In 2008 is er al een uitspraak van de rechter geweest dat het kabinet zich niet aan de eigen afspraken houdt. Daarna verzonnen ze de PAS, een methode om nog langer niet te doen wat er afgesproken was. Men wist in 2009 al dat dit niet een houdbare weg was, daarom duurde het ook 6 jaar voor ze het in konden voeren. Dan ben je al in 2015 en heb je 7 jaar extra problemen er bij opgeplust. Die PAS werd in 2019 al afgeschoten, dan ben je dus 11 jaar met extra problemen verder.quote:Op zondag 12 februari 2023 12:22 schreef Spablauw214 het volgende:
[..]
Vooropgesteld dat de uitstoot gewoon naar beneden moet, denk ik dat we de mogelijkheden voor activisme via de rechter moeten inperken, dit is onhoudbaar. Nu kan iedereen procederen met een beroep op het algemeen belang, maar wie bepaalt a. wat het algemeen belang is en b. of de eisende partij wel representatief is?
https://www.trouw.nl/econ(...)bobank-won~b5aed052/quote:De Nederlandse landbouw kampt met een serieus milieuprobleem. Het kabinet kondigt een ingrijpend plan aan om de veestapel te laten krimpen. Boeren gaan massaal de straat op, bewindspersonen worden ernstig bedreigd, boerenorganisatie LTO noemt de kabinetsplannen ‘te kort door de bocht’. Vanuit Den Haag klinkt het geluid dat Rabobank mee moet betalen aan de schulden van stoppende boeren, omdat de bank ‘jaren heeft verdiend’ aan de veehouderij. De minister van landbouw stapt op omdat de onrust hem teveel wordt.
Of Nederlandse boeren kopen land van een boer in Polen en gaan daar boeren.quote:Op zondag 12 februari 2023 16:36 schreef Kickinalfa het volgende:
Kunnen ze geen stik stof emissie systeem optuigen, dat Nederlandse boeren bvb stikstof ruimte kunnen kopen dan een boer ergens verweg in polen?
Of van een bos in Kroatië.
Dat heeft zin bij CO2: dat gaat de atmosfeer in. Dat heeft geen zin bij stikstof: stikstof slaat bijna 100% neer binnen een cirkel van 25km.quote:Op zondag 12 februari 2023 16:36 schreef Kickinalfa het volgende:
Kunnen ze geen stik stof emissie systeem optuigen, dat Nederlandse boeren bvb stikstof ruimte kunnen kopen dan een boer ergens verweg in polen?
Of van een bos in Kroatië.
Hoe realistisch is het om dezelfde normen op te leggen aan 1 van de dichtstbevolkte landen ter wereld tov een land als Polen/Spanje.
Dat lost niks op. Stikstof is een plantenvoedingstof (in de meeste vormen). Een te hoge concentratie daarvan is problematisch voor de bodem. Fysiek verspreiden werkt wel, dus dan moet je die hele productie verhuizen naar Polen, en niet de 'emissierechten' deze kant op. Zo werkt dat niet met dit soort vervuiling.quote:Op zondag 12 februari 2023 16:36 schreef Kickinalfa het volgende:
Kunnen ze geen stik stof emissie systeem optuigen, dat Nederlandse boeren bvb stikstof ruimte kunnen kopen dan een boer ergens verweg in polen?
Of van een bos in Kroatië.
Hoe realistisch is het om dezelfde normen op te leggen aan 1 van de dichtstbevolkte landen ter wereld tov een land als Polen/Spanje.
Groningen en Rotterdam zijn het geworden. Toch een ander besluit dus, lijkt mij ook beter zo.quote:Op donderdag 9 februari 2023 15:07 schreef Hanca het volgende:
Dit zag niemand aankomen, de ziekenhuizen komen er niet uit, de minister moet kiezen: https://nos.nl/artikel/24(...)oet-knoop-doorhakken
Exact hetzelfde als De Jonge deed, dus. 2 jaar verder en dezelfde uitkomst.
Op zich lijkt me dat qua landelijke dekking wel de beste optie inderdaad.quote:Op maandag 13 februari 2023 15:06 schreef trein2000 het volgende:
[..]
Groningen en Rotterdam zijn het geworden. Toch een ander besluit dus, lijkt mij ook beter zo.
Dat Groningen het na de ophef zou worden is duidelijk. Maar nu zullen Utrecht en Leiden waarschijnlijk naar de rechter stappen. Ik had trouwens Utrecht en Groningen verwacht, dat lijkt me de meest praktische qua landelijke dekking.quote:Op maandag 13 februari 2023 15:06 schreef trein2000 het volgende:
[..]
Groningen en Rotterdam zijn het geworden. Toch een ander besluit dus, lijkt mij ook beter zo.
Utrecht en Groningen is idd beter geweest. Wel blij dat niet het gedrocht Rotterdam en Utrecht is geworden.quote:Op maandag 13 februari 2023 15:19 schreef Hanca het volgende:
[..]
Dat Groningen het na de ophef zou worden is duidelijk. Maar nu zullen Utrecht en Leiden waarschijnlijk naar de rechter stappen. Ik had trouwens Utrecht en Groningen verwacht, dat lijkt me de meest praktische qua landelijke dekking.
Je mag het niet zeggen, maar wat was de vorige functie van de minister ook alweer?quote:Op maandag 13 februari 2023 15:19 schreef Hanca het volgende:
[..]
Dat Groningen het na de ophef zou worden is duidelijk. Maar nu zullen Utrecht en Leiden waarschijnlijk naar de rechter stappen. Ik had trouwens Utrecht en Groningen verwacht, dat lijkt me de meest praktische qua landelijke dekking.
Dat is vast toeval.quote:Op maandag 13 februari 2023 16:03 schreef trein2000 het volgende:
[..]
Je mag het niet zeggen, maar wat was de vorige functie van de minister ook alweer?
Nou ja ik geloof wel dat je zoiets niet bewust meeweegt. Maar er zijn ook subtielere processen natuurlijk.quote:
Het zal voor de directie van het Erasmus allicht makkelijker zijn om hun oud-collega te bereiken dan voor het LUMC.quote:Op maandag 13 februari 2023 16:23 schreef trein2000 het volgende:
[..]
Nou ja ik geloof wel dat je zoiets niet bewust meeweegt. Maar er zijn ook subtielere processen natuurlijk.
Het rapport komt trouwens 24 februari, volgende week dus al.quote:Politieke consequenties, zoals het vallen van het kabinet of het opstappen van bewindspersonen, is volgens Fossen allesbehalve nodig. „Sterker nog, wij vinden eigenlijk: dat politieke theater, doe dat vooral niet in dit geval.” Dat zou de zaken alleen maar vertragen, denkt de voorzitter van de Groninger Bodem Beweging. „Laat het huidige kabinet de zaak nou maar oplossen.” Het liefst ziet hij dat het kabinet als geste besluit om de gaskraan toch dit najaar al helemaal dicht te draaien.
Dit speelde ook al onder Balkenende en een deel van de problemen begon volgens mij zelfs al onder Kok. Maar dat problemen bij de belastingdienst (en andere uitvoeringsinstanties) te lang genegeerd zijn is duidelijk.quote:Op donderdag 16 februari 2023 07:19 schreef J.B. het volgende:
De puinhopen van 12 jaar Rutte, het ICT-systeem van de Belastingdienst kan er ook nog wel bij
Dit is toch amateuristisch of zie ik dat verkeerdquote:Op donderdag 16 februari 2023 07:15 schreef Hanca het volgende:
De verouderde ICT-systemen dreigen nu voor nog veel grotere problemen te gaan zorgen: https://www.nrc.nl/nieuws(...)-van-fiscus-a4157264
Er is een kans dat loonheffing (120 miljard) en inkomstenbelasting (20 miljard en de basis van allerlei tegemoetkomingen) straks niet meer geïnd kunnen worden vanaf 2027 als de systemen dan nog niet vervangen zijn. En of ze het redden om het voor eind 2026 te doen is maar zeer de vraag.
Daarvoor weten we gewoon niet genoeg van, voor die conclusie. Dat het systeem vervangen niet makkelijk is, is duidelijk. Als deze deskundigen zelfs zeggen dat voor 2027 zeer moeilijk gaat worden. Dan heb je nog jaren de tijd, maar blijkbaar is dat misschien niet genoeg.quote:Op donderdag 16 februari 2023 08:55 schreef Cupfighter het volgende:
[..]
Dit is toch amateuristisch of zie ik dat verkeerd
Polen en Hongarije zijn voor, alleen Duitsland en Portugal hadden wat bezwaren (maar minder dan Nederland). Er is hier ook geen vetorecht, meerderheid is voldoende en bezwaar maken heeft dus weinig zin.quote:Op donderdag 16 februari 2023 18:39 schreef Nober het volgende:
We moeten het weer van Polen en Hongarije hebben.
Ik ben normaal nooit zo van de glijdende schaal-argumentatie, maar de digitale euro daar moeten we ver van weg blijven. Dat heeft potentie om uit te groeien tot een soort social creditsysteem waarbij de politiek gaat bepalen waar jij je geld aan mag uitgeven, CO2-budgetten en dat soort ellende.quote:Op donderdag 16 februari 2023 18:49 schreef Hanca het volgende:
[..]
Polen en Hongarije zijn voor, alleen Duitsland en Portugal hadden wat bezwaren (maar minder dan Nederland). Er is hier ook geen vetorecht, meerderheid is voldoende en bezwaar maken heeft dus weinig zin.
Ik zie hier ook niet zo veel kwaad in, eigenlijk. Een vrijwillige digitale Europese ID. Ik ga hem niet aanvragen, maar wie dat wel wil: ga je gang.
Ik heb meer problemen met de Digitale Euro, volgens Grinwis de oplossing op zoek naar een probleem: https://www.christenunie.(...)ek-naar-een-probleem
Zijn er indicaties dat hij verplicht gaat worden, dan? Eerlijk gezegd lijkt het me een initiatief dat gewoon een stille dood sterft door een gebrek aan belangstelling.quote:Op donderdag 16 februari 2023 19:15 schreef Janneke141 het volgende:
Voor de volledigheid: de Europese digitale identiteit is nu nog vrijwillig.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |