abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_204343628
Star Trek was oorspronkelijk een door Gene Roddenberry bedachte Amerikaanse sciencefiction-televisieserie die tussen 1966 tot 1969 werd uitgezonden. Uiteindelijk groeide het Star Trek-universum uit tot een succesvolle media-franchise met vijf televisieseries, een animatieserie, tien speelfilms, tientallen computerspellen en honderden boeken, stripboeken, technische handleidingen en encyclopedieën. Verder bestaat er sinds 1998 in Las Vegas een Star Trek-attractiepark, genaamd Star Trek: The Experience en worden er over de hele wereld regelmatig Star Trek-conventions georganiseerd: grote bijeenkomsten voor fans (de 'trekkies'), waar vaak acteurs uit de series te gast zijn. In de Verenigde Staten is er minstens elk weekend een ST convention.

Roddenberry bedacht een utopische toekomstwereld, waarin een verenigde Aarde de meeste moderne wereldproblemen heeft opgelost: vervuiling, honger, armoede en conflicten tussen mensen onderling behoren grotendeels tot het verleden. Door uitvindingen als synthetische replicators en sneller dan licht-technologie heeft de mensheid, met hulp van buitenaardse volken, in het Melkwegstelsel koloniën gesticht. De mensheid heeft samen met enkele buitenaardse volken een overkoepelende organisatie van werelden opgericht: de Verenigde Federatie van Planeten. De verhalen in de diverse Star Trek-media volgen vooral de officieren en burgers in dienst van Starfleet, de militaire onderzoeksinstelling van de Federatie die met haar ruimtevloot vooral diplomatieke en onderzoeksmissies uitvoert en tevens de krijgsmacht vormt.

De avonturen van de verschillende televisieseries en films spelen zich hoofdzakelijk af in de 23e en 24e eeuw, enkele tijdreizen uitgezonderd. Men is bekend met een aanzienlijk deel van de Melkweg, die is verdeeld in vier kwadranten. In het Alfa-kwadrant bevinden zich grote delen van de Federatie en het Cardassiaanse Rijk, in het Beta-kwadrant bevinden zich onder andere het Klingonrijk en het Romulaanse Rijk, het Gamma-kwadrant, dat via het Bajoraanse wormgat met het Alfa-kwadrant is verbonden, wordt geregeerd door de Dominion en het Delta-kwadrant, waarin de Voyager jarenlang rondzwierf, herbergt onder andere de Kazon, Ocampa en Hirogen. Ook de Borg komen uit het Delta-kwadrant.

Star Trek werd voor het eerst uitgezonden in 1966. Sindsdien zijn er zes series gemaakt door Gene Roddenberry en zijn opvolgers. Sommige daarvan waren een groot succes, andere wat minder.

The Original Series (TOS) - Dit is de door Gene Roddenberry geschreven serie, met de naam Star Trek. Het is het verhaal van het ruimteschip USS Enterprise NCC-1701 (kortweg: Enterprise), dat driehonderd jaar in de toekomst, vanaf het jaar 2265, op een vijfjarige missie is om het heelal te verkennen. De serie sprak oorspronkelijk maar een kleine groep kijkers aan en stond naar verluidt jaarlijks op de nominatie om geschrapt te worden. Toen bleek dat deze kleine groep kijkers behoorde tot een erg selecte doelgroep (hoger opgeleiden), werd de serie interessant voor adverteerders.

The Animated Series (TAS) - Na het stoppen van de oorspronkelijke serie bleek die in de herhaling steeds populairder te worden. Dit was in 1973 een van de redenen voor het maken van een tekenfilmserie, waarbij de stemmen van de vaste personages gedaan werden door de acteurs die ze in de oorspronkelijke serie ook gespeeld hadden. De serie ging verder waar het verhaal van de oorspronkelijke serie ophield. Dat wil zeggen dat de laatste twee jaar van de missie ingevuld werden.

The Next Generation (TNG) - Deze nieuwe serie speelde zich honderd jaar later af, in het jaar 2364, rond een nieuwe Enterprise met een nieuwe bemanning. Hoewel het eerste seizoen van The Next Generation kritiek kreeg, onder andere omdat de afleveringen te zoet zouden zijn, was dit eerste seizoen goed genoeg om de serie te prolongeren. Met nieuw materiaal, en met beduidend meer middelen dan de oorspronkelijke serie uit de jaren '60, werd The Next Generation uiteindelijk een enorm succes. Er werden in de periode 1987-1994 in 7 seizoenen 177 afleveringen van uitgezonden. In 1991 overleed Gene Roddenberry.

Deep Space Nine (DS9) - Zoals de oorspronkelijke serie een missieduur van vijf jaar had, zo was het ook duidelijk dat de succesvolle serie The Next Generation niet altijd maar door kon blijven draaien. Daarom werd een volgende serie opgezet, met een ander thema. In plaats van een ruimteschip dat bij planeten langsging werd het centrale thema een ruimtestation ver in de ruimte, op een plaats waar veel ruimteschepen langskwamen.

Voyager (VOY) - Dit schip raakt op haar eerste missie door toedoen van het wezen Caretaker (verzorger) verzeild in het Delta-kwadrant, 70.000 lichtjaar van de Aarde. Voyager kent een sterke rode draad, namelijk de lange thuisreis van het ruimteschip Voyager, en de zoektocht naar mogelijkheden deze reis te verkorten.

Enterprise (ENT) - Deze serie gaat over een eerdere Enterprise, van 2151. Deze tijd, meer dan honderd jaar gesitueerd voor de oorspronkelijke serie, is de tijd waarin de mensheid begint aan het onderzoeken van de ruimte met ruimteschepen die sneller dan het licht kunnen vliegen, nu zij schepen ontwikkeld heeft die 'Warp 5' halen. Het is het begin van Starfleet, en in deze tijd worden de technieken en protocollen ontwikkeld die in de latere series algemeen bekend zijn. In het eerste jaar was dat ook meteen de zwakke plek van de serie, omdat de karakters nog veel moesten leren, maar de kijkers veel minder. In de volgende seizoenen heeft de serie echter duidelijk meer vaart gekregen. De serie is begonnen in 2001, en heeft in totaal vier seizoenen en 98 afleveringen gedraaid.

Discovery (DIS) - De nieuwste serie gestart in 2017, het eerste seizoen speelt zich af tussen ENT en TOS. We volgen Michael Burnham die op het schip discovery terecht komt. En daar onder andere geconfronteerd wordt met de klingons die een oorlog starten tegen de federation.

Picard (PIC) - Uitgezonden vanaf 2020 in Europa op Amazon Prime, speelt zich 15 jaar af na Star Trek: Nemesis in de Prime Timeline: Romulus is vernietigd, maar Vulcan niet (Kelvin Timeline).
Deze serie brengt Patrick Stewart terug in de rol van Jean-Luc Picard, samen met karakters uit Star Trek: TNG en Star Trek: Voyager.

Overzichtje in uitzendvolgorde:
TOS, James Kirk (William Shatner)
TAS, James Kirk (William Shatner)
TNG, Jean Luc Picard (Patrick Stewart)
DS9, Benjamin Sisko (Avery Brooks)
VOY, Kathryn Janeway (Kate Mulgrew)
ENT, Jonathan Archer (Scott Bakula)
DIS, Michael Burnham (Sonequa Martin-Green)
PIC, ...
Be curious, not judgmental
  Forum Admin / Grootste Aanwinst 2022 dinsdag 5 april 2022 @ 21:56:21 #3
8731 crew  Netsplitter
#jesuisMasi
pi_204343903
Ben wel benieuwd naar SNW. En ook via welke streaming service de serie te kijken zal zijn.
Showtime heeft de beste kaarten, maar dan moeten ze wel naar Nl komen. Anders wordt het leechen voor mij.
OxygeneFRL-vrijdag 8 mei 2020 @ 08:52:59: Ik had een pleuris hekel aan je maar nu ik weet dat je tegen een vuurwerkverbod ben, hou ik van je.
  FOK!-Schrikkelbaas woensdag 6 april 2022 @ 09:26:20 #4
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_204346126
Waarom heeft de OP niets over Lower Decks en Prodigy?
(en Strange New Worlds)
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  woensdag 6 april 2022 @ 09:33:33 #5
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_204346169
Gaan ze in S3 nu gewoon verder met TNG?
  FOK!-Schrikkelbaas woensdag 6 april 2022 @ 11:59:34 #6
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_204347340
quote:
10s.gif Op woensdag 6 april 2022 09:33 schreef Gunner het volgende:
Gaan ze in S3 nu gewoon verder met TNG?
Dat lijkt me niet.

Maar je ziet dat Picard al wat wist te vertellen over enkele crewleden (en regulars) van de Enterprise-E na Nemesis. Data, Riker, Troi, Guinan en Q zijn nu al voorbij gekomen. Riker en Troi keren dus terug, maar ook Worf, Geordi en Beverly Crusher. Grote vraag is wat voor rol Brent gaat nemen. Maar ik denk dat de terugkeer vergelijkbaar is met hoe de personages tot nu toe langskwamen.

Dus, het zal absoluut iets gaan vertellen over de whereabouts van de crew na Nemesis, maar een TNG S8 zal het naar mijn idee niet worden.

(overigens, geen Wil Wheaton?)
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  Moderator woensdag 6 april 2022 @ 18:43:00 #7
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_204351314
Leuk ben benieuwd naar worf
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_204369813
quote:
0s.gif Op woensdag 6 april 2022 11:59 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]
Dat lijkt me niet.

Maar je ziet dat Picard al wat wist te vertellen over enkele crewleden (en regulars) van de Enterprise-E na Nemesis. Data, Riker, Troi, Guinan en Q zijn nu al voorbij gekomen. Riker en Troi keren dus terug, maar ook Worf, Geordi en Beverly Crusher. Grote vraag is wat voor rol Brent gaat nemen. Maar ik denk dat de terugkeer vergelijkbaar is met hoe de personages tot nu toe langskwamen.

Dus, het zal absoluut iets gaan vertellen over de whereabouts van de crew na Nemesis, maar een TNG S8 zal het naar mijn idee niet worden.

(overigens, geen Wil Wheaton?)
Ik neem dus aan dat Data niet meer zal terug keren?
Aangezien die nu overleden/ uitgeschakeld is?
I'm no longer a slave of fear.
I am a child of God
God is not dead.
  FOK!-Schrikkelbaas vrijdag 8 april 2022 @ 11:27:31 #9
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_204370294
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 april 2022 10:43 schreef sjoemie1985 het volgende:

[..]
Ik neem dus aan dat Data niet meer zal terug keren?
Aangezien die nu overleden/ uitgeschakeld is?
Dat neem ik ook aan.
Dus wat krijgen we dan? Die Soong vent? Lore? B4?
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
pi_204370834
r2d2? C3PO? :D
I'm no longer a slave of fear.
I am a child of God
God is not dead.
pi_204391191
Be curious, not judgmental
  zondag 10 april 2022 @ 15:41:19 #12
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_204394271
Hoop tiet in aflevering 6
pi_204520170
Picard S2 vind ik erg goed tot dusver. Deze crew vind ik ook een stuk leuker dan die van Discovery.
pi_204529269
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 april 2022 20:44 schreef Gehrman het volgende:
Picard S2 vind ik erg goed tot dusver. Deze crew vind ik ook een stuk leuker dan die van Discovery.
Mag ik vragen wat je er goed aan vindt?

Ik wil het graag goed vinden, de show draagt de naam van m'n childhood hero, maar de slechte dialogen en een verhaal dat de diepgang van een peuterbadje heeft maken dat niet eenvoudig :{ .
pi_204533425
quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2022 17:20 schreef DappereDodo77 het volgende:

[..]
Mag ik vragen wat je er goed aan vindt?

Ik wil het graag goed vinden, de show draagt de naam van m'n childhood hero, maar de slechte dialogen en een verhaal dat de diepgang van een peuterbadje heeft maken dat niet eenvoudig :{ .
Ik had ook misschien beter vermakelijk kunnen zeggen want het kijkt wel lekker weg vind ik. Het verhaal is inderdaad wat mager maar redelijk van hetzelfde niveau als Discovery. En het steeds terugbrengen van oudgedienden is een gemakkelijke keuze maar dat is ook deels fan service. Verder vind ik dit 2e seizoen wel beter dan het 1e. De dynamiek tussen de crewleden is beter en ook Patrick Stewart komt beter uit de verf. Maar goed, ik ben ook niet echt een diehard Star Trek fan alhoewel ik wel het meeste vanaf TNG heb gezien. Ik kijk hier meer naar als een vermakelijke scifi serie en dan is het best te doen.
pi_204588213
quote:
nog even wachten op paramountplus hier zeker :') :Z
lekker faxen heel de dag echt genot
pi_204588421
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 april 2022 16:03 schreef wolfrolf het volgende:

[..]
nog even wachten op paramountplus hier zeker :') :Z
F&S / [SkyShowtime] Paramount, Universal, Showtime, Peacock, DreamWorks
Be curious, not judgmental
pi_204589412
quote:
godsammekraken

ben benieuwd wat dat mag gaan kosten
lekker faxen heel de dag echt genot
  Moderator zaterdag 30 april 2022 @ 20:02:53 #20
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_204590948
quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2022 17:20 schreef DappereDodo77 het volgende:

[..]
Mag ik vragen wat je er goed aan vindt?

Ik wil het graag goed vinden, de show draagt de naam van m'n childhood hero, maar de slechte dialogen en een verhaal dat de diepgang van een peuterbadje heeft maken dat niet eenvoudig :{ .
Hoezo diepgang van een peuterbadje? Ik snap alleen de rol van q nog niet zo maar voor de rest is het best nog wel een ingewikkeld plot met twee persoonlijkheden in 1 lichaam een jeugdtrauma een romance die niet kan de gevoelens van Raffi hoe de borg queen de rol van soong ziet, hoe het tijdijntechnisch met guinan zit etc etc.

Het is allemaal best dense en vooral als je niet ingelijfd bent best lastig te volgen denk ik.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_204591038
quote:
88s.gif Op zaterdag 30 april 2022 20:02 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]
Hoezo diepgang van een peuterbadje? Ik snap alleen de rol van q nog niet zo maar voor de rest is het best nog wel een ingewikkeld plot met twee persoonlijkheden in 1 lichaam een jeugdtrauma een romance die niet kan de gevoelens van Raffi hoe de borg queen de rol van soong ziet, hoe het tijdijntechnisch met guinan zit etc etc.

Het is allemaal best dense en vooral als je niet ingelijfd bent best lastig te volgen denk ik.
Ik had eerst het idee dat onderstaande een onderdeel van het plot zou worden.

Patrick Stewart: the legacy of domestic violence
As a child, the actor regularly saw his father hit his mother. Here he describes how the horrors of his childhood remained with him in his adult life

https://www.theguardian.c(...)rt-domestic-violence.
Be curious, not judgmental
  Moderator dinsdag 3 mei 2022 @ 10:03:00 #23
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_204613883
Donderdag begint dus strange new worlds, ze gaan wel rap laatste aflevering picard gelijk met start nieuwe serie.

En later dit jaar dus lower decks S3.

Toch zijn het gewoon goede tijden voor star trek liefhebbers.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  Forum Admin / Grootste Aanwinst 2022 dinsdag 3 mei 2022 @ 14:46:42 #24
8731 crew  Netsplitter
#jesuisMasi
pi_204616239
https://www.serietotaal.n(...)ds-kijken-of-skippen

De eerste recensies van Strange new worlds. Zitten geen spoilers tussen.
OxygeneFRL-vrijdag 8 mei 2020 @ 08:52:59: Ik had een pleuris hekel aan je maar nu ik weet dat je tegen een vuurwerkverbod ben, hou ik van je.
  vrijdag 6 mei 2022 @ 15:47:34 #25
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_204646196
Picard final episode

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  Moderator vrijdag 6 mei 2022 @ 23:28:25 #26
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_204650703
Leuk seizoen Picard...

Op naar snw
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  zaterdag 7 mei 2022 @ 00:25:26 #27
147457 Devil010
Dance with the Devil
pi_204651194
Geweldige aflevering 1 van SNW
Niets is sterker dan dat ene woord: Feyenoord.
  FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 7 mei 2022 @ 10:30:09 #28
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_204653032
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2022 15:47 schreef Gunner het volgende:
Picard final episode

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Die vond ik wat geforceerd. Dat was echt een cameo die niet ergens op sloeg.
Q was toch zijn krachten kwijt? Had liever gezien dat Wesley de crew terug bracht. Had je ook nog een mooie ontmoeting gehad tussen Picard en Wesley, die er nu niet was.
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  Moderator zaterdag 7 mei 2022 @ 10:43:52 #29
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_204653151
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 mei 2022 00:25 schreef Devil010 het volgende:
Geweldige aflevering 1 van SNW
Vond het een beetje saai eigenlijk...

Lopen een vreemde beschaving binnen en toveren in drie zinnen wereldvrede voor elkaar.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_204655833
quote:
88s.gif Op zaterdag 30 april 2022 20:02 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]
Hoezo diepgang van een peuterbadje? Ik snap alleen de rol van q nog niet zo maar voor de rest is het best nog wel een ingewikkeld plot met twee persoonlijkheden in 1 lichaam een jeugdtrauma een romance die niet kan de gevoelens van Raffi hoe de borg queen de rol van soong ziet, hoe het tijdijntechnisch met guinan zit etc etc.

Het is allemaal best dense en vooral als je niet ingelijfd bent best lastig te volgen denk ik.
Precies dat vind ik het probleem. Er wordt een groot aantal plots de wereld in geslingerd, maar veel te veel om ze werkelijk wat uit te diepen.

Twee persoonlijkheden in één lichaam, dat was in de voorlaatste aflevering ineens een feit, daarvoor streden ze nog om de macht van dat lichaam. Daarna is er niets meer mee gedaan, behalve dan dat de borg ineens het universum redden... in 5 minuten screentime.
Het jeugdtrauma is wel uitgediept, maar ook weer zodanig dat je dat mijlenver aan zag komen. Raffi die haar best deed de meest irritante rol van haar leven neer te zetten door het hele seizoen te zeuren en slachtoffertje te spelen, maar op het laatst even een kort kusje. En nog zoveel andere plots, zoals de fbi agent met een trauma, in 5 minuten opgelost. Kirsten Beyer :r

De eerste aflevering van SNW was wel aardig, maar ik stoorde me wel aan een paar kleine dingen, zoals de tijdelijke no.1 die Noonien Soong heet, en een luitenant Sam Kirk? Waarom in hemelsnaam? En een samenleving die een warpbom bouwt omdat ze een verschijnsel in de ruimte gezien hebben? Maar goed, ik heb me prima vermaakt en het was vele malen beter dan het meeste van PIC en DIS.
Ik ben benieuwd naar vlg week :).
pi_204655886
quote:
88s.gif Op zaterdag 7 mei 2022 10:43 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]
Vond het een beetje saai eigenlijk...

Lopen een vreemde beschaving binnen en toveren in drie zinnen wereldvrede voor elkaar.
SOMS IS EEN FRISSE BLIK GENOEG JA
-nee-
  Moderator zaterdag 7 mei 2022 @ 16:19:58 #32
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_204656003
quote:
10s.gif Op zaterdag 7 mei 2022 16:06 schreef Marsenal het volgende:

[..]
SOMS IS EEN FRISSE BLIK GENOEG JA
:D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  Moderator zaterdag 7 mei 2022 @ 16:21:47 #33
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_204656019
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 mei 2022 15:56 schreef DappereDodo77 het volgende:

[..]
Precies dat vind ik het probleem. Er wordt een groot aantal plots de wereld in geslingerd, maar veel te veel om ze werkelijk wat uit te diepen.

Twee persoonlijkheden in één lichaam, dat was in de voorlaatste aflevering ineens een feit, daarvoor streden ze nog om de macht van dat lichaam. Daarna is er niets meer mee gedaan, behalve dan dat de borg ineens het universum redden... in 5 minuten screentime.
Het jeugdtrauma is wel uitgediept, maar ook weer zodanig dat je dat mijlenver aan zag komen. Raffi die haar best deed de meest irritante rol van haar leven neer te zetten door het hele seizoen te zeuren en slachtoffertje te spelen, maar op het laatst even een kort kusje. En nog zoveel andere plots, zoals de fbi agent met een trauma, in 5 minuten opgelost. Kirsten Beyer :r

De eerste aflevering van SNW was wel aardig, maar ik stoorde me wel aan een paar kleine dingen, zoals de tijdelijke no.1 die Noonien Soong heet, en een luitenant Sam Kirk? Waarom in hemelsnaam? En een samenleving die een warpbom bouwt omdat ze een verschijnsel in de ruimte gezien hebben? Maar goed, ik heb me prima vermaakt en het was vele malen beter dan het meeste van PIC en DIS.
Ik ben benieuwd naar vlg week :).
Vond S2 van pic wel erg leuk. Juist omdat het vrij leuk op allerlei dingen inhaakte en voor eens en voor altijd de rol van Q duidelijk maakte.

En natuurlijk heet ze noonien soong als ze een van de leden van de kolonie waar Kahn ook vandaan kwam is. Dat zijn allemaal soongs natuurlijk, dat vond ik wel een leuk gegeven dat prima past in de tijdlijn. En Kirk vond ik wel een grappig grapje zo van huh Kirk zat toen toch. Iet op de Enterprise.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 7 mei 2022 @ 18:13:12 #34
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_204657159
quote:
88s.gif Op zaterdag 7 mei 2022 16:21 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]
Vond S2 van pic wel erg leuk. Juist omdat het vrij leuk op allerlei dingen inhaakte en voor eens en voor altijd de rol van Q duidelijk maakte.

En natuurlijk heet ze noonien soong als ze een van de leden van de kolonie waar Kahn ook vandaan kwam is. Dat zijn allemaal soongs natuurlijk, dat vond ik wel een leuk gegeven dat prima past in de tijdlijn. En Kirk vond ik wel een grappig grapje zo van huh Kirk zat toen toch. Iet op de Enterprise.
Kahn Noonien Singh is dat hoor
Noonien Soong is de naam van de 'vader' van Data

Sam Kirk komt trouwens gewoon voor in TOS. Broer van
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  Moderator zaterdag 7 mei 2022 @ 18:26:17 #35
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_204657285
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 mei 2022 18:13 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]
Kahn Noonien Singh is dat hoor
Noonien Soong is de naam van de 'vader' van Data

Sam Kirk komt trouwens gewoon voor in TOS. Broer van
Precies die delen dus namen en dat is niet raar... Ze heet blijkbaar na'an noonien Singh achja

Sam wist ik niet...

[ Bericht 3% gewijzigd door Bosbeetle op 07-05-2022 19:06:14 ]
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_204667265
Pilot van Strange new worlds gezien.

Wat is dit voor intens duffe toestand dan. Anson Mount is echt een trage saaie Hans.

quote:
88s.gif Op zaterdag 7 mei 2022 10:43 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]
Vond het een beetje saai eigenlijk...

Lopen een vreemde beschaving binnen en toveren in drie zinnen wereldvrede voor elkaar.
Ja wtf. Even slideshowtje en alles is pais en vree. :')
lekker faxen heel de dag echt genot
pi_204668078
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 mei 2022 00:25 schreef Devil010 het volgende:
Geweldige aflevering 1 van SNW
Mijn sarcasmeradar sloeg op tilt van deze post
lekker faxen heel de dag echt genot
  Moderator zondag 8 mei 2022 @ 20:58:20 #38
9859 crew  Karina
Woman
pi_204671000
De docu op Videoland over 55 jaar Star Trek is wel een aanrader voor de Star Trek liefhebbers. Veel info over hoe het vroeger ging (Roddenberry was een hele vervelende man blijkbaar) en een aantal personages van vroeger komen voorbij. Ook wat nieuws gezien. De acteur die de professor speelt in Back to the Future speelde dus ook een paar rollen in Star Trek.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_204675589
Tot mijn grote verbazing lees ik online allemaal lovende recensies over strange new worlds. Ik zal het wel niet snappen :')
lekker faxen heel de dag echt genot
  FOK!-Schrikkelbaas maandag 9 mei 2022 @ 10:10:46 #40
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_204676112
quote:
99s.gif Op zondag 8 mei 2022 20:58 schreef Karina het volgende:
De docu op Videoland over 55 jaar Star Trek is wel een aanrader voor de Star Trek liefhebbers. Veel info over hoe het vroeger ging (Roddenberry was een hele vervelende man blijkbaar) en een aantal personages van vroeger komen voorbij. Ook wat nieuws gezien. De acteur die de professor speelt in Back to the Future speelde dus ook een paar rollen in Star Trek.
Christopher Lloyd speelde inderdaad de klingon kapitein in Star Trek III
Was je dat nog niet eerder opgevallen?

Roddenberry was zeker richting het einde van zijn leven niet bepaald vriendelijk nee. Er zijn genoeg verhalen bekend mbt de eerste twee seizoenen van TNG en de problemen daarom heen.
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  FOK!-Schrikkelbaas maandag 9 mei 2022 @ 10:17:17 #41
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_204676178
quote:
11s.gif Op maandag 9 mei 2022 09:08 schreef wolfrolf het volgende:
Tot mijn grote verbazing lees ik online allemaal lovende recensies over strange new worlds. Ik zal het wel niet snappen :')
Ik vond het ook een prima afleveringen. Natuurlijk wel wat kanttekeningen (zoals die warp-bom nav Discovery's verdwijning?) maar al met al werden de nieuwe personages goed geïntroduceerd (Chapel vond ik erg leuk gedaan). Anson Mount vind ik zelf erg goed in deze rol. Number One/Una ook. Deze Spock moet ik nog wel even aan wennen.
Die Uhura, ook erg leuk en genoeg tie-ins met TOS (verwijzingen naar The Cage/The Menagerie, Sam Kirk, etc)

Benieuwd wat de link is tussen La'an en Kahn
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
pi_204677138
quote:
0s.gif Op maandag 9 mei 2022 10:17 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]
Ik vond het ook een prima afleveringen. Natuurlijk wel wat kanttekeningen (zoals die warp-bom nav Discovery's verdwijning?) maar al met al werden de nieuwe personages goed geïntroduceerd (Chapel vond ik erg leuk gedaan). Anson Mount vind ik zelf erg goed in deze rol. Number One/Una ook. Deze Spock moet ik nog wel even aan wennen.
Die Uhura, ook erg leuk en genoeg tie-ins met TOS (verwijzingen naar The Cage/The Menagerie, Sam Kirk, etc)

Benieuwd wat de link is tussen La'an en Kahn
Ik ben niet zo'n fan meer van losstaande verhaaltjes per aflevering denk ik. Geef mij maar een grote overkoepelende arc. Ik ga wel de rest kijken van dit 1e seizoen denk ik. star trek zit wel in mijn hart.
lekker faxen heel de dag echt genot
pi_204741508
De 2e aflevering van SNW was prima te pruimen. Dat gezang was wat cringeworthy, maar verder heb ik wel genoten :)
pi_204742375
De tweede aflevering vind ik al gelijk een stuk beter dan de premiere! Leuk verhaal, tof gedaan.

Lekker Uhura in de maling nemen :D
lekker faxen heel de dag echt genot
  zaterdag 14 mei 2022 @ 21:22:10 #45
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_204747600
snel is best erg tof. Lekker terug naar de basis lijkt wel. Picard was ook leuk maar niet echt star trek, hoeft ook niet perse.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
  vrijdag 20 mei 2022 @ 09:28:42 #46
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_204807483
Derp, quote ipv edit die ik ws toch niet kan doen :')

Edit: nopers. ;(
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
  vrijdag 27 mei 2022 @ 22:51:27 #47
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_204885890
Net picard s2 afgekeken.
Begon aardig maar vanaf ep5 ging het cringe gehalte gestaag omhoog. Laatste 2 eps was tenenkrommend met teveel geforceerde “woke” oplossingen en scènes die niks toevoegen.

De borg die opeens de Guardians of the Galaxy zijn geworden door een geflipte doctor alleen te laten met een borg Queen. Toppertje.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_204889991
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2022 22:51 schreef Scorpie het volgende:
Net picard s2 afgekeken.
Begon aardig maar vanaf ep5 ging het cringe gehalte gestaag omhoog. Laatste 2 eps was tenenkrommend met teveel geforceerde “woke” oplossingen en scènes die niks toevoegen.

De borg die opeens de Guardians of the Galaxy zijn geworden door een geflipte doctor alleen te laten met een borg Queen. Toppertje.
Check Strange New Worlds. Goed showtje.
  zaterdag 28 mei 2022 @ 17:25:37 #49
46705 Kleffe_Dop
Sic Mundus Creatus Est
pi_204891905
Strange New Worlds is verademing na DIS en PIC, ben bij beiden voortijdig afgehaakt en geen intentie om op te pakken.
  maandag 30 mei 2022 @ 14:46:04 #50
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_204914265
Picard kijk ik alleen maar om Picard. :@. Maar laatste seizoen was uiteindelijk wel wat matig. Hopelijk komt het volgende seizoen wel beter uit de verf.

Discovery vond ik erg ok, alleen maar om het feit dat we eindelijk een kijkje in de verdere toekomst kregen te zien en niet de hele tijd rond dezelfde tijd of vroeger dan voyager.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')