abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 30 april 2022 @ 12:29:51 #151
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_204586337
Fear is the cockblocker of dreams
pi_204587059
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2022 17:16 schreef leolinedance het volgende:
Toch ook nog goed nieuws op deze trieste dag dat VI stopt! _O_
Fantastische dagen met dubbel goed nieuws bedoel je!
  zaterdag 30 april 2022 @ 15:13:18 #153
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_204587843
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2022 13:40 schreef arie_bc het volgende:

[..]
Fantastische dagen met dubbel goed nieuws bedoel je!
Ben jij Arie Boomsma? *)
  zaterdag 30 april 2022 @ 18:30:56 #154
65846 Bocaj
Un-Break My Heart
pi_204589913
Hij had gewoon moeten vertrekken uit Nederland met zijn moneys...
Nu is het te laat en zijn de centen (terecht) foetsie...

Zo gewonnen, zo geronnen zal hij misschien wel denken! :')
Kan die BMW Z4 van hem ook mooi omgeruild worden voor een oude panda ofzo of een fiets!
  zondag 1 mei 2022 @ 19:28:38 #155
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204601251
twitter


Ik ga kijken en *O* *O* *O*
pi_204701787
quote:
'Coolblue doet aangifte tegen Sywert van Lienden om mondkapjesdeal'
Het bedrijf Coolblue heeft aangifte gedaan tegen Sywert van Lieden en zijn zakenpartners om de mondkapjesdeal. Het bedrijf zegt dat het is opgelicht en eist bijna een half miljoen euro schadevergoeding. Coolblue werkte belangeloos mee aan de mondkapjesdeal zonder te weten dat Van Lienden hier een commercieel belang bij had.
https://www.rtlnieuws.nl/(...)kapjesdeal-benadeeld
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  woensdag 11 mei 2022 @ 10:01:20 #157
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204702299
Ministerie: Rapport omstreden mondkapjesdeal Sywert moet vóór zomer af

Minister Conny Helder van Langdurige Zorg belooft dat alles op alles wordt gezet om vóór de zomer het onderzoek naar de omstreden mondkapjesdeal tussen het ministerie van Volksgezondheid en Sywert van Lienden te presenteren.

Dat laat de woordvoerder van minister Helder dinsdag desgevraagd aan het ANP weten.

Eerder op de dag hebben Helder en onderzoeksbureau Deloitte met elkaar gesproken, naar aanleiding van onenigheid tussen het onderzoeksbureau en het ministerie van Volksgezondheid.

Medio vorige maand schreef Deloitte aan het ministerie van Volksgezondheid meer en betere informatie van het ministerie nodig te hebben. Secretaris-generaal Marcelis Boereboom reageerde in een retourbrief "verbaasd" op de brief en wees de meeste informatieverzoeken af.

Zie ook: Sywert van Lienden: van gevierd scholierenleider tot gevallen miljonair
Minister wil eerste deelonderzoek voor reces delen

Om desondanks "constructief met elkaar in gesprek te blijven" werd een afspraak tussen minister Helder en Deloitte ingepland. In dat gesprek "zijn afspraken gemaakt om ervoor te zorgen dat er alles aan wordt gedaan om de resultaten van het eerste deelonderzoek voor het zomerreces te delen", stelt de woordvoerder van Helder.

Beide partijen hebben het gemeenschappelijk doel om "zo snel mogelijk een zorgvuldig en volledig beeld krijgen over hoe de deal tot stand is gekomen", zegt de woordvoerder. De Kamer wordt later deze week geïnformeerd over het gesprek tussen het ministerie van Volksgezondheid en Deloitte.


Geduld van Kamer over mondkapjesdeal is op ^O^

Het geduld van de Tweede Kamer is al flinke tijd op. Ook Helder heeft meerdere keren gezegd het ongeduld van de Kamer te delen, maar tekende aan dat het een omvangrijk onderzoek is.

Het onderzoek naar de mondkapjesdeal is een van de deelonderzoeken naar de door de overheid ingekochte persoonlijke beschermingsmiddelen tijdens de coronacrisis.

Zie ook: Zo verliep het contact tussen Sywert van Lienden en de top van het ministerie
Van Lienden en kompanen verdienden vele miljoenen

Aanvankelijk zou Deloitte zijn bevindingen in één keer rapporteren. Mede op dringend verzoek van de Kamer wordt voorrang gegeven aan het onderzoek naar de deal met Van Lienden.

CDA-coryfee Van Lienden en zijn compagnons werden begin maart opgepakt vanwege een onderzoek naar de omstreden mondkapjesdeal. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) hebben de bestuurders in strijd met de statuten van de stichting gehandeld, omdat een deel van de winst naar hun eigen bv zou zijn overgemaakt. Zij zouden hier gezamenlijk vele miljoenen aan hebben verdiend.

https://www.nu.nl/coronav(...)l#coral_talk_wrapper

Hugo lekker zweten nu *O* *O*
  woensdag 11 mei 2022 @ 10:08:21 #158
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204702363
twitter


^O^
  vrijdag 13 mei 2022 @ 21:54:30 #159
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204737930
Verassing :o :')

Onderzoek mondkap-order Sywert weer vertraagd: voor de zomer niet klaar

Het accountantsonderzoek naar de mega-order mondkapjes van Sywert van Lienden is niet voor het zomerreces klaar. Dat meldt verantwoordelijk minister Conny Helder voor Langdurige Zorg (VVD) zojuist aan de Tweede Kamer. Deloitte heeft opnieuw langer de tijd nodig.

Het is het zoveelste uitstelbericht van het onderzoek naar de mondkapjesaffaire. Vorig jaar kondigde het kabinet een groot onafhankelijk onderzoek aan naar de megadeal waardoor Van Lienden in één klap multimiljonair werd. Maar keer op keer moet de verantwoordelijk minister melden dat Deloitte toch meer tijd nodig heeft om de feiten op een rij te zetten.

Na felle kritiek vorige maand in het Kamerdebat waarin voormalig minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge een motie van wantrouwen overleefde, beloofde Helder opnieuw dat voor de zomer de conclusies gedeeld kunnen worden. Het reces begint 8 juli en duurt tot 5 september.

Maar dat gaat ‘helaas’ niet lukken, meldt Helder vanavond in een korte brief aan de Tweede Kamer. Een ‘betrokken partij’ heeft recht op een langere periode van ‘wederhoor’. Een woordvoerder kan niet zeggen of het over Van Liendens organisatie gaat die langer de tijd krijgt om te reageren op de eerste bevindingen van Deloitte, of juist een betrokkene aan de zijde van het ministerie. ,,Dat is niet aan ons", meldt de woordvoerder.

Eerste kale feiten
Om alsnog snel meer informatie te kunnen delen, overweegt Helder kort na de start van het zomerreces alvast de eerste kale feiten te delen met de Tweede Kamer, om later pas een kabinetsreactie over dat feitenrelaas op te stellen.

Eerder benadrukten de onderzoekers van Deloitte al dat het onderzoek een megaklus is. Inmiddels zijn ruim vijf miljoen bestanden potentieel relevant bevonden voor het onderzoek.

https://www.ad.nl/politie(...)niet-klaar~a3fc8af9/

1 euro per bestand declareren moet toch wel lukken :? :') :r
  vrijdag 3 juni 2022 @ 09:27:45 #160
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204948705
Onderzoeker Sywert-deal heeft nu zelf integriteitsklacht aan zijn broek :') _O- _O-

In het kort

• De Deloitte-accountant die onderzoek doet naar de mondkapjesdeal van Sywert heeft een tuchtklacht aan zijn broek.
• Hij zou 'bewust een onjuiste financiële projectadministratie hebben gevoerd' en daarmee een collega hebben benadeeld.
• Deloitte benadrukt dat de tuchtklacht niets te maken heeft met het moeizaam lopende onderzoek naar 'de Sywert-deal'.

De Deloitte-accountant die onderzoek doet naar de mondkapjesdeal tussen het ministerie van Volksgezondheid (VWS) en het bedrijf van Sywert van Lienden heeft nu zelf een integriteitsklacht aan zijn broek. De accountant zou 'bewust een onjuiste financiële projectadministratie hebben gevoerd' en daarmee een klant en een collega hebben benadeeld, blijkt uit informatie van de tuchtrechter voor accountants.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:
Het is niet voor het eerst dat Lenting betrokken is bij een integriteitskwestie. Hij moest begin dit jaar door het stof vanwege een 'een-tweetje' met Deloitte-partner Marco van de Vegte, toen nog voorzitter van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA).
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://fd.nl/politiek/14(...)lacht-aan-zijn-broek

Ze hebben wel de juiste persoon uitgekozen voor dat onafhankelijke onderzoek :') _O- _O- _O-
Een nsb er krijgt er zelfs rode oortjes van :P
pi_204951631
quote:
6s.gif Op vrijdag 3 juni 2022 09:27 schreef ikweethetookniet het volgende:
Oorspronkelijk zou Deloitte al voor het zomerreces van 2021 een feitenonderzoek opleveren. Maar het accountantskantoor heeft dat niet gehaald, sterker nog: het onderzoek is nog steeds niet af.
Overheid als opdrachtgever is echt een lachertje _O- Bedrijfsleven lacht zich rot als ze zo'n opdracht binnenhalen, de bonus voor dat jaar is dan al geregeld iig

En ondertussen tellen de uurtjes door :')
  dinsdag 14 juni 2022 @ 07:08:33 #162
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205045550
'Van Lienden en partners ook verdacht van witwassen'

Het Openbaar Ministerie heeft de aanklacht tegen Sywert van Lienden en zijn medeoprichters van de stichting Hulptroepen Alliantie - Bernd Damme en Camille van Gestel - uitgebreid met witwassen. Het drietal werd al verdacht van oplichting en verduistering.

Het OM heeft op 24 mei besloten de verdenking uit te breiden, zo meldt NRC op basis van bronnen met kennis van het strafdossier.

Mondkapjesdeal
Vanaf maart 2020 importeerden Van Lienden, Damme en Van Gestel grote aantallen mondkapjes van China naar Nederland. Dat zou hun stichting 'om niet' doen, dus zonder de bedoeling er winst mee te maken. Later bleek dat Van Lienden en zijn zakenpartners een besloten vennootschap hadden opgericht die werd gebruikt bij de inkoop en verkoop van mondkapjes.

Hierdoor zou hij samen met de andere oprichters miljoenen hebben verdiend aan de mondkapjesdeal die zij sloten met het ministerie van Volksgezondheid.

Het OM maakte eind februari bekend een strafzaak naar de oprichters van de stichting Hulptroepen Alliantie te beginnen. Aanleiding was de aangifte die Randstad eind december 2021 deed. Het uitzendconcern stelde personeel aan de stichting beschikbaar omdat werd gedacht dat het ging om liefdadigheid.

De verdenking van oplichting werd eind april uitgebreid met het vermoeden van verduistering. In de aanloop naar de strafzaak legde het OM daarnaast voor ruim 11,5 miljoen euro beslag op de Nederlandse bankrekeningen van de ondernemers.

Witwassen
De verdenking van witwassen is toegevoegd omdat de drie zichzelf miljoenen euro's aan dividend uitkeerden vanuit hun besloten vennootschap. Omdat het geld mogelijk voortkwam uit een misdrijf, staat het mogelijk gelijk aan witwassen, vertellen bronnen binnen justitie aan NRC.

Van Lienden zelf ontkent in een reactie dat de verdenking is uitgebreid, zijn twee kompanen gaven geen commentaar.

Vandaag verdedigen Van Lienden en Damme zich in de rechtbank van Amsterdam in een andere zaak, waarin wordt bepaald of het duo ontslagen moet worden als bestuurder van de Stichting Hulptroepen Alliantie. Eerder werden de twee al geschorst.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)witwassen-oplichting

*O* *O* *O*
Die gasten worden boos en gaan iedereen erbij lappen ^O^ *O*
  dinsdag 14 juni 2022 @ 08:59:40 #163
14505 OProg
A Life in Music
pi_205046061
Volgens Siewert op Twitter is dit volkomen logisch dat dit er bij komt.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_205046149
quote:
81s.gif Op dinsdag 14 juni 2022 08:59 schreef OProg het volgende:
Volgens Siewert op Twitter is dit volkomen logisch dat dit er bij komt.
Dat is het ook, de ene verdenking vloeit logisch voort uit de andere verdenking.
  dinsdag 14 juni 2022 @ 09:28:38 #165
14505 OProg
A Life in Music
pi_205046241
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juni 2022 09:15 schreef Heph844 het volgende:

[..]
Dat is het ook, de ene verdenking vloeit logisch voort uit de andere verdenking.
Dat klopt. Maar het gaat er meer om dat hij er nog steeds niet achter is dat nu nog via Twitter er op in gaan gewoon kansloos is.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  dinsdag 14 juni 2022 @ 09:49:20 #166
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205046377
quote:
81s.gif Op dinsdag 14 juni 2022 08:59 schreef OProg het volgende:
Volgens Siewert op Twitter is dit volkomen logisch dat dit er bij komt.
Maar als de camera voor de deur staat, blijft de deur dicht en gaan de gordijnen dicht :') _O-
Wat een sujet :r
pi_205046393
quote:
6s.gif Op dinsdag 14 juni 2022 09:49 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]
Maar als de camera voor de deur staat, blijft de deur dicht en gaan de gordijnen dicht :') _O-
Wat een sujet :r
Terecht. Mensen thuis opzoeken doe je gewoon niet. Niet bij een minister en ook niet bij Sywert. Ook zijn kinderen verdienen een veilig thuis.
  dinsdag 14 juni 2022 @ 10:08:35 #168
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_205046495
quote:
6s.gif Op dinsdag 14 juni 2022 09:49 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]
Maar als de camera voor de deur staat, blijft de deur dicht en gaan de gordijnen dicht :') _O-
Wat een sujet :r
Ja, want als er een camera voor de deur staat moet je open doen?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_205046848
quote:
10s.gif Op dinsdag 14 juni 2022 09:28 schreef OProg het volgende:

[..]
Dat klopt. Maar het gaat er meer om dat hij er nog steeds niet achter is dat nu nog via Twitter er op in gaan gewoon kansloos is.
Ben ik eigenlijk niet met je eens, hij reageert rationeel en feitelijk op Twitter en de reacties eronder zijn allemaal puur emotioneel. Ben er nog steeds van overtuigd dat hij hiermee weg gaat komen. Daar kun je van alles van vinden (zelfverrijking enzo) maar als het toch volgens de regels is gegaan dan heeft hij het gewoon superslim gedaan.
Op donderdag 14 juli 2022 11:43 schreef Caland het volgende:
Pietjepuk is mijn vriend
pi_205046854
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juni 2022 10:54 schreef PietjePuk2000 het volgende:

[..]
Ben ik eigenlijk niet met je eens, hij reageert rationeel en feitelijk op Twitter en de reacties eronder zijn allemaal puur emotioneel. Ben er nog steeds van overtuigd dat hij hiermee weg gaat komen. Daar kun je van alles van vinden (zelfverrijking enzo) maar als het toch volgens de regels is gegaan dan heeft hij het gewoon superslim gedaan.
Je bent daarmee wel één van de meest gehate personen van het land, maar soit, kniesoor die daar op let.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
  dinsdag 14 juni 2022 @ 11:03:58 #171
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_205046907
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juni 2022 10:54 schreef PietjePuk2000 het volgende:

[..]
Ben ik eigenlijk niet met je eens, hij reageert rationeel en feitelijk op Twitter en de reacties eronder zijn allemaal puur emotioneel. Ben er nog steeds van overtuigd dat hij hiermee weg gaat komen. Daar kun je van alles van vinden (zelfverrijking enzo) maar als het toch volgens de regels is gegaan dan heeft hij het gewoon superslim gedaan.
Als de hoeveelheid geld dat je verdient bepaalt hoe slim je bent, dan is het superslim inderdaad.

Dat is echter wel een hele beperkte kijk op het begrip intelligentie :P
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_205046945
quote:
2s.gif Op dinsdag 14 juni 2022 10:55 schreef xpompompomx het volgende:

[..]
Je bent daarmee wel één van de meest gehate personen van het land, maar soit, kniesoor die daar op let.
Tja, ik deel die haat niet zo. Het is niet dat ik er veel respect voor heb maar hij speelt het spel zoals hij het speelt en profiteert slim van naïeve politici. Het is niet anders.
Op donderdag 14 juli 2022 11:43 schreef Caland het volgende:
Pietjepuk is mijn vriend
pi_205047104
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juni 2022 11:10 schreef PietjePuk2000 het volgende:

[..]
Tja, ik deel die haat niet zo. Het is niet dat ik er veel respect voor heb maar hij speelt het spel zoals hij het speelt en profiteert slim van naïeve politici. Het is niet anders.
En van bedrijven als Randstad en CoolBlue.

Wat ik me wel afvraag is wat er zal gebeuren als ie wél veroordeeld zou worden. Ik veronderstel dat ie die bedrijven (die aangifte gedaan hebben) dan schadeloos moet stellen, maar dat scheelt hoogstens een paar ton, lijkt me. Dan blijft het grootste deel van die miljoenen gewoon op z'n rekening staan.
pi_205047148
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juni 2022 10:54 schreef PietjePuk2000 het volgende:

[..]
Ben ik eigenlijk niet met je eens, hij reageert rationeel en feitelijk op Twitter en de reacties eronder zijn allemaal puur emotioneel. Ben er nog steeds van overtuigd dat hij hiermee weg gaat komen. Daar kun je van alles van vinden (zelfverrijking enzo) maar als het toch volgens de regels is gegaan dan heeft hij het gewoon superslim gedaan.
Niet alles is in regels vastgelegd. Pesten is bijvoorbeeld ook niet strafbaar, terwijl er serieus mensen aan onderdoor gaan.

Siewert heeft een verhaal opgehangen waarbij hij 'om niet' mensen zou helpen met de verkoop van mondkapjes. Dat hij uiteindelijk de boel bij elkaar loog, maakt hem gewoon tot een flessentrekker. En dat staat los van of een rechter tot een veroordeling komt.
pi_205047217
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juni 2022 11:10 schreef PietjePuk2000 het volgende:

[..]
Tja, ik deel die haat niet zo. Het is niet dat ik er veel respect voor heb maar hij speelt het spel zoals hij het speelt en profiteert slim van naïeve politici. Het is niet anders.
Hij was de enige die riep er niks aan te verdienen.

Velen zijn rijk geworden tijdens de crisis. Maar geen van de andere partijen speelde de barmhartige Samaritaan.

Hij loog niet alleen tegen politici maar ook tegen de vrijwilligers, de bedrijven die zich wel belangeloos voor hem hebben ingezet.
pi_205047285
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juni 2022 11:30 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
En van bedrijven als Randstad en CoolBlue.

Wat ik me wel afvraag is wat er zal gebeuren als ie wél veroordeeld zou worden. Ik veronderstel dat ie die bedrijven (die aangifte gedaan hebben) dan schadeloos moet stellen, maar dat scheelt hoogstens een paar ton, lijkt me. Dan blijft het grootste deel van die miljoenen gewoon op z'n rekening staan.
Vandaar dat ze het nu ook naar verduistering hebben getrokken. Het grootste slachtoffer is dan niet Randstad of Coolblue, maar de non-profit stichting die Sywert en kompanen zelf hebben opgericht. Als ze schuldig worden bevonden, zal die stichting schadeloos gesteld moeten worden.
pi_205047462
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juni 2022 11:58 schreef Heph844 het volgende:

[..]
Vandaar dat ze het nu ook naar verduistering hebben getrokken. Het grootste slachtoffer is dan niet Randstad of Coolblue, maar de non-profit stichting die Sywert en kompanen zelf hebben opgericht. Als ze schuldig worden bevonden, zal die stichting schadeloos gesteld moeten worden.
Ah ja, goed punt.

Plus natuurlijk het feit dat een eventuele straf niet alleen financieel van aard hoeft te zijn. Er zal hem wellicht ook een geheel verzorgde vakantie worden aangeboden in één van de staatshotels. :P
pi_205048845
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juni 2022 11:30 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
En van bedrijven als Randstad en CoolBlue.

Wat ik me wel afvraag is wat er zal gebeuren als ie wél veroordeeld zou worden. Ik veronderstel dat ie die bedrijven (die aangifte gedaan hebben) dan schadeloos moet stellen, maar dat scheelt hoogstens een paar ton, lijkt me. Dan blijft het grootste deel van die miljoenen gewoon op z'n rekening staan.
De rest van je leven kun je alleen nog ondergronds handelen, niemand die je meer op je beloftes vertrouwd in bovengrondse zaken. :)
  dinsdag 14 juni 2022 @ 16:26:30 #179
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205049036
Van Lienden over onderzoek omstreden mondkapjesdeal: ‘Ik heb niets te verbergen’ :') _O-

Sywert van Lienden vindt dat hij tot nu toe zeer goed heeft meegewerkt in het onderzoek naar de omstreden mondkapjesdeal, zo liet hij blijken in de rechtbank van Amsterdam. ,,Ik heb niets te verbergen, niets’’, zo hield Van Lienden de rechters voor.

De rechtbank besloot in april al om Van Lienden en Damme te schorsen uit het bestuur na een verzoek van het Openbaar Ministerie. Na ontslag zou het nieuw te benoemen bestuur de aansprakelijkheid van het voormalig bestuur verder moeten onderzoeken.

Sywert van Lienden
De rechters wierpen bij de behandeling van de kwestie bij Van Lienden en Damme de vraag op of het wel gewenst was dat ze aan zouden blijven als bestuurder. ,,Het is lastig te rijmen dat u dan het onderzoek gaat leiden naar uw eigen handelen’’, aldus de rechtbank. Hoewel hij snapt dat het klinkt als een slager die zijn eigen vlees keurt, zo legde Van Lienden uit, ziet hij hier geen probleem in. ,,Ik ben tot nu toe een strenge slager geweest, ik leg alles voor aan externe advocaten.’’

Hij stelde ook dat de hele kwestie voor een enorme impact op zijn leven heeft gezorgd. Zo zou Van Lienden bedreigd en geïntimideerd zijn. ,,Ik heb dag en nacht gewerkt om de stichting voort te zetten en recht te doen aan de stichting zoals hij nu is’’, legde hij zijn verweer tegen het ontslag uit.

Er waren dinsdag kleine incidenten tussen enkele voormalig vrijwilligers van de stichting en Van Lienden.

quote:
Zo meldde een van de hen dat iemand uit de entourage van Van Lienden buiten de rechtszaal haar middelvinger naar hem op had gestoken.
_O_ *O*

Ook werd er in de zittingszaal non-verbaal tussen de partijen gecommuniceerd door bijvoorbeeld het schudden van het hoofd.

De bekende opiniemaker Van Lienden en twee zakenpartners importeerden vanaf maart 2020 een grote hoeveelheid mondkapjes naar Nederland. Een van de deals die werd gesloten was met het ministerie van Volksgezondheid.

‘Vanaf geboorte eigen belang’
Volgens het OM hebben Van Lienden en twee zakenpartners klanten vanuit hun mondkapjesstichting, waarover zij beweerden er zonder winstoogmerk mee begonnen te zijn, doorgesluisd naar een commerciële bv, Relief Goods Alliance (RGA), die losstond van de stichting. Hiermee verdienden ze miljoenen. ,,De stichting had direct vanaf de geboorte al een eigen belang’’, denkt het OM.

De advocaat van de vrijwilligers schetste namens zijn cliënten bij de rechtbank dat ze geen idee hadden van de ‘geheime commerciële deals via RGA’. Dat het drietal al die tijd al van plan was om de deals uiteindelijk via de commerciële bv te laten verlopen, blijkt volgens hem uit een telefoongesprek tussen het drietal op 13 april 2020. ,,Wij zeggen dat de overheid ons dwingt om dit te doen, in plaats van onze non-profit-koers’’, zou Damme gezegd hebben.

Volgens de advocaten van Van Lienden en Damme was RGA echter strikt gescheiden van de stichting. ,,Eigen personeel en eigen inkoop’’, zo werd opgesomd. ,,De overheid koos voor reguliere commerciële levering, dus dat ging via RGA. Het was niet zo dat Van Lienden de overheid een rad voor de ogen wilde draaiden.’’ Volgens de advocaten werd RGA ook opgericht met een legitiem doel, namelijk het afhandelen van orders van grote klanten die vaak ‘tienduizenden producten bestellen. Ze hadden nooit het streven om de hele wereld non-profit van spullen te voorzien’.

Ook strafrechtelijk onderzoek
Naast deze civiele procedure loopt er een strafrechtelijk onderzoek. Aanleiding hiervoor was de aangifte die uitzendconcern Randstad eind december 2021 deed. Randstad stelde personeel gratis beschikbaar aan SHA, omdat werd gedacht dat het ging om liefdadigheid. Het OM heeft eind april voor een totaalbedrag van ruim 11,5 miljoen euro beslag gelegd op de Nederlandse bankrekeningen van de hoofdrolspelers in de mondkapjesaffaire.

De rechtbank doet op 21 juli uitspraak in de zaak.

https://www.ad.nl/binnenl(...)-verbergen~a9c994cd/

Dat was gezellig daar :D :P
  dinsdag 14 juni 2022 @ 16:29:01 #180
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205049055
Sywert voor de rechter: ’Geen misstand, maar een nationaal misverstand’

Sywert van Lienden vocht dinsdag voor de rechtbank zijn schorsing aan als bestuurder van Stichting Hulptroepen Alliantie (SHA). Van Lienden, die naar eigen zeggen ’niets te verbergen’ heeft, stelt dat een medewerkster hem heeft willen chanteren. Van Lienden en zijn medebestuurders werden geschorst na onthullingen dat ze de opbrengst van hun mondkapjesstichting heimelijk in een eigen bedrijfje onderbrachten.

quote:
De medewerkster van de stichting „speelde een belangrijke rol” in die journalistieke publicaties, aldus Van Lienden, en wilde hem chanteren omdat ze „zeggenschap en geld eiste”.
https://www.telegraaf.nl/(...)ationaal-misverstand

:') _O- _O-
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')