FOK!forum / Culinesse à gogo / Pannenkoeken
Hallojomaandag 20 maart 2023 @ 20:59
Zojuist zag ik dat ik nog een pak pannenkoekenmix heb staan, dus ik wil binnenkort maar eens pannenkoeken gaan bakken *O*

Hebben jullie nog tips voor lekkere pannenkoeken?
BasEnAadmaandag 20 maart 2023 @ 21:01
Met rauwe ui. Of speculaas :Y)
-Sigaartjemaandag 20 maart 2023 @ 21:03
quote:
14s.gif Op maandag 20 maart 2023 20:59 schreef Hallojo het volgende:
Zojuist zag ik dat ik nog een pak pannenkoekenmix heb staan, dus ik wil binnenkort maar eens pannenkoeken gaan bakken *O*

Hebben jullie nog tips voor lekkere pannenkoeken?
Er is een heel topic over hier bij CUL, vorige week gestart.
capriciamaandag 20 maart 2023 @ 21:05
Pannenkoekenmix, waar heb je dat voor nodig?
Je hebt toch wel meel, eieren, melk in huis..

Maar eet smakelijk alvast. Pannenkoeken zijn goddelijk. Wel in roomboter gebakken natuurlijk!!
Hallojomaandag 20 maart 2023 @ 21:08
quote:
1s.gif Op maandag 20 maart 2023 21:05 schreef capricia het volgende:
Pannenkoekenmix, waar heb je dat voor nodig?
Je hebt toch wel meel, eieren, melk in huis..

Maar eet smakelijk alvast. Pannenkoeken zijn goddelijk. Wel in roomboter gebakken natuurlijk!!
Ik heb juist pannenkoekenmix in huis. Wel een beetje over datum zie ik nu. THT november 2019 :') Zou dat nog goed zijn?
Hallojomaandag 20 maart 2023 @ 21:09
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2023 21:01 schreef BasEnAad het volgende:
Met rauwe ui. Of speculaas :Y)
Rauwe ui? Speculaas?
capriciamaandag 20 maart 2023 @ 21:09
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2023 21:08 schreef Hallojo het volgende:

[..]
Ik heb juist pannenkoekenmix in huis. Wel een beetje over datum zie ik nu. THT november 2019 :') Zou dat nog goed zijn?
Rip.. :D
Mutsaers__78maandag 20 maart 2023 @ 21:13
Beetje kaneel en suiker door de mix heen doen. De eerste is lekker voor de smaak en de tweede bakt het iets beter bruin daardoor.
Jahr00nmaandag 20 maart 2023 @ 21:14
Met spek anders vind ik het niet te kanen.
Hallojomaandag 20 maart 2023 @ 21:14
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2023 21:14 schreef Jahr00n het volgende:
Met spek anders vind ik het niet te kanen.
En stroop?
Jahr00nmaandag 20 maart 2023 @ 21:15
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2023 21:14 schreef Hallojo het volgende:

[..]
En stroop?
nee bah. Pannenkoeken horen hartig te zijn
Hallojomaandag 20 maart 2023 @ 21:16
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2023 21:15 schreef Jahr00n het volgende:

[..]
nee bah. Pannenkoeken horen hartig te zijn
Is wel een goddelijke combinatie hoor :Y
Hallojomaandag 20 maart 2023 @ 21:16
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2023 21:13 schreef Mutsaers__78 het volgende:
Beetje kaneel en suiker door de mix heen doen. De eerste is lekker voor de smaak en de tweede bakt het iets beter bruin daardoor.
Ook voor hartige pannenkoeken?
Mutsaers__78maandag 20 maart 2023 @ 21:17
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2023 21:16 schreef Hallojo het volgende:

[..]
Ook voor hartige pannenkoeken?
Hoezo niet? Hartig betekent niet per se dat het suikerloos moet zijn.
marc0871maandag 20 maart 2023 @ 21:22
Pannekoekenmix is bloem met bakpoeder (zelfrijzend bakmeel) een schep suiker (ik doe er een zakje vanillesuiker in) en een snuf zout.
Daar doe je dan de eieren en melk nog bij.

En nu hebben ze ook 'Oma's Pannenkoeken'.
Het enige verschil is, dat daar nog een toef kaneel in zit.
Dat doe ik er voor mijn standaard pannenkoeken ook in.

Maar goed, mijn filmpje dan nog maar eens

22543692f05fa4704da3bbb6d54329a4.gif

Hier vind je ook nog wel wat inspiratie
CUL / Ga jij ze vandaag bakken?

En vast wel dat er in ruim 23 jaar fok! Er al meer topics over pannenkoeken zijn geweest.

Hier bakten we met z'n allen pannenkoeken
CUL / Kook mee met CUL: pannenkoeken met pasen

[ Bericht 8% gewijzigd door D. op 09-04-2023 08:25:49 ]
BasEnAadmaandag 20 maart 2023 @ 21:28
quote:
11s.gif Op maandag 20 maart 2023 21:09 schreef Hallojo het volgende:

[..]
Rauwe ui? Speculaas?
Jaaa :D
ikbennieuwopfokmaandag 20 maart 2023 @ 21:44
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2023 21:15 schreef Jahr00n het volgende:

[..]
nee bah. Pannenkoeken horen hartig te zijn
Juistem
Geerdmaandag 20 maart 2023 @ 21:58
Naah als ik zelf beslag ga maken kan ik meteen een nieuwe keuken kopen vrees ik :')

Gewoon jan pannekoeken _O_ _O_
#ANONIEMmaandag 20 maart 2023 @ 22:15
Van die dikke pannenkoeken die nog een beetje rauw zijn van binnen :P
Hallojomaandag 20 maart 2023 @ 22:36
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2023 22:15 schreef Selenophilia het volgende:
Van die dikke pannenkoeken die nog een beetje rauw zijn van binnen :P
Ik ben meer van de dunnetjes. En dan met stroop.
sturmpiemaandag 20 maart 2023 @ 22:56
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2023 21:08 schreef Hallojo het volgende:

[..]
Ik heb juist pannenkoekenmix in huis. Wel een beetje over datum zie ik nu. THT november 2019 :') Zou dat nog goed zijn?
ja, zolang er geen schimmel op zit of maden in kruipen.
net zoals zout, specerijen, suiker met 'n tht, is oneindig houdbaar en toch zetten ze er tht op.
Isanemaandag 20 maart 2023 @ 22:57
Spek en ui, dan koud opeten :9
Hallojomaandag 20 maart 2023 @ 22:58
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2023 22:57 schreef Isane het volgende:
Spek en ui, dan koud opeten :9
Dit klinkt goed :9
madam-aprilmaandag 20 maart 2023 @ 23:10
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2023 21:14 schreef Hallojo het volgende:

[..]
En stroop?
:Y Duhh..
einzeinzmaandag 20 maart 2023 @ 23:20
Ik zou die mix in de eerfraaijer gooien.
Speedfightdinsdag 21 maart 2023 @ 08:09
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2023 21:15 schreef Jahr00n het volgende:

[..]
nee bah. Pannenkoeken horen hartig te zijn
Nee, dat zijn pizza's.
marc0871dinsdag 21 maart 2023 @ 11:49
quote:
1s.gif Op maandag 20 maart 2023 21:58 schreef Geerd het volgende:
Naah als ik zelf beslag ga maken kan ik meteen een nieuwe keuken kopen vrees ik :')

Gewoon jan pannekoeken _O_ _O_
Na die goulash, geloof ik dat niet echt.
Troeldinsdag 21 maart 2023 @ 15:24
Wat ook erg lekker is als je gewoon naturel pannenkoeken maakt en dan in een apart pannetje champignons en ham kookt, met wat tijm. Dat flikker je op je pannenkoek, naar smaak wat stroop erover en smullen maar!

Wat altijd wel werkt voor ideetjes is gewoon de menukaart van een pannenkoekenrestaurant bekijken.
No239SquadronRAFdonderdag 23 maart 2023 @ 09:12
quote:
1s.gif Op maandag 20 maart 2023 21:22 schreef marc0871 het volgende:
Pannekoekenmix is bloem met bakpoeder (zelfrijzend bakmeel) een schep suiker (ik doe er een zakje vanillesuiker in) en een snuf zout.
In de klassieke pannenkoekenmix van koopmans of huismerk zit geen suiker hoor.
Jimbodonderdag 23 maart 2023 @ 10:28
ik gooi alles altijd in de blender met een klein beetje kaneel erbij.

Scheelt een hoop troep en kan je zo in je pan schenken.
potjecremedonderdag 23 maart 2023 @ 12:54
quote:
1s.gif Op maandag 20 maart 2023 21:05 schreef capricia het volgende:
Pannenkoekenmix, waar heb je dat voor nodig?
Je hebt toch wel meel, eieren, melk in huis..

Maar eet smakelijk alvast. Pannenkoeken zijn goddelijk. Wel in roomboter gebakken natuurlijk!!
Pannenkoekenmix is lekkerder
marc0871zondag 26 maart 2023 @ 14:08
quote:
1s.gif Op donderdag 23 maart 2023 12:54 schreef potjecreme het volgende:

[..]
Pannenkoekenmix is lekkerder
Ligt er maar net aan wie de pannenkoekenbakker is.
Ik hoef het niet meer
Farenjizondag 26 maart 2023 @ 14:24
quote:
1s.gif Op donderdag 23 maart 2023 12:54 schreef potjecreme het volgende:

[..]
Pannenkoekenmix is lekkerder
Waarschijnlijk door de emulgator en anti klontermiddel die in de mix zit want voor de rest is het grotendeels hetzelfde. Als je het zelf maakt zonder mix kun je best klonten in het beslag krijgen en dat is niet lekker. Maar als je het goed doet (en dat is echt niet moeilijk) dan heb je met gewone bloem/meel, eieren en melk superlekkere pannenkoeken. Eerst de bloem, wat zout en ei goed vermengen, en dan daarna pas melk, beetje bij beetje erbij, goed roeren, en elke keer melk laten oplossen voordat je meer melk toevoegt. En daarna nog even 10-20 minuten laten rusten.
potjecremezondag 26 maart 2023 @ 14:57
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2023 14:24 schreef Farenji het volgende:

[..]
Waarschijnlijk door de emulgator en anti klontermiddel die in de mix zit want voor de rest is het grotendeels hetzelfde. Als je het zelf maakt zonder mix kun je best klonten in het beslag krijgen en dat is niet lekker. Maar als je het goed doet (en dat is echt niet moeilijk) dan heb je met gewone bloem/meel, eieren en melk superlekkere pannenkoeken. Eerst de bloem, wat zout en ei goed vermengen, en dan daarna pas melk, beetje bij beetje erbij, goed roeren, en elke keer melk laten oplossen voordat je meer melk toevoegt. En daarna nog even 10-20 minuten laten rusten.
Nee, door de boekweit is het lekkerder.
marc0871zondag 26 maart 2023 @ 14:58
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2023 14:24 schreef Farenji het volgende:

[..]
Waarschijnlijk door de emulgator en anti klontermiddel die in de mix zit want voor de rest is het grotendeels hetzelfde. Als je het zelf maakt zonder mix kun je best klonten in het beslag krijgen en dat is niet lekker. Maar als je het goed doet (en dat is echt niet moeilijk) dan heb je met gewone bloem/meel, eieren en melk superlekkere pannenkoeken. Eerst de bloem, wat zout en ei goed vermengen, en dan daarna pas melk, beetje bij beetje erbij, goed roeren, en elke keer melk laten oplossen voordat je meer melk toevoegt. En daarna nog even 10-20 minuten laten rusten.
Yep. Het blijkt makkelijker te zijn om klontjes eruit te slaan, als het mengsel nog wat dikker is.
Als die er dan grotendeels uit zijn, kan je verder verdunnen.
Precies wat ik in mijn filmpje laat zien.
oppiedoppiemaandag 27 maart 2023 @ 19:35
Ik hou van superdunne pannenkoeken.
Stapeltje van 4 stuks op mn bord en dan doe ik er een eiersausje over.
Dan kluts ik 2 eieren met een scheutje melk en zout. En dat over de pannenkoeken. Het trekt wat in de pannenkoeken. Halverwege doe ik er nog wat (caramel)stroop bij over. Heerlijk.
sirdanilotdinsdag 28 maart 2023 @ 17:44
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 19:35 schreef oppiedoppie het volgende:
Ik hou van superdunne pannenkoeken.
Stapeltje van 4 stuks op mn bord en dan doe ik er een eiersausje over.
Dan kluts ik 2 eieren met een scheutje melk en zout. En dat over de pannenkoeken. Het trekt wat in de pannenkoeken. Halverwege doe ik er nog wat (caramel)stroop bij over. Heerlijk.
Daar heb ik nog nooit van gehoord dat eiersausje.

Is het ei dan rauw? Ik zou dan een vla maken ervan.
sirdanilotdinsdag 28 maart 2023 @ 17:50
Tips voor pannenkoeken:

Geen mix gebruiken maar gewoon bloem, ei, zout (zout absoluut niet vergeten !), olie (gewoon zonnebloem) en melk (volle). Als ik een restje bier heb van de vorige avond voeg ik dat ook toe, maar mijn huisgenoot vindt dat niet lekker, smaken verschillen.

Wil je meergranen voeg dan bijvoorbeeld een beetje boekweit- of roggemeel toe. Wat er allemaal in die mix zit weet ik niet hoor allemaal chemisch. Als je erop vertrouwt na het kijken op de verpakking ok ga je gang.

Pannenkoeken falen als je geen goede pan hebt. Plakken de pannenkoeken, koop dan een nieuwe pan. Ja sorry ik kan er ook niet meer van maken. Ik merk dat de pannen tegenwoordig beter zijn en minder plakken dan die teflonpannen met zo'n rood vlakje in het midden uit mijn jeugd. Dus dat is al goed.

Olie in de pan hoeft alleen bij de eerste pannenkoek en zelfs dan niet per se, zeker als je wat olie in het beslag hebt gedaan en een goede pan hebt.

Pan moet goed heet zijn. Ook weer niet extreem a la wokbrander want dan krijg je van die gaatjes in je pannenkoek net zoals die kant en klare en valt je stroop erdoorheen.

Omdraaien kan met de spatel, flippen mag als je het leuk vindt om te showen.

Beslag moet vrij dun maar ook weer niet waterdun. Hoopje in het midden en uitspreiden.

Spekpannenkoken met (Zeeuwse !) stroop vind ik lekker. Ook kaaspannenkoeken vind ik lekker. De kaaspannenkoek is iets lastiger want kaas plakt altijd in de pan. Gebruik Oude Kaas en serveer met stroop.

Normale pannenkoeken serveer je met roomboter, poedersuiker en Zeeuwse Stroop bijvoorbeeld maar je kan er van alles op gooien natuurlijk.
tralalaladinsdag 28 maart 2023 @ 18:01
Scheut sesamolie door het beslag heen is lekker. :9
Troeldinsdag 28 maart 2023 @ 18:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 17:50 schreef sirdanilot het volgende:
Tips voor pannenkoeken:

Geen mix gebruiken maar gewoon bloem, ei, zout (zout absoluut niet vergeten !), olie (gewoon zonnebloem) en melk (volle). Als ik een restje bier heb van de vorige avond voeg ik dat ook toe, maar mijn huisgenoot vindt dat niet lekker, smaken verschillen.

Wil je meergranen voeg dan bijvoorbeeld een beetje boekweit- of roggemeel toe. Wat er allemaal in die mix zit weet ik niet hoor allemaal chemisch. Als je erop vertrouwt na het kijken op de verpakking ok ga je gang.

Pannenkoeken falen als je geen goede pan hebt. Plakken de pannenkoeken, koop dan een nieuwe pan. Ja sorry ik kan er ook niet meer van maken. Ik merk dat de pannen tegenwoordig beter zijn en minder plakken dan die teflonpannen met zo'n rood vlakje in het midden uit mijn jeugd. Dus dat is al goed.

Olie in de pan hoeft alleen bij de eerste pannenkoek en zelfs dan niet per se, zeker als je wat olie in het beslag hebt gedaan en een goede pan hebt.

Pan moet goed heet zijn. Ook weer niet extreem a la wokbrander want dan krijg je van die gaatjes in je pannenkoek net zoals die kant en klare en valt je stroop erdoorheen.

Omdraaien kan met de spatel, flippen mag als je het leuk vindt om te showen.

Beslag moet vrij dun maar ook weer niet waterdun. Hoopje in het midden en uitspreiden.

Spekpannenkoken met (Zeeuwse !) stroop vind ik lekker. Ook kaaspannenkoeken vind ik lekker. De kaaspannenkoek is iets lastiger want kaas plakt altijd in de pan. Gebruik Oude Kaas en serveer met stroop.

Normale pannenkoeken serveer je met roomboter, poedersuiker en Zeeuwse Stroop bijvoorbeeld maar je kan er van alles op gooien natuurlijk.
Als je de kaas even door het beslag haalt voordat je het op de pannenkoek doet, plakt er niets 8-)
Managarmdinsdag 28 maart 2023 @ 18:09
Dun met stroop of bruine basterdsuiker. Of met pure hagelslag die direct smelt.
Seeburg54dinsdag 28 maart 2023 @ 18:10
Wat is dit. Ik heb al jaren geen pannenkoek gehad, maar krijg er serieus zin in nu. :P
sirdanilotdinsdag 28 maart 2023 @ 18:24
quote:
7s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 18:02 schreef Troel het volgende:

[..]
Als je de kaas even door het beslag haalt voordat je het op de pannenkoek doet, plakt er niets 8-)
goede tip !
oppiedoppiedinsdag 28 maart 2023 @ 18:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 17:44 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
Daar heb ik nog nooit van gehoord dat eiersausje.

Is het ei dan rauw? Ik zou dan een vla maken ervan.
Ja dat is van rauw ei gemaakt.
Toch werd dot vroeger vaak geserveerd in restaurants bij pannenkoeken. Tot mensen bang gemaakt zijn voor salmonella en dit van het menu verdween.
Wij hebben altijd eigen kippen gehad en ik heb altijd rauwe eieren gegeten ervan.
eudaemoniadinsdag 28 maart 2023 @ 18:46
De lekkerste pannenkoeken die ik ooit heb gegeten zijn toch wel dunne Franse crêpes met warme appelcompote :9 :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~
No239SquadronRAFdonderdag 30 maart 2023 @ 00:59
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2023 14:57 schreef potjecreme het volgende:

[..]
Nee, door de boekweit is het lekkerder.
Dit.