FOK!forum / Eurovisie Songfestival / [2023] Nederland: Mia Nicolai & Dion Cooper - Burning Daylight #14
GeorgeMmaandag 13 maart 2023 @ 22:21
WktjMSm.jpg

Nederland w/
Deelnemers: Mia Nicolai en Dion Cooper
Bandleden en Leeftijd: Mia (27 jaar) en Dion (29 jaar)
Social media Mia: Instagram Twitter YouTube TikTok
Social media Dion: Instagram Twitter YouTube TikTok
Titel inzending: Burning Daylight
Taal inzending: Engels
Genre inzending: Pop
Schrijvers muziek: Dion Cuiper / Duncan de Moor / Jordan Garfield / Loek van der Grinten / Mia Nicolai
Schrijvers tekst: Dion Cuiper / Duncan de Moor / Jordan Garfield / Loek van der Grinten / Mia Nicolai
Loting: Tweede helft, eerste halve finale
Selectie methode: Interne Selectie
Odds ranking na bekend maken alle nummers: 19
Bijzonder: Mia is de dochter van eerste kamer lid Peter NicolaÔ (PvdD). Songfestivalwinnaar Duncan Laurence heeft meegeschreven aan het nummer. Dion deed eerder mee aan The Voice.

Aankondiging met meer uitleg en verhaal van Mia en Dion:

quote:
Mia Nicolai & Dion Cooper vertegenwoordigen Nederland op het Eurovisie Songfestival!
Eurovisie Songfestival / 1 nov 2022

The word is out! Mia Nicolai & Dion Cooper gaan in mei 2023 naar Eurovisie Songfestival in Liverpool om Nederland te vertegenwoordigen! De twee jonge artiesten zijn door Songfestival-winnaar Duncan Laurence en songwriter Jordan Garfield bij elkaar gebracht en met z’n vieren schreven ze een song die grote indruk maakte op de hele selectiecommissie, waarna ze unaniem werden aangewezen als de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival in 2023. Duncan en Jordan maken onderdeel uit van het creatieve team.
Wie is Mia Nicolai?

Mia, 26 jaar, is echt opgegroeid met muziek. Vanaf haar derde volgt ze al viool- en pianolessen en vanuit huis heeft ze een hele creatieve opvoeding meegekregen, met toneel, ballet, muziek en verhalen vertellen.

In haar debuutsingle ‘Set Me Free’ komt het reizen en haar behoefte aan ultieme vrijheid naar voren. In november 2020 bracht ze haar tweede single ‘Mutual Needs’ uit dat meteen internationaal werd opgepakt door een premiŤre in Amerika op de befaamde Zane Lowe Radio show. Mia vindt haar inspiratie in artiesten zoals David Bowie. Maar vooral in het vrij uiten van creativiteit en het samenvoegen van kunstvormen.

Als kind werd Mia gepest en dit heeft een grote deuk achtergelaten, maar tegelijkertijd ook een vuur in haar ontstoken met een doorzettingsvermogen om al haar dromen uit te laten komen, niets haar te laten stoppen en te genieten van het leven met wie zij kiest te zijn. De boodschap die ze wil overdragen is dat je verleden niks zegt over de toekomst en dat je dat helemaal zelf in de hand hebt. Je kunt jezelf creŽren tot de persoon die je droomt te zijn.
Wie is Dion Cooper?

Dion, 28 jaar, droomde ervan om artiest te worden en muziek te maken. Op zijn vijftiende pakte hij voor het eerst zijn gitaar op en liet deze niet meer los. In de jaren die volgen begint hij met het zingen en schrijven van zijn eigen muziek en in 2021 brengt hij zijn eerste EP ‘Too Young Too Dumb’ uit, gevolgd door de single ‘Fire’ die hij samen met Maxine uitbrengt en binnen een aantal maanden al bijna een miljoen streams haalt.

Hij omschrijft het zelf als classic rock meets singer songwriter, oftewel Bryan Adams meets Harry Styles.

'Bring the joy' is het mantra waarmee Dion zijn muziek en leven inspireert. Hij is op een reis om de beste versie van zichzelf te worden en wil al het geluk, de kennis en de vreugde die hij onderweg verzamelt delen met de wereld. Dat is dan ook zijn boodschap: geluk ligt in je eigen handen en je handen gebruik je om te delen.
Hoe kennen Mia en Dion elkaar?

Mia en Dion zijn tot 2 jaar geleden onbekenden van elkaar totdat ze door Duncan en Jordan aan elkaar worden gekoppeld. Er is meteen een muzikale klik, zowel hun stemmen passen mooi bij elkaar als de boodschap die ze willen uitdragen is hetzelfde. In hun muziek is ruimte voor kwetsbaarheid en emotie. Ze willen allebei mensen raken en muziek is een mooie taal om deze emoties uit te spreken en te delen.

Mia en Dion: “Het Songfestival is hťt podium waar mensen kunnen zien wat je als artiest te brengen hebt. Na al die jaren hard werken aan het vertalen van ons gevoel in muziek is dit een geweldige kans om op zo’n grote schaal ons verhaal te vertellen. Het voelt fantastisch en nog een beetje onwerkelijk dat de selectiecommissie van AVROTROS voor onze song heeft gekozen, maar we zijn er klaar voor om Europa iets positiefs te brengen.”
Songfestival Liverpool

Dit jaar wordt het Eurovisie Songfestival in Liverpool gehouden. Gezien het Songfestival niet in het winnende land OekraÔne gehouden kan worden, is er in samenspraak met OekraÔne en de EBU gekozen voor het Verenigd Koninkrijk. Op dinsdag 9 mei en donderdag 11 mei vinden de halve finales plaats en op zaterdag 13 mei de finale. De komende maanden gaan Mia en Dion werken aan hun act en zich voorbereiden op hun deelname samen met hun creatieve team Duncan en Jordan. Het creatieve team wordt binnenkort aangevuld tot het complete team.

Over Burning Daylight:
quote:
Mia, Dion, Duncan en Jordan over ontstaan Songfestivalnummer Burning Daylight

In de mini-documentaire 'This is Burning Daylight' vertellen Mia Nicolai, Dion Cooper, Duncan Laurence en Jordan Garfield over het ontstaan van het songfestivalnummer ‘Burning Daylight’.

Burning Daylight is geschreven door Mia Nicolai, Dion Cooper, Duncan Laurence, Jordan Garfield en Loek van der Grinten. Het nummer is ‘een ode aan vallen en opstaan’.

“Burning Daylight gaat over vallen, fouten maken en dan weer opstaan. Dat je leert van die fouten, van je verleden, dat je dingen achter je kunt laten zodat je een betere versie van jezelf kan worden. Maar het gaat ook over accepteren dat we allemaal menselijk zijn, pijn ervaren en dat we daar doorheen moeten.”
Ontstaan van Burning Daylight

Mia ontmoet Jordan voor het eerste wanneer ze beiden een studiosessie in Nederland bijwonen. Jordan: “Ik kwam de studio in en daar was een grote bubbel vol met energie. Ze liep met me mee naar binnen en ik dacht meteen: wie is dit?” Mia, Jordan en Duncan spreken daarna regelmatig af tijdens de coronapandemie. Op een bepaalde avond kijken ze samen een documentaire over Shawn Mendes en raken enorm geÔnspireerd. Die inspiratie heeft uiteindelijk geleid tot het nummer ‘Burning Daylight’.

Duncan zingt de demo in samen met Mia maar voor de verdere uitwerking bedenkt hij om Dion Cooper te vragen. Dion: “Ik had meteen zoiets van ‘Hell Yeah’, dat klinkt leuk. Zodra ik de kamer inliep, hadden Mia en ik meteen een klik en we voelden allebei: ik ken jou, dit gaat leuk worden!”

Burning Daylight werd die dag herschreven tot een duet met Dion’s verhaal erin verwerkt en de demo werd door Mia en Dion ingezongen.

Indienen voor het Eurovisie Songfestival

Een paar maanden later, toen Duncan en Jordan samen op vakantie waren, kregen ze op een avond het idee om ‘Burning Daylight’ in te sturen naar de Nederlandse selectiecommissie voor het Eurovisie Songfestival. Een idee dat door Mia en Dion goed werd ontvangen. De demo werd daarna verder afgemaakt samen met producer Sean Myer en opgestuurd naar de selectiecommissie van AVROTROS.

Weken later kregen we eindelijk een ja! We waren echt dolblij!
Duncan Laurence

Jordan en Duncan bellen meteen Mia en Dion op om het goede nieuws met ze te delen. Dion: “Ik belde daarna meteen mijn ouders en we begonnen alle drie meteen te huilen. We spraken over hoe groot dit is. Het is zo’n mooie ervaring en geweldig om deel van uit te maken.”

Mia: “Het is geweldig om je eigen land te mogen vertegenwoordigen. Het land waar ik vandaan kom, waar ik ben opgegroeid en me heeft gemaakt tot de persoon die ik nu ben. Dat voelt echt onwerkelijk en geweldig.“


[ Bericht 20% gewijzigd door Momo op 18-03-2023 15:08:11 ]
GeorgeMmaandag 13 maart 2023 @ 22:22
Sorry @Aadrianus, ik heb maar even geopend ;)
Aadrianusmaandag 13 maart 2023 @ 22:34
quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2023 22:22 schreef GeorgeM het volgende:
Sorry @:Aadrianus, ik heb maar even geopend ;)
Goed gedaan. :) Ik zou niet weten hoe ik dat moest doen. En m’n hond stond me uitvoerig duidelijk te maken dat hij echt dringend naar buiten moest. Dus ik had ook even geen tijd om dat uit te zoeken. 😊
GeorgeMmaandag 13 maart 2023 @ 22:38
quote:
12s.gif Op maandag 13 maart 2023 22:34 schreef Aadrianus het volgende:

[..]
Goed gedaan. :) Ik zou niet weten hoe ik dat moest doen. En m’n hond stond me uitvoerig duidelijk te maken dat hij echt dringend naar buiten moest. Dus ik had ook even geen tijd om dat uit te zoeken. 😊
Honden gaan altijd voor :P
Naar onderen scrollen, daar staat ergens ‘open nieuw topic’. Dan rechtsonder klikken op ‘verzenden. Aan de TT hoef je niets te doen. Hij hoogt automatisch op.
aERodynamIC1970maandag 13 maart 2023 @ 22:50
Met alle nummers die we nu kennen uit semi 1 zie ik het toch wel somber in. Waar ik eerst nog wel dacht dat finale te doen zou zijn, daar denk ik dat nu niet meer. Polls, bookmakers, YouTube lijstjes...... je ziet NL kelderen.

Denk dat deze voorspelling best wel eens kan kloppen:

Momomaandag 13 maart 2023 @ 22:53
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2023 20:59 schreef Aadrianus het volgende:
Als ik die recaps zo achter elkaar zie, zie ik heel veel circus en hoor ik heel veel geschreeuw. De stagings kunnen natuurlijk heel anders uitvallen dan de videoclips, maar toch… Die kunnen elkaar wel eens heel erg in de weg gaan zitten. In een groot aanbod van overkill komt er dan ineens een gewoon liedje: Burning Daylight. Onderschat de groep kijkers niet die daarbij even een zucht van verlichting slaakt en denkt: het is toch een songfestival, dit vind ik nou mooi, hier ga ik op stemmen.
Nouja wat dit betreft zie ik 2 opties: of we vallen positief, eventueel ook met Azerbeidzjan en Zwitserland, of we verdrinken tussen al het visuele en auditieve geweld. Ik neem aan dat onze staging wel rustig wordt zonder teveel props, toeters en bellen. :+
Hamlapjesmaandag 13 maart 2023 @ 23:04
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2023 22:03 schreef Aadrianus het volgende:

[..]
Het is niet elk jaar zo’n grote overkill aan circus als dit jaar.
Welke landen vind je allemaal circus dan? Ik kom tot een handjevol als ik mijn best doe en daar zitten er nog een aantal tussen die als liedje gewoon ook strak in elkaar zitten.

Het is gewoon een pittige semi, wat mij betreft is KroatiŽ de enige echt matige inzending, de rest is redelijk tot goed. Uiteraard nog even afwachten hoe het er straks op het podium uit komt te zien, maar alleen het zijn van een rustpunt zal best eens onvoldoende kunnen zijn om door te gaan. In deze semi overigens niet iets om je voor te schamen!
Ceemaandag 13 maart 2023 @ 23:13
Staan we gewoon weer niet met Loreen in een finale.
Nashipeermaandag 13 maart 2023 @ 23:15
Die eerste negen zie ik zeker doorgaan. Maar Malta blijf ik een twijfelgeval vinden. Ik zie het ook een Citi Zeni doen: het is vrolijk, kleurrijk, 'quirky' en geliefd onder de fandom. Maar uiteindelijk op het grote podium toch tegenvallend bij het grotere publiek dat meer onder de indruk is van andere acts. Malta lijkt het nooit mee te zitten wbt de televote door het gebrek aan vrienden/buurlanden.

Wordt lastig voor Nederland, maar als ze een staging met hoge kwaliteit en professionaliteit neerzetten kan het best onderscheidend zijn. Ik denk dat er genoeg mensen zijn (de niet-Twitter doelgroep zeg maar :P) die dit soort niet-bombastische meer gestriptere muziek wel kunnen waarderen.
Em31maandag 13 maart 2023 @ 23:27
Vorig jaar stemde er geen hond op Zwitserland, AustraliŽ en Azerbaijan. Portugal en Litouwen ging nog wel, maar daar zat toch wel een stuk meer gevoel/authenticiteit in dan ons nummer (tot nu toe, misschien live meer gevoel etc. etc.). Ik vind het maar lastig in te schatten.
aarontje112maandag 13 maart 2023 @ 23:40
quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2023 23:27 schreef Em31 het volgende:
Vorig jaar stemde er geen hond op Zwitserland, AustraliŽ en Azerbaijan. Portugal en Litouwen ging nog wel, maar daar zat toch wel een stuk meer gevoel/authenticiteit in dan ons nummer (tot nu toe, misschien live meer gevoel etc. etc.). Ik vind het maar lastig in te schatten.
Portugal deed het erg goed bij de televoting, met een vrij ontoegankelijk nummer als je het mij vraagt.
aarontje112maandag 13 maart 2023 @ 23:52
Maar inderdaad, het blijft koffiedik kijken. Toch hebben de voorgaande inzendingen van onder andere Azerbeidzjan en AustraliŽ wel gemeen dat het voorspelbaar en generiek was, duidelijk gericht om jury’s te pleasen. Het zijn geen nummer die je op de radio hoort, dan wel aanslingert op Spotify. Burning Daylight is, hoe je het ook went of keert, wťl commercieel. Ben niet de grootste fan van het nummer, maar toen ik het vanmiddag op de radio hoorde, spookte het de rest van de dag door m’n hoofd :P

Doet het daarnaast qua streams niet heel verkeerd, zag toevallig dat ze vandaag weer wat plekjes zijn gestegen in de Spotify charts. Toch ook knap voor twee nobody’s.
Mlitadinsdag 14 maart 2023 @ 06:40
Bijna een miljoen streams op spotify, meer dan 900.000 views op YouTube, nummer 6 in de AirPlay top 40 van deze week, binnenkomen op 28 in de top 40. Het zegt weinig over kansen voor kwalificatie maar het slaat wel aan en wordt gewoon een hit hier. Na ja, zo gewoon is dat niet, zeker niet voor onbekende artiesten…
summer52dinsdag 14 maart 2023 @ 08:42
Hierbij de reacties op CATS in 2014! Daar waren de meningen in eerste instantie ook negatief. En bij de odds stonden we ook eerst op plaats 23!
Dus ik blijf erbij #Teamkomtgoed! w/

ESF / [2014] Nederland: The Common Linnets - Calm After The Storm #2

[ Bericht 17% gewijzigd door summer52 op 14-03-2023 09:43:28 ]
blackswangreendinsdag 14 maart 2023 @ 10:23
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2023 23:04 schreef Hamlapjes het volgende:

[..]
Welke landen vind je allemaal circus dan? Ik kom tot een handjevol als ik mijn best doe en daar zitten er nog een aantal tussen die als liedje gewoon ook strak in elkaar zitten.

Het is gewoon een pittige semi, wat mij betreft is KroatiŽ de enige echt matige inzending, de rest is redelijk tot goed. Uiteraard nog even afwachten hoe het er straks op het podium uit komt te zien, maar alleen het zijn van een rustpunt zal best eens onvoldoende kunnen zijn om door te gaan. In deze semi overigens niet iets om je voor te schamen!
Ik weet niet welke doelgroep hierop zal stemmen... voor de liefhebbers van 'echte' muziek valt er ook niet zoveel te genieten in dit nummer. En dat is denk ik wel een beetje waar de Avrotros voor gaat. Maar dat werkt alleen als je ook echt een goed nummer hebt, zoals CATS dat was. Dit valt (naar mijn mening) bij lange na niet in die categorie.
Nashipeerdinsdag 14 maart 2023 @ 10:28
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 08:42 schreef summer52 het volgende:
Hierbij de reacties op CATS in 2014! Daar waren de meningen in eerste instantie ook negatief. En bij de odds stonden we ook eerst op plaats 23!
Dus ik blijf erbij #Teamkomtgoed! w/

ESF / [2014] Nederland: The Common Linnets - Calm After The Storm #2
Wel heerlijk om achteraf terug te lezen wetende wat het resultaat was :D
De reacties op de onthulling beginnen hier vanaf post 240: ESF / [2014] Nederland: The Common Linnets - Calm After The Storm
summer52dinsdag 14 maart 2023 @ 10:56
SPOILER
Wat is het toch mooi dat smaken verschillen! Nee dit is niet een liedje dat wint maar ik vind het wel een goed liedje. En wat is echte muziek? Ik vind oude soulmuziek zoals van Otis Redding echte muziek, maar ook de liedjes van Leonard Cohen zijn zo goed! Maar menigeen fronst bij deze muziekkeuze zijn wenkbrauwen dus wie bepaald wat echte muziek is? Ik ga niet bepalen wat echte muziek is want dat zou heel arrogant zijn. Je bent een liefhebber van een bepaald liedje of muziekstijl of een liedje bekoort je niet en dat is toch goed? Ik vind het liedje van Finland ook heel leuk maar is het goede muziek? En zou ik het jaar in jaar uit aan kunnen horen? Maar ik denk dat Burning Daylight in de halve finale best onderscheidend is van de rest. Gaan we door? Ik weet het niet, de ene keer denk ik van wel en de andere keer twijfel ik (een beetje). Ik ben wel zo realistisch dat dit liedje niet bij iedereen goed zal vallen. Maar we wachten maar af!


[ Bericht 8% gewijzigd door summer52 op 14-03-2023 20:04:50 ]
TheVulturedinsdag 14 maart 2023 @ 11:00
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2023 23:40 schreef aarontje112 het volgende:

[..]
Portugal deed het erg goed bij de televoting, met een vrij ontoegankelijk nummer als je het mij vraagt.
Daar zat ook wel een stuk diaspora in, die mazzel hebben wij dan weer niet
TheVulturedinsdag 14 maart 2023 @ 11:04
Ik ben ook nog wel steeds kamp "komt goed". Ik geef het pas op als we straks bij de repetities ook geen hype creŽren. Het zou wel fijn zijn als ze eens een live-optreden ergens doen.
Mlitadinsdag 14 maart 2023 @ 11:12
Ik vind het lied echt wel vergelijkbaar met bijvoorbeeld Griekenland vorig jaar. De staging was natuurlijk goed, maar waarom zouden mensen wel op dat lied stemmen en niet op Burning Daylight?
#teamkomtgoed
Momodinsdag 14 maart 2023 @ 11:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 10:28 schreef Nashipeer het volgende:

[..]
Wel heerlijk om achteraf terug te lezen wetende wat het resultaat was :D
De reacties op de onthulling beginnen hier vanaf post 240: ESF / [2014] Nederland: The Common Linnets - Calm After The Storm
Het is natuurlijk wel wishfull thinking een beetje. Al hopen we natuurlijk ook dat zoiets weer gebeurd. En je ziet elk jaar landen die veel hoger eindigen dan de odds hun geven voor de competitie en ook andersom natuurlijk. Ook dit jaar zullen er inzendingen zijn die onderschat worden nu. Vorig jaar werd MoldaviŽ erg onderschat en Albanie en AustraliŽ erg overschat.
Momodinsdag 14 maart 2023 @ 11:16
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 11:12 schreef Mlita het volgende:
Ik vind het lied echt wel vergelijkbaar met bijvoorbeeld Griekenland vorig jaar. De staging was natuurlijk goed, maar waarom zouden mensen wel op dat lied stemmen en niet op Burning Daylight?
#teamkomtgoed
Die is ook als 8/9ste door gegaan he als je puur naar televote zou kijken toen. Wij hebben wel gewoon pech dat onze semi nu sterker is. In semi 2 had ik ons best een goede kans gegeven om door te gaan, maar nu weet ik het niet.
Ceedinsdag 14 maart 2023 @ 11:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 11:04 schreef TheVulture het volgende:
Ik ben ook nog wel steeds kamp "komt goed". Ik geef het pas op als we straks bij de repetities ook geen hype creŽren.
Het probleem is dat die repetities nu helemaal achter slot en grendel zitten.
NailQueendinsdag 14 maart 2023 @ 11:30
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 08:42 schreef summer52 het volgende:
Hierbij de reacties op CATS in 2014! Daar waren de meningen in eerste instantie ook negatief. En bij de odds stonden we ook eerst op plaats 23!
Dus ik blijf erbij #Teamkomtgoed! w/

ESF / [2014] Nederland: The Common Linnets - Calm After The Storm #2
Altijd heerlijk om oude reacties terug te lezen. Sommigen zitten hier alweer 10 jaar op het forum :D
Saboodinsdag 14 maart 2023 @ 11:38
Ik ben niet zo muzikaal, dus vergeef me als ik rare dingen zeg. Maar ik zat gisteren naar Zwitserland 2021 te luisteren en vond het in bepaalde stukken echt heel erg op onze inzending dit jaar lijken qua melodieŽn:


Wel hele andere stemmen natuurlijk (en Frans O+ ...) En de stem van de zanger (daar heb ik dan wel weer een beetje kijk op) van Gjon's tears is wel echt fenominaal en voor mij de grote kracht van dit lied. Kwam live echt helemaal tot leven, en is live ook heel veel beter dan de studioversie imo. Dat stemde me toch iets positiever over onze inzending!

Ik denk nog steeds dat we een CATS'je zouden kunnen doen, juist gezien alle up-tempo beats enzo. Dat maakte CATS echt magisch toen, al vond ik het in eerste instantie - op zichzelf- ook een schijtlied.
Heb niets met burning daylight, maar denk dat zang en performance het wel echt kunnen maken of breken en dat vind ik dan wel weer exciting *O* . Ben heel benieuwd!
GeorgeMdinsdag 14 maart 2023 @ 13:27
Bij de Jumbo *O*
koffieleukdinsdag 14 maart 2023 @ 13:35
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 13:27 schreef GeorgeM het volgende:
Bij de Jumbo *O*
Boodschap-ception *O*
Zigskydinsdag 14 maart 2023 @ 13:44
@Cee ik hoorde jou hier https://www.radioviainter(...)-bij-inzending-polen

:D
Ceedinsdag 14 maart 2023 @ 14:07
quote:
Ik kan nu even niet luisteren op m’n werk maar hebben ze m’n zingende bikinibroekje er niet uit gemonteerd? :@
Momodinsdag 14 maart 2023 @ 14:10

Matt speculeert alvast over de running order
Zigskydinsdag 14 maart 2023 @ 14:21
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 14:07 schreef Cee het volgende:

[..]
Ik kan nu even niet luisteren op m’n werk maar hebben ze m’n zingende bikinibroekje er niet uit gemonteerd? :@
Nee ;) .
Edit: Blanka het zingende bikinibroekje _O-.

[ Bericht 9% gewijzigd door Zigsky op 14-03-2023 14:27:30 ]
Spumonisaldinsdag 14 maart 2023 @ 14:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 14:10 schreef Momo het volgende:

Matt speculeert alvast over de running order
Nou nee doe maar niet Matt. Zou MoldaviŽ en NL switchen. En liefst Zweden iets eerder in die line up. Waarom ook 3 uptempo's aan het einde? Onnodig ;)
GeorgeMdinsdag 14 maart 2023 @ 14:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 14:10 schreef Momo het volgende:

Matt speculeert alvast over de running order
Owgod. Aub niet voor Finland :{
NailQueendinsdag 14 maart 2023 @ 14:58
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 14:49 schreef GeorgeM het volgende:

[..]
Owgod. Aub niet voor Finland :{
Dan zijn we weer een opvuller voor de (potentiŽle) winnaar }:|
Momodinsdag 14 maart 2023 @ 15:15
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 14:49 schreef GeorgeM het volgende:

[..]
Owgod. Aub niet voor Finland :{
De kans is wel redelijk aanwezig dat we voor of na Zweden of Finland moeten. Die zetten ze waarschijnlijk ook niet helemaal aan het eind omdat best veel props hebben.
GeorgeMdinsdag 14 maart 2023 @ 15:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 15:15 schreef Momo het volgende:

[..]
De kans is wel redelijk aanwezig dat we voor of na Zweden of Finland moeten. Die zetten ze waarschijnlijk ook niet helemaal aan het eind omdat best veel props hebben.
Dan is mijn hoop op een finaleplek wel verkeken :'(
TheVulturedinsdag 14 maart 2023 @ 19:51
Ik zit dat 2014-topic eens door te lezen en zo grappig dat ik blijkbaar over CATS hetzelfde denk als over Burning Daylight, dat de staging en de plek in de startvolgorde wel heel bepalend gaat zijn. :D

Omdat ik Duncan vertrouw qua staging blijf ik overtuigd dat we een CATS-je gaan doen :7
ijs_beerdinsdag 14 maart 2023 @ 20:30
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 15:21 schreef GeorgeM het volgende:

[..]
Dan is mijn hoop op een finaleplek wel verkeken :'(
Dit nummer is zo'n beetje enig in z'n soort in de semi. Dat is altijd een voordeel gebleken, is zeker een publiek voor.
ijs_beerdinsdag 14 maart 2023 @ 20:39
Brb even CATS luisteren. O+ (Blijf dat toch een fijner liedje vinden dan Arcade)
Ceedinsdag 14 maart 2023 @ 20:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 19:51 schreef TheVulture het volgende:
Ik zit dat 2014-topic eens door te lezen en zo grappig dat ik blijkbaar over CATS hetzelfde denk als over Burning Daylight, dat de staging en de plek in de startvolgorde wel heel bepalend gaat zijn. :D

quote:
0s.gif Op woensdag 12 maart 2014 20:26 schreef Cee het volgende:

[..]
Dit dus, ik zat het nummer haast aan te moedigen. Kwam het dicht bij het doel, schieten ze over de lat.
Dit was dus ook precies mijn eerste gevoel toen ik Burning Daylight hoorde. :D
TheVulturedinsdag 14 maart 2023 @ 20:42
quote:
14s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 20:30 schreef ijs_beer het volgende:

[..]
Dit nummer is zo'n beetje enig in z'n soort in de semi. Dat is altijd een voordeel gebleken, is zeker een publiek voor.
Dit dus. Weet iemand trouwens wanneer die previewshows beginnen in Scandinavie etc. Daar kwam CATS toen ook bovendrijven als kanshebber. Nu hebben we daar qua televote in de halve finale nog weinig aan, maar een beetje positieve aandacht druppelt hopelijk ook door naar de bookies en de kijkers :P
Ceedinsdag 14 maart 2023 @ 20:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 20:42 schreef TheVulture het volgende:

[..]
Dit dus. Weet iemand trouwens wanneer die previewshows beginnen in Scandinavie etc. Daar kwam CATS toen ook bovendrijven als kanshebber. Nu hebben we daar qua televote in de halve finale nog weinig aan, maar een beetje positieve aandacht druppelt hopelijk ook door naar de bookies en de kijkers :P
We hebben binnenkort ook weer Eurojury, alhoewel dat voor de halve finales natuurlijk geen drol uitmaakt (op de laatste dag komen wel de publieksstemmen erbij).
Nashipeerdinsdag 14 maart 2023 @ 21:03
Ja ik las dat draadje vanmiddag van het revealmoment tot het moment na de finaleuitslag, en wat het mij heeft geleerd is dat het allemaal gigantisch onvoorspelbaar is tot het laatste moment. Er zijn echt veel parallellen met nu wbt reacties: er zit geen climax in, het is eentonig, de twee lijken geen chemie te hebben, Waylon kon het lied beter zelf zingen, met uptempo hadden we tenminste kans gemaakt om te kwalificeren, het lied werd na ťťn luisterbeurt vergeten, het krabbelt voort, etc. En we zouden net op plek 10 of 11 uitkomen in de semi. Ik geloofde er in die tijd ook niet in dat we uberhaupt de finale zouden halen, en die tweede plek kwam al helemaal uit de lucht vallen.

Het was vrij pessimistisch voor ca. twee maanden tot de internationale pers/fanmedia positief begon te berichten tijdens de eerste openbare rehearsals. Je zag toen een langzame omslag, en helemaal toen de foto's naar buiten kwamen werd het positiever hier. Maar pas een dag (?) voor de halve finale toen de sepiafilter werd toegepast begon bijna iedereen ťcht optimistisch te worden en zelfs te spreken over een top-10. Ik hoop dat de staging dit jaar weer perfect is uitgedacht, en voor een omkanteling zorgt.
Momodinsdag 14 maart 2023 @ 21:15
quote:
14s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 20:30 schreef ijs_beer het volgende:

[..]
Dit nummer is zo'n beetje enig in z'n soort in de semi. Dat is altijd een voordeel gebleken, is zeker een publiek voor.
Nouja ik zou toch zeggen dat Zwitserland en Azerbeidzjan wel een beetje uit dezelfde vijver vissen.
Aadrianusdinsdag 14 maart 2023 @ 22:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 21:15 schreef Momo het volgende:

[..]
Nouja ik zou toch zeggen dat Zwitserland en Azerbeidzjan wel een beetje uit dezelfde vijver vissen.
Mogelijk, maar al die andere liedjes muv Finland en Zweden vissen ook behoorlijk hun dezelfde vijver. En dat wordt knokken. En waar geknokt worden, vallen slachtoffers 😊
Momodinsdag 14 maart 2023 @ 22:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 22:24 schreef Aadrianus het volgende:

[..]
Mogelijk, maar al die andere liedjes muv Finland en Zweden vissen ook behoorlijk hun dezelfde vijver. En dat wordt knokken. En waar geknokt worden, vallen slachtoffers 😊
Nouja, de rest van de semi heeft juist een heel divers geluid. Je zou misschien kunnen zeggen dat Letland en Ierland in dezelfde vijver vissen met een poprock nummer. Misschien dat TsjechiŽ en MoldaviŽ folkachtig zijn. Maar eigenlijk zijn het heel verschillende genres.
TheVulturewoensdag 15 maart 2023 @ 09:34
Je hebt ongeveer een punt of 50 nodig in de televote om er doorheen te komen, als je kijkt naar 2014 bijvoorbeeld met ongeveer hetzelfde aantal deelnemers. Het is wat dat betreft wel zuur dat Belgie niet bij ons zit, dat geeft toch altijd al een kickstart die andere landen nu wel hebben.

Er vanuitgaande dat we het altijd vrij aardig doen in Scandinavie en de Baltische staten met dit soort inzendingen kijk ik eerst naar Noorwegen, Zweden, Finland en Letland. Aangezien 3 van de 4 een kanshebber sturen en gezien het geografische aspect denk ik dat 7 of 8 punten uit die landen al het hoogst haalbare is. Laten we zeggen dat we daar een punt of 24 oppikken. Dan heb je ook nog Malta, Ierland, Portugal en Zwitserland waar dit soort muziek wel aan zou moeten slaan (puntje of max 15 in totaal). De rest van de landen (Kroatie, Tsjechie, Servie, Israel, Moldavie en Azerbaijan) is niet te peilen, en het is uberhaupt de vraag of Azerbaijan en Moldavie een televoteresultaat gaan hebben.

Als er geen goede televote tot stand komt, bepaalt dan toch een jury de punten?
Fred_Bwoensdag 15 maart 2023 @ 09:57
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2023 09:34 schreef TheVulture het volgende:
Je hebt ongeveer een punt of 50 nodig in de televote om er doorheen te komen, als je kijkt naar 2014 bijvoorbeeld met ongeveer hetzelfde aantal deelnemers. Het is wat dat betreft wel zuur dat Belgie niet bij ons zit, dat geeft toch altijd al een kickstart die andere landen nu wel hebben.

Er vanuitgaande dat we het altijd vrij aardig doen in Scandinavie en de Baltische staten met dit soort inzendingen kijk ik eerst naar Noorwegen, Zweden, Finland en Letland. Aangezien 3 van de 4 een kanshebber sturen en gezien het geografische aspect denk ik dat 7 of 8 punten uit die landen al het hoogst haalbare is. Laten we zeggen dat we daar een punt of 24 oppikken. Dan heb je ook nog Malta, Ierland, Portugal en Zwitserland waar dit soort muziek wel aan zou moeten slaan (puntje of max 15 in totaal). De rest van de landen (Kroatie, Tsjechie, Servie, Israel, Moldavie en Azerbaijan) is niet te peilen, en het is uberhaupt de vraag of Azerbaijan en Moldavie een televoteresultaat gaan hebben.

Als er geen goede televote tot stand komt, bepaalt dan toch een jury de punten?
In principe heeft S10 voor de semi het goede voorbeeld gegeven. Die kreeg op basis van kwaliteit van alle landen punten van het publiek. Weliswaar geen enkele keer 10 of 12, maar wel structureel een redelijk aantal. Opvallend genoeg ook 8 uit OekraÔne en 6 uit MoldaviŽ, en maar 1 uit Noorwegen, dus op onze ‘vrienden’ rekenen is op voorhand lastig.

Maar met 15 landen zijn er (buiten de directe qualifiers die meestemmen) dus maar 14 landen te kiezen. Daarvan moet je er gemiddeld dus 6 achter je houden om door te gaan*. Met een goede staging en vanuit de tweede helft moet dat normaal gesproken wel kunnen met dit liedje.

* 17x3 is 51 punten. Overall moet je er uiteraard maar 4 verslaan om bij die andere landen in de Top 10 te komen, maar met 1 punt per land kom je er natuurlijk niet.
TheVulturewoensdag 15 maart 2023 @ 10:08
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2023 09:57 schreef Fred_B het volgende:

[..]
In principe heeft S10 voor de semi het goede voorbeeld gegeven. Die kreeg op basis van kwaliteit van alle landen punten van het publiek. Weliswaar geen enkele keer 10 of 12, maar wel structureel een redelijk aantal. Opvallend genoeg ook 8 uit OekraÔne en 6 uit MoldaviŽ, en maar 1 uit Noorwegen, dus op onze ‘vrienden’ rekenen is op voorhand lastig.

Maar met 15 landen zijn er (buiten de directe qualifiers die meestemmen) dus maar 14 landen te kiezen. Daarvan moet je er gemiddeld dus 6 achter je houden om door te gaan*. Met een goede staging en vanuit de tweede helft moet dat normaal gesproken wel kunnen met dit liedje.

* 17x3 is 51 punten. Overall moet je er uiteraard maar 4 verslaan om bij die andere landen in de Top 10 te komen, maar met 1 punt per land kom je er natuurlijk niet.
Goed punt, ik was die automatische finalisten vergeten die meestemmen, wie stemmen er in onze halve finale?

Edit: al gevonden: Frankrijk, Duitsland en Italie
Fred_Bwoensdag 15 maart 2023 @ 10:19
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2023 10:08 schreef TheVulture het volgende:

[..]
Goed punt, ik was die automatische finalisten vergeten die meestemmen, wie stemmen er in onze halve finale?

Edit: al gevonden: Frankrijk, Duitsland en Italie
Ja, uit ItaliŽ is elk punt meegenomen. Maar die andere 2 mogen ons waarschijnlijk wat meer.

“De rest van de wereld” stemt ook nog mee trouwens. Al denk ik dat dat vooral grote fans zullen zijn, met Zweden, Finland en Noorwegen als favorieten, dus daar zal voor ons wel niet zo veel te halen zijn.
koffieleukwoensdag 15 maart 2023 @ 10:48
Inmiddels ben ik voorzichtig lid geworden van #TeamKomtGoed w/
Ik merk dat ik tijdens recaps e.d. ons gewoon heel fijn vind opvallen.
aERodynamIC1970woensdag 15 maart 2023 @ 22:38
Ik wil graag lid worden van #TeamKomtGoed, maar hoe krijg ik toegang?

De fans hier stemmen me niet echt vrolijk (11e in de semi als het aan hen ligt).
summer52donderdag 16 maart 2023 @ 01:07
Ach we stijgen al iets bij de odds en het kan natuurlijk ook gaan zoals in dit filmpje! Dus ik blijf ook bij #TeamKomtGoed. *O*
molloot200donderdag 16 maart 2023 @ 08:10
Ik zie bij veel van die “semi final predictions” op Twitter dat Nederland in SF1 toch wel bij de qualifiers wordt geschat hoor.
Aadrianusdonderdag 16 maart 2023 @ 11:35
Ik herinner me BelgiŽ 2018. Sennek met een hele mooie song, die alles had om door te stomen naar de finale. Maar door de regie/staging (kuch: Pannecoucke) vakkundig naar huis werd gelanceerd.
Maar mensen..... Dat zie ik nu echt niet gebeuren. Als ik de line-up van deze final achter elkaar zie en vooral hoor, met allemaal acts die heel hard hun best doen om op te vallen, dan is Burning Daylight even balsem voor de oren, en vrijwel als enige in zijn soort. En wat je er verder ook van vindt, het is en blijft een goed en geraffineerd geproduceerd lied. Het moge duidelijk zijn; ik ben lid van #TeamKomtGoed

[ Bericht 0% gewijzigd door Aadrianus op 16-03-2023 13:20:38 ]
summer52donderdag 16 maart 2023 @ 13:45
Zoals vorig jaar vertolkt Mirjam ook dit lied in gebarentaal!
Zigskydonderdag 16 maart 2023 @ 15:56
#Teamkomtgoed w/


Verkeerde topic :@

[ Bericht 6% gewijzigd door Zigsky op 16-03-2023 16:09:03 ]
Mlitadonderdag 16 maart 2023 @ 16:05
Zo’n mooie reactie w/ *O*
Momovrijdag 17 maart 2023 @ 12:40
twitter
Cyan9vrijdag 17 maart 2023 @ 12:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 12:40 schreef Momo het volgende:
[ twitter ]
Voor deze SF1 uitslag zou ik tekenen. SF2 zonder BelgiŽ kan ik niet accepteren.
grazzvrijdag 17 maart 2023 @ 14:17
Dit is echt in jaren niet gebeurd bij een NLse inzending, maar ik heb nog steeds geen enkele behoefte om naar dit zeur-lied (ook al is de tekst best hoopvol) te luisteren. Ik hoop ergens dat ik straks omver wordt geblazen met een optreden waarvan je niet wist dat ie er aan zat te komen :P
TheVulturevrijdag 17 maart 2023 @ 14:19
Ik vind ze beiden nog wel steeds erg onzichtbaar, alsof ze lekker in hun eigen muzikanten/artiestenbubble willen blijven hangen.
Em31vrijdag 17 maart 2023 @ 14:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 14:19 schreef TheVulture het volgende:
Ik vind ze beiden nog wel steeds erg onzichtbaar, alsof ze lekker in hun eigen muzikanten/artiestenbubble willen blijven hangen.
Zo typisch ook weer om gewoon anderhalve maand te wachten met een eerste live optreden. Maak desnoods als AVROTROS zelf een video op een mooie locatie ofzo.
grazzvrijdag 17 maart 2023 @ 14:30
Ja, of ze werken ondertussen achter de schermen hard aan hun act. Uiteindelijk moeten ze straks in Liverpool in 3 min. leveren, dus als ze daar nu gefocust op zijn kan dat vast ook geen kwaad ;) Maar het zal hoe dan ook geen favoriet van me worden. Een jubelstemming hier op het forum gun ik de fans van dit lied dan weer wel hoor. Dat is toch een stuk gezelliger.

En ja voor ons fans is het wel leuker als het wat meer leeft en ze wat vaker te zien zijn. Lijkt er ook niet echt op of ze (avrotros, duncan) daar moeite in stoppen, in het opzoeken van media. Kan toch ook juist goed voor ze zijn om meer ervaring op te doen? Maar wie weet gebeurt er op de socials wel veel meer. Ik volg dat niet zo.
grazzvrijdag 17 maart 2023 @ 14:31
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 14:28 schreef Em31 het volgende:

[..]
Zo typisch ook weer om gewoon anderhalve maand te wachten met een eerste live optreden. Maak desnoods als AVROTROS zelf een video op een mooie locatie ofzo.
maar wel met een duidelijke boodschap want anders begrijp ik niet waarom ze voor die locatie hebben gekozen
Aadrianusvrijdag 17 maart 2023 @ 14:40
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 14:19 schreef TheVulture het volgende:
Ik vind ze beiden nog wel steeds erg onzichtbaar, alsof ze lekker in hun eigen muzikanten/artiestenbubble willen blijven hangen.
Daar is op zich niks mis mee, toch? Buiten de ESC bubbel komt het er toch pas in mei in Liverpool op aan, uiteindelijk.
En als Mia en Dion ondertussen in hun eigen bubbel keihard bezig zijn om hun optreden volledig tot in de puntjes te krijgen, is dat alleen maar positief.
Em31vrijdag 17 maart 2023 @ 14:42
quote:
10s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 14:31 schreef grazz het volgende:

[..]
maar wel met een duidelijke boodschap want anders begrijp ik niet waarom ze voor die locatie hebben gekozen
_O- ja dat moeten we niet willen :7
GeorgeMvrijdag 17 maart 2023 @ 14:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 14:30 schreef grazz het volgende:
Ja, of ze werken ondertussen achter de schermen hard aan hun act. Uiteindelijk moeten ze straks in Liverpool in 3 min. leveren, dus als ze daar nu gefocust op zijn kan dat vast ook geen kwaad ;) Maar het zal hoe dan ook geen favoriet van me worden. Een jubelstemming hier op het forum gun ik de fans van dit lied dan weer wel hoor. Dat is toch een stuk gezelliger.

En ja voor ons fans is het wel leuker als het wat meer leeft en ze wat vaker te zien zijn. Lijkt er ook niet echt op of ze (avrotros, duncan) daar moeite in stoppen, in het opzoeken van media. Kan toch ook juist goed voor ze zijn om meer ervaring op te doen? Maar wie weet gebeurt er op de socials wel veel meer. Ik volg dat niet zo.
Volgens mij zei iemand dat de act al is ingeleverd. Was op tv ergens, weet alleen niet meer waar en door wie :@
Misschien weet iemand het?

Ah, je hebt het over ‘leveren’ |:)
Ceevrijdag 17 maart 2023 @ 14:44
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 14:19 schreef TheVulture het volgende:
Ik vind ze beiden nog wel steeds erg onzichtbaar, alsof ze lekker in hun eigen muzikanten/artiestenbubble willen blijven hangen.
Van de Oostenrijkse Teya en Selena, wiens nummer net iets meer dan een week uit is, weet ik na twee dagen volgen op social media al hoe ze samen klinken en weet ik meer over henzelf en het nummer dan dat ik na drie maanden over ‘ons’ duo weet. Ze vertellen dat ze meteen chemie hadden maar ik merk er zo weinig van want alles wat we meekrijgen zijn perfect gestylede/gefilterde korte filmpjes in een radiostudio of een repost van een interview. Wat mij betreft heeft het echt geen zin om al die kaarten zo voor zich te houden want het zorgt niet voor het vergroten van vertrouwen of Łberhaupt het creŽren van enige buzz of verwachting. Ze zijn natuurlijk niet verplicht om heel hun hebben en houden op socials en in interviews te laten zien als ze dat niet willen. Want alles wat je doet en zegt wordt opgepikt en geÔnterpreteerd, vaak ook negatief. Maar het kan ook positieve buzz zijn. En we hebben nu vrijwel niets.
grazzvrijdag 17 maart 2023 @ 14:46
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 14:42 schreef GeorgeM het volgende:

[..]
Volgens mij zei iemand dat de act al is ingeleverd. Was op tv ergens, weet alleen niet meer waar en door wie :@
Misschien weet iemand het?
Namen en rugnummers volgende keer!!!! :(
GeorgeMvrijdag 17 maart 2023 @ 14:50
quote:
12s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 14:46 schreef grazz het volgende:

[..]
Namen en rugnummers volgende keer!!!! :(
homer-simpson-homer.gif
Em31vrijdag 17 maart 2023 @ 14:50
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 14:42 schreef GeorgeM het volgende:

[..]
Volgens mij zei iemand dat de act al is ingeleverd. Was op tv ergens, weet alleen niet meer waar en door wie :@
Misschien weet iemand het?

Ah, je hebt het over ‘leveren’ |:)
Ja dat hele plan moet geloof ik ook voor de deadline van de nummers ingeleverd worden, omdat er ook meerdere keren met elk land over gesproken wordt voordat ze daar zijn. Vertelde Twan van de Nieuwenhuijzen een keer.
Momovrijdag 17 maart 2023 @ 14:51
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 14:50 schreef Em31 het volgende:

[..]
Ja dat hele plan moet geloof ik ook voor de deadline van de nummers ingeleverd worden, omdat er ook meerdere keren met elk land over gesproken wordt met voordat ze daar zijn. Vertelde Twan van de Nieuwenhuijzen een keer.
Eigenlijk wel nadelig als je je nationale finale wint dagen voor die deadline, kun je niet meer snel een heel plan opzetten.
Em31vrijdag 17 maart 2023 @ 14:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 14:51 schreef Momo het volgende:

[..]
Eigenlijk wel nadelig als je je nationale finale wint dagen voor die deadline, kun je niet meer snel een heel plan opzetten.
Ja dat heb ik me ook weleens afgevraagd, bijvoorbeeld dit jaar met Portugal. Moeten zij allemaal al een soort plan hebben, ondanks dat je nog niet weet of je gaat? Of misschien spreken ze met die landen af dat ze iets langer de tijd krijgen ofzo. Al speelt het wel een rol ook bij het indelen van de semi.
grazzvrijdag 17 maart 2023 @ 14:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 14:51 schreef Momo het volgende:

[..]
Eigenlijk wel nadelig als je je nationale finale wint dagen voor die deadline, kun je niet meer snel een heel plan opzetten.
maar zouden ze daar van te voren niet over nagedacht hebben dan? Dat ze in geval van winst het ESF optreden ook al hebben opgenomen. Of wat je vaak ziet is dat het NF optreden al ESF-ready is en er nauwelijks wijzigingen zijn tov het uiteindelijke optreden. Andere visuals kunnen ze zo doorvoeren en regie lijkt me ook niet lastig aan te passen.
grazzvrijdag 17 maart 2023 @ 15:00
Zijn er de laatste jaren landen geweest die echt de boel compleet omgegooid hebben? Het zijn meestal niet heel grote aanpassingen.
blackswangreenvrijdag 17 maart 2023 @ 15:01
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 14:44 schreef Cee het volgende:

[..]
Van de Oostenrijkse Teya en Selena, wiens nummer net iets meer dan een week uit is, weet ik na twee dagen volgen op social media al hoe ze samen klinken en weet ik meer over henzelf en het nummer dan dat ik na drie maanden over ‘ons’ duo weet. Ze vertellen dat ze meteen chemie hadden maar ik merk er zo weinig van want alles wat we meekrijgen zijn perfect gestylede/gefilterde korte filmpjes in een radiostudio of een repost van een interview. Wat mij betreft heeft het echt geen zin om al die kaarten zo voor zich te houden want het zorgt niet voor het vergroten van vertrouwen of Łberhaupt het creŽren van enige buzz of verwachting. Ze zijn natuurlijk niet verplicht om heel hun hebben en houden op socials en in interviews te laten zien als ze dat niet willen. Want alles wat je doet en zegt wordt opgepikt en geÔnterpreteerd, vaak ook negatief. Maar het kan ook positieve buzz zijn. En we hebben nu vrijwel niets.
Het lijkt een beetje de Duncan Laurence playbook te zijn. Proberen momentum te creŽren door zo geheimzinnig mogelijk te doen. Bij hem werkt het al niet, maar bij twee onbekende artiesten natuurlijk helemaal niet. Dan komt het eerder nogal pretentieus over.

Ik zou zeggen, bij twee zulke onervaren artiesten, dat je ze juist zoveel mogelijk laat optreden. Om te wennen aan het performen voor een groot publiek, wat ze allebei volgens mij nog nooit hebben gedaan, en samen Łberhaupt nog nooit. Misschien komen ze wel om van de zenuwen, dat kun je alleen uitvinden door het te doen. Dan kun je er mee leren omgaan ipv er pas in Liverpool achter te komen.
Momovrijdag 17 maart 2023 @ 15:04
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 14:58 schreef grazz het volgende:

[..]
maar zouden ze daar van te voren niet over nagedacht hebben dan? Dat ze in geval van winst het ESF optreden ook al hebben opgenomen. Of wat je vaak ziet is dat het NF optreden al ESF-ready is en er nauwelijks wijzigingen zijn tov het uiteindelijke optreden. Andere visuals kunnen ze zo doorvoeren en regie lijkt me ook niet lastig aan te passen.
Nouja vorig jaar Albanie, AustraliŽ, Kroatie, Ierland, RoemeniŽ, San Marino, SloveniŽ met compleet iets anders dan NF optreden. Ook dit jaar gaat TsjechiŽ de boel behoorlijk omgooien als je zo hoort.
Em31vrijdag 17 maart 2023 @ 15:06
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 15:00 schreef grazz het volgende:
Zijn er de laatste jaren landen geweest die echt de boel compleet omgegooid hebben? Het zijn meestal niet heel grote aanpassingen.
Best wel veel toch juist, omdat de meeste voorrondes niet zo groot zijn als Zweden en Noorwegen bijvoorbeeld? Al die kleinere nationale finales hebben vaak wel een best ander optreden. Maar dat is ook niet zo’n ramp als je voorronde een paar weken van te voren al geweest is.
Momovrijdag 17 maart 2023 @ 15:06
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 15:01 schreef blackswangreen het volgende:

[..]
Het lijkt een beetje de Duncan Laurence playbook te zijn. Proberen momentum te creŽren door zo geheimzinnig mogelijk te doen. Bij hem werkt het al niet, maar bij twee onbekende artiesten natuurlijk helemaal niet. Dan komt het eerder nogal pretentieus over.

Ik zou zeggen, bij twee zulke onervaren artiesten, dat je ze juist zoveel mogelijk laat optreden. Om te wennen aan het performen voor een groot publiek, wat ze allebei volgens mij nog nooit hebben gedaan, en samen Łberhaupt nog nooit. Misschien komen ze wel om van de zenuwen, dat kun je alleen uitvinden door het te doen. Dan kun je er mee leren omgaan ipv er pas in Liverpool achter te komen.
Ja, ze kunnen beter op hun plaat gaan tijdens een optreden in zeg maar Koffietijd dan in Liverpool natuurlijk. Ik gok dat EiC dan hun enige optreden wordt naast Eurovisie zelf voor nu?
TheVulturevrijdag 17 maart 2023 @ 15:06
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 14:40 schreef Aadrianus het volgende:

[..]
Daar is op zich niks mis mee, toch? Buiten de ESC bubbel komt het er toch pas in mei in Liverpool op aan, uiteindelijk.
En als Mia en Dion ondertussen in hun eigen bubbel keihard bezig zijn om hun optreden volledig tot in de puntjes te krijgen, is dat alleen maar positief.
Voorbereiden is natuurlijk prima, maar je vertegenwoordigt ook je land en dit is bij uitstek je kans om als artiesten ook in eigen land een fanbase op te bouwen. Als je dan tot mei in je cocon blijft zitten mis je in mijn ogen een aantal kansen.

Zoals Cee hierboven ook al zegt, het blijft allemaal iets te mysterieus en afstandelijk. Duncan kwam ook nieuw bovendrijven in 2019, maar voor mijn gevoel was hij wel nadrukkelijker in beeld in de aanloop naar Tel Aviv.
Ceevrijdag 17 maart 2023 @ 15:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 15:00 schreef grazz het volgende:
Zijn er de laatste jaren landen geweest die echt de boel compleet omgegooid hebben? Het zijn meestal niet heel grote aanpassingen.
Portugal 2021. :) Die gaven na hun NF het Nederlandse team een korte briefing van wat ze wel en niet wilden en gaven ze verder vrij spel. Misschien doen ze dat elk jaar wel, alhoewel het wel ook een kwestie van vertrouwen in de organisatie is. (Misschien dat het daarom voor Turijn vrij eenvoudig was :P ).
TheVulturevrijdag 17 maart 2023 @ 15:10
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 15:01 schreef blackswangreen het volgende:

[..]
Het lijkt een beetje de Duncan Laurence playbook te zijn. Proberen momentum te creŽren door zo geheimzinnig mogelijk te doen. Bij hem werkt het al niet, maar bij twee onbekende artiesten natuurlijk helemaal niet. Dan komt het eerder nogal pretentieus over.

Ik zou zeggen, bij twee zulke onervaren artiesten, dat je ze juist zoveel mogelijk laat optreden. Om te wennen aan het performen voor een groot publiek, wat ze allebei volgens mij nog nooit hebben gedaan, en samen Łberhaupt nog nooit. Misschien komen ze wel om van de zenuwen, dat kun je alleen uitvinden door het te doen. Dan kun je er mee leren omgaan ipv er pas in Liverpool achter te komen.
Duncan werd door Ilse en co in 2019 wel al iets meer in de publiciteit gebracht als ik me goed herinner. Nou scheelt het misschien een heel klein beetje dat ie The Voice al had gedaan. Voor de rest helemaal eens.
Em31vrijdag 17 maart 2023 @ 15:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 15:06 schreef Momo het volgende:

[..]
Ja, ze kunnen beter op hun plaat gaan tijdens een optreden in zeg maar Koffietijd dan in Liverpool natuurlijk. Ik gok dat EiC dan hun enige optreden wordt naast Eurovisie zelf voor nu?
S10 werd live voor mijn gevoel ook elke keer wat beter. Maarja ze zullen hun redenen dan wel hebben, aangezien S10 wel gewoon alle radiostations afging, maar ze dat voor nu gewoon lijken te skippen.
Ceevrijdag 17 maart 2023 @ 15:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 15:10 schreef TheVulture het volgende:

[..]
Duncan werd door Ilse en co in 2019 wel al iets meer in de publiciteit gebracht als ik me goed herinner. Nou scheelt het misschien een heel klein beetje dat ie The Voice al had gedaan. Voor de rest helemaal eens.
Het feit dat Arcade na de release meteen ook heel hoog stond bij de bookmakers zorgde an sich ook voor de nodige internationale aandacht.
Em31vrijdag 17 maart 2023 @ 15:12
Zou Twan zijn baan kwijt zijn als Zweden gaat winnen :'( :+
blackswangreenvrijdag 17 maart 2023 @ 15:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 15:10 schreef TheVulture het volgende:

[..]
Duncan werd door Ilse en co in 2019 wel al iets meer in de publiciteit gebracht als ik me goed herinner. Nou scheelt het misschien een heel klein beetje dat ie The Voice al had gedaan. Voor de rest helemaal eens.
Ik bedoel meer de Duncan van na het songfestival. Al is het ook wel bij al die pupillen van Ilse zo dat ze zů interessant doen over het releasen van nummers, alsof het iets heel bijzonders is. De Beatles maakten bij wijze van spreken drie albums in de tijd dat Duncan ťťn nummer uitbrengt.
Momovrijdag 17 maart 2023 @ 15:15
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 15:11 schreef Em31 het volgende:

[..]
S10 werd live voor mijn gevoel ook elke keer wat beter. Maarja ze zullen hun redenen dan wel hebben, aangezien S10 wel gewoon alle radiostations afging, maar ze dat voor nu gewoon lijken te skippen.
Is het zo erg om een eerste live optreden dan te geven bij Radio 2 of bij Jinek ofzo?
Em31vrijdag 17 maart 2023 @ 15:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 15:15 schreef Momo het volgende:

[..]
Is het zo erg om een eerste live optreden dan te geven bij Radio 2 of bij Jinek ofzo?
Het is geen Matthijs gaat door, maar dit bijvoorbeeld is inderdaad nou ook weer niet zo’n grote ramp :P
TheVulturevrijdag 17 maart 2023 @ 15:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 15:14 schreef blackswangreen het volgende:

[..]
Ik bedoel meer de Duncan van na het songfestival. Al is het ook wel bij al die pupillen van Ilse zo dat ze zů interessant doen over het releasen van nummers, alsof het iets heel bijzonders is. De Beatles maakten bij wijze van spreken drie albums in de tijd dat Duncan ťťn nummer uitbrengt.
Ja dat is waar. Er hangt wel een behoorlijk pretentieuze lucht omheen telkens. Hij is als artiest ook echt wel veranderd sinds 2019. Veel meer dat Amerikaanse gaan omhelzen, ook in uitstraling. Het is allemaal wat flamboyanter en fruitiger qua looks dan de jongen in dat blauwe pak achter de piano in Tel Aviv.
TheVulturevrijdag 17 maart 2023 @ 15:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 15:15 schreef Momo het volgende:

[..]
Is het zo erg om een eerste live optreden dan te geven bij Radio 2 of bij Jinek ofzo?
Wellicht is dat dan toch de hand van Duncan, die ze wil beschermen voor een vals nootje hier en daar. Wellicht ook omdat ie zelf zo perfectionistisch is.
Em31vrijdag 17 maart 2023 @ 15:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 15:14 schreef blackswangreen het volgende:

[..]
Ik bedoel meer de Duncan van na het songfestival. Al is het ook wel bij al die pupillen van Ilse zo dat ze zů interessant doen over het releasen van nummers, alsof het iets heel bijzonders is. De Beatles maakten bij wijze van spreken drie albums in de tijd dat Duncan ťťn nummer uitbrengt.
Het blijft toch eeuwig zonde, al die positieve recensies na zijn optreden op Pinkpop, Noorderslag, etc. en er gewoon nooit wat van uit hebben gebracht. Daarna duurde het zolang dat hij zijn hele momentum wat verloren is in Nederland.
Momovrijdag 17 maart 2023 @ 15:21
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 15:17 schreef Em31 het volgende:

[..]
Het is geen Matthijs gaat door, maar dit bijvoorbeeld is inderdaad nou ook weer niet zo’n grote ramp :P
Ziet er nog best sfeervol uit met scherm en die lichten
TheVulturevrijdag 17 maart 2023 @ 15:22
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 15:20 schreef Em31 het volgende:

[..]
Het blijft toch eeuwig zonde, al die positieve recensies na zijn optreden op Pinkpop, Noorderslag, etc. en er gewoon nooit wat van uit hebben gebracht. Daarna duurde het zolang dat hij zijn hele momentum wat verloren is in Nederland.
Yup, al doet het qua singles nog best prima hoor. Ze worden aardig opgepikt op de radio, hij pikt hier en daar wat nominaties mee voor awards etc. Maar zeker na die winst heeft ie denk ik echt wel wat laten liggen ja...
blackswangreenvrijdag 17 maart 2023 @ 15:23
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 15:18 schreef TheVulture het volgende:

[..]
Ja dat is waar. Er hangt wel een behoorlijk pretentieuze lucht omheen telkens. Hij is als artiest ook echt wel veranderd sinds 2019. Veel meer dat Amerikaanse gaan omhelzen, ook in uitstraling. Het is allemaal wat flamboyanter en fruitiger qua looks dan de jongen in dat blauwe pak achter de piano in Tel Aviv.
Ja, hij is wat meer een Valley girl geworden. Dat is allemaal prima natuurlijk. Ik vind persoonlijk z'n nieuwe seventies-sound wel erg goed, ben wel benieuwd naar dat nieuwe album. Skyboy had me wel wat geleken voor Eurovisie, dat heeft tenminste een beetje karakter.
NailQueenvrijdag 17 maart 2023 @ 15:50
Ik heb ook het gevoel dat ze het maar laten aan-waai-waai-waaien en verder zien ze het wel :7
We weten idd maar erg weinig van ze. Van S10 wisten we bijv. vorig jaar dat ze MoldaviŽ heel leuk vond (en dit jaar Tsjechie) maar wat zijn de favorieten van Mia en Dion? Weten ze wie hun concurrenten zijn?
Dit is geen verwijt hoor maar gewoon een simpel voorbeeld.
NailQueenvrijdag 17 maart 2023 @ 15:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 15:22 schreef TheVulture het volgende:

[..]
Yup, al doet het qua singles nog best prima hoor. Ze worden aardig opgepikt op de radio, hij pikt hier en daar wat nominaties mee voor awards etc. Maar zeker na die winst heeft ie denk ik echt wel wat laten liggen ja...
Nu weer een alarmschijfje op Qmusic. Toch mooi meegenomen ;)
Nashipeervrijdag 17 maart 2023 @ 15:59
Wat S10 zo goed deed was zelf interactie zoeken met fans op Twitter/social media. Dat doen Jokerout, Mae Muller, Noa Kirel en Kššrijš ook op dit moment, en het maakt ze ietsjes populairder in de fandom.

Ik had graag ook gezien dat Mia en Dion meer in het openbaar verschenen en op dag een al aan tafel schoven bij Khalid en Sophie. Is ook niet heel erg voor nu, want van meer dan 90% van de artiesten dit jaar zien we op dit moment eigenlijk ook niet zoveel. Ik denk dat het allemaal nog wel in versnelling komt tijdens de periode van de pre-parties.
Fred_Bvrijdag 17 maart 2023 @ 16:16
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 15:52 schreef NailQueen het volgende:

[..]
Nu weer een alarmschijfje op Qmusic. Toch mooi meegenomen ;)
In de Top 100 gaan ze van 61 naar 62 in de tweede week, dus hopelijk helpt die extra airplay ze wat in de goede richting.
Em31vrijdag 17 maart 2023 @ 16:45
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2023 17:38 schreef blackswangreen het volgende:

[..]
Nou, wat me ook wel een goede methode lijkt, gewoon een bewezen hit selecteren en dan de artiest vragen om te gaan. Neem bv. dat Ladada van Claude, dat had het natuurlijk veel beter gedaan dan wat we nu sturen. Niet dat ik het nou per se zo'n geweldig nummer vind, maar hiervan is bewezen dat als mensen het horen, ze het nog vaker willen horen. Terwijl Burning Daylight vooralsnog totaal niet aanslaat.
https://instagram.com/sto(...)&igshid=YmMyMTA2M2Y=

Nou dat was dus inderdaad een erg goed idee geweest :P
Mlitavrijdag 17 maart 2023 @ 16:48
Ik volg ze op de voet :D Mia is op tiktok wel redelijk actief, ook met wat filmpjes die ze deelt van Eurovisie fans. Ze zijn vooral nog steeds veel aan het sporten en repeteren heb ik de indruk. En ze zijn met hun eigen muziek bezig (zodat er na Eurovisie snel een vervolg kan komen :s))
Dion staat nog wel op wat festivals, maar ook pas na mei.
blackswangreenvrijdag 17 maart 2023 @ 16:49
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 16:16 schreef Fred_B het volgende:

[..]
In de Top 100 gaan ze van 61 naar 62 in de tweede week, dus hopelijk helpt die extra airplay ze wat in de goede richting.
Duncan Laurence is de alarmschijf, niet Mia & Dion.

quote:
1s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 16:45 schreef Em31 het volgende:

[..]
https://instagram.com/sto(...)&igshid=YmMyMTA2M2Y=

Nou dat was dus inderdaad een erg goed idee geweest :P
Ja, ze zijn dat nummer aardig aan het promoten in Europa. Het is een Engels/Franse versie ipv de Nederlands/Franse die wij kennen.
Mlitavrijdag 17 maart 2023 @ 17:59
Ze zijn trouwens ook de documentaire aan het filmen over Mia en Dion, zie ik net op insta..
summer52vrijdag 17 maart 2023 @ 18:16
Mia en Dion zijn redelijk actief op Instagram. Vooral Mia post bijna elke dag wel wat. Maar ik zou ook het liefste zien dat ze eens live te horen zijn. Maar ik kan ook wel begrijpen dat ze niet weten in welk programma ze op moeten treden. Want ze willen zich natuurlijk op de best mogelijke manier presenteren. En ja de programma's DWDD en Matthijs gaat door zijn er niet meer.
JcNFy5D.jpg

[ Bericht 12% gewijzigd door summer52 op 17-03-2023 19:16:36 ]
summer52vrijdag 17 maart 2023 @ 19:15
Coming soon!
aqr8daJ.jpg
Momovrijdag 17 maart 2023 @ 21:20
twitter


no-way-dude-no.gif
Zigskyvrijdag 17 maart 2023 @ 21:22
Gvd, weereen topic report gemaakt terwijl ik dat niet wilde. Excuses... alweer :(🤬
Momovrijdag 17 maart 2023 @ 21:23
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 21:22 schreef Zigsky het volgende:
Gvd, weereen topic report gemaakt terwijl ik dat niet wilde. Excuses... alweer :(🤬
Je zag het idee van een nationale finale in Nederland en je instinct was om dat te rapporten :)
Zigskyvrijdag 17 maart 2023 @ 21:24
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 19:15 schreef summer52 het volgende:
Coming soon!
[ afbeelding ]
Maar wie zit hier op te wachten? Songfestivalliefhebbers willen het live horen, geen docu.
Zigskyvrijdag 17 maart 2023 @ 21:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 21:23 schreef Momo het volgende:

[..]
Je zag het idee van een nationale finale in Nederland en je instinct was om dat te rapporten :)
Nee, ik wilde niks rapporteren, lol. Ik wilde slechts reageren |:(.
Fred_Bvrijdag 17 maart 2023 @ 21:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 21:20 schreef Momo het volgende:
[ twitter ]

[ afbeelding ]
quote:
Als het de Zweden lukt, waarom Nederland dan niet?
Dat heb je net in die hele tekst duidelijk gemaakt Sjors.
Em31vrijdag 17 maart 2023 @ 21:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 21:20 schreef Momo het volgende:
[ twitter ]

[ afbeelding ]
quote:
Dat is zo gek nog niet. Zweden is een muziekland, waar competitie de kwaliteit van de artiesten en de liedjes omhoog duwt. En dat is te zien en te horen.
marvel-is-it-though.gif

Nee maar hoe hij het beschrijft klinkt ook echt wel geweldig en het zou een droom zijn als wij het ook op die manier kunnen doen, maar ik zie het gewoon niet gebeuren. En als ze het gaan proberen zie ik al helemaal voor me hoe het veel te Avrotrosserig wordt en het net weer te matig uitgevoerd wordt.

Wat hier eerder al eens gezegd werd, je zou het eigenlijk een paar jaar moeten organiseren zonder dat het Songfestival er iets mee te maken heeft en dan meteen heel groots aanpakken op een San Remo manier.

Maar dat gaat niet gebeuren. :P

[ Bericht 0% gewijzigd door Em31 op 17-03-2023 22:09:07 ]
Nashipeervrijdag 17 maart 2023 @ 22:51
Zojuist over de 1M views-grens gegaan
pv81EDf.png
Ceevrijdag 17 maart 2023 @ 22:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 22:51 schreef Nashipeer het volgende:
Zojuist over de 1M views-grens gegaan
[ afbeelding ]
Ik zat het ook al in de gaten te houden, zag ze een half uurtje geleden op 999k :D
summer52zaterdag 18 maart 2023 @ 07:52
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 21:24 schreef Zigsky het volgende:

[..]
Maar wie zit hier op te wachten? Songfestivalliefhebbers willen het live horen, geen docu.
Dat is ook zo maar elk jaar krijg je ook een documentaire. En daar zijn ze nu mee bezig! Maar wat is het nu, posten ze niets is het niet goed maar posten ze wel wat dan ook weer commentaar. -O-
Em31zaterdag 18 maart 2023 @ 08:05
twitter

Nou dat is duidelijk
Zigskyzaterdag 18 maart 2023 @ 08:13
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 07:52 schreef summer52 het volgende:

[..]
Dat is ook zo maar elk jaar krijg je ook een documentaire. En daar zijn ze nu mee bezig! Maar wat is het nu, posten ze niets is het niet goed maar posten ze wel wat dan ook weer commentaar. -O-
Ja, is ook wel zo.
Pino112zaterdag 18 maart 2023 @ 08:19
quote:
10s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 08:05 schreef Em31 het volgende:
[ twitter ]
Nou dat is duidelijk
En dan wil Maurice het ook nog op SBS6 hebben zeker.
Em31zaterdag 18 maart 2023 @ 08:24
quote:
10s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 08:19 schreef Pino112 het volgende:

[..]
En dan wil Maurice het ook nog op SBS6 hebben zeker.
En uiteraard wil hij ook een plekje in de jury. :Y
Em31zaterdag 18 maart 2023 @ 08:30
En hoewel ik het eens ben met Cornald over een nationale finale, zit er wel wat ruimte tussen zo’n finale en helemaal niets doen en alles heel geheim houden.

Mensen er op een andere manier bij betrekken kan natuurlijk wel.
Ceezaterdag 18 maart 2023 @ 08:32
quote:
10s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 08:19 schreef Pino112 het volgende:

[..]
En dan wil Maurice het ook nog op SBS6 hebben zeker.
Maurice komt elk jaar rond deze tijd met de domste takes, dat die man Łberhaupt nog voor ESF gerelateerde producties wordt gevraagd is mij een raadsel.
Fred_Bzaterdag 18 maart 2023 @ 08:49
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 08:24 schreef Em31 het volgende:

[..]
En uiteraard wil hij ook een plekje in de jury. :Y
Nou ja goed, ik denk dat als Maurice en Cornald in de tegenovergestelde situatie hadden gezeten, dat ook wel invloed zou hebben op hun meningen hier :+

Maar goed, op basis van wat Maurice, Frits, Carlo, Shirma, Dick B. en nog wat van die zelfverklaard deskundigen ervan vinden is er alle reden om te hopen dat zij zich er nooit vanuit een commissie tegenaan gaan bemoeien.
Em31zaterdag 18 maart 2023 @ 08:52
- foutje, las het verkeerd :P
Momozaterdag 18 maart 2023 @ 09:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 08:49 schreef Fred_B het volgende:

[..]
Nou ja goed, ik denk dat als Maurice en Cornald in de tegenovergestelde situatie hadden gezeten, dat ook wel invloed zou hebben op hun meningen hier :+

Maar goed, op basis van wat Maurice, Frits, Carlo, Shirma, Dick B. en nog wat van die zelfverklaard deskundigen ervan vinden is er alle reden om te hopen dat zij zich er nooit vanuit een commissie tegenaan gaan bemoeien.
Dat is ook zo typisch Nederlands, dat BN-ers (die vaak dan ook nog eens out of touch zijn met de muziek van nu) hun mening geven na elk nummer. Dat dat ene hippe nummer echt geen songfestival nummer is, dat het ene clichť ballad het songfestival zou kunnen winnen. En daarmee ook het publiek beÔnvloeden. In andere landen is er wel een jury maar die blijft uit beeld en gaan zeker niet de hele tijd al hun mening geven.
AnnethingIsPossiblezaterdag 18 maart 2023 @ 10:16
Ik vind hem mooi! De tekst komt goed bij mij binnen en dit soort muziek valt precies in mijn straatje. Dit gaf sowieso op mijn playlist en is tot nu toe een van mijn favorieten denk ik.

Het gaat niet winnen maar van wat ik tot nu toe heb gehoord van de semi vallen we wel goed op tussen al dat geweld dus denk dat iig kwalificatie wel grote kans heeft. (Maar misschien ben ik biased/te optimistisch)
molloot200zaterdag 18 maart 2023 @ 10:23
Ik ben daarnaast ook bang dat als we, zelfs als we een demoscopische jury hebben zoals @Momo in een reactietweet voor Cornald voorstelt, als Nederlanders toch vaak gaan voor de grotere naam. Stel dat Kees uit Hilvarenbeek met dť grote winnaar komt, maar Maan doet ook mee (met een matig liedje), dan gaat het publiek zeer waarschijnlijk voor de naam. Tenminste, dat is mijn gok.
Fred_Bzaterdag 18 maart 2023 @ 10:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 10:23 schreef molloot200 het volgende:
Ik ben daarnaast ook bang dat als we, zelfs als we een demoscopische jury hebben zoals @:Momo in een reactietweet voor Cornald voorstelt, als Nederlanders toch vaak gaan voor de grotere naam. Stel dat Kees uit Hilvarenbeek met dť grote winnaar komt, maar Maan doet ook mee (met een matig liedje), dan gaat het publiek zeer waarschijnlijk voor de naam. Tenminste, dat is mijn gok.
Dat zal nog wel meevallen. In het verleden zijn er bij NSF’s met allerlei (semi-)bekende artiesten ook regelmatig totaal onbekende acts geweest die hebben gewonnen, van Esther Hart (boven Gordon) tot Heddy Lester (boven een hele serie BN’ers).

Het probleem is meer de beÔnvloeding door de jury. Als Maan met dť grote winnaar komt, maar Cornald, Carlo en Frits beweren bij hoog en laag dat Kees uit Hilvarenbeek (met een matig liedje) toch echt de beste was, dan stemmen ‘we’ daar massaal op.
Ceezaterdag 18 maart 2023 @ 12:27
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 10:23 schreef molloot200 het volgende:
Ik ben daarnaast ook bang dat als we, zelfs als we een demoscopische jury hebben zoals @:Momo in een reactietweet voor Cornald voorstelt, als Nederlanders toch vaak gaan voor de grotere naam. Stel dat Kees uit Hilvarenbeek met dť grote winnaar komt, maar Maan doet ook mee (met een matig liedje), dan gaat het publiek zeer waarschijnlijk voor de naam. Tenminste, dat is mijn gok.
Woah een potentiŽle winnaar uit m’n hometown. _O_
Momozaterdag 18 maart 2023 @ 12:36
Toch ook wel tof van Cornald dat ook gewoon reageert op twitter op suggesties :)
Greyszaterdag 18 maart 2023 @ 12:39
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 12:36 schreef Momo het volgende:
Toch ook wel tof van Cornald dat ook gewoon reageert op twitter op suggesties :)
Ome Cornald is echt leuker en aardiger en meer op ťťn lijn met veel fans dan men soms denkt. Als je het een beetje normaal verwoordt. Op krijsers reageert 'ie vaak niet en terecht ook.
Momozaterdag 18 maart 2023 @ 15:06
Ook dit topic w/ heeft een nieuwe OP en banner by @Cee
grazzzondag 19 maart 2023 @ 00:22
quote:
10s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 08:05 schreef Em31 het volgende:
[ twitter ]
Nou dat is duidelijk
Meh :{w

En toch vind ik dat ze een NF gewoon eens een kans moeten geven. Ja, de cijfers liegen er niet om als je dat vergelijkt met interne keuzes, maar we zijn nu jaren verder. Blijven we dan voor altijd maar hangen in "omdat het toen zo slecht ging, gaan we het gewoon nooit meer doen" :{ Vind ik echt te gemakkelijk. Kom uit die comfortzone en durf out of the box te denken. De selectie commissie van toen bestaat niet eens meer. En de mensen die er destijds betrokken bij waren met het opzetten van een NF zien we ook heus niet terug. Met nieuwe mensen aan het roer kunnen ze echt wel zorgen voor een goede NF niveautje a la UMK (overigens doen ook daar oud deelnemers van talentenjachten aan mee). Daar ben ik van overtuigd. Kijk desnoods eerst hoe andere landen het uitvoeren als je het allemaal zo moeilijk vindt. Ga op bezoek en vraag om advies. In ieder geval geen vakjury, gewoon niet doen. En grote namen hoeven ook niet mee te doen wat mij betreft. Ga gewoon voor (jonge) talentvolle tekstschrijvers en artiesten die het NSF en het ESF als podium kunnen gebruiken om hun muziek te showcasen. En natuurlijk met de mindset te willen winnen, het blijft immers een wedstrijd. Zorg voor de juiste begeleiding. Ga eventueel met radiozenders in gesprek om ervoor te zorgen dat de liedjes een maand lang veel airplay krijgen. Maak het aantrekkelijk voor de (beginnende) artiesten.

Of haal De beste singer-songwriter van Nederland weer van stal (gevaar is dat we in die hoek blijven vissen he, maar vandaar ook een streep door singer :+ ). Maar dat zou misschien ook als goede basis kunnen fungeren, al heb je dan wel weer een jury. Ik heb het programma nooit heel actief gevolgd hoor, maar daar zaten wel kritische mensen meen ik me te herinneren. Niet de carlo's en tatjana's zeg maar.
RipCityzondag 19 maart 2023 @ 01:08
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2023 00:22 schreef grazz het volgende:

[..]
Meh :{w

En toch vind ik dat ze een NF gewoon eens een kans moeten geven. Ja, de cijfers liegen er niet om als je dat vergelijkt met interne keuzes, maar we zijn nu jaren verder. Blijven we dan voor altijd maar hangen in "omdat het toen zo slecht ging, gaan we het gewoon nooit meer doen" :{ Vind ik echt te gemakkelijk. Kom uit die comfortzone en durf out of the box te denken. De selectie commissie van toen bestaat niet eens meer. En de mensen die er destijds betrokken bij waren met het opzetten van een NF zien we ook heus niet terug. Met nieuwe mensen aan het roer kunnen ze echt wel zorgen voor een goede NF niveautje a la UMK (overigens doen ook daar oud deelnemers van talentenjachten aan mee). Daar ben ik van overtuigd. Kijk desnoods eerst hoe andere landen het uitvoeren als je het allemaal zo moeilijk vindt. Ga op bezoek en vraag om advies. In ieder geval geen vakjury, gewoon niet doen. En grote namen hoeven ook niet mee te doen wat mij betreft. Ga gewoon voor (jonge) talentvolle tekstschrijvers en artiesten die het NSF en het ESF als podium kunnen gebruiken om hun muziek te showcasen. En natuurlijk met de mindset te willen winnen, het blijft immers een wedstrijd. Zorg voor de juiste begeleiding. Ga eventueel met radiozenders in gesprek om ervoor te zorgen dat de liedjes een maand lang veel airplay krijgen. Maak het aantrekkelijk voor de (beginnende) artiesten.

Of haal De beste singer-songwriter van Nederland weer van stal (gevaar is dat we in die hoek blijven vissen he, maar vandaar ook een streep door singer :+ ). Maar dat zou misschien ook als goede basis kunnen fungeren, al heb je dan wel weer een jury. Ik heb het programma nooit heel actief gevolgd hoor, maar daar zaten wel kritische mensen meen ik me te herinneren. Niet de carlo's en tatjana's zeg maar.
Wordt gewoon programma als 'op zoek naar' want het is AvroTros. Die kunnen bijna niets anders maken dan dat soort shows. Zou me ook niet verbazen als ze gewoon met frits sissing als presentator en maurice wijnen aankomen zetten als jurylid.
Mandy040986zondag 19 maart 2023 @ 09:05
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2023 00:22 schreef grazz het volgende:

[..]
Meh :{w

En toch vind ik dat ze een NF gewoon eens een kans moeten geven. Ja, de cijfers liegen er niet om als je dat vergelijkt met interne keuzes, maar we zijn nu jaren verder. Blijven we dan voor altijd maar hangen in "omdat het toen zo slecht ging, gaan we het gewoon nooit meer doen" :{ Vind ik echt te gemakkelijk. Kom uit die comfortzone en durf out of the box te denken. De selectie commissie van toen bestaat niet eens meer. En de mensen die er destijds betrokken bij waren met het opzetten van een NF zien we ook heus niet terug. Met nieuwe mensen aan het roer kunnen ze echt wel zorgen voor een goede NF niveautje a la UMK (overigens doen ook daar oud deelnemers van talentenjachten aan mee). Daar ben ik van overtuigd. Kijk desnoods eerst hoe andere landen het uitvoeren als je het allemaal zo moeilijk vindt. Ga op bezoek en vraag om advies. In ieder geval geen vakjury, gewoon niet doen. En grote namen hoeven ook niet mee te doen wat mij betreft. Ga gewoon voor (jonge) talentvolle tekstschrijvers en artiesten die het NSF en het ESF als podium kunnen gebruiken om hun muziek te showcasen. En natuurlijk met de mindset te willen winnen, het blijft immers een wedstrijd. Zorg voor de juiste begeleiding. Ga eventueel met radiozenders in gesprek om ervoor te zorgen dat de liedjes een maand lang veel airplay krijgen. Maak het aantrekkelijk voor de (beginnende) artiesten.

Of haal De beste singer-songwriter van Nederland weer van stal (gevaar is dat we in die hoek blijven vissen he, maar vandaar ook een streep door singer :+ ). Maar dat zou misschien ook als goede basis kunnen fungeren, al heb je dan wel weer een jury. Ik heb het programma nooit heel actief gevolgd hoor, maar daar zaten wel kritische mensen meen ik me te herinneren. Niet de carlo's en tatjana's zeg maar.
Of ze stappen van de gedachte af dat het nummer per se een persoonlijk verhaal moet hebben (hence de singer songwriter hoek waar we nu in blijven hangen). Geef iedereen de mogelijkheid om iets in te sturen. Niet alleen de mensen die zelf een persoonlijk nummer hebben geschreven en die dat ook kunnen uitdragen, of whatever er ook stond in die oproep. Maak ook een tv spot bijvoorbeeld, die mensen oproept om een nummer in te sturen. Sure, er zal dan best een hoop zooi tussen zitten (Dries, kuch), maar misschien nodigt dat andere, misschien ook onbekende schrijvers en artiesten uit om ook een poging te wagen en wellicht zit daar gewoon iets super tofs tussen. En dan kijk je ook eens voorbij de AVROTROS bubbel.
Fred_Bzondag 19 maart 2023 @ 10:49
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2023 00:22 schreef grazz het volgende:

[..]
Meh :{w

En toch vind ik dat ze een NF gewoon eens een kans moeten geven. Ja, de cijfers liegen er niet om als je dat vergelijkt met interne keuzes, maar we zijn nu jaren verder. Blijven we dan voor altijd maar hangen in "omdat het toen zo slecht ging, gaan we het gewoon nooit meer doen" :{ Vind ik echt te gemakkelijk. Kom uit die comfortzone en durf out of the box te denken. De selectie commissie van toen bestaat niet eens meer. En de mensen die er destijds betrokken bij waren met het opzetten van een NF zien we ook heus niet terug. Met nieuwe mensen aan het roer kunnen ze echt wel zorgen voor een goede NF niveautje a la UMK (overigens doen ook daar oud deelnemers van talentenjachten aan mee). Daar ben ik van overtuigd. Kijk desnoods eerst hoe andere landen het uitvoeren als je het allemaal zo moeilijk vindt. Ga op bezoek en vraag om advies. In ieder geval geen vakjury, gewoon niet doen. En grote namen hoeven ook niet mee te doen wat mij betreft. Ga gewoon voor (jonge) talentvolle tekstschrijvers en artiesten die het NSF en het ESF als podium kunnen gebruiken om hun muziek te showcasen. En natuurlijk met de mindset te willen winnen, het blijft immers een wedstrijd. Zorg voor de juiste begeleiding. Ga eventueel met radiozenders in gesprek om ervoor te zorgen dat de liedjes een maand lang veel airplay krijgen. Maak het aantrekkelijk voor de (beginnende) artiesten.

Of haal De beste singer-songwriter van Nederland weer van stal (gevaar is dat we in die hoek blijven vissen he, maar vandaar ook een streep door singer :+ ). Maar dat zou misschien ook als goede basis kunnen fungeren, al heb je dan wel weer een jury. Ik heb het programma nooit heel actief gevolgd hoor, maar daar zaten wel kritische mensen meen ik me te herinneren. Niet de carlo's en tatjana's zeg maar.
We kunnen wel niet naar de cijfers kijken, maar na Teach-In hebben we in 37 jaar met vrijwel altijd iets van een NSF precies nul keer de Top 3 gehaald en 8 keer de finale gemist. Sinds 2013 hebben we in 9 jaar een 1e en 2e plek bereikt, en maar 1 keer de finale gemist en maar 3 keer Łberhaupt het linkerrijtje niet gehaald.

Ik ben het er wel mee eens dat we momenteel op een dood spoor zitten van weinig opbeurende Radio 2-muziek, maar dan moeten we dat probleem aanpakken. Een NSF lijkt me de verkeerde oplossing, dat tonen onze buurlanden ook telkens weer aan.

Er is ook helemaal geen reden om te verwachten dat het zoiets als Melodifestivalen wordt. De Nederlandse TV kan gewoon niet zonder BN’ers (de kijker wel trouwens). Als je nu gewoon gisteren op NPO 1 kijkt. Daar is op prime-time ťťn of ander onbenullig quizje met Freek Vonk en daarna het net zo dertien-in-dozijn format The Connection. Een zaterdagavond gevuld met flut-entertainment met BN’ers, waar maar 8-900.000 mensen naar kijken. Als ze de belangrijkste avond van de week al niet beter kunnen dan dit, waarom zouden we dan een NSF moeten verwachten zonder dat de telefoonklapper met welbekende onbenullen als jurylid weer wordt opengetrokken?
Momozondag 19 maart 2023 @ 10:59

Op plek 25 in de grote ESCunited poll
Saboozondag 19 maart 2023 @ 12:18
Ja of de huidige commissie kiest gewoon 3 of 4 liederen uit die gepresenteerd worden tijdens een programma (het liefst a la mathijs gaat door qua staging) zonder al te veel hoompapapa en bij voorkeur ook zonder Frits Sissing. En dat daar het publiek uit mag kiezen. Dan filter je de Gerda's die op RTL boulevard hebben gezien dat je alleen wint als je een kalkoen stuurt er misschien ook wel uit.

Een beetje a la waylon, maar die had schijt aan het publiek. En alleen Waylon met 5 liedjes is ook niet die enorme hoeveelheid variatie die een lekkere vernieuwingsslag gaat brengen.

Er wordt gezegd dat er geen budget voor is a la melfest, maar mss moet men sowieso een beetje af van het idee dat het een groots AVRO TROS piratenfestijn moet zijn, want daarvoor hebben we teveel traditie van culturele wansmaak. En misschien dat als je het juist klein en niche houdt zonder al te veel opsmuk en glitter en glamour, de harde kern liedjesliefhebbers over blijft. Doe desnoods inderdaad alleen een youtubestream a la het eerste seizoen van "de beste singer songwriter". Ik denk dat het referentiekader van een publiek t.o.v. de huidige commissie echt wel heel verfrissend kan werken, maar je moet het juiste publiek voor zoiets aan weten te spreken en dat doe je niet met een Zaterdag-avond familieshow.

Ik denk trouwens dat Melfest ook wel op z'n retour is. Mijn Zweedse maat van 28 zegt altijd dat Melfest ook een vrij geriatrisch imago heeft, en dat hij het bizar vindt dat er Nederlanders naar kijken. En ik merk bij mezelf ook een beetje plasticpop-vermoeidheid als het gaat om de Zweedse inzendingen. Loreen is natuurlijk een enorme crowdpleaser, maar ik denk dat als ze daar geen vernieuwingsslag gaan slaan betreft Melfest dat dat concept ook echt slijtage gaat vertonen de komende jaren, ondanks een groot budget en alles.

[ Bericht 0% gewijzigd door Saboo op 19-03-2023 12:24:13 ]
blackswangreenzondag 19 maart 2023 @ 12:42
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2023 10:49 schreef Fred_B het volgende:

[..]
We kunnen wel niet naar de cijfers kijken, maar na Teach-In hebben we in 37 jaar met vrijwel altijd iets van een NSF precies nul keer de Top 3 gehaald en 8 keer de finale gemist. Sinds 2013 hebben we in 9 jaar een 1e en 2e plek bereikt, en maar 1 keer de finale gemist en maar 3 keer Łberhaupt het linkerrijtje niet gehaald.

Ik ben het er wel mee eens dat we momenteel op een dood spoor zitten van weinig opbeurende Radio 2-muziek, maar dan moeten we dat probleem aanpakken. Een NSF lijkt me de verkeerde oplossing, dat tonen onze buurlanden ook telkens weer aan.

Er is ook helemaal geen reden om te verwachten dat het zoiets als Melodifestivalen wordt. De Nederlandse TV kan gewoon niet zonder BN’ers (de kijker wel trouwens). Als je nu gewoon gisteren op NPO 1 kijkt. Daar is op prime-time ťťn of ander onbenullig quizje met Freek Vonk en daarna het net zo dertien-in-dozijn format The Connection. Een zaterdagavond gevuld met flut-entertainment met BN’ers, waar maar 8-900.000 mensen naar kijken. Als ze de belangrijkste avond van de week al niet beter kunnen dan dit, waarom zouden we dan een NSF moeten verwachten zonder dat de telefoonklapper met welbekende onbenullen als jurylid weer wordt opengetrokken?
De cijfers spreken in het voordeel van Cornald, maar we zitten nu wel op een dood spoor dus er moet iets gebeuren. De RAI is nog veel erger, als je het over onbenullige quizjes met Bekende Italianen hebt. Toch hebben ze daar Sanremo waar elk jaar wel een goede, eigenzinnige inzending uitrolt. Net als bij Melfest is het programma op zich niet van een heel hoog niveau, maar er zitten altijd wel 2 of 3 goede nummers tussen. Zoiets kan in Nederland ook best, maar je moet inderdaad wel zorgen dat de Jolings en Gordons en Mauricen Wijnen er zover mogelijk vandaan blijven.
Momozondag 19 maart 2023 @ 12:57
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2023 12:18 schreef Saboo het volgende:
Ja of de huidige commissie kiest gewoon 3 of 4 liederen uit die gepresenteerd worden tijdens een programma (het liefst a la mathijs gaat door qua staging) zonder al te veel hoompapapa en bij voorkeur ook zonder Frits Sissing. En dat daar het publiek uit mag kiezen. Dan filter je de Gerda's die op RTL boulevard hebben gezien dat je alleen wint als je een kalkoen stuurt er misschien ook wel uit.

Een beetje a la waylon, maar die had schijt aan het publiek. En alleen Waylon met 5 liedjes is ook niet die enorme hoeveelheid variatie die een lekkere vernieuwingsslag gaat brengen.

Er wordt gezegd dat er geen budget voor is a la melfest, maar mss moet men sowieso een beetje af van het idee dat het een groots AVRO TROS piratenfestijn moet zijn, want daarvoor hebben we teveel traditie van culturele wansmaak. En misschien dat als je het juist klein en niche houdt zonder al te veel opsmuk en glitter en glamour, de harde kern liedjesliefhebbers over blijft. Doe desnoods inderdaad alleen een youtubestream a la het eerste seizoen van "de beste singer songwriter". Ik denk dat het referentiekader van een publiek t.o.v. de huidige commissie echt wel heel verfrissend kan werken, maar je moet het juiste publiek voor zoiets aan weten te spreken en dat doe je niet met een Zaterdag-avond familieshow.

Ik denk trouwens dat Melfest ook wel op z'n retour is. Mijn Zweedse maat van 28 zegt altijd dat Melfest ook een vrij geriatrisch imago heeft, en dat hij het bizar vindt dat er Nederlanders naar kijken. En ik merk bij mezelf ook een beetje plasticpop-vermoeidheid als het gaat om de Zweedse inzendingen. Loreen is natuurlijk een enorme crowdpleaser, maar ik denk dat als ze daar geen vernieuwingsslag gaan slaan betreft Melfest dat dat concept ook echt slijtage gaat vertonen de komende jaren, ondanks een groot budget en alles.
Eens dat Melfest op zijn retour is. Vrijwel alle nummers zijn geschreven door de dezelfde schrijvers zoals ThŲrnfeldt en G-Son en de Deb zusjes. MelodieŽn recycled, teksten geschreven voor ChatGPT lijkt wel. De Zweden hebben echt geluk met Cornelia vorig jaar en Loreen dit jaar. Cornelia kwam met een nummer buiten dat cirkeltje van song writers. De Zweden zelf hadden op Anders Bagge gestemd, maar ik twijfel of die wel de semi's was doorgekomen puur op televote. Dit jaar Loreen, wel met een nummer uit het songwriterfabriekje. Maar natuurlijk wel performance 10/10. Nummer 2 de tweeling was ook nog wel ok, maar wel zelfde schrijvers. Als ze op deze voet verder gaan komen ze zichzelf nog wel eens tegen.Maar goed, waarschijnlijk gaan ze winnen dit jaar, dus zal hun niet zo veel boeien nog. Muzikaal gezien vond ik de voorrondes van ItaliŽ, ServiŽ, TsjechiŽ, OekraÔne, Noorwegen en Finland van een hoger niveau dit jaar.
grazzzondag 19 maart 2023 @ 12:58
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2023 01:08 schreef RipCity het volgende:

[..]
Wordt gewoon programma als 'op zoek naar' want het is AvroTros. Die kunnen bijna niets anders maken dan dat soort shows. Zou me ook niet verbazen als ze gewoon met frits sissing als presentator en maurice wijnen aankomen zetten als jurylid.
Wat mij betreft mag Cornald het samen met Edsilia presenteren. EiC doen/deden ze ook heel leuk met z'n twee. En anders Romy Monteiro. In ieder geval geen jury.
grazzzondag 19 maart 2023 @ 13:19
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2023 10:49 schreef Fred_B het volgende:

[..]
We kunnen wel niet naar de cijfers kijken, maar na Teach-In hebben we in 37 jaar met vrijwel altijd iets van een NSF precies nul keer de Top 3 gehaald en 8 keer de finale gemist. Sinds 2013 hebben we in 9 jaar een 1e en 2e plek bereikt, en maar 1 keer de finale gemist en maar 3 keer Łberhaupt het linkerrijtje niet gehaald.

Ik ben het er wel mee eens dat we momenteel op een dood spoor zitten van weinig opbeurende Radio 2-muziek, maar dan moeten we dat probleem aanpakken. Een NSF lijkt me de verkeerde oplossing, dat tonen onze buurlanden ook telkens weer aan.

Er is ook helemaal geen reden om te verwachten dat het zoiets als Melodifestivalen wordt. De Nederlandse TV kan gewoon niet zonder BN’ers (de kijker wel trouwens). Als je nu gewoon gisteren op NPO 1 kijkt. Daar is op prime-time ťťn of ander onbenullig quizje met Freek Vonk en daarna het net zo dertien-in-dozijn format The Connection. Een zaterdagavond gevuld met flut-entertainment met BN’ers, waar maar 8-900.000 mensen naar kijken. Als ze de belangrijkste avond van de week al niet beter kunnen dan dit, waarom zouden we dan een NSF moeten verwachten zonder dat de telefoonklapper met welbekende onbenullen als jurylid weer wordt opengetrokken?
Oke, dank voor de cijfers :D _O_ dat klinkt niet best als je dat zo leest, maar ik vind toch dat we het moeten proberen. Dat hoeft ook niet direct volgend jaar, maar geef het weer eens een kans wanneer je de juiste mensen bij elkaar hebt gevonden. Zorg ervoor dat de liedjes van goede kwaliteit zijn. Daar begint het toch zeker mee. In de Belgische en Duitse nf zaten nou ook niet echt de meest geweldige liedjes. Als we dat hier doen dan hebben wij ook Snollebollekes, Thomas Berge en stoeipoes Emma Heesters @Nexum (waarvan ik verwacht dat ze ook nog wel eens naar het esf gaat met een lied van Regi ofzo) in onze nf. Maak het deelnemersveld dan maar kleiner, maar investeer in elke artiest, in elke act zodat wat we zien al klaar is voor het grote podium. Zorg voor goede promotie voor het programma en vraag de kijkers om hulp om onze songfestival inzending te kiezen. Alleen de stem van de kijker telt, geen vakjury. Release van te voren de liedjes om te hypen. Ja sorry Fred, ik zie dit helemaal voor me. *O*
grazzzondag 19 maart 2023 @ 13:23
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2023 12:18 schreef Saboo het volgende:
Ja of de huidige commissie kiest gewoon 3 of 4 liederen uit die gepresenteerd worden tijdens een programma (het liefst a la mathijs gaat door qua staging) zonder al te veel hoompapapa en bij voorkeur ook zonder Frits Sissing. En dat daar het publiek uit mag kiezen. Dan filter je de Gerda's die op RTL boulevard hebben gezien dat je alleen wint als je een kalkoen stuurt er misschien ook wel uit.

Een beetje a la waylon, maar die had schijt aan het publiek. En alleen Waylon met 5 liedjes is ook niet die enorme hoeveelheid variatie die een lekkere vernieuwingsslag gaat brengen.

Er wordt gezegd dat er geen budget voor is a la melfest, maar mss moet men sowieso een beetje af van het idee dat het een groots AVRO TROS piratenfestijn moet zijn, want daarvoor hebben we teveel traditie van culturele wansmaak. En misschien dat als je het juist klein en niche houdt zonder al te veel opsmuk en glitter en glamour, de harde kern liedjesliefhebbers over blijft. Doe desnoods inderdaad alleen een youtubestream a la het eerste seizoen van "de beste singer songwriter". Ik denk dat het referentiekader van een publiek t.o.v. de huidige commissie echt wel heel verfrissend kan werken, maar je moet het juiste publiek voor zoiets aan weten te spreken en dat doe je niet met een Zaterdag-avond familieshow.

Ik denk trouwens dat Melfest ook wel op z'n retour is. Mijn Zweedse maat van 28 zegt altijd dat Melfest ook een vrij geriatrisch imago heeft, en dat hij het bizar vindt dat er Nederlanders naar kijken. En ik merk bij mezelf ook een beetje plasticpop-vermoeidheid als het gaat om de Zweedse inzendingen. Loreen is natuurlijk een enorme crowdpleaser, maar ik denk dat als ze daar geen vernieuwingsslag gaan slaan betreft Melfest dat dat concept ook echt slijtage gaat vertonen de komende jaren, ondanks een groot budget en alles.
Ik ontmoet wel eens Zweedse klanten op het werk en als ik dan vertel dat ik naar Melfest kijk dan snappen ze dat niet zozeer. Niet omdat ik Melfest ken, maar omdat volgens hen de muziek die je hoort in Melfest echt heel slecht is _O-
Aadrianuszondag 19 maart 2023 @ 14:16
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2023 13:19 schreef grazz het volgende:

[..]
Oke, dank voor de cijfers :D _O_ dat klinkt niet best als je dat zo leest, maar ik vind toch dat we het moeten proberen. Dat hoeft ook niet direct volgend jaar, maar geef het weer eens een kans wanneer je de juiste mensen bij elkaar hebt gevonden. Zorg ervoor dat de liedjes van goede kwaliteit zijn. Daar begint het toch zeker mee. In de Belgische en Duitse nf zaten nou ook niet echt de meest geweldige liedjes. Als we dat hier doen dan hebben wij ook Snollebollekes, Thomas Berge en stoeipoes Emma Heesters @:Nexum (waarvan ik verwacht dat ze ook nog wel eens naar het esf gaat met een lied van Regi ofzo) in onze nf. Maak het deelnemersveld dan maar kleiner, maar investeer in elke artiest, in elke act zodat wat we zien al klaar is voor het grote podium. Zorg voor goede promotie voor het programma en vraag de kijkers om hulp om onze songfestival inzending te kiezen. Alleen de stem van de kijker telt, geen vakjury. Release van te voren de liedjes om te hypen. Ja sorry Fred, ik zie dit helemaal voor me. *O*
Dit is dus het belangrijke punt. Bij Melfest is het niet het programma zelf, cq de omroep zelf die daar in investeert. Het zijn de productiemaatschappijen achter de artiesten die dat doen. En ze steken dat geld erin, omdat het programma genoeg kijkers trekt, en daarmee genoeg aandacht geeft aan de artiesten die meedoen, waardoor dat geld er ook wel weer uitkomt. Die kijkers zijn er ivm de reputatie die het programma in de loop der jaren heeft opgebouwd.
Dat gegeven hebben we hier niet. De laatste NF's waren bedroevend qua niveau en qua kijkcijfers. Daar gaat geen productiemaatschappij geld in stoppen.
Fred_Bzondag 19 maart 2023 @ 14:35
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2023 13:19 schreef grazz het volgende:

[..]
Oke, dank voor de cijfers :D _O_ dat klinkt niet best als je dat zo leest, maar ik vind toch dat we het moeten proberen. Dat hoeft ook niet direct volgend jaar, maar geef het weer eens een kans wanneer je de juiste mensen bij elkaar hebt gevonden. Zorg ervoor dat de liedjes van goede kwaliteit zijn. Daar begint het toch zeker mee. In de Belgische en Duitse nf zaten nou ook niet echt de meest geweldige liedjes. Als we dat hier doen dan hebben wij ook Snollebollekes, Thomas Berge en stoeipoes Emma Heesters @:Nexum (waarvan ik verwacht dat ze ook nog wel eens naar het esf gaat met een lied van Regi ofzo) in onze nf. Maak het deelnemersveld dan maar kleiner, maar investeer in elke artiest, in elke act zodat wat we zien al klaar is voor het grote podium. Zorg voor goede promotie voor het programma en vraag de kijkers om hulp om onze songfestival inzending te kiezen. Alleen de stem van de kijker telt, geen vakjury. Release van te voren de liedjes om te hypen. Ja sorry Fred, ik zie dit helemaal voor me. *O*
Ja, ik zie dit dus niet voor me :P

Maar om te voorkomen dat ik mezelf continu ga herhalen, wil ik ook nog wel aangeven hoe een eventueel NSF er wel zou moeten uitzien. In principe is Melodifestivalen gewoon de leidraad, maar wellicht een goedkopere/versimpelde versie:

-De tune ( O+ )

-Opening door het plaatselijke ballet, die presentator Jan Smit introduceren.

-Jan vertelt wat over de deelnemers en de stemprocedure.

-DE LIEDJES

Ik zou zeggen een stuk of 12 liedjes. Het is niet zo’n ramp als daar wat mindere opvulnummers tussen zitten, des te groter is de kans dat een Duncan of Common Linnets er als kwaliteit bovenuit komen steken, zeker in combinatie met de jurystemmen en een door de producers bepaalde startvolgorde. Met te weinig liedjes krijg je ook geen echte ESF-dynamiek. Het is wel van belang dat de beste liedjes goed zijn uitgewerkt, en als zodanig als logische favorieten naar voren komen, of (zoals zo’n Chťrine dit jaar in BelgiŽ) om logische redenen sneuvelen.
Er is (NATUURLIJK!!!!!) geen vakjury of andere onderbreking die je tussen de liedjes uit de flow haalt. Gewoon als het echte ESF wat korte postcards, waarin de artiesten zelf ook niet aan de keukentafel gaan leuteren over hun kindertijd of tegen de kat praten alsof die ook kan denken, maar gewoon een voice-over die ze introduceert.

-Na de liedjes kan het stemmen beginnen. Tijd voor een recap, een optreden van Johnny Logan en gebabbel in de greenroom.

-Stemmen van de internationale vakjury. Dat impliceert geen Tatjana, Gordon, Hind of wie dan ook, maar een stuk of 10 landen, met dan een representatief groepje van een stuk of 5 Portugezen, Armenen, Letten, enz. uit de muziekindustrie die hun punten geven. De lijnen kunnen openblijven, want in tegenstelling tot het ESF zelf heb ik meer vertrouwen in de jury dan in demense thuis, dus een beetje beÔnvloeding is geen ramp.

-De lijnen gaan dicht. Mia en Dion mogen nog een keer hun liedje van dit jaar zingen en een poepsaaie nieuwe single laten horen.

-De publieksstemmen worden gemaakt en de winnaar mag nog een keer zingen.

Als dit haalbaar is (haha) zou ik een NSF prima vinden.
Zigskyzondag 19 maart 2023 @ 16:34
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2023 14:35 schreef Fred_B het volgende:

[..]
Ja, ik zie dit dus niet voor me :P

Maar om te voorkomen dat ik mezelf continu ga herhalen, wil ik ook nog wel aangeven hoe een eventueel NSF er wel zou moeten uitzien. In principe is Melodifestivalen gewoon de leidraad, maar wellicht een goedkopere/versimpelde versie:

-De tune ( O+ )

-Opening door het plaatselijke ballet, die presentator Jan Smit introduceren.

-Jan vertelt wat over de deelnemers en de stemprocedure.

-DE LIEDJES

Ik zou zeggen een stuk of 12 liedjes. Het is niet zo’n ramp als daar wat mindere opvulnummers tussen zitten, des te groter is de kans dat een Duncan of Common Linnets er als kwaliteit bovenuit komen steken, zeker in combinatie met de jurystemmen en een door de producers bepaalde startvolgorde. Met te weinig liedjes krijg je ook geen echte ESF-dynamiek. Het is wel van belang dat de beste liedjes goed zijn uitgewerkt, en als zodanig als logische favorieten naar voren komen, of (zoals zo’n Chťrine dit jaar in BelgiŽ) om logische redenen sneuvelen.
Er is (NATUURLIJK!!!!!) geen vakjury of andere onderbreking die je tussen de liedjes uit de flow haalt. Gewoon als het echte ESF wat korte postcards, waarin de artiesten zelf ook niet aan de keukentafel gaan leuteren over hun kindertijd of tegen de kat praten alsof die ook kan denken, maar gewoon een voice-over die ze introduceert.

-Na de liedjes kan het stemmen beginnen. Tijd voor een recap, een optreden van Johnny Logan en gebabbel in de greenroom.

-Stemmen van de internationale vakjury. Dat impliceert geen Tatjana, Gordon, Hind of wie dan ook, maar een stuk of 10 landen, met dan een representatief groepje van een stuk of 5 Portugezen, Armenen, Letten, enz. uit de muziekindustrie die hun punten geven. De lijnen kunnen openblijven, want in tegenstelling tot het ESF zelf heb ik meer vertrouwen in de jury dan in demense thuis, dus een beetje beÔnvloeding is geen ramp.

-De lijnen gaan dicht. Mia en Dion mogen nog een keer hun liedje van dit jaar zingen en een poepsaaie nieuwe single laten horen.

-De publieksstemmen worden gemaakt en de winnaar mag nog een keer zingen.

Als dit haalbaar is (haha) zou ik een NSF prima vinden.
Ik ga dit opsturen naar AVROTRos _O_ . Ik zie het zo voor me. Gewoon eerst een jaartje kijken hoe zoiets gaat zijn.
aERodynamIC1970zondag 19 maart 2023 @ 17:03
Probleem is en blijft dat kwalitatief betere artiesten geen zin hebben in een wedstrijd met anderen. Remember Anouk?! S10 zou dat ook niet gedaan hebben.

En dan krijgen we dus gewoon Henk uit Lutjebroek met zijn killersong inclusief cowboyhoed tegenover de Boobies die een soort Junior Songfestival liedje opvoeren over chocolade, of was het nu suikerspinnen, en daarmee het hipst van de avond zullen zijn en winnen (en oh die stoute naam).

Nee, een terugkeer naar een NSF gaat helaas niet werken vrees ik
aERodynamIC1970zondag 19 maart 2023 @ 17:04
Maar meer invloed vanuit Songfestival fans (de serieuze) juich ik toe! Laat ze meedoen aan de seleciecommissie.
Em31zondag 19 maart 2023 @ 17:06
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2023 09:05 schreef Mandy040986 het volgende:

[..]
Of ze stappen van de gedachte af dat het nummer per se een persoonlijk verhaal moet hebben (hence de singer songwriter hoek waar we nu in blijven hangen). Geef iedereen de mogelijkheid om iets in te sturen. Niet alleen de mensen die zelf een persoonlijk nummer hebben geschreven en die dat ook kunnen uitdragen, of whatever er ook stond in die oproep. Maak ook een tv spot bijvoorbeeld, die mensen oproept om een nummer in te sturen. Sure, er zal dan best een hoop zooi tussen zitten (Dries, kuch), maar misschien nodigt dat andere, misschien ook onbekende schrijvers en artiesten uit om ook een poging te wagen en wellicht zit daar gewoon iets super tofs tussen. En dan kijk je ook eens voorbij de AVROTROS bubbel.
Dit zou ook al wat helpen met wat opener zijn, terwijl het iets heel simpels is. Dat EXTREEM geheimzinnige gedoe vind ik de laatste jaren misschien wel het irritantst. Wat boeit het om meteen bij de bekendmaking van de artiest aan te geven dat het een ballad gaat zijn? Maar er mag echt NIETS gezegd worden. Ook de artiesten zelf mogen duidelijk helemaal niets delen in die periode. Echt wat maakt het uit dat je op een dag zegt dat je bezig bent met het opnemen van de videoclip ofzo?

Het lijkt wel of het elk jaar pretentieuzer wordt. Precies uitgedacht wat ze wel en niet mogen vertellen.
grazzzondag 19 maart 2023 @ 23:26
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2023 17:03 schreef aERodynamIC1970 het volgende:
Probleem is en blijft dat kwalitatief betere artiesten geen zin hebben in een wedstrijd met anderen. Remember Anouk?! S10 zou dat ook niet gedaan hebben.

En dan krijgen we dus gewoon Henk uit Lutjebroek met zijn killersong inclusief cowboyhoed tegenover de Boobies die een soort Junior Songfestival liedje opvoeren over chocolade, of was het nu suikerspinnen, en daarmee het hipst van de avond zullen zijn en winnen (en oh die stoute naam).

Nee, een terugkeer naar een NSF gaat helaas niet werken vrees ik
Ja maar, met een selectiecommissie filter je dat soort mensen er uit he. Zie het ook echt niet gebeuren dat we terug gaan naar het niveau van Henk uit Lutjebroek. Avrotros heeft het nu veel beter voor elkaar dan jaren geleden. En dat a-artiesten niet willen meedoen vind ik zelf niet interessant. Neem bijvoorbeeld Alessandra uit Noorwegen dit jaar. Ex-deelneemster The Voice Noorwegen. Jonge meid met een lekker geproduceerd popliedje. Zoiets zouden ook wij in onze NF kunnen hebben toch? Ik vind dit tig keer leuker dan wat we nu hebben. Ik heb dus ook geen enkele moeite met oud talentenjacht-deelnemers. Op de ťťn of andere manier hebben ze bij mij juist wel een gunfactor omdat er veel talentvolle artiesten zijn die het helaas niet lukt verder te komen. Het ESF is dan een mooie optie voor ze om eens aan deel te nemen. Het programma Better than ever laat ook maar weer eens zien hoeveel talenten we hebben die het helaas moeilijk hebben om verder te komen. De selectiecommissie zou bijvoorbeeld ook liedjes kunnen koppelen aan artiesten. Doen of deden ze ook in Zweden.

Ik vond zelf het NSF 2012 bijvoorbeeld al een stap in de goede richting wat betreft professionaliteit. Oke qua liedjes zaten we nog wel een beetje in het esf 2001, maar You and me en ook Take me as I am vond ik persoonlijk goede inzendingen (outfit Joan niet meegerekend). De artiesten zelf waren vocaal sterk genoeg. Jammer dat de meesten gewoon geen competitief lied hadden. Dus komen we weer uit op waar het elke keer om draait: zonder een goed , competitief lied kom je niet ver. Of je nou een a-artiest of c-artiest stuurt maakt volgens mij niet uit als er goede begeleiding is vanuit de avrotros.
Greysmaandag 20 maart 2023 @ 09:50
Het NSF2012 zoog omdat we als publiek onze vlaggetjes moesten inleveren van ome John de Mol en verplicht met een lampje moesten wapperen bij bepaalde liedjes.
Fred_Bmaandag 20 maart 2023 @ 10:12
quote:
10s.gif Op maandag 20 maart 2023 09:50 schreef Greys het volgende:
Het NSF2012 zoog omdat we als publiek onze vlaggetjes moesten inleveren van ome John de Mol en verplicht met een lampje moesten wapperen bij bepaalde liedjes.
Dat was inderdaad het meest nijpende probleem van het NSF in 2012 :+
Greysmaandag 20 maart 2023 @ 10:16
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2023 10:12 schreef Fred_B het volgende:

[..]
Dat was inderdaad het meest nijpende probleem van het NSF in 2012 :+
Ik voel het nůg dus onderschat het niet. :{w
AnnethingIsPossiblemaandag 20 maart 2023 @ 11:00
Deze persoon ziet Nederland nog als de 'best longshot' bet atm: https://news.smarkets.com(...)the-best-value-bets/
blackswangreenmaandag 20 maart 2023 @ 13:10
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2023 23:26 schreef grazz het volgende:

[..]
Ja maar, met een selectiecommissie filter je dat soort mensen er uit he. Zie het ook echt niet gebeuren dat we terug gaan naar het niveau van Henk uit Lutjebroek. Avrotros heeft het nu veel beter voor elkaar dan jaren geleden. En dat a-artiesten niet willen meedoen vind ik zelf niet interessant. Neem bijvoorbeeld Alessandra uit Noorwegen dit jaar. Ex-deelneemster The Voice Noorwegen. Jonge meid met een lekker geproduceerd popliedje. Zoiets zouden ook wij in onze NF kunnen hebben toch? Ik vind dit tig keer leuker dan wat we nu hebben. Ik heb dus ook geen enkele moeite met oud talentenjacht-deelnemers. Op de ťťn of andere manier hebben ze bij mij juist wel een gunfactor omdat er veel talentvolle artiesten zijn die het helaas niet lukt verder te komen. Het ESF is dan een mooie optie voor ze om eens aan deel te nemen. Het programma Better than ever laat ook maar weer eens zien hoeveel talenten we hebben die het helaas moeilijk hebben om verder te komen. De selectiecommissie zou bijvoorbeeld ook liedjes kunnen koppelen aan artiesten. Doen of deden ze ook in Zweden.

Ik vond zelf het NSF 2012 bijvoorbeeld al een stap in de goede richting wat betreft professionaliteit. Oke qua liedjes zaten we nog wel een beetje in het esf 2001, maar You and me en ook Take me as I am vond ik persoonlijk goede inzendingen (outfit Joan niet meegerekend). De artiesten zelf waren vocaal sterk genoeg. Jammer dat de meesten gewoon geen competitief lied hadden. Dus komen we weer uit op waar het elke keer om draait: zonder een goed , competitief lied kom je niet ver. Of je nou een a-artiest of c-artiest stuurt maakt volgens mij niet uit als er goede begeleiding is vanuit de avrotros.
Heel veel mensen kunnen zingen. Wat al die talentenjachten aantonen (en het feit dat er nu dus talentenjachten zijn van ex-deelnemers aan talentenjachten) is dat het niet per se gaat om je zangtalent. Want er breekt bijna niemand echt door van die Voice-deelnemers. Mij zegt zo'n programma als Better Than Ever dan ook helemaal niks.

De Beste Singer/Songwriter heeft verhoudingsgewijs veel meer established artiesten opgeleverd omdat het daar ging om het liedje. Daar schort het aan in Nederland: goede songwriters. Goede zangers zijn er genoeg. Overigens zie je zelfs in Zweden, waar veel meer goede songwriters wonen, dat ze voor Melfest altijd uit dezelfde vijver van 7 of 8 songwriters vissen, omdat de echt goede zich daar ook niet met het songfestival bezighouden.
Nashipeermaandag 20 maart 2023 @ 19:24
Nederland staat als 9e in de betting odds wbt de kans om door te gaan naar de finale:

https://eurovisionworld.com/odds/eurovision-semi-final-1
NailQueenmaandag 20 maart 2023 @ 19:32
Voor een nationale finale kun je denk ik beter kijken naar UMK dan naar Melfest. Dit jaar en ook vorig jaar was UMK een van de beste nationale finales. Daar wordt duidelijk gekeken naar kwaliteit en diversiteit en wat kan werken op het ESF. De show zit ook simpel in elkaar:

- Gewoon 5 goede artiesten met verschillende liedjes die niet met elkaar te vergelijken zijn.
- Goede staging waar duidelijk budget is ingestoken
- Voor het optreden een introfilmpje met kandidaten die zichzelf (veel te lang) voorstellen
- Prima presentatoren
- Een simpel intervalact van de inzending van vorig jaar.
- Puntentelling dat voor iedereen te volgen is.
- Plus een buitenlandse jury dat kennis heeft van het ESF. (Wiwiwilliam heeft zich al aangemeld)

Tuurlijk kan je ook kijken naar Melfest maar daar is jarenlang in geinvesteerd en is duidelijk op zijn retour. Zo'n finale als Finland kan je prima in een - misschien twee - jaar tijd opstellen.

[ Bericht 3% gewijzigd door NailQueen op 20-03-2023 19:43:01 ]
Fred_Bmaandag 20 maart 2023 @ 19:44
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2023 11:00 schreef AnnethingIsPossible het volgende:
Deze persoon ziet Nederland nog als de 'best longshot' bet atm: https://news.smarkets.com(...)the-best-value-bets/
Nederland is nu 7 @ 12 voor Top 10. Als je dat op 10 ofzo kan krijgen, is dat natuurlijk een uitstekende value bet. Als Nederland de staging goed krijgt, is dat best een een mogelijke uitkomst. De kans is in elk geval groter dan 10%.
Em31maandag 20 maart 2023 @ 20:07
quote:
1s.gif Op maandag 20 maart 2023 19:24 schreef Nashipeer het volgende:
Nederland staat als 9e in de betting odds wbt de kans om door te gaan naar de finale:

https://eurovisionworld.com/odds/eurovision-semi-final-1
Kan me bijna niet voorstellen dat Nederland ťn Zwitserland beide doorgaan. En ik vind dat nummer van Zwitserland ook zo waardeloos dat ik me ook wel verbaas dat het nog zo hoog staat. :+
blackswangreenmaandag 20 maart 2023 @ 20:25
quote:
1s.gif Op maandag 20 maart 2023 19:24 schreef Nashipeer het volgende:
Nederland staat als 9e in de betting odds wbt de kans om door te gaan naar de finale:

https://eurovisionworld.com/odds/eurovision-semi-final-1
Het is ergens wel beschamend dat je een commissie samenstelt, en dan een hele procedure start met honderden liedjes, en dat er dan een inzending uitrolt die misschien ternauwernood de finale haalt terwijl de andere deelnemers nou ook niet bepaald geweldig zijn. Ik weet het, er wordt gezegd dat onze halve finale een bloedbad is, maar wat zijn nou echt de goede nummers?
Mlitamaandag 20 maart 2023 @ 20:36
Ik denk gewoon echt dat er heel weinig goede inzendingen waren dit jaar. Dus kiezen ze in ieder geval voor kwaliteit in de hoop dat we de finale halen. Al hadden we denk ik hoger in de odds gestaan met een jury in de semi.. de commissie heeft geen rekening kunnen houden met uitsluitend televote.
Of ze hebben het live gehoord en de staging plannen gezien (Duncan vertelde in een interview dat alles was uitgedacht en aangeleverd) en weten meer dan wij weten :D
Ceemaandag 20 maart 2023 @ 20:53
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2023 20:25 schreef blackswangreen het volgende:

[..]
Ik weet het, er wordt gezegd dat onze halve finale een bloedbad is, maar wat zijn nou echt de goede nummers?
Dat is allemaal subjectief. Zelf vind ik dat er tien nummers tussen zitten waar ik liever naar luister dan Burning Daylight. Maakt ze dat beter? In mijn ogen wel. In die van een ander niet.
libranlmaandag 20 maart 2023 @ 21:14
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2023 20:36 schreef Mlita het volgende:
Ik denk gewoon echt dat er heel weinig goede inzendingen waren dit jaar. Dus kiezen ze in ieder geval voor kwaliteit in de hoop dat we de finale halen. Al hadden we denk ik hoger in de odds gestaan met een jury in de semi.. de commissie heeft geen rekening kunnen houden met uitsluitend televote.
Of ze hebben het live gehoord en de staging plannen gezien (Duncan vertelde in een interview dat alles was uitgedacht en aangeleverd) en weten meer dan wij weten :D
Er zaten dit jaar anders 'veel goede inzendingen bij' volgens Cornald. Al hoeft dat natuurlijk niet zo te zijn.
Momomaandag 20 maart 2023 @ 21:19
De bookies hebben Portugal nu op niet door gaan, zou mij wel verbazen als die niet doorgaan dit jaar. Zwitserland aan de andere kant voel ik ook totaal niet.
BillDauterivemaandag 20 maart 2023 @ 21:21
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2023 20:25 schreef blackswangreen het volgende:

[..]
Het is ergens wel beschamend dat je een commissie samenstelt, en dan een hele procedure start met honderden liedjes, en dat er dan een inzending uitrolt die misschien ternauwernood de finale haalt terwijl de andere deelnemers nou ook niet bepaald geweldig zijn. Ik weet het, er wordt gezegd dat onze halve finale een bloedbad is, maar wat zijn nou echt de goede nummers?
Hier ben ik het niet mee eens. Ieder land probeert iets goeds in te sturen en verwacht daarmee de finale te gaan halen en laten we eerlijk zijn, met een jury in de halve finale hadden we die finale 'gewoon' met gemak gehaald.
Het kan een keer gebeuren dat de commissie de plank misslaat. En mochten ze zich zo schuldig voelen, dat ze op zoek zijn naar nieuwe commissieleden: Wij van FOK! stellen ons beschikbaar. ^O^

Ik hoop trouwens ook dat Zwitserland de finale niet haalt met zo'n goedkope en makkelijke tekst.
blackswangreenmaandag 20 maart 2023 @ 21:24
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2023 20:36 schreef Mlita het volgende:
Ik denk gewoon echt dat er heel weinig goede inzendingen waren dit jaar. Dus kiezen ze in ieder geval voor kwaliteit in de hoop dat we de finale halen. Al hadden we denk ik hoger in de odds gestaan met een jury in de semi.. de commissie heeft geen rekening kunnen houden met uitsluitend televote.
Of ze hebben het live gehoord en de staging plannen gezien (Duncan vertelde in een interview dat alles was uitgedacht en aangeleverd) en weten meer dan wij weten :D
Dat laatste zou ze een unfair advantage hebben gegeven t.o.v. de rest, dus ik mag hopen dat dit niet zo is. Tenminste, ik neem niet aan dat iedereen een compleet staging plan plus live optreden mocht aanleveren... dat stond immers niet genoemd bij de selectie-eisen.
Aadrianusmaandag 20 maart 2023 @ 21:47
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2023 20:36 schreef Mlita het volgende:
Ik denk gewoon echt dat er heel weinig goede inzendingen waren dit jaar. Dus kiezen ze in ieder geval voor kwaliteit in de hoop dat we de finale halen. Al hadden we denk ik hoger in de odds gestaan met een jury in de semi.. de commissie heeft geen rekening kunnen houden met uitsluitend televote.
Of ze hebben het live gehoord en de staging plannen gezien (Duncan vertelde in een interview dat alles was uitgedacht en aangeleverd) en weten meer dan wij weten :D
Had hij het toen over het moment waarop het lied was ingeleverd, of over een veel later moment, namelijk het moment dat dat interview plaats vond?
Mlitamaandag 20 maart 2023 @ 23:43
Volgens mij zei hij dat het hele plaatje was uitgedacht en aangeleverd bij toezending van het lied. Maar waar hij dat zei weet ik echt niet meer :@. Mia en Dion vertelden dat ze meerdere selectierondes hebben doorstaan. Daarbij zullen ze ook zeker live hebben gezongen. Was bij S10 ook zo.
De commissie vond dit lied het beste van alles dat ingezonden was. Als er een beter of meer competitiever lied was geweest waren Mia en Dion het niet geworden. Tuurlijk zijn goed en beter subjectief, maar die commissie zit er niet voor niets. Zij willen ook hoog eindigen. Er is zoveel wantrouwen. Ok het is niet transparant, maar daar zijn redenen voor, namelijk artiesten die niet publiekelijk willen af gaan omdat ze niet uitgekozen worden. Ik begrijp dat ook.
Ik hoop dat de commissie ziet dat fans een keer een ander genre willen, maar het is wel lastig als in een ander genre niet de beste song wordt ingestuurd. En ja eens dat dat persoonlijke verhaal uit de criteria moet, zodat artiesten daardoor niet worden afgeremd.
Verder kun je natuurlijk niet elk jaar een winnaar selecteren. Er worden echt niet elk jaar 4 winnende songs op een presenteerblaadje aangeleverd. We mogen al heel blij zijn dat we de laatste jaren zo vaak de finale hebben gehaald. Het is echt een moeilijke competitie.. laten we dat alsjeblieft niet vergeten.
summer52dinsdag 21 maart 2023 @ 07:55
Ik blijf het zo vreemd vinden dat het liedje nog niet live te horen is geweest. Duncan gelijk de dag er na, S10 bij Matthijs en volgens mij ook bij enkele radioprogramma's, Jeangu met Grows ook bij een radioprogramma, Waylon trad zelf op in een Belgisch tv programma.
Het is toch raar dat Gustaph al wel bij Humberto zijn liedje liet horen. Of zijn ze zo overtuigd van dat het liedje de finale haalt? Nou ik denk dat ze dan even terug in de realiteit moeten komen.

Ik was zo positief maar ik neig nu soms wel naar laten ze maar stranden in de halve finale misschien dat ze het volgend jaar dan anders aanpakken.

Of heeft dit stilzwijgen een reden, hebben ze een plan, hoort dit erbij?
Maar Duncan weet toch hoe het werkt?
Die geheimzinnigheid kan ook tegen ze werken.
Ceedinsdag 21 maart 2023 @ 08:22
Ik zit er precies zo in @summer52. Dit is ůf een briljant vooropgezet plan waarover we straks zeggen “ohhh wat waren we toch aan het klagen over de aanpak”, of gewoon een aanpak dat nergens toe gaat leiden.
Mandy040986dinsdag 21 maart 2023 @ 09:07
Briljant of niet, voor mij neemt het een stukje voorpret weg.
Het was juist leuk om te hyperen over een live uitvoering, en of dat live-optreden straks overeenkomt met de werkelijke staging, of een interview waarbij we misschien iets over de staging zouden horen. Of Łberhaupt een oprecht en leuk interview met hun beiden waarbij je zoiets hebt van wat een leuke mensen. Het is mij ook nog steeds te gemaakt allemaal, alles komt zo te gelikt over, dat ik betwijfel of dat straks anders is in mei.
Pisces29dinsdag 21 maart 2023 @ 09:12
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 09:07 schreef Mandy040986 het volgende:
Briljant of niet, voor mij neemt het een stukje voorpret weg.
Het was juist leuk om te hyperen over een live uitvoering, en of dat live-optreden straks overeenkomt met de werkelijke staging, of een interview waarbij we misschien iets over de staging zouden horen. Of Łberhaupt een oprecht en leuk interview met hun beiden waarbij je zoiets hebt van wat een leuke mensen. Het is mij ook nog steeds te gemaakt allemaal, alles komt zo te gelikt over, dat ik betwijfel of dat straks anders is in mei.
Ik denk dat ik er ook wel een beetje zo over denk.

Als ik dan naar die blije groene Hulk van Finland kijk (hallo @Greys) dan mis ik die vibe wel hier enorm. :)
Er is nŪks.

Met S10 en Jeangu had ik er zin in. :Y
NailQueendinsdag 21 maart 2023 @ 09:15
Ik heb ook het gevoel dat we meer Duncan zien dan Mia en Dion. En dan niet alleen vanwege zijn eigen carriŤre.
Momodinsdag 21 maart 2023 @ 09:18
Vraag mij af he, ze spelen voor ons live in Amsterdam tijdens EiC omdat dat eigenlijk niet anders kon bijna. En in Liverpool natuurlijk, maar verder gaan we het nummer niet live horen?
Mandy040986dinsdag 21 maart 2023 @ 09:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 09:18 schreef Momo het volgende:
Vraag mij af he, ze spelen voor ons live in Amsterdam tijdens EiC omdat dat eigenlijk niet anders kon bijna. En in Liverpool natuurlijk, maar verder gaan we het nummer niet live horen?
Denk het, ja. Jammer dat ze niet meer pre parties doen. Duncan had Londen ook gedaan toch?
Em31dinsdag 21 maart 2023 @ 09:34
Niet te hopen dat we ze nergens live zien omdat het te spannend is, dan wordt het nog wat in Liverpool. :+

Maar dat we BelgiŽ hier eerder live horen is wel wat typisch ja.
TheVulturedinsdag 21 maart 2023 @ 10:21
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 09:07 schreef Mandy040986 het volgende:
Briljant of niet, voor mij neemt het een stukje voorpret weg.
Het was juist leuk om te hyperen over een live uitvoering, en of dat live-optreden straks overeenkomt met de werkelijke staging, of een interview waarbij we misschien iets over de staging zouden horen. Of Łberhaupt een oprecht en leuk interview met hun beiden waarbij je zoiets hebt van wat een leuke mensen. Het is mij ook nog steeds te gemaakt allemaal, alles komt zo te gelikt over, dat ik betwijfel of dat straks anders is in mei.
Precies dit
NailQueendinsdag 21 maart 2023 @ 10:30
Ik ben dus bang dat dat 'gelikte' hun ook niet gaat helpen in Liverpool bij de buitenlandse fans. Duncan, Jeangu en S10 hadden nog een soort openheid over zich heen.
Mandy040986dinsdag 21 maart 2023 @ 10:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 10:30 schreef NailQueen het volgende:
Ik ben dus bang dat dat 'gelikte' hun ook niet gaat helpen in Liverpool bij de buitenlandse fans. Duncan, Jeangu en S10 hadden nog een soort openheid over zich heen.
Eens. Bovendien waren Jeangu, S10 en 2019- Duncan sympathiek. Van 2023-Duncan vind ik dat een stuk minder.
summer52dinsdag 21 maart 2023 @ 10:35
Het is toch beter dat ze in een tv programma hun eerste live optreden hebben. Gaan ze dan op hun bek dan is het nog niet zo'n ramp. Maar als het eerste live optreden tijdens het EIC is en het wordt dan een fiasco? Pff dat is natuurlijk veel erger. Kom op AvroTros denk na!
GeorgeMdinsdag 21 maart 2023 @ 10:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 10:35 schreef Mandy040986 het volgende:

[..]
Eens. Bovendien waren Jeangu, S10 en 2019- Duncan sympathiek. Van 2023-Duncan vind ik dat een stuk minder.
Maar waarom vind je de 2023-Duncan een stuk minder sympathiek dan? Oprechte vraag hoor. Ik vond hem bij Het Grote Songfestivalfeest erg leuk en niet zo verschillend met 2019. Ook als ik hem op tv zie, vind ik hem nog steeds erg spontaan.
Momodinsdag 21 maart 2023 @ 10:44
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 10:35 schreef summer52 het volgende:
Het is toch beter dat ze in een tv programma hun eerste live optreden hebben. Gaan ze dan op hun bek dan is het nog niet zo'n ramp. Maar als het eerste live optreden tijdens het EIC is en het wordt dan een fiasco? Pff dat is natuurlijk veel erger. Kom op AvroTros denk na!
Ik ben eigenlijk niet bang dat er problemen zouden zijn vocaal gezien. Als je andere video's van hun ziet live kunnen ze prima zingen. Ik denk wel qua hoe je het optreden zelf doet. Hoe ga je om met de zenuwen? Hoe kijk je naar de camera? Staan Mia en Dion los van elkaar te zingen, of is het een beetje zoals bij CATS dat ze tegenover elkaar staan. En werkt dat op beeld? Zijn mensen er dan meer positief over? Zeker omdat ze niet veel ervaring hebben met grote optredens, probeer een keer bij een Khalid en Sophie ofzo. Je kan zeggen van ja ze gaan zeker een CATS doen, maar Waylon en Ilse hadden natuurlijk wel veel meer ervaring met performen. Zou er echt een groots plan zijn voor de staging van Duncan?

Dit zijn de laatste 2 optredens bij Khalid en Sophie je kan ook nog gewoon spelen met licht, beeldschermen en een live band.
Mandy040986dinsdag 21 maart 2023 @ 10:48
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 10:39 schreef GeorgeM het volgende:

[..]
Maar waarom vind je de 2023-Duncan een stuk minder sympathiek dan? Oprechte vraag hoor. Ik vond hem bij Het Grote Songfestivalfeest erg leuk en niet zo verschillend met 2019. Ook als ik hem op tv zie, vind ik hem nog steeds erg spontaan.
Ik denk dat ik het gewoon jammer vind dat hij zoveel op de voorgrond is m.b.t. deze inzending. Ik had liever wat meer van Mia en Dion gezien. Ik hoop dat hij straks toch meer achter de schermen gaat zitten. :)
Fred_Bdinsdag 21 maart 2023 @ 10:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 10:48 schreef Mandy040986 het volgende:

[..]
Ik denk dat ik het gewoon jammer vind dat hij zoveel op de voorgrond is m.b.t. deze inzending. Ik had liever wat meer van Mia en Dion gezien. Ik hoop dat hij straks toch meer achter de schermen gaat zitten. :)
Ik heb ook niet het idee dat Duncan onsympathiek is geworden eigenlijk. Meer dat hij er wel echt mee bezig is om deze inzending zo goed mogelijk te laten scoren.

Het is alleen wel zo dat hij in beeld wat van die Amerikaanse trekjes heeft gekregen, ongetwijfeld doordat hij daar vaak is. Maar dat landt in onze regionen nooit zo lekker, dus iemand in zijn sociale omgeving kan beter even zeggen dat hij zich beter wat normaler kan opstellen.
Mandy040986dinsdag 21 maart 2023 @ 11:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 10:59 schreef Fred_B het volgende:

[..]
Ik heb ook niet het idee dat Duncan onsympathiek is geworden eigenlijk. Meer dat hij er wel echt mee bezig is om deze inzending zo goed mogelijk te laten scoren.

Het is alleen wel zo dat hij in beeld wat van die Amerikaanse trekjes heeft gekregen, ongetwijfeld doordat hij daar vaak is. Maar dat landt in onze regionen nooit zo lekker, dus iemand in zijn sociale omgeving kan beter even zeggen dat hij zich beter wat normaler kan opstellen.
Dat ja. ^O^
Daar zal het ‘m bij mij ook wel in zitten inderdaad. _O-
Fred_Bdinsdag 21 maart 2023 @ 11:02
Overigens maakt het voor het eindresultaat natuurlijk niet uit hoe vaak Mia en Dion nu in de Nederlandse media komen. Maar voor hun eigen carriŤre lijkt het me toch wel handig om nu het momentum te gebruiken om een zekere status van socialite te krijgen. Want als ze straks onopvallend 16e worden op het ESF en de vervolgsingle doet niet zo veel, dan gaan ze gewoon weer de anonimiteit in.
NailQueendinsdag 21 maart 2023 @ 11:03
Het zal me niets verbazen als de commissie hier gewoon mee leest en Mia en Dion morgen ineens bij koffietijd gaan optreden :P
Aadrianusdinsdag 21 maart 2023 @ 11:57
Het kan mij eerlijk gezegd niet zoveel schelen of ze hier wel of niet in de media verschijnen. Wij hoeven ze geen punten te geven in Liverpool. Ik heb ook niet een optreden nodig om zeker te weten dat ze live wel kunnen zingen. Daar zijn ze op uitgekozen immers. Dat ze tot die tijd bezig zijn met elke seconde van hun optreden straks in Liverpool vind ik belangrijker. Duncan is niet gek. Bij AvroTros weten ze inmiddels ook wel hoe het werkt. Er komt iets aan wat we niet verwachten. Ben ik van overtuigd.
GeorgeMdinsdag 21 maart 2023 @ 12:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 10:48 schreef Mandy040986 het volgende:

[..]
Ik denk dat ik het gewoon jammer vind dat hij zoveel op de voorgrond is m.b.t. deze inzending. Ik had liever wat meer van Mia en Dion gezien. Ik hoop dat hij straks toch meer achter de schermen gaat zitten. :)
Hij treedt ook meer op en dan wordt hem naar de inzending gevraagd, daar zal het misschien ook wel aan liggen?
Oh en ik las hier wel ergens dat hij interviews alleen nog maar in het Engels wil doen. Als dat zo is, komt dat niet zo lekker over misschien?
Ik hou er zelf ook niet zo van.
Maar misschien was dat omdat zijn vriend er toen bij was en het anders niet begreep? Dat zou ook nog kunnen.
Mlitadinsdag 21 maart 2023 @ 12:20
Dat laatste is door de Mediacourant uit zijn verband getrokken. Hij was met zijn vriend en vroeg netjes aan RTL Boulevard of het interview in het Engels kon zodat Jordan het kon volgen.
Mlitadinsdag 21 maart 2023 @ 12:21
Hij heeft nooit gezegd dat hij alleen nog maar interviews in het Engels wil doen, dat doet hij trouwens ook niet.
GeorgeMdinsdag 21 maart 2023 @ 12:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 12:20 schreef Mlita het volgende:
Dat laatste is door de Mediacourant uit zijn verband getrokken. Hij was met zijn vriend en vroeg netjes aan RTL Boulevard of het interview in het Engels kon zodat Jordan het kon volgen.
Dat dacht ik al. Duncan lijkt me helemaal niet zo.
RipCitydinsdag 21 maart 2023 @ 13:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 12:20 schreef Mlita het volgende:
Dat laatste is door de Mediacourant uit zijn verband getrokken. Hij was met zijn vriend en vroeg netjes aan RTL Boulevard of het interview in het Engels kon zodat Jordan het kon volgen.
Nee Mediacourant quote alleen de rtl boulevard podcast
Mlitadinsdag 21 maart 2023 @ 13:09
Die het ook uit zijn verband heeft getrokken!
Greysdinsdag 21 maart 2023 @ 13:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 12:20 schreef Mlita het volgende:
Dat laatste is door de Mediacourant uit zijn verband getrokken. Hij was met zijn vriend en vroeg netjes aan RTL Boulevard of het interview in het Engels kon zodat Jordan het kon volgen.
Ik snap dit wel hoor inderdaad. Jordan hoort bij het team dit jaar dus dan zou het inderdaad raar zijn om hem wel in beeld te hebben terwijl hij de vragen niet kan volgen. Heel normaal en begrijpelijk verzoek.
blackswangreendinsdag 21 maart 2023 @ 14:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 13:04 schreef RipCity het volgende:

[..]
Nee Mediacourant quote alleen de rtl boulevard podcast
Oh, de RTL Boulevard podcast! Dan moet het wel waar zijn.
Pisces29dinsdag 21 maart 2023 @ 14:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 10:59 schreef Fred_B het volgende:


Het is alleen wel zo dat hij in beeld wat van die Amerikaanse trekjes heeft gekregen, ongetwijfeld doordat hij daar vaak is. Maar dat landt in onze regionen nooit zo lekker, dus iemand in zijn sociale omgeving kan beter even zeggen dat hij zich beter wat normaler kan opstellen.
Eens.
Mandy040986dinsdag 21 maart 2023 @ 16:03
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 11:57 schreef Aadrianus het volgende:
Het kan mij eerlijk gezegd niet zoveel schelen of ze hier wel of niet in de media verschijnen. Wij hoeven ze geen punten te geven in Liverpool. Ik heb ook niet een optreden nodig om zeker te weten dat ze live wel kunnen zingen. Daar zijn ze op uitgekozen immers. Dat ze tot die tijd bezig zijn met elke seconde van hun optreden straks in Liverpool vind ik belangrijker. Duncan is niet gek. Bij AvroTros weten ze inmiddels ook wel hoe het werkt. Er komt iets aan wat we niet verwachten. Ben ik van overtuigd.
Krumpers. :R

Zonder gein, dit roepen we ook elk jaar sinds TCL en elk jaar valt het tegen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Mandy040986 op 21-03-2023 22:19:22 ]
Knipoogjedinsdag 21 maart 2023 @ 16:26
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2023 23:43 schreef Mlita het volgende:
Verder kun je natuurlijk niet elk jaar een winnaar selecteren. Er worden echt niet elk jaar 4 winnende songs op een presenteerblaadje aangeleverd. We mogen al heel blij zijn dat we de laatste jaren zo vaak de finale hebben gehaald. Het is echt een moeilijke competitie.. laten we dat alsjeblieft niet vergeten.
Volgens mij staan we best hoog in gemiddelde kwaliteit tegenwoordig. Nummer 15 over de laatste 10 jaar ofzo. Een missertje met Trijntje en met het 2e liedje van Jeangu (dat eerste was beduidend beter), maar ze wilden een beetje divers zijn denk ik. Maar voor de rest solide finale materiaal.

Hoop dat er ook weer wat A artiesten een keertje mee willen doen en niet onbekende artiesten die met een liedje van de incrowd (Anouk, Ilse, Duncan etc) komen. Waylon, Anouk, Ilse dat top segment (voor NL begrippen)

Laat Kensington daar een keer gaan staan.

Als de A artiesten het weer continue laten afweten dan is dat eeuwig zonde van het werk dat Anouk en daarna Ilse hebben verricht om het songfestival weer op de kaart te krijgen in NL.
Em31dinsdag 21 maart 2023 @ 16:30
quote:
10s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 16:03 schreef Mandy040986 het volgende:

[..]
Krumpers. :R

Zonder gein, dit roepen we ook elk jaar sinds TLC en elk jaar valt het tegen.
En dan in 2021 gewoon nog een keer denken: laten we weer met een danser komen waarvan de gemiddelde eerste reactie ‘wtf?’ is _O_
Ceedinsdag 21 maart 2023 @ 16:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 16:26 schreef Knipoogje het volgende:

[..]

Laat Kensington daar een keer gaan staan.

Als de A artiesten het weer continue laten afweten dan is dat eeuwig zonde van het werk dat Anouk en daarna Ilse hebben verricht om het songfestival weer op de kaart te krijgen in NL.
A artiesten (daarmee bedoelende artiesten die bekend zijn) hebben we niet eens nodig. Kijk naar Duncan. Kijk naar Finland, waar de vrij onbekende Kššrijš met overmacht won van grote namen. Gewoon het beste nummer kiezen.
Knipoogjedinsdag 21 maart 2023 @ 17:04
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 16:58 schreef Cee het volgende:

[..]
A artiesten (daarmee bedoelende artiesten die bekend zijn) hebben we niet eens nodig. Kijk naar Duncan. Kijk naar Finland, waar de vrij onbekende Kššrijš met overmacht won van grote namen. Gewoon het beste nummer kiezen.
Kššrijš is een gast in een hulkpak met een lied dat nooit een normale hit in Europa wordt. Eeuwig zonde dat we blijkbaar weer terug moeten naar zingende vogels, hulken of vrouwen met baarden om met een gimmick het publiek op je hand te krijgen. Diaspora helpt ook met dat soort acts. Voor NL werkt dat absoluut niet. Als wij een degelijk liedje sturen met een dame met een indianentooi dan scoort dat gewoon niet.
Ceedinsdag 21 maart 2023 @ 17:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 17:04 schreef Knipoogje het volgende:

[..]
Kššrijš is een gast in een hulkpak met een lied dat nooit een normale hit in Europa wordt.
Maar wel een dat meer kans maakt op het winnen van het ESF en dat lijkt me de doelstelling van een delegatie.
Overigens jammer dat je die act als een gimmick ziet ŗ la 2007, maar okť, wat ik eerder zei, alles is subjectief.
Em31dinsdag 21 maart 2023 @ 17:11
Kensington heeft toch sowieso niet eens meer een zanger :P
NailQueendinsdag 21 maart 2023 @ 17:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 16:26 schreef Knipoogje het volgende:

[..]

Laat Kensington daar een keer gaan staan.

Je schrijft Son Mieux verkeerd :+
Knipoogjedinsdag 21 maart 2023 @ 17:28
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 17:10 schreef Cee het volgende:

[..]
Maar wel een dat meer kans maakt op het winnen van het ESF en dat lijkt me de doelstelling van een delegatie.
Overigens jammer dat je die act als een gimmick ziet ŗ la 2007, maar okť, wat ik eerder zei, alles is subjectief.
Daar is weinig subjectiefs aan. Als een liedje iemand in een hulkpak nodig heeft om hoog te scoren, dan is het een gimmick. Het liedje zelf kan best goed zijn, maar het blijft een gimmick.
BillDauterivedinsdag 21 maart 2023 @ 17:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 17:04 schreef Knipoogje het volgende:
Diaspora helpt ook met dat soort acts. Voor NL werkt dat absoluut niet. Als wij een degelijk liedje sturen met een dame met een indianentooi dan scoort dat gewoon niet.
Wat grappig dat je juist deze act noemt, want daar kregen we wel degelijk diasporavotes, omdat de dame met een indianentooi half Turks is.
Greysdinsdag 21 maart 2023 @ 17:31
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 17:10 schreef Cee het volgende:

[..]
Maar wel een dat meer kans maakt op het winnen van het ESF en dat lijkt me de doelstelling van een delegatie.
Overigens jammer dat je die act als een gimmick ziet ŗ la 2007, maar okť, wat ik eerder zei, alles is subjectief.
Als zelfs (heel) serieuze ESF-liefhebbers als Cornald Cha Cha Cha een van de beste dingen vindt die dit jaar werden ingezonden is het imho ook nogal kortzichtig om dat alleen als gimmick te zien en alleen naar de groene pofmouwen te kijken. Het lied is ťťn bonk energie, mega catchy en ik moet nog zien of het 'nooit een normale hit' zal worden. Waarom niet.

Ik ben strontjaloers zelfs dat wij geen Kššrijš hadden. (En nee, een Joan met tooi is totaal niet te vergelijken @Knipoogje.)
blackswangreendinsdag 21 maart 2023 @ 17:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 17:04 schreef Knipoogje het volgende:

[..]
Kššrijš is een gast in een hulkpak met een lied dat nooit een normale hit in Europa wordt. Eeuwig zonde dat we blijkbaar weer terug moeten naar zingende vogels, hulken of vrouwen met baarden om met een gimmick het publiek op je hand te krijgen. Diaspora helpt ook met dat soort acts. Voor NL werkt dat absoluut niet. Als wij een degelijk liedje sturen met een dame met een indianentooi dan scoort dat gewoon niet.
Je snapt er weinig van als je You & Me vergelijkt met Cha Cha Cha, alleen maar omdat ze beiden een raar pakje dragen. Wat bedoel je trouwens met een 'normale hit'? Een hit op Radio 2? Een nummer als Cha Cha Cha zou ook zonder mee te doen aan de nationale voorronde een hit zijn geworden in Finland. Daar is het goed genoeg voor. Uiteraard niet in de rest van Europa, maar dat geldt voor alle Finstalige muziek. Net als dat De Diepte ook geen internationale streams had gekregen zonder Eurovisie.
Greysdinsdag 21 maart 2023 @ 17:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 17:28 schreef Knipoogje het volgende:

[..]
Daar is weinig subjectiefs aan. Als een liedje iemand in een hulkpak nodig heeft om hoog te scoren, dan is het een gimmick. Het liedje zelf kan best goed zijn, maar het blijft een gimmick.
Wie zegt dat ie in een gewoon groen shirt niet zou scoren dan? Waar baseer je dat op?
Ceedinsdag 21 maart 2023 @ 17:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 17:28 schreef Knipoogje het volgende:

[..]
Daar is weinig subjectiefs aan. Als een liedje iemand in een hulkpak nodig heeft om hoog te scoren, dan is het een gimmick. Het liedje zelf kan best goed zijn, maar het blijft een gimmick.
Lezen. Ik heb het over gimmick acts ŗ la periode 2007. Ik zeg niet dat een outfit of iets dergelijks geen gimmick an sich is.
Pisces29dinsdag 21 maart 2023 @ 17:34
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 17:11 schreef Em31 het volgende:
Kensington heeft toch sowieso niet eens meer een zanger :P
Kunnen we dat geweldige lied van Di-rect gewoon niet een tikje kopiŽren? 8-) Misschien alleen het refrein en oehoeeee.
Greysdinsdag 21 maart 2023 @ 17:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 17:34 schreef Pisces29 het volgende:

[..]
Kunnen we dat geweldige lied van Di-rect gewoon niet een tikje kopiŽren? 8-) Misschien alleen het refrein en oehoeeee.
Ja, Soldier On maken we gewoon Carry On van met hier en daar een iets ander riedeltje en woordje en hatseeeee trofeeee.
Knipoogjedinsdag 21 maart 2023 @ 17:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 17:28 schreef BillDauterive het volgende:

[..]
Wat grappig dat je juist deze act noemt, want daar kregen we wel degelijk diasporavotes, omdat de dame met een indianentooi half Turks is.
Maar niet van Belgie of Luxemburg of Denemarken wat in de buurt ligt.
Knipoogjedinsdag 21 maart 2023 @ 17:40
quote:
10s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 17:36 schreef Greys het volgende:

[..]
Ja, Soldier On maken we gewoon Carry On van met hier en daar een iets ander riedeltje en woordje en hatseeeee trofeeee.
Dat snap ik sowieso niet. Een NL topband weet echt wel wat een hit kan worden. Hou 'm ff apart, zend hem in voor het songfestival en stream tientallen miljoenen keren meer dan alleen in NL uitbrengen want je hit wordt door 500 miljoen mensen gezien.
usagi414dinsdag 21 maart 2023 @ 17:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 16:26 schreef Knipoogje het volgende:

[..]
Volgens mij staan we best hoog in gemiddelde kwaliteit tegenwoordig. Nummer 15 over de laatste 10 jaar ofzo. Een missertje met Trijntje en met het 2e liedje van Jeangu (dat eerste was beduidend beter), maar ze wilden een beetje divers zijn denk ik. Maar voor de rest solide finale materiaal.

Hoop dat er ook weer wat A artiesten een keertje mee willen doen en niet onbekende artiesten die met een liedje van de incrowd (Anouk, Ilse, Duncan etc) komen. Waylon, Anouk, Ilse dat top segment (voor NL begrippen)

Laat Kensington daar een keer gaan staan.

Als de A artiesten het weer continue laten afweten dan is dat eeuwig zonde van het werk dat Anouk en daarna Ilse hebben verricht om het songfestival weer op de kaart te krijgen in NL.
Ik ben het met je eens maar Kensington ? Die kopieren hun eigen nummers.
Dan een Di-rect of Son Mieux om bij de bands te blijven.
Momodinsdag 21 maart 2023 @ 17:41
Ik zie ook niet zo in hoe een Kensington nou perse hoog had gescoord dit jaar (even aannemen dat de zanger was gebleven). Is ook al weer 4 jaar geleden dat die iets van een hit hadden. Lijkt mij ook niet perse de band om een jong publiek aan te spreken.
Momodinsdag 21 maart 2023 @ 17:44
Wel eens dat we buiten de incrowd moeten gaan vissen voor komende jaar. Geef ook niet echt een goede indruk aan potentiŽle artiesten dat elke keer ongeveer hetzelfde genre wordt gekozen of artiesten die al bepaalde lijntjes hebben.
Greysdinsdag 21 maart 2023 @ 17:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 17:40 schreef Knipoogje het volgende:

[..]
Dat snap ik sowieso niet. Een NL topband weet echt wel wat een hit kan worden. Hou 'm ff apart, zend hem in voor het songfestival en stream tientallen miljoenen keren meer dan alleen in NL uitbrengen want je hit wordt door 500 miljoen mensen gezien.
Maar lang niet iedereen WIL meedoen aan een Songfestival he. Of willen/kunnen de agenda niet zo lang vrij houden voor repetities etc. :)

Het is niet dat 'we' maar te kiezen hebben. Ze moeten wel willen.
Mlitadinsdag 21 maart 2023 @ 18:42
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 17:50 schreef Greys het volgende:

[..]
Maar lang niet iedereen WIL meedoen aan een Songfestival he. Of willen/kunnen de agenda niet zo lang vrij houden voor repetities etc. :)

Het is niet dat 'we' maar te kiezen hebben. Ze moeten wel willen.
Precies dit! En Eurovisie heeft wel een ontwikkeling doorgemaakt, maar ik word nog steeds heel raar aangekeken als ik zeg dat ik fan ben, Łberhaupt dat ik kijk. Nu is dat geen graadmeter maar veel artiesten zien het volgens mij nog steeds als een groot circus waar je weg moet blijven als je serieus bent… zeker in de wat meer alternatieve hoek..
Aadrianusdinsdag 21 maart 2023 @ 18:59
Ik kan me van Son Mieux geen enkel nummer herinneren dat ik ESC waardig vond. Please help me, wat moet ik beluisteren om van het gevoel van middelmatigheid af te komen dat me altijd bekruipt als ik die naam voorbij zie komen hier.
Momodinsdag 21 maart 2023 @ 19:03
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 18:59 schreef Aadrianus het volgende:
Ik kan me van Son Mieux geen enkel nummer herinneren dat ik ESC waardig vond. Please help me, wat moet ik beluisteren om van het gevoel van middelmatigheid af te komen dat me altijd bekruipt als ik die naam voorbij zie komen hier.
Eightyonedinsdag 21 maart 2023 @ 19:03
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 18:59 schreef Aadrianus het volgende:
Ik kan me van Son Mieux geen enkel nummer herinneren dat ik ESC waardig vond. Please help me, wat moet ik beluisteren om van het gevoel van middelmatigheid af te komen dat me altijd bekruipt als ik die naam voorbij zie komen hier.
Ik vind er zelf niks aan, maar Multicolor had het ongetwijfeld heel erg goed gedaan.
Fred_Bdinsdag 21 maart 2023 @ 19:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 18:42 schreef Mlita het volgende:

[..]
Precies dit! En Eurovisie heeft wel een ontwikkeling doorgemaakt, maar ik word nog steeds heel raar aangekeken als ik zeg dat ik fan ben, Łberhaupt dat ik kijk. Nu is dat geen graadmeter maar veel artiesten zien het volgens mij nog steeds als een groot circus waar je weg moet blijven als je serieus bent… zeker in de wat meer alternatieve hoek..
Nou ja goed, als je kijkt wat voor bloedserieuze liedjes onze selectiecommissie altijd kiest. En naar de Top 5 van onze vakjury vorig jaar:

1. Griekenland
2. Zwitserland
3. Portugal
4. AustraliŽ
5. BelgiŽ

Dan kan ik me wel voorstellen dat iemand die een groen jasje aantrekt al als ‘circus’ wordt beschouwd door de argeloze kijker. Alleen gaat dat voorbij aan het punt dat elke vorm van muziek op het ESF kan, zolang het maar op het hoogste niveau in zijn genre is om te winnen.
blackswangreendinsdag 21 maart 2023 @ 19:36
quote:
Son Mieux is best goed, al doen zij wel steeds hetzelfde trucje. Met wisselend succes. Die laatste single, This Is the Moment, vind ik bv. erg zwak. Ontzettende clichťtekst en heel veel herhaling. Dat was hem op Eurovisie ook niet geworden.
drxanaxdinsdag 21 maart 2023 @ 21:38
Wat iemand al zei, deelname aan het esf an sich heeft al heel veel plussen; exposure, miljoenen meer streams/views dan alleen in NL uitbrengen, tv optredens, etc.
aERodynamIC1970dinsdag 21 maart 2023 @ 22:41
Het boeit mij niet zo dat we ze niet live horen en dat we ze relatief weinig in de media zien. Ik stam nog uit het tijdperk dat je de liedjes op de avond zelf voor het eerst hoorde en vooruit... een beetje valsspelen doordat de BRT ze een week ervoor als videoclip (of wat daarvoor door kon gaan) liet zien.

Niks mis met een beetje old school, ik draai immers ook vinyl ;)

Laat ze ons maar verrassen.....
GeorgeMdinsdag 21 maart 2023 @ 23:08
Inmiddels is Duitsland ons voorbij bij de bookies.
summer52woensdag 22 maart 2023 @ 11:33
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 23:08 schreef GeorgeM het volgende:
Inmiddels is Duitsland ons voorbij bij de bookies.
Nee joh was een vergissing. :P
Nu weer stijgende? Ach ja we moeten het maar positief blijven zien. Dus *O*
IsuxeDG.jpg
Giggiowoensdag 22 maart 2023 @ 12:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 22:41 schreef aERodynamIC1970 het volgende:
Het boeit mij niet zo dat we ze niet live horen en dat we ze relatief weinig in de media zien. Ik stam nog uit het tijdperk dat je de liedjes op de avond zelf voor het eerst hoorde en vooruit... een beetje valsspelen doordat de BRT ze een week ervoor als videoclip (of wat daarvoor door kon gaan) liet zien.

Niks mis met een beetje old school, ik draai immers ook vinyl ;)

Laat ze ons maar verrassen.....
was het in het verleden ook niet zo dat de liedjes pas 3 weken voor de finale op de radio gedraaid mochten worden?
GeorgeMwoensdag 22 maart 2023 @ 13:38
quote:
1s.gif Op woensdag 22 maart 2023 11:33 schreef summer52 het volgende:

[..]
Nee joh was een vergissing. :P
Nu weer stijgende? Ach ja we moeten het maar positief blijven zien. Dus *O*
[ afbeelding ]
Ik zag het ja, beetje stuivertje wisselen :D
Fred_Bwoensdag 22 maart 2023 @ 14:16
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 12:31 schreef Giggio het volgende:

[..]
was het in het verleden ook niet zo dat de liedjes pas 3 weken voor de finale op de radio gedraaid mochten worden?
Vroeger zat er sowieso veel minder tijd tussen de deadline om liedjes in te sturen en het ESF zelf. In het jaar van Teach-In zat er tussen het NSF en het ESF maar 24 dagen.
aERodynamIC1970woensdag 22 maart 2023 @ 18:14
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 12:31 schreef Giggio het volgende:

[..]
was het in het verleden ook niet zo dat de liedjes pas 3 weken voor de finale op de radio gedraaid mochten worden?
Geen idee eigenlijk. De Nederlandse inzending uiteraard wel. Kan best hoor, alleen hoorde ik ze dan niet of zo. Ik kan me alleen die BRT uitzendingen herinneren (volgens mij verdeeld over de twee zondagen voor de Eurovisie avond zelf).
usagi414woensdag 22 maart 2023 @ 18:31
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 18:14 schreef aERodynamIC1970 het volgende:

[..]
Geen idee eigenlijk. De Nederlandse inzending uiteraard wel. Kan best hoor, alleen hoorde ik ze dan niet of zo. Ik kan me alleen die BRT uitzendingen herinneren (volgens mij verdeeld over de twee zondagen voor de Eurovisie avond zelf).
Die BRT uitzendingen kan ik mij ook nog wel herinneren. En volgens mij waren ze ook bij de BBC.
Maar in elk geval nooit op de Nederlandse zenders.
Greyswoensdag 22 maart 2023 @ 18:50
Benieuwd naar hun startplaats. Nog tien minuten! *O*
Momowoensdag 22 maart 2023 @ 19:11
14 van de 15, goede plek! Wel tussen favorieten TsjechiŽ en Finland.
RipCitywoensdag 22 maart 2023 @ 19:24
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 19:11 schreef Momo het volgende:
14 van de 15, goede plek! Wel tussen favorieten TsjechiŽ en Finland.
Goed ja? Net voor finland geweld?
Pisces29woensdag 22 maart 2023 @ 19:25
Net voor Finland? Dat meen je toch niet? _O-
Em31woensdag 22 maart 2023 @ 19:28
Ik denk dat je een verschillende groep televoters aanspreekt en dan is het wel prima om daar te zitten in plaats van plek 8/9 ofzo.
molloot200woensdag 22 maart 2023 @ 19:28
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 19:24 schreef RipCity het volgende:

[..]
Goed ja? Net voor finland geweld?
Tuurlijk :)

Voor mensen die dat niks vinden, valt Nederland extra op. En Nederland is dus 4 minuten voor het openen van de lijnen klaar met optreden.
Momowoensdag 22 maart 2023 @ 19:29
Fr18T2XXoAErLQn?format=png&name=900x900

Anders hadden we op de plek van Zwitserland gezeten waarschijnlijk
Hamlapjeswoensdag 22 maart 2023 @ 19:35
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 19:29 schreef Momo het volgende:
[ afbeelding ]

Anders hadden we op de plek van Zwitserland gezeten waarschijnlijk
Azerbeidzjan zou ik ook nog soort van in hetzelfde hoekje zetten, die drie lijken mij redelijk inwisselbaar voor de flow van de show. Volgens mij maakt het dan op zich ook weer niet zo heel veel uit waar je precies zit. Na KroatiŽ val je misschien wat meer op als kwaliteit, maar zijn mensen je misschien alweer vergeten tegen de tijd dat de lijnen opengaan. Op deze plek heb je meer kwalitatieve liedjes ervoor en erna, maar je contrasteert wel en de lijnen gaan snel open.
ijs_beerwoensdag 22 maart 2023 @ 19:36
Sowieso zit de popmuziek dan vol Gimmicks, maar dan is dat wel goed. Toch wel apart.
TheVulturewoensdag 22 maart 2023 @ 19:36
Lijkt me een prima loting :Y
ijs_beerwoensdag 22 maart 2023 @ 19:36
Oh, prima draw zo lijkt me.
Em31woensdag 22 maart 2023 @ 19:58
twitter

Dit kan niet meer misgaan!
Aadrianuswoensdag 22 maart 2023 @ 20:00
Is het geloot, of is het bepaald?

De organisatie weet al veel over de staging en misschien denken ze daar wel: Nederland verdient een mooie plek. 😊
Ceewoensdag 22 maart 2023 @ 20:00
We kunnen beter in de buurt van bangers zitten (en dat zijn de favorieten) dan te dicht bij Zwitserland. Ze hadden onze plek ook kunnen wisselen met Zwitserland om dat te voorkomen en dat zou echt funest zijn geweest. Dit is prima. We hoeven de semi niet te winnen.
koffieleukwoensdag 22 maart 2023 @ 20:02
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 20:00 schreef Aadrianus het volgende:
Is het geloot, of is het bepaald?

De organisatie weet al veel over de staging en misschien denken ze daar wel: Nederland verdient een mooie plek. 😊
Wordt bepaald door de producer.
Waarschijnlijk was het meer het contrast wet het hem deed hoor :)
Ceewoensdag 22 maart 2023 @ 20:03
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 20:00 schreef Aadrianus het volgende:
Is het geloot, of is het bepaald?

De organisatie weet al veel over de staging en misschien denken ze daar wel: Nederland verdient een mooie plek. 😊
Dit wordt bepaald door de productie, in dit geval is dat net als in 2021 en 2022 o.a. ook Nederlander Twan. :P
Ze kijken naar muziekstijl, kleurenpalet, staging/props en samenstelling (groep, solo, duo). Vroeger werd het wel willekeurig gedaan via loting maar dan kreeg je hele blokken met de zelfde soort muziek, of allemaal drukke acts of hele donkere visuals. Je wil de perfecte mix.
Aadrianuswoensdag 22 maart 2023 @ 20:05
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 20:02 schreef koffieleuk het volgende:

[..]
Wordt bepaald door de producer.
Waarschijnlijk was het meer het contrast wet het hem deed hoor :)
Jawel, maar ivg met Zwitserland hebben we wel de beste plek gekregen. Iets moet de doorslag hebben gegeven. 😊
koffieleukwoensdag 22 maart 2023 @ 20:06
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 20:05 schreef Aadrianus het volgende:

[..]
Jawel, maar ivg met Zwitserland hebben we wel de beste plek gekregen. Iets moet de doorslag hebben gegeven. 😊
Dan op basis op ťťn van de andere dingen in het overzichtje van Cee :)
Nashipeerwoensdag 22 maart 2023 @ 20:09
Ja kon alleen maar erger. Als je op de positie van Zwitserland zit zullen mensen nog napraten/lachen (positief of negatief) over KroatiŽ en niet opletten. En dan heb je IsraŽl gelijk erna. Op plek 10 en 12 zit je tegen Zweden aan die alle aandacht opeist. Nu hebben we alleen Finland na ons dat grotendeels ws niet hetzelfde publiek aantrekt. En idd binnen vijf minuten daarna mogen mensen al stemmen. En wie weet valt TsjechiŽ ontzettend tegen, waar het risico zit dat het chaotisch overkomt als het niet strak wordt geregisseerd zoals in de videoclip.
koffieleukwoensdag 22 maart 2023 @ 20:12
Aran zegt het goed.

twitter
TheVulturewoensdag 22 maart 2023 @ 20:16
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 20:00 schreef Aadrianus het volgende:
Is het geloot, of is het bepaald?

De organisatie weet al veel over de staging en misschien denken ze daar wel: Nederland verdient een mooie plek. 😊
We hebben vooral heel veel mazzel dat een Nederlander de startvolgorde bepaald gok ik zo. Dan is het net wat makkelijker om je eigen land plek 14 te geven en een ander plek 8 :P

[ Bericht 0% gewijzigd door TheVulture op 22-03-2023 20:22:25 ]
Fred_Bwoensdag 22 maart 2023 @ 21:04
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 20:05 schreef Aadrianus het volgende:

[..]
Jawel, maar ivg met Zwitserland hebben we wel de beste plek gekregen. Iets moet de doorslag hebben gegeven. 😊
Ik denk dat ze bewust voor het contrast KroatiŽ <-> Zwitserland zijn gegaan. Eerst Rusland belachelijk maken en meteen daarna een serieus liedje over oorlog en vrede. En Nederland en Zwitserland wil je zo ver mogelijk uit elkaar, dus dan krijg je dit.
Wienerschnitzelsdonderdag 23 maart 2023 @ 11:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 21:38 schreef drxanax het volgende:
Wat iemand al zei, deelname aan het esf an sich heeft al heel veel plussen; exposure, miljoenen meer streams/views dan alleen in NL uitbrengen, tv optredens, etc.
Ik heb ze nog nergens gezien op tv, zal misschien nog komen maar ik weet nu nog net zo veel van Mia en Dion als 6 maanden geleden (helemaal niets).

Heb ook het idee dat het echt totaal niet leeft in Nederland, ook qua reacties na bekendmaking van het nummer. Erger dan enkel negatieve meningen is het wel als niemand het de moeite waard vindt om er Łberhaupt een mening over te hebben.
Is wat dat betreft heel anders dan met een S10 vorig jaar die er wel voor zorgde dat ze meteen een gevestigde naam is, ben bang voor Mia en Dion dat we er na het songfestival heel weinig meer over gaan horen.
Momodonderdag 23 maart 2023 @ 11:49
Deze voordelige running order zorgt er wel voor dat de bookies tussen 59% en 73% kans geven nu dat wij doorgaan. Nederland heeft echt geluk dat ze Malta op plek 2 hebben gezet en Portugal op plek 5. Meest waarschijnlijke dat wij als tiende eindigen in de semi volgens hun.
Wienerschnitzelsdonderdag 23 maart 2023 @ 13:23
.

[ Bericht 25% gewijzigd door Wienerschnitzels op 23-03-2023 13:28:08 ]
Momodonderdag 23 maart 2023 @ 13:30
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 13:23 schreef Wienerschnitzels het volgende:

[..]
Zo werkt kansberekening niet, we hebben de tiende meeste kans (van de 15) om door te gaan naar de finale, niet de meeste kans om op plaats 10 te eindigen. Dat zou weer een aparte kansberekening zijn.
Er is inderdaad directe geen bet voor wie op de tiende plaats eindigt, maar zag wat posts/analyses van mensen die dieper in dat betting wereldje zitten die zagen Nederland nu juist wel net doorgaan als tiende.
drxanaxdonderdag 23 maart 2023 @ 19:23
Jammer dat we dit jaar geen "banger" hebben. Een nummer dat enige hype heeft, waar mensen over praten, dat in top 10 bij odds staat, een zekerheidje is voor plaatsing finale; maar misschien beter nu met zo'n gedoodverfde winnaar en dan volgend jaar weer meedoen om het echie.

Ondanks de niet al te enthousiaste ontvangst vh nummer in eurovisieland ben ik benieuwd naar de live-uitvoering, staging en hoop ik dat we nog hoger gaan einidigen dan menigeen denkt.
Ceedonderdag 23 maart 2023 @ 19:43
ESC Insight heeft al jaren de ‘Jukebox jury’ waarin een klein (vrij kritisch) panel hun mening geeft over een aantal inzendingen en de eerste aflevering staat online. Nederland is een van de nummers die besproken wordt:

https://escinsight.com/20(...)uke-box-jury-2023-1/
Mlitadonderdag 23 maart 2023 @ 20:29
Two hits and a maybe: boven Spanje die ook besproken is in deze aflevering. Ze zijn vooral benieuwd naar de staging. Als ze op het podium de twee aparte verhalen op het einde goed kunnen laten samenkomen, kan het een moment zijn. Er zijn verder geen man/vrouw duo’s en weinig ballads, kan onderscheidend zijn, zeggen ze. w/
drxanaxdonderdag 23 maart 2023 @ 20:34
Songfestivalweblog tweet net dat Cornald Maas denkt dat het bereiken vd finale een zware dobber wordt mede door sterke halve finale en televote....

Hadden ze misschien rekening mee moeten houden bij het kiezen van het nummer?
Mlitadonderdag 23 maart 2023 @ 20:37
Dat laatste was nog niet bekend toen ze het nummer kozen..
ijs_beerdonderdag 23 maart 2023 @ 20:41
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 20:34 schreef drxanax het volgende:
Songfestivalweblog tweet net dat Cornald Maas denkt dat het bereiken vd finale een zware dobber wordt mede door sterke halve finale en televote....

Hadden ze misschien rekening mee moeten houden bij het kiezen van het nummer?
Flauwekul, je kunt heel moeilijk rekening houden met alle mogelijke uitkomsten in het buitenland. Ondoenlijk.

Verder is het sec wel een nadeel ja dat je in de sterke halve finale zit, terwijl je over het hele veld gezien wel finalewaardig bent.
Fred_Bdonderdag 23 maart 2023 @ 20:45
quote:
De Songfestival-kenner bij uitstek, Cornald Maas, heeft er zo te horen niet al te veel vertrouwen in dat Dion Cooper en Mia Nicolai genoeg stemmen bij elkaar krijgen voor een finaleplaats. De Eurovisie-commentator verwacht een zware dobber voor Nederland.

Dat zegt hij tegen het ANP. Vooral de stevige concurrentie (met o.a. Zweden en Finland) in de eerste halve finale op 9 mei baart Maas zorgen. "Veel meer dan de aanzienlijk mindere tweede halve finale waar veel minder kanshebbers in zitten." En dan zijn we in de halve finale ook nog eens afhankelijk van de televoters: "De afgelopen jaren hadden zij weinig ‘oor’ voor de wat rustigere nummers die misschien meer dan ťťn luisterbeurt verdienen." En dat is nu net de categorie waarin Nederland valt met Burning Daylight.

Alles hangt af van het optreden
Gelukkig is er ook nog hoop omdat we een goede startplek hebben bemachtigd. Maas: "Dat we na de weinig indringende inzending van Azerbeidzjan en de uitgesproken-haast activistische inzending van TsjechiŽ optreden, is gunstig is: bij een goede staging brengt Nederland straks een verhaal over hoop." Veel hangt dus af van hoe het optreden van Dion en Mia er op het podium in Liverpool uitziet. Jaren geleden leidde dat ook tot succes voor The Common Linnets.
Bron: ons clubblad de Televizier.
summer52donderdag 23 maart 2023 @ 21:00
Nou dat stemt dan weer positief! -O-
Ook leuk voor Mia en Dion om te lezen dat Oom Cornald er zoveel vertrouwen in heeft. -O-
Momodonderdag 23 maart 2023 @ 21:16
Eerder was Cornald toch positief en de commissie was omver geblazen etc?
RipCitydonderdag 23 maart 2023 @ 21:24
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 21:16 schreef Momo het volgende:
Eerder was Cornald toch positief en de commissie was omver geblazen etc?
Cornald waait met alle winden mee. Waarsch over 2 weekjes gaat die zeggen dat het vooral Jan Smit's keuze was etc.
Momodonderdag 23 maart 2023 @ 21:29
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 21:24 schreef RipCity het volgende:

[..]
Cornald waait met alle winden mee. Waarsch over 2 weekjes gaat die zeggen dat het vooral Jan Smit's keuze was etc.
Nouja ik snap wel dat je positief bent als commissielid, ook al was jij misschien de gene die voor een ander nummer had gestemd. Je kan niet zeggen "Ik vond het niks, maar de rest van de commissie vond het wel goed" Je bent met zijn allen content naar buiten toe. Ook al is hij nu niet perse supernegatief want hij trekt de kwaliteit van het lied niet in twijfel, maar wel of de televoters de telefoon gaan oppakken. Toch wel een stukje minder positief dan eerder als ik mij zo die berichten goed herriner.
blackswangreendonderdag 23 maart 2023 @ 21:42
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 21:29 schreef Momo het volgende:

[..]
Nouja ik snap wel dat je positief bent als commissielid, ook al was jij misschien de gene die voor een ander nummer had gestemd. Je kan niet zeggen "Ik vond het niks, maar de rest van de commissie vond het wel goed" Je bent met zijn allen content naar buiten toe. Ook al is hij nu niet perse supernegatief want hij trekt de kwaliteit van het lied niet in twijfel, maar wel of de televoters de telefoon gaan oppakken. Toch wel een stukje minder positief dan eerder als ik mij zo die berichten goed herriner.
Hij zegt niks onwaars, maar hij moet dit niet zeggen. Hij kiest immers zelf het nummer. Nu zegt hij dus in feite dat z'n eigen commissie slecht werk heeft geleverd door een niet-televotevriendelijk nummer te kiezen.
Em31donderdag 23 maart 2023 @ 21:47
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 20:45 schreef Fred_B het volgende:

[..]
Bron: ons clubblad de Televizier.
Maar hij weet al hoe onze staging eruit komt te zien, klinkt niet dat we het daar dan van moeten hebben ook. 8)7

en dit:
quote:
En dan zijn we in de halve finale ook nog eens afhankelijk van de televoters: "De afgelopen jaren hadden zij weinig ‘oor’ voor de wat rustigere nummers die misschien meer dan ťťn luisterbeurt verdienen." En dat is nu net de categorie waarin Nederland valt met Burning Daylight.
Kies daar dan niet elk jaar voor :{ de meeste mensen luisteren 1x op zaterdagavond.
Spumonisaldonderdag 23 maart 2023 @ 21:49
Ik vond Cornald al opvallend stil na die bekendmaking. Kan aan mij liggen hoor, maar normaal gesproken komt hij wel wat (enthousiaste) tweets hier en daar. Nu helemaal niks? Maar op zich siert het hem ook wel dat hij gewoon eerlijk is over de kansen, zonder verder kritiek te hebben op Dion en Mia of het nummer zelf.
ijs_beerdonderdag 23 maart 2023 @ 21:56
Dit heeft ie al wel een keertje eerder geflikt. Beetje laf wel eigenlijk. Man up, pak je verantwoordelijkheid en hou de stemming erin.
aERodynamIC1970donderdag 23 maart 2023 @ 22:06
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 21:16 schreef Momo het volgende:
Eerder was Cornald toch positief en de commissie was omver geblazen etc?
Dat. Dit is gewoon indekken. Vind ik erg flauw.

Nee, het had niks met Duncan te maken. Ja, dit was het beste want we werden omver geblazen. En nu ook wel inzien dat het misschien niet gaat lukken.

Dat is gewoon niet netjes. Blijf verdorie achter je keuze staan en houd in het openbaar je mond over wat je nu echt denkt.
TheVulturedonderdag 23 maart 2023 @ 22:15
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 21:42 schreef blackswangreen het volgende:

[..]
Hij zegt niks onwaars, maar hij moet dit niet zeggen. Hij kiest immers zelf het nummer. Nu zegt hij dus in feite dat z'n eigen commissie slecht werk heeft geleverd door een niet-televotevriendelijk nummer te kiezen.
Yup, je zou juist een lied moeten kiezen op zowel het potentieel bij de televote als de jury's. Maar goed, daar heeft het de afgelopen jaren natuurlijk vrijwel continue aan geschort. Alleen CATS en Arcade bleken televotetechnisch een schot in de roos.

Al haalden de meeste Nederlandse inzendingen natuurlijk ook wel gewoon de Top 10 in hun halve finale qua televote. Volgens mij alleen Waylon in 2018 en Trijntje in 2015 niet
Momodonderdag 23 maart 2023 @ 22:21
Maar dan moet ook gezegd worden dat 22 november werd aangekonigd dat de halve finales enkel op televote appeal zouden gaan door de EBU. 1 november werden Mia en Dion voor Nederland aangekondigd naar de buitenwereld. Waarschijnlijk wisten ze het al weken eerder dat ze gekozen waren. Weet niet wanneer de EBU dit intern heeft bekend gemaakt naar de omroepen toe.
blackswangreendonderdag 23 maart 2023 @ 22:23
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 22:15 schreef TheVulture het volgende:

[..]
Yup, je zou juist een lied moeten kiezen op zowel het potentieel bij de televote als de jury's. Maar goed, daar heeft het de afgelopen jaren natuurlijk vrijwel continue aan geschort. Alleen CATS en Arcade bleken televotetechnisch een schot in de roos.

Al haalden de meeste Nederlandse inzendingen natuurlijk ook wel gewoon de Top 10 in hun halve finale qua televote. Volgens mij alleen Waylon in 2018 en Trijntje in 2015 niet
Maar dat was juist de reden om een nummer te kiezen ipv een artiest, om hoger te scoren in de televote. Als er dan een nummer uitrolt waarvan je blijkbaar zťlf al weet dat het niet gaat scoren in de televote doe je dus iets fout. Dan moet je niet roepen 'ja, het publiek stemt nooit op liedjes die je een paar keer moet horen'. KIES DAN NIET ZO'N LIEDJE, PANNENKOEK!
ijs_beerdonderdag 23 maart 2023 @ 22:24
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 22:21 schreef Momo het volgende:
Maar dan moet ook gezegd worden dat 22 november werd aangekonigd dat de halve finales enkel op televote appeal zouden gaan door de EBU. 1 november werden Mia en Dion voor Nederland aangekondigd naar de buitenwereld. Waarschijnlijk wisten ze het al weken eerder dat ze gekozen waren. Weet niet wanneer de EBU dit intern heeft bekend gemaakt naar de omroepen toe.
Dat kun je de commissie dan imo ook niet verwijten. Maar dan nog, blijf er gewoon VOL achter staan, niet van dat halfbakken gedoe.
TheVulturedonderdag 23 maart 2023 @ 22:24
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 22:21 schreef Momo het volgende:
Maar dan moet ook gezegd worden dat 22 november werd aangekonigd dat de halve finales enkel op televote appeal zouden gaan door de EBU. 1 november werden Mia en Dion voor Nederland aangekondigd naar de buitenwereld. Waarschijnlijk wisten ze het al weken eerder dat ze gekozen waren. Weet niet wanneer de EBU dit intern heeft bekend gemaakt naar de omroepen toe.
Waarschijnlijk niet voordat de keuze op hen is gevallen. Neemt niet weg dat ze voortaan dus wel meer naar het televote-aspect moeten kijken als selectiecommissie, en niet enkel van de juryliefde voor NL uit moeten gaan.
Ceedonderdag 23 maart 2023 @ 22:25
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 22:21 schreef Momo het volgende:
Maar dan moet ook gezegd worden dat 22 november werd aangekonigd dat de halve finales enkel op televote appeal zouden gaan door de EBU. 1 november werden Mia en Dion voor Nederland aangekondigd naar de buitenwereld. Waarschijnlijk wisten ze het al weken eerder dat ze gekozen waren. Weet niet wanneer de EBU dit intern heeft bekend gemaakt naar de omroepen toe.
De EBU tegenwoordig kennende 22 november.
TheVulturedonderdag 23 maart 2023 @ 22:25
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 22:23 schreef blackswangreen het volgende:

[..]
Maar dat was juist de reden om een nummer te kiezen ipv een artiest, om hoger te scoren in de televote. Als er dan een nummer uitrolt waarvan je blijkbaar zťlf al weet dat het niet gaat scoren in de televote doe je dus iets fout. Dan moet je niet roepen 'ja, het publiek stemt nooit op liedjes die je een paar keer moet horen'. KIES DAN NIET ZO'N LIEDJE, PANNENKOEK!
Ik ga er maar vanuit dat er dan ook echt niets beters tussen zat :P
Guanabanadonderdag 23 maart 2023 @ 22:33
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 20:45 schreef Fred_B het volgende:
bij een goede staging brengt Nederland straks een verhaal over hoop.
Hou toch op :')
TheVulturedonderdag 23 maart 2023 @ 22:39
Laten we wel wezen, het valt niet te ontkennen dat het Nederlandse succes op het ESF sinds 2013 ook wel echt komt omdat we precies wisten wat jury's vreten. Ook Trijntje haalde moeiteloos de top 5 in haar halve finale. Dat is natuurlijk prima als je de finale wil halen en redelijk tot goed wil scoren.

Volgend jaar wordt dus wel een interessant traject, er vanuitgaande dat de EBU dit uitgangspunt van 100% televote ook de komende jaren hanteert. Gaan ze dan voor iets uitdagenders kiezen?
Fred_Bdonderdag 23 maart 2023 @ 22:41
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 22:15 schreef TheVulture het volgende:

[..]
Yup, je zou juist een lied moeten kiezen op zowel het potentieel bij de televote als de jury's. Maar goed, daar heeft het de afgelopen jaren natuurlijk vrijwel continue aan geschort. Alleen CATS en Arcade bleken televotetechnisch een schot in de roos.

Al haalden de meeste Nederlandse inzendingen natuurlijk ook wel gewoon de Top 10 in hun halve finale qua televote. Volgens mij alleen Waylon in 2018 en Trijntje in 2015 niet
Dit waren onze televoting-resultaten in de semi’s sinds Sieneke:


2010: 11
2011: 19
2012: 10
2013: 9
2014: 1
2015: 15
2016: 5
2017: 9
2018: 12
2019: 2
2022: 7

Echt briljant scoren bij de televoting doen we sowieso niet zo vaak. Al waren we net zo vaak gekwalificeerd als in de praktijk is gebeurd (wel met Joan ipv Waylon).
Fred_Bdonderdag 23 maart 2023 @ 22:43
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 22:21 schreef Momo het volgende:
Maar dan moet ook gezegd worden dat 22 november werd aangekonigd dat de halve finales enkel op televote appeal zouden gaan door de EBU. 1 november werden Mia en Dion voor Nederland aangekondigd naar de buitenwereld. Waarschijnlijk wisten ze het al weken eerder dat ze gekozen waren. Weet niet wanneer de EBU dit intern heeft bekend gemaakt naar de omroepen toe.
Dat is ook geen goed idee, maar elke inzending die de bovenste 10 in een veld van 15 deelnemers niet haalt bij de televoting is natuurlijk per definitie totaal ongeschikt.
Fred_Bdonderdag 23 maart 2023 @ 22:48
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 22:39 schreef TheVulture het volgende:
Laten we wel wezen, het valt niet te ontkennen dat het Nederlandse succes op het ESF sinds 2013 ook wel echt komt omdat we precies wisten wat jury's vreten. Ook Trijntje haalde moeiteloos de top 5 in haar halve finale. Dat is natuurlijk prima als je de finale wil halen en redelijk tot goed wil scoren.

Volgend jaar wordt dus wel een interessant traject, er vanuitgaande dat de EBU dit uitgangspunt van 100% televote ook de komende jaren hanteert. Gaan ze dan voor iets uitdagenders kiezen?
Nou ja, Nederland heeft gewoon prima gescoord in de voorbije jaren, ondanks het feit dat de televoters niet massaal in de rij stonden. We moeten streven naar een hoger niveau dan wat we dit jaar sturen ťn naar iets wat iets televoting-vriendelijker is. We hoeven niet meteen vol voor de gunst van de televoter te gaan, als er zo’n liedje tussen zit natuurlijk wel, maar niet ten koste van alles.
ijs_beerdonderdag 23 maart 2023 @ 22:53
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 22:48 schreef Fred_B het volgende:

[..]
Nou ja, Nederland heeft gewoon prima gescoord in de voorbije jaren, ondanks het feit dat de televoters niet massaal in de rij stonden. We moeten streven naar een hoger niveau dan wat we dit jaar sturen ťn naar iets wat iets televoting-vriendelijker is. We hoeven niet meteen vol voor de gunst van de televoter te gaan, als er zo’n liedje tussen zit natuurlijk wel, maar niet ten koste van alles.
^O^ Eensch.
molloot200donderdag 23 maart 2023 @ 23:29
En tůch zie ik op Twitter veel Tweets van mensen die erin geloven. Veel van de buitenlanders, maar toch.
Momodonderdag 23 maart 2023 @ 23:41
mlrqep9v1kpa1.png?width=640&crop=smart&auto=webp&v=enabled&s=83c9bc64f474d1f901ac46efa896aae4dea83924

Toevallig vanavond ook weer de wekelijkse poll op reddit. Nu voor het eerst zijn alle nummers bekend. Geeft best een goed inkijkje bleek vorig jaar. Welke nummers zijn nummers die mensen leuk vinden maar niet perse als hun nummer 1 hebben en welke nummer zijn echt love it or hate it. Mensen stemmen toch vaak enkel voor hun nummer 1.

(Al is dit niet helemaal 100 procent natuurlijk want je hebt vast mensen die op hun eigen land stemmen en de jongens van Joker Out hebben ook meegepost in deze subreddit)
Mandy040986vrijdag 24 maart 2023 @ 07:45
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 22:24 schreef ijs_beer het volgende:

[..]
Dat kun je de commissie dan imo ook niet verwijten. Maar dan nog, blijf er gewoon VOL achter staan, niet van dat halfbakken gedoe.
Ze motten er verdomme allemaal EVOL vertrouwen in hebben inderdaad. :(

Maar eens hoor. :D
Mandy040986vrijdag 24 maart 2023 @ 07:56
Die open inschrijving is blijkbaar ook niet zo open. En gaat ook niet opener worden vrees ik.
Tweets waren lang, vandaar de screenshot.

2Uy1gkb.png
Symphonicvrijdag 24 maart 2023 @ 08:16
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 22:06 schreef aERodynamIC1970 het volgende:

[..]
Dat. Dit is gewoon indekken. Vind ik erg flauw.

Nee, het had niks met Duncan te maken. Ja, dit was het beste want we werden omver geblazen. En nu ook wel inzien dat het misschien niet gaat lukken.

Dat is gewoon niet netjes. Blijf verdorie achter je keuze staan en houd in het openbaar je mond over wat je nu echt denkt.
Wat is er mis aan toegeven dat het niet de juiste keuze was?

Wat mij betreft zijn ze dit jaar door een ondergrens gezakt.
Ik ben al mijn hele leven esf fan, maar dit jaar wordt het gewoon ruk als het om de Nederlandse inzending gaat.
Ceevrijdag 24 maart 2023 @ 08:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 08:16 schreef Symphonic het volgende:

[..]
Ik ben al mijn hele leven esf fan, maar dit jaar wordt het gewoon ruk als het om de Nederlandse inzending gaat.
Je hele leven bestaat dan neem ik aan niet uit de periode van voor 2013? :D
Er wordt nu gedaan alsof er een kapitale blunder is gemaakt maar dat vind ik vrij overtrokken. Zonder de afwezigheid van de jury waren we (en bijvoorbeeld Cornald) niet zo nerveus geweest. En van die afwezigheid wist de delegatie bij het maken van hun keuze niet af.
TheVulturevrijdag 24 maart 2023 @ 09:03
We kiezen volgend jaar in november gewoon een Snollebollekes 2.0 en dan horen we in december dat de jury's weer meestemmen in de halve finale :+
Mlitavrijdag 24 maart 2023 @ 09:06
Luister het lied ook nog een keer (voor degenen die dat niet doen en het lied een keer hebben gehoord bij de bekendmaking). Het is echt geen slecht lied. Niet voor niets in de top 40 en heel veel op de radio gedraaid, inmiddels bijna 2 miljoen streams. Veel positieve reactie video’s ook.
Er zitten ook zeker mooie momenten in het lied die live en op zo’n groot podium kunnen aanspreken (met een goeie staging).
De mitsen en maren van deze keuze zijn er zeker (traag, heeft het voldoende impact, pakken mensen hun telefoon), maar dit zou (zonder dat je weet dat je in een sterke semi zit en zonder jury) objectief gezien naar de finale moeten en daar een mooie plek kunnen halen. Ik snap alle kritiek, zelfs ik als Birds, Arcade, Grow en De Diepte fan, wil eens wat anders, maar zo erg slecht is deze keuze echt niet.
Fred_Bvrijdag 24 maart 2023 @ 09:12
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 07:56 schreef Mandy040986 het volgende:
Die open inschrijving is blijkbaar ook niet zo open. En gaat ook niet opener worden vrees ik.
Tweets waren lang, vandaar de screenshot.

[ afbeelding ]
Dat het ‘netwerken’ vooral in de betekenisvolle Cornald-hoek gedaan wordt, was natuurlijk wel een publiek geheim. Ik vraag me alleen af of de andere leden van de selectiecommissie dan niemand kunnen aandragen. Ook in het netwerk van Jan Smit van die Hollandse zangers zal toch weleens een tekstschrijver een uitschieter hebben die geschikt is voor het ESF? Of anders Sander Lantinga als DJ die de hele dag op papier populaire muziek draait.
Fred_Bvrijdag 24 maart 2023 @ 09:15
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 08:24 schreef Cee het volgende:

[..]
Je hele leven bestaat dan neem ik aan niet uit de periode van voor 2013? :D
Er wordt nu gedaan alsof er een kapitale blunder is gemaakt maar dat vind ik vrij overtrokken. Zonder de afwezigheid van de jury waren we (en bijvoorbeeld Cornald) niet zo nerveus geweest. En van die afwezigheid wist de delegatie bij het maken van hun keuze niet af.
Dat blijft dan toch eigen schuld hoor. In de voorbije 10 jaar was alles behalve Waylon gekwalificeerd in zowel 100% televoting als 50/50, dus als het nu met 14 tegenstanders niet zou lukken, ligt dat alleen aan jezelf.
Ceevrijdag 24 maart 2023 @ 09:20
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 09:15 schreef Fred_B het volgende:

[..]
Dat blijft dan toch eigen schuld hoor. In de voorbije 10 jaar was alles behalve Waylon gekwalificeerd in zowel 100% televoting als 50/50, dus als het nu met 14 tegenstanders niet zou lukken, ligt dat alleen aan jezelf.
Staat dan wel tegenover dat we niet eerder in zo’n sterke semi hebben gezeten als nu. Dus je kan het vergelijken met andere jaren, maar zo zwart-wit is het ook niet.
Fred_Bvrijdag 24 maart 2023 @ 09:34
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 09:20 schreef Cee het volgende:

[..]
Staat dan wel tegenover dat we niet eerder in zo’n sterke semi hebben gezeten als nu. Dus je kan het vergelijken met andere jaren, maar zo zwart-wit is het ook niet.
Ja, dat is zeker zo. Het komt vrij ongelegen dat we in een semi zitten met 4 kandidaten voor de Top 5. Alleen heb ik liever niet dat we bij een eventueel falen doen alsof de oorzaak een boze streek van de EBU was, die gauw de regels hebben aangepast in ons nadeel, nadat we hadden gekozen.

Uiteindelijk ligt onder de favorieten de lat voor kwalificatie ook weer niet onredelijk hoog. We strijden ook tegen Letland, Azerbeidzjan en Ierland. Twan heeft Malta voor ons alvast voor de bus gegooid, want dat was indien gewisseld van positie met KroatiŽ best een potentiŽle shock-qualifier. Dan moeten we het uitvechten met Portugal, Zwitserland, KroatiŽ en MoldaviŽ, waarbij wij in elk geval de beste startpositie hebben.
Fred_Bvrijdag 24 maart 2023 @ 09:35
Gelukkig hebben we geen liedje van Rick

VOL