abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_204482637
Link naar het vorige topic: http://forum.fok.nl/topic/2369145

Nuttige cavialinks hieronder!

Informatie:

- https://www.caviawijzer.nl
- http://www.knoevel.net
- http://www.degrotecavia.nl
- http://www.caviarassen.nl

Caviafora, voor raad, advies en cavia's vinden

- http://www.caviagids.nl
- http://www.knoevel.nl/forum
- http://www.eccforum.nl
- http://www.nhdp.nl/caviaforum3
- Caviadokter

Caviashops:

- https://www.topdierenshop.nl
- http://www.knoevelshop.nl (tip!)
- http://www.cafepress.com/cavycomic
- http://www.fretten.nl (let op, niet alles hier is geschikt voor cavia's, maar bv wel kooien en huisjes)
- http://www.zooplus.nl/
- http://www.witjesverzendhuis.com/
- http://www.purkshangmatten.nl/index.php
- https://www.slaaplekkerzacht.nl/
- https://www.huisdierplein.nl/
- http://www.agriwebshop.com/ (aubiose, ecobed)
- http://www.dierenkruiden.nl
- http://www.dieza.nl (ook kruiden!)

Caviaopvang:

- www.kuufke.com
- www.knoevel.net
- www.stichtingcavia.nl
- http://www.caviaopvangrozan.nl/
- Love & Care Nieuwegein (ook voor vakantieopvang)

Korte caviatips:

Huisvesting

- Cavia's leven graag in een groep. Wie cavia's gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal tw dieren aan te schaffen. Twee cavia's hebben een kooi nodig van minstens 100x50 cm. Per cavia kun je ongeveer 20 cm in totaal erbij meten. Altijd geldt: hoe meer ruimte, hoe beter.
- Op de bodem moet een laag bodembedekking. Niet geschikt zijn kattengrind, stro en kranten. Wel geschikt zijn o.a. zaagsel, aubiose, houtkorrels, ecobed/bedxcel, vetbed en hemparade.
- Het hok moet op een tochtvrije plaats in huis staan. Niet direct tegen een verwarming aan. Liefst op een verhoging, omdat anders lles wat beweegt direct boven de diertjes gebeurt. Omdat de grootste vijand van wilde cavia's van boven komt (de roofvogel), worden cavia's erg schrikachtig hierdoor.
- De meest voorkomende kooien zijn dunabakken (met doorzichtige plastic bovenkap) en traliekooien (onder plastic, boven tralies). De ondergrond van het hok mag niet uit tralies bestaan, maar uit egaal materiaal (zoals kunststof of hout), omdat tralies de pootjes kunnen beschadigen.
- Als je handig bent, kun je ook zelf een kooi maken. Het voordeel is dat je dan zelf de maten kunt bepalen zodat de kooi precies in die ene hoek past en als je de voorkant van plexiglas maakt, heb je cavia-tv. Het nadeel is dat je wel handig moet zijn (of iemand moet kennen die handig is). Als je een beetje Duits kunt, kun je googelen op "meerschweinchenkfig selber bauen"

Inrichting

- In het hok kan een nachthuisje staan. Het ligt helemaal aan het baasje of de cavia hier schuw van blijft. Als je ze er regelmatig uithaalt wennen ze vanzelf. Omdat cavia's prooidieren zijn voelen ze zich veilig in een huisje. In dierenwinkels hebben ze talloze soorten huisjes. Zorg dat ze groot genoeg zijn. Wilgenbruggetjes zijn vaak een succes, maar je kunt ook gewoon een kartonnen doos gebruiken (wel met zo min mogelijk bedrukking en eerst al het plastic en eventuele nietjes eraf halen).
- Een cavia heeft een zwaar etensbakje nodig wat niet om kan klappen. Plastic bakjes willen ze nog weleens omver gooien. Zucht.
- Een drinkflesje, liefst met een inhoud van 300 ml of groter. Regelmatig schoonmaken! Dit kan bijvoorbeeld met een tandenborsteltje of een borsteltje dat ze in de dierenwinkel verkopen, maar je kunt ook droge rijst en een beetje water gebruiken, goed schudden en dan goed omspoelen.
- Hooi is een primaire levensbehoefte en moet altijd in het hok aanwezig zijn. Dit kan los op de bodem of in een hooiruif. Hooiballen worden vaak afgeraden omdat er gevallen bekend zijn waarbij de cavia er met zijn kop in is gekropen en toen is gestikt. Ze zijn niet altijd zo slim.
- een knaagsteen of liksteen hoort NIET in een caviakooi thuis. Deze levert verhoogde risico's op blaasproblemen op. Om aan te knagen bieden takken van wilgenbomen of fruitbomen een uitkomst. Er zijn ook brokken samengeperst hooi/kruiden te vinden in de dierenwinkel, als er maar geen mineralen en andere troep in zit.
- Speelgoed is niet nodig. Cavia's spelen niet graag, ze verwonden zich makkelijk aan klein speelgoed. Geen hamsterwieltjes of loopballen dus!
- Sommige cavia's vinden een hangmat erg leuk, of een lege wc-rol met kruiden(hooi) erin en dan de uiteindes dichtgevouwen, of wat gaten in het karton geknipt. Buizen zijn ook het einde, gebruik hiervoor bijvoorbeeld tunnels voor katten en konijnen en geen regenpijp of buizen voor ratten, want die zijn net te smal.

Eten en drinken

- Het hardvoer bestaat uit voer verrijkt met vitamine C. Bekende merken voor caviakorrel zijn Science Selective, Versele Laga, Kasper Faunafoods, Garvo, Teurlings en Hope Farms (deze laatste is het meest verkrijgbaar in dierenwinkels en zeer geschikt). Gemengd voer is bijvoorbeeld van XtraVital, Care+, Gerty guinea pig of Evert van Puik. Hope Farms en Kasper hebben ook gemengd voer. Het nadeel van gemengd voer is dat de caaf gaat schiften en alleen de lekkere dingen opeet.
- Aanvullend op het hardvoer heeft een cavia altijd hooi nodig: nooit mag dit ontbreken in de kooi. Vrijwel ieder verkrijgbaar hooi is geschikt. Er bestaat ook kruidenhooi dat gegeven kan worden. Let wel op dat als je terug wilt stappen op normaal (goedkoper) hooi, sommige cavia's te verwend zijn en er minder van eten.
- Een cavia is gek op groenvoer en dient hier iedere dag wat van te krijgen. Vitamine C rijke groentes als witlof en paprika zijn geschikt. Andere groentes (slechts een greep uit de mogelijkheden) zijn andijvie, komkommer, winterpeen, bospeen (mt loof), spinazie, tomaat, suikermais (plus blad) en peterselie. Goedkoper (maar minder vitamine C rijk) zijn gras en paardenbloembladeren. Koolsoorten mogen wel, maar met mate, omdat hier snel gasvorming door ontstaat (al schijnt dit ook weer achterhaald te zijn).
- Snoepjes (yoghurtdrops, knaagstengels;) zijn overbodig, maar moge met mate gegeven worden. Je doet ze net zoveel plezier met gezonde alternatieven waar kruiden in zitten verwerkt.
- Cavia's drinken na hun eerste 4 weken moedermelk niets anders meer dan schoon water. Gooi hier geen vitamine C druppels in: de vitamine C vervliegt razendsnel en je houdt vies drinkwater over. Geef liever iedere dag een vitamine C tabletje, zoals Roter met citroensmaak en Kruidvat met sinaasappelsmaak (gewoon voor mensen). De ene dierenarts zegt de versie met suiker, de andere zegt zonder suiker. Dus daar is nog niet echt duidelijkheid over. Soms moeten ze ze leren eten, terwijl andere cavia's vanaf dag 1 je vinger erbij opeten. Sommige cavia's moeten er nooit wat van weten.

Cavia's

- Mannetjes heten beren, vrouwtjes heten zeugen.
- Een cavia kan tussen de 4 (gemiddeld) en 8 (hoogbejaard) jaar oud worden
- Een normaal gewicht voor een pasgeboren cavia ligt tussen de 60 en de 130 gram. Een volwassen zeug weegt gemiddeld tussen de 900 en 1500 gram, een beer tussen de 1000 en 1600 gram. Dit varieert echt enorm per cavia: het gewicht moet gewoon bij het dier passen.
- Cavia's zijn vanaf 4 weken vruchtbaar (zowel beren als zeugen). Zij zijn dan echter nog vl te jong om al in verwachting te raken. Zeugjes mogen pas gedekt worden rond de 5 maanden met een minimaal gewicht van ca. 700 gram. Ook moeten zij voor hun eerste jaar een nestje gehad hebben, in verband met het verharden van het bekken.
- Cavia's leven graag in een groep. Wie cavia's gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal tw dieren aan te schaffen.
- Een goede combinatie is twee zeugen, twee beren (f allebei jong, f n oud en n jong, maar zelden tot nooit twee oude beren die niet eerder samenzaten) of een gecastreerde beer bij een zeug. Meer beren bij 1 of meer zeugen gaat vrijwel altijd fout. En ook dan kan het zijn dat de cavia's elkaar niet mogen, al gaat castraat met een zeugje eigenlijk altijd goed.

Geslachten

Een duidelijke site met veel voorbeeldfoto's is http://cavyspirit.com/sexing.htm . Kijk daar als je twijfelt over het geslacht van je cavia.

Gedrag

- Cavia's staan bekend om hun vrolijke geluid, dat ook wel whiepen genoemd wordt. Een duidelijke engelstalige site waar alle geluiden en betekenissen opstaan is http://www.treenspigs.com/fun/media.html .
- Cavia's die net gekoppeld zijn vertonen vaak dominantiegedrag. Dit lijkt op het gedrag dat een beer naar een zeug vertoond wanneer hij haar wil berijden. Dit gedrag bestaat voornamelijk uit lange, lage 'prrrrrrrrts' laten horen, wiebelen met het achterwerk en het berijden van de andere cavia('s). Dit gedrag kan, als uiting van dominantie, k bij zeugjes voorkomen.
- Zeker beertjes willen soms wel eens ruzie maken en mopperen op elkaar, vooral in het begin of als ze sterk zeugjes ruiken. Beren kun je altijd samen laten zitten totdat er bloed vloeit. Ze kunnen aardig wat verdragen, en een beetje happen is ook niet verkeerd als ze elkaar nog moeten leren kennen, maar als er wondjes ontstaan is het het teken dat dit duo niet samengaat.
- Cavia's hebben vaak 'de gekke vijf minuten', wat ook wel popcornen wordt genoemd. Hierbij rennen ze door het dolle heel rondjes door het hok, waarbij het zaagsel alle kanten op vliegt. Dit is geen gek gedrag, dit is alleen maar een teken dat ze het naar hun zin hebben.
- Cavia's eten hun eigen keutels. Dit is normaal: in de keutels blijven nuttige voedingsstoffen achter die pas bij een tweede keer opgenomen worden door het lichaam.

Wanneer naar de dierenarts?

Cavia's zijn kampioen in pijn verbergen. Vaak merk je pas dat ze ziek zijn als ze cht al behoorlijk ziek zijn. Hou afwijkend gedrag nauwlettend in de gaten! Een zieke cavia kan de volgende symptomen hebben:

- Stil in een hoekje zitten, weinig geluid maken, slecht reageren op omgeving.
- De vacht staat omhoog
- Troebele oogjes, vieze neus (verkoudheid), niesen, benauwdheid
- En oogje vochtig met een blauw waasje (ontsteking, makkelijk te verhelpen met een zalfje)
- Een rood plekje naast het tranende oog, ook een ontsteking waarvoor je een zalfje krijgt (cafzalf/cavasan)
- De cavia valt af. Altijd belangrijk om in de gaten te houden: afvallen gebeurt NOOIT zonder reden. Tot 20 gram is het niet zorgwekkend, gaat het harder en niet meer omhoog is er vaak een diepliggend probleem.
- De cavia eet niet meer of minder (ziekte of tandproblemen).
- De cavia heeft diarree, stinkende keutels of juist helemaal geen ontlasting meer.
- De cavia piept of kreunt bij het plassen, en/of heeft een rood gekleurd plasje (blaas of nierproblemen)
- De cavia heeft vreemde bultjes of bobbels.
- De huid is droog, schilferig en/of vertoond wondjes (schurft/schimmel)
- Er zitten witte of zwarte stippen in de vacht (luis)

Bij ieder gedrag dat je niet herkent van je cavia is contact met de DA voor ten minste telefonisch overleg geen overbodige luxe. Vraag daarbij even of de dierenarts ervaring heeft met cavia's, want het schijnt een vak apart te zijn.

En... vooral foto's posten![ Bericht 0% gewijzigd door 4EverBlackEyed op 19-04-2022 16:26:54 ]
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 19 april 2022 @ 16:23:24 #2
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_204482663
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 april 2022 16:18 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]
_O-

Ik heb altijd hele makkelijke cavia's gehad, maar nu heb ik er een paar eigenwijze portretjes ertussen zitten.
Maar ach.. beetje handigheid en doorzettingsvermogen en alle caafs hebben weer nette nageltjes
Onze andere dame maakt er ook altijd een drama van.
Echt een diva :D
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_204482700
Muis kapte van het weekend met eten :') Ik dacht dat het de ADD was, dus vandaag naar de dierenarts en zag de bui al hangen. Ze hebben foto's gemaakt en even goed in de bek gekeken en de kiezen zagen er eigenlijk nog goed uit voor ADD. Het probleem zat waarschijnlijk in een ontsteking achter in de bek, waarschijnlijk een wondje waar eten in bleef zitten. Vorig jaar heeft ze dat ook twee keer gehad en dat was met AB snel over, maar dat was bij Eva en die houdt daar geen gegevens van bij. Dus nu haal ik haar zo op.
Hopelijk is het met een kuurtje van twee weken weer opgelost en wordt ze weer de vreetboei die ik gewend ben. Ik hou nu allemaal groente over :') Eet de witlof morgen zelf wel op.
Tap tap tap
  dinsdag 19 april 2022 @ 16:29:30 #4
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_204482720
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 april 2022 16:27 schreef CherryLips het volgende:
Muis kapte van het weekend met eten :') Ik dacht dat het de ADD was, dus vandaag naar de dierenarts en zag de bui al hangen. Ze hebben foto's gemaakt en even goed in de bek gekeken en de kiezen zagen er eigenlijk nog goed uit voor ADD. Het probleem zat waarschijnlijk in een ontsteking achter in de bek, waarschijnlijk een wondje waar eten in bleef zitten. Vorig jaar heeft ze dat ook twee keer gehad en dat was met AB snel over, maar dat was bij Eva en die houdt daar geen gegevens van bij. Dus nu haal ik haar zo op.
Hopelijk is het met een kuurtje van twee weken weer opgelost en wordt ze weer de vreetboei die ik gewend ben. Ik hou nu allemaal groente over :') Eet de witlof morgen zelf wel op.
Wat houd Eva eigenlijk wel bij?
Heeft ze berhaupt een dossier of zo? Mijn vrouw vond het allemaal een beetje heel bijzonder _O-
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_204482739
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 april 2022 16:29 schreef Sjechov het volgende:

[..]
Wat houd Eva eigenlijk wel bij?
Heeft ze berhaupt een dossier of zo? Mijn vrouw vond het allemaal een beetje heel bijzonder _O-
Geen idee. Ik ben al blij als er stickertjes op de flesjes zitten. Soms vraagt ze om m'n adres, maar dat is denk ik vanwege de factuur. Maar die factuur krijg ik zelf nooit. Ik vraag ook of ze alles zo uitgebreid mogelijk op wil schrijven :D
Tap tap tap
pi_204482741
Al heeft ze wel een fotografisch geheugen volgens mij.
Tap tap tap
pi_204482866
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 april 2022 16:31 schreef CherryLips het volgende:
Al heeft ze wel een fotografisch geheugen volgens mij.
Misschien wel juist daardoor dat ze het niet hoeft op te schrijven? En er niet bij stilstaat dat anderen dat niet hebben :D
pi_204482907
Eva houdt idd geen gegevens bij, toen ik ooit eens vroeg om de ziektegeschiedenis van Valence, moest ze dat eerst nog gaan maken.
Ik twijfel er overigens niet aan dat ze een keurige geschiedenis kan ophoesten hoor.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_204483515
Caaf opgehaald, dierenarts gaat in conclaaf met Eva voor vervolgbehandeling.
Rib uit m'n lijf deze week. RIP vakantie.
Tap tap tap
pi_204485493
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 april 2022 16:31 schreef CherryLips het volgende:

[..]
Geen idee. Ik ben al blij als er stickertjes op de flesjes zitten. Soms vraagt ze om m'n adres, maar dat is denk ik vanwege de factuur. Maar die factuur krijg ik zelf nooit. Ik vraag ook of ze alles zo uitgebreid mogelijk op wil schrijven :D
Nu ik er zo over nadenk, ik geloof niet dat Eva weet waar ik woon :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 24 april 2022 @ 20:17:38 #11
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_204530838
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 april 2022 20:42 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]
Nu ik er zo over nadenk, ik geloof niet dat Eva weet waar ik woon :')
Haha. Toch nog niet genoeg achter gelaten.
Wij zetten hier trouw de behandeling voort O+
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_204533292
Het gaat weer goed met Muis, medicijnen aan het afbouwen en ze is de gemiste groente aan het inhalen.
Tap tap tap
pi_204567870
quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2022 20:17 schreef Sjechov het volgende:

[..]
Haha. Toch nog niet genoeg achter gelaten.
Wij zetten hier trouw de behandeling voort O+
Denk dat ze de info niet nodig had, want als ik de naam Valencia liet vallen, dan wist ze meteen wie ik was.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_204568006
Wat een verschil zo zonder Ozzy. Niet alleen z'n aanwezigheid mis ik, zo'n grote zwarte vlek in het hok, maar ook qua vreten en poepen en piesen. Kon ik de kooi eerst na drie, vier dagen schoonmaken, nu na een week en dan nog zijn het maar een paar plekken die nat zijn. En ze doen ook langer met de brokjes en de groenten. Wat een vreetboei was die jongen. :@
Tap tap tap
  vrijdag 29 april 2022 @ 06:14:35 #15
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_204573010
Dat herken ik wel.
Met Lexie en Gizmo moest ik idd minder vaak schoonmaken en deed ik langer met de brokjes. Qua groenvoer merk ik weinig verschil.
Brutus is echt een vreetzak, maar wordt nog steeds tammer, dus dat is wel leuk. O+ (Hij hing eerst continu in m'n vingers, nu kan ik m regelmatig een paar minuutjes aaien)
pi_204629635
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2022 06:14 schreef NijntjesUk het volgende:

Brutus is echt een vreetzak, maar wordt nog steeds tammer, dus dat is wel leuk. O+ (Hij hing eerst continu in m'n vingers, nu kan ik m regelmatig een paar minuutjes aaien)
Een bijtende caaf? :o
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 7 mei 2022 @ 18:34:31 #17
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_204657361
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2022 21:24 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]
Een bijtende caaf? :o
Ja en hard ook!
pi_204658055
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 mei 2022 18:34 schreef NijntjesUk het volgende:

[..]
Ja en hard ook!
Gelukkig wordt hij al wat tammer ;)
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 10 mei 2022 @ 18:29:17 #19
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_204691475
Las net dat er weer 13 cavia's zijn gedumpt in Brabant, onder de bijtwonden. :(
  dinsdag 10 mei 2022 @ 19:09:36 #20
38849 Notorious_Roy
Doomed since 1889
pi_204691958
Mensen die dieren dumpen mogen een nekschot
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
pi_204883249
Arme caafjes ;(
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_204883328

Even een leuk filmpje dan maar.
Ze gebruiken elkaar als kussen :D
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_204883386
O+

Ik heb net weer gras voor ze geplukt. Ze zullen er wel ziek van worden.
Tap tap tap
pi_204883650
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2022 18:38 schreef CherryLips het volgende:
O+

Ik heb net weer gras voor ze geplukt. Ze zullen er wel ziek van worden.
Op z'n minst longontsteking of gasbuik. :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_204913333
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2022 19:04 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]
Op z'n minst longontsteking of gasbuik. :')
Goed, drie dagen later werd ik 's ochtends wakker van een gillende cavia. Zodra de dierenarts open ging gebeld, kon meteen terecht en meteen in laten slapen :{ Alle tekenen van een gasbuik. Of het door het gras kwam, geen idee, maar ik gooi het toch maar weg.

Dag, Fietje ;( Ze was net 2,5 ;( Zo'n lief beestje, m'n kleine buikdanseresje, m'n Frietje ;(
Tap tap tap
pi_204920074
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2022 12:42 schreef CherryLips het volgende:

[..]
Goed, drie dagen later werd ik 's ochtends wakker van een gillende cavia. Zodra de dierenarts open ging gebeld, kon meteen terecht en meteen in laten slapen :{ Alle tekenen van een gasbuik. Of het door het gras kwam, geen idee, maar ik gooi het toch maar weg.

Dag, Fietje ;( Ze was net 2,5 ;( Zo'n lief beestje, m'n kleine buikdanseresje, m'n Frietje ;(
Ach nee toch ;(
Das wel heel cru dat ik daar een grapje over heb gemaakt.

Heb je nu nog maar 1 caaf?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_204920185
quote:
15s.gif Op dinsdag 31 mei 2022 08:27 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]
Ach nee toch ;(
Das wel heel cru dat ik daar een grapje over heb gemaakt.

Heb je nu nog maar 1 caaf?
Ja, alleen Muis nog ;( Die is helemaal getraumatiseerd geloof ik. Heel angstig, zit veel op 1 plek, eet met moeite. Heel schrikkerig en schiet soms het hele hok door.
Echt bizar.
Mijn lieve kleine Fietje ;( Ze was zo ontzettend tof en nog zo jong ;(
Tap tap tap
pi_204920213
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2022 08:48 schreef CherryLips het volgende:

[..]
Ja, alleen Muis nog ;( Die is helemaal getraumatiseerd geloof ik. Heel angstig, zit veel op 1 plek, eet met moeite. Heel schrikkerig en schiet soms het hele hok door.
Echt bizar.
Mijn lieve kleine Fietje ;( Ze was zo ontzettend tof en nog zo jong ;(
Ja begrijpelijk, ineens de vreetboei weg en nu haar andere maatje.
Ga je misschien nog een caafje erbij nemen of was dit het einde van het caviatijdperk?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_204920235
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2022 08:53 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]
Ja begrijpelijk, ineens de vreetboei weg en nu haar andere maatje.
Ga je misschien nog een caafje erbij nemen of was dit het einde van het caviatijdperk?
Ik wil haar niet afstaan en ook niet alleen laten zitten zo :') Maar al die opvangen zitten in de uithoeken des lands lijkt het, of ik moet nog een maand wachten tot de castraat erbij kan. Kan ook zo een zeugje in de dierenwinkel halen maar dat vind ik ook niks, en met een castraat klikt het vaak beter.
Ik kijk nog even of ze niets onder de leden heeft, maar dat is lastig te bepalen als ze zich zo gedraagt.
Tap tap tap
pi_204920256
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2022 08:58 schreef CherryLips het volgende:

[..]
Ik wil haar niet afstaan en ook niet alleen laten zitten zo :') Maar al die opvangen zitten in de uithoeken des lands lijkt het, of ik moet nog een maand wachten tot de castraat erbij kan. Kan ook zo een zeugje in de dierenwinkel halen maar dat vind ik ook niks, en met een castraat klikt het vaak beter.
Ik kijk nog even of ze niets onder de leden heeft, maar dat is lastig te bepalen als ze zich zo gedraagt.
Ja, het is en blijft wat lastig.. Zou het zelf ook even aankijken.

Ik heb zelf geen ervaring met ze, maar zij zitten in Wekerom en dat is vrij dicht in de buurt van jouw woonplaats (kwartiertje).

https://www.caviaopvang.eu/Gecastreerde-cavia-s/

Hier hebben ze gecastreerde beertjes die over een week weg mogen.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_204920267
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2022 09:03 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]
Ja, het is en blijft wat lastig.. Zou het zelf ook even aankijken.

Ik heb zelf geen ervaring met ze, maar zij zitten in Wekerom en dat is vrij dicht in de buurt van jouw woonplaats (kwartiertje).

https://www.caviaopvang.eu/Gecastreerde-cavia-s/

Hier hebben ze gecastreerde beertjes die over een week weg mogen.
Ja die had ik gezien, maar er zat geen beertje tussen waar ik dan meteen verliefd op was :@
Tap tap tap
pi_204920281
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2022 09:04 schreef CherryLips het volgende:

[..]
Ja die had ik gezien, maar er zat geen beertje tussen waar ik dan meteen verliefd op was :@
Ja, dat is natuurlijk ook belangrijk :Y
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_204920298
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2022 09:06 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]
Ja, dat is natuurlijk ook belangrijk :Y
Vind dat sowieso lastig vanaf een foto.
Tap tap tap
pi_204920371
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2022 09:08 schreef CherryLips het volgende:

[..]
Vind dat sowieso lastig vanaf een foto.
Is het ook, maar ik heb veel caafs van MP en daar heb je dan alleen een foto
Instant verliefd op die koppies O+
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_204920475
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2022 09:19 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]
Is het ook, maar ik heb veel caafs van MP en daar heb je dan alleen een foto
Instant verliefd op die koppies O+
Ja precies, ik heb mijn caafs allemaal van een foto van een opvang of fokker of pretnestje en het is gewoon heel lastig. Moet meteen verliefd worden op de snoetjes.
Tap tap tap
  zondag 26 juni 2022 @ 13:58:16 #36
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_205153778
Hier eten ze geregeld gras (als ze in de tuin zijn) en als ik het gemaaid heb laat ik het goed drogen en voer ik het daarna pas. Geven jullie vers gras dat het fout gaat?
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_205153983
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2022 13:58 schreef Sjechov het volgende:
Hier eten ze geregeld gras (als ze in de tuin zijn) en als ik het gemaaid heb laat ik het goed drogen en voer ik het daarna pas. Geven jullie vers gras dat het fout gaat?
Ik heb op de oprit gras, wat ik af knip met een schaar en dat geef ik ze direct. Ze doen er dan een paar dagen mee. Ervaring met maaien heb ik niet.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_205154136
Gemaaid gras wordt overal afgeraden. Ik plukte het op veldjes waar honden technisch gezien niet mogen komen.
Tap tap tap
pi_205154322
quote:
1s.gif Op zondag 26 juni 2022 14:47 schreef CherryLips het volgende:
Gemaaid gras wordt overal afgeraden. Ik plukte het op veldjes waar honden technisch gezien niet mogen komen.
Ja, had iets met hitte te maken oid ?

Alleen het hooi wat ik heb is ook gemaaid, heeft het dan met drogen te maken ?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_205154529
quote:
1s.gif Op zondag 26 juni 2022 15:12 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]
Ja, had iets met hitte te maken oid ?

Alleen het hooi wat ik heb is ook gemaaid, heeft het dan met drogen te maken ?
Iets met eiwitten? _O-
Tap tap tap
pi_205154916
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2022 15:51 schreef CherryLips het volgende:

[..]
Iets met eiwitten? _O-
Ja, zoiets :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 27 juni 2022 @ 11:34:05 #42
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_205160467
Ik weet dat je het gewoon zelf kan drogen. Dat doet een boer immers ook. Je moet het gewoon goed laten drogen.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_205165890
Ik lees overal: 5 dagen
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_205169105
Gemaaid gras gaat gisten, daarom mag je dit niet geven.
pi_205177400
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juni 2022 11:15 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Gemaaid gras gaat gisten, daarom mag je dit niet geven.
Ah ja, dat was het.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 30 juni 2022 @ 15:44:02 #46
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_205190426
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2022 07:42 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]
Ah ja, dat was het.
En na goed doordrogen kan het weer wel.
Laat het idd een dag of 6 a 7 goed drogen.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_205423475


Mood atm.. Arizona doet wat ik zou willen
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  vrijdag 22 juli 2022 @ 21:27:46 #48
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_205426563
Geweldige foto!

Gister de anaalzak van Brutus weer schoongemaakt, wat blijft dat toch een smerig klusje. :{w
pi_205427129
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2022 21:27 schreef NijntjesUk het volgende:
Geweldige foto!

Gister de anaalzak van Brutus weer schoongemaakt, wat blijft dat toch een smerig klusje. :{w
Hoe vaak moet je dat doen?
Ik hoefde dat gelukkig bij Yoshi nooit te doen, maar ik heb wel geluk gehad, denk ik ?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_205427852
https://www.zoo-enzo.nl/g(...)xsR-aMEaAomVEALw_wcB

Ik wilde deze halen voor de caafs. Heeft iemand er ervaring mee?
Tap tap tap
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')