachten over had. Maar nu ineens zegt een of andere lamlul iets op social media en doet men net alsof we kinderen mishandelen.

Ik lees vaak terug van veel mensen op het forum dat we het zo goed hadden in de jaren '80 en '90, waar openheid over seksualiteit juist als iets werd gezien waar we dingen beter deden dan andere landen. Die preutse Amerikanen en sommige stranden waar je niet topless mocht liggen, wij vonden het maar primitief. Nu zien heel veel mensen ons graag weer terug gaan naar taboes en preutsheid.
Ik woonde in 1985/1986 in de VS en las een artikel in Time Magazine over tienerzwangerschappen onder blanke meisjes en daarin werd NL expliciet genoemd.
Het aantal tienerzwangerschappen onder blanke blanke meisjes in de VS was 3 keer zo hoog als in Frankrijk en 6 keer zo hoog als in NL.

Dat had dus inderdaad met onze openheid over seksualiteit te maken.
Wullie bin KOEL Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  dinsdag 28 maart 2023 @ 21:04:42 #36
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_208572221
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:59 schreef Elan het volgende:

[..]
Nou heel veel ouders zien dat toch net ff anders hoor, toen ik 4 was kleurde ik Bobo kleurplaten in en leerde ik binnen de lijntjes tekenen. Weet niet wat voor openminded school jij hebt gezeten waar dat soort dingen werden besproken :X
Okay, dus jij hebt een kind van 4 dat met zichzelf zit te spelen en je legt kind niet uit dat dat op sommige plekken en momenten wel kan en op andere plekken en momenten niet?
Wullie bin KOEL Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_208572331
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 21:04 schreef Leandra het volgende:
Okay, dus jij hebt een kind van 4 dat met zichzelf zit te spelen en je legt kind niet uit dat dat op sommige plekken en momenten wel kan en op andere plekken en momenten niet?
Heb jij je kind dat laten uitleggen door experts of nam jij als burger en ouder zlf de verantwoordelijkheid om je kroost dat mee te geven?
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
  dinsdag 28 maart 2023 @ 21:19:35 #38
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208572381
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:59 schreef Elan het volgende:

[..]
Nou heel veel ouders zien dat toch net ff anders hoor, toen ik 4 was kleurde ik Bobo kleurplaten in en leerde ik binnen de lijntjes tekenen. Weet niet wat voor openminded school jij hebt gezeten waar dat soort dingen werden besproken :X
Toen jij 4 was zat je ook wel eens aan je piemel.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  dinsdag 28 maart 2023 @ 21:20:53 #39
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208572394
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 21:15 schreef Akathisia het volgende:

[..]
Heb jij je kind dat laten uitleggen door experts of nam jij als burger en ouder zlf de verantwoordelijkheid om je kroost dat mee te geven?
Ik lees toch vaak hier tussen de comments dat je dat niet moet doen voordat ze pas 15 zijn, tot die tijd ,moet je ze daar niet mee lastig vallen en lekker kind laten zijn.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
pi_208572440
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 21:20 schreef Vis1980 het volgende:
Ik lees toch vaak hier tussen de comments dat je dat niet moet doen voordat ze pas 15 zijn, tot die tijd ,moet je ze daar niet mee lastig vallen en lekker kind laten zijn.
Misschien raakt dit wel de kern: de effecten van zoiets toelaten zou vooral schade toebrengen mdat er al subjectief bepaalde maatschappij-goedgekeurde gedragingen bestaan. Het loslaten van experts, die zich dus hebben toegespitst op de effecten bnnen een status quo, op elk aspect van de vorming, is de facto de verankering van de maatschappelijke inrichting. Een uitstekend fundament voor een technocratische samenleving.
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
pi_208572446
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:28 schreef Leandra het volgende:

[..]
Och toch, nou gaat het je ineens over het kind?
Het gaat altijd om het kind. Wat de leerkrachten allemaal wel niet zouden willen opdringen is irrelevant.

quote:
Het kan prima zijn dat de ouders dit gesprek allang gehad hebben met het kind en het kind een stuk minder van slag is dan jij, maar kennelijk is het grootste gevaar voor dit kind dat andere mensen het kind met dit stukje acteerwerk gaan lastigvallen.... wat een tuig, fijn dat je dat soort mensen veroordeelt.
Ja, kinderen zijn weleens gemeen tegen andere kinderen. De helicopterleerkrachten die denken dat zij de gehele seksuele vorming van het kind naar hun inzicht moeten doen respecteren de privacy van kinderen niet. Los van dat ze zich het terrein van de ouders binnendringen, dringen ze ook het terrein van de kinderen binnen. Ze hebben misschien al porno gezien dus moeten we daarmee aan de slag. Maar dan begeef je je in de meest intieme privesfeer van het kind, en laat je ze niet met leeftijdgenoten hun gang gaan.

Wat mensen niet zien is dat de stroming die niet alleen het alleropenst op de allerjongste leeftijd is en die ook het meest bemoeiziek is het heel hard naar hun kant aan het trekken is. Min of meer aan het zicht onttrokken. Die mag je best terug in hun hok zetten.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 28 maart 2023 @ 21:26:01 #42
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208572450
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:33 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]
Niets.

Je reactie leest vooral als pleidooi om 'experts' vooral in te zetten waar eventueel ook nog gewoon ouders misschien iets met de opvoeding van hun kind willen. Mogen ze dat?
Nee, nogmaals, het argument is niet 'dat willen de ouders zelf doen', maar 'je moet kinderen er niet mee lastig vallen totdat ze X-leeftijd hebben'. In veel huizen is seksualiteit keihard een taboe, ook nog in deze tijd. Al decennia geleden zijn we begonnen met seksuele voorlichting,. met zeer prettige resultaten. Vroeger moest je gewoon je mond dichthouden als kind als je vragen had. Ik hoor mijn ouders nog wel eens zeggen 'vroeger moesten wij onze mond houden thuis' alsof dat een positief iets was, maar ze hebben het allemaal als verschrikkelijk ervaren. Het blijkt gewoon dat veel kinderen soms op hun 15e niet eens weten hoe dat werkt met hun lichaam, ondanks dat ouders jaren de tijd hebben gehad dat bij te brengen,. maar veel ouders zijn zelf enorm lomp op het gebied van seksualiteit. Kijk alleen maar eens naar hoeveel mensen in dit topic alleen al seksualiteit verwarren met penetreren en porno.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  dinsdag 28 maart 2023 @ 21:27:08 #43
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208572461
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 21:25 schreef Weltschmerz het volgende:
Maar dan begeef je je in de meest intieme privesfeer van het kind, en laat je ze niet met leeftijdgenoten hun gang gaan.
Dat zal fijn worden als ze niet eens weten wat een condoom is.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  dinsdag 28 maart 2023 @ 21:28:00 #44
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_208572471
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 21:15 schreef Akathisia het volgende:

[..]
Heb jij je kind dat laten uitleggen door experts of nam jij als burger en ouder zlf de verantwoordelijkheid om je kroost dat mee te geven?
Dat filmpje gaat over een ouder/kind situatie, maar als de ouder verzaakt is het prima dat het op school klassikaal besproken wordt, en als de ouder dat gesprek al met het kind gehad heeft is er ook niets raars aan dat het klassikale bespreken op school.
Wullie bin KOEL Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  dinsdag 28 maart 2023 @ 21:28:07 #45
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208572475
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 21:27 schreef Vis1980 het volgende:

[..]
Dat zal fijn worden als ze niet eens weten wat een condoom is.
quote:
Wat mensen niet zien is dat de stroming die niet alleen het alleropenst op de allerjongste leeftijd is en die ook het meest bemoeiziek is het heel hard naar hun kant aan het trekken is. Min of meer aan het zicht onttrokken. Die mag je best terug in hun hok zetten.
Welke stroming is dat eigenlijk? En zijn die daar decennia geleden mee begonnen op scholen of is dat dan weer een andere groep?
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  dinsdag 28 maart 2023 @ 21:31:45 #46
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208572516
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 21:28 schreef Leandra het volgende:

[..]
Dat filmpje gaat over een ouder/kind situatie, maar als de ouder verzaakt is het prima dat het op school klassikaal besproken wordt, en als de ouder dat gesprek al met het kind gehad heeft is er ook niets raars aan dat het klassikale bespreken op school.
Ouders krijgen er ook ondersteuning bij, bijvoorbeeld met dat boekje waar wappies van denken dat het voor kinderen is. Voor veel ouders is het ook niet makkelijk, vooral ouders die uit streng religieuze hoeken komen, die weten niet wat ze tegen hun kinderen moeten zeggen bij vragen en die krijgen hulp in het onderwerp. Het is echt lachwekkend dat wappies door blijven wapperen, ondanks dat al meerdere keren is aangegeven dat niet alles wat men beweert ook waar is, en dat veel van die dingen juist hulpmiddel voor ouders zijn. Het nodigt ook uit om thuis vragen te gaan stellen, waardoor een kind daar ook mee verder ontwikkeld.

Het is allemaal zoveel genuanceerder dan 'KiNderEn KijKen PoRnO!!1!!', het zou eens fijn zijn als men zich er eens in ging verdiepen.Ik vind het echt oprecht dom dat men niet even verder kijkt en nu echt denkt dat we hier kinderen aan het mishandelen zijn.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
pi_208572622
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 19:59 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]
Als ouders ja.
Dat filmpje gaat ook over ouders die dingen bespreken met hun eigen kind.

Het zijn voorbeelden van wat je tegen kan komen en hoe je daar mee om kan gaan.

Die 4(?) jarige friemelt weleens. Daar even een beetje over praten is niet verkeerd. Dat het ok is dat fijn te vinden, maar niet op school of midden in de huiskamer. Dat dat prive is.

De voorbeelden zijn bedoeld om na te denken over hoe ga ik om met de ontwikkeling van mijn kind?
Hoe ga ik om met grenzen aangeven zonder perongelijk een fout gevoel over zichzelf mee te geven?
pi_208572664
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 21:31 schreef Vis1980 het volgende:

Het is allemaal zoveel genuanceerder dan 'KiNderEn KijKen PoRnO!!1!!', het zou eens fijn zijn als men zich er eens in ging verdiepen.Ik vind het echt oprecht dom dat men niet even verder kijkt en nu echt denkt dat we hier kinderen aan het mishandelen zijn.
Moet jij zeggen met je geblaat tegen stropoppen met je vingers in je horen. Je bent nog niet op n argument ingegaan. Alleen maar gewauwel tegen zwarte kousen en FvD-ers en hun door jou verzonnen ideeen. .
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 28 maart 2023 @ 21:51:01 #49
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208572789
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 21:43 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]
Moet jij zeggen met je geblaat tegen stropoppen met je vingers in je horen. Je bent nog niet op n argument ingegaan. Alleen maar gewauwel tegen zwarte kousen en FvD-ers en hun door jou verzonnen ideeen. .
Mooi staaltje projectie.

Nu blijkt dat boek al niet voor kinderen te zijn maar voor ouders, dat filmpje geen juf te zijn maar een moeder ter ondersteuning voor andere ouders. Maar nee, dat negeren we voor het gemak totaal, 'School is evil!!'
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
pi_208573422
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 21:40 schreef Cause-mayhem2 het volgende:

[..]
Dat filmpje gaat ook over ouders die dingen bespreken met hun eigen kind.

Het zijn voorbeelden van wat je tegen kan komen en hoe je daar mee om kan gaan.

Die 4(?) jarige friemelt weleens. Daar even een beetje over praten is niet verkeerd. Dat het ok is dat fijn te vinden, maar niet op school of midden in de huiskamer. Dat dat prive is.

De voorbeelden zijn bedoeld om na te denken over hoe ga ik om met de ontwikkeling van mijn kind?
Hoe ga ik om met grenzen aangeven zonder perongelijk een fout gevoel over zichzelf mee te geven?
Dat. Alleen dat. Het zijn de eigen ouders (zelfs 2 papa’s), niks leerkrachten, niks klassikaal.

Het enige wat ik wel tenenkrommend vind, is dat het weinig interactief is.

Die moeder die haar 9-jarige dochtertje uitlegt wat een clitoris en zaadlozing is enzo, dat meiske knikt alleen maar instemmend op de monologe uitleg van moeder maar echt gemakkelijk lijkt ze er niet bij.

Net zo dat 4-jarige jochie wat welhaast moet ‘toegeven’ wel eens aan z’n piemeltje te zitten.

Denk niet dat de aanleiding vragen van de kinderen zelf was. Nogal ‘docerend’.

Idee is goed, de uitwerking nogal geforceerd.

Maar om dat allemaal nou als de grootste gorigheid weg te zetten ….. welnee
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')