abonnement Unibet Coolblue
pi_204482637
Link naar het vorige topic: http://forum.fok.nl/topic/2369145

Nuttige cavialinks hieronder!

Informatie:

- https://www.caviawijzer.nl
- http://www.knoevel.net
- http://www.degrotecavia.nl
- http://www.caviarassen.nl

Caviafora, voor raad, advies en cavia's vinden

- http://www.caviagids.nl
- http://www.knoevel.nl/forum
- http://www.eccforum.nl
- http://www.nhdp.nl/caviaforum3
- Caviadokter

Caviashops:

- https://www.topdierenshop.nl
- http://www.knoevelshop.nl (tip!)
- http://www.cafepress.com/cavycomic
- http://www.fretten.nl (let op, niet alles hier is geschikt voor cavia's, maar bv wel kooien en huisjes)
- http://www.zooplus.nl/
- http://www.witjesverzendhuis.com/
- http://www.purkshangmatten.nl/index.php
- https://www.slaaplekkerzacht.nl/
- https://www.huisdierplein.nl/
- http://www.agriwebshop.com/ (aubiose, ecobed)
- http://www.dierenkruiden.nl
- http://www.dieza.nl (ook kruiden!)

Caviaopvang:

- www.kuufke.com
- www.knoevel.net
- www.stichtingcavia.nl
- http://www.caviaopvangrozan.nl/
- Love & Care Nieuwegein (ook voor vakantieopvang)

Korte caviatips:

Huisvesting

- Cavia's leven graag in een groep. Wie cavia's gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal twéé dieren aan te schaffen. Twee cavia's hebben een kooi nodig van minstens 100x50 cm. Per cavia kun je ongeveer 20 cm in totaal erbij meten. Altijd geldt: hoe meer ruimte, hoe beter.
- Op de bodem moet een laag bodembedekking. Niet geschikt zijn kattengrind, stro en kranten. Wel geschikt zijn o.a. zaagsel, aubiose, houtkorrels, ecobed/bedxcel, vetbed en hemparade.
- Het hok moet op een tochtvrije plaats in huis staan. Niet direct tegen een verwarming aan. Liefst op een verhoging, omdat anders álles wat beweegt direct boven de diertjes gebeurt. Omdat de grootste vijand van wilde cavia's van boven komt (de roofvogel), worden cavia's erg schrikachtig hierdoor.
- De meest voorkomende kooien zijn dunabakken (met doorzichtige plastic bovenkap) en traliekooien (onder plastic, boven tralies). De ondergrond van het hok mag niet uit tralies bestaan, maar uit egaal materiaal (zoals kunststof of hout), omdat tralies de pootjes kunnen beschadigen.
- Als je handig bent, kun je ook zelf een kooi maken. Het voordeel is dat je dan zelf de maten kunt bepalen zodat de kooi precies in die ene hoek past en als je de voorkant van plexiglas maakt, heb je cavia-tv. Het nadeel is dat je wel handig moet zijn (of iemand moet kennen die handig is). Als je een beetje Duits kunt, kun je googelen op "meerschweinchenkäfig selber bauen"

Inrichting

- In het hok kan een nachthuisje staan. Het ligt helemaal aan het baasje of de cavia hier schuw van blijft. Als je ze er regelmatig uithaalt wennen ze vanzelf. Omdat cavia's prooidieren zijn voelen ze zich veilig in een huisje. In dierenwinkels hebben ze talloze soorten huisjes. Zorg dat ze groot genoeg zijn. Wilgenbruggetjes zijn vaak een succes, maar je kunt ook gewoon een kartonnen doos gebruiken (wel met zo min mogelijk bedrukking en eerst al het plastic en eventuele nietjes eraf halen).
- Een cavia heeft een zwaar etensbakje nodig wat niet om kan klappen. Plastic bakjes willen ze nog weleens omver gooien. Zucht.
- Een drinkflesje, liefst met een inhoud van 300 ml of groter. Regelmatig schoonmaken! Dit kan bijvoorbeeld met een tandenborsteltje of een borsteltje dat ze in de dierenwinkel verkopen, maar je kunt ook droge rijst en een beetje water gebruiken, goed schudden en dan goed omspoelen.
- Hooi is een primaire levensbehoefte en moet altijd in het hok aanwezig zijn. Dit kan los op de bodem of in een hooiruif. Hooiballen worden vaak afgeraden omdat er gevallen bekend zijn waarbij de cavia er met zijn kop in is gekropen en toen is gestikt. Ze zijn niet altijd zo slim.
- een knaagsteen of liksteen hoort NIET in een caviakooi thuis. Deze levert verhoogde risico's op blaasproblemen op. Om aan te knagen bieden takken van wilgenbomen of fruitbomen een uitkomst. Er zijn ook brokken samengeperst hooi/kruiden te vinden in de dierenwinkel, als er maar geen mineralen en andere troep in zit.
- Speelgoed is niet nodig. Cavia's spelen niet graag, ze verwonden zich makkelijk aan klein speelgoed. Geen hamsterwieltjes of loopballen dus!
- Sommige cavia's vinden een hangmat erg leuk, of een lege wc-rol met kruiden(hooi) erin en dan de uiteindes dichtgevouwen, of wat gaten in het karton geknipt. Buizen zijn ook het einde, gebruik hiervoor bijvoorbeeld tunnels voor katten en konijnen en geen regenpijp of buizen voor ratten, want die zijn net te smal.

Eten en drinken

- Het hardvoer bestaat uit voer verrijkt met vitamine C. Bekende merken voor caviakorrel zijn Science Selective, Versele Laga, Kasper Faunafoods, Garvo, Teurlings en Hope Farms (deze laatste is het meest verkrijgbaar in dierenwinkels en zeer geschikt). Gemengd voer is bijvoorbeeld van XtraVital, Care+, Gerty guinea pig of Evert van Puik. Hope Farms en Kasper hebben ook gemengd voer. Het nadeel van gemengd voer is dat de caaf gaat schiften en alleen de lekkere dingen opeet.
- Aanvullend op het hardvoer heeft een cavia altijd hooi nodig: nooit mag dit ontbreken in de kooi. Vrijwel ieder verkrijgbaar hooi is geschikt. Er bestaat ook kruidenhooi dat gegeven kan worden. Let wel op dat als je terug wilt stappen op normaal (goedkoper) hooi, sommige cavia's te verwend zijn en er minder van eten.
- Een cavia is gek op groenvoer en dient hier iedere dag wat van te krijgen. Vitamine C rijke groentes als witlof en paprika zijn geschikt. Andere groentes (slechts een greep uit de mogelijkheden) zijn andijvie, komkommer, winterpeen, bospeen (mét loof), spinazie, tomaat, suikermais (plus blad) en peterselie. Goedkoper (maar minder vitamine C rijk) zijn gras en paardenbloembladeren. Koolsoorten mogen wel, maar met mate, omdat hier snel gasvorming door ontstaat (al schijnt dit ook weer achterhaald te zijn).
- Snoepjes (yoghurtdrops, knaagstengels;) zijn overbodig, maar moge met mate gegeven worden. Je doet ze net zoveel plezier met gezonde alternatieven waar kruiden in zitten verwerkt.
- Cavia's drinken na hun eerste 4 weken moedermelk niets anders meer dan schoon water. Gooi hier geen vitamine C druppels in: de vitamine C vervliegt razendsnel en je houdt vies drinkwater over. Geef liever iedere dag een vitamine C tabletje, zoals Roter met citroensmaak en Kruidvat met sinaasappelsmaak (gewoon voor mensen). De ene dierenarts zegt de versie met suiker, de andere zegt zonder suiker. Dus daar is nog niet echt duidelijkheid over. Soms moeten ze ze leren eten, terwijl andere cavia's vanaf dag 1 je vinger erbij opeten. Sommige cavia's moeten er nooit wat van weten.

Cavia's

- Mannetjes heten beren, vrouwtjes heten zeugen.
- Een cavia kan tussen de 4 (gemiddeld) en 8 (hoogbejaard) jaar oud worden
- Een normaal gewicht voor een pasgeboren cavia ligt tussen de 60 en de 130 gram. Een volwassen zeug weegt gemiddeld tussen de 900 en 1500 gram, een beer tussen de 1000 en 1600 gram. Dit varieert echt enorm per cavia: het gewicht moet gewoon bij het dier passen.
- Cavia's zijn vanaf 4 weken vruchtbaar (zowel beren als zeugen). Zij zijn dan echter nog véél te jong om al in verwachting te raken. Zeugjes mogen pas gedekt worden rond de 5 maanden met een minimaal gewicht van ca. 700 gram. Ook moeten zij voor hun eerste jaar een nestje gehad hebben, in verband met het verharden van het bekken.
- Cavia's leven graag in een groep. Wie cavia's gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal twéé dieren aan te schaffen.
- Een goede combinatie is twee zeugen, twee beren (óf allebei jong, óf één oud en één jong, maar zelden tot nooit twee oude beren die niet eerder samenzaten) of een gecastreerde beer bij een zeug. Meer beren bij 1 of meer zeugen gaat vrijwel altijd fout. En ook dan kan het zijn dat de cavia's elkaar niet mogen, al gaat castraat met een zeugje eigenlijk altijd goed.

Geslachten

Een duidelijke site met veel voorbeeldfoto's is http://cavyspirit.com/sexing.htm . Kijk daar als je twijfelt over het geslacht van je cavia.

Gedrag

- Cavia's staan bekend om hun vrolijke geluid, dat ook wel whiepen genoemd wordt. Een duidelijke engelstalige site waar alle geluiden en betekenissen opstaan is http://www.treenspigs.com/fun/media.html .
- Cavia's die net gekoppeld zijn vertonen vaak dominantiegedrag. Dit lijkt op het gedrag dat een beer naar een zeug vertoond wanneer hij haar wil berijden. Dit gedrag bestaat voornamelijk uit lange, lage 'prrrrrrrrts' laten horen, wiebelen met het achterwerk en het berijden van de andere cavia('s). Dit gedrag kan, als uiting van dominantie, óók bij zeugjes voorkomen.
- Zeker beertjes willen soms wel eens ruzie maken en mopperen op elkaar, vooral in het begin of als ze sterk zeugjes ruiken. Beren kun je altijd samen laten zitten totdat er bloed vloeit. Ze kunnen aardig wat verdragen, en een beetje happen is ook niet verkeerd als ze elkaar nog moeten leren kennen, maar als er wondjes ontstaan is het het teken dat dit duo niet samengaat.
- Cavia's hebben vaak 'de gekke vijf minuten', wat ook wel popcornen wordt genoemd. Hierbij rennen ze door het dolle heel rondjes door het hok, waarbij het zaagsel alle kanten op vliegt. Dit is geen gek gedrag, dit is alleen maar een teken dat ze het naar hun zin hebben.
- Cavia's eten hun eigen keutels. Dit is normaal: in de keutels blijven nuttige voedingsstoffen achter die pas bij een tweede keer opgenomen worden door het lichaam.

Wanneer naar de dierenarts?

Cavia's zijn kampioen in pijn verbergen. Vaak merk je pas dat ze ziek zijn als ze écht al behoorlijk ziek zijn. Hou afwijkend gedrag nauwlettend in de gaten! Een zieke cavia kan de volgende symptomen hebben:

- Stil in een hoekje zitten, weinig geluid maken, slecht reageren op omgeving.
- De vacht staat omhoog
- Troebele oogjes, vieze neus (verkoudheid), niesen, benauwdheid
- Eén oogje vochtig met een blauw waasje (ontsteking, makkelijk te verhelpen met een zalfje)
- Een rood plekje naast het tranende oog, ook een ontsteking waarvoor je een zalfje krijgt (cafzalf/cavasan)
- De cavia valt af. Altijd belangrijk om in de gaten te houden: afvallen gebeurt NOOIT zonder reden. Tot 20 gram is het niet zorgwekkend, gaat het harder en niet meer omhoog is er vaak een diepliggend probleem.
- De cavia eet niet meer of minder (ziekte of tandproblemen).
- De cavia heeft diarree, stinkende keutels of juist helemaal geen ontlasting meer.
- De cavia piept of kreunt bij het plassen, en/of heeft een rood gekleurd plasje (blaas of nierproblemen)
- De cavia heeft vreemde bultjes of bobbels.
- De huid is droog, schilferig en/of vertoond wondjes (schurft/schimmel)
- Er zitten witte of zwarte stippen in de vacht (luis)

Bij ieder gedrag dat je niet herkent van je cavia is contact met de DA voor ten minste telefonisch overleg geen overbodige luxe. Vraag daarbij even of de dierenarts ervaring heeft met cavia's, want het schijnt een vak apart te zijn.

En... vooral foto's posten!



[ Bericht 0% gewijzigd door 4EverBlackEyed op 19-04-2022 16:26:54 ]
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 19 april 2022 @ 16:23:24 #2
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_204482663
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 april 2022 16:18 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]
_O-

Ik heb altijd hele makkelijke cavia's gehad, maar nu heb ik er een paar eigenwijze portretjes ertussen zitten.
Maar ach.. beetje handigheid en doorzettingsvermogen en alle caafs hebben weer nette nageltjes
Onze andere dame maakt er ook altijd een drama van.
Echt een diva :D
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_204482700
Muis kapte van het weekend met eten :') Ik dacht dat het de ADD was, dus vandaag naar de dierenarts en zag de bui al hangen. Ze hebben foto's gemaakt en even goed in de bek gekeken en de kiezen zagen er eigenlijk nog goed uit voor ADD. Het probleem zat waarschijnlijk in een ontsteking achter in de bek, waarschijnlijk een wondje waar eten in bleef zitten. Vorig jaar heeft ze dat ook twee keer gehad en dat was met AB snel over, maar dat was bij Eva en die houdt daar geen gegevens van bij. Dus nu haal ik haar zo op.
Hopelijk is het met een kuurtje van twee weken weer opgelost en wordt ze weer de vreetboei die ik gewend ben. Ik hou nu allemaal groente over :') Eet de witlof morgen zelf wel op.
Tap tap tap
  dinsdag 19 april 2022 @ 16:29:30 #4
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_204482720
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 april 2022 16:27 schreef CherryLips het volgende:
Muis kapte van het weekend met eten :') Ik dacht dat het de ADD was, dus vandaag naar de dierenarts en zag de bui al hangen. Ze hebben foto's gemaakt en even goed in de bek gekeken en de kiezen zagen er eigenlijk nog goed uit voor ADD. Het probleem zat waarschijnlijk in een ontsteking achter in de bek, waarschijnlijk een wondje waar eten in bleef zitten. Vorig jaar heeft ze dat ook twee keer gehad en dat was met AB snel over, maar dat was bij Eva en die houdt daar geen gegevens van bij. Dus nu haal ik haar zo op.
Hopelijk is het met een kuurtje van twee weken weer opgelost en wordt ze weer de vreetboei die ik gewend ben. Ik hou nu allemaal groente over :') Eet de witlof morgen zelf wel op.
Wat houd Eva eigenlijk wel bij?
Heeft ze überhaupt een dossier of zo? Mijn vrouw vond het allemaal een beetje heel bijzonder _O-
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_204482739
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 april 2022 16:29 schreef Sjechov het volgende:

[..]
Wat houd Eva eigenlijk wel bij?
Heeft ze überhaupt een dossier of zo? Mijn vrouw vond het allemaal een beetje heel bijzonder _O-
Geen idee. Ik ben al blij als er stickertjes op de flesjes zitten. Soms vraagt ze om m'n adres, maar dat is denk ik vanwege de factuur. Maar die factuur krijg ik zelf nooit. Ik vraag ook of ze alles zo uitgebreid mogelijk op wil schrijven :D
Tap tap tap
pi_204482741
Al heeft ze wel een fotografisch geheugen volgens mij.
Tap tap tap
pi_204482866
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 april 2022 16:31 schreef CherryLips het volgende:
Al heeft ze wel een fotografisch geheugen volgens mij.
Misschien wel juist daardoor dat ze het niet hoeft op te schrijven? En er niet bij stilstaat dat anderen dat niet hebben :D
pi_204482907
Eva houdt idd geen gegevens bij, toen ik ooit eens vroeg om de ziektegeschiedenis van Valence, moest ze dat eerst nog gaan maken.
Ik twijfel er overigens niet aan dat ze een keurige geschiedenis kan ophoesten hoor.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_204483515
Caaf opgehaald, dierenarts gaat in conclaaf met Eva voor vervolgbehandeling.
Rib uit m'n lijf deze week. RIP vakantie.
Tap tap tap
pi_204485493
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 april 2022 16:31 schreef CherryLips het volgende:

[..]
Geen idee. Ik ben al blij als er stickertjes op de flesjes zitten. Soms vraagt ze om m'n adres, maar dat is denk ik vanwege de factuur. Maar die factuur krijg ik zelf nooit. Ik vraag ook of ze alles zo uitgebreid mogelijk op wil schrijven :D
Nu ik er zo over nadenk, ik geloof niet dat Eva weet waar ik woon :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 24 april 2022 @ 20:17:38 #11
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_204530838
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 april 2022 20:42 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]
Nu ik er zo over nadenk, ik geloof niet dat Eva weet waar ik woon :')
Haha. Toch nog niet genoeg ¤ achter gelaten.
Wij zetten hier trouw de behandeling voort O+
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_204533292
Het gaat weer goed met Muis, medicijnen aan het afbouwen en ze is de gemiste groente aan het inhalen.
Tap tap tap
pi_204567870
quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2022 20:17 schreef Sjechov het volgende:

[..]
Haha. Toch nog niet genoeg ¤ achter gelaten.
Wij zetten hier trouw de behandeling voort O+
Denk dat ze de info niet nodig had, want als ik de naam Valencia liet vallen, dan wist ze meteen wie ik was.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_204568006
Wat een verschil zo zonder Ozzy. Niet alleen z'n aanwezigheid mis ik, zo'n grote zwarte vlek in het hok, maar ook qua vreten en poepen en piesen. Kon ik de kooi eerst na drie, vier dagen schoonmaken, nu na een week en dan nog zijn het maar een paar plekken die nat zijn. En ze doen ook langer met de brokjes en de groenten. Wat een vreetboei was die jongen. :@
Tap tap tap
  vrijdag 29 april 2022 @ 06:14:35 #15
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_204573010
Dat herken ik wel.
Met Lexie en Gizmo moest ik idd minder vaak schoonmaken en deed ik langer met de brokjes. Qua groenvoer merk ik weinig verschil.
Brutus is echt een vreetzak, maar wordt nog steeds tammer, dus dat is wel leuk. O+ (Hij hing eerst continu in m'n vingers, nu kan ik m regelmatig een paar minuutjes aaien)
pi_204629635
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2022 06:14 schreef NijntjesUk het volgende:

Brutus is echt een vreetzak, maar wordt nog steeds tammer, dus dat is wel leuk. O+ (Hij hing eerst continu in m'n vingers, nu kan ik m regelmatig een paar minuutjes aaien)
Een bijtende caaf? :o
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 7 mei 2022 @ 18:34:31 #17
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_204657361
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2022 21:24 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]
Een bijtende caaf? :o
Ja en hard ook!
pi_204658055
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 mei 2022 18:34 schreef NijntjesUk het volgende:

[..]
Ja en hard ook!
Gelukkig wordt hij al wat tammer ;)
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 10 mei 2022 @ 18:29:17 #19
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_204691475
Las net dat er weer 13 cavia's zijn gedumpt in Brabant, onder de bijtwonden. :(
  dinsdag 10 mei 2022 @ 19:09:36 #20
38849 Notorious_Roy
Doomed since 1889
pi_204691958
Mensen die dieren dumpen mogen een nekschot
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
pi_204883249
Arme caafjes ;(
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_204883328

Even een leuk filmpje dan maar.
Ze gebruiken elkaar als kussen :D
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_204883386
O+

Ik heb net weer gras voor ze geplukt. Ze zullen er wel ziek van worden.
Tap tap tap
pi_204883650
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2022 18:38 schreef CherryLips het volgende:
O+

Ik heb net weer gras voor ze geplukt. Ze zullen er wel ziek van worden.
Op z'n minst longontsteking of gasbuik. :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_204913333
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2022 19:04 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]
Op z'n minst longontsteking of gasbuik. :')
Goed, drie dagen later werd ik 's ochtends wakker van een gillende cavia. Zodra de dierenarts open ging gebeld, kon meteen terecht en meteen in laten slapen :{ Alle tekenen van een gasbuik. Of het door het gras kwam, geen idee, maar ik gooi het toch maar weg.

Dag, Fietje ;( Ze was net 2,5 ;( Zo'n lief beestje, m'n kleine buikdanseresje, m'n Frietje ;(
Tap tap tap
pi_204920074
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2022 12:42 schreef CherryLips het volgende:

[..]
Goed, drie dagen later werd ik 's ochtends wakker van een gillende cavia. Zodra de dierenarts open ging gebeld, kon meteen terecht en meteen in laten slapen :{ Alle tekenen van een gasbuik. Of het door het gras kwam, geen idee, maar ik gooi het toch maar weg.

Dag, Fietje ;( Ze was net 2,5 ;( Zo'n lief beestje, m'n kleine buikdanseresje, m'n Frietje ;(
Ach nee toch ;(
Das wel heel cru dat ik daar een grapje over heb gemaakt.

Heb je nu nog maar 1 caaf?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_204920185
quote:
15s.gif Op dinsdag 31 mei 2022 08:27 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]
Ach nee toch ;(
Das wel heel cru dat ik daar een grapje over heb gemaakt.

Heb je nu nog maar 1 caaf?
Ja, alleen Muis nog ;( Die is helemaal getraumatiseerd geloof ik. Heel angstig, zit veel op 1 plek, eet met moeite. Heel schrikkerig en schiet soms het hele hok door.
Echt bizar.
Mijn lieve kleine Fietje ;( Ze was zo ontzettend tof en nog zo jong ;(
Tap tap tap
pi_204920213
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2022 08:48 schreef CherryLips het volgende:

[..]
Ja, alleen Muis nog ;( Die is helemaal getraumatiseerd geloof ik. Heel angstig, zit veel op 1 plek, eet met moeite. Heel schrikkerig en schiet soms het hele hok door.
Echt bizar.
Mijn lieve kleine Fietje ;( Ze was zo ontzettend tof en nog zo jong ;(
Ja begrijpelijk, ineens de vreetboei weg en nu haar andere maatje.
Ga je misschien nog een caafje erbij nemen of was dit het einde van het caviatijdperk?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_204920235
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2022 08:53 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]
Ja begrijpelijk, ineens de vreetboei weg en nu haar andere maatje.
Ga je misschien nog een caafje erbij nemen of was dit het einde van het caviatijdperk?
Ik wil haar niet afstaan en ook niet alleen laten zitten zo :') Maar al die opvangen zitten in de uithoeken des lands lijkt het, of ik moet nog een maand wachten tot de castraat erbij kan. Kan ook zo een zeugje in de dierenwinkel halen maar dat vind ik ook niks, en met een castraat klikt het vaak beter.
Ik kijk nog even of ze niets onder de leden heeft, maar dat is lastig te bepalen als ze zich zo gedraagt.
Tap tap tap
pi_204920256
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2022 08:58 schreef CherryLips het volgende:

[..]
Ik wil haar niet afstaan en ook niet alleen laten zitten zo :') Maar al die opvangen zitten in de uithoeken des lands lijkt het, of ik moet nog een maand wachten tot de castraat erbij kan. Kan ook zo een zeugje in de dierenwinkel halen maar dat vind ik ook niks, en met een castraat klikt het vaak beter.
Ik kijk nog even of ze niets onder de leden heeft, maar dat is lastig te bepalen als ze zich zo gedraagt.
Ja, het is en blijft wat lastig.. Zou het zelf ook even aankijken.

Ik heb zelf geen ervaring met ze, maar zij zitten in Wekerom en dat is vrij dicht in de buurt van jouw woonplaats (kwartiertje).

https://www.caviaopvang.eu/Gecastreerde-cavia-s/

Hier hebben ze gecastreerde beertjes die over een week weg mogen.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_204920267
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2022 09:03 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]
Ja, het is en blijft wat lastig.. Zou het zelf ook even aankijken.

Ik heb zelf geen ervaring met ze, maar zij zitten in Wekerom en dat is vrij dicht in de buurt van jouw woonplaats (kwartiertje).

https://www.caviaopvang.eu/Gecastreerde-cavia-s/

Hier hebben ze gecastreerde beertjes die over een week weg mogen.
Ja die had ik gezien, maar er zat geen beertje tussen waar ik dan meteen verliefd op was :@
Tap tap tap
pi_204920281
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2022 09:04 schreef CherryLips het volgende:

[..]
Ja die had ik gezien, maar er zat geen beertje tussen waar ik dan meteen verliefd op was :@
Ja, dat is natuurlijk ook belangrijk :Y
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_204920298
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2022 09:06 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]
Ja, dat is natuurlijk ook belangrijk :Y
Vind dat sowieso lastig vanaf een foto.
Tap tap tap
pi_204920371
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2022 09:08 schreef CherryLips het volgende:

[..]
Vind dat sowieso lastig vanaf een foto.
Is het ook, maar ik heb veel caafs van MP en daar heb je dan alleen een foto
Instant verliefd op die koppies O+
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_204920475
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2022 09:19 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]
Is het ook, maar ik heb veel caafs van MP en daar heb je dan alleen een foto
Instant verliefd op die koppies O+
Ja precies, ik heb mijn caafs allemaal van een foto van een opvang of fokker of pretnestje en het is gewoon heel lastig. Moet meteen verliefd worden op de snoetjes.
Tap tap tap
  zondag 26 juni 2022 @ 13:58:16 #36
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_205153778
Hier eten ze geregeld gras (als ze in de tuin zijn) en als ik het gemaaid heb laat ik het goed drogen en voer ik het daarna pas. Geven jullie vers gras dat het fout gaat?
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_205153983
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2022 13:58 schreef Sjechov het volgende:
Hier eten ze geregeld gras (als ze in de tuin zijn) en als ik het gemaaid heb laat ik het goed drogen en voer ik het daarna pas. Geven jullie vers gras dat het fout gaat?
Ik heb op de oprit gras, wat ik af knip met een schaar en dat geef ik ze direct. Ze doen er dan een paar dagen mee. Ervaring met maaien heb ik niet.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_205154136
Gemaaid gras wordt overal afgeraden. Ik plukte het op veldjes waar honden technisch gezien niet mogen komen.
Tap tap tap
pi_205154322
quote:
1s.gif Op zondag 26 juni 2022 14:47 schreef CherryLips het volgende:
Gemaaid gras wordt overal afgeraden. Ik plukte het op veldjes waar honden technisch gezien niet mogen komen.
Ja, had iets met hitte te maken oid ?

Alleen het hooi wat ik heb is ook gemaaid, heeft het dan met drogen te maken ?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_205154529
quote:
1s.gif Op zondag 26 juni 2022 15:12 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]
Ja, had iets met hitte te maken oid ?

Alleen het hooi wat ik heb is ook gemaaid, heeft het dan met drogen te maken ?
Iets met eiwitten? _O-
Tap tap tap
pi_205154916
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2022 15:51 schreef CherryLips het volgende:

[..]
Iets met eiwitten? _O-
Ja, zoiets :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 27 juni 2022 @ 11:34:05 #42
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_205160467
Ik weet dat je het gewoon zelf kan drogen. Dat doet een boer immers ook. Je moet het gewoon goed laten drogen.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_205165890
Ik lees overal: 5 dagen
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_205169105
Gemaaid gras gaat gisten, daarom mag je dit niet geven.
pi_205177400
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juni 2022 11:15 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Gemaaid gras gaat gisten, daarom mag je dit niet geven.
Ah ja, dat was het.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 30 juni 2022 @ 15:44:02 #46
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_205190426
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2022 07:42 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]
Ah ja, dat was het.
En na goed doordrogen kan het weer wel.
Laat het idd een dag of 6 a 7 goed drogen.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_205423475


Mood atm.. Arizona doet wat ik zou willen
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  vrijdag 22 juli 2022 @ 21:27:46 #48
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_205426563
Geweldige foto!

Gister de anaalzak van Brutus weer schoongemaakt, wat blijft dat toch een smerig klusje. :{w
pi_205427129
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2022 21:27 schreef NijntjesUk het volgende:
Geweldige foto!

Gister de anaalzak van Brutus weer schoongemaakt, wat blijft dat toch een smerig klusje. :{w
Hoe vaak moet je dat doen?
Ik hoefde dat gelukkig bij Yoshi nooit te doen, maar ik heb wel geluk gehad, denk ik ?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_205427852
https://www.zoo-enzo.nl/g(...)xsR-aMEaAomVEALw_wcB

Ik wilde deze halen voor de caafs. Heeft iemand er ervaring mee?
Tap tap tap
  vrijdag 22 juli 2022 @ 23:25:13 #51
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_205427870
Bij Fozzy heb ik het heel zelden hoeven doen, bij Brutus maandelijks ongeveer.
pi_205427918
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2022 23:23 schreef CherryLips het volgende:
https://www.zoo-enzo.nl/g(...)xsR-aMEaAomVEALw_wcB

Ik wilde deze halen voor de caafs. Heeft iemand er ervaring mee?
Nope, ik had koelelementen voor de koelbox en dan een washandje eromheen.
Moet je die koelschijf nog in de diepvries plaatsen of is zoiets klaar voor gebruik?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_205428020
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2022 23:30 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]
Nope, ik had koelelementen voor de koelbox en dan een washandje eromheen.
Moet je die koelschijf nog in de diepvries plaatsen of is zoiets klaar voor gebruik?
Door de natuurlijke eigenschappen van de steen koelt deze af in de schaduw en houdt hij deze koelte lang vast. Je kunt de steen voor extra verkoeling voor gebruik in de koelkast leggen

Kan wel, hoeft niet. In de koelkast dus. Daarom leek het me zo makkelijk.
Tap tap tap
pi_205429527
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2022 23:42 schreef CherryLips het volgende:

[..]
Door de natuurlijke eigenschappen van de steen koelt deze af in de schaduw en houdt hij deze koelte lang vast. Je kunt de steen voor extra verkoeling voor gebruik in de koelkast leggen

Kan wel, hoeft niet. In de koelkast dus. Daarom leek het me zo makkelijk.
Oh dat klinkt zeker handig.
Ik ben bang dat de jeugd het op gaat vreten en de bejaarden (hehe) er niets mee doen.
Of binnen no time onder pissen...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 2 augustus 2022 @ 23:23:57 #55
38849 Notorious_Roy
Doomed since 1889
pi_205534796
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
  donderdag 19 januari 2023 @ 23:03:42 #56
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_207634852
Even een vraag.
Helaas hebben wij vanavond 1 van onze cavia dames in moeten laten slapen ivm een nierprobleem.
Nu heeft onze andere dame (4,5 jr) al een jaar medisch ongemak (vergroot hart, cystes), waarvoor ze beide medicatie krijgt.

We denken nu over …. wat nu?
Ergens denken wij dat onze dame ook niet lang meer loopt … maar het gaat nog prima (door alle medicatie).
Hardop vragen we ons af of het verstandig is er eentje bij te nemen. Kan ze dat aan? Echt energiek is ze ook niet meer.

De optie is dus:
- een oudere erbij, koppelen en hopen. Mogelijk stress?
- een jong erbij. Hyper. Vind ze dat wat?
Wij twijfelen nu ook. Willen we direct weer jaren vast zitten aan cavia’s? Wat zijn de opties?
Ze zit nu alleen. Loopt rond. Eet wat, drinkt wat. Hangt wat. Lijkt het prima te vinden.

Hoe kijken jullie hier tegenaan?
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  Moderator vrijdag 20 januari 2023 @ 07:53:49 #57
155227 crew  Guppy
dus
pi_207636288
Sterkte ;(

Wat een te overwegen optie is, is om een (oudere) cavia uit het asiel te halen. Die kan bij de jouwe blijven, tot ze doodgaat. Daarna mag de asielcavia terug naar het asiel ter adoptie, als je zou willen stoppen met cavia's. De meeste asiels hebben dat soort regelingen, ter voorkoming van eenzaamheid bij de achtergebleven cavia.
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_207636525
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2023 23:03 schreef Sjechov het volgende:
Even een vraag.
Helaas hebben wij vanavond 1 van onze cavia dames in moeten laten slapen ivm een nierprobleem.
Nu heeft onze andere dame (4,5 jr) al een jaar medisch ongemak (vergroot hart, cystes), waarvoor ze beide medicatie krijgt.

We denken nu over …. wat nu?
Ergens denken wij dat onze dame ook niet lang meer loopt … maar het gaat nog prima (door alle medicatie).
Hardop vragen we ons af of het verstandig is er eentje bij te nemen. Kan ze dat aan? Echt energiek is ze ook niet meer.

De optie is dus:
- een oudere erbij, koppelen en hopen. Mogelijk stress?
- een jong erbij. Hyper. Vind ze dat wat?
Wij twijfelen nu ook. Willen we direct weer jaren vast zitten aan cavia’s? Wat zijn de opties?
Ze zit nu alleen. Loopt rond. Eet wat, drinkt wat. Hangt wat. Lijkt het prima te vinden.

Hoe kijken jullie hier tegenaan?
Een leencavia kan een optie zijn inderdaad.

Echter heb ik nu ook mijn oudere oma-caaf (6+) tijdelijk alleen zitten. Ze matcht niet met de drie anderen die al bij elkaar zitten. Dus nu komt er binnenkort een jonkie bij, mocht oma overlijden dan kan de jonge caaf bij de andere drie.

Het blijven lastige overwegingen :Y succes met je beslissing
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  vrijdag 20 januari 2023 @ 17:10:50 #59
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_207642453
Bedankt voor jullie antwoord. Het helpt enorm.

Onze dame heeft goed afscheid kunnen nemen. En huppelt nu rustig door de kooi.
Eet en drinkt en wil onze aandacht.
Wij hebben al contact gehad met een opvang. Echter hebben zij op dit moment niet echt wat beschikbaar wat goed past. Verder zit hier (regio Enschede) weinig wat opvang is en ook cavia's heeft. De meeste zijn gestopt.
Zodoende hebben we nu even besloten het contact warm te houden en het even aan te kijken.
Zolang ze "blij" en "tevreden" oogt. Goed eet en drinkt. Zich blijft melden en niet apathisch gaat doen vinden we het ergens wel prima. Mocht er toch ergens nog een optie opduiken staan we daar voor open.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_207680217
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2023 17:10 schreef Sjechov het volgende:
Bedankt voor jullie antwoord. Het helpt enorm.

Onze dame heeft goed afscheid kunnen nemen. En huppelt nu rustig door de kooi.
Eet en drinkt en wil onze aandacht.
Wij hebben al contact gehad met een opvang. Echter hebben zij op dit moment niet echt wat beschikbaar wat goed past. Verder zit hier (regio Enschede) weinig wat opvang is en ook cavia's heeft. De meeste zijn gestopt.
Zodoende hebben we nu even besloten het contact warm te houden en het even aan te kijken.
Zolang ze "blij" en "tevreden" oogt. Goed eet en drinkt. Zich blijft melden en niet apathisch gaat doen vinden we het ergens wel prima. Mocht er toch ergens nog een optie opduiken staan we daar voor open.
Klinkt als een weloverwogen beslissing :Y Zeker als jullie zelf ook twijfelen over het nog langer aanhouden van cavia's.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_207680222
Blijkbaar kunnen cavia's ook liggend popcornen
Arizona lag in haar zachte mandje te popcornen, moest wel even goed kijken of ze geen aanval had oid, maar mevrouw had het reuze naar haar zin O+
Geen gezicht _O-
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 23 januari 2023 @ 20:19:33 #62
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_207688888
We twijfelen natuurlijk of ze zo niet eenzaam is. Maar … ze eet rustig. Drinkt genoeg. Poept en plast en verbouwd heerlijk haar hok.

Wat zijn de concrete tekenen van eenzaamheid?
Slecht eten, apatisch, etc…
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_207690546
quote:
0s.gif Op maandag 23 januari 2023 20:19 schreef Sjechov het volgende:
We twijfelen natuurlijk of ze zo niet eenzaam is. Maar … ze eet rustig. Drinkt genoeg. Poept en plast en verbouwd heerlijk haar hok.

Wat zijn de concrete tekenen van eenzaamheid?
Slecht eten, apatisch, etc…
En afvallen :Y Wegen is weten.

Azure is hier alleen maar aangekomen en blijft lekker op gewicht.
Elke keer als ik haar uit het hok haal is ze ook lekker warm en op temperatuur.

Af en toen laat ik haar naar de andere caafs kijken, maar dan is het net een boze kat :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_207690570
Toen Muis vorig jaar eventjes alleen zat kwijnde ze helemaal weg. Niet eten, heel snel honderd gram afgevallen. En toen er een kerel bij zat fleurde ze meteen op en vrat ze weer van alles.
Tap tap tap
  dinsdag 24 januari 2023 @ 06:32:13 #65
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_207692188
Wegen hebben we inderdaad ook gedaan.
Lastige is dat ze door alle hobbels en bobbels ook ander gewicht meedraagt.
Elke keer als ze een hormoonspuit gehad heeft valt ze dan ook direct wat af 😂
Maar we gaan haar in de gaten houden.
Wederom bedankt 👍
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_207700706
quote:
1s.gif Op maandag 23 januari 2023 21:53 schreef CherryLips het volgende:
Toen Muis vorig jaar eventjes alleen zat kwijnde ze helemaal weg. Niet eten, heel snel honderd gram afgevallen. En toen er een kerel bij zat fleurde ze meteen op en vrat ze weer van alles.
Durf het bijna niet te vragen, maar hoe gaat het met Muis?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_207700717
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2023 20:36 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]
Durf het bijna niet te vragen, maar hoe gaat het met Muis?
Ze voelt zich beter, ze wil eten maar dat kan ze niet :{ echt heel sneu. Ik had vanmiddag van die gedroogde kruiden gehaald en ze kwam helemaal op het geritsel af, fluitend. Hing weer als vanouds over het plexiglas, maar ze kon het niet eten.
Tap tap tap
pi_207700962
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 januari 2023 20:36 schreef CherryLips het volgende:

[..]
Ze voelt zich beter, ze wil eten maar dat kan ze niet :{ echt heel sneu. Ik had vanmiddag van die gedroogde kruiden gehaald en ze kwam helemaal op het geritsel af, fluitend. Hing weer als vanouds over het plexiglas, maar ze kon het niet eten.
Ach arme... ;(
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_207701019
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2023 20:49 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]
Ach arme... ;(
Ik weet niet of dat ooit nog beter wordt of dat ze nu echt afhankelijk is van het dwangvoer :{ want dan kwijnt ze natuurlijk gewoon weg uiteindelijk.
Tap tap tap
pi_207701033
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 januari 2023 20:52 schreef CherryLips het volgende:

[..]
Ik weet niet of dat ooit nog beter wordt of dat ze nu echt afhankelijk is van het dwangvoer :{ want dan kwijnt ze natuurlijk gewoon weg uiteindelijk.
Euhm ja ik had dat ook voor een jaar met Valencia. :{

Maar met Azure is het gelukkig wel goed gekomen, maar ik heb het idee dat zij nog een atoomaanval zou overleven :') Taai beest.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 30 januari 2023 @ 11:19:50 #71
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_207775565
We houden onze dame goed in de gaten. Ze eet goed. Neemt overal rustig haar tijd voor. Ze is mooi op gewicht (ondanks alle hobbels en bobbels). Ze deed altijd alles al zonder al te veel geluid. We missen wel onze andere dame die juist overal geluid bij had ...
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_207795367
quote:
0s.gif Op maandag 30 januari 2023 11:19 schreef Sjechov het volgende:
We houden onze dame goed in de gaten. Ze eet goed. Neemt overal rustig haar tijd voor. Ze is mooi op gewicht (ondanks alle hobbels en bobbels). Ze deed altijd alles al zonder al te veel geluid. We missen wel onze andere dame die juist overal geluid bij had ...
Dat is het leuke aan cavia's.
Ondanks dat het kleine beestjes zijn, hebben ze een geheel eigen karakter.
Daar zitten luide en geruisloze caafs tussen :P
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 1 februari 2023 @ 13:27:19 #73
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_207804883
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 januari 2023 19:18 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]
Dat is het leuke aan cavia's.
Ondanks dat het kleine beestjes zijn, hebben ze een geheel eigen karakter.
Daar zitten luide en geruisloze caafs tussen :P
Zij is nagenoeg geruisloos. Enige wanneer ze geluid maakt is als ze ergens het niet mee eens is.
Nagels knippen (als het te lang duurt) of als we haar op schoot hebben en ze is het zat. Dan begint ze ook geluid te maken. Voor de rest ziet ze er nu wel happy uit. Gezien haar fysiek lijkt ons de huidige situatie het beste.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  woensdag 1 februari 2023 @ 20:00:10 #74
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_207810069
Die van mij maken zelden geluid, vind ik zo jammer. ;(
  woensdag 1 februari 2023 @ 20:03:03 #75
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_207810141
quote:
0s.gif Op woensdag 1 februari 2023 20:00 schreef NijntjesUk het volgende:
Die van mij maken zelden geluid, vind ik zo jammer. ;(
Onze andere dame deed werkelijk alles met geluid. Het is nu dan ook echt wennen. Zo stil .... Geen geluid als we iets van plastic hebben, de koelkast open doen, koffie zetten of simpelweg de trap afkomen :'(
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  woensdag 1 februari 2023 @ 20:58:05 #76
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_207811378
Het rare is dat als ik een "nieuwe" cavia bij de "oude" zet, de eerste vaak een dag of drie enthousiast fluit bij bijv krakend plastic en er daarna gewoon mee kapt. Alsof de oude zegt:"Doe geen moeite, we krijgen toch wel."

(En dit heb ik al meerdere keren meegemaakt, heel irritant.)

Kan me voorstellen dat het bij jullie dan ineens heel stil is. :{
pi_207812550
Ik heb Azure net weer even bij de kleintjes (zijn inmiddels al 2 jaar en flink uit de kluiten gewassen :') ) maar het blijft niet goed gaan en ze krijgt een flink pak slaag van de dominantste van het stel. Dat is gewoon zielig.

Dus toch maar wachten tot babycaaf arriveert.
Hopelijk gaat dat wel goed.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_207814722
Ik heb nu twee luidruchtige, maar ik heb ook een stel gehad dat je nooit hoorde.
Tap tap tap
pi_207883110
https://nos.nl/artikel/24(...)ia-s-uit-rijtjeshuis

417 cavia's uit 1 huis :o
Wel sneu voor die dierenopvang... gelukkig woont mijn nichtje in Zwolle, dus zij gaat deze week wat langsbrengen (heb even wat geld overgemaakt).
  maandag 6 februari 2023 @ 20:35:17 #80
38849 Notorious_Roy
Doomed since 1889
pi_207885129
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2023 19:19 schreef iamredleader het volgende:
https://nos.nl/artikel/24(...)ia-s-uit-rijtjeshuis

417 cavia's uit 1 huis :o
Wel sneu voor die dierenopvang... gelukkig woont mijn nichtje in Zwolle, dus zij gaat deze week wat langsbrengen (heb even wat geld overgemaakt).
Verschrikkelijk dat dit nog steeds gebeurt ... Zoveel zwanger ook :X
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
pi_207966400
quote:
19s.gif Op maandag 6 februari 2023 20:35 schreef Notorious_Roy het volgende:
Verschrikkelijk dat dit nog steeds gebeurt ... Zoveel zwanger ook :X
Hopelijk loopt het allemaal goed af. Nichtje heeft een hele zwik spullen langsgebracht, deels van onze centjes en deels van haar eigen geld. Onze jongens (14 en bijna 11) dachten even dat ze ook een handjevol caafs voor ons zou meenemen :D maar we hebben er nog 1 en daarna is voorlopig even klaar met caafs in huize iarl...
pi_207966438
Het is dat er eentje in de lappenmand zit hier, anders had ik mogelijk een caaf geadopteerd :')
Tap tap tap
pi_207967195
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 15:50 schreef iamredleader het volgende:

[..]
Hopelijk loopt het allemaal goed af. Nichtje heeft een hele zwik spullen langsgebracht, deels van onze centjes en deels van haar eigen geld. Onze jongens (14 en bijna 11) dachten even dat ze ook een handjevol caafs voor ons zou meenemen :D maar we hebben er nog 1 en daarna is voorlopig even klaar met caafs in huize iarl...
_O-
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 18 maart 2023 @ 16:39:30 #84
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_208436998
Onze dame doet het prima alleen. Wij hebben zodoende haar "alleen" gelaten.
Haar medicatie gaat doen. Is ontspannen. Blijft mooi op gewicht en haar gezwellen groeien lekker mee.
We wachten rustig af hoelang ze het zo volhoud.
Maar zolang ze eet, drinkt, om lekkers vraagt (op haar manier) vinden wij het prima.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  zondag 19 maart 2023 @ 08:26:25 #85
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_208447224
Fijn!

Mijn Brutus is donderdag in de wachtkamer van de dierenarts overleden. We waren maandag ook geweest en hij kreeg antibiotica en pijnstilling voor een luchtweginfectie, maar het heeft niet mogen baten.

Nu wil ik graag een maatje voor het zeugje wat ik nu heb (een dame van ruim 6), maar dat loopt niet zo soepel.

Ik kan een koppelafspraak maken, waarbij ik haar 's ochtends kan brengen en 's middags mogelijk kan halen met een beertje. Maar het is ruim 3 kwartier rijden (enkele reis) en ik moet iemand vragen dat te doen, want heb zelf geen rijbewijs. Het kan zelfs uitlopen op een nacht logeren en dat zie ik helemaal niet zitten.

Toen ik Brutus ging halen, duurde de koppeling wel 10 hele minuten en kon ik met 2 cavia's naar huis.

Ik ben echt bereid om er dingen voor te doen, maar dit vind ik best bizar.
pi_208447637
Dat had ik vorig jaar met Vos ook, bij de opvang in Rijswijk. Ik heb toen gezegd dat ik op een uur rijden woon en niet even heen en weer kan. Uiteindelijk was de koppeling met tien minuten wel geslaagd en kon ik weer gaan.
Tap tap tap
pi_208452176


Mijn nieuwste aanwinst spammen: Camryn (ze is een US Teddy).

Als gezelschap voor de dominante Azure en wonder boven wonder gaat dit echt heel goed.
Hopelijk blijft het goed gaan als deze dame de cavia-pubertijd ingaat :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 19 maart 2023 @ 16:57:00 #88
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_208454366
Wat een schatje, 4EverBlackEyed.

@CherryLips, ik hoop dat het bij mij ook zo gaat lopen.
pi_208456121
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 16:39 schreef Sjechov het volgende:
Onze dame doet het prima alleen. Wij hebben zodoende haar "alleen" gelaten.
Haar medicatie gaat doen. Is ontspannen. Blijft mooi op gewicht en haar gezwellen groeien lekker mee.
We wachten rustig af hoelang ze het zo volhoud.
Maar zolang ze eet, drinkt, om lekkers vraagt (op haar manier) vinden wij het prima.
Ah, goed om te horen dat ze het goed blijft doen. :Y

quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2023 08:26 schreef NijntjesUk het volgende:
Fijn!

Mijn Brutus is donderdag in de wachtkamer van de dierenarts overleden. We waren maandag ook geweest en hij kreeg antibiotica en pijnstilling voor een luchtweginfectie, maar het heeft niet mogen baten.

Nu wil ik graag een maatje voor het zeugje wat ik nu heb (een dame van ruim 6), maar dat loopt niet zo soepel.

Ik kan een koppelafspraak maken, waarbij ik haar 's ochtends kan brengen en 's middags mogelijk kan halen met een beertje. Maar het is ruim 3 kwartier rijden (enkele reis) en ik moet iemand vragen dat te doen, want heb zelf geen rijbewijs. Het kan zelfs uitlopen op een nacht logeren en dat zie ik helemaal niet zitten.

Toen ik Brutus ging halen, duurde de koppeling wel 10 hele minuten en kon ik met 2 cavia's naar huis.

Ik ben echt bereid om er dingen voor te doen, maar dit vind ik best bizar.
Och.. sterkte met het verlies van Brutus ;(

Een nachtje slapen is wel heel extreem :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 20 maart 2023 @ 12:12:37 #90
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_208464096
Heel bijzonder inderdaad. Onze koppeling destijds in Ommen was ook met 10 min wel bekeken.
We laten onze dame nu alleen haar laatste periode in alle rust genieten. Daarna gaan we nog 1 keer voor een duo.

Wat is jullie ervaring met de duo's? Wij hebben altijd dames gehad (in duo). Wat zijn de voors en tegens?
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_208464780
Ik heb eigenlijk altijd een zeugje met een castraat. Minder gedonder :D
Tap tap tap
  maandag 20 maart 2023 @ 15:18:38 #92
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_208466505
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2023 13:01 schreef CherryLips het volgende:
Ik heb eigenlijk altijd een zeugje met een castraat. Minder gedonder :D
Ah ok. Alleen hier in de regio gaan de dierenartsen mannetjes niet "zomaar" castreren.
Maar hoe zit het met 2 mannetjes bij elkaar, wel 2 broertjes?
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  maandag 20 maart 2023 @ 19:54:07 #93
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_208470840
Beter een beertje met een babybeertje, dat gaat vaak beter dan 2 broertjes (gaat in de puberteit soms mis).

Ik heb 2 dames gehad en nu 1 dame en 1 gecastreerde heer. Ging allebei prima.

Heb nu akkoord dat het beertje hier mag komen, maar dat ze voor de koppeling echt een paar uur (!!) moeten blijven. Ze waren niet onder de indruk van mijn reistijd.
En anders mogen ze ook een paar nachtjes logeren. Nou dat zeker niet. Mijn dame is 3x per dag verse groenten gewend. ;)

Het voelt bijna als ontmoedigingsbeleid op deze manier.
  Moderator maandag 20 maart 2023 @ 20:42:57 #94
155227 crew  Guppy
dus
pi_208471844
Ik snap dat asiels en opvangen kritisch zijn, maar sommigen kunnen ook wel overdrijven hoor... :{
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_208474814
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2023 12:12 schreef Sjechov het volgende:
Heel bijzonder inderdaad. Onze koppeling destijds in Ommen was ook met 10 min wel bekeken.
We laten onze dame nu alleen haar laatste periode in alle rust genieten. Daarna gaan we nog 1 keer voor een duo.

Wat is jullie ervaring met de duo's? Wij hebben altijd dames gehad (in duo). Wat zijn de voors en tegens?
Voornamelijk alleen maar dames.
De kudde die ik nu heb piest elkaar onder, maar was ook elkaars ogen, dus het gaat eigenlijk best goed.

Ik heb ook ooit een kudde gehad met een castraat, maar die was zo ontzettend lui en gedroeg zich ook niet als een beertje, maar dat ging ook prima.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_208474815
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2023 15:18 schreef Sjechov het volgende:

[..]
Ah ok. Alleen hier in de regio gaan de dierenartsen mannetjes niet "zomaar" castreren.
Maar hoe zit het met 2 mannetjes bij elkaar, wel 2 broertjes?
Kan goed gaan, maar voor beertjes heb je wel goed de ruimte nodig, heb ik het idee.
Maar nog dan zeugen.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_208474818
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2023 19:54 schreef NijntjesUk het volgende:
Beter een beertje met een babybeertje, dat gaat vaak beter dan 2 broertjes (gaat in de puberteit soms mis).

Ik heb 2 dames gehad en nu 1 dame en 1 gecastreerde heer. Ging allebei prima.

Heb nu akkoord dat het beertje hier mag komen, maar dat ze voor de koppeling echt een paar uur (!!) moeten blijven. Ze waren niet onder de indruk van mijn reistijd.
En anders mogen ze ook een paar nachtjes logeren. Nou dat zeker niet. Mijn dame is 3x per dag verse groenten gewend. ;)

Het voelt bijna als ontmoedigingsbeleid op deze manier.
Wat streng en onflexibel :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 26 maart 2023 @ 22:03:03 #98
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_208549408
Onze dame voelt het altijd aan als er een logeerpartij aan komt.
Dagen ervoor doet ze al moeilijk met haar medicatie. Nu dus ook bij “opa & oma”.
De tijd dat wij ons daar druk over maakte ligt al achter ons.
Volgens onze DA in Dalfsen leeft ze al ruimschoots in blessuretijd.
Als ze het verder maar goed heeft (ze eet, poept, bedelt, is actief) ….
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_208557917
Bijzonder dat ze dit zo aanvoelen
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_208558008


Deze zwabber woont hier nu ook. Ik heb haar iets bijgepunt want het haar was écht heel lang. Ze heeft wel schitterende pijpenkrullen, daarom heb ik haar niet helemaal gekortwiekt. Ze is naar schatting zo'n twee jaar oud maar echt heel klein.
Tap tap tap
pi_208558846
Pluizenbol O+
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_208559934
Nu nog een naam bedenken.
Tap tap tap
pi_208560081
Chewie!
pi_208560126
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 20:40 schreef iamredleader het volgende:
Chewie!
:D best wel een leuke
Tap tap tap
  dinsdag 28 maart 2023 @ 23:52:17 #105
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_208574205
De koppelafspraak ging niet door, want ik merkte vrijdagavond een afwijkende ademhaling op bij mijn dame. Meteen gestart met antibiotica,

Vanavond had ik haar bij me, terwijl ze in haar slaaphuisje (fleece) lag. Ik had een voorgevoel en heb haar bij me gehouden. Op een bepaald moment klom ze eruit en ging op m'n borst liggen. Haar ademhaling ging steeds trager en ze viel om. Na circa 15 min is ze redelijk rustig overleden.
Morgen breng ik haar naar de dierenarts.

Ben heel verdrietig, maar het is goed zo. Voor haar was dit het beste en haar is de stressvolle reis naar de dierenarts bespaard gebleven.

Morgen maak ik de bak schoon en dan ben ik voor het eerst in 18 jaar cavialoos. :'(
pi_208575361
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 23:52 schreef NijntjesUk het volgende:
De koppelafspraak ging niet door, want ik merkte vrijdagavond een afwijkende ademhaling op bij mijn dame. Meteen gestart met antibiotica,

Vanavond had ik haar bij me, terwijl ze in haar slaaphuisje (fleece) lag. Ik had een voorgevoel en heb haar bij me gehouden. Op een bepaald moment klom ze eruit en ging op m'n borst liggen. Haar ademhaling ging steeds trager en ze viel om. Na circa 15 min is ze redelijk rustig overleden.
Morgen breng ik haar naar de dierenarts.

Ben heel verdrietig, maar het is goed zo. Voor haar was dit het beste en haar is de stressvolle reis naar de dierenarts bespaard gebleven.

Morgen maak ik de bak schoon en dan ben ik voor het eerst in 18 jaar cavialoos. :'(
Sterkte met het verlies, lijkt me echt heel raar om cavialoos te zijn

Neem je op een later moment nog cavia's erbij of laat je het zo? :)
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 29 maart 2023 @ 09:55:45 #107
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_208576203
Ik zit nu al op ikzoekbaas.nl te kijken. :X
pi_208576215
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2023 23:52 schreef NijntjesUk het volgende:
De koppelafspraak ging niet door, want ik merkte vrijdagavond een afwijkende ademhaling op bij mijn dame. Meteen gestart met antibiotica,

Vanavond had ik haar bij me, terwijl ze in haar slaaphuisje (fleece) lag. Ik had een voorgevoel en heb haar bij me gehouden. Op een bepaald moment klom ze eruit en ging op m'n borst liggen. Haar ademhaling ging steeds trager en ze viel om. Na circa 15 min is ze redelijk rustig overleden.
Morgen breng ik haar naar de dierenarts.

Ben heel verdrietig, maar het is goed zo. Voor haar was dit het beste en haar is de stressvolle reis naar de dierenarts bespaard gebleven.

Morgen maak ik de bak schoon en dan ben ik voor het eerst in 18 jaar cavialoos. :'(
Ach ;( Is dan snel gegaan.
Tap tap tap
pi_208576235
quote:
0s.gif Op woensdag 29 maart 2023 09:55 schreef NijntjesUk het volgende:
Ik zit nu al op ikzoekbaas.nl te kijken. :X
_O-
(Bij Kuufke zag ik dit weekend ook allemaal schatjes, ik kon niet kiezen)
Tap tap tap
  woensdag 29 maart 2023 @ 10:44:09 #110
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_208576951
Mja Kuufke is wel heel ver uit de richting. Ik ga maar niet kijken, voor ik t weet, ben ik verkocht.
pi_208577369
quote:
0s.gif Op woensdag 29 maart 2023 10:44 schreef NijntjesUk het volgende:
Mja Kuufke is wel heel ver uit de richting. Ik ga maar niet kijken, voor ik t weet, ben ik verkocht.
Voor mij was het ook bijna twee uur enkele reis :X Had maar bammetjes meegenomen :')
Tap tap tap
  woensdag 29 maart 2023 @ 12:56:45 #112
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_208578837
:o
Ik ga maar even op m'n handen zitten...
  zondag 2 april 2023 @ 13:47:43 #113
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_208629635
Na nog meer gedoe met hetzelfde asiel waar ik voor een koppelafspraak naartoe zou gaan, maar nu voor een al bestaand koppel naartoe zou gaan, wilde ik eerst de handdoek in de ring gooien.

Via via kwam ik uit bij een kleinschalige opvang uit en zitten er nu 2 zusjes van circa 8 mnd hier een beetje boos te zijn zodra ik me dichtbij het verblijf laat zien. O+
pi_208646603
Boze caviazusjes _O-
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 9 april 2023 @ 16:16:58 #115
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_208716059
quote:
0s.gif Op zondag 2 april 2023 13:47 schreef NijntjesUk het volgende:
Na nog meer gedoe met hetzelfde asiel waar ik voor een koppelafspraak naartoe zou gaan, maar nu voor een al bestaand koppel naartoe zou gaan, wilde ik eerst de handdoek in de ring gooien.

Via via kwam ik uit bij een kleinschalige opvang uit en zitten er nu 2 zusjes van circa 8 mnd hier een beetje boos te zijn zodra ik me dichtbij het verblijf laat zien. O+
Toch een soort van “happy end”.
Wij kijken elk moment met spanning bij ons in de kooi.
Volgens de DA zou ze er allang niet meer zijn, maar … still going strong.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_208729942
Weer lekker wat vers gras geplukt voor de caafs.
Ze smullen ervan
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 11 april 2023 @ 09:31:10 #117
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_208734099
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2023 16:16 schreef Sjechov het volgende:

[..]
Toch een soort van “happy end”.
Wij kijken elk moment met spanning bij ons in de kooi.
Volgens de DA zou ze er allang niet meer zijn, maar … still going strong.
Dat herken ik wel, dat het eerste wat je dan denkt:"Doet hij/zij het nog?" ;)

Gaat ondertussen een stuk beter. Met verse groente laten ze zich goed paaien. Alleen de hond is nog behoorlijk eng,terwijl hij hen alleen maar heel leuk (en hun keutels heel lekker) vindt. *O*
  zondag 16 april 2023 @ 20:27:54 #118
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_208795358
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2023 09:31 schreef NijntjesUk het volgende:

[..]
Dat herken ik wel, dat het eerste wat je dan denkt:"Doet hij/zij het nog?" ;)

Gaat ondertussen een stuk beter. Met verse groente laten ze zich goed paaien. Alleen de hond is nog behoorlijk eng,terwijl hij hen alleen maar heel leuk (en hun keutels heel lekker) vindt. *O*
Hoe fijn! Hopelijk wennen ze snel aan elkaar.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_208804940
Tap tap tap
pi_208805572
quote:
Die gekrulde snorhaartjes :D
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 17 april 2023 @ 21:32:40 #121
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_208806853
quote:
O+
  donderdag 20 april 2023 @ 17:00:05 #122
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_208838933
quote:
Heerlijk!

Hier werden we gister verrast, onze (onder de cystes en andere ellende zittende) Lien begon in ene om eten te schreeuwen. Dat was echt lang geleden. Heb mijn vrouw nog nooit zo snel van de bank zien vliegen om haar iets (extra's) te geven. We kregen er bijna schrik van :@
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_208839169
Nou, hier zijn we met onze bejaarde Azure naar de dierenarts geweest.
Blaassteen van een vingertopje groot. :{
Vastgesteld door een echo en rontgenfoto's.
Prognose is onzeker en er is nu extra expertise gevraagd aan ene andere dierenartsenpraktijk.

En dan denk je: aan de andere kant van de wereld is het bar gesteld met de gezondheidszorg voor mensen en dan kan het wel voor een cavia :') Maar goed.. blij dat het bestaat.

Verder geen medicijntjes mee, maar we waren bijna 2 uur zoet.
Wel het idee dat ze serieus met de cavia omgingen en dat ze de tijd voor ons namen _O_
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_208839714
Bij welke dierenarts was je nu geweest?
Tap tap tap
pi_208840615
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 18:31 schreef CherryLips het volgende:
Bij welke dierenarts was je nu geweest?
Niet eentje van de heilige lijst, dus stenig mij maar :')

Maar de diagnose is exact dezelfde als die van Eva: 1 nier die niet goed is en blaasgruis (wat dus nu een steen van bijna 1 cm is)

En de röntgenfoto was gratis :P

Momenteel geen medicatie mee en gewoon doorgaan met paracetamol, totdat er terugkoppeling is van de andere praktijk. Dat is wel Wilhelminapark, dus ik ben benieuwd :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_208840637
En bij terugkomst van de dierenarts was er eentje aan het waken. :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 20 april 2023 @ 23:02:59 #127
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_208845538
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 17:30 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Nou, hier zijn we met onze bejaarde Azure naar de dierenarts geweest.
Blaassteen van een vingertopje groot. :{
Vastgesteld door een echo en rontgenfoto's.
Prognose is onzeker en er is nu extra expertise gevraagd aan ene andere dierenartsenpraktijk.

En dan denk je: aan de andere kant van de wereld is het bar gesteld met de gezondheidszorg voor mensen en dan kan het wel voor een cavia :') Maar goed.. blij dat het bestaat.

Verder geen medicijntjes mee, maar we waren bijna 2 uur zoet.
Wel het idee dat ze serieus met de cavia omgingen en dat ze de tijd voor ons namen _O_
Aww, wat naar. Lastig ook omdat de cavia bejaard is.
pi_208845767
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 19:31 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
En bij terugkomst van de dierenarts was er eentje aan het waken. :{
Beetje voorbarig wel.
Tap tap tap
pi_208848170
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 23:02 schreef NijntjesUk het volgende:

[..]
Aww, wat naar. Lastig ook omdat de cavia bejaard is.
Dé cavia-expert in Dalfsen durfde een operatie niet aan.
En het zou dan een operatie via de buik worden.
Ik moet hier nog even goed over nadenken. :{

quote:
1s.gif Op donderdag 20 april 2023 23:11 schreef CherryLips het volgende:

[..]
Beetje voorbarig wel.
_O-
Vond ik ook wel.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_208850879
De kogel is helaas door de kerk en we laten Azure inslapen.
De steen kan alleen door een buikoperatie verwijderd worden en is minimaal 500 euro.
Nu is de prognose ook nog eens onzeker, dus het kan dat er zo weer een steen is gevormd.
Eva durfde de operatie niet aan, dus dan zal ik de operatie zeker niet bij een ander uit laten voeren.

Eind van de middag staat een afspraak gepland om haar in te laten slapen, omdat ik niet wil dat ze het hele weekend pijn zal hebben ;(
Het is wel verdrietig, maar aan de andere kant zal ze niet meer lijden.

Dag zwart caafje, hopelijk mag je je bij Marshmellow voegen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_208853460
Ach gos ;( Heel veel sterkte ;( :*
Tap tap tap
  zaterdag 22 april 2023 @ 07:19:01 #132
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_208859494
Begrijpelijk, maar heel verdrietig. Veel sterkte.
  zondag 23 april 2023 @ 14:04:52 #133
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_208873343
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2023 12:46 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
De kogel is helaas door de kerk en we laten Azure inslapen.
De steen kan alleen door een buikoperatie verwijderd worden en is minimaal 500 euro.
Nu is de prognose ook nog eens onzeker, dus het kan dat er zo weer een steen is gevormd.
Eva durfde de operatie niet aan, dus dan zal ik de operatie zeker niet bij een ander uit laten voeren.

Eind van de middag staat een afspraak gepland om haar in te laten slapen, omdat ik niet wil dat ze het hele weekend pijn zal hebben ;(
Het is wel verdrietig, maar aan de andere kant zal ze niet meer lijden.

Dag zwart caafje, hopelijk mag je je bij Marshmellow voegen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Sterkte!

Ik ben er bang voor dat dit bij ons ook steeds dichterbij komt.
Onze dame eet en drinkt weliswaar goed, maar wordt in sneltrein vaart kaal (hormonaal door de cystes).
Zolang het zo gaat is het prima, maar op het moment dat ze stopt met eten en drinken dan is het ook klaar.
Bijna 5 jr ......
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_208876069
quote:
0s.gif Op zondag 23 april 2023 14:04 schreef Sjechov het volgende:

[..]
Sterkte!

Ik ben er bang voor dat dit bij ons ook steeds dichterbij komt.
Onze dame eet en drinkt weliswaar goed, maar wordt in sneltrein vaart kaal (hormonaal door de cystes).
Zolang het zo gaat is het prima, maar op het moment dat ze stopt met eten en drinken dan is het ook klaar.
Bijna 5 jr ......
Ja precies, ik ben wel klaar met die lange medische trajecten met cavia's.
Waarbij wel het leven, maar niet de kwaliteit van leven verlengd wordt.

Uiteraard wel even kijken naar leeftijd en de kwaal..

Hopelijk eet en drinkt jullie dame nog voor een lange tijd goed. :Y
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 25 april 2023 @ 08:29:56 #135
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_208894365
quote:
0s.gif Op zondag 23 april 2023 16:31 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]
Ja precies, ik ben wel klaar met die lange medische trajecten met cavia's.
Waarbij wel het leven, maar niet de kwaliteit van leven verlengd wordt.

Uiteraard wel even kijken naar leeftijd en de kwaal..

Hopelijk eet en drinkt jullie dame nog voor een lange tijd goed. :Y
Dat vinden wij ook het belangrijkste. Ze ligt nu heerlijk in haar kussentje. Ze eet, drinkt, piept tegenwoordig 😳. Ongelofelijk.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_208948887
Wij hebben weer uitbreiding. *O* *O* *O*
Via de fokker van Camryn hebben we nu de moeder van Camryn een zwart - witte US teddy en een klein zilver Agouti dametje (net 2 maandjes ouder dan Camryn) erbij.

Dus de totale eindstand staat weer op 6 cavia's :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_208958241


Dit zijn Juna en Ylvi en volgens mij kunnen ze het goed met elkaar vinden.
Dat is de foknaam en ik vind het wel prima zo.

Ylvi heeft ook zo'n band om haar lijfje heen lopen en dat vind ik grappig
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 6 mei 2023 @ 19:09:17 #138
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_209032111
quote:
7s.gif Op zondag 30 april 2023 19:54 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
[ afbeelding ]

Dit zijn Juna en Ylvi en volgens mij kunnen ze het goed met elkaar vinden.
Dat is de foknaam en ik vind het wel prima zo.

Ylvi heeft ook zo'n band om haar lijfje heen lopen en dat vind ik grappig
Prachtige beestjes!

Wij staan op het punt hier een besluit tot euthanasie te nemen voor onze dame.
We zien dat ze het steeds moeilijker lijkt te krijgen. Valt langzaam wat af en wordt minder bewegelijk.
Gelukkig hebben we met de DA de afspraak dat als wij vinden dat het voor haar niet goed meer is, dat we met haar mogen komen.

note:
Even voor de mensen die het gemist hebben. Ze heeft al 1,5 jr iets met haar hart (medicatie voor) en daarnaast cystes op de eierstokken (frequent hormoonspuiten voor gehad). Helaas zijn die nu verandert in bijzondere gezwellen, waar gezien haar leeftijd (bijna 5) veilig niet veel meer aan kan gebeuren (zei Eva Stoffels). Door het feit dat je het aan ziet komen, hebben we er veel meer vrede mee als dat het acuut gebeurt.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_209035407
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2023 19:09 schreef Sjechov het volgende:

[..]
Prachtige beestjes!

Wij staan op het punt hier een besluit tot euthanasie te nemen voor onze dame.
We zien dat ze het steeds moeilijker lijkt te krijgen. Valt langzaam wat af en wordt minder bewegelijk.
Gelukkig hebben we met de DA de afspraak dat als wij vinden dat het voor haar niet goed meer is, dat we met haar mogen komen.

note:
Even voor de mensen die het gemist hebben. Ze heeft al 1,5 jr iets met haar hart (medicatie voor) en daarnaast cystes op de eierstokken (frequent hormoonspuiten voor gehad). Helaas zijn die nu verandert in bijzondere gezwellen, waar gezien haar leeftijd (bijna 5) veilig niet veel meer aan kan gebeuren (zei Eva Stoffels). Door het feit dat je het aan ziet komen, hebben we er veel meer vrede mee als dat het acuut gebeurt.
Dank je :)

Ach nee toch.. het zat er wel aan te komen, maar helaas :{
Ik weet zeker dat ze een heel goed leven heeft gehad bij jullie :Y
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 7 mei 2023 @ 17:39:14 #140
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_209047182
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2023 22:04 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]
Dank je :)

Ach nee toch.. het zat er wel aan te komen, maar helaas :{
Ik weet zeker dat ze een heel goed leven heeft gehad bij jullie :Y
Ze is bijna 5. We bekijken het nu dag voor dag. Gelukkig heeft de DA gezegd dat we altijd mogen komen. Toch wel fijn. Maarja, we hebben ze de afgelopen tijd ook flink gesponsord :')
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  maandag 8 mei 2023 @ 20:10:13 #141
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_209063167
Het is gebeurd. De kooi is leeg. Dat is heel lang geleden :'(
Weet iemand hoe nu bij Flappus is?
We willen op zich nog 1 keer een duo zeugjes.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_209064357
quote:
0s.gif Op maandag 8 mei 2023 20:10 schreef Sjechov het volgende:
Het is gebeurd. De kooi is leeg. Dat is heel lang geleden :'(
Weet iemand hoe nu bij Flappus is?
We willen op zich nog 1 keer een duo zeugjes.
Gek he, zo'n leeg hok...

Volgens mij zijn ze heel blij als je er 2 adopteert, ik las dat er 250 babycaafjes geboren zijn :o Helaas niet allemaal gezond of levend, maar echt een enorm aantal. Wel leuk dat jullie interesse hebben in een koppel zeugjes :Y
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 8 mei 2023 @ 21:49:23 #143
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_209064737
Sterkte Sjechov, ik vond het vreselijk dat lege hok.

Wat Flappus betreft, geen idee.
  dinsdag 9 mei 2023 @ 17:23:28 #144
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_209073679
quote:
0s.gif Op maandag 8 mei 2023 21:29 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]
Gek he, zo'n leeg hok...

Volgens mij zijn ze heel blij als je er 2 adopteert, ik las dat er 250 babycaafjes geboren zijn :o Helaas niet allemaal gezond of levend, maar echt een enorm aantal. Wel leuk dat jullie interesse hebben in een koppel zeugjes :Y
Dank. Ik heb contact gehad met Flappus. Die hadden serieus niets meer. :?
Een paar beertje werd aangegeven, maar dat was het dan wel. Ongelofelijk, echt.
We gaan dus nu maar verder zoeken. Maar ik ben er al achter dat zeugjes lastig wordt.

quote:
0s.gif Op maandag 8 mei 2023 21:49 schreef NijntjesUk het volgende:
Sterkte Sjechov, ik vond het vreselijk dat lege hok.

Wat Flappus betreft, geen idee.
Dank. Het is echt bijzonder. Hok staat nu buiten (we maken hem extra goed schoon), maar de plek waar hij stond (toch 1 meter 60 lang) is nu leeg. Heel apart.

Heeft 1 van jullie ervaring met 2 beertjes bij elkaar?
Hoe kunnen we het gedrag inschatten, verschil tussen een berenkoppel en zeugjeskoppel?
Wij hebben echt alleen maar ervaring met zeugjes.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_209074277
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 mei 2023 17:23 schreef Sjechov het volgende:

[..]
Dank. Ik heb contact gehad met Flappus. Die hadden serieus niets meer. :?
Een paar beertje werd aangegeven, maar dat was het dan wel. Ongelofelijk, echt.
We gaan dus nu maar verder zoeken. Maar ik ben er al achter dat zeugjes lastig wordt.
[..]
Dank. Het is echt bijzonder. Hok staat nu buiten (we maken hem extra goed schoon), maar de plek waar hij stond (toch 1 meter 60 lang) is nu leeg. Heel apart.

Heeft 1 van jullie ervaring met 2 beertjes bij elkaar?
Hoe kunnen we het gedrag inschatten, verschil tussen een berenkoppel en zeugjeskoppel?
Wij hebben echt alleen maar ervaring met zeugjes.
Oh, dat verbaast me echt :o Wel fijn dat ze kennelijk heel veel caafjes hebben geplaatst.

Ik heb zelf geen ervaring met 2 beertjes bij elkaar.
Alleen een castraat met zeugjes en dat was het wel :P

Voor beertjes heb je blijkbaar wel goed de ruimte nodig.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 9 mei 2023 @ 22:55:18 #146
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_209082304
Volgens Beestenplein gaat dat prima, zolang het een volwassen en babybeertje betreft. Zij hebben waarschijnlijk ook genoeg caafjes zitten (caviaplein/beestenplein).
Nadeel: ze hebben ook supergoede kruiden(mixen), dus dat is slecht voor je portemonnee. ;) :P
  woensdag 10 mei 2023 @ 08:43:19 #147
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_209085743
Dank voor de info!
Wij zijn tegen 2 schattige teddy cavia’s gelopen. Ze zijn van 2 april en sinds gisteravond bij ons.
Het enige … ze hebben nog niets gegeten en tonen weinig interesse (vooral bang denk ik)
Hebben jullie tips? Hoelang mag en kan dit duren?
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_209085944
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2023 08:43 schreef Sjechov het volgende:
Dank voor de info!
Wij zijn tegen 2 schattige teddy cavia’s gelopen. Ze zijn van 2 april en sinds gisteravond bij ons.
Het enige … ze hebben nog niets gegeten en tonen weinig interesse (vooral bang denk ik)
Hebben jullie tips? Hoelang mag en kan dit duren?
Eten ze ook stiekem niks? Ze kunnen heel sneaky zijn, dus dat ze 's nachts wel gaan eten en overdag als je even de kamer uit bent. Madelief is zo'n sneaky eter nog steeds.
Tap tap tap
  woensdag 10 mei 2023 @ 09:09:58 #149
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_209086020
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2023 08:43 schreef Sjechov het volgende:
Dank voor de info!
Wij zijn tegen 2 schattige teddy cavia’s gelopen. Ze zijn van 2 april en sinds gisteravond bij ons.
Het enige … ze hebben nog niets gegeten en tonen weinig interesse (vooral bang denk ik)
Hebben jullie tips? Hoelang mag en kan dit duren?
Ik zou dat heel spannend vinden, maar kunnen idd misschien stiekeme eters zijn?
En anders proberen met een stukje komkommer of andijvie? (Dat zijn hier altijd succesnummers)
  woensdag 10 mei 2023 @ 09:35:16 #150
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_209086298
quote:
1s.gif Op woensdag 10 mei 2023 09:03 schreef CherryLips het volgende:

[..]
Eten ze ook stiekem niks? Ze kunnen heel sneaky zijn, dus dat ze 's nachts wel gaan eten en overdag als je even de kamer uit bent. Madelief is zo'n sneaky eter nog steeds.
Qua groente zeker niet. Dat lag er allemaal nog net zo. Brokjes zou natuurlijk kunnen. Voor de rest zitten ze zo stil mogelijk ergens achter.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  woensdag 10 mei 2023 @ 09:39:47 #151
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_209086347
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2023 09:09 schreef NijntjesUk het volgende:

[..]
Ik zou dat heel spannend vinden, maar kunnen idd misschien stiekeme eters zijn?
En anders proberen met een stukje komkommer of andijvie? (Dat zijn hier altijd succesnummers)
Je wil niet weten (hoe spannend wij dit vinden). Dit is voor ons echt het eerste setje jongen. We hadden altijd 1 oude waar een jong bij kwam. Kortom, nieuwe situatie ook voor ons.
Volgens de vrouw waar we ze vandaan hebben kan het wel 2 dagen duren, maar dat is voor ons de max. Als ze morgen niets gegeten hebben gaan ze morgenavond terug.
In de kooi ligt: sla, wortel, komkommer, hooi.

Overal op internet lees je weer wat anders. Na 6 uur eten, binnen 72 uur eten … lastig.
Ook over leeftijd / gewicht zijn er verschillen. Het zijn zusjes van 2 april, maar verschillen in grote (295 / 245 gram), waar de kleinste wel het drukste is. Grootste vinden wij apathischer (schrik heel groot)?
Veel geluiden (zo niet alle) zijn nieuw en dat zonder volwassen cavia. Wij vragen ons nu (hoe leuk dit ook is) hoe verstandig het allemaal was.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_209086649
Ik heb mijn caafs ook weleens ter logeren bij mijn ouders gebracht dat ze amper wat aten van de stress :') Dat ze steeds verlepte groente uit de kooi konden halen want ze keken er niet naar om. Na vier dagen kwamen ze weer bij mij en begonnen ze te bunkeren.
Tap tap tap
pi_209086696
Ik vind ze wel licht hoor, meestal mogen ze pas weg bij 300 gram en dan zouden ze zo'n vier weken oud zijn dacht ik. Zegt ook niet altijd alles, want zowel Knofje, Muis als Fietje zaten met vijf weken nog niet op de 300 gram, maar hebben dat snel ingehaald.
Het is al een tijdje geleden dat ik twee jonkies had, maar dat duurde volgens mij ook eventjes. Madelief heb ik nu vijf weken en die zie ik nog steeds amper, maar ze eet wel. Dan leg ik groente in het hok en denk ik 'Moet zij niks? Waarom eet ze niet? OMG EVA STOFFELS IS GESLOTEN DOE ME DIT NIET AAN' en dan kijk ik in het huisje en heeft ze heel stiekem toch groente gepakt terwijl ik bij de kooi sta.
Tap tap tap
  woensdag 10 mei 2023 @ 14:38:29 #154
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_209089979
Anders de brokjes even wat weken met lauw water, dan komt de geur goed vrij.
Toen ik twee jonkies tegelijk had, heeft het ook wel even geduurd voor ze gingen eten, maar niet meer dan 24 uur.
Ik vind ze ook wel licht.
pi_209093112
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2023 08:43 schreef Sjechov het volgende:
Dank voor de info!
Wij zijn tegen 2 schattige teddy cavia’s gelopen. Ze zijn van 2 april en sinds gisteravond bij ons.
Het enige … ze hebben nog niets gegeten en tonen weinig interesse (vooral bang denk ik)
Hebben jullie tips? Hoelang mag en kan dit duren?
Ahwwwww Teddy's O+

Wegen is weten :P Als ze afvallen is het niet goed en je kan ze gelijk hanteren en tam maken.

Je moet je voorstellen dat deze caafbaby's best in shock zijn, zo zonder mama en hun vertrouwde omgeving.
Ik zou het een weekje aankijken en persoonlijk zou ik 3 daagjes wat kort vinden, maar dat is uiteraard een persoonlijke keuze.

Ik had geluk dat met de twee nieuwe zeugjes die ik nu heb, dat Camryn al redelijk tam was (maar die was al tam en mensgericht toen ze een kleine frummel was en hier aankwam). De rest kon toen zien dat mensen helemaal niet eng zijn, maar dat voordeel heb je nu niet.

Maar inderdaad wat hier al gezegd wordt; caafs kunnen stiekeme eters zijn en ik denk dat je nu een stel bange poepers hebt getroffen :P
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 10 mei 2023 @ 21:39:33 #156
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_209095328
Gelukkig! Ze eten!
Overal zitten se blij, wij zijn blij!
Dank voor jullie hulp / meedenken!

Nog een vraag. Geven jullie vit C en vanaf wanneer?
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_209095926
Mooi!
Ik probeer wel vitamine C te geven. Eerst gaf ik een heel pilletje per dag maar dat schijnt nu weer te veel te zijn dus ik geef nu een halfje elke dag, al houden veel mensen nu om de dag een pilletje aan.
Ik geef die van Roter met suiker van 70mg.
Tap tap tap
  woensdag 10 mei 2023 @ 22:20:27 #158
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_209096015
@Sjechov, wat fijn! *O*

Serieus, waarom is het nu weer teveel?

Ik geef de mijne wel een pilletje, vanaf de 2e week dat ik ze heb (moest ze nog halen).
Alle vorigen op één na bliefden ze niet. Nu nog iedere dag, maar dat kan dus nog veranderen.
Ik geef ze elke week wat vitamine D druppels.
pi_209096031
Ja weet ik het. Alles verandert steeds.
Tap tap tap
  woensdag 10 mei 2023 @ 22:22:18 #160
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_209096049
quote:
1s.gif Op woensdag 10 mei 2023 22:21 schreef CherryLips het volgende:
Ja weet ik het. Alles verandert steeds.
Zal er weleens induiken. :{
  donderdag 11 mei 2023 @ 06:43:00 #161
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_209097600
De vrouw waar ik ze ophaalde begon bij 6 mnd, maar wasrom wist ze eigenlijk niet zo goed.
Dank weer.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  donderdag 11 mei 2023 @ 07:10:13 #162
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_209097728
Oh zo. :N
De mijne waren 9 mnd toen ik ze ophaalde, meteen gestart.
pi_209098181
Die hele kleintjes gaf ik een kwart pilletje.
Tap tap tap
pi_209098379
Gister de nageltjes van Madelief geknipt (en haar kapsel). Beweegt ze net wanneer ik een nageltje wil knippen. Wat een bloedbad. Caaf overstuur. Maar die nagel hoeft de rest van d'r leven niet meer geknipt te worden geloof ik.
Tap tap tap
pi_209108174
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2023 21:39 schreef Sjechov het volgende:
Gelukkig! Ze eten!
Overal zitten se blij, wij zijn blij!
Dank voor jullie hulp / meedenken!

Nog een vraag. Geven jullie vit C en vanaf wanneer?
Ja, ik geef Roter met suiker en gelijk vanaf de eerste dag
Had het geluk dat Camryn harstikke tam was en alles moest wat de andere caaf ook kreeg.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_209108357
quote:
1s.gif Op woensdag 10 mei 2023 22:21 schreef CherryLips het volgende:
Ja weet ik het. Alles verandert steeds.
Ik lees dat ze nu om de dag krachtvoer mogen. :')

Dat ga ik mooi niet doen...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_209108734
quote:
9s.gif Op donderdag 11 mei 2023 21:13 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]
Ik lees dat ze nu om de dag krachtvoer mogen. :')

Dat ga ik mooi niet doen...
50gr per dag hebben ze het over, dat vreten die van mij echt niet aan brokken.
Tap tap tap
pi_209108786
quote:
0s.gif Op donderdag 11 mei 2023 21:22 schreef CherryLips het volgende:

[..]
50gr per dag hebben ze het over, dat vreten die van mij echt niet aan brokken.
Ze hebben nu wel elke keer het bakje leeg en dat was voorheen niet.
Denk dat ze het voer nu wat lekkerder vinden.
Ik ga het voer niet afwegen, ik voer wel op het oog..
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_209108853
quote:
0s.gif Op donderdag 11 mei 2023 21:23 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]
Ze hebben nu wel elke keer het bakje leeg en dat was voorheen niet.
Denk dat ze het voer nu wat lekkerder vinden.
Ik ga het voer niet afwegen, ik voer wel op het oog..
Dat gewone cavycare met die brokjes moesten ze hier echt niet. Als deze zak ooit leeg is bestel ik wel dat spul zonder de platte schijfjes.
Tap tap tap
pi_209108933
quote:
0s.gif Op donderdag 11 mei 2023 21:24 schreef CherryLips het volgende:

[..]
Dat gewone cavycare met die brokjes moesten ze hier echt niet. Als deze zak ooit leeg is bestel ik wel dat spul zonder de platte schijfjes.
Ze krijgen hier geen nieuw voer, voordat het bakje leeg is.
Dus ze zullen het met die schijfjes moeten doen
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_209108952
Af en toe gooi ik ook van de bovenste verdieping bij de onderste verdieping en dat gaat altijd op
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_209108977
Ik heb het idee dat ze verrekken van de honger als ik de brokjes niet aanvul en ook minder groente ga geven.
Tap tap tap
  donderdag 11 mei 2023 @ 21:38:43 #173
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_209109452
quote:
9s.gif Op donderdag 11 mei 2023 21:13 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]
Ik lees dat ze nu om de dag krachtvoer mogen. :')

Dat ga ik mooi niet doen...
Krachtvoer? Whut?

Hier krijgen ze Versele Laga staafjes, gemengd met Science selective bloemetjes. Bakje vol, is circa 70 gram. Is 's avonds bijna leeg en dan vul ik het weer bij.
Ooit met Versele Laga begonnen, omdat Brutus diabetes had en dat voor hem het beste voer was.

Ook staan er nog 2 bakjes met verschillende kruidenmengsels in het verblijf (wisselend van samenstelling, koop zakken van enkelvoudige kruiden, maar ook mixen bij Beestenplein en Rodent Whoopie).
pi_209110034
quote:
0s.gif Op donderdag 11 mei 2023 21:38 schreef NijntjesUk het volgende:

[..]
Krachtvoer? Whut?

Hier krijgen ze Versele Laga staafjes, gemengd met Science selective bloemetjes. Bakje vol, is circa 70 gram. Is 's avonds bijna leeg en dan vul ik het weer bij.
Ooit met Versele Laga begonnen, omdat Brutus diabetes had en dat voor hem het beste voer was.

Ook staan er nog 2 bakjes met verschillende kruidenmengsels in het verblijf (wisselend van samenstelling, koop zakken van enkelvoudige kruiden, maar ook mixen bij Beestenplein en Rodent Whoopie).
Ik weet niet of je lid bent van caviadokter op Facebook, maar er is groot nieuws over voeding.
Tap tap tap
  donderdag 11 mei 2023 @ 23:03:16 #175
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_209112620
Ik heb geen FB account. ;)

Ben ik nu een slecht baasje? ;(
  vrijdag 12 mei 2023 @ 18:03:39 #176
62419 CherryLips
chocoholic
pi_209122182
quote:
1s.gif Op donderdag 11 mei 2023 23:03 schreef NijntjesUk het volgende:
Ik heb geen FB account. ;)

Ben ik nu een slecht baasje? ;(
Nee ik ben juist jaloers :D

Dit zijn de nieuwe richtlijnen voor groente:

quote:
Nitraat en stikstof worden door cavia’s omgezet in eiwit, een teveel aan eiwit zorgt voor (ernstige) blaasproblemen. Eiwit blokkeert de opname van calcium uit de blaas, waardoor zich stenen gaan vormen. Calciumarm voeren leidt tot botafbraak, waardoor ernstige gebitsproblemen kunnen ontstaan (vooral bij gecastreerde beren). Dit zijn nieuwe wetenschappelijke inzichten waar nog niet alle dierenartsen van op de hoogte zijn. Caviadokter deelt deze informatie met jullie omdat wij vinden dat ziekten voorkomen beter is dan genezen.
Het idee is dat je je cavia’s 2 keer per dag groenten geeft. De basisgroenten zullen ze niet meteen helemaal opeten, maar dat is niet erg. De andere soorten groenten zijn voor erbij en zijn dus niet om dagelijks te voeren.
Geef je je cavia’s gras of wildpluk? Doe dat dan in plaats van de nitraatarme groenten of als extraatje - afhankelijk van hoeveel gras of wildpluk je geeft.
Op de basisgroenten na geef je je cavia’s zoveel als ze in 15 minuten opeten.
Dagelijks: winterpeen, witte kool en knolselderij.
3 tot 4 keer per week nitraatarm: appel (maar veel suiker dus twee keer per week een stukje), broccoli, komkommer, witlof, tomaat, watermeloen, peer, paprika, bloemkool, aubergine, courgette.
Nitraatrijk: zeer beperkt, dus 1 keer per week: venkel, spinazie, bleekselderij, andijvie, dille, peterselie, koriander.

Mijn caafs moeten die basisgroenten niet, en de cavycare-brokjes ook niet :')
Tap tap tap
  vrijdag 12 mei 2023 @ 18:04:25 #177
62419 CherryLips
chocoholic
pi_209122190
Scheelt wel geld als ze veel minder groenten mogen.
Tap tap tap
  vrijdag 12 mei 2023 @ 18:57:27 #178
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_209122853
Bijzonder, want winterpeen bevat ook veel suiker.

Ik ga m'n gewoontes (3x per dag groente en zelden tot nooit de basisgroente van dat lijstje) niet echt aanpassen. Over het algemeen doen de mijne het prima.

Maar wel bedankt voor de info, het is wel interessant.
pi_209164520
Ik heb net een emmer gras geplukt
Zal vast ook niet goed zijn, want eiwitten/ suiker etc..

Maar goed.. het zal wel.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 18 mei 2023 @ 15:23:33 #180
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_209196830
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 mei 2023 18:03 schreef CherryLips het volgende:

[..]
Nee ik ben juist jaloers :D

Dit zijn de nieuwe richtlijnen voor groente:
[..]
Dagelijks: winterpeen, witte kool en knolselderij.
3 tot 4 keer per week nitraatarm: appel (maar veel suiker dus twee keer per week een stukje), broccoli, komkommer, witlof, tomaat, watermeloen, peer, paprika, bloemkool, aubergine, courgette.
Nitraatrijk: zeer beperkt, dus 1 keer per week: venkel, spinazie, bleekselderij, andijvie, dille, peterselie, koriander.

Mijn caafs moeten die basisgroenten niet, en de cavycare-brokjes ook niet :')
Euhm .... die basis groenten hebben ze hier nooit lekker gevonden. Onze vorige cavia's aten alleen winterpeen bij mijn schoonouders (kortom als wij met vakantie waren en ze tijdelijk daar waren) :')
Onze kleintjes nu zijn we nog aan het uitzoeken, maar tot op heden zijn ze ook niet kapot van wortel. Kool lukt een beetje. Daarentegen zijn ze wel gek op appel, kommer, witlog, paprika, spinazie, gras, blad van paardebloem. Kortom ... waar doe je goed aan?
Wij hebben ze altijd wat variatie gegeven. Ze eten wat ze hebben willen. Lastig weer dit ......
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_209198064
Het enige wat ik wel heb aangepast is geen nitraatrijke groente meer zoals spinazie en andijvie.
Dat vonden ze altijd erg lekker, maar een van mijn blaas -patiëntjes ging na 3 blaadjes sla al heftig piepen
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 24 mei 2023 @ 13:03:38 #182
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_209263141
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2023 17:51 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Het enige wat ik wel heb aangepast is geen nitraatrijke groente meer zoals spinazie en andijvie.
Dat vonden ze altijd erg lekker, maar een van mijn blaas -patiëntjes ging na 3 blaadjes sla al heftig piepen
Lastig lijkt me dat. Ik zie nu hier bij de kleintjes dat ze gek zijn op spinazie. Andijvie tot op heden niet echt.
Gelukkig (soort van) heb ik in mijn verse grasveldje (van mezelf) te veel paardebloemen. Normaal verfoei ik die dingen, maar de dames zijn gek op de blaadjes. Kortom ... ipv bestrijden, oogst ik ze nu maar :')
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_209263185
quote:
0s.gif Op woensdag 24 mei 2023 13:03 schreef Sjechov het volgende:

[..]
Lastig lijkt me dat. Ik zie nu hier bij de kleintjes dat ze gek zijn op spinazie. Andijvie tot op heden niet echt.
Gelukkig (soort van) heb ik in mijn verse grasveldje (van mezelf) te veel paardebloemen. Normaal verfoei ik die dingen, maar de dames zijn gek op de blaadjes. Kortom ... ipv bestrijden, oogst ik ze nu maar :')
Ja, die bleek later een fikse blaassteen te hebben, waar ze aan overleden was.
Ik pluk ook emmers gras van onze oprit _O_ de dames smullen ervan :+

Zijn de kleintjes al wat meer aan jullie gewend?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  vrijdag 26 mei 2023 @ 13:37:00 #184
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_209288858
quote:
0s.gif Op woensdag 24 mei 2023 13:07 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]
Ja, die bleek later een fikse blaassteen te hebben, waar ze aan overleden was.
Ik pluk ook emmers gras van onze oprit _O_ de dames smullen ervan :+

Zijn de kleintjes al wat meer aan jullie gewend?
Het zijn beide kleine acrobaten. Hilarisch om te zien hoe ze tekeer gaan in de kooi.
Met het pakken proberen ze er natuurlijk nog wel van tussen te gaan, maar op schoot zijn ze heel relaxed.
Ze hebben de eerste wandelingen door onze woonkamer ook al gehad. Werkelijk hilarisch!
Dan zijn ze (gek genoeg) nergens bang voor.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_209289449
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 13:37 schreef Sjechov het volgende:

[..]
Het zijn beide kleine acrobaten. Hilarisch om te zien hoe ze tekeer gaan in de kooi.
Met het pakken proberen ze er natuurlijk nog wel van tussen te gaan, maar op schoot zijn ze heel relaxed.
Ze hebben de eerste wandelingen door onze woonkamer ook al gehad. Werkelijk hilarisch!
Dan zijn ze (gek genoeg) nergens bang voor.
Ohhh, dat klinkt echt lief O+
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  vrijdag 26 mei 2023 @ 14:14:15 #186
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_209289496
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 14:10 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]
Ohhh, dat klinkt echt lief O+
Het zijn echt hele andere dames dan we ooit hebben gehad.
Hun gedrag is echt anders. Heel grappig.
Boel kabaal. Nu moeten ze nog even de link tussen de koelkast en eten leggen. Dan snappen ze nog niet.
Maar schreeuwen kunnen ze!
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_209290884
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 14:14 schreef Sjechov het volgende:

[..]
Het zijn echt hele andere dames dan we ooit hebben gehad.
Hun gedrag is echt anders. Heel grappig.
Boel kabaal. Nu moeten ze nog even de link tussen de koelkast en eten leggen. Dan snappen ze nog niet.
Maar schreeuwen kunnen ze!
Hehe, luidruchtige dames

Ik vind dat het leuke van cavia's is dat ze zo'n verschillend karakter hebben :Y
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  vrijdag 26 mei 2023 @ 17:20:57 #188
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_209291900
quote:
10s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 16:09 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]
Hehe, luidruchtige dames

Ik vind dat het leuke van cavia's is dat ze zo'n verschillend karakter hebben :Y
Onze vorige leken heel veel op elkaar. Deze dames zijn echt heel anders.
Heel grappig om te zien. We zijn heel benieuwd hoe ze opgroeien.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  maandag 29 mei 2023 @ 20:44:04 #189
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_209331390
Ze vliegen knetter letter door de kooi. Klauteren overal overheen.
Eentje relaxed al helemaal in het handmatje. Heerlijk gezicht.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  dinsdag 30 mei 2023 @ 12:45:35 #190
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_209336944
Leuk!

Mijn zussen kunnen ook kibbelen als mensenzussen.
"Het joh, schuif eens op. Je raakt me aan!"
"Nou, dat is toch gezellig."
"Echt niet, haal die kont uit m'n gezicht."
Inclusief happen en klappertanden. Om vervolgens 10 minuten later op elkaar te gaan liggen slapen. :Z
  dinsdag 30 mei 2023 @ 12:54:29 #191
62419 CherryLips
chocoholic
pi_209337009
HIJ ZIT AAN ME
Dit zo'n beetje.
Tap tap tap
pi_209337021
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 mei 2023 12:54 schreef CherryLips het volgende:
HIJ ZIT AAN ME
Dit zo'n beetje.
"Mijn helft!!!"
*Bijt
*Bokt
*Pist
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 30 mei 2023 @ 23:07:41 #193
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_209344186
Ja en ze willen ook allebei op hetzelfde plekje op de bank liggen (het hoekje), dus dat leidt ook nog weleens tot gebok en geschop.
pi_209344489
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 mei 2023 23:07 schreef NijntjesUk het volgende:
Ja en ze willen ook allebei op hetzelfde plekje op de bank liggen (het hoekje), dus dat leidt ook nog weleens tot gebok en geschop.
Wonderlijke beestjes zijn het
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 24 juni 2023 @ 12:28:56 #195
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_209628818
Vraagje!
Onze kleintjes (2/4 geboren) hebben scherpe nagels. Vanaf wanneer kan/mag je ze knippen?
Of kan je ze nu eerst vijlen? Ze zijn scherp 🫢
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_209628875
Ik zou ze gewoon knippen. Je kunt het beter goed bijhouden en dan wennen ze er misschien ook aan.
Tap tap tap
pi_209628890
Heb net m'n lunkarya gesnoeid en de nagels geknipt. Wat groeit dat haar toch snel. Ze is nu weer een bolletje wol.
Tap tap tap
pi_209631866
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2023 12:28 schreef Sjechov het volgende:
Vraagje!
Onze kleintjes (2/4 geboren) hebben scherpe nagels. Vanaf wanneer kan/mag je ze knippen?
Of kan je ze nu eerst vijlen? Ze zijn scherp 🫢
Je kunt de puntjes gewoon voorzichtige knippen :Y
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 27 juni 2023 @ 10:35:44 #199
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_209664095
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 juni 2023 16:39 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]
Je kunt de puntjes gewoon voorzichtige knippen :Y
Dan gaan we dat eens proberen. Ze groeien goed. Zijn lekker baldadig, maar die nageltjes :X
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_209668512
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2023 10:35 schreef Sjechov het volgende:

[..]
Dan gaan we dat eens proberen. Ze groeien goed. Zijn lekker baldadig, maar die nageltjes :X
Ik herken dat wel van toen Camryn klein was
Allemaal krassen op mijn armen
Alsof ik een kat had :')

Heb je foto's van je dames?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  vrijdag 30 juni 2023 @ 18:18:27 #201
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_209708423
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2023 16:12 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]
Ik herken dat wel van toen Camryn klein was
Allemaal krassen op mijn armen
Alsof ik een kat had :')

Heb je foto's van je dames?
Ze zijn nu al iets groter, maar deze foto had ik even bij de hand.

Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_209709019
O+
Tap tap tap
pi_209716969
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juni 2023 18:18 schreef Sjechov het volgende:

[..]
Ze zijn nu al iets groter, maar deze foto had ik even bij de hand.

[ afbeelding ]
Teddy's O+ O+ O+

Krullie snorharen
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 2 juli 2023 @ 17:51:15 #204
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_209736130
Echt een heel leuk duo. Zo heel anders dan we eerder hebben gehad.
Heel ondernemend. Ergens toch een beetje bang en terughoudend, maar schreeuwen en onderzoeken als de beste.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_209750423
Ja, zo leuk dat je ontdekt dat caafs ook andere karakters kunnen hebben :Y
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 3 juli 2023 @ 23:42:17 #206
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_209753664
Wat een schatjes!

Was vandaag met mijn dames naar de dierenarts. Vermoeden van oormijt. :{
Ze heeft ze meteen even goed nagekeken en heb 2 pipetjes meegekregen.
pi_209856150
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2023 23:42 schreef NijntjesUk het volgende:
Wat een schatjes!

Was vandaag met mijn dames naar de dierenarts. Vermoeden van oormijt. :{
Ze heeft ze meteen even goed nagekeken en heb 2 pipetjes meegekregen.
Vervelend, hoe heb je dat geconstateerd? Veel krabben en schudden ?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 11 juli 2023 @ 20:44:43 #208
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_209856623
quote:
11s.gif Op dinsdag 11 juli 2023 20:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]
Vervelend, hoe heb je dat geconstateerd? Veel krabben en schudden ?
Heel vieze oren (doe wekelijks een korte APK, dus oren, tanden en nagels nakijken, wegen en vit D geven) en bij 1 dame mocht ik amper aan haar oor zitten, laat staan schoonmaken. De ander ook maar meegenomen naar de dierenarts, die had ook heel vieze oren.
pi_209856640
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juli 2023 20:44 schreef NijntjesUk het volgende:

[..]
Heel vieze oren (doe wekelijks een korte APK, dus oren, tanden en nagels nakijken, wegen en vit D geven) en bij 1 dame mocht ik amper aan haar oor zitten, laat staan schoonmaken. De ander ook maar meegenomen naar de dierenarts, die had ook heel vieze oren.
Oh, dat is wel een goede gewoonte
Ik kijk zelden in de oortjes :@
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_209899444
Hey hopelijk kan iemand wat tips geven of eigen ervaringen.

Vorige week hebben we een van onze cavia's laten inslapen. Ze was op en is 6 jaar geworden. Ze had sinds 2 jaar geleden een maatje die wij als jonkie bij haar hebben geplaatst. Nu is deze alleen.

Gisteren hebben wij een jonkie voor haar erbij geplaatst, de ontmoeting ging naar ons idee goed. Veel snuffelen, piepen maar geen aggressie vanuit de oudere. Toen we ze in het verblijf hebben gezet ging alles ook prima. Later is het hok in de kooi gezet...

Mijn moeder appte me gisteravond dat de oudere cavia het jonkie niet in haar huisje wilt en haar er steeds uitjaagd. Ook pakt ze volgens haar eten van het kleintje af. Ik vroeg haar of ze ook klappertand of bromt maar dit is niet het geval. Ik denk zelf dat het te maken heeft dat de geur van het huisje van de oude cavia eraan zit dus dat ze denkt dat deze alleen van haar is.

Voor nu staan ze in twee kooien naast elkaar en heb ik mijn moeder geadviseerd om twee nieuwe aparte slaaphuisjes voor ze te kopen.

Heeft iemands anders hier ervaring mee? Is het normaal dat de oudere cavia wat dominant kan zijn naar et kleintje? Naast af en toe "happen" toont ze geen andere symptomen van aggressie. Mijn moeder (en ik) zijn wat van slag dus hopelijk heeft iemand hier tips of ervaringen.
pi_209899617
Nog veel sterkte met het verlies van je caaf ;(

Zolang ze elkaar niet in de haren vliegen zou ik het nog een tijdje aanzien en ze niet steeds uit elkaar halen. Het kan normaal gedrag zijn om de nieuwe rangorde vast te stellen. Het lijkt misschien zielig voor het jonkie maar het valt nog mee wat ik lees.
Je kunt de groente her en der in de kooi leggen en misschien tijdelijk twee voerbakjes gebruiken tot ze elkaar wat meer tolereren? En grote plukken hooi her en der. Ik had eens gelezen dat eten een sociale gelegenheid is voor cavia's dus geef ze lekker veel, ook groente uit de hand.
Ik heb trouwens zelden dat cavia's bij elkaar in een huisje liggen, alleen als het echt kleffie en beffie zijn misschien. Muis was wel een sociale vlinder maar Schaap timmerde iedereen uit haar aura.

Zelf gebruik ik wilgenbruggen, dan kunnen ze bij ruzie altijd nog aan de achterkant eruit en zit er niemand "gevangen" als er toch mot is.
Tap tap tap
pi_209902034
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2023 06:58 schreef Knijpflesje het volgende:
Hey hopelijk kan iemand wat tips geven of eigen ervaringen.

Vorige week hebben we een van onze cavia's laten inslapen. Ze was op en is 6 jaar geworden. Ze had sinds 2 jaar geleden een maatje die wij als jonkie bij haar hebben geplaatst. Nu is deze alleen.

Gisteren hebben wij een jonkie voor haar erbij geplaatst, de ontmoeting ging naar ons idee goed. Veel snuffelen, piepen maar geen aggressie vanuit de oudere. Toen we ze in het verblijf hebben gezet ging alles ook prima. Later is het hok in de kooi gezet...

Mijn moeder appte me gisteravond dat de oudere cavia het jonkie niet in haar huisje wilt en haar er steeds uitjaagd. Ook pakt ze volgens haar eten van het kleintje af. Ik vroeg haar of ze ook klappertand of bromt maar dit is niet het geval. Ik denk zelf dat het te maken heeft dat de geur van het huisje van de oude cavia eraan zit dus dat ze denkt dat deze alleen van haar is.

Voor nu staan ze in twee kooien naast elkaar en heb ik mijn moeder geadviseerd om twee nieuwe aparte slaaphuisjes voor ze te kopen.

Heeft iemands anders hier ervaring mee? Is het normaal dat de oudere cavia wat dominant kan zijn naar et kleintje? Naast af en toe "happen" toont ze geen andere symptomen van aggressie. Mijn moeder (en ik) zijn wat van slag dus hopelijk heeft iemand hier tips of ervaringen.
Sterkte met het verlies van je oma-caaf.

De rangorde bepalen ziet er voor ons mensen altijd wat heftig uit en zolang het bij wat happen, wegjagen en eten afpakken is er niets aan hand. Sterker nog, alles wat een andere caaf aan het eten is, is 10x zo lekker ;) Hier in mijn twee groepjes zie ik dit gedrag aan de lopende band en ik denk dat ik ze maar aan ga melden voor touwtrek-wedstrijden.

Wat CL hierboven al vertelt over het niet uit elkaar halen, hier ben ik het mee eens, omdat er dan steeds de rangorde bepaald moet worden en dat zorgt voor onrust. Hou er rekening mee dat dit gedrag enkele weken kan aanhouden en zolang er geen bloed vloeit, gaat het prima.

Twee aparte slaaphuisjes zijn een goed idee :Y evenals meerdere plekken met hooi en eten

Succes!
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_209902097
Ik heb nu een castraat en een zeugje, hij is anderhalf en hoe oud zij is, geen idee, naar schatting 2,5. Maar die lopen ook steeds een beetje te ruziën om eten. Die bak staat er dag en nacht, maar ze willen allebei tegelijk eten (want sociaal), en vervolgens naar elkaar pikken tot er eentje (de castraat) aftaait, wat anders gaat eten, en dan moet zij dat ook ineens. Dat is normaal.
Tap tap tap
pi_209903107
Hier heeft Azure (ouder zeugje) Marshmallow wekenlang "geterroriseerd" en daarna was het goed en lagen ze lekker samen in 1 hokje tegen elkaar aan

Zeugjes 8)7
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 16 juli 2023 @ 08:11:39 #215
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_209912278
Mijn 2 zussen willen bij elkaar liggen, maar o wee als ze elkaar aanraken.
Dan happen ze naar elkaar en is het mot.
Ik stel me dan zoiets voor als in Lilo & Stitch:
"She's touching me"
"I'm not touching you"

:')
  zondag 16 juli 2023 @ 09:27:09 #216
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_209912690
Sterkte!

Herkenbaar hier.
Zusjes van 2 april jl. Beide hun eigen huisje (al wisselt het gebruik). Mopperen heerlijk tijdens het eten.
Zijn nog altijd druk met de rang. Maar bij “angst” kunnen ze prima samen zitten 😂
En als het moment voorbij is, wordt er “gewoon” weer eentje uitgejaagd 😂
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_209996495
Caviadokter Eva Stoffels is niet meer :{ :{ :{ Ik wist dat ze ziek was, maar zó ziek :{
Jeetje :{
Tap tap tap
pi_209999224
Ja, ik las het ook, wtf.
Ik dacht dat ze 'gewoon' een hele zware burn-out had, maar blijkbaar zat ik er flink naast.

Moet dit nieuws even gaan verwerken :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 24 juli 2023 @ 06:41:14 #219
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_210018337
Ze was al een poosje goed ziek, dat wist ik via iemand uit haar dorp.
Wat een gemis voor de cavia wereld 😞
Nu op zoek naar iemand die haar schaduw mag staan …….
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_210100460


Even een foto uit de oude doos: Marshmellow, Valencia en Yoshi (vlnr)
Valencia was hier ziek en de anderen voelde dat aan, toen zijn ze lekker dicht tegen haar aan gaan liggen.
Helaas zijn ze allemaal al overleden, waarbij Marshmellow in oktober 2022 ons verliet op bijna 6,5 jarige leeftijd.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 1 augustus 2023 @ 20:27:57 #221
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_210123160
Mensen. Even weer een vraagje.
Onze cavia’s blijken gek te zijn op de graslelie.
Prima, die kan ik uiteindelijk wel kweken.
Echter …. er zijn tig soorten.
Ik weet dat het de Chlorophytum comosum 'Variegatum' Graslelie heet bij de ene (info hier)
De andere, intratuin, noemt hem weer anders te weten: Graslelie (Chlorophytum comosum) (zie hier)

De prijzen variëren. Als het voor beesten is, zijn ze in ene duurder. Heeft een van jullie hier kennis van?
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  dinsdag 1 augustus 2023 @ 20:33:52 #222
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_210123236
Ik heb er 4, (de voor dierenconsumptie variant). Pluk er van 1tje en laat die dan weer een tijdje met rust. En zo rouleer ik.

Ik ben zo'n tut die dan niet durft te experimenteren met zoiets.
  dinsdag 1 augustus 2023 @ 20:38:42 #223
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_210123317
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 augustus 2023 20:33 schreef NijntjesUk het volgende:
Ik heb er 4, (de voor dierenconsumptie variant). Pluk er van 1tje en laat die dan weer een tijdje met rust. En zo rouleer ik.

Ik ben zo'n tut die dan niet durft te experimenteren met zoiets.
“Gewoon” die van de intratuin dus?
Overigens zouden deze beide geschikt moeten zijn.

[ Bericht 4% gewijzigd door Sjechov op 01-08-2023 20:39:41 (Aanvulling) ]
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  dinsdag 1 augustus 2023 @ 23:14:25 #224
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_210125455
Ja die.
pi_210126559
Ik heb hier ooit een graslelie gekocht (en overgepot en nu een paar jaar later heb ik er 10 :D ). Heb geen cavia's, maar mijn kat knaagt graag aan mijn planten :') Dus ik wilde iets biologisch en speciaal gekweekt/geschikt voor dieren en zonder gif etc.

https://www.drdknaagdierw(...)e-knaagdier-planten/

https://www.drdknaagdierwinkel.nl/nl/knaagdier-plant.html
  zaterdag 5 augustus 2023 @ 21:58:23 #226
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_210175498
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 augustus 2023 23:14 schreef NijntjesUk het volgende:
Ja die.
Advies opgevolgd. Nu meerdere plantjes aanwezig 👍
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  zondag 27 augustus 2023 @ 17:53:53 #227
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_210447938
Gisteren bij Zoo Zajac geweest in Duitsland. Leuk ingeslagen voor onze dames.
We merken dat we ze toch moeten blijven uitdagen. Nieuwe hangmatten gekocht. Een plankje die we op kunnen hangen. Andere verhoging, etc. Nog nooit een dierenwinkel gezien die zoveel verschillende knaagdieren attributen op voorraad heeft 8-)
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_210481400
Het is maar goed dat het in Duitsland is
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 31 augustus 2023 @ 17:29:44 #229
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_210488883
quote:
10s.gif Op woensdag 30 augustus 2023 22:16 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Het is maar goed dat het in Duitsland is
Hahaha zekers. Was anders een dure grap geworden :')
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_210491928
Ik had de caafs vorige week bij de vakantieopvang gebracht en ik had nog wat groente over en dat legde ik daar in de kooi, zei ze van de opvang dat ik veel te veel gaf :D :@ dat ze helemaal niet zoveel groente hoeven.
Tap tap tap
  zondag 3 september 2023 @ 13:28:57 #231
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_210518549
quote:
1s.gif Op donderdag 31 augustus 2023 20:51 schreef CherryLips het volgende:
Ik had de caafs vorige week bij de vakantieopvang gebracht en ik had nog wat groente over en dat legde ik daar in de kooi, zei ze van de opvang dat ik veel te veel gaf :D :@ dat ze helemaal niet zoveel groente hoeven.
Dat gebeurt nou ook als een van onze buren oppassen. Wat wij per dag geven doen zij dan een week over.
Onze andere buren overigens niet, dat gaat prima. Echter, als wij langer dan een weekend weg zijn dan gaan ze naar "opa en oma". Daar hebben ze ook hun eigen kooi. Wel 20 cm minder lang, maar dat gaat prima (hier 160 cm).
Bij een weekendje vragen we onze buren. Dan zetten we bakjes klaar in onze koelkast.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  zondag 3 september 2023 @ 13:55:05 #232
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_210518925
Tja, hier krijgen ze 3 keer per dag verse groente en dat gaat bijna schoon op. En de bak brokjes ook. Dus wat anderen daarvan vinden, zal me een zorg zijn. :P
pi_210522617
Het idee was dat ze in het wild vooral grassen eten en dat ze doordat ze zoveel groente krijgen, minder hooi eten, terwijl dat hun hoofdvoer is. Terwijl er in groente ook dingen zitten die niet zo goed voor ze zijn in grote hoeveelheden.
Tap tap tap
  zondag 3 september 2023 @ 18:03:40 #234
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_210523294
Ik snap het idee, maar ze knagen ook heel wat hooi weg hier.
  donderdag 7 september 2023 @ 11:45:16 #235
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_210556970
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2023 18:03 schreef NijntjesUk het volgende:
Ik snap het idee, maar ze knagen ook heel wat hooi weg hier.
Hier inderdaad ook.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_210596888
Ik kwam dit filmpje op youtube tegen en vond die trappen zo leuk:

pi_210597441
In een grijs verleden had ik ooit ook een cavia. Via via werd me gevraagd of ik een cavia wilde overnemen omdat de kinderen die hem/haar kregen er niet meer naar omkeken. Dus ik nam hem over, en eerst was hij schuw.
Toen heb ik hem tam gemaakt en uiteraard meer bewegingsvrijheid gegeven.
Later was het net een hondje, liep me de hele dag na.
'S avonds als ik voor de tv zat en m'n benen strekte, kroop hij zo naar boven en ging liggen op mijn schoot. Hij produceerde dan dat bekende geluid van behagen mmrrrrrrr. Soms sliepen we ook samen in bed. Zijn naam was Poppy.
pi_210603560
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2023 22:27 schreef nomina het volgende:
In een grijs verleden had ik ooit ook een cavia. Via via werd me gevraagd of ik een cavia wilde overnemen omdat de kinderen die hem/haar kregen er niet meer naar omkeken. Dus ik nam hem over, en eerst was hij schuw.
Toen heb ik hem tam gemaakt en uiteraard meer bewegingsvrijheid gegeven.
Later was het net een hondje, liep me de hele dag na.
'S avonds als ik voor de tv zat en m'n benen strekte, kroop hij zo naar boven en ging liggen op mijn schoot. Hij produceerde dan dat bekende geluid van behagen mmrrrrrrr. Soms sliepen we ook samen in bed. Zijn naam was Poppy.
O+ O+ O+ Wat schattig
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_210603571
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2023 17:07 schreef CherryLips het volgende:
Het idee was dat ze in het wild vooral grassen eten en dat ze doordat ze zoveel groente krijgen, minder hooi eten, terwijl dat hun hoofdvoer is. Terwijl er in groente ook dingen zitten die niet zo goed voor ze zijn in grote hoeveelheden.
Ja, nou.. het is net een mijnenveld, dat cavia's houden
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 2 oktober 2023 @ 20:29:42 #240
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_210816899
Een vraag.
Onze dames (2 zussen, 2 april geboren) wegen nu een kleine kilo.
Het lijkt erop dat we nu iets van dominant gedrag zien bij 1.
Ze jaagt haar zus uit het huisje, rent er wel eens achteraan.
We zien niet dat ze bek aan bek staan (met de nek omhoog etc.)

Kunnen wij hier nog iets aan doen of moet je deze periode “gewoon” uitzingen?
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  dinsdag 3 oktober 2023 @ 13:24:54 #241
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_210822149
Die van mij hebben dit soms nog steeds (zijn nu ruim 1) en liggen 5 minuten later zij aan zij te slapen.
Ze happen wel naar elkaar, maar hebben elkaar nog nooit verwond.
Oftewel, zolang dat niet gebeurt en ze allebei goed "mogen" eten van de ander, zou ik er niks aan doen.
  vrijdag 6 oktober 2023 @ 20:42:15 #242
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_210857620
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 oktober 2023 13:24 schreef NijntjesUk het volgende:
Die van mij hebben dit soms nog steeds (zijn nu ruim 1) en liggen 5 minuten later zij aan zij te slapen.
Ze happen wel naar elkaar, maar hebben elkaar nog nooit verwond.
Oftewel, zolang dat niet gebeurt en ze allebei goed "mogen" eten van de ander, zou ik er niks aan doen.
Door het rennen hebben we al wel een beschadiging aan een oortje gezien, maar voor de rest is het kalm.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_210859987
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2023 20:29 schreef Sjechov het volgende:
Een vraag.
Onze dames (2 zussen, 2 april geboren) wegen nu een kleine kilo.
Het lijkt erop dat we nu iets van dominant gedrag zien bij 1.
Ze jaagt haar zus uit het huisje, rent er wel eens achteraan.
We zien niet dat ze bek aan bek staan (met de nek omhoog etc.)

Kunnen wij hier nog iets aan doen of moet je deze periode “gewoon” uitzingen?
Heb je 1 of 2 huisjes?

Dit gedrag is redelijk normaal voor caafs
Vooral zeugjes :@
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 7 oktober 2023 @ 21:39:15 #244
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_210870940
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 oktober 2023 00:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]
Heb je 1 of 2 huisjes?

Dit gedrag is redelijk normaal voor caafs
Vooral zeugjes :@
Meerdere. Momenteel hebben 4 "verstop/chill" plekjes.
Wij kennen dit niet zo. Ondanks dat wij al jaren (15 jr totaal zeker) cavia's hebben, hebben wij nooit 2 in 1 keer gehad. Altijd een jonkie bij een oudere, toen zagen we dit eigenlijk nooit zo.
Mijn vrouw maakt zich nogal snel druk ... maar had al wel verwacht dat het "normaal" zou zijn.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')