abonnement Unibet Coolblue
pi_205671835
Het is nu aan Hugo de Jonge zelf om de Kamer van zijn integriteit te overtuigen

Mondkapjesdeal Minister Hugo de Jonge (CDA) komt donderdag zelf vragen beantwoorden in de Tweede Kamer over zijn vorige portefeuille. Een staatsrechtelijk novum.

Twee jaar lang overleefde Hugo de Jonge als coronaminister moeizame Kamerdebatten over achterblijvende testcapaciteit of te traag opgestarte vaccinatiecampagnes. Maar juist nu hij als minister voor Volkshuisvesting politiek niet meer verantwoordelijk is voor de coronabestrijding komt hij op dat dossier steeds verder in de politieke problemen.
pi_205671971
Zeker apart te noemen dat hij het niet afschuift op z'n opvolgers op Volksgezondheid. Zou Kuipers daar niet akkoord mee zijn gegaan? (die wil niet belast worden met de Corona-kutzooi uit t Hugo-tijdperk).

Zou Hugo dan zo'n goede verdediging hebben? Of maakt het toch geen fuk uit, want als verantwoordelijke politicus kan hij niet meer gehouden worden.
M'n schoenen zijn gejat, maar ik hoef niet meer naar buiten, want er is nog wel wat.
pi_205673703
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2022 01:59 schreef Het_Bokje het volgende:
Zeker apart te noemen dat hij het niet afschuift op z'n opvolgers op Volksgezondheid. Zou Kuipers daar niet akkoord mee zijn gegaan? (die wil niet belast worden met de Corona-kutzooi uit t Hugo-tijdperk).

Zou Hugo dan zo'n goede verdediging hebben? Of maakt het toch geen fuk uit, want als verantwoordelijke politicus kan hij niet meer gehouden worden.
Je reageert op een OP van begin april. We zijn inmiddels wel iets verder.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 18-08-2022 10:48:24 ]
pi_205673738
quote:
3s.gif Op donderdag 18 augustus 2022 10:47 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Je reageert op een OP van begin april. We zijn inmiddels wel iets verder.
Dus Hugo komt vandaag niet naar de Tweede Kamer? Oopz :D
M'n schoenen zijn gejat, maar ik hoef niet meer naar buiten, want er is nog wel wat.
pi_205674266
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2022 18:07 schreef FlauwKapsel het volgende:

[..]
Zijn die lui dom ofzo. Zwitserland heeft allang geen bankgeheim meer als het om strafzaken gaat. Die geven alle info netjes af aan de autoriteiten.
idd zeg :') ze hebben teveel films gezien en wilde zelf even de villain spelen :')
pi_205878581
Beurshandelsbedrijf eist donatie van 200.000 euro terug van Sywert van Lienden ^O^

Beurshandelsbedrijf IMC eist zo'n 200.000 euro terug van Sywert van Lienden, schrijft de Volkskrant dinsdag. Het bedrijf doneerde dat bedrag aan stichting Hulptroepen Alliantie, zodat Van Lienden en zijn zakenpartners belangeloos mondkapjes konden kopen voor de zorg. Het bedrijf voelt zich gedupeerd, omdat Van Lienden ook een commercieel bedrijf bleek te beheren.

Het bedrag werd overgemaakt vanuit een afdeling van IMC die zich inzet voor goede doelen. "Omdat wij van mening zijn dat wij, net als Randstad en Coolblue, gedupeerd zijn door Hulptroepen Alliantie, hebben wij deze donatie teruggevorderd", citeert de krant voorzitter Michiel Jensma. "Afhankelijk van de uitkomst zullen wij besluiten welke vervolgstappen wij nemen."

Stichting Hulptroepen Alliantie werd opgericht door Van Lienden, Bernd Damme en Camille van Gestel. De verdachten presenteerden hun organisatie als een stichting die zonder winstoogmerk de overheid wilde helpen in de coronacrisis.

Achter de schermen maakten zij gebruik van een geheim, commercieel bedrijf. Onder de streep maakten de betrokkenen ongeveer 28 miljoen euro winst, mede dankzij een enorme mondkapjesdeal met de overheid. Het kabinet betaalde 100 miljoen euro voor 40 miljoen mondkapjes, die vooralsnog niet zijn gebruikt. Een deel is zelfs afgekeurd.

Van Lienden, Damme en Van Gestel worden verdacht van oplichting, verduistering en witwassen. Ook zijn ze geen onderdeel meer van het bestuur van Hulptroepen Alliantie.

In een reactie aan de Volkskrant schrijft Van Lienden dat hij niet persoonlijk betrokken was bij de donatie vanuit IMC. Hij zegt tevens dat hij "altijd van plan was" om de donatie terug te storten, of "in samenspraak" aan een ander goed doel te doneren. :') :r

https://www.nu.nl/economi(...)ert-van-lienden.html

Aanpakken dat tuig en afbranden tot hun enkels *O* *O*
pi_205878828
Man wat vind ik dat altijd walgelijke kutsmoesjes. Waren het altijd al van plan terug te storten, echter de in 1,5 jaar sinds het openbaar is geworden nooit de moeite genomen om dat ook te doen en inmiddels niet meer bij machte om het te kunnen doen. Geen enkel initiatief getoond om dat ook daadwerkelijk te doen en achter af een beetje zeiken als blijkt dat je de centjes misschien niet meer mag houden. :r :r :r
pi_205878862
quote:
0s.gif Op woensdag 7 september 2022 15:03 schreef Timwonnacott het volgende:
Man wat vind ik dat altijd walgelijke kutsmoesjes. Waren het altijd al van plan terug te storten, echter de in 1,5 jaar sinds het openbaar is geworden nooit de moeite genomen om dat ook te doen en inmiddels niet meer bij machte om het te kunnen doen. Geen enkel initiatief getoond om dat ook daadwerkelijk te doen en achter af een beetje zeiken als blijkt dat je de centjes misschien niet meer mag houden. :r :r :r
Moest wel lachen toen Sywert opperde om het geld eerst nog even te mogen gebruiken om er zelf geld mee te verdienen voordat hij het terug moet storten _O-
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_205887372
OM seponeert fraudezaken tegen mondkapjesstichting Van Lienden

Het Openbaar Ministerie heeft het strafrechtelijk onderzoek naar de fraudezaken rondom de Stichting Hulptroepen Alliantie (SHA) geseponeerd. Het onderzoek naar de drie voormalige bestuurders van de stichting en de bv - Sywert van Lienden, Bernd Damme en Camille van Gestel - gaat wel door.

quote:
Het maatschappelijk belang om de mondkapjesstichting en de bv verder te vervolgen zou volgens het OM ontbreken.
:') :') :') :') :')
Deze waren slechts „het vehikel” dat de bestuurders gebruikten. Bovendien heeft het nieuwe bestuur aangegeven „schoon schip” te willen maken en Van Lienden, Damme en Van Gestel ontslagen.

Van Lienden en de andere bestuurders richtten SHA op om medische hulpmiddelen, waaronder mondkapjes, te regelen voor klanten. Dit deden ze naar eigen zeggen zonder winstoogmerk. Justitie verdenkt het drietal echter ervan hun klanten te hebben doorgesluisd naar een heimelijk opgerichte commerciële bv, waarmee ze miljoenen euro’s hebben verdiend. Een van de deals voor het leveren van mondkapjes was met het ministerie van Volksgezondheid. De voormalige bestuurders worden verdacht van oplichting, verduistering en witwassen.

https://www.telegraaf.nl/(...)tichting-van-lienden

:') |:( Zo hou je dus Hugo en Wopke buiten schot :r
Maatschappelijk belang is juist dat ook diegene die zaken hebben gedaan met die stichting en de bv goed worden onderzocht, Hugo voor zijn bemoeienis en Wopke als geldschieter
Maar dat mag dus niet :r
pi_205887424
Hulptroepen Alliantie kan megaclaim Sywert van Lienden voorbereiden na sepot strafrechtelijk onderzoek

Het Openbaar Ministerie seponeert het strafrechtelijk onderzoek naar de stichting Hulptroepen Alliantie. Het nieuwe bestuur van de stichting heeft daardoor de handen vrij om een miljoenenclaim voor te bereiden tegen de ex-bestuurders Sywert van Lienden, Bernd Damme en Camille van Gestel, die zelf wel verdachten blijven.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
:') :') :') Het OM wijst er ook op dat het nieuwe bestuur heeft aangekondigd ‘schoon schip’ te maken.

Het sepot maakt duidelijk dat de stichting Hulptroepen Alliantie inmiddels wordt gezien als slachtoffer van Van Lienden, Damme en Van Gestel. De drie mannen zouden het non-profit initiatief, dat tijdens de coronacrisis beloofde ‘zonder winstoogmerk’ mondmaskers veilig te stellen voor de zorg, hebben misbruikt om grote orders binnen te halen. Vervolgens werden die orders doorgesluisd naar de eigen commerciële bv, Relief Goods Alliance.

De winsten vloeiden daardoor niet naar de non-profit stichting, maar naar de privérekeningen van Van Lienden, Damme en Van Gestel. Door de gelijkenis tussen de namen (Hulptroepen Alliantie en Relief Goods Alliance) hadden afnemers vaak niet door met wie ze zaken deden.

Het OM verdenkt de drie mannen van verduistering: ze zouden orders hebben onttrokken aan de stichting, die daardoor miljoenen misliep. Partners als Coolblue en Randstad, die het initiatief steunden, werden naar eigen zeggen misleid en waren niet op de hoogte van de commerciële activiteiten. Zij hebben aangifte gedaan van oplichting. Ook ex-medewerkers en vrijwilligers hebben verklaard dat ze voorgelogen zijn over de geheime deals van de drie mannen.

Belangrijke stap
Marcel Evers, de advocaat van de ex-medewerkers, noemt de beslissing van het OM ‘een belangrijke stap'. ‘De stichting is slachtoffer van de misstanden van de oud-bestuurders. Dat wordt nu bevestigd. Het sepot stelt de stichting in staat om zich nu helemaal te richten op het treffen van maatregelen tegen de oud-bestuurders.’

Het strafrechtelijk onderzoek naar de drie ex-bestuurders en hun privé-ondernemingen is volgens het OM nog ‘in volle gang’. Van Lienden en zijn compagnons verdienden het meest aan een mega-order van 100,8 miljoen euro van het ministerie van VWS. Ze hielden daar zo’n 28 miljoen aan over. Daarnaast incasseerden de mannen forse managementfees.
Deloitte doet namens VWS al ruim een jaar onderzoek naar de totstandkoming van de deal met Van Lienden. :') :')
Binnen het ministerie en bij de experts van inkooporganisatie LCH bestond grote weerstand tegen de order voor de mediapersoonlijkheid. Uiteindelijk werd die toch doorgedrukt door de top van het ministerie. Het onderzoek van Deloitte moet duidelijk maken waarom dat gebeurde en wie daarbij betrokken was.

quote:
Van Lienden heeft altijd beweerd dat VWS ervan op de hoogte was dat hij de deal met zijn commerciële bv sloot. Het ministerie zelf is daar altijd onduidelijk over geweest
. Andere afnemers, zoals het ministerie van Justitie en Veiligheid en Artsen zonder Grenzen, kwamen er pas later achter dat hun order was doorgezet naar de commerciële bv van Van Lienden. Ze dachten indertijd zaken te doen met de non-profit stichting Hulptroepen Alliantie.

https://www.volkskrant.nl(...)-onderzoek~b87d14de/

VWS was op de hoogte en moet uit de wind worden gehouden :r
Deloitte kan nu zijn rapport weer aanpassen dat VWS uit de wind worden gehouden :r
Stichting is slachtoffer :|W _O-
Hoe verzin je die onzin :X
  donderdag 8 september 2022 @ 09:54:56 #11
-1 #ANONIEM
pi_205887837
quote:
6s.gif Op donderdag 8 september 2022 09:04 schreef ikweethetookniet het volgende:

Stichting is slachtoffer :|W _O-
Hoe verzin je die onzin :X
Logische beslissing juist van het OM, wat voor zin heeft het om een rechtspersoon te vervolgen die alleen gebruikt is als instrument? Helemaal nu die rechtspersoon inmiddels een schoon bestuur heeft en óók achter de verantwoordelijken aan wil gaan.
  donderdag 8 september 2022 @ 10:08:01 #12
152519 opgebaarde
pi_205887950
quote:
In een reactie aan de Volkskrant schrijft Van Lienden dat hij niet persoonlijk betrokken was bij de donatie vanuit IMC. Hij zegt tevens dat hij "altijd van plan was" om de donatie terug te storten, of "in samenspraak" aan een ander goed doel te doneren. :') :r
Sywert had als kind wat vaker moeten liegen want dan had hij geleerd om met betere leugens aan te komen ipv dit soort domme onzin. Nu wordt hij te vaak getrapt op een leugen en dat hij parreert met leugens op een betrapte leugen. Sywert had vroeger net zoals alle andere kinderen ook koekjes of snoep uit de keukenlade moeten stelen, wat een mongool

helaas voor zijn partner is Sywert ondanks zijn miljoenen nog steeds een goedkope lul want als hij wel iemand had ingehuurd voor de communicatie dan had hij aan damage control kunnen doen ipv domme leugens bedenken. Elke maand is er wel weer nieuws, alsof hij het vuurtje expres aanwakkert
  maandag 12 september 2022 @ 12:02:06 #13
-1 #ANONIEM
pi_205946026
:')
  maandag 12 september 2022 @ 13:05:28 #14
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205946828
Mondkapjesverdachte Bernd Damme ziet bv'tje volstromen met miljoenen

De jonge ondernemer, consultant, kompaan van Sywert van Lienden en medeverdachte in de omstreden mondkapjesdeal kijkt aan tegen een dik eigen vermogen.

Vandaag onderstreepte het Openbaar Ministerie dat Van Lienden cum suis nog niet buutvrij zijn. De zaak tegen hun Stichting Hulptroepen Alliantie, waarmee ze heel Nederland én de superscherpe ex-minister van coronazaken een rad voor ogen draaiden, wordt geseponeerd. Zijzelf en ‘aan hen gelieerde ondernemingen' blijven verdachten van oplichting, verduistering en witwassen.

Een van die vennootschappen is Relief Goods Alliance (RGA), doorgeefluik van de miljoenen die Van Lienden en de zijnen verdienden aan de mondkapjes. En een van de aandeelhouders van dit vehikel is de persoonlijke holding van de 32-jarige Damme.

Hoog tijd dus om die eens door te kammen. Van de geschatte ¤20 miljoen die het driemanschap Van Lienden-Damme-Camille van Gestel in eigen zak liet glijden, zou immers iets meer dan ¤5 miljoen bij Damme terecht zijn gekomen.

Hoeveel heeft Damme?

Damme gooide de meest recente cijfers van zijn bv'tje toevallig gisteren door de brievenbus van de KvK. Hij besloot het boekjaar van zijn Laborare Omnia Vincit (‘werk overwint alles’) te laten lopen van 31 december 2019 tot 31 oktober 2021. Daarin valt dus ook de periode dat die altruïstische mondkapjesmiljoenen moeten zijn binnengekomen.

Eind 2019 stond er een eigen vermogen van iets meer dan ¤300.000. Toen Damme eind september eens keek wat er van dat eigen vermogen was geworden, stond daar zo’n ¤5,2 miljoen.

'Mondkapjesmiljoenen'

Potjandorie! Dat Damme, met zijn consultancybureautje Sativus, bijna ¤5 miljoen binnen harkte in 21 maanden, lijkt ons wel heel ambitieus. Zouden we hier een eerste blik hebben geworpen op Damme’s 'mondkapjesmiljoenen'?

We stuurden Damme een mailtje op zijn consultancy-adres en legden contact via een mobiele verbinding. Hij appte de ietwat cryptische tekst: 'De cijfers spreken voor zich. Mijn holding heeft meerdere inkomstenbronnen en is inderdaad ook aandeelhouder in RGA B.V.'

https://www.quotenet.nl/z(...)-sywert-van-lienden/

Vergeten we daar ff beslag op te leggen :|W |:(
  maandag 12 september 2022 @ 14:48:48 #15
-1 #ANONIEM
pi_205948126
quote:
6s.gif Op maandag 12 september 2022 13:05 schreef ikweethetookniet het volgende:
Vergeten we daar ff beslag op te leggen :|W |:(
Hoe kom je daar nou weer bij?
  woensdag 14 september 2022 @ 06:50:21 #16
359105 Pleun2011
pi_205968348
quote:
Sywert van Lienden besprak hoe hij ‘gillend rijk’ zou worden: ‘We worden miljonair’

Het Openbaar Ministerie bezit bandopnamen over de mondkapjesdeal waarop te horen is dat Sywert van Lienden en zijn compagnons al in een vroeg stadium plannen maakten voor een ‘commercieel avontuur’. Dat schrijft de Volkskrant. ,,We gaan gewoon die shit naar Nederland halen en we worden miljonair.”

Binnenlandredactie 14-09-22, 06:10

,,In ieder geval is één eis dat we alle vier gillend rijk worden, want het is één grote middelvinger van de overheid. Ik ga dit echt serieus voor geen goud vrijwillig doen.”

Het zijn de woorden van Sywert van Lienden op 12 april 2020. Op dat moment is hij nog bezoldigd gemeenteambtenaar in Amsterdam. Hij heeft in de voorgaande weken, na het uitbreken van de coronacrisis, furore gemaakt als kopstuk van de Hulptroepen Alliantie.

In samenwerking met tal van vrijwilligers en gerenommeerde partijen als Coolblue, Randstad, beurshandelsbedrijf IMC, Flexport en KLM belooft Van Lienden om ‘om niet’ mondkapjes veilig te stellen voor de zorg. Het is een initiatief zonder winstoogmerk, wordt keer op keer benadrukt.

Strafzaak

De bandopnamen, waarvan de getranscribeerde teksten inmiddels breder circuleren zijn opgedoken in het strafrechtelijk onderzoek dat het Openbaar Ministerie onder de codenaam Full Sutton uitvoert naar de mondkapjesaffaire. Ook in het onderzoek dat accountantsbureau Deloitte namens VWS uitvoert naar de zaak zitten transcripten van interne overleggen.
AD.

Tsja.. duidelijker kan niet. Wat een onderkruipsel is het toch..
  FOK!-Schrikkelbaas woensdag 14 september 2022 @ 07:18:43 #17
862 Arcee
Look closer
pi_205968405
Volkskrant: https://www.volkskrant.nl(...)n-miljonair~v575920/

[ Bericht 98% gewijzigd door Arcee op 14-09-2022 08:14:11 ]
  woensdag 14 september 2022 @ 07:55:36 #18
252617 byah
pi_205968562
Nou die is wel klaar
  woensdag 14 september 2022 @ 07:58:22 #19
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_205968580
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 06:50 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]
AD.

Tsja.. duidelijker kan niet. Wat een onderkruipsel is het toch..
Walgelijke oplichter.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  woensdag 14 september 2022 @ 08:05:08 #20
450295 skysherrif
14
pi_205968615_O- _O-
  woensdag 14 september 2022 @ 08:08:02 #21
125414 CoExist
CoeXisT
pi_205968627
Artikel van de Volkskrant.

https://www.volkskrant.nl(...)n-miljonair~v575920/

Mag hier niet gequote worden geloof ik.
You Don't Stop Playing Because You Get Old. But You Could Get Old If You Stop Playing.
  woensdag 14 september 2022 @ 08:16:13 #22
499090 PietjePuk2000
pi_205968657
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 07:55 schreef byah het volgende:
Nou die is wel klaar
In Nederland wel ja, maar wat zouden de financiële gevolgen zijn denk je? Heb toch het idee dat hij er nog een aardig zakcentje uit gaat slepen.
Op donderdag 14 juli 2022 11:43 schreef Caland het volgende:
Pietjepuk is mijn vriend
  woensdag 14 september 2022 @ 08:16:49 #23
497025 Tjoent
pi_205968661
Addergebroed. Mooi dat deze opnames er zijn, het was van begin af aan duidelijk dat hier een luchtje aan zat.
Ben wel benieuwd of de schoolmeester hier op enigerlei wijze nog financieel beter van is geworden en of dat tot op de bodem uitgezocht gaat worden.
  woensdag 14 september 2022 @ 08:26:07 #24
89164 jeroen25
pi_205968693
Wat vinden de wappies eigenlijk van Sywert?
Zijn ze ook tegen hem? Vinden ze hem juist een medestrijder tegen de overheid?
2147483647 angels can dance on the point of a needle.
Add one and they will all turn into devils.
  woensdag 14 september 2022 @ 08:28:21 #25
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_205968706
Die mag wel wat jaren brommen.

Maar ja Nederland kennende gaat het een taakstraf worden :')
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  woensdag 14 september 2022 @ 08:28:26 #26
-1 #ANONIEM
pi_205968707
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 08:16 schreef PietjePuk2000 het volgende:

[..]
In Nederland wel ja, maar wat zouden de financiële gevolgen zijn denk je? Heb toch het idee dat hij er nog een aardig zakcentje uit gaat slepen.
Lekker hoor, 10 miljoen hebben en zo ongeveer de meest gehate man van Nederland zijn. Alsof je dan lekker kunt leven :')
  woensdag 14 september 2022 @ 08:30:40 #27
499090 PietjePuk2000
pi_205968718
quote:
1s.gif Op woensdag 14 september 2022 08:28 schreef kale_gehaktbal het volgende:

[..]
Lekker hoor, 10 miljoen hebben en zo ongeveer de meest gehate man van Nederland zijn. Alsof je dan lekker kunt leven :')
Hij wilde toch emigreren?
Op donderdag 14 juli 2022 11:43 schreef Caland het volgende:
Pietjepuk is mijn vriend
  woensdag 14 september 2022 @ 08:31:06 #28
406837 111210
pi_205968724
quote:
1s.gif Op woensdag 14 september 2022 08:28 schreef kale_gehaktbal het volgende:

[..]
Lekker hoor, 10 miljoen hebben en zo ongeveer de meest gehate man van Nederland zijn. Alsof je dan lekker kunt leven :')
Het trieste is dat Sywert hèt gezicht is. Maar er zijn natuurlijk nog tig andere Sywertjes die zich kostelijk verrijkt hebben aan corona maar waar je niets van hoort.
  woensdag 14 september 2022 @ 08:33:44 #29
499090 PietjePuk2000
pi_205968737
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 08:31 schreef 111210 het volgende:

[..]
Het trieste is dat Sywert hèt gezicht is. Maar er zijn natuurlijk nog tig andere Sywertjes die zich kostelijk verrijkt hebben aan corona maar waar je niets van hoort.
Ik zal wel de enige zijn maar ik kan me er niet eens zo druk om maken. Zou het zelf nooit doen maar sommige mensen vonden het blijkbaar de gok waard en komen er mee weg. Good for them.
Op donderdag 14 juli 2022 11:43 schreef Caland het volgende:
Pietjepuk is mijn vriend
  woensdag 14 september 2022 @ 08:34:18 #30
-1 #ANONIEM
pi_205968739
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 08:30 schreef PietjePuk2000 het volgende:

[..]
Hij wilde toch emigreren?
Dat lijkt me voor hem verstandig ja. Mag hij aan zijn kinderen gaat uitleggen waarom ze geëmigreerd zijn. Zullen ze leuk vinden.
  woensdag 14 september 2022 @ 08:37:27 #31
-1 #ANONIEM
pi_205968754
quote:
1s.gif Op woensdag 14 september 2022 08:08 schreef CoExist het volgende:
Artikel van de Volkskrant.

https://www.volkskrant.nl(...)n-miljonair~v575920/

Mag hier niet gequote worden geloof ik.
Mooi artikel.

Ze zijn denk ik met de goede bedoelingen begonnen, maar toen de overheid hun non-profit voorstel afwees (om goede redenen), dachten ze fuck it, dan gaan we ze ook helemaal uitzuigen. En toen zijn ze heel snel vervallen in ordinaire oplichterspraktijken.

De enige die dat scherp zag was die Saskia. Van haar zullen die opnames ook wel gekomen zijn vermoed ik.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 14-09-2022 08:38:08 ]
  woensdag 14 september 2022 @ 08:38:26 #32
352376 voetbalmanager2
pi_205968761
Dit verzin je toch niet. Wat een kneuzen _O-
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  woensdag 14 september 2022 @ 08:43:41 #33
499090 PietjePuk2000
pi_205968783
quote:
1s.gif Op woensdag 14 september 2022 08:37 schreef Heph844 het volgende:

[..]
Mooi artikel.

Ze zijn denk ik met de goede bedoelingen begonnen, maar toen de overheid hun non-profit voorstel afwees (om goede redenen), dachten ze fuck it, dan gaan we ze ook helemaal uitzuigen. En toen zijn ze heel snel vervallen in ordinaire oplichterspraktijken.

De enige die dat scherp zag was die Saskia. Van haar zullen die opnames ook wel gekomen zijn vermoed ik.
Zouden er ooit goede redenen/bedoelingen geweest zijn? Heb inmiddels mijn twijfels.
Op donderdag 14 juli 2022 11:43 schreef Caland het volgende:
Pietjepuk is mijn vriend
  woensdag 14 september 2022 @ 08:44:03 #34
-1 #ANONIEM
pi_205968786

Hadden ze maar naar Saskia geluisterd ;(
  woensdag 14 september 2022 @ 08:54:55 #35
109123 alpeko
pi_205968857
Standbeeld voor Van Huijgevoort _O_

Al is het wel een beetje dubieus dat ze daarna bij VWS is gaan werken. Nog altijd erg benieuwd naar of VWS wist dat de deal commercieel was en die daar het akkoord voor heeft gegeven en in hoeverre Hugo er tot de elleboog in zat.
  woensdag 14 september 2022 @ 09:08:25 #36
-1 #ANONIEM
pi_205968928
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 08:54 schreef alpeko het volgende:
Standbeeld voor Van Huijgevoort _O_

Al is het wel een beetje dubieus dat ze daarna bij VWS is gaan werken. Nog altijd erg benieuwd naar of VWS wist dat de deal commercieel was en die daar het akkoord voor heeft gegeven en in hoeverre Hugo er tot de elleboog in zat.
Denk haast wel dat ze het wisten hoor. En als ze het niet formeel wisten, dan hebben ze er bewust de ogen voor gesloten. Die Hulptroepen Alliantie liep ze in de weg en leverde alleen maar slechte PR op in een tijd dat ze onder gigantische druk stonden. Die hebben ze gewoon afgekocht met 100 miljoen.
  woensdag 14 september 2022 @ 09:27:51 #37
401907 Raw85
pi_205969085
Die Saskia idd _O_ Ook als niemand kijkt het goede doen.
  woensdag 14 september 2022 @ 09:28:22 #38
213335 Breekfast
Ondertitel
pi_205969090
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 08:31 schreef 111210 het volgende:

[..]
Het trieste is dat Sywert hèt gezicht is. Maar er zijn natuurlijk nog tig andere Sywertjes die zich kostelijk verrijkt hebben aan corona maar waar je niets van hoort.
Je moet wel een onderscheid maken tussen 1) mensen die veel geld hebben verdiend aan de coronacrsis 2) mensen die veel geld hebben verdiend aan de coronacrisis maar zich in de media als maatschappelijke organisatie zonder winstoogmerk hebben gepresenteerd. Waardoor talloze bedrijven en mensen zich belangeloos hebben ingezet voor iets wat eigenlijk gewoon commercieel was.

Van die 1e categorie zijn er inderdaad meer. Van die 2e ken ik eigenlijk alleen Sywert en zijn 2 vrienden. Het is echt schaamteloos en walgelijk. En nu blijkt dus dat het al vanaf het 1e begin hun intentie was.
  woensdag 14 september 2022 @ 09:40:14 #39
499090 PietjePuk2000
pi_205969175


[ Bericht 100% gewijzigd door PietjePuk2000 op 14-09-2022 09:40:51 ]
Op donderdag 14 juli 2022 11:43 schreef Caland het volgende:
Pietjepuk is mijn vriend
  woensdag 14 september 2022 @ 09:40:29 #40
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205969178
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 07:55 schreef byah het volgende:
Nou die is wel klaar
Hugo ook *O* *O*

Later op de avond neemt de VWS-minister zelf contact op met secretaris-generaal Bas van den Dungen. De topambtenaar moet gaan onderzoeken of er niet toch een samenwerking mogelijk is tussen het ministerie en de mediapersoonlijkheid.

Van Lienden concludeert dat VWS er veel geld voor over heeft om te voorkomen dat Hulptroepen Alliantie in de weg loopt. ‘De overheid heeft in eigen beleidsdoelstellingen gezegd dat ze één coördinatiepunt willen hebben en dat willen ze zo houden. Dat is ze gewoon 100 miljoen euro waard.’

Van Lienden en zijn compagnons gaan ervan uit dat VWS evenmin belang heeft bij openheid. ‘Iets zegt me dat ze het lekker onder de radar willen gaan houden’, zegt Damme. Van Lienden is het daarmee eens: ‘Dit gaat nooit, nooit naar buiten komen.’

quote:
VWS zal altijd zwijgen over de order voor Van Lienden. Als de Volkskrant het bestaan ervan onthult in mei 2021, blijft het ministerie volhouden dat er een prima deal is gesloten met de ex-gemeenteambtenaar.
Van Lienden ziet dat anders, zo blijkt uit de opgenomen gesprekken van 12 april 2020.
quote:
‘Wat is de overheid een domme deal aan het sluiten’, zegt de mediapersoonlijkheid.
‘Wat een slecht voorstel. Ben er echt een beetje ondersteboven van.’

https://www.volkskrant.nl(...)n-miljonair~v575920/

Dat was Hugo :R :W *O* *O*
  woensdag 14 september 2022 @ 09:40:56 #41
499090 PietjePuk2000
pi_205969185
Sywert slaat terug.

twitter
Op donderdag 14 juli 2022 11:43 schreef Caland het volgende:
Pietjepuk is mijn vriend
  woensdag 14 september 2022 @ 09:46:49 #42
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205969232
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 09:27 schreef Raw85 het volgende:
Die Saskia idd _O_ Ook als niemand kijkt het goede doen.
Dat is nou definitie van integer zijn

Politici doe precies het tegenovergestelde, we kijken mee en ze doen precies het verkeerde en ze komen ermee weg door ons voor te liegen

Corrupt, crimineel is daar de definitie van
  woensdag 14 september 2022 @ 09:49:29 #43
499349 EinarBoe
Extreem mild
pi_205969267
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 08:31 schreef 111210 het volgende:

[..]
Het trieste is dat Sywert hèt gezicht is. Maar er zijn natuurlijk nog tig andere Sywertjes die zich kostelijk verrijkt hebben aan corona maar waar je niets van hoort.
Zoveel zullen er niet zijn die overal verkondigden non-profit te werken, daar dus ook allemaal gratis hulp bij kregen, en miljoenen hebben opgestreken.
  woensdag 14 september 2022 @ 09:50:22 #44
499349 EinarBoe
Extreem mild
pi_205969284
quote:
6s.gif Op woensdag 14 september 2022 09:46 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

Politici doe precies het tegenovergestelde
Hoe weet je dat?
  woensdag 14 september 2022 @ 09:54:09 #45
326902 Glazenmaker
pi_205969337
Puber glazenmaker kan zich nog herinneren dat Sywert een wekelijks geenstijl topic had vanwege zijn avonturen bij LAKS. 15 jaar later en dit is het resultaat.
  woensdag 14 september 2022 @ 10:01:27 #46
13785 vosss
pi_205969448
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 08:31 schreef 111210 het volgende:

[..]
Het trieste is dat Sywert hèt gezicht is. Maar er zijn natuurlijk nog tig andere Sywertjes die zich kostelijk verrijkt hebben aan corona maar waar je niets van hoort.
Er is nog altijd ruim 5 miljard kwijt.
Weet iemand of daar überhaupt nog naar gezocht wordt?

8)7
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  woensdag 14 september 2022 @ 10:07:26 #47
406837 111210
pi_205969520
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 09:28 schreef Breekfast het volgende:

[..]
Je moet wel een onderscheid maken tussen 1) mensen die veel geld hebben verdiend aan de coronacrsis 2) mensen die veel geld hebben verdiend aan de coronacrisis maar zich in de media als maatschappelijke organisatie zonder winstoogmerk hebben gepresenteerd. Waardoor talloze bedrijven en mensen zich belangeloos hebben ingezet voor iets wat eigenlijk gewoon commercieel was.

Van die 1e categorie zijn er inderdaad meer. Van die 2e ken ik eigenlijk alleen Sywert en zijn 2 vrienden. Het is echt schaamteloos en walgelijk. En nu blijkt dus dat het al vanaf het 1e begin hun intentie was.
Vind het beide schaamteloos eerlijk gezegd.
  woensdag 14 september 2022 @ 10:08:55 #48
406837 111210
pi_205969532
quote:
7s.gif Op woensdag 14 september 2022 10:01 schreef vosss het volgende:

[..]
Er is nog altijd ruim 5 miljard kwijt.
Weet iemand of daar überhaupt nog naar gezocht wordt?

8)7
Ja dit dus, niet kwijt maar gewoon in een doofpot gestopt. Net zoals in Brussel, alles wordt potdicht gehouden l, gewoon weigen om openheid van zaken te geven.

Dan weet je dat er dingen hebben plaatsgevonden die niet kunnen
  woensdag 14 september 2022 @ 10:11:05 #49
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205969558
twitter
  woensdag 14 september 2022 @ 10:34:38 #50
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_205969844
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 09:27 schreef Raw85 het volgende:
Die Saskia idd _O_ Ook als niemand kijkt het goede doen.
Wel goed idd, maar laat ook zien dat er altijd wel iemand meekijkt, al is dat vaak pas achteraf. (alles wordt wel ergens opgeslagen en bewaard, bijvoorbeeld ook die opnames nu). Maar zoals je ziet is dat niet altijd een slecht iets natuurlijk.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  woensdag 14 september 2022 @ 11:33:52 #51
359105 Pleun2011
pi_205970766
quote:
6s.gif Op woensdag 14 september 2022 09:46 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]
Dat is nou definitie van integer zijn

Politici doe precies het tegenovergestelde, we kijken mee en ze doen precies het verkeerde en ze komen ermee weg door ons voor te liegen

Corrupt, crimineel is daar de definitie van
De opgenomen gesprekken met Sywertje zijn inderdaad maar 1 voorbeeld van hoe veel politici achter de schermen zijn. Voor de bühne zijn zij een meester in het met bedekte termen zich overal uit proberen te draaien, het Rutte-handelsmerk, maar achter de schermen zijn veel van hen net als Sywert.. schorem dat er niet zit voor de burger maar voor zichzelf en de rijke vriendjes.
  woensdag 14 september 2022 @ 11:37:05 #52
359105 Pleun2011
pi_205970809
quote:
1s.gif Op woensdag 14 september 2022 08:44 schreef Heph844 het volgende:
[ afbeelding ]
Hadden ze maar naar Saskia geluisterd ;(
Haar bericht is op zich correct, meer er ontbreken een paar woorden:

'Ik weet dat jullie een goed hart hebben, dat gekookt op jullie rug zou moeten hangen'
  woensdag 14 september 2022 @ 11:45:35 #53
359105 Pleun2011
pi_205970949
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 09:40 schreef PietjePuk2000 het volgende:
Sywert slaat terug.

[ twitter ]
Dit is geen terugslaan.. dit is het gedraai van een paling. Ongelofelijk wat een gladde hufter is die kerel toch..
  woensdag 14 september 2022 @ 11:45:47 #54
499090 PietjePuk2000
pi_205970952
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 11:45 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]
Dit is geen terugslaan.. dit is het gedraai van een paling. Ongelofelijk wat een gladde hufter is die kerel toch..
_O-
Op donderdag 14 juli 2022 11:43 schreef Caland het volgende:
Pietjepuk is mijn vriend
  woensdag 14 september 2022 @ 11:51:03 #55
203062 Marcoss
pi_205971047
Zou er een context te bedenken zijn waarin deze uitspraken wel normaal zijn?
  woensdag 14 september 2022 @ 11:52:26 #56
180073 superniger
90+3 Ramos
pi_205971073
quote:
Die autist Omtzigt moeten ze ook onderzoeken.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  woensdag 14 september 2022 @ 11:56:16 #57
168739 Red_85
'echt wel'
pi_205971125
quote:
1s.gif Op woensdag 14 september 2022 11:52 schreef superniger het volgende:

[..]
Die autist Omtzigt moeten ze ook onderzoeken.
Omdat?
Hij is de enige die zo'n beetje werkelijk tot de kern van een onderwerp kan duiken en wel de kritische vragen kan stellen die hout snijden.

En dan is het opeens een autist? Hadden we maar nog een stuk of 25 van dit soort kamerleden. De stront die de kabinetten rutte achterlaat kan dan pas echt uitgezocht worden. Omdat er zo veel is, kan Omtzigt maar een deeltje vinden.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  woensdag 14 september 2022 @ 11:58:03 #58
213020 Ronald-Koeman
pi_205971152
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 09:40 schreef PietjePuk2000 het volgende:
Sywert slaat terug.

[ twitter ]
Zou Sywert snappen dat als je eerst laat blijken van negatieve intentie A en vervolgens positieve intentie B dat negatieve intentie A zwaarder weegt en positieve intentie B ongeloofwaardig is? Nog even los van als je gewoon naar de feiten kijkt.... er zijn vele miljoenen op zijn rekening terecht gekomen... dat strookt met A en niet met B.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
  woensdag 14 september 2022 @ 12:00:27 #59
168739 Red_85
'echt wel'
pi_205971195
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 06:50 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]
AD.

Tsja.. duidelijker kan niet. Wat een onderkruipsel is het toch..
Leuk en grappig. Alleen op winst maken an sich staat geen straf.
Vel vraag ik mij af hoe een lokale ambtenaar met zijn netwerk en de landelijke links naar de toenmalige minister VWS zijn zaakjes bestierde. Dat is de kern wat mij betreft.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  woensdag 14 september 2022 @ 12:01:14 #60
109123 alpeko
pi_205971203
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 11:45 schreef PietjePuk2000 het volgende:

[..]
_O-
Nu serieus? Ja we missen de context. Het zijn fragmenten. Maar het feit dat het geld op zijn rekeningen staat, bewijst toch dat ie is geëindigd met de intentie om er zelf rijker door te worden. Als dat winstoogmerk perse nodig was om de deal te sluiten waarom is het geld dan alsnog niet teruggekomen? Waarom heeft ie dan tegen andere partijen gezegd het voor niks te doen? Hij moet zich onderhand in steeds meer bochten wringen om zich hier uit te lullen.

Had ie in het begin gewoon open kaart gespeeld had ie een deal gehad, miljoenen op de bank en geen beschadigd imago. Hadden er nog steeds wel mensen schande van gesproken maar so be it. Nu is het gewoon een slappe zak met beslag op zijn rekeningen. Dom. Heel dom.
  woensdag 14 september 2022 @ 12:01:23 #61
180073 superniger
90+3 Ramos
pi_205971206
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 11:56 schreef Red_85 het volgende:

[..]
Omdat?
Hij is de enige die zo'n beetje werkelijk tot de kern van een onderwerp kan duiken en wel de kritische vragen kan stellen die hout snijden.

En dan is het opeens een autist? Hadden we maar nog een stuk of 25 van dit soort kamerleden. De stront die de kabinetten rutte achterlaat kan dan pas echt uitgezocht worden. Omdat er zo veel is, kan Omtzigt maar een deeltje vinden.
Van dit soort mannetjes hebben we geen 25 van nodig.

Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  woensdag 14 september 2022 @ 12:02:07 #62
168739 Red_85
'echt wel'
pi_205971208
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 11:58 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]
Zou Sywert snappen dat als je eerst laat blijken van negatieve intentie A en vervolgens positieve intentie B dat negatieve intentie A zwaarder weegt en positieve intentie B ongeloofwaardig is? Nog even los van als je gewoon naar de feiten kijkt.... er zijn vele miljoenen op zijn rekening terecht gekomen... dat strookt met A en niet met B.
Met een aangetoonde liegende minister die toevallig ook partijgenoot is die de deal sluit.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  woensdag 14 september 2022 @ 12:03:00 #63
168739 Red_85
'echt wel'
pi_205971214
quote:
Jawel. Van dossiervreters kan je niet genoeg hebben in de politiek. Zet die rutte/kaag en rest maar eens vast.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  woensdag 14 september 2022 @ 12:10:32 #64
180073 superniger
90+3 Ramos
pi_205971298
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 12:03 schreef Red_85 het volgende:

[..]
Jawel. Van dossiervreters kan je niet genoeg hebben in de politiek.
Types als Renske Leijtens ja. Veel beter en minder autistisch dan Pietertje Omtzigt.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  woensdag 14 september 2022 @ 12:12:17 #65
499090 PietjePuk2000
pi_205971326
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 11:58 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]
Zou Sywert snappen dat als je eerst laat blijken van negatieve intentie A en vervolgens positieve intentie B dat negatieve intentie A zwaarder weegt en positieve intentie B ongeloofwaardig is? Nog even los van als je gewoon naar de feiten kijkt.... er zijn vele miljoenen op zijn rekening terecht gekomen... dat strookt met A en niet met B.
Ik denk dat hij beter helemaal niets meer kan zeggen inderdaad.
Op donderdag 14 juli 2022 11:43 schreef Caland het volgende:
Pietjepuk is mijn vriend
  woensdag 14 september 2022 @ 12:13:23 #66
-1 #ANONIEM
pi_205971346
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 09:40 schreef PietjePuk2000 het volgende:
Sywert slaat terug.

[ twitter ]
Mooi hoe al zijn hoop op dat Deloitte rapport gericht is. Hij heeft volgens mij oprecht de fantasie dat als dat rapport er ligt, heel Nederland uitslaakt dat ze het verkeerd hebben gezien en Sywert niets te verwijten valt.
  woensdag 14 september 2022 @ 12:14:00 #67
213020 Ronald-Koeman
pi_205971358
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 12:12 schreef PietjePuk2000 het volgende:

[..]
Ik denk dat hij beter helemaal niets meer kan zeggen inderdaad.
Zijn eigen advies aan Saskia van Huijgevoort opvolgen. Nu een beetje te laat wel.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
  woensdag 14 september 2022 @ 12:16:55 #68
213020 Ronald-Koeman
pi_205971400
quote:
1s.gif Op woensdag 14 september 2022 12:13 schreef Heph844 het volgende:

[..]
Mooi hoe al zijn hoop op dat Deloitte rapport gericht is. Hij heeft volgens mij oprecht de fantasie dat als dat rapport er ligt, heel Nederland uitslaakt dat ze het verkeerd hebben gezien en Sywert niets te verwijten valt.
Deloitte kan helemaal niks zeggen over de etische kant van het verhaal. Alleen of de gang van zaken, cijfers en afspraken op papier kloppen. Hij gaat daar zijn reputatie niet mee redden maar wellicht mag hij aan het einde van de rit wel (een deel van) z'n miljoenen houden. Daar zal het om te doen zijn. En als hij (een deel van) z'n miljoenen mag houden kan hij het altijd zo spinnen dat dat dan ook betekent dat hij weinig fout heeft gedaan (waar niemand intrapt).
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
  woensdag 14 september 2022 @ 12:17:02 #69
499090 PietjePuk2000
pi_205971402
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 12:14 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]
Zijn eigen advies aan Saskia van Huijgevoort opvolgen. Nu een beetje te laat wel.
Ik vraag me echt oprecht af wat zijn opties momenteel nog zijn. Vorig jaar bezocht hij nog voetbalpotjes in het openbaar, zou hij nu al niet meer aandurven denk ik.Emigreren dan maar?
Op donderdag 14 juli 2022 11:43 schreef Caland het volgende:
Pietjepuk is mijn vriend
  woensdag 14 september 2022 @ 12:20:35 #70
213020 Ronald-Koeman
pi_205971447
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 12:17 schreef PietjePuk2000 het volgende:

[..]
Ik vraag me echt oprecht af wat zijn opties momenteel nog zijn. Vorig jaar bezocht hij nog voetbalpotjes in het openbaar, zou hij nu al niet meer aandurven denk ik.

[ afbeelding ]

Emigreren dan maar?
Z'n geld had hij al "geëmigreerd" naar Luxemburg en Zwitserland dacht ik. Uiteindelijk zal hij daar zelf ook heen gaan ja.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
  woensdag 14 september 2022 @ 12:26:05 #71
499090 PietjePuk2000
pi_205971508
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 12:20 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]
Z'n geld had hij al "geëmigreerd" naar Luxemburg en Zwitserland dacht ik. Uiteindelijk zal hij daar zelf ook heen gaan ja.
Zou nog eerder naar Canada emigreren ofzo. In een streek waar weinig Nederlanders zitten. In Luxemburg en Zwitserland stikt het ook van de Hollanders.
Op donderdag 14 juli 2022 11:43 schreef Caland het volgende:
Pietjepuk is mijn vriend
  woensdag 14 september 2022 @ 12:36:21 #72
-1 #ANONIEM
pi_205971665
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 12:16 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]
Deloitte kan helemaal niks zeggen over de etische kant van het verhaal. Alleen of de gang van zaken, cijfers en afspraken op papier kloppen. Hij gaat daar zijn reputatie niet mee redden maar wellicht mag hij aan het einde van de rit wel (een deel van) z'n miljoenen houden. Daar zal het om te doen zijn. En als hij (een deel van) z'n miljoenen mag houden kan hij het altijd zo spinnen dat dat dan ook betekent dat hij weinig fout heeft gedaan (waar niemand intrapt).
Volgens mij komt zijn verdediging hier een beetje op neer:

Ze hebben eerst een non-profit opgericht en daarmee een aanbieding gedaan om die mondkapjes aan te leveren. Dat was een volledige supply-chain, dus aankoop, transport, distributie, administratie, alles erop en eraan. Elk bedrijf dat meedeed had zijn eigen expertise, dus KLM deed het transport, Coolblue_ deed de distributie etcetera.

De overheid had alleen net haar eigen inkooporganisatie opgericht en vond het onzin om daar iets soortgelijks naast te hebben. Sywert en kompanen vonden hun eigen oplossing het best en maakten dat ook duidelijk via Twitter, in de media etcetera. Vervolgens heeft VWS contact met ze opgenomen en ze gevraagd om maar één stukje op te pakken (de aankoop van de mondkapjes) en de rest bij de overheid te laten. Dat zou dan uiteraard afwijken van het non-profit voorstel, dus VWS verzocht ze om zich dan maar te gedragen als alle andere aanbieders: een commerciële partij. Sywert en kompanen hebben toen toegegeven aan die eis van VWS: als je zonodig wil dat we ons als commerciële partij gedragen dan doen we dat.

Deloitte kan een groot gedeelte van dit verhaal best bevestigen denk ik, als het zo gegaan zou zijn.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 14-09-2022 12:37:36 ]
  woensdag 14 september 2022 @ 12:42:03 #73
213020 Ronald-Koeman
pi_205971750
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 12:36 schreef Heph844 het volgende:

[..]
Volgens mij komt zijn verdediging hier een beetje op neer:

Ze hebben eerst een non-profit opgericht en daarmee een aanbieding gedaan om die mondkapjes aan te leveren. Dat was een volledige supply-chain, dus aankoop, transport, distributie, administratie, alles erop en eraan. Elk bedrijf dat meedeed had zijn eigen expertise, dus KLM deed het transport, Coolblue_ deed de distributie etcetera.

De overheid had alleen net haar eigen inkooporganisatie opgericht en vond het onzin om daar iets soortgelijks naast te hebben. Sywert en kompanen vonden hun eigen oplossing het best en maakten dat ook duidelijk via Twitter, in de media etcetera. Vervolgens heeft VWS contact met ze opgenomen en ze gevraagd om maar één stukje op te pakken (de aankoop van de mondkapjes) en de rest bij de overheid te laten. Dat zou dan uiteraard afwijken van het non-profit voorstel, dus VWS verzocht ze om zich dan maar te gedragen als alle andere aanbieders: een commerciële partij. Sywert en kompanen hebben toen toegegeven aan die eis van VWS: als je zonodig wil dat we ons als commerciële partij gedragen dan doen we dat.

Deloitte kan een groot gedeelte van dit verhaal best bevestigen denk ik, als het zo gegaan zou zijn.
Als ze uiteindelijk maar één stukje hebben gedaan, waarom hebben die andere partijen (Coolblue, KLM, Randstad etc.) werkzaamheden verricht en uiteindelijk aangifte gedaan tegen Sywert en z'n kompanen?

[ Bericht 0% gewijzigd door Ronald-Koeman op 14-09-2022 12:50:38 ]
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
  woensdag 14 september 2022 @ 12:50:28 #74
377742 stalybridge
pi_205971862
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 12:36 schreef Heph844 het volgende:

[..]
Volgens mij komt zijn verdediging hier een beetje op neer:

Ze hebben eerst een non-profit opgericht en daarmee een aanbieding gedaan om die mondkapjes aan te leveren. Dat was een volledige supply-chain, dus aankoop, transport, distributie, administratie, alles erop en eraan. Elk bedrijf dat meedeed had zijn eigen expertise, dus KLM deed het transport, Coolblue_ deed de distributie etcetera.

De overheid had alleen net haar eigen inkooporganisatie opgericht en vond het onzin om daar iets soortgelijks naast te hebben. Sywert en kompanen vonden hun eigen oplossing het best en maakten dat ook duidelijk via Twitter, in de media etcetera. Vervolgens heeft VWS contact met ze opgenomen en ze gevraagd om maar één stukje op te pakken (de aankoop van de mondkapjes) en de rest bij de overheid te laten. Dat zou dan uiteraard afwijken van het non-profit voorstel, dus VWS verzocht ze om zich dan maar te gedragen als alle andere aanbieders: een commerciële partij. Sywert en kompanen hebben toen toegegeven aan die eis van VWS: als je zonodig wil dat we ons als commerciële partij gedragen dan doen we dat.

Deloitte kan een groot gedeelte van dit verhaal best bevestigen denk ik, als het zo gegaan zou zijn.
Alleen lijkt dit fragment "we worden gillend rijk" het hele non profit verhaal onderuit te halen. En dan hebben de partners dus een punt dat ze voorgelogen zijn. aka oplichting
  woensdag 14 september 2022 @ 12:51:59 #75
-1 #ANONIEM
pi_205971885
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 12:42 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]
Als ze uiteindelijk maar één stukje hebben gedaan, waarom hebben die andere partijen (Coolblue, KLM, Randstad etc.) werkzaamheden gedaan en uiteindelijk aangifte gedaan tegen Sywert en z'n kompanen?
Miscommunicatie en publieke druk om mee te doen met de heksenjacht. Die bedrijven hadden bijgedragen aan het eerste aanbod voor de non-profit, maar dat staat los van de commerciële deal. Coolblue had voor die commerciële deal ook helemaal geen toegevoegde waarde, omdat door de overheid gevraagd was om zich te beperken tot enkel de aankoop.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')