Zelfde verhouding dat als je een cv-ketel hebt. Zoals gezegd: 80 procent van het verbruik zit hem in de 3 of 4 wintermaanden door verwarmen. De rest is peanuts.quote:Op dinsdag 30 augustus 2022 21:07 schreef Soulfreak het volgende:
Met mijn Stadverwarming gebruik ik per jaar iets van 22 - 23 GJ. Nu in de zomerperiode is het nog geen 0,3 GJ per maand voor warm water.
Ja, je zit vast aan de leverancier maar ik ben er tevreden mee. Qua maandbedrag zit ik nu op €120 en dan heb ik hem begin van het jaar bewust hoger gezet dan waar Vattenfall hem op had gezet. Wat 2023 gaat doen is nog wel even de vraag.quote:Op dinsdag 30 augustus 2022 21:04 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Stadsverwarming is helemaal een gruwel. In de zin dat je locked in bent en de leverancier de beprijzing van gas mag volgen "niet meer dan anders"Ook als ze geen gas gebruiken voor hun warmte. Hier wordt volledig en onbeschaamd misbruik van gemaakt. Het fenomeen is ontstaan vanuit het idee dat fabrieken iets nuttigs konden doen met hun afvalwarmte die anders te water ging of de lucht in. Een nobel principe. Maar er is daar een wildgroei ontstaan van handige jongens die gewoon vuil verbranden of biomassa (of gewoon gas..) en daar de hoofdprijs voor krijgen van de leden die geen keus hebben. Echt de scam van de eeuw is dat.
Inderdaad. Op weekbasis is het in de koudste periode rond de 1GJ per week, nu schommelt het tussen de 0,06 en 0,08 per week, soms een uitschieter naar 0,1, dan heb ik waarschijnlijk wat langer gedouched.quote:Op dinsdag 30 augustus 2022 21:11 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Zelfde verhouding dat als je een cv-ketel hebt. Zoals gezegd: 80 procent van het verbruik zit hem in de 3 of 4 wintermaanden door verwarmen. De rest is peanuts.
Te dicht op elkaar gaan zitten is onverstandig hebben wij geleerd van virologen gedurende corona, krijg je allemaal infecties van!quote:Op dinsdag 30 augustus 2022 21:02 schreef raptorix het volgende:
Ik denk dat het leven er eigenlijk alleen maar leuker op gaat worden met de dure prijzen, weer gezellig bij elkaar zitten met een warm pak, vroeg naar bed en lekker knuffelen
Ons dorp heeft jarenlang zonder gas ( en later internet) geleefd.quote:Op dinsdag 30 augustus 2022 21:02 schreef raptorix het volgende:
Ik denk dat het leven er eigenlijk alleen maar leuker op gaat worden met de dure prijzen, weer gezellig bij elkaar zitten met een warm pak, vroeg naar bed en lekker knuffelen
Ga maar eens rekenen. Douchen was bij mij 24 kW. Mijn cv deed niet meer dan 18 kW maar meestal draaide die op een fractie daarvan.quote:Op dinsdag 30 augustus 2022 20:10 schreef Bart2002 het volgende:
Tering. Alweer met alle respect voor jouw denkwijze maar dit is echt aperte onzin hoor.
Je lijkt dit te doen op "gevoel" en niet op gebruikscijfers.
Dat doe ik. Maar jij niet.quote:
Nou ja dan weet je waar je verbruik zit.quote:Op dinsdag 30 augustus 2022 21:53 schreef Nismo1991 het volgende:
1200m3
Ik zou daar blij mee zijn… hier gaat er 2500m3 doorheen en dan kook ik al op inductie![]()
We are fucked.
30m3 in de zomermaanden trouwens, groot gezien hier.
Dat klopt volgens mij niet. In de winter is er flink meer gas nodig om het douchewater op dezelfde temperatuur te krijgen als in de zomer.quote:Op dinsdag 30 augustus 2022 21:43 schreef Bart2002 het volgende:
Als je in de zomermaanden per maand 12 m3 gebruikt voor douchen en koken..
Die 12 m3 is een constante.
Je leest niet goed. Ik had het over een douche die in totaal dagelijks een half uur aan staat. Bij een gezin van 4 personen is dat 7,5 minuut per persoon, wat echt niet heel lang is (zeker niet wanneer er gezinsleden zijn met lang haar. Dat goed uitspoelen kost veel tijd/water.)quote:Op dinsdag 30 augustus 2022 20:53 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
En zoals je zelf zegt: als iedereen in huis elke dag een half uur doucht dan is het een KWART van het totaalgebruik.
Bullshit om dat zo stellig neer te kalken.quote:Op dinsdag 30 augustus 2022 21:11 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Zelfde verhouding dat als je een cv-ketel hebt. Zoals gezegd: 80 procent van het verbruik zit hem in de 3 of 4 wintermaanden door verwarmen. De rest is peanuts.
Valt echt wel mee hoor, je overdrijft nogal. Ik ben al jaren rond de 80 euro per maand kwijt voor stadsverwarming, en in mijn huizen hiervoor op gas was dat niet minder. Zal dit jaar richting de 100 euro gaan (ja, ik hou de standen wekelijks bij). Dat het niet zo milieuvriendelijk en CO2-neutraal blabla is als ze soms zeggen, dat zeker. Maar als een scam heb ik het nooit ervaren, ondanks dat ik geen keuze heb in leverancier. Waarom mensen het soms hebben over stadsverarming, heb ik nooit echt begrepen. En al mijn buren ook niet.quote:Op dinsdag 30 augustus 2022 21:04 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Stadsverwarming is helemaal een gruwel. In de zin dat je locked in bent en de leverancier de beprijzing van gas mag doen volgens "niet meer dan anders"Ook als ze geen gas gebruiken voor hun warmte. Hier wordt volledig en onbeschaamd misbruik van gemaakt. Het fenomeen is ontstaan vanuit het idee dat fabrieken iets nuttigs konden doen met hun afvalwarmte die anders te water ging of de lucht in. Een nobel principe. Maar er is daar een wildgroei ontstaan van handige jongens die gewoon vuil verbranden of biomassa (of gewoon gas..) en daar de hoofdprijs voor krijgen van de leden die geen keus hebben. Echt de scam van de eeuw is dat.
Ik woon in Leiden en daar is het Stadsverwarmingsnet aangelegd met restwarmte van de Eon electriciteitscentrale (nu Uniper). Vroeger verdween dat warme water in de singel, het water in de buurt van de centrale bevroor nooit in de winter. Dat gaat stoppen en dan zou er restwarmte vanuit de Rotterdamse haven en AVR moeten komen als alles doorgaatquote:Op dinsdag 30 augustus 2022 22:40 schreef appreciate het volgende:
[..]
Valt echt wel mee hoor, je overdrijft nogal. Ik ben al jaren rond de 80 euro per maand kwijt voor stadsverwarming, en in mijn huizen hiervoor op gas was dat niet minder. Zal dit jaar richting de 100 euro gaan (ja, ik hou de standen wekelijks bij). Dat het niet zo milieuvriendelijk en CO2-neutraal blabla is als ze soms zeggen, dat zeker. Maar als een scam heb ik het nooit ervaren, ondanks dat ik geen keuze heb in leverancier. Waarom mensen het soms hebben over stadsverarming, heb ik nooit echt begrepen. En al mijn buren ook niet.
Klinkt als een goede methode om restwarmte te hergebruiken. Ik weet niet hoe dat hier zit, maakt me ook niet heel veel uit eerlijk gezegd. Ik woon hier prima en of ik nou zelf gas verstook of dat ze het voor/namens mij doen, tja...quote:Op dinsdag 30 augustus 2022 23:05 schreef Soulfreak het volgende:
[..]
Ik woon in Leiden en daar is het Stadsverwarmingsnet aangelegd met restwarmte van de Eon electriciteitscentrale (nu Uniper). Vroeger verdween dat warme water in de singel, het water in de buurt van de centrale bevroor nooit in de winter. Dat gaat stoppen en dan zou er restwarmte vanuit de Rotterdamse haven en AVR moeten komen als alles doorgaat
Het maakt mij ook niet zo veel uit en ik volg het niet allemaal. Maar ik zag nog wel eens een artikel in de plaatstelijke krant erover, dat het hele plan van restwarmte vanuit Rotterdam vertraging op liep, te duur werd, Rotterdam de stekker eruit trok en dat er desnoods als de Uniper centrale stopt het warmtenet met gas gestookt zou worden om te voorkomen dat we in de kou komen te zitten.quote:Op dinsdag 30 augustus 2022 23:11 schreef appreciate het volgende:
[..]
Klinkt als een goede methode om restwarmte te hergebruiken. Ik weet niet hoe dat hier zit, maakt me ook niet heel veel uit eerlijk gezegd. Ik woon hier prima en of ik nou zelf gas verstook of dat ze het voor/namens mij doen, tja...
Je kunt gewoon elk jaar je contract met 3 jaar verlengen hoor, is geen enkel probleem, en niet betalen? De maatschappijen garanderen de inkomsten door de facturen te verkopen aan banken, je word gewoon afgesloten en krijgt een incasso op je dak.quote:Op dinsdag 30 augustus 2022 21:08 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ik zie het ook zo. Het is een luxe die je best (deels) kunt missen. We stemmen dan gewoon met de voeten door bijna niks te gebruiken. Verder overweeg ik om de energierekening gewoon niet meer te betalen. Uit protest omdat ik een vast contract had wat elk jaar gewoon verlengd werd. Maar dat kan nu niet meer meneer... Dus ze kunnen de tering genieten. Ik hou niet van dat machtsmisbruik.
Er bestaat al zo'n beweging in de UK. Met het idee dat als je zoiets zeer massaal doet (niet betalen) de bestraffende instanties dan kansloos zijn. Zit echt wel wat in. Laat je stem horen en betaal niet Schaaps.![]()
Hopelijk gaat die tussenhandel helemaal failliet en wordt het weer NUTS geregeld door overheid en ambtenaren die het doen voor een salaris. Dat maakt het voor iedereen goedkoper en dan moeten de handige boys maar een ander verdienmodel verzinnen.
Je moet niet in iemand ze oor hoesten hequote:Op dinsdag 30 augustus 2022 21:21 schreef phpmystyle het volgende:
[..]
Te dicht op elkaar gaan zitten is onverstandig hebben wij geleerd van virologen gedurende corona, krijg je allemaal infecties van!
Dat is de bedoeling bij schaarste - het prijsmechanisme doet dus zijn werk. Brave jongen.quote:Op dinsdag 30 augustus 2022 21:08 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ik zie het ook zo. Het is een luxe die je best (deels) kunt missen. We stemmen dan gewoon met de voeten door bijna niks te gebruiken.
Nee, dat kan nu niet meer. Kun je bij de lokale supermarkt wel voor de komende 12-36 maanden vaste prijzen afspreken? En zo nee, stop je dan ook met eten kopen?quote:Verder overweeg ik om de energierekening gewoon niet meer te betalen. Uit protest omdat ik een vast contract had wat elk jaar gewoon verlengd werd. Maar dat kan nu niet meer meneer...
quote:Dus ze kunnen de tering genieten. Ik hou niet van dat machtsmisbruik.
Kansloze paupers die denken dat de wereld hen iets verschuldigd is heb je overal.quote:Er bestaat al zo'n beweging in de UK. Met het idee dat als je zoiets zeer massaal doet (niet betalen) de bestraffende instanties dan kansloos zijn. Zit echt wel wat in. Laat je stem horen en betaal niet Schaaps.![]()
LOL, je zal maar daadwerkelijk na al die jaren nog steeds geloven dat met geweld afgedwongen monopolies efficiënter zijn dan een markt met concurrentie.quote:Hopelijk gaat die tussenhandel helemaal failliet en wordt het weer NUTS geregeld door overheid en ambtenaren die het doen voor een salaris. Dat maakt het voor iedereen goedkoper en dan moeten de handige boys maar een ander verdienmodel verzinnen.
Ik vind het wel behoorlijk inefficiënt klinken, een leiding met heet water van Rotterdam naar Leiden. Dat moet je ook wel extreem goed isoleren, anders krijg je alsnog lauwig water in Leiden. Maar goed, misschien kan het met deze prijzen wel uitquote:Op dinsdag 30 augustus 2022 23:41 schreef Soulfreak het volgende:
[..]
Het maakt mij ook niet zo veel uit en ik volg het niet allemaal. Maar ik zag nog wel eens een artikel in de plaatstelijke krant erover, dat het hele plan van restwarmte vanuit Rotterdam vertraging op liep, te duur werd, Rotterdam de stekker eruit trok en dat er desnoods als de Uniper centrale stopt het warmtenet met gas gestookt zou worden om te voorkomen dat we in de kou komen te zitten.
En nu nav dit topic zag ik iets over WarmtelinQ, een ondergrondse warmteleiding vanuit de Rotterdamse haven naar Den Haag met mogelijk een aftakking vanaf Rijswijk naar Leiden.
Nu met de hele energietransitie en torenhoge gasprijzen lijkt er nu wat meer vaart achter te zitten. Aanleg van die pijpleiding is wel een duur geintje, maar met de huidige gasprijzen verdien je dat veel sneller terug dan jaren geleden.
Voordeel van Stadsverwarming vind ik ook dat je zelf geen CV ketel hebt en dus ook nooit hoeft te vervangen of een onderhoudkosten aan hebt.
Precies dat is bekend maar wij verwarmen alleen de woonkamer (flinke ruimte met aangebouwde keuken) en juist omdat we al zo’n hoog verbruik hebben gaat de thermostaat niet hoger dan 19 en echt warm is het hier nooit, denk dat om te kunnen besparen het ding gewoon niet hoger dan 16 zal moeten…quote:Op dinsdag 30 augustus 2022 21:59 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Nou ja dan weet je waar je verbruik zit.En daar valt veel te halen. Leuk is het niet maar paar graadjes minder qua verwarmen scheelt een hele grote jas. Doe je die hele grote jas aan dan scheelt het nog veel meer.
Jouw verhouding is dus 2.500 - (30 x12 want dat is een constante, douchen en koken) = 2.140 wat je er doorheen jast in de 3 of 4 koude maanden. Die 2.140 is dus puur verwarmen en daar zit de bulk van de kosten.
Dat is het dauwpunt, maar dat is ook weersafhankelijk. Als je een iPhone hebt dan kun je het opzoeken als je de weer app opent en iets naar beneden scrollt. (vakje vochtigheid, boven luchtdruk)quote:Op woensdag 31 augustus 2022 08:29 schreef Guppy het volgende:
Wat is eigenlijk een beetje het minimum aan temperatuur om te voorkomen dat je te maken krijgt met vocht/schimmel etc in huis? Vraag ik me opeens af...
Jij leest niet. Het enige wat ik beweer is dat een half uur douchen net zo veel kost als een paar uur je huis op temperatuur houden. Dat is heel wat anders dan dat douchen over een jaar meer energie kost dan verwarmen. Leer eerst eens knap lezen voor je zo vol in de aanval gaat.quote:Op dinsdag 30 augustus 2022 21:43 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Dat doe ik. Maar jij niet.
[...]
Je beweerde al eerder dat het aandeel douchen en koken heel groot is en het aandeel verwarmen in de winter best klein. Dat klopt dus niet. Het is volledig andersom.
Ik voorspel dat veel mensen hun huis potdicht gaan houden waardoor de luchtvochtigheid verder stijgt.quote:Op woensdag 31 augustus 2022 08:33 schreef zalkc het volgende:
[..]
Dat is het dauwpunt, maar dat is ook weersafhankelijk. Als je een iPhone hebt dan kun je het opzoeken als je de weer app opent en iets naar beneden scrollt. (vakje vochtigheid, boven luchtdruk)
vandaag is het 8C
Zie dit item bij Nieuwsuur gisteren:quote:Op woensdag 31 augustus 2022 08:40 schreef BertV het volgende:
[..]
Ik voorspel dat veel mensen hun huis potdicht gaan houden waardoor de luchtvochtigheid verder stijgt.
Externe inhoud
Deze inhoud is afkomstig van Twitter. Om deze inhoud te kunnen zien dien je toestemming te verlenen voor het gebruik van cookies en aanverwante vormen door social media partijen. Hieronder vind je linkjes naar de privacystatements van deze partijen. Je kunt als alternatief de inhoud op de site van de aanbieder zelf bekijken.
Twitter policyTiktok policyInstagram policyFacebook policy
accepteer en toon inhoud bekijk item op Twitter
(werkt de knop hierboven niet? gooi dan de cookies in je browser weg. Daarna werkt het wel)Dat zag ik in verleden ook veel in huizen waar ik kwam voor renovatie, mensen uit andere culturen propten de ventilatieroosters dicht, je merkt dat ook met het behang eraf halen, dat ging stukken makkelijker dan bij mensen die goed ventileren. Ik maak me ook zorgen om Koolmonoxide, denk dat dat wel eens een groot ding kan worden.quote:Op woensdag 31 augustus 2022 08:40 schreef BertV het volgende:
[..]
Ik voorspel dat veel mensen hun huis potdicht gaan houden waardoor de luchtvochtigheid verder stijgt.
Eens hoor.quote:Op woensdag 31 augustus 2022 09:19 schreef zalkc het volgende:
Vanochtend hoorde ik op BNR een deskundige roepen dat een prijsplafond voor consumenten een risico zou zijn omdat dan de prikkel om maatregelen te nemen zou verminderen.
Zou het in dergelijke hoofden ook kunnen opkomen dat het ook gewoon simpelweg teveel kan zijn om nog effect te hebben?
Als je het prijsplafond op 40ct kWh en 150ct m3 zou zetten voor de eerste 2000 kWh en 1000 m3 (bij geen gas mag je het optellen bij je stroom) . Dan is de prikkel er nog steeds in ruime mate, geef je een duidelijk doel voor gebruiksverwachting, en haal je de angel en angst uit de markt. Haal dan ook de verhoogde bijdrage energiebelasting eraf en compenseer het sociaal minimum eventueel extra.
Huurkorting/Huurverhoging op basis van energielabelquote:Op woensdag 31 augustus 2022 09:22 schreef Adames het volgende:
[..]
Eens hoor.
Alleen zou je daarbij nog iets moeten doen om isolatie bij huurwoning te stimuleren. Maar zo'n wet duurt wel een jaar om op te stellen.
Ik denk zelfs dat die 0% bij C te weinig is voor woningstichtingen om iets te gaan doen.quote:Op woensdag 31 augustus 2022 09:29 schreef zalkc het volgende:
[..]
Huurkorting/Huurverhoging op basis van energielabel
A = +10%
B = +5%
C = 0
D = -15%
E = -30%
F = -50%
Zie hier de financiële prikkel voor de woonbouw die nu wel afwezig is.
Moet je mensen wel duidelijk maken dat hun huur omhoog gaat, maar dat de energierekening gaat dalen. Ik denk dat ik daarvoor de korting op F iets te heftig heb gemaakt
Ja, dat denk ik ook. Dat dauwpuntenverhaal klinkt inderdaad logisch, maar ik denk dat dat alleen werkt bij huizen die (tijdelijk) leeg staan, waar dus verder niet in geleefd wordt. Anders zul je toch moeten ventileren + wat bijverwarmenquote:Op woensdag 31 augustus 2022 08:40 schreef BertV het volgende:
[..]
Ik voorspel dat veel mensen hun huis potdicht gaan houden waardoor de luchtvochtigheid verder stijgt.
Waarom zou ik met een energielabel A woning ineens meer moeten gaan betalenquote:Op woensdag 31 augustus 2022 09:29 schreef zalkc het volgende:
[..]
Huurkorting/Huurverhoging op basis van energielabel
A = +10%
B = +5%
C = 0
D = -15%
E = -30%
F = -50%
Zie hier de financiële prikkel voor de woonbouw die nu wel afwezig is.
Moet je mensen wel duidelijk maken dat hun huur omhoog gaat, maar dat de energierekening gaat dalen. Ik denk dat ik daarvoor de korting op F iets te heftig heb gemaakt
Als je woningstichting je huis renoveert naar A label.quote:Op woensdag 31 augustus 2022 09:38 schreef PS. het volgende:
[..]
Waarom zou ik met een energielabel A woning ineens meer moeten gaan betalen
Oh zo.quote:Op woensdag 31 augustus 2022 09:39 schreef Leandra het volgende:
[..]
Als je woningstichting je huis renoveert naar A label.
Dit lijkt mij ook de beste oplossing, maar ik hoor het nergens terugkomen. Zou het praktisch gezien te moeilijk zijn om te implementeren of te duur?quote:Op woensdag 31 augustus 2022 09:19 schreef zalkc het volgende:
Vanochtend hoorde ik op BNR een deskundige roepen dat een prijsplafond voor consumenten een risico zou zijn omdat dan de prikkel om maatregelen te nemen zou verminderen.
Zou het in dergelijke hoofden ook kunnen opkomen dat het ook gewoon simpelweg teveel kan zijn om nog effect te hebben?
Als je het prijsplafond op 40ct kWh en 150ct m3 zou zetten voor de eerste 2000 kWh en 1000 m3 (bij geen gas mag je het optellen bij je stroom) . Dan is de prikkel er nog steeds in ruime mate, geef je een duidelijk doel voor gebruiksverwachting, en haal je de angel en angst uit de markt. Haal dan ook de verhoogde bijdrage energiebelasting eraf en compenseer het sociaal minimum eventueel extra.
Rolluiken dicht, da's toch niet heel gek?quote:Op woensdag 31 augustus 2022 09:02 schreef Jor_Dii het volgende:
[..]
Zie dit item bij Nieuwsuur gisteren:
[ twitter ]
Mensen gaan vanalles verzinnen om de kou buiten de deur te houden deze winter..
Tja, jarenlang VVD al grootste partij blijft natuurlijk niet zonder gevolgen.quote:Op woensdag 31 augustus 2022 09:18 schreef Jor_Dii het volgende:
Ik krijg overigens echt buikpijn van dat item bij Nieuwsuur, vind het werkelijk absurd dat er zo ontzettend veel mensen in ons giga rijke land in armoede moeten leven. Amerikaanse toestanden, kan er niks meer van maken..
Ja, zo'n leuke jaren 30 villa lust wel wat gas.quote:Op woensdag 31 augustus 2022 09:44 schreef Galvez het volgende:
[..]
Tja, jarenlang VVD al grootste partij blijft natuurlijk niet zonder gevolgen.
Schrale troost is dat behoorlijk wat VVD stemmers, die hoog qua vasten lasten t.o.v. hun inkomen zitten, nu ook in de problemen gaan komen.
Principieel voor de VVD, het geeft namelijk het falen van de vrije markt in de energiesector weer. En er is inderdaad een, slecht gefundeerde, angst dat de consument dan niet meer gaat verduurzamen. Het idee leeft echt in die hoofden dat dit er toe leid dat mensen versneld gaan isoleren/verduurzamen en dat dat de oplossing is voor de markt. De logica dat voor een consument een euro maar 1 keer kan worden uitgegeven is niet relevant blijkbaar. Laat staan dat er in de huursector 0 stimulans is om te gaan verduurzamen.quote:Op woensdag 31 augustus 2022 09:40 schreef Jaeger85 het volgende:
[..]
Dit lijkt mij ook de beste oplossing, maar ik hoor het nergens terugkomen. Zou het praktisch gezien te moeilijk zijn om te implementeren of te duur?
Als er geen geld is (en geen personeel) valt er weinig te verduurzamen. Dan zijn de al ambitieuze doelstellingen op dit gebied helemaal niet haalbaar meer...quote:Op woensdag 31 augustus 2022 09:47 schreef zalkc het volgende:
[..]
Principieel voor de VVD, het geeft namelijk het falen van de vrije markt in de energiesector weer. En er is inderdaad een, slecht gefundeerde, angst dat de consument dan niet meer gaat verduurzamen. Het idee leeft echt in die hoofden dat dit er toe leid dat mensen versneld gaan isoleren/verduurzamen en dat dat de oplossing is voor de markt. De logica dat voor een consument een euro maar 1 keer kan worden uitgegeven is niet relevant blijkbaar. Laat staan dat er in de huursector 0 stimulans is om te gaan verduurzamen.
'De consument' gaat ook niet meer verduurzamen. Maar niet naar aanleiding hiervan, maar in het algemeen niet. Natuurlijk zijn er ook mensen die dat wél doen, maar het grootste deel van de huizen in Nederland is nog wel heel veel aan te verbeteren, dus dit issue is er nu, nu Rusland geen gas meer geeft.quote:Op woensdag 31 augustus 2022 09:47 schreef zalkc het volgende:
[..]
Principieel voor de VVD, het geeft namelijk het falen van de vrije markt in de energiesector weer. En er is inderdaad een, slecht gefundeerde, angst dat de consument dan niet meer gaat verduurzamen. Het idee leeft echt in die hoofden dat dit er toe leid dat mensen versneld gaan isoleren/verduurzamen en dat dat de oplossing is voor de markt. De logica dat voor een consument een euro maar 1 keer kan worden uitgegeven is niet relevant blijkbaar. Laat staan dat er in de huursector 0 stimulans is om te gaan verduurzamen.
In huis is de lucht vaak, en zeker in de winter, in absolute zin vochtiger dan buiten dus met het dauwpunt van buiten schiet je weinig op. Overigens kan je ook nog een heel stuk boven het dauwpunt schimmel- en vochtproblemen krijgen. Het dauwpunt is immers niks meer dan de temperatuur waarbij de relatieve luchtvochtigheid 100% is, en dat is logischerwijs veel te hoog voor een gezond binnenklimaat.quote:Op woensdag 31 augustus 2022 08:33 schreef zalkc het volgende:
[..]
Dat is het dauwpunt, maar dat is ook weersafhankelijk. Als je een iPhone hebt dan kun je het opzoeken als je de weer app opent en iets naar beneden scrollt. (vakje vochtigheid, boven luchtdruk)
vandaag is het 8C
Er wordt aangegeven dat het warmteverlies 0,5 graden per 10 km is. En als zo'n leidingnetwerk er eenmaal is, zouden er in de toekomst ook andere warmtebronnen kunnen worden aangesloten, bijvoorbeeld aardwarmte en lokale geothermie. Als zo'n leidingnet er eenmaal ligt, wordt dat wellicht ook interessant en kan het mogelijk zelfs verder uit gebreid worden, zeker als we op den duur helemaal van het gas afgaan.quote:Op woensdag 31 augustus 2022 07:53 schreef appreciate het volgende:
[..]
Ik vind het wel behoorlijk inefficiënt klinken, een leiding met heet water van Rotterdam naar Leiden. Dat moet je ook wel extreem goed isoleren, anders krijg je alsnog lauwig water in Leiden. Maar goed, misschien kan het met deze prijzen wel uit
Klopt, schimmels krijg je op muren. In de winter is deze per definitie kouder dan de binnenlucht temperatuur als het binnen warmer is dan buiten. Als dat niet zo zou zijn verlies je namelijk geen warmte, en dat kan niet.quote:Op woensdag 31 augustus 2022 09:56 schreef Isdatzo het volgende:
[..]
In huis is de lucht vaak, en zeker in de winter, in absolute zin vochtiger dan buiten dus met het dauwpunt van buiten schiet je weinig op. Overigens kan je ook nog een heel stuk boven het dauwpunt schimmel- en vochtproblemen krijgen. Het dauwpunt is immers niks meer dan de temperatuur waarbij de relatieve luchtvochtigheid 100% is, en dat is logischerwijs veel te hoog voor een gezond binnenklimaat.
Ik ben niet zo van de rechtse onderbuik, maar als je naar de stem van die tweede vrouw luistert is het duidelijk een verstokte roker. Op tafel ligt een aansteker en op het kastje een blikje Red Bull.quote:Op woensdag 31 augustus 2022 09:02 schreef Jor_Dii het volgende:
[..]
Zie dit item bij Nieuwsuur gisteren:
[ twitter ]
Mensen gaan vanalles verzinnen om de kou buiten de deur te houden deze winter..
Dat laatste is ook inderdaad niet zo.quote:Op woensdag 31 augustus 2022 10:32 schreef Heph844 het volgende:
[..]
Ik ben niet zo van de rechtse onderbuik, maar als je naar de stem van die tweede vrouw luistert is het duidelijk een verstokte roker. Op tafel ligt een aansteker en op het kastje een blikje Red Bull.
Moet iedereen lekker zelf weten, maar vind het wel enigszins stemmingmakerij om te suggereren dat ze door pure armoede niet meer kan ontbijten of lunchen.
Ik woon aan de route waar men deze leiding aanlegd. De mega buizen liggen klaar langs de weg.quote:Op woensdag 31 augustus 2022 10:06 schreef Soulfreak het volgende:
[..]
Er wordt aangegeven dat het warmteverlies 0,5 graden per 10 km is. En als zo'n leidingnetwerk er eenmaal is, zouden er in de toekomst ook andere warmtebronnen kunnen worden aangesloten, bijvoorbeeld aardwarmte en lokale geothermie. Als zo'n leidingnet er eenmaal ligt, wordt dat wellicht ook interessant en kan het mogelijk zelfs verder uit gebreid worden, zeker als we op den duur helemaal van het gas afgaan.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |
Dat begrijpen we, maar is wel erg jammer. Je kunt FOK! namelijk wel gratis LEZEN, maar we kunnen FOK! niet gratis MAKEN. De inkomsten van de advertenties zorgen ervoor dat we de kosten van de site kunnen dragen zodat je ook morgen FOK! nog kunt bezoeken.
Zou je willen overwegen om voor FOK! een uitzondering te maken in je adblocker (of andere middelen die onze ads blokkeren)? Je krijgt deze melding dan nooit meer te zien.
Ja, ik wil fok.nl whitelisten, laat me zien hoe
Ik neem liever een premium account zodat ik geen advertenties hoef te zien (je moet eerst inloggen)
Ja, breng me naar de shop