marc0871 | zondag 10 april 2022 @ 15:48 |
![]() | |
stokj | zondag 10 april 2022 @ 16:58 |
Ontbijt Koolhydraatarm brood met oude kaas Een kop thee Een bekertje Hot Coldrex Lunch Hamburgerbroodje met vegetarische hamburger Een zachtgekookt ei Een kop thee Een bekertje Hot Coldrex | |
FutureFairytale | zondag 10 april 2022 @ 17:00 |
Had vanmiddag een mokka softijsje ![]() Vanavond tapas! ![]() | |
maily | zondag 10 april 2022 @ 17:10 |
Beterschap ...... Wij hebben vanaaf een @stokj brood, grote bak groenvoer, wat kaas en olijfjes ![]() | |
Kanaroe | zondag 10 april 2022 @ 17:20 |
Bagel BLT met extra pijnboompitjes en zure mayosaus. En restant sukadelapjes met oud brood om lekker te soppen. | |
stokj | zondag 10 april 2022 @ 17:28 |
Dankjewel! En jouw diner is ook wel fijn voor een zondag zo ![]() | |
#ANONIEM | zondag 10 april 2022 @ 17:29 |
Gevulde kalfsrolletjes, salade en aardappelkroketjes ![]() | |
uniekhoorn | zondag 10 april 2022 @ 17:59 |
over een uurtje ofzo bezorgd.. Me: calzone shoarma speciaal Hij: mixed grill (shoarma en kipdoner) met aardappelschijfjes, broodje en salade (krijg ik ![]() | |
Jan_Onderwater | zondag 10 april 2022 @ 18:02 |
Vanavond een aardappelgratin, een vorm ingesmeerd met boter, daarin heel dun gesneden aardappels (bloemig), overgoten met een mengsel van room, turkse joghurt, zout, peper, knoflook, nootmuskaat. En ik ben tegen alle traditie en hoe hoort het ingegaan door een flinke hoeveelheid oude rotterdammer erover te raspen. Dit gaat de oven in tot gaar, goudbruin en de room geabsorbeerd/ingekookt Hierbij een gemengde salade. | |
Blues | zondag 10 april 2022 @ 18:47 |
![]() | |
marcb1974 | zondag 10 april 2022 @ 19:21 |
Thai sate kip curry ![]() Met rijst, naan en komkommer | |
borisz | zondag 10 april 2022 @ 19:23 |
Kapsalon ![]() Na een mooie en rare dag geen zin meer om te koken. Komende week wordt ook raar, maar probeer ik wel gezond te doen ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door borisz op 10-04-2022 19:31:55 ] | |
Sarabi | zondag 10 april 2022 @ 19:33 |
Champagnebiertje | |
-Sigaartje | zondag 10 april 2022 @ 19:42 |
Sorry jongens, ik ben een beetje ouderwets. Ik kan niet op tegen al dat kookgeweld.![]() De aardappels zijn gewoon gekookt net als de worteltjes. De aardappeltjes zijn Frieslanders, ik ben daar geen fan van. Week en veel te neutraal, zit weinig smaak aan. Gelukkig heb ik een goed jusje. Ik zal blij zijn als er weer eigenheimers zijn. Ik mis alleen bintjes, nergens te vinden. Het vlees bleek subliem. Het is gewoon AH. Riblappen, het gewoonste van het gewoonste. Ik heb ze gekruid met een gewoon zakje kruidenmix Rundvlees en knoflookpoeder. In de slowcooker gedeponeerd, zonder water en niet aanbraden. Paar scheutjes worcestersauce en een gesnipperde madame jeanette. Acht uur in de slowcooker op de laagste stand. Wauw, heerlijk! Kan ik paar dagen mee doen. Het grote verschil met de vorige keer was de worcestersauce. Die slowcooker is mijn beste aankoop ooit geweest. Je kruidt het vlees, je gooit het in de pan, en zet hem een paar uur aan en je hebt er helemaal geen omkijken naar. Stoofvlees, drumsticks, karbonades, alles flikker ik er in (behalve hamburgers en gehaktballen dan). [ Bericht 6% gewijzigd door -Sigaartje op 10-04-2022 19:55:09 ] | |
marc0871 | zondag 10 april 2022 @ 20:21 |
Prima toch? Als het lekker is, niets meer aan doen. De vraag was, wat je vandaag at. Nou, jij at dit. Niks mis mee. Dat de ene een beetje meer posh kookt dan de andere, wil niet zeggen dat een 'gewoon' AGV'tje minder is. Er zijn er deze week al verschillende geweest die het met een broodje pindakaas afdeden. Of met kliekjes. Het is wat je die dag eet, dus het hoort in dit topic. | |
Blues | zondag 10 april 2022 @ 20:25 |
Je vlees ziet er heerlijk uit ![]() | |
marc0871 | zondag 10 april 2022 @ 20:30 |
Verdraaid. Vergeten foto's te maken. Hamburgers dus. Ik heb vandaag voor het eerst een tip gebruikt, om de patty van een hamburger mooi en makkelijk te maken. Een beetje een mengeling hoe ze in Amerika smash burgers maken (met een soort van rond strijkijzer de bal gehakt plat drukken op de grillplaat) en hoe nick toet, van eten met..., Je vertelt hoe je tortilla's kan maken, als je geen tortillapers hebt Ik had 2 bolletjes gehakt van zo'n 90 á 100 gram. Deze heb ik tussen bakpapier gedaan en met de bodem van een pan platgedrukt. Ze zijn wonderwel mooi gelukt. Voorheen vormde ik ze door ze tussen mijn handen plat te drukken. Vette klauwen, ik kreeg ze niet mooi dun en ze hadden de neiging om halverwege uit elkaar te vallen. Als sausje had ik mayo/ketchup/mosterd en daar heb ik een tomaat in blokjes, een fijn gesneden augurkje en een gecarameliseerd uitje door geroerd. Broodje opgebouwd met bodem, saus, patty, saus, kapje. Genieten ![]() | |
maily | zondag 10 april 2022 @ 20:37 |
Ieder die hier post doet dat voor zijn/haar plezier. Of dat nou een boterham met kaas is of een vijf gangen-diner .... Modern of ouderwets, vis vlees of vega .... Ik vind het altijd leuk om hier mee te lezen, met of zonder foto's. Now don't be shy ![]() | |
maily | zondag 10 april 2022 @ 20:58 |
Lief zijn voor jezelf. Makkelijk mag bést! | |
4EverBlackEyed | zondag 10 april 2022 @ 21:00 |
Ben nu geneigd om te kijken naar een slowcooker, dat vlees ziet er lekker uit ![]() | |
marc0871 | zondag 10 april 2022 @ 21:06 |
Niks mis mee. Ik had van de week ook een bordje hartaanval, als je al die health guru's moet geloven. Af en toe kan dat best. Als je de rest van de tijd maar gezond eet. Niks mis met een beetje olie en vet. Je hebt het zelfs nodig om je eten te verteren en de voedingsstoffen op te nemen. Maar je weet wat ze zeggen over alles waar 'te' voor staat. Behalve tevreden. | |
marc0871 | zondag 10 april 2022 @ 21:14 |
Als je de tijd en een dutch oven/braadpan hebt, kan het daar ook in. 2 uurtjes op het sudderpitje en je hebt net zoiets. Slowcooker heeft het voordeel dat je die aan kan zetten voor je naar het werk gaat en dat het klaar is als je thuis komt. Zou ik met een braadpan niet doen. [ Bericht 1% gewijzigd door marc0871 op 11-04-2022 09:38:25 ] | |
4EverBlackEyed | zondag 10 april 2022 @ 21:15 |
En misschien is het ook voordeliger i.v.m. de gasprijs? | |
marc0871 | zondag 10 april 2022 @ 21:16 |
Dat wel, waarscijnlijk ![]() ![]() | |
4EverBlackEyed | zondag 10 april 2022 @ 21:17 |
Dit klinkt echt als een win-win situatie | |
marc0871 | zondag 10 april 2022 @ 21:26 |
Misschien toch ook eens naar kijken idd. | |
FutureFairytale | zondag 10 april 2022 @ 21:44 |
Haha ik dacht dat (veel) kaas gewoon was op gratin. | |
-Sigaartje | zondag 10 april 2022 @ 22:47 |
In de eerste plaats: dank jullie allemaal voor jullie reacties!! Dat maakt me echt blij! De slowcooker: ik had hem in eerste instantie gekocht om complete maaltijden in klaar te maken. Maar ik heb daar slechte ervaringen mee. De aardaappels en groente werden er zompig in. En als je het later toevoegt werden de aardappels niet gaar, dat soort dingen. Ook las ik dat de voedzame stoffen uit groenten verloren gaan in de slowcooker. Dus, ok, ik kook de groenten en aardappels weer gewoon in pannetjes met water op het vuur. Je kunt dan zelfs voor meerdere dagen koken. Het vlees is een ander verhaal. Stoofvlees, zoals riblappen of sukadelappen, het lukte me nooit echt goed, totdat ik ze in de slowcooker deed. Wauw, wat een uitvinding. Zelfs zonder aanbraden. Wat ik nog wel moest uitvinden was het kruiden voor een smakelijk stuk vlees. Stukken kip gaan er ook met gemak in en komen er heerlijk uit. Drumsticks: het vlees valt gewoon van het bot. Op bord pak je het bot en je trekt hem er schoon uit. Afgelopen met gekluif. Ik gebruik de slowcooker erg vaak. Het spaart gas uit en ook veel elektriciteit. En je hebt er geen omkijken naar. Vaak begin ik mijn werkdag met het vlees (na kruiden) gooien in de slowcooker, ga aan het werk (thuis) en ik laat de boel lekker sudderen, zonder er naar te kijken. En na het werk is het klaar. | |
4EverBlackEyed | zondag 10 april 2022 @ 22:59 |
Klinkt echt ideaal voor sukade - en riblappen ![]() | |
-Sigaartje | zondag 10 april 2022 @ 23:15 |
Ja absoluut. Voor dat soort vlees helemaal. Groot voordeel is bij het stoven dat je niet voortdurend hoeft te kijken of er genoeg water in staat (bij een slowcooker is geen water nodig), of de temperatuur niet te hoog is (bij een slowcooker is die altijd onder de 100 graden, tenminste bij de niet-Amerikaanse) Bij kip is het vooral een kwestie van persoonlijke smaak. Bij drumsticks raad ik gemarineerd aan, die komen er ook lekker bruin uit. Maar het vlees valt wel uit elkaar. Kipfilet hetzelfde verhaal. Als iemand van een stevig stukje kipfilet houdt, moet je het niet doen, want ook de kipfilet valt uit elkaar na uren slowcooken. Ja, ik ben er gek op, maar ik kan me voorstellen dat anderen zeggen: mij niet gezien. Karbonades hetzelfde verhaal, en het bot van de karbonade komt er ook helemaal schoon vanaf, grappig. Ik moet nog steeds bami maken, dus het bamivlees van de slager gaat hier ook in. En ik wil nog spareribs proberen. Hier op dit forum heb ik al gelezen dat die echt zalig zijn hoe ze eruit komen. | |
klappernootopreis | maandag 11 april 2022 @ 07:40 |
Gisteren fishpie gemaakt. Met gerookte forel, garnalen in knoflook olie en kabeljauw. Kabeljauw samen met wat lente uitjes, wat peterselie en dille aanbraden tot het gaar is. Ondertussen verse spinazie in een platte ovenschaal met de garnalen en de in kleine stukjes gesneden forel mengen. Als de kabeljauw gaar is wat boter toevoegen en een eetlepel bloem even doorkoken en dan een kop melk door het mengsel en even laten sudderen tot het een bechamel achtige saus wordt. Dit voeg je bij de spinazie en Garnalen en de forel in de ovenschaal en husselt die er door. Ondertussen maak je wat aardappelpuree en maak je een laagje op de inhoud van de ovenschaal. Dan 25 min in de oven op 180 graden. Glas cava er bij en smullen maar!! ![]() | |
Karzai | maandag 11 april 2022 @ 07:41 |
De vakantie is voorbij en ik begin weer aan de werkweek ! in de lunchbox vandaag 2 boterhammen met komijnekaas en 2 met cranberrypate 3 mandarijnen en een bakje huzarensalade voor vanavond zuurkool met worst uit de vriezer gehaald als toetje chocolademousse | |
#ANONIEM | maandag 11 april 2022 @ 08:58 |
Thee en 2 maiswafels met rookvlees. Voor vnv maak ik souvlaki, tzaziki, tomatensalade met feta, olijven en rode ui en gekruide gebakken aardappeltjes ![]() | |
maily | maandag 11 april 2022 @ 12:51 |
Koffie met een kasteeltje ![]() | |
golfer | maandag 11 april 2022 @ 13:48 |
Vanavond wordt het tagliatelle met gegrilde courgette, worst en parmezaan uit de Allerhande. ![]() | |
foodlover | maandag 11 april 2022 @ 14:04 |
Vanavond wordt het hutspot "moereratsch" met gekruide filetlapjes, jus, rookworst. Vanochtend had ik Limburgs Brabants roggebrood met pindakaas en sambal badjak. Vanmiddag crackers met wat vleessalade. Ben hier de Hollandse boodschappen in Spanje aan het gebruiken. ![]() ![]() ![]() | |
Kanaroe | maandag 11 april 2022 @ 15:44 |
Straks een improvisatie/variatie op Surinaamse kip massala. Kipdijfiletblokjes staan te marineren, ruikt al lekker hier. Spitskool, aardappel, ui, rotivellen en een gekookt eitje erbij. (ik moet bekennen dat ik nog nooit roti van de Surinamer heb gegeten, ik maak altijd maar wat, vrij naar diverse recepten ![]() | |
Kanaroe | maandag 11 april 2022 @ 15:45 |
Pindakaas en sambal, mjammie | |
Karzai | maandag 11 april 2022 @ 16:23 |
Komt in de buurt alleen nog een madame jeanette meekoken! | |
ChildoftheStars | maandag 11 april 2022 @ 17:26 |
Advies: pleur geen maïs door de zuurkool. Dacht probeer eens wat anders dan rozijntjes en dan hoef ik geen vleesvervanger te bakken. Nu zit ik nog een dag vast aan deze smerige hap ![]() | |
FutureFairytale | maandag 11 april 2022 @ 17:32 |
Hou je meer van Hollands dan Spaans eten? ![]() Beste gebak dat er is ![]() Haha ik eet vanavond zuurkool met worst en toe vanillemousse ![]() Jammer dat je vakantie voorbij is! | |
maily | maandag 11 april 2022 @ 17:48 |
![]() Jammer! | |
Kanaroe | maandag 11 april 2022 @ 18:04 |
Ik heb rode pepertjes erin, telt dat ook? ![]() | |
Kanaroe | maandag 11 april 2022 @ 18:07 |
Oh, mais en zuurkool lijkt mij eigenlijk best goed kwa combinatie. Maar bedankt voor de tip ![]() Misschien wat zoutige kaas erbij ter opheffing? | |
#ANONIEM | maandag 11 april 2022 @ 18:20 |
Het was lekker ![]() ![]() | |
Blues | maandag 11 april 2022 @ 18:28 |
Was lekker! (niet de mooiste foto ![]() ![]() | |
ChildoftheStars | maandag 11 april 2022 @ 18:28 |
Dat leek me ook, maar echt smerig Ik ga het eens proberen morgen, dank je voor de tip! | |
stokj | maandag 11 april 2022 @ 18:34 |
Rijst met spinazie en zelfgemaakte makreelfilet in tomatensaus. | |
marc0871 | maandag 11 april 2022 @ 18:46 |
Macaroni met ragù (vleessaus)![]() Rundergehakt, ui, paprika, knoflook, tomatenpuree, paprikapoeder, Italiaanse kruiden, bouillonblokje en water om er bouillon van te maken, laurierblad en peper en zout. Klein uurtje pruttelen. Ook de eerste keer dat ik pastawater gebruik, bij het mengen van de pasta met de saus. Wat een verschil maakt dat, zeg ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door marc0871 op 11-04-2022 19:16:33 ] | |
-Sigaartje | maandag 11 april 2022 @ 19:19 |
Overgebleven aardappelen in een alumiumbakje gedaan met ei er boven gebroken en kaas en knoflook en chilipoeder/aromat en in de oven -> aardappelgratin. | |
marc0871 | maandag 11 april 2022 @ 19:36 |
Zo makkelijk kan het zijn ![]() Wie doet je wat ![]() | |
foodlover | maandag 11 april 2022 @ 19:52 |
[quote]![]() [..] Hou je meer van Hollands dan Spaans eten? ![]() [..] Vind het lekker om thuis "Nederlands" te koken. Met wat Belgische, Duitse invloeden. En Chinees, Indonesisch, Italiaans... Vanalles wat Spanje heeft mooie gerechten en ingrediënten maar keuken hier (Platteland Murcia) is erg boers, vet, veel hetzelfde op de menukaart. Dus daarom thuis eigen prakkie ![]() ![]() | |
-Sigaartje | maandag 11 april 2022 @ 19:55 |
Het was wel heel erg lekker. | |
marc0871 | maandag 11 april 2022 @ 20:12 |
Mooi toch? Daar gaat het allemaal om; dat jij lekker gegeten hebt. Wat een ander er van vind mogen ze zelf weten. Ik vind ook niet alles wat voorbij komt even smakelijk. Geeft niet, want ik hoef het niet te eten. Een ander vind het wel lekker. Een duimpje omhoog is snel gegeven. Zeker als er nog een fotootje en/of een recept bij staat. Misschien wordt er voor dat of gene nog een suggestie gedaan. Alles kan. Niets is mooier/beter/lekkerder dan het andere. Van een boterham met kaas, tot een 5-gangen diner met koffie toe. | |
stokj | maandag 11 april 2022 @ 20:54 |
Ik heb net twee ijsjes gegeten voor mijn keel:![]() ![]() Van die Coolbest vind ik het jammer dat het nu in deze vorm is. Vorige zomer had je nog deze en die kon je nog in dat kartonnetje tot mango slush maken. Heerlijk was dat. ![]() | |
foodlover | maandag 11 april 2022 @ 20:54 |
Duimen omhoog voor je bemoedigende woorden. Ik zie heel veel lekkers voorbijkomen in dit topic. En hoef ook niet alles wat anderen eten lekker te vinden. Vind het ook heel tof om de "gewone gerechten" voorbij te zien komen. That is life ![]() ![]() ![]() | |
marc0871 | maandag 11 april 2022 @ 21:43 |
Deed ik met een Calippo ook altijd. De lekkerste limonade die er was. Ja toch ![]() | |
maily | maandag 11 april 2022 @ 21:45 |
![]() ![]() | |
Blues | maandag 11 april 2022 @ 22:30 |
Dit is heeel lekker ![]() | |
marc0871 | maandag 11 april 2022 @ 22:44 |
When you know, you know ![]() | |
stokj | maandag 11 april 2022 @ 22:48 |
Ik had dan altijd standaard dat ik die Cola of Sinaasappel smaak nam. En die Calippo van toen waren ook lang. Nu zijn ze wat korter geloof ik en de smaak is ook anders. Op zo een zomerdag was het dan heerlijk om die 'limonade' dan te drinken/eten ![]() | |
marc0871 | maandag 11 april 2022 @ 22:58 |
Ijskoud, met van die schilvers die net tussen bevroren en gesmolten zitten. Heerlijk. Ik had het liefst citroen. Maar sinaasappel ging ook goed. Tijd geleden dat ik die nog had. Het zijn tegenwoordig ook allemaal assorti dozen. Vroeger kon je ze nog weleens per smaak kopen. | |
stokj | dinsdag 12 april 2022 @ 00:00 |
Ja, los per smaak. Nu in de doos heb je altijd wel óf een smaak die je niet wilt óf van een bepaalde favoriete smaak te weinig ![]() | |
marc0871 | dinsdag 12 april 2022 @ 00:07 |
Dat bedoel ik ![]() ![]() | |
Karzai | dinsdag 12 april 2022 @ 07:50 |
Op dinsdag wordt er altijd een lekker soepje voor ons gemaakt op het werk ![]() ![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 12 april 2022 @ 10:16 |
[quote]![]() O ja begrijpelijk hoor. Ben je anders snel zat. Vanmorgen havermout met fruit. Planning: Vanmiddag panini mozzarella/pesto/tomaat. Stuk appeltaart. Vanavond word ik uit eten meegenomen naar mijn favo dim sum restaurant ![]() | |
4EverBlackEyed | dinsdag 12 april 2022 @ 12:14 |
Zelfgemaakte broccolisoep met kurkuma met (cayenne) peper en spekjes. Een lekker pittig soepje ![]() Met daarbij gebakken spiegeleieren ![]() | |
ChildoftheStars | dinsdag 12 april 2022 @ 14:41 |
Vanavond eet ik patatjes, nu al zin in ![]() (ja, heel slecht, maar soms moet het kunnen) | |
marc0871 | dinsdag 12 april 2022 @ 14:53 |
Meh, volgens mij heeft de harde kern de afgelopen week allemaal wel een keer patatjes/frietjes gegeten. Mezelf incluis. Boeien. Niemand hier die er over oordeelt wat je eet. We willen het alleen weten. | |
marc0871 | dinsdag 12 april 2022 @ 15:05 |
Welke soep was het vandaag? | |
Karzai | dinsdag 12 april 2022 @ 15:11 |
Te druk gehad, zo even kijken of er nog wat is | |
golfer | dinsdag 12 april 2022 @ 15:15 |
Nu: portie kibbeling van Waasdorp uit IJmuiden. ![]() Vanavond: zeeduivelfilet met geroosterde worteltjes uit de oven. ![]() [ Bericht 3% gewijzigd door golfer op 12-04-2022 17:09:19 (wijziging in bereidingswijze.) ] | |
Karzai | dinsdag 12 april 2022 @ 15:16 |
Ook een broccolisoepje![]() | |
marc0871 | dinsdag 12 april 2022 @ 15:28 |
Ik heb zelf nog nooit broccoli gegeten. Laat staan soep. Maar dat het je mag smaken ![]() | |
marc0871 | dinsdag 12 april 2022 @ 15:44 |
Kibbeling ![]() ![]() Zelf ben ik meer van de lekkerbek. Morgenochtend markt hier op dorp. Staat er ook een viskar. Maar de laatste keer is niet zo bevallen. Veel te lang gebakken naar mijn zijn en de kruiden waren het ook net niet. Zaterdagochtend staat er een spakenburger. Die doen het beter. | |
borisz | dinsdag 12 april 2022 @ 18:30 |
Cherrytomaten, paprika met olijfolie en Italiaanse kruiden de oven in. Pasta erbij. | |
Blues | dinsdag 12 april 2022 @ 18:31 |
![]() ![]() ![]() | |
Jan_Onderwater | dinsdag 12 april 2022 @ 18:32 |
Ga een paar burgers maken van vers gedraaid gehakt en gerookt spek | |
Karzai | dinsdag 12 april 2022 @ 18:55 |
Indiase voorgerechtjes besteld, nu een koud biertje Garlic nan Chicken tikka Mix pakora Mix pickle ![]() [ Bericht 17% gewijzigd door Karzai op 12-04-2022 19:21:38 ] | |
maily | dinsdag 12 april 2022 @ 19:04 |
Het zal je positief verrassen denk ik .... die broccolisoep. Beetje prei erbij, en wat courgette voor de stevigheid. Gebakken spekjes erdoor, scheut(je) creme fraïche of blauwe kaas of boursin .... ![]() | |
maily | dinsdag 12 april 2022 @ 19:06 |
Waarom heel slecht? Gisteren had je zuurkool met maïs .... ![]() En morgen weer iets anders gezonds! | |
#ANONIEM | dinsdag 12 april 2022 @ 19:37 |
Had kip tikka massala gemaakt, met tuinerwten en kikkererwten. Recept van Eef Kookt Zo oid. Naan erbij ![]() ![]() [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 12-04-2022 19:38:34 ] | |
marc0871 | dinsdag 12 april 2022 @ 20:30 |
Meh, laat maar. Net bijna allemaal dingen die ik maar matig of niet lekker vind | |
foodlover | dinsdag 12 april 2022 @ 21:42 |
Die boekjes en tijdschriften op de foto ![]() Leuk! Ziet er goed uit. | |
foodlover | dinsdag 12 april 2022 @ 21:44 |
Heb nog eens voor in een weekend in de planning om zelf kibbeling te maken. Hier verkopen ze volop merluza, dat is heek. En dan lekker whiskey cocktail sauce erbij maken. | |
marc0871 | dinsdag 12 april 2022 @ 22:12 |
Heek is prima. Ik heb ondertussen zoveel heek lekkerbekken gegeten, dat die keer dat kabeljauw voor dezelfde prijs ging, het eigenlijk tegen viel. Ik wil het ook nog wel eens een keer zelf maken. Zat vis bij de super, maar ik denk dat ik dan wel van goede vis uit wil gaan. Moet er wel plek in de planning en de koelkast zijn en moet ik hem niet missen. Ooit. Een keer. Mja... ![]() ![]() | |
foodlover | dinsdag 12 april 2022 @ 22:45 |
Hier veel verse vis, ook bij de dorps supermarkt. Voor zo iets als kibbeling wacht ik wel ff aanbieding af en dan een keer in het weekend maken. [ Bericht 2% gewijzigd door foodlover op 12-04-2022 22:57:55 ] | |
Karzai | woensdag 13 april 2022 @ 07:21 |
Dat is een tafeltje in onze koffiecorner gemaakt met kaften van kinderboekjes ![]() ik begin de de dag met 2 kopjes zwarte koffie in de lunchbox 3 mandarijnen een bakje huzarensalade 2 boterhammen met pittige kipsalade en 2 met cranberrypate vanavond pasta carbonara met zoetzure komkommer erbij | |
#ANONIEM | woensdag 13 april 2022 @ 07:38 |
Koffie ![]() | |
Kanaroe | woensdag 13 april 2022 @ 15:30 |
Vanavond spruitjes, aardappel, zoete aardappel met rode ui en knoflook in de koekenpan. In een andere pan kerriesauzijzen van de slagert, zelfs ik als niet worstliefhebber vind deze lekker. | |
4EverBlackEyed | woensdag 13 april 2022 @ 16:18 |
Gisteren had ik spinazie in bladerdeeg met feta. Was ik de feta vergeten, dus snel dat bladerdeeg nog open kunnen frotten en de kaas kunnen toevoegen. Vandaag eten we speklappen/ varkenshaasje(+ champignons) met gebakken aardappelschijfjes en gewokte spitskool, want die heb ik nog ![]() | |
uniekhoorn | woensdag 13 april 2022 @ 16:59 |
Gekookte aardappels, rode kool met appel, gehaktballen | |
foodlover | woensdag 13 april 2022 @ 17:37 |
Uitgeverij? Onderwijs? #nieuwsgierig ![]() | |
foodlover | woensdag 13 april 2022 @ 17:38 |
Denk straks dikke penne bolognese. Zo nog ff boodschappen doen. | |
FutureFairytale | woensdag 13 april 2022 @ 17:46 |
Bloemkool, aardappelen, roomsaus en saucijsjes. Toe vlaflip. [ Bericht 16% gewijzigd door FutureFairytale op 13-04-2022 18:14:34 ] | |
-Sigaartje | woensdag 13 april 2022 @ 18:51 |
Zo, even een voorraadje stamppot zuurkool gefrabiceerd. 1 kg Excellence kruimaardappelen (NL, AH), 500 gram kruidenzuurkool (AH), zuurkool apart 25 minuten koken, aardappels met twee bouillonblokjes iets minder dan 20 minuten. Stampen met een schudje knoflookpoeder en een paar aardige uithalen chilipoeder. Een bak gaat naar een familiefan van mijn kookproducten van me. Serveren met rookworst en bij wens stukjes gebakken spek en jus, die ik nog heb. ![]() Deze aardappel zorgt voor een stevige stamppot, merk ik. | |
stokj | woensdag 13 april 2022 @ 19:41 |
Ontbijt • Polderslank brood met oude kaas • Kop thee Lunch/diner zo direct • Kibbeling en een viskoekje en een haring van Fred de Zeemeeuw • Kop thee en water • Rijst met kousenband, beetje aardappel en kibbeling • Als ik het nog op krijg: bekertje ijs met de smaken baklava, watermeloen en pistache. | |
marc0871 | woensdag 13 april 2022 @ 20:03 |
Ik heb een kipfilet in blokjes gesneden en deze in een marinade van olie, ketjap manis, een scheutje azijn, komijnzaad, gember, laos, kurkuma en zout even weggezet. Ondertussen heb ik een stuk ui, paprika en prei gesneden en een paar tenen knoflook fijngehakt. Pan met water en zout op het vuur voor mie. Met de mie eenmaal in het water, heb ik de wok heet laten worden. Daar heb ik eerst de kip met aanhangende marinade een kleurtje in gegeven. Daarna de ui, paprika, knoflook en prei erin. En wat sambal oelek voor een pitje De overgebleven marinade heb ik er met wat water bij gedaan, als basis voor de saus. De mie afgieten en meteen in de wok door het mengsel roeren. Ik had weer wat kookwater van de mie overgehouden, zodat ik het sausje wat kon binden. Als het met pastawater gaat, moet het met miewater ook kunnen. En zulks geschiede. Resultaat ![]() Nog een recept geweest van mijn zus. Maar die gebruikte een zakje saté marinademix van Conimex en een zakje nasikruiden van silvo. Aangezien daar bijna dezelfde kruiden in zaten en ik het zonder pakjes en zakjes wilde doen, ben ik het op bovenstaande wijze gaan doen. Gaat ook goed, is minstens zo lekker en een stuk minder zout. | |
sigme | woensdag 13 april 2022 @ 20:23 |
![]() Hier ook Indonesisch geïnspireerd. Witte rijst uit de nieuwe multicooker, met rijstkookstand. Bijzonder lekker geworden, dat is dus wel een aanwinst. Verder gekookte sperzieboontjes en geblacheerde taugé, uitgebakken blokjes gerookte ham (van eigen vark) met shi take. En pindasaus van pindakaas en verse gember, ketjap en sateboemboekruidenmix van de kruidenboer op de markt. Op tafel nog verder opgeleukt met atjar, seroendeng en uitgebakken uitjes. | |
Thaddeus | woensdag 13 april 2022 @ 21:04 |
Stamppot rauwe andijvie | |
maily | woensdag 13 april 2022 @ 21:05 |
Geen hot coldrex ![]() | |
4EverBlackEyed | woensdag 13 april 2022 @ 21:44 |
Ik had nog trek, dus een sneetje roggebrood en havermout met kaneel en banaan. Ja, geen combinatie, maar vult goed. | |
stokj | woensdag 13 april 2022 @ 21:52 |
Ben aan het afbouwen inderdaad! Maar heb nog steeds een schorre stem (ondanks de water- en fruitijsjes die straks op zijn). | |
KapiteinCupcake | woensdag 13 april 2022 @ 22:59 |
Wat een gezellig topic! Ik moet me weer eens verdiepen in het plaatsen van foto’s, die volgen dus hopelijk in de toekomstige bijdragen ![]() Ontbijt: Cappuccino ![]() Lunch: Kop thee Landbrood met roerei Diner: Basmati rijst met Surinaamse kip en kidneybonen | |
klappernootopreis | donderdag 14 april 2022 @ 06:58 |
Gisteren een salade gemaakt van babyspinazie, garnalen in knoflookolie, avocado en fijngesneden peterselie. Van wat overgebleven olie en citroensap een dressing gemaakt. Lekker fris en smakelijk. ![]() | |
Baconator | donderdag 14 april 2022 @ 09:10 |
Gisteren een enorme pan nasi gemaakt. Ik kan dat eigenlijk altijd eten, ontbijt lunch diner, maakt niet uit. | |
marc0871 | donderdag 14 april 2022 @ 09:44 |
Rijst. Altijd goed ![]() | |
Jan_Onderwater | donderdag 14 april 2022 @ 11:41 |
Ik heb gisterenochtend vroeg een 15 Liter pan opgezet, met een knolselderij, een bleekselderij, 5 Penen, halve knoflook, bosje peterselie, foelie, een dikke prei, twee rode uien, peperkorrels, een stuk soepvlees, paar soepbotten (geroosterd) twee kippenkarkassen, afsnijdsels van steaks en ander vlees, tak rozemarijn, tak Thijm, blik tomaten en een diepvrieszak met allerlei groentenafsnijdsels. Hierbij twee aangebroken flessen rode wijn die niet echt geweldig waren, en tot onder de rand opgevuld met water. Dit tot gisteren laat laten pruttelen, gezeefd en geforceerd afgekoeld, in de koelkast gezet. Vanmorgen was dit een massa die je kon snijden, ca 2 liter vloeistof, een prachtige fond. Ingevroren in ijsblokjeszakjes, en dit kan nu iedere keer als ik een donkere saus maak, 1-2 klontjes erbij en de saus wordt goddelijker dan ie al is. | |
maily | donderdag 14 april 2022 @ 11:48 |
![]() | |
4EverBlackEyed | donderdag 14 april 2022 @ 12:33 |
Lunch: Halve komkommer, mozzarella en carpaccio met kaassnippers | |
Karzai | donderdag 14 april 2022 @ 13:40 |
Vanavond 2 brandt en levie venkel braadworsten, daarbij botersla,kleine pruimtomaatjes, fetakaas en basilicumolijven ![]() [ Bericht 27% gewijzigd door Karzai op 14-04-2022 21:09:14 ] | |
golfer | donderdag 14 april 2022 @ 14:44 |
We gaan zo meteen eerst naar een buurt-BBQ die ons wordt aangeboden als dank door de aannemer die wekenlang bij ons de buurt heeft verbouwd en gerenoveerd. Voor vanavond hebben wij Indiaas eten besteld. ![]() | |
FutureFairytale | donderdag 14 april 2022 @ 15:25 |
Nog een blok feta en je hebt tiktok pasta ![]() | |
Kanaroe | donderdag 14 april 2022 @ 16:10 |
Dit eten we uiteindelijk vanavond ![]() Want gisteren werd het last minute afhaal; snackbar met frietjes, hamburgers, ardenner saté, en aspergesoep van het huis. | |
Kanaroe | donderdag 14 april 2022 @ 16:12 |
Dat hoor je niet vaak, wat een attente aannemer! | |
Mutsaers__78 | donderdag 14 april 2022 @ 16:56 |
Een mengelmoes van opengesneden meringue worstjes, spekjes, ui, een zak gesneden bamigroente, tomatenpuree en rijst gekookt met kurkuma en een bouillonblokje. Oftewel: wat ik nog in de koelkast had liggen ![]() | |
FranticDJ | donderdag 14 april 2022 @ 17:17 |
pasta vongole | |
FutureFairytale | donderdag 14 april 2022 @ 17:47 |
Kung pao kip met noedels | |
Karzai | donderdag 14 april 2022 @ 18:18 |
De boodschappen komen pas om half negen Eerst maar een koud biertje en zout en peper chips | |
foodlover | donderdag 14 april 2022 @ 21:43 |
Lang semana santa a.k.a. paasweekend. Eerst diepvriespizza zelf verder belegd met ui paprika pittige olie. Daarna bitterballen. Rood wijntje 🍷 De processies kunnen me gestolen worden* olé ![]() | |
marc0871 | donderdag 14 april 2022 @ 22:05 |
Ik had nog wat kipfilet, wat pindasaus van een vorige maaltijd en een paar broodjes over. Kip, gemarineerd met kipkruiden en wat olie, opgebakken in de wok. Daarna de pindasaus erbij om die op te warmen. Gegeten met de broodjes. Ik had niet het meeste trek en verder geen inspiratie om uitgebreid te koken. Prima voor een keer. | |
KapiteinCupcake | donderdag 14 april 2022 @ 23:16 |
Onverwachtse brooddag, want ik had een “too good to go”tje van de bakker gehaald. Stokbroodje met tapenade en andere smeersels, en daarnaast kip yakitori spiesjes (AH tapas afdeling), kaasstengels en olijfjes. Op donderdag heb ik meestal niet veel energie na de werkdag om uitgebreid te koken, dus het wordt vaak iets uit de vriezer of frituur. Voor de afwisseling was dit wel eens leuk. | |
sigme | vrijdag 15 april 2022 @ 13:15 |
![]() | |
ondeugend | vrijdag 15 april 2022 @ 15:20 |
![]() Venkelsoepje met venkel, ui, prei en lente-ui uit de too good to go doos. | |
yinu | vrijdag 15 april 2022 @ 16:32 |
Ik had ook een too good to go-groentepakket. Het was enorm! Daardoor weet ik nu ook mijn Paas-planning: Vanavond soep van raapstelen en prei uit de TGTG-tas, met wat doperwtjes uit de vriezer en een aardappeltje. Met gebakken haloumi. De helft van de pompoen uit het TGTG-pakket zit al in de oven met wat andere overgebleven groente voor een groentespread voor op toast. Morgen pasta met ratatouille van de aubergine en paprika uit de TGTG-tas. En ergens deze Pasen ook nog een broccolisoepje want er zaten ook 2 prachtige broccoli's in. Mogelijk komt er ook nog wat broccoli in de pastasaus terecht. | |
Kanaroe | vrijdag 15 april 2022 @ 16:49 |
Straks asperge beenham-salade met ei, gepaneerde varkensschnitzel en wat rauwkost; worteltjes, komkommer en spitskool in reepjes. | |
golfer | vrijdag 15 april 2022 @ 17:21 |
Restanten van de Indiase bezorgmaaltijd van gisteravond. ![]() | |
borisz | vrijdag 15 april 2022 @ 17:43 |
![]() | |
Lavenderr | vrijdag 15 april 2022 @ 17:48 |
Snijboontjes met een filetlapje. | |
#ANONIEM | vrijdag 15 april 2022 @ 18:02 |
Karbonade, krieltjes en tomatensalade. | |
4EverBlackEyed | vrijdag 15 april 2022 @ 18:04 |
Gegrilde groene asperges met knoflook Aardappelgratin Varkenshaasje met champignons | |
FutureFairytale | vrijdag 15 april 2022 @ 18:13 |
Mooi hoor! Smaakte het? | |
FutureFairytale | vrijdag 15 april 2022 @ 18:13 |
Korte review please ![]() | |
FutureFairytale | vrijdag 15 april 2022 @ 18:14 |
Straks ovenschotel van rode bieten, uien, gehakt met kruidenroomkaas, aardappelpuree en gerapte kaas. Toe vanillemousse en een sinaasappel. | |
Thaddeus | vrijdag 15 april 2022 @ 18:19 |
Stoofpotje van de vrouw👌🏼 | |
Jan_Onderwater | vrijdag 15 april 2022 @ 18:32 |
Klassieke Canard a l' orange vanavond, met rode kool en schupfnudeln. | |
FranticDJ | vrijdag 15 april 2022 @ 18:44 |
Asperges ![]() | |
sigme | vrijdag 15 april 2022 @ 18:52 |
![]() Bloemkool met een kaassausje, 'patat' van gegrilde pastinaak. | |
Kanaroe | vrijdag 15 april 2022 @ 18:56 |
Wat zat er in de vrouwenstoof? ![]() ![]() | |
marc0871 | vrijdag 15 april 2022 @ 19:29 |
Jumbo rundvleessalade, opgeleukt met wat ui, paprika en wat kerriepoeder erdoor en een paar eieren, tomaat en een augurkje en wat ketchup er overheen. | |
ondeugend | vrijdag 15 april 2022 @ 19:44 |
Jazeker. Ik heb nog wat over maar dat gaat bij de paasbrunch. | |
Lavenderr | vrijdag 15 april 2022 @ 19:54 |
Voor een varkenshaasje met champignons mag je me 's nachts wakker maken ![]() | |
Lavenderr | vrijdag 15 april 2022 @ 19:55 |
Wat zijn schupfnudeln? | |
Lavenderr | vrijdag 15 april 2022 @ 19:55 |
Wilde ik ook net vragen ![]() | |
-Sigaartje | vrijdag 15 april 2022 @ 20:53 |
Pasta met zuurkool. Ik kreeg het een keer in Duitsland. Toen ik er een bockworst erbij kreeg, vond ik het pas te eten. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 15 april 2022 @ 20:57 |
Vergelijk het maar met een soort uitgerolde gnocci, in de vorm van een kleine bolknak ![]() In allerlei manieren opgedient, meestal kort aangebraden ![]() | |
-Sigaartje | vrijdag 15 april 2022 @ 21:00 |
Klopt, maar dat zo aangebakken herinner ik me niet. Het was wel aardig hoor, maar niet helemaal mijn ding. | |
Lavenderr | vrijdag 15 april 2022 @ 21:07 |
Dat lijkt me heel lekker ![]() | |
Lavenderr | vrijdag 15 april 2022 @ 21:09 |
Best leuk om eens te proberen ![]() ![]() | |
KapiteinCupcake | vrijdag 15 april 2022 @ 22:16 |
Andijviestamppot met een gehaktbal. ![]() | |
Jan_Onderwater | vrijdag 15 april 2022 @ 22:30 |
Er zijn heel veel combinaties, met kaas, met saus, gebakken uien, etc etc. | |
foodlover | vrijdag 15 april 2022 @ 23:05 |
Broodje hamburger van varkensvlees met kaas, sla, tomaat, ui, ketchup en mayo. | |
-Sigaartje | zaterdag 16 april 2022 @ 10:05 |
Op zich is het dat ook wel. Ik denk ook dat het er aan ligt hoe het wordt gezout en gekruid. | |
Dotteke | zaterdag 16 april 2022 @ 10:14 |
Waarom krijg ik er dan geen smaak aan, ik snap er niets van. Volg nakeurig de recepten maar het vlees blijft smakeloos Maak ik het in de pan op de kookplaat dan is het heerlijk Er is trouwens niets mis met een gewone hollandse maaltijd. Ben er ook een liefhebben van hoor Ik had donderdag rode bieten met aardappelen en een speklap | |
#ANONIEM | zaterdag 16 april 2022 @ 11:24 |
Voor morgen bij de lunch staat er alvast een pan broccoli-preisoep op.![]() | |
ondeugend | zaterdag 16 april 2022 @ 11:27 |
Ik word altijd zo blij van soep. ![]() Vaak een groentenbom en werkelijk alles is er voor te gebruiken. | |
#ANONIEM | zaterdag 16 april 2022 @ 11:35 |
Ja dat dus. Restje peen, een halve paprika en rest passata/tomatenblokjes, ui en knoflook altijd in huis en je hebt alweer een fijn soepje, eventueel handje rode of gele linzen meekoken. Helemaal prima. En geen eten verspild, nog beter. Deze soep is wel voor 8 personen, 4 preien en anderhalve broccoli is er ingegaan ![]() Ookal kost een pak passata of blik tomatenblokjes geen drol: ik vries wat ik over heb altijd in voor dat soort restsoepen ![]() | |
-Sigaartje | zaterdag 16 april 2022 @ 11:37 |
Volkorenbrood met kaas, gekookt ei, salade veldsla/komkommer, koffie, appel | |
Thaddeus | zaterdag 16 april 2022 @ 11:46 |
Rundvlees Aardappel Wortelen Knoflook Ui Laurierblad Citroengras Knol Paprika Plus wat andere kruiden Al met al was het heerlijk. Ik ben geheid wat vergeten dus sorry daarvoor ![]() | |
-Sigaartje | zaterdag 16 april 2022 @ 11:47 |
Wat ik heb geleerd is vooral een beetje lef hebben en veel op internet lezen wat anderen doen. Maar smaak is zeer persoonlijk, maar ik haal er opvallende dingen uit. Zoals die worcestersaus die bij mij altijd in een hoekje in de kast stond. Niet bang zijn voor slecht resultaat, probeer wel eerst dingen uit die je alleen eet. Dan is het minder erg, dan haal je je schouders op. Want mislukkingen, daar ontkom je niet aan, als je op de probeertoer gaat. Schrijf alles op! En als ik recepten zoek, het eerste wat ik doe is AH-recepten overslaan. Die staan bovenaan, maar zijn allemansvriend-recepten voor een zoete en zachte mond. Kom je niet ver mee. | |
-Sigaartje | zaterdag 16 april 2022 @ 11:53 |
Trouwens, de AH-versdozen heb ik wel goede ervaringen mee, alleen geef er altijd een eigen kwink aan. | |
Dotteke | zaterdag 16 april 2022 @ 11:55 |
thnx voor de tip/ Ik ben er wel achter dat hoe je het kruid als je het bakt in een pan heel anders smaakt dan dat je het in de multicooker doet Ik vind het zo zonde van het vlees steeds, ik krijg het echt niet door mijn keel als het nergens naar smaakt | |
stokj | zaterdag 16 april 2022 @ 18:26 |
Hier ook goede ervaringen mee. Vooral met die Thaise curry en Indiase curry (met vega of vis). En ook de soepen mogen er zijn. | |
stokj | zaterdag 16 april 2022 @ 18:31 |
Ontbijt • Polderslankbrood met vegetarisch beleg • Kopje Lipton Green thee Lunch • Turks brood met vegetarische paté • Kopje Earl Grey thee Diner • Rijst met andijvie en stukjes kibbeling van Fred de Zeemeeuw en wat mango chutney • Glas water als drankje Als dessert een glaasje versgeperste sinaasappelsap en een Raket waterijsje óf ijs van de ijssalon (als ik zin heb om het buiten te gaan halen). | |
Kanaroe | zaterdag 16 april 2022 @ 18:57 |
Gegrilde groene asperges met knoflook (grillpan), gevulde tortelloni van de Appie (ricotta di buffala e limone) en stukje gerookte zalmfilet met vel, was heerlijk ![]() | |
Whiskers2009 | zaterdag 16 april 2022 @ 19:02 |
Zo beenham (aangebraden in de pan en afgemaakt in de oven), broccoli en gebakken krieltjes ![]() | |
foodlover | zaterdag 16 april 2022 @ 19:07 |
Ik ga zo wat smoor kruiden boemboe maken met kipfilet, uitje, paprika. Erbij wat sperziebonen met wat sambal en rijst uit de stomer. Ik bak nog wat kroepoek en casave crackers voor erbij. | |
SoS87 | zaterdag 16 april 2022 @ 19:46 |
Kippensoep en afbakbroodjes met camembert | |
ChildoftheStars | zaterdag 16 april 2022 @ 19:55 |
hutspot met een of andere vegaburger van de Noord-Afrikaanse supermarkt. Vet lekker | |
marc0871 | zaterdag 16 april 2022 @ 20:09 |
Rendang, Groente in zoetzure saus, Met mie deze keer. ![]() | |
FutureFairytale | zaterdag 16 april 2022 @ 20:38 |
Spareribs in bbq- en knoflookmarinade, coleslaw, verse friet en breekbrood met kruidenboter. | |
SoS87 | zaterdag 16 april 2022 @ 21:02 |
Dat lust ik ook wel ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 16 april 2022 @ 21:27 |
Is dit het topic waar iedereen elkaar een like geeft? ![]() Doe er zelf ook aan mee maar het valt gewoon op ![]() | |
KapiteinCupcake | zaterdag 16 april 2022 @ 21:49 |
Kip teriyaki met champignon wokgroente mix en noodles. Het kwam uit een verspakket van Hoogvliet, eerste keer dat ik überhaupt een verspakket gebruik. Moet zeggen dat ik not impressed was door de teriyaki saus die erbij zat (lees: er ging veel sriracha saus doorheen om er nog wat van te maken). In de voorbereidingen op de paasbrunch morgen wel lekker makkelijk, maar wat mij betreft niet voor herhaling vatbaar. | |
marc0871 | zaterdag 16 april 2022 @ 21:52 |
Er word wel buitengewoon veel geliked, ja. | |
marc0871 | zaterdag 16 april 2022 @ 21:58 |
Jammer ![]() Maar ze moeten het ook zo maken, dat iedereen het lekker vind. Anders is het voor hun niet rendabel | |
#ANONIEM | zaterdag 16 april 2022 @ 22:08 |
Het valt gewoon op ja ![]() Ik like sowieso iedereen wel ookal klik ik niet op de like-knop ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 16 april 2022 @ 22:10 |
Er is een verspakkettentopic in CUL, deel daar vooral je ervaringen ook ![]() Oh en foto's makkelijk posten kan via postimg ![]() | |
KapiteinCupcake | zaterdag 16 april 2022 @ 22:21 |
Is wel zo! Nooit over nagedacht, maar ook nog nooit een verspakket gekocht haha. Er zat echt geen smaak aan deze woksaus ![]() ![]() Het blijft uiteraard een kwestie van smaak. Met de kennis van nu zou ik volgende keer een extra pepertje, twee teentjes knoflook en stevig gemarineerde kip erdoorheen gooien bijvoorbeeld. Dank mascaraklodder voor de tips, ik ga eens kijken in het verspakket topic! | |
foodlover | zaterdag 16 april 2022 @ 23:25 |
Muy bien! Ziet er heerlijk uit. | |
Karzai | zondag 17 april 2022 @ 07:47 |
Koffie, kwark met een peer en een gebakken eitje met spek | |
FutureFairytale | zondag 17 april 2022 @ 09:23 |
Jammer. Die verspakketten zijn vaan smaakvol maar thanks, dan ga ik die zeker niet proberen. Ontbeten met havermout. Lunch wordt paaslunch. Broodjes, croissants, vleeswaren, kazen en zoet beleg. Daarbij gemaakt; aardbeien in witte chocolade met crisps en aardbeien in extra pure chocolade, zelfgebakken scones met room en pruimenjam, eiersalade en prei-kerriesoep. Stukje gebak toe met mango, passievrucht en kokos als dat nog past. | |
sigme | zondag 17 april 2022 @ 12:12 |
![]() Paasontbijt. Wel lekker halfbuiten eten ![]() | |
#ANONIEM | zondag 17 april 2022 @ 12:17 |
Croissantjes met kaas, 2 gekookte eieren en een glas sinasappelsap ![]() | |
golfer | zondag 17 april 2022 @ 14:03 |
Vanavond de BBQ maar eens weer uit de garage halen en daar wat vleesjes en groentes en garnalen op cremeren roosteren. ![]() | |
Karzai | zondag 17 april 2022 @ 16:24 |
ik maak zo kip piri piri met erwtjes en ui | |
#ANONIEM | zondag 17 april 2022 @ 16:37 |
Wat een feestlunch hadden we bij mijn zusje. Vooraf had ik prei-broccolisoep gemaakt. Daarna sandwiches gemaakt door mijn zusje en de kinderen met zelfgemaakte eiersalade, streaky bacon, sla, komkommer, tomaat ![]() Als toetje heerlijke vanille kwark met aardbeien vd boer en bastogne ![]() ![]() ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 17-04-2022 16:57:59 ] | |
Karzai | zondag 17 april 2022 @ 16:46 |
\ zo ho, dat ziet er goed uit ![]() ![]() | |
ChildoftheStars | zondag 17 april 2022 @ 17:02 |
gevulde pasta met geitenkaas en basilicum (zelf gemaakt) met gegrilde courgette en tomaat met een dressing met honing erin. Klinkt misschien smerig, maar voor mij is het heeeeeeeeeeeeeeeerlijk ![]() | |
klappernootopreis | zondag 17 april 2022 @ 17:51 |
Gisteren goed begonnen met Jacobs schelpen, asperges, hollandaisesaus en zelfgemaakte aardappelschijfjes. Vandaag staat er een lamsbout op het menu, met knoflook, verse Marjolein op een bedje van uien omringd met flespompoen en zoete aardappelen. Met spruitjes er bij Morgen t bone steak met worteltjes, aardappel gratin en een dikke gereduceerde saus van van cranberries en port. ik heb er ook nog haricots verts bij.. ![]() | |
FranticDJ | zondag 17 april 2022 @ 18:04 |
Stroganoff vlees en aardappelpuree iets | |
Blues | zondag 17 april 2022 @ 18:39 |
1e bordje met een speklappie ![]() ![]() Erbij Italiaanse broodsalade, gemaakt van tomaten/komkommer/kapje zelfgemaakte maisbrood/allerlei Italiaanse kruiden, zout peper en olijfolie. Dat trekt dan zo zalig in t brood ![]() We hadden ook nog saté van biefstuk, gemarineerde kippendij, aubergine en gemarineerde garnalen. Wat een feest zo lekker in de tuin ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door Blues op 17-04-2022 20:25:48 ] | |
Blues | zondag 17 april 2022 @ 18:39 |
Foutje bedankt | |
stokj | zondag 17 april 2022 @ 18:58 |
Ontbijt • Polderslankbrood met oude kaas • Kop Lipton Green thee Lunch • Zachtgekookt eitje als vooraf • 2 verwarmde pistoletjes belegd met Noorse zalm met rucola en kruidenboter • Kop groene thee met citroen en gember Diner • Kommetje komkommer, tomaat, uitjes en saladekruiden • Nasi met bloemkoolroosjes en een vegetarische schnitzel met daarop satésaus met gebakken uitjes. • Glas water | |
marc0871 | zondag 17 april 2022 @ 19:43 |
Na het geweld van gisteren (2x zo'n bord als op de foto + het laatste restje vlees en saus), maar even rustig aan. Ik ben om 9:30 begonnen met 2 broodjes met hagelslag en 2 grote mokken thee. Ik ben rond 17:00, ondanks dat ik eigenlijk weinig trek had, begonnen met tomaten ontvellen, om ze te smelten voor op brood. 3 grote pruim trostomaten. Normaal genoeg voor 4 broodjes. Klont halvarine in de pan, Paprikapoeder erbij. Even myoteren, Alvast wat peper en zout, Tomaten aan stukjes erbij. Zaad en vocht en al, Paar draaien knoflook uit de molen, Op laag vuur laten smelten tot een dikke soep met stukjes, Beetje Italiaanse kruiden erbij, Afmaken met nog wat peper en zout naar smaak. Ik heb er 2 broodjes mee belegd. ![]() De rest heb ik zo uit de pan opgegeten. | |
marcb1974 | zondag 17 april 2022 @ 19:55 |
Kachumber, Raita, Kip Tikka (uit Dishoom) | |
foodlover | zondag 17 april 2022 @ 20:03 |
Zelf gekruide varkens shoarma. Franse frietjes, pitabroodjes, knoflooksaus, ui, sla. Een feestmaal. | |
ChildoftheStars | zondag 17 april 2022 @ 20:34 |
Ik ga het niet opkrijgen hoor, maar dit heb ik nu![]() | |
FutureFairytale | zondag 17 april 2022 @ 21:17 |
Wat een feest ![]() Ik had vnv vooraf pastei kipragout en daarna hainan kip met zoetzure komkommer en cassave. Toe gevuld chocoei met ijs, aardbeien en room. | |
golfer | zondag 17 april 2022 @ 21:26 |
Pasen is de nieuwe Kerst? | |
#ANONIEM | zondag 17 april 2022 @ 21:51 |
Hoe bedoel je dat? | |
golfer | zondag 17 april 2022 @ 22:06 |
Met heel veul en exclusief eten. Wat voorheen alleen met Kerst werd gedaan is nu blijkbaar, ook als ik de luxe spullen in de supermarkt zie, ook met Pasen dus de nieuwe gewoonte? | |
klappernootopreis | zondag 17 april 2022 @ 22:11 |
Nou nee, wij eten traditioneel vrij goed tijdens de paasdagen. Aan eten mag dan best wel wat besteed worden. ![]() | |
#ANONIEM | zondag 17 april 2022 @ 22:23 |
Pasen is bij ons eigenlijk net als Kerst of andere (normale) dagen dat er met familie samen wordt gegeten. Zeker niet exclusief, extra luxe of overdadig. Het heeft altijd wel iets speciaals ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zondag 17 april 2022 @ 22:49 |
Biertje ![]() | |
marc0871 | zondag 17 april 2022 @ 22:50 |
Oeh, goeie combo wel, chocolade, aardbei en room. One up is chocolade, yoghurt en aardbeien. Milka had repen in die smaak. Maar ik deed het jaren daarvoor al met chocoladevla en aardbeienyoghurt. Iedereen had zoiets van, wat ben jij nou aan het knoeien, maar dat is dus serieus lekker. | |
#ANONIEM | zondag 17 april 2022 @ 22:50 |
En pittige borrelnootjes ![]() | |
stokj | zondag 17 april 2022 @ 22:56 |
Dat valt toch wel mee om op te krijgen ![]() | |
stokj | zondag 17 april 2022 @ 22:56 |
Een stukje paasbrood en een klein appelcakeje en een kop thee als late avondsnack en drankje. | |
marc0871 | zondag 17 april 2022 @ 22:59 |
Commercie. Niets anders dan dat. Vroeger verfde je een eitje. Daarna kwamen de asperges. Nu is het amper genoeg als je kerstmis evenaart. Alles voor het maximaliseren van de verkoop. | |
Jan_Onderwater | zondag 17 april 2022 @ 23:06 |
Nederland, waar de ook de katholieken en mensen van het oude volk Calvinisten zijn. Goede producten als Luxe en exclusief zien, iets voor Kerst. En het luxe is dan zoiets als een Kalkoenrollade. | |
marc0871 | zondag 17 april 2022 @ 23:06 |
Ik heb nu een Duvel 666. | |
Jan_Onderwater | zondag 17 april 2022 @ 23:07 |
Je zou ook een keer goed eten, dat is zondig. | |
#ANONIEM | zondag 17 april 2022 @ 23:29 |
Dat is jouw beleving dus. Maarja, ik vind kerst ook niet een gelegenheid waar je verplicht met je familie moet afspreken. Met familie spreek je altijd af toch en het is nooit een verplichting. [ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 17-04-2022 23:30:11 ] | |
KapiteinCupcake | zondag 17 april 2022 @ 23:57 |
Eens! Maar overdadig en luxe eten omdat de winkel het aanbiedt lijkt mij vrij onzinnig ![]() Ontbijt: Cappuccino Lunch: Croissantje Sesambolletje met ei Pannenkoekje Fruitsalade Cappuccino Diner: Rendang met pandanrijst en frisse salade Glas water (Zelfgemaakte) appeltaart als toetje | |
marc0871 | maandag 18 april 2022 @ 00:38 |
Ik vind dat eigenlijk een mooiere reactie dan waar ik mee bezig was. Ik hou daar mee op en ga met jou mee ![]() | |
marc0871 | maandag 18 april 2022 @ 00:51 |
Meh. Goed eten. Gewoon doen. Daar heb je geen speciale dag voor nodig. Net als eten met familie. | |
Jan_Onderwater | maandag 18 april 2022 @ 08:12 |
Zwarte Koffie | |
Sarabi | maandag 18 april 2022 @ 09:38 |
Ik wou ook al zeggen ![]() Volgens mij zou ik zelfs met het dubbele weinig moeite hebben. Zometeen scones met clotted cream en jam En vanavond een krokettenproeverij ![]() | |
Karzai | maandag 18 april 2022 @ 10:02 |
koffie, een mandarijn en een boterham met americain filet vanmiddag asperges en krielaardappeltjes ei, ham en gesmolten boter vanavond pitabroodjes shoarma met een botersla en tomaat salade erbij | |
Karzai | maandag 18 april 2022 @ 10:36 |
oh asperges eten gaat toch niet door, moeders is ziek, maak wel een broodje braadworst vanmiddag | |
-Sigaartje | maandag 18 april 2022 @ 10:40 |
Precies. Net zoals gisteren voor journaal dat gejank van een Nederlandse parfumflesjesfabrikant, dat hij minder moet maken omdat het Russisch gas wordt geboycot. Flikker toch op. Parfumflesjes. Kom maar eens aan met dat verhaal bij een Oekraïnse moeder, met je gezanik over minder parfumflesjes en een oven die niet kan draaien. | |
4EverBlackEyed | maandag 18 april 2022 @ 11:29 |
Lekker eten waar iedereen zich goed bij voelt ![]() Ontbijt: 2 ciabattabroodjes met gesmolten kaas en een plak ontbijtspek en twee worstenbroodjes van de boerderijwinkel ![]() ![]() | |
Blues | maandag 18 april 2022 @ 15:13 |
Restanten BBQ op de grillpan, kaasflakes restje erover, wat olijfolie en lekker buiten in de tuin eten ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Sarabi | maandag 18 april 2022 @ 17:04 |
Paasij ![]() | |
Kanaroe | maandag 18 april 2022 @ 17:09 |
Gehaktbrood, met spek omwikkeld. Runder- en h.o.h.-gehakt gemengd met gesnipperde rode ui en rode paprika, salieblaadjes (uit de tuin) en wat geraspte kaas en ketchup. In de oven op de bakplaat. Daarbij salade van snijbiet, rode (rauwe biet), botersla, veldsla en dressing. En friet/patat! | |
Karzai | maandag 18 april 2022 @ 17:37 |
![]() | |
Blues | maandag 18 april 2022 @ 17:39 |
Zo één of zo één? ![]() | |
Jan_Onderwater | maandag 18 april 2022 @ 17:41 |
vooraf een garnalencocktail, noordzeegarnalen en mayonaise, dan een Wiener Schnitzel met kropsla salade. | |
ChildoftheStars | maandag 18 april 2022 @ 17:47 |
Hutspot | |
Sarabi | maandag 18 april 2022 @ 17:57 |
De eerste natuurlijk ![]() | |
FlippingCoin | maandag 18 april 2022 @ 18:05 |
Kofta en groenten van de bbq met wat rijst. | |
golfer | maandag 18 april 2022 @ 18:34 |
Gekruide gebakken krielaardappels, gebraden worst en een Italiaanse salade. ![]() | |
marc0871 | maandag 18 april 2022 @ 19:53 |
Vrij naar Honig Wereldgerechten Oosterse Wraps, maar dan zonder pakjes of zakjes. Die koop ik al niet meer, sinds de C1000 Jumbo is geworden, of zo. Oude foto (nou ja. 2 weken?), maar je begrijpt wat ik bedoel. ![]() | |
FutureFairytale | maandag 18 april 2022 @ 20:02 |
Pekingeend met pannenkoekjes, krokant buikspek, paksoi en rijst ![]() | |
4EverBlackEyed | maandag 18 april 2022 @ 20:07 |
Ohhhhh krokant buikspek | |
4EverBlackEyed | maandag 18 april 2022 @ 20:08 |
Ik heb nu Griekse yoghurt met aardbeien, wat lijnzaad voor de vezels en ik kon de honing niet vinden, dus dan maar wat vanille-aroma. | |
4EverBlackEyed | maandag 18 april 2022 @ 20:28 |
Ik vind het koken zonder zakjes of pakjes toch een stuk lekkerder ![]() | |
Kanaroe | maandag 18 april 2022 @ 20:50 |
Mjammie ![]() | |
ondeugend | maandag 18 april 2022 @ 21:35 |
Ik had tagliatelle met asperges en zalm![]() | |
marc0871 | maandag 18 april 2022 @ 21:57 |
Vaak wel, ja ![]() En leuker ![]() Bij mij is mijn kruidenkastje begonnen met het na proberen te maken van pakjes en zakjes. | |
foodlover | maandag 18 april 2022 @ 22:08 |
Vanmiddag menu del día. Gemengde salade met olijven, cornichons, zilveruitjes. Ik had voor cannelloni met gehakt en bechamel, meneer had gele kippensoep met vermicelli. Hoofd was gestoofd rundvlees met verse frietjes en dopperwtjes. Na had ik flan de turrón, meneer had verse ananas. Liter bier om te delen. Schade: 22 Euro. | |
4EverBlackEyed | maandag 18 april 2022 @ 22:26 |
![]() Ik vond altijd preischotel (van Maggi) en Kip Tandoori (Knorr Wereldgerechten) lekker, maar nu ik het zelf maak is het gewoon 100x lekkerder en niet zo zout ![]() | |
KapiteinCupcake | maandag 18 april 2022 @ 22:52 |
Ontbijt: Cappuccino Danerolles croissantjes Glas jus d’orange Banaan Lunch: Krentenbol Cappuccino Glas water Diner: Spaghetti bolognese Glas water Appeltaart als toet! | |
QWARQTAARTJE | dinsdag 19 april 2022 @ 00:24 |
Dat lijkt me niet veel. Geen idee hoe groot de porties zijn ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 19 april 2022 @ 08:01 |
Koffie ![]() | |
Karzai | dinsdag 19 april 2022 @ 11:03 |
Puntje bosbessentaart en een bekertje citroen thee![]() | |
marc0871 | dinsdag 19 april 2022 @ 11:48 |
Ja. En ze worden gebruikt. Moeders had zo'n kruidenrekje hangen. ![]() Ik weet niet beter of het heeft in de keuken aan de muur gehangen. Maar ik maak me er sterk voor dat dat precies is wat er in ruim 50 jaar mee is gebeurd; het is opgehangen. Het meest spannende wat zij in haar kruidenrepertoire had, was kruidnagel en nootmuskaat. En later kruidenmixen. Oh, en kaneel. Maar dat was meestal alleen voor appeltaarten en appelbeignets Toen ik weer terug thuis kwam wonen (mantelzorgsituatie), nam ik meer kruiden en specerijen mee dan dat zij ooit had gezien. Wat moet je daar nou allemaal mee? Vroeg ze. Koken, zei ik. Het heeft nog even wat voeten in de aarde gehad, voordat ze me dat in haar keuken liet doen. [ Bericht 0% gewijzigd door marc0871 op 19-04-2022 11:53:39 ] | |
golfer | dinsdag 19 april 2022 @ 13:33 |
Ben nu bezig van de schillen en kontjes van Nederlandse asperges een romig aspergesoep te maken. Vanavond dus: gekookte asperges met daarbij gebakken krielaardappeltjes, een eitje (voor mij gekookt en geprakt en voor Blues gepocheerd), varkenshaas gegaard in de sousvide en daarna kort gebakken en met wat plakken beenham en een botersausje. ![]() | |
golfer | dinsdag 19 april 2022 @ 13:40 |
Hoe oud is/was jouw moeder? | |
maily | dinsdag 19 april 2022 @ 13:42 |
![]() ![]() | |
marc0871 | dinsdag 19 april 2022 @ 14:22 |
Mijn moeder was van 45 en was 69 toen ze stierf. Mijn vader ging een jaar later rommelen. Die was van 42 en is gestorven toen hij 76 was. Ze zijn in 67 getrouwd. Ze zeiden altijd dat ze in ondertrouw gingen, op de dag dat Wim Lex geboren werd. Daarna hebben ze even moeten wachten, totdat ik wilde komen. | |
Blues | dinsdag 19 april 2022 @ 14:41 |
![]() ![]() | |
golfer | dinsdag 19 april 2022 @ 14:49 |
Erg jong. ![]() | |
marc0871 | dinsdag 19 april 2022 @ 14:54 |
Ja ![]() ![]() | |
Blues | dinsdag 19 april 2022 @ 15:05 |
![]() | |
Kanaroe | dinsdag 19 april 2022 @ 15:58 |
Vanavond kippensoep, want hier wordt weer heel wat afgesnift & gesnotterd. Deze keer een gewoon simpel soepie, zonder heftige of spicy toevoegingen. Drumsticks, prei, wortel, ui, laurier, foelie, selderij, peterselie en biokippenbouillonblokje. Beetje (naan)brood erbijen restjes gehaktbrood van gisteren. | |
borisz | dinsdag 19 april 2022 @ 18:43 |
Snelle pasta met wortel, bleekselderij, prei. Even laten een pruttelen in een blikje mutti. | |
maily | dinsdag 19 april 2022 @ 18:44 |
Don't be shy with the ginger! En beterschap! | |
Blues | dinsdag 19 april 2022 @ 18:44 |
![]() | |
maily | dinsdag 19 april 2022 @ 18:45 |
![]() ![]() | |
Blues | dinsdag 19 april 2022 @ 18:45 |
Lekker! En beterschap🙂 | |
marc0871 | dinsdag 19 april 2022 @ 18:49 |
Beterschap. En dat het je mag smaken ![]() | |
Kanaroe | dinsdag 19 april 2022 @ 19:13 |
[/quote]Gemberschijfjes toegevoegd! Lag nog een wortelstuk in de koelkast. En bedankt! | |
Kanaroe | dinsdag 19 april 2022 @ 19:16 |
Bedankt! Dat bordje asperges van jullie ziet er fantastisch, restaurantwaardig, en lekker uit! Bedankt, dat deed het! | |
FutureFairytale | dinsdag 19 april 2022 @ 19:39 |
Kippensoep is altijd fijm bij niet lekker zijn. Wordt snel beter ![]() Ooh jaam! Ga ik in mei eten en nu al zin in! Jij hebt het lekkerste ei ![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 19 april 2022 @ 19:40 |
Mijn avondeten was sperzie- en sojabonen met hoisin, garnalen en bruine rijst. Toe custard met kersensaus. | |
marc0871 | dinsdag 19 april 2022 @ 19:48 |
![]() Prutje van rundergehakt, ui, paprika, tomatenpuree, tomaat en knoflook, met als smaakmakers komijnzaad, oregano en kaneel. Sambal voor een pitje. Zout om de smaak af te maken. Als ik er bonen in doe en ik laat het een poosje sudderen, heb ik chili con carne. Als ik het in een tortilla doe en ze een kleine 10 minuten in een hete oven zet, heb ik iets van enchilada's/burrito's/fajita's, of hoe het ook heet Ik noem het lekker. Ik had geen bonen en wraps heb ik maar had ik ook gisteren al. Meh. Dan maar met een extra sausje. Het sausje was een knoflooksaus, van slasaus, een met een microplane geraspte teen knoflook, gedroogde peterselie en peper en zout. [ Bericht 0% gewijzigd door marc0871 op 19-04-2022 20:00:14 (Tomatenpuree vergeten.) ] | |
Kanaroe | dinsdag 19 april 2022 @ 19:53 |
Een geroosterd broodje of een aardappeltje erbij was misschien ook een plan? Lekker prutje trouwens! | |
Kanaroe | dinsdag 19 april 2022 @ 19:54 |
Ik ben zelf net weer opgeknapt, nu was mijn zoon ziekerig. Kippensoep is de gewoonte bij zieken in het huis! | |
marc0871 | dinsdag 19 april 2022 @ 19:57 |
Kan. Een keertje geen carbs kan ook geen kwaad ![]() En ja, was weer lekker ![]() | |
Kanaroe | dinsdag 19 april 2022 @ 19:59 |
Is ook waar, ik hoef ook niet altijd koolhydraten bij de warme maaltijd. Mooi zo ![]() | |
stokj | dinsdag 19 april 2022 @ 20:21 |
Ontbijt • Polderslankbrood met oude kaas • Kop Lipton groene thee Lunch • Polderslankbrood met vegetarisch beleg • Kop groene thee met citroen en gember • Glas water Diner • Gekookte aardappelen met doperwtjes en wortelen en vegetarische stukjes in tomatensaus • Glas water | |
KapiteinCupcake | dinsdag 19 april 2022 @ 22:59 |
Ik ben al twee weken bezig met “uit de vriezer koken”, dus ik ben wat creatief met producten uit de voorraadkast combineren. Moet zeggen dat het wel lekker opruimt! Vandaag aten we nasi. Kipfilet (uit de vriezer dus) marineren paar uurtjes van te voren. Daarna bakken, uitje erbij, knoflook erbij, lekker kleurtje geven. Vervolgens wat gedroogde nasi kruiden erbij, beetje water. Scheutje ketjap manis, ketjap asin en sriracha erbij. Preitje om het af te maken. Als je rijst naar keuze klaar is mengen die hap, en klaar! Voor de liefhebber afmaken met een schepje satesaus, handje kroepoek of wat gebakken uitjes en je hebt binnen twintig minuten een prima maaltijd op tafel (en weer wat ruimte in de voorraadkast/vriezer ![]() | |
FutureFairytale | woensdag 20 april 2022 @ 08:15 |
Vanavond andijvie en aardappelen vers van de boer ![]() Met gehaktballen, jus en komkommersalade. | |
Karzai | woensdag 20 april 2022 @ 11:26 |
Een gele fernandes, appel, runderslaatje en 2 boterhammen met eiersalade | |
foodlover | woensdag 20 april 2022 @ 11:30 |
Gisteravond aardappelpuree, broccoli, kipfilet met verse rozemarijn en jus. Net Griekse yoghurt aardbei, koffie, verse jus. Panecillos (geroosterde broodjes) met zaden en smeerkaas. | |
#ANONIEM | woensdag 20 april 2022 @ 12:10 |
Moriaanbrood met zelfgemaakte tonijnsalade, ei en rucola![]() [ Bericht 65% gewijzigd door #ANONIEM op 20-04-2022 12:10:47 ] | |
Jan_Onderwater | woensdag 20 april 2022 @ 12:14 |
In Beek Montferland een lekkerbek gescoord bij de Woensdag viskraam. Beste viskraam in wijde omgeving. | |
FutureFairytale | woensdag 20 april 2022 @ 13:48 |
Zit buiten met thee en aardbeien met room ![]() | |
golfer | woensdag 20 april 2022 @ 16:32 |
Vanavond: een lekkerbekje van onze dorps-visjuwelier, patat uit de airfryer en appelmoes met stukjes. ![]() | |
foodlover | woensdag 20 april 2022 @ 17:16 |
Ik ga zo moussaka maken. Ik weet dat het off topic is maar wie heeft goede manier om via mobiel foto's te posten, lukt niet... | |
Karzai | woensdag 20 april 2022 @ 17:29 |
Ik doe het via imgur, foto kiezen uploaden op de foto klikken link kopiëren, voeg een afbeelding toe in fok selecteren en dan plakken [ Bericht 1% gewijzigd door Karzai op 20-04-2022 18:06:40 ] | |
#ANONIEM | woensdag 20 april 2022 @ 17:35 |
Bij postimg foto uploaden en dan naar beneden schollen en kiezen voor hotlink voor fora | |
Karzai | woensdag 20 april 2022 @ 18:14 |
Ik maak vanavond een broodje met sardientjes, blaadje sla en rode ui en een likje mayo![]() [ Bericht 5% gewijzigd door Karzai op 20-04-2022 18:21:05 ] | |
Blues | woensdag 20 april 2022 @ 18:28 |
![]() ![]() | |
Blues | woensdag 20 april 2022 @ 18:29 |
Wat is moriaanbrood? | |
borisz | woensdag 20 april 2022 @ 18:30 |
En vandaag dit opnieuw ![]() Als ik voor mezelf kook is dat meestal voor twee dagen. | |
foodlover | woensdag 20 april 2022 @ 19:45 |
Lekker zeg! En die appelmoes met stukjes ![]() ![]() | |
foodlover | woensdag 20 april 2022 @ 19:49 |
Thanks zo ff uitproberen. Moussaka zit nog in de oven. ![]() | |
foodlover | woensdag 20 april 2022 @ 20:39 |
![]() ![]() Maar het is gelukt. ![]() | |
Kanaroe | woensdag 20 april 2022 @ 20:45 |
Wij aten een soort van broodjes hotdog. Met braadworstjes, zuurkool, gebakken uien, augurken en ketchup/mosterd Met harde schnittbroodjes, die worden zo lekker taaiig als er een sausje of nattigheid op zit ![]() | |
christmastsunami | woensdag 20 april 2022 @ 20:49 |
Ik heb van dat ultra lekkere puur natuur bio wit tarwe brood gekocht, dat brood waarvan elke hap brood ook echt vult. Waarschijnlijk omdat er nog wel natuurlijke vezels inzitten ook al is het wit brood. En wat ook heel anders oud wordt bijvoorbeeld. Lekker tostis van maken met caselerib en kaas en sandwiches maken , met worstjes en wat blad enzo, simpel maar het hoeft niet elke avond zo ingewikkeld, als de basis maar echt lekker is. | |
marc0871 | woensdag 20 april 2022 @ 21:19 |
Deze weer.![]() | |
KapiteinCupcake | woensdag 20 april 2022 @ 21:24 |
Ontbijt: Stukje paasbrood Cappuccino Lunch: Boterham met pindakaas Stukje paasbrood (moet op) Kop thee Glas water Avondeten: Tomatenrijst met gyros en salade Glas water Paasbonbons met koffie als toetje | |
FutureFairytale | woensdag 20 april 2022 @ 22:20 |
Zo zwart als roet? ![]() | |
FutureFairytale | woensdag 20 april 2022 @ 22:23 |
Ga het ook eens proberen. ![]() Als ie t doet; was foto van 2 weken geleden bij Loetje | |
FutureFairytale | woensdag 20 april 2022 @ 22:24 |
![]() ![]() ![]() | |
Blues | woensdag 20 april 2022 @ 22:25 |
Ik durfde dit niet zo rechtstreeks te vragen ![]() | |
foodlover | woensdag 20 april 2022 @ 22:25 |
Yum yum! ![]() ![]() ![]() | |
Blues | woensdag 20 april 2022 @ 22:25 |
![]() ![]() Biefstuk in een pakkie croma ![]() ![]() |