abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_208568582
Niet mijn OP


Allen,

Behalve over veelal zakelijke manoeuvres en heuglijke onderwerpen die geheel passen in onze *) kringen, werd afgelopen zondag bij de koffie c_/ na de mis in Haarlem :Y) :9 gezamenlijk nog gesproken over doodnormale maatschappelijke 'perikelen' bij jeugdigen. *)
Zowel leden van de plaatselijke parochie en enkele collega's uit de zakenwereld, m'n partner en ikzelf uiteraard *), hadden het hierbij dan ook over de zogeheten 'Week van de Lentekriebels'. ;) Dat was naar aanleiding van aan ons op de Zuid-as gelieerde onderwijstakken ter educatie en het onderwijzen van jeugdigen en subsidieoverwegingen voor Rutgers in het kader van dit speciale 'leervak'. :7~

Omdat er in samenspraak met het ministerie, evenals met veel grote andere organisaties en bedrijven 8} *), ook al geruime tijd een goede samenwerking bestaat met het basisonderwijs, voortgezet onderwijs :s) :s) :s) en diverse andere hogere scholen als de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam op steenworp afstand, kwam dit onderwerp vorige week al ter sprake tijdens een borrel B:)B :Y) op goede locatie. *) Er is op diverse scholen in NL meer aandacht voor lessen 'seksuele vorming' omdat lang niet alle ouders van jeugdige kinderen daar altijd even 'handig' in lijken te zijn. :|W
Wij hebben in samenspraak met het ministerie FvD-leider Baudet in het bijzonder hierover verder niets gevraagd *), al toonden anderen toch veel belangstelling in het onderwerp 'lentekriebelweek'. ;)

Wat u? Het onderwerp gooide bij diverse voorstanders namelijk best hoge ogen en is deze week reeds van start gegaan. *) Dus een reden temeer om dit speciale 'pakket' op deze scholen grootscheeps en succesvoller uit te gaan rollen om jeugdigen weerbaar te maken voor in een later stadium. :s) :s) :s)
Maar uiteraard dus ook om hen tijdig te leren wat er allemaal gebeurt met het opgroeiende lichaam richting pubertijd *O* en daar straks misschien beter mee om te kunnen gaan :9, want jong geleerd is oud O~) gedaan. *)

Dat er behalve voor ouders hierbij voor het basisonderwijs ook een duidelijk rol ligt moge duidelijk zijn. Verder is het inderdaad raadzaam dat ouders die hier zo hun bedenkingen bij hebben :|W, of zich zorgen maken :o, tijdig in overleg gaan met de basisschool in kwestie. ^)
Let wel dat er selectief te werk wordt gegaan en er in dit kader verschillende lespakketten in hun soort zullen komen voor verschillende groepen. Dat ook bepaalde partijen waaronder de PVV het nu allemaal wat vroeg vinden was mij ook reeds bekend, maar mag deze prima ontwikkeling voor jeugdigen niet echt drukken. *)

Maar goed, al met al lijkt de zogeheten 'Week van de Lentekriebels' best toekomst te hebben oO<, toch zal men enige mate van voorzichtigheid moeten betrachten in hoe men het brengt. De ene school of leraar is tenslotte de andere niet, en hetzelfde geldt ook voor de grote diversiteit aan kinderen omdat iedereen in wezen uniek is. ;)
Het nieuwe lesrooster geniet na enige aarzeling uiteraard de goedkeuring van veel politieke partijen, waaronder de VVD en van ons op goede locatie te Haarlem :Y) en Amsterdam Zuid. :7~

Fijne avond!

Scjvb

====

quote:
NOS Nieuws • Vandaag, 18:03

ANP

Ouders die zich zorgen maken over de lessen seksuele vorming in de Week van de Lentekriebels kunnen het best contact opnemen met de school, adviseert minister Wiersma voor Primair en Voortgezet Onderwijs. Basisscholen hebben uitdrukkelijk een rol in de seksuele vorming en de seksuele weerbaarheid van kinderen, zegt hij.

"We hebben met zijn allen bepaald dat seksuele vorming tot de leerdoelen behoort, dus dan is het logisch dat daar les over wordt gegeven", zei hij in de Tweede Kamer. Hoe zij dat invullen bepalen schoolbesturen, leerkrachten en ouders.

De onderwijsminister was uitgenodigd bij het Vragenuurtje omdat FvD-leider Baudet tegen de lespakketten van de Week van de Lentekriebels is. Die werden ook dit jaar weer ontwikkeld door kenniscentrum Rutgers. Volgens Baudet worden kinderen vanaf vier jaar daarin "aangespoord" om over volwassen seksueel gedrag en geslachtsverandering te praten. Over het extra lesmateriaal over het vrouwelijk geslachtsdeel is hij ook niet te spreken. Ook andere partijen hadden vragen.

Wensen en grenzen

Wiersma wijst erop dat de lentekriebel-lessen per leeftijd verschillen en vooral tot doel hebben kinderen wijzer en weerbaarder te maken. "Bij groep 2 gaat het bijvoorbeeld over verschillen tussen jongens en meisjes, wensen en grenzen. Ik vind het, ook als ouder, belangrijk dat kinderen dit leren."

Ook lessen over menstruatie en zaadlozing voor kinderen die daar gezien hun leeftijd mee te maken krijgen, of over verliefdheid en begrijpen wat liefde is, horen bij de leerdoelen van het onderwijs, zegt Wiersma. "Als er kinderen zijn die dit thuis niet leren, en het mag ook niet op school, waar dan wel?"

Week van de Lentekriebels leidt vaker tot vragen
Bij Rutgers komen elk jaar vragen van bezorgde ouders binnen over de themaweek en de lessen. "Dit jaar zijn het er meer omdat er nepnieuws over wordt verspreid, bijvoorbeeld over kleuters en seksuele handelingen", zegt ontwikkelaar Luc Lauwers. In het pakket voor groep 7 en 8 zit wel informatie over seks, veilige seks en seksuele weerbaarheid.

"Kinderen worden nergens toe aangezet, het speelt gewoon. Ze hebben mobieltjes en zien van alles. Leerkrachten kunnen het lespakket naar eigen inzicht gebruiken voor de vragen die er bij hun leerlingen leven."

Ook Lobke Vlaming van Stichting Ouders en Onderwijs zegt dat er dit jaar iets meer vragen binnenkomen, al is de week nog maar net begonnen. "Het enige wat wij kunnen adviseren is: ga met de school praten. Dat hebben ouders vaak nog niet gedaan", zegt zij. In veel gevallen van bezorgde ouders hebben de scholen ze niet vooraf verteld over de lessen seksuele vorming.


Verkeerd gebruik van de lespakketten zou Wiersma niet goed vinden, maar of dat gebeurt weet hij niet. De Week van de Lentekriebels is geen lesmateriaal van de overheid. Ongeveer een derde tot de helft van de scholen kiest voor dit pakket. Er zijn ook andere lespakketten, bijvoorbeeld Wonderlijk gemaakt, voor "seksuele vorming vanuit een christelijke levensvisie".

De minister kon de zorgen bij een aantal politieke partijen niet wegnemen. Denk zegt "talloze mails" van bezorgde ouders te hebben binnengekregen omdat ze bang zijn dat hun kind van vier of vijf jaar geslachtsdelen en seks voorgeschoteld krijgt. En de PVV vindt lessen over seksualiteit in groep 7 en 8 wel wat vroeg.

In een bubbel opvoeden

De SGP vindt dat seksuele opvoeding in de eerste plaats binnen het gezin hoort. De partij wilde weten of de minister de subsidie voor Rutgers in gaat trekken.

Dat is Wiersma niet van plan, en seksuele opvoeding alleen door ouders vindt hij ook geen goed idee. "De samenleving wordt er niet beter van als we kinderen te veel in een bubbel opvoeden en ze pas loslaten als ze twaalf zijn." Hij gaat het lesmateriaal bij Rutgers opvragen en nader bestuderen.

Inmiddels is de Week van de Lentekriebels op veel scholen van start gegaan en praten leerlingen bijvoorbeeld over wat zij fijn of niet fijn vinden in contact met andere mensen en hoe zij dit kunnen bespreken. Het Jeugdjournaal maakte deze reportage:


© https://nos.nl/artikel/24(...)eerdoel-van-kinderen


[ Bericht 1% gewijzigd door sp3c op 28-03-2023 19:40:20 ]
  dinsdag 28 maart 2023 @ 18:44:26 #2
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208570005
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 21:44 schreef Elan het volgende:

[..]
Ik geloof liever bezorgde ouders op wat voor platform dan ook dan de onzin die jij hier allemaal uit je dikke duim aan het verkondigen bent.

Dat meisjes jong ongesteld worden heeft ook niks te maken met deze campagne met lentekriebels. Dat is gewoon seksueel getint materiaal delen met kleine kinderen.
Man, man. Eerst kom je zogenaamd vragen stellen, dan kom je tot de conclusie dat er eigenlijk niets veranderd is op het gebied van seksuele voorlichting. Dan maakt iemand een nietszeggend filmpje, je weet niet eens of ze kinderen heeft en dan is dat weer de wind waar je mee meewaait.

Daarna trek je de conclusie dat de campagne gaat om 'seksueel getint materiaal te delen met kleine kinderen';

Zie hier de meest idiote manier van denken en je lijkt er nog trots op te zijn ook. Wat een droeftoeterij.Waarom zou dat in hemelsnaam het doel zijn achter de campagne? Dan moet je toch echt intelligentiearm zijn.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
pi_208570109
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 18:44 schreef Vis1980 het volgende:

[..]
dan kom je tot de conclusie dat er eigenlijk niets veranderd is op het gebied van seksuele voorlichting. Dan maakt iemand een nietszeggend filmpje, je weet niet eens of ze kinderen heeft en dan is dat weer de wind waar je mee meewaait.

Daarna trek je de conclusie dat de campagne gaat om 'seksueel getint materiaal te delen met kleine kinderen';

Zie hier de meest idiote manier van denken en je lijkt er nog trots op te zijn ook. Wat een droeftoeterij.Waarom zou dat in hemelsnaam het doel zijn achter de campagne? Dan moet je toch echt intelligentiearm zijn.
Er is best veel verontwaardiging bij ouders hoor, wellicht was die vrouw vanwege haar reputatie of zo of omdat het op TikTok stond geen goed voorbeeld maar ze staat niet bepaald alleen in haar aantijgingen jegens de voorlichting:Wtf is dit bijvoorbeeld voor idioterie om met 4-jarigen te bespreken?? En ja dat filmpje is inmiddels weg, maar het heeft er dus wel gestaan :')

Dit gaat veel verder dan de praktische verhaaltjes die voorbij kwamen met voorbeelden van lichamelijk ontwikkeling, en bovendien waren die voor groep 7/8 . Daar zou ik als ouder niet op zitten te wachten eerlijk gezegd.

quote:
Man, man. Eerst kom je zogenaamd vragen stellen,
Omdat ik de hele ontstane commotie niet begreep, begreep dat het om bestaande leermodules ging en om oudere kinderen. Wat ik nu lees en zie vind ik wel shocking.
blablablabla
pi_208570419
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 18:53 schreef Elan het volgende:

[..]
Er is best veel verontwaardiging bij ouders hoor, wellicht was die vrouw vanwege haar reputatie of zo of omdat het op TikTok stond geen goed voorbeeld maar ze staat niet bepaald alleen in haar aantijgingen jegens de voorlichting:

[ afbeelding ]

Wtf is dit bijvoorbeeld voor idioterie om met 4-jarigen te bespreken?? En ja dat filmpje is inmiddels weg, maar het heeft er dus wel gestaan :')

Dit gaat veel verder dan de praktische verhaaltjes die voorbij kwamen met voorbeelden van lichamelijk ontwikkeling, en bovendien waren die voor groep 7/8 . Daar zou ik als ouder niet op zitten te wachten eerlijk gezegd.
[..]
Omdat ik de hele ontstane commotie niet begreep, begreep dat het om bestaande leermodules ging en om oudere kinderen. Wat ik nu lees en zie vind ik wel shocking.
Ffs hoevaak moeten de experts en ouders in dit topic nog uitleggen dat het vrij logisch om te bespreken is met een vier jarige.
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
pi_208571153
Nu snap ik waarom onze maatschappij vastloopt: alle experts zitten op Fok! :7
  Beste debater 2022 dinsdag 28 maart 2023 @ 19:59:25 #6
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_208571261
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 19:12 schreef MatthijsDJ het volgende:

[..]
Ffs hoevaak moeten de experts en ouders in dit topic nog uitleggen dat het vrij logisch om te bespreken is met een vier jarige.
Als ouders ja.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  dinsdag 28 maart 2023 @ 20:04:15 #7
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208571357
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 18:53 schreef Elan het volgende:

[..]
Er is best veel verontwaardiging bij ouders hoor, wellicht was die vrouw vanwege haar reputatie of zo of omdat het op TikTok stond geen goed voorbeeld maar ze staat niet bepaald alleen in haar aantijgingen jegens de voorlichting:

[ afbeelding ]

Wtf is dit bijvoorbeeld voor idioterie om met 4-jarigen te bespreken?? En ja dat filmpje is inmiddels weg, maar het heeft er dus wel gestaan :')

Dit gaat veel verder dan de praktische verhaaltjes die voorbij kwamen met voorbeelden van lichamelijk ontwikkeling, en bovendien waren die voor groep 7/8 . Daar zou ik als ouder niet op zitten te wachten eerlijk gezegd.
[..]
Omdat ik de hele ontstane commotie niet begreep, begreep dat het om bestaande leermodules ging en om oudere kinderen. Wat ik nu lees en zie vind ik wel shocking.
Tja, mijn dochter was ongeveer 4 toen ze zelf vaak aan het friemelen was en dan ook aangaf dat het een fijn gevoel was, zonder daar ook ooit iets van sex aan te verbinden. Dan leg je toch uit dat je zoiets niet moet doen in openbaar gezelschap. Dat jij daar meteen de link met sex legt, zegt toch echt vooral wat over jou.

Jij hebt duidelijk geen kinderen.

Nogmaals, wij keken Flodder in groep 7/8, dat zal jij dan wel ronduit porno vinden. Smerig waren we hoor eind jaren 80.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  dinsdag 28 maart 2023 @ 20:04:15 #8
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_208571358
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 19:59 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]
Als ouders ja.
Het ziet er niet uit als een juf die het klassikaal met het kind bespreekt, het oogt als een keukentafelgesprek, als dit 1 op 1 op school is dan is er idd van alles mis mee, maar dat is als het goed is niet zo.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_208571361
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 19:52 schreef Haushofer het volgende:
Nu snap ik waarom onze maatschappij vastloopt: alle experts zitten op Fok! :7
Het probleem lijkt vooral te zijn dat gedacht wordt dat alle oplossingen liggen in het loslaten van experts op alles wat los en vast zit. Kinderen incluis.
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
  dinsdag 28 maart 2023 @ 20:05:27 #10
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208571382
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:04 schreef Akathisia het volgende:

[..]
Het probleem lijkt vooral te zijn dat gedacht wordt dat alle oplossingen liggen in het loslaten van experts op alles wat los en vast zit. Kinderen incluis.
Loslaten van experts? Nee, wil je dan vooral onwetenden daarover laten beslissen?
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  dinsdag 28 maart 2023 @ 20:08:08 #11
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_208571434
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:05 schreef Vis1980 het volgende:

[..]
Loslaten van experts? Nee, wil je dan vooral onwetenden daarover laten beslissen?
:Y Boze mensen op tiktok, heb je veel meer aan.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  Beste debater 2022 dinsdag 28 maart 2023 @ 20:08:25 #12
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_208571442
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:05 schreef Vis1980 het volgende:

[..]
Loslaten van experts? Nee, wil je dan vooral onwetenden daarover laten beslissen?
Zullen we baby's direct afleveren bij experts?
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_208571446
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:05 schreef Vis1980 het volgende:
Loslaten van experts? Nee, wil je dan vooral onwetenden daarover laten beslissen?
Experts zijn experts op het gebied van een beperkt en klein domein, terwijl er zoveel is dat raakvlakken heeft met zoveel meer. In dit geval bijvoorbeeld iets (kleins) als ethiek, en de wens van ouders de eigen te leidend te laten zijn in de vorming van hun kinderen.
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
pi_208571480
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 19:59 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]
Als ouders ja.
In die video was het ook een gesprek tussen moeder en kind :7

En die video is weggehaald omdat idioten o.a. de ouders uit dat filmpje gingen bedreigen.

quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:08 schreef Akathisia het volgende:

[..]
Experts zijn experts op het gebied van een beperkt en klein domein, terwijl er zoveel is dat raakvlakken heeft met zoveel meer. In dit geval bijvoorbeeld iets (kleins) als ethiek, en de wens van ouders de eigen te leidend te laten zijn in de vorming van hun kinderen.
Ja verdomme echt debiel dat zo'n leraar wil leren dan 1 + 1 = 2.. Man ik vind het 3...
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
  dinsdag 28 maart 2023 @ 20:12:51 #15
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_208571526
quote:
6s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:10 schreef MatthijsDJ het volgende:

[..]
In die video was het ook een gesprek tussen moeder en kind :7

En die video is weggehaald omdat idioten o.a. de ouders uit dat filmpje gingen bedreigen.
Man, man, man en dan later doen alsof dit een situatie op school was..... dan ben je helemaal de weg kwijt, maar wat een totaaldebielen ook die de mensen uit zo'n filmpje gaan bedreigen.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_208571643
quote:
6s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:10 schreef MatthijsDJ het volgende:
Ja verdomme echt debiel dat zo'n leraar wil leren dan 1 + 1 = 2.. Man ik vind het 3...
Uitstekende vergelijking. Eigenlijk ook gewoon precies hetzelfde. Piemel (1) + kut (1) = baby (2).
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
  dinsdag 28 maart 2023 @ 20:24:50 #17
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208571715
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:08 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]
Zullen we baby's direct afleveren bij experts?
Wat is dit nu weer voor onzin? Dit is dan ook geen echte vraag, want het slaat nergens op. Als je in het onderwijs meer zou luisteren naar mensen die boos zijn, schreeuwen, onwaarheden verkondigen en zich op laten naaien door het wokespook dan naar mensen die er jaren voor gestudeerd hebben, dan is dat toch in alle gevallen onwenselijk?

Zou mooi zijn, tijdens een operatie, in plaats van een expert zijn gaan te laten gaan, laat je die schreeuwkut van TokTok de operatie doen...nee, goed idee! Dat weet jij ook wel, maar op de een of andere manier lijkt het een strijd voor je, maar wees gerust, seksuele voorlichting is niet woke.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
pi_208571719
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:12 schreef Leandra het volgende:

[..]
Man, man, man en dan later doen alsof dit een situatie op school was..... dan ben je helemaal de weg kwijt, maar wat een totaaldebielen ook die de mensen uit zo'n filmpje gaan bedreigen.
Het is wel de Rutgers stichting die dit kind zijn privacy niet gunt, zowel door die opdringere seksuele helicopter mom aan te moedigen, als door het gewoon op internet te pleuren. Dat kind kan daar later nog mee lastiggevallen worden, maar daar denkt Rutgers niet aan want het moet altijd alleen maar zo open mogelijk en zo jong mogelijk.

Ik ben niet preuts, maar Rutgers zit gewoon aan de uiterste kant van hoe mensen over kinderen en seksualiteit denken. Ik wil ze niet extremetisch noemen omdat het de verkeerde lading heeft, maar ze zijn wel zo'n beetje de SGP of de Jehova's getuigen van de vrije seks. Volgens die kun je ook niet jong genoeg beginnen met de vrees voor god erin rammen. Ik vind dat dat meningsverschil er mag zijn, maar Rutgers maakt wel de lespakketten voor een heleboel scholen, en haalt niet alleen filmpjes weg, maar wijzigt ook snel dingen na ophef.

En dat is ook gewoon een naar trekje van de progressiefsten in deze, ze willen dat een zaak van leerkracht en kind maken omdat ze het beter menen te weten dan de ouders en die er een beetje buiten houden.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  Beste debater 2022 dinsdag 28 maart 2023 @ 20:26:44 #19
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_208571744
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:24 schreef Vis1980 het volgende:

[..]
Wat is dit nu weer voor onzin? Dit is dan ook geen echte vraag, want het slaat nergens op. Als je in het onderwijs meer zou luisteren naar mensen die boos zijn, schreeuwen, onwaarheden verkondigen en zich op laten naaien door het wokespook dan naar mensen die er jaren voor gestudeerd hebben, dan is dat toch in alle gevallen onwenselijk?

Zou mooi zijn, tijdens een operatie, in plaats van een expert zijn gaan te laten gaan, laat je die schreeuwkut van TokTok de operatie doen...nee, goed idee! Dat weet jij ook wel, maar op de een of andere manier lijkt het een strijd voor je, maar wees gerust, seksuele voorlichting is niet woke.
wokespook... :')

En uh ja, dat is dus precies wat ik elders in deze draad heb gezegd: seksuele voorlichting is niet woke.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  dinsdag 28 maart 2023 @ 20:28:55 #20
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_208571773
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:25 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]
Het is wel de Rutgers stichting die dit kind zijn privacy niet gunt, zowel door die opdringere seksuele helicopter mom aan te moedigen, als door het gewoon op internet te pleuren. Dat kind kan daar later nog mee lastiggevallen worden, maar daar denkt Rutgers niet aan want het moet altijd alleen maar zo open mogelijk en zo jong mogelijk.

Ik ben niet preuts, maar Rutgers zit gewoon aan de uiterste kant van hoe mensen over kinderen en seksualiteit denken. Ik wil ze niet extremetisch noemen omdat het de verkeerde lading heeft, maar ze zijn wel zo'n beetje de SGP of de Jehova's getuigen van de vrije seks. Volgens die kun je ook niet jong genoeg beginnen met de vrees voor god erin rammen. Ik vind dat dat meningsverschil er mag zijn, maar Rutgers maakt wel de lespakketten voor een heleboel scholen, en haalt niet alleen filmpjes weg, maar wijzigt ook snel dingen na ophef.

En dat is ook gewoon een naar trekje van de progressiefsten in deze, ze willen dat een zaak van leerkracht en kind maken omdat ze het beter menen te weten dan de ouders en die er een beetje buiten houden.
Och toch, nou gaat het je ineens over het kind?
Het kan prima zijn dat de ouders dit gesprek allang gehad hebben met het kind en het kind een stuk minder van slag is dan jij, maar kennelijk is het grootste gevaar voor dit kind dat andere mensen het kind met dit stukje acteerwerk gaan lastigvallen.... wat een tuig, fijn dat je dat soort mensen veroordeelt.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  dinsdag 28 maart 2023 @ 20:30:56 #21
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208571802
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:08 schreef Akathisia het volgende:

[..]
Experts zijn experts op het gebied van een beperkt en klein domein, terwijl er zoveel is dat raakvlakken heeft met zoveel meer. In dit geval bijvoorbeeld iets (kleins) als ethiek, en de wens van ouders de eigen te leidend te laten zijn in de vorming van hun kinderen.
Nee, ik zie vooral mensen zonder kinderen schuimen. Stel als ouder wil je niet dat je kind rekenen leert, is dat dan ook goed? Het heeft allemaal met ontwikkeling te maken. Wat zich nu afspeelt is echt niets anders dan ineens boos worden over iets dat we al decennia doen, maar omdat Baudet en social media mongolen ineens roepen dat kinderen pornoles krijgen. Dat ging dan van origine uit van de USA, maar net als met het wokespook, fraude tijdens verkiezingen en andere hippe termen in boze losers land. wordt dit dan 1 op 1 overgenomen en dan zou het ineens hier ook aan de hand zijn.

En dan krijgen we enorme losers die eerst niet eens weten dat kinderen voor hun 14e al ongesteld kunnen worden en op meerdere vlakken laten zien niet eens te begrijpen wat seksuele voorlichting is, witheet worden omdat een of ander schreeuwen wijf iets staat te blèren op tiktok.

Uiteindelijk is het allemaal 'oorlog tegen de wetenschap', door sukkels die jaren van studie en onderzoek afdoen als een mening.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  dinsdag 28 maart 2023 @ 20:32:01 #22
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208571817
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:26 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]
wokespook... :')

En uh ja, dat is dus precies wat ik elders in deze draad heb gezegd: seksuele voorlichting is niet woke.
Wat zit je dan raar te doen over experts?
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
pi_208571825
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:24 schreef Vis1980 het volgende:
Dit is dan ook geen echte vraag,
Het is wel een echte vraag, maar je bent er bang voor omdat het impliciet de vraag is waar jij de grens trekt, en waar ouders nog wél leidend in mogen zijn. Experts denken wellicht ook beter te weten of moedermelk wel of niet vers uit de tiet moet komen, welke correctiemethoden op welke leeftijd op welke exacte wijze toegepast moeten worden, welke kleren het beste passen, op welke wijze de eerste woordjes geleerd moeten worden, welke gezichtsindrukken in de wieg het beste effect sorteren op de ontwikkeling van het sociaal vermogen, welk soort ervaringen/vriendjes goed/slecht zijn, etc etc.. Waarom zou je dat allemaal overlaten aan ouders die naar schreeuwende tokkies op TikTok kijken? Nee, ik zou op het moment van conceptie de moeder in een maakbaarheidsexpertmangel flikkeren opdat het kind in de ''ideale'' omstandigeden tot vermeende perfectie gevormd kan worden.

[ Bericht 2% gewijzigd door Akathisia op 28-03-2023 20:48:13 ]
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
  Beste debater 2022 dinsdag 28 maart 2023 @ 20:33:29 #24
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_208571831
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:32 schreef Vis1980 het volgende:

[..]
Wat zit je dan raar te doen over experts?
Niets.

Je reactie leest vooral als pleidooi om 'experts' vooral in te zetten waar eventueel ook nog gewoon ouders misschien iets met de opvoeding van hun kind willen. Mogen ze dat?
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  dinsdag 28 maart 2023 @ 20:33:59 #25
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_208571841
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 20:30 schreef Vis1980 het volgende:

[..]
Nee, ik zie vooral mensen zonder kinderen schuimen. Stel als ouder wil je niet dat je kind rekenen leert, is dat dan ook goed? Het heeft allemaal met ontwikkeling te maken. Wat zich nu afspeelt is echt niets anders dan ineens boos worden over iets dat we al decennia doen, maar omdat Baudet en social media mongolen ineens roepen dat kinderen pornoles krijgen. Dat ging dan van origine uit van de USA, maar net als met het wokespook, fraude tijdens verkiezingen en andere hippe termen in boze losers land. wordt dit dan 1 op 1 overgenomen en dan zou het ineens hier ook aan de hand zijn.

En dan krijgen we enorme losers die eerst niet eens weten dat kinderen voor hun 14e al ongesteld kunnen worden en op meerdere vlakken laten zien niet eens te begrijpen wat seksuele voorlichting is, witheet worden omdat een of ander schreeuwen wijf iets staat te blèren op tiktok.

Uiteindelijk is het allemaal 'oorlog tegen de wetenschap', door sukkels die jaren van studie en onderzoek afdoen als een mening.
Dit.

Het is ronduit stuitend en er wordt idd het hardst geschreeuwd door mensen die helemaal geen kinderen hebben of een kind hebben dat nog niet naar school gaat. Geen flauw idee van de belevingswereld van kinderen.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')