abonnement Unibet Coolblue
pi_205671835
Het is nu aan Hugo de Jonge zelf om de Kamer van zijn integriteit te overtuigen

Mondkapjesdeal Minister Hugo de Jonge (CDA) komt donderdag zelf vragen beantwoorden in de Tweede Kamer over zijn vorige portefeuille. Een staatsrechtelijk novum.

Twee jaar lang overleefde Hugo de Jonge als coronaminister moeizame Kamerdebatten over achterblijvende testcapaciteit of te traag opgestarte vaccinatiecampagnes. Maar juist nu hij als minister voor Volkshuisvesting politiek niet meer verantwoordelijk is voor de coronabestrijding komt hij op dat dossier steeds verder in de politieke problemen.
pi_205671971
Zeker apart te noemen dat hij het niet afschuift op z'n opvolgers op Volksgezondheid. Zou Kuipers daar niet akkoord mee zijn gegaan? (die wil niet belast worden met de Corona-kutzooi uit t Hugo-tijdperk).

Zou Hugo dan zo'n goede verdediging hebben? Of maakt het toch geen fuk uit, want als verantwoordelijke politicus kan hij niet meer gehouden worden.
M'n schoenen zijn gejat, maar ik hoef niet meer naar buiten, want er is nog wel wat.
pi_205673703
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2022 01:59 schreef Het_Bokje het volgende:
Zeker apart te noemen dat hij het niet afschuift op z'n opvolgers op Volksgezondheid. Zou Kuipers daar niet akkoord mee zijn gegaan? (die wil niet belast worden met de Corona-kutzooi uit t Hugo-tijdperk).

Zou Hugo dan zo'n goede verdediging hebben? Of maakt het toch geen fuk uit, want als verantwoordelijke politicus kan hij niet meer gehouden worden.
Je reageert op een OP van begin april. We zijn inmiddels wel iets verder.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 18-08-2022 10:48:24 ]
pi_205673738
quote:
3s.gif Op donderdag 18 augustus 2022 10:47 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Je reageert op een OP van begin april. We zijn inmiddels wel iets verder.
Dus Hugo komt vandaag niet naar de Tweede Kamer? Oopz :D
M'n schoenen zijn gejat, maar ik hoef niet meer naar buiten, want er is nog wel wat.
pi_205674266
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2022 18:07 schreef FlauwKapsel het volgende:

[..]
Zijn die lui dom ofzo. Zwitserland heeft allang geen bankgeheim meer als het om strafzaken gaat. Die geven alle info netjes af aan de autoriteiten.
idd zeg :') ze hebben teveel films gezien en wilde zelf even de villain spelen :')
pi_205878581
Beurshandelsbedrijf eist donatie van 200.000 euro terug van Sywert van Lienden ^O^

Beurshandelsbedrijf IMC eist zo'n 200.000 euro terug van Sywert van Lienden, schrijft de Volkskrant dinsdag. Het bedrijf doneerde dat bedrag aan stichting Hulptroepen Alliantie, zodat Van Lienden en zijn zakenpartners belangeloos mondkapjes konden kopen voor de zorg. Het bedrijf voelt zich gedupeerd, omdat Van Lienden ook een commercieel bedrijf bleek te beheren.

Het bedrag werd overgemaakt vanuit een afdeling van IMC die zich inzet voor goede doelen. "Omdat wij van mening zijn dat wij, net als Randstad en Coolblue, gedupeerd zijn door Hulptroepen Alliantie, hebben wij deze donatie teruggevorderd", citeert de krant voorzitter Michiel Jensma. "Afhankelijk van de uitkomst zullen wij besluiten welke vervolgstappen wij nemen."

Stichting Hulptroepen Alliantie werd opgericht door Van Lienden, Bernd Damme en Camille van Gestel. De verdachten presenteerden hun organisatie als een stichting die zonder winstoogmerk de overheid wilde helpen in de coronacrisis.

Achter de schermen maakten zij gebruik van een geheim, commercieel bedrijf. Onder de streep maakten de betrokkenen ongeveer 28 miljoen euro winst, mede dankzij een enorme mondkapjesdeal met de overheid. Het kabinet betaalde 100 miljoen euro voor 40 miljoen mondkapjes, die vooralsnog niet zijn gebruikt. Een deel is zelfs afgekeurd.

Van Lienden, Damme en Van Gestel worden verdacht van oplichting, verduistering en witwassen. Ook zijn ze geen onderdeel meer van het bestuur van Hulptroepen Alliantie.

In een reactie aan de Volkskrant schrijft Van Lienden dat hij niet persoonlijk betrokken was bij de donatie vanuit IMC. Hij zegt tevens dat hij "altijd van plan was" om de donatie terug te storten, of "in samenspraak" aan een ander goed doel te doneren. :') :r

https://www.nu.nl/economi(...)ert-van-lienden.html

Aanpakken dat tuig en afbranden tot hun enkels *O* *O*
pi_205878828
Man wat vind ik dat altijd walgelijke kutsmoesjes. Waren het altijd al van plan terug te storten, echter de in 1,5 jaar sinds het openbaar is geworden nooit de moeite genomen om dat ook te doen en inmiddels niet meer bij machte om het te kunnen doen. Geen enkel initiatief getoond om dat ook daadwerkelijk te doen en achter af een beetje zeiken als blijkt dat je de centjes misschien niet meer mag houden. :r :r :r
pi_205878862
quote:
0s.gif Op woensdag 7 september 2022 15:03 schreef Timwonnacott het volgende:
Man wat vind ik dat altijd walgelijke kutsmoesjes. Waren het altijd al van plan terug te storten, echter de in 1,5 jaar sinds het openbaar is geworden nooit de moeite genomen om dat ook te doen en inmiddels niet meer bij machte om het te kunnen doen. Geen enkel initiatief getoond om dat ook daadwerkelijk te doen en achter af een beetje zeiken als blijkt dat je de centjes misschien niet meer mag houden. :r :r :r
Moest wel lachen toen Sywert opperde om het geld eerst nog even te mogen gebruiken om er zelf geld mee te verdienen voordat hij het terug moet storten _O-
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_205887372
OM seponeert fraudezaken tegen mondkapjesstichting Van Lienden

Het Openbaar Ministerie heeft het strafrechtelijk onderzoek naar de fraudezaken rondom de Stichting Hulptroepen Alliantie (SHA) geseponeerd. Het onderzoek naar de drie voormalige bestuurders van de stichting en de bv - Sywert van Lienden, Bernd Damme en Camille van Gestel - gaat wel door.

quote:
Het maatschappelijk belang om de mondkapjesstichting en de bv verder te vervolgen zou volgens het OM ontbreken.
:') :') :') :') :')
Deze waren slechts „het vehikel” dat de bestuurders gebruikten. Bovendien heeft het nieuwe bestuur aangegeven „schoon schip” te willen maken en Van Lienden, Damme en Van Gestel ontslagen.

Van Lienden en de andere bestuurders richtten SHA op om medische hulpmiddelen, waaronder mondkapjes, te regelen voor klanten. Dit deden ze naar eigen zeggen zonder winstoogmerk. Justitie verdenkt het drietal echter ervan hun klanten te hebben doorgesluisd naar een heimelijk opgerichte commerciŽle bv, waarmee ze miljoenen euro’s hebben verdiend. Een van de deals voor het leveren van mondkapjes was met het ministerie van Volksgezondheid. De voormalige bestuurders worden verdacht van oplichting, verduistering en witwassen.

https://www.telegraaf.nl/(...)tichting-van-lienden

:') |:( Zo hou je dus Hugo en Wopke buiten schot :r
Maatschappelijk belang is juist dat ook diegene die zaken hebben gedaan met die stichting en de bv goed worden onderzocht, Hugo voor zijn bemoeienis en Wopke als geldschieter
Maar dat mag dus niet :r
pi_205887424
Hulptroepen Alliantie kan megaclaim Sywert van Lienden voorbereiden na sepot strafrechtelijk onderzoek

Het Openbaar Ministerie seponeert het strafrechtelijk onderzoek naar de stichting Hulptroepen Alliantie. Het nieuwe bestuur van de stichting heeft daardoor de handen vrij om een miljoenenclaim voor te bereiden tegen de ex-bestuurders Sywert van Lienden, Bernd Damme en Camille van Gestel, die zelf wel verdachten blijven.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
:') :') :') Het OM wijst er ook op dat het nieuwe bestuur heeft aangekondigd ‘schoon schip’ te maken.

Het sepot maakt duidelijk dat de stichting Hulptroepen Alliantie inmiddels wordt gezien als slachtoffer van Van Lienden, Damme en Van Gestel. De drie mannen zouden het non-profit initiatief, dat tijdens de coronacrisis beloofde ‘zonder winstoogmerk’ mondmaskers veilig te stellen voor de zorg, hebben misbruikt om grote orders binnen te halen. Vervolgens werden die orders doorgesluisd naar de eigen commerciŽle bv, Relief Goods Alliance.

De winsten vloeiden daardoor niet naar de non-profit stichting, maar naar de privťrekeningen van Van Lienden, Damme en Van Gestel. Door de gelijkenis tussen de namen (Hulptroepen Alliantie en Relief Goods Alliance) hadden afnemers vaak niet door met wie ze zaken deden.

Het OM verdenkt de drie mannen van verduistering: ze zouden orders hebben onttrokken aan de stichting, die daardoor miljoenen misliep. Partners als Coolblue en Randstad, die het initiatief steunden, werden naar eigen zeggen misleid en waren niet op de hoogte van de commerciŽle activiteiten. Zij hebben aangifte gedaan van oplichting. Ook ex-medewerkers en vrijwilligers hebben verklaard dat ze voorgelogen zijn over de geheime deals van de drie mannen.

Belangrijke stap
Marcel Evers, de advocaat van de ex-medewerkers, noemt de beslissing van het OM ‘een belangrijke stap'. ‘De stichting is slachtoffer van de misstanden van de oud-bestuurders. Dat wordt nu bevestigd. Het sepot stelt de stichting in staat om zich nu helemaal te richten op het treffen van maatregelen tegen de oud-bestuurders.’

Het strafrechtelijk onderzoek naar de drie ex-bestuurders en hun privť-ondernemingen is volgens het OM nog ‘in volle gang’. Van Lienden en zijn compagnons verdienden het meest aan een mega-order van 100,8 miljoen euro van het ministerie van VWS. Ze hielden daar zo’n 28 miljoen aan over. Daarnaast incasseerden de mannen forse managementfees.
Deloitte doet namens VWS al ruim een jaar onderzoek naar de totstandkoming van de deal met Van Lienden. :') :')
Binnen het ministerie en bij de experts van inkooporganisatie LCH bestond grote weerstand tegen de order voor de mediapersoonlijkheid. Uiteindelijk werd die toch doorgedrukt door de top van het ministerie. Het onderzoek van Deloitte moet duidelijk maken waarom dat gebeurde en wie daarbij betrokken was.

quote:
Van Lienden heeft altijd beweerd dat VWS ervan op de hoogte was dat hij de deal met zijn commerciŽle bv sloot. Het ministerie zelf is daar altijd onduidelijk over geweest
. Andere afnemers, zoals het ministerie van Justitie en Veiligheid en Artsen zonder Grenzen, kwamen er pas later achter dat hun order was doorgezet naar de commerciŽle bv van Van Lienden. Ze dachten indertijd zaken te doen met de non-profit stichting Hulptroepen Alliantie.

https://www.volkskrant.nl(...)-onderzoek~b87d14de/

VWS was op de hoogte en moet uit de wind worden gehouden :r
Deloitte kan nu zijn rapport weer aanpassen dat VWS uit de wind worden gehouden :r
Stichting is slachtoffer :|W _O-
Hoe verzin je die onzin :X
  donderdag 8 september 2022 @ 09:54:56 #11
-1 #ANONIEM
pi_205887837
quote:
6s.gif Op donderdag 8 september 2022 09:04 schreef ikweethetookniet het volgende:

Stichting is slachtoffer :|W _O-
Hoe verzin je die onzin :X
Logische beslissing juist van het OM, wat voor zin heeft het om een rechtspersoon te vervolgen die alleen gebruikt is als instrument? Helemaal nu die rechtspersoon inmiddels een schoon bestuur heeft en ůůk achter de verantwoordelijken aan wil gaan.
  donderdag 8 september 2022 @ 10:08:01 #12
152519 opgebaarde
pi_205887950
quote:
In een reactie aan de Volkskrant schrijft Van Lienden dat hij niet persoonlijk betrokken was bij de donatie vanuit IMC. Hij zegt tevens dat hij "altijd van plan was" om de donatie terug te storten, of "in samenspraak" aan een ander goed doel te doneren. :') :r
Sywert had als kind wat vaker moeten liegen want dan had hij geleerd om met betere leugens aan te komen ipv dit soort domme onzin. Nu wordt hij te vaak getrapt op een leugen en dat hij parreert met leugens op een betrapte leugen. Sywert had vroeger net zoals alle andere kinderen ook koekjes of snoep uit de keukenlade moeten stelen, wat een mongool

helaas voor zijn partner is Sywert ondanks zijn miljoenen nog steeds een goedkope lul want als hij wel iemand had ingehuurd voor de communicatie dan had hij aan damage control kunnen doen ipv domme leugens bedenken. Elke maand is er wel weer nieuws, alsof hij het vuurtje expres aanwakkert
  maandag 12 september 2022 @ 12:02:06 #13
-1 #ANONIEM
pi_205946026
:')
  maandag 12 september 2022 @ 13:05:28 #14
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205946828
Mondkapjesverdachte Bernd Damme ziet bv'tje volstromen met miljoenen

De jonge ondernemer, consultant, kompaan van Sywert van Lienden en medeverdachte in de omstreden mondkapjesdeal kijkt aan tegen een dik eigen vermogen.

Vandaag onderstreepte het Openbaar Ministerie dat Van Lienden cum suis nog niet buutvrij zijn. De zaak tegen hun Stichting Hulptroepen Alliantie, waarmee ze heel Nederland ťn de superscherpe ex-minister van coronazaken een rad voor ogen draaiden, wordt geseponeerd. Zijzelf en ‘aan hen gelieerde ondernemingen' blijven verdachten van oplichting, verduistering en witwassen.

Een van die vennootschappen is Relief Goods Alliance (RGA), doorgeefluik van de miljoenen die Van Lienden en de zijnen verdienden aan de mondkapjes. En een van de aandeelhouders van dit vehikel is de persoonlijke holding van de 32-jarige Damme.

Hoog tijd dus om die eens door te kammen. Van de geschatte §20 miljoen die het driemanschap Van Lienden-Damme-Camille van Gestel in eigen zak liet glijden, zou immers iets meer dan §5 miljoen bij Damme terecht zijn gekomen.

Hoeveel heeft Damme?

Damme gooide de meest recente cijfers van zijn bv'tje toevallig gisteren door de brievenbus van de KvK. Hij besloot het boekjaar van zijn Laborare Omnia Vincit (‘werk overwint alles’) te laten lopen van 31 december 2019 tot 31 oktober 2021. Daarin valt dus ook de periode dat die altruÔstische mondkapjesmiljoenen moeten zijn binnengekomen.

Eind 2019 stond er een eigen vermogen van iets meer dan §300.000. Toen Damme eind september eens keek wat er van dat eigen vermogen was geworden, stond daar zo’n §5,2 miljoen.

'Mondkapjesmiljoenen'

Potjandorie! Dat Damme, met zijn consultancybureautje Sativus, bijna §5 miljoen binnen harkte in 21 maanden, lijkt ons wel heel ambitieus. Zouden we hier een eerste blik hebben geworpen op Damme’s 'mondkapjesmiljoenen'?

We stuurden Damme een mailtje op zijn consultancy-adres en legden contact via een mobiele verbinding. Hij appte de ietwat cryptische tekst: 'De cijfers spreken voor zich. Mijn holding heeft meerdere inkomstenbronnen en is inderdaad ook aandeelhouder in RGA B.V.'

https://www.quotenet.nl/z(...)-sywert-van-lienden/

Vergeten we daar ff beslag op te leggen :|W |:(
  maandag 12 september 2022 @ 14:48:48 #15
-1 #ANONIEM
pi_205948126
quote:
6s.gif Op maandag 12 september 2022 13:05 schreef ikweethetookniet het volgende:
Vergeten we daar ff beslag op te leggen :|W |:(
Hoe kom je daar nou weer bij?
  woensdag 14 september 2022 @ 06:50:21 #16
359105 Pleun2011
pi_205968348
quote:
Sywert van Lienden besprak hoe hij ‘gillend rijk’ zou worden: ‘We worden miljonair’

Het Openbaar Ministerie bezit bandopnamen over de mondkapjesdeal waarop te horen is dat Sywert van Lienden en zijn compagnons al in een vroeg stadium plannen maakten voor een ‘commercieel avontuur’. Dat schrijft de Volkskrant. ,,We gaan gewoon die shit naar Nederland halen en we worden miljonair.”

Binnenlandredactie 14-09-22, 06:10

,,In ieder geval is ťťn eis dat we alle vier gillend rijk worden, want het is ťťn grote middelvinger van de overheid. Ik ga dit echt serieus voor geen goud vrijwillig doen.”

Het zijn de woorden van Sywert van Lienden op 12 april 2020. Op dat moment is hij nog bezoldigd gemeenteambtenaar in Amsterdam. Hij heeft in de voorgaande weken, na het uitbreken van de coronacrisis, furore gemaakt als kopstuk van de Hulptroepen Alliantie.

In samenwerking met tal van vrijwilligers en gerenommeerde partijen als Coolblue, Randstad, beurshandelsbedrijf IMC, Flexport en KLM belooft Van Lienden om ‘om niet’ mondkapjes veilig te stellen voor de zorg. Het is een initiatief zonder winstoogmerk, wordt keer op keer benadrukt.

Strafzaak

De bandopnamen, waarvan de getranscribeerde teksten inmiddels breder circuleren zijn opgedoken in het strafrechtelijk onderzoek dat het Openbaar Ministerie onder de codenaam Full Sutton uitvoert naar de mondkapjesaffaire. Ook in het onderzoek dat accountantsbureau Deloitte namens VWS uitvoert naar de zaak zitten transcripten van interne overleggen.
AD.

Tsja.. duidelijker kan niet. Wat een onderkruipsel is het toch..
  FOK!-Schrikkelbaas woensdag 14 september 2022 @ 07:18:43 #17
862 Arcee
Look closer
pi_205968405
Volkskrant: https://www.volkskrant.nl(...)n-miljonair~v575920/

[ Bericht 98% gewijzigd door Arcee op 14-09-2022 08:14:11 ]
  woensdag 14 september 2022 @ 07:55:36 #18
252617 byah
pi_205968562
Nou die is wel klaar
  woensdag 14 september 2022 @ 07:58:22 #19
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_205968580
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 06:50 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]
AD.

Tsja.. duidelijker kan niet. Wat een onderkruipsel is het toch..
Walgelijke oplichter.
Vůůr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  woensdag 14 september 2022 @ 08:05:08 #20
450295 skysherrif
14
pi_205968615_O- _O-
  woensdag 14 september 2022 @ 08:08:02 #21
125414 CoExist
CoeXisT
pi_205968627
Artikel van de Volkskrant.

https://www.volkskrant.nl(...)n-miljonair~v575920/

Mag hier niet gequote worden geloof ik.
You Don't Stop Playing Because You Get Old. But You Could Get Old If You Stop Playing.
  woensdag 14 september 2022 @ 08:16:13 #22
499090 PietjePuk2000
pi_205968657
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 07:55 schreef byah het volgende:
Nou die is wel klaar
In Nederland wel ja, maar wat zouden de financiŽle gevolgen zijn denk je? Heb toch het idee dat hij er nog een aardig zakcentje uit gaat slepen.
Op donderdag 14 juli 2022 11:43 schreef Caland het volgende:
Pietjepuk is mijn vriend
  woensdag 14 september 2022 @ 08:16:49 #23
497025 Tjoent
pi_205968661
Addergebroed. Mooi dat deze opnames er zijn, het was van begin af aan duidelijk dat hier een luchtje aan zat.
Ben wel benieuwd of de schoolmeester hier op enigerlei wijze nog financieel beter van is geworden en of dat tot op de bodem uitgezocht gaat worden.
  woensdag 14 september 2022 @ 08:26:07 #24
89164 jeroen25
pi_205968693
Wat vinden de wappies eigenlijk van Sywert?
Zijn ze ook tegen hem? Vinden ze hem juist een medestrijder tegen de overheid?
2147483647 angels can dance on the point of a needle.
Add one and they will all turn into devils.
  woensdag 14 september 2022 @ 08:28:21 #25
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_205968706
Die mag wel wat jaren brommen.

Maar ja Nederland kennende gaat het een taakstraf worden :')
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')